Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Riittääkö ikä?

"Vasta päiväkodista päässyt. Haloo, otsikointi!"
Riittääkö ikä?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 56 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1100 (1112 ääntä)
      Pellenä Ahtisaaren palveluksessa hieman sen jälkeen kun ydin oli räjähtänyt.

      Lainaa

    2. Tulos: +868 (880 ääntä)
      Haluun tykätä Johannan kommentista! Oli pakko hymyillä ääneen 😆 pellenä Ahtisaaren palveluksessa...

      Lainaa

    3. Tulos: +683 (689 ääntä)
      Kiva tietää että Jouni on tarvinnut sekä vaipat että pyyhkimisapua vielä lukiossa. Ehkä se on osa pellenumeroa jota hän on harjoitellut koko ikänsä?

      Lainaa

    4. Sanna Mirella Erzsébet Marinadi-Lenin 19.5.2020 5:05
      Tulos: -471 (541 ääntä)
      How dare you, Jouni? Etkö tiennyt, että 16-vuotias on jo aivan riittävän kypsä johdattamaan meidät läpi vallankumouksen (joka on välttämättön jottei miljardin hehtaarin sekuntitahdilla sulava napajäätikkö hukuta koko aurinkokuntaamme veden) täydelliseen kommunistiseen utopiaan sekä toimimaan 110 % luotettavan Commie News Networkin koronavirusasiantuntijana?

      Lainaa

    5. Kaikkea sitä näkee 19.5.2020 5:37
      Tulos: +474 (484 ääntä)
      Onko ”selvisin Tšernobylin onnettomuudesta Joensuussa” joku uusi ”taistelin isänmaan puolesta”? 😀 Todella säälittävä yritys kerätä ”rankka lapsuus” -pisteitä. 😆

      Lainaa

    6. Ihmettelijä 19.5.2020 6:02
      Tulos: +266 (280 ääntä)
      Tämä tyttöhän siis menetti 2 vuoden työn, tuskin tanssitaitoaan. Ja kuten jutussa oli itse sanonut, että ihan omaa hölmöyttään, kun ei ollut tallentanut varmuuskopioita mihinkään

      Lainaa

    7. Tulos: +44 (50 ääntä)
      Oi Johanna

      Lainaa

    8. Perä & Suoli 19.5.2020 7:04
      Tulos: +23 (69 ääntä)
      Oivoi sillon kun minä olin nuori niin ei ollut mitään tiktokkeja.

      Lainaa

    9. Tulos: +178 (190 ääntä)
      Sitä minä vain jäin miettimään, minne se harrastus meni. Miksi harrastus piti lopettaa?

      Lainaa

    10. Tulos: +58 (66 ääntä)
      Tuleeko kellään muulla yläreunan mainos osittain ensimmäisen mokan päälle? Piti avata kuva toiseen välilehteen että sai luettua koko tekstin.

      Lainaa

    11. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Mikälie : Tuleeko kellään muulla yläreunan mainos osittain ensimmäisen mokan päälle? Piti avata kuva toiseen välilehteen että sai luettua koko tekstin.
      Tuli.

      Lainaa

    12. Tulos: +22 (26 ääntä)
      Ei muuten räjähtänyt.

      Lainaa

    13. ihmiskunta 19.5.2020 8:44
      Tulos: +188 (216 ääntä)
      Sanna Mirella Erzsébet Marinadi-Lenin : How dare you, Jouni? Etkö tiennyt, että 16-vuotias on jo aivan riittävän kypsä johdattamaan meidät läpi vallankumouksen (joka on välttämättön jottei miljardin hehtaarin sekuntitahdilla sulava napajäätikkö hukuta koko aurinkokuntaamme veden) täydelliseen kommunistiseen utopiaan sekä toimimaan 110 % luotettavan Commie News Networkin koronavirusasiantuntijana?
      Onko sulla vähän paha olla? 
      Mua huvittaa, että tuolla 16-vuotias saa isoa muutosta aikaan maailmalla pelkillä sanoilla samaan aikaan kun Marja-Liisa lähikapakassa räkii seinänäyttöön, että "vitut se jäätikkö mihkään sula, ei oo sulanu ennenkää". 

      Lainaa

    14. Tulos: +42 (44 ääntä)
      Mikälie : Tuleeko kellään muulla yläreunan mainos osittain ensimmäisen mokan päälle? Piti avata kuva toiseen välilehteen että sai luettua koko tekstin.
      Joo! Entä onko muilla ollut viime aikoina ongelmia sivun vierittämisessä (kännykällä)? Mulla tökkii jatkuvasti eikä jää jotenkin jumiin yhteen kohtaan sivua :(

      Lainaa

    15. totuuden_torvi 19.5.2020 9:32
      Tulos: +139 (139 ääntä)
      Jounilla ne vaan pellehommat jatkuu ainaki kuuskymppiseksi asti

      Lainaa

    16. Jorma Ralli-Kukkula 19.5.2020 9:45
      Tulos: +95 (99 ääntä)
      Ilmeeni muistuttaa lähinnä sitä kuuluisaa Tonnin Seteliä, kun tajuan että ainakin henkisesti toinen jalka haudassa oleva Jouni paljastuukin itseäni nuoremmaksi...

      Lainaa

    17. Tulos: +116 (126 ääntä)
      Älkää olko niin rankkoja Jounille. Onhan tuo pelle taistellut tiensä jopa rinnakkaistodellisuuksien läpi. Tai ainakaan tässä todellisuudessa Chernobylissä ei ollut ydinräjähdystä, minkä Jounikin vannoo nähneensä. Kyllä koko ikänsä ahtisaarta palvellut ulottuvuuksien välinen pelle ansaitsee minun kunioituksen. ;D

      Lainaa

    18. Tulos: +5 (7 ääntä)
      K : Joo! Entä onko muilla ollut viime aikoina ongelmia sivun vierittämisessä (kännykällä)? Mulla tökkii jatkuvasti eikä jää jotenkin jumiin yhteen kohtaan sivua :(
      On! Todella rasittava! Viime viikosta lähtien ollut tämä ongelma.

      Lainaa

    19. Tulos: +86 (90 ääntä)
      Mainosten aiheuttamat ongelmat on huomioitu ja pyrimme ratkaisemaan ne madollisimman pian. Tökkivä selaus johtuu myös mainoksista, eikä se ole tarkoituksenmukaista.

      Lainaa

    20. Tulos: +65 (81 ääntä)
      wiljam.i : Sitä minä vain jäin miettimään, minne se harrastus meni. Miksi harrastus piti lopettaa?
      Eihän tuossa tosiaan oikeasti kovin suurta vahinkoa ole tapahtunut, kun tanssitaito on edelleen tallella ja ison osan entisistä seuraajista saa takaisin, jos hoksaa olla vaihtamatta nimimerkkiään, kun tekee vastaavan tilin luotettavammalle alustalle (ja toivottavasti oppi varmuuskopioiden tärkeyden). Sikäli aivan tarpeetonta draamailua mennä tuosta Iltalehteen valittamaan. Julkaisisi vain Twitterissä, että jatkossa tanssitaan YouTubessa tai Twitchissä, niin fanit tietää mistä etsiä.
      Toisaalta taas harmitus on aivan ymmärrettävä, kun 16 vuotiaana on onnistunut keräämään yllättävän ison fanijoukon ja sitten menettää sen ainoan käyttämänsä esiintymiskanavan. Useamman vuoden työ hukkaan. Motivaatio varmasti otti kolauksen.

      Lainaa

    21. Tulos: +39 (39 ääntä)
      Pelle : Kiva tietää että Jouni on tarvinnut sekä vaipat että pyyhkimisapua vielä lukiossa. Ehkä se on osa pellenumeroa jota hän on harjoitellut koko ikänsä?
      Tarvitsee ilmeisesti vieläkin, vaikkei ole vielä satavuotias.

      Lainaa

    22. yli opisto hörhö 19.5.2020 10:47
      Tulos: +120 (130 ääntä)
      Sanna Mirella Erzsébet Marinadi-Lenin : How dare you, Jouni? Etkö tiennyt, että 16-vuotias on jo aivan riittävän kypsä johdattamaan meidät läpi vallankumouksen (joka on välttämättön jottei miljardin hehtaarin sekuntitahdilla sulava napajäätikkö hukuta koko aurinkokuntaamme veden) täydelliseen kommunistiseen utopiaan sekä toimimaan 110 % luotettavan Commie News Networkin koronavirusasiantuntijana?
      Jotenkin vähän säälittää nämä Rumpit sun muut jotka kokee asiakseen pilkata lapsia jotka edes yrittävät saada jtn muutosta aikaan niissä asioissa missä ei kuunnella edes niitä tiedemiehiä/-naisia jotka ovat tutkineet asiaa viimeiset 20-50v. Sitten tulee joku "maailman mahtavimman valtion" päämies joka vähättelee sitä "tyttöä" julkisesti sadoille miljoonille ihmisille, ja avaa näin pandoran lippaan kaikille oman elämänsä "tiede miehille" ja "tiede naisille" että he voivat tehdä samoin. Että joo, oli taas aivan helvetin "hassunhauska" kommentti sullakin. Miltä tuntuu kun oma ego on isompi kuin se juttu jalkojen välissä?

      Lainaa

    23. Tulos: +20 (56 ääntä)
      Se että typy on 16v ei estä sanomasta että on tehnyt koko ikänsä. se että ohjelma on about 2-3 vuotta vanha estää

      Lainaa

    24. Tulos: +73 (83 ääntä)
      Tšernobylin ydinvoimalan reaktorissa tapahtui kaksi räjähdystä, joista kumpikaan ei ollut ydinräjähdys. Ensimmäinen oli ”tavallinen” vesihöyryn paineen noususta johtunut räjähdys, joka rikkoi muunmuassa ytimen suojakuoren ja mahdollisti muutamaa sekuntia myöhemmin tapahtuneen vetyräjähdyksen, kun reaktorissa ollut vety pääsi reagoimaan ilman hapen kanssa. Ydinräjähdys ei olisi ollut edes mahdollinen kyseisen reaktorityypin polttoainesauvoilla. Ymmärrän, että ”ydinräjähdys” on helpompi ja nopeampi sanoa kuin ”ydinvoimalassa tapahtunut vetyräjähdys”, mutta ydinvoimaa kohtaan on jo muutenkin tarpeeksi aiheettomia ennakkoluuloja, joten olisi mukavaa jos edes ongelmista osattaisiin puhua oikeilla termeillä. PS. Myöskään Fukushimassa, Kyštymissä tai Harrisburgissa ei tapahtunut ydinräjähdystä. Toistaiseksi ydinräjähdyksiä on tapahtunut vain ydinaseissa.

      Lainaa

    25. Tulos: -72 (82 ääntä)
      Huutista jeesustelun ja määkimisen määrälle. Muistakaa miinustaa vääriä mielipiteitä ja maailma pelastuu.

      Lainaa

    26. Tulos: +89 (99 ääntä)
      yli opisto hörhö: Jotenkin vähän säälittää nämä Rumpit sun muut jotka kokee asiakseen pilkata lapsia jotka edes yrittävät saada jtn muutosta aikaan niissä asioissa missä ei kuunnella edes niitä tiedemiehiä/-naisia jotka ovat tutkineet asiaa viimeiset 20-50v. Sitten tulee joku "maailman mahtavimman valtion" päämies joka vähättelee sitä [...]
        Itsetuntotesti aikuisille: kun joku teini-ikäinen on omilla ansioillaan arvostetumpi ja vaikutusvaltaisempi kuin mitä itse koskaan tulen olemaan a/ hyväksyn sen b/ tulen surulliseksi, suutun ja alan nillittää.

      Lainaa

    27. Tulos: +17 (31 ääntä)
      Ajattelija: Eihän tuossa tosiaan oikeasti kovin suurta vahinkoa ole tapahtunut, kun tanssitaito on edelleen tallella ja ison osan entisistä seuraajista saa takaisin, jos hoksaa olla vaihtamatta nimimerkkiään, kun tekee vastaavan tilin luotettavammalle alustalle (ja toivottavasti oppi varmuuskopioiden tärkeyden). Sikäli aivan [...]
      Paitsi että nuoret ei mene samoille some-alustoille kuin vanhemmat ja isosisarukset. Facebookissa on enää mummot ja papat, Twitterin & Tumblrin aktiivikäyttäjät on +30, YouTuben ja Instan +20 ja teinit käyttää TikTokia.

