Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 21

Lupiinit jakavat mielipiteitä – kuuluvatko ne Suomeen?
Suurenna näkymä
Luontoilta, osa 21

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 32 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Roope Ankkuri 19.5.2020 5:01
   Tulos: -75 (271 ääntä)
   Ilves ei kuulu lemmikiksi.

   Lainaa

  2. Ihmettelijä 19.5.2020 6:04
   Tulos: +394 (432 ääntä)
   On se kumma, kun edes lemmikki-ilveksiä ei pidetä kiinni

   Lainaa

  3. Kansankynttilä 19.5.2020 6:46
   Tulos: -178 (330 ääntä)
   Eiköhän ideana ole varoittaa ilveksestä, ettei se tapa ulkona olevia lemmikkejä.

   Lainaa

  4. Ylläpitäjä 19.5.2020 7:02
   Tulos: +200 (230 ääntä)
   Täytyy sanoa että omallakin kohdalla ensimmäinen ajatus oli, että kylläpäs Raija onkin vieraantunut luonnosta, kun kuvittelee ilveksen olevan karussa omistajaltaan. Sitten tajusin Raijan pointin ja sen että Jarin kommentti olikin mokan "hauska" osuus.

   Lainaa

  5. Tulos: +111 (147 ääntä)
   Pitäis ne kissat sisällä niin ei olis ilveksestäkään harmia kenellekään. Vuosia elettiin ilvesten kanssa sopusoinnussa eräällä paikkakunnalla, vaikka jälkiä näkyi usein lähelläkin taloa. Eipä ollut meille koskaan vaaraksi.

   Lainaa

  6. Voi Ei Se On Taas Se 19.5.2020 8:07
   Tulos: -29 (53 ääntä)
   Dude : Pitäis ne kissat sisällä niin ei olis ilveksestäkään harmia kenellekään. Vuosia elettiin ilvesten kanssa sopusoinnussa eräällä paikkakunnalla, vaikka jälkiä näkyi usein lähelläkin taloa. Eipä ollut meille koskaan vaaraksi.
   Ei ne ihmiselle olekkaan mut lemmikit on tulilinjalla, pari vkoa sit oli juttu jossai ku ilves oli hevosen kimppuun käyny. 

   Lainaa

  7. Tulos: +156 (158 ääntä)
   Jaa, tuolta näyttää darrainen lokki

   Lainaa

  8. Tulos: +180 (212 ääntä)
   Toi on kyllä huonoin argumentti ikinä vieraslajeja vastaan "Miks tänne otetaan muualta ihmisiäkin". Ja joo onhan ne lupiinit hienoja ja tälleen mutta kun ongelma on siinä, että ne valtaa liikaa tilaa ekosysteemissä, minkä seurauksena paikallislajien määrä vähenee. *hakkaa päätä seinään*

   Lainaa

  9. Tulos: -101 (155 ääntä)
   Lupiini on osa suomalaista luontoa. Jatkaakseni Jaaanan tapaa argumentoida, sanoisin että ovat kantasuomalaisetkin tänne ihan hyvin sopeutuneet osaksi valtiojärjestelmää, vaikka mekin olemme tulokaslaji joka on ajanut alkuperäislajit, eli saamelaiset, ahtaalle.

   Lainaa

  10. Arkkienkeli 19.5.2020 10:08
   Tulos: +44 (68 ääntä)
   Voi Ei Se On Taas Se : Ei ne ihmiselle olekkaan mut lemmikit on tulilinjalla, pari vkoa sit oli juttu jossai ku ilves oli hevosen kimppuun käyny. 
   Hieman epäilen. Tiedätkö yhtään minkä kokoinen ilves on? Ei se ole minkään tiikerin kokoluokkaa vaan aika pieni elukka. Euranaasian ilves on hieman kookkaampi kuin kissoista Maine Coon ja painoa max. 20 kg.

   Lainaa

  11. Tulos: +60 (66 ääntä)
   Kansankynttilä : Eiköhän ideana ole varoittaa ilveksestä, ettei se tapa ulkona olevia lemmikkejä.
   Ideana oli katsoa lemmikkinsä perään. 

   Lainaa

  12. yli opisto hörhö 19.5.2020 10:51
   Tulos: +49 (61 ääntä)
   Voi Ei Se On Taas Se : Ei ne ihmiselle olekkaan mut lemmikit on tulilinjalla, pari vkoa sit oli juttu jossai ku ilves oli hevosen kimppuun käyny. 
   No joo kyllä varmasti :D Nyt menee jo valeuutiset aika pitkälle.

   Lainaa

  13. Tulos: +80 (94 ääntä)
   Toj Karin: Lupiini on osa suomalaista luontoa. Jatkaakseni Jaaanan tapaa argumentoida, sanoisin että ovat kantasuomalaisetkin tänne ihan hyvin sopeutuneet osaksi valtiojärjestelmää, vaikka mekin olemme tulokaslaji joka on ajanut alkuperäislajit, eli saamelaiset, ahtaalle.
   Toki sillä erolla, että olemme samaa lajia.

   Lainaa

  14. Tulos: -3 (51 ääntä)
   Vaakku: Toi on kyllä huonoin argumentti ikinä vieraslajeja vastaan "Miks tänne otetaan muualta ihmisiäkin". Ja joo onhan ne lupiinit hienoja ja tälleen mutta kun ongelma on siinä, että ne valtaa liikaa tilaa ekosysteemissä, minkä seurauksena paikallislajien määrä vähenee. *hakkaa päätä seinään*
   Tämä. Jos vieraslajit pitäisi pitää Suomen luonnossa sillä perusteella, että ne näyttävät niin kivoilta, eikö se ole vähän sama asia kuin otettaisiin maahanmuuttajia ja pakolaisia pelkästään pärstäkertoimen perusteella...

   Lainaa

  15. Tulos: +113 (127 ääntä)
   Eipä taida olla sellaista asiaa, josta joku ei vetäisi aasinsiltaa maahanmuuttoon.

   Lainaa

  16. Tulos: -29 (49 ääntä)
   Toj Karin: Lupiini on osa suomalaista luontoa. Jatkaakseni Jaaanan tapaa argumentoida, sanoisin että ovat kantasuomalaisetkin tänne ihan hyvin sopeutuneet osaksi valtiojärjestelmää, vaikka mekin olemme tulokaslaji joka on ajanut alkuperäislajit, eli saamelaiset, ahtaalle.
   Saamelaiset ovat asuttaaneet Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän pohjoisosia noin 10 000 vuoden ajan. Kansa, jonka tänä päivänä tunnemme suomalaisina, on asunut Suomen alueella noin 5000 vuoden ajan. Milloin me aletaan olla alkuperäiskansaa tällä maalla?

   Lainaa

  17. Biologinen biologi 19.5.2020 12:56
   Tulos: -20 (40 ääntä)
   Kuvassa oleva kasvi ei ole lupiini, vaan poimulehti...

   Lainaa

  18. Tulos: +54 (64 ääntä)
   foo: Eipä taida olla sellaista asiaa, josta joku ei vetäisi aasinsiltaa maahanmuuttoon.
     Aika hataran sillan vielä, aasiparka tippuu jokeen ja kastuu. Oli maahanmuutosta mitä mieltä tahansa, niin pitää olla jo tosi höyrähtänyt valeuutisten kuluttaja ellei huomaa kaikkien ihmisten olevan saman lajin edustajia.

   Lainaa

  19. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Biologinen biologi: Kuvassa oleva kasvi ei ole lupiini, vaan poimulehti...
   Väärin, se on lupiini

   Lainaa

  20. dazedconfused 19.5.2020 15:25
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Ei tuo ole lokki. Se on ilmiselvä kanalja.

   Lainaa

  21. Tulos: -16 (26 ääntä)
   Just: Toki sillä erolla, että olemme samaa lajia.
   Huomaan ettet ymmärtänyt sarkasmia ja että kommenttini ei vastaa sitä mitä minä ajattelen asioista. Eikä nähtävästi kukaan muukaan. Tuossa vertauksessa sillä ei ole mitään merkitystä, että ollaan samaa lajia. Käytin siinä samaa idioottia logiikka kuin mokan Jaana ja kumosin sillä logiikalla Jaanan argumentin. Koko pointti minun kommentissa oli  näyttää miten hölmö Jaanan argumentti oli ja hölmöydestään huolimatta, miten heikolla pohjalla se on loogisesti.

   Lainaa

  22. Tulos: +42 (42 ääntä)
   Kyllä ilves voi käydä hevosen kimppuun, ei nyt ateria mielessä mutta puolustautuakseen. Taannoin yhdellä pikkutallilla oli kuulunut metakkaa tarhasta ja kun ihminen paikalle kerkesi niin isolla ponilla oli kyljessä kynnenjäljet. Joku metsästäjä tai eräukko kävi sitten katsomassa jälkiä (sekä maasta, että ponin kyljestä) ja arvioi ilvekseksi. Epäili, että poni ehkä joutunut emon ja pentujen väliin tai jotain vastaavaa, minkä takia hyökkäsi.

   Lainaa

  23. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Kansankynttilä: Eiköhän ideana ole varoittaa ilveksestä, ettei se tapa ulkona olevia lemmikkejä.
   Aijaa!! :O

   Lainaa

  24. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Erosin Paskoista luontokuvista, koska sielläkin meni homma liian vakavaksi. Alkoi muistuttaa rentoja kirppisryhmiä.

   Lainaa

  25. Jotakin mieltä 19.5.2020 18:23
   Tulos: -18 (28 ääntä)
   Toj Karin: Lupiini on osa suomalaista luontoa. Jatkaakseni Jaaanan tapaa argumentoida, sanoisin että ovat kantasuomalaisetkin tänne ihan hyvin sopeutuneet osaksi valtiojärjestelmää, vaikka mekin olemme tulokaslaji joka on ajanut alkuperäislajit, eli saamelaiset, ahtaalle.
   Mistä tiedät, etteivät saamelaiset muuttaneet pohjoiseen porojen perässä? Porot ei menesty etelässä. Mitään todisteita saamelaisten ja suomalaisten taisteluista ei ole olemassa, tai että suomalaiset olisivat ajaneet saamelaiset jonnekin. Ainoa paikka minne ihmisiä ei ole koskaan muuttanut muualta, on Afrikassa sillä seudulla missä ihmislajit syntyivät.

   Lainaa

  26. Jotakin mieltä 19.5.2020 18:32
   Tulos: +62 (62 ääntä)
   Tiedote: Erosin Paskoista luontokuvista, koska sielläkin meni homma liian vakavaksi. Alkoi muistuttaa rentoja kirppisryhmiä.
   Kaikki facebookryhmät on söpöjä pieninä.

   Lainaa

  27. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Jotakin mieltä: Mistä tiedät, etteivät saamelaiset muuttaneet pohjoiseen porojen perässä? Porot ei menesty etelässä. Mitään todisteita saamelaisten ja suomalaisten taisteluista ei ole olemassa, tai että suomalaiset olisivat ajaneet saamelaiset jonnekin. Ainoa paikka minne ihmisiä ei ole koskaan muuttanut muualta, on Afrikassa sillä seudulla missä ihmislajit syntyivät.
   Poronhoito on verrattain nuori elinkeino. Tiettävästi Suomessa on asunut jengiä jo ennen saamelaisiakin.

   Lainaa

  28. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Nappi: Väärin, se on lupiini
   Mä katoin ensin, että se on kannabis. :D 

   Lainaa

  29. Mauno 6isto 21.5.2020 20:08
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Voi Ei Se On Taas Se: Ei ne ihmiselle olekkaan mut lemmikit on tulilinjalla, pari vkoa sit oli juttu jossai ku ilves oli hevosen kimppuun käyny. 
   Jaa persulaissuomen pölvästimediassa?

   Lainaa

  30. Itseasiassa 22.5.2020 8:17
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   foo: Eipä taida olla sellaista asiaa, josta joku ei vetäisi aasinsiltaa maahanmuuttoon.
   Siksi Facebookissa on huonoille aasinsilloille maahabmuuutajiin oma ryhmänsä

   Lainaa

  31. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Plii: Saamelaiset ovat asuttaaneet Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän pohjoisosia noin 10 000 vuoden ajan. Kansa, jonka tänä päivänä tunnemme suomalaisina, on asunut Suomen alueella noin 5000 vuoden ajan. Milloin me aletaan olla alkuperäiskansaa tällä maalla?
   No johan toi sun oma kommenttisi kertoi, ettei me olla alkuperäiskansaa, joten ei  meistä koskaan voi sellaista tulla.

   Lainaa

  32. Peitteetön raataja 9.6.2020 0:54
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Vaakku: Toi on kyllä huonoin argumentti ikinä vieraslajeja vastaan "Miks tänne otetaan muualta ihmisiäkin". Ja joo onhan ne lupiinit hienoja ja tälleen mutta kun ongelma on siinä, että ne valtaa liikaa tilaa ekosysteemissä, minkä seurauksena paikallislajien määrä vähenee. *hakkaa päätä seinään*
   Jos asiaa oikein miettii, niin sama koskee ihmisiäkin, jos ihan ilman tunteita ajattelee. Maailma muuttuu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lupiinit, kuva, luonto, lokki, eläimet, ilves, ilme, kasvit, kukat, vieraslajit, haitalliset vieraslajit