Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pieni pyörähdys sairaalassa

Menetin hieman malttini sairaalassa ja päädyin poliisin puheille.
Suurenna näkymä
Pieni pyörähdys sairaalassa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +917 (925 ääntä)
   Sydäninfarktista tajuton, mutta veti lääkäriä lättyyn. Tämä selvä.

   Lainaa

  2. Tulos: +601 (619 ääntä)
   Eristys tehohoidossa kuulostaa kieltämättä varsin lystikkäältä tavalta viettää kesä. Kannatan koronan antamista Netalle.

   Lainaa

  3. Tulos: +145 (153 ääntä)
   Rajat on auki, Netta hankkiudu äkkiä sairaalaan! Nyt jos koskaan!

   Lainaa

  4. Tulos: +378 (384 ääntä)
   Kyöpeli: Sydäninfarktista tajuton, mutta veti lääkäriä lättyyn. Tämä selvä.
   Jep ja kovissa kivuissa vielä. Pakko myöntää kuitenkin, että tuo Jannen viimeinen kommentti kuitenkin hieman hämmensi. Näin ensin pelkästään Jannen nimen ja ajattelin intuitiivisesti, että  tulee heittämään vielä lisää vettä myllyyn kunnon öyhötysten aikaansaamiseksi, mutta lopettikin keskustelun siihen.

   Lainaa

  5. Tulos: +164 (170 ääntä)
   Kivaa ja kivaa. Tehohoidossa Suomessa koronan takia olleiden kuolleisuus on 13,6 % kesäkuun alkuun mennessä. Päättyneitä tehohoitojaksoja 221, joista 30 on päättynyt potilaan kuolemaan: https://www.psshp.fi/documents/7796350/7841067/Tehohoidon+tilannekuva+-+Koordinoivan+toimiston+viikkoraportti+2020_06_03.pdf

   Lainaa

  6. Pramea seuraeläin 4.6.2020 2:06
   Tulos: -91 (133 ääntä)
   Netta vetää aika sanattomaksi... :D En tiedä onko mun ymmärryksessä kivunhoidon suhteen vikaa, vai hoitavien lääkärien, kun tuntuu että tuo käsite toteutetaan enemmänkin niin että ihminen hoidetaan kivuliaaksi.

   Lainaa

  7. Elämäm kova koulu 4.6.2020 4:11
   Tulos: +66 (102 ääntä)
   Asian_omaisena kannattaa meidän jättää tämä kommentti_ketju tähän.

   Lainaa

  8. Toj Karin 4.6.2020 4:54
   Tulos: +228 (264 ääntä)
   Jostain syystä Anniinan kaltainen epäsuorasti ilmaistu rasismi on alkanut nousemaan pintaan niissäkin ryhmissä joissa itse olen mukana. Toivon että kyseessä on enemmän sattuma kuin trendi.

   Lainaa

  9. Mauno 6isto 4.6.2020 5:52
   Tulos: +82 (106 ääntä)
   Api: Jep ja kovissa kivuissa vielä. Pakko myöntää kuitenkin, että tuo Jannen viimeinen kommentti kuitenkin hieman hämmensi. Näin ensin pelkästään Jannen nimen ja ajattelin intuitiivisesti, että  tulee heittämään vielä lisää vettä myllyyn kunnon öyhötysten aikaansaamiseksi, mutta lopettikin keskustelun siihen.
   Siinä rasistillakin ylittyi joku raja, tai onkohan tuo Anniina hänen pakkohoidossa oleva äitinsä.

   Lainaa

  10. Kiireetön seepra 4.6.2020 6:38
   Tulos: -52 (104 ääntä)
   Zx: Kivaa ja kivaa. Tehohoidossa Suomessa koronan takia olleiden kuolleisuus on 13,6 % kesäkuun alkuun mennessä. Päättyneitä tehohoitojaksoja 221, joista 30 on päättynyt potilaan kuolemaan: psshp.fi/documents/7796350/7841067/Tehohoidon+tilannekuva+-+Koordinoivan+toimiston+viikkoraportti+2020_06_03.pdf
   Ja keski-ikä.. 85? Ihmisryhmä, joka olisi kuollut suurella todennäköisyydellä kausi-influenssaan, mutta nyt sitä ei tullut kun ihmiset pesivät käsiään. Mutta itse mokiin.Kuinka pihalla oikeesti ihmiset voivat olla elämästä? Hengityskoneessa teholla ja viel nukutettuna. Ai että ois kivaa siellä vaan pötkötellä....

