Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 71

Kumpaa mieltä sinä olet? a) Turkinpippurit tehdään tehtaassa b)...
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 71

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +476 (482 ääntä)
   Tukinpippurit kasvaa turkissa pensaassa

   Lainaa

  2. Tulos: +167 (183 ääntä)
   Satu ❤️

   Lainaa

  3. Wait power 3.9.2019 1:32
   Tulos: -197 (351 ääntä)
   Tiina, ei voi. Teenpä pienen ennustuksen, että ekan mokan Miisan ja Janitan kommentit saavat Feissarimokissa ylistystä, kun taas Auri dissataan pahimpaan suohon:'|

   Lainaa

  4. Tulos: +413 (419 ääntä)
   Turkinpippurisato onkin ollut tänä vuonna hyvä ja Fazer on luvannut palkata kymmeniä uusia poimijoita viljelmilleen Etelä-Suomessa.

   Lainaa

  5. traumcity 3.9.2019 1:33
   Tulos: +212 (254 ääntä)
   Miten jotkut jaksaa päivästä toiseen vängätä politiikkaa kun ulkonakin voi leikkiä.

   Lainaa

  6. Mustalaisnaamio 3.9.2019 1:46
   Tulos: -108 (242 ääntä)
   Wait power: Tiina, ei voi. Teenpä pienen ennustuksen, että ekan mokan Miisan ja Janitan kommentit saavat Feissarimokissa ylistystä, kun taas Auri dissataan pahimpaan suohon:’|
   Tämä feissarimokat onkin punavihreä kupla.

   Lainaa

  7. Tulos: -76 (102 ääntä)
   Jonna taitaa olla jo niin tyhmä, että pitänee viedä piikille.

   Lainaa

  8. Paskamyrsky 3.9.2019 6:28
   Tulos: +330 (340 ääntä)
   No itseasiassa molemmat väittämät on totta, mutta kuva hämää. Lapsi kerran naureskeli miksi pizzaan tulisi turkinpippureita pizzeriassa. Kunnes selvisi, että eri asia kuin ne karkit.

   Lainaa

  9. Tulos: +175 (211 ääntä)
   Työskentelen hoitoalalla, ja mun on TOSI monta kertaa tehnyt mieli sanoa mun asiakkaille samalla lailla kuin Satu.

   Lainaa

  10. Tulos: -109 (199 ääntä)
   Hanni: Työskentelen hoitoalalla, ja mun on TOSI monta kertaa tehnyt mieli sanoa mun asiakkaille samalla lailla kuin Satu.
   Persuhoitaja ei tee diagnooseja. Ne tekee lääkäri.

   Lainaa

  11. Tulos: -79 (255 ääntä)
   Miisa ja Janita todisti Aurin kommentin todeksi.

   Lainaa

  12. Tulos: +99 (147 ääntä)
   Abc: Persuhoitaja ei tee diagnooseja. Ne tekee lääkäri.
   Persuhoitaja kertoo vain että ihottuman ongelma on ihottuma muttei kerro ratkaisua tai juurisyitä. :)

   Lainaa

  13. Tulos: -50 (84 ääntä)
   Arvaan, että Jonna on luullut turkinpippurin kasvavan pensaassa.

   Lainaa

  14. melekeen nukun 3.9.2019 8:03
   Tulos: +21 (167 ääntä)
   Ittiä ärsyttää justihin nuo samperin perussuomalaaset.(Okei ei kaikki oo varmaha samallaasia) Oon itte pohjommaalta. Ei oo koskaa tullu mielehenkää että jos joku on väriltänsä erilaane, nii sitä pitääs varua tai vihata. Sitte joku samperin perussuomaalaanen on heti vinkumas (ku joku ei oo samaa mieltä) että ku ne sanoo mitä haluaa (joka on niire ainut mielipire, ja joo sehän on aina mielipire)nii se pitää ottaa joko huumorilla tai että ei saa loukkaantua.Rasisti on rasisti!!! Ei torellakaa voi perussuomalaanen sitä kokia(oon itte lesbo eli homofobiaa oon kokenu mutta se on kaukana rasismista) Get a dictionany

   Lainaa

  15. Väinö Tanner 3.9.2019 8:12
   Tulos: -115 (371 ääntä)
   Eikö olekin huvittavaa, että kun Auri suhteellisen neutraalisti ketään osoittelematta totesi perussuomalaisena kokevansa epäluuloisuutta, häntä vastaan hyökättiin heti inttämään, että kyllä vihervasemmistolaisia puolueita syrjitään samalla mitalla, ellei pahemminkin, vaikka ei Auri lausunut niistä halaistua sanaa.

   Lainaa

  16. Roskasakkia 3.9.2019 8:16
   Tulos: +102 (222 ääntä)
   Wait power: Tiina, ei voi. Teenpä pienen ennustuksen, että ekan mokan Miisan ja Janitan kommentit saavat Feissarimokissa ylistystä, kun taas Auri dissataan pahimpaan suohon:’|
   Suosittelen menemään Hommafoorumille tai Iltapaskojen kommenttiosioille, jos noin pahalta tuntuu ettei jokapaikassa kaikki ole samaa mieltä kanssasi. Noilta sivustoilta löytyy paljon elämänkoulupersuja, niin ei tule sinullekaan orpo olo =)

   Lainaa

  17. Kilokalori 3.9.2019 8:32
   Tulos: +235 (317 ääntä)
   Olen aika varma, että perussuomalaiset ovat itse sanoneet ääneen mielipiteitä, joiden takia muut "suvakit" saattavat heitä hieman karsastaa. Itse ainakin poistin yhden persun kaveripiiristäni, kun alkoi haukkumaan minua tekstiviesteillä (olin jo estänyt facessa riitoja vältelläkseni), että ilmeisesti haluan hänen tyttärensä joutuvan raiskatuksi, kun en äänestä persuja ja vihaa muita kansoja. Mutta ehkäpä minä vaan syrjin väärinymmärrettyä persua. My bad.

   Lainaa

  18. Toj Karin 3.9.2019 8:53
   Tulos: +133 (153 ääntä)
   Abc: Persuhoitaja ei tee diagnooseja. Ne tekee lääkäri.
   Missä kuvittelet lääkärin työskentelevän, jos ei hoitoalalla?

   Lainaa

  19. Kummallista 3.9.2019 9:01
   Tulos: +18 (52 ääntä)
   Hanni: Työskentelen hoitoalalla, ja mun on TOSI monta kertaa tehnyt mieli sanoa mun asiakkaille samalla lailla kuin Satu.
   Kyllä kyllä, mutta jos ihottuman on aiheuttanut hiiva tai bakteeri, niin suosittelen pyyhkäisemään betadinella pari kertaa päivässä 1-2 päivän ajan, hieman laajemmalta alueelta kuin näkyvä ihottuma-alue. Bebanthenia tai esim. linolaa jos laittaa, niin ongelma saattaa vaan levitä kirjaimellisesti.

   Lainaa

  20. Tulos: -10 (228 ääntä)
   Kilokalori: Olen aika varma, että perussuomalaiset ovat itse sanoneet ääneen mielipiteitä, joiden takia muut “suvakit” saattavat heitä hieman karsastaa. Itse ainakin poistin yhden persun kaveripiiristäni, kun alkoi haukkumaan minua tekstiviesteillä (olin jo estänyt facessa riitoja vältelläkseni), että ilmeisesti haluan hänen [...]
   Ainakin suhteellisen sujuvasti yleistät yhden kokemuksen koskemaan koko porukkaa. Eikös tämä tee persuna olemisesta juuri sitä vähemmistöön tai syrjittyyn ihmisryhmään kuulumista? Ei kaikki persut ole sanoneet yhtään mitään, mutta silti heistä puhutaan yhtenäisenä joukkona, miksi? Suurin osa on aivan hiljaa, ja ovat aivan tavallisia omissa oloissaan viihtyviä ihmisiä. Jos asiat saa persujen kohdalla yleistää, niin lienee sitten ihan ok yleistää myös muiden kohdalla, esim. maahanmuuttajien? Näinhän TE ilmeisesti haluatte tilannetta hallita, lokeroimalla ihmiset yhden ominaisuuden perusteella?

   Lainaa

  21. Pehmokoala 3.9.2019 9:14
   Tulos: +155 (205 ääntä)
   Väinö Tanner: Eikö olekin huvittavaa, että kun Auri suhteellisen neutraalisti ketään osoittelematta totesi perussuomalaisena kokevansa epäluuloisuutta, häntä vastaan hyökättiin heti inttämään, että kyllä vihervasemmistolaisia puolueita syrjitään samalla mitalla, ellei pahemminkin, vaikka ei Auri lausunut niistä halaistua sanaa.
   Se, että vastauksena esittää muita puolueita koskevan kommentin, ei ole hyökkäys. Kommentit ovat lisäksi keskustelun kannalta ihan relevantteja, ne pyrkivät osoittamaan, että puoluekannan perusteella haukutaan ristiin rastiin, eivätkä persut kuulu mihinkään erityiseen syrjittyyn ryhmään. Sikäli Janitan vastaus on kyllä huonosti muotoiltu, että muiden kokema syrjintähän ei toki millään tavalla poistaisi persujen syrjintää, mutta poliittinen nimittely ei ole syrjintää, vaan vain huonoa käytöstä. En Auria tunne, joten en hänen käytökseensä ota kantaa, mutta yleisellä tasolla huomauttaisin, että vaikka Suomessa onkin vapaus ilmaista itseään, ei tämä tarkoita sitä, että muiden pitäisi pitää tästä ulosannista. Jos muut ihmiset välttelevät ihmistä, koska pitävät tämän esittämiä kommentteja epämiellyttävinä, niin tämä välttelyhän seuraa hänen henkilökohtaisesta käytöksestään, eikä kuulumisesta johonkin ihmisryhmään. Kun persujen kannattajia ilmeisesti on noin viidennes suomalaisista, niin luulisi sen näkyvän, jos heitä jotenkin kategorisesti syrjittäisiin. Voitaneen siis päätellä, että jotkut persut osaavat käyttäytyä niin, ettei se sulje heitä pois mistään.

   Lainaa

  22. Tulos: +83 (121 ääntä)
   Wait power: Tiina, ei voi. Teenpä pienen ennustuksen, että ekan mokan Miisan ja Janitan kommentit saavat Feissarimokissa ylistystä, kun taas Auri dissataan pahimpaan suohon:’|
   Miisaa ei tässä tarvitse erityisemmin ylistää, koska hänen vastauksensa Aurin väitteeseen perussuomalaisten syrjinnästä oli olennaisesti ”Ei perussuomalaisia syrjitä.” Jos tuon tasoinen argumentointi kelpaa Miisalle, niin aika harvassa on syrjityt ihmisryhmät kun kuka tahansa voi sanoa ”Ei homoja/romaneja/lapsettomia/jne. syrjitä”. Janitan kommentissa sen sijaan on ainakin rivien välissä selvästi oikeansuuntaista argumentointia. Jos kyseessä tosiaan olisi syrjintä, niin perussuomalaisten kohtelun pitäisi jollain olennaisella tavalla poiketa muiden poliittisten ryhmien kohtelusta. Tosiasia vain on se, että ei poikkea. Vihervasemmisto haukkuu persuja, kokoomusta, keskustaa ja kristillisiä. Persut haukkuu kaikkia. Kokoomus haukkuu demareita. Keskusta haukkuu vihreitä. Kristilliset haukkuu kaikkia. RKP haukkuu kaikkia, jotka vastustavat pakkoruotsia. Ja niin edelleen. Sananvapaus tarkoittaa sitä, että sinulla on oikeus sanoa asiasi, kunhan et niin tehdessäsi loukkaa muiden oikeuksia. Sananvapaus ei tarkoita sitä, että kanssasi eri mieltä olevien tarvitsee tarjota sinulle foorumi, jolla voit esittää mielipiteesi. Sinulle sopivan foorumin etsiminen on sinun asiasi. Jos persuja ei kelpuuteta puhumaan yksityisen järjestäjän tapahtumaan X, sekään ei ole syrjintää. Aivan yhtä vapaasti persumieliset voivat perustaa kilpailevan tapahtuman Y, johon ei kelpuuteta puhujiksi muita kuin lihaa syöviä, valkoisia heteromiehiä, jotka lisäksi haluavat rakentaa Suomen ympärille muurin ja laittaa EU:n maksamaan sen.

   Lainaa

  23. Tulos: +78 (92 ääntä)
   daz: Jonna taitaa olla jo niin tyhmä, että pitänee viedä piikille.
   Ja päättelit että Jonna on se joka luulee turkinpippureiden kasvavan pensaassa mistä? Ja sitten ihan itse teki itseään pilkkaavan julkaisun asiasta?

   Lainaa

  24. mikko-maria 3.9.2019 10:28
   Tulos: +108 (150 ääntä)
   Huilu: Persuhoitaja kertoo vain että ihottuman ongelma on ihottuma muttei kerro ratkaisua tai juurisyitä.
   Persuhoitaja kertoo, että ihottuma ei ole ongelma, vaan maahanmuutto; sen vuoksi ei ehditä hoitaa suomalaisten ihottumia.

   Lainaa

  25. Tulos: +83 (85 ääntä)
   Abc: Persuhoitaja ei tee diagnooseja. Ne tekee lääkäri.
   Hoitajat seulovat kuitenkin asiakkaita puhelinpalveluissa ja vastaanotoissa sekä arvioivat tilanteen vakavuutta oireiden mukaan. Jos joku soittaa TK:lle ja kysyy: "Iho on kuiva ja punoittaa, onko kyseessä pahakin syöpä?" niin hoitaja voi ihan hyvin suositella laittamaan perusrasvaa tai Bepanthenia oirekuvan perusteella ja ohjastaa soittamaan uudelleen, jos tilanne ei parane. Ja toisella puhelullakin hoitaja voi ohjastaa potilasta ihotautilääkärille eikä tod.näk. turhiin syöpätutkimuksiin, vaikkei hänellä ole valtuutta diagnosoida virallisesti.

   Lainaa

  26. Tulos: -18 (70 ääntä)
   Voi myös olla että Jonnan mies viilaa linssiin ja väittää (kuten asia onkin) että turkinpippuri kasvaa pensaassa/viljeltynä, eikä kerro tietämättömälle eukolleen että tarkottaa chiliä eikä karkkia ja tyhmä nainen ei älynnyt kysyä että puhutaanko nyt niistä karkeista vai jostain muusta.

   Lainaa

  27. Tulos: +61 (117 ääntä)
   reppana: Ainakin suhteellisen sujuvasti yleistät yhden kokemuksen koskemaan koko porukkaa. Eikös tämä tee persuna olemisesta juuri sitä vähemmistöön tai syrjittyyn ihmisryhmään kuulumista?
   Ainakin suhteellisen sujuvasti yleistät yhden ihmisen mielipiteen laaja-alaisemmaksi syrjinnäksi poliittista vakaumusta kohtaan, mielestäni varsin ironisesti.
   Ei kaikki persut ole sanoneet yhtään mitään, mutta silti heistä puhutaan yhtenäisenä joukkona, miksi? Suurin osa on aivan hiljaa, ja ovat aivan tavallisia omissa oloissaan viihtyviä ihmisiä.
   Totta kai poliittinen ryhmittymä arvioidaan ja tuomitaan sen jakamien mielipideiten ja vakaumusten perusteella. Jos minkä tahansa puolueen poliitikot esittävät syrjiviä periaatteita, heidän kannattajiensa voidaan katsoa kannattavan syrjiviä periaatteita. Aika selkeää minusta.
   Jos asiat saa persujen kohdalla yleistää, niin lienee sitten ihan ok yleistää myös muiden kohdalla, esim. maahanmuuttajien? Näinhän TE ilmeisesti haluatte tilannetta hallita, lokeroimalla ihmiset yhden ominaisuuden perusteella?
   Ihan tahallasiko rinnastat poliittisen ideologian etnisiin ominaisuuksiin, jotta voisit uhriutua? Eivät ne tietenkään mene yks' yhteen.

   Lainaa

  28. Tulos: +64 (92 ääntä)
   Suomalainen populisti, tuo yhteiskunnan todellinen uhri.

   Lainaa

  29. Tulos: -9 (71 ääntä)
   Vaikka Aurin kommentti onkin pöljä (etenkin jos hän itse vaalivideossaan puhuu suvakeista :D ) niin mua ärsyttää suuresti sana "rodullistettu". Miksei voi vaan puhua etnisistä vähemmistöistä kun niitä kuitenkin tarkoitetaan? Googlasin kyseisen sanan ja ilmeisesti kyse on jostain sössölogian termistä.

   Lainaa

  30. Tulos: -60 (114 ääntä)
   Topitii: Ainakin suhteellisen sujuvasti yleistät yhden ihmisen mielipiteen laaja-alaisemmaksi syrjinnäksi poliittista vakaumusta kohtaan, mielestäni varsin ironisesti.
   Missä mielessä ironisesti? Kohtuullisen laaja-alaisesti ilmiö näyttäytyy jo itse mokassa, kuin myös näissä kommenteissa. Aika ironista?
   Ihan tahallasiko rinnastat poliittisen ideologian etnisiin ominaisuuksiin, jotta voisit uhriutua? Eivät ne tietenkään mene yks’ yhteen.
   Anteeksi, unohdin että te Paremmat Ihmiset olette jo tyhjentävästi määritelleet minkä ominaisuuksien mukaan voi uhriutua ja minkä ei? Miksi niiden pitäisi mennä yksi yhteen? Melko ironista joutua tässäkin näin alistetuksi, syrjityksi ja sorretuksi.

   Lainaa

  31. Tulos: +86 (142 ääntä)
   reppana: Ainakin suhteellisen sujuvasti yleistät yhden kokemuksen koskemaan koko porukkaa. Eikös tämä tee persuna olemisesta juuri sitä vähemmistöön tai syrjittyyn ihmisryhmään kuulumista? Ei kaikki persut ole sanoneet yhtään mitään, mutta silti heistä puhutaan yhtenäisenä joukkona, miksi? Suurin osa on aivan hiljaa, ja ovat [...]
   Erona tässä on se, että puolueen valitseminen on mielipidekysymys, kun taas seksuaalisuus, ihonväri, kotimaa ym. ovat ominaisuuksia, joita ei voi vaihtaa. Jos äänestää vihreitä, täytyy kannattaa tai vähintäänkin hyväksyä kasvissyönti, eläitensuojelu, polkupyöräily, korkeampi auto/polttoainevero, homoliitot jne. koska ne ovat puolueen arvoja. Perussuomalaiset taas ovat oman puolueensa sisällä hyväksyneet esim. vihervassareiden kuvien käytön maalitauluina ampumisharjoituksissa, natsilipun käytön, "suomi suomalaisille/jokin raja" -vaalimainokset ym. eli ne ovat puolueen normaaleja arvoja, jotka äänestäjäkin hyväksyy tai kannattaa.

   Lainaa

  32. Tulos: -66 (118 ääntä)
   Njäh: Erona tässä on se, että puolueen valitseminen on mielipidekysymys, kun taas seksuaalisuus, ihonväri, kotimaa ym. ovat ominaisuuksia, joita ei voi vaihtaa. Jos äänestää vihreitä, täytyy kannattaa tai vähintäänkin hyväksyä kasvissyönti, eläitensuojelu, polkupyöräily, korkeampi auto/polttoainevero, homoliitot jne. koska [...]
   Poliittinen suuntaus on mielipide. Eli mielipiteidensä, vakaumuksensa tms. toimintansa vuoksi kotimaissaan vainottuja ei tarvitse enää vastaanottaa turvapaikanhakijoina? Tämä selvä, vähentänee aika kivasti tuota tulijaporukkaa!

   Lainaa

  33. Tulos: +60 (102 ääntä)
   reppana: Poliittinen suuntaus on mielipide. Eli mielipiteidensä, vakaumuksensa tms. toimintansa vuoksi kotimaissaan vainottuja ei tarvitse enää vastaanottaa turvapaikanhakijoina? Tämä selvä, vähentänee aika kivasti tuota tulijaporukkaa!
   Tarvitse enää vastaanottaa? Jätetään kaikki elintasosurffaajat pois laskuista, mutta et haluaisi että Suomi myöntää turvapaikkoja edes oikeasti vainotuille ihmisille? Ehta natsi :D

   Lainaa

  34. Tulos: +49 (101 ääntä)
   reppana: Poliittinen suuntaus on mielipide. Eli mielipiteidensä, vakaumuksensa tms. toimintansa vuoksi kotimaissaan vainottuja ei tarvitse enää vastaanottaa turvapaikanhakijoina? Tämä selvä, vähentänee aika kivasti tuota tulijaporukkaa!
   Onpa nätti aasinsilta. Hienosti persuiltu. Hyvä hyvä!

   Lainaa

  35. Tulos: -25 (67 ääntä)
   traumcity: Tarvitse enää vastaanottaa? Jätetään kaikki elintasosurffaajat pois laskuista, mutta et haluaisi että Suomi myöntää turvapaikkoja edes oikeasti vainotuille ihmisille? Ehta natsi
   Niinhän tuo kuulemma on, kannattaa vaihtaa mielipide semmoiseksi jonka takia ei vainota. Ainoastaan etninen tausta tai seksuaalinen suuntautuminen käy perusteeksi kertoi Njäh...

   Lainaa

  36. Tulos: +16 (52 ääntä)
   Zessor: Voi myös olla että Jonnan mies viilaa linssiin ja väittää (kuten asia onkin) että turkinpippuri kasvaa pensaassa/viljeltynä, eikä kerro tietämättömälle eukolleen että tarkottaa chiliä eikä karkkia ja tyhmä nainen ei älynnyt kysyä että puhutaanko nyt niistä karkeista vai jostain muusta.
   Täysin sama tuli mulla mieleen. Itse olin aikoinaan yhtä ilkeä eksä-avovaimolleni kun eräs yhteinen kaveri sanoi muuttaneensa Venetsiaan (kaupunginosa Lahdessa). Eksäni luuli kuukausitolkulla, että tää kaveri tulee joka aamu amikseen lentokoneella Italiasta. Oikein vielä Googlasi, että missä se nyt tosissaan on. No Italiassahan se. Kerran hän sitten oli ottanut julkisella paikalla puheeksi, että miten tää jaksaa tota matkustamista noin hyvin. Totuus kun paljastui, niin jostain syystä ei ottanut ihan pelkällä huumorilla...

   Lainaa

  37. Tulos: +25 (43 ääntä)
   Pirpo: Niinhän tuo kuulemma on, kannattaa vaihtaa mielipide semmoiseksi jonka takia ei vainota. Ainoastaan etninen tausta tai seksuaalinen suuntautuminen käy perusteeksi kertoi Njäh…
   Perusteeksi mihin?

   Lainaa

  38. Tulos: +65 (97 ääntä)
   Pirpo: Niinhän tuo kuulemma on, kannattaa vaihtaa mielipide semmoiseksi jonka takia ei vainota. Ainoastaan etninen tausta tai seksuaalinen suuntautuminen käy perusteeksi kertoi Njäh…
   Kätevästi jätit kotimaan mainitsematta. Onko siis yleinen persukritiikki puolueen populistisesta ja äärioikeistolaisesta pelleilystä johtuen mielestäsi verrattavissa siihen, että joutuu pakenemaan maastaan sellaisten poliittisten mielipiteiden takia, joita seuraa määrittelemättömän pituinen vankeustuomio ja/tai tapetuksi tuleminen? Voi persuja, näitä yhteiskuntamme todellisia poliittisia pakolaisia. He todellakin ansaitsevat paikan Henry Kissingerin, Ayaan Hirsi Alin ja muiden poliittista ilmapiiriä paenneiden vierellä, vai mitä.

   Lainaa

  39. aamu-uninen 3.9.2019 12:20
   Tulos: +64 (104 ääntä)
   reppana: Ainakin suhteellisen sujuvasti yleistät yhden kokemuksen koskemaan koko porukkaa. Eikös tämä tee persuna olemisesta juuri sitä vähemmistöön tai syrjittyyn ihmisryhmään kuulumista? Ei kaikki persut ole sanoneet yhtään mitään, mutta silti heistä puhutaan yhtenäisenä joukkona, miksi? Suurin osa on aivan hiljaa, ja ovat [...]
   Perussuomalaisiin lukeutuminen/ kuuluminen ja puolueen kannattaminen on VALINTA, mitä esimerkiksi ihonväri, synnyinmaa tai seksuaalisuus ei ole. Jos tieten tahtoen, kaikkien ihanien julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa ilmaisyijen persukannanottojen jälkeen vapaaehtoisesti haluat jakaa heidän ajatusmaailmansa ja lukeutua heihin, et voi uhriutua ja verrata itseäsi vähemmistöön tai syrjittyihin. Tai voi yrittää, mutta turha ihmetellä kommentteja äärioikeistolaisuudesta ja idiotismista.

   Lainaa

  40. Tulos: +69 (85 ääntä)
   reppana: Poliittinen suuntaus on mielipide. Eli mielipiteidensä, vakaumuksensa tms. toimintansa vuoksi kotimaissaan vainottuja ei tarvitse enää vastaanottaa turvapaikanhakijoina? Tämä selvä, vähentänee aika kivasti tuota tulijaporukkaa!
   Totta kai tarvitsee. Sinun pitäisi vain vielä osoittaa, että persuja vainotaan. Kaikkia poliittisia ryhmiä Suomessa ”vainotaan”, eli mitään poliittista ryhmää Suomessa ei oikeasti vainota. Ainoa ero ryhmien välillä on se, miten he kokevat tulevansa vainotuiksi. Persuja ei huolita mukaan keskusteluihin, koska heillä ei koeta olevan mitään järkevää ratkaisua vähänkään syvällisempiin ongelmiin. Suvakit saavat (katteettomia) tappouhkauksia, koska haluavat päästää kaikki terroristit vapaasti rajan yli. Kristillisten ei anneta vapaasti syrjiä uskonnollisia vähemmistöjä, koska Suomessa on uskonnonvapaus. Kokoomuksen ei anneta yksityistää kaikkia valtion toimintoja, koska useimmat suomalaiset pitävät verovaroilla ylläpidettävistä julkisista palveluista. Jos maassa A kaikilta homoilta katkaistaan oikea käsi, heteroilta vasen käsi ja muilta molemmat jalat, ei mitään noista ryhmistä syrjitä vaan kaikkia kohdellaan vastaavalla tavalla huonosti. Sen sijaan maassa B, jossa julkihomous johtaa kuolemantuomioon ja -heterous ei, homoja syrjitään.

   Lainaa

  41. Tulos: +8 (56 ääntä)
   "Rodullistettu" on kyllä rasisitisin termi vähään aikaan. Halutaan tehdä eroa rotujen välillä, mutta laitetaan itsekin tehty päätelmä muiden syyksi. Hohhoijjaa...

   Lainaa

  42. Tulos: -47 (89 ääntä)
   Topitii: Kätevästi jätit kotimaan mainitsematta. Onko siis yleinen persukritiikki puolueen populistisesta ja äärioikeistolaisesta pelleilystä johtuen mielestäsi verrattavissa siihen, että joutuu pakenemaan maastaan sellaisten poliittisten mielipiteiden takia, joita seuraa määrittelemättömän pituinen vankeustuomio ja/tai [...]
   Tällä kehityskululla ei ole kuin ajan kysymys kun ollaan tuossa jamassa täälläkin. Vääristä mielipiteistä jaellaan jo sakkotuomioita, seuraavaksi varmaan määrittelemättömän pituisia vankeuksia itsekeksityn vihapuhemääritelmän mukaan. Vihervasemmisto rettelöi jatkuvasti, ja johan tässä saa pelätä milloin joutuu tämän paremman väkivallan uhriksi.

   Lainaa

  43. Isä neljän, joka olet töissä 3.9.2019 12:58
   Tulos: +20 (48 ääntä)
   En syrji perussuomalaisia, keskustalaisia, vasemmistolaisia enkä edes oikeita natseja tai muitakaan, jos he osaavat pitää poliittiset mielipiteensä omana tietonaan. Ei politiikkaa tarvitse sotkea kaikkeen. Valtaosaa meistä ei ihan oikeasti vain kiinnosta puhua siitä jatkuvasti.

   Lainaa

  44. Tulos: +28 (38 ääntä)
   Marja: “Rodullistettu” on kyllä rasisitisin termi vähään aikaan. Halutaan tehdä eroa rotujen välillä, mutta laitetaan itsekin tehty päätelmä muiden syyksi. Hohhoijjaa…
   Täähän se ois. Hyväntahtoinen rasismi on rasismia sekin.

   Lainaa

  45. Tulos: -43 (85 ääntä)
   Korjaaja: Totta kai tarvitsee. Sinun pitäisi vain vielä osoittaa, että persuja vainotaan. Kaikkia poliittisia ryhmiä Suomessa ”vainotaan”, eli mitään poliittista ryhmää Suomessa ei oikeasti vainota. Ainoa ero ryhmien välillä on se, miten he kokevat tulevansa vainotuiksi. Persuja ei huolita mukaan keskusteluihin, koska heillä ei [...]
   Samahan se koskee suurinta osaa turvapaikkaturistejakin. Ei heitä kukaan vainoa, he vain "kokevat" (eivät oikeasti koe) olevansa vainottuja, ja sillä varjolla koittavat muiluttautua tänne elätettäviksi. Tämähän on moneen kertaan osoitettu, mm. julistamalla lähtömaat turvallisiksi tutkimusten perusteella, ja esimerksiksi päättelemällä siitä että nämä "vainotut" voivat lomailla näissä lähtömaissaan huoleti. Että kun yhteistä näyttää olevan enemmän ja enemmän, niin lieneekin OK rinnastaa nämä koetut vainot ja koetut "vainot"?

   Lainaa

  46. Tulos: +13 (25 ääntä)
   bob: Täysin sama tuli mulla mieleen. Itse olin aikoinaan yhtä ilkeä eksä-avovaimolleni kun eräs yhteinen kaveri sanoi muuttaneensa Venetsiaan (kaupunginosa Lahdessa). Eksäni luuli kuukausitolkulla, että tää kaveri tulee joka aamu amikseen lentokoneella Italiasta. Oikein vielä Googlasi, että missä se nyt tosissaan on. No [...]
   Repesin! Aina välillä parhain matsku löytyy kommenteista.

   Lainaa

  47. Tulos: +60 (82 ääntä)
   reppana: Samahan se koskee suurinta osaa turvapaikkaturistejakin. Ei heitä kukaan vainoa, he vain “kokevat” (eivät oikeasti koe) olevansa vainottuja, ja sillä varjolla koittavat muiluttautua tänne elätettäviksi. Tämähän on moneen kertaan osoitettu, mm. julistamalla lähtömaat turvallisiksi tutkimusten perusteella, ja [...]
   Vaikuttaa siltä, että et ymmärtänyt pointtiani. Suomalaisten poliittisten ryhmien ”vainoaminen” ei ole vainoamista, koska KAIKKIA suomalaisia poliittisia ryhmiä ”vainotaan” olennaisesti samalla tavalla. Eroja on siinä, mitä asioita eri ryhmät laskevat vainoamiseksi itseään kohtaan. Persut väittävät olevansa vainottuja, koska ketään ei kiinnosta kuulla heidän ideaansa siitä, miten turvapaikanhakijoiden asiaa lähtömaissa voidaan parhaiten parantaa sillä, että lakkautetaan kehitysapu. Vihreät väittävät olevansa vainottuja kun persut toivovat heidän tulevan maahanmuuttajien raiskaamiksi. Kristilliset väittävät olevansa vainottuja kun kouluissa ei enää opeteta heidän uskontoaan ainoana oikeana totuutena. Nämä kaikki koetut ilmiöt ovat täysin totta, mutta ne eivät ole vainoamista, koska KAIKKI ryhmät kokevat samaa ”vainoa” pienillä eroilla toteutustavassa. Sinun päätelmäsi siitä, että turvapaikanhakijat eivät oikeasti ole kokeneet vainoa ei selvästikään perustu siihen, että lähtömaassa kaikki ihmisryhmät kokisivat samaa, vaan siihen että oletat heidän valehtelevan kokemuksistaan ylipäätään. Ja totta kai niitäkin tapauksia on. Minusta vain on käsittämätöntä olettaa, että kaikki turvapaikanhakijat olisivat näitä ”elintasopakolaisia”. Ja juuri sitä varten sinunkin kannattaisi selvittää mitä eroa on termeillä ’turvapaikanhakija’ ja ’pakolainen’. Kuka tahansa, myös sinä nm. reppana, voi anoa turvapaikkaa toisesta maasta ja näin tulla turvapaikanhakijaksi. Pakolaisstatuksen sen sijaan voi saada vain jos on todistettavasti turvapaikan tarpeessa. Näin ollen sinunkin kannattaisi antaa Migrin hoitaa työnsä rauhassa, koska niin kovasti kuin me kaikki sinun henkilökohtaisiin kykyihisi luotammekin, Migrillä on ehkä hieman paremmat valmiudet selvittää ketkä turvapaikanhakijoista oikeasti tarvitsevat turvapaikkaa.

