Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Salakieli pettää

Kun kuvittelet, ettei kukaan muu ymmärrä kieltäsi, käy helposti näin.
Salakieli pettää

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +860 (874 ääntä)
   Ite olin oppilaiden kanssa Berliinissä metrossa ja juteltiin suomeksi jotakin. Ei mitään pahaa kenestäkään tietenkään. Seuraavalla pysäkillä kyydistä jäi nuori pariskunta joka toivotti meille hyvää päivänjatkoa suomeksi. :) Aina on lähettyvillä joku joka ymmärtää sun "salakieltä". Joten kannattaa miettiä mitä selittää ihmisten ilmoilla.

   Lainaa

  2. Tulos: -340 (416 ääntä)
   Miksi aina kaikki kommentini odottavat hyväksyntää?? En ole tehnyt mitään väärin!! Syrjintää!!

   Lainaa

  3. Tulos: -578 (740 ääntä)
   Jos miesporukka oikein keskusteli siitä kuinka "ruma" Sabrina on, miksi yksi "tiiraili" häntä ja oikein tervehti? Ei yleensä tuollaista haukun kohteena olevaa hylkiötä mitenkään lähestytä -> Homma haiskahtaa.

   Lainaa

  4. Kalehmainen 14.2.2017 0:54
   Tulos: -235 (479 ääntä)
   Se on aina yhtä hienoa sanoa turistikohteessa "kiva kun täällä on muita suomalaisia" nojoo kyllä niitä varmaan on kun painellaan sinne turistirysään. Ja ei, se ei ole kiva että siellä on muita suomalaisia

   Lainaa

  5. Tulos: -376 (442 ääntä)
   Irina on selvästi taas näitä Putinin trolleja. Esittää, että olisi muka jotenkin OK ja positiivista käyttää venäjän kieltä jossain pukkarissa!

   Lainaa

  6. Rototiltti 14.2.2017 4:10
   Tulos: +458 (474 ääntä)
   Ei nyt ymmärrä miksi pitää haukkua ja arvostella toisia kun luulee ettei ne älyä. Tekis vaan niinkuin Irina. Tosin heräsin kyllä liian aikaisin mutta silti.

   Lainaa

  7. Myrkkymuratti 14.2.2017 4:40
   Tulos: +252 (262 ääntä)
   Mari: Ite olin oppilaiden kanssa Berliinissä metrossa ja juteltiin suomeksi jotakin. Ei mitään pahaa kenestäkään tietenkään. Seuraavalla pysäkillä kyydistä jäi nuori pariskunta joka toivotti meille hyvää päivänjatkoa suomeksi. Aina on lähettyvillä joku joka ymmärtää sun “salakieltä”. Joten kannattaa miettiä mitä selittää ihmisten ilmoilla.
   Berliinissä etenkin kannattaa ottaa tää huomioon! En oo missään muualla kuin siellä ja Suomessa kuullut niin paljon suomea kaupungilla.

   Lainaa

  8. Tulos: +862 (892 ääntä)
   Oltiinpa kerran mieheni kanssa Lontoossa käymässä. Käveltiin pitkin kauppakatua ja nautiskeltiin kansainvälisestä tunnelmasta, kun yhtäkkiä takaa kuuluu: "Mihi vittuu me mennää syämää?" Ei siis riittänyt että törmättiin suomalaisiin, niiden piti olla vielä porilaisiakin.

   Lainaa

  9. Tulos: +146 (278 ääntä)
   Mulla on tapana ulkomaanmatkan aikana puhui välillä härskejäkin juttuja muista suomeksi. Ainoa ongelma on, että jatkan sitä n. 2 päivää sen jälkeen kun palaan Suomeen.

   Lainaa

  10. Tiivitaavi 14.2.2017 7:19
   Tulos: +366 (374 ääntä)
   Joskus illalla oltiin Brasovin juna-asemalla Romaniassa odottamassa junaa kavereiden kanssa. Oltiin ainoa junan odottajat hetken aikaa. Sitten kaksi tyttöä ilmesty paikalle kanssa ja alkoivat puhua suomea. Jotenkin hämmentävä tilanne, kun ainoat 6 ihmistä jotka siellä olivat, oli suomalaisia ja kun ei tuo Brasov edes ole mikään niin suosittu turistirysä, missä olisi odottanut tyrmäävänsä muihin suomalaisiin.

   Lainaa

  11. Tulos: +302 (310 ääntä)
   Mä asuin aikoinaan vaihtarina 300 asukkaan kylässä Saksassa. Jopa siellä oli yksi suomea puhuva mies.

   Lainaa

  12. Koiranomistaja 14.2.2017 8:19
   Tulos: +246 (298 ääntä)
   Solja: Oltiinpa kerran mieheni kanssa Lontoossa käymässä. Käveltiin pitkin kauppakatua ja nautiskeltiin kansainvälisestä tunnelmasta, kun yhtäkkiä takaa kuuluu: “Mihi vittuu me mennää syämää?” Ei siis riittänyt että törmättiin suomalaisiin, niiden piti olla vielä porilaisiakin.
   Ette siis tavanneet suomalaisia vaan porilaisia.

   Lainaa

  13. Tulos: +275 (289 ääntä)
   Olimme exculla Meksikossa ja käytiin Teotihucanin pyramideillä. Joku porukasta kommentoi suomeksi, että onpa hyvä pylly, jolloin tämän henkilön viereinen kaveri huikkasi, että ai, tekin olette Suomesta. Samalla reissulla Kuubassa olimme tavallisessa ruokakaupassa ja joku jälleen kommentoi takalistoa, kun yhtäkkiä yksi kuubalaisista kääntyi ja huikkasi, että kappas suomalaisia! Hän sattui olemaan itse puoliksi suomalainen. Salakielestä jää siis yleensä noloimmalla hetkellä kiinni.

   Lainaa

  14. Tulos: +283 (319 ääntä)
   Iljettävin kuulemani "salakielikeskustelu" tapahtui Amsterdamissa punaisten lyhtyjen alueella. Kasa humalaisia möhömahaisia business-miehiä kävivät suomeksi värikästä keskustelua naisista ja siitä mitä haluisivat heidän kanssaan tehdä. Kärsivänä kuulijana voin sanoa että heidän loihtimansa mielikuvat eivät olleet lainkaan sellaisia mitä halusin tallentaa aivoihini.

   Lainaa

  15. Tulos: +217 (229 ääntä)
   Olin 15-vuotiaana Lontoossa kielikurssilla kaverin kanssa. Mentiin täpötäyteen bussiin. Bussin perällä kaksi naista istu toooosi leveest niin ettei kaveri saanut istumapaikkaa vaan joutu seisomaan. Se kitisi siinä kun ei mahdu istumaan ja totesin että vittu kun pitää istua niin leveesti siinä ettei muut mahdu (koska suomalaisina emme tietenkään voi avata suutamme ja pyytää tilaa). Kaveri lopulta aikansa kitistyään meni naisten luo ja sanoi excuse me. "Joo tuu vaan, kyllä tähän mahtuu" totesi nainen ja teki tilaa naureskellen. Heh. Ei naurattanut silloin.

   Lainaa

  16. Tulos: +119 (157 ääntä)
   Pahinta on, kun matkustaa niinkin eksoottiseen kohteeseen kuin Tallinna, ja nämä kaikkien tuntemat viinaan menevät keski-ikäiset suomalaiset tulevat juttelemaan ihan vaan siksi, että ollaan perkele suomalaisia! Ja parhaimmillaan suuttuvat, jos ei esitä kiinnostusta heidän yrityksilleen nostattaa suomalaista yhteishenkeä! Onneksi tämän ihmisryhmän edustajat on helppo tunnistaa jo kaukaa, ja näin ollen voi kiertää kauempaa tai hiljentyä kuuloetäisyydelle päästessä ja esittää, ettei ymmärrä.

   Lainaa

  17. Tulos: +82 (104 ääntä)
   Ippe: Olimme exculla Meksikossa ja käytiin Teotihucanin pyramideillä. Joku porukasta kommentoi suomeksi, että onpa hyvä pylly, jolloin tämän henkilön viereinen kaveri huikkasi, että ai, tekin olette Suomesta. Samalla reissulla Kuubassa olimme tavallisessa ruokakaupassa ja joku jälleen kommentoi takalistoa, kun yhtäkkiä yksi kuubalaisista kääntyi ja huikkasi, että kappas suomalaisia! Hän sattui olemaan itse puoliksi suomalainen. Salakielestä jää siis yleensä noloimmalla hetkellä kiinni.
   Mistä löysitte Kuubasta normaalin ruokakaupan? :D Me käytimme Kuubassa pohjoismaalaisten salakieltä eli ruotsia. Olimme todella huonossa ravintolassa, joka tietenkin selvisi vasta kun ruoka oli jo tullut. Läheiseen pöytään tuli norjalaisia. Kävimme sanomassa heille ruotsiksi että täällä on todella huonoa ruokaa, ei kannata tulla!

   Lainaa

  18. Tulos: +290 (300 ääntä)
   Itsekin olen saanut kokea sen, että jos ulkomailla selitän jotain viimeisen päälle hyvällä englannilla, ei viesti mene perille. Mutta annas olla, kun sanon jotain suomeksi, aina löytyy ymmärtävä kansalainen. Suomalaiset - ne pirut ovat vallanneet joka kolkan.

   Lainaa

  19. Lomalainen 14.2.2017 9:27
   Tulos: +414 (420 ääntä)
   Hollannissa törmäsin kerran junassa amerikkalaispariskuntaan, joka ilmeisesti oli myös siinä uskossa, että omalla äidinkielellään voivat rauhassa haukkua maata ja sen kansalaisia ihan olan takaa. En tiedä mahtoiko vaunussa olla yhtään ihmistä, joka ei olisi tämän pariskunnan puheita ymmärtänyt. Aika moni totesi heille lähtiessään jotain englanniksi. Oli ihan hupaisaa seurata miten jokaisen jälkeen pariskunnan kasvoille levisi entistä syvempi puna. Onneksi ymmärsivät edes hävetä.

   Lainaa

  20. Tulos: +241 (263 ääntä)
   Mistäs päin nettiä minä luinkaan sen tarinan, kun kaksi junassa matkaavaa miestä puhui japanin kielellä tosi rumasti muista matkustajista, ja sitten japania sujuvasti puhuva suomalainen matkustaja meni sanomaan heille, että "ettekö tiedä, että suurin osa suomalaisista puhuu japania toisena kielenään"? Olisiko ollut Ircquoteista.

   Lainaa

  21. Tulos: +125 (173 ääntä)
   Salakieli..jos haluat jotain hyötyä niin kannattaa opiskella vaikka omatoimisesti hieman arabiaa. Saatat yllättyä mitä kuulet.

   Lainaa

  22. Tulos: +22 (90 ääntä)
   Ruotsalaiset käyttäytyvät usein ylimielisesti, ovat myös melkoisen rasistisia, mutta vain muita eurooppalaisia kohtaan.

   Lainaa

  23. Tulos: +37 (147 ääntä)
   illuusia: Iljettävin kuulemani “salakielikeskustelu” tapahtui Amsterdamissa punaisten lyhtyjen alueella. Kasa humalaisia möhömahaisia business-miehiä kävivät suomeksi värikästä keskustelua naisista ja siitä mitä haluisivat heidän kanssaan tehdä. Kärsivänä kuulijana voin sanoa että heidän loihtimansa mielikuvat eivät olleet lainkaan sellaisia mitä halusin tallentaa aivoihini.
   No mitä se kertoo miehestä, että joutuu maksamaan seksistä? Ei kukaan kunnon mies joudu, saa ilmaiseksikin.

   Lainaa

  24. Tulos: +174 (188 ääntä)
   Vuosia sitten eksäni kertoi vastaavasta :D Hän istui puiston penkillä, viereisellä penkillä oli kaksi venäläistä tyttöä. Kovaan ääneen keskustelivat keskenään: "Onkohan toi tyttö vai poika?" "Haha, en tiiä, joku lesbo.. ei tost voi sanoa.. tyttö se varmaa on. Oliskohan sillä tulta?" "En mä kehtaa kysyy... kumpi se ees on?" Tähän ukrainalais-suomalainen eksäni totesi sujuvalla venäjällä, että "Ihan tyttö oon ja kyl mulla tulta on, mut oisko teil heittää röökii?" Olivat devushkat aika noloina :D Tallinnassa joskus kohtasin itsekin vastaavan tilanteen. Joku herrasmies tuijotti minua ja mun kaveria ja tokas suomeksi, että "Kaiken näköisiä ihmisiä täällä Virossa onkin!" :D

   Lainaa

  25. Tulos: +151 (159 ääntä)
   Me olimme joskus Helsingissä leikkipuistossa parin kaverin kanssa, ehkä siinä 11~ vuotiaina. Meidän kanssa samaan telineeseen tuli joku selvästi nuorempi poika, ehkä 5-6-vuotias. Sehän ei sopinut tytöille alkuunkaan. Alettiin sitten englanniksi puhua pojasta, varmasti vähän ikävään sävyyn, ja muistan vaan sen kun sanottiin, että no voidaan puhua enkkua niin toi ei ymmärrä. No sieltähän tuli salamannopeasti englanniksi vastaus. Selvisi, että vaikka poika oli täysin suomalainen, hän oli asunut yli puolet elämästään Afrikassa ja puhui täydellistä englantia. Kaikkeen sitä törmää. Tarinan opetus: Älä anna ulkonäön hämätä.

   Lainaa

  26. Tulos: +174 (196 ääntä)
   Sattuuhan näitä, itsekin olen ollut sekä mokaavana että mokattavana osapuolena, ja olen todellakin oppinut ettei ikinä pidä luulla ettei kukaan kuule tai ymmärrä. Muistan kuitenkin parhaiten jutun 70-luvulta, vaikka en silloin ollut syntynytkään. Vanhempieni sukupolvi hihittelee sille edelleen. Jossain tukholmalaisen hotellin hississä varsin juopuneet tunnetut poliitikot kommentoivat samassa hississä ollutta, vähän eksoottisen näköistä -siihen aikaan riitti että oli tumma tukka -naista karkeaan sävyyn. Tyyliin "aika pantava" jne. Hissistä poistuessaan nainen sitten totesi, sujuvalla suomella tietysti, "hyvää päivänjatkoa ministeri sejase ja herra sejase". Miksikö juttu levisi? Kun kyseinen täti ei ollut vain suomenkielinen, vaan ison sanomalehden toimittaja vielä lisäksi. Ooooops.

   Lainaa

  27. Tulos: +115 (133 ääntä)
   Olin vuosia sitten Lontoossa vierailemassa ystäväni luona suomalaisen kaveriporukan kanssa. Klubin tanssilattian reunalla "salakieltä" eli suomea puhuvat pojat uhosivat, että tänään saadaan p*llua, ja alkoivat vielä hokemaan tätä naisen sukupuolielintä rytmissä kuin mantraa, läpällä ilmeisesti. Kiimaiset pojut nolostuivat, kun pyörittelimme silmiämme ja kommentoimme suomeksi heidän noloa huuteluaan :D

   Lainaa

  28. Tulos: +175 (185 ääntä)
   Oltiin Egyptissä linja-autossa ja meidän edessä istui ruotsalainen mies. Se hytkyi naurusta jo kun vitsailin jotain Koskenkorvasta ja kun tiputin jotain hankalasti bussin lattialle ja spontaanisti pääsi "perkele" niin äijä oli hajota liitoksistaan. Ne on varmaan nämä ainoat kaksi suomen sanaa jotka ruotsalaiset tietää :D Rento äijä oli, juteltiin myöhemmin pyramideilla sen kanssa ruotsin ja englannin sekoituksella.

   Lainaa

  29. Tulos: +284 (306 ääntä)
   kyybeli: Jos miesporukka oikein keskusteli siitä kuinka “ruma” Sabrina on, miksi yksi “tiiraili” häntä ja oikein tervehti? Ei yleensä tuollaista haukun kohteena olevaa hylkiötä mitenkään lähestytä -> Homma haiskahtaa.
   Sitä kutsutaan kiusaamiseksi. Samaan törmää ala- ja yläasteella. Tunnustetaan läpällä ihastus tai pyydetään "seukkaan" kaikkia hylkiöitä ja sitte nauretaan kaveriporukalla ku meni halpaan.

   Lainaa

  30. Tulos: +56 (94 ääntä)
   Lomalainen: Hollannissa törmäsin kerran junassa amerikkalaispariskuntaan, joka ilmeisesti oli myös siinä uskossa, että omalla äidinkielellään voivat rauhassa haukkua maata ja sen kansalaisia ihan olan takaa. En tiedä mahtoiko vaunussa olla yhtään ihmistä, joka ei olisi tämän pariskunnan puheita ymmärtänyt. Aika moni totesi heille lähtiessään jotain englanniksi. Oli ihan hupaisaa seurata miten jokaisen jälkeen pariskunnan kasvoille levisi entistä syvempi puna. Onneksi ymmärsivät edes hävetä.
   Yleensähän amerikkalaiset luulevat että koko maailma pyörii heidän ympärillään, kaikki ymmärtävät jenkkienglantia ja Yhdysvaltain dollari käy kaikkialla. Kumma että se voi olla toisinkin päin. Itse kävin kerran Tukholmassa ja olin juuri ylittänyt vanhan kaupungin ja Norrmalmin välisen sillan niin vastaan tuli joku jenkkipariskunta jonka mies sanoi vaimolleen "Let's go to Gämlä Stän". Oikein leveällä jenkkiaksentilla vielä.

   Lainaa

  31. Tulos: +106 (122 ääntä)
   Sabrina ei näytä pääsevän ruotsalaisilta pakoon edes siellä ESPANJASSA.

   Lainaa

  32. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Eikös sabrinan eka juttu jatkunut pitemmällekkin. sai ruotsalaisilta mm. kukkapuskan ja skumppapullon.

   Lainaa

  33. Tulos: +153 (159 ääntä)
   Ei kannata ikinä olettaa että tuo ei puhu jotain kieltä.. kerran kun olin Lontoossa ja oltiin kaverin kanssa menossa metroon jossain piccadilly circuksen kohdalla niin ennen portaita yksi perhe tuli vastaan (kaksi noin 15v tyttöä ja näiden äiti), eivät väistäneet vaan yksi tytöistä kulki suoraan päin ja tönäisi. Sanoin kaverilleni ärsyyntyneesti kovaan ääneen kuinka törkeitä ihmiset nykyään on eikä edes pyydetä anteeksi ja tönitään tahallaan.. takaa kuului vihainen "no anteeks!!". Että suomalaisia sitten olivat...

   Lainaa

  34. Tulos: +180 (186 ääntä)
   Pitää olla jotenkin vähän tyhmä, jos kuvittelee että jossain Espanjan turistirysäkohteessa voi kulkea ihan incognito oman kielensä suhteen.

   Lainaa

  35. Tulos: +77 (81 ääntä)
   Tuhomaatti: Eikös sabrinan eka juttu jatkunut pitemmällekkin. sai ruotsalaisilta mm. kukkapuskan ja skumppapullon.
   Oikeasti? Olisi kiva kuulla jatkoa.

   Lainaa

  36. Tulos: -21 (31 ääntä)
   Kala: 14.2.2017
   Tiiäkkö, oon ihan fm alkuajoista lähtien miettiny yhtä juttua. Sanooko reuhka sulle mitään?

   Lainaa

  37. Tulos: +118 (132 ääntä)
   Taannoin Krakovassa kävelin baarin ohi kun kuulin miehen sanovan toiselle suomeksi että "ootko huomannut että nää paikalliset naiset ei oo kovin kauniita". Siis juurikin sillä hetkellä kun itse olin kohdalla. Olis varmaan pitänyt vastata että "ei oo häävejä siellä teilläkään päin". Ja nyt tiedoksi kaikille vähemmän fiksuille ulkomaan matkailijoille, että jos kävelee päivässä ympäri kylää jonkun 10-20km niin ei ehkä tule laitettua niitä korkkareita, pikkumekkoja, kampauksia ja sotamaalauksia vaikka noin normaalisti ihan ihmiseltä näytänkin.

   Lainaa

  38. Tulos: -203 (271 ääntä)
   Mikä hitto siinä on kun naiset huomioivat toisissaan aina ulkonäön/vaatteet/laukun/kengät? Jos ei kaverilleen arvostele, niin mielessään vähintään. Ahdistavaa pinnallisuutta. Jos meillä on joku muijan kaveri kylässä, niin lähinnä puheet on laihduttamisesta, laukuista, meikeistä tai jostain muusta yhtä turhasta. Puhukaa välillä vaikka helvetti ulkopolitiikasta, ainiin, ette tiedä siitä mitään.

   Lainaa

  39. Tulos: +75 (85 ääntä)
   Voi pahus: Tiiäkkö, oon ihan fm alkuajoista lähtien miettiny yhtä juttua. Sanooko reuhka sulle mitään?
   Reuhkahan on nimitys hatulle. Muita merkityksiä ei tule mieleen. Kuinka niin?

   Lainaa

  40. Tulos: -197 (231 ääntä)
   täällä (erään suomalaisen paikkakunnan-) Monacossa kuulee nepalia, venäjää sekä swahilia/ties mitä vinkuintiaa harva se päivä, jotenkin ärsyttää aina kun joku ulkomaalaistaustainen äiti molottaa lapselleen omalla kielellään isoon ääneen, onhan se tietysti ymmärrettävää että halutaan lasten oppivan vanhempien kotimaan kieli, mutta pitääkö sitä molottaa keskellä katua...

   Lainaa

  41. Tulos: +137 (159 ääntä)
   profiili: Mikä hitto siinä on kun naiset huomioivat toisissaan aina ulkonäön/vaatteet/laukun/kengät? Jos ei kaverilleen arvostele, niin mielessään vähintään. Ahdistavaa pinnallisuutta. Jos meillä on joku muijan kaveri kylässä, niin lähinnä puheet on laihduttamisesta, laukuista, meikeistä tai jostain muusta yhtä turhasta. Puhukaa välillä vaikka helvetti ulkopolitiikasta, ainiin, ette tiedä siitä mitään.
   siskon mukaan miehet taas puhuu vain autoista, metsästämisestä, kännisekoiluista sekä, tottakai, intistä, ja varsinkin viimeisestä puhutaan liikaa.

   Lainaa

  42. Tulos: -174 (222 ääntä)
   fdee: No mitä se kertoo miehestä, että joutuu maksamaan seksistä? Ei kukaan kunnon mies joudu, saa ilmaiseksikin.
   Kukaan ei saa seksiä ilmaiseksi. Joudut maksamaan siitä aina esim. drinkillä, illallisella, leffalipuilla, tiskivuorolla, koiran ulkoiluttamisella tai vaikka kuuntelemalla kitinää. Vaan on vapaus valita, että voi poistua paikalta hieman rahallisesti köyhempänä, mutta iloisena kassit kilisten. :)

   Lainaa

  43. Tulos: -109 (141 ääntä)
   mortal1ty: siskon mukaan miehet taas puhuu vain autoista, metsästämisestä, kännisekoiluista sekä, tottakai, intistä, ja varsinkin viimeisestä puhutaan liikaa.
   Niin, eli emme arvostele toisten ulkonäköä,laukkua, mekkoa tai mitään muutakaan pinnallista. Intistä on helppo saada puheenaihetta miesten kesken, koska lähes kaikki on sen käynyt ja siitä saa aina mukavan keskustelun aikaan. Tämä siis puolituntemattomien kanssa, kun ei muuta jutun juurta keksi. Oliko kirjoituksesi tarkoitus puolustella naisia, vai mitä ihmettä? lähinnä vaan totesit saman kuin minä.

   Lainaa

  44. Tulos: +96 (114 ääntä)
   kyllä pitää.
   mortal1ty: täällä (erään suomalaisen paikkakunnan-) Monacossa kuulee nepalia, venäjää sekä swahilia/ties mitä vinkuintiaa harva se päivä, jotenkin ärsyttää aina kun joku ulkomaalaistaustainen äiti molottaa lapselleen omalla kielellään isoon ääneen, onhan se tietysti ymmärrettävää että halutaan lasten oppivan vanhempien kotimaan kieli, mutta pitääkö sitä molottaa keskellä katua…

   Lainaa

  45. King Arthur 14.2.2017 18:35
   Tulos: +89 (97 ääntä)
   Joskus sata vuotta sitten oltiin Roomassa metrossa ja kaverin poikaystävä totesi pinkkipaitaisesta vieressä seisovasta miehestä että on homomaista käyttää pinkkiä. Huomautettiin ensin että siinä ei ole mitään vikaa ja sitten että sana on muuten aika kansainvälinen. Toivon että tyyppi nolas itsensä suomeksi ja italiaksi.

   Lainaa

  46. King Arthur 14.2.2017 18:39
   Tulos: +161 (171 ääntä)
   profiili: Mikä hitto siinä on kun naiset huomioivat toisissaan aina ulkonäön/vaatteet/laukun/kengät? Jos ei kaverilleen arvostele, niin mielessään vähintään. Ahdistavaa pinnallisuutta. Jos meillä on joku muijan kaveri kylässä, niin lähinnä puheet on laihduttamisesta, laukuista, meikeistä tai jostain muusta yhtä turhasta. Puhukaa välillä vaikka helvetti ulkopolitiikasta, ainiin, ette tiedä siitä mitään.
   Kivointa aina bongata ne jotka ajattelee että Sinkkuelämän naiset lasketaan jos joku kysyy "Tunnetko yhtään naista?" Ovesta pääsee muuallekin kuin lähikauppaan.

   Lainaa

  47. Tulos: +146 (148 ääntä)
   Ite olin Kambodzhassa Kampotin kaupungissa ja kaverin kanssa törmättiin yhteen suomalaiseen vanhempaan mieheen. Äijä paljastui kaverin tuttavan isäksi. Viikkoa myöhemmin Phnom penhissä istahdin illalla ravintolan pöytään ja tilasin oluen. Pian viereisestä pöydästä kuuluikin tuttu ääni -Vahditko hetken juomaani kun käyn kusella. Miljoonakaupunki ja sama tyyppi... perkele

   Lainaa

  48. Tulos: +181 (197 ääntä)
   profiili: Mikä hitto siinä on kun naiset huomioivat toisissaan aina ulkonäön/vaatteet/laukun/kengät? Jos ei kaverilleen arvostele, niin mielessään vähintään. Ahdistavaa pinnallisuutta. Jos meillä on joku muijan kaveri kylässä, niin lähinnä puheet on laihduttamisesta, laukuista, meikeistä tai jostain muusta yhtä turhasta. Puhukaa välillä vaikka helvetti ulkopolitiikasta, ainiin, ette tiedä siitä mitään.
   Olen kovasti pahoillani että olet joutunut pakkoavioliittoon ja vanhempasi/ sukulaisesi valitsivat sinulle jonkun ihme bimbon joka ei tiedä mistään mitään eivätkä kaverinsakaan. Koska muutenhan varmaankin hankkiutuisit tästä suhteesta ulos ja löytäisit kumppanin jolla on jotain mielenkiintoista sanottavaa, tyhmähän pitäisi olla että jäisi luuhaamaan suhteeseen jossa toinen ei yhtään kiinnosta, eikös?

   Lainaa

  49. Tulos: +24 (68 ääntä)
   Taavetti: Mä asuin aikoinaan vaihtarina 300 asukkaan kylässä Saksassa. Jopa siellä oli yksi suomea puhuva mies.
   Niin, sinä?

   Lainaa

  50. Tulos: +88 (102 ääntä)
   Rane: Kukaan ei saa seksiä ilmaiseksi. Joudut maksamaan siitä aina esim. drinkillä, illallisella, leffalipuilla, tiskivuorolla, koiran ulkoiluttamisella tai vaikka kuuntelemalla kitinää. Vaan on vapaus valita, että voi poistua paikalta hieman rahallisesti köyhempänä, mutta iloisena kassit kilisten.
   Ellet tiennyt, naisetkin haluavat seksiä. Ehkä heille ei se seksi ole niin täydellinen pakkomielle kuin miehille, mutta kuitenkin. Ainakin itse olen, jo monen vuoden odottelun jälkeen, yllättynyt huomatessani että minä en tässä suhteessa ole se joka vaatii seksiä.

   Lainaa

  51. Tulos: -45 (55 ääntä)
   trägäm: kyllä pitää.
   minkä takia?

   Lainaa

  52. Tulos: +216 (218 ääntä)
   Minä olin lapsena lomalla Kanadassa, ja vanhempani yrittivät saada minua käyttämään englannin kieltä mäkkärissä. No kassan edessä angstasin vanhemmilleni suomeksi, etten mitenkään voi tilata englanniksi, kun en osaa englantia riittävästi, johon kassa totesi selvällä suomen kielellä, että voit sinä suomeksikin tilata. :D

   Lainaa

  53. Tulos: +93 (99 ääntä)
   Helsingin keskustassa tapahtunutta: selkäni takana amerikkalainen nainen kommentoi englanniksi hyvin suureen ääneen "kuinka tuolla tytöllä näkyy alusvaatteet". Nainen jatkoi haukkumalla edessä ollutta taloa rumaksi. Reagoin hänen puheisiinsa ainoastaan nostamalla mekkoani sen verran, että sen alta vilkkuneet rintsikat peittyivät. Naisen puhe katkesi kuin veitsellä leikaten.

   Lainaa

  54. Tulos: +160 (160 ääntä)
   Viittomakielelläkin saa aikaan noloja tilanteita niin itselle kuin muillekin. Kerran olimme siskoni kanssa mäkkärijonossa ja jutustelimme viittomakielellä - siskoni on kuuleva ja meikä kuuro. Takanamme pari pojankloppia alkoi arvostella takalistojamme, että kummalla on parempi. No sitten kun pääsimme kassalle ja sisko alkoi puhua, niiden ilmeet olivat todellakin näkemisen arvoisia. Sisäinen ilkimykseni riemuitsi ;)

   Lainaa

  55. Tulos: +78 (80 ääntä)
   Muutama vuosi sitten Tate Modernissa viereen eksyi suurinpiirtein samanikäinen nuoripari joista toinen kommentoi erästä taideteosta häränkullin näköiseksi. Tokaisin siihen "niin muuten näyttääkin" ennen kuin remahdettiin nauramaan kaverin kanssa, mutta kommentoija meni kyllä itse melko punaiseksi :--D

   Lainaa

  56. Tulos: -29 (45 ääntä)
   Kala: Reuhkahan on nimitys hatulle. Muita merkityksiä ei tule mieleen. Kuinka niin?
   Inside-läppä. Et siis oo etsimäni hlö :)

   Lainaa

  57. Neiti Knatterton 15.2.2017 7:19
   Tulos: +127 (147 ääntä)
   profiili: Niin, eli emme arvostele toisten ulkonäköä,laukkua, mekkoa tai mitään muutakaan pinnallista. Intistä on helppo saada puheenaihetta miesten kesken, koska lähes kaikki on sen käynyt ja siitä saa aina mukavan keskustelun aikaan.
   Miestyökaverit arvostelevat törkeällä tavalla toistensa ulkonäköä, aina selän takana. Miehet solvaavat toistensa isoa rumaa mahaa, kaljua, liian pieniä vaatteita, huonoa naisonnea, lommoista autoa, arkaa käytöstä, korkeaa ääntä, rumaa sänkeä, huonoa palkkaa, armeijassa epäonnistumista, kyllä miehet on mestareita toistensa haukkumisessa. Missään nimessä miehet eivät ole millään tavalla jalompia, pyhempiä, paremmin kasvatettuja, reilumpia ja suorempia, parempia ystäviä tai luotettavampia työkavereita kuin naiset. Moraalista sukupuolten eroa ei ole olemassa.

   Lainaa

  58. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Voi pahus: Inside-läppä. Et siis oo etsimäni hlö :)
   Siihen ei kai voi sanoa muuta kuin... Voi pahus :)

   Lainaa

  59. Tulos: +47 (51 ääntä)
   Kerran olin Latviassa avopuolisoni kanssa menossa paikalliseen skybariin (mikäs sen nimi nyt onkaan). Hissiin tuli ruotsalaisporukka, joka puhui meistä jotain mitä en enää muista, tunnistivat kuitenkin puolisoni kuitenkin suomalaiseksi. Joku sanoi hänelle englanniksi, että onpa mielenkiintoista, että olet löytänyt itsellesi latvialaisen miehen. Vastasin tähän, että "Nej nej, jag är också finska". Porukan juttelu vaimeni heti supatteluksi :D.

   Lainaa

  60. Tulos: -41 (59 ääntä)
   profiili: Niin, eli emme arvostele toisten ulkonäköä,laukkua, mekkoa tai mitään muutakaan pinnallista. Intistä on helppo saada puheenaihetta miesten kesken, koska lähes kaikki on sen käynyt ja siitä saa aina mukavan keskustelun aikaan. Tämä siis puolituntemattomien kanssa, kun ei muuta jutun juurta keksi. Oliko kirjoituksesi tarkoitus puolustella naisia, vai mitä ihmettä? lähinnä vaan totesit saman kuin minä.
   Tämä on kyllä totta. Tietty jos toinen on käynyt sivarin, niin ainakin itselläni riittää avarakatseisuutta puhua myös siitä. Tosi usein naisten kuulee piikittelevän toisiaan juurikin ulkonäöllisistä seikoista.

   Lainaa

  61. Lillukanvarsi 15.2.2017 9:22
   Tulos: +68 (72 ääntä)
   Asia toisinpäin. Vuonna kivi ja kirves kun olin vielä nuori ja nätti (ja nykyisin vain "ja") matkustin junassa silloisen armeijassa olevan poikakaverini kanssa. Poikakaveri oli palaamassa vkl-loman jälkeen kasarmille, mina vain junan eka pysähdyspaikkaan, kotiini. Piti siinä vaunun eteisessä vähän pussailla jäähyväisiksi, johon siellä tupakalla olleet (joo, junassa sai silloin polttaa eteisessäkin) olleet kaksi saksalaista reilaajaa alkoivat keskenään virnuilla "nuoresta lemmestä" ja armeijan typeryydestä (poikakaverilla oli tietty asepuku päällä) ja kyllä siinä ulkonäköjäkin vähän arvosteltiin. No mina sitten kotiasemaa lähestyessä sanoin sujuvalla saksallani, että hyvää matkaa vain teillekin ja voisitteko siirtyä oven edestä, kun minun pitäisi päästä ulos... Sakuparat, kasvojen väri vaihtui punaisesta valkeaan ja takaisin.. mutisivat jotain pahoittelua. - Poikakaverini kertoi myöhemmin, että hänen palatessa paikalleen olivat sakupojat ottaneet kassinsa ja kävelleet jonnekin junan peräpäähän.

   Lainaa

  62. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Irlannissa asuessani kävi lentokentällä vastaava tilanne, tosin mitään ikävää en onneksi kuullut. Olin vanhempiani vastassa, kun koneesta alkoi tulla ihmisiä ulos. Minulla oli tuolloin punaiseksi värjätty tukka ja kuulin kun ohimenevä mies kommentoi suomeksi kovaan ääneen: "Onpas tuolla tytöllä kirkkaanpunaiset hiukset!". Sitä en tiedä oliko se hänen mielestään hyvä vai huono juttu.

   Lainaa

  63. Tulos: +82 (82 ääntä)
   Nimesi: Minä olin lapsena lomalla Kanadassa, ja vanhempani yrittivät saada minua käyttämään englannin kieltä mäkkärissä. No kassan edessä angstasin vanhemmilleni suomeksi, etten mitenkään voi tilata englanniksi, kun en osaa englantia riittävästi, johon kassa totesi selvällä suomen kielellä, että voit sinä suomeksikin tilata.
   Meillä kävi nuorena Walesissa vähän näin. Tosin yksi meidän porukasta päätti vähän pilailla kassan kanssa ja tilasi suomeksi. Yllätys oli melkoinen kun kassa vastasi samalla kielellä xD

   Lainaa

  64. Tulos: +53 (61 ääntä)
   Aasiassa ollessamme perheen kanssa ravintolassa saimme hävetä silmät päästämme jonkun juopuneen suomalaisen takia. Ei osannut käyttäytyä niinkuin ihmiset. Sitten se kuuli että mekin ollaan suomesta ja tuli meidän pöytään: kiva että täällä on muitakin suomalaisia. Joo ei ollu kiva että meidät yhdistettiin siihen juoppoon. Onneks ei nähty sitä enää siellä.

   Lainaa

  65. Tulos: -37 (49 ääntä)
   Voi pahus: Inside-läppä. Et siis oo etsimäni hlö
   Meikä on röyhkä. Anna piluuuu

   Lainaa

  66. King Arthur 15.2.2017 21:59
   Tulos: +83 (91 ääntä)
   Just: Tämä on kyllä totta. Tietty jos toinen on käynyt sivarin, niin ainakin itselläni riittää avarakatseisuutta puhua myös siitä. Tosi usein naisten kuulee piikittelevän toisiaan juurikin ulkonäöllisistä seikoista.
   Onneksi miehet puhuu aina kohteliaasti naisten ulkonäöstä, jos hyvältä kasvatukseltaan nyt ikinä edes mainitsevat mitään niin pinnallista kuin ulkonäkö. Menes johonkin naisia täynnä olevaan ryhmään netissä jossa joku rohkenee postata kuvansa ja ehkä tarinansa. Lue ne kommentit ja mieti.

   Lainaa

  67. Tulos: -13 (31 ääntä)
   Oltiin reissulla etelässä ja siinä joukolla sisämaahan viipottaessamme kompastuin ja sanoin "perrrkele" niin eräs niistä frakkipukuisista kysyi "et kai nääki oo Tampesterista?" Ei naurattanut silloin kun pakkastakin oli -45C mutta jälkikäteen olen tapaukselle hymyillyt.

   Lainaa

  68. Tulos: +88 (94 ääntä)
   profiili: Mikä hitto siinä on kun naiset huomioivat toisissaan aina ulkonäön/vaatteet/laukun/kengät? Jos ei kaverilleen arvostele, niin mielessään vähintään. Ahdistavaa pinnallisuutta. Jos meillä on joku muijan kaveri kylässä, niin lähinnä puheet on laihduttamisesta, laukuista, meikeistä tai jostain muusta yhtä turhasta. Puhukaa välillä vaikka helvetti ulkopolitiikasta, ainiin, ette tiedä siitä mitään.
   Ja mitenköhän se on meidän muiden vika, että olet ihan itse valinnut jonkun juoruilevaa pissiksen?

   Lainaa

  69. Tulos: +87 (87 ääntä)
   Oltiin siskon kanssa paikallisjunassa Berliinissä, kun eteemme istui pariskunta. Mies alkoi kovaäänisesti arvostella suomeksi meidän vaatteita (tummanpuhuvia rokkarityylisiä), että miten tuollaisissa vaatteissa ja meikissä kehtaa edes liikkua. Vilkaistiin ohimennen siskoni kanssa toisiamme, että nyt ollaan ihan hiljaa ja kuunnellaan kaikki. Mies jatkoi ja jatkoi arvostelua ja naureskeli siinä itsekseen, kun nainen taas sanoi, ettei kannattaisi tuolleen puhua, kun ei ikinä tiedä kuka ymmärtää. Kun olimme poistumassa junasta, niin siskoni kysyi minulta: "Eikös tämä olekkin meidän pysäkki?" Vastasin selvällä suomella, että kyllä on. En ole ikinä nähnyt niin punaista naamaa, kun sillä arvostelijalla :D

   Lainaa

  70. Tulos: +36 (38 ääntä)
   jj: Oltiin reissulla etelässä ja siinä joukolla sisämaahan viipottaessamme kompastuin ja sanoin “perrrkele” niin eräs niistä frakkipukuisista kysyi “et kai nääki oo Tampesterista?” Ei naurattanut silloin kun pakkastakin oli -45C mutta jälkikäteen olen tapaukselle hymyillyt.
   Kuinka etelässä olitte, Tulimaassako?

   Lainaa

  71. King Arthur 16.2.2017 19:34
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Tuli tää ketju mieleen tänään töissä. Olen kirjastontätinä ja hyllyttäessä alkoi ottaa pattiin kahden opiskelijan kovaääninen kikattelu ja puheensorina. Nyt on se aika vuodesta kun opiskelijat kansoittaa koko kirjaston ja hiljaisuus on kultaa. Tämän hatutuksen takia mulkaisin tahattoman ärtyneesti näitä eläväisiä koululaisia jolloin he vaihtoivat kielen ruotsiin. Eikä edes kovin paljon pienempään volyymiin. Tuli mieleen se kun Homer laittaa radion lujemmalle peittääkseen sen että on juuri pieraissut.

   Lainaa

  72. Arthur Brown 17.2.2017 8:18
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   kyybeli: Jos miesporukka oikein keskusteli siitä kuinka “ruma” Sabrina on, miksi yksi “tiiraili” häntä ja oikein tervehti? Ei yleensä tuollaista haukun kohteena olevaa hylkiötä mitenkään lähestytä -> Homma haiskahtaa.
   Tästä on pidempi juttu jossain. Meni jotenkin niin, että tarjosivat haukkumisen jälkeen pullollisen skumppaa, jne.. ja tutustuivat paremmin. Jännästi kyllä leikattu täällä.

   Lainaa

  73. Tulos: +55 (59 ääntä)
   profiili: Mikä hitto siinä on kun naiset huomioivat toisissaan aina ulkonäön/vaatteet/laukun/kengät? Jos ei kaverilleen arvostele, niin mielessään vähintään. Ahdistavaa pinnallisuutta. Jos meillä on joku muijan kaveri kylässä, niin lähinnä puheet on laihduttamisesta, laukuista, meikeistä tai jostain muusta yhtä turhasta. Puhukaa välillä vaikka helvetti ulkopolitiikasta, ainiin, ette tiedä siitä mitään.
   Ehkä kannattaa katsoa sinne peiliin, jos tunnet vain tuollaisia naisia. Vakka kantensa valitsee jne.

   Lainaa

  74. Tulos: -18 (40 ääntä)
   Tästä tuli mieleen se kun olin perhelomalla vanhempien kanssa Kanarialla noin 13-vuotiaana vuonna nakki ja peruna. Ranma 1/2 oli just rantautunu Suomeen ja himmeä weeaboo vaihe meitsillä. Huikkasin sit arigato tarjoilijalle, joka katto mua hämmentyneenä ja sano ok. Vanhemmat oli kuolla häpeestä :(

   Lainaa

  75. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Jokapäiväistä kaksikieliselle ihan Suomessakin, venäläisiä löytyy joka paikasta ja todellakin olettaa ettei kukaan ymmärrä kun en asu mitenkään lähellä rajaa. Monet keskustelut olen salakuunnellut missä minua tai jotain muuta ihmistä haukutaan ja lähtiessäni olen näpäyttänyt että kannattaa miettiä mitä suustaan päästää. Hyötyäkin on, monesti olen myös auttanut turisteja joilla ei ole kielitaitoa, milloin on joku muksu eksynyt äidistään kaupassa eikä henkilökunta ymmärrä mitä lapsi selittää ja milloin joku halus tietää mikä suomiviina ois parasta Alkossa :DD

   Lainaa

  76. mieti missä riitelet 20.2.2017 0:44
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Itsehän satuin samaan hissiin kerran suomalaisen perheen kanssa ulkomailla, toisella puolella maailmaa, ja perheen vanhemmilla oli lievää sanaharkkaa siinä sitten. He toki kuvittelivat, etten ymmärrä. Oli aivan pakko yhdessä kohtaa keskeytyää ja kysyä "Mistä päin Suomea olette?" Tokaisivat, että Espoosta ja olivat hiljaa koko loppu matkan ylös asti. Onneksi en ehtinyt kuulla mitään ihan kamalaa kun keskeytin riidan. :D En käsitä millä tuurilla satuttiin samaan hissiin, kun kuitenkin todella kaukana Suomesta oltiin, eikä hississä ollut muita. Terkkuja vaan jos tunnistat itsesi.

   Lainaa

  77. Satunnainen randomi 20.2.2017 1:17
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Tiivitaavi: Joskus illalla oltiin Brasovin juna-asemalla Romaniassa odottamassa junaa kavereiden kanssa. Oltiin ainoa junan odottajat hetken aikaa. Sitten kaksi tyttöä ilmesty paikalle kanssa ja alkoivat puhua suomea. Jotenkin hämmentävä tilanne, kun ainoat 6 ihmistä jotka siellä olivat, oli suomalaisia ja kun ei tuo Brasov edes ole mikään niin suosittu turistirysä, missä olisi odottanut tyrmäävänsä muihin suomalaisiin.
   Mitäs se yksi maailmanmatkaaja selitti joku vuosi sitten, että on pärjännyt suomella tähän asti lähes joka puolella, myös mm. Pohjois-Koreassa.

   Lainaa

  78. Tulos: +41 (43 ääntä)
   Nyt iski matkakuume! Haluan lähteä ulkomaille salakuuntelemaan suomalaisia.

   Lainaa

  79. Tulos: +26 (36 ääntä)
   profiili: Mikä hitto siinä on kun naiset huomioivat toisissaan aina ulkonäön/vaatteet/laukun/kengät? Jos ei kaverilleen arvostele, niin mielessään vähintään. Ahdistavaa pinnallisuutta. Jos meillä on joku muijan kaveri kylässä, niin lähinnä puheet on laihduttamisesta, laukuista, meikeistä tai jostain muusta yhtä turhasta. Puhukaa välillä vaikka helvetti ulkopolitiikasta, ainiin, ette tiedä siitä mitään.
   Vittu mitä naurettavaa yleistämistä. Jos muijas on niin pinnallinen niin mikset jätä sitä? T: Luonnontieteestä, taiteesta, filosofiasta, astronomiasta, argeologiasta, politiikasta ja erilaisista kädentöistä kiinnostunut nainen.

   Lainaa

  80. liejuryömijä 20.6.2017 3:28
   Tulos: +21 (31 ääntä)
   profiili: Mikä hitto siinä on kun naiset huomioivat toisissaan aina ulkonäön/vaatteet/laukun/kengät? Jos ei kaverilleen arvostele, niin mielessään vähintään. Ahdistavaa pinnallisuutta. Jos meillä on joku muijan kaveri kylässä, niin lähinnä puheet on laihduttamisesta, laukuista, meikeistä tai jostain muusta yhtä turhasta. Puhukaa välillä vaikka helvetti ulkopolitiikasta, ainiin, ette tiedä siitä mitään.
   Ei kukaan pakota seurustelemaan naisten kanssa, jos se on noin kamalaa :(

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: venäjä, ruotsi, espanja, suomi, kieli, nolo, pukuhuone, Sabrina