Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 62

Naapureiden mitta tuli täyteen. "Meillä kävi poliisit!"
Suurenna näkymä
Rakkaat naapurit, osa 62

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Seriöösi konna 15.4.2021 0:25
   Tulos: +395 (411 ääntä)
   Ai saako näistä nykyään valittaa? No minun kissani järkyttyy aina niin pahasti kun joku pitää ääntä käytävällä. Oli se sitten ovien avaamista, puhumista, kävelemistä, jne, kissa aina nousee ylös ja tuijottaa ovea. Kyllä nyt pitäisi kieltää käytävällä käveleminen kun minun kissani plaa plaa. :'D

   Lainaa

  2. Tulos: +244 (260 ääntä)
   Normaalit elämisen äänet. Klassinen harmaa alue. Kyllä, imurointikin on luvallista 24/7 jos imuri ei ole mallia hurrikaani. Tulkinnanvaraisia juttuja, mut sitä kutsutaan maalaisjärjeksi, kunnes todeksi oikeudessa todistetaan.

   Lainaa

  3. Tulos: +346 (372 ääntä)
   Esimerkkinä imurin tarpeelle keskellä yötä: mitä teet, jos olet menossa täyttämään yöllistä vesilasiasi, joka lipeää kädestäsi asunnossa, jossa on lemmikkejä?

   Lainaa

  4. Tulos: -377 (453 ääntä)
   Sopuli: Esimerkkinä imurin tarpeelle keskellä yötä: mitä teet, jos olet menossa täyttämään yöllistä vesilasiasi, joka lipeää kädestäsi asunnossa, jossa on lemmikkejä?
   Esimerkkinä moottorikelkan tarpeelle keskellä yötä kerrostalossa: Mitä jos haluat ajella moottorikelkalla?

   Lainaa

  5. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 15.4.2021 2:47
   Tulos: +263 (273 ääntä)
   Ei kuulosta kovin mukavalta lemmikin puolesta noin ihmisten määrittämät nukkuma-ajat. En tiedä koirien unentarpeesta valtavasti, mutta toiminee parhaiten, jos voivat itse nukkua kun nukuttaa. Mitä päiväuniin tulee, niin mutulla sanoisin, että ne tapaavat muutenkin olla kevyempiä torkkuja kuin yöunet. Voin olla väärässäkin, mutta kyllä siinä vaiheessa jo taitaa isopyörä heittää, jos lapsen harvinaista kyläilyä isovanhemmillaan pitää kytätä koiran päiväunien takia! Koiran päiväunien jatkuvakaan häiriintyminen ei ole yhtään niin tuskallista kuin vaikka ihmislapsen.

   Lainaa

  6. apinaattori 15.4.2021 4:32
   Tulos: +2 (38 ääntä)
   traumcity: Esimerkkinä moottorikelkan tarpeelle keskellä yötä kerrostalossa: Mitä jos haluat ajella moottorikelkalla?
   Nii tai jos ois sellanen sääntö et pitää ajella sillä kelkalla vaikkei edes haluaisi tai omiistaisi moista. Siinä sitä olis ihmettelemistä kun olisit vuokraamassa/ostamassa asuntoa jostain talosta ja eka sääntö ois et itä on punainen ja sit heti tokana et mkelkalla on ajeltava. Ei varmaan tulisi mitään siitäkään.

   Lainaa

  7. Tulos: +26 (178 ääntä)
   Melko varmaa, että naapurit, jotka valittaa koiranpennun päivätorkkujen häiriintymistä on hankalia ihmisiä myös monissa muissa asioissa. Jospa leikkisivät koiransa kanssa ainaisen nukuttamisen sijaan niin ei elämä kävis noin tylsäksi? Mutta sen voisi vanhemmat edelleen opettaa lapsilleen, että rappukäytävässä ei tarvitse tarinoida! Mulle ainakin opetettiin pienenä et sen hetken kun ulko-ovesta kävellään rapun kautta asuntoon (sekä tietty myös toiseen suuntaan) pitää olla HILJAA... tietty tää on hankalaa monille aikuisillekin, valitettavasti

   Lainaa

  8. Myötätunnoton hilleri 15.4.2021 6:53
   Tulos: +221 (249 ääntä)
   Oupp: Melko varmaa, että naapurit, jotka valittaa koiranpennun päivätorkkujen häiriintymistä on hankalia ihmisiä myös monissa muissa asioissa. Jospa leikkisivät koiransa kanssa ainaisen nukuttamisen sijaan niin ei elämä kävis noin tylsäksi? Mutta sen voisi vanhemmat edelleen opettaa lapsilleen, että [...]
   Normaali keskustelu käytävässä ei ole mikään ongelma. Voi luoja. Apua, joudun kuuntelemaan muutaman sekunnin jonkun puhetta! Apua ahdistun!
   Yölliset kännihuudot on sit eri asia.

