Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Läppäri on vaikea sana

Yksi sana. Monta murhetta.
Suurenna näkymä
Läppäri on vaikea sana
Arvonta! Feissarimokat palasi Facebookiin upouudella sivulla ja arvomme 40 €. Osallistu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 33 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Memerento 9.4.2019 0:23
   Tulos: +410 (442 ääntä)
   "Fläppäri". *flap flap* Ps. Ei varmaan ollu Irenen mielestä hauska juttu.

   Lainaa

  2. Tulos: +432 (436 ääntä)
   "Kirjoitusvirhe" heitti Irenen kysymyksestä kaikki pisteet pois. Hups.

   Lainaa

  3. Tulos: +403 (411 ääntä)
   No on erikoinen kirjoitusvirhe kun jää koko lauseesta kymmenen ä:n pisteet pois.

   Lainaa

  4. abort mission 9.4.2019 1:08
   Tulos: +241 (241 ääntä)
   Kaupat voisi ottaa vanhan kunnon sylimikron taas käyttöön.

   Lainaa

  5. Sami Kuupas 9.4.2019 1:14
   Tulos: +47 (175 ääntä)
   Desktop = Pöydällä (desk) pidettävä pääte(laite) (top), eli "pöytäkone". Laptop = Sylissä (lap) pidettävä pääte (top), eli "sylimikro". Ja jos joku ei vielä tiennyt, PC = Personal (henkilökontainen) Computer (tietokone). Päätteistä voisi kertoa oman tarinansa, muuta googlaa vaikka "tyhmäpääte", niin sillä selviää. :)

   Lainaa

  6. Laksatiivitaavi 9.4.2019 1:56
   Tulos: +218 (242 ääntä)
   Sami Kuupas: Desktop = Pöydällä (desk) pidettävä pääte(laite) (top), eli “pöytäkone”. Laptop = Sylissä (lap) pidettävä pääte (top), eli “sylimikro”. Ja jos joku ei vielä tiennyt, PC = Personal (henkilökontainen) Computer (tietokone). Päätteistä voisi kertoa oman tarinansa, muuta googlaa vaikka “tyhmäpääte”, niin sillä selviää.
   Älä nyt hirtä mua heti, mutta mä olen nähnyt ihmisiä, jotka rikkoo tuota sylissäpitovelvoitetta ja reilulla kädellä. Jotkut jopa ottaa sen "kannettavana" tietokoneena matkalle mukaan ja sitten vielä pöydän päällä kehtaavat sitä käyttää.

   Lainaa

  7. Sami Kuupas 9.4.2019 3:28
   Tulos: +199 (203 ääntä)
   Laksatiivitaavi: Älä nyt hirtä mua heti, mutta mä olen nähnyt ihmisiä, jotka rikkoo tuota sylissäpitovelvoitetta ja reilulla kädellä. Jotkut jopa ottaa sen “kannettavana” tietokoneena matkalle mukaan ja sitten vielä pöydän päällä kehtaavat sitä käyttää.
   Maailmassa on vääryyttä.

   Lainaa

  8. Tulos: -25 (43 ääntä)
   Jani on varmasti kaverien kesken se kovin.

   Lainaa

  9. Tulos: -37 (71 ääntä)
   Miten jonkun mielestä vähän päälle euro per alkoholitölkki on halpaa...

   Lainaa

  10. Tulos: -37 (97 ääntä)
   Memerento: “Fläppäri”. *flap flap* Ps. Ei varmaan ollu Irenen mielestä hauska juttu.
   Se on kylläkin fap fap, senkin absoluuttinen fagotti.

   Lainaa

  11. Tulos: -70 (156 ääntä)
   Sami Kuupas: Desktop = Pöydällä (desk) pidettävä pääte(laite) (top), eli “pöytäkone”. Laptop = Sylissä (lap) pidettävä pääte (top), eli “sylimikro”. Ja jos joku ei vielä tiennyt, PC = Personal (henkilökontainen) Computer (tietokone). Päätteistä voisi kertoa oman tarinansa, muuta googlaa vaikka “tyhmäpääte”, niin sillä selviää.
   Mikä tän kommentin pointti on? Selittää mikä vitsi oli ”fläppärissä”? Tiedät käsittämättömän yksityiskohtaisesti mikä on desktopin ja laptopin ero, ja olet vielä sinut mystisen PC-lyhenteenkin kanssa. Taidat olla melkoinen monitaituri.

   Lainaa

  12. Tulos: +12 (30 ääntä)
   Sami Kuupas: Desktop = Pöydällä (desk) pidettävä pääte(laite) (top), eli “pöytäkone”. Laptop = Sylissä (lap) pidettävä pääte (top), eli “sylimikro”. Ja jos joku ei vielä tiennyt, PC = Personal (henkilökontainen) Computer (tietokone). Päätteistä voisi kertoa oman tarinansa, muuta googlaa vaikka “tyhmäpääte”, niin sillä selviää.
   Ei nuo tietokoneet päätteitä ole, toki niissä voi ajaa pääteohjelmaa, joka emuloi oikean päätteen toimintaa.

   Lainaa

  13. Tulos: -81 (137 ääntä)
   Kumpi on se pahempi moka: ihminen joka ei tiedä "oikeaa" sanaa vai ihmiset jotka alkavat pätemään ja jankuttamaan sillä että tietävät oikeat termit? Jälkimmäinen ainakin nolompi.

   Lainaa

  14. Tulos: +75 (97 ääntä)
   Laptop = Sylissä (lap) pidettävä pääte (top), eli “sylimikro”.
   Mikro-sanan käyttö tietokoneiden kohdalla lopetettiin ehkä siinä 90-luvun loppupuolella. Mikro löytyy keittiöstä.

   Lainaa

  15. rumnbotus 9.4.2019 8:33
   Tulos: +73 (79 ääntä)
   daz: Se on kylläkin fap fap, senkin absoluuttinen fagotti.
   Jos ei oo niin kovapäivä ni se voi olla myös fläp fläp

   Lainaa

  16. Tulos: +46 (78 ääntä)
   Peeke: Mikä tän kommentin pointti on? Selittää mikä vitsi oli ”fläppärissä”? Tiedät käsittämättömän yksityiskohtaisesti mikä on desktopin ja laptopin ero, ja olet vielä sinut mystisen PC-lyhenteenkin kanssa. Taidat olla melkoinen monitaituri.
   Ja sinä ärsyynnyt vähästä. Niukat tiedot kompensoidaan tiukalla aggressiolla?

   Lainaa

  17. Tulos: +31 (39 ääntä)
   S: Ja sinä ärsyynnyt vähästä. Niukat tiedot kompensoidaan tiukalla aggressiolla?
   Tunnet minut paremmin kuin uskotkaan.

   Lainaa

  18. Kondomikotka 9.4.2019 10:51
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   daz: Se on kylläkin fap fap, senkin absoluuttinen fagotti.
   Fap fap, lintu löi siivillään. Kuului fap fap fap, kun se räpytti niitä kiivaasti. Fap fap fap fap.

   Lainaa

  19. yli opisto hörhö 9.4.2019 10:53
   Tulos: +31 (41 ääntä)
   Mitähän se kuvittelee että "flap" tarkoittaa jos kannettavat on "flaptoppeja" laptoppien eli suoralla käännöksellä sylitietokoneiden, toisinsanottuna kannettavien tietokoneiden sijaan.

   Lainaa

  20. Bodvåihsojeåve 9.4.2019 10:53
   Tulos: +107 (119 ääntä)
   Valuvika: Kumpi on se pahempi moka: ihminen joka ei tiedä “oikeaa” sanaa vai ihmiset jotka alkavat pätemään ja jankuttamaan sillä että tietävät oikeat termit? Jälkimmäinen ainakin nolompi.
   Mun mielestä pahin moka on se, että kun aloittajalle kerrotaan se oikea termi, niin hän vaan jauhaa kuinka tulee kyllä ymmärretyksi väärälläkin eikä ainakaan kuulosta siltä, että huomioisi neuvon ja tästä lähin käyttäisi oikeaa termiä.

   Lainaa

  21. Tulos: -11 (21 ääntä)
   Oulussa tuo fläppäri-/fläbbäri-sanan käyttö tuntuu olevan yleistä ainakin 60+ keskuudessa.

   Lainaa

  22. Pekka Peitsi 9.4.2019 15:05
   Tulos: +89 (91 ääntä)
   Fläppäristä tulee mieleen fläppitaulu, eli sellainen teline, jossa on paperiarkkeja esitelmöintiä, opetusta tai muistiinpanoja varten.

   Lainaa

  23. Tulos: +30 (36 ääntä)
   yli opisto hörhö: Mitähän se kuvittelee että “flap” tarkoittaa jos kannettavat on “flaptoppeja” laptoppien eli suoralla käännöksellä sylitietokoneiden, toisinsanottuna kannettavien tietokoneiden sijaan.
   Tietokoneita, joissa on kansi/läppä ('flap') päällä?

   Lainaa

  24. Tulos: +20 (38 ääntä)
   : Miten jonkun mielestä vähän päälle euro per alkoholitölkki on halpaa…
   Musta se on halpaa jos eurolla saa tölkillisen alkoholia. Mistä niitä saa, sitä en tiedä. Mitä alkoholipitoisiin juomiin tulee, onhan se ehdottomasti halvimmasta päästä. Jos susta euro per tölkki on kallista, ihmettelen miten voit maksaa useita (kymmeniä/satoja) euroja mistään. Sentilläkö pitäisi irrota? Miltä susta kuulostaa esim. 10 e samasta tavarasta, jos euron hintainen on jo kallis? Oma juttunsa on se, onko täysin persaukinen, jolloin muutamakin euro on iso raha, ja toinen juttu on se haluaako rahansa käyttää turhuuksiin. Mikä nyt kellekin on iso raha/välttämättömyys/tarpeetonta.