   Lainaa

  48. Tulos: +67 (77 ääntä)
   Abc: Persuhoitaja ei tee diagnooseja. Ne tekee lääkäri.
   Kokeneet hoitajat on usein nähneet paljon enemmän kaikenlaisia ihottumia ja näppylöitä verrattuna moniin meihin lääkäreihin, eli ei pidä aliarvioida tai vähätellä ketään hoitajaa. Oli hoitajan puoluekanta sitten mikä tahansa.

   Lainaa

  49. Sisimpääni matkustan 3.9.2019 19:31
   Tulos: -37 (47 ääntä)
   Korjaaja: Miisaa ei tässä tarvitse erityisemmin ylistää, koska hänen vastauksensa Aurin väitteeseen perussuomalaisten syrjinnästä oli olennaisesti ”Ei perussuomalaisia syrjitä.” Jos tuon tasoinen argumentointi kelpaa Miisalle, niin aika harvassa on syrjityt ihmisryhmät kun kuka tahansa voi sanoa ”Ei [...]
   Tunnustan, että meni tuo sinun paskalässytyksesi tunteisiin. Itsehän tein vain ennustuksen alussa (mikä muuten osui oikeaan), enkä ottanut millään tavalla kantaa siihen, millainen keskustelufoorumi haluaisin Feissarimokien olevan. Mutta onnea sinulle, tuo sinun minun postaukseeni täysin liittymätön lässytys meni tunteisiin.

   Lainaa

  50. yli opisto hörhö 3.9.2019 19:54
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Voiko ihottumaa tulla muusta kuin syövästä? Ei. Minullakin on kaulasyöpä, niskasyöpä, kyynärpääsyöpä, kylkisyöpä ja toisinaan iskee syöpä myös lanteille. Se onneksi on kuitenkin aika ohimenevää, muistaa vaan rasvata peseytymisen jälkeen niin se rasva vie sen syövän mennessään!

   Lainaa

  51. yli opisto hörhö 3.9.2019 19:59
   Tulos: +54 (74 ääntä)
   reppana: Samahan se koskee suurinta osaa turvapaikkaturistejakin. Ei heitä kukaan vainoa, he vain “kokevat” (eivät oikeasti koe) olevansa vainottuja, ja sillä varjolla koittavat muiluttautua tänne elätettäviksi. Tämähän on moneen kertaan osoitettu, mm. julistamalla lähtömaat turvallisiksi tutkimusten [...]
   Hienoa, miksei kukaan ole tajunnut kysyä sinulta näistä asioista? Mitä tekee uutisilla tai muulla informaatiolla, kun eräs "reppana" internetissä tietää sanoa että Irak tai Syyria tms on täysin turvallinen paikka asua! Oikeastihan ne maat on paratiiseja ja ihan kiusallaan ne sadattuhannet ihmiset sieltä lähtevät muihin maihin.

   Lainaa

  52. Epäpoliitikko 3.9.2019 20:28
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Roskasakkia: Suosittelen menemään Hommafoorumille tai Iltapaskojen kommenttiosioille, jos noin pahalta tuntuu ettei jokapaikassa kaikki ole samaa mieltä kanssasi. Noilta sivustoilta löytyy paljon elämänkoulupersuja, niin ei tule sinullekaan orpo olo =)
   Mutta jos tuleekin Orpo olo?

   Lainaa

  53. Epäpoliitikko 3.9.2019 20:35
   Tulos: -35 (57 ääntä)
   Njäh: Erona tässä on se, että puolueen valitseminen on mielipidekysymys, kun taas seksuaalisuus, ihonväri, kotimaa ym. ovat ominaisuuksia, joita ei voi vaihtaa. Jos äänestää vihreitä, täytyy kannattaa tai vähintäänkin hyväksyä kasvissyönti, eläitensuojelu, polkupyöräily, korkeampi auto/polttoainevero, homoliitot jne. koska [...]
   Oi. Luulin, että voin vain suoraviivaisesti äänestää mieleistäni ehdokasta. Hitsin hitsi. Pitääkin kannattaa tai vähintäänkin hyväksyä kaikkea mahdollista, arvoituksia. Kylläpä meni monimutkaiseksi.

   Lainaa

  54. Epäpoliitikko 3.9.2019 20:41
   Tulos: -39 (49 ääntä)
   Hanni: Kokeneet hoitajat on usein nähneet paljon enemmän kaikenlaisia ihottumia ja näppylöitä verrattuna moniin meihin lääkäreihin, eli ei pidä aliarvioida tai vähätellä ketään hoitajaa. Oli hoitajan puoluekanta sitten mikä tahansa.
   Luulisin silti, että diagnooseja tekevälle ei-lääkärille on nimitys. Puoskari?

   Lainaa

  55. Tulos: +42 (56 ääntä)
   reppana: Tällä kehityskululla ei ole kuin ajan kysymys kun ollaan tuossa jamassa täälläkin. Vääristä mielipiteistä jaellaan jo sakkotuomioita, seuraavaksi varmaan määrittelemättömän pituisia vankeuksia itsekeksityn vihapuhemääritelmän mukaan. Vihervasemmisto rettelöi jatkuvasti, ja johan tässä saa pelätä milloin joutuu tämän paremman väkivallan uhriksi.
   Sellaiset psykoosinpoikaset siellä...

   Lainaa

  56. Tulos: +45 (59 ääntä)
   reppana: Ainakin suhteellisen sujuvasti yleistät yhden kokemuksen koskemaan koko porukkaa. Eikös tämä tee persuna olemisesta juuri sitä vähemmistöön tai syrjittyyn ihmisryhmään kuulumista? Ei kaikki persut ole sanoneet yhtään mitään, mutta silti heistä puhutaan yhtenäisenä joukkona, miksi? Suurin osa on aivan hiljaa, ja ovat [...]
   Taas puurot ja vellit niin sekaisin... Ihonväri, seksuaalinen suuntautuminen, maahanmuuttajuus yms ei ole mielipide, eikä sille mitään voi. Sellaisesta asiasta ei voi pitää ihmistä vastuullisena jota hän ei voi muuttaa, eikä sellaista kannata paheksua mikä ei minuun vaikuta. Katsoisin pahasti ja yrittäisin kieltää homon jonka mielestä lutkanoloiset miehet saa raiskata tai muslimin jonka mielestä naiset pitää lukita kotiin, ja vielä äänestäisi sellaisten lakien puolesta jos nyt joku niitä esittäisi, siitä tuota henkilöä kyllä voisi pitää vastuullisena. Persuus sen sijaan nimenomaan on setti mielipiteitä, itse tietoisesti valittu, josta yksilö on vastuussa. Ei ole syrjintää olla sitä mieltä että osa näistä mielipiteistä on typeriä ellei suorastaan vihaan ja vainoon yllyttäviä, ja pitää henkilöä joka moisia mielipiteitä kannattaa joko pahasti erehtyneenä tai oikeasti pahantahtoisena. Ei voi sanoa että on ihan kiltisti kotona jos aktiivisesti tukee poliitikkoja joiden mielestä jotkut muut eivät saisi olla.

   Lainaa

  57. Turkinpippurit 3.9.2019 23:05
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Riippuu ihan siitä puhutaanko turkinpippureista vai Tyrkisk Peber-karkeista... Turkinpippurit, siis PIPPURIT kasvavat kyllä niinkuin muutkin pippurit.

   Lainaa

  58. Tulos: +48 (66 ääntä)
   Jos äänestää puoluetta, tukee silloin heidän ajamiaan asioita. Niin yksinkertaista se on. Minä en ainakaan ilkeä olla tekemisissä ihmisten kanssa, jotka väittävät olevansa hyviä ihmisiä ja naurettavimmissa tapauksissa vieläpä välittävänsä minusta, mutta silti äänestävät sitä vastaan että esim. saisin mennä naimisiin tai jotta ystäväni voisi korjata sukupuoltaan. Nätit sanat eivät ikävä kyllä paljon persausta lämmitä kun samaan aikaan isketään puukkoa selkään. Mutta aina vain saa näistä samoista asioista vängätä. Ei tunnu ratakiskosta vääntäminenkään persujen kalloihin uppoavan. Ja ei huvittaisi minuakaan aina puhua politiikasta, mutta kun siinä on valitettavasti oma elämä pelissä. Hieman on pakko siis puhua.

   Lainaa

  59. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Älä ikinä ikinä googlaa mitään oireita. Vastaus on aina "kuolet huomenna".

   Lainaa

  60. Tulos: -36 (56 ääntä)
   Toisaalta eikö tuo reaktio muilta todistanut, kuinka Persuja kohtaan tapahtuu syrjintää? Eihän aloittaja maininnut sen tarkemmin mistä vähemmistöistä puhutaan. Itsehän oli aikoinaan taidelukiolla, ja sinne tuli oppilaita Lyseonlukiolta, sillä siellä oli vesiongelmia. Eräs luokalle tulleista pojista joutui luokasta ulos, kun alkoi väittelemään opettajan kanssa siitä, että onko Persut natsipuolue. Opettaja oli maahanmuttajataustainen, eikä yksinkertaisesti voinut sietää Persuja yms. Tämä tuli kyllä opettajan käytöksestä selväksi. Ottamatta kantaa mihinkään, mutta eikö luokastapoisto mielipiteiden takia täytä jonkin aseisen syrjinnän tunnusmerkit?

   Lainaa

  61. Tulos: +42 (58 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Tämä feissarimokat onkin punavihreä kupla.
   koko perussuomalaisten ulkopuolinen maailma on "punaviherkupla".

   Lainaa

  62. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Huilu: Persuhoitaja kertoo vain että ihottuman ongelma on ihottuma muttei kerro ratkaisua tai juurisyitä.
   Persuhoitaja kertoo, että ihottuman syy on "haittamaahanmuutto", että kun kaikki mamut on poistettu Suomesta ihottuma paranee.

   Lainaa

  63. Tulos: +30 (40 ääntä)
   uhriutua voi kuka tahansa, oli uhri tai sitten ei. erään suomen suurimman puolueen kannattajat ovat selvästi vähemmistö, jonka oikeuksia poljetaan... kommenttiin tuli niin paljon negatiivisiä reaktioita siksi, että miten tahansa asiaa tarkasteleekin, auri itse syrjii muita, mutta sitten valittaa, että tulee sen takia syrjityksi. kas kummaa?

   Lainaa

  64. yksisarvinen 5.9.2019 2:33
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Toj Karin: Missä kuvittelet lääkärin työskentelevän, jos ei hoitoalalla?
   Ihmeellisessä vastaanottohuoneessa, jossa yhdellä silmäyksellä parannetaan 10 v vanha kuppa, nähdään ruvesta, onko siihen purrut punkki,sääski, paarma, vai olisiko ihan vain tikku pistänyt. Samassa mystisessä huoneessa paranee klo 3 yöllä kusitulehdus ja kynsisieni, selkäsärky ja pääkipu. Kotonahan ei tavallinen kansalainen troppia ota, eikä ihottumiaan rasvaile. Samalla lääkäri ennustaa, koska iskee syöpä tai tuleeko vuoden päästä keuhkokuume, jos on kerran yskäissyt. Ilkeät hoitajat vaan estää kunniallisten kansalaisten pääsyn näiden jumalten ääreen. Varsinkin ensiavussa. Mitä lie ambulanssin tuomia raatoja vain hyysäävät.

   Lainaa

  65. Kommentaattori 5.9.2019 14:35
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi rintojen tarkastajaksi. Tulokset täysin epätieteellisiä. Samoin kuin tutkimus metodit :)

   Lainaa

  66. Tulos: +20 (34 ääntä)
   Ei se ole syrjintää, jos kritisoi typeriä mielipiteitä. Se on sitä sananvapautta. Ei ole syrjintää, jos ei halua olla tekemisissä typeriä mielipiteitä omaavien ihmisten kanssa tai vaikka julkaista omalla nettisivullaan näiden typeriä jorinoita tai rahoittaa heidän typeriä tavoitteitaan. Tää on persujen jotenkin hämmentävän vaikea ymmärtää.

