Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sateenkaaren pää

"Ajaudummeko jälleen kerran sateenkaaripolitiikan uhreiksi?"
Sateenkaaren pää Aloitusta on lyhennetty rankasti. Halutessasi voit lukea aloituksen lyhentämättömänä tästä.

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 74 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +98 (224 ääntä)
      Susanilla on kyllä pää pahasti sekaisin... joten win kausaliteetille, jotenkin?

      Lainaa

    2. Tulos: -203 (643 ääntä)
      Miksi se on mahdottomuus, että trans ihminen pitäisi "sateenkaaripolitiikkaa" nykymuodossaan ylilyöntinä? Tunnen parikin homoa jotka useinkin paasaavat "homomädätyksestä"

      Lainaa

    3. Nyt ihan oikeesti ihmiset. 10.3.2020 1:34
      Tulos: -484 (756 ääntä)
      Tää koko hemmetin sateenkaarin rasismi politiikka on kyllä yhtä ihmeen uhriutumista. Kyllä on sananvapaus hävinnyt tästä maasta ihan kokonaan. Kyllä saa valkoisia haukkua siellä grillijonossa ihan mielin määrin, mutta auta armias jos siellä on tummaihoinen tai sateenkaari ihminen joka sattuu kuulemaan sanan "H..o Tai sen kuuluisan N kirjaimella alkavan sanan" niin alkaa sellanen uhriutuminen, että ei mittään järkee. Näitä sitten puidaan oikeudessa yms, mutta jos valkoihoista haukutaan, niin ei ketään kiinnosta. Tasa-arvoa tässä maassa ei ole nähty pitkään pitkään aikaan. Vois vaan ihmiset laskee välillä vaikka toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos ja jatkaa elämäänsä eteenpäin.

      Lainaa

    4. Tulos: -475 (669 ääntä)
      traumcity: Susanilla on kyllä pää pahasti sekaisin… joten win kausaliteetille, jotenkin?
      Ai että transulla on pää sekaisin? Ei kai.

      Lainaa

    5. Kilokalori 10.3.2020 1:41
      Tulos: -574 (764 ääntä)
      transu jolla nuppi sekasin? no eipä vittu yllätä, kaikkiha ne on mielenvikasia xD

      Lainaa

    6. Tulos: -134 (166 ääntä)
      Onkohan tämä Susan se sekopää Pohjois-Savosta?

      Lainaa

    7. Tulos: +695 (837 ääntä)
      Nämä kommentit todistavat hienosti miten paljon vielä on tekemistä että transnaisia ja -miehiä kohdeltaisiin normaalisti.

      Lainaa

    8. Tulos: +406 (542 ääntä)
      jeeje: Ai että transulla on pää sekaisin? Ei kai.
      Transu ei ole lyhenne transihmisestä. Itse asiassa toivoisin, ettet käyttäisi tuollaista sanaa kenestäkään, vaikka transvestiittiin tuo viittaakin (joka on siis täysin eri asia). Halventava sävy siinä silti on.

      Lainaa

    9. Tulos: -466 (654 ääntä)
      Kyllä näin homona ajattelen että nykyinen homojen ja lesbojen oikeuksien paasaaminen on armoton ylilyönti! Mun mielestä aletaan menemään tilanteeseen että heterot, perheelliset ja sinkut on todella ahtaalla, koska kaikille muille aletaan jakamaan jos jonkinmoista oikeutta, enemmänkin haetaan jo etuoikeutta. Ei itseäni haittaa vaikka joku sanoo homoksi tai jollain "pahemmilla" sanoilla. Kaikki yrittää olla niin erilaisia, että sen täytyy olla nykyään uusi normi! Elän siis parisuhteessa, "kihloissa" mutta taas mielestäni meillä ei pitäisi olla avioliitto-oikeutta, eikä adoptio-oikeutta. Avioliitto on todellisuudessa vain miehen ja naisen välinen liitto ja lapsella pitää olla oikea äiti ja oikea isä. Yksi kumpaakin. On itsekästä jos ei osaa ajatella lapsen parasta, vaan mielessä pelkästään se että "minä haluan" ja lapsi on ikänsä kiusattu eikä opi luonnollisia biologisia asioita joita vain isä ja äiti voi kasvamisen aikana opettaa niin ettei sitä opeteta kädestä pitäen, sen oppii vain kasvamalla.

      Lainaa

    10. Tulos: -286 (368 ääntä)
      Sen verran jatkan
      Japaa: Kyllä näin homona ajattelen että nykyinen homojen ja lesbojen oikeuksien paasaaminen on armoton ylilyönti! Mun mielestä aletaan menemään tilanteeseen että heterot, perheelliset ja sinkut on todella ahtaalla, koska kaikille muille aletaan jakamaan jos jonkinmoista oikeutta, enemmänkin haetaan jo etuoikeutta. Ei itseäni [...]
      Sen verran jatkan että en käsitä miksi sitä omaa homoutta pitää huomiota keräämällä yrittää tyrkyttää kaikille. Se että mies pukeutuu kaiken maailman naisten vaatteisiin, huitelee korkokengissä ja kehuu kuinka hän on oma itsensä, niin sillon on joku todella pahasti vialla. Ei hän ole oma itsensä, vaan yrittää olla ihan jotain muuta ja sillon on valitettavasti mielessä jotain pielessä. Itse pukeudun niin että en erotu massasta, elän omanlaistani elämää johon ei kuulu se että joka kauppareissulla puolen kaupunkia pitää kuulla ja nähdä oma säihke, vain sen takia että kaikkien muiden olisi se oma elämäntyyli hyväksyttävä. Nautin suunnattomasti siitä, että kukaan ei tunnistaisi minua homoksi ja voin olla kuten koko muukin massaväestö ja samalla olla aivan oma itseni eikä kenenkään tarvitse sitä tietää eikä kuulua siihen elämään millään lailla, voin elää rauhassa ilman mitään pelkoja. Jos käydään syömässä miehen kanssa, ollaan vaikka "kavereita" muulle kansalle ja kotona ollaan rauhassa rakastava pari ja vielä onnellinen semmoinen. En ole trolli, vain ärsyyntynyt siihen että aina vaan homoutta tungetaan joka tuutista ja kaikkien se olisi hyväksyttävä. Telkkarissakin on niin "cool" olla homo ja jos olet hetero, esitä homoa, koska se on niin trendikästä.. pahoittelen jyrkkää mielipidettäni, mutta inhoan homouden ylistämistä, koska me olemme luonnonoikkuja, joita maailma ei oikeasti ole tarkoittanut olevaksi, muuten eläinlajistossa olisi jatkuvasti pariutuvia uroksia. Ainoastaan iäksi pariutuvia eläimiä ei ole kovin montaa, enkä ole koskaan kuullut että iäksi olisi pariutunut vaikka urosjoutsenet ja saaneet vielä naapurin pariskunnan poikaset adoptioon..

      Lainaa

    11. Tulos: +337 (399 ääntä)
      Japaa: Kyllä näin homona ajattelen että nykyinen homojen ja lesbojen oikeuksien paasaaminen on armoton ylilyönti! [...]
      Juu, kyllä näin homona:D tää oli niin huonosti feikattu

      Lainaa

    12. Tulos: -320 (430 ääntä)
      Ja vielä yksi, että eikö vain riitä että saa olla ihan laillisesti homo. Kaikkialla kuulutetaan että ole erilainen, ole sitä ja ole tätä. Eikö vaan voi olla tavallinen tallaaja jolla on jo oikeus olla homo, jota ei lait kiellä. Toisin on monissa maissa, ja olen itse ja puolisoni kanssa, että on niin etuoikeutettua elää Suomessa homona, kun ei tule pussailusta vankilaa, ruoskaniskuja tai sit vaan joudu teloitettavaksi. Ei, ei vaan voi olla tyytyväinen siihen mitä meillä jo on, vaan on vaadittava koko ajan lisää. Kauheesti patoutumia, nyt poistun..

      Lainaa

    13. Jaahansvilivililailai 10.3.2020 4:47
      Tulos: -125 (159 ääntä)
      Homous lähti hakkaamalla.... Emma, kiitos.

      Lainaa

    14. Tulos: -121 (203 ääntä)
      Sonja väittää että transihminen luopuisi kaikista ihmisoikeuksistaa jos ei hihhuloi ja marssi sateenkaarilippu kädessä tuolla julistamassa jotain sanomaa.

      Lainaa

    15. Tulos: +356 (422 ääntä)
      Ok: Miksi se on mahdottomuus, että trans ihminen pitäisi “sateenkaaripolitiikkaa” nykymuodossaan ylilyöntinä? Tunnen parikin homoa jotka useinkin paasaavat “homomädätyksestä”
      Ei mahdottomuus, vaan älyttömyys. Usein nämä homoilusta valittavat homot ovat niitä, jotka eivät ole kokeneet niitä pahimpia pikkukaupungin asenteita, eivätkä kykene ymmärtämään sitä, etteivät heidän kokemuksensa ole universaaleita. Kaikki eivät myöskään ole perillä oman viiteryhmänsä historiasta niin paljon, että ymmärtäisivät miten - ja millaisella homorummutuksella - nykytilanteeseen on päästy. Usein mukana on myös sitä, että halutaan sopia siihen omaan heteroporukkaan, joten paheksutaan kaikkia, jotka edes puhuvat eroavaisuuksista. Aika tavallista ihmisillä, jotka eivät analysoi omaa käytöstään tai asennettaan sen pidemmälle. Myös tässä ketjussa on asiasta mainioita esimerkkejä. Toki on hyvä muistaa, että vain se, että joku ketjussa sanoo olevansa homo tai tuntevansa tätä mieltä olevia homoja ei vielä kerro todellisuudesta mitään. Ainahan eri mieltä olevat tuntevat just sen vähemmistöläisen, joka kannattaa omaa kantaansa. Ja jonka mielipidettä voikin kätevästi käyttää niiden muiden mielipiteen ja kokemusten jyräämiseen.

      Lainaa

    16. Tulos: +44 (116 ääntä)
      Ok: Miksi se on mahdottomuus, että trans ihminen pitäisi “sateenkaaripolitiikkaa” nykymuodossaan ylilyöntinä? Tunnen parikin homoa jotka useinkin paasaavat “homomädätyksestä”
      Isäs ja sinä.

      Lainaa

    17. Tulos: +209 (265 ääntä)
      Nyt ihan oikeesti ihmiset.: Tää koko hemmetin sateenkaarin rasismi politiikka on kyllä yhtä ihmeen uhriutumista. Kyllä on sananvapaus hävinnyt tästä maasta ihan kokonaan. Kyllä saa valkoisia haukkua siellä grillijonossa ihan mielin määrin, mutta auta armias jos siellä on tummaihoinen tai sateenkaari ihminen joka sattuu kuulemaan sanan “H..o Tai [...]
      Sinä uhriudut siitä, että syrjiminen on laitonta? Voi raukkaa, kyllä on elämäsi kovaa. Ja raiskaaminenkin kielletty, jopa avioliitossa v. 1994. Nyt oikeasti, eikö persunuorilla ole muuta tekemistä kuin somettaa järjettömiä? Mene sinäkin siitä vaikka amikseen.

      Lainaa

    18. Tulos: +245 (303 ääntä)
      Japaa: Kyllä näin homona ajattelen että nykyinen homojen ja lesbojen oikeuksien paasaaminen on armoton ylilyönti! Mun mielestä aletaan menemään tilanteeseen että heterot, perheelliset ja sinkut on todella ahtaalla, koska kaikille muille aletaan jakamaan jos jonkinmoista oikeutta, enemmänkin haetaan jo etuoikeutta. Ei itseäni [...]
      Argh, voisitko vain puhua omasta puolestasi ja erotella omat mielipiteet siitä, miten ihmisiä pitäisi kunnioittaa normaalisti? Hienoa jos pärjäät nyt, mutta mm. transihmisistä 40% yrittää jossain vaiheessa itsemurhaa. Se, että itse olet ollut onnekas ja tyydyt vähempään, ei tee muiden kokemuksista parempia ja muuta mitä he haluavat elämällään.

      Lainaa

    19. Tulos: +238 (272 ääntä)
      Japaa: Kyllä näin homona ajattelen että nykyinen homojen ja lesbojen oikeuksien paasaaminen on armoton ylilyönti! Mun mielestä aletaan menemään tilanteeseen että heterot, perheelliset ja sinkut on todella ahtaalla, koska kaikille muille aletaan jakamaan jos jonkinmoista oikeutta, enemmänkin haetaan jo etuoikeutta. Ei itseäni [...]
      Mitä mieltä olet yksinhuoltajien lapsista, mistäs ne oppivat nämä biologiset asiat mihin sinun mukaasi tarvitaan isä ja äiti?

      Lainaa

    20. Niinhän siinä lukee 10.3.2020 7:51
      Tulos: -119 (185 ääntä)
      Just: Ei mahdottomuus, vaan älyttömyys. Usein nämä homoilusta valittavat homot ovat niitä, jotka eivät ole kokeneet niitä pahimpia pikkukaupungin asenteita, eivätkä kykene ymmärtämään sitä, etteivät heidän kokemuksensa ole universaaleita. Kaikki eivät myöskään ole perillä oman viiteryhmänsä historiasta niin paljon, että [...]
      Kantavatko kaikki homot jotain esi-isiensä taakkaa, vai mitä yrität selittää? Jos jotkut gay-miehet ovat syntyneet ja kasvaneet sallivassa ilmapiirissä, niin heidänkö pitäisi itkeä kaksikymmentä vuotta sitten ja sitä ennen tapahtuneita homojen hakkaamisia, ja vastapainoksi sille pitää mielenosoituksia tyyliin bride-marssi? Onko tässä tarkoitus ylläpitää jotain vastakkainasettelua, homot vastaan heterot ja homoilusta valittavat homot?

      Lainaa

    21. Kilokalori 10.3.2020 8:12
      Tulos: +193 (257 ääntä)
      Kilokalori: transu jolla nuppi sekasin? no eipä vⅰttu yllätä, kaikkiha ne on mielenvikasia
      Oisi ihan kiva, jos feissarimokat poistaisivat edes näin selkeät vihapuhetrollaajat.

      Lainaa

    22. Tulos: -119 (167 ääntä)
      Tässä ei kukaan edes yritä ymmärtää mitä aloittaja haluaa sanoa, vaan tartutaan kirjoitustyyliin tai siihen että ap ei halua transuille oikeuksia. Ad hominem. Nuo kommentoijat vaikuttavat ikäviltä tyypeiltä

      Lainaa

    23. Tulos: +240 (262 ääntä)
      Japaa: Kyllä näin homona ajattelen että nykyinen homojen ja lesbojen oikeuksien paasaaminen on armoton ylilyönti! Mun mielestä aletaan menemään tilanteeseen että heterot, perheelliset ja sinkut on todella ahtaalla, koska kaikille muille aletaan jakamaan jos jonkinmoista oikeutta, enemmänkin haetaan jo etuoikeutta. Ei itseäni [...]
      Hei, huoli pois. Sinun olemassaolosi ja saamasi oikeudet eivät ole rajoittaneet minun oikeuksiani millään tavalla. t. Perheellinen hetero

