Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mummo tietää totuuden

Ja sanoo sen suoraan.
Mummo tietää totuuden

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Luomuteurastaja 11.10.2016 1:38
   Tulos: +707 (737 ääntä)
   "Kassoille tarvitaan esimiestä. Kiitos."

   Lainaa

  2. Tulos: +1231 (1243 ääntä)
   Ja sit sanotaan et nuoret ei osaa käyttäytyä

   Lainaa

  3. Tulos: +823 (839 ääntä)
   .: Ja sit sanotaan et nuoret ei osaa käyttäytyä
   Se on tätä vanhusten propagandaa

   Lainaa

  4. Tulos: +198 (230 ääntä)
   Lentävät lauseet mummoilla :D

   Lainaa

  5. Tulos: +94 (510 ääntä)
   Mummot on tämän pallon syöpä. Mä en ymmärrä, että miksi siinä paikallisessa kaupassa pitää käydä silloin kolmen-neljän aikaan kun siellä on mahdollisimman paljon ihmisiä muutenkin liikkeellä? Koko päivä on aikaa, mutta ei... Sitten toi kulkeminen. Minkä helvetin takia pitää vaikka kaupasta ulostautuessa pysähtyä siihen keskelle oviaukkoa miettimään, että mihinkähän sitä menisi seuraavaksi ihmisten elämää hankaloittamaan? Ja sama rullaportaiden ala- ja yläpäissä. Turha odottaa ainakaan minulta mitään kunnioitusta, vaikka olisi tuhat vuotias, jos ite käyttäytyy kuin angstinen teinijonne ES päissään...

   Lainaa

  6. Paremmin tietäjä 11.10.2016 7:01
   Tulos: +275 (285 ääntä)
   .: Ja sit sanotaan et nuoret ei osaa käyttäytyä
   Suosittelen jokaiselle mummoja ihannoivalle käymään seurakunnan vappumyyjäisissä. Karmein kokemus ikinä. Mummo vei pieneltä lapselta simapullonkin kädestä, kun se oli viimeinen, onneksi myyjä oli tiukkana tässä. Tietenkin myyjä sai haukut. Sekä se tungos, kun simaa piti saada. Yksi kokemus, toista kertaa en käy.

   Lainaa

  7. Puolikiero_savolainen 11.10.2016 8:00
   Tulos: -73 (223 ääntä)
   Jatkoa: niinpä Mikko otti ja löi napakan vasaraiskun mummuun, joka pyörtyi siihen, ja tokaisi: "niin se vuan on.."

   Lainaa

  8. Tulos: -123 (209 ääntä)
   Ei SAATANA mummo sano lasta rumaksi!!!! Äkkiä iltalehti, hesari, kaleva ja kaikki muut tiedotusvälineet kertomaan kuinka paha ihminen on kyseessä! Vittu tämä maailma on vajonnut täysin paskaksi! KYLLÄ lapsi voi olla ruma niinkuin aikuinenkin!

   Lainaa

  9. Tulos: +182 (188 ääntä)
   .: Ja sit sanotaan et nuoret ei osaa käyttäytyä
   Se puhe on ihan sitä itseään. Mummot käyttäytyvät huonosti paljon useammin, mutta koska joidenkin mummojen pitää valittaa kaikesta, ne samat huonokäytöksiset apinat valittavat siitä, miten kukaan muu kuin he itse eivät osaa käyttäytyä. Itse olen seurannut mummojen käytöstä lähiseudulla ja viimeksi eilen joku mummo köpötti rollaattorilenkillään edelläni, söi välillä suklaapatukan ja viskasi paperin ojaan. Todennäköisesti sama mummo valittaa, että nuoriso roskaa kaikki paikat.

   Lainaa

  10. Tulos: +154 (158 ääntä)
   Totuuden kuulee lasten ja mummojen suusta. "Kylymä on mualima", tuon painan mieleeni vanhuutta odotellessa.

   Lainaa

  11. Tulos: +159 (193 ääntä)
   Riikka ei tainnut ymmärtää että mummoilla voi olla huumorintajua. Aika ronskiakin sellaista.

   Lainaa

  12. Tulos: -94 (136 ääntä)
   Molemmat on typeriä. Miksi ei saa kuunnella jos toiset puhuu? Millä sen kuulemisen estää? Sormet korviin? Ja limujuttu. Itse olisin mennyt eteen ja sanonut kohteliaasti että menen ensin koska on vaan yksi ostos ja bussi lähtee juuri. Ei kaikkeen tarvi pyytää lupaa. Kyllä itsekin saa päättää asioita jos niistä ei ole kohtuutonta haittaa. Sitäpaitsi suomalaiset on niin tuppisuuta kansaa että jos haluaa hyväksynnän niin ilmoittaa vaan että "Menen jonon ohi, koska bussi lähtee just ja minulla on vain yksi ostos, se lienee kaikille ok?" Kukaan ei kehtaa alkaa marisemaan ja näin on lupa saatu. Ei tarvi olla niin alentuva.

   Lainaa

  13. Tulos: +159 (173 ääntä)
   Varmaankin jos Mikon tilanne olisi ollut toisin päin, eli hän olisi itse kiilannut mummon eteen yhden limun kanssa, olisi heti tullut hirveää huutoa kuinka nykynuoriso ei osaa käyttäytyä eikä arvostaa ikäihmisiä. Mutta kun se olikin mummo joka kiilasi, niin asia kuitattiin vain "Kylymä on mualima".

   Lainaa

  14. Tulos: +23 (59 ääntä)
   Riikka ei vissiin huumorista ole kuullut.

   Lainaa

  15. Tulos: +133 (145 ääntä)
   BadMan: Mummot on tämän pallon syöpä. Mä en ymmärrä, että miksi siinä paikallisessa kaupassa pitää käydä silloin kolmen-neljän aikaan kun siellä on mahdollisimman paljon ihmisiä muutenkin liikkeellä? Koko päivä on aikaa, mutta ei… Sitten toi kulkeminen. Minkä helvetin takia pitää vaikka kaupasta ulostautuessa pysähtyä siihen keskelle oviaukkoa miettimään, että mihinkähän sitä menisi seuraavaksi ihmisten elämää hankaloittamaan? Ja sama rullaportaiden ala- ja yläpäissä. Turha odottaa ainakaan minulta mitään kunnioitusta, vaikka olisi tuhat vuotias, jos ite käyttäytyy kuin angstinen teinijonne ES päissään…
   Itseänikin toki ärsyttää monet näistä asioista, kuten myös kadulla väenpaljoudessa / ahtaalla kulkuväylällä hitaaaaaaaan ihmisen taakse jumiutuminen. Mutta sitten toisaalta kun äitini ja äidinäitini on alkanut olemaan vanha ja hyyyyvin vanha, olen alkanut tajuta että heillä saattaa tosiaan olla niin kovia kipuja ja vaikeuksia liikkua, etteivät vaan pysty liikkumaan ja reagoimaan niin nopeasti kuin nuoremmat... :( tullut paha mieli omista ajatuksista kun olen kironnut "tahallaan" hidastelevia mummoja ja pappoja. En tosiaan toivisi että minusta ajateltaisiin niin häijysti, kun pitkän elämän eläneenä ei vaan enää kroppa toimi.

   Lainaa

  16. Tulos: +127 (127 ääntä)
   Vanhemmassakin väessä on ihan täysiä k*sipäitä, eivät ole mikään poikkeus yleiseen. Onneksi on myös niitä oikeasti herttaisia ja mahtavia mummoja sekä pappoja, joiden kanssa on kiva jutella ihan kaikesta - ja kyllä, monilla on jäätävä huumorintaju. :D

   Lainaa

  17. Sheldon L. Cooper 11.10.2016 13:30
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Tuo Mikon juttu on tapahtunut mullekin. Ehdin kuitenkin juuri juuri juomani kanssa bussiin. Oli muuten sekunneista kiinni.

   Lainaa

  18. Tulos: +13 (75 ääntä)
   Mikolla on siis 6 minuuttia aikaa käydä kaupassa. Hän juoksee kauppaan ja suorastaan ryntää kassalle. Tähän hiki päässä säntäilyyn meni kuitenkin 5 minuuttia, kun aikaa mummoa puhuteltaessa on jäljellä enää yksi minuutti. Ei se olis kerenny takas siihen dösään vaikka oliskin päässy ensin kassalle.

   Lainaa

  19. Tulos: -10 (24 ääntä)
   .: Ja sit sanotaan et nuoret ei osaa käyttäytyä
   Niinpä. Tässä tarinassa osasi nuori ja vanha molemmat käyttäytyä

   Lainaa

  20. Toimistovosu 11.10.2016 14:55
   Tulos: +98 (114 ääntä)
   Kun minusta tulee mummo käyn aina lounasaikaan kaupassa, postissa ja pankkiautomaatilla. Kaupan kassalla ja pankkiautomaatilla unohdan aina pin-koodin, siitä seuraa, että maksan aina ja joka paikassa pullokuiteilla ja euroilla. Jos löydän jostain markkoja ja pennejä yritän aina ensiksi tarjota niitä. Minulla ei ole koskaan kiire, paitsi silloin kun en ole jonossa ykkönen. Silloin tönin kärsimättömästi ostoskärrillä tai vatsan alapuolella roikkuvilla isoilla rinnoillani edelläni olevaa. Teen myös paljon muuta ilkeyttä. Kiitos pitenevän odotettavissa olevan elinikäni ehdin hyvin juonia kaikkea kamalaa vain kiusatakseni itseäni nuorempia.

   Lainaa

  21. Tulos: +115 (119 ääntä)
   Oon aina miettiny et miten jotku vanhukset voiki olla niin vikkeliä kiilaamaan eteen kassajonossa, mutta sen jälkeen alkaa se älytön hitaus

   Lainaa

  22. Tulos: +35 (45 ääntä)
   BadMan: Mummot on tämän pallon syöpä. Mä en ymmärrä, että miksi siinä paikallisessa kaupassa pitää käydä silloin kolmen-neljän aikaan kun siellä on mahdollisimman paljon ihmisiä muutenkin liikkeellä? Koko päivä on aikaa, mutta ei… Sitten toi kulkeminen. Minkä helvetin takia pitää vaikka kaupasta ulostautuessa pysähtyä siihen keskelle oviaukkoa miettimään, että mihinkähän sitä menisi seuraavaksi ihmisten elämää hankaloittamaan? Ja sama rullaportaiden ala- ja yläpäissä. Turha odottaa ainakaan minulta mitään kunnioitusta, vaikka olisi tuhat vuotias, jos ite käyttäytyy kuin angstinen teinijonne ES päissään…
   Olet väärässä, kyllä niitä vanhuksia riittää myös ns. eläkeläisvuorolle ruokakauppaan, eli päiväsaikaan. Mutta tiedätkö, vanhoillakin ihmisillä on elämää ja ehkäpä aktiviteettejakin niin että joutuvat käymään BadManinkin kanssa ostoksilla...

   Lainaa

  23. Tulos: +44 (46 ääntä)
   havaris: Itseänikin toki ärsyttää monet näistä asioista, kuten myös kadulla väenpaljoudessa / ahtaalla kulkuväylällä hitaaaaaaaan ihmisen taakse jumiutuminen. Mutta sitten toisaalta kun äitini ja äidinäitini on alkanut olemaan vanha ja hyyyyvin vanha, olen alkanut tajuta että heillä saattaa tosiaan olla niin kovia kipuja ja vaikeuksia liikkua, etteivät vaan pysty liikkumaan ja reagoimaan niin nopeasti kuin nuoremmat… tullut paha mieli omista ajatuksista kun olen kironnut “tahallaan” hidastelevia mummoja ja pappoja. En tosiaan toivisi että minusta ajateltaisiin niin häijysti, kun pitkän elämän eläneenä ei vaan enää kroppa toimi.
   Tuossa oli varmaan aiheena nämä iki-ihanat ihmiset jotka eivät astu puoltatoista metriä sivuun päästyään rullaportaista, bussista, junasta tms. tutkiskelemaan karttaa, reppua tai nostamaan matkalaukun kahvaa pystyyn, vaan tekevät sen siinä samalla kun takana odottaa jono ihmisiä. Näille asioille voi sentään jotain - nimittäin ottaa muut ihmiset huomioon. Iäntuomille terveysvaivoille ei niin hätäisesti voikaan mitään, se on totta.

   Lainaa

  24. Tulos: +39 (49 ääntä)
   Mummot ovat todellakin pahimpia kiilaajia. Muutama päivä sitten yksikin mummo kiilasi jonon ohi itsepalvelukassalle, ja vaikka hänelle kovaan ääneen kommentoin "sinä mustatukkainen silmälasipäinen nainen, tässä jonossa ei ole mitään ohituskaistaa", änkesi hän kuitenkin muiden ohi. Ja koko sen ajan kun hän oli itsepalvelukassalla hän tyynesti esitti ettei kuule mitään, mutta kun hän sitten pääsi kassalta eteenpäin, jäi hän heti juttelemaan Elisan mainosmiesten kanssa, eikä kuulossa ollutkaan enää mitään vikaa. No, sai kuulla olevansa "röyhkeä etuilija" siinä sitten, kun ei enää voinut esittää ettei kuule tai ymmärrä. Mutta vittu sentään näitä yhteiskunnan syöpäläismummoja.

   Lainaa

  25. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Mummot on melkeen kaikki järestään vittumaisia. Ne on eläkkeellä eikä pitäs olla kiirettä mihinkään, mutta kunnioitus alkaa olla ihan nollassa näiden ostoskärryhirviöiden kanssa. Kun niille mainitaan että tässä menee jono ja siinä mun edessä ei ole sun paikka, vaan se on tuolla jonon hännillä, ne ensiks esittää kuuroa ja kiilaa vaan väkisin siihen pieneen välikköön, ja kun sitten jatkaa puhumista niille, ne hymyilee sellasta "tiedän kyllä että olen kusipää mutta näin kaikki mummot toimii" -hymyään, mutta ei puhettakaan että painuisivat sinne jonon hännille mihin kuuluvat. Seuraava mummo, joka tunkee eteeni, voi ettiä kärryään persereijästään. Sen verran menny hermot näihin. Muutaman kerran meinannu kärryt jäädä siihen kun on koittanu ruokkiksella äkkiä ehtiä hoitaa ostokset. Ja sitten kehtaavat vielä vaatia kunnioitusta nuoremmilta.. Ei sitä noin ainakaan saa.

   Lainaa

  26. Piilevä kyky 12.10.2016 20:49
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   BadMan: Mummot on tämän pallon syöpä. Mä en ymmärrä, että miksi siinä paikallisessa kaupassa pitää käydä silloin kolmen-neljän aikaan kun siellä on mahdollisimman paljon ihmisiä muutenkin liikkeellä? Koko päivä on aikaa, mutta ei… Sitten toi kulkeminen. Minkä helvetin takia pitää vaikka kaupasta ulostautuessa pysähtyä siihen keskelle oviaukkoa miettimään, että mihinkähän sitä menisi seuraavaksi ihmisten elämää hankaloittamaan? Ja sama rullaportaiden ala- ja yläpäissä. Turha odottaa ainakaan minulta mitään kunnioitusta, vaikka olisi tuhat vuotias, jos ite käyttäytyy kuin angstinen teinijonne ES päissään…
   Yksinäisyys? Eläkeläiset menee kauppaan silloin kun muutkin, että pääsee näkemään kanssaihmisiä. Jonossakin pääsee mukavasti jutuille kun kiilaa pari ruuhkavuosi-ikäistä ja kertoo kassaneidille koko elämäntarinansa. ;) Vanhustenhoitajana työskentelevä läheinen nauraa aina makeasti, kun joku puhuu "herttaisista vanhuksista". Poikkeuksiakin on paljon, mutta kyllä niistä yli puolet on kaukana herttaisesta. Ihailen tätä henkilöä mielenlujuudesta ja itsehillinnästä sillä hän on aina asiallinen ja ystävällinen vaikka potilas saattaa herjata vaikka miten. Ruma lapsi -kommentti nauratti minua, sehän oli huumoria. Vanhuksillakin on huumorintajua, jopa mummoilla!

   Lainaa

  27. Vaniljankukka 12.10.2016 22:21
   Tulos: -3 (27 ääntä)
   BadMan: Mummot on tämän pallon syöpä. Mä en ymmärrä, että miksi siinä paikallisessa kaupassa pitää käydä silloin kolmen-neljän aikaan kun siellä on mahdollisimman paljon ihmisiä muutenkin liikkeellä? Koko päivä on aikaa, mutta ei… Sitten toi kulkeminen. Minkä helvetin takia pitää vaikka kaupasta ulostautuessa pysähtyä siihen keskelle oviaukkoa miettimään, että mihinkähän sitä menisi seuraavaksi ihmisten elämää hankaloittamaan? Ja sama rullaportaiden ala- ja yläpäissä. Turha odottaa ainakaan minulta mitään kunnioitusta, vaikka olisi tuhat vuotias, jos ite käyttäytyy kuin angstinen teinijonne ES päissään…
   Vio sinua rasskukkaa. Tiedätkös, jonakin päivänä säkin tuut oleen vanha. Tai sairastut johonkin tautiin joka tekee liikkumisen hitaaksi tai aivotoiminta käy hitaammin kuin aiemmin. Tosin ei toi sun aivotoimintasi ainakaan niin vauhdilla kule nytkään, ei ainakaan sinne empatian puolelle...

   Lainaa

  28. Vaniljankukka 12.10.2016 22:27
   Tulos: 0 (24 ääntä)
   Ni.: Mummot on melkeen kaikki järestään vittumaisia. Ne on eläkkeellä eikä pitäs olla kiirettä mihinkään, mutta kunnioitus alkaa olla ihan nollassa näiden ostoskärryhirviöiden kanssa. Kun niille mainitaan että tässä menee jono ja siinä mun edessä ei ole sun paikka, vaan se on tuolla jonon hännillä, ne ensiks esittää kuuroa ja kiilaa vaan väkisin siihen pieneen välikköön, ja kun sitten jatkaa puhumista niille, ne hymyilee sellasta “tiedän kyllä että olen kusipää mutta näin kaikki mummot toimii” -hymyään, mutta ei puhettakaan että painuisivat sinne jonon hännille mihin kuuluvat. Seuraava mummo, joka tunkee eteeni, voi ettiä kärryään persereijästään. Sen verran menny hermot näihin. Muutaman kerran meinannu kärryt jäädä siihen kun on koittanu ruokkiksella äkkiä ehtiä hoitaa ostokset. Ja sitten kehtaavat vielä vaatia kunnioitusta nuoremmilta.. Ei sitä noin ainakaan saa.
   Pahin ja vittumaisin luonne tuntuu olevan oraohjus-ihmisillä jotka ovat etuoikeutettuja minäminä-asenteeseen missä vain ja milloin vain ja millä tahansa verukkeella, ollaanhan sitä niinkin paljon uhriuduttu uran eteen ja ollaan niin kiireisiä että... Ole vain kiireinen ja ole vain uhriutuva. Mutta ota se pää pois omasta perseestäsi, ympärilläsi on paljon muitakin. Vanhuksia, lapsia, teinejä, sairaita, köyhiä, lapsiperheen vanhempia...ja kaikilla ihan oma elämäntilanne joka on jokaisella yksilöllinen. Ei kenelläkään, edes sillä mummolla, ole mitään inspiraatiota kiusata juuri vain ja ainoastaan sinua. Ja entäs jos joku mummo käyttäytyykin häijysti? Tiedätkös, sille voi olla joku syy. Oli se sitten oikeutettua tai ei.

   Lainaa

  29. Vaniljankukka 12.10.2016 22:40
   Tulos: +3 (25 ääntä)
   Toimistovosu: Kun minusta tulee mummo käyn aina lounasaikaan kaupassa, postissa ja pankkiautomaatilla. Kaupan kassalla ja pankkiautomaatilla unohdan aina pin-koodin, siitä seuraa, että maksan aina ja joka paikassa pullokuiteilla ja euroilla. Jos löydän jostain markkoja ja pennejä yritän aina ensiksi tarjota niitä. Minulla ei ole koskaan kiire, paitsi silloin kun en ole jonossa ykkönen. Silloin tönin kärsimättömästi ostoskärrillä tai vatsan alapuolella roikkuvilla isoilla rinnoillani edelläni olevaa. Teen myös paljon muuta ilkeyttä. Kiitos pitenevän odotettavissa olevan elinikäni ehdin hyvin juonia kaikkea kamalaa vain kiusatakseni itseäni nuorempia.
   Heh, kivaa olla sairauden takia työtön. On nuorella iällä päässyt huomaamaan ettei sairauden takia liikkuminen ole niin nopeaa kuin ennen. Työttömyys taas opettaa sen ajan soljumisen. Helvetti, luuletko ihan vakavissasi että vahusten ja sairaiden ihmisten pitäisi kytätä kelloa että milloin saa mennä kauppaan tai asioille ettei vain ole muiden tiellä? Häpeäisit, tunteeton ihminen. Tollasille ihmisille jotenkin edes pienesti toivoisi jotain sairautta joka tekee hitaaksi ja opettaa millaista sse toisella puolella olo on ja miltä se tuntuu. Nauti terveydestäsi ja ole kiitollinen siitä, mutta älä nyt jumaliste vihaa noin rajusti ihmisiä joilla on muutoinkin aika pirun vaikeaa verrattuna sinun aika hiton hyvään elämään jossa sulla on koti, perhe ja se ttyöpaikka josta juosta lounaalle ja asioille. Mutta vaikka oletkin niin rakastettavan tärkeä kun käyt töissä ja maksat veroja, et silti ole oikeutettu ihmisarvossa paremmalle tasolle. Se edessäsi oleva mummo "ällöttävine" ihroineen vaihtaisi kanssasi paikkaa milloin vain. Joo, oln olemassa veemäisiä vanhuksia siinä missä on olemassa veemäisiä nuoriakin mutta ia että sapettaa nämä lukuisat kommentit täällä joissa yleistetään KAIKKI vanhat ihmiset aika pitkälti totaalisen pahoiksi paskiaisiksi joiden ainoa elämänh tehtävä on miettiä kuinka teitä ah niin tärkeitä ihmisperseitä kiusaisi juuri tänään. Hei haloo, vähän sama kuin joukossa haukkuisitte kaikki lapset. Tai kaikki aikuiset. Tai kaikki sellaiset ihmiset joilla on punainen vaatekappale tai rikkinäinen sukka.

   Lainaa

  30. Vaniljankukka 12.10.2016 22:49
   Tulos: +12 (30 ääntä)
   hiiiiri: Oon aina miettiny et miten jotku vanhukset voiki olla niin vikkeliä kiilaamaan eteen kassajonossa, mutta sen jälkeen alkaa se älytön hitaus
   Mulle tuli yks asia mieleen: Jos on kipeä ja sairas niin ottaisiko se tyyppi sen spurtin ihan vain siksi että ei enää voimat kestä kauaa ja olisi pakko päästä mahdollisimman pian lepäämään? Joo, on niitä töykeitä kiilaajiakin. (Joista suurin osa on itseään "hieman" liian tärkeinä pitävät uraohjukset ja 50+-rouvat.) Mutta olen nähnyt aika monen vanhuksen menevän kassajonosta suoraan lähimmälle penkille istumaan sen näköisenä että kohta tulee itku, vitutus ja ahdistus kun sattuu, kolottaa ja särkee. Sen kerran kun olen vanhojen ihmisten kanssa päässyt juttelemaan niin he ovat aika usein todella arkoja ja heille on iskostettu aivopesuna takaraivoon että heillä ei ole edes ihmisarvoa. Niin vähättelevästi moni vanhus itsestään puhuu. Yksi mummo pillahti itkuun kun olin jaksanut hurjat 5 minuuttia jutella hänelle ihan tavallisesti. Ei ollut kuulema kukaan ollut niin ystävällinen hyvin pitkään aikaan, että olisi pitänyt tasavertaisena ihmisenä jonka kanssa turista ihan vaan niitä näitä siinä se 5 min. Tuli itsekkin nieleskeltyä hetki kun mietin miten julma maailma voi olla. Vanhenet, sairastut ja KaBoom: Oletkin yhteiskunnan vihollinen.

   Lainaa

  31. TapioRautaWaara 12.10.2016 23:05
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Mummot on mualiman napa (joka pilkottaa tissien välistä)

   Lainaa

  32. Tulos: 0 (22 ääntä)
   Vaniljankukka: Heh, kivaa olla sairauden takia työtön. On nuorella iällä päässyt huomaamaan ettei sairauden takia liikkuminen ole niin nopeaa kuin ennen. Työttömyys taas opettaa sen ajan soljumisen. Helvetti, luuletko ihan vakavissasi että vahusten ja sairaiden ihmisten pitäisi kytätä kelloa että milloin saa mennä kauppaan tai asioille ettei vain ole muiden tiellä? Häpeäisit, tunteeton ihminen. Tollasille ihmisille jotenkin edes pienesti toivoisi jotain sairautta joka tekee hitaaksi ja opettaa millaista sse toisella puolella olo on ja miltä se tuntuu. Nauti terveydestäsi ja ole kiitollinen siitä, mutta älä nyt jumaliste vihaa noin rajusti ihmisiä joilla on muutoinkin aika pirun vaikeaa verrattuna sinun aika hiton hyvään elämään jossa sulla on koti, perhe ja se ttyöpaikka josta juosta lounaalle ja asioille. Mutta vaikka oletkin niin rakastettavan tärkeä kun käyt töissä ja maksat veroja, et silti ole oikeutettu ihmisarvossa paremmalle tasolle. Se edessäsi oleva mummo “ällöttävine” ihroineen vaihtaisi kanssasi paikkaa milloin vain. Joo, oln olemassa veemäisiä vanhuksia siinä missä on olemassa veemäisiä nuoriakin mutta ia että sapettaa nämä lukuisat kommentit täällä joissa yleistetään KAIKKI vanhat ihmiset aika pitkälti totaalisen pahoiksi paskiaisiksi joiden ainoa elämänh tehtävä on miettiä kuinka teitä ah niin tärkeitä ihmisperseitä kiusaisi juuri tänään. Hei haloo, vähän sama kuin joukossa haukkuisitte kaikki lapset. Tai kaikki aikuiset. Tai kaikki sellaiset ihmiset joilla on punainen vaatekappale tai rikkinäinen sukka.
   Minä olen äitiyslomalla, ja tasan tarkkaan katson kellosta, etten ole kaupassa ruuhkapiikkien aikaan. Kai se on mummoilla niin suuri nautinto kiilata jonossa, että heidän on pakko päästä kauppaan juuri silloin kun siellä on pisimmät jonot. En koe tätä ruuhkien välttämistä mitenkään loukkauksena ihmisarvoani kohtaan, vaan minulle on pikemminkin nautinto olla lähes tyhjässä kaupassa. Ruuhkien välttely on terveellisempääkin, kun ei tarvitse seistä liian lähellä muita ihmisiä, joilta voi saada vaikka mitä tauteja vauvalle. Ilmeisesti vanhukset yrittävät saada kaikki mahdolliset sairaudet itselleen, kun tarkoituksella änkeävät keskelle ruuhkaa. Minkäänlaista järkeä ei ole ruuhkaan änkeämisessä, kun sen voi ihan yhtä hyvin välttääkin. Sinun kirjoituksessasi paistaa läpi se, ettei mielestäsi sairaan tai vanhuksen tarvitse ikinä ajatella ketään muuta kuin itseään. Väärin. Todella isolla osalla ihmisiä on jokin ongelma, jonka takia he kuvittelevat olevansa heikommassa asemassa kuin kaikki muut, ja ihan jokainen sellainen, joka ajattelee vain itseään, on puhdas paskapää, oli hänellä mitä vaivoja tahansa. Tunnen monia, joiden vammat eivät ole tehneet heistä paskapäitä, vaan he osaavat edelleen ajatella myös muita. Viimeisilläni raskaana ollessani meinasin useamman kerran pyörtyä kassajonossa, ja istuin silloin lattialle etten pyörtyisi. Ei kuitenkaan silloinkaan tullut mieleenikään ruveta kiilaamaan muiden edelle. Mietin vain mielessäni, miksei kassojen lähellä ollut penkkejä, joilla olisi voinut levätä.

   Lainaa

  33. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Juuso: Itse olen seurannut mummojen käytöstä lähiseudulla ja viimeksi eilen joku mummo köpötti rollaattorilenkillään edelläni, söi välillä suklaapatukan ja viskasi paperin ojaan. Todennäköisesti sama mummo valittaa, että nuoriso roskaa kaikki paikat.
   Tässä kohtaa ratkaisuna on huudahtaa "Hei, sulta tippui jotain!" ja ojentaa roskaa pudottajalle iloisesti hymyillen ja silmiin katsoen.

   Lainaa

  34. Vaniljankukka 13.10.2016 3:39
   Tulos: +6 (26 ääntä)
   Nimesi: Minä olen äitiyslomalla, ja tasan tarkkaan katson kellosta, etten ole kaupassa ruuhkapiikkien aikaan. Kai se on mummoilla niin suuri nautinto kiilata jonossa, että heidän on pakko päästä kauppaan juuri silloin kun siellä on pisimmät jonot. En koe tätä ruuhkien välttämistä mitenkään loukkauksena ihmisarvoani kohtaan, vaan minulle on pikemminkin nautinto olla lähes tyhjässä kaupassa. Ruuhkien välttely on terveellisempääkin, kun ei tarvitse seistä liian lähellä muita ihmisiä, joilta voi saada vaikka mitä tauteja vauvalle. Ilmeisesti vanhukset yrittävät saada kaikki mahdolliset sairaudet itselleen, kun tarkoituksella änkeävät keskelle ruuhkaa. Minkäänlaista järkeä ei ole ruuhkaan änkeämisessä, kun sen voi ihan yhtä hyvin välttääkin. Sinun kirjoituksessasi paistaa läpi se, ettei mielestäsi sairaan tai vanhuksen tarvitse ikinä ajatella ketään muuta kuin itseään. Väärin. Todella isolla osalla ihmisiä on jokin ongelma, jonka takia he kuvittelevat olevansa heikommassa asemassa kuin kaikki muut, ja ihan jokainen sellainen, joka ajattelee vain itseään, on puhdas paskapää, oli hänellä mitä vaivoja tahansa. Tunnen monia, joiden vammat eivät ole tehneet heistä paskapäitä, vaan he osaavat edelleen ajatella myös muita. Viimeisilläni raskaana ollessani meinasin useamman kerran pyörtyä kassajonossa, ja istuin silloin lattialle etten pyörtyisi. Ei kuitenkaan silloinkaan tullut mieleenikään ruveta kiilaamaan muiden edelle. Mietin vain mielessäni, miksei kassojen lähellä ollut penkkejä, joilla olisi voinut levätä.
   Ei sitten tullut mieleen kysyä lähellä olevilta ihmisiltä apua? Tyyliin: "Mä pyörryn iha just voitteko auttaa?". Kassoille itsessään ei oikein saa survottua penkkejä mutta useimmissa kaupoissa penkit ovat heti kassojen toisella puolella. Sori jos susta tuntuu että loukkasin sua henkilökohtaisella tasolla. Mutta ehei, en todellakaan väittänyt että pitäisi olla kusipää minkään asian vuoksi, sairas tai ei, oli ikää minkä verran tahansa. Mulla vaan ihan pikkasen meni tunteisiin toi, että jengi täällä ihan surutta haukkuu kaikki vanhukset mm. "maailman syöväksi". Ja se että täällä valitetaan siitä että ihminen on hidas. Hei jos sun mielestä hitaus on itsekkyyttä ja tahallista vittuilua niin mulla on sulle uutinen: Ei, se ei ole sitä. Tavallaan ihailtavaa että jaksat kytätä kellosta mihin aikaan mennä kauppaan. Hyvä sulle. Todellisuudessa nautintoa siitä saat vain sinä itse. Mainitsemasi syyt ovat toki ihan järkeviä. Toisaalta taas jos ihan bakteerien takia ajoitat kauppareissujasi niin en ole ihan varma haluanko puhkaista sun saippuakuplaa vai en. Jääköön se sitten siihen. Se että sulla on intoa kytätä kelloa muiden mieliksi, ei tarkoita sitä että jokaisen joka liikkuu hieman hitaammin (tai olisi poissa töistä syystä tai toisesta)tarvitsisi tehdä samaa. Se ei vielä ole kusipäisyyttä että menee kauppaan milloin haluaa. Kirjoituksessani tarkoitin nimenomaan sitä että ne vanhukset ja muut hitailijat voi sattumalta sattua juuri tiettyyn aikaan. Mutta tuskin kukaan vanhuksista oikeasti kyttää kelloa, että milloin olisi ruuhka-aika käsillä jotta voisi mennä ihan vaan nuorempia kiusaamaan. Ja yhä edelleen mainitsin että onhan niitä röyhkimyksiä joista ihmiset kouhkaa, mutta hey, näyttää olevan nuoremmissakin. Mä olen sairauteni takia välillä hitaampi, välillä en. Silloin kun pystyn liikkumaan normaalisti niin liikun ihan innolla ripeästi. Ei kukaan tahallaan jää hitailemaan. Kusipäälle saa huomauttaa käytöksestä, oli minkä ikäinen tahansa. Siitä en sanonut yhtään mitään. Mutta ai saatana, kiehuu tuo ettei vanhoilla ihmisillä ole enää mitään ihmisarvoa näköjään. Huonosta käytöksestä voi puhista, jos se todella on huonoa käytöstä. Vanhusten kohdalla aina kannattaa hieman toki tarkkailla että johtuuko vaikka rumat sanat yms. jostain aivotoimintaan liittyvästä sairaudesta. Kerran kylpylässä yks rouva sadatteli ihan huolella ja kovaan ääneen mölisi kaikkea hyvin räävitöntä ja ilkkui avoimesti muiden ihmisten kehoja tms. Kauhistuneena ajattelin et ei herranjesta ei voi olla totta. Jonkun aikaa seurailtuani huomasin että tyyppi oli ihan hyvällä tuulella siinä ja sillä oli hoitaja mukana. Myöhemmin huomasin että kamala puhe johtui jostakin sairaudesta, sillä kaikki se ulosanti tuli melko selkeästi tahattomasti ja suhteellisen randomisti. Mutta silloin kun kyse on jonkun ihmisen hitaasta liikkumisesta, hitaasta järjenjuoksusta tai erään kommentoijan (trollin? Toivottavasti trollin...) kommentissa valitelluista läskeistä niin ei herrankiesus....sitten vois jo ite kattoo itteään peilistä ja miettiä kuka se oikein on paskapää.

   Lainaa

  35. Tulos: -10 (18 ääntä)
   Vaniljankukka: Ei sitten tullut mieleen kysyä lähellä olevilta ihmisiltä apua? Tyyliin: “Mä pyörryn iha just voitteko auttaa?”. Kassoille itsessään ei oikein saa survottua penkkejä mutta useimmissa kaupoissa penkit ovat heti kassojen toisella puolella. Sori jos susta tuntuu että loukkasin sua henkilökohtaisella tasolla. Mutta ehei, en todellakaan väittänyt että pitäisi olla kusipää minkään asian vuoksi, sairas tai ei, oli ikää minkä verran tahansa. Mulla vaan ihan pikkasen meni tunteisiin toi, että jengi täällä ihan surutta haukkuu kaikki vanhukset mm. “maailman syöväksi”. Ja se että täällä valitetaan siitä että ihminen on hidas. Hei jos sun mielestä hitaus on itsekkyyttä ja tahallista vittuilua niin mulla on sulle uutinen: Ei, se ei ole sitä. Tavallaan ihailtavaa että jaksat kytätä kellosta mihin aikaan mennä kauppaan. Hyvä sulle. Todellisuudessa nautintoa siitä saat vain sinä itse. Mainitsemasi syyt ovat toki ihan järkeviä. Toisaalta taas jos ihan bakteerien takia ajoitat kauppareissujasi niin en ole ihan varma haluanko puhkaista sun saippuakuplaa vai en. Jääköön se sitten siihen. Se että sulla on intoa kytätä kelloa muiden mieliksi, ei tarkoita sitä että jokaisen joka liikkuu hieman hitaammin (tai olisi poissa töistä syystä tai toisesta)tarvitsisi tehdä samaa. Se ei vielä ole kusipäisyyttä että menee kauppaan milloin haluaa. Kirjoituksessani tarkoitin nimenomaan sitä että ne vanhukset ja muut hitailijat voi sattumalta sattua juuri tiettyyn aikaan. Mutta tuskin kukaan vanhuksista oikeasti kyttää kelloa, että milloin olisi ruuhka-aika käsillä jotta voisi mennä ihan vaan nuorempia kiusaamaan. Ja yhä edelleen mainitsin että onhan niitä röyhkimyksiä joista ihmiset kouhkaa, mutta hey, näyttää olevan nuoremmissakin. Mä olen sairauteni takia välillä hitaampi, välillä en. Silloin kun pystyn liikkumaan normaalisti niin liikun ihan innolla ripeästi. Ei kukaan tahallaan jää hitailemaan. Kusipäälle saa huomauttaa käytöksestä, oli minkä ikäinen tahansa. Siitä en sanonut yhtään mitään. Mutta ai saatana, kiehuu tuo ettei vanhoilla ihmisillä ole enää mitään ihmisarvoa näköjään. Huonosta käytöksestä voi puhista, jos se todella on huonoa käytöstä. Vanhusten kohdalla aina kannattaa hieman toki tarkkailla että johtuuko vaikka rumat sanat yms. jostain aivotoimintaan liittyvästä sairaudesta. Kerran kylpylässä yks rouva sadatteli ihan huolella ja kovaan ääneen mölisi kaikkea hyvin räävitöntä ja ilkkui avoimesti muiden ihmisten kehoja tms. Kauhistuneena ajattelin et ei herranjesta ei voi olla totta. Jonkun aikaa seurailtuani huomasin että tyyppi oli ihan hyvällä tuulella siinä ja sillä oli hoitaja mukana. Myöhemmin huomasin että kamala puhe johtui jostakin sairaudesta, sillä kaikki se ulosanti tuli melko selkeästi tahattomasti ja suhteellisen randomisti. Mutta silloin kun kyse on jonkun ihmisen hitaasta liikkumisesta, hitaasta järjenjuoksusta tai erään kommentoijan (trollin? Toivottavasti trollin…) kommentissa valitelluista läskeistä niin ei herrankiesus….sitten vois jo ite kattoo itteään peilistä ja miettiä kuka se oikein on paskapää.
   Eivätpä ne muut ihmiset mitään sille pyörtymiselle mahda, joten helpointa oli vain istua lattialle. Miksi vaivata toisia, kun itsekin voin ratkaista ongelmani? Ja minä en ole missään vaiheessa valittanut kenenkään hitaudesta enkä kenenkään ulkonäöstä, vaan pelkästään röyhkeästä etuilusta. Tiesitkös, että synnärillä uusia vanhempia kielletään viemästä vastasyntyneitä kauppakeskuksiin tai kauppoihin tai muihin väkijoukkoihin, ellei ole aivan pakko? Ja yksinomaan juuri niiden sairauksien takia. Joten lopeta typerät hölötyksesi saippuakuplista, sairauksien välttely on aivan normaalia toimintaa, kun perheessä on ihminen jolla ei ole juuri lainkaan vastustuskykyä. Ja eipä tuo ruuhkien välttely erityisempää kellon kyttäystä vaadi. Aamulla kuulee (valitettavan) hyvin kun muut kerrostalon asukkaat lähtevät töihin ja kouluun, ja sitten tulee hiljaista. Ja iltapäivällä taas alkaa tulla meteliä, kun ensimmäiset lapset tulevat koulusta, ja sitten myöhemmin kaikki tulevat töistä. Työssäkäyvien tilanteen voi myös tarkistaa yhdellä vilkaisulla ulos: parkkipaikalla olevien autojen määrä kertoo, ovatko ihmiset töissä vai kotona. Eli ei tuohon kelloja tarvita, eikä erityisempää paneutumistakaan. Vilkaisu ulos riittää.

   Lainaa

  36. Vaniljankukka 14.10.2016 21:12
   Tulos: -11 (21 ääntä)
   Nimesi: Eivätpä ne muut ihmiset mitään sille pyörtymiselle mahda, joten helpointa oli vain istua lattialle. Miksi vaivata toisia, kun itsekin voin ratkaista ongelmani? Ja minä en ole missään vaiheessa valittanut kenenkään hitaudesta enkä kenenkään ulkonäöstä, vaan pelkästään röyhkeästä etuilusta. Tiesitkös, että synnärillä uusia vanhempia kielletään viemästä vastasyntyneitä kauppakeskuksiin tai kauppoihin tai muihin väkijoukkoihin, ellei ole aivan pakko? Ja yksinomaan juuri niiden sairauksien takia. Joten lopeta typerät hölötyksesi saippuakuplista, sairauksien välttely on aivan normaalia toimintaa, kun perheessä on ihminen jolla ei ole juuri lainkaan vastustuskykyä. Ja eipä tuo ruuhkien välttely erityisempää kellon kyttäystä vaadi. Aamulla kuulee (valitettavan) hyvin kun muut kerrostalon asukkaat lähtevät töihin ja kouluun, ja sitten tulee hiljaista. Ja iltapäivällä taas alkaa tulla meteliä, kun ensimmäiset lapset tulevat koulusta, ja sitten myöhemmin kaikki tulevat töistä. Työssäkäyvien tilanteen voi myös tarkistaa yhdellä vilkaisulla ulos: parkkipaikalla olevien autojen määrä kertoo, ovatko ihmiset töissä vai kotona. Eli ei tuohon kelloja tarvita, eikä erityisempää paneutumistakaan. Vilkaisu ulos riittää.
   Eli yhteen summattuna sun maailmassasi ei saa olla muita ihmisiä ja sä et halua kohdata muita ihmisiä? Okei, en tuomitse. Kukin tyylillään. Mutta me muut saatetaan olla laumasieluja. :D Hieno juttu että pidät jälkikasvustasi huolta. En mä sitä ole kritisoinut. Joten rauhotus nyt mamma siellä ja ota kuppi kuumaa. Etkä muuten kertonut minkä ikäistä jälkikasvua kauppaan olet vienyt joten eipä tullut mitään tiettyä ikää mieleen. Saippuakuplalla tarkoitin lähinnä sitä että niitä bakteereja on aiiika hitosti kaikkialla ja siihen sairastumiseen ei kauheasti vaikuta onko kaupassa samaan aikaan muita ihmisiä vai ei. :) Ootko koskaan miettinyt esimerkiksi HeVi-osastoa? Aijai, siinä kiva bakteeripesä vaikka kaupassa ei olisi kuin sinä ja yksi myyjä. Joten siksi ehkä hieman turhaa tuo välttely. Mutta kuten sanoin, jatka toki valitsemallasi tiellä. Mutta älä nyt pillastu jos ja kun ihan kaikki muut ei halua niin tehdä. :D

   Lainaa

  37. Käytöstapakoulu osa 1 27.11.2016 18:57
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Pena: Ei SAATANA mummo sano lasta rumaksi!!!! Äkkiä iltalehti, hesari, kaleva ja kaikki muut tiedotusvälineet kertomaan kuinka paha ihminen on kyseessä! Vittu tämä maailma on vajonnut täysin paskaksi! KYLLÄ lapsi voi olla ruma niinkuin aikuinenkin!
   Ja sitä EI sanota ääneen..

   Lainaa

  38. Lerppu karpalo 31.1.2021 18:00
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tervetulloo vuan Nilsiään

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: mummot, kauppa, kaupassa, bussissa, limu, lapset, lapsi, ruma, rattaat