Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Otto syö rahaa

Otto-automaatti veloittaa noston tililtä, mutta ei anna käteistä.
Suurenna näkymä
Otto syö rahaa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 30 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Juicewski 5.2.2019 0:33
   Tulos: +375 (409 ääntä)
   Yllätyin siitä kuinka Kata ei alkanut solvaamaan kommentoijia vaikka olikin selvästi hermostunut, poikkeuksellista käytöstä feissarimokissa. Ps. Toi kommentti-kissa on harvinaisen pelottava.

   Lainaa

  2. Tulos: +57 (133 ääntä)
   Kata varasti mun mielenrauhan jänkäämisellään. Kyllä mä tästä muutamassa minuutissa rauhoitun uudestaan, mutta kuka korvaa noiden minuuttien aikana koetun harmin. JA VOIMATTOMAN KIUKUN SITÄ KOHTAAN, ETTÄ NOIN KUJALLA VOI OLLA FOLIOHATTUINEEN.

   Lainaa

  3. Tulos: +131 (141 ääntä)
   Ft: Kata varasti mun mielenrauhan jänkäämisellään. Kyllä mä tästä muutamassa minuutissa rauhoitun uudestaan, mutta kuka korvaa noiden minuuttien aikana koetun harmin. JA VOIMATTOMAN KIUKUN SITÄ KOHTAAN, ETTÄ NOIN KUJALLA VOI OLLA FOLIOHATTUINEEN.
   Laita rikosilmoitus, kun ei poliiseilla kuitenkaan parempaakaan tekemistä ole

   Lainaa

  4. Tulos: -65 (219 ääntä)
   Kun isot yritykset jättää tilaukset maksamatta ajoissa, niin se ei ole varkaus. Jos minä vien kaupasta jotain ja "unohdan" maksaa, niin saan sakot. Laki ei ole kaikille sama. Tästä on ollut uutisissakin.

   Lainaa

  5. Rando Calrissian 5.2.2019 4:45
   Tulos: +254 (266 ääntä)
   Katan juttujen perusteella arvaan, että ei kysynyt eikä soittanut. Tai ainakaan ei kuunnellut vastausta.

   Lainaa

  6. Tulos: +209 (219 ääntä)
   Jallu: Kun isot yritykset jättää tilaukset maksamatta ajoissa, niin se ei ole varkaus. Jos minä vien kaupasta jotain ja “unohdan” maksaa, niin saan sakot. Laki ei ole kaikille sama. Tästä on ollut uutisissakin.
   Niin, ”varkaudelle” on tietyt kriteerit. Jos ”unohdat” maksaa jotain kaupasta ottamaasi siinä kassan kohdalla niin täyttyy esimerkiksi näpistyksen tunnusmerkit, mutta ei sinuakaan rankaista oikeusteitse siitä että vaikka puhelinlaskusi on myöhässä.

   Lainaa

  7. Tulos: +144 (154 ääntä)
   Pankin infotiskillä työskennelleenä ette usko montako tällaista tapausta oli. Ja kun asiasta vielä usein ilmoitetaan isolla lapulla, epäkunnossa/häiriö, lähin automaatti paikassa x.

   Lainaa

  8. Tulos: +179 (191 ääntä)
   Otto-automaattien "viemät" rahat palautuu yleensä viimeistään seuraavana päivänä. En muista mikä aikataulu viikonloppuisin tai pyhinä on, mutta ei mitenkään vie kahta viikkoa rahojen takaisin saaminen. Ja mikä ihmeen Otto-konserni :D

   Lainaa

  9. Tulos: +124 (130 ääntä)
   Lumi: Pankin infotiskillä työskennelleenä ette usko montako tällaista tapausta oli. Ja kun asiasta vielä usein ilmoitetaan isolla lapulla, epäkunnossa/häiriö, lähin automaatti paikassa x.
   Tajuan kyllä Katan harmin jos asiasta ei ilmoitettu. Siis olettaen että juttu meni niinkuin hän väittää, ja se on mahdollista, huomioiden että jonkunhan täytyy havaita se häiriö. Jos hän tosiaan yritti nostaa suuren summan, mihin tuo "matkakassa" viittaisi -menossa kai jonnekin missä suomalaisia kortteja ei huolita -ja raha yksinkertaisesti otti ja katosi, no, ei kaikilla ole sellaista bufferia että voisi vain polkaista monta sataa euroa jostain esiin. Itse olen työskennellyt asiakaspalvelussa (joskaan ei Suomessa): systeemimme sekosi ja laskutti saman direct debit -laskun viiteen kertaan, ja aamulla puhelimessa oli aika hiton vihainen asiakas jolla nyt ei ollut vuokrarahoja. Vihainen ihan syystä, sanoisin. Jos tällaisia virheitä jotka eivät ole asiakkaan syy voi sattua, niin tokihan pankin/ yhtiön/ mikälie pitäisi korvata siitä koituva harmi ja korot?