      Lainaa

    28. Tulos: +54 (54 ääntä)
      Njäh: Paitsi että nuoret ei mene samoille some-alustoille kuin vanhemmat ja isosisarukset. Facebookissa on enää mummot ja papat, Twitterin & Tumblrin aktiivikäyttäjät on +30, YouTuben ja Instan +20 ja teinit käyttää TikTokia.
      Tuoltahan se vaikuttaa, mutta tosiasiat puhuvat sitä vastaan.
      Esimerkiksi YouTubella ole vielä yhtäkään kilpailijaa, koska se elää täysin omassa ekologisessa lokerossaan, jota käyttävät kaikki. Jos julkaiset jotain TikTokissa ja se menee TODELLA viraaliksi, saavutat sillä ehkä 5-10% teineistä. Jos julkaiset saman YouTubessa, sitä jaetaan TikTokissa, Twitterissä, Facebookissa ja kaikilla muillakin alustoilla ja se tavoittaa käytännössä kaikki teinit ja 20-30 vuotiaat ja jonkin verran vanhempiakin.
      Se, että Twitteriä käyttää nykyään MYÖS aikuiset (poliitikot, tutkijat, viranomaiset...) ei poista sitä tosiasiaa, että siellä on myös nuoria. Alexander Stubbin ja Ana-Kristiinan somekuplat vain eivät juurikaan leikkaa toisiaan, joten aikuisten näkökulmasta näyttää siltä, ettei Twitterissä ole nuoria. Sama pätee Instagramiin.
      TikTok ja Periscope kasvattavat hiljalleen suosiotaan nuorten keskuudessa, mutta vielä ne eivät ole leikanneet ”vanhoilta” some-alustoilta käyttäjiä juuri lainkaan, lukuunottamatta Facebookia. Etenkään kun ne eivät ole toisensa poissulkevia.

      Lainaa

    29. dazedconfused 19.5.2020 15:23
      Tulos: +49 (51 ääntä)
      Minä olen toiminut parina talvena lintulautana Suojelupoliisin toimiston pihassa. Mutta en minäkään sillä noin rehentele.

      Lainaa

    30. Tulos: +81 (99 ääntä)
      Ärsyttää miten monilla keski-ikäisillä on taipumus vähätellä kaikkea mitä teini-ikäiset tekee. Jos se vaan istuu ja pelaa kotona, se on syrjäytynyt. Jos se vaan roikkuu kavereidensa kanssa, se on huligaani. Ja jos se hankkii elantonsa tekemällä sitä mistä tykkää, sekin on väärin. Tuntuu että joidenkin mielestä teini-ikäiset ei saisi olla ollenkaan olemassa.

      Lainaa

    31. Hammaspeikko 19.5.2020 17:04
      Tulos: +12 (12 ääntä)
      Täysin asian vierestä, mutta vanhoista mokista on hävinnyt peukutukset :(

      Lainaa

    32. Tulos: +29 (29 ääntä)
      Hammaspeikko: Täysin asian vierestä, mutta vanhoista mokista on hävinnyt peukutukset :(
      Peukutukset katosivat uusimmista kommenteista, kun vaihdoimme julkaisujärjestelmää. Niistä on kuitenkin varmuuskopio, joten palautamme ne vielä. Noin kaksi vuotta vanhoissa ja sitä vanhemmissa kommenteissa kaikki on ennallaan.

      Lainaa

    33. Tulos: +68 (76 ääntä)
      Lukeeko kukaan koskaan näitä viimeisiä kommentteja?

      Lainaa

    34. Jotakin mieltä 19.5.2020 18:16
      Tulos: -17 (47 ääntä)
      Kyse ei ollut siitä, "mitä 16 -vuotias saa tehdä" vaan harhaanjohtavasta otsikosta, jossa annetaan ymmärtää koko elämäntyön tulleen menetetyksi, kun parin vuoden videot katosi.

      Lainaa

    35. Tulos: +41 (45 ääntä)
      Apina: Se että typy on 16v ei estä sanomasta että on tehnyt koko ikänsä. se että ohjelma on about 2-3 vuotta vanha estää
      Niin siis tuossahan kirjoitettiin, että tyttö on tanssinut koko ikänsä. Ei lukenut, että olisi tienannut tai esiintynyt koko ikänsä. 

      Lainaa

    36. Tulos: +37 (39 ääntä)
      Ajattelija: Eihän tuossa tosiaan oikeasti kovin suurta vahinkoa ole tapahtunut, kun tanssitaito on edelleen tallella ja ison osan entisistä seuraajista saa takaisin, jos hoksaa olla vaihtamatta nimimerkkiään, kun tekee vastaavan tilin luotettavammalle alustalle (ja toivottavasti oppi varmuuskopioiden tärkeyden). Sikäli aivan [...]
      Harmittaahan se, jos on parin vuoden tanssi-ym-videot kadonneet. Vähän kuin olisi valokuva-albumi tuhoutunut, on kai se surullista menettää se mahdollisuus katsoa niitä nuoruudenkuvia/videoita myöhemmin.

      Lainaa

    37. LaihaValkoinenHerttua 19.5.2020 22:56
      Tulos: +21 (25 ääntä)
      Pluri: Pellenä Ahtisaaren palveluksessa hieman sen jälkeen kun ydin oli räjähtänyt.
      No ei sentään moottorisahajonglöörinä Kim il-Sungin syntymäpäivillä. 

      Lainaa

    38. Tulos: -50 (54 ääntä)
      ihmiskunta: Onko sulla vähän paha olla?  Mua huvittaa, että tuolla 16-vuotias saa isoa muutosta aikaan maailmalla pelkillä sanoilla samaan aikaan kun Marja-Liisa lähikapakassa räkii seinänäyttöön, että "vitut se jäätikkö mihkään sula, ei oo sulanu ennenkää". 
      Niin no, kuten muutkin alarmistien valheet, napajäätikön sulamisen kumoaa empiirinen todistusaineisto. http://cmi-capital.com/blog/arctic-sea-ice-09-02-2020/ "The Arctic sea ice extent is a mere 1.8% less than the 1979-2019 mean and the third highest in the last 15 years. Mapped Arctic sea ice extent (SIE) on 09/02/2020 was 14.69 million km2 which is 270,000 km2 or 1.8% less than the 1979-2019 average.  This is largest sea ice extent on this day since 2009 and is within 1 standard deviation of the 1979-2019 mean ice extent. The average sea ice accumulation rate in the last 5 days is 50,000 km2/day. The January 2020 rate of sea ice accumulation is the eight highest in the last 40 years and sea ice extent, volume and thickness are not expected to peak until mid-March 2020."

      Lainaa

    39. Tulos: +17 (17 ääntä)
      Tsernobylissä ei tapahtunut ydinräjähdystä vaan höyryräjähdys.

      Lainaa

    40. Tulos: +53 (53 ääntä)
      Ill masto: Niin no, kuten muutkin alarmistien valheet, napajäätikön sulamisen kumoaa empiirinen todistusaineisto. http://cmi-capital.com/blog/arctic-sea-ice-09-02-2020/ "The Arctic sea ice extent is a mere 1.8% less than the 1979-2019 mean and the third highest in the last 15 years. Mapped Arctic sea ice extent (SIE) on [...]
        Oletko jo todella lentänyt kaikilta muilta keskustelupalstoilta ulos jotta pitää tulla ilmastotrollaamaan Feissarimokissa? (Tuo on australialaisen metalli- ja energiasijoitusfirman sivuilta löytyvä blogi. Se että joku jossain väittää jotain, varsinkin joku joka hyötyy sanomastaan suoraan, ei ole empiirinen todiste. Tai jos on niin sijoittakaa JooSijoitukseen, se on tosi kiva ja kiltti kissapennuille, tänä vuonna on ruokittu jo 100% enemmän kissanpentuja, empiirinen todiste on se että sanon niin).

      Lainaa

    41. Villiväkkärä 20.5.2020 15:10
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      FMteam: Mainosten aiheuttamat ongelmat on huomioitu ja pyrimme ratkaisemaan ne madollisimman pian. Tökkivä selaus johtuu myös mainoksista, eikä se ole tarkoituksenmukaista.
      Ihanaa, mä luulin, että mun puhelin on rikki. 

      Lainaa

    42. Tulos: +33 (33 ääntä)
      Pellenä Ahtisaaren palveluksessa veti kyllä suupielet hymyyn! Merkittävä mies tuo Jouni. :D

      Lainaa

    43. Tulos: +22 (22 ääntä)
      totuuden_torvi: Jounilla ne vaan pellehommat jatkuu ainaki kuuskymppiseksi asti
      *Jounilla ne vaan pellehommat jatkuu koko ikänsä!

      Lainaa

    44. Tulos: -25 (27 ääntä)
      Nyt pitäis lukea juttu että memettikö se siis opintotuen ton tiktokin takia, ku ei opiskellu, vai mikä se olikaa opiskelijan päätoiminen tulo? Ainii lapsilisät siis menetti, ku oliki vasta 16-v.? Ja joo, on vähä hassua sanoa että koko ikänsä harrastanu. Ei ole, suurimman osan iästään on harrastanu koulunkäyntiä ja nukkumista.

      Lainaa

    45. Tulos: +22 (24 ääntä)
      Mäyrä: Ärsyttää miten monilla keski-ikäisillä on taipumus vähätellä kaikkea mitä teini-ikäiset tekee. Jos se vaan istuu ja pelaa kotona, se on syrjäytynyt. Jos se vaan roikkuu kavereidensa kanssa, se on huligaani. Ja jos se hankkii elantonsa tekemällä sitä mistä tykkää, sekin on väärin. Tuntuu että joidenkin mielestä teini-ikäiset ei saisi olla ollenkaan olemassa.
      Minusta näyttää siltä, että nykyajan teineillä on enemmän järkeä kuin teineillä minun teini-iässäni 30 vuotta sitten. Ja myös silloin kaikenmaailman setä- ja täti-ihmisten oli ihan pakko päästä pätemään haukkumalla nuorisoa. Kelataanpa siitä vielä vähän taaksepäin. Vuonna 1969 kummitätini täytti 19 vuotta, eli oli siis vielä teini-ikäinen. Hänellä oli hyvin huonot hampaat, joten äitinsä ehdotti, että kannattaa revityttää kaikki hampaat pois ja ottaa tekohampaat, niin ei sitten tarvitse murehtia reikiä ja paikkauksia. Kuuliaisena tyttärenä täti uskoi ja meni hammaslääkäriin. Hammaslääkäri oli vanhan koulun kasvatti ja teki työtä käskettyä eli poisti suusta kaikki hampaat, myös terveet. Ai että kun olikin sitten hienot tekarit! Mitä me tästäkin opimme? Emme edelleenkään paljon paskaakaan.

      Lainaa

    46. Tulos: -25 (27 ääntä)
      Sanna Mirella Erzsébet Marinadi-Lenin: How dare you, Jouni? Etkö tiennyt, että 16-vuotias on jo aivan riittävän kypsä johdattamaan meidät läpi vallankumouksen (joka on välttämättön jottei miljardin hehtaarin sekuntitahdilla sulava napajäätikkö hukuta koko aurinkokuntaamme veden) täydelliseen kommunistiseen utopiaan sekä toimimaan 110 % luotettavan Commie News Networkin koronavirusasiantuntijana?
      Haluaisin antaa tälle miljoona plussaa

      Lainaa

    47. Tulos: -16 (16 ääntä)
      Ahtisaaren palveluksessa oikein :D Ei yllättänyt, että demarihan sieltä paljastui.

      Lainaa

    48. Tulos: +4 (4 ääntä)
      olikos muuten tiktokissa ikärajaa?

      Lainaa

    49. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Te ette ole koko ikänänne tienneet tai tehneet yhtään mitään. Kun ydin räjähti niin maailma tarvitsi pellejä Ahtisaaren palvelukseen. T: Jouni

      Lainaa

    50. Tulosten ymmärrys 24.5.2020 4:38
      Tulos: +9 (9 ääntä)
      Ill masto: Niin no, kuten muutkin alarmistien valheet, napajäätikön sulamisen kumoaa empiirinen todistusaineisto. http://cmi-capital.com/blog/arctic-sea-ice-09-02-2020/ "The Arctic sea ice extent is a mere 1.8% less than the 1979-2019 mean and the third highest in the last 15 years. Mapped Arctic sea ice [...]
      Tuossahan selkeästi ilmaistaan, että mittaushetkellä jään pinta-ala oli 1,8% pienempi kuin käytetty keskiarvo, eli ei se mitään kasvamisesta kerro vaan ennemminkin pienenemisestä. Ollessaan keskiarvoa pienempi, pienentää se seuraaviin kertoihin osaltaan keskiarvoa nykyisestä.
      Se, että tuo viimeisimpien 15 vuoden kolmanneksi suurin jääpinta-ala ei yllä edes keskiarvoon, on lähinnä huolestuttavaa.
      Lisäksi tuo ei ottanut mitään kantaa jään tilavuuteen, joka on varsin merkittävässä roolissa jään pysyvyyden kannalta.

      Lainaa

    51. Taipuisa käärme 9.6.2020 0:50
      Tulos: -8 (8 ääntä)
      ihmiskunta: Onko sulla vähän paha olla?  Mua huvittaa, että tuolla 16-vuotias saa isoa muutosta aikaan maailmalla pelkillä sanoilla samaan aikaan kun Marja-Liisa lähikapakassa räkii seinänäyttöön, että "vitut se jäätikkö mihkään sula, ei oo sulanu ennenkää". 
      Onko sulla? Huvittaa hämmentyneen ja hukassa olevan pikkutytön ihailu. Ennen ne laitettiin terapiaan.

      Lainaa

    52. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Perä & Suoli: Oivoi sillon kun minä olin nuori niin ei ollut mitään tiktokkeja.
      Ei nii olluna ei. Miu nuoruuvessa oli vain newssejä ja ircci ja sitten senkin ne senajan nuoret pilas, kun ne luuli, että ircci ja sen galleria on yksi ja sama.
      Jossei kissan maukunan lataamiseen mene tunteja niin kyllä se nyt on tuota nykyajan hömpötystä.

      Lainaa

    53. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Mäyrä: Ärsyttää miten monilla keski-ikäisillä on taipumus vähätellä kaikkea mitä teini-ikäiset tekee. Jos se vaan istuu ja pelaa kotona, se on syrjäytynyt. Jos se vaan roikkuu kavereidensa kanssa, se on huligaani. Ja jos se hankkii elantonsa tekemällä sitä mistä tykkää, sekin on väärin. Tuntuu että joidenkin mielestä teini-ikäiset ei saisi olla ollenkaan olemassa.
      No se on varmaan vanhaa tottumusta, kun aina ennenkin teineistä on pitänyt olla huolissaan. 
      Ongelma vaan on, että nää nykyajan nuoret tuntuu olevan usein järkevämpii ja ajattelevempii kuin me keski-ikäiset.
      Mistä me nyt sitten voidaan valittaa?
      Meille luvattiin joskus, että päästään sitten vuonna x+ marisemaan nykyajan nuorille?
      Ja sitten nää onkin tämmösiä järkeviä tyyppejä! Kehtaavatkin.

      Lainaa

    54. Haluton papaija 27.6.2020 19:49
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Sattuukohan Jounia päähän tuo sen tyhmyys? Se toki kertoo jotain että on ollut "Ahtisaaren palveluksessa" ilmeisesti talkkarina. Ei ymmärrä suomea. "Koko ikänsä" tarkoittaa koko ikänsä. Aika helppoa. Ei siihen sisälly mitään olettamusta termin käyttäjän iästä. Taitaa olla oikeasti vähän idiootti tämä talkkari-Jouni.

      Lainaa

    55. jukkapalmu 8.7.2021 13:52
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      No nyt on hyvä hetki hankkia oikea työ.

      Lainaa

    56. heimosenkeimo 8.4.2022 18:20
      Tulos: -3 (3 ääntä)
      Kyse ei varmasti ollu baletista vaan strippauksen ja perseen venkutuksen sekoituksesta.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: uutiset, iltalehti, tiktok, some, sosiaalinen media, tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus, tsernobyl, ydinvoima, martti ahtisaari, presidentti, ikä, kokemus, pelle