   Lainaa

  25. Tulos: +1 (27 ääntä)
   Ai tästä tuo fläppäri oli peräisin. Hämmentävää lukea mokia julkaisujärjestyksessä, kun muut ilmeisesti aloittavat sivun ylälaidasta, ja sitten kommenteissa aina viitataan mokiin, joita en ole vielä lukenut.

   Lainaa

  26. Petäjävaara 9.4.2019 17:25
   Tulos: +30 (40 ääntä)
   Minä olen aina käyttänyt läppäri-sanaa luullen, että se juontuu sanansta läppä. Kun se on vähän sellainen läppä se kansi siinä. Ja aion muuten käyttää jatkossakin.

   Lainaa

  27. Epäpoliitikko 9.4.2019 18:51
   Tulos: +5 (23 ääntä)
   yli opisto hörhö: Mitähän se kuvittelee että “flap” tarkoittaa jos kannettavat on “flaptoppeja” laptoppien eli suoralla käännöksellä sylitietokoneiden, toisinsanottuna kannettavien tietokoneiden sijaan.
   Flaptop olisi ihan käyttökelpoinen sana. Näyttö (flap) taitetaan näppiksen päälle. Hmm... nyt kun markkinoille tulee taitettavia isoja kännyköitä, nimeksi sopisi flaplet. ;)

   Lainaa

  28. Sami Kuupas 9.4.2019 20:00
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   L: Ei nuo tietokoneet päätteitä ole, toki niissä voi ajaa pääteohjelmaa, joka emuloi oikean päätteen toimintaa.
   Joo, ei ole päätteitä, mutta aikanaan - silloin kun tietokoneet olivat julmetun isoja ja törkeän kalliita - enimmäkseen oli vain päätteitä, jotka ottivat yhteyden keskustietokoneeseen. Siitä sitten jäi tietokoneillekin joksikin aikaa puhekielessä käyttöön "pääte"-termi. Pointti oli vain siinä, että moni mieltää "läppärin" juontuvan siitä "läpästä", niin kuin joku kommenteissa totesikin. Mutta siitä sylistä "lap" se tulee. Mielestäni sellaisia itsestään selvyyksiä, joita ei juurikaan tule ajateltua, mutta sitten kun ajattelee, niin jotenkin kiehtovia juttuja.

   Lainaa

  29. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Oma isänikin lausuu sen fläptop, ja hän sentään asuu ulkomailla ja käyttää läppäriä työssään jatkuvasti, silti ei ole englannintaito päässyt paranemaan. Vielä nolompaa on kun hän kysyy hotellissa "Do you have fifi" lausuen sen juuri niin kuin koiran nimenä lausuttaisin. Harvoin tulee ymmärretyksi, sitten minä ehdotan että koita kysyä onko niillä "vaifai" eli wifi. Sitten alkaa yleensä löytyä.

   Lainaa

  30. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Lappari on vakava asia.

   Lainaa

  31. Tulos: -9 (17 ääntä)
   Sari. Jos et tiedä laitteen nimeä, älä käytä sitä.

   Lainaa

  32. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Sami Kuupas: Desktop = Pöydällä (desk) pidettävä pääte(laite) (top), eli “pöytäkone”. Laptop = Sylissä (lap) pidettävä pääte (top), eli “sylimikro”. Ja jos joku ei vielä tiennyt, PC = Personal (henkilökontainen) Computer (tietokone). Päätteistä voisi kertoa oman tarinansa, muuta googlaa vaikka “tyhmäpääte”, niin sillä selviää.
   Top-sana tarkoittaa mm. jnk päällä, yläpuolella. Desk top -> pöydän päällä. Lap top -> sylin päällä eli sylissä. Top ei ole laite tai pääte englannin kielessä.

   Lainaa

  33. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Sami Kuupas: Desktop = Pöydällä (desk) pidettävä pääte(laite) (top), eli “pöytäkone”. Laptop = Sylissä (lap) pidettävä pääte (top), eli “sylimikro”. Ja jos joku ei vielä tiennyt, PC = Personal (henkilökontainen) Computer (tietokone). Päätteistä voisi kertoa oman tarinansa, muuta googlaa vaikka “tyhmäpääte”, niin sillä selviää.
   flap = läppä -> fingelskaksi "fläppäri" Ihan loogista Minkälaisessa koneessa on littunäyttöläppä?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: läppäri, laptop, fläppäri, flaptop, kirjoitusvirhe, oikeinkirjoitus