Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kelpoa kauppatavaraa vai laittomia lihalaatikoita?

Näiden muovilaatikoiden hallussapidosta saattaa joutua vastaamaan poliisille.
Kelpoa kauppatavaraa vai laittomia lihalaatikoita?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 79 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pinkkihinkki 12.5.2016 3:18
   Tulos: -937 (1521 ääntä)
   Voi hyvänen aika... Mikä saa ihmiset olemaan niin pikkutarkkoja jokaikisessä asiassa? En vain tajua tälläisiä ihmisiä.

   Lainaa

  2. purppurakruunu 12.5.2016 3:35
   Tulos: +1103 (1173 ääntä)
   Enpäs muuten tiennyt, että ne jollekin kuuluu. Meilläkin on vissiin puunkantolootina kolme yläkerrassa, joku niitä meille oman muuttonsa jälkeen tarjosi. Opin jotain uutta.

   Lainaa

  3. Tulos: +1294 (1360 ääntä)
   En keksi enää mitään sanottavaa joten teen itse rikosilmoituksen, moi vaan ;)

   Lainaa

  4. mää vaan 12.5.2016 4:09
   Tulos: +931 (1253 ääntä)
   Hannele on taas näitä yksinkertaisia ihmisiä, jotka eivät vain ymmärrä, ettei kaikki ole hänen. Hannele ei myöskään tee koskaan virheitä, joten hän ei voi mmyöntää olleensa väärässä.

   Lainaa

  5. Tulos: +279 (417 ääntä)
   Tainnut olla pizzeriassa maukkaat jauhelihalätyt, tuon hinnan perusteella Hannelelta jäänyt 100 miljardia lihalaatikkoa varastoon pölyttymään.

   Lainaa

  6. Tulos: +627 (743 ääntä)
   Mitä jos vaan Hannele myönnät erehdyksesi, keräät ylepeytesi rippeet ja teet sen hyvän teon palauttamalla ne. Joskus olen muuten kaupassa miettinyt että nuo laatikot on äärimmäisen hyviä ja kestäviä. Kiitos tämän fb mokan, selvisi miksi ne kestää.

   Lainaa

  7. Minä itte 12.5.2016 6:01
   Tulos: +270 (314 ääntä)
   Muistelisin, että yhden lihalaatikon panttihinta on suurempi kuin pyyntöhinta eli kyllä nyt vaan kannattaisi nöyrtyä ja palauttaa laatikot oikealle omistajalleen.

   Lainaa

  8. Tulos: +750 (834 ääntä)
   Äkkiseltään arvioin, että tuossa on ~ 500 € arvosta Transboxin omaisuutta kaupan. Nuo eivät ole mitään parin euron laatikoita nimittäin... En ymmärrä miten joku ajattelee, että tavarantoimittajat lahjoittavat nuo asiakkailleen tuotteiden mukana. Mutta kaikki on sallittu mitä ei erikseen kielletä eikö? Toivottavasti palautuvat oikealle omistajalleen.

   Lainaa

  9. Tulos: -314 (496 ääntä)
   Toivottavasti nää ulisijat ei oo ikinä ostanu/myyny/pitäny pantillisia eurolavoja tai juomakoreja esimerkiks.

   Lainaa

  10. Paremmin tietäjä 12.5.2016 7:05
   Tulos: +285 (305 ääntä)
   Kyllä se jossan kerrotaan. Kioskikauppiaan tytär olen ja tiesin jo lapsena, että sekä meijerin maitolaatikot että tuollaiset laatikot pitää palauttaa ja tämä kioski on lopetttu jo vuosia sitten. Noita nyt tuli aika vähän luonnollisesti kioskiin, koska tuorelihaa ei myyty ja suurin osa tavarasta haettiin itse tukusta, mutta jossain yhteytyksissä noitakin tuli. Limsakorit kyllä jokainen palauttaa, kun niistä saa sen pantin hyvityksenä myös kauppias. Nuo ja maitolaatikot taisi vain olla vaihdokkeja. Pahvilaatikoita ei tarvitse palauttaa ja siitä syystä niitä saa usein kaupoista ilmaiseksi, jos sattuu olemaan. Mielelläänkin jotkut pikkukaupat antavat.

   Lainaa

  11. Tulos: +441 (469 ääntä)
   Saattaa lihafirmalla olla sen verran paljon laatikoita liikenteessä, ettei jouda kaikkien perään kyselemään. Ei se silti tarkoita, että niitä ei haluttaisi takaisin. Voi voi.

   Lainaa

  12. Tulos: +343 (361 ääntä)
   Eletään me jänniä aikoja kun nykyään mistä tahansa voi tehdä kunnianloukkaussyytteen.

   Lainaa

  13. Tulos: +216 (232 ääntä)
   Justjust: Toivottavasti nää ulisijat ei oo ikinä ostanu/myyny/pitäny pantillisia eurolavoja tai juomakoreja esimerkiks.
   Eurolavat ei ole pantillisia. Yleensä lavoista veloitetaan laskun yhteydessä, oli sitten kyseessä euro-, fin- tai kertalava ( tai teholava) ja sen jälkeen se lava on maksajan omaisuutta joka voi tehdä sillä mitä haluaa. Moni myy lavat eteenpäin. Joissain tilanteissa lavat on sovittu palautettavaksi. Pantillisi lavoja on pan-lavat, 25€/kpl. Chep-lavat on palautettavia, pantillisuudesta en oo varma ja näistä ollaan ilmeisen tarkkoja. Lavakaulukset usein palautettavia. Jotain erikoiskokoista lavaa voidaan lähettäjän toimesta haluta takaisin. Niin ikään kovin halutut kaapelikelat on pantillisia, koosta riippuen pantti on parista kympis ylöspäin ja isoimmissa se on 800€ luokkaa. Ja sit nää atrian laatikot, ei tietääkseni ole pantillisia mut palautettavia. Niihin on myös kaiverrettu "luvaton käyttö kielletty". Laatikon hinta, mitä minä olen kuullut, on 60€+alv.

   Lainaa

  14. Tulos: +314 (350 ääntä)
   Pinkkihinkki: Voi hyvänen aika… Mikä saa ihmiset olemaan niin pikkutarkkoja jokaikisessä asiassa? En vain tajua tälläisiä ihmisiä.
   a) normaali rehellisyys, joka liittyy tunnollisuuteen b) tässä tapauksessa vastapuolen hölmöys ja väärät väitteet, jotka lujittavat omaa halua olla rehellinen ja toimia oikein Jos vähemmistön mielestä onkin pikku juttu ja ihan jees pölliä vähän sitä sun tätä, se ei ole oikein suuren enemmistön mielestä. Laatikon pantti on maksettu tuotteessa ja sen jälkeen se on kuin kierrätyspullo; niitäkin moni typeryyksissään nakkelee maahan ja viisaammat keräävät talteen ja hakevat rahat pois. Tässä tapauksessa asia eskaloitui taas kerran järjettömiin mittasuhteisiin, kuten suomalainen tappo ja murhakin alkaa mitättömästä pikkuasiasta.

   Lainaa

  15. Muurahainen 12.5.2016 7:46
   Tulos: +312 (324 ääntä)
   Paree olis pitää nuo lootat alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan kunnes ne naarmuuntuneisuuttaan elintarvikekäytöstä poistetaan. Sitten ne ovat kuin käytetyt kuormalavat, vapaasti hyödynnettävissä. Ihmiset ovat niin älyttömän lyhytnäköisiä kulutuksessaan: yhdessä asiassa säästetään kuin hullut ja toisessa kohtaa ahnehditaan tavaraa ja materiaa yli tarpeen. Eikö tuokaan entinen pitsayrittäjä ole tajunnut, että hänellä on isohko huone muovia täynnä aivan turhaan? Ei mikään ole raksuttanut korvien välissä? Eipä ihme, että pitseria on nyt entinen.

   Lainaa

  16. Tulos: +429 (451 ääntä)
   Ehkä ne sopimuspaperit kannattaisi lukea ja omaksua. Taidanpa hankkia vuokra-asunnon ja sitten myydä hyvään hintaan. "heheh, no älkääs ny olko noin pikkutarkkoja"

   Lainaa

  17. Tulos: -223 (265 ääntä)
   elintarvikelaatikko- ministeri nyt osaat toimia oikein,kun sinua on informoitu. onko noi jumalauta päästään vialla?

   Lainaa

  18. Tulos: +46 (84 ääntä)
   Hannele on tyhminen

   Lainaa

  19. Tulos: +273 (289 ääntä)
   Mikä siinä on, kun on häviämässä väittelyn niin vedetään heti kunnianloukkauskortti?

   Lainaa

  20. Tulos: +198 (238 ääntä)
   Ahneet ihmiset on ihan oma lajinsa. Itse annoin sukulaisperheen lapselle ison varustelaukullisen joululahjoja, perhe otti ne kiitollisena ja pyysi kahville. Lahjat vietiin komeroon, sekä minun pirun hintava varustelaukkuni! Muistin asian kotona, soitin ja pyysin treenilaukkuani, ei ole kuulemma enää komerossa, kun perheen isä käy sen kanssa salilla. Se on kuulemma jossain maasturin lavalla... Aikaa kulunut yli 10 vuotta ja sinne meni. Jouduin ostamaan itselleni uuden. Tällaiset Hannelet ja Heikit on kyllä yksiä piruja.

   Lainaa

  21. siiseliini 12.5.2016 8:49
   Tulos: +163 (169 ääntä)
   Auttelen välillä yhdellä kirppiksellä, ja kuulin pomolta että siellä eräällä paikanvuokraajalla oli myynnissä jotain postin laatikoita. Asiakkaaksi tuli sitten joku postin henkilö, joka vähän suutahti siitä, ja sanoi, että noi laatikot on postin omaisuutta eikä niitä saa myydä jne. En valitettavasti enää muista miten tämä episodi päättyi.

   Lainaa

  22. Tulos: +129 (133 ääntä)
   Pakko nyt sanoa että itsekin opin uutta, tosin aika harvoin kylmälaatikoita kyllä yksityisillä ihmisillä tulee vastaan....

   Lainaa

  23. Tulos: +256 (266 ääntä)
   siiseliini: Auttelen välillä yhdellä kirppiksellä, ja kuulin pomolta että siellä eräällä paikanvuokraajalla oli myynnissä jotain postin laatikoita. Asiakkaaksi tuli sitten joku postin henkilö, joka vähän suutahti siitä, ja sanoi, että noi laatikot on postin omaisuutta eikä niitä saa myydä jne. En valitettavasti enää muista miten tämä episodi päättyi.
   Joo, olen ollut postilla töissä ja nähnyt, millaisia määriä niitä laatikoita, rullakoita yms. häviää vuoden aikana. Ne on aika käsittämättömiä summia, mitä niihin syydetään. Sitten kaiken maailman hannelet käyttää niitä varastolaatikoina ja valittaa, kun postimaksut nousee. Jossain ne varastetut laatikotkin valitettavasti maksetaan.

   Lainaa

  24. Tulos: +64 (92 ääntä)
   fhdhfhd: elintarvikelaatikko- ministeri nyt osaat toimia oikein,kun sinua on informoitu. onko noi jumalauta päästään vialla?
   Sitä me ihmettelemme sinusta. Sinulla ei ole mitään perustetta mielipiteellesi. Ei mitään muuta kuin, että epärehellinen saa olla.

   Lainaa

  25. Tulos: +101 (119 ääntä)
   Minullakin on ko. laatikoita noin 10 kpl autotallissa, ihan rehellisesti olen ne ostanut aikoinaan Itikka - Lihapolarilta, kun niitä poistettiin käytöstä osuuskunnan liittyessä Atriaan. Ko. laatikot ovat jostain 80-luvun lopulta / 90-luvun alusta ja ne on poistettu käytöstä jo 90-luvun lopulla, itse ostin ne vajaat 15 vuotta sitten. Ostin aikoinaan laatikoita muistaakseni 100-150 kappaletta, kun maksoivat silloin 10 markkaa kappale. Ylimääräiset ovat sitten päätyneet sukulaisille ja kavereille yms.

   Lainaa

  26. Tulos: -75 (173 ääntä)
   Jos ne ovat pantillisia, onhan myyjä ne maksanut. Pantti on jäänyt maksuksi, kun laatikoita ei ole palautettu. Mikä tässä nyt on ongelma? Minullakin on noita laatikoita, oli jo 90-luvun alussa. Hyviä ovat edelleen!

   Lainaa

  27. Tulos: +134 (140 ääntä)
   Jään odottamaan jatkoa kun Hannele käy poliisilaitoksella ja saa saman ohjeistuksen kuin tässä.. :o Vaikka ei se oikeasti mene. Kunhan louskuttaa leukojaan kun ei ylpeys anna periksi myöntää että oli väärässä.. :p

   Lainaa

  28. postinlajittelija 12.5.2016 10:37
   Tulos: +158 (166 ääntä)
   Sama homma meillä postissa. Noita laatikoita, sekä myöskin rullakoita katoaa reissuillensa ihan järjettömät määrät. Vaikka olisivat pantillisia, "täten maksettuja" niin kyllä niitä nyt vain tarvitaan prosessin toimimisen vuoksi. Meillä ei ole ihan yksi eikä kahtakaan kertaa kun rullakoita ei ole vain tarpeeksi kun ne huitelevat mikä missäkin kun asiakkaat eivät palauta. Uusien teettäminen ei ihan sillä säälittävällä panttimaksulla (tosin, sitä en tiedä onko meillä käytäntönä ottaa panttia noista) onnistu - ne ovat yllättävän kalliita. Ja onpahan joku törmännyt aikoinaan uutislähetyksessä kaukana aasiassa kuvattuun materiaaliin jossa näkyi postin rullakoita. Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä että mistä firma pieraisee rahat näihin hävikkeihin.

   Lainaa

  29. Tulos: -217 (279 ääntä)
   On se mukava ku on näitä kotikyyliä ja kansalaispoliiseja. Menee poliisin pienet resurssit hyvään käyttöön ku taas tulee ilmotusta jostain "varastettua" tavaraa, muovilaatikoita joita kukaan ei kaipaa, myyvästä suurrikollisesta ja taas turhanpäivänen kunnianloukkausilmotus.

   Lainaa

  30. Tulos: -169 (215 ääntä)
   Hyvä Hannele! Aivan oikein tollasia nillittäjiä kohtaan!

   Lainaa

  31. Tulos: -124 (162 ääntä)
   Vinkatkaas joku misä noi on myynnis, käyn heti hakkee koko kasan. Ei en pelekää polliisia vaikka oonki alakujaa oulust. On meinaa käteviä säilytykseen.

   Lainaa

  32. Tulos: +179 (197 ääntä)
   Yksi hyvä esimerkki miksi ruoan hinta on niin kallista. Pienistä puroista syntyy suuri joki kun toimittajien pantillisia lihalaatikoitakaan ei viitsitä palauttaa vaan viedään mökille kala-astiaksi yms. Turha nurista hinnoista, jos ei näe tässäkään mitään vääryyttä.

   Lainaa

  33. Tulos: +58 (110 ääntä)
   Totta toki, että Hannele ei vaikuta ihan penaalin terävimmältä kynältä kun ei tunnu uppoavan päähän että eivät ole hänen omaisuuttaan. Toisaalta myös Niinan alkuperäinen asenne pikkasen ihmetyttää. Tuollaisella suoralla hyökkäyksellä kun ei usein saa ihmisissä muuta kuin puolustusreaktion ja väittelyn eskaloitumisen aikaan.

   Lainaa

  34. Kirsikka-setä 12.5.2016 11:54
   Tulos: +128 (144 ääntä)
   Parasta oli varmaan se, kun Hannele sanoi tekevänsä kunnianloukkaussyytteen, koska häntä syytettiin varastamisesta, mutta kukaan ei missään vaiheessa suoraan sanonut varastetuksi.

   Lainaa

  35. Tulos: +54 (58 ääntä)
   Eeppinen: Pakko nyt sanoa että itsekin opin uutta, tosin aika harvoin kylmälaatikoita kyllä yksityisillä ihmisillä tulee vastaan….
   On niitä aika paljon yksityisillä.. Me muutettiin pari vuotta sitten ja saatiin näitä samaisia laatikoita muuttoon viitisenkymmentä neljältä eri lähipiiriin kuuluvalta henkilöltä. Laatikot palautettiin muuton jälkeen kavereillemme tietty. Mutta enpä oo ennen tiennyt, että ovat edelleen jonkun yhtiön omaisuutta.. Aina oppii jotain uutta.

   Lainaa

  36. Tulos: +137 (137 ääntä)
   olen itsekkin ollut lounaskahviossa töissä jonne vastaavia laatikoita toimitettiin tukun mukana. laatikot piti säilyttää oven vieressä esillä, josta ruuankuskaaja pystyi ne ottamaan mukaan. on totta, että jos laatikot ei ole esille, tavarantoimittaja ei kysele perään. hänellä on tiukka aikataulu eikä ole aikaa semmoiseen joten hän voi vain olettaa ettei viimekuormasta mikään ollut tälläisessä laatikossa. silti ne ei ole kaupan/kioskin/ravintolan/kahvion/baarin omaa omaisuutta. niitä saa toki hätätilanteissa käyttää firman tavaroiden säilytykseen muttei saa jättää sinne tai ottaa itelle.

   Lainaa

  37. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Näihän niissä lukee, että palautettava/ X: n omaisuuttaa. Sinisissä meijerilaatikoissa lukee, että Meijeriteollisuuden omaisuutta. Anteeksi. Olen jättänyt kaksi palauttamatta. Minähän taas en niitä maksa vaan meijerini, joka on niissä minulle maitoauton mukana tavaraa toimittanut. Olis kyllä nuo lihalaatikot törkeen hyviä, mutta ne olen palauttanut. En kyllä tiedä, miten sen pantinmaksu/palautus meni. Mut joo, jättäkää palauttamatta ja itkekää sitten miksi palveluiden hinnat nousee....

   Lainaa

  38. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Kannattaa käydä katsomassa Transboxin sivuja. Siellä on ihan selvät ohjeet, miten laatikoiden kanssa toimitaan. Erityisesti tämä http://www.transbox.fi/files/6/KUPJ-uudet-asiakkaat-tiedote-1115.pdf kertoo ohjeet tavaraa noissa laatikoissa vastaanottaville.

   Lainaa

  39. Tulos: +82 (82 ääntä)
   ^^ Samaa mieltä, itsekin olen suuressa kaupassa töissä, ja laatikot odottavat kuskeja näkyvällä paikalla. Ei niitä kukaan tule kyselemään jos eivät ole näkyvissä, kuskit tuovat nopeasti uudet tavarat ja ottavat samlla vanhat mukaan, pari minuuttia menee koko prosessissa ja ovat jo matkalla seuraavaan paikkaan.

   Lainaa

  40. Tulos: +89 (93 ääntä)
   nainen: Jos ne ovat pantillisia, onhan myyjä ne maksanut. Pantti on jäänyt maksuksi, kun laatikoita ei ole palautettu. Mikä tässä nyt on ongelma? Minullakin on noita laatikoita, oli jo 90-luvun alussa. Hyviä ovat edelleen!
   Transbox ei ole koskaan myynyt niitä laatikoita. Panttihinta tuskin vastaa myyntihintaa, vaikka osan kuluista korvaisikin. "Laatikot omistaa Tranbox Oy. Myös ne, jotka ovat ullakoilla, rakennustyömailla ja kala-astiana."

   Lainaa

  41. Tulos: +46 (46 ääntä)
   ei taida riittää 500 euroa moiseen kasaan laatikoita
   Enna: Äkkiseltään arvioin, että tuossa on ~ 500 € arvosta Transboxin omaisuutta kaupan. Nuo eivät ole mitään parin euron laatikoita nimittäin… En ymmärrä miten joku ajattelee, että tavarantoimittajat lahjoittavat nuo asiakkailleen tuotteiden mukana. Mutta kaikki on sallittu mitä ei erikseen kielletä eikö? Toivottavasti palautuvat oikealle omistajalleen.

   Lainaa

  42. Tulos: +70 (78 ääntä)
   No, varastetun tavaran myymisestä saa ihan oikeasti sakot.

   Lainaa

  43. Entinen kaupan työntekijä 12.5.2016 17:04
   Tulos: +110 (122 ääntä)
   Ei mikään ihme että on pizzeria mennyt nurin jos on noin huonosti huolehtinut asioista! :D Kyllä yrittäjälle pitäisi olla selvää miten noiden panttilaatikoiden kanssa toimitaan (ja on aina toimittu)... Jos tämä asia on ollut epäselvää niin mitenkähän on ylipäänsä selvinnyt muusta yrittäjyydestä ja esim. laskujen maksamisesta?

   Lainaa

  44. Tulos: +55 (123 ääntä)
   Häijy tyyppi tämä Niina: "Minä laitoin yhteystietosi einestehtaiden asiakaspalveluihin. En usko että sulla on lupa myydä näitä". Diplomaattinen olisi kertonut faktat kohteliaasti, antaen toiselle mahdollisuuden säilyttää kasvonsa ja tehdä itse aloite yhteydenottoon einesfirmoihin, eikä hyökätä tuolla tavalla. Kannattaa hoitaa asiat korrektisti ja pyrkiä siihen, että muillekin jäisi itsekunnioitus ja hyvä mieli. Raivoisa hutkiminen ja äyskiminen on oikea käytöstapa vain kalakauppiaalla tammikuussa Siperian torilla.

   Lainaa

  45. Tulos: +6 (26 ääntä)
   pitzzeria ja poliisi ilmoitus

   Lainaa

  46. Haudankaivaja 12.5.2016 19:51
   Tulos: -54 (82 ääntä)
   Mä olin kolme viikkoa töissä kuppilassa jossa paistelin alle kuuden euron pizzoja (tm), ja sinä aikana keräsin noita uhanalaisia muovilaatikoita niin paljon että sain niistä rakennettua oman ravintolan. Sieltä ei juomavettäkään saa alle kuuden euron lasi ja pizza toimitetaan muovilaatikossa. Köyhät ja viherpiiperöt ne muovilaatikoista nillittää, me kokoomuslaiset ymmärretään bisneksen päälle.

   Lainaa

  47. Tulos: +134 (148 ääntä)
   Pinkkihinkki: Voi hyvänen aika… Mikä saa ihmiset olemaan niin pikkutarkkoja jokaikisessä asiassa? En vain tajua tälläisiä ihmisiä.
   Et tajua ihmisiä joita ärsyttää se että jotkut myyvät toisten tavaroita? Muista tuo kun sulta pöllitään vaikka fillari js se ilmestyy nettiin myyntiin.

   Lainaa

  48. eläinlääkäri 12.5.2016 22:47
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Paremmin tietäjä: Kyllä se jossan kerrotaan. Kioskikauppiaan tytär olen ja tiesin jo lapsena, että sekä meijerin maitolaatikot että tuollaiset laatikot pitää palauttaa ja tämä kioski on lopetttu jo vuosia sitten. Noita nyt tuli aika vähän luonnollisesti kioskiin, koska tuorelihaa ei myyty ja suurin osa tavarasta haettiin itse tukusta, mutta jossain yhteytyksissä noitakin tuli. Limsakorit kyllä jokainen palauttaa, kun niistä saa sen pantin hyvityksenä myös kauppias. Nuo ja maitolaatikot taisi vain olla vaihdokkeja. Pahvilaatikoita ei tarvitse palauttaa ja siitä syystä niitä saa usein kaupoista ilmaiseksi, jos sattuu olemaan. Mielelläänkin jotkut pikkukaupat antavat.
   Samoin muuten esimerkiksi Oriolan lääketukun toimituslaatikot on palautettavia, niissä lukee ihan kyljessä kyseinen teksti. Ovat kans kauheen hyviä kyllä tavaran säilytykseen, mutta en oo kauaa kehdannut yhtä laatikkoa omia tilapäiskäyttöön töissä :D Tiedän kuitenkin useita kollegoita joilla on samoja laatikoita vakituisessa käytössä (eikä laatikko ole keskusvarastolla käynyt varmaan vuosiin).

   Lainaa

  49. Tulos: -2 (68 ääntä)
   Jos panttitavaroiden häviämisestä tulee firmalle niin paljon hävikkiä että se vaikuttaa millään tavalla talouteen on panttimaksu aivan liian pieni. Kyllä pantti tarkoittaa nimenomaan sitä että saa rahansa takaisin jos/kun sen palauttaa ja jos ei palauta, tuote vaihtaa omistajaa. Se on pantin tarkoitus. Jos tällä firmalla on joku muu käytäntö ei pitäisi pantista puhua lainkaan.

   Lainaa

  50. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Minä itte: Muistelisin, että yhden lihalaatikon panttihinta on suurempi kuin pyyntöhinta eli kyllä nyt vaan kannattaisi nöyrtyä ja palauttaa laatikot oikealle omistajalleen.
   Palauttajalleko se pantti maksetaan? Eikös nuo sitten kannattaisi vain vähin äänin ostaa pois tuohon hintaan ja palauttaa itse? Olisivat tyytyväisiä sekä myyjä että Transbox, ja itsellekin jäisi hiukan vaivanpalkkaa.

   Lainaa

  51. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Kirsikka-setä: Parasta oli varmaan se, kun Hannele sanoi tekevänsä kunnianloukkaussyytteen, koska häntä syytettiin varastamisesta, mutta kukaan ei missään vaiheessa suoraan sanonut varastetuksi.
   Niin, no mitä nyt esim. tuossa kuudennessa kommentissa lukee.

   Lainaa

  52. Tulos: -45 (59 ääntä)
   Mulla on noita varmaan 10, kulkee kätevästi työkalut mukana ja jos joskus tarvii sirrellä enemmän kamaa niin onnistuu todella helposti.

   Lainaa

  53. Tulos: +76 (88 ääntä)
   Pinkkihinkki: Voi hyvänen aika… Mikä saa ihmiset olemaan niin pikkutarkkoja jokaikisessä asiassa? En vain tajua tälläisiä ihmisiä.
   Joo, ihme nillitystä heti kun joku yrittää myydä toisten omaisuutta.

   Lainaa

  54. Tulos: -12 (44 ääntä)
   Olen kaupassa töissä ja ehkä tossa nelisen vuotta sitten lainasin noita laatikoita kaverini muuttoa varten jolloin pomoni sanoi että noista on juuri pantti poistunut, joten ei tarvii palauttaa.

   Lainaa

  55. King Arthur 13.5.2016 19:07
   Tulos: +39 (47 ääntä)
   Isovanhemmat oli lihatehtaalla töissä ja ihan laillisesti ostivat vanhoja lihalaatikoita muuttoon yms. Eli ei aina ole kyse rikoksesta. En itse olisi ihan ensin olettanut että laatikot on laittomasti hallussa, saati sitten ilmoitellut minnekään. Ihanan suomalainen ensireaktio tässä mokassa. Tässä tapauksessa tosin on kyseessä juuri se mitä epäiltiin. Että pisteet sitten kai?

   Lainaa

  56. Tulos: -88 (112 ääntä)
   Huhhuh te ootte kaikki sekasin. Antakaa toisen myydä. Ei helvetti. Pitäisivät huolta laatikoistaan. Jos jotakuta voi syyttää niin kuljetusfirmaa joka ei ole vienyt entisiä pois mennessään.

   Lainaa

  57. kolme pientä porsasta 13.5.2016 23:35
   Tulos: -12 (32 ääntä)
   purppurakruunu: Enpäs muuten tiennyt, että ne jollekin kuuluu. Meilläkin on vissiin puunkantolootina kolme yläkerrassa, joku niitä meille oman muuttonsa jälkeen tarjosi. Opin jotain uutta.
   eiköhän noita löydy vähän jokatoisesta talosta? itsekkin tiedän muutaman hekilön joka omistaa näitä. pitääkö nyt tehdä rikosilmotus näistä henkilöistä?

   Lainaa

  58. Tulos: -49 (67 ääntä)
   No miten sen nyt ottaa... itse en näe mitään väärää siinä jos myyn vaikkapa pantillisia limsapulloja, samanlaista pantillista tavaraa kyseessä.

   Lainaa

  59. Tulos: +9 (13 ääntä)
   King Arthur: Isovanhemmat oli lihatehtaalla töissä ja ihan laillisesti ostivat vanhoja lihalaatikoita muuttoon yms. Eli ei aina ole kyse rikoksesta. En itse olisi ihan ensin olettanut että laatikot on laittomasti hallussa, saati sitten ilmoitellut minnekään. Ihanan suomalainen ensireaktio tässä mokassa. Tässä tapauksessa tosin on kyseessä juuri se mitä epäiltiin. Että pisteet sitten kai?
   No, tässä näyttäisi olevan varsin suuri määrä jo kuvassakin, herää kysymys olisiko joku oikeasti ostanut tuollaisen keon. Jos epäily olisi ollut perätön, se olisi kaiketi selvinnyt myös välittömästi vertaamalla seurantanumeroita luetteloon?

   Lainaa

  60. Satunnainen randomi 14.5.2016 14:51
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Justjust: Toivottavasti nää ulisijat ei oo ikinä ostanu/myyny/pitäny pantillisia eurolavoja tai juomakoreja esimerkiks.
   Juomakori tai nykyinen kennolevy on periaatteessa pantin muodossa sen jonka haltuun se päätyy. Niitä ei kukaan aktiivisesti kysele takaisin, mutta juomafirman kuski vie kyllä aina käydessään levypinon eteisestä ja vähentää pantin laskusta. Puulavoilla tulevista kuormista jää aina käteen se lava. Pantillinen tai ei, kukaan ei tunnu haluavan sitä. Se on vaan tiellä. On myös oma vaiva sahata se saunapuiksi. Mutta nämä lihalaatikot... tuolla tukussa missä käyn, on kissan ja koiran kokoisilla kirjaimilla ilmoitus että niitä ei saa alunperinkään edes viedä tukusta ulos (eivät siis ole edes tukun omaisuutta) vaan tukku antaa tarvittaessa asiakkaalle mukaan tukun oman pantillisen laatikon. Se tukun lodju on taas vietävä takaisin ihan itse. Tukun kuski ei sitä ota eteisestä kyytiin. Näin silloinkin kun kuski tuo kamat sellaisessa. Laatikko jää työmaalle ja se on itse vietävä takaisin.

   Lainaa

  61. Järkikäteen 15.5.2016 13:17
   Tulos: +57 (63 ääntä)
   mikä tässä oikeesti on niin pirun vaikeaa tajuta, että nämä ovat jonkun omaisuutta. Laatikossa lukee aivan selvästi "TRANSBOX OY:N OSAKKAIDEN OMAISUUTTA LUVATON KÄYTTÖ KIELETTY" järkikäteen.

   Lainaa

  62. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Nuo ovat lihalaatikoita.

   Lainaa

  63. ex-yrittäjä 17.5.2016 8:53
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Entä jos olen pelastanut roskalaatikosta vastaavia laatikoita. Ovatko ne silloin omaisuuttani vai alkuperäisen firman omaisuutta? Terveiset siis kaupungille, jonka palkkaama remonttifirma pisti surutta laatikot remontin yhteydessä kaatopaikkakuormaan yhdessä 800 euroa / kpl maksavien tuolien (16 kpl) kanssa.

   Lainaa

  64. Tulos: +40 (52 ääntä)
   miuku: Jos panttitavaroiden häviämisestä tulee firmalle niin paljon hävikkiä että se vaikuttaa millään tavalla talouteen on panttimaksu aivan liian pieni. Kyllä pantti tarkoittaa nimenomaan sitä että saa rahansa takaisin jos/kun sen palauttaa ja jos ei palauta, tuote vaihtaa omistajaa. Se on pantin tarkoitus. Jos tällä firmalla on joku muu käytäntö ei pitäisi pantista puhua lainkaan.
   Eiköhän tuo pantin määritelmä ole auttamatta vanhentunut. Ei kukaan kaupan ostoskärryjäkään kuvittele sillä viiskytsenttisellä ostavansa.

   Lainaa

  65. Tulos: +43 (49 ääntä)
   Nyt taitaa olla puurot ja vellit sekaisin näiden panttiasioiden kanssa täällä monella. Niin kuin yllä mainittiin, ei kaupan ostoskärryjäkään saa sillä euron pantilla omakseen.

   Lainaa

  66. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Kun on lusikalla annettu, ei voi muuttolaatikoittain ottaa.

   Lainaa

  67. Siis ihan kauheeta! 18.5.2016 21:05
   Tulos: -20 (26 ääntä)
   SIIS OUMAIKAAT! Siis poliisia kiinnostaakin tietty:-D.

   Lainaa

  68. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Itseasiassa poliisia aivan varmasti kiinnostaa, sillä tuossa on satojen eurojen edestä tavaraa :D ja syyllinenkin on tiedossa, joten ei tarvitse kuin käydä noutamassa pois. Uskomattomia älypäitä täällä. Olen kaupassa kassamyyjänä, ja jopa minä tiesin että ne ovat rahan arvoista tavaraa mitkä koodataan ja pistetään kiertoon. Seuraavaksi joku varmaan sanoo että ne dolly-aluset (rullat joiden päällä kuljetetaan juomia) on tosi kätsyjä :D nekin maksavat sitten 50e/kpl, eivätkä ole kaupan omaisuutta.

   Lainaa

  69. Tulos: -25 (31 ääntä)
   Loppujen lopuks ei olis ollu mitiä väliä vaikka hannele ois saanu myytyä noi ja saanu vähä proffaa, ihmiset ois saanu hyviä laatikoita ja hannele vähä rassuuu, kukaan ei olis tienny hevonhelvettiä että joku on myyny sen parisataa lihalaatikkoa x))

   Lainaa

  70. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Kiva lukea fb mokista, että omistaa "laitonta" tavaraa ! En tiedä mistä mulle tuollaisia laatikoita on tullut, mutta en tiennyt niiden olevan jotain ns. Speciaaleja... Pitänee palauttaa tonne kaupalle :D

   Lainaa

  71. Tulos: -8 (14 ääntä)
   Joo saattavathan nuo olla joo "laittomia" myydä mutta noissa laatikoissa on viimenen käyttöpäivä (muovi kuivuu ja heikkenee nii ei voi käyttää elintarvikkeilla) ja jos kerta 10:sen vuotta ollu varastossa nii ei noita voi käyttää enään nii sama se myydä pois. Ostasin vaikka ittekki kun soveltuvat moneen asiaan hyvin

   Lainaa

  72. Tulos: -10 (10 ääntä)
   NOHUHHUH: Joo saattavathan nuo olla joo “laittomia” myydä mutta noissa laatikoissa on viimenen käyttöpäivä (muovi kuivuu ja heikkenee nii ei voi käyttää elintarvikkeilla) ja jos kerta 10:sen vuotta ollu varastossa nii ei noita voi käyttää enään nii sama se myydä pois. Ostasin vaikka ittekki kun soveltuvat moneen asiaan hyvin
   Noin halvalla myydään niin ostasin mukisematta ja olisin hiljaa

   Lainaa

  73. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Enna: Mutta kaikki on sallittu mitä ei erikseen kielletä eikö?
   Juuri niin. Näin laki toimii.

   Lainaa

  74. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Hannelella näyttää olevan myynnissä noita laatikoita sata miljardia kappaletta. Minneköhän hän on edes saanut ne varastoitua?

   Lainaa

  75. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Ei ole pantillisia, numeroa ei kukaan seuraa. Pyörittelen rekassani noita päivittäin. Mutta Transboxin laatikoitahan nuo eikä kukaan niitä saisi myydä.

   Lainaa

  76. Muoviton greippi 6.6.2020 14:23
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   postinlajittelija: Sama homma meillä postissa. Noita laatikoita, sekä myöskin rullakoita katoaa reissuillensa ihan järjettömät määrät. Vaikka olisivat pantillisia, "täten maksettuja" niin kyllä niitä nyt vain tarvitaan prosessin toimimisen vuoksi. Meillä ei ole ihan yksi eikä kahtakaan kertaa kun rullakoita ei ole [...]
   Posti voisi hakea niitä laatikoita ja rullakoitaan pois samalla kun tuo uutta tavaraa. Kerran kolme kertaa jouduin postin toimittajalle sanomaan, että ota nuo edelliset rullakot mukaasi. Ei millään halunnut ottaa. Vain uutta oli jättämässä. 20 vuotta sitten yhdessä kerrostalossa ne jätti oranssit laatikot aina talon aulaan. Soittelin viikottain lähimpään postiin, että tulkaa nyt hakemaan nämä pois täältä. Silloin poistia vielä tuli ja laatikoita tuli 1-2 päivittäin.  Eivät hakeneet.

   Lainaa

  77. Kintsana kala 4.8.2021 23:15
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Lisää muovia maailmaan, kiitos hänen joka ei vinkkiä suostu ottamaan tosissaan.

   Lainaa

  78. Avaimeton kani 15.11.2022 10:30
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Pinkkihinkki: Voi hyvänen aika... Mikä saa ihmiset olemaan niin pikkutarkkoja jokaikisessä asiassa? En vain tajua tälläisiä ihmisiä.
   Mitä tarkoitat? Etkö säkään tajunnut mistä tässä laatikkojupakassa on kyse?

   Lainaa

  79. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Koiranpentu hoidossa viikonlopun. Myyn sen kun en tiennyt ettei se oo mun.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Transbox, muovilaatikot, kirpputori, kirppis, kirppari, vuokralaatikko, muuttolaatikko, kierrätys