   Lainaa

  11. Kamelinruskea kiivi 4.6.2020 7:17
   Tulos: +137 (145 ääntä)
   Janne on draamakuningatar. Itkenyt siellä kun muut ei ole paaponeet tarpeeksi vaikka ihan itse keksi hyvän diagnoosin. Tilanhukkaa.

   Lainaa

  12. Tulos: +119 (121 ääntä)
   Nettahan vois ottaa multa tän endometrioosin, elämä kipujen takia välillä yhtä helvettiä. Ja tiedän että monia monia muita joilla tilanne on vielä pahemmin.

   Lainaa

  13. Tulos: +186 (194 ääntä)
   Jotenkin jäi sellainen kuva, että Janne suhaa suht säännöllisesti sairaalaan hakemaan huomiota ja ikinä testeistä ei löydy yhtään mitään. Käsittääkseni sydäninfarkti pystytään kuitenkin toteamaan kokolailla varmasti EKG:sta ja jos se on puhdas, niin vika on jossain muualla (lihaksissa tai päässä).

   Lainaa

  14. Lämmin ampiainen 4.6.2020 9:19
   Tulos: +137 (139 ääntä)
   Eihän tuossa ensimmäisessä ole mitään tolkkua. Mistä tuo sydänifarktidianoosi on tullut?

   Lainaa

  15. Tulos: +147 (149 ääntä)
   'Ihme pyhimyksiä kun eivät ihmisten lyömistä pidä järkevänä..'

   Lainaa

  16. Tulos: +178 (180 ääntä)
   Jos olisi oikea sydäninfarkti kyseessä jotenkin kyseenalaistan, että olisi jaksanut ensin sairaalassa riehua, sitten kävellä kotiin ja vielä seuraavana päivänä puhista facebookissa.

   Lainaa

  17. Rimppakinttu hanhi 4.6.2020 10:07
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Kaikistellen?

   Lainaa

  18. Tulos: +133 (137 ääntä)
   Toj Karin: Jostain syystä Anniinan kaltainen epäsuorasti ilmaistu rasismi on alkanut nousemaan pintaan niissäkin ryhmissä joissa itse olen mukana. Toivon että kyseessä on enemmän sattuma kuin trendi.
   ...Mitäköhän "epäsuoraa" tossa Anniinan rasismissa oli?

   Lainaa

  19. Hööpölööpö 4.6.2020 10:54
   Tulos: +112 (116 ääntä)
   En ole enää varma, onko tämä sivusto haukoista mokista, vaiko hyvin synkkä katsaus traagiseen ja pelottavaan maailmaan.

   Lainaa

  20. Jännittävä luovuttaja 4.6.2020 11:54
   Tulos: +98 (104 ääntä)
   Toj Karin: Jostain syystä Anniinan kaltainen epäsuorasti ilmaistu rasismi on alkanut nousemaan pintaan niissäkin ryhmissä joissa itse olen mukana. Toivon että kyseessä on enemmän sattuma kuin trendi.
   Kyllä mun mielestä tuossa suorasti osoitettiin se rasismi. Ainoa tapa, jolla vielä voisi tehostaa, olisi sanomalla "olen rasisti". Ironista kyllä, että Anniina ei näytä itsekään taitavan omaa äidinkieltään. Ei siinä, en mäkään osaa täydellisesti johtuen kielellisestä erityishäiriöstä, mutta en myöskään mene haukkumaan ulkomaalaisten suomen kieltä.

   Lainaa

  21. Tottahan tuo oli 4.6.2020 12:40
   Tulos: -29 (41 ääntä)
   Pandemia kannattaisisairastaa silloin kun hoitoon on resursseja.

   Lainaa

  22. Laikukas kana 4.6.2020 13:02
   Tulos: +104 (106 ääntä)
   Olin tässä terveyskeskuksen päivystyksessä venaamassa, ja edelleni sattui myös tällainen omadiagnoosi. Joka ei sulkenut ovea, hoitaja ei kai viitsinyt, joten koko aula sitten kuuli kailotuksen. Hän kertoi _pitkälti_ miten korona sorsii vanhuksia, kaikki sorsii vanhuksia, hänen oireitaan ei kuunnella, katsokaa nyt tätä jalkaa siinä on veritulppa (ei ole, kertoi kärsivällinen hoitaja, pukekaapas nyt päällenne), ja tällaista on sattunut jo vuonna 1974 Portugalin Algarvessa! Koko selostus kesti kaikkineen about 40 minuuttia (tiedän koska me muut jouduimme jonottamaan tämän takia, ja alkoi hiukan nyppiä) ja en muista mitä muita hyppykuppia tällä oli, mutta vuosi 1974 Portugalin Algarvessa jäi mieleen. Ei tosin lyönyt ketään.

   Lainaa

  23. Pudotettu sammakko 4.6.2020 13:20
   Tulos: +81 (81 ääntä)
   Eikiva: Nettahan vois ottaa multa tän endometrioosin, elämä kipujen takia välillä yhtä helvettiä. Ja tiedän että monia monia muita joilla tilanne on vielä pahemmin.
   Käyt nyt sit sairaalassa sairastamassa sen pois, kun siellä on niin hyvä kivunlievitys.

   Lainaa

  24. Leso raataja 4.6.2020 15:49
   Tulos: +108 (118 ääntä)
   Tuntuu siltä että suurin osa niistä jotka kitisee maahanmuuttajien kieliopista on niitä jotka eivät osaa edes yhdyssanoja. Jos et itse viitsi opetella äidinkieltäsi sen vertaa että oppisit sitä puhumaan ja kirjoittamaan kuin ihminen, niin sitten voisi vaan pitää pään kiinni.

   Lainaa

  25. Akrakadabra 4.6.2020 18:21
   Tulos: +90 (96 ääntä)
   Vai että sydänkohtaus :D Mitään vikaa ei ollu kun hyvin pääsi lähteen pois. Huvittaa nää "Lääkäri ei ottanu mua tosissaan vaikka meinasin kuolla. Lähin sitte pois." "Olin ihan kuolemankielissä mutta jono päivystykseen oli nii pitkä nii lähdin kotiin!" Hyvä vaan että lähtee, ei oo oikea syy olla päivystyksessä jos pystyy lähteen pois.

   Lainaa

  26. Tulos: -24 (30 ääntä)
   Kiireetön seepra: Ja keski-ikä.. 85? Ihmisryhmä, joka olisi kuollut suurella todennäköisyydellä kausi-influenssaan, mutta nyt sitä ei tullut kun ihmiset pesivät käsiään. Mutta itse mokiin.Kuinka pihalla oikeesti ihmiset voivat olla elämästä? Hengityskoneessa teholla ja viel nukutettuna. Ai että ois kivaa siellä vaan pötkötellä....
   Arviolta kausi influenssa on tappanut n. 3-500 ihmistä Suomessa tänä vuonna. Eli toistaiseksi enemmän kuin koronaan, mutta tämä oli vain jonkun asiantuntijan arvio.

   Lainaa

  27. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Laikukas kana: Olin tässä terveyskeskuksen päivystyksessä venaamassa, ja edelleni sattui myös tällainen omadiagnoosi. Joka ei sulkenut ovea, hoitaja ei kai viitsinyt, joten koko aula sitten kuuli kailotuksen. Hän kertoi _pitkälti_ miten korona sorsii vanhuksia, kaikki sorsii vanhuksia, hänen oireitaan ei [...]
   Jälleen sain varmistuksen, että oli oikea ratkaisu olla menemättä lääkikseen. Olisihan se varmasti ollut mielenkiintoista. En vain kykenisi hoitamaan ihmisiä. Ajatuskin potilaskohtaamisesta pistää ärsyttämään.

   Lainaa

  28. Laikukas kana 4.6.2020 20:44
   Tulos: +37 (47 ääntä)
   Akrakadabra: Vai että sydänkohtaus 😁 Mitään vikaa ei ollu kun hyvin pääsi lähteen pois. Huvittaa nää "Lääkäri ei ottanu mua tosissaan vaikka meinasin kuolla. Lähin sitte pois." "Olin ihan kuolemankielissä mutta jono päivystykseen oli nii pitkä nii lähdin kotiin!" Hyvä vaan että lähtee, ei oo oikea syy olla päivystyksessä jos pystyy lähteen pois.
     No ei nyt noinkaan. Mittasin kotonani verenpaineita, soitin sitten 116 117 neuvoa kysyäkseni, ja päivystykseen kehottivat. En olisi viitsinyt mennä, koin voivani ihan hyvin, mutta mies hääti ovesta ulos. Mittasivat siellä uudestaan, sanoin että laitteessani on varmaan vain vika. Ei ollut, ja hoitaja oli aivan kauhuissaan eikä voinut uskoa etten kokenut oloani ollenkaan huonoksi. Pumppasivat täyteen lääkkeitä ja lähettivät pikana lääkäriin.   Isäni lähti kerran sairaalaan äitini tarpeeksi nalkutettua, hän tosin myöns että tunsi olonsa vähäsen huonoksi, ei mitään sellaista ettei lepäämisellä lähtisi. Kävi ilmi että oli tosiaan saanut sydänkohtauksen.   Laikukkaan kanan suku tuskin on ainut jolla ei oikein ole sairaudentuntoa?

   Lainaa

  29. Taltioitu muurahainen 4.6.2020 21:23
   Tulos: +58 (64 ääntä)
   Kiireetön seepra: Ja keski-ikä.. 85? Ihmisryhmä, joka olisi kuollut suurella todennäköisyydellä kausi-influenssaan, mutta nyt sitä ei tullut kun ihmiset pesivät käsiään. 
   Vastikään oli uutinen, jossa kerrottiin tehohoitoon päätyneistä ja koronaan kuolleista. Sen mukaan vain puolet on ollut yli 70-vuotiaita, loput oli työikäisiä aikuisia. Taudin on todettu olevan erityisen voimakas tupakoivilla miehillä ikään katsomatta. 
   Sairastaminen voi kuoleman lisäksi päätyä loppuiän keuhko-ongelmiin tai kuukausien kuntoutukseen takaisin työkuntoiseksi. Kausi-influenssa ei ole mitään tähän verrattuna, on ihan turha vertailla mitään tappavuuslukuja.  

   Lainaa

  30. Vihreä humanoidi 4.6.2020 22:53
   Tulos: -17 (25 ääntä)
   Rimppakinttu hanhi: Kaikistellen?
   Olisiko keikistellen? Janne kiskonut pelivehkeet hanuriin ja yrittänyt keimailla karvakolmiollaan ja läskitisseillään lekurille, joka ei kuitenkaan lämmennyt...

   Lainaa

  31. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Nettahan on vaan samalla linjalla kuin ruotsi. Antaa sairauden levitä sitä tahtia kuin tehohoito kapasiteetti kestää. No, se mikä tässä taktiikassa on lopputulos niin selviää muutaman vuoden kuluttua.

   Lainaa

  32. Harkitsematon peura 4.6.2020 23:18
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Yeppers: Arviolta kausi influenssa on tappanut n. 3-500 ihmistä Suomessa tänä vuonna. Eli toistaiseksi enemmän kuin koronaan, mutta tämä oli vain jonkun asiantuntijan arvio.
   3-500? Melko iso haitari. 

   Lainaa

  33. Kummallista 4.6.2020 23:26
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Jos epäillään sydänperäistä pyörtymistä yms. Niin verikokeet + ekg otetaan. Näistä kyllä näkyy jos on infarkti ollut aikaisemmin tai hetki sitten. Itsekkin tuntenut nuorempana rinnassa pistoa, joka ulottunut kaulalle ja hengitys salpautunut, siitä lanssilla päivystykseen ja edellä mainitut kokeet. Mitään ei löytynyt, jäi vähä mysteeriksi. Epäilen n. 4 päivän rännin jälkeisen krapulan vaikuttaneen tuntemuksen syntyyn.

   Lainaa

  34. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Mielenkiintoinen kahvihetki... Munkkia, possua ja kahvia.

   Lainaa

  35. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Laikukas kana:   No ei nyt noinkaan. Mittasin kotonani verenpaineita, soitin sitten 116 117 neuvoa kysyäkseni, ja päivystykseen kehottivat. En olisi viitsinyt mennä, koin voivani ihan hyvin, mutta mies hääti ovesta ulos. Mittasivat siellä uudestaan, sanoin että laitteessani on varmaan vain vika. Ei ollut, ja [...]
   Minäkin tässä päivänä eräänä kävelin päivystykseen, jossa jouduin odottamaan 9 tuntia tutkimukseen pääsyä, diagnoosina aivoinfarktien sarja. Hyvin olisin voinut poistua, mutta varmaan hyvä, etten...

   Lainaa

  36. Tulos: +19 (19 ääntä)
   -x-x-: Käsittääkseni sydäninfarkti pystytään kuitenkin toteamaan kokolailla varmasti EKG:sta ja jos se on puhdas, niin vika on jossain muualla (lihaksissa tai päässä).
   Erään tuttuni sydänkohtaus ei näkynyt EKG:ssä, ja ensiapuna annetun nitron jälkeen kipu katosi. Hän halusi lähteä kotiin, mutta verikoe paljasti sydäninfarktin. Sappikohtaus olisi voinut aiheuttaa samanlaiset oireet ja helpottaa nitrolla. Hän epäili tunteneensa sydänoireita jo aiemmin mutta luulleensa niitä närästykseksi.

   Lainaa

  37. Tulos: +25 (27 ääntä)
   uhhuh: ...Mitäköhän "epäsuoraa" tossa Anniinan rasismissa oli?
   Sitä että se ei suoraan puhu neepereistä ja vastaavista, sekä kehuu rasististen kommenttien lausujaa sen sijaan että itse sanoisi niitä. Sensuroi rasisminsa käyttämällä termejä kuten tuontiosaaja, jotta pysyy piilossa FBn algoritmeilta.

   Lainaa

  38. Suomalainen 9.6.2020 11:11
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Hööpölööpö: En ole enää varma, onko tämä sivusto haukoista mokista, vaiko hyvin synkkä katsaus traagiseen ja pelottavaan maailmaan.
   Miten haukat tähän liittyvät? :D

   Lainaa

  39. Eläinrakas pulu 20.6.2020 8:48
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Toj Karin: Jostain syystä Anniinan kaltainen epäsuorasti ilmaistu rasismi on alkanut nousemaan pintaan niissäkin ryhmissä joissa itse olen mukana. Toivon että kyseessä on enemmän sattuma kuin trendi.
   Joo koirapilliä kun joku käyttää niin kummasti tulee vastakaikua muilta.

   Lainaa

  40. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Dipoli: Eristys tehohoidossa kuulostaa kieltämättä varsin lystikkäältä tavalta viettää kesä. Kannatan koronan antamista Netalle.
   On kyllä mun kokemukset sairaalahoidosta niin vinkeitä, että kyllä joo suosittelen Netalle ihan uutena kokemuksena nyt kun matkoillekkaan ei pääse.
   Mun suosikkeja tähän mennessä on ollut 1 kuolio sisäelimessä, joka sattui niin, että ei muuta voinut kuin kippurassa maata ja laatata. Niin ja se oli niitten Netan mainostamien kipulääkkeiden jälkeen. 2 Jalasta levinnyt verenmyrkytys joka pisti antibioottitipan kanssa sängyn pohjalle useammaksi päiväksi ja samalla kirurgi kävi ihan varmuuden vuoksi mittailemassa amputaatiokohtia.
   3 Loputon verioksennus, jolle ei meinannut loppua löytyä ja jonka aikana sain hoitajilta haukkua oksentamisesta ja bonuksena tähystysletkun mahaan. 
   Juu Netta ja kaltaisensa tarvitsee elämysmatkan sairaalapotilaaksi, mutta en millään tahdoin tuollaisia toivo meidän oikean terveydenhuollon riesaksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kipu, kivunlievitys, koronavirus, lääkäri, mamut, pahoinpitely, rasismi, rasisti, sairaala, tehohoito, ulkomaalaiset