Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Sisään ilman papereita

  Suurenna näkymä
  Sisään ilman papereita

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Portinvartija 7.5.2015 1:15
   Tulos: -362 (1090 ääntä)
   Olipas harvinaisen ärsyttävä kirjoitustyyli. T. Portsari

   Lainaa

  2. Tulos: -248 (454 ääntä)
   Turku mainittu, tori kutsuu. Tässä tarinassa ei ollut päätä eikä häntää.

   Lainaa

  3. Tulos: +1001 (1039 ääntä)
   Tuollaisen masterplanin voi laatia vain humalassa

   Lainaa

  4. Tulos: -105 (307 ääntä)
   Saatto tuntua iltakävelijästä hyvin oudolta tuolla hetkellä mut eipä se tuolleen kerrottuna kovin suuria wtf fiiliksiä herättäny :D

   Lainaa

  5. Tulos: +79 (131 ääntä)
   No nyt oli kyllä

   Lainaa

  6. Tulos: -70 (322 ääntä)
   Tuli mieleen tusinat muut vastaavat ääriomituiset sattumat ja päättömät tapahtumat, joita varsinkin face on nykyisin pullollaan. Milloin on puolustettu mamua rasistin kynsissä paikallisbussissa ja noustu sankariksi, milloin puututtu koulukiusaamiseen ja pelastettu pieni arka lapsi jota kukaan ei ollut huomannut, milloin autettu nääntynyt siili takaisin äitisiilin kainaloon ym. tai muuten vaan joka viikko sattuu joku wtf. Yhteistä noilla jutuilla on se, mikä tässäkin paistaa kuuhun saakka. Hirveä hinku päästä kirjoittamaan ja värittämään. Ja nää oudot tapahtumat tuppaa aina sattumaan aina samoille tyypeille. Juuri niille, jotka omaavat ainakin omasta mielestään sateenkaartakin kirjavamman sanavaraston, jota siten pääsevät kätevästi suoltamaan. Toki tämäkin tarina on täysvarmasti kaikkia yksityiskohtia myöten pelkkä tosi, mutta enpä suurta panosta sen puolesta sijoittaisi.

   Lainaa

  7. Tulos: +387 (405 ääntä)
   Miten ois ollut ihan vaan niiden papereiden hakeminen sieltä kotoonta? T. Itsekin joussut kotiin papereita hakemaan kun ei Dynamon portsarit päästäneet sisään.

   Lainaa

  8. Tulos: +66 (84 ääntä)
   bob: Tuli mieleen tusinat muut vastaavat ääriomituiset sattumat ja päättömät tapahtumat, joita varsinkin face on nykyisin pullollaan. Milloin on puolustettu mamua rasistin kynsissä paikallisbussissa ja noustu sankariksi, milloin puututtu koulukiusaamiseen ja pelastettu pieni arka lapsi jota kukaan ei ollut huomannut, milloin autettu nääntynyt siili takaisin äitisiilin kainaloon ym. tai muuten vaan joka viikko sattuu joku wtf. Yhteistä noilla jutuilla on se, mikä tässäkin paistaa kuuhun saakka. Hirveä hinku päästä kirjoittamaan ja värittämään. Ja nää oudot tapahtumat tuppaa aina sattumaan aina samoille tyypeille. Juuri niille, jotka omaavat ainakin omasta mielestään sateenkaartakin kirjavamman sanavaraston, jota siten pääsevät kätevästi suoltamaan. Toki tämäkin tarina on täysvarmasti kaikkia yksityiskohtia myöten pelkkä tosi, mutta enpä suurta panosta sen puolesta sijoittaisi.
   Voi kun tietäisit miten paljon niitä sattuu allekirjoittaneenkin kohdalle, mutta en lähde kaikkia aina avaamaan. Joskus on vain kausia, kun oikeasti pohdin miten päin ne planeetat ovat taivaalla tai onko joku lorauttanut jotain Turun juomaveteen. Tiesitkö, että osa näistä hauskoista sattumuksista on suoria käännöksiä englanninkielisistä vitseistä ja opetustarinoista/saarnoista, sekä iltapäivälehdet ovat niin hyviä uutisoinneissaan että kirjoittavat niiden pohjalta juttunsa.? Tästä saattaa johtua pienoinen tilastointivirhe näiden tarinoiden osalta. Mainitaan nyt vielä, että jotkut ihmiset ovat herkempiä näkemään arjen komiikkaa/traagisuutta/lämpöä/rakkautta/nostalgiaa siellä missä valtaosa toisista ei, mikä selittää myös näiden juttujen yleisyyden. :p

   Lainaa

  9. Tulos: +146 (158 ääntä)
   sof: Miten ois ollut ihan vaan niiden papereiden hakeminen sieltä kotoonta? T. Itsekin joussut kotiin papereita hakemaan kun ei Dynamon portsarit päästäneet sisään.
   Ongelmaski se muodostuu silloin, kun sinne kotiin on se yli kymmenen kilsaa ja bussi menee tunnin välein jos menee.

   Lainaa

  10. Tulos: +92 (98 ääntä)
   :D Vai että kutsua poliisit todistamaan portsarille ikää? Eikö ois helpompaa vaan hommata ne henkkarit mukaan?

   Lainaa

  11. Tulos: +169 (191 ääntä)
   On ollut kyllä Teiniviiksellä huonoa tuuri, sillä oman kokemukseni mukaan Dynkyssä kysellään aikas heikosti noita papereita eikä portsarikaan ole aina ovella. Tosin kävin siellä ensimmäistä kertaa 21-vuotiaana, joten ehkä en näyttänyt enää alaikäiselle. Minä pidin tuosta tarinasta ja kirjoitustyylistä :)

   Lainaa

  12. Tulos: -40 (204 ääntä)
   Juttu menetti hauskuutensa taas kerran tuon niin "nokkelan" ja "hassun" kirjotustyylin takia. Todella ärsyttävää.

   Lainaa

  13. Tulos: +272 (326 ääntä)
   Kyllä tämmönen tarinankerronta on hauskempi tapa kuin tämä: Yks jätkä pyys soittaan perättömän ilmotuksen tappelusta poliisille päästäkseen baariin. Mä sanoin ettei se toimis ja häivyin paikalta.

   Lainaa

  14. Tulos: -32 (44 ääntä)
   Onneks ei päässyt. Jos kaverit käy dynamossa niin ei voi ihan täysillä käydä "ns" ei oo kaikki muumit laaksossa

   Lainaa

  15. Tulos: +46 (112 ääntä)
   penni: Kyllä tämmönen tarinankerronta on hauskempi tapa kuin tämä: Yks jätkä pyys soittaan perättömän ilmotuksen tappelusta poliisille päästäkseen baariin. Mä sanoin ettei se toimis ja häivyin paikalta.
   On olemassa se kultainen keskitiekin.

   Lainaa

  16. Tulos: +163 (225 ääntä)
   Mitä vikaa tuossa kirjoitustyylissäkin nyt oli? Miten olisit sen itse kirjoittanut? Antaa toisen käyttää värikästä sanavarastoa jos huvittaa. Minä ainakin tykkäsin.

   Lainaa

  17. Kiklikukki 7.5.2015 9:10
   Tulos: +58 (68 ääntä)
   sof: Miten ois ollut ihan vaan niiden papereiden hakeminen sieltä kotoonta? T. Itsekin joussut kotiin papereita hakemaan kun ei Dynamon portsarit päästäneet sisään.
   Parempi: miten ois olla unohtamatta papereita kotiin kun lähtee baariin? Suurimmalla osalla on ajokortti lompakossa joka yleensä tarvitaan baariin mentäessä, mutta tässä luultavasti papereilla tarkoitettiin passia. En kuitenkaan ymmärrä ihmisiä joilla ei ole henkkareita AINA kun astuvat kotiovesta ulos.Niitä saattaa yllättäen tarvita.

   Lainaa

  18. thaimaamake 7.5.2015 9:33
   Tulos: -46 (100 ääntä)
   Mietin koko tarinan ajan että onpas ärsyttävä kertoja mutta lopussahan se paljastui Turkulaiseksi joten mitä voi olettaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +26 (72 ääntä)
   Portinvartija: Olipas harvinaisen ärsyttävä kirjoitustyyli. T. Portsari
   Samaa mietin minä. Noin typerää tarinaa en olisi jaksanut keksiä tai kirjoittaa. Mitä tulee poliisien kykyyn selvittää henkilöllisyys, niin se on erinomainen. Poliisi kutsutaan paikalle esim. silloin kun matkaliputon henkilö yrittää salata henkilöllisyytensä. Jos ei poliisi kuulustelemalla saa asiaa selville paikalla, viedään asiakas putkaan miettimään, kannattaako salailua/valehtelua jatkaa. Poliisi pääsee käsiksi väestörekisteritietoihin ja voi kyselemällä selvittää puhekykyisen tiedot. Poliisilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta eikä velvollisuutta selvittää kenenkään henkilöllisyyttä tämän omasta pyynnöstä, kun ei ole tapahtunut rikosta eikä ole alaikäisestä tai muistisairaasta kyse. Henkilöllisyyden todistamista varten on keksitty asiakirja "henkilöllisyystodistus". Turhat hätäkeskussoitot ovat rikos, aiheeton rikosilmoitus on rikos, viranomaisen työn haittaaminen on rikos. Tyhmyydenkin pitäisi olla.

   Lainaa

  20. kinkkuperä 7.5.2015 10:03
   Tulos: +80 (124 ääntä)
   Mä taas ajattelin, että olipa kerrankin hyvin kirjoitettu. Verrattuna niihin ärsyttäviin vastaaviin, mitä täällä feissarimokissa on viime aikoina ollut.

   Lainaa

  21. Tulos: +76 (86 ääntä)
   bob: Tuli mieleen tusinat muut vastaavat ääriomituiset sattumat ja päättömät tapahtumat, joita varsinkin face on nykyisin pullollaan. Milloin on puolustettu mamua rasistin kynsissä paikallisbussissa ja noustu sankariksi, milloin puututtu koulukiusaamiseen ja pelastettu pieni arka lapsi jota kukaan ei ollut huomannut, milloin autettu nääntynyt siili takaisin äitisiilin kainaloon ym. tai muuten vaan joka viikko sattuu joku wtf. Yhteistä noilla jutuilla on se, mikä tässäkin paistaa kuuhun saakka. Hirveä hinku päästä kirjoittamaan ja värittämään. Ja nää oudot tapahtumat tuppaa aina sattumaan aina samoille tyypeille. Juuri niille, jotka omaavat ainakin omasta mielestään sateenkaartakin kirjavamman sanavaraston, jota siten pääsevät kätevästi suoltamaan. Toki tämäkin tarina on täysvarmasti kaikkia yksityiskohtia myöten pelkkä tosi, mutta enpä suurta panosta sen puolesta sijoittaisi.
   1.Kirjoita tarinasta kolme kappaletta pitkä valitus värikkäin sanakääntein, koska tarina oli liian pitkä ja väritetty. 2. ??? 3. Profit

   Lainaa

  22. kahviholisti 7.5.2015 11:06
   Tulos: +24 (36 ääntä)
   Kiklikukki: Parempi: miten ois olla unohtamatta papereita kotiin kun lähtee baariin? Suurimmalla osalla on ajokortti lompakossa joka yleensä tarvitaan baariin mentäessä, mutta tässä luultavasti papereilla tarkoitettiin passia. En kuitenkaan ymmärrä ihmisiä joilla ei ole henkkareita AINA kun astuvat kotiovesta ulos.Niitä saattaa yllättäen tarvita.
   Itsellä ei ainakaan lenkille lähtiessä tule ensimmäisenä mieleen ottaa henkkareita mukaan, mutta ymmärrän kyllä, että taisit tarkoittaa esim. kaupungille lähtemistä. Tosin en sieläkään usein kanna henkkareita mukana, koska ne on nyt jo kolme kertaa varastettu enkä enään jaksaisi poliisiasemalla vierailla niinä surkeina aukioloaikoina. Ajokortti on mukana vain ja ainoastaan ajaessa ja baariin mennessä.

   Lainaa

  23. Tulos: -5 (73 ääntä)
   Oonko ainut joita rupee jo ärsyttämään nää elämää pidemmät niin hassunhauskat fb-tarinat?

   Lainaa

  24. Tylsistynyt 7.5.2015 13:51
   Tulos: -1 (39 ääntä)
   Odotin koko ajan, että siinä tarinassa olis tapahtunut jotain jännää. Tyyli olis ollut hyvä, jos oikeasti olis ollut jotain kerrottavaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -19 (49 ääntä)
   "Kotoonta" ??? Tähän mennessä se on ollut "kotoa".

   Lainaa

  26. Tulos: +64 (80 ääntä)
   Laura: Mitä vikaa tuossa kirjoitustyylissäkin nyt oli? Miten olisit sen itse kirjoittanut? Antaa toisen käyttää värikästä sanavarastoa jos huvittaa. Minä ainakin tykkäsin.
   "Yhe kerra ku mää kävelisin yöl Turus, nii siihe sit tulisi yks kaveri sanomaan, että soita poliisit ku tuol Dynamon eres o tappelu. No mää sit kattosin sin päin eik siel mittä tappelu ol. No sit tää kaveri vaa sanosi et ku häl unohtu paperit kotia nii poliisit olisisi voineet Dynamon portsaril toristaa häne ikänsä."

   Lainaa

  27. Tulos: -21 (51 ääntä)
   Tuollainen tarinan kerronta toimii vähä-älyisille, muille tuo on liian väkisillä väännetty muka hauskaksi, jota se ei ole.

   Lainaa

  28. Kiklikukki 8.5.2015 9:50
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   kahviholisti: Itsellä ei ainakaan lenkille lähtiessä tule ensimmäisenä mieleen ottaa henkkareita mukaan, mutta ymmärrän kyllä, että taisit tarkoittaa esim. kaupungille lähtemistä. Tosin en sieläkään usein kanna henkkareita mukana, koska ne on nyt jo kolme kertaa varastettu enkä enään jaksaisi poliisiasemalla vierailla niinä surkeina aukioloaikoina. Ajokortti on mukana vain ja ainoastaan ajaessa ja baariin mennessä.
   Kaikella rakkaudella, mutta jos lompakko/paperit on kolme kertaa varastettu, niin olisiko kysymyksessä jo oma huolimattomuus? Taskuvarkauksille alttiissa paikassa kannattaa laittaa lompsa vetoketjun taakse.

   Lainaa

  29. Voi morjens... 8.5.2015 11:46
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Itse toimin myös pokena ja mun mielestä huvittavin selitys papereiden puuttumiselle on "ne jäi autoon".. Tämä on pieni kylä, jossa koko keskustan alue mahtuu 500 m2 sisään, niin ne oikeesti luulee että päästän ne sisään sillä verukkeella, kun auto seisoo sadan metrin päässä, mistä ne paperit vois hakea.. Näiden 9 vuoden aikana on yhden kerran käynyt niin, että ne paperit oli oikeesti autossa ja tyttö kävi hakemassa ne :D Toinen hupaisa yritys on "nää kaverit voi todistaa että oon täysi-ikäinen".. nii ja nää kaverit ei tietenkään valehtelis ystävänsä puolesta, ei tietenkään... -_-

   Lainaa

  30. Tulos: +14 (16 ääntä)
   kyllähän tuo ittee nauratti, luultavasti sen takia, koska itsekin aikoinaan turussa asuessani jouduin vastaaviin tilanteisiin tämän tästä. :D

   Lainaa

  31. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Mielestäni ihan hieno kirjoitus. En pidä suorituksena pitempien kuin kahden lauseen tarinoiden lukemista, jaksan lukea jopa kirjojakin. Toisaalta en odota mitään tajunnanräjäyttävää juonenkäännettä facebook-päivitykseltä että jotenkin pettyisin karvaasti kun olen kallisarvoista aikaani tuhlannut lukemalla useampia lauseita eikä "mitään" sitten tapahtunutkaan. Yleensä kun elämässä ei tapahdu varsinaisesti mitään mutta voi sitä kurjuutta katsella erilaisista vinkkeleistä. Vähän niinkuin jossain muinaishistoriassa käytiin säännöllistä kirjeenvaihtoa kirjeystävän kanssa, siis paperin, kynän ja postilaitoksen avustamana. Kyllä ne kirjeet kirjoitettiin kunnolla vaikka eihän nyt joka viikko mitään varsinaista asiaa tai suurta uutista kenelläkään ole tarjota. Ja hauskimmat kirjeet tuli tietenkin niiltä jotka osasivat vähän höystää.

   Lainaa

  32. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Pari pikku juttua näin virkamiehen näkökulmasta: 1. soita perätön ilmoitus hätäkeskukseen -> putkaan rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi hyvin matalalla kynnyksellä. 2. Poliisi ei todista kenenkään ikää pokelle. Rakkain terveisin, hätäkeskuspäivystäjä, entinen poliisi

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Onha näitä... Meillä käy yks sankari säännölisesti yrittämässä sisään vaikkei ikä riitä. Toistaiseksi päättömin tekosyy papereiden puuttumiselle oli, että hänen vanhempansa ovat lomailemassa Jenkeissä ja kaveri ei sen takia pääse käsiks passiinsa. En sitten tiedä, oliko passi siis mukamas vanhempien mukana Jenkkilässä vaiko vanhempien asunnossa lukkojen takana..?

   Lainaa

  34. Mitkä paperit 19.5.2015 22:18
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Kyllähän ne poliisit sun henkilöllisyyden näkee koneelta kuvineen päivineen, mutta mitenkähän paljon niitä kiinnostaa esitellä moista jollekki pokelle baarin edustalla.. :D Huoh.

   Lainaa

  35. Uke Keinänen 21.7.2015 20:48
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Tämä on yksi parhaiten kirjoitetuista jutuista f-mokissa ikinä. Ihan taideteos. Hihittelen tälle yksinäni aina kun se tulee mieleen :) Siis aivan herkullinen tarina aivan maagisen lahjakkaasti ilmaistuna. Respect!

   Lainaa

  36. Tulos: +1 (1 ääni)
   Huonosti keksittyä soopaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: paperit, passi, henkilötodistus, henkilökortti, ajokortti, Dynamo, yökerho, klubi, poliisit