Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Löytötavaratoimisto Facebook, osa 14

Nyt olisi hakusessa Seija.
Löytötavaratoimisto Facebook, osa 14

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 37 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Juicewski 5.2.2019 0:44
      Tulos: +229 (253 ääntä)
      Tuoppi mainittu, tiskillä tavataan.

      Lainaa

    2. Mustalaisnaamio 5.2.2019 0:51
      Tulos: +355 (409 ääntä)
      Rian aviomies ei ole kuitenkaan laskenut sisään, vaan kuvasta päätellen roiskinut pöydälle(?).

      Lainaa

    3. yökyöpeli 5.2.2019 0:58
      Tulos: +170 (208 ääntä)
      Kuolletettu...

      Lainaa

    4. Rototiltti 5.2.2019 3:01
      Tulos: +263 (275 ääntä)
      Rialla kyllä asenne kohdallaan. Itse en ehkä osaisi ottaa asiaa noin rauhallisesti.

      Lainaa

    5. Tulos: -97 (107 ääntä)
      Sari, imase itseäs

      Lainaa

    6. Tulos: +130 (140 ääntä)
      Maaritin paremmuus otti kovan kolauksen. Samaa itsekin ajattelin että aina katson avaimet, kun kaveri oli kerran lähtenyt viemään roskia ja unohtui avaimet kotiin ja jäi ulos. Itselleni kävi samallalailla noin puolivuotta myöhemmin luhtitalossa asuessani.

      Lainaa

    7. Tulos: -57 (139 ääntä)
      Aika vajaa 3v, jos lempilelunsa pudottaa. Hihhih. :D

      Lainaa

    8. Tulos: -72 (142 ääntä)
      Sarilla täytyy olla erilaiset aivot kun normaali-ihmisellä? Aamupöpperössä piti ihan etsiä, että missä kukaan haukkui ketään.

      Lainaa

    9. Johan Pompas 5.2.2019 8:17
      Tulos: +76 (124 ääntä)
      "Sarilla täytyy olla erilaiset aivot kun normaali-ihmisellä? Aamupöpperössä piti ihan etsiä, että missä kukaan haukkui ketään." Aika pöpperössä olit sitten, siinähän se luki heti alussa. Mielestäni nokkela huomautus Sarilta, jos sitten oli kuitenkaan vitsiksi tarkoitettu. Hymiöstä päätellen ei.

      Lainaa

    10. Tulos: +2 (12 ääntä)
      Juicewski: Tuoppi mainittu, tiskillä tavataan.
      Eikös Tuoppi mennyt konkkaan?

      Lainaa

    11. Tulos: -61 (105 ääntä)
      Seija on käsialasta päätellen joku eläkeläinen.

      Lainaa

    12. Tulos: +26 (30 ääntä)
      Luna: Eikös Tuoppi mennyt konkkaan?
      Tuo on Runostuoppi Turussa, on ainakin auki yhä.

      Lainaa

    13. Tulos: +71 (83 ääntä)
      Johtunee univajeesta mut Sarin kommentti tuli niin puun takaa et sai kyllä repeemään :D

      Lainaa

    14. Tulos: +53 (59 ääntä)
      Aijai: Johtunee univajeesta mut Sarin kommentti tuli niin puun takaa et sai kyllä repeemään
      Hymy tosin hyytyi Rian postausta lukiessa. Ei näin :/

      Lainaa

    15. Tulos: +106 (132 ääntä)
      Rototiltti: Rialla kyllä asenne kohdallaan. Itse en ehkä osaisi ottaa asiaa noin rauhallisesti.
      Kyllähän tuo aviosiippa on jo viety saunan taakse ja tarjoiltu 9mm Burana. Tässä vaan Seijan sukista huolehdin ystävällisesti.. Ootko muuten sattunut Seijaa näkemään?

      Lainaa

    16. Miksimiksi 5.2.2019 10:05
      Tulos: +116 (198 ääntä)
      Mistä tulee tuo niin monien vanhempien tapa ilmoittaa lasten iät tyyliin "vajaa xx", "reilu xx", "4v1kk" jne jne. Jos ei olla neuvolassa, niin kuulkaa ketään ei kiinnosta eikä tarinan kannalta ole väliä onko se ukkopaaveliina nyt 2v11kk, 3v1kk, tai tasan tänään tällä kellonlyömällä 3. Ketään ei haittaa jos lelunsa pudottanutta sanotaan kolmevuotiaaksi, vaikka hän omg täyttääkin kolme vasta kahden kuukauden päästä. Puolen vuoden tarkkuuden ihan pienimpien kohdalla ymmärtää koska sillä voi olla jo merkitystä, mutta yhtään sen tarkempi iänmääritys vain tekee tarinan vaikeammin luettavaksi. T. täti 39v 2kk (ja ketään ei kiinnosta)

      Lainaa

    17. Tulos: +31 (31 ääntä)
      Luna: Eikös Tuoppi mennyt konkkaan?
      Ainakin Tampereen Tuoppi on yhä avoinna ja avuliaana auttamassa janoisia

      Lainaa

    18. jukkapalmu 5.2.2019 10:36
      Tulos: +37 (41 ääntä)
      Aleksanterin katu :(

      Lainaa

    19. niimpä niin 5.2.2019 11:01
      Tulos: +60 (70 ääntä)
      On tainnut jättää mieskin muistot pelipaikasta tuohon lapun viereen....

      Lainaa

    20. Rototiltti 5.2.2019 13:57
      Tulos: +14 (22 ääntä)
      En uskalla kertoa Rialle missä näin Seijan viimeksi. Älkää tekään kertoko. Jäljet pelottavat..

      Lainaa

    21. Tulos: +61 (75 ääntä)
      Miksimiksi: Puolen vuoden tarkkuuden ihan pienimpien kohdalla ymmärtää koska sillä voi olla jo merkitystä, mutta yhtään sen tarkempi iänmääritys vain tekee tarinan vaikeammin luettavaksi. T. täti 39v 2kk (ja ketään ei kiinnosta)
      Olisitpa laittanut että "täti 470 kk", tai vaikka että "2036-viikkoinen kullannuppu". Ne vanhemmat ovat pahimmasta päästä, jotka ilmoittavat lapsensa iän viikoissa kuukausi toisensa jälkeen. Neljän kertotaulu on kyllä tuttu muttei kuitenkaan niin hauska. Käyttäisivät varmaan vain vuorokausia, jos se ei kirvoittaisi ikävää palautetta hoitajiltakin.

      Lainaa

    22. Tulos: +67 (77 ääntä)
      Täs on Seija. Ria, me ei pantu. Riisuin vain sukat.

      Lainaa

    23. Tulos: +28 (52 ääntä)
      Jamppa: Itselleni kävi samallalailla noin puolivuotta myöhemmin luhtitalossa asuessani.
      Onko avainten unohtamisen kannalta oleellista, että kyseessä oli luhtitalo?

      Lainaa

    24. Arkkienkeli 5.2.2019 17:56
      Tulos: -39 (41 ääntä)
      Rototiltti: Rialla kyllä asenne kohdallaan. Itse en ehkä osaisi ottaa asiaa noin rauhallisesti.
      Vakka kantensa valitsee & vuoroin vieraissa...

      Lainaa

    25. Hattarapilvi 6.2.2019 0:28
      Tulos: -8 (78 ääntä)
      Miksimiksi: Mistä tulee tuo niin monien vanhempien tapa ilmoittaa lasten iät tyyliin “vajaa xx”, “reilu xx”, “4v1kk” jne jne. Jos ei olla neuvolassa, niin kuulkaa ketään ei kiinnosta eikä tarinan kannalta ole väliä onko se ukkopaaveliina nyt 2v11kk, 3v1kk, tai tasan tänään tällä kellonlyömällä 3. Ketään ei haittaa jos lelunsa [...]
      Minulle itselleni yleensä tulee jotenkin tylsistynyt olo useistakin pienten lasten äitien jutuista, mutta nyt kyllä kuulosti aika kylmältä toi sun teksti. On ne äitylit ja mammat monessa muussa asiassa paljon rasittavampiakin, että en nyt ihan lähtisi ketään pilkkaamaan siitä että lapsen ainakin 5 ensimmäistä vuotta ne kuukaudetkin tuntuu sille vanhemmalle todella tärkeiltä. Yleisesti ottaen pidän ärsyttävänä jos esim. minua itseäni tuomitaan vapaaehtoisesta lapsetomuudesta, mutta nyt on pakko puolustaa äiti-ihmisiäkin. Vaikka en koskaan voisi kuvitellakkaan että lasta hinkuaisin, niin on jo aika kylmää ajatella ettei pienen lapsen äiti saisi iloita rakkaan perheenjäsenensä ja oman pienen lapsensa kasvusta. Alle viisi vuotiaiden kasvu kun on sille vanhemmalle sitä kuukausissakin elämistä ja tuollainen puhe tulee taatussti täysin tahattomaksi. Ei ihme että osa ihan mukavistakin äideistä alkaa karttamaan meitä lapsettomia, jos pitäisi ihan koko ajan varoa hiiskahtamastakaan sanaa "lapsi" tai olla puhumatta sanaakaan siitä itselle rakkaasta perheenjäsenestä jonka useimmissa tapauksissa on ihan itse synnyttänyt. Joo, monet mamma-jutut voi olla ärsyttäviä mutta nyt jotain rajaa. Pitää olla hengittämisen tilaa ja rauhaa kaikilla, niin lapsettomilla kuin lapsien vanhemmilla.

      Lainaa

    26. Der_Stürmer 6.2.2019 1:00
      Tulos: +31 (35 ääntä)
      WTF: Sarilla täytyy olla erilaiset aivot kun normaali-ihmisellä? Aamupöpperössä piti ihan etsiä, että missä kukaan haukkui ketään.
      Kyllähän tuolla "vajaalla" (ja reilulla) leikiteltiin Fingerporissakin jo 10 vuotta sitten. https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000002454862.html

      Lainaa

    27. Tulos: +22 (70 ääntä)
      Hattarapilvi: Minulle itselleni yleensä tulee jotenkin tylsistynyt olo useistakin pienten lasten äitien jutuista, mutta nyt kyllä kuulosti aika kylmältä toi sun teksti. On ne äitylit ja mammat monessa muussa asiassa paljon rasittavampiakin, että en nyt ihan lähtisi ketään pilkkaamaan siitä että lapsen ainakin 5 ensimmäistä vuotta ne [...]
      Olit juuri rasittavampi kuin yksikään äityli.

      Lainaa

    28. Tulos: +34 (34 ääntä)
      Vähän alko mietityttää kun pari viikkoa sitten hyppäsin kampista bussiin ja olin istua tuolille jääneen salama mcqueen -leluauton päälle.. liekö ollut vajaa 3 veen auto? Hmm..

      Lainaa

    29. Tulos: +8 (62 ääntä)
      Miksimiksi: Mistä tulee tuo niin monien vanhempien tapa ilmoittaa lasten iät tyyliin “vajaa xx”, “reilu xx”, “4v1kk” jne jne. Jos ei olla neuvolassa, niin kuulkaa ketään ei kiinnosta eikä tarinan kannalta ole väliä onko se ukkopaaveliina nyt 2v11kk, 3v1kk, tai tasan tänään tällä kellonlyömällä 3. Ketään ei haittaa jos lelunsa [...]
      Noin pienten lasten kohdalla sillä on suuri ero, onko lapsi 2-vuotias vai 3-vuotias. Ensimmäisien vuosien aikana lapsen kasvu ja kehitys on hyvin nopeaa. Alle vuoden ikäisenä sillä on paljonkin eroa, onko vauva 1kk vai 6kk. Vaikka ensimmäinen vuosi on kasvun kannalta vauhdikkain, on kehitys vauhdikasta senkin jälkeen ensimmäisien vuosien ajan. Siksi ilmoitetaan myös kuukaudet. Vertaa vaikka 1-vuotiasta ja 1v 11kk ikäistä lasta. Jos kuukausia ei kerrota, olisivat he molemmat 1-vuotiaita. Heidän kehityksessään on kuitenkin VALTAVA ero. Tässä vaiheessa 1v 11kk ikäisen lapsen kutsuminen 1-vuotiaaksi, antaa kuvan paljon pienemmästä lapsesta. Toisaalta tuntuisi oudolta sanoa lasta 2-vuotiaaksi, ennen kun lapsi on täyttänyt 2 vuotta. Myöhemmin kun lasten kehitys ei tapahdu enää niin vauhdilla, ikäerot tasaantuvat ja kuukausien ilmoittaminen on turhaa.

      Lainaa

    30. Tulos: +22 (32 ääntä)
      Sarin kommentti vajaasta on vitsi. Moni vitsinä kysyy että miten sun lapsi on vajaa, tai miksi vajaa, kun joku sanoo että "Lapseni vajaa 4-vuotias.." Iteki oon kiinnittänyt huomion nykyään että en enää kirjoita vajaasta lapsesta

      Lainaa

    31. Tulos: +30 (42 ääntä)
      Imlas: Noin pienten lasten kohdalla sillä on suuri ero, onko lapsi 2-vuotias vai 3-vuotias. Ensimmäisien vuosien aikana lapsen kasvu ja kehitys on hyvin nopeaa. Alle vuoden ikäisenä sillä on paljonkin eroa, onko vauva 1kk vai 6kk. Vaikka ensimmäinen vuosi on kasvun kannalta vauhdikkain, on kehitys vauhdikasta senkin jälkeen [...]
      Joissakin yhteyksissä varmasti on merkitystä sillä, onko lapsi tismalleen minkä ikäinen. Mutta kun tuossa Nobody kertoi ilmeisesti löytäneensä (tai ainakin havainneensa) kadonneen lelun, niin tuskin sillä hänelle on merkitystä, onko kyseessä alle vai yli kolmivuotiaan lelu. Itselleni on ihan sama, mitä vajaita tai reiluja vanhemmat käyttävät, mutta uskon aina siihen, että selkeä ilmaisu auttaa asiassa kuin asiassa. "Poikani kadotti lelun silloin-ja-silloin paikkaan x. Tuntomerkit ovat seuraavat: (...)" Pojan tuntomerkkien kertominen tai kadottamisen syiden puiminen eivät auta.

      Lainaa

    32. Hattarapilvi 6.2.2019 23:28
      Tulos: -8 (24 ääntä)
      Lanttu: Olit juuri rasittavampi kuin yksikään äityli.
      Ja olen ylpeä siitä. :D

      Lainaa

    33. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Juicewski: Tuoppi mainittu, tiskillä tavataan.
      Minkähän kaupungin Tuoppia tarkoitat?

      Lainaa

    34. Kiinnostaa kyllä 7.2.2019 17:59
      Tulos: +29 (29 ääntä)
      Tuoppi oli Seijan hinta, ei paikan nimi.

      Lainaa

    35. Juicewski 8.2.2019 6:44
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Annika: Minkähän kaupungin Tuoppia tarkoitat?
      Tampereen

      Lainaa

    36. Tulos: +8 (8 ääntä)
      jn: Joissakin yhteyksissä varmasti on merkitystä sillä, onko lapsi tismalleen minkä ikäinen. Mutta kun tuossa Nobody kertoi ilmeisesti löytäneensä (tai ainakin havainneensa) kadonneen lelun, niin tuskin sillä hänelle on merkitystä, onko kyseessä alle vai yli kolmivuotiaan lelu. Itselleni on ihan sama, mitä vajaita tai [...]
      Joo, ei toki tuossa yhteydessä ole iän kertomisella mitään merkitystä! Vastaukseni olikin lähinnä tarkoitettu (mokasta irralliseksi) sille ihmettelijälle, joka mietti miksi kuukaudetkin kerrotaan.

      Lainaa

    37. Tulos: -2 (2 ääntä)
      Ria: Kyllähän tuo aviosiippa on jo viety saunan taakse ja tarjoiltu 9mm Burana. Tässä vaan Seijan sukista huolehdin ystävällisesti.. Ootko muuten sattunut Seijaa näkemään?
      Marry me <3 !?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, lappu, viesti, lompakko, huolellinen, löytötavarat, vajaa, lapsi, pettää