Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

USA:n Kela on parempi

Kun Kelan korvaukset eivät tyydytä, on aika kääntyä Jenkkien puoleen.
Suurenna näkymä
USA:n Kela on parempi
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 75 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +893 (905 ääntä)
   Jenkeissä niin kauan hyvä asua, kun pysyt terveenä ja on töitä. Muuten valahtaakin helposti syvälle paskaan.

   Lainaa

  2. PakkasRuska 24.2.2015 1:34
   Tulos: +90 (122 ääntä)
   Mittee mine luvin. Notta siihen asti me maksellaan kun neidille tulee mahdollisuus lähteä

   Lainaa

  3. Tulos: -59 (287 ääntä)
   Ei taida Suomessa yleistä minimipalkkaa olla. Amerikassa sen sijaan on. Ei sillä että se elämiseen riittäisi, mutta käsitteenä siis kuitenkin näin päin. Suomen palkkarajat tulee alakohtaisista työehtosopimuksista.

   Lainaa

  4. Tulos: +627 (647 ääntä)
   "Kun meillä on Pekan kaa yli 700€ kämppä niin valtio maksaa meille yhteensä 50€/kk asumistukea!" Voisiko olla mitenkään mahdollista, että teidän oletettaisiin Pekan kanssa vaikka käyvän töissä ja maksavan itse kämpästänne?

   Lainaa

  5. Tulos: +335 (345 ääntä)
   "Heti jos tilaisuus tulee" Huoh, ei kukaan tule kotiovelta hakemaan, tee itse töitä päästäksesi lähtemään ulkomaille ja lopeta se valitus.

   Lainaa

  6. Tulos: +395 (397 ääntä)
   "....demokratia ei toimi kun ihmiset on niin vitun tyhmiä." Aivan.

   Lainaa

  7. Tulos: +449 (459 ääntä)
   Hyvää matkaa Yhdysvaltoihin, Roosa! Ota Canna ja Tuksu mukaasi, tulette varmasti menestymään.

   Lainaa

  8. Tulos: +256 (260 ääntä)
   Meillä on kokonainen tv-sarja kertomassa miksi jenkkien terveydenhuolto ja palkat ovat paskoja. Miksi siis "sivistyneet" ihmiset vieläkin näkevät yhdysvallat jonain luvattuna maana?

   Lainaa

  9. Tulos: +47 (63 ääntä)
   Mari: Ei taida Suomessa yleistä minimipalkkaa olla. Amerikassa sen sijaan on. Ei sillä että se elämiseen riittäisi, mutta käsitteenä siis kuitenkin näin päin. Suomen palkkarajat tulee alakohtaisista työehtosopimuksista.
   Aivan!

   Lainaa

  10. Tulos: +229 (235 ääntä)
   Tässä tapauksessa kela voisi tehdä poikkeuksen ja maksaa menolipun sinne jenkkeihin.

   Lainaa

  11. Tulos: -30 (116 ääntä)
   Bunnyboy: Meillä on kokonainen tv-sarja kertomassa miksi jenkkien terveydenhuolto ja palkat ovat paskoja. Miksi siis “sivistyneet” ihmiset vieläkin näkevät yhdysvallat jonain luvattuna maana?
   Australia sen sijaan oikeasti on luvattu maa! Mutta maailmalla kulkeneena ja asuneena niin tämä Suomi on kyllä kaikkein turvallisin vaihtoehto ja ei missään muualla pidetä ihmisistä näin hyvää huolta. Vaikka se kaikki on menossa perseeseen. Äänestäkää persuja!

   Lainaa

  12. Tulos: +9 (67 ääntä)
   Suomessa ei ole lain takaamaa minimipalkkaa. Yhdysvalloissa on.

   Lainaa

  13. Tulos: +74 (78 ääntä)
   Tonzo: Jenkeissä niin kauan hyvä asua, kun pysyt terveenä ja on töitä. Muuten valahtaakin helposti syvälle paskaan.
   Toimii muuten aika moneen maahan!

   Lainaa

  14. Tulos: +59 (65 ääntä)
   Kelan lausunnot on yhtä tyhjän kanssa ennen kuin olet todistanut haluamasi asian ja se on kirjallisesti hyväksytty. Näihin tulorajoihin on yksinkertaiset laskukaavat ja pienellä seuraamisella tulot saa kyllä hanskattua yhteen rajojen kanssa.

   Lainaa

  15. Tulos: +14 (88 ääntä)
   Kyllä minäkin olen Japaniin muuttamassa jossain vaiheessa kun en ihan täysillä Suomessa viihdy. En siltikään pääse sinne ihan heti kun oho hupsista siellä ei saakaan sitten mitään tukia ja kaikki pitää maksaa itse, ja siellä on kallista. Joten kilttinä tyttösenä hoidan koulutuksen ensin Suomessa ja suunittelen asioita pala kerrallaan realistisesti. Sitäpaitsi Suomessa on monia hyviä puolia. Itselleni Japani vain on ns. toinen kotimaa jos noin voi sanoa. Silti en koskaan Suomea jättäis kokonaan pois. Tuolla tytöllä on vielä melko paljon edessä jos on tollanen asenne ja kohteena Jenkkilä... -.-

   Lainaa

  16. Tulos: +102 (104 ääntä)
   Eikun vaan postimerkki perseeseen ja yksisuuntainen menolippu Jenkkeihin..

   Lainaa

  17. Tulos: +26 (46 ääntä)
   Ööh... Kun tuli tekaistua lapsi nuorena, piti tienata jotta saa avoimen yliopiston maksut hoidettua. Vielä ei ole varaa mennä ei-avoimeen opiskelemaan. Jos kuitenkin ajatellaan sitä miten paljon olisi jossain muualla pitänyt maksaa, pääsin varsin vähällä.

   Lainaa

  18. Puolikiero_savolainen 24.2.2015 9:08
   Tulos: -57 (111 ääntä)
   "Jenkeissä et saa sitäkään" Höpsistä, tuollainen heitto kertoo vain sen ettei kirjoittaja ole tutustunut lainkaan Yhdysvaltojen sosiaaliturvaan. Toki siellä se on Eurooppaa selvästi pienempi se turva, mutta ei ne jenkit haluakaan maahansa minkäänlaista sosialismia. Siellä tuet ovat niin persiistä, että ihmiset eivät voi jäädä tuohon toimeentulotuen verkkoon loikoilemaan, vaan se aktivoi etsimään niitä töitä. Nythän USA:ssa on käynnissä keskustelu koulutuksesta ja sen maksuista. Suomi on isommin mukana keskusteluissa siellä kuin toimittajat älyääkään, meidän koulutusjärjestelmä on ehkä tunnetuin brändi siellä päin maailmaa. Kyllä Jenkkilässäkin köyhästä perheestä voi hyvin ponnistaa korkeallekin. Lahjakkaat saavat stipendin, jolla kustantaa opiskelut yliopistoissa. Maassa on helppoa, esim. Delawaressa erittäin helppoa, laittaa yritys pystyyn ja Suomen kaltaista byrokratia on siellä kirosana. Silti, USA:lla on ongelmia mm. kodittomia on aivan liikaa isoissa kaupungeissa. Ja SILTI, USA ei ole mikään kehitysmaa kuten jotkut luulevat, kyllä siellä ihmisillä menee hyvin. Työttömyys laskussa ja talous kovassa nousussa. Jos ette usko, niin käykää itse katsomassa.

   Lainaa

  19. Tulos: -4 (102 ääntä)
   lalala: “Kun meillä on Pekan kaa yli 700€ kämppä niin valtio maksaa meille yhteensä 50€/kk asumistukea!” Voisiko olla mitenkään mahdollista, että teidän oletettaisiin Pekan kanssa vaikka käyvän töissä ja maksavan itse kämpästänne?
   Taas tämä idioottimainen "opsikelijoiden pitäisi mennä töihin" -kitinä. Asunto ei ehkä ole halvin mahdollinen eikä Roosa sieltä fiksuimmasta päästä, mutta ei kyllä ole tämä kommenttikaan järjellä kyllästetty.

   Lainaa

  20. Tulos: +132 (132 ääntä)
   Hei "Lähden heti jos tilaisuus tulee"-Roosa. Suomesta lähtee lentoja salettiin satoja päivässä ympäri maailmaa. Tilaisuuksia on kyllä. Uskallusta vaan ei.

   Lainaa

  21. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Nuo graaffiset hymiöt saa hermot repeämään! ;D

   Lainaa

  22. Tulos: +59 (113 ääntä)
   Mariel: Kyllä minäkin olen Japaniin muuttamassa jossain vaiheessa kun en ihan täysillä Suomessa viihdy. En siltikään pääse sinne ihan heti kun oho hupsista siellä ei saakaan sitten mitään tukia ja kaikki pitää maksaa itse, ja siellä on kallista. Joten kilttinä tyttösenä hoidan koulutuksen ensin Suomessa ja suunittelen asioita pala kerrallaan realistisesti. Sitäpaitsi Suomessa on monia hyviä puolia.
   Mitä kilttiä on siinä, että loisii veronmaksajilta ilmaisen koulutuksen ja kun se on saatu, häipyy muualle maksamaan veroja?

   Lainaa

  23. Tulos: +65 (79 ääntä)
   Jenkkilän ihannointi ei kyllä koskaan lakkaa ihmetyttämästä. Ei sillä, kyllähän siellä pelkällä työllä rikastuu helpommin täällä, mutta en jaksa uskoa että nämä meidän kelamadot jaksaisivat oikeasti paiskia siinä määrin duunia, jos toinen vaihtoehto on tukien saanti.

   Lainaa

  24. Tulos: +74 (74 ääntä)
   -: Taas tämä idioottimainen “opsikelijoiden pitäisi mennä töihin” -kitinä. Asunto ei ehkä ole halvin mahdollinen eikä Roosa sieltä fiksuimmasta päästä, mutta ei kyllä ole tämä kommenttikaan järjellä kyllästetty.
   Riippuen siitä missä Roosa asuu, asunto on ihan järkevänhintainen kahdelle. Ja on toki totta, kuten eräs luennoitsijani lausui, että syy siihen miksi opiskelijat eivät valmistu ja mene työelämään on se että ne ovat siellä jo (ei hirveästi lainaa kuitenkaan uskalla ottaa, koska nykyisinhän korkeakoulututkinto ei ole mikään tae työllistymisestä -miten muka on vastuullista rohkaista ihmisiä ottamaan lainaa jota ei varmasti tiedä saavansa maksetuksi?). Mutta opiskelijoiden tukala tilanne ei mitenkää oikeuta Roosan perseilyä; Suomessa nyt kuitenkin saa opiskella ilmaiseksi, joten vaikka lainaa en otakaan, niin jos saan joskus sen koulutuksenmukaisen työn, niin maksan sitten kyllä veroni hymysuin: Jenkeissä ei koulutuksesta kannata haaveilla ellei perhe ole varakas, yliopistojen lukukausimaksuja ei millään kassantöillä makseta. Suomi ei ole täydellinen, mutta nimenomaan vähätuloiselle ja nyttemmin keskituloisellekin noin miljoona kertaa parempi kuin US of A...

   Lainaa

  25. Tulos: +53 (55 ääntä)
   Hattu: Hyvää matkaa Yhdysvaltoihin, Roosa! Ota Canna ja Tuksu mukaasi, tulette varmasti menestymään.
   Ja Irene, sinne salaliittojen luvattuun maahan!

   Lainaa

  26. Tulos: -12 (20 ääntä)
   pentti köyriä lainaten´´Suomi on paskamaa täällä on kaikki ihan perseestä´´

   Lainaa

  27. Tulos: -43 (69 ääntä)
   Timppa: Mitä kilttiä on siinä, että loisii veronmaksajilta ilmaisen koulutuksen ja kun se on saatu, häipyy muualle maksamaan veroja?
   Loisii..? Saan koulutuksestani työmarkkinatukea, josta lähtee veroja 20%. Millä sinä maksoit koulutuksesi? Vai oletko kenties edelleen loisimassa?

   Lainaa

  28. Tulos: -41 (61 ääntä)
   Lisäyksenä edelliseen: Vaikka asuisin missä niin kansalaisuuteni säilyy, että kyllä minä osan veroistani joutuisin Suomeen maksamaan kuitenkin. Tulisi varmasti myös ostettua Suomesta palveluja ja ostoksia, joten tukisin myös Suomalaista taloutta. Ei taida olla sun rahapussistasi pois...

   Lainaa

  29. Tulos: +88 (100 ääntä)
   Mariel: Loisii..? Saan koulutuksestani työmarkkinatukea, josta lähtee veroja 20%. Millä sinä maksoit koulutuksesi? Vai oletko kenties edelleen loisimassa?
   Et voi olla tosissasi. Väität maksavasi koulutuksen valtiolle maksamalla veroja rahasta jonka saat valtiolta. Kun aikanaan ryhdyt työntekoon ja maksat siitä palkasta veroja, alat samalla maksaa koulutustasi takaisin. Siihen asti elät muiden rahoilla. Tietenkään et maksa juuri omaa koulutustasi, vaan silloin opiskelevien koulutuksen. Lisäykseesi totean, että veroja maksat maahan jossa teet työtä. Suomen yhteiskunta ei paljoa koostu satunnaisista ostoksistasi. Ei ainakaan suhteessa sinuun uhrattuihin panoksiin.

   Lainaa

  30. Tulos: +30 (52 ääntä)
   Jokainen urpo joka kehtaa valittaa et Suomessa on muka asiat huonosti, niin vois saman tien painua vaikkapa sinne kuuluisaan vidduun täältä. Muuttakaa sinne jenkkeihin tai ruotsiin tai ihan mihin vaan, tai sit lopettakaa toi naurettava valitus jostain opintotuen takaisin maksusta tms. aivan tyhjänpäiväisestä!

   Lainaa

  31. Tulos: +22 (58 ääntä)
   Timppa: Mitä kilttiä on siinä, että loisii veronmaksajilta ilmaisen koulutuksen ja kun se on saatu, häipyy muualle maksamaan veroja?
   Onko sitä jotenkin velvollinen jäämään Suomeen asumaan koska on tänne syntynyt ja täällä opiskellut?

   Lainaa

  32. Tulos: +35 (51 ääntä)
   nokta: Onko sitä jotenkin velvollinen jäämään Suomeen asumaan koska on tänne syntynyt ja täällä opiskellut?
   Ei ole. Kuten varmasti huomasit, kysyin mitä kilttiä siinä on. Minusta sitä ei voi määritellä kovin kiltiksi toiminnaksi.

   Lainaa

  33. niimpä niin 24.2.2015 13:24
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Kyllä se nyt siellä on.. "Suomessa ei ole käytössä vähimmäispalkkaa lakiin kirjattuna minimipalkkana, niin kuin se monissa muissa maissa ymmärretään, vaan siellä vähimmäispalkat määritetään työehtosopimuksissa jokaiselle alalle erikseen. Esimerkiksi talonmiehen työtä koskevan työehtosopimuksen mukaisesti täysin työkykyisen talonmiehen vähimmäispalkka 40 viikkotyötunnin kokoaikatyöstä on 1.10.2009 alkaen 1238,33 euroa kuukaudessa[1]. Jos alalla ei ole yleissitovaa työehtosopimusta, vähimmäispalkkaa ei periaatteessa ole. Tästä poikkeus on tietysti tilanne, jossa työnantaja ei sovi työntekijän kanssa palkasta, jolloin katsotaan sanattomasti sovituksi, että työntekijälle on maksettava "tavanomaista ja kohtuullista palkkaa"[2]. Jos alalla on jokin muu kuin yleissitova työehtosopimus, tavanomaisena ja kohtuullisena voidaan pitää siinä määrättyä palkkaa. Jos alalla ei ole lainkaan työehtosopimuksia, tavanomainen ja kohtuullinen palkka voi perustua esimerkiksi alan järjestöjen palkkasuosituksiin. Ellei näitäkään ole, suositellaan työstä maksettavaksi ainakin niin paljon, että työttömyysturvalain työssäoloehdon mukainen päivärahaoikeus täyttyy. Tämä tarkoittaa kokopäiväisessä työsuhteessa peruspäivärahan 40-kertaista määrää kuukaudessa. Kuukausipalkan tulee tämän mukaan olla vuonna 2009 vähintään 1025,20 euroa kokopäivätyöstä tai 5,95 euroa tunnissa. Vähimmäispalkkojen noudattamista valvovat Suomessa työsuojelupiirit."

   Lainaa

  34. Tulos: +13 (27 ääntä)
   -: Taas tämä idioottimainen “opsikelijoiden pitäisi mennä töihin” -kitinä. Asunto ei ehkä ole halvin mahdollinen eikä Roosa sieltä fiksuimmasta päästä, mutta ei kyllä ole tämä kommenttikaan järjellä kyllästetty.
   Muuten hyvä mutta eivät voi olla opiskelijoita. Opintotuen maksimimäärä on hieman reilu 200€/kk ja siihen he olisivat oikeutettuja jos asuvat tuon hintaisessa asunnossa.

   Lainaa

  35. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Jaan: Muuten hyvä mutta eivät voi olla opiskelijoita. Opintotuen maksimimäärä on hieman reilu 200€/kk ja siihen he olisivat oikeutettuja jos asuvat tuon hintaisessa asunnossa.
   Korjaan: opintotuen asumislisän.

   Lainaa

  36. Tulos: -32 (46 ääntä)
   En ole koskaan käynyt kerjäämässä kelasta tai sossusta rahaa. Mikähän siinä on?

   Lainaa

  37. Tulos: +54 (62 ääntä)
   Nämä hävettää olla suomalainen-tyypit kyllä ottavat niin aivoon. Sanokoot muille olevansa vaikka venäläisiä jos noin riepoo.

   Lainaa

  38. Tulos: +88 (88 ääntä)
   Yksi maailman ärsyttävimmistä lauseita on tuo hävettää olla suomalainen. Mikä siinä hävettää? Sekö, että saadaan asua yhdessä maailman rauhallisimmista maista? Jossa nyt kaikesta huolimatta edes yritetään pitää kaikista kansalaisista huolta. Eihän tämä nyt mikään paratiisi ole, mutta ei ole kyllä mikään muukaan maa, jokaisessa niitä epäkohtia on. Vähän voisi välillä laittaa oikeisiin mittasuhteisiin noita valituksen aiheita. Narisijat ovat hyvät ja muuttavat sitten muualle ja väittävät olevansa vaikka ruotsalaisia, jos niin tulee hyvä mieli. Se arki tulee vaan vastaan siellä uudessakin maassa.

   Lainaa

  39. Tulos: +49 (67 ääntä)
   Suurin osa ihmisistä ei tajua kuinka hyvin asiat täällä Suomessa on. Jonkin verran reissanneena on nähnyt erilaisia ihmisiä ja kulttuureja ja päässyt ihan keskustelemaan aiheesta. Kun ihmisille kertoo, että meillä maksetaan opitotukea 500 e kuussa, ihmiset ovat äitiysvapailla ja saavat siitä rahaa, tai se että työttömät tienaa sen 700-1000 euroa kuussa, kaikki ovat olleet suu auki. Eräässäkin maassa ihmiset tekevät 7 päivää viikossa töitä yli 10 h päivä ja palkka siitä on 1000 euroa kuussa. Tuo olisi Suomessa laitonta, mutta heillä ei ole vaihtoehtoja, koska olet omillasi, jos et käy töissä. Tietenkin elämiskustannukset ovat Suomessa korkeammat, mutta useissa turistirysäkohteissa hinnat ovat nousseet jo melko korkeiksi ympäri maailmaa.. Eniten ärsyttää Suomalaiset sossupummit, jotka vaativat lisää etuuksia ja elävät tuilla vaikka voisivat käydä töissä..En nyt puhu ihmisistä jotka eivät kykyene käymään töissä henkisen/fyysisen sairauden vuoksi, vaan pummeista, jotka eivät vain viitsi mennä töihin. Tämä sosiaalijärjestelmä ei edesauta sitä, että ihmiset hakisivat töitä. Tämän lisäksi tämä sosiaalijärjestelmä houkuttelee tänne maahan ulkomaalaisia, jotka haluavat tulla hyväksikäyttämään vain tätä etuutta. Muuten ei minulla myöskään ole ulkomaalaisia vastaan mitään, jos tulevat tänne töihin.. Rikoksen tekevä ulkomaalainen pitäisi mielestäni karkoittaa pois Suomesta..

   Lainaa

  40. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Roosa mene töihin, nii ei tarvii kelan kanssa tapella eikä valittaa asumistuista, kun pystyy ite maksamaan asumisensa ja elämisensä.

   Lainaa

  41. Tulos: -5 (39 ääntä)
   Timppa: Et voi olla tosissasi. Väität maksavasi koulutuksen valtiolle maksamalla veroja rahasta jonka saat valtiolta. Kun aikanaan ryhdyt työntekoon ja maksat siitä palkasta veroja, alat samalla maksaa koulutustasi takaisin. Siihen asti elät muiden rahoilla. Tietenkään et maksa juuri omaa koulutustasi, vaan silloin opiskelevien koulutuksen. Lisäykseesi totean, että veroja maksat maahan jossa teet työtä. Suomen yhteiskunta ei paljoa koostu satunnaisista ostoksistasi. Ei ainakaan suhteessa sinuun uhrattuihin panoksiin.
   Ja tuota..missähän vaiheessa sanoin suksivani sinne Japaniin samoin tein kun koulutus on käyty? Vissiin mainitsin kyseisen maan olevan melko kallis paikka? Jos et vielä kyennyt päättelemään niin kerron sen tähän nyt, että tottahan toki minun on pakko tehdä ensin Suomessa töitä että saisin säästettyä edes startti-rahaa muuttamiseen. Ja työpaikan saadakseen kyseisestä maasta, täytyy olla työkokemustakin. Ja sori jos vedit palleroita nenääsi sanan" kiltti" vuoksi. Sillä lähinnä alunperin tarkoitin sitä että mulla itselläni ei ole pokkaa lähteä Suomea haukkumaan vaikka joskus jonnekkin muualle olenkin muuttamassa, ihmettelin lähinnä mokassa esiintyneen tyttösen asennetta. Ja en voinut olla huomaamatta kuinka nokkelasti jätit vastaamatta siihen että kuinka itse olet koulutuksesi maksanut... Käsitytääkseni Suomessa mikä tahansa julkisen puolen koulutus on näennäisesti ilmaista. Ainoastaan tutkintomaksut ja tarvikemaksut koulukirjoineen on itse maksettava. Yksityiskoulut asia erikseen. Olen siis paha ihminen kun käytän opiskeluoikeuttani kuten jokainen Suomessa koulunsa käyvä Suomen kansalainen? Eli siis kaikki jotka Suomessa käy koulunsa, sitoutuu asumaan pysyvästi Suomessa koko lopun ikäänsä tai muuten leimataan pahaksi ihmiseksi sillä ei ole kovinkaan kilttiä muita kansalaisia kohtaan se että muuttaa joskus muualle...? Outo logiikka. Odotan innolla paasausta joka alkaa "Minun verorahoillani..." Itse mokasta voin sanoa sen että tuo tyttö jos koskaan mihinkään ulkomaille muuttaa tuolla asenteella niin aika äkkiä tulee takasin ja hyvin kiitollisen hiljaa ottaa vastaan Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut. Huh mikä asenne...

   Lainaa

  42. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Mariel: Lisäyksenä edelliseen: Vaikka asuisin missä niin kansalaisuuteni säilyy, että kyllä minä osan veroistani joutuisin Suomeen maksamaan kuitenkin. Tulisi varmasti myös ostettua Suomesta palveluja ja ostoksia, joten tukisin myös Suomalaista taloutta. Ei taida olla sun rahapussistasi pois…
   Laitoin kommentillesi miinusta koska Öööh, ei pelkästä kansalaisuudesta seuraa mitään veroja. :D Verotus menee asuinpaikan mukaan. Jos asuisit vakituisesti Japanissa, niin maksaisit verosi sinne. Kansalaisuuden pitäminen olis ulkosuomalaisilla varmasti vähäisempää jos siitä joutuis jotain maksamaan ;)

   Lainaa

  43. Tulos: -4 (16 ääntä)
   muumi: Laitoin kommentillesi miinusta koska Öööh, ei pelkästä kansalaisuudesta seuraa mitään veroja. Verotus menee asuinpaikan mukaan. Jos asuisit vakituisesti Japanissa, niin maksaisit verosi sinne. Kansalaisuuden pitäminen olis ulkosuomalaisilla varmasti vähäisempää jos siitä joutuis jotain maksamaan
   Juu tossa oot ihan oikeessa. :) Tarkoitin kai sitä et joissakin tapauksissa, riippuen asumisen pituudesta, katsotaan ulkomailla asuminen väliaikaiseksi. Jos esimerkiksi lähtisin sinne täydentämään opintojani ja oleskelu katsottaisiin väliaikaiseksi, niin silloin olen ilmeisesti velvollinen ilmoittamaan Suomen verohallinnolle mikäli opiskelujeni aikana teen palkallista työtä. Korjatkaa jos olen väärässä, ihminen on erehtyväinen. :)

   Lainaa

  44. Tulos: +41 (43 ääntä)
   Kyllä kyllä, USA oikein mielihyvin vastaanottaa juuri Roosan kaltaisia huippuosaajia. "Lähden heti jos tilaisuus tulee" = paino sanalla "jos"; en tee itse p__kaakaan asian eteen ja jurnutan fesessä kurjaa elämääni maailman tappiin asti.

   Lainaa

  45. Tulos: +11 (21 ääntä)
   Itse en näe siinä mitään pahaa jos muuttaa Suomesta pois jos ei täällä viihdy. Joillekin Suomi on varmaan paras auinpaikka, mutta ei se tarkoita että kaikkien täällä pitäis viihtyä. Se miten suuri joku asumis- tai sossutuki on ei merkkaa mulle yhtään mitään. Sossupummeille Suomi on varmaan paratiisi, mutta väittäisin että koulutetulle ihmiselle löytyy kyllä parempia maita asua ja tehdä töitä.

   Lainaa

  46. Hilavitkutin 24.2.2015 15:24
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   elämäm koulun opinto tuki

   Lainaa

  47. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Nii, ilmeisesti Roosa kuuluu niihi ihmisii joilla ei oo muuta tekemistä ku valittaminen.

   Lainaa

  48. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Hehheh: Nämä hävettää olla suomalainen-tyypit kyllä ottavat niin aivoon. Sanokoot muille olevansa vaikka venäläisiä jos noin riepoo.
   En ylipäätään käsitä, miksi kenenkään pitäisi hävetä omaa kansalaisuuttaan itseen liittymättömistä syistä. Jos joku suomalainen turisti riehuu ulkomailla, en häpeä olla suomalainen. Jos eduskunta tekee minusta riippumattomia typeriä päätöksiä, en häpeä olla suomalainen.

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Terolla ei musta tässä ihan oo öögaa että käydäänkö tämä keskustelu Amerikan ikävistä sosiaalisista oloista sellaisen ihmisen seinällä joka on selkeästi raivostuneessa tilassa eikä kykenevä järkevään keskusteluun. Vaikka asiasta oon samaa mieltä.

   Lainaa

  50. Tulos: +5 (5 ääntä)
   PakkasRuska: Mittee mine luvin. Notta siihen asti me maksellaan kun neidille tulee mahdollisuus lähteä
   Mutta miksi me neidille maksellaan, kun se ei osaa edes kirjoittaa. Meni siis lakisääteinen verovaroin kustannettu koulutus johonkin muualle kuin ns. perille.

   Lainaa

  51. keksi-ikäinen ukko 24.2.2015 23:21
   Tulos: +13 (31 ääntä)
   Apina: Australia sen sijaan oikeasti on luvattu maa! Mutta maailmalla kulkeneena ja asuneena niin tämä Suomi on kyllä kaikkein turvallisin vaihtoehto ja ei missään muualla pidetä ihmisistä näin hyvää huolta. Vaikka se kaikki on menossa perseeseen. Äänestäkää persuja!
   Sinulla on viimeisen ja toiseksi viimeisen lauseen syy- ja seuraussuhde väärin. Eli oikea järjestys: 1. Äänestäkää persuja 2. Kaikki menee perseeseen.

   Lainaa

  52. Tulos: +23 (25 ääntä)
   katkit: Itse en näe siinä mitään pahaa jos muuttaa Suomesta pois jos ei täällä viihdy. Joillekin Suomi on varmaan paras auinpaikka, mutta ei se tarkoita että kaikkien täällä pitäis viihtyä. Se miten suuri joku asumis- tai sossutuki on ei merkkaa mulle yhtään mitään. Sossupummeille Suomi on varmaan paratiisi, mutta väittäisin että koulutetulle ihmiselle löytyy kyllä parempia maita asua ja tehdä töitä.
   Riippuuhan tuo vähän siitä mitä opiskelee. Arkeologiksi valmistuneelle töitä löytyy luultavasti helpommin Suomen ulkopuolelta, mutta esimerkiksi farmaseutit ja lääkärit työllistyy ja pärjää oikein hyvin Suomessakin. (Hyväpalkkaisilla aloilla valtio tosin nappaa puolet palkasta veroina, mutta no, useimmat osaa suhtautua siihen ymmärtäväisesti.) Jollekin taidealalle valmistuneet taas tuskin löytää kovin helposti töitä mistään maailman kolkasta. Ja kyllä mun mielestä hyvin toimeentulevakin henkilö hyötyy valtion tukiverkoista mm. siinä mielessä että yhteiskunta on turvallisempi, siistimpi ja mukavampi elää kun tuloerot ovat pienemmät ja köyhilläkin pysyy edes katto joten kuten pään päällä. Mutta no joo. Saahan sitä lähteä jos huvittaa, kunhan vaan ymmärtää ettei se ruoho ole välttämättä vihreämpää siellä aidan toisella puolella.

   Lainaa

  53. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Auskinen: Aivan!
   Ja jos ei ole noudatettavaa yleissitovaa työehtosopimusta, mennään työsopimuslain mukaisesti. Tällöin tulee maksaa tavanomaista ja kohtuullista palkkaa tehdystä työstä. Mikä on tavanomaista ja kohtuullista, lienee suhteellista.

   Lainaa

  54. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Auskinen: Ei taida Roosa hoksata, että molempien tulot vaikuttaa asumistuen määrään. Eli, jos Pekka tienaa huomattavasti enemmän ei Kela maksa niin paljon asumistukea. Vaikka olisivat sopineet, että maksavat vuokran puoliksi.

   Lainaa

  55. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Kride:
   Ja jos he maksavat vuokran puoliksi, on Roosan osuus vuokrasta vain 350 e. Eli aika hemmetin matala vuokra, sanoisin.

   Lainaa

  56. Tulos: -5 (7 ääntä)
   On Tero oikee kunnon isämmaanpuolustaja. Roosan kanssa täysin samaa mieltä... Downwotee kommenttini jos oot samaa mieltä!

   Lainaa

  57. Tulos: +3 (5 ääntä)
   BOOM: On Tero oikee kunnon isämmaanpuolustaja. Roosan kanssa täysin samaa mieltä… Downwotee kommenttini jos oot samaa mieltä!
   Lähtee vaan samaa matkaa jos hävettää olla suomalainen ;)

   Lainaa

  58. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Ja ihmettelen kyl tota kommenttia, "oikee isänmaanpuolustaja",täh? Miksi ei ensinnäki sais omaa maataan joka on ensinnäki turvallisimpia maita ja jossa oikeesti on vielä asiat hyvin niin puolustaa kun eukko kirjottaa et "hävettää olla suomalainen,asusin mielummi vaikka slummeissa" nii huh huh mitä tekstiä, ei oo ihan kaikki tukiaiset kanootissa!ja "lähen JOS tilaisuus koittaa",siinä niitä isoja puheita,sen kun toteuttas eikä saatana valittas! ckquote cite="comment-206652"> Laila: Lähtee vaan samaa matkaa jos hävettää olla suomalainen

   Lainaa

  59. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Tässä pitää tietää, että USA:ssa on lakisääteinen minimipalkka, mutta Suomessa ei ole. Muttajoo, sosiaalipummi kirjoittaja on muilta osin väärässä ja muutenkin vastenmielinen ihminen.

   Lainaa

  60. Tulos: +8 (10 ääntä)
   -: lalala: “Kun meillä on Pekan kaa yli 700€ kämppä niin valtio maksaa meille yhteensä 50€/kk asumistukea!” Voisiko olla mitenkään mahdollista, että teidän oletettaisiin Pekan kanssa vaikka käyvän töissä ja maksavan itse kämpästänne? Taas tämä idioottimainen “opsikelijoiden pitäisi mennä töihin” -kitinä. Asunto ei ehkä ole halvin mahdollinen eikä Roosa sieltä fiksuimmasta päästä, mutta ei kyllä ole tämä kommenttikaan järjellä kyllästetty.
   Painetaan hei lisää rahaa. Että riittää sitten kaikille, joo!! Kaikille pitää olla kaikkee ilmaseksi! Mä haluun, mä haluun!! Mut mä en haluu tehdä mitään.

   Lainaa

  61. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Jenkitkö on sitten oikein demokratia? Siinäpä vasta vitsi, kun vähiten ääniä saanut pääsee presidentiksi.

   Lainaa

  62. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Vain yhteen asiaan puutun: Itse suomalaisen korkeakoulun käyneenä totean suomalainen koulutustason olevan niin alhaalla, että odotankin siitä minulle maksettavan opintorahaa.

   Lainaa

  63. HupsistaOlenSieni 1.3.2015 9:50
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   nokta: Onko sitä jotenkin velvollinen jäämään Suomeen asumaan koska on tänne syntynyt ja täällä opiskellut?
   No Tottakai olet velvollinen täällä opiskeltuasi jäämään nostamaan sitä työttömyystukea muiden valmistuneiden kanssa. Eihän siitä tule yhtään mitään,että kaikki menestyvät, elättävät itseitsensä ja aiheuttavat ehkä verojen kevