Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Roskalavalla rapisee, osa 19

  Kuinka paljon voi vaatia kuljetuksesta?
  Suurenna näkymä
  Roskalavalla rapisee, osa 19

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +411 (461 ääntä)
   Mitähän tähän nyt sanoisi.

   Lainaa

  2. Tulos: +868 (886 ääntä)
   Nämä Facebookin kirppariryhmät ovat ilmeisesti ihan maanlaajuisesti oudon väen kokoontumispaikkoja...

   Lainaa

  3. Sukupuolentutkija 7.5.2015 2:26
   Tulos: -232 (580 ääntä)
   Naisten välisen katkeruuden täytyy olla jo aika hälyttävällä tasolla, jos on valmis itse maksamaan (bensakuluja) siitä, että joku toinen ei pääse tekemään muutaman euron voittoa transaktiossa, jonka kaksi täysivaltaista aikuista olisivat vapaaehtoisesti olleet keskenään halukkaita suorittamaan. Mut nainen onkin naiselle nainen, ja se on suttakin pahempi.

   Lainaa

  4. Tulos: +443 (487 ääntä)
   Ei tainnu Linda ymmärtää "tulorajaa"?

   Lainaa

  5. Tulos: +55 (137 ääntä)
   Piti lukea pari kertaa että tajuaisin mistä tässä oikein on kyse.

   Lainaa

  6. Tulos: +162 (368 ääntä)
   Eipä tuo parikymppiä nyt ole tosiaankaan paha kuljetuksesta, auton käytöstä, kantoavusta, toisen kantajan järjestämisestä, bensoista... Kaikkiaan pari tuntia saa tollaseen helposti menemään, ja näillä bensanhinnoilla puhutaankin sitten jo jostain parin euron tuntiliksasta mitä Kirsi olisi tienannut. Mutta Taru vieköön mieluummin itse kuin antaisi asioiden hoitua helpomman kautta. Outoa.

   Lainaa

  7. Tulos: -133 (339 ääntä)
   Sukupuolentutkija: Naisten välisen katkeruuden täytyy olla jo aika hälyttävällä tasolla, jos on valmis itse maksamaan (bensakuluja) siitä, että joku toinen ei pääse tekemään muutaman euron voittoa transaktiossa, jonka kaksi täysivaltaista aikuista olisivat vapaaehtoisesti olleet keskenään halukkaita suorittamaan. Mut nainen onkin naiselle nainen, ja se on suttakin pahempi.
   Etkö ole oppinut: ei täällä voi ottaa puheeksi naisten säätämistä, ropisee miikkapeukut niskaan niin että tärisee. Tuli heti mullekin mieleen, että mites muuten se miesten vastaava meni tossa just vähän aikaa sitten? :) About viis viestiä, varttitunti ja homma paketissa. Tämäkin case olis voinut olla...

   Lainaa

  8. Tulos: +22 (74 ääntä)
   TT: Piti lukea pari kertaa että tajuaisin mistä tässä oikein on kyse.
   Kerrotko meille muillekin? :O

   Lainaa

  9. töttöröö 7.5.2015 4:13
   Tulos: +287 (403 ääntä)
   Siis miten toi nyt meni oikeesti :D Taru laittoi ilmoituksen hyllystä, jonka haluaa antaa ilmaiseksi. Mari tarjoutuu ottamaan hyllyn, jos se kuljetetaan hänelle. Kirsi haistaa rahan, ja iskee paikalle tarjoten kuljetuksen. Siis mitä helvettiä? Ajatteliko Kirsi, että tavaran omistaja ei huomaa tätä viestiketjua? Ja miten tämä toteutetaan? Kirsi vaan hakee hyllyn Tarulta muina naisina ja sitten parilla kympillä vie sen Marille? Ristus..

   Lainaa

  10. tuntematon 7.5.2015 4:25
   Tulos: +408 (464 ääntä)
   Oonko ainut, vai onko ilmaisen tavaran kuljettamisen lisäksi jotenkin kohtuutonta pyytää myös kantoapua?

   Lainaa

  11. nonparelli 7.5.2015 5:04
   Tulos: +32 (158 ääntä)
   Alkua lukies tuli mieleen et jes! täs on nyt todistus naistenvälisest fiksust kaupanteost sen miesten esimerkin jälkeen, mut onnistuttiin sekin näköjään kusemaan...

   Lainaa

  12. Tulos: +38 (144 ääntä)
   töttöröö: ee hyllyn Tarulta muina naisina ja sitten parilla kympillä vie sen Marille? Ristus..
   Kaikki olisivat voittaneet ja olleet tyytyväisiä tuossa skenaariossa. Hyllystä olisi päästy eroon ja autoton ihminen olisi saanut hyllyn. Ehkä olisi toki ollut korrektia odottaa ilmoituksen tekijän viestiä, mutta hän olisi joka tapauksessa päässyt helpommalla, kun olisi antanut toisen viedä hyllyn.

   Lainaa

  13. Tulos: -32 (76 ääntä)
   Kirsin ammatti lienee roskakuski.

   Lainaa

  14. Tulos: +22 (90 ääntä)
   nonparelli: Alkua lukies tuli mieleen et jes! täs on nyt todistus naistenvälisest fiksust kaupanteost sen miesten esimerkin jälkeen, mut onnistuttiin sekin näköjään kusemaan…
   Täsmälleen sama! Olin ihan varma minäkin, että Fmokien ylläpito on ollut hereillä keskusteluista ja näpäyttää postaamalla esimerkin täsmäkaupoista. Alkuhan oli oikein lupaavaa, antaja saa hyllylleen omistajan, uusi omistaja sopii kuljetukset ja pääsee aikatauluista ja kustannuksista sopuun jopa täysin kauppaan osattoman kuskin kanssa - kunnes sitten Taru ja ylläpidon Linda heräävät, että eihän tää näin helppoo voi olla ja lopulta Marikin jo asiaa päivittelee... Eli kolme neljästä koki, että jotain tässä nyt TÄYTYY olla pielessä. (eipä silti, itsekin ymmärsin aluksi, että Kirsi ja Taru tuntevat toisensa.)

   Lainaa

  15. S. aivartelija 7.5.2015 6:01
   Tulos: -59 (173 ääntä)
   Tuohon hintaan saa kuljetuksia jo ihan laillisilta verot maksavilta yrittäjiltä. Tavaran kuljetus maksua vastaan on luvanvaraista toimintaa. Kirsi siis on pimeää yritystoimintaa harrastava, koska tulee ihan tuntemattomien väliin ehdottelemaan. No omalla nimellään tuon tekee, verottaja kiinnostuu kyllä.

   Lainaa

  16. Tommi Takatukka 7.5.2015 6:15
   Tulos: +39 (129 ääntä)
   Kaiken sen ajan, minkä nämä ilmaisen tavaran metsästäjät käyttävät siihen että kyttäävät feisbuukissa ja muualla netissä ilmaisia kaappeja ja kalsareita, he voisivat käyttää vaikka rahan tienaamiseen. On uskomatonta miten toiset on jokaisen euron ja sentin perään, mutteivät kuitenkaan kehitä sitä rahaa millään järkevällä konstilla :D Vähän sama kuin tuttava joka ajaa säännöllisesti naapurikaupunkiin reippaasti yli sadan kilsan päähän hakemaan ison lastin päiväysmaitoa, kun sitä nyt saa niin halvalla... Sit lahjoittelee sitä maitoa kaikille halukkaille kun päiväys menee. Ihan ystävällistä tietenkin mutta kun kuvittelee oikeasti tekevänsä fiksua kauppaa yms.

   Lainaa

  17. Tulos: +143 (173 ääntä)
   S. aivartelija: Tuohon hintaan saa kuljetuksia jo ihan laillisilta verot maksavilta yrittäjiltä.
   Jaa kahteenkymppiin hankemaan tavaran kotoa ja toimittamaan toiseen paikkaan, kantamaan sisään ja ulos esineen jonka kannossa tarvitaan ilmeisesti kaksi ihmistä? Pikemminkin alvillinen hinta on tasoa 200€. Jos edes riittää.

   Lainaa

  18. Tulos: +170 (208 ääntä)
   :D On kyllä kieltämättä erikoista että joku randomi alkaa ehdottamaan annetavan tavaran siirtämistä summaa vastaan. Ja vaistomaisesti ainakin itsellä tulee olo että yrittää saada itselleen kaljarahaa tienattua.

   Lainaa

  19. Tulos: +21 (113 ääntä)
   Erosin itse jo ajat sitten tuolta Turun annetaan -palstalta, koska meno siellä on järjetöntä ja ainakin vanhat ylläpitäjät normaalia fb-kirppistasoa paehmpia natseja. Mitä taas tulee tuohon 20 euroon, niin on todellakin kohtuuton summa yhden hyllyn kuljettamisesta. Plus tietenkin se, että rahastetaan annetaan-palstalla.

   Lainaa

  20. Tulos: +84 (86 ääntä)
   Siinähän olisikin hyvä paikka pistää firma pystyyn. Roskalavan ikioma välittäjä.

   Lainaa

  21. Tulos: +143 (167 ääntä)
   bob: Etkö ole oppinut: ei täällä voi ottaa puheeksi naisten säätämistä, ropisee miikkapeukut niskaan niin että tärisee. Tuli heti mullekin mieleen, että mites muuten se miesten vastaava meni tossa just vähän aikaa sitten? About viis viestiä, varttitunti ja homma paketissa. Tämäkin case olis voinut olla…
   Täh? Täällä julkaistaan kyllä sekä miesten että naisten mokia. Aina kun on naisia mokassa niin joku tulee kommentoimaan että 'siinä taas akat säätää just tommosia ne kaikki on'. Jos on miehiä niin samaa sanotaan korkeintaan vitsinä? Ollaan hei reiluja eikä leimata ketään sukupuolen tai muun ominaisuuden takia.

