Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Sekalaisia, osa 378

  Suurenna näkymä

  41 kommenttia

  1. Ziimind kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +907 (913 ääntä)

   Tylsä käärme. Ei osaa ees antaa tassua.

     Lainaa

  2. Lohikäärme kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +595 (621 ääntä)

   Käärmeen omistajana kyseenalaistan miksi vitussa haluaisit käärmeen, jos etsit seuraeläintä?

   Herranjestas ihan sama juttu kuin että ostat parakeetin koska haluaisit hiljaisen eläimen…

     Lainaa

  3. Petkele kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +434 (440 ääntä)

   Markku! Lopeta väsyttäminen. :|

     Lainaa

  4. merilahna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +511 (515 ääntä)

   kyllä mun viljis aina tiskaa mun puolesta, miten niin

     Lainaa

  5. 505050 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +133 (137 ääntä)

   Paska hiusmalli on varmaan sellainen tötterö pään päällä, aika helppo tehtävä siis leikata ei-paska.

     Lainaa

  6. Purnau kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +280 (286 ääntä)

   Ihmiset voisivat tajuta, ettei ne käärmeet ole seuraksi vaan ahdistuvat, kun viedään terraarion ulkopuolelle.

     Lainaa

  7. Tonttu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +122 (126 ääntä)

   Tarja, sä väsytät mua.

     Lainaa

  8. Beepu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +212 (226 ääntä)

   Sanavatkuli! Siinäpä oiva uusi ilmaus käytettäväksi. Kiitos tästä.

     Lainaa

  9. Virago kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +152 (158 ääntä)

   …ja kuitenkin peloissasi postaat käärmeryhmään tyhmän kysymyksen, ja annat itsestäsi kuvan ettet ole harkitsemastasi lemmikistä edes ensimmäistä google-hakea viitsinyt tehdä :D

     Lainaa

  10. Kilokalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +250 (256 ääntä)

   Satun kommentti osui syvälle nauruhermoon. Nyt vaan mietin, mikä eläin Fannylle sopisi, jos tiskiseuraa tarvitsee. Ja keksinkin: pesukarhu! Siinä olisi iloista lotrata yhdessä, ja märkä pesukarhu juoksentelisi pitkin tiskipöytää pärskytellen menemään. Kikakika.

     Lainaa

  11. Tinka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +97 (105 ääntä)

   Ai hyvä LUOJA että tipahdin tuolle Suvin kommentille, parhaat naurut vähään aikaan! Kuulu varmaan naapuriin asti tää mun itkukikatus :D

     Lainaa

  12. Allerginen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +94 (98 ääntä)

   Tarjan lääkkeet alkoivat juuri toimia.

   Asuin itsekin vuoden kämpässä, jonka edellinen asukas oli lusikoitu säkkiin. Tuulettaa piti paljon ja kloriittia kului, mutta muuten oli edullinen kolmio merinäköalalla hyvässä kaupunginosassa.

     Lainaa

  13. Punasorsa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +104 (108 ääntä)

   Just lähetin (paskaan) kouluun yhden (paskan) teininalun jonka mielestä kaikki on paskaa…
   Voi paska että mä haluan äkkiä parantua tästä paskasta paskataudista että pääsen paskaan duuniini kuuntelemasta tuota teinipaskaa!

     Lainaa

  14. Pekka Peitsi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -138 (156 ääntä)

   Arvostaa teinien vanhempia, vaikka ilmeisesti käytöstavat ovat jääneet opettamatta?

     Lainaa

  15. Pope kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +251 (253 ääntä)

   Pekka Peitsi:
   Arvostaa teinien vanhempia, vaikka ilmeisesti käytöstavat ovat jääneet opettamatta?

   Pointti taisi olla se, että arvostaa vanhempien sietokykyä, kun ne joutuu olemaan tekemisissä vaikean teinin kanssa päivittäin. Monet teini/murrosikäiset ovat ainakin välillä sen verran vaikeita, että käytöstavat unohtuvat kun kaikki vituttaa. Kiltistäkin lapsesta voi kuoriutua vaikka kuinka ärsyttävä murrosikäinen ja sillä ei ole paljoa tekemistä vanhempien kasvatuksen kanssa.

     Lainaa

  16. Äitee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +78 (80 ääntä)

   Virago:
   …ja kuitenkin peloissasi postaat käärmeryhmään tyhmän kysymyksen, ja annat itsestäsi kuvan ettet ole harkitsemastasi lemmikistä edes ensimmäistä google-hakea viitsinyt tehdä

   Ei ku se toivootoivootoivoo että joku (yhtä perehtymätön) siellä sanoo et juu, viljikset on just kivoi, munkin viljis hengaa mun olalla koko ajan kotona ja kerran otin mukaan kouluunkin, ope ei tykännyt oikein mut oli kiva säikytellä toisia.

   Jos se ei olis yhtään googlannut, se ei kertois että pelottaa kysyä.

     Lainaa

  17. Juuso kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +128 (132 ääntä)

   Ennen internetiä en tiennyt, että on olemassa ihmisiä, jotka haluavat lemmikikseen käärmeen, jonka kanssa voi tiskata. Nyt tiedän.

     Lainaa

  18. Riiberi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +85 (85 ääntä)

   Lukekaa Tarjan kommentti kuin lausuisitte runoa. Oisko Tabermannia?

     Lainaa

  19. jn kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +86 (86 ääntä)

   Uskon, että Siljalla ollaan hyvin kiitollisia Tarjan siivousohjeista.

     Lainaa

  20. jn kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +36 (36 ääntä)

   Riiberi:
   Lukekaa Tarjan kommentti kuin lausuisitte runoa. Oisko Tabermannia?

   Haha, totta :D Ei tosin Tabermannin tuotanto tullut mieleen… ehkä varhaisempi Kari Aronpuron tuotanto?

     Lainaa

  21. aamu-uninen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (16 ääntä)

   suvin kommentti :D

     Lainaa

  22. Ihmettelen vaan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +68 (68 ääntä)

   Tarja on edelleen kaljalla.

     Lainaa

  23. tiril kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +48 (48 ääntä)

   Koskeeko Tarjan ohjeet vaan tilannetta, jossa hytistä on löytynyt ruumis?

     Lainaa

  24. Prööt sanoi aivopieru kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +60 (70 ääntä)

   Kauhea homma oli opettaa seurakäärme noutamaan esineitä pyynnöstä. Kahdella jalan polkaisulla lattiaan se osasi tuoda kondoⅿin yöpöydän laatikosta. Valitettavasti tulin ajatelleeksi sen hampaita vähän liian myöhään.

     Lainaa

  25. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +50 (52 ääntä)

   Siis. Hirveää lauseiden pätkimistä. Häh? Onko yli viisi sanaa liian pitkä? Huh! Väliin turhia täytesanoja. Siinä. Näyttää tyhmältä. Hah!

     Lainaa

  26. Mäy kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +64 (64 ääntä)

   Tossa kuolemantapauksessahan suurin murhe ja kauhu olikin se miten siivota. Mä olen ainaki helpottunu nyt ku on ohjeet.

     Lainaa

  27. Rehtori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (12 ääntä)

   Haluaisin tykätä Suvin kommentista.

     Lainaa

  28. Hän kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (33 ääntä)

   Voisitko Markku tulla tänne, pitäisi saada nukuttua.

     Lainaa

  29. mandi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (7 ääntä)

   Kilokalori:
   Satun kommentti osui syvälle nauruhermoon. Nyt vaan mietin, mikä eläin Fannylle sopisi, jos tiskiseuraa tarvitsee. Ja keksinkin: pesukarhu! Siinä olisi iloista lotrata yhdessä, ja märkä pesukarhu juoksentelisi pitkin tiskipöytää pärskytellen menemään. Kikakika.

   Ei näy Satua.

     Lainaa

  30. Thunder kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (20 ääntä)

   Lohikäärme:
   Käärmeen omistajana kyseenalaistan miksi vitussa haluaisit käärmeen, jos etsit seuraeläintä?

   Herranjestas ihan sama juttu kuin että ostat parakeetin koska haluaisit hiljaisen eläimen…

   Näin kolmen käärmeen omistajana voin sanoa, että kyllä käärmeistäkin on seuraeläimeksi. Omista tuo burman python on kaikkein seurallisin, nukkuu kainalossa ihan vapaasta tahdostaan, ‘auttaa’ koulutehtävissä ja tulee ‘pussailemaan’ välillä, eli toisin sanoen haistelemaan korvaa/nenää/silmää tai mitä milloinkin. Nuo kuningaspythonit eivät ihan niin paljon viihdy vieressä, mutta olen sellainen kainalossa herännyt myös muutamaan otteeseen. Kuningaspythonit tuntuvat kyllä muuten olevan vauhdikkaampia ja keksivät vaikka minkä näköisiä reittejä kiipeillä kaappien päälle katonrajaan ja muuta vastaavaa. Tietenkin jos niitä oikeasti pitää vain terraariossa, niin ei niillä kovinkaan suuria saumoja ole seurallisuuteen. Viljakäärmeistä ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta jos ujo ja arka kuningaspyhtonkin kykenee seurallisuuteen ja oppii elämään läheisesti ihmisen kanssa, niin en ymmrrä, miksi vilkkaampi viljakäärme ei siihgen oppisi myös. Totuttaminen täytyy kuitenkin suorittaa käärmeen ehdoilla, eli ei väkisin.

     Lainaa

  31. Thunder kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (20 ääntä)

   Purnau:
   Ihmiset voisivat tajuta, ettei ne käärmeet ole seuraksi vaan ahdistuvat, kun viedään terraarion ulkopuolelle.

   Elävätkö käärmeet luonnossakin pienessä kopperossa poistumatta sieltä koskaan? Ahdistaako niitä lähteä pois kolostaan? Kokemuksesta sanon, että omat käärmeet ahdistuvat ennemmin siitä, jos pidän niitä liian kauan terraariossa yhteen putkeen. He haluavat seikkailla ja päästä tutkimaan isompaa aluetta, toisinaan tuo aktiivisempi kuningaspython saattaa muutaman tunnin sisällä käydä koko asunnon jokeisen nurkan läpi viiteen otteeseen. Ehkä pitäisi muuttaa isompaan asuntoon, jotta 1,5m pitkällä käärmeellä olisi riittävästi tilaa. Tuo 3m pitkä burma on hieman rauhallisempi, eikä tunnu tarvitsevan kuin yhden huoneen verran tilaa. Ja mitä käsittelyyn tulee, käärmeet on eläimiä niin kuin me muutkin, ne stressaavat asioita, joihin eivät ole tottuneet. Totuttelu on hyvä aloittaa erittäin nuorena ja pikkuhiljaa käärmeen ehdoilla, jotta vältytään liian suurilta harppauksilta, jotka saattavat aiheuttaa pieniä traumoja käsittelyyn liittyen.

     Lainaa

  32. Inu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (17 ääntä)

   Mä todellakin suosittelen viljakäärmettä seurakäärmeeksi. Meidän viljis tykkää kokata. Ei oo matriarkan taloon saapumisen jälkeen yhtään ateriaa kokattu etteikö ois paikalla kyttäämässä ja varmistamassa et tuloo laatutavaraa. Keittiö oli muuton jälkeen sille väliaikaispaikka kunnes oltais saatu tavarat purettuu jne. mutta tyyppi tykkäs niin paljo hengata siel et sinne hää sai jäädä. :D

     Lainaa

  33. Woosh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +17 (31 ääntä)

   Thunder: Elävätkö käärmeet luonnossakin pienessä kopperossa poistumatta sieltä koskaan? Ahdistaako niitä lähteä pois kolostaan? Kokemuksesta sanon, että omat käärmeet ahdistuvat ennemmin siitä, jos pidän niitä liian kauan terraariossa yhteen putkeen. He haluavat seikkailla ja päästä tutkimaan isompaa aluetta, toisinaan tuo [...]

   Aa jumalauta just sun kaltaiset ihmiset…

   Ne käärmeet ei hae sulta hellyyttä tai seuraa. Ne etsii kämpästä ruokaa ja vaihtolämpöisinä eläiminä, kun niiden ruumiinlämpö laskee ja meno alkaa kangistua, ne hakeutuu suhun kiinni koska sä olet lämmin. Koska sitä lämpöä ettei ne vaivu horrokseen. Ei just sun lämpöä, koska sä et kiinnosta niitä pätkääkään, vaan mikä tahansa tarpeeksi suuri lämmönlähde käy.

   Ja kyllä, jos sä olet hommannut sun elukoille sopivan asumuksen joka on myös sisustettu niiden lajinmukaisten tarpeiden mukaan, niin ne ei kaipaa mitään muuta hengailupaikkaa, eikä osaa nauttia siitä “seikkailuna” vaan etsii piilopaikkaa tai ruokaa.

   Terraarion ulkopuolella hyvin harvoin on oikeat lämmöt, kosteudet, tarpeeksi piiloja ja käärmeen suomuille sopivat pintamateriaalit.
   Sun kaltaset ääliöt altistaa lemmikkinsä tarpeettomille taudeille, bakteereille, ja hitonmoiselle loukkantumisriskille jos ne putoaa jostain, raapii itsensä johonkin, joku astuu päälle, avaa oven niitä päin, pudottaa jotain päälle tai ne livahtaa johonkin rakoon mistä niitä ei saa enää pois…

   Sä väsytät mua.

     Lainaa

  34. Thunder kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (17 ääntä)

   Woosh: Aa jumalauta just sun kaltaiset ihmiset…

   Ne käärmeet ei hae sulta hellyyttä tai seuraa. Ne etsii kämpästä ruokaa ja vaihtolämpöisinä eläiminä, kun niiden ruumiinlämpö laskee ja meno alkaa kangistua, ne hakeutuu suhun kiinni koska sä olet lämmin. Koska sitä lämpöä ettei ne vaivu horrokseen. Ei just sun lämpöä, koska [...]

   Todellakin tiedän, että kainaloon tullessaan ne ei osoita kiintymystä, vaan hakee juuri sitä lämmintä paikkaa jossa hengailla. Mutta samalla osoittavat, etteivät ne stressaa läsnäoloani. Samassa tilassa jossa ne tulee viereen, on 4 muutakin ruumiinlämpöistä paikka, joihin voivat vaihtoehtoisesti myös mennä lepäilemään (ja kuningaspythonit suosii ensisijaisesti näitä, eivät aina). Huoneessa, jossa käärmeet suurimmaksi osaksi hengailee, on huoneilmankostutin, joka pitää ilmankosteuden yli 70%. Miten niin ei ole piiloja? En ole vielä ikinä nähnyt asuntoa, jossa ei olisi reilusti käärmeelle sopivia piiloja, mikäli kosteudet ja lämpötilat ovat kohdillaan. Suomuille sopivat pintamateriaalit? Eli käsiteltyä puuta, josta tehdään niin lattiat, huonekalut, kuin isommat terraariot? Ja siihen lisättynä pohjamateriaali, johon sopii puuvillasta tehty kangas, tai moni käyttää jopa sanomalehtipaperia. Itse pidän kangasta kätevimpänä ratkaisuna.

   Loukkaantumisia ei ole vuosien varrella tullut, kun meilläpäin osataan ottaa käärmeet huomioon ja tarkistetaan mihin astutaan/istutaan, ovet avataan varovasti, eikä auki lämäyttämällä. Mitä sairasteluun tulee, vain yksi kolmesta on sairastellut, ja syytä etsitään. Mitä olen noiden matelijoihinkin perehtyneiden eläinlääkäreidenkin kanssa jutellut kärmeideni asuinolosuhteista, heillä ei ole ollut moitittavaa. Ainoastaan ovat kehottaneet tarkkailemaan burman olosuhteita paremmin, kun hän on sairastanut muutamaan otteeseen toisin kuin muut, jotka kuitenkin jakavat samat olosuhteet. Eli burma on vain hieman herkempi jollekin.

   Mitä olen puhunut käärmeiden irtipidosta lääkäreiden kanssa, he ovat vain kysyneet huoneilman lämpötilasta, kosteudesta, mahdollisista lämmittelypaikoista ja kun olen kertonut, ovat olleet ihan ok asian kanssa. Ovat itsekin sanoneet, että huoneessa irti pidettäessä huonetta pitää vain ajatella isona terraariona, niin kuin olen tehnytkin. Tässäkin tapauksessa on hyvä muistaa, että käärmeetkin on yksilöitä, saman lajinkin sisältä löytyy jakaumaa siitä, mistä ne tykkää. Muunmuassa itsellä kun on 2 kuningaspythonia, jakavat saman tilan, eli samat olosuhteet. Toinen tykkää viettää pidempiä aikoja, joskus monta viikkoa piilossa nukkuen, välillä jostain raosta kurkistellen. Toinen taas on aloillaan ehkä muutaman päivän jonka jälkeen lähtee kierrokselle, joka saattaa kestää 1-6h ennen kuin menee taas johonkin piiloon lepäilemään.

   Onko vielä jotain kysyttävää? Auot meinaan päätä vähän väärälle puulle, ja voin jatkaa selostusta vielä vaikka ja miten kauan. Eli jos tarvitset tarkennusta johonkin, niin anna tulla. Ymmärrän hyvin lähtökohtaisen hyökkäyksen käärmeiden irti pitämistä vastaan, sillä kaikki eivät todellakaan osaa ottaa tarvittavia asioita huomioon. Kysymys olikin, onko käärmeistä seuraeläimeksi? Vastaus: On. Kunhan ottaa muutaman asian huomioon. Asiat eivät ole niin mustavalkoisia kuin niiden annetaan ymmärtää olevan.

     Lainaa

  35. Thunder kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (9 ääntä)

   Niin, ja käärmeen seurallisuuteen liittyen. Alueilla joilla käärmeille syötetään elävää ravintoa, on havaittu joidenkin yksilöiden ystävystyvän ‘ruokansa’ kanssa. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, ettenkö olettaisi omieni tulevan lähelle pääasiassa lämmön takia. Mutta oletuksia matelijoiden sosiaalisesta elämästä, tunteista ja älykkyydestä on turha tehdä. Niitä on tutkittu kuitenkin verrattain vähän puutteellisten tutkimusmetodien takia. https://www.mirror.co.uk/news/world-news/tree-frog-clings-huge-python-6310952 Tämän lisäksi olen törmännyt moneen muuhunkin vastaavaan stooriin, mut en nyt tähän hätään löytänyt muita…

     Lainaa

  36. Lol kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (6 ääntä)

   Inu:
   Mä todellakin suosittelen viljakäärmettä seurakäärmeeksi. Meidän viljis tykkää kokata. Ei oo matriarkan taloon saapumisen jälkeen yhtään ateriaa kokattu etteikö ois paikalla kyttäämässä ja varmistamassa et tuloo laatutavaraa. Keittiö oli muuton jälkeen sille väliaikaispaikka kunnes oltais saatu tavarat purettuu jne. mutta tyyppi tykkäs niin paljo hengata siel et sinne hää sai jäädä.

   Äh, miksi minä oon käyny vaan sellasen ihmisten luona kellä on käärme terrassa? Olisi niin hauska nähdä tuollainen seurakäärme!

     Lainaa

  37. HC SM kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -3 (3 ääntä)

   Riiberi:
   Lukekaa Tarjan kommentti kuin lausuisitte runoa. Oisko Tabermannia?

   Ehkä… luulisin että runoilija on kuitenkin kuollut.

   Voisin vielä ottaa yhden samanlaisen oluen kuin mitä Tarja otti.

     Lainaa

  38. triangelight kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (2 ääntä)

   Helvetin pitkästä aikaa hauskat.

     Lainaa

  39. Vainmutsijutut kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (14 ääntä)

   Lohikäärme:
   Käärmeen omistajana kyseenalaistan miksi vitussa haluaisit käärmeen, jos etsit seuraeläintä?

   Herranjestas ihan sama juttu kuin että ostat parakeetin koska haluaisit hiljaisen eläimen…

   Mutsis sai käärmettä ku sua teki

     Lainaa

  40. Villiväkkärä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (2 ääntä)

   Mulla on ehkä melko huono huumorintaju, mut repesin totaalisesti tuolle otsikolle, että kuolemantapaus selvisi su (risteilyn jälkeen) :D

     Lainaa

  41. Arkkienkeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (1 ääni)

   Lohikäärme:
   Käärmeen omistajana kyseenalaistan miksi vitussa haluaisit käärmeen, jos etsit seuraeläintä?

   Herranjestas ihan sama juttu kuin että ostat parakeetin koska haluaisit hiljaisen eläimen…

   Tai että ottaa vaimon kun haluaa rauhallisen parisuhteen.

     Lainaa

  42. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , ,