Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sähkö ja lämmitys

Selviäisitkö, jos koko Suomesta katkeaisi sähköt juuri nyt.
Suurenna näkymä
Sähkö ja lämmitys

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +550 (568 ääntä)
   En tiennytkään että akkuvirta on täysin eri asia kuin sähkövirta

   Lainaa

  2. Tulos: +405 (433 ääntä)
   Koko keskustelu jankattiin telkkarin katsomisesta sähkökatkon aikana eikä ruoka tullut kertaakaan esille? Tai sitten nää mimmit tosiaan jutteli jostain 24h? sähkökatkosta? Jonka voi viettää vaikka nukkumalla nurkassa.

   Lainaa

  3. Tulos: +534 (546 ääntä)
   traumcity: Koko keskustelu jankattiin telkkarin katsomisesta sähkökatkon aikana eikä ruoka tullut kertaakaan esille? Tai sitten nää mimmit tosiaan jutteli jostain 24h? sähkökatkosta? Jonka voi viettää vaikka nukkumalla nurkassa.
   Siis kyllähän ihminen selviää 24 tuntia syömättä ihan hyvin, mutta jos on 24 tuntia katsomatta televisiota, siitä voi seurata päänsärkyä, delirium ja levottomat jalat.

   Lainaa

  4. Tulos: +348 (354 ääntä)
   Kaikkihan muuten tietää, että pattereilla toimivan matkaradion sisälle on valmiiksi ladattu kaikki ohjelmat, joita sieltä tulee.

   Lainaa

  5. Jaahansvilivililailai 10.3.2020 4:52
   Tulos: -24 (64 ääntä)
   Varmaan ei selvittäis jos ois viä toisen vrkn sähköt katki, kuoltais kaikki siinä puolentoista vrkn kohdalla. Sori.

   Lainaa

  6. Tulos: +95 (105 ääntä)
   traumcity: Varmaan ei selvittäis jos ois viä toisen vrkn sähköt katki, kuoltais kaikki siinä puolentoista vrkn kohdalla. Sori.
   Tuo oli varmaan kaikkiaan about 1000 kommentin keskustelu. Tähän otettu vain yksi pätkä. Oli mietitty safkahommat, veden saaminen, kuka saa ja kuka ei. Jollain sähköllä toimiva porakaivo, joku sai kaivosta kantoveden saavilla. Toki koska kyseessä Naistenhuone, osa kommenteista oli tätä tasoa, ja todella moni oli varautunut varavirtalähteillä.

   Lainaa

  7. Tulos: +143 (151 ääntä)
   Ronde: Kaikkihan muuten tietää, että pattereilla toimivan matkaradion sisälle on valmiiksi ladattu kaikki ohjelmat, joita sieltä tulee.
   Ne ohjelmat on ladattu niihin pattereihin. Riippuu siitä minkä merkkiset patterit radiossa on, että mitä ohjelmia kuuluu.

   Lainaa

  8. Tulos: +97 (105 ääntä)
   Ronde: Kaikkihan muuten tietää, että pattereilla toimivan matkaradion sisälle on valmiiksi ladattu kaikki ohjelmat, joita sieltä tulee.
   Kännykkäänkin on valmiiksi ladattu koko internet ja kaikki puhelut mitä päivän aikana teet, sitten illalla joutuu aina lataamaan lisää seuraavalle päivälle.

   Lainaa

  9. Tulos: -9 (39 ääntä)
   traumcity: Koko keskustelu jankattiin telkkarin katsomisesta sähkökatkon aikana eikä ruoka tullut kertaakaan esille? Tai sitten nää mimmit tosiaan jutteli jostain 24h? sähkökatkosta? Jonka voi viettää vaikka nukkumalla nurkassa.
   Niinku entisaikaan, ruoat tehdään takassa. Meillä kämppä lämmitetään muutenkin puulla, joten ihan helposti kaikki ruuat siellä valmistuu. Ja omassa kaivossa on käsipumppu jätetty paikoilleen, joten vettäkin saa juotavaksi sekä että pesulla käymiseksi. Elettäs niin kauan kuin ruokaa riittäisi, ellei sitten ryhdyttäs metsästämään ruokaa.

   Lainaa

  10. Erkkilänerkki 10.3.2020 8:32
   Tulos: +54 (64 ääntä)
   Janica luulee että TV sisällä asuu pieniä ihmisiä

   Lainaa

  11. Tulos: -15 (25 ääntä)
   traumcity: Koko keskustelu jankattiin telkkarin katsomisesta sähkökatkon aikana eikä ruoka tullut kertaakaan esille? Tai sitten nää mimmit tosiaan jutteli jostain 24h? sähkökatkosta? Jonka voi viettää vaikka nukkumalla nurkassa.
   Niinku entisaikaan, ruoat tehdään takassa. Meillä kämppä lämmitetään muutenkin puulla, joten ihan helposti kaikki ruuat siellä leivinuunissa valmistuu. Ja omassa kaivossa on käsipumppu jätetty paikoilleen, joten vettäkin saa juotavaksi sekä että pesulla käymiseksi. Elettäs niin kauan kuin ruokaa riittäisi, ellei sitten ryhdyttäs metsästämään ruokaa.

   Lainaa

  12. Tulos: -26 (76 ääntä)
   Jengi ei tainnut tajuta mitä Terhi meinas. Jos koko Suomesta menee sähköt niin menee Pasilastakin. Ja matkapuhelinverkon tukiasemista. Jne.

   Lainaa

  13. Tulos: +22 (72 ääntä)
   Taas todiste aiempien vastaavien mokien joukkoon, että -ca -päätteisen naisen nimen omistavat eivät tiedä mistään muusta mitään kuin salkkareista. Miinusäänet vahvistavat väitteeni taaskin oikeaksi.

   Lainaa

  14. Diia dai dai 10.3.2020 10:05
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Pidemmän sähkökatkon aikana en tiedä mistä saisin vettä. Omaa kaivoa ei ole, eikä lähellä mitään lähdettä tai puroa. Parin km päässä on tosi huonossa kunnossa olevan pikkujärven ranta.. enpä tiedä voisiko sitä vettä juoda vaikka kuinka keittäisi.

   Lainaa

  15. Tulos: +58 (62 ääntä)
   Sähkö tulee seinästä! Myös silloin kun ei tule!

   Lainaa

  16. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Niinpä: Niinku entisaikaan, ruoat tehdään takassa. Meillä kämppä lämmitetään muutenkin puulla, joten ihan helposti kaikki ruuat siellä leivinuunissa valmistuu. Ja omassa kaivossa on käsipumppu jätetty paikoilleen, joten vettäkin saa juotavaksi sekä että pesulla käymiseksi. Elettäs niin kauan kuin ruokaa riittäisi, ellei sitten ryhdyttäs metsästämään ruokaa.
   Joo ruuat voi valmistaa vaikka nuotiolla tai syödä tölkkimuonaa, eihän siinä mitään. Mutta mä tosiaan kuvittelin että tässä on joku poikkeustila ja apokalyptinen meininki päällä, jolloin se ruoka ja vesi on aika kortilla kun kuivamuonakaappi on tuhottu. Sitä ruokaa nimenomaan pitää metsästää/kalastaa/eräjormailla.

   Lainaa

  17. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Me asutaan lähellä järven rantaa. Jos olisi paha tilanne, voisi sieltä roudata ämpärillä vettä. Kotoa löytyy suodatin, jolla voi käsitellä pintaveden juotavaksi. Tosin ei sitä huvikseen käyttäisi. Selviytymismuonaa on pariksi kuukaudeksi. Niitäkään en varsinaisesti haluaisi maistaa...

   Lainaa

  18. Hightower71 10.3.2020 11:57
   Tulos: +13 (43 ääntä)
   Vähemmän älykkään suomalaisen teinin/nuoren aikuisen nimessä on kirjain "C"... Yllättyneitä olivat: Nico Jessica Susci

   Lainaa

  19. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Zombi-apocalypsi. Sen varalle mä suunnittelen.

   Lainaa

  20. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Tips: Me asutaan lähellä järven rantaa. Jos olisi paha tilanne, voisi sieltä roudata ämpärillä vettä. Kotoa löytyy suodatin, jolla voi käsitellä pintaveden juotavaksi. Tosin ei sitä huvikseen käyttäisi. Selviytymismuonaa on pariksi kuukaudeksi. Niitäkään en varsinaisesti haluaisi maistaa…
   Miksi selviytymismuonaa jota et haluaisi maistaa on, ihan uteliaisuudesta? Itsellänikin on "oravavarasto" (eli hyvin varustettu ruokakaappi, ihan järjestyksen vuoksi ja sitä varten ettei ole tilauspizzan varassa ellei viitsi kauppaan, mutta kyllä sillä selviäisi koronaviruksesta ja zombie-maailmanlopustakin pidemmän aikaa) -mutta se sisältää ihan tavallista kuiva- ja purkkimuonaa jota syön muutenkin vanhemmasta päästä ja korvaan uudella. Ei vaikuta järkevältä käyttää rahaa ruokaan jota en syö ellei jotain epätodennäköistä satu?

   Lainaa

  21. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Janica on meitä muita aikaansa edellä

   Lainaa

  22. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Joo.. Janica ei todellakaan ole mikään sähkömies tai tv-mies.

   Lainaa

  23. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Kyl mäkin pärjäsin ihan hyvin ilman sähköä 24h. Kännykässä on hyvä akku ja siin on netti.

   Lainaa

  24. Tulos: -3 (9 ääntä)
   traumcity: Koko keskustelu jankattiin telkkarin katsomisesta sähkökatkon aikana eikä ruoka tullut kertaakaan esille? Tai sitten nää mimmit tosiaan jutteli jostain 24h? sähkökatkosta? Jonka voi viettää vaikka nukkumalla nurkassa.
   Anteeksi OT mutta mistä nimimerkkisi tulee? Oletko kotoisin Raumalta?

   Lainaa

  25. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Otakaun että Janica ei ole nimestä päätellen mies ollenkaan =D

   Lainaa

  26. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Mitä vuotta Simo elää, jos asuntolainan korko on 8%?

   Lainaa

  27. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Joo: Miksi selviytymismuonaa jota et haluaisi maistaa on, ihan uteliaisuudesta? Itsellänikin on “oravavarasto” (eli hyvin varustettu ruokakaappi, ihan järjestyksen vuoksi ja sitä varten ettei ole tilauspizzan varassa ellei viitsi kauppaan, mutta kyllä sillä selviäisi koronaviruksesta ja zombie-maailmanlopustakin pidemmän [...]
   Hyvä kysymys. On meillä normi "oravavarasto" (tykkään) eli ruokakaapista ja pakkasesta löytyy. Mutta sitten löytyy myös ultimate sörvaivör -varasto eli jotain superfoodia joka a) säilyy vuosikymmeniä ja b) on energiasisällöltään optimia selviytymistilanteisiin. Miksi tuollainen löytyy? Mies oli joskus katellut jotain maailmanloppuun varautujia ja huvikseen osti kokeeksi. Jotain kokeiltiin, kyllä sitä nälkäänsä syö, mutta ehkä toivon että se vanhenee eikä sille tule koskaan käyttöä. Järkevää? Ei varmaan, mutta minkäs teet. Mutta kiitos tämän mieheni tempauksen, eipä tarvitse pelätä zombeja ainakaan pariin kuukauteen. Paitsi että haulikkoa ei ole. Dääm.

   Lainaa

  28. Tulos: -11 (13 ääntä)
   Omituista jankkaamista tv-ohjelmista. Jos minulta menee sähköt, mihin ne ohjelmat sieltä telkkarista karkaisi? Riippuu tietysti miten laajalti ne sähköt ovat pois, mutta ei kai kukaan kuvittele; että jos esim jossain kaupunginosassa on sähköt pois, valtakunnan verkon ohjelmat pysähtyvät? Useimmitenhan sähkökatkot ovat nimenomaan paikallisia.

   Lainaa

  29. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Kjhg: Omituista jankkaamista tv-ohjelmista. Jos minulta menee sähköt, mihin ne ohjelmat sieltä telkkarista karkaisi? Riippuu tietysti miten laajalti ne sähköt ovat pois, mutta ei kai kukaan kuvittele; että jos esim jossain kaupunginosassa on sähköt pois, valtakunnan verkon ohjelmat pysähtyvät? Useimmitenhan sähkökatkot ovat nimenomaan paikallisia.
   Selvästihän tuossa skenaariossa oli, että koko maasta. Et vissiin lukenut?

   Lainaa

  30. Oikeat mielipiteet 14.3.2020 22:32
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Perppa: Jengi ei tainnut tajuta mitä Terhi meinas. Jos koko Suomesta menee sähköt niin menee Pasilastakin. Ja matkapuhelinverkon tukiasemista. Jne.
   Pasilasta ei mene sähköt vaan kallion sisällä on isot dieselvaravoimakoneet. Samanlaiset löytyy lähetysasemilta. Matkapuhelinverkon tukiasemilla on akut jotka tyhjenevät aikanaan. Viranomaisverkossa on korkeampi valmius.

   Lainaa

  31. Tulos: +2 (4 ääntä)
   On kyllä ihan Naisten huone-tasoa.

   Lainaa

  32. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Dipoli: Kyl mäkin pärjäsin ihan hyvin ilman sähköä 24h. Kännykässä on hyvä akku ja siin on netti.
   Taidat olla Janican kaveri. Sähköt poikki KOKO Suomesta, ja sä meinaat että sulla netti toimii. YLE lähettää radiolähetyksiä varavoimalla, niitä voit kuunnella jos sulla on patteriradio. Ja jos vielä sattuu lankapuhelin löytymään, sä voit soitella sillä niille kaikille muille, joilla moinen yleellisyys on.

   Lainaa

  33. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Oikeat mielipiteet: Pasilasta ei mene sähköt vaan kallion sisällä on isot dieselvaravoimakoneet. Samanlaiset löytyy lähetysasemilta. Matkapuhelinverkon tukiasemilla on akut jotka tyhjenevät aikanaan. Viranomaisverkossa on korkeampi valmius.
   Noin neljässä tunnissa tyhjenevät tukiasemien akut. (On luvattu että ne toimivat sähkökatkoksen aikana 3h.)

   Lainaa

  34. OG Kilokalori 18.3.2020 21:27
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Vai että sähköt pois yhden vuorokaudenajan verran ja sitä ajatellaan lähes maailmanlopun veroisena skenaariona. Kyllä on nykyihmiset karskia sakkia. Olis ny alkuun poikki vaikka muutaman kuukauden ni karsiutuis toivottavasti ehkä edes osa näistä eliittitason järjenjättiläisistä ja tyhjäntoimittajista.

   Lainaa

  35. Tulos: -1 (1 ääni)
   Justiina: Taidat olla Janican kaveri. Sähköt poikki KOKO Suomesta, ja sä meinaat että sulla netti toimii. YLE lähettää radiolähetyksiä varavoimalla, niitä voit kuunnella jos sulla on patteriradio. Ja jos vielä sattuu lankapuhelin löytymään, sä voit soitella sillä niille kaikille muille, joilla moinen yleellisyys on.
   Lankapuhelin vaatii myös sähköä

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: pakkanen, lämmitys, talvi, sähkö, tv, televisio, mökki, sähkökatkos, säästää, laina, maalämpö