   Lainaa

  9. Päätön mansikka 15.4.2021 7:10
   Tulos: +184 (188 ääntä)
   Haluaisin kyllä nähdä jonkun yrittämässä pakottaa koiraa päiväunille. Tai pitämässä sitä pakolla hereillä silloin kun ei ole aika nukkua. Eikö tollanen mene jo ihan kokopäivätyöstä kun pitää jatkuvasti kytätä nukkuuko se vai ei

   Lainaa

  10. Eläinrakas mandariini 15.4.2021 7:44
   Tulos: +75 (87 ääntä)
   Aina kun luen tällaisia juttuja, oon iloinen siitä että asun maalla :D

   Lainaa

  11. Tislattu aasi 15.4.2021 8:56
   Tulos: +116 (124 ääntä)
   Jos oikeasti tuollaisista häiriintyy, niin kannattaa vakavasti harkita muuttoa pois kerrostalosta

   Lainaa

  12. Makaileva karjalanpiirakka 15.4.2021 8:56
   Tulos: +87 (99 ääntä)
   Herää kysymys miksi vain kissanomistajia pidetään usein hulluina.

   Lainaa

  13. Tulviva raataja 15.4.2021 9:07
   Tulos: +75 (95 ääntä)
   Lemmikkikovakuoriaiseni häiriintyy naapurin koiranpennun päiväunista. Voisiko koiran viedä piikille?

   Lainaa

  14. Elämäm kova koulu 15.4.2021 9:42
   Tulos: -34 (108 ääntä)
   Sopuli: Esimerkkinä imurin tarpeelle keskellä yötä: mitä teet, jos olet menossa täyttämään yöllistä vesilasiasi, joka lipeää kädestäsi asunnossa, jossa on lemmikkejä?
   Otan rikkalapion ja -harjan esille.

   Lainaa

  15. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 15.4.2021 10:19
   Tulos: +76 (92 ääntä)
   Oupp: Melko varmaa, että naapurit, jotka valittaa koiranpennun päivätorkkujen häiriintymistä on hankalia ihmisiä myös monissa muissa asioissa. Jospa leikkisivät koiransa kanssa ainaisen nukuttamisen sijaan niin ei elämä kävis noin tylsäksi? Mutta sen voisi vanhemmat edelleen opettaa lapsilleen, että [...]
   Kyllä siellä rapussa saavat lapset ja aikuiset tarinoida hiljaisuussääntöjen puitteissa, jos siltä tuntuu. Jos rapusta ei saa kuulua ääniä, kannattaa eristää ulko-ovi paremmin tai muuttaa pois kerrostalosta.

   Lainaa

  16. Aseeton vesinokkaeläin 15.4.2021 12:07
   Tulos: +61 (63 ääntä)
   Asun kerrostalossa 1. kerroksessa ja symppaan kyllä ihmisiä jotka valittaa mm. porraskäytävässä puhumisesta nimimerkillä paperiseinät ja ravaaminen porraskäytävässä alkaa aina n. 5 aikaan aamulla, 1. kerrokseen kuuluu älyttömän kovaa myös joka kerta kun ulko-ovi pamahtaa takas kiinni. Eipä se päivällä haittaa, enkä menis valittamaan sellasesta kun iteltäkin kuuluu mm. suihkun ja mikron ääniä ihan mihin aikaan vuorokaudesta sattuu, mut ymmärrän silti ärtymyksen varsinkin tosi aikasin aamusta. Mutta niinhän se on että näillä mennään sillon kun näin asutaan, se on sitä kerrostaloelämää! Toivon kyllä että joskus asusin vähintään rivarissa.

   Lainaa

  17. Kurkkusopuli 15.4.2021 12:13
   Tulos: -44 (82 ääntä)
   Sopuli: Esimerkkinä imurin tarpeelle keskellä yötä: mitä teet, jos olet menossa täyttämään yöllistä vesilasiasi, joka lipeää kädestäsi asunnossa, jossa on lemmikkejä?
   No ihan ensimmäisenä tulee mieleen kyllä se rikkaharja ja lapio. Ihan hyvin sillä saa alustavasti lasinmurut siivottua ja hiljaa. Riippuu myös lasista.

   Lainaa

  18. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Oupp: Melko varmaa, että naapurit, jotka valittaa koiranpennun päivätorkkujen häiriintymistä on hankalia ihmisiä myös monissa muissa asioissa. Jospa leikkisivät koiransa kanssa ainaisen nukuttamisen sijaan niin ei elämä kävis noin tylsäksi? Mutta sen voisi vanhemmat edelleen opettaa lapsilleen, että [...]
   Mun vanhemmilla on varmaan ollut sama kasvatus. Ne (tai äitini) on aina kovin huolissaan, kun lapset on niillä hoidossa, että mitäs naapurit sanoo kun kuuluu niin kova meuhkaaminen rapussa/pihalla/sisällä, kyllä seinän läpi kuuluu ja siellä tehdään etätöitä, herranjestas! Olen todennut, että isovanhemmat on hyviä ja pyytävät lapsia laskemaan volyymia tai sitten opettelevat ymmärtämään, että naapuritkin ovat tottuneita lasten ääniin (naapurissa asuu lapsiperheitä!). Vanhusten kanssa on joskus rankkaa.

   Lainaa

  19. Taitettu lehmä 15.4.2021 12:42
   Tulos: +24 (40 ääntä)
   Voisiko olla että isovanhemmat kaipaavat omaa rauhaa ja ovat keksineet tämän absurdiutta hipovan koiranpentutarinan?

   Lainaa

  20. Tulos: +80 (84 ääntä)
   Nyt nauroin ääneen kyllä. Joka ikinen koiranpentu, jonka oon tavannut on nukahtanut sekunnissa kun unen tarve tulee, ihan ympäristön metelistä riippumatta. Mikä ei nyt edes ollut se pointti, miten joku ei tajua olevansa naurettava ennen kuin alkaa puhua koiranpentunsa unirytmistä ääneen??

   Lainaa

  21. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Taitettu lehmä: Voisiko olla että isovanhemmat kaipaavat omaa rauhaa ja ovat keksineet tämän absurdiutta hipovan koiranpentutarinan?
   Näin kyllä toivoisin asian olevan, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Ei tee koiralle kauhean hyvää, jos sen totuttaa pienestä pitäen täydelliseen hiljaisuuteen, varsinkin jos/kun asuu kerrostalossa.

   Lainaa

  22. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Kun ostatte kämpän joka vaatii pintaremonttia niin kannattaa miettiä jaksaako asentaa Gyproc- levyt seiniin. Itse levyjen asennus ei paljoa vaadi, mutta pistorasiat ja valokatkaisimet pitää sitten asennuttaa uudelleen. Mulla on tässä nykyisessä levytetyt seinät eikä kyllä kuulu ikinä mitään meteliä mistään.

   Lainaa

  23. Pahamaineinen leopardi 15.4.2021 15:16
   Tulos: +89 (101 ääntä)
   Olenko ainoa, jolle normaalit elämän äänet kerrostalossa luovat turvallisuuden tunnetta? Ihan kuin olisi joku kotona, vaikka on omassa kotonaan yksin. Jos vaikka pelkää yöllä pimeää painajaisesta herättyään, on lohdullista, kun naapuri vaikka käy vessassa tai vauva itkee jossakin.

   Lainaa

  24. Aistikas lihapiirakka 15.4.2021 15:27
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Kuulostaa vähän siltä että kuvitellaan että se koiranpentu on sama asia kuin ihmislapsi. Päiväunet ja "nukkumaanmenoajat" voi herranjestas..

   Lainaa

  25. Karkea albatrossi 15.4.2021 15:48
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Mun koiralla oli nukkumaanmenoaika. Mutta se liittyi suoraan siihen, että lähdin kuudelta töihin, niin menin jo klo 20.30 nukkumaan ja se oli tottunut tähän rytmiin. Jos katoin telkkaria tms vielä klo 21, niin koira tuli viereen mulkoilemaan, koska en noudattanut tuttua aikataulua ja sen piti vahtia, että talossa pysyy joku järjestys. 😉 Mut koskaan se ei välittänyt rapun äänistä/naapurin keittiön ovien hakkaamisista.😁

   Lainaa

  26. Sovelias lepakko 15.4.2021 16:52
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Oupp: Melko varmaa, että naapurit, jotka valittaa koiranpennun päivätorkkujen häiriintymistä on hankalia ihmisiä myös monissa muissa asioissa. Jospa leikkisivät koiransa kanssa ainaisen nukuttamisen sijaan niin ei elämä kävis noin tylsäksi? Mutta sen voisi vanhemmat edelleen opettaa lapsilleen, että [...]
   Koira on itseasiassa tyytyväinen ja tarpeeksi virikkeellistetty, kun se viitsii nukkua päikkäreitä. Jos koiraa ei ole lenkitetty tai leikitetty tarpeeksi, se on usein pikemminkin puuhailemassa levottomia kuin nukkumassa.

   Lainaa

  27. Sovelias lepakko 15.4.2021 16:56
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Aistikas lihapiirakka: Kuulostaa vähän siltä että kuvitellaan että se koiranpentu on sama asia kuin ihmislapsi. Päiväunet ja "nukkumaanmenoajat" voi herranjestas..
   Koirat usein tykkää rutiineista, ja koiranomistajallakin on helpompaa kun tietää milloin koira on virkeä ja milloin levossa. Mokassa varmaan omistajien oman rytmin häiriintyminen ärsytti heitä enemmän, kuin koiran mukavuudenhalun täyttyminen (tuskin kärsi torkkujen keskeyttämisestä mutta ehkä vaati lisää huomiota).

   Lainaa

  28. Tulos: +85 (99 ääntä)
   Kurkkusopuli: No ihan ensimmäisenä tulee mieleen kyllä se rikkaharja ja lapio. Ihan hyvin sillä saa alustavasti lasinmurut siivottua ja hiljaa. Riippuu myös lasista.
   Alustavasti? Eli jos lasi hajoaa klo 24 niin odotat 7 tuntia, että voit imuroida ne kaikista pienimmät ja vittumaisimmat sirut, jotka uppoaa aika tehokkaasti esim. 35kg koiran anturaan, miksei kissankin. Et selkeesti omista lemmikkejä.

   Lainaa

  29. Pelkäämätön soturi 15.4.2021 18:17
   Tulos: +85 (91 ääntä)
   Oma rakas taloyhtiöni on määrännyt pyykkituvan käytettäväksi vain 07-22.00. Täysin järkevää ja kohtuullista. Mutta! Automaattinen lukitussysteemi ei estä vain koneiden ja kuivaimien käyttöä, se estää myös ovien avaamisen -eli kuivia pyykkejä ei voi hakea pois vaikka miten hiljaa. No, epäkäytännöllistä, mutta sen voi kestää, hakee aamulla sitten jos pääsi myöhään kotiin (työajallani oli tapana venyä ja paukkua crunchtimen aikana). Mutta!!! Ovet menevät automaattisesti lukkoon, vaikka kuivaushuoneessa on joku sisällä. Sain tämän selville kun ovi naksahti lukkoon pyykkejä hakiessani, eikä sitä enää saanutkaan auki, _sisäpuolelta_. Näppäränä tyttönä hyppäsin parin metrin korkeudessa olevasta ikkunasta ulos, mutta se vaati rohkeutta ja ei olisi pidemmältä tai harteikkaammalta onnistunut ollenkaan. Tila, joka menee automaattisesti ilman varoitusta lukkoon ja josta ei ole minkään vallan hätäuloskäyntiä (paitsi mini-ihmisille) ei vaikuta ihan vain hyvältä idealta. Kellarissa on samat lukot, plus metalliovet, eikä uloskäyntiä millekään ninjalle. Pitäisikö sanoa taloyhtiölle, että tämä on jo liioittelua?

   Lainaa

  30. Kaulapannaton piimä 15.4.2021 19:00
   Tulos: +11 (27 ääntä)
   No kyllä BB:n katsomisesta sietäisi jo sakottaakin vähän.

   Lainaa

  31. katsastamaton maito 15.4.2021 19:14
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Oma rakas taloyhtiöni on määrännyt pyykkituvan käytettäväksi vain 07-22.00. Täysin järkevää ja kohtuullista. Mutta! Automaattinen lukitussysteemi ei estä vain koneiden ja kuivaimien käyttöä, se estää myös ovien avaamisen -eli kuivia pyykkejä ei voi hakea pois vaikka miten hiljaa. No, [...]

   Juu, ehdottomasti. Ei tarvitse kauhean paljon mielikuvitusta venyttää voidakseen päätellä miten pahimmassa tapauksessa voi käydä. Munkin asuinrapussa asuu just sen verran vanhuksia ja lapsia, että huimaa ajatuskin.

   Jotenkin kuvittelisi, että esimerksi sähköjen aikakatkaisu olisi loogisempi (ja turvallisempi!) ajatus. Tai vähintään ovi sisäpuolelta avattavaksi ja isännöijän päivystysnumero oveen.

   Lainaa

  32. Hillitty ananas 15.4.2021 20:15
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Sopuli: Esimerkkinä imurin tarpeelle keskellä yötä: mitä teet, jos olet menossa täyttämään yöllistä vesilasiasi, joka lipeää kädestäsi asunnossa, jossa on lemmikkejä?
   Eiköhän tollasessa poikkeustilanteessa ole ihan sallittua. Eihän siinä montaa minuuttia mene kun ne imuroi. Ja tuskin kenellekään joka yö tai viikko, tai edes joka kuukausi tai vuosi lasi lipeää kädestä ja vieläpä keskellä yötä.

   Lainaa

  33. Uusavuton fretti 15.4.2021 20:56
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Toivon, etten ole se elukkahoitaja joka joutuu selittämään tuon koiran omistajille mitään tärkeää mistään. Please god no.

   Lainaa

  34. Vapaamaalari 15.4.2021 23:43
   Tulos: +71 (73 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Oma rakas taloyhtiöni on määrännyt pyykkituvan käytettäväksi vain 07-22.00. Täysin järkevää ja kohtuullista. Mutta! Automaattinen lukitussysteemi ei estä vain koneiden ja kuivaimien käyttöä, se estää myös ovien avaamisen -eli kuivia pyykkejä ei voi hakea pois vaikka miten hiljaa. No, [...]
   Laitonta se ainakin on. Paloturvallisuusmääräyksien mukaan rakennuksessa ei saa olla tilaa mistä ei tarvittaessa pysty poistumaan. Sisältä on aina päästävä ulos ja lisäksi on oltava vielä hätäuloskäyntikin.

   Lainaa

  35. Vapaamaalari 15.4.2021 23:53
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   jukkapalmu: Kun ostatte kämpän joka vaatii pintaremonttia niin kannattaa miettiä jaksaako asentaa Gyproc- levyt seiniin. Itse levyjen asennus ei paljoa vaadi, mutta pistorasiat ja valokatkaisimet pitää sitten asennuttaa uudelleen. Mulla on tässä nykyisessä levytetyt seinät eikä kyllä kuulu ikinä mitään meteliä mistään.
   Asennuttaa?
   Ei se pistorasian irti ruuvaaminenkaan kyllä paljoa vaadi jos muuten jaksaa hommaan ruveta.
   Ja tarkoititko että kerrostalon betoniseiniin kannattais muka laittaa gyprocit(ei kuulosta ihan pikkuhommalta, järjettömältä kylläkin) vai millainen rakenne on levyttömässä seinässä?

   Lainaa

  36. Tulos: +36 (44 ääntä)
   Elämäm kova koulu: Otan rikkalapion ja -harjan esille.
   et ole ikinä tehnyt noin ja kävellyt paljain jaloin lakaisemasi alueen läpi

   Lainaa

  37. jukkapalmu 16.4.2021 8:43
   Tulos: -70 (76 ääntä)
   Vapaamaalari: Laitonta se ainakin on. Paloturvallisuusmääräyksien mukaan rakennuksessa ei saa olla tilaa mistä ei tarvittaessa pysty poistumaan. Sisältä on aina päästävä ulos ja lisäksi on oltava vielä hätäuloskäyntikin.
   Voi jeesus... Pyykkitupaan ei pääse klo 07-22!!! Kyllähän sieltä nyt pois pääsee.

   Lainaa

  38. jukkapalmu 16.4.2021 8:44
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Vapaamaalari: Asennuttaa?Ei se pistorasian irti ruuvaaminenkaan kyllä paljoa vaadi jos muuten jaksaa hommaan ruveta. Ja tarkoititko että kerrostalon betoniseiniin kannattais muka laittaa gyprocit(ei kuulosta ihan pikkuhommalta, järjettömältä kylläkin) vai millainen rakenne on levyttömässä seinässä?
   Kysyin voiko tehdä itse. Isännöitsijä vastasi että ei saa tehdä itse, joten hommasin sähkärin tekemään.

   Lainaa

  39. Luottokelvoton tiikeri 16.4.2021 9:44
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Aseeton vesinokkaeläin: Asun kerrostalossa 1. kerroksessa ja symppaan kyllä ihmisiä jotka valittaa mm. porraskäytävässä puhumisesta nimimerkillä paperiseinät ja ravaaminen porraskäytävässä alkaa aina n. 5 aikaan aamulla, 1. kerrokseen kuuluu älyttömän kovaa myös joka kerta kun ulko-ovi pamahtaa takas kiinni. Eipä se [...]
   Sama. Meillä pari naaapuria monesti puhuu kovaan ääneen rapussa puhelimessa ja on se itselle hetkellinen ärsytys mutta tällaista pitää sietää jos asuu kerrostalossa. Rivari itselläkin haavena sitten joskus.

   Lainaa

  40. Auraamaton pelikaani 16.4.2021 11:48
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   jukkapalmu: Voi jeesus... Pyykkitupaan ei pääse klo 07-22!!! Kyllähän sieltä nyt pois pääsee.
   Pointtihan oli että ei pääse. Kommentoija kirjoitti jääneensä joskus jumiin ja päässeensä ikkunasta ulos, mutta vaikeaa oli.

   Lainaa

  41. Puoliväljä kameli 16.4.2021 11:48
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Elämäm kova koulu: Otan rikkalapion ja -harjan esille.
   Ja sitten jää ne ihan pienimmät murut silti lattialle

   Lainaa

  42. Varjonen päärynä 16.4.2021 12:26
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Oupp: Melko varmaa, että naapurit, jotka valittaa koiranpennun päivätorkkujen häiriintymistä on hankalia ihmisiä myös monissa muissa asioissa. Jospa leikkisivät koiransa kanssa ainaisen nukuttamisen sijaan niin ei elämä kävis noin tylsäksi? Mutta sen voisi vanhemmat edelleen opettaa lapsilleen, että [...]
   Joillekin naapureille voisi myös kertoa, että jos puhutte/riitelette eteisessä väliovi auki, niin kyllä, koko talo kuulee kaikki yksityiskohdat. 😁

   Lainaa

  43. Varjonen päärynä 16.4.2021 12:30
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Oma rakas taloyhtiöni on määrännyt pyykkituvan käytettäväksi vain 07-22.00. Täysin järkevää ja kohtuullista. Mutta! Automaattinen lukitussysteemi ei estä vain koneiden ja kuivaimien käyttöä, se estää myös ovien avaamisen -eli kuivia pyykkejä ei voi hakea pois vaikka miten hiljaa. No, [...]
   Pitäisi. Varsin yksiselitteisesti ei saa olla sellaisia tiloja, mistä ei pääse ulos. Tämähän koskee monia esimerkiksi toimistorakennuksia: hissiin tai paloportaisiin täytyy päästä sisäpuolelta aina, vaikka ovet lukittuvatkin ajastuksella.

   Lainaa

  44. Tympeä soturi 16.4.2021 12:32
   Tulos: +5 (19 ääntä)
   Kyllä mäkin poliisit soittaisin jos joku vapaaehtoisesti katsoisi illalla BBtä 😂

   Lainaa

  45. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Elämäm kova koulu: Otan rikkalapion ja -harjan esille.
   Koska ne ovat kaapissa imurin edessä

   Lainaa

  46. Riemukas opas 16.4.2021 16:00
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Mulla oli yhdessä asunnossa koiran kans sellanen tilanne, et taloyhtiön mummot vihas koiria. Ne tuli aina mun oven eteen huutojutteleen keskenään ja rämppäämään postilaatikkoa, ja koira luonnollisesti reagoi ja saattoi haukkuja päästellä. Kun pyysin, että eivät huutaisi käytävässä ja jättäisivät oveni rauhaan, niin sain huudot kun koirani haukkuu normaaleille elämisen äänille. Ei ollut vain yksi kerta kun löysin koiran kotiin tullessa ahtautuneena vaatehuoneen hyllyjen alle pelosta täristen, enkä keksi muuta selitystä kuin että mummot on käyny vähän pelottelemassa oven takana. Sain lukuisia heippalappuja, joissa valitettiin, että koirani on haukkunut koko päivän tai yön, vaikka olin ollut kotona sen kanssa koko ajan eikä se ollut päästänyt kuin korkeintaan pari haukkua ovikellolle, mikä mielestäni on ihan normaalia.

   Lainaa

  47. Jorma Pattikselta 16.4.2021 20:19
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Pahamaineinen leopardi: Olenko ainoa, jolle normaalit elämän äänet kerrostalossa luovat turvallisuuden tunnetta? Ihan kuin olisi joku kotona, vaikka on omassa kotonaan yksin. Jos vaikka pelkää yöllä pimeää painajaisesta herättyään, on lohdullista, kun naapuri vaikka käy vessassa tai vauva itkee jossakin.
   Voit tulla tänne minun turvalliseen kainaloon. Olen kova poika käymään yöllä vessassa ja joskus laskuhumalassa tulee itkeskeltyäkin pikkuisen.

   Lainaa

  48. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Pahamaineinen leopardi: Olenko ainoa, jolle normaalit elämän äänet kerrostalossa luovat turvallisuuden tunnetta? Ihan kuin olisi joku kotona, vaikka on omassa kotonaan yksin. Jos vaikka pelkää yöllä pimeää painajaisesta herättyään, on lohdullista, kun naapuri vaikka käy vessassa tai vauva itkee jossakin.
   Et oo ainoa! Mäkin tykkään siitä, et kuuluu jotain inhimillisyyden ääniä yksin kotona ollessa. Oon ikäni asunut kerrostaloissa (noin 20 eri osotetta) ja mulle on normaalia ja turvallista et kuuluu mm. askelia, ovien avaamisia ja sulkemisia, hiljasta puhetta, telkkarien ja stereoiden ääniä ja vesiputkien kohinaa. Toki on ollut häiritseviä naapureita ja turhaa meteliä, mut ei onneksi riesaksi asti. Yllättävän monesta tilanteesta selvii puhumalla. :)
   Tällasena kaupungin kerrostalokasvattina on joka kesä esim mökkillä hammentävää yöllä herätä siihen, etten kuule muuta kun hiljasta luonnon huminaa. Herään äänettömyyteen.

   Lainaa

  49. Tahraton järvisieni 17.4.2021 9:07
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Eiköhän tuo Jessica nimenä ollut se aihe poliisin vierailuun eikä BB:n katselu. C nimessä lisää todennäköisyyttä viranomaisyhteyksiin.

   Lainaa

  50. Itseasiassa 17.4.2021 9:49
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Normaali keskustelu käytävässä ei ole mikään ongelma. Voi luoja. Apua, joudun kuuntelemaan muutaman sekunnin jonkun puhetta! Apua ahdistun! Yölliset kännihuudot on sit eri asia.
   Onhan jollain fiksut vanhemmat, kun opettavat jo pienelle lapselle, ettei kännissä sitten ölistä rappukäytävässä.

   Lainaa

  51. Itseasiassa 17.4.2021 10:09
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Oma rakas taloyhtiöni on määrännyt pyykkituvan käytettäväksi vain 07-22.00. Täysin järkevää ja kohtuullista. Mutta! Automaattinen lukitussysteemi ei estä vain koneiden ja kuivaimien käyttöä, se estää myös ovien avaamisen -eli kuivia pyykkejä ei voi hakea pois vaikka miten hiljaa. No, [...]
   Mulla on ollut samanlainen sauna! Ei ollut kiva huomata viimeisen vuoron jälkeen klo 22.02, ettei pukuhuoneeseen enää päässyt suihkuhuoneesta. Onneksi saunassa oli terassi 1,5 metrin korkuisella aidalla, mutta kyllä siitä yli pääsi. Koska oli tullut käytyä juuri röökillä, päällä oli vain farkut, läpsyt ja toppi, onneksi farkkujen taskussa sentään avaimet. Loput kamat hain kun eka vuoro alkoi ja käytävästä pääsi pukkariin, huoltomiehen soittaminen sunnuntaina olisi kuitenkin maksanut erikseen.

   Lainaa

  52. Kauneudeton seuraeläin 17.4.2021 11:23
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Suomessa on kyllä tilaa. kaikki nää valittavat ihmiset voi muuttaa vaikka sinne paltamoon tai pelkosenniemelle johonkin mummonmökkiin jossa lähimmät naapurit on kilometrin päässä. Onneksi keskusta pitää huolen että maaseutu pysyy elinvoimaisena. Tai sitten vuodeksi vaikka Delhin keskustaan niin alkaa oma taloyhtiö tuntua hiljaiselta.

   Lainaa

  53. Kauneudeton seuraeläin 17.4.2021 11:25
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Oma rakas taloyhtiöni on määrännyt pyykkituvan käytettäväksi vain 07-22.00. Täysin järkevää ja kohtuullista. Mutta! Automaattinen lukitussysteemi ei estä vain koneiden ja kuivaimien käyttöä, se estää myös ovien avaamisen -eli kuivia pyykkejä ei voi hakea pois vaikka miten hiljaa. No, [...]
   onhan tuo nyt ainakin vapaudenriisto taloyhtiöltä, oisit tehnyt bisnesratkaisun, nukkunut yön pyykkituvassa ja vaatinut korvauksia jotain 1000-2000 euron väliltä :)

   Lainaa

  54. Laadukas peruna 17.4.2021 13:28
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Oma rakas taloyhtiöni on määrännyt pyykkituvan käytettäväksi vain 07-22.00. Täysin järkevää ja kohtuullista. Mutta! Automaattinen lukitussysteemi ei estä vain koneiden ja kuivaimien käyttöä, se estää myös ovien avaamisen -eli kuivia pyykkejä ei voi hakea pois vaikka miten hiljaa. No, [...]
   Tuosta pitäisi tehdä ilmoitus paloturvallisuusriskistä. Jokseenkin laiton ratkaisu lukita ihmiset sisälle ilman hätäuloskäyntiä, etenkin kun tilassa on sähkölaitteita ja palokuormaa.

   Lainaa

  55. Tiheähkö luumu 18.4.2021 0:29
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Jessica hei, ei ne poliisit BB:n takia tulleet. He tulivat metelin takia.

   Lainaa

  56. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Voitaisiinko saada myös sääntö että hampaiden pesu, kahvinkeitto tai veden laskeminen on kielletty ennen klo 10 aamulla kun kaikki ei oo aamuvirkkuja?

   Lainaa

  57. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Frodo: Et oo ainoa! Mäkin tykkään siitä, et kuuluu jotain inhimillisyyden ääniä yksin kotona ollessa. Oon ikäni asunut kerrostaloissa (noin 20 eri osotetta) ja mulle on normaalia ja turvallista et kuuluu mm. askelia, ovien avaamisia ja sulkemisia, hiljasta puhetta, telkkarien ja stereoiden ääniä ja [...]
   Olikohan kiinalaiset vai japanilaiset turistit mitkä oli saanu paniikkihäiriöitä lapin lomalla ku oli liian hiljasta.

   Lainaa

  58. Räävitön sakaali 19.4.2021 16:53
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Siiseli: Normaalit elämisen äänet. Klassinen harmaa alue. Kyllä, imurointikin on luvallista 24/7 jos imuri ei ole mallia hurrikaani. Tulkinnanvaraisia juttuja, mut sitä kutsutaan maalaisjärjeksi, kunnes todeksi oikeudessa todistetaan.
   Koiran haukkuminen esim. ei ole normaalia elämisen ääntä eikä sitä tarvitse ihmisten kerrostalossa sietää. Moni luulee, että on ihan OK.

   Lainaa

  59. Räjähtävä kuguaari 19.4.2021 17:39
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Räävitön sakaali: Koiran haukkuminen esim. ei ole normaalia elämisen ääntä eikä sitä tarvitse ihmisten kerrostalossa sietää. Moni luulee, että on ihan OK.
   On se normaalia ääntä. Se ei ole normaalia, että koira haukkuu 8 tuntia joka päivä

   Lainaa

  60. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Oma rakas taloyhtiöni on määrännyt pyykkituvan käytettäväksi vain 07-22.00. Täysin järkevää ja kohtuullista. Mutta! Automaattinen lukitussysteemi ei estä vain koneiden ja kuivaimien käyttöä, se estää myös ovien avaamisen -eli kuivia pyykkejä ei voi hakea pois vaikka miten hiljaa. No, [...]
   Kuulostaa jo vaaralliselta. Mitä jos syttyy tulipalo tai jotain muuta?  Kannattanee olla yhteydessä taloyhtiöön tai isännöitsijään. Se että koneet menevät kiinni ajastetusti on ihan loogista mutta ovet eivät ikinä saisi olla näin.

   Lainaa

  61. Vittumainen metsämarja 20.4.2021 11:55
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Naapureita on kaikenlaisia, ja jotkut niistä kyllä valittaa ihan pienestäkin äänestä. Mutta toisaalta, onkohan Jessica & poikaystävä oikeasti vaan katsonut BB:tä vai ollaanko siellä roskateeveen lumoissa kiljuttu ja kikatettu voluumit täysillä? 🤔

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bb, big brother, koira, lapset, lapsi, melu, meteli, naapurit, poliisit, päiväunet, suihku, sähköhammasharja, tv