Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Firmalle sivut

Paljon ne maksaa?
Firmalle sivut

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 131 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +3237 (3257 ääntä)
   Jos se on niin helppoa niin neiti tekee ihan itse.

   Lainaa

  2. Tulos: +2084 (2096 ääntä)
   Jep jep.... Sivujahan on tosiaan netti täynnä :D aika paljon on tekijät saanu pullaa ja kahveeta

   Lainaa

  3. insinööri 11.10.2016 1:36
   Tulos: +1940 (1950 ääntä)
   Kun ne sivut on niin helppo ja nopea tehdä niin miksi ei tee itse? Samalla hoituisi huollot sun muut ja voi lopuksi itselleen tarjota kahvit hyvästä työstä.

   Lainaa

  4. Luomuteurastaja 11.10.2016 1:37
   Tulos: +1125 (1137 ääntä)
   Nyt jäi harmillisesti piiloon tän Helin ammatti. Olis voinut pyytää tekemään "sukulaisalennuksella" jonkin homman.

   Lainaa

  5. Tulos: +1190 (1218 ääntä)
   Heli on just tätä pahinta pohjasakkaa joka kuvittelee tietävänsä asiat paremmin, kuin ammattilainen. Perkele, jos kerran tiedät, niin mikset itse tee niitä sivuja??! Ainiin.."kun sä oot niin näppärä!" Ja sit noille pitäis vielä yrittää hymyillä vaikka tuo ei ansaitse kyynisintäkään tekohymyä.

   Lainaa

  6. kansankynttilä 11.10.2016 1:41
   Tulos: +826 (830 ääntä)
   Heli on hyvä ja tekee itse. Ja tuottaa sitten firmansa palveluja kahvipalkalla kaikille sukulaisille. Maksimissaan sisäänostohintaan. Kun ei sille itselleenkään tuu muita kuluja. Tai jos tulee niin silti

   Lainaa

  7. Tulos: +1554 (1564 ääntä)
   "Ku sinä oot nii näppärä käsistäs nii voit varmaa näi sukulaisten kesken rakentaa mulle talon kahvipalkalla. Onhan noita taloja kadut pullollaan!"

   Lainaa

  8. Tulos: +1050 (1056 ääntä)
   Tuosta kahvipalkan tarjoamisesta voisi sanoa jo pelkästään vaikka mitä, mutta mun isoin ärsytyksen aihe on tollanen hemmetin vänkääminen. Tuossakin Janika sanoi selvällä suomen kielellä kolmeen (3) otteeseen, että hänen miehensä ei korjaa koneita, mutta Heli jaksaa inttää vastaan, että kyllähän se nyt näppäränä poikana korjaa pelit ja vehkeet, kun kerta osaa nettisivujakin tehdä. Eihän se paljoa vaadi ei.

   Lainaa

  9. Tulos: +833 (839 ääntä)
   Se mikä näille "no eiks tää nyt hei kahvipalkalla" -porukoille ei mene jakeluun on että ei siinä materiaaleista makseta vaan työstä. Ok, jos haluut sellaset sivut mihin menee 5 sek, niin sitte voin tehdä ilmaseks -- voin vaikka tehä Wordpress-tunnarit jollekki sukulaistädille ja näyttää sille että mihin laitetaan teksti ja mihin kuvat. Semmonen menis kahvipalkalla. Mutta jos pitää ruveta jotain oikeita sivuja vääntämään, niin siihen menee aikaa, ja aika maksaa vaikkei materiaalit maksaiskaan. Pistäiskö Heli ite kymmenen tuntia johonkin typerään kahvikupillista vastaan? No ei varmana pistäis. Järki nyt käteen ja koettakaa hiffata että työstä maksetaan! Eri asia sitte ois tää "tee sä mulle nettisivut ni mä hoidan sun juhlien cateringin" -meininki, tahi sitten ihan vapaaehtoistyö jos nyt joku kokee sen tärkeäksi että ryhmälle X saadaan ilmaseks nettisivu.

   Lainaa

  10. Tulos: +1225 (1227 ääntä)
   "Etkö sä ollukin siivooja?" "Joo, miten niin?" "Mietin vaan et voisit tulla siivoon mun kämpän." "Paljonko maksat?" "Aattelin ihan kahvipalkalla." "Kuulostaa reilulta, nähdään tiistaina!"

   Lainaa

  11. Tulos: +332 (336 ääntä)
   ole sitten ilman.

   Lainaa

  12. Tulos: +711 (717 ääntä)
   Piheys ja vähättely, mikä mahtava kombo.

   Lainaa

  13. Tulos: +551 (553 ääntä)
   Mää suorastaan vihaan tuollasia ihmisiä jotka luulee että tietää kaiken asioista joista ei oikeesti ymmärrä mitään ja sitte ku kerrotaan miten asia oikeesti on ammattilaisen näkökulmasta väitetään silti vastaan. Raivostuttavaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +444 (450 ääntä)
   Heli, tee ite ja säästä! Voi olla, että muutaman tunnin ähertämisen jälkeen alkaa tekeen mieli maksaa ammattilaiselle.

   Lainaa

  15. Tulos: +612 (616 ääntä)
   Vaikuttais siltä, että isoin syy IT-ammattilaisen työn arvostuksen puutteeseen on nyt taas tässäkin tapauksessa se, ettei vaan ymmärretä yhtään mitään näistä "tietsikka jutuista". Jos ei osaa edes omia Windows-päivityksiään hoitaa, niin viittais vähän tähän. Heli varmaan luulee, että nettisivut tehdä pyöräyttää ihan maksimissaan kymmenessä minuutissa.

   Lainaa

  16. Tulos: +463 (469 ääntä)
   Tässä vuosien varrella olen huomannut, että parempi olla mainitsematta sukulaisille ollenkaan, että työskentelee IT hommien parissa. Saa koko ajan yhteydenottoja milloin mistäkin, välillä on kone rikki ja välillä halutaan hassut omat kissasivut nettiin. Ja tietysti kahvit vaivanpalkaksi. Edes täydellä hinnalla tai "sukulaisalennuksella" en enää tee sukulaisille hommia, aivan liikaa draamaa tulee niistäkin aina.

   Lainaa

  17. Tulos: +208 (218 ääntä)
   Luulen, että Helin mielestä joku kotisivukoneella tehty surkea räpellys ja täysin kustomoitu wordpresssaitti täysin Heliä varten suunnitellulla yritysilmeellä on molemmat yhtä vaikeita tehdä. Toinen vaan vaatii hiukan kliksuttelua netissä, että saa "samanlaisen nettisivun kun kaikilla muillakin" ja toinen oikeita töiden tekemistä. Tällaisen pilipalifirmojen pitäisi tehdä ensin se kotisivukonesaitti itse ja sitten kun ymmärtää mikä nettisivu edes on, voisi uudestaan tiedustella, josko joku tekisi hänelle sellaisen. Vinkkinä voisi mainita, että sinun itse aiheuttamiesi sotkujen siivoominen omalla koneellasi ei liity mitenkään internetsuunnittelijan hommiin.

   Lainaa

  18. Tulos: +313 (321 ääntä)
   Jos wintoosa pitäisi päivittää uusimpaan (kymppiin) niin siitä ei tiedä jeesuskaan kuinka kauan siinä menee ja kuinka helposti se sinne sisälle menee. Kokemusta on kuuden koneen päivittämisestä. Helpoimmassa meni sisälle kahdella klikkauksella ja sillä että antoi raksuttaa yksinään noin tunnin. Hankalimpaan menikin sitten koko viikonloppu. Ja keissi olutta ketutukseen.

   Lainaa

  19. Tulos: +379 (383 ääntä)
   Suututtaa tämmöset ihmiset, jotka kuvittelee, että kun joku tuttu osaa jotain tehdä, niin hän tekee sen minulle ilmaiseksi. Oli kyse nettisivuista, parturoinnista, sähkötöistä tai mistä tahansa. Tietty voi pyytää ammattilaista kaverina vilkasemaan jotain ohimennen mutta tämä, että duunaa mulle sivut nollasta on jo niin mulkkua, ettei mitään rajaa!

   Lainaa

  20. Tulos: -60 (74 ääntä)
   Tonyboy: Suututtaa tämmöset ihmiset, jotka kuvittelee, että kun joku tuttu osaa jotain tehdä, niin hän tekee sen minulle ilmaiseksi. Oli kyse nettisivuista, parturoinnista, sähkötöistä tai mistä tahansa. Tietty voi pyytää ammattilaista kaverina vilkasemaan jotain ohimennen mutta tämä, että duunaa mulle sivut nollasta on jo niin mulkkua, ettei mitään rajaa!
   rkof

   Lainaa

  21. Tulos: +170 (172 ääntä)
   Hep0: rkof
   Mitä?

   Lainaa

  22. Tulos: +190 (194 ääntä)
   Ei huhhuh. Kunnon työstä joutuu maksamaan. Tee sivut itse jos kerran on niin pieni homma että kahvipalkka riittäisi.

   Lainaa

  23. Tulos: +253 (269 ääntä)
   Heli on hyvä ja opiskelee alaa 3,5v harjoitteluineen päivineen ja tulee sen jälkeen kertomaan miten hän kyllä "nopeasti pyöräyttää" parit nettisivut kahvia vastaan.

   Lainaa

  24. Tulos: +267 (273 ääntä)
   Tiiviste: “Etkö sä ollukin siivooja?” “Joo, miten niin?” “Mietin vaan et voisit tulla siivoon mun kämpän.” “Paljonko maksat?” “Aattelin ihan kahvipalkalla.” “Kuulostaa reilulta, nähdään tiistaina!”
   Meillekin saa tulla. Voin vielä ostaa siivousvälineet ja -aineet, niin ei mene materiaalikulujakaan.

   Lainaa

  25. Tulos: +205 (211 ääntä)
   Vois tulla Heli vaikka kahvipalkalla meille siivoomaan. Eihän siinä mene kuin muutama hassu tunti viikossa. Ja kaikki välineetkin meillä on valmiina... Vittu mikä aasi...

   Lainaa

  26. Paremmin tietäjä 11.10.2016 7:03
   Tulos: +216 (220 ääntä)
   Saathan sä Heli haaveilla. Jokainen, joka olettaa toisen tekevän töitään ilmaiseksi tai kahvipalkalla, katsoo peiliin ja miettii, tekisikö itse. Niin, ei, sitähän minäkin. Tee Heli itse ilmaiseksi ensin.

   Lainaa

  27. kaulakiikku 11.10.2016 7:12
   Tulos: +226 (266 ääntä)
   Minua tumpelona ärsyttää aivan järjettömästi ne ammattiosaajat (alasta viis) jotka lupaa hoitaa sun ongelman ja sitten sanovat "maksa omantunnon mukaan". Vtustako minä tiedän tarjoanko 20 euroa vai 1000 euroa - miksei sitä prkl voi sanoa mikä sun työsi arvo on kun kerran tunnet alan ja sen hintatason? Sitä näyttää ihan sairaan pöljältä jos tekijä on odottanut satasia ja saakin vain muutaman rupusen kympin, kun EI VAIVAUDU ESITTÄMÄÄN HINTAPYYNTÖÄ. Ja sit rutisee jälkikäteen kavereille, että olipa taas urpo hyväksikäyttäjä liikenteessä, kuvittelee saavansa kaiken puoli-ilmaiseksi.

   Lainaa

  28. Tulos: +300 (300 ääntä)
   Kaiken jo mainitun lisäksi itseäni inhotti myös ajatus, että kutsuun tulla käymään sisältyy palvelus tehdä tietsikkajuttuja. Jos ihmisellä on tietokone, it-ammattilainen ei saa tulla muuten vain kylään. Niinkö? Esim. mieheni veli on sähkömies, mutta häntä ei todellakaan laiteta vetämään meidän kodin johtoja uusiksi joka kerta, kun kahville pyydetään. Vai pitäisköhän?

   Lainaa

  29. Niimpäniin 11.10.2016 7:38
   Tulos: +225 (225 ääntä)
   Minkälainen uuno pitää olla, että pitää kutsua joku päivittämään Windows. Minulla se ainakin päivittää itse itseään liiankin kanssa.

   Lainaa

  30. Tulos: +54 (84 ääntä)
   Red: Vaikuttais siltä, että isoin syy IT-ammattilaisen työn arvostuksen puutteeseen on nyt taas tässäkin tapauksessa se, ettei vaan ymmärretä yhtään mitään näistä “tietsikka jutuista”. Jos ei osaa edes omia Windows-päivityksiään hoitaa, niin viittais vähän tähän. Heli varmaan luulee, että nettisivut tehdä pyöräyttää ihan maksimissaan kymmenessä minuutissa.
   No siis kyllähän ne tekee. Word auki ja tekstiä ja tallenna html muodossa. Sivut valmiit. :D Ei ne nätit ole eikä ne näy ulkomaailmaan. Mutta kyllä sivut 10min väkertää.

   Lainaa

  31. Tulos: +111 (111 ääntä)
   Meidän alaa vaivaa kyllä veemäinen maine. Kuvitellaan, että jos on ostanut jonkun tuotteen, niin sillä olisi oikeutettu ikuiseen tukeen veloituksetta. Kotisivuhommissa ei tajuta edes sitä, että mitkä on hyvän sivun perusteet ja kuinka paljon töitä se vaatii vaikka ne tehdäänkin julkaisujärjestelmällä.

   Lainaa

  32. Alkaa riittää 11.10.2016 7:45
   Tulos: +188 (194 ääntä)
   'Tutuilta tuplahinta' toimii tässäkin vallan mainiosti.

   Lainaa

  33. Tulos: +217 (217 ääntä)
   Se on kiva sitten nettisivujen tekijöiden maksella kaupassa ostoksia, vuokraa ja autoon bensaa niillä pullakahveilla.

   Lainaa

  34. Tulos: +272 (286 ääntä)
   Maksoin just firman nettisivuista 20k€... Mitähän sanoisi Heli siihen :D

   Lainaa

  35. Tulos: +129 (133 ääntä)
   Voi Heli: Jos se on niin helppoa niin neiti tekee ihan itse.
   Heli voi itse tehdä hommat, jos osaa kirjoittaa. Sivuja väsätessään hän ehkä tajuaa, ettei 600 olisi ollutkaan paha hinta. Siinä helposti viikko vierähtää kun ehtoot töiden jälkeen väsää sivujaan. Siinä menee melkoisesti kahvia ja pullaa. Käyttiksen päivittäminen ja virustarkastus ovat käyttäjätason hommia. Jos hankkii koneen, on opeteltava päivittämään käyttis ja rutiininomaisesti tarkastamaan virukset sekä tekemään varmuuskopio tiedostoistaan. Ei vasara ja sahakaan paljon maksa, mutta niillä voi osaava rakentaa 300 000 euron talon. Osaamaton saa pilattua polttopuiksi ison kasan kallista sahatavaraa.

   Lainaa

  36. Yrittäjä? 11.10.2016 8:54
   Tulos: +207 (207 ääntä)
   Mua huolestuttaa tässä myös näiden yllämainittujen lisäksi se, että tää ihminen on ilmeisesti itse yrittäjä. En kovin pitkäikäistä yritystä kyllä odota, jos hänen mielestään ei tartte materiaalien päälle pyytää minkäännäköstä voittoa... Saatika kun ei oo materiaa ollenka.

   Lainaa

  37. Tulos: +181 (181 ääntä)
   Auto pitäskin katsastaa.. jos vien auton paikalle ja kahvipaketin palkaksi niin luulis hoituvan sillä? Eihän sekään vaadi ku pientä vilkasua..

   Lainaa

  38. Tulos: +74 (78 ääntä)
   Kaljapalkalla voisin mennä, tosin rahalla pääsis halvemmalla :P

   Lainaa

  39. Tulos: +151 (151 ääntä)
   Voi, jäi kiinnostamaan miten keskustelu jatkui ja mitä Janika vastasi. Kenelläkään tietoa?

   Lainaa

  40. Tulos: +44 (44 ääntä)
   Vitun ääliö

   Lainaa

  41. Tulos: +106 (106 ääntä)
   Kahvipalkalla? Kyllä ihmiset voivat olla törkeitä!

   Lainaa

  42. Tulos: +37 (63 ääntä)
   Helin kannattaisi harkita yrittäjäksi ryhtymistä niin selkenisi muutamat asiat ja loppuisi marmatus.

   Lainaa

  43. Lillukanvarsi 11.10.2016 10:36
   Tulos: +135 (141 ääntä)
   Heli, painu helvettiin. Jos sulla on oma firma, niin kuinka paljon teet itse ilmaista työtä, edes tutuille ja kahvipalkalla?

   Lainaa

  44. Tulos: +210 (218 ääntä)
   Logiikka taas kohillaan "Ei näin halpaan koneeseen tarvi tehdä niin kalliita sivuja" Tolla älyllä ei kannata mitään bisnestä tehdä. ikinä.

   Lainaa

  45. Tulos: +200 (200 ääntä)
   Mimmu: Maksoin just firman nettisivuista 20k€… Mitähän sanoisi Heli siihen
   Aika tyhmää. Oisit pyytänyt sukulaiselta tai tutulta kahvipalkalla! Kyllähän ammattilaiset tekee mieluusti hommia ilmaiseksi, siivoja siivoo, sähkäri vetää sähköt, parturikampaaja leikkaa hiukset ja puutarhuri istuttaa sun pensasaidan. Mikäs sen mukavampaa kuin tehdä samaa duunia ilmaiseksi sen 8h päivän jälkeen :)

   Lainaa

  46. Tulos: +290 (290 ääntä)
   Janika ei selvästi halunnut pahoittaa Helin mieltä ja aloittaa mitään sukukirvesriitaa, joten todella ihanaa, että Eero tuli avuksi ja koitti heittää faktaa tiskiin! <3 Eeroja tarvitaan, kun vanhemmat sukulaiset yrittävät hyväksikäyttää nuorempiaan ja sosiaalisista syistä nuorten kieltäytyminen voi olla hyvin hankalaa.

   Lainaa

  47. tietokanta-asiantuntija 11.10.2016 10:54
   Tulos: +202 (204 ääntä)
   Tiedän tämän ihmistyypin. Työskentelen tietokanta-asiantuntijana ja minultakin kysytään kaikkea mahdollista it-alaan liittyvää ja pyydetään tekemään kaikkea mahdollista - myös nettisivuja. Ei vain mene yleensä jakeluun, etten osaa vaan osaamiseni on ihan muualla. Ihmiset vain näkevät koko it-alan yhtenä, jossa yhden asian osaaminen tarkoittaa kaiken osaamista.

   Lainaa

  48. Tulos: +102 (102 ääntä)
   Juuri tämän takia vihaan graafista suunnittelua, mutta enemmän kyllä silti rakastan.

   Lainaa

  49. Tulos: +112 (112 ääntä)
   Tää jaksaa aina vaan hämmentää, kun ihmiset aattelee, että tutut tekee jonkun työteliään työn ilmaiseksi. Neuvoja toki voi antaa ilmaiseksi, mutta että sitten pitäs ihan se työkin tehdä. Eikö nää ihmiset itse ajattele, et jos joku pyytäisi niiltä ammattitaitonsa käyttämistä jollain veen "kahvipalkalla", niin eikö niitä ottais päähän. Vai onko kaikki tän tyyliset ihmiset sellasissa duuneissa, joita kukaan muu ei halua hyödyntää? Itselläni takana muutamastakin eri alasta syvempi tietämys ja muutamaan kertaan tullut tuota kommenttia eikä vain perhetutuilta vaan muutamalta kollegalta. "Sullakun on tuo kokin ammattipätevyys ja et enää niitä töitä tee, niin varmaan ihan tekemisen ilosta nyt tekisit meille ilmaiseksi ruoat 100 hengelle?" Joo, en.

   Lainaa

  50. Tulos: +94 (96 ääntä)
   Teen b2b:tä IT-alalla ja on kyllä sanottava, että pienille yhden ihmisen firmoille teen enää harvoin mitään. Vaikka kyseessä ei olisi kaverin kaveri, sukulainen tai muukaan alennusotus, niin viimeistään ylläpidon odotetaan tapahtuvan Pirkka-kahvia vastaan. Parin sadan euron korvauksilla ei ole paljoakaan väliä, kun huvittaisi ostaa perunoiden lisäksi proteiinia sinne kattilaan. Jokainen projekti kuitenkin on ihan oikeita töitä ja tonnin parturisivuja pitäisi tehdä yksi viikossa, että saisi 2 tonnia tilille kuukaudessa.

   Lainaa

  51. Tulos: -2 (48 ääntä)
   insinööri: Kun ne sivut on niin helppo ja nopea tehdä niin miksi ei tee itse? Samalla hoituisi huollot sun muut ja voi lopuksi itselleen tarjota kahvit hyvästä työstä.
   Tuo on oikea asenne, tarjoa kahvit, mutta älä pullaa se läskistää.

   Lainaa

  52. Tulos: +131 (133 ääntä)
   Mitä tämä Helin firma tekee elääkseen? Ehdotan että nyt kaikki sinne jonottamaan ja vaatimaan palvelua samalla periaatteella: "vähän vaan tarttis", "sinähän näppärästi siinä samalla" ja "mitään en maksa".

   Lainaa

  53. Tulos: +154 (154 ääntä)
   Elämäntarinani. t: vittuuntunut graafikko

   Lainaa

  54. Tulos: +171 (175 ääntä)
   Samaistuin! Olen IT-alalla päivätöissä, ja tottakai minullakin aikoinaan oli se tilanne että about kaikki sukulaiset olivat ilmaisia palveluja vailla. Juuri tämä sama kaava: "Tulet käymään niin keitän kahvit. Samallahan sinä sitä-tätä-tuota-jne-jne-jne...". Kukaan ei *koskaan*, siis _IKINÄ_ tarjonnut rahaa, ei niin lantin lanttia. Oletus näytti olevan se että kupillisella huonoa pirkka-kahvia saa (ja kehtaa) olla vailla mitä vain. Mitta täytti siinä kohtaa kun eräs sukulaismies - yrittäjä hänkin - soitti keskellä yötä "NETTI EI TOIMI AUTA!". Ilmeni että netti pätki hänen kotonaan ja haittasi viihdekäyttöä; siis vika ei ollut hänen toimistolla, joka edes periaatteessa ja edes ajatuksena olisi ollut piirun verran eri tapaus. Siitä tapauksesta lähtien olen vastannut kaikille kyselijöille että 380 euroa alkava tunti ALV0, klo 20 - 08 välisenä aikana hinta on kertaa pii (3,1415...). Se soittelu ja kerjääminen loppui yllättävän pian. Don't get me wrong; oikeasti osaamattomille lähisukulaisille tehdään edelleen se mitä osataan, kysymättä ja ilmaiseksi. Hinnasto on voimassa näille kaukosukulaisille, tutun tutuille, sun muille venkuloille jotka eivät koskaan pidä mitään yhteyttä - kunnes soittavat heti kun on jokin ongelma tietokoneen/internetin/firman veppisivujen/firman laskutuksen/firman pankkiyhteyden/firman kopiokoneen/lähes-minkä-tahansa kanssa.

   Lainaa

  55. Tulos: +160 (160 ääntä)
   Toinen vakiokaava näissä sukulaisille tehtävissä "tieto kone hommissa" on se, että jos kosket johonkin yhden kerran, niin olet siitä kuolemaasi saakka vastuussa. Esim: 1) Päivitä sukulaisen tietokone samalla kun olet muutenkin siellä käymässä. No big deal, siinähän se samalla hoituu. 2) Sukulainen soittaa kahden vuoden kuluttua: tämä kone on rikki, hoidapa sinä tämä kun sinähän sen silloin viimeksi päivitit. (+ kahvit keitän jne. normisetti.) Pahimmillaan tuon vastuun oletetaan automaattisesti laajenevan koskemaan täysin rajoituksetta myös muita taloudessa olevia laitteita, esim: TV kadotti kuvan, sinähän kun sen tietokoneen päivitit niin laitat tietysti tämänkin kuntoon.

   Lainaa

  56. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Että kyrsii tällaiset ihmiset

   Lainaa

  57. Tulos: +166 (166 ääntä)
   asd: Tässä vuosien varrella olen huomannut, että parempi olla mainitsematta sukulaisille ollenkaan, että työskentelee IT hommien parissa. Saa koko ajan yhteydenottoja milloin mistäkin, välillä on kone rikki ja välillä halutaan hassut omat kissasivut nettiin. Ja tietysti kahvit vaivanpalkaksi. Edes täydellä hinnalla tai “sukulaisalennuksella” en enää tee sukulaisille hommia, aivan liikaa draamaa tulee niistäkin aina.
   Sukulaisille ei kyllä kannata mainita oikein mitään ammattia. "Viittitkö tässä kahvin lomassa vilkaista, kun mulla on tuolla jalassa tollanen vaiva-" -No tota, mähän olen hammaslääkäri... "Mulla olis pieni pihaprojekti, sähän voisit tulla kuopaisemaan sillä firmas kaivurilla äkkiä putkille kuopat, voin heittää pari kymppiä vaikka sukulaisia ollaankin." -... "Mä ajattelin että sähän voisit tehdä mulle häämeikin ja kampauksen, saisit hyvää mainosta ja näkyvyyttä ilmaiseksi." -... Ihan vaan muutamia mitä on sivusta tullut kuultua erinäisissä kahvipöydissä. Onneksi mä olen niin hyödytön että kukaan ei ole koskaan pyytänyt mitään:D T. Historian opettaja

   Lainaa

  58. Tulos: +96 (96 ääntä)
   Huoh. Työskentelen myös itse alalla, josta on helppo tuttujen ja sukulaisten vaatia palveluksia. Eivät koskaan tarjoa edes niitä pullakahveja, vaan ihan ilman mitään palkkiota pitäisi tehdä monen päivän duunit. :D Eivät myöskään tajua, että kääntäjillä, kuten kaikilla muillakin ammattilaisilla, on ne omat alueet, joille on erikoistuttu. Jos minä olen erikoistunut esimerkiksi markkinointiin, niin ei minulla silloin ole tarpeeksi ammattitaitoa tai sanastoa tehdä lääketieteen käännöksiä. Jos halutaan laatua, niin kyllä siihen palkataan se erikoistunut ihminen ja sille myös maksetaan rahassa.

   Lainaa

  59. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Tonyboy: Mitä?
   jos se on mainospuhe runescapen klaaniin... ;) http://www.rsclanbase.com/clans/runite-knights-of-finland/defence

   Lainaa

  60. Tulos: +156 (156 ääntä)
   Itse raksamaalarina saan aika paljonki pyyntöjä, et "jos nopee tuut vaa korjaa yhen seinän, eihä sellasee pensselin heilutteluu kauaa mee." Yleensä sanon, et 20e tunti, sukulaisille 25 ni toteevat et tekevät kuitenki ite. Sit parin päivän päästä soittavat nöyränä perään, et jos tulisin kuitenki ja maksavat kunnon palkan, kun ovat tajunneet ettei se seinän kittaus ja maalaus ihan "helppoo pensselin heilutteluu" ookaan. Jos jotai oon elämäni aikana oppinu ni sen, ettei ikinä pidä mennä aliarvioimaan toisen ammattia. Ammattilainen kun saa vaikeimmankin duunin näyttämään helpolta.

   Lainaa

  61. Tulos: +59 (61 ääntä)
   tietokanta-asiantuntija: Tiedän tämän ihmistyypin. Työskentelen tietokanta-asiantuntijana ja minultakin kysytään kaikkea mahdollista it-alaan liittyvää ja pyydetään tekemään kaikkea mahdollista – myös nettisivuja. Ei vain mene yleensä jakeluun, etten osaa vaan osaamiseni on ihan muualla. Ihmiset vain näkevät koko it-alan yhtenä, jossa yhden asian osaaminen tarkoittaa kaiken osaamista.
   Tuohon viimeseen lauseeseen törmää ihan firmoissa. Monessakin paikassa mikrotuki on sitten yleensä se taho jolta pyydetään kun työpaikalla ei toimi tietokone, puhelin, lamppu (okei, ei liity atk-alaan, mutta kuvastaa hyvin sitä skaalaa), jne. jne. jne. Vähänkään jos on elektroniikkaa mukana niin mikrotukihan sen korjaa.

   Lainaa

  62. Näin sen näin 11.10.2016 13:57
   Tulos: -139 (155 ääntä)
   Eikö kellään muulla tullut sellaista fiilistä että tämä on sepitetty juttu?

   Lainaa

  63. Tulos: +23 (57 ääntä)
   Vddgg: Luulen, että Helin mielestä joku kotisivukoneella tehty surkea räpellys ja täysin kustomoitu wordpresssaitti täysin Heliä varten suunnitellulla yritysilmeellä on molemmat yhtä vaikeita tehdä. Toinen vaan vaatii hiukan kliksuttelua netissä, että saa “samanlaisen nettisivun kun kaikilla muillakin” ja toinen oikeita töiden tekemistä. Tällaisen pilipalifirmojen pitäisi tehdä ensin se kotisivukonesaitti itse ja sitten kun ymmärtää mikä nettisivu edes on, voisi uudestaan tiedustella, josko joku tekisi hänelle sellaisen. Vinkkinä voisi mainita, että sinun itse aiheuttamiesi sotkujen siivoominen omalla koneellasi ei liity mitenkään internetsuunnittelijan hommiin.
   INTERNETSUUNNITTELIJA :D

   Lainaa

  64. Tulos: +227 (231 ääntä)
   Tässä tulee mieleen vanhassa Spede-leffassa ollut pätkä, kun mies tuo autonsa korjattavaksi. Auton moottorissa olevaa ruuvia tarvii kääntää vai varttikierros ja tästä veloitus 10 markkaa. Asiakkaan tuohduttua että ethän sä tehnyt muut kuin vähän ruuvia käänsit niin tähän huolto: "se että ruuvia käännetään maksaa markan ja se että tiedän mitä ruuvia käännetään, maksaa 9 markkaa".

   Lainaa

  65. Elämänkoulu 11.10.2016 14:47
   Tulos: +40 (50 ääntä)
   Tässä tuoksahtaa voimakkaasti elämänkoulu AKA Hardvard.

   Lainaa

  66. King Arthur 11.10.2016 15:10
   Tulos: +133 (133 ääntä)
   Luovan alan työläisenä tämä kosketti syvälle. Sillä erolla että edes ei-sukulaiset asiakkaat ei tahdo uskoa että myös kuvataiteilijalle pitää maksaa työstä. Paras oli "Teetkö mun omakustanteiseen runokirjaan 250 kuvitusta? Ai paljonko maksaisi? Ne on ihan pieniä kuvituksia, äkkiäkös sinä ne satasella." Tai kustomoidut suuret työt joista ei haluta maksaa itse työn hintaa, eikä ainakaan könttänä etukäteen vaan erissä "sitten kun" jne.

   Lainaa

  67. Tulos: +113 (115 ääntä)
   Api: Tässä tulee mieleen vanhassa Spede-leffassa ollut pätkä, kun mies tuo autonsa korjattavaksi. Auton moottorissa olevaa ruuvia tarvii kääntää vai varttikierros ja tästä veloitus 10 markkaa. Asiakkaan tuohduttua että ethän sä tehnyt muut kuin vähän ruuvia käänsit niin tähän huolto: “se että ruuvia käännetään maksaa markan ja se että tiedän mitä ruuvia käännetään, maksaa 9 markkaa”.
   Tuli mieleen jostain lukemani korjaushinnasto: Normaali työ: 25 €/h Asiakas seuraa työtä: 50 €/h Asiakas neuvoo työtä: 75 €/h Asiakas osallistuu työhön: 100 €/h

   Lainaa

  68. Tulos: +147 (147 ääntä)
   Yli 20 vuotta sivuja työkseen tehneenä voin sanoa että varmaankin ihan tosi juttu. Näinhän se menee monessa muussakin asiassa että jos ei ymmärrä mitä se työ on ja mitä se vaatii niin ei sitä osaa hinnoitella eikä arvostaa. Toinen juttu on muusikoiden palkka. Olen soittanut bändeissä yli 30 vuotta ja edelleenkin aina kysytään kaikenmaailman kissanristiäisiin, firman pikkujouluihin yms. ilmaiseksi soittamaan "saathan siitä kokemusta"... Joo mutta kun olen jo soittanut semmoset 1500 keikkaa. En minäkään mene kysymään kirurgiystävältäni että voisitko vähän tuosta leikata luomea ja rasvapattia pois kyljestä, sulla kun on se veitsikin.

   Lainaa

  69. Tulos: +113 (113 ääntä)
   ...ja miten tyhmä voi yrittäjä olla, jos ei ymmärrä että työ ja käytetty aika maksaa?

   Lainaa

  70. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Luomuteurastaja: Nyt jäi harmillisesti piiloon tän Helin ammatti. Olis voinut pyytää tekemään “sukulaisalennuksella” jonkin homman.
   Lastentarhan opettaja ;)

   Lainaa

  71. Tulos: +104 (104 ääntä)
   Jahas, tässähän tulikin se syy miksi minä vaihdoin alaa. Kyllä. Eikä noiden sivujen tekemisessä ole vielä se itse tekeminen, mutta kun vinkuja itsekään ei oikein tiedä mitä sinne haluaa. Eli ihan omasta hihasta pitäisi satuilla yrityksen luritukset ja "kaikkee kivoi kuvii".

   Lainaa

  72. Tulos: +95 (95 ääntä)
   Pikkels: Sukulaisille ei kyllä kannata mainita oikein mitään ammattia. “Viittitkö tässä kahvin lomassa vilkaista, kun mulla on tuolla jalassa tollanen vaiva-” -No tota, mähän olen hammaslääkäri… “Mulla olis pieni pihaprojekti, sähän voisit tulla kuopaisemaan sillä firmas kaivurilla äkkiä putkille kuopat, voin heittää pari kymppiä vaikka sukulaisia ollaankin.” -… “Mä ajattelin että sähän voisit tehdä mulle häämeikin ja kampauksen, saisit hyvää mainosta ja näkyvyyttä ilmaiseksi.” -… Ihan vaan muutamia mitä on sivusta tullut kuultua erinäisissä kahvipöydissä. Onneksi mä olen niin hyödytön että kukaan ei ole koskaan pyytänyt mitään:D T. Historian opettaja
   Tulepa meille kaffelle ens viikonloppuna, ihan jos 10 tuntia pänttäät Euroopan sotia muksulle lauantaina ja ihmisen evoluution paukutat sunnuntaina, historian tentti on. maanantaina. Onneks se on sulle niin helppoo toixhissan opetus.

   Lainaa

  73. eiootottaprkl 11.10.2016 16:53
   Tulos: +75 (91 ääntä)
   Hohhooo, teen päivätyökseni sivuja, joiden budjeteissa puhutaan sadoistatuhansista. Ehdoton minimi 5000€, että omalla ajalla edes kusen mihinkään projektiin päin. Mee Heli roskiin.

   Lainaa

  74. Tulos: +55 (61 ääntä)
   http://www.hs.fi/m/talous/a1476154338670##comment-form Ehkä olisi kolumnisti voinut mainita myös inspiraation lähteen, mutta voi olla ettei kehdannut. "Taasko sä Jukka luet niitä feissarimokia, kun töitä pitäis tehdä." :D

   Lainaa

  75. Tulos: +131 (135 ääntä)
   Mä olenkin ihan paska jätkä. Aina kun joku sukulainen kinuaa multa jotain, sanon että joo, hei, soita Erkki-Liisalle meidän firmaan, niin se laittaa asian eteenpäin. Kun minä en mistään päätä meidän firmassa, joutuvat sitten maksamaan täyden hinnan kun homma hoidetaan firman työajalla. Eihän ne siinä vaiheessa enää kehtaa kieltäytyä kun olen jo sanonut joo, firma hoitaa. Bonuksena toin vielä asiakkaan meille!

   Lainaa

  76. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Joo-o, en voi myöskään ymmärtää tällaista, vaikka välillä sorrun itsekin siihen että olen sitä mieltä että jokin on liian kallis otaksumaani vaivaan nähden. Mutta ajatustyöstä (kaikkihan voi ajatella) ei kai edelleenkään haluta tai ymmärretä maksaa. Samahan se oli hiljattain näiden koulukuvajuttujen kanssa Hesarissa, muistaakseni ainakin jollakin asiaan kommentoijalla oli sellainen mielipide että kun kuvia ei tarvi nykyään enää tehdä vaan ovat digimuodossa, niin eihän niistä mitään pitäisi maksaakaan.

   Lainaa

  77. Tulos: +66 (68 ääntä)
   pahin esimerkki tästä on kuljetusalalla toimivana veljen muuttokeikka ..."maksan kyll auton kulut sun pomolle mut ethän sä täst mitään haluu"...aamuyöllä auton haku ja illaks takasin... no kahvinhan siitä sai =I

   Lainaa

  78. Tulos: -34 (76 ääntä)
   kyl jos pillua saa ni yhet nettisivut pyöräyttää mut tosiaan nettisivut vasta jälkeenpäin

   Lainaa

  79. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Herne: Huoh. Työskentelen myös itse alalla, josta on helppo tuttujen ja sukulaisten vaatia palveluksia. Eivät koskaan tarjoa edes niitä pullakahveja, vaan ihan ilman mitään palkkiota pitäisi tehdä monen päivän duunit. Eivät myöskään tajua, että kääntäjillä, kuten kaikilla muillakin ammattilaisilla, on ne omat alueet, joille on erikoistuttu. Jos minä olen erikoistunut esimerkiksi markkinointiin, niin ei minulla silloin ole tarpeeksi ammattitaitoa tai sanastoa tehdä lääketieteen käännöksiä. Jos halutaan laatua, niin kyllä siihen palkataan se erikoistunut ihminen ja sille myös maksetaan rahassa.
   Toi on niin tuttua. Pahimmillaan pyydetty kääntämään jotain prosessiteollisuuden teknistä manuaalia, kun sähän luit niitä kieliä. Joo, niin tein, ja kirjoitan sulle kärjekkään artikkelin milloin vain mutta en mä näistä vehkeistä tajua yhtään mitään. :D

   Lainaa

  80. Vaatimattomat 11.10.2016 19:51
   Tulos: +9 (53 ääntä)
   eiootottaprkl: Hohhooo, teen päivätyökseni sivuja, joiden budjeteissa puhutaan sadoistatuhansista. Ehdoton minimi 5000€, että omalla ajalla edes kusen mihinkään projektiin päin. Mee Heli roskiin.
   Kukaan ei ole kysynyt millaisia sivuja Heli haluaa. Yksinkertaisiin sivuihin menee pari tuntia. Voi käytännössä tehdä Power Pointilla ja tallentaa html-sivuksi. Monelle pikkufirmalle kotisivut ovat vain käyntikortti, johon mahtuu hieman enemmän tietoa. Usein ei ole kuin pelkkä etusivu. Korkeintaan muutama lisätietosivu. Joskus samalla halutaan firmalle logo, ja siitä joutuu erikseen graafikolle maksamaan.

   Lainaa

  81. Tulos: +103 (103 ääntä)
   Vaatimattomat: Kukaan ei ole kysynyt millaisia sivuja Heli haluaa. Yksinkertaisiin sivuihin menee pari tuntia. Voi käytännössä tehdä Power Pointilla ja tallentaa html-sivuksi. Monelle pikkufirmalle kotisivut ovat vain käyntikortti, johon mahtuu hieman enemmän tietoa. Usein ei ole kuin pelkkä etusivu. Korkeintaan muutama lisätietosivu. Joskus samalla halutaan firmalle logo, ja siitä joutuu erikseen graafikolle maksamaan.
   Oli miten oli, 20 euroa ei riitä.

   Lainaa

  82. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Wempula: Jos wintoosa pitäisi päivittää uusimpaan (kymppiin) niin siitä ei tiedä jeesuskaan kuinka kauan siinä menee ja kuinka helposti se sinne sisälle menee. Kokemusta on kuuden koneen päivittämisestä. Helpoimmassa meni sisälle kahdella klikkauksella ja sillä että antoi raksuttaa yksinään noin tunnin. Hankalimpaan menikin sitten koko viikonloppu. Ja keissi olutta ketutukseen.
   Ovat muuten olleet ihan kivoja oman-toimen-ohella -keikkoja nämä kun on niitä asentumatta jääneitä ja boottilooppiin jumittuneita kymppejä käyty palauttelemassa takaisin seiskoiksi. :)

   Lainaa

  83. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Helin palkalla Mikkohan vois tehä sille ihan vaan freewebsin kautta sivut niistä rumista valmisteemoista ja clipart kuvista :D

   Lainaa

  84. Ankea säveltäjä 11.10.2016 21:15
   Tulos: +99 (99 ääntä)
   Sama homma musiikkipuolella. "Äkkiäkös sä ny vähä pianoa pimputtelet niillä sun tietsikoilla. Ja laita sit joku semmonen rumpu siihen kans! Mä voin sit kato kertoo vähä kylillä miten hyvä sä oot ni saat kato töitä sen kautta!". Haistakaa vittu.

   Lainaa

  85. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Snufkin: Jahas, tässähän tulikin se syy miksi minä vaihdoin alaa. Kyllä. Eikä noiden sivujen tekemisessä ole vielä se itse tekeminen, mutta kun vinkuja itsekään ei oikein tiedä mitä sinne haluaa. Eli ihan omasta hihasta pitäisi satuilla yrityksen luritukset ja “kaikkee kivoi kuvii”.
   Just tämä. Voisin periaatteessa tehdä kahvipalkalla alle puolessa tunnissa jonkun näköiset sivut joilta löytyy osoite, sähköposti ja puhelinnumero, mutta eikai kukaan oikeasti tarkoita sellaisia sivuja vaikka tarjoaa palkaksi vaan kahvit.

   Lainaa

  86. Tulos: +128 (134 ääntä)
   Sairaanhoitajana ollessani mulla oli yleensä kaksi vakiovastausta työajan ulkopuolella. "Ai semmosta, sun pitäis varmaan mennä lääkäriin." Ja jos kysyttiin onko joku juttu vakavaa: "No, jokainen kuolee joskus."

   Lainaa

  87. Tulos: +131 (131 ääntä)
   Kaikista eniten näissä vituttaa juuri tuo halventava ja päällepäsmäröivä "siinäpähän poika haaveilet *sata naurunaamaa*"-asenne. Ai että kiehuttaa. Kyllä minä elämänkokemuksellani tiedän, ole sinä poika hiljaa siinä!!1

   Lainaa

  88. Tulos: +69 (69 ääntä)
   eiootottaprkl: Hohhooo, teen päivätyökseni sivuja, joiden budjeteissa puhutaan sadoistatuhansista. Ehdoton minimi 5000€, että omalla ajalla edes kusen mihinkään projektiin päin. Mee Heli roskiin.
   Mun mies on töissä LVI-firmassa. Kyllä on riittäny tutuissa ja sukulaisissa "käys tää yks vuotava hana äkkii korjaamassa", "no äkkiäkös sä asennat tän hanan/pöntön", "tuutko tekee meille putkirempan" (toi oli härskein), jne. Kahvipalkalla tai ihan vaan ku ollaan tuttuja ja osataan. Ja mies ei tosiaan kusekaan vastaaviin hommiin päin duunin ulkopuolella, ei edes maksusta. Kotona ja vanhemmillaan kyllä ja jälkimmäisessäkin vähän pitkin hampain (mutta kuitenkin).

   Lainaa

  89. Tulos: +37 (37 ääntä)
   It-tuki kun työkseni olen, kotisivujen tekemisestä en kyllä tajua mitään

   Lainaa

  90. Tulos: +94 (94 ääntä)
   k: Se on kiva sitten nettisivujen tekijöiden maksella kaupassa ostoksia, vuokraa ja autoon bensaa niillä pullakahveilla.
   Hölmö! Ne maksetaan sillä Näkyvyydellä!

   Lainaa

  91. Tulos: +89 (89 ääntä)
   Toi "tuutte käymään niin katotaan" on loistava. Ei edes anneta mitään vaihtoehtoja. Sukulaismies korjaa ja tekee, halusi se sitä tai ei.

   Lainaa

  92. Tulos: +44 (52 ääntä)
   wgsdfg: INTERNETSUUNNITTELIJA
   Mitäs hauskaa tässäkin nyt taas oli? Usko huviksesi, että internet vaatii toimiakseen aika paljon suunnittelua.

   Lainaa

  93. Tulos: +46 (46 ääntä)
   Sitä aina silloin tällöin miettii että kuinka joillain ihmisillä onkin pokkaa..

   Lainaa

  94. Tulos: +48 (48 ääntä)
   Mun alalla on sama homma, että naapurin mummot ja sukulaistädit aina olettaa, että teen puoli-ilmaiseksi monen tunnin hommat. Ja kun kerran on suostunut, luulevat, että oon aina käytettävissä, kesät talvet.

   Lainaa

  95. Tulos: +65 (65 ääntä)
   Onneksi en työn puolesta ole luovan alan töissä, menisi varmaan järki. Omalla ajalla sen sijaan saa käsityöharrastuksen puitteissa kuulla lähes samaa. "Hei sulla kun on se ompelukone niin voisit lyhentää mulle nää verhot? Eihän se oo ku leikata ja kääntää?" "Etkö sä sais tätä paitaa/mekkoa/hametta/tms vähän pienennettyä/isonnettua/lyhennettyä/muotoiltua/tms? Ei se oo ku päästää saumoista/ottaa sisään/jne" "Ostin tämmösen kankaan ja aattelin että jos tekisit mulle semmoisen ja tämmöisen paidan/verhon/tms"

   Lainaa

  96. Tulos: +55 (61 ääntä)
   Ah, sukulaiset on nii-in ihania! <3 <3 <3 Allekirjoittaneen eräs kokemus aiheesta "sukulaiset ja ATK hommat": Sukulaismies soitti ja valtuutti etsimään itselleen käytetyn kannettavan. Siis kaikin puolin täysin selkeä toimeksianto: katsele ehdolle käytettyjä läppäreitä muutama kappale, hintahaarukka tämä - tuo. Hän sitten niistä jonkun ottaa. Minä toimeksiannon hieman pitkin hampain hyväksyin, koska ei palkkaa, ja koska minulla muutakin tekemistä. No otin kuitenkin, koska sukulainen. Viikon lupasin toimitusajaksi, ja tämä hänelle kelpasi. "Ei mitään kiirettä", kuulemma... Koska minullakin päivätyö yms. elämää, niin minulla kesti se koko prosessi jotain 4 tai 5 päivää. Jonain iltana sitten käytin jonkun tunnin siihen että kaivoin erinäisistä lähteistä muutaman hyvän ehdokkaan tyrkylle. Minä sitten armaalle sukulaismiehellä soittamaan ehdotuksia. Sieltä tämä arjen sankari ja todellinen supermies vastaa ihan pokkana ja anteeksi pyytämättä: "Ai niin tämä juttu... joo, minulla on jo kone." Oli ostanut työpaikaltaan jonkun poistorottelon heti seuraavan aamuna, eikä ollut käynyt mielessä ilmoittaa asiasta minulle että anna olla sen koneen etsimisen kanssa. Silloin ajattelin että ajan sen 20km naapuripaikkakunnalle ihan asiasta tehden suorittamaan täysin harkittua paloittelumurhaa, pistän äijän sentin siivuiksi ja syötän lokeille. Kertoo mielestäni osuvasti kuinka olemattoman vähän näitä "ATK hommia" ja niiden suorittajia loppupeleissä arvostetaan.

   Lainaa

  97. jari ollikainen 12.10.2016 14:28
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Meilki on vähän sottasta, et jos kolmas kuppi, ihan kermalla kelpaa, niin tervetuloa!
   Niko: Meillekin saa tulla. Voin vielä ostaa siivousvälineet ja -aineet, niin ei mene materiaalikulujakaan.

   Lainaa

  98. Tulos: +27 (29 ääntä)
   jari ollikainen: Meilki on vähän sottasta, et jos kolmas kuppi, ihan kermalla kelpaa, niin tervetuloa!
   Tännekin saa tulla. Voin tarjota likaisesta kupista eilistä kahvia. Mummin resepti. Kahvi lämmitetään mikrossa ja sitten se on taas priimaa. Keksitkin on mummon leipomia. Rip mummo 1879-1992 :(

   Lainaa

  99. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Juujuu: Tännekin saa tulla. Voin tarjota likaisesta kupista eilistä kahvia. Mummin resepti. Kahvi lämmitetään mikrossa ja sitten se on taas priimaa. Keksitkin on mummon leipomia. Rip mummo 1879-1992
   Mummi ei koskaan päässyt ennätysten kirjaan pitkän ikänsä vuoksi, kun pidettiin kellarissa leipomassa keksejä.

   Lainaa

  100. Vapaamaalari 12.10.2016 17:58
   Tulos: -16 (50 ääntä)
   epis: pahin esimerkki tästä on kuljetusalalla toimivana veljen muuttokeikka …”maksan kyll auton kulut sun pomolle mut ethän sä täst mitään haluu”…aamuyöllä auton haku ja illaks takasin… no kahvinhan siitä sai =I
   No olipa vain pahin mahollinen esimerkki! Ite oon kyllä ollu sisaruksille ja kavereille muuttoapuna ihan omalla autolla ja omilla naftoilla ilman että oisin ees ajatellu et mulle pitäis siitä jotain maksaa. Toisaalta on ne myös ollu sit mulle apuna silloi ku oon tarvinnu eik oo tarttenu palkkaneuvotteluita käydä silloinkaan. Ihme touhua joillakin kun pitäis joka pikku hommasta maksaa pimeänä vähintään se mitä ammattilainen velottais virallisesti ja mieluummin vähän enemmänki. Vielä muutama vuosikymmen sitten rakennettiin sentään talotki talkoilla perkles vieköö!

   Lainaa

  101. Tulos: +1 (21 ääntä)
   Juujuu: Tännekin saa tulla. Voin tarjota likaisesta kupista eilistä kahvia. Mummin resepti. Kahvi lämmitetään mikrossa ja sitten se on taas priimaa. Keksitkin on mummon leipomia. Rip mummo 1879-1992
   En ole varma haluanko maistaa 24 vuotta vanhoja keksejä.

   Lainaa

  102. Tulos: +38 (38 ääntä)
   foo: En ole varma haluanko maistaa 24 vuotta vanhoja keksejä.
   Ei mummi enää 80-luvulla paljoa jaksanut keksejä leipoa. Jos piha-aidan maalaat vaan ja kastelet kukat mummon haudalta,se on siinä takapihalla kompostin vieressä, niin saat keksejä ja kahvia.

   Lainaa

  103. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Pikkels: Sukulaisille ei kyllä kannata mainita oikein mitään ammattia. “Viittitkö tässä kahvin lomassa vilkaista, kun mulla on tuolla jalassa tollanen vaiva-” -No tota, mähän olen hammaslääkäri… “Mulla olis pieni pihaprojekti, sähän voisit tulla kuopaisemaan sillä firmas kaivurilla äkkiä putkille kuopat, voin heittää pari kymppiä vaikka sukulaisia ollaankin.” -… “Mä ajattelin että sähän voisit tehdä mulle häämeikin ja kampauksen, saisit hyvää mainosta ja näkyvyyttä ilmaiseksi.” -… Ihan vaan muutamia mitä on sivusta tullut kuultua erinäisissä kahvipöydissä. Onneksi mä olen niin hyödytön että kukaan ei ole koskaan pyytänyt mitään:D T. Historian opettaja
   Etsä vois kahvia vastaan käydä pitämässä luennon historiasta? Ei varmaan kovin usein tule kenenkään suusta ulos:)

   Lainaa

  104. Tulos: +35 (35 ääntä)
   foo: En ole varma haluanko maistaa 24 vuotta vanhoja keksejä.
   Todennäkösesti vieläkin vanhempia koska ehkä se mummo ei ole enää viimeisinä elinvuosinaan mitään leiponut. :p Plus että ne on vuosikertakeksejä ja tunnearvo yms joten hintaa niillä sit on ;)

   Lainaa

  105. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Vapaamaalari: No olipa vain pahin mahollinen esimerkki! Ite oon kyllä ollu sisaruksille ja kavereille muuttoapuna ihan omalla autolla ja omilla naftoilla ilman että oisin ees ajatellu et mulle pitäis siitä jotain maksaa. Toisaalta on ne myös ollu sit mulle apuna silloi ku oon tarvinnu eik oo tarttenu palkkaneuvotteluita käydä silloinkaan. Ihme touhua joillakin kun pitäis joka pikku hommasta maksaa pimeänä vähintään se mitä ammattilainen velottais virallisesti ja mieluummin vähän enemmänki. Vielä muutama vuosikymmen sitten rakennettiin sentään talotki talkoilla perkles vieköö!
   Juu, samaa mieltä: neuvon mielelläni tuttuja ja myös vähemmän tuttuja oman alani asioissa ja teen selvitystöitä, jos niitä tarvitaan. Auttavat sitten ehkä joskus minua jossain toisessa hommassa. Joskus tarjoavat rahaa, mutta en ota vastaan. Palveluksia voi vaihtaa, toisia voi auttaa, hyvä mielihän siitä jää kaikille. Mutta hyväksikäytettäväksi en suostu. Teen mitä teen vain vapaaehtoisesti. Hyväksikäyttäjät hoitakoot asiansa itse. Heli vaikuttaa pahemmanlaatuiselta hyväksikäyttäjältä.

   Lainaa

  106. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Wempula: Jos wintoosa pitäisi päivittää uusimpaan (kymppiin) niin siitä ei tiedä jeesuskaan kuinka kauan siinä menee ja kuinka helposti se sinne sisälle menee. Kokemusta on kuuden koneen päivittämisestä. Helpoimmassa meni sisälle kahdella klikkauksella ja sillä että antoi raksuttaa yksinään noin tunnin. Hankalimpaan menikin sitten koko viikonloppu. Ja keissi olutta ketutukseen.
   Kolme konetta,1. meni yli 24h, toinen muutama tunti ja kolmas vähän niinku itekseen hoiti homman, en ees huomannnu ennenku käynnisty uudelleen. Mut ikinä en puutu ystävien, kavereiden tai sukulaisten koneisiin. Edes rahasta.

   Lainaa

  107. TapioRautaWaara 12.10.2016 23:03
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Tekis hommat koko kupillisen edestä.

   Lainaa

  108. Vaniljankukka 12.10.2016 23:03
   Tulos: +29 (37 ääntä)
   Mulla on kaveri joka osaa hieman kaikenlaista. Mua vituttaa se et se on niin kiltti ja et se luulee että hyväksyntää saa suorittamalla ja että haukut tulee jos ei suorita. Meinaan kun sen sukulaiset kinuaa sen ajelemaan ihan huvikseen noin 300km päähän tekemään kaikkea ihan helevetin jännää kun onahn se niin "näppärä". Onhan se vittu hei näppärää kun voi aina vaan sormiaan näpäyttää ja juoksupoika tulee paikalle. Murr saatana.... Ja sitte se ammatinvalinnasta johtuva asioista kyseleminen. Opiskelija joskus kokkipuolella, jossa ensimmäisen puolen vuoden aikana oltiin tyyliin pilkottu kasviksia. Jengi tuli jos silloin multa kysymään kaikkea ihan helvetin monimutkaista joista mulla ei ollu vielä edes hajuakaan. "Ku sähän oot kokki ja kaikkee niin sähän voit..." Opiskelluja takana puoli vuotta ja ekan tunnin for ever opettaja aloitti pokerinaamalla että "Nyt sitten keitetään puuroa". :D Kun taas kokemusta karttui niin koulusta kuin työelämästäkin niin voin sanoa että kun on yli 10 tuntisia päiviä tehnyt aika hemmeti8n pitkinä viikkoina, käynyt vaan kämpillä pari tuntia kääntämässä kylkeä, niin ei ziisus kiinnosta jonkun kotimutsin ruskeat kastikkeet. Eikä kiisselit. Eikä TopCheffit tai kotihussihulivamuussi. Sekin jännä et ihmiset kuvitteli et kokkiopiskelijaa kiinnostaa tositv-paska jolla ei ole mitään tekemistä arkisen paskaduunin kanssa jossa kaivetaan lattiaviemäriä auki. Joo, oli niitä sellaisia opiskelijoita koulussa sen reilut 20 syksyn alussa. Lokakuun loppupuolella niitä oli enää 5. Maaliskussa ei enää ollut koko luokalla kuin 5 opiskelijaa.

   Lainaa

  109. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Mulla ei oo ees kahvia, mutta jos tuot omat kahvit ni voin keittää ne sulle.

   Lainaa

  110. Tulos: +23 (29 ääntä)
   Oini: Mulla ei oo ees kahvia, mutta jos tuot omat kahvit ni voin keittää ne sulle.
   Oletan että vettäkään ei ole, joten voin tulla kusemaan kahvinkeittimeen. Juodaan sitten yhdessä ja muistellaan kuinka ennen kaikki oli paremmin.

   Lainaa

  111. Taas se aika vuodesta 13.10.2016 9:39
   Tulos: -10 (18 ääntä)
   p: Joo-o, en voi myöskään ymmärtää tällaista, vaikka välillä sorrun itsekin siihen että olen sitä mieltä että jokin on liian kallis otaksumaani vaivaan nähden. Mutta ajatustyöstä (kaikkihan voi ajatella) ei kai edelleenkään haluta tai ymmärretä maksaa. Samahan se oli hiljattain näiden koulukuvajuttujen kanssa Hesarissa, muistaakseni ainakin jollakin asiaan kommentoijalla oli sellainen mielipide että kun kuvia ei tarvi nykyään enää tehdä vaan ovat digimuodossa, niin eihän niistä mitään pitäisi maksaakaan.
   Tottahan kuvista pitää maksaa, mutta niiden hinnoittelumalli on vähintäänkin erikoinen, kun yksittäisen paperikuvan hinta on jotain aivan käsittämätöntä. Loogisesti ajateltunahan tämä menisi niin, että saadaksesi jostain kuvasta paperikuvia, tulisi maksaa kertaluontoinen "käyttöoikeusmaksu" ja lisäksi kohtuullinen kappalemaksu. Keskiostos tuskin ainakaan pienenisi, mutta kuluttaja kokisi saavansa rahoilleen enemmän vastinetta.

   Lainaa

  112. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Mielestäni jokaisesta pikkupalveluksesta ei tarvitse maksaa. Luultavasti saa joskus vastapalveluksen tai palveluksen tekijä hyvän mielen. Mutta jos tarvitsee palvelusta ammattilaiselta, niin silloin pätee mielestäni sanonta "Maksa ammattilaiselle ammattilaisen palkka ja kaverille enemmän".

   Lainaa

  113. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Ipe: Mielestäni jokaisesta pikkupalveluksesta ei tarvitse maksaa. Luultavasti saa joskus vastapalveluksen tai palveluksen tekijä hyvän mielen. Mutta jos tarvitsee palvelusta ammattilaiselta, niin silloin pätee mielestäni sanonta “Maksa ammattilaiselle ammattilaisen palkka ja kaverille enemmän”.
   Yleensä kaveria pyydetään apuun silloin kun ei ole varaa ammattilaiseen. Vaikka siis se kaveri olisi ammattilainen. Tää on tällainen pieni dilemma. Kaikki kysyy aina sitä ammattilaisvalokuvaajakaveria, vaikka löytyis myös toinen kaveri, joka on räpsinyt harrastuksena kukkakuvia. Ammattikuvaaja tarvitsisi häiden kuvauksesta yli 1000e ja se harrastaja olis tyytyväinen 50e:n. Niinpä kaikki kaverit soittaa sille ammartikuvaajalle ja ehdottaa 20e diiliä.

   Lainaa

  114. Urmas Käenpoikanen 13.10.2016 18:30
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Heli on typerä runkku.

   Lainaa

  115. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Hakkaan päätä seinään. T, graafinen suunnittelija

   Lainaa

  116. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Kaikilla luovilla aloilla on tuo, ja vielä samoilla lisämausteilla. Kun koneet ovat niin kalliita, on ihan epäreilua, että sisältö maksaa mitään.

   Lainaa

  117. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Nakitettu: Mä olenkin ihan paska jätkä.
   Itseasiassa päinvastoin! Tuo on oikea tapa toimia ja
   nainen 29: Itse raksamaalarina saan aika paljonki pyyntöjä, et “jos nopee tuut vaa korjaa yhen seinän, eihä sellasee pensselin heilutteluu kauaa mee.” Yleensä sanon, et 20e tunti, sukulaisille 25 ni toteevat et tekevät kuitenki ite. Sit parin päivän päästä soittavat nöyränä perään, et jos tulisin kuitenki ja maksavat kunnon palkan, kun ovat tajunneet ettei se seinän kittaus ja maalaus ihan “helppoo pensselin heilutteluu” ookaan. Jos jotai oon elämäni aikana oppinu ni sen, ettei ikinä pidä mennä aliarvioimaan toisen ammattia. Ammattilainen kun saa vaikeimmankin duunin näyttämään helpolta.
   Parasta näissä sunnuntaimaalareissa on ku kelaavat tehä nii yleensä saavat aikaan tilanteen jonka korjaamiseen menee heti suorilta pari päivää :D

   Lainaa

  118. Tulos: -6 (12 ääntä)
   jasu: Kolme konetta,1. meni yli 24h, toinen muutama tunti ja kolmas vähän niinku itekseen hoiti homman, en ees huomannnu ennenku käynnisty uudelleen. Mut ikinä en puutu ystävien, kavereiden tai sukulaisten koneisiin. Edes rahasta.
   Itse ostin Windows 10:n kaupasta ja meni ehkä korkeintaan tunti Asennuksiin. Ilmaiseksikin olisi kai saanut, mutta näin säästyi hermoja ja aikaa kun laitto puhtaalle pöydälle. En muuten ole mikään rikas, vaan köyhä osa-aikatyöntekijä.

   Lainaa

  119. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Tuosta Helin viimeisestä kommentista tuli sellainen käsitys, että hän luulee verkkosivujen olevan "tietokoneisiin sisältyvä osa", joka tulee siinä 600e paketissa mukana ja se vaan pitäisi asentaa sinne koneeseen. Tai jotain; ongelmia on liikaa, en pysty täysin seuraamaan tuota ajatuksenjuoksua, mutta joku perustavanlaatuinen väärinkäsitys nettisivujen onuksesta tuossa näyttää olevan osallisena.

   Lainaa

  120. Tietsikka mies 16.10.2016 21:02
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Elealar: Tuosta Helin viimeisestä kommentista tuli sellainen käsitys, että hän luulee verkkosivujen olevan “tietokoneisiin sisältyvä osa”, joka tulee siinä 600e paketissa mukana ja se vaan pitäisi asentaa sinne koneeseen. Tai jotain; ongelmia on liikaa, en pysty täysin seuraamaan tuota ajatuksenjuoksua, mutta joku perustavanlaatuinen väärinkäsitys nettisivujen onuksesta tuossa näyttää olevan osallisena.
   Veikkaan logiikan olevan se, että kun kyse ei ole fyysisestä asiasta, siitä ei ole tarvetta maksaa. Heli ei hahmota informaation arvoa. Vähän sama kuin ne, joiden mielestä elokuva ei voi maksaa sitä lasilevyn hintaa enempää. Jos kerran sivuja on netti pullollaan, niin Helihän voi niistä sitten valita mieluisan. Olisiko vaikka kela.fi tai feissarimokat.com? Eikö? Aivan.

   Lainaa

  121. Satunnainen randomi 18.10.2016 3:28
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   saivar: Meidän alaa vaivaa kyllä veemäinen maine. Kuvitellaan, että jos on ostanut jonkun tuotteen, niin sillä olisi oikeutettu ikuiseen tukeen veloituksetta. Kotisivuhommissa ei tajuta edes sitä, että mitkä on hyvän sivun perusteet ja kuinka paljon töitä se vaatii vaikka ne tehdäänkin julkaisujärjestelmällä.
   Kaveri teki paikalliselle kebab-miehelle markka-aikaan yksinkertaiset sivut, palkkiona 10 kebab-annosta. Harjoittelutöinä ikääntyminen koulun ohella sanoi voivansa tehdä. Kun homma oli valmis, pyydettiin tekemään vielä paperimainos. Vedoksen saadessaan ukkeli tuumi, että "siinä paljon vähempi tieto kuin kotisivu, ma haluta enempi". Ja sitten kun ukolle tuli web-hostellista lasku, tuli kaverille vihainen soitto, että "ma ei maksa, ma maksoi jo, sa huijari".

   Lainaa

  122. Satunnainen randomi 18.10.2016 3:29
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Satunnainen randomi: Kaveri teki paikalliselle kebab-miehelle markka-aikaan yksinkertaiset sivut, palkkiona 10 kebab-annosta. Harjoittelutöinä ikääntyminen koulun ohella sanoi voivansa tehdä. Kun homma oli valmis, pyydettiin tekemään vielä paperimainos. Vedoksen saadessaan ukkeli tuumi, että “siinä paljon vähempi tieto kuin kotisivu, ma haluta enempi”. Ja sitten kun ukolle tuli web-hostellista lasku, tuli kaverille vihainen soitto, että “ma ei maksa, ma maksoi jo, sa huijari”.
   ikäänkuin

   Lainaa

  123. Tulos: +3 (19 ääntä)
   It avusta uusi hinnasto, pikkuvika vastaa suihinottoa, isompi korjaus kunnon panoa ja haastavat jutut antaa pääsyn kakkoseen

   Lainaa

  124. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Yrittäjä?: Mua huolestuttaa tässä myös näiden yllämainittujen lisäksi se, että tää ihminen on ilmeisesti itse yrittäjä. En kovin pitkäikäistä yritystä kyllä odota, jos hänen mielestään ei tartte materiaalien päälle pyytää minkäännäköstä voittoa… Saatika kun ei oo materiaa ollenka.
   Heh, joskus todennut että yrittäjistä löytyy ihan hyvä määrä tuommosia tyyppejä, jotka olettaa kaikkien muiden tekevän hänelle niska limassa hyväntekeväisyyttä, jotta hän saa oman elantonsa kerättyä käyttämättä yritykseensä senttiäkään. Eräälläkin keskustelupalstalla mm. jaettiin pätevän juristin yhdelle ihmiselle tehtyjä sopimuksia muiden käyttöön, etsittiin ihmisiä tekemään ilmaisia kotisivuja sekä logoja ja haettiin ilmaisia malleja. Sitten pari rullausta alempana valitetaan kun heitä kysellään tekemään juttuja puoli-ilmaseksi. Itse neuvon tuommosia ihmisiä luomaan yritykselleen facebook-sivun. Sitä ne ehkä osaa käyttää.

   Lainaa

  125. Esa Lindqvist 21.3.2017 18:05
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Sivuja on netti pullollaan - muttei pyörimässä kotikoneilla.

   Lainaa

  126. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Ei vanhemmat ihmiset ainakaan ihan oikeasti tajua. Mun oma kuuskymppinen faija on just sellanen, että se saattaa soittaa it-alalla olevalle vävylle, että tulepas poikkeamaan ja korjaa/päivitä mun kone tai asenna sitä ja tätä. Ja just kahveepalkalla. Aikanaan se vävy jaksoikin tehdä ilmaista duunia, mutta ei tahdo enää kovin mielellään edes kyläillä. No ihme! Ja sit jos se joskus suoraan kieltäytyikin, niin faija ihan ihmeissään että miten se ei viitti, ammatti-ihminen, ja kun sukulaisiakin tässä ollaan! Sitten kun yrität selittää miten kova duuni jossain asiassa on, niin katsoo kuin hullua ja hokee vain, että miten niin, sehän tekee sitä työkseen! Huoh.

   Lainaa

  127. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Hehe, tää on aika herkullinen :D Kyseessä pahinta laatua oleva tietämätön tietäjä, joka elää jossain ihan omissa sfääreissään eikä tiedä tosielämästä mitään. Samat tyypit tekee päätöksiä kaiken maailman virastoissa ja hankaloittaa muiden ihmisten elämää.

   Lainaa

  128. Careful with that axe Eugene 29.10.2019 13:26
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Ankea säveltäjä: Sama homma musiikkipuolella. “Äkkiäkös sä ny vähä pianoa pimputtelet niillä sun tietsikoilla. Ja laita sit joku semmonen rumpu siihen kans! Mä voin sit kato kertoo vähä kylillä miten hyvä sä oot ni saat kato töitä sen kautta!”. Haistakaa vⅰttu.
   Tämä. Ja joka perkeleen kissanristiäisiin voit tulla soittamaan "kun eikse XX osaa soittaa". Ja häihin vittu ilmatteeks kans (jos oot sattunu ihan normikutsun saamaan tai sitten et) ja niihin vitun "harjoituksiin" - vai mitä vittua ne on - kans pitää osallistua kun anoppi vinkuu et saadaan alkuperäinen tunnelma jo niihi (se vitun sana on autenttinen tässä yhteydessä perkeleen palikka). Joka perseen kerta samat kuviot ja palkaks saat ne vitun kakkukahvit. Pahimmillaan joutunut vuokraamaan soittimen (omaan piikkiin tietenkin) ja opettelee ne muutaman hääparin toivoman kappaleen joista sulla ei tietenkään oo etukäteen mitään vitun hajua. Perkele Chisusta Bachiin ja kaikki siltä väliltä. Jossain kohtaa loppu toi kun aikani idiootti lampaana suostuin ku pyydettiin. Perse!

   Lainaa

  129. Mennyt lihapiirakka 30.12.2022 16:10
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   >tuijota tietokonetta kahvikupin hörppäämisen ajan avaa google kiitä ja poistu paikalta

   Lainaa

  130. Siveetön undulaatti 30.12.2022 18:16
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Vaatimattomat: Kukaan ei ole kysynyt millaisia sivuja Heli haluaa. Yksinkertaisiin sivuihin menee pari tuntia. Voi käytännössä tehdä Power Pointilla ja tallentaa html-sivuksi. Monelle pikkufirmalle kotisivut ovat vain käyntikortti, johon mahtuu hieman enemmän tietoa. Usein ei ole kuin pelkkä etusivu. [...]
   Vaatimattomat: Kukaan ei ole kysynyt millaisia sivuja Heli haluaa. Yksinkertaisiin sivuihin menee pari tuntia. Voi käytännössä tehdä Power Pointilla ja tallentaa html-sivuksi. Monelle pikkufirmalle kotisivut ovat vain käyntikortti, johon mahtuu hieman enemmän tietoa. Usein ei ole kuin pelkkä etusivu. [...]
   Joo, noita '20 vuotta sitten tää oli ihan huippujuttu' -sivuja tulee vastaan aina silloin tällöin. Yleensä etsin jonkin toisen sivuston.

   Lainaa

  131. Siveetön undulaatti 30.12.2022 18:25
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Diu-diu!: Toinen vakiokaava näissä sukulaisille tehtävissä "tieto kone hommissa" on se, että jos kosket johonkin yhden kerran, niin olet siitä kuolemaasi saakka vastuussa. Esim: 1) Päivitä sukulaisen tietokone samalla kun olet muutenkin siellä käymässä. No big deal, siinähän se samalla hoituu. 2) [...]
   Mutta kun se ei mene noin 😡. Tosiasiassa se menee näin:
   - sä kävit täällä hiljattain ja teit jotain meidän koneelle
   (todellisuudessa kävin heillä useita vuosia sitten ja korjasin rikki olleen tietokoneen)
   - niin et se on nyt rikki. Tuus tänne ja korjaa, ku sen rikoitkin!
   (tämä on muuten totta ja perustuu muutamaankin asiakaskokemukseen)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: tietokone, huolto, nettisivut, hinta, kahvipalkka, sukulaisalennus