   Lainaa

  10. Tulos: +125 (133 ääntä)
   Lumi: Pankin infotiskillä työskennelleenä ette usko montako tällaista tapausta oli. Ja kun asiasta vielä usein ilmoitetaan isolla lapulla, epäkunnossa/häiriö, lähin automaatti paikassa x.
   Vähän asian vierestä, mutta jatkuvasti saa kuulla siivoojan töitä tekeviltä kavereilta, että miltei joka päivä kuka milloinkin äimistyy siitä ettei kulkuovi tai vessa, jossa lukee isolla "rikki", "epäkunnossa", "ei käytössä", "käytä toista ovea" tjsp., olekaan kunnossa. Joidenkin pitää kahvan kanssa tapeltuaan vielä ihan ääneen ihmetellä tilannetta vieressä todistavalle siivoojalle, että: "Tämähän ei toimi?!" Ylivoimaisen vaikeaa tämä elämä. :D

   Lainaa

  11. Tulos: +73 (83 ääntä)
   Elsbeth: Otto-automaattien “viemät” rahat palautuu yleensä viimeistään seuraavana päivänä. En muista mikä aikataulu viikonloppuisin tai pyhinä on, mutta ei mitenkään vie kahta viikkoa rahojen takaisin saaminen. Ja mikä ihmeen Otto-konserni
   No se konserni, joka VARASTAA hyväuskoisten MATKAKASSAT!! Tai ehkä kyseessä on nimellisesti PETOS mutta RIKOS KUITENKIN! :D

   Lainaa

  12. Johan Pompas 5.2.2019 8:21
   Tulos: +75 (121 ääntä)
   "siivoojan töitä tekeviltä kavereilta" Mukavaa, että siivoojalla on töitä tekeviä kavereita :)

   Lainaa

  13. niimpä niin 5.2.2019 8:24
   Tulos: -68 (94 ääntä)
   Kuka on niin persaukinen tai ottaa niin paljon massia matkalle mukaan, että ei jää enää ruokaan tms. rahaa?

   Lainaa

  14. Tulos: +85 (87 ääntä)
   Jallu: Kun isot yritykset jättää tilaukset maksamatta ajoissa, niin se ei ole varkaus. Jos minä vien kaupasta jotain ja “unohdan” maksaa, niin saan sakot. Laki ei ole kaikille sama. Tästä on ollut uutisissakin.
   Siis hetkinen. Jos unohdan maksaa laskun eräpäivään mennessä enkä ole iso yritys, niin onko se varkaus? Saanko sakot? Onneksi maksan kuitenkin laskut ajoissa, en haluaisi vankilaan.

   Lainaa

  15. dazedconfused 5.2.2019 9:50
   Tulos: +102 (114 ääntä)
   Hitto. Mun autosta hajosi tuossa jarrut jokin aika sitten. Nyt vasta tajusin, että Korealainen autotehdas yrittikin todellisuudessa murhata minut.

   Lainaa

  16. jukkapalmu 5.2.2019 10:35
   Tulos: +8 (30 ääntä)
   Jotenkin voisin olettaa ettei sillä ole edes ollu rahaa siellä. Oli saanu säköpostia henkilöltä Noreply paikasta unknown proxy että rahat on siirretty tilille

   Lainaa

  17. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Kata ei ees halua ymmärtää.

   Lainaa

  18. Kirjautuminen epäonnistui 5.2.2019 12:19
   Tulos: +88 (96 ääntä)
   Juu helppohan se on kuvitella Automatian (vai mikäseon) hallituksen kokous: "Hei tehääks jätkät nyt sillein, että ei annetakaan asiakkaille automaateista niitä rahoja, mitä ne yrittää nostaa. Sitten saadaan pitää ne itse!" Hallituskööri virnuilee ja nyökyttelee, sitten pirautetaan huollon puolelle: "Niin, teette automaatteihin sellaisen säädön, että joka kolmannen asiakkaan rahat jää automaattiin." Huolto: "Juu, selvähän tuo. Huomisesta lähtien siis." Eikös olekin yksinkertaista?

   Lainaa

  19. Ihmettelijä 5.2.2019 15:12
   Tulos: +13 (45 ääntä)
   Joo:...menossa kai jonnekin missä suomalaisia kortteja ei huolita [...]
   Käyköhän nää ihmiset useinkin tämän planeetan ulkopuolella?

   Lainaa

  20. Laki on kaikille sama 5.2.2019 15:25
   Tulos: +53 (53 ääntä)
   Jallu: Kun isot yritykset jättää tilaukset maksamatta ajoissa, niin se ei ole varkaus. Jos minä vien kaupasta jotain ja “unohdan” maksaa, niin saan sakot. Laki ei ole kaikille sama. Tästä on ollut uutisissakin.
   Nuo asiat eivät vain ole keskenään verrannollisia. Kuvailemasi tilanne on yksiselitteisesti näpistys/varkaus.Et sinäkään saa sakkoja jos ostat tuotteet laskulla, minkä maksat myöhässä. Viivästysmaksuja ehkäpä, mutta ne koskevat myös yrityksiä aivan normaalisti sopimusehtojen mukaisesti.

   Lainaa

  21. Tulos: -60 (84 ääntä)
   Otto-automaateilla on 1000€-raja kertanostoille, jos koko omaisuus on alle tuon summan ja on sitä kerralla nostamassa käteiseksi, voi varmaan myös vähän miettiä omia valintojaan.

   Lainaa

  22. Tulos: +25 (39 ääntä)
   Olenko ainoa jolle tuli mieleen ihan oikea varkauden mahdollisuus tästä? Eikös juurikin ottomaatteihinkin ole joskus asenneltu ties mitä ansoja joihin setelit jäävät jumiin? Muistelen tällaisia uutisia muutamia vuosia sitten lukeneeni.

   Lainaa

  23. Tulos: +37 (45 ääntä)
   Ihmettelijä: Käyköhän nää ihmiset useinkin tämän planeetan ulkopuolella?
   En toistaiseksi ole ehtinyt, vaikka toivo toki elää, mutta aika monissa paikoissa ei huolita *minkäänlaisia* kortteja, suomimuovia tai muuta, eikä pankkiautomaatteja edes ole. Ei tarvitse lähteä paljon Tallinnaa pidemmälle, vaikkapa Rakvereen, saati sitten johonkin oikeaan hevonkuuseen, että rahaa joko on käteisenä tai sitä ei ole käytänössä lainkaan. Onhan sitä kaupungissa pankkiautomaatti, opaskirjan mukaan. Jossain. Joka toimii tai sitten ei. Suosittelisin kaikille mihinkään maalaisempaan lähtevälle hyvin piilotettua tukkua euroja, dollareita, ja paikallista valuuttaa mikäli tulee kyseeseen, saadakseen ruokaa siihen asti kunnes saa selville mikä toimii.

   Lainaa

  24. Tulos: +16 (22 ääntä)
   nuutti: Olenko ainoa jolle tuli mieleen ihan oikea varkauden mahdollisuus tästä? Eikös juurikin ottomaatteihinkin ole joskus asenneltu ties mitä ansoja joihin setelit jäävät jumiin? Muistelen tällaisia uutisia muutamia vuosia sitten lukeneeni.
   kyllä ne varkaat kopioi kortin, ja käyttää sitä. automaatin tukkiminen ei kuulosta kovin tuottoisalta toiminnalta, ilkivallalta lähinnä

   Lainaa

  25. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Elsbeth: Otto-automaattien “viemät” rahat palautuu yleensä viimeistään seuraavana päivänä. En muista mikä aikataulu viikonloppuisin tai pyhinä on, mutta ei mitenkään vie kahta viikkoa rahojen takaisin saaminen. Ja mikä ihmeen Otto-konserni
   Omalla kohdalla on tullut tilille jopa vartissa siitä kun soitin pankkiin. Jos laitteessa on vika joka voidaan todentaa ilman paikalla käyntiä niin Automatia palauttaa esim. jumiin jääneet rahat minuuteissa.

   Lainaa

  26. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Joo: En toistaiseksi ole ehtinyt, vaikka toivo toki elää, mutta aika monissa paikoissa ei huolita *minkäänlaisia* kortteja, suomimuovia tai muuta, eikä pankkiautomaatteja edes ole. Ei tarvitse lähteä paljon Tallinnaa pidemmälle, vaikkapa Rakvereen, saati sitten johonkin oikeaan hevonkuuseen, että rahaa joko on käteisenä [...]
   Tämän ei pitäisi olla niin outo juttu. Jopa suomessa on tilanteita, joissa kortti ei aina käy. Mm. joidenkin kaupunkien linja-autot eivät hyväksy korttimaksuja, toreilla välillä myyjä ilmoittaa, ettei kortti käy, välillä taas saattaa olla kortinlukijan kanssa, että on pakko turvautua käteiseen. Vaikka suomessakin on otto-automaatteja hyvin, on olemassa paikkoja, joissa lähin automaatti on 6-10km päässä. Miksi ulkomailla tämä olisi niin eri asia? Onko suomi niin alkeellinen, ettei meillä käy kortti kaikkialle, mutta jos menet mihin tahansa muuhun maahan, siellä pärjää kunhan on visa. Itse aina otan reissuun mukaan käteistä ja kortin. Maksan kortilla aina kun mahdollista, mutta joskus joudun tilanteeseen, että pitää maksaa käteisellä.

   Lainaa

  27. Tulos: +29 (29 ääntä)
   "Ihmettelijä "Joo:…menossa kai jonnekin missä suomalaisia kortteja ei huolita [...] Käyköhän nää ihmiset useinkin tämän planeetan ulkopuolella?" Esimerkiksi Alankomaissa edes debit-kortti ei käy monissa paikoissa. Amsterdamiin/Rotterdamiin tms. isoon paikkaan uskaltaisin ehkä lähteä vain debit/credit-kortin kanssa, mutta monessa pienemmässä paikassa on käynyt niin ettei mikään suomalainen kortti ole toiminut. Päätteet kyllä on useimmissa kaupoissa, mutta ne hyväksyvät vain paikallisen pankkikortin. Koneet voivat myös olla epäkunnossa, kuten eräällä turistikohteella kävi eikä automaattejakaan olisi ollut lähimainkaan. Onneksi oli käteistä mukana. Ei Suomessakaan voi aina luottaa korttien toimivuuteen. Juuri eilen jouduin lähteä automaatille kun liike jossa asioin ei hyväksynyt kortteja lainkaan, ja useamman kerran on kassalla jääneet ostokset saamatta kun joko kaupan korttipäätteissä on ollut vikaa, tai omassa pankissa on ollut häiriö joka vaikuttaa korteilla maksamiseen.

   Lainaa

  28. Tulos: +18 (18 ääntä)
   ^ Niin ja joululomalla ulkomailla meinasi jäädä vuokra-auto saamatta kun neljästä mukana olleesta kortista kolme ensimmäistä eivät toimineet. Onneksi viimeinen oljenkorsi toimi tai olisi reissu mennyt aika pilalle. Aikanaan pankissa työskennellessäni tuli vastaan myös tapauksia joissa kortille ei oltu aktivoitu ulkomaan maksuominaisuutta, joten se ei toiminutkaan reissussa, ja silloin tällöin myös tilanteita joissa luottokunta/pankki oli väliaikaisesti sulkenut kortin epätyypillisen toiminnan vuoksi (yllättävä käyttö ulkomailla, joka voi johtaa epäilyyn korttitietojen varastamisesta) jolloin sitä ei voi tietenkään käyttää.

   Lainaa

  29. Kiinnostaa kyllä 7.2.2019 18:07
   Tulos: -6 (20 ääntä)
   Näinhän se on että jos asiakaalla jää yrityksen omaisuutta haltuun maksamatta niin se on ryöstö, varkaus tai näpistys. Sakot tulee vaikka olisi kuinka ollut vahinko. Jos yritykseklä jää asiakkasn omaisuutta haltuun, niin se on vain virhe, josta asiakkasn pitää reklamoida ja sen jälkeen yritykselle täytyy antaa kohtuullinen aika korjata virheensä. Ei ole laki kaikille sama.

   Lainaa

  30. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Juuh: Otto-automaateilla on 1000€-raja kertanostoille, jos koko omaisuus on alle tuon summan ja on sitä kerralla nostamassa käteiseksi, voi varmaan myös vähän miettiä omia valintojaan.
   No tuota, kaikki työssäkäyvätkään ei tienata ihan hurjia summia. Nimittäin. Nettopalkka 1200e. Voihan osa rahoista olla myös kortittomalla tilillä jemmassa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: otto, automaatti, pankki, raha, vika, virhe, häiriö, varas, varkaus, ryöstö, rikos