Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 172

Kirpputorille ilmestyy löydetty sormus, jonka kaiverrus herättää kysymyksiä.
Kirpputorin löytöjä, osa 172

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 32 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Luomuteurastaja 20.9.2016 0:48
   Tulos: +775 (877 ääntä)
   Suvi on selvästi savolaista syntyperää, kun näin kierosti yrittää.

   Lainaa

  2. Tulos: +836 (864 ääntä)
   Mikä juttu tää nykyään on pantata kaikki löydetyt tavarat itselle? Tässäkin tapauksessa kuukausiksi? Itse jos jotain hukkaan niin kyselen sitä löytötavaratoimistoista, enkä plärää satunnaisia faceryhmiä läpi.

   Lainaa

  3. Tulos: +895 (909 ääntä)
   Hei kuule, meillä taitaa olla samanlaiset pankkitunnukset, kerrotko mulle mikä se on niin sanon sitte että onko samat

   Lainaa

  4. Urmas Käenpoikanen 20.9.2016 1:15
   Tulos: +172 (238 ääntä)
   Pitäshän se nyt kertoa. Jos vaikka sormus olis ollut matkalla lahjoitettavaksi Suville, mutta lahjoittaja kuolikin, tai menetti muistinsa matkalla. Jos löytäjä kertois kaiverruksen, niin kyllä Suvi siitä tietäis. Tulis varmaan vahva tunne siitä, että kaiverrus on hyvinkin henkilökohtainen ja merkitsevä viesti juuri hänelle. Ja pitäähän hänen silloin sormuksensa saada, koska se on hänen, hyvänen aika!

   Lainaa

  5. Muumi (kopio) 20.9.2016 5:40
   Tulos: +122 (150 ääntä)
   Suvi yritti kusettaa.

   Lainaa

  6. Tulos: +172 (176 ääntä)
   Hienosti yritetty suvi :D

   Lainaa

  7. Paremmin tietäjä 20.9.2016 6:57
   Tulos: +248 (262 ääntä)
   Ihmiset, viekään ne tavarat löytötavaraan. Joku palkkio kai on laissa, vai yritättekö saada paremman? Kun se voi olla jonkun mummelin, joka on joskus kuullut että on joku internetti - juu ja tiedän kyllä itsekin kasikymppisiä netin käyttäjiä, mutta aika moni ei käytä. Löytötavarassa säilytysaika on 3 kk, sen jälkeen ihmiset lakkaavat kyselemästä. Löytöpalkkion toivossa noita kai pantataan? Tietty oikea ongelma on kyllä löytötavaran lyhyt aukioloaika, kaikki ei virka-aikaan pääse.

   Lainaa

  8. Tulos: -31 (81 ääntä)
   Muumi (kopio): Suvi yritti kusettaa.
   Ootko käyny poliisikoulun?

   Lainaa

  9. TapioRautaWaara 20.9.2016 7:19
   Tulos: +63 (83 ääntä)
   Kertokaa nyt mikä kaiverrus. Mistä sitä muuten vois tietää... Enkä tod kerro mitä mulla olis lukenu jos oisin samaisen sormuksen hukannu. Moukat!

   Lainaa

  10. Tulos: +147 (147 ääntä)
   Suvi, samasta syystä Emmikään ei kirjottelu kaiverruksia facebookkiin; "mitä se kellekään kuuluu(paitsi sormuksen omistajalle).

   Lainaa

  11. Tulos: +30 (40 ääntä)
   Hetken jo toivoin että tässä on mun vuosi sitten kadonnut kihlasormus :D No ei se ollutkaan, ja erottukin on niin samapa tuo.

   Lainaa

  12. Tulos: +45 (47 ääntä)
   :D Nyt on niin ovelaa kusetuksen makua että huh huh.

   Lainaa

  13. Tulos: +50 (64 ääntä)
   mupsi: Mikä juttu tää nykyään on pantata kaikki löydetyt tavarat itselle? Tässäkin tapauksessa kuukausiksi? Itse jos jotain hukkaan niin kyselen sitä löytötavaratoimistoista, enkä plärää satunnaisia faceryhmiä läpi.
   Se on sitä kun yritetään näyttää miten hyviä ihmisiä muka ollaan. Oikeasti hyvät ihmiset ovat pyyteettömiä toisin kuin esim. jutun Emmi.

   Lainaa

  14. Tulos: +68 (86 ääntä)
   mupsi: Mikä juttu tää nykyään on pantata kaikki löydetyt tavarat itselle? Tässäkin tapauksessa kuukausiksi? Itse jos jotain hukkaan niin kyselen sitä löytötavaratoimistoista, enkä plärää satunnaisia faceryhmiä läpi.
   Tää juttu on se, että facebookin tms. kautta moni tavara päätyy omistajalleen takaisin noin vuorokaudessa, koska joku tuntee jonkun, joka tuntee jonkun, joka tuntee tavaran omistajan. Tää juttu on vähän erilainen kuin löytötavaratoimistojuttu, koska löytötavaratoimistoon pitää lähteä erikseen tavaraa viemään ja siihen menee helposti muutama päivä. Sitten kun pienemmän tavaran hukannut tuskin ravaa toimistossa päivittäin, sen hakemiseenkin menee viikko tai toinenkin (jos se tavara ei ollut siellä pari päivää katoamisesta kun on ekan kerran käyty). Kuukausiksi jemmaamista en kyllä minäkään tajua, mutta facebookjuttu on yleensä yksinkertaisesti nopeampi ja kätevämpi kuin löytötavaratoimistojuttu. Siitä on jokaiselle paljon vähemmän vaivaa.

   Lainaa

  15. Tulos: +94 (94 ääntä)
   Suvi lähetä privaviesti Emmille kaiverrustekstistä jos sulla on samanlainen sormus hukassa. Ellei ole niin älä kinua toisen sormusta itsellesi.

   Lainaa

  16. Tulos: -140 (170 ääntä)
   mupsi: Mikä juttu tää nykyään on pantata kaikki löydetyt tavarat itselle? Tässäkin tapauksessa kuukausiksi? Itse jos jotain hukkaan niin kyselen sitä löytötavaratoimistoista, enkä plärää satunnaisia faceryhmiä läpi.
   Miksi ylipäätään palauttaa mitään itse löydettyä? Kerran löysin baarista laukun jossa oli lompakko ja aika uudehko älypuhelin. Lompakosta otin käteiset omaan taskuun ja heivasin sen laukkuineen lähimpään roskikseen. (korteilla ei tee mitään) Puhelimen möin pois heti seuraavana päivänä. Kääräsin todella mukavat massit siis sinä yönä. :D

   Lainaa

  17. Tulos: +121 (133 ääntä)
   Raino: Miksi ylipäätään palauttaa mitään itse löydettyä? Kerran löysin baarista laukun jossa oli lompakko ja aika uudehko älypuhelin. Lompakosta otin käteiset omaan taskuun ja heivasin sen laukkuineen lähimpään roskikseen. (korteilla ei tee mitään) Puhelimen möin pois heti seuraavana päivänä. Kääräsin todella mukavat massit siis sinä yönä.
   Jos tää on totta niin oot aika kusipää.

   Lainaa

  18. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Joka paikkakunnalla ei ole löytötavaratoimistoja eikä edes poliisilaitosta.. Meilläkin lähin löytötavara-asema 40 km päässä, niin enpä lähtis sinne omilla vensoilla viemään toisten tavaroita..

   Lainaa

  19. Tulos: -14 (26 ääntä)
   mupsi: Mikä juttu tää nykyään on pantata kaikki löydetyt tavarat itselle? Tässäkin tapauksessa kuukausiksi? Itse jos jotain hukkaan niin kyselen sitä löytötavaratoimistoista, enkä plärää satunnaisia faceryhmiä läpi.
   No älä muuta sano. Rassaa kun fb-kirppikset, Hätäkahvit, paikkakuntalaisten ryhmät sun muut on nykyään täynnä kadonneita/löytyneitä nalleja, pipoja, parittomia sukkia ja vaikka mitä...

   Lainaa

  20. Tulos: +45 (45 ääntä)
   Löytötavaratoimistot yleensä ottaa vastaan kai vain yhteistyökumppaneiden tiloista löytyneitä tavaroita ja poliisikin vain muistaakseni yli 20 euron arvoisia. Jos tavara siis löytyy ulkoa tai on rahallisesti vähäarvoinen niin on järkeäkin huudella Facebookissa. Tässä tapauksessa ei välttämättä.

   Lainaa

  21. Tulos: +48 (48 ääntä)
   Löytötavaratoimistot perivät säilytysmaksun kadonneen tavaran omistajilta säilytysajan mukaan. Ne ovat liikeyrityksiä. Myös poliisille on korvattava. Somessa huhuilu on paljon järkevämpää ja edullisempaa tavaran omistajalle.

   Lainaa

  22. Tulos: -23 (37 ääntä)
   Ni.: Joka paikkakunnalla ei ole löytötavaratoimistoja eikä edes poliisilaitosta.. Meilläkin lähin löytötavara-asema 40 km päässä, niin enpä lähtis sinne omilla vensoilla viemään toisten tavaroita..
   "vensoilla"? :D

   Lainaa

  23. KevinOleary 20.9.2016 23:21
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Suvi ois niiiiin halunnu pistää sen masseiks:D

   Lainaa

  24. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Mua hirvittää kun ihmiset ilmoittaa jopa löydetyistä avaimista Facebookissa. Ei voi olla niin vaikeaa viedä poliisille tai löytötavaratoimistoon.. Sitä kautta saa myös paljon todennäköisemmin myös sen lakisääteisen 10% löytöpalkkionsa jos sitä halajaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -12 (30 ääntä)
   Ni.: Joka paikkakunnalla ei ole löytötavaratoimistoja eikä edes poliisilaitosta.. Meilläkin lähin löytötavara-asema 40 km päässä, niin enpä lähtis sinne omilla vensoilla viemään toisten tavaroita..
   Vensoilla: “vensoilla”?
   Toivon todella, että tuossa on tapahtunut kirjoitusvirhe, eikä kukaan tosiaan kirjoita pensaa v:llä.

   Lainaa

  26. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Nice try Sauron.

   Lainaa

  27. Tulos: +36 (36 ääntä)
   miuku: Mua hirvittää kun ihmiset ilmoittaa jopa löydetyistä avaimista Facebookissa. Ei voi olla niin vaikeaa viedä poliisille tai löytötavaratoimistoon.. Sitä kautta saa myös paljon todennäköisemmin myös sen lakisääteisen 10% löytöpalkkionsa jos sitä halajaa.
   Minä asun noin 50 km päässä lähimmästä löytötavaratoimistosta. Lisäksi olen töissä päivisin. Kotini lähipiiristä löydetyn tavaran vieminen toimistoon maksaa siis aika paljon bensaa ja vielä enemmän ansionmenetystä. Saa olla aika arvokas tavara, että löytöpalkkio kattaa kulut. Kun tähän vielä lisää sen, että todennäköisesti sen kotini läheisyydessä hukatun tavaran omistaja asuu myös kotini läheisyydessä, niin ihan heti en lähtisi kuskaamaan sitä minnekään. Joskus löysin lompakon, jossa oli rahaa ja kortteja. Soitin poliisille ja kerroin löytäneeni sen, korteista omistajan nimen ja että sen voi noutaa luotani, itse en ehdi tuoda minnekään. Samana päivänä omistaja jo soitti ja kävi sen illalla hakemassa.

   Lainaa

  28. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Tonyboy: Nice try Sauron.
   Mun päivä parani just 100% :D :D

   Lainaa

  29. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Piukka: Toivon todella, että tuossa on tapahtunut kirjoitusvirhe, eikä kukaan tosiaan kirjoita pensaa v:llä.
   v ja b on vierekkäin näppiksessä, että vois kuvitella, että on kirjotusmoka. Se taas on vähän hassua, että itse kirjoitat bensan p:llä

   Lainaa

  30. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Jotenkin huvittaa et toi sormus on semmone hilipalihippan sormus mitä saa glitteristä tyyliin viiellä eurolla :'D.

   Lainaa

  31. TikkuNekkuyöntimo 22.9.2016 22:58
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Tuohan on mun prinssinakin sextailurengas :>

   Lainaa

  32. Tulos: +15 (15 ääntä)
   "Mistä kukaan tietää olla omistaja jos ei tiedä mikä kaiverrus siellä on" :D

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, kuva, sormus, kaiverrus, löytynyt, löytötavara, löydetty