      Lainaa

    24. Tulos: +103 (149 ääntä)
      EHKÄ, ehkä, saan kiinni pointista ja jos hyvin käy, niin EHKÄ saan aamupöhinässä kirjoitettua oman pointtini: Voisin kuvitella että jos itse kuuluisin vähemmistöön, niin alkaisi minuakin jossain vaiheessa ottamaan aivoon miten joka paikassa kuulutettaisiin että minua pitää SUVAITA; valkoihoinen hetero, luomakunnan kruunu ja homo sapiensin perikuva siellä omalla jalustallaan on niin oikeamielinen että ihan jopa suvaitsee hänestä poikkeavia yksilöitä. Näin naisena koen feminismin nykyään melko samoin: mies on se oletus ja nainen vain jokin alaviite, joka tarvitsee omat keinotekoiset kiintiöt kun ei muuten miesten rinnalla selviä. Kaikille pitää pienestä pitäen hokea, että muista sitten että MYÖS naiset ovat miesten rinnalla tasavertaisia. Tuo luo vastakkainasettelua, kyseenalaistamista. Vastareaktioita. Mitäs jos vaikka niin, että ME kaikki ihmiset olemme saman arvoisia. Ei niin, että MYÖS ME naiset olemme miesten kanssa saman arvoisia, myös NE homoseksuaalit on MEIDÄN heteroiden kanssa saman arvoisia jne. Tiedän, että eri ihmisryhmien oikeuksissa on puutteita, tasa-arvossa on puutteita, ja näiden eteen tulee ehdottomasti tehdä töitä, mutta se voi lähteä niinkin pienien nyanssien kautta kuin että lopettaa vastakkainasettelun.

      Lainaa

    25. Perhospersilja 10.3.2020 8:56
      Tulos: +159 (195 ääntä)
      Japaa: Kyllä näin homona ajattelen että nykyinen homojen ja lesbojen oikeuksien paasaaminen on armoton ylilyönti! Mun mielestä aletaan menemään tilanteeseen että heterot, perheelliset ja sinkut on todella ahtaalla, koska kaikille muille aletaan jakamaan jos jonkinmoista oikeutta, enemmänkin haetaan jo etuoikeutta. Ei itseäni [...]
      Kuulostaa siltä, että olet oikeasti hetero, joka yrittää esittää homoa ja muka olla samaa mieltä kuin netin öyhöttäjät.

      Lainaa

    26. Tulos: +160 (204 ääntä)
      Japaa: Kyllä näin homona ajattelen että nykyinen homojen ja lesbojen oikeuksien paasaaminen on armoton ylilyönti! Mun mielestä aletaan menemään tilanteeseen että heterot, perheelliset ja sinkut on todella ahtaalla, koska kaikille muille aletaan jakamaan jos jonkinmoista oikeutta, enemmänkin haetaan jo etuoikeutta. Ei itseäni [...]
      Koko kommentti suoraan homofoobikon käsikirjasta. Aika surullinen yritys saada omasta idioottiasenteesta järkevämmän kuulonen aloittamalla kommentti sanoilla: "Kyllä näin homona...", sinä et ole homoa nähnytkään.

      Lainaa

    27. Tulos: +173 (191 ääntä)
      Japaa: Kyllä näin homona ajattelen että nykyinen homojen ja lesbojen oikeuksien paasaaminen on armoton ylilyönti! Mun mielestä aletaan menemään tilanteeseen että heterot, perheelliset ja sinkut on todella ahtaalla, koska kaikille muille aletaan jakamaan jos jonkinmoista oikeutta, enemmänkin haetaan jo etuoikeutta. Ei itseäni [...]
      Eiköhän lapselle ole parhaaksi tulla adoptoiduksi mihin tahansa paikkaan, missä hänellä on rakastavia ja huolehtivia aikuisia ympärillään. Se että kaikki perheettömät lapset kasvatettaisiin jossain orpokodeissa, tuskin antaa parhaita mahdollisia eväitä elämään. Lapselle on ihan suotavaa myös selittää miksi hänellä on kaksi isiä. Isit pitävät toisistaan, mutta lapsi saa pitää itse vastakkaisesta sukupuolesta jos se tuntuu hyvältä.

      Lainaa

    28. Tulos: -43 (109 ääntä)
      On se kummallista kuinka vähemmistöillä on omia mielipiteitä, aivan kuin kaikki eivät olisikaan monoliitteja. On hieman raukkamaista hyökätä toista kohtaan tuolla tavalla vain koska mielipide eriää omastaan. Sinne sateenkaaren alle mahtuu aika montakin asiaa ja mielipidettä.

      Lainaa

    29. Sateenkaarivalhe 10.3.2020 9:24
      Tulos: -168 (196 ääntä)
      Oikeassahan tuo "Susan" on suurimmilta osin. Lainausmerkit siksi että Susan ei ole miehen nimi ja hän on itse paljastanut olevansa mies. Ehkä hän on havahtumassa todellisuuteen muttei välttämättä ole vielä valmis myöntämään olleensa itse täysin hukassa. Se voi olla rankka paikka ja asiasta tekee vielä sairaamman se aivopesu mihin transut nykyään joutuvat. Tervettä olisi antaa näille apua psyykkisiin ongelmiin jotta voisivat elää todellisuudessa, eikä ruokkia harhoja.

      Lainaa

    30. Tulos: +169 (195 ääntä)
      Japaa: Ja vielä yksi, että eikö vain riitä että saa olla ihan laillisesti homo. Kaikkialla kuulutetaan että ole erilainen, ole sitä ja ole tätä. Eikö vaan voi olla tavallinen tallaaja jolla on jo oikeus olla homo, jota ei lait kiellä. Toisin on monissa maissa, ja olen itse ja puolisoni kanssa, että on niin etuoikeutettua [...]
      Etuoikeutettua kun saa vapaasti olla homoseksuaali, eikä joudu edes teloitetuksi? Sinähän hurja olet. Kuinka oikeus, joka kuuluu kaikille, voi olla etuoikeus? Se ei ole mitään, mikä on esimerkiksi homoille suurella sydämellä ja armollisuudesta annettu, vaan jotain mikä on ensin viety, ja sitten oikeutetusti palautettu. Ei kenenkään kuuluisi varsinaisesti olla kiitollinen siitä ettei saa ruoskasta homoseksuaalisuutensa vuoksi. Se on oletusarvo. Mitä ovat ne "luonnolliset" asiat, joita vain heterovanhemmat voivat lapselleen opettaa? Ei ole mitään näyttöä siitä, että homopariskunnan lapset voisivat huonommin. Mitä kiusaamiseen tulee, kiusaajien vanhemmathan ovat epäonnistuneet, hyvin yksinkertaista.

      Lainaa

    31. Perspektiiviharha 10.3.2020 9:40
      Tulos: +111 (145 ääntä)
      aasi: EHKÄ, ehkä, saan kiinni pointista ja jos hyvin käy, niin EHKÄ saan aamupöhinässä kirjoitettua oman pointtini: Voisin kuvitella että jos itse kuuluisin vähemmistöön, niin alkaisi minuakin jossain vaiheessa ottamaan aivoon miten joka paikassa kuulutettaisiin että minua pitää SUVAITA; valkoihoinen hetero, luomakunnan [...]
      Tämä kommentti itse asiassa kuvaa todella hyvin miksi mm. tässä asiassa ihmisten on niin vaikea ymmärtää toistensa näkökulmaa. On aivan totta että kuvattu vastakkainasettelu on ongelman ytimessä, mutta on perspektiiviharha kuvitella että vähemmistöt ovat itse luoneet ja jotenkin ylläpitävät tätä vastakkainasettelua koska nyt vaan väen vängällä haluavat olla erilaisia. Se vastakkainasettelu on ollut koko ajan olemassa yhteiskunnallisella tasolla, eikä häviä mihinkään jos aiheesta ei puhuta. Enemmistöön kuuluvilla on usein etuoikeus olla ajattelematta vähemmistöjen asioita arjessaan, koska ne eivät heitä henkilökohtaisesti kosketa, joten keskustelun aloittamisen taakka on vähemmistöillä itsellään. Koska enemmistö ei ole tällaista vastakkainasettelua oikeastaan huomannutkaan, heidän näkökulmastaan kaikki olisi ihan "normaalisti" jos nämä vähemmistöt eivät koko ajan jankkaisi ja korostaisi omaa asiaansa, kun todellisuudessa he vain yrittävät tuoda epätasa-arvoa näkyväksi. Ymmärrän kyllä myös hyvin sen väsymyksen, joka vaivaa niitä vähemmistöjen edustajia jotka ovat nimenomaan tämän pitkän työn tuloksena saavuttaneet omassa elämässään paikan jossa ovat tyytyväisiä. Harva jaksaa taistella enää vielä muidenkin oikeuksien puolesta, jos on jo taistellut omiensa. Mutta kyllähän solidaarisuuden puute silti kirpaisee.

      Lainaa

    32. Tulos: +27 (45 ääntä)
      Oonkohan ihan hakoteillä jos väitän, että Susanin ensimäisen kommentin oli tarkoitus tulla toiselta tililtä? Ts. Suskin oli tarkoitus pönkittää aloitustaan feikkiprofiilin avulla, mutta unohti kirjautua omastaan ulos. Näitä on ollut ennenkin.

      Lainaa

    33. Tulos: +87 (111 ääntä)
      aasi: EHKÄ, ehkä, saan kiinni pointista ja jos hyvin käy, niin EHKÄ saan aamupöhinässä kirjoitettua oman pointtini: Voisin kuvitella että jos itse kuuluisin vähemmistöön, niin alkaisi minuakin jossain vaiheessa ottamaan aivoon miten joka paikassa kuulutettaisiin että minua pitää SUVAITA; valkoihoinen hetero, luomakunnan [...]
      Tasa-arvon pointtihan nimenomaan on se, että jokainen on samanarvoinen ja kaikki labelit ja lokerot unohdetaan, mutta vielä ei olla siellä. Se, joka kuvittelee kiintiöiden olevan tasa-arvoa on aivan helvetin hakoteillä koko konspetista. Kiintiöt ovat siirtymävaihaiheen ilmiö, jotka tulevat olemaan tarpeettomia silloin, kun tasa-arvo on oikeasti toteutunut eikä kukaan enää edes mieti onko siellä johdokunnassa nyt miehiä, naisia, tummia, valkoisia, homoja vai transihmisiä. Siellä on vaan ihmisiä. Kaikki mistä puhut lakkaa olemasta, kun tasa-arvo on oikeasti toteutunut. Tai ainakin lakkaisi siinä utopiassa, joka täydellinen ihmisten välinen tasa-arvo on ja toivon, että sinne joskus päästään ja etuoikeutetut pääsevät yli siitä, että vaikka heidän kohdallaan ETUoikeus muuttuu "vain" oikeudeksi ei se silti tarkoita, että oikeudet jotenkin vähenisivät.

      Lainaa

    34. Tulos: -4 (30 ääntä)
      Mind = blown. Joku käänteinen Tukholma-syndrooma, vai mikä tää on?

      Lainaa

    35. Nyt ihan oikeesti ihmiset. 10.3.2020 10:56
      Tulos: -61 (95 ääntä)
      Nasu: Sinä uhriudut siitä, että syrjiminen on laitonta? Voi raukkaa, kyllä on elämäsi kovaa. Ja raiskaaminenkin kielletty, jopa avioliitossa v. 1994. Nyt oikeasti, eikö persunuorilla ole muuta tekemistä kuin somettaa järjettömiä? Mene sinäkin siitä vaikka amikseen.
      Ammattikoulut on käyty ja AMK myös. Jos ottaisit pään pois perseestä, niin varmaan myös itse ymmärtäisit vähän enemmän. Tottahan se on, että jos seksuaalivähemmistöön kuuluva sanoo, seksuaalienemmistöön kuuluvalle jotain tuollaista, niin ei se kiinnosta edes sinua. Toisinpäin taas, no sinä olet hyvä esimerkki. Outoa muuten, että otit raiskauksen avioliitossa puheenaiheeksi, vaikka se ei liity tähän keskusteluun millään tavalla.

      Lainaa

    36. Tulos: +66 (74 ääntä)
      Nyt ihan oikeesti ihmiset.: Tää koko hemmetin sateenkaarin rasismi politiikka on kyllä yhtä ihmeen uhriutumista. Kyllä on sananvapaus hävinnyt tästä maasta ihan kokonaan. Kyllä saa valkoisia haukkua siellä grillijonossa ihan mielin määrin, mutta auta armias jos siellä on tummaihoinen tai sateenkaari ihminen joka sattuu kuulemaan sanan “H..o Tai [...]
      Tai ei tarvis yhtään ketään nimitellä, ei valkoisia eikä ketään muutakaan. Mölyt voi pitää mahassakin.

      Lainaa

    37. Tulos: -65 (93 ääntä)
      aasi: EHKÄ, ehkä, saan kiinni pointista ja jos hyvin käy, niin EHKÄ saan aamupöhinässä kirjoitettua oman pointtini: Voisin kuvitella että jos itse kuuluisin vähemmistöön, niin alkaisi minuakin jossain vaiheessa ottamaan aivoon miten joka paikassa kuulutettaisiin että minua pitää SUVAITA; valkoihoinen hetero, luomakunnan [...]
      Kyllä tää on järkyttävää, miten paljon tätä homo/sateenkaari ihminen asiaa tuputetaan ihmisille. Se siitä varmaan tekee sen, että me ei olla tasa-arvoisia, koska perus juroa suomalaista, tälläinen tuputtaminen vituttaa.

      Lainaa

    38. Tulos: +22 (28 ääntä)
      Japaa: Sen verran jatkan Sen verran jatkan että en käsitä miksi sitä omaa homoutta pitää huomiota keräämällä yrittää tyrkyttää kaikille. Se että mies pukeutuu kaiken maailman naisten vaatteisiin, huitelee korkokengissä ja kehuu kuinka hän on oma itsensä, niin sillon on joku todella pahasti vialla. Ei hän ole oma itsensä, [...]
      https://en.wikipedia.org/wiki/Roy_and_Silo

      Lainaa

    39. Tulos: +38 (56 ääntä)
      Irkku: On se kummallista kuinka vähemmistöillä on omia mielipiteitä, aivan kuin kaikki eivät olisikaan monoliitteja. On hieman raukkamaista hyökätä toista kohtaan tuolla tavalla vain koska mielipide eriää omastaan. Sinne sateenkaaren alle mahtuu aika montakin asiaa ja mielipidettä.
      Mä en tiedä kuinka hullu tai tosissaan tää Susan on, mutta jos joku kalakukkoa paisteleva savolainen transnainen puhuu pokalla naamalla luonnonvastaisuudesta negatiivisenä ilmiönä, niin vähän rölliltä haisee.

      Lainaa

    40. Hightower71 10.3.2020 11:38
      Tulos: -36 (48 ääntä)
      PekkaKana: Onkohan tämä Susan se sekopää Pohjois-Savosta?
      Tarkoitat transpastori Marja-Terttua?

      Lainaa

    41. Tulos: +1 (61 ääntä)
      Täytyy nyt sanoa, että ymmärrän tavallaan Susania, mutta luulen että hän on vain hieman ei-niin-pitkälle kouluttautunut eikä siksi osaa ilmaista itseään riittävän selkeästi ja käyttää käsitteitä oikein. Luulen, että häntä ei niinkään kiusaa sateenkaari*politiikka*, vaan LGBT-aktivistit, joista merkittävä osa vaikuttaisi olevan LGBT-väen puolesta sijaisloukkaantuvia oman elämänsä maailmanparantajia, jotka identifioituisivat cis-heteroiksi, elleivät ideologisista syistä olisi keksineet tälle jotain sopivan eksoottisen kuuloista alaryhmää. Omassa yliopistossani oli kampanja, jossa nämä sankarit repivät opiskelijaruokaloiden wc-kylttejä irti osoittaakseen tukensa muunsukupuolisille. On sanomattakin selvää, että kyky seisten kusemiseen ei ole kiinni sukupuoli-identiteetistä vaan siitä, onko jalkojen välissä pippeli vai ei, ja koska tämä on selvää tasan *kaikille*, aiheuttaa mainittu aktivismi LGBT-väelle lähinnä haittaa, kun heidän oikeuksiensa ajaminen jää yhteisten tilojen hajottamisen ja muun typeryyden varjoon.

      Lainaa

    42. Tulos: -52 (94 ääntä)
      Mua itseäni ihmetyttää tämä muunsukupuolisuus. Mikä ihmeen "muun sukupuolinen"? Yleensä sukupuolen näkee haarojen välistä. Kromosomit kertoo kyllä sukupuolen ja siihen ei vaikuta omat mielipiteet tai päätökset pätkän vertaa.

      Lainaa

    43. Tulos: +74 (104 ääntä)
      Pirjo: Mua itseäni ihmetyttää tämä muunsukupuolisuus. Mikä ihmeen “muun sukupuolinen”? Yleensä sukupuolen näkee haarojen välistä. Kromosomit kertoo kyllä sukupuolen ja siihen ei vaikuta omat mielipiteet tai päätökset pätkän vertaa.
      Ihmisellä ei ole pelkkä biologinen sukupuoli (sex) vaan myös sosiaalinen sukupuoli (gender). Joskus se sosiaalinen sukupuoli ei vastaa biologista sukupuolta. Silloin ihminen on inter-, trans- tai muunsukupuolinen. Asiasta löytyy paljon hyvää ja luotettavaa infoa esim. Setan sivuilta, kannattaa käydä tutustumassa. Ja se mitä toisella on housuissa ei ole sinun eikä kenenkään muunkaan asia. Ja on vähän outoa miksi se niin paljon kiinnostaa.

      Lainaa

    44. yli opisto hörhö 10.3.2020 16:14
      Tulos: +55 (85 ääntä)
      Juu, minäkin olen juutalainen kehitysvammainen mutta olen aivan varma että natsien suorittama holokausti on vain voittajien propagandaa eikä heillä oikeasti ollut mitään juutalaisia kehitysvammaisia vastaan ja tunnen tuhansia juutalaisia kehitysvammaisia jotka ovat samaa mieltä kanssani. Tämän fantasian kirjoittaminen tarkoittaa että se on totta. Terveisin PS-Nuoret hommafoorumilta. Joo terve taas.. Netissä on se "hauska" puoli että kuka tahansa voi väittää olevansa aivan mitä tahansa, ja näin ollen puhua täysin erilaisten ihmisten puolesta. Esimerkiksi nimimerkki "japaa" ei ole kyllä homoa nähnytkään. Maiharit ja pilotti näkyy tänne asti.

      Lainaa

    45. Sukellusvene 10.3.2020 16:21
      Tulos: -43 (83 ääntä)
      Koala: Ihmisellä ei ole pelkkä biologinen sukupuoli (sex) vaan myös sosiaalinen sukupuoli (gender). Joskus se sosiaalinen sukupuoli ei vastaa biologista sukupuolta. Silloin ihminen on inter-, trans- tai muunsukupuolinen. Asiasta löytyy paljon hyvää ja luotettavaa infoa esim. Setan sivuilta, kannattaa käydä tutustumassa. Ja [...]
      Setan teksti muunsukupuolisuudesta on joidenkin mieliksi kirjoitettua pseudotieteellistä potaskaa ilman minkäänlaisia kunnollisia todisteita.

      Lainaa

    46. Ulla os. Korpela 10.3.2020 17:17
      Tulos: +67 (89 ääntä)
      Jälleen kerran: Kertoisko joku nyt missä helevetissä sitä tuputusta, paasaamista ja aivopesua esiintyy, kun en minä eikä muutkaan normaalit ole semmoiseen törmännyt??

      Lainaa

    47. Tulos: -15 (51 ääntä)
      Ulla os. Korpela: Jälleen kerran: Kertoisko joku nyt missä helevetissä sitä tuputusta, paasaamista ja aivopesua esiintyy, kun en minä eikä muutkaan normaalit ole semmoiseen törmännyt??
      Ei sitä löydykään ellei hakemalla hae, ja sinähän tiedät mitä noista homofoobikoista puhutaan. Toki samaan aikaan olen sitä mieltä että sukupuolia on tasan kaksi ja toi sosiaalinen sukupuoli-höpötys on typerintä logiikkaa. Mä oon tasa-arvoisesti kaikkea idiotismia vastaan.

      Lainaa

    48. Tulos: -3 (45 ääntä)
      Just: Ei mahdottomuus, vaan älyttömyys. Usein nämä homoilusta valittavat homot ovat niitä, jotka eivät ole kokeneet niitä pahimpia pikkukaupungin asenteita, eivätkä kykene ymmärtämään sitä, etteivät heidän kokemuksensa ole universaaleita. Kaikki eivät myöskään ole perillä oman viiteryhmänsä historiasta niin paljon, että [...]
      Meillä oli intissä yksi, joka veti aina herneet nenään jos joku huusi (kelle tahansa) homo. Ohitti sitten tosin ihan täysin runkkari, neiti, neekeri (tummaihoiset huuteli tätä, tosin eipä ne toisten komppanioiden tyypit tienneet minkä värinen tätä huusi) jne. Ymmärrän, että se homo harmitti, mutta kun se oli vaan yksi huuto mitä käytettiin, eikä sitä sen syvällisemmin tarkoitettu. Pari muuta homoa oli asian kanssa ok ja me oltiin ok, että he olivat homoja. He heittivät vitsiä, että oho saippua putos, kuka uskaltaa nostaa ja me oltiin täysillä mukana. Tämä yksi sitten vaan veti näistäkin herneet nenään. Koska hänellä ei ollut kivaa, ei olisi saanut olla niillä muillakaan.

      Lainaa

    49. Sukupuolivarianssi 10.3.2020 22:58
      Tulos: +37 (57 ääntä)
      Japaa: Kyllä näin homona ajattelen että nykyinen homojen ja lesbojen oikeuksien paasaaminen on armoton ylilyönti! Mun mielestä aletaan menemään tilanteeseen että heterot, perheelliset ja sinkut on todella ahtaalla, koska kaikille muille aletaan jakamaan jos jonkinmoista oikeutta, enemmänkin haetaan jo etuoikeutta. Ei itseäni [...]
      - Kiinnostaisi kuulla, että minkälaista ETUoikeutta (siis oikeutta jota ei ole cis-heteroilla) seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat jo hakemassa? - Miksi pitäisi hyväksyä, että sinua saa loukata alentavilla haukkumanimillä seksuaalisuutesi vuoksi? - Tämä "neitihomojen paheksuminen" on tuhanteen kertaan nähty anonyymien homofoobikoiden suusta (homo voi itsekin olla homofoobikko). Jos joku homo haluaa näyttää feminiiniseltä, niin mitä se on sinulta pois? Tekstistäsi haiskahtaa asenne "hyvä homo on sellainen jonka olemassaolosta ei kukaan tiedä". -Miksi jokainen homoseksuaali on mielestäsi ehdottomasti huonompi vanhempi kuin jokainen heteroseksuaali? Lapsia ei kasvateta sukuelimillä. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että lapsella on oltava lähipiirissään samaistumiskohteena miehiä, naisia, kaikenlaisia turvallisia aikuisia ihmisiä. Mutta eihän homoparit lapsiaan tynnyrissä kasvatakaan. Samaa sukupuolta olevien parien lapsista huolestuneet (heteromiehet) voisivat ilmoittautua esim. ystävätoimintaan, jossa turvallista aikuista tarvitsevia lapsia ja nuoria (vanhempien sukupuolesta riippumatta) voisi ihan konkreettisesti auttaa. Menisi energia johonkin huomattavasti hyödyllisempään kuin netissä trollaamiseen. - Uskaltaisin väittää että koska nykyiset nuoret polvet ovat suvaitsevampia ja hyväksyvämpiä kuin yksikään aiempi polvi, ei kaksi isää tai äitiä ole kummempi juttu. Yleensähän ne ovat ne vanhemmat, jotka istuttavat lastensa mieliin kaikenlaista suvaitsemattomuutta, ja näistä lapsista on valitettavasti vaarana tulla kiusaajia.

      Lainaa

    50. Sukupuolivarianssi 10.3.2020 23:10
      Tulos: +34 (50 ääntä)
      Japaa: Sen verran jatkan Sen verran jatkan että en käsitä miksi sitä omaa homoutta pitää huomiota keräämällä yrittää tyrkyttää kaikille. Se että mies pukeutuu kaiken maailman naisten vaatteisiin, huitelee korkokengissä ja kehuu kuinka hän on oma itsensä, niin sillon on joku todella pahasti vialla. Ei hän ole oma itsensä, [...]
      - Evoluutiolla ei ole selkeää suuntaa eikä päämäärää, ja täten ei myöskään voida sanoa, että jokin poikkeava ominaisuus populaatiossa on luonnonoikku eli "väärä". Homoutta esiintyy lukuisissa lajeissa, ja sen hyödyllisyydestä populaatiollekin on esitetty useita teorioita. Populaatio saattaa hyötyä pareista, jotka ovat auttavina käsinä muille lauman jäsenille, kun ei ole omaa biologista jälkikasvua turvattavana. Homouteen johtavat geneettiset ominaisuusryppäät voivat aktivoitua esim huonoina kausina, jolloin ei ole hyvä, jos populaatio kasvaa ja on yhä enemmän turvattavaa ja suita ruokittavana. Seksuaalinen poikkeavuus voi hillitä yksipuolisen aggression leviämistä populaatiossa ja toimia sosiaalisten rakenteiden vakauttajana. Homoseksuaalisuuteen voi liittyä muita persoonallisuudenpiirteitä, jotka tekevät massasta poikkeavan yksilön populaatiota hyödyttäväksi. Kaikenkaikkiaan, mitä homogeenisempi populaatio on, sitä yksipuolisempia sen selviytymismeganismit ovat eli sitä alttiimpia ne ovat vaaratekijöille. Eli vaikka kaikki populaation yksilöt eivät lisääntyisi, voi populaation yksilöiden variaatio suojata populaatiota kokonaisuudessaa, eli johtaa parempaan lisääntymisprosenttiin kokonaisuudessaan.

      Lainaa

    51. Sukupuolivarianssi 10.3.2020 23:26
      Tulos: +12 (22 ääntä)
      Kyhnö: Meillä oli intissä yksi, joka veti aina herneet nenään jos joku huusi (kelle tahansa) homo. Ohitti sitten tosin ihan täysin runkkari, neiti, neekeri (tummaihoiset huuteli tätä, tosin eipä ne toisten komppanioiden tyypit tienneet minkä värinen tätä huusi) jne. Ymmärrän, että se homo harmitti, mutta kun se oli vaan yksi [...]
      Jotkut sanoo, että tasa-arvo on vasta sitten todellista, kun kenen vain osapuolen asioista voi vitsailla, eikä ole syytä ajatella, että se on vihamielistä. Monesti tarvitaan vaan vähän luottamusta :)

      Lainaa

    52. Tulos: -33 (61 ääntä)
      Irvikisu: Transu ei ole lyhenne transihmisestä. Itse asiassa toivoisin, ettet käyttäisi tuollaista sanaa kenestäkään, vaikka transvestiittiin tuo viittaakin (joka on siis täysin eri asia). Halventava sävy siinä silti on.
      Tää on kyllä aina yhtä huvittavaa. Auta armias jos sanan "trans" perään lisää U kirjaimen niin helvetti on irti. Sit mietitään miks ihmiset on kyllästyneitä tähän lgbt huuteluun, yks kirjain näköjään pilaa kaiken. Noh, okei. Ei siinä. Jatkakaa.

      Lainaa

    53. Vihreä kuvake 10.3.2020 23:57
      Tulos: +5 (21 ääntä)
      traumcity: Toki samaan aikaan olen sitä mieltä että sukupuolia on tasan kaksi ja toi sosiaalinen sukupuoli-höpötys on typerintä logiikkaa.
      https://www.tiede.fi/blogit/kaiken_takana_on_loinen/pari_sanaa_geneettisesta_maaraytymisesta

      Lainaa

    54. Tulos: -45 (61 ääntä)
      Tikru: Tää on kyllä aina yhtä huvittavaa. Auta armias jos sanan “trans” perään lisää U kirjaimen niin helvetti on irti. Sit mietitään miks ihmiset on kyllästyneitä tähän lgbt huuteluun, yks kirjain näköjään pilaa kaiken. Noh, okei. Ei siinä. Jatkakaa.
      Joo on turhaa nillityksen makua tuossa nyt. Transuhan on mitä neutraalein ilmaisu, käytännössä vaan lyhenne samasta sanasta. Onko siinä joku outo lataus mitä transihmisessä ei sitten muka olisi? Ei kuulosta järkevältä, kun noi on saletisti 100% samoja asioita kaikille jotka näitä haukkumamielessä viljelee. Ja miten niin transsukupuolinen ja transvestiitti ovat eri asioita? "Transsukupuolisuus (vanh. transseksuaalisuus) on sukupuolisuuden ilmiö, jossa transsukupuolisen henkilön kokemus omasta sukupuoli-identiteetistään ei vastaa sitä biologista ja sosiaalista sukupuolta, johon hänet on syntymän yhteydessä määritelty." "Transvestisuus (aiemmin myös ristiinpukeutuminen, engl. cross-dressing) on sisäinen tarve eläytyä vastakkaisen sukupuolen rooliin muun muassa pukeutumalla ja meikkaamalla tälle sukupuolelle tunnusomaisesti ja muuttamalla elekieltä sen mukaisesti" Näin sanoo wikipedia, ja missä se ero näiden välillä siis on?

      Lainaa

    55. Turun Murre 11.3.2020 3:11
      Tulos: +22 (32 ääntä)
      Pirjo: Mua itseäni ihmetyttää tämä muunsukupuolisuus. Mikä ihmeen “muun sukupuolinen”? Yleensä sukupuolen näkee haarojen välistä. Kromosomit kertoo kyllä sukupuolen ja siihen ei vaikuta omat mielipiteet tai päätökset pätkän vertaa.
      Nimen omaan: "Yleensä". Voin tunnustaa olleeni hämmentynyt saadessani esikoiseni syntymätodistuksen, jossa oli sukupuolen kohdalla kolme vaihtoehtoa: tyttö, poika tai ei tietoa. Eikä siihenkään paperiin rastia laitettu oman tai edes henkilökunnan mielipiteiden perusteella, kyllä se tehtiin ihan lääketieteellisillä perusteilla.

      Lainaa

    56. Tulos: +8 (26 ääntä)
      Ok: Miksi se on mahdottomuus, että trans ihminen pitäisi “sateenkaaripolitiikkaa” nykymuodossaan ylilyöntinä? Tunnen parikin homoa jotka useinkin paasaavat “homomädätyksestä”
      Ihan varnasti tunnet. Juu. Varmasti.

      Lainaa

    57. Vihreä kuvake 11.3.2020 9:52
      Tulos: +19 (37 ääntä)
      traumcity: Näin sanoo wikipedia, ja missä se ero näiden välillä siis on?
      Transsukupuolisuus. Transsukupuolisen ihmisen sukupuoli-identiteetti ei vastaa hänen syntymässä määriteltyä sukupuoltaan. Transsukupuolisen henkilön sukupuoli-identiteetti voi olla mies, nainen ja/tai jotain muuta. Transsukupuolinen ihminen voi korjata kehoaan vastaamaan sukupuoli-identiteettiään. Transsukupuoliselle on tärkeää, että hänet kohdataan oikeassa sukupuolessaan, minkä vuoksi sukupuolen korjauksen sosiaaliset ja juridiset ulottuvuudet ovat myös tärkeitä. Aiemmin on käytetty käsitettä transseksuaalisuus, joka on vanhentunut ja se voidaan kokea loukkaavana. Transvestisuus. Transvestisuus tarkoittaa, että henkilöllä on tarve ilmaista eläytymällä, pukeutumalla tai laittautumalla toista (binääristä) sukupuolta kuin mikä hänelle on syntymässä määritelty. Transvestiitti on usein tyytyväinen syntymässä määriteltyyn sukupuoleensa eikä hänellä ole tarvetta juridisiin muutoksiin ja/tai lääketieteellisiin korjauksiin sukupuolen suhteen. Transvestiitille on tärkeää, että hänet kohdataan siinä sukupuolessa, jota hän kulloinkin ilmentää. Setan sivulta :)

      Lainaa

    58. Tulos: -27 (47 ääntä)
      Irvikisu: Transu ei ole lyhenne transihmisestä. Itse asiassa toivoisin, ettet käyttäisi tuollaista sanaa kenestäkään, vaikka transvestiittiin tuo viittaakin (joka on siis täysin eri asia). Halventava sävy siinä silti on.
      Olisiko "kävelevä mielenterveysongelma" sitten osuvampi?

      Lainaa

    59. Tulos: -21 (41 ääntä)
      Vihreä kuvake: Transsukupuolisuus. Transsukupuolisen ihmisen sukupuoli-identiteetti ei vastaa hänen syntymässä määriteltyä sukupuoltaan. Transsukupuolisen henkilön sukupuoli-identiteetti voi olla mies, nainen ja/tai jotain muuta. Transsukupuolinen ihminen voi korjata kehoaan vastaamaan sukupuoli-identiteettiään. Transsukupuoliselle [...]
      Kiitos, eli oo kyllä juuri mitään eroa. Transvestiitti on niinkuin joku alkuperäinen alagenre ja ero on käytännössä siinä että transsukupuolinen ei mielellään palloile sukupuolien välillä ja transvestiitti haluaa tulla kohdatuksi mieheksi miehenä ja naiseksi naisena. Miksi sana transu on loukkaava? Ihan se ja sama toki mulle, kaikki saa olla mitä haluaa ja ei oo mun asiani siihen puuttua eikä kiinnostaisikaan.

      Lainaa

    60. Tulos: +18 (28 ääntä)
      traumcity: Joo on turhaa nillityksen makua tuossa nyt. Transuhan on mitä neutraalein ilmaisu, käytännössä vaan lyhenne samasta sanasta. Onko siinä joku outo lataus mitä transihmisessä ei sitten muka olisi? Ei kuulosta järkevältä, kun noi on saletisti 100% samoja asioita kaikille jotka näitä haukkumamielessä viljelee. Ja miten [...]
      Transsukupuolinen kokee olevansa toista sukupuolta, kuin jalkovälistä voisi päätellä. Hän toivoi, että olisi syntynyt toiseen kehoon ja siksi usein pyrkii korjaamaan piirteitään lääketieteellisesti, jotta voisi elää yhteiskunnassa omaa pääkoppaa vastaavassa roolissa loppuelämänsä. He kokevat dysforiaa kehoaan kohtaan ja se voi olla todella ahdistavaa ja ajaa jopa itsemurhaan. Transvestiitit kokevat tarvetta toisinaan ilmaista myös vastakkaisen sukupuolen roolia. He ovat tyytyväisiä omaan kehoonsa ja rooliinsa, mutta tunnistavat sisällään olevan myös toisen sukupuolen ominaisuuksia (niinhän meillä kaikilla toki on) ja heille tuottaa iloa ja onnea välillä esiintyä esimerkiksi toisen sukupuolen vaatteissa. Osa tekee sitä enemmän ja osa vähemmän, mutta pääasiallisena erona on, että he tahtovat toisinaan ilmaista maskuliinisuutta ja toisinaan feminiinisyyttä tai jotakin niiden yhdistelmää. Muuten elävät samassa sukupuolessa, johon heidät on syntymässään määritelty. Transvestiittiys voi olla myös kulttuurinen juttu, esimerkiksi drag-esiintyminen on ihan oma taiteenlajinsa, jossa samoista asioista kiinnostuneet luovat omaa kulttuuriaan. Anteeksi jos tuli asiavirheitä, en ole asiantuntija. Mutta hlbti-yhteisöön kuuluva ja jonkun verran asioihin omasta mielenkiinnosta perehtynyt.

      Lainaa

    61. Avaruuskatti 11.3.2020 17:46
      Tulos: +31 (41 ääntä)
      traumcity: Joo on turhaa nillityksen makua tuossa nyt. Transuhan on mitä neutraalein ilmaisu, käytännössä vaan lyhenne samasta sanasta. Onko siinä joku outo lataus mitä transihmisessä ei sitten muka olisi? Ei kuulosta järkevältä, kun noi on saletisti 100% samoja asioita kaikille jotka näitä haukkumamielessä viljelee. Ja miten [...]
      "Ja miten niin transsukupuolinen ja transvestiitti ovat eri asioita?" Tuossahan se selkeästi kerrotaan Wikipediasta lainaamassasi tekstissä. Yksinkertaistettuna toinen on kokemus väärästä sukupuolesta, toinen on halu pukeutua ja käyttäytyä vastakkaisen sukupuolen tavoin (useimmiten tai tunnetuimmin juuri mies korostetun "feminiinisesti"). Luetun ymmärtäminen hukassa?

      Lainaa

    62. Sukupuolivarianssi 11.3.2020 19:46
      Tulos: +15 (29 ääntä)
      Vihreä kuvake: https://www.tiede.fi/blogit/kaiken_takana_on_loinen/pari_sanaa_geneettisesta_maaraytymisesta
      Olipas mielenkiintoinen artikkeli, ja myös hyvää keskustelua siellä kommenteissa. Niinhän se menee, ettei sukupuolta voi määritellä täysin binääriksi yhdenkään biologisen/geneettisen ominaisuuden osalta. Aina löytyy poikkeus joka rikkoo kaavan. Itseäni ihmetyttää se, että miksi kaikkien muiden ruumiinosinten ja elimien ominaisuudet hyväksytään kyseenalaistamatta tiettyjen tahojen toimesta "todisteeksi" (binäärisestä) sukupuolesta, mutta aivot eivät mitenkään voi olla yksi "todiste" muiden joukossa, vaan niiden osuus on totta kai tyhjästä syntynyttä "mutuilua". Ikään kuin aivot kehittyisivät täysin irrallaan muusta ruumiista, eivätkä sikiön kehityksen alkuvaiheista lähtien tiiviissä vuorovaikutuksessa.

      Lainaa

    63. Sukupuolivarianssi 11.3.2020 19:56
      Tulos: +11 (25 ääntä)
      Sukupuolivarianssi: Olipas mielenkiintoinen artikkeli, ja myös hyvää keskustelua siellä kommenteissa. Niinhän se menee, ettei sukupuolta voi määritellä täysin binääriksi yhdenkään biologisen/geneettisen ominaisuuden osalta. Aina löytyy poikkeus joka rikkoo kaavan. Itseäni ihmetyttää se, että miksi kaikkien muiden ruumiinosinten ja [...]
      Lisättäköön vielä, että näen aivot vain yhtenä elimenä muiden joukossa, jolla on oma osuutensa sukupuolen ilmentämisessä. Siitin siittää. Kohtu kasvattaa solusta ihmisyksilön. Iho kasvattaa enemmän tai vähemmän karvaa sekä tietynlaisen pintarakenteen sukupuolesta riippuen. Rasva kertyy tai on kertymättä tiettyihin kehonosiin lisääntymistä ja pikkulapsen kasvattamista ajatellen. Lihakset kehittyvät enemmän tai vähemmän riippuen sitä, onko sukupuolella lajinkehityksessä historiaa esim. fyysisissä kamppailuissa lisääntymistä tai kumppanin ja jälkikasvun suojelua ajatellen. Aivot ohjaavat käyttäytymismalleja, jotka saavat eri sukupuolten yksilöt toimimaan lisääntymiseen liittyvissä asioissa niille tyypillisellä tavalla. Missä vain näistä voi olla yksilötasolla poikkeama, ei siinä sen kummempaa.

      Lainaa

    64. Tulos: +8 (18 ääntä)
      Avaruuskatti: “Ja miten niin transsukupuolinen ja transvestiitti ovat eri asioita?” Tuossahan se selkeästi kerrotaan Wikipediasta lainaamassasi tekstissä. Yksinkertaistettuna toinen on kokemus väärästä sukupuolesta, toinen on halu pukeutua ja käyttäytyä vastakkaisen sukupuolen tavoin (useimmiten tai tunnetuimmin juuri mies korostetun “feminiinisesti”). Luetun ymmärtäminen hukassa?
      Vähän on ymmärtäminen mulla hukassa, mutta toi sun yksinkertaistus auttoi vähän, kiitti! Transvestiiteissa enemmän kiinni kikseistä, ja toinen on pysyvä olotila ja nii e. Kärjistetysti. Vaikeeta mulle tollanenkaa lokerointi, kaikki on mitä on ja aeva sama mulle.

      Lainaa

    65. Vihreä kuvake 12.3.2020 1:49
      Tulos: +1 (9 ääntä)
      Sukupuolivarianssi: Olipas mielenkiintoinen artikkeli, ja myös hyvää keskustelua siellä kommenteissa. [...]
      Kiva, kun tykkäsit :) Aivelolla on paljon mielenkiintoista asiaa. Ja oon samaa mieltä tosta aivoasiasta!

      Lainaa

    66. Tulos: -19 (39 ääntä)
      Geneettisiä sukupuolia on kaksi, muut tapaukset ovat degeneratiivisia mutaatioita. Jos henkilö ei koe olevansa sukupuoltansa, hän sairastaa sukupuolidysforiaa. Mitään muuta ei ole. Jos henkilö kokee vain samaa sukupuolta olevat seksuaalisessa mielessä, hänellä on vääristynyt seksuaalisuus. Mitään muuta ei ole. Sukupuolentutkimus ei ole oikea tiede ja on myöskin saanut kritiikkiä ja jopa lakkautuksia akateemisessä maailmassa. Terv. Psykiatri

      Lainaa

    67. Sukupuolivarianssi 12.3.2020 15:16
      Tulos: +23 (35 ääntä)
      Tohtori: Geneettisiä sukupuolia on kaksi, muut tapaukset ovat degeneratiivisia mutaatioita. Jos henkilö ei koe olevansa sukupuoltansa, hän sairastaa sukupuolidysforiaa. Mitään muuta ei ole. Jos henkilö kokee vain samaa sukupuolta olevat seksuaalisessa mielessä, hänellä on vääristynyt seksuaalisuus. Mitään muuta ei [...]
      Jotkuthan sanovat, että psykiatriakaan ei ole mikään oikea tieteenala. Mihinkäs vedetään raja? Varsin epätieteelliseltä kuulostaa muuten tämä mustavalkoinen "mitään muuta ei ole" toistelu. Missä tieteenalan konferensissa on todettu tällainen konsensus?

      Lainaa

    68. Tulos: +15 (25 ääntä)
      Japaa: Kyllä näin homona ajattelen että nykyinen homojen ja lesbojen oikeuksien paasaaminen on armoton ylilyönti! Mun mielestä aletaan menemään tilanteeseen että heterot, perheelliset ja sinkut on todella ahtaalla, koska kaikille muille aletaan jakamaan jos jonkinmoista oikeutta, enemmänkin haetaan jo etuoikeutta. Ei itseäni [...]
      Kyllä näin homona oon sun kanssa täysin eri mieltä.

      Lainaa

    69. Tulos: -16 (26 ääntä)
      Ite oon lesbo ja kannatan persuja. Sitä usein ihmetellään. Enkä ole kovin suvaitsevainen. Täällä on jo olot meille vähemmistöille riittävän hyvät.

      Lainaa

    70. sateenkaari 14.3.2020 5:46
      Tulos: +2 (10 ääntä)
      Aikamoinen takinkääntö. Houdin olisi ylpeä. Itsekkin kyllä "sateenkaari" ihmisenä häiritsee, että sitä lippua pitää joka väliin pistää. Eikö voisi vaan rakastaa ja rakastella, sitä jota haluaa? Olkaa te heterot hiljaa. Se ei ole teiltä pois.

      Lainaa

    71. sateenkaari 14.3.2020 5:54
      Tulos: +5 (9 ääntä)
      sateenkaari: Aikamoinen takinkääntö. Houdin olisi ylpeä. Itsekkin kyllä “sateenkaari” ihmisenä häiritsee, että sitä lippua pitää joka väliin pistää. Eikö voisi vaan rakastaa ja rakastella, sitä jota haluaa? Olkaa te heterot hiljaa. Se ei ole teiltä pois.
      ps: Kyllä täällä tai muualla maailmassa ihmiset sikiää, että ei huolta työvoiman tms loppumisesta.

      Lainaa

    72. sateenkaari 14.3.2020 6:11
      Tulos: +8 (14 ääntä)
      Ja vielä vähän katsoin kommentteja, niin eikö kaikki saisi olla vaikka prkl hattivatteja, jos tuntuu siltä ja ei uhkaa kenenkään henkeä tai terveyttä? Mikä lokeroinnin/määrittelemisen tarve on nykyään? Jos toiset tykkää toisistaan, niin tykkää. Kenekään tarvitse mennä siihen huutelemaan ja jos joku kokee olevansa vaikka hattivatti, niin antaa olla. Se ei ole kenelt äkään pois! D:<

      Lainaa

    73. Tulos: -5 (13 ääntä)
      Ok: Miksi se on mahdottomuus, että trans ihminen pitäisi “sateenkaaripolitiikkaa” nykymuodossaan ylilyöntinä? Tunnen parikin homoa jotka useinkin paasaavat “homomädätyksestä”
      Tämä juuri. Ja ironista on se, että eniten "sateenkaarijuttuja" äänekkäästi julkisesti kannattavat pitävät yllä tiukkoja sukupuolirooleja tiukemmin kuin muut. Kaikki ei kannata sitäkään.

      Lainaa

    74. Tarkkailija 15.3.2020 10:33
      Tulos: -9 (21 ääntä)
      Sukupuolivarianssi: Jotkuthan sanovat, että psykiatriakaan ei ole mikään oikea tieteenala. Mihinkäs vedetään raja? Varsin epätieteelliseltä kuulostaa muuten tämä mustavalkoinen “mitään muuta ei ole” toistelu. Missä tieteenalan konferensissa on todettu tällainen konsensus?
      Taidat olla sukupuolentutkija :,-)

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: sateenkaari, sateenkaaripolitiikka, transnainen, politiikka, venäjä, suomi, yhteiskunta, suvaitsevaisuus, tasa-arvo, lapset, koulu, mielipide