   Lainaa

  67. Roskaväen palsta 5.9.2019 23:45
   Tulos: -22 (30 ääntä)
   Vihervasemmisto koostuu persesuomalaisista.

   Lainaa

  68. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Ronde: Turkinpippurisato onkin ollut tänä vuonna hyvä ja Fazer on luvannut palkata kymmeniä uusia poimijoita viljelmilleen Etelä-Suomessa.
   Jos pilkkua nyt viilataan, niin sato kasvaa Etelä-Karjalassa, Lappeenrannassa.

   Lainaa

  69. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Kysymys: Toisaalta eikö tuo reaktio muilta todistanut, kuinka Persuja kohtaan tapahtuu syrjintää? Eihän aloittaja maininnut sen tarkemmin mistä vähemmistöistä puhutaan. Itsehän oli aikoinaan taidelukiolla, ja sinne tuli oppilaita Lyseonlukiolta, sillä siellä oli vesiongelmia. Eräs luokalle tulleista pojista joutui luokasta [...]
   Jotkut persut ehkä kokevat syrjintää joidenkin ihmisten taholta, mutta se ei tarkoita, että kaikki persujen kokema vastustus olisi syrjintää. Joillakin persuilla on muita syrjiviä mielipiteitä, ja he pilaavat helposti koko puolueen maineen monen silmissä. Kaikki persut eivät varmaankaan ole rasisteja, mutta suurin osa rasisteista kannattaa persuja. Ja kun nämä pokkana syyttävät muita itsensä syrjimisestä näkemättä vikaa itsessään, helposti menee uskottavuus niiltä persuilta, jota kertovat rehellisesti kokeneensa epäreilua syrjintää. Kaikki persut ovat persuja omasta tahdostaan. Äänestämällä kertoo oman kantansa siihen, keille haluaa antaa valtaa. Jos persuilla on maine rasisteina, vaikkeivät kaikki persut sitä olisikaan, herättää ymmärrettävästi ihmettelemistä, miksi ei-rasisti kannattaa sitä, että tuollainen puolue saa lisää valtaa.

   Lainaa

  70. Villiväkkärä 10.9.2019 10:50
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   bob: Täysin sama tuli mulla mieleen. Itse olin aikoinaan yhtä ilkeä eksä-avovaimolleni kun eräs yhteinen kaveri sanoi muuttaneensa Venetsiaan (kaupunginosa Lahdessa). Eksäni luuli kuukausitolkulla, että tää kaveri tulee joka aamu amikseen lentokoneella Italiasta. Oikein vielä Googlasi, että missä se nyt tosissaan on. No [...]
   Mukulana kaveri kertoi lähtevänsä Hong gongiin vanhempiensa kanssa. Ei voinut siksi leikkiä kanssani iltapäivällä. Kovin pettyneenä mietin, ettei sitten varmaan pariin viikkoon nähdä. Kaverini oli hiukan ihmeissään, että voidaanhan me huomenna leikkiä... mulle oli kyllä pitkään mysteeri, kuinka niin äkkiä voi ulkomailla käydä. Joskus sitten opin, että on muitakin kauppoja kuin lähtömme k-kauppa, tarjoustalo ja Tiimari...

   Lainaa

  71. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Marja: “Rodullistettu” on kyllä rasisitisin termi vähään aikaan. Halutaan tehdä eroa rotujen välillä, mutta laitetaan itsekin tehty päätelmä muiden syyksi. Hohhoijjaa…
   Avaatko vähän? En nimittäin ole varma sainko ajatuksesta ollenkaan kiinni. Mistä päätelmästä siis puhut? "Rodullistetun" käytön syy tai idea ei ole se, että haluttaisiin tehdä eroa _rotujen_ välillä. Syrjinnän vähentämiseksi on ensiksi pakko ymmärtää itse syrjintää. Eroa ei siis tehdä rotujen välille, vaan heihin kohdustuvien käytösten välille,ja sen kautta yleisten kokemusten välille (Siis esim. miten ihmiset suhtautuu vaikkapa arabeihin vs kuinka he suhtautuvat aasialaisiin, ja sen kautta ero aasialaisten ja arabien kokemusten välille). "Rodullistettu" sanamuotona viittaa suoraa rodullistamiseen. Siis pähkinänkuoressa siihen, että etniseen vähemmistöön liitetään stereotypioita. "Rodullistettu" on siis henkilö, johon näitä stereotypioita liitetään. Eli mikä tässä kuviossa on nähdäksesi rasistista? Huomaa, ettei stereotypioiden olemassaolon tunnustaminen ole sama asia kuin niiden allekirjoittaminen. Stereotypioiden tunnistaminen on päin vastoin tärkeää niiden vähentämisessä, sillä vain tiedostettuja asenteita voi muuttaa.

   Lainaa

  72. Tulos: -11 (15 ääntä)
   Väinö Tanner: Eikö olekin huvittavaa, että kun Auri suhteellisen neutraalisti ketään osoittelematta totesi perussuomalaisena kokevansa epäluuloisuutta, häntä vastaan hyökättiin heti inttämään, että kyllä vihervasemmistolaisia puolueita syrjitään samalla mitalla, ellei pahemminkin, vaikka ei Auri lausunut niistä halaistua sanaa.
   Mietin ihan samaa :D Hyi kun persut on niin hirveitä mutta samaan aikaan muista puolueista haukutaan persuja (enemmänkin kuin rasisteiksi). En oo pahemmin muiden puolueiden juttuja seuraillu, mutta jotain tän maan tilanteesta kertoo sekin et useat maahanmuuttajatkin kannattaa persuja. Ja se on kyllä totta, jos yhtään mainitset missään olevas persu niin olet heti rasisti, idiootti, sulla ei ole ÄOta yhtään jne. En sit tiedä miten muiden puolueiden kannattajat saa vihaa niskaansa. Tuo Aurin juttu oli siis todenmukainen, ainut mikä siinä ontui oli tuo "vähemmistö" mitä pyydettiin. Ja vielä se, että ainaki persuissa äänekkäimpiä on just ne helkutin vouhottajat jotka vaatii kaikkia mamuja poistettavaks ja kaikkea mahollista. Sen sijaan suurin osa haluaa _tarkempaa_ rajavalvontaa, ja tämä on kuulemma rasistista. En vieläkään ole käsittäny että miten. Mitä rasistista siinä on että syynätään tarkemmin ketä päästetään maahamme? Ihan yhtä tavalla ne muualla maailmassa syynää ihan turistejaki.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, turkinpippuri, kysely, äänestys, syrjintä, perussuomalaiset, persut, ihottuma, syöpä

 • Uusimmat

 • Kategoriat