   Lainaa

  22. SpedePasanen 7.5.2015 9:06
   Tulos: -77 (137 ääntä)
   mehu: Mitähän tähän nyt sanoisi.
   Naiset

   Lainaa

  23. Tulos: +119 (163 ääntä)
   Sukupuolentutkija: Naisten välisen katkeruuden täytyy olla jo aika hälyttävällä tasolla, jos on valmis itse maksamaan (bensakuluja) siitä, että joku toinen ei pääse tekemään muutaman euron voittoa transaktiossa, jonka kaksi täysivaltaista aikuista olisivat vapaaehtoisesti olleet keskenään halukkaita suorittamaan. Mut nainen onkin naiselle nainen, ja se on suttakin pahempi.
   Kyllä mua ainakin ärsyttäisi jos annan jotain ilmaiseksi, että joku randomi tulee siihen väliin tienaamaan rahaa mun antamalla ilmaisella kamalla.. Siis parin euron bensarahan ymmärrän täysin, mut toi menee kyl jo rahastuksen puolelle. Oikeesti.

   Lainaa

  24. Hyvä kysymys 7.5.2015 9:13
   Tulos: +13 (37 ääntä)
   Bensa on Suomessa kallista.

   Lainaa

  25. Tulos: -9 (45 ääntä)
   En sattunut ensin huomaamaan, että Taru olikin tuotteen myyjä. Ja ennenkuin Taru tuli kirjoittamaan ensimmäisen kommenttinsa myynti-ilmoituksensa jälkeen, ajattelin jo että ompas harvinaisen hyvä kirppismyynti tapahtuma. Mutta ei, silti sellainen samanlainen kiistahan se on mitä muutkin. Ja jonkun keltaisen nesteen omaavan ylläpidonkin jäsenn pitänyt tulla sörkkimään keskustelua omalla vajavaisella tietotaidollaan.

   Lainaa

  26. Tulos: +50 (152 ääntä)
   Olenkohan ainoa, jonka mielestä Kirsi oli tässä ihan hyvällä asialla? Jos vaikka oli ajatuksena, että toinen ei muuten saa kuskattua hyllyä (näin ollen ei voisi sitä ottaa) ja tarjoaa sitten kyytiä kun itse pystyy kuskaamaan. Ei kai kukaan kuitenkaan ihan ilmaiseksi vieraalle tavaraa kuskaa, joten minusta on ihan normaalia sitten sanoa työlle joku hinta. Voihan se toinen osapuoli sitten ottaa tai jättää tuon tarjouksen. Nämä kirppisryhmät yms. tuntuvat aiheuttavan ihmisille jonkinlaisia mielenhäiriöitä, kun kaikesta pitää aina heti silmittömästi suuttua. Ei minusta tässä Tarulla olisi ollut suuttumisen aihetta. Taruna olisin ollut onnellinen että joku hyllyn hakee eikä itse tarvi mitään tehdä. :D

   Lainaa

  27. Tulos: +23 (27 ääntä)
   mehu: Mitähän tähän nyt sanoisi.
   Ehkä sitä, miten viisaus on aina rajallista mutta typeryys rajaton, uusiutuva luonnonvara.

   Lainaa

  28. Tulos: +83 (93 ääntä)
   Tuloraja 0 euroa. Tietääköhän tuo ylläpitäjä mitä tulorajalla tarkoitetaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +72 (112 ääntä)
   Sukupuolentutkija: Naisten välisen katkeruuden täytyy olla jo aika hälyttävällä tasolla, jos on valmis itse maksamaan (bensakuluja) siitä, että joku toinen ei pääse tekemään muutaman euron voittoa transaktiossa, jonka kaksi täysivaltaista aikuista olisivat vapaaehtoisesti olleet keskenään halukkaita suorittamaan. Mut nainen onkin naiselle nainen, ja se on suttakin pahempi.
   Öh, mikähän on logiikkasi, anti-feministi, vai pitikö päästä vaan möyhäämään? Tässähän ne kaksi täysvaltaista aikuista ovat mielestäni hyllyn antaja ja vastaanottaja. En itse ainakaan pitäisi ajatuksesta, että jos annan/myyn jotain tietylle henkilölle x, päättääkin molemmille tuntematon henkilö y tulevansa ovelleni minulta edes kysymättä, antaen ymmärtää edustavansa minua. Ja vieläpä yrittää rahastaa esineellä, jota olen antamassa ilmaiseksi sille osoitetulla palstalla. Perseilyä, sanon minä. Eiköhän Tarukin olisi voinut sen vaivanpalkan ottaa jos olisi saanut itse vastata ensin, mutta eiköhän kysymys ollut enemmän periaatteesta, kun joku kiipijä kyttää rahastus-mahdollisuuksia.

   Lainaa

  30. Tulos: +64 (80 ääntä)
   Ensinnäkin Kirsi olisi tässä voinut selvästi ilmoittaa että ei tunne Tarua, ja/tai sitten odottaa että Taru ehtisi vastata ensin, kun häneltä oli asiasta kysytty. Ja mielestäni ei ole kohtuutonta pyytää kantoapuakin, jos ei itse siihen pysty. Tietysti voisi harkita että pyytää jotain omaa kaveria, mutta aikataulusyistä voi olla helpompi että tuojalla onmukana kaveri.

   Lainaa

  31. Tulos: +56 (84 ääntä)
   Mitä jos Kirsi olisikin halunnut hyllyn itselleen, mutta koska Mari kerkesi ensin, tarjoutuikin "tuomaan hyllyn"? Itse en olisi ainakaan antanut tuntemattomalle vastuuta hyllyn kuljetuksesta, pahimmassa tapauksessa olisi vienyt hyllyn Tarulta ja rahat Marilta..

   Lainaa

  32. Tulos: -12 (52 ääntä)
   Mitä helvettiä? 20e tavaran kuljetuksesta on ihan kohtuuton summa, jos välimatka ei kerran ole pitkä. Ihan puhtaasti rahastustahan Kirsi yritti harrastaa. Vai kuvitteleeko ihmiset että on vielä olemassa ihmisiä, jotka hyvää hyvyyttään auttaa toista? Jos parin kilometrin päässä asuva tuntematon Pekka soittaisi sinulle, että autatko kantaa sohvan pihalle ja vie se tuonne parin km päähän niin lähtisitkö ihan huvikseen viemään?

   Lainaa

  33. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Kirsin kuljetuspalvelu - rahasta ei ole pula, mutta hyväntekeväisyys maksaa.

   Lainaa

  34. Tulos: -12 (46 ääntä)
   Pitäisikö jonkun näille neropateille kertoa, että bensa maksaa? Siis jos Taru tahtoo maksaa siitä, että antaa jollekin ilmaisen hyllykön niinhän saa sen toki tehdä, mutta bensarahat voi pyytää ja "tuloraja" on silti nolla. Nimittäin -20€ + 20€ = 0€

   Lainaa

  35. yli opisto hörho 7.5.2015 12:52
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Ensin ajattelin että tosiaan oli hyllyn omistajan kaveri tms joka tarjoutui pientä korvausta vastaan tuomaan hyllyn mutta kun selvisi ettei olekaan niin onhan tuo vähän kummallista. Mokaa on molemmissa osapuolissa kyllä.

   Lainaa

  36. dipsomania 7.5.2015 13:12
   Tulos: -11 (43 ääntä)
   töttöröö: Siis miten toi nyt meni oikeesti Taru laittoi ilmoituksen hyllystä, jonka haluaa antaa ilmaiseksi. Mari tarjoutuu ottamaan hyllyn, jos se kuljetetaan hänelle. Kirsi haistaa rahan, ja iskee paikalle tarjoten kuljetuksen. Siis mitä helvettiä? Ajatteliko Kirsi, että tavaran omistaja ei huomaa tätä viestiketjua? Ja miten tämä toteutetaan? Kirsi vaan hakee hyllyn Tarulta muina naisina ja sitten parilla kympillä vie sen Marille? Ristus..
   Ja ongelma oli?

   Lainaa

  37. Tulos: +13 (65 ääntä)
   Mikä tässä on ihmisillä ongelma? Eikö se ole hienoa, että Kirsi tarjoutuu kuskaamaan hyllyn korvausta vastaan. Mun mielestä 20eur on aika halpa hinta kuljetus- ja kantopalvelusta. Itse en kyl lähtis tuolla hinnalla mitään kanniskelemaan ja kuskailemaan. Tarun asemassa olisin vain onnellinen, että joku tulee hakemaan hyllyn pois, ilman että itse tarvitse tehdä mitään.

   Lainaa

  38. spekulaatiota... 7.5.2015 16:57
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Sukupuolentutkija: Naisten välisen katkeruuden täytyy olla jo aika hälyttävällä tasolla, jos on valmis itse maksamaan (bensakuluja) siitä, että joku toinen ei pääse tekemään muutaman euron voittoa transaktiossa, jonka kaksi täysivaltaista aikuista olisivat vapaaehtoisesti olleet keskenään halukkaita suorittamaan. Mut nainen onkin naiselle nainen, ja se on suttakin pahempi.
   : Öh, mikähän on logiikkasi, anti-feministi, vai pitikö päästä vaan möyhäämään? Tässähän ne kaksi täysvaltaista aikuista ovat mielestäni hyllyn antaja ja vastaanottaja. En itse ainakaan pitäisi ajatuksesta, että jos annan/myyn jotain tietylle henkilölle x, päättääkin molemmille tuntematon henkilö y tulevansa ovelleni minulta edes kysymättä, antaen ymmärtää edustavansa minua. Ja vieläpä yrittää rahastaa esineellä, jota olen antamassa ilmaiseksi sille osoitetulla palstalla. Perseilyä, sanon minä. Eiköhän Tarukin olisi voinut sen vaivanpalkan ottaa jos olisi saanut itse vastata ensin, mutta eiköhän kysymys ollut enemmän periaatteesta, kun joku kiipijä kyttää rahastus-mahdollisuuksia.
   Just samaa mietin. Sukupuolentutkija (ylempi lainaus) ei sitten pitäisi sitä pahana jos joku ihminen, jota et tunne, pyytämättä sekaantuu kaupantekoosi? Itse en ainakaan haluaisi ottaa vastuuta että löytääkö tavara perille ja missä kunnossa. Puhumattakaan siitä että Mari käyttäytyy kuin tuntisi joko myyjän tai ostajan, ihan kuin jotain salattavaa? Miksi ei sanonut että ei tunne kumpaakaan mutta voisi tarjota auttavan kätensä ym? Vai tunteeko ostajan? Siinäkin tapauksessa olisin itse Marina esittäytynyt Tarun ystävänä että tilanne olisi kaikille selvä...

   Lainaa

  39. Tulos: +27 (39 ääntä)
   Kumpikaan "osapuoli" ei minusta tehnyt kovin räikeää mokaa mutta sen sijaan se että asiasta piti tehdä taas tuommoinen "minä olen nyt loukkaantunut päpäpäpä..." -show oli.

   Lainaa

  40. Tulos: +11 (61 ääntä)
   Sanattomaksi vetää. Yksi haluaa ilmaisen tuotteen, tuotuna kotiin autolla ja kannettuna rappusia kotiinsa. Valmis maksamaan palvelusta. Toinen tarjoutuu auttamaan, hankkimaan kantokaverin, ajamaan ensimmäiseen osoitteeseen, kärräämään tuotteen jonka kantamiseen tarvitaan kaksi yhdestä kodista pihalle, ajamaan sen tarpeeksi isolla autolla toiseen osoitteeseen, taas kahden naisen miehityksellä kärräämään sen yläkertaan sekä ajamaan takaisin kotia ja koko monen tunnin ja arviolta nelkännessadan kilometrin lystistä köyhtyisi naurettavat 20€ eli bensa plus pullakahvit. Win-win? No eihän se kirpparin natseille sovi vaan homma pitää vesittää keinolla millä hyvänsä. *huoh*

   Lainaa

  41. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Iso H: Sanattomaksi vetää. Yksi haluaa ilmaisen tuotteen, tuotuna kotiin autolla ja kannettuna rappusia kotiinsa. Valmis maksamaan palvelusta. Toinen tarjoutuu auttamaan, hankkimaan kantokaverin, ajamaan ensimmäiseen osoitteeseen, kärräämään tuotteen jonka kantamiseen tarvitaan kaksi yhdestä kodista pihalle, ajamaan sen tarpeeksi isolla autolla toiseen osoitteeseen, taas kahden naisen miehityksellä kärräämään sen yläkertaan sekä ajamaan takaisin kotia ja koko monen tunnin ja arviolta nelkännessadan kilometrin lystistä köyhtyisi naurettavat 20€ eli bensa plus pullakahvit. Win-win? No eihän se kirpparin natseille sovi vaan homma pitää vesittää keinolla millä hyvänsä. *huoh*
   Joo sanattomaksi vetää tollanen päätön arvuuttelu. Itse "mokasta" ei löydy kuin tieto että vastaanottaja sijaitsee "halisilla" (n. 5km Turun keskustasta) mutta olet kuitenkin päätynyt lopputulokseen että reissuun menee monta tuntia ja matkaa tulee arviolta 25km, mikä on monen tunnin reissuun mielestäni aika vähän... Ja jos Kirsi olisi odottanut Tarun vastausta eka tohon kuljetus kysymykseen, niin Kirsin ehdotus ei vaikuttaisi niin nälkäiseltä yritykseltä tehdä rahaa toisen lahjoituksella.

   Lainaa

  42. Älä puutu, jos et tiedä 8.5.2015 0:56
   Tulos: +23 (39 ääntä)
   - Missään ei lue, missä tuote sijaitsee. Voipi olla vaikka 1km päässä, joten kyllä, silloin se 20€ rahastus on aivan turhan paljon. - Ensin pitää myyjän kertoa, että ei, ei onnistu kuljetus. Tai jos hän haluaakin katoavusta + kuljetuksesta vaikka 5€, on se häneltä pois kun harakka hyppii silmille. - Lindan kommentti tuloraja 0€ tarkoitti sitä, että ko. annetaan - palstalla ei tule tienata mitään. Se ei ole rahastusta varten.. Kyse ei ollut tulorajasta - miten tämä arjessa käsitellään. Miten noin monelta voi mennä tämä heitto ohi? :D

   Lainaa

  43. Tulos: -18 (38 ääntä)
   Jos matkaa on 50km, tulee siitä eestaas 100km, n. 10 litraa bensaa, 1.5€/litra = 15€. Puhumattakaan siitä, että autossa kuluu moottori, voimansiirto, renkaat, jarrut... vakuutusmaksut, helposti siis 5-15€. omaa aikaa menee tunti vähintään, eli palkkatyöhön verrattuna siitäkin 10-30€. Eli se 20€ on aika halpa hinta, mutta eihän se voi mennä jakeluun kun on tottunut, että kaikki tulee sossusta ym. ilmaiseksi. Menkää töihin ja masakaa itse kulunne, niin ymmärrätte rahan arvon.

   Lainaa

  44. Tulos: 0 (4 ääntä)
   töttöröö: Siis miten toi nyt meni oikeesti Taru laittoi ilmoituksen hyllystä, jonka haluaa antaa ilmaiseksi. Mari tarjoutuu ottamaan hyllyn, jos se kuljetetaan hänelle. Kirsi haistaa rahan, ja iskee paikalle tarjoten kuljetuksen. Siis mitä helvettiä? Ajatteliko Kirsi, että tavaran omistaja ei huomaa tätä viestiketjua? Ja miten tämä toteutetaan? Kirsi vaan hakee hyllyn Tarulta muina naisina ja sitten parilla kympillä vie sen Marille? Ristus..
   Pähkinänkuoressa juurikin noin.

   Lainaa

  45. Voi morjens... 8.5.2015 12:00
   Tulos: -10 (48 ääntä)
   Ristus mikä palsta... Onneksi en kuulu tuonne. Jos olisin ollut Taru, olisin vaan iloisena seurannut kuinka hienosti hylly oli siirtymässä vielä kantoapuineen pois heidän remontin tieltä pyörimästä. Mutta Taru on katkera ihminen, joka ei halua kenenkään muun hyötyvän hänen kauttaan. Kuinka tyhmä pitää oikeasti olla että tuossa tilanteessa tarjoutuu mieluummin itse viemään ilmaisen tavaran ilmaiseksi toiselle kotiin ja kantamaan sen vielä sisälle? Taru on kyllä todellakin halunnut ettei Kirsi tienaa sentin latia tuolla toiminnallaan ja jos ei Tarulla olisi ollut autoa, niin hän olisi varmaan maksanut vaikka matkahuollolle kuljetuksesta sen 150 € ettei Kirsi vaan tienaa kahtakymmentä euroa... Melkoinen vatupassi.

   Lainaa

  46. sisäänlukutaito 0? 8.5.2015 20:07
   Tulos: +20 (38 ääntä)
   Voi morjens…: Ristus mikä palsta… Onneksi en kuulu tuonne. Jos olisin ollut Taru, olisin vaan iloisena seurannut kuinka hienosti hylly oli siirtymässä vielä kantoapuineen pois heidän remontin tieltä pyörimästä. Mutta Taru on katkera ihminen, joka ei halua kenenkään muun hyötyvän hänen kauttaan. Kuinka tyhmä pitää oikeasti olla että tuossa tilanteessa tarjoutuu mieluummin itse viemään ilmaisen tavaran ilmaiseksi toiselle kotiin ja kantamaan sen vielä sisälle? Taru on kyllä todellakin halunnut ettei Kirsi tienaa sentin latia tuolla toiminnallaan ja jos ei Tarulla olisi ollut autoa, niin hän olisi varmaan maksanut vaikka matkahuollolle kuljetuksesta sen 150 € ettei Kirsi vaan tienaa kahtakymmentä euroa… Melkoinen vatupassi.
   Et nyt voi olla tosissasi! Jos kyseessä on annetaan palsta, ja olet valmis itse viemään antamasi tuotteen ILMAISEKSI sen haluavalle, niin haluatko että tämä saaja joutuu maksamaan 20€ ihan turhaan? Jos tää väliintulijatyttö (en jaksa tarkistaa nimeä) olisi änkenyt väliin sinne äijien "ihanaan sohvakauppaan" niin kukaan ei täällä puolustelisi. Hyvä tyyppi, Taru, mun mielestä. Ja toi on joku perus-Ikea, 20€ on varmaan enemmän kun ton hyllyn arvo edes uutena.

   Lainaa

  47. PasasenSpede 9.5.2015 16:53
   Tulos: -10 (22 ääntä)
   SpedePasanen: Naiset
   On ne niin tyhmiä

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Melkonen haukka toi Kirsi, kertoo jotakin ihmisestä kyllä.

   Lainaa

  49. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Siis miks Tarun "pitäs olla tyytyväinen et joku vie hyllyn pois"? Jos mä lahjottaisin jollekin jotain, niin en mä halua että se vastaanottaja joutuu siitä jotain maksamaan(vieläpä kolmannelle osapuolelle). Ja eikös tää oo vähän verrattavissa siihen, et Osta/Anna/Myy -palstalla joku antaa jotain, joku sen hakee ja laittaa sitten sen myyntiin?

   Lainaa

  50. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Kyllä mäkin oon sitä mieltä että outoa tulla ehdottamaan kuljetusta tässä tilanteessa. Se olis ollu ok jos antaja olisi vastannu että "anteeksi, en voi kuljettaa hyllyä" ja sitten tää nainen rahan kiilto silmissä ois vasta tullu sanoon et hän voi. Ja kyllä, 20e yhden hyllyn kuljetuksesta joka on ilmaiseksi annettu on aivan älyttömän suuri summa etenkin kun ei varmasti aikaa mene enemmän kun 30 min. Kyllä siinä tuntiliksa alkaa jo olla kova.

   Lainaa

  51. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Onko ihmiset täällä kommenteissa tyhmiä vai esittävätkö vain? Kyseessä on annetaan-palsta, ei mikään kaupantekopaikka. Annetaan palstan periaate on se että tavaraa annetaan ilmaiseksi, tavaran kuljettamisella tai millään muullakaan ei rahasteta. Eri asia on sopia asiasta yksityisviestin kautta. Toisella ei ole mitään oikeutta lähteä rahastamaan sillä että toinen antaa toiselle jotakin ilmaiseksi. Mitä vittua oikeasti?

   Lainaa

  52. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Riippana: Jos matkaa on 50km, tulee siitä eestaas 100km, n. 10 litraa bensaa, 1.5€/litra = 15€. Puhumattakaan siitä, että autossa kuluu moottori, voimansiirto, renkaat, jarrut… vakuutusmaksut, helposti siis 5-15€. omaa aikaa menee tunti vähintään, eli palkkatyöhön verrattuna siitäkin 10-30€. Eli se 20€ on aika halpa hinta, mutta eihän se voi mennä jakeluun kun on tottunut, että kaikki tulee sossusta ym. ilmaiseksi. Menkää töihin ja masakaa itse kulunne, niin ymmärrätte rahan arvon.
   Lue nyt oikeasti uudelleen: Siinä puhutaan kokoajan Turun alueen sisällä, sillä varmasti tarkoitetaan keskustan läheisyyttä, ei helvetti mitään Turku-Eira väliä.

   Lainaa

  53. Tulos: +5 (15 ääntä)
   En tiedä mikä teille on iso raha, mutta itse en ainakaan lähde toisten tavaroita kuljettamaan ja kantamaan 20 eurolla. Otetaan huomioon, että 30min menee paikalle pääsemiseen/löytämiseen, kannatta hyllyn autoon (sovitat/järjestelet). Tämän jälkeen etsin ottajan kodin, ja kannat sen toiseen kerrokseen. Tästä kaikesta otetaan 20 euroa. Aivan 100% kohtuullinen hinta, kun hommaan menee 1-2h. (Matka hakemaan, kantaminen, matka viemään, kantaminen, matka kotiin). Suomessa on sellainen juttu kuin valinnanvapaus. Jos joku tarjoaa: "osta housut 20 eurolla" "liian kallis" --> ei kauppaa. "Osta housut 20 eurolla" "Sopii" --> syntyi kauppa. Tässä tapauksessa taitaa jäädä ilmanen tavara viemättä kantamatta. Se, että tuote on ilmainen on täysin merkityksetöntä. Sillä ajomatka hakemaan, kantamaan, ajamaan, kantamaan, ajamaan on täysin sama. Siihen menee aikaa ja vaivaa. Sen mitä jokainen siitä haluaa maksaa/veloittaa on jokaisen oman harkinnan varassa.

   Lainaa

  54. Tulos: +4 (18 ääntä)
   Luulisi Tarun kannalta olevan ihan sama, kuka sen hyllyn hänen luotaan hakee... Mielestäni Taru oli itse hieman kohtuuton sättiessään Kirsiä, joka ei varmastikaan tarkoittanut mitää pahaa. Kirsi ehkä ajatteli, että Taru ei ole itse halukas/kyvykäs toimittamaan hyllyä, koska tämä puhui hyllyn NOUTAMISESTA. Niinpä Kirsi päätti auttaa, mutta ulkopuolisena ei kokenut tietenkään olevansa velkollinen tarjoutumaan tekemään sitä pilkkahintaan. Saahan palvelusta tarjota mihin hintaan haluaa, ei sitä ole pakko vastaanottaa. Kirsi itse puolestaan olisi kuitenkin voinut korostaa jo aluksi, että on tilanteessa aivan ulkopuolinen henkilö. Jos itse haluaisin eroon jostain tavarasta enkä voisi sitä kuljettaa, olisin Tarun tilanteessa ollut tyytyväinen, että vastaanottaja saa itse järjestettyä kuljetuksen. Miten, se ei minulle kuuluisi. (Kirsi toki ei voinut tietää, että Taru pystyi kuljettamaan hyllyn itsekin.)

   Lainaa

  55. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Asderi: Luulisi Tarun kannalta olevan ihan sama, kuka sen hyllyn hänen luotaan hakee… Mielestäni Taru oli itse hieman kohtuuton sättiessään Kirsiä, joka ei varmastikaan tarkoittanut mitää pahaa. Kirsi ehkä ajatteli, että Taru ei ole itse halukas/kyvykäs toimittamaan hyllyä, koska tämä puhui hyllyn NOUTAMISESTA. Niinpä Kirsi päätti auttaa, mutta ulkopuolisena ei kokenut tietenkään olevansa velkollinen tarjoutumaan tekemään sitä pilkkahintaan. Saahan palvelusta tarjota mihin hintaan haluaa, ei sitä ole pakko vastaanottaa. Kirsi itse puolestaan olisi kuitenkin voinut korostaa jo aluksi, että on tilanteessa aivan ulkopuolinen henkilö. Jos itse haluaisin eroon jostain tavarasta enkä voisi sitä kuljettaa, olisin Tarun tilanteessa ollut tyytyväinen, että vastaanottaja saa itse järjestettyä kuljetuksen. Miten, se ei minulle kuuluisi. (Kirsi toki ei voinut tietää, että Taru pystyi kuljettamaan hyllyn itsekin.)
   Kirsi oli vain ahne paska ja meni vielä väliin, ennen kuin Taru kerkesi kommentoimaan mitään.

   Lainaa

  56. Tulos: +6 (20 ääntä)
   En kyllä tosiaan itsekään tajua, miten kukaan voi olla sitä mieltä että Kirsi olisi tässä jotenkin väärässä tai tehnyt väärin. Alle kahdenkympin ei kyllä todellakaan voi jaksaa lähteä kuskailemaan jotain hyllyjä tuiki tuntemattomille joten kyllä Kirsi tässä on totaalisen laupias samarialainen, oli hylly sitten ilmainen tahi ei. Ne joiden mielestä 20e on täysin kohtuutonta eivät ilmeisesti arvosta omaa aikaansa laisinkaan.

   Lainaa

  57. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Hanski: En kyllä tosiaan itsekään tajua, miten kukaan voi olla sitä mieltä että Kirsi olisi tässä jotenkin väärässä tai tehnyt väärin. Alle kahdenkympin ei kyllä todellakaan voi jaksaa lähteä kuskailemaan jotain hyllyjä tuiki tuntemattomille joten kyllä Kirsi tässä on totaalisen laupias samarialainen, oli hylly sitten ilmainen tahi ei. Ne joiden mielestä 20e on täysin kohtuutonta eivät ilmeisesti arvosta omaa aikaansa laisinkaan.
   Niin kun on sanottu niin ainoa moka tässä oli se loukkaantumaan ryhtyminen, kun oli niin kovasti kärsitty vääryyttä, ja sen innoittama pitkä ties mistä muiden tuloista, köyhyydestä ja rikkaudesta länkyttäminen. Ynnä sanan "vilpittömästi" väärinkäyttö. Yleensä kun joku ilmoittaa pyytävänsä "vilpittömästi" anteeksi, tietää heti, että anteeksipyyntö ei ole vilpitöntä nähnytkään. Niin kuin tässäkin, koska anteeksipyynnöstä huolimatta sama loukkaantunut länkytys jatkuu entisellään.

   Lainaa

  58. Tulos: 0 (14 ääntä)
   Taru vaivautuu itse kuskaamaan hyllyn, ettei Kirsi vain saisi rahaa, jonka Mari on kuskauksesta valmis maksamaan. Typerintä, mitä olen taas hetkeen aikaan nähnyt. Skenaario1 (kaikki saavat mitä haluavat) ------------- Taru : Pääsee hyllystä eroon helposti Mari : Saa hyllyn 20 eurolla Kirsi : Kuluttaa vähän bensaa ja 1-2 h ajastaan, saa 20 euroa Skenaario2 (Mari saa hyllyn, Taru näkee vaivaa ja kuluttaa bensaa) ------------- Taru : Pääsee hyllystä eroon, kuluttaa vähän bensaa ja 1-2 h ajastaan Mari : Saa hyllyn ilmaiseksi Kirsi : Säästää bensat ja aikansa

   Lainaa

  59. Tulos: 0 (0 ääntä)
   S. aivartelija: Tuohon hintaan saa kuljetuksia jo ihan laillisilta verot maksavilta yrittäjiltä. Tavaran kuljetus maksua vastaan on luvanvaraista toimintaa. Kirsi siis on pimeää yritystoimintaa harrastava, koska tulee ihan tuntemattomien väliin ehdottelemaan. No omalla nimellään tuon tekee, verottaja kiinnostuu kyllä.
   Kerroppa heti tämmöset yritykset, jos satun joskus tarttemaam kuljetus apua. 20 ei yrittäjä lähe mitään kuskaamaan tuntemattomille ainakaan ja maksa veroja, polttoaineita ja tuhlaa omaa aikaansa. Nimittäin aivan varmasti jää miinukselle

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: roskalava, kirppis, kirppari, kirpputori, kuljetus, hylly, kirjahylly, kuva, ilmainen, rahastus