Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 320

90-luvun mankat ovat jo antiikkia – hinnat pilvissä.
Kirpputorin löytöjä, osa 320

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 40 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +824 (834 ääntä)
      En usko että Johanna löytää mankoilleen ostajia

      Lainaa

    2. Tulos: +754 (762 ääntä)
      "Maksoin tästä itse 20vuotta sitten X rahaa, joten haluan ainakin omani takaisin". Juuh, kaikki ei aina hahmota tuota miten tavaran arvo laskee vuosien saatossa :D

      Lainaa

    3. Tulos: +573 (579 ääntä)
      "Kateus haisee". Kaikki ovat taatusti vihreänä kateudesta tuollaisesta. On se jännä kun jotkut eivät usko puhetta vaikka se olisi kuinka hyvin perusteltua.

      Lainaa

    4. Tulos: +453 (475 ääntä)
      Romutehtaalla töissä. Romutehdas??

      Lainaa

    5. Tulos: +217 (227 ääntä)
      Tulee ysikyt luvun limudiskot mieleen tosta mankasta :D

      Lainaa

    6. Suvimorsmaikka 11.4.2019 1:06
      Tulos: +314 (328 ääntä)
      "Isokokoinen" Onko se nyt joku myyntivaltti olevinaan

      Lainaa

    7. Tulos: +332 (336 ääntä)
      "Tämä muinainen mankka on jonkin verran rikkinäinen, joten annan huimat 10 euroa alennusta. (Siis 60 mummoa!!!)"

      Lainaa

    8. Tulos: +137 (171 ääntä)
      Teknologia ikääntyy niin nopeasti. Ei kukaan halua kuunnella "90-luvun mankasta" musiikkia jos sitä voi kuunnella hyvillä kaijuttimilla. Saati ostaa semmoista kalliimmalla kuin 90-luvulla on myyty!

      Lainaa

    9. Tulos: +227 (233 ääntä)
      Ja mä kun juuri mietin, että mahtaisiko joku huolia mun vanhan mankan ilmaiseksi vai vienkö suosiolla SER-keräykseen...

      Lainaa

    10. Tulos: +148 (152 ääntä)
      Ai vitsit, mähän lyön rahoiksi ku talli täynnä tollasia mankkoja. On yhdellä kasettipesällä ja kahdella kasettipesällä ja jopa cd soitin ja kaksi kasettipesää omaava mankka!! Tosin yks on saattanut ottaa vuosien saatossa pajalta hitsaus- ja maali ym. pölyä itseensä mut varmaan vaan lisää arvoa??

      Lainaa

    11. Allerginen 11.4.2019 8:12
      Tulos: -80 (188 ääntä)
      bleb: Teknologia ikääntyy niin nopeasti. Ei kukaan halua kuunnella “90-luvun mankasta” musiikkia jos sitä voi kuunnella hyvillä kaijuttimilla. Saati ostaa semmoista kalliimmalla kuin 90-luvulla on myyty!
      Kaiutin ilman jiitä, persu.

      Lainaa

    12. Yrmeli Kuohittu-Jormanainen 11.4.2019 8:17
      Tulos: -29 (185 ääntä)
      Johanna on niin happamana että hänellä taitaa olla mankat.

      Lainaa

    13. Sikapossunen 11.4.2019 8:17
      Tulos: +38 (102 ääntä)
      Setäti: Romutehtaalla töissä. Romutehdas??
      Esimerkiksi Skodan tehdas.

      Lainaa

    14. Tulos: +106 (110 ääntä)
      Pentti: “Maksoin tästä itse 20vuotta sitten X rahaa, joten haluan ainakin omani takaisin”. Juuh, kaikki ei aina hahmota tuota miten tavaran arvo laskee vuosien saatossa
      Jep. Ja vielä euroissa sen, minkä on aikoinaan markoissa maksanut.

      Lainaa

    15. Tulos: +30 (46 ääntä)
      Takapuolella 3,5mm liitin kuulokkeisiin ei toimi. Taitaakin olla reikä mistä saa äänen sisään, eikä ulos.

      Lainaa

    16. Tulos: +63 (65 ääntä)
      Pakko kyllä myöntää että toi ”mankka 2:n” myyntikuva on todella hieno! Taitollisesti dynaaminen ja graafisesti retrohenkinen, ihan julistekamaa.

      Lainaa

    17. Tulos: +49 (59 ääntä)
      Peeke: Pakko kyllä myöntää että toi ”mankka 2:n” myyntikuva on todella hieno! Taitollisesti dynaaminen ja graafisesti retrohenkinen, ihan julistekamaa.
      Just mietin kans, et onko se sillä yrittäny saada ton mankan näyttämään jotenki coolimmalta kuvaamalla sen noin. Mikään ei ärsytä yhtä paljon ku se, että yritetään saada jotain taiteellisuutta kuvaan ottamalla se vinoon. Ei. Johan sitä on vittumaista kattoaki.

      Lainaa

    18. Tulos: +79 (79 ääntä)
      Setäti: Romutehtaalla töissä. Romutehdas??
      "Vain paskinta, tarpeettominta romua mitä rahalla saa." Kelpaisiko sinulle puhki kulunut teflonpannu? Määrittelemättömän eläimen pureskelema vasemman jalan kumisaapas? Vinoon vääntynyt yksipyöräinen? Tai vaikka kahtia hajonnut tandem? Meiltä saat kaiken tämän, ja paljon muuta!(kysy tarjouksista)"

      Lainaa

    19. Tulos: +44 (44 ääntä)
      Taidan tietää kuka hän on! Maininnut snäpissäänkin näistä mankoista ja miettinyt hintaa. Löis suoraa kierrätykseen vaan. :'D

      Lainaa

    20. Tulos: +92 (96 ääntä)
      Kaikille Johannoille nyt pieni tietoinfo nettimyynneistä: Ebayta voi käyttää karkeasti arvioituttamaan oman tavaran (keräily)arvoa, kunhan muistaa seuraavat kolme asiaa. 1. Muumimukit ovat Suomessa huomattavasti halutumpia kuin esim. Italian eBayssa. Doujinshit ovat huomattavasti halutumpia Japanissa kuin Suomessa. Eli se, että tavaralle Ö on kysyntää valtameren toisella puolella, ei välttämättä korreloi _millään_ tavalla sen kanssa, että kotimaan markkinoilta löytyisi yhtäkään ostajaa. 2. Suomessa on pienet markkinat. Vähemmän ihmisiä kilpailemassa samoista tavaroista ja nostamassa tavaroiden keräilyarvoa. Luultavasti siis mikä tahansa tavara menee pienempään rahaan Suomessa kuin globaaleilla markkinoilla. 3. Jos ja kun vertaat hintoja, vertaa niitä MYYTYJEN kohteiden hintoihin. Voit löytää vaikka Aku Ankka -sarjiksia tonnin pyyntihinnoilla. Niitä ei kuitenkaan kukaan osta. Pelkkä pyyntihinta ei vaikuta vähisimmissäkään määrin tuotteen oikeaan keräilyarvoon. Kun katsot myytyjä kohteita, saatat huomata, että niiden Akkareiden mediaanimyyntihinta onkin vain euron verran. Tai saatat huomata, että Akkareita ei ole myyty yhtäkään ainoata, koska ketään ei kiinnosta niiden ostaminen.

      Lainaa

    21. yli opisto hörhö 11.4.2019 12:06
      Tulos: +80 (82 ääntä)
      Tosiaan hienoja nämä tyypit jotka katsoo jossain ebayssa että oi vitsit, siellä joku myy tätä samanlaista tuotetta viidellä sadalla! Sen täytyy olla jälleenmyyntiarvo! Ei. Ei ole. Se on summa millä joku haluaa myydä kyseisen tuotteen. Kuka tahansa voi pistää ikeasta ostetun viiden euron tyynyliinan satasella tori.fi myyntiin mutta ei se tee siitä tyynyliinasta satasen arvoista.

      Lainaa

    22. Tulos: +47 (51 ääntä)
      Mistäköhän sanoista se "mankka" tulee? Ymmärrän toki käsitteen, mutta sanan tausta kiinnostaa.

      Lainaa

    23. Fileloogikko 11.4.2019 13:10
      Tulos: +108 (112 ääntä)
      Filologi: Mistäköhän sanoista se “mankka” tulee? Ymmärrän toki käsitteen, mutta sanan tausta kiinnostaa.
      Nauhuri = magnetofoni = "mankka".

      Lainaa

    24. Ponne Jarkka 11.4.2019 14:22
      Tulos: -4 (24 ääntä)
      Jotenkin ne kaljat/sidukat pitää kustantaa.

      Lainaa

    25. Ei enää ikinä 11.4.2019 16:15
      Tulos: +69 (71 ääntä)
      Paikkakunta tuossa viimeisessä paljasti... Kyseiselle Johannalle myin joskus tuolin. Jumalauta että oli vaikeaa saada se ko.ihmiselle. Varaili sitä reilun kuukauden, muita ostajia ei ollut, joten jäin odottamaan että hän saa rahaa. Sit se ilmotti että pelas kaikki rahansa vitutukseen, ettei pystykään sitä juuri sovittuna päivänä ostamaan. Vihdoin koitti päivä kun olisi pystynyt ostamaan, niin minun olisi pitänyt kipeänä lähteä se hänelle viemään, kun on autoton ja kukaan kaveri ei voinut häntä jeesiäkään juuri silloin. Kysyi vielä kaiken lisäksi että eikö kukaan minun kaveri sitä voisi hänelle viedä... En jaksanut sitä sen jahkailua vaan loppu viimein vein sen hänelle seuraavalla viikolla ja sain 10 euron tuolini myytyä.

      Lainaa

    26. Heavy Hevari 11.4.2019 17:08
      Tulos: +63 (69 ääntä)
      Siinä Johanna on oikeassa, että nuo Panasonicin 30 vuotta sitten tehdyt vermeet kestää kauemmin käyttöä kuin kaiken maailman iphonet sun muut pari vuotta kestävät sekundalaitteet.

      Lainaa

    27. Tulos: +24 (44 ääntä)
      Setäti: Romutehtaalla töissä. Romutehdas??
      Apple.

      Lainaa

    28. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Mullakin olisi muutama C-kasetti, jonka voisi nostalgianpuuskassa kuunnella vaikka vanhempien luona, mutta en kyllä maksaisi siitä ilosta. Kaikki ne lapsuuden biisit ovat nykyään Spotifyssa tai YouTubessa, josta ne voi kuunnella paremmalla äänenlaadulla ja ilman DJ:tten höpötyksiä. Saman biisin voi kuunnella vaikka sata kertaa, eikä se kulu. YouTubesta löytyy myös esim. vanhoja Salovaara-jaksoja, jos oikein haluaa muistella. Jos/kun YouTube ja Spotify joskus lopettavat toimintansa, voi tilanne olla taas toinen. Mutta nostalgialla on netissä suuri arvo, joten nämä nauhoitukset löytävät tiensä varmaan uusiinkin formaatteihin. Ainoa mitä ei voi saada takaisin on juuri se oma nauhoitus, jossa vanha radio vaihtoi kanavaa kesken kappaleen ja kasetille tuli säätiedotusta. Sitä ilman voin kyllä elää.

      Lainaa

    29. Epäpoliitikko 11.4.2019 22:28
      Tulos: +45 (45 ääntä)
      Fileloogikko: Nauhuri = magnetofoni = “mankka”.
      Juu ja hassua tässä on se, että magnetofonit olivat niitä C-kasettisoitinten edeltäjiä. Magnetofoneissa oli nauha irrallisissa keloissa. Tekniikan kehittyessä sana mankka jäi elämään.

      Lainaa

    30. Niinpä niin 12.4.2019 16:44
      Tulos: +28 (28 ääntä)
      Nahkapiru: Ai vitsit, mähän lyön rahoiksi ku talli täynnä tollasia mankkoja. On yhdellä kasettipesällä ja kahdella kasettipesällä ja jopa cd soitin ja kaksi kasettipesää omaava mankka!! Tosin yks on saattanut ottaa vuosien saatossa pajalta hitsaus- ja maali ym. pölyä itseensä mut varmaan vaan lisää arvoa??
      Maalit ja pölyt ilman muuta lisäävät arvoa. Ne ovat katsos sitä ajan patinaa. Ei muuta kuin myymään vaan euron kuvat silmissä.

      Lainaa

    31. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Mikä helvetin maitopurkkimankka? Toi vehje oli Prisman perus halpisosastoa jo silloin kun kaseteilta soi Rednexiä.

      Lainaa

    32. Heimosenkeimo 14.4.2019 5:45
      Tulos: -13 (19 ääntä)
      ostakaa ny ketkä ootte feispuukissa tai jää lissujen vappujuomat saamatta. t.sonni 67v

      Lainaa

    33. Tulos: +19 (27 ääntä)
      En ole yllättynyt että luuttu / rätti / kuitupimu pääsee feissarimokiin :DD Tännekkin pääsyn selittää varmaan kateudella ja sillä, että tämän ilmoittaja haluaa hänen kanssaan sänkyyn. Kyllä, näin sekopää muija tämä on. Kannattaa googlettaa jos ei tunne entuudestaan :D

      Lainaa

    34. Musiikkia rakastava äijä 14.4.2019 13:54
      Tulos: +35 (35 ääntä)
      - Tosi hyvä ääni - No ei oikeastaan - Sanon musiikkia rakastavana muijana! Vakuuttava asiantuntijan arvovalta Johannalla. Siis jos musiikkia rakastava muija sanoo, niin pakko se kai on uskoa.

      Lainaa

    35. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Epäpoliitikko: Juu ja hassua tässä on se, että magnetofonit olivat niitä C-kasettisoitinten edeltäjiä. Magnetofoneissa oli nauha irrallisissa keloissa. Tekniikan kehittyessä sana mankka jäi elämään.
      Nauhuri on magnetofonille - eli magneettinauhalta (magneto-) ääntä (-foni) toistavalle laitteelle - keksitty suomalainen nimi. Sitten kun ne nauhat olikin kelojen sijasta pakattu kasetteihin, saatiin soittimen nimeksi kasettinauhuri, hankalammalta nimeltään kasettimagnetofoni. Magnetofonin kutsumanimi "mankka" on kulkenut läpi koko tämän prosessin.

      Lainaa

    36. Kauppa se on mikä kannattaa 15.4.2019 19:27
      Tulos: +12 (14 ääntä)
      En ymmärrä näitä romun myyjiä, jotka yrittää rikastua jokaisessa kaupassa.

      Lainaa

    37. Ainajotaikummaa 16.4.2019 21:58
      Tulos: -9 (11 ääntä)
      Tpi pn siksensimmäisekseen, tai siis oli, täys susi. Äänitaajuudet tehtaalta lähtiessä ei käytökelpoa. Jitai häikkää alaäänien ja korkeiden balanssoinnissa tms. Lukekaa alan julkaisuista kys vuonna laitrrsta.

      Lainaa

    38. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Laatu mankka.

      Lainaa

    39. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Toimikohan Johannan laatumankassa joku toiminto? Tuntui että kaikessa oli vaan vikoja.

      Lainaa

    40. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Toimispa pörssiki näin. Ostan x määrän osakkeita ja ne on automaattisesti sen arvosii ku mitä ylin pyyntihinta tarjoustasoilta löytyy. Eikä suinkaa viimise toteutunee kaupan hinta. Pääsis miljonääriks melko nopeesti

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, mankka, stereot, kirpputori, kirppari, kirppis, hinta

  • Uusimmat

  • Kategoriat