Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Aina rasvatonta ruokaa

Tällä yksinkertaisella vinkillä voit kuvitella haihduttavasti rasvaa.
Suurenna näkymä
Aina rasvatonta ruokaa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +662 (670 ääntä)
   Mielensäpahoittajat Ry:stä päivää

   Lainaa

  2. Tulos: +412 (452 ääntä)
   Ensin hykertelin tyytyväisenä, että Jennihän vetää tässä loistavasti sarkasmilla, mutta tuon "eläs kuule ala kokin kanssa asiasta vääntään" kommentin jälkeen en oo enää varma. Mielipiteitä?

   Lainaa

  3. Tulos: +361 (369 ääntä)
   Ajattelin Jennin vitsailevan, mutta eipä sittenkään... Kauankohan on kokin töitä/koulutusta takana?

   Lainaa

  4. S. aivartelija 24.2.2015 6:34
   Tulos: +248 (254 ääntä)
   Jenniä on tainneet, melkoisen tosikkomaisuuden vuoksi, kokkiopiskelijakaverit vedättää täysillä ja hyvin on mennyt "oppi" perille.

   Lainaa

  5. Tulos: +92 (128 ääntä)
   Rasvakin haihtuu, koska se höyrystyy kuumalla pannulla. Määrä on hyvin pieni, joten kannattaa se rasva kerätä siitä pannulta kovetuttuaan roskiin, jos ei halua sitä jauhelihansa joukkoon. Rasvan höyrystymisen voi havaita liesituulettimesta, kaappien päältä ja hellan ympäriltä, kun pinnat on tahmeita. Viemäriin ei kannata rasvaa kaataa, koska se kovettuu sinne ja tukkii putket.

   Lainaa

  6. Tulos: +62 (70 ääntä)
   Kyllähän se rasva alkaa kärytä tarpeeksi kuumalla pannulla ns savuamispisteessä, mutta eipä se taida merkittävissä määrin vähentää lihan rasvapitoisuutta. Ainakaan ennen kuin liha on palanut karrelle... Liesituulettimen suodattimesta ja yläkaappien päältä sen rasvan sitten löytää. Parempi idea olisi ehkä paistaa lihaa matalalla lämmöllä ja kaataa erilleen irtoava rasva? Ei niinkään nolliin päästä...

   Lainaa

  7. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Olin kans eka et ei helvetti ei rasva millään siitä pois lähe, mut mistä sit johtuu , et jos ei oo liesituuletinta ja tekeebsemirasvasta ruokaa, nii jossain välissä alkaa keittiön pinnoilla oleen rasvaa (johon muuten pöly jää niin hiton lujaa kii)? Tai et liesituulettimen suodatin on rasvanen?

   Lainaa

  8. Tulos: +55 (63 ääntä)
   Annika: Olin kans eka et ei helvetti ei rasva millään siitä pois lähe,mut mistä sit johtuu , et jos ei oo liesituuletinta ja tekeebsemirasvasta ruokaa, nii jossain välissä alkaa keittiön pinnoilla oleen rasvaa (johon muuten pöly jää niin hiton lujaa kii)? Tai et liesituulettimen suodatin on rasvanen?
   rasva ei haihdu mihinkään,ei myöskään öljy mutta öljy palaa paistettaessa (ts. noki). Öljyt myös hajoavat lämmitettäessä pienemmiksi yhdisteiksi . Kolmas tekijä on se että öljy myös kuumetessaan roiskuu ja osa roiskeista on myös sen verran pieniä pisarakooltaan että menee ilmavirran mukana suodattimeen.

   Lainaa

  9. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Pannulla vain paistaa ja siitä sitten sihvilään. Suurin osa mausta katoaa samalla.

   Lainaa

  10. Tulos: -6 (12 ääntä)
   kris: Mielensäpahoittajat Ry:stä päivää
   Näinpä! en oo itse saanut kyllä rasvaa vielä jauhelihasta haihtumaan..paitsi että ostaa kaupasta vaan ja ainoastaan porsaan tai naudanlihaa jossa vain 9%rasvaa :D

   Lainaa

  11. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Pieniä rasvapisaroita menee höyrystyvän veden mukana liaten liesituulettimen ja tukkien suodattimen. Tällä ei juurikaan ole merkitystä ruuan rasvapitoisuuteen. Suosittelisin valitsemaan alunperin rasvattomamman jauhelihan tai sitten syömään vähemmän, vähän riippuen siitä mikä siinä rasvassa oli ongelmana.

   Lainaa

  12. yli opisto hörho 24.2.2015 11:57
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Siinä on kyllä kaikki koulut käyty kokilla.

   Lainaa

  13. Tulos: +9 (47 ääntä)
   Emilia jos luet tätä niin korvaa jauheliha tai vaikka osa siitä soijarouheella. Ekologisempaa, edullisempaa, vähärasvaisempaa + hyvää :)

   Lainaa

  14. Kohtuus kaikessa 24.2.2015 13:33
   Tulos: +3 (23 ääntä)
   Rasvahan se onkin se karmein asia, kyllä ne kaikki viljat lihottaa enemmän.

   Lainaa

  15. Kohtuus kaikessa 24.2.2015 13:34
   Tulos: -18 (66 ääntä)
   Nipsu: Emilia jos luet tätä niin korvaa jauheliha tai vaikka osa siitä soijarouheella. Ekologisempaa, edullisempaa, vähärasvaisempaa + hyvää
   Ja jauhomaisempaa, tein aikoinaan usein "jauheliha"kastiketta soijarouheesta ja nopeasti siihen kyllästyi. Ekologisempaa? Jos haluat oikeasti olla ekologinen niin jätä lapset tekemättä. Ihan turha lässyttää ekologiasta mitään jos jatkaa maailman ylikansoittamista.

   Lainaa

  16. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Just. Eli jos et aio olla joku ehdottoman altruistinen äititeresia Kaikilla elämän osa-alueilla niin aivan sama sitten iskeä tehotuotantolihat tiskiin vaikka joka aterialla ja heittää ne muovikuoret järveen koska maailma tuhoutuu kuitenkin. Kohtuus kaikessa (vähän ontuu tuo nimimerkki muuten tekstiin nähden :D), voihan niitä pieniä valintoja tehdä siinä kohtaa missä hyvältä tuntuu.. Emilia halusi tietää, miten rasvaa voisi vähentää, tässä näkökulmassa nyt ekoilu oli vaan plussaa :)

   Lainaa

  17. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Just. Eli jos ei aio olla absoluuttisen altruistinen äititeresia Kaikilla elämän osa-alueilla, niin samapa sitten tunkea sitä tehotuotettua lihamoskaa joka ateriaansa ja heittää vaikka ne muovikuoretkin järveen. Afrikan lapsilla kun on silti nälkä ja maailma ylikansoittuu. Nimenomaan kohtuus kaikessa (vähän muuten ontuu muuten tuo nimimerkki sun tekstiisi nähden :D), voihan niitä pieniä valintoja tehdä kukin itselleen sopivissa tilanteissa. Emilia halusi tietää miten vähentää rasvan määrää, tässä ajatuksessa ekologisuus nyt oli bonus, josta liene ei kellekään ole haittaa :)

   Lainaa

  18. Tulos: -2 (30 ääntä)
   Niin kaikille tiedoksi että rasva ei ole se mikä lihottaa.. Ilman oikeita rasvoja ihminen oikeastaan lihoo.. Nämä kevyttuotteet ovat paskaa elimistölle.. Jos haluatte laihtua niin a) huonot hiilarit pois (gluteeni) b) sokerit pois c) hyviä rasvoja (kasvipohjaisia, avokado tms) d) kasviksia, juureksia yms terveellisiä ruokaa e) proteiineja (kana, kala) f) liikuntaa g) vettä vähintään 2 l päivässä h) Joillekkin myös maitotuotteet ovat huonoja, joten niitä välttää. Syy: lehmille syötetään kaiken maailman paskaa, joka siirtyy maidon kautta ihmiseen. Luomu siis kaikessa paras. Lupaan jos noudatat tätä ruokavaliota niin sekä mieli että paino kevenee ja sairaudet vähenee..

   Lainaa

  19. Tulos: +7 (45 ääntä)
   Nipsu: --- Emilia halusi tietää miten vähentää rasvan määrää, tässä ajatuksessa ekologisuus nyt oli bonus, josta liene ei kellekään ole haittaa
   Korjaus: "... josta ei liene kellekään haittaa." Pliis ihmiset, älkää kiltit käyttäkö tuota potentiaalimuotoa jos ette osaa! Ja suurin osa ei tunnu osaavan. Aina näkee mitä ihmeellisimpiä muotoja, kuten tässäkin esimerkissä.

   Lainaa

  20. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Tässä varmaan olisi syytä selventää, että kyseinen julkaisu on koirien ruokintaan keskittyneestä ryhmästä. Joten lihan korvaaminen soijarouheella tai kasviksilla ei ole vaihtoehto. :P

   Lainaa

  21. Tulos: +14 (32 ääntä)
   On mennyt aivan typeräksi touhuksi tuo ruokanirsoilu. Maailmassa on vain kaksi todellista ruokaongelmaa. A) ruokaa on liikaa B) ruokaa on liian vähän. Jos yhtään tuntuu siltä, että ei ole aivan selvää kumpaan kategoriaan omat ruokaongelmat kuuluvat niin silloin ei ole ongelmaa. On myös aivan naurettaavaa tarkastella yksittäisiä ruoka-aineita ja arvuutella onkohan se tai tuo terveellinen/lihottava/ekologinen/jokumuuparametri. Kokonaisuus ratkaisee. Klassisin esimerkki lienee hampurilaisaterialla imaistu sokeriton limu. Nyrkkisääntö on helppo: henkilö lihoo, jos hänen saamansa energia ylittää kulututen ja sama toisinpäin. Tasapainotilassa paino ei muutu. Nykyisen tieteellisen tietämyksen (uusimmat julkaisut) mukaan ihmisen elimistö kontrolloi energiansaantia rasvapitoisuutta tarkkailemalla eli siis varastoituneen energian määrää vahtimalla. Energian saantia tai kulutusta elimistö ei mittaa. Vain tasetta. Säätelyjärjestelmä on varsin tarkka ja pitää energiavarastot varsin mukavasti vakiona. +-2 %. (=kilo tai kaksi läskinä mitaten). Tästä voidaan näppärästi havaita, että laihduttaminen/massan kerääminen on varsin työlästä/joutavaa touhua. Pienessä (tai isossa) nälässä eläen voi pysyä alle tasapainopainon ja ilman nälkää ahmien voi pysyä tasapainon yläpuolella. Tietystikään kaikkien ihmisten tasapainon mukainen paino ei vastaa valokuvamallin painoa (tuskin valokuvamallinkaan), vaan tasan eivät mene nallekarkit tässäkään. Olettehan myös huomanneet miten sanaa "energia" käytetään ruuan yhteydessä aivan päin peräsutia? Energia fysikaalisessa mielessä on vain kykyä tehdä (fysikaalista) työtä. Ruokalässytksissä sanaan yritetään liittää merkityksiä sanasta reipas ja aktiivinen. Lisäksi näitä sotketaan mielivaltaisesti keskenään esim. samassa lauseessa. Oppikirjaesimerkkinä sokeriton energiajuoma. Sisältää energiaa 0 J(/mikä tahansa tilavuus). Sopivampi nimi litkulle olisi energiaton juoma. Jos juoman sisältämä kofeiini pitää saada nimessä mainittua niin sitten nimeksi vaikka energiaton piristejuoma.

   Lainaa

  22. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Joojoo: Tässä varmaan olisi syytä selventää, että kyseinen julkaisu on koirien ruokintaan keskittyneestä ryhmästä. Joten lihan korvaaminen soijarouheella tai kasviksilla ei ole vaihtoehto.
   Eli rasvan poistolle ei ole mitään syytä. :|

   Lainaa

  23. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Kerubi: On mennyt aivan typeräksi touhuksi tuo ruokanirsoilu. Maailmassa on vain kaksi todellista ruokaongelmaa. A) ruokaa on liikaa B) ruokaa on liian vähän. Jos yhtään tuntuu siltä, että ei ole aivan selvää kumpaan kategoriaan omat ruokaongelmat kuuluvat niin silloin ei ole ongelmaa. On myös aivan naurettaavaa tarkastella yksittäisiä ruoka-aineita ja arvuutella onkohan se tai tuo terveellinen/lihottava/ekologinen/jokumuuparametri. Kokonaisuus ratkaisee. Klassisin esimerkki lienee hampurilaisaterialla imaistu sokeriton limu. Nyrkkisääntö on helppo: henkilö lihoo, jos hänen saamansa energia ylittää kulututen ja sama toisinpäin. Tasapainotilassa paino ei muutu. Nykyisen tieteellisen tietämyksen (uusimmat julkaisut) mukaan ihmisen elimistö kontrolloi energiansaantia rasvapitoisuutta tarkkailemalla eli siis varastoituneen energian määrää vahtimalla. Energian saantia tai kulutusta elimistö ei mittaa. Vain tasetta. Säätelyjärjestelmä on varsin tarkka ja pitää energiavarastot varsin mukavasti vakiona. +-2 %. (=kilo tai kaksi läskinä mitaten). Tästä voidaan näppärästi havaita, että laihduttaminen/massan kerääminen on varsin työlästä/joutavaa touhua. Pienessä (tai isossa) nälässä eläen voi pysyä alle tasapainopainon ja ilman nälkää ahmien voi pysyä tasapainon yläpuolella. Tietystikään kaikkien ihmisten tasapainon mukainen paino ei vastaa valokuvamallin painoa (tuskin valokuvamallinkaan), vaan tasan eivät mene nallekarkit tässäkään. Olettehan myös huomanneet miten sanaa “energia” käytetään ruuan yhteydessä aivan päin peräsutia? Energia fysikaalisessa mielessä on vain kykyä tehdä (fysikaalista) työtä. Ruokalässytksissä sanaan yritetään liittää merkityksiä sanasta reipas ja aktiivinen. Lisäksi näitä sotketaan mielivaltaisesti keskenään esim. samassa lauseessa. Oppikirjaesimerkkinä sokeriton energiajuoma. Sisältää energiaa 0 J(/mikä tahansa tilavuus). Sopivampi nimi litkulle olisi energiaton juoma. Jos juoman sisältämä kofeiini pitää saada nimessä mainittua niin sitten nimeksi vaikka energiaton piristejuoma.
   Toinen juttu on se, että on olemassa vielä niin sanottuja tyhjiä kaloreita. Esim hampurilaisateriassa on törkeenä kaloreita, mutta kun olet syönyt sen, se ei pidä nälkää kunnolla kuin muutamia tunteja. Kun syö parempia kaloreita kuten kasviksia, ne pitää myös paremmin nälkää. Kalorit eivät siis ole samanarvoisia riippumatta siitä mitä syöt elimistön kannalta.

   Lainaa

  24. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Kerubi: On mennyt aivan typeräksi touhuksi tuo ruokanirsoilu. Maailmassa on vain kaksi todellista ruokaongelmaa. A) ruokaa on liikaa B) ruokaa on liian vähän. Jos yhtään tuntuu siltä, että ei ole aivan selvää kumpaan kategoriaan omat ruokaongelmat kuuluvat niin silloin ei ole ongelmaa. On myös aivan naurettaavaa tarkastella yksittäisiä ruoka-aineita ja arvuutella onkohan se tai tuo terveellinen/lihottava/ekologinen/jokumuuparametri. Kokonaisuus ratkaisee. Klassisin esimerkki lienee hampurilaisaterialla imaistu sokeriton limu. Nyrkkisääntö on helppo: henkilö lihoo, jos hänen saamansa energia ylittää kulututen ja sama toisinpäin. Tasapainotilassa paino ei muutu. Nykyisen tieteellisen tietämyksen (uusimmat julkaisut) mukaan ihmisen elimistö kontrolloi energiansaantia rasvapitoisuutta tarkkailemalla eli siis varastoituneen energian määrää vahtimalla. Energian saantia tai kulutusta elimistö ei mittaa. Vain tasetta. Säätelyjärjestelmä on varsin tarkka ja pitää energiavarastot varsin mukavasti vakiona. +-2 %. (=kilo tai kaksi läskinä mitaten). Tästä voidaan näppärästi havaita, että laihduttaminen/massan kerääminen on varsin työlästä/joutavaa touhua. Pienessä (tai isossa) nälässä eläen voi pysyä alle tasapainopainon ja ilman nälkää ahmien voi pysyä tasapainon yläpuolella. Tietystikään kaikkien ihmisten tasapainon mukainen paino ei vastaa valokuvamallin painoa (tuskin valokuvamallinkaan), vaan tasan eivät mene nallekarkit tässäkään. Olettehan myös huomanneet miten sanaa “energia” käytetään ruuan yhteydessä aivan päin peräsutia? Energia fysikaalisessa mielessä on vain kykyä tehdä (fysikaalista) työtä. Ruokalässytksissä sanaan yritetään liittää merkityksiä sanasta reipas ja aktiivinen. Lisäksi näitä sotketaan mielivaltaisesti keskenään esim. samassa lauseessa. Oppikirjaesimerkkinä sokeriton energiajuoma. Sisältää energiaa 0 J(/mikä tahansa tilavuus). Sopivampi nimi litkulle olisi energiaton juoma. Jos juoman sisältämä kofeiini pitää saada nimessä mainittua niin sitten nimeksi vaikka energiaton piristejuoma.
   Ja vielä: se mitä laitat suuhusi on kehosi rakennusaine. Jos tuijotat pelkkä kaloreita, menet metsään.

   Lainaa

  25. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Timon: Ajattelin Jennin vitsailevan, mutta eipä sittenkään… Kauankohan on kokin töitä/koulutusta takana?
   Kokin koulutukseen ei valtavan paljon elintarvikekemiaa kuulu.

   Lainaa

  26. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Koirien barffaus-ketju bongattu :)

   Lainaa

  27. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Tämä rasvan vähentäminen ei ole tarkoitettu ihmiselle vaan koiralle, sivu oli koirien luonnonmukainen ruokinta!

   Lainaa

  28. matemaatikko 25.2.2015 8:26
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Ehkä sitä rasvaa olisi kannattanut joskus syödäkin. Se kun on välttämätöntä aivojen toiminnalle eikä ole sellainen myrkky, miksi sitä yritetään nykyään tehdä.

   Lainaa

  29. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Kaikki nestemäinen aines höyrystyy, kun siihen kohdistetaan riittävästi lämpöenergiaa. Kaikki. Jopa metallit höyrystyvät. Rasva on usein pannulla nestemäistä. Se siis höyrystyy. Mars takaisin yläasteen kemiantunneille ne, jotka muuta luulee.

   Lainaa

  30. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Kerubi: On mennyt aivan typeräksi touhuksi tuo ruokanirsoilu. Maailmassa on vain kaksi todellista ruokaongelmaa. A) ruokaa on liikaa B) ruokaa on liian vähän. Jos yhtään tuntuu siltä, että ei ole aivan selvää kumpaan kategoriaan omat ruokaongelmat kuuluvat niin silloin ei ole ongelmaa
   Olen allerginen pähkinöille.. Kuolen jos syön niitä.. Olen myös allerginen monelle hedelmälle ja parille lisäaineelle.. En koe että ruoka ongelmani kuuluu A) eikä myöskään B):hen Muredinko nyt ihan turhaan?

   Lainaa

  31. Keliaakikko 28.2.2015 18:44
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   : Niin kaikille tiedoksi että rasva ei ole se mikä lihottaa.. Ilman oikeita rasvoja ihminen oikeastaan lihoo.. Nämä kevyttuotteet ovat paskaa elimistölle.. Jos haluatte laihtua niin a) huonot hiilarit pois (gluteeni) b) sokerit pois c) hyviä rasvoja (kasvipohjaisia, avokado tms) d) kasviksia, juureksia yms terveellisiä ruokaa e) proteiineja (kana, kala) f) liikuntaa g) vettä vähintään 2 l päivässä h) Joillekkin myös maitotuotteet ovat huonoja, joten niitä välttää. Syy: lehmille syötetään kaiken maailman paskaa, joka siirtyy maidon kautta ihmiseen. Luomu siis kaikessa paras. Lupaan jos noudatat tätä ruokavaliota niin sekä mieli että paino kevenee ja sairaudet vähenee..
   Gluteeni ja hiilihydratti ovat eri asioita. Ihminen ei pärjää ilman hiilareita, gluteenia puolestaan se ei tarvitse. Minullakaan keho ei siedä pienintäkään määrää gluteenia mutta ei se tarkoita että pitäisi pelkällä proteiinilla ja rasvalla elää :)

   Lainaa

  32. Tulos: +3 (7 ääntä)
   ek: Tämä rasvan vähentäminen ei ole tarkoitettu ihmiselle vaan koiralle,sivu oli koirien luonnonmukainen ruokinta!
   Voi juma. Ja sit itketään kun koira on sairas. Tänään toisaalla yksi valittaa kun on ruokkinut koiraa aiemmin vehnäjauho-maissijauho-lisäaine-"koiranruoalla" ja nyttemmin sitten antanut enää pelkkää riisiä, ku sillä on maha sekasin... Että voi voi kun on vaan jatkuu, miks ei tervehdy..

   Lainaa

  33. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Weksi: rasva ei haihdu mihinkään,ei myöskään öljy mutta öljy palaa paistettaessa (ts. noki). Öljyt myös hajoavat lämmitettäessä pienemmiksi yhdisteiksi . Kolmas tekijä on se että öljy myös kuumetessaan roiskuu ja osa roiskeista on myös sen verran pieniä pisarakooltaan että menee ilmavirran mukana suodattimeen.
   Voiko arvon tiedemies sitten selittää sen että miten rasva esim. pikaruokaloissa/grilleissä kulkeutuu 5-15m hormistoihin joihin se ei suoraan pääse roiskumaan? Jos ei rasva/öljyt kulkeudu aerosolina niin miten sitä voi päätyä huopakatoille asti ilmanvaihto hormeja pitkin? Tuolla sun pisara teorialla? Ikävä se on tuottaa pettymys kaikille asiasta päteneille mutta kyllä rasva ja öljyt myös kulkeutuvat ilman halki. Ei se kuitenkaan olennaisesti sitä ruoan rasvaisuutta vähennä varsinkaan jauhelihan kypsytyksen aikana.

   Lainaa

  34. Tuijottaja 2.3.2015 13:18
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Nipsu: Emilia jos luet tätä niin korvaa jauheliha tai vaikka osa siitä soijarouheella. Ekologisempaa, edullisempaa, vähärasvaisempaa + hyvää
   Vaimo innostui kokkailemaan soijaruokia, niin huomasin, että makaronilaatikossa yms. tuota soijaa ei edes erota jauhelihasta. Meillä onkin kaapissa aina pussillinen kuivaa soijarouhetta. Jauheliha itsessäänkään ole kovin kulinaristinen elämys, niin sen voi hyvinkin korvata tällä toisellakin proteiinimössöllä.

   Lainaa

  35. Tuula Liesi 2.3.2015 15:05
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Jaa ettei se rasva haihdu kumma kyllä että liesituulettimen rasvasuodatin ja ympäristö on ihan rasvan peitossa. Liesituulettimen suodatinta suositellaan pestävän usein sekä varottava ettei rasva leimahda tuleen, kertoo liesituulettimen ohjekirja.

   Lainaa

  36. Tulos: +1 (1 ääni)
   Osta naudan jauhelihaa niin ei tarvi reikäkauhan kanssa sohlata

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: rasva, liha, jauheliha, ruoka, kokki, haihtua, haihduttaa

 • Uusimmat

 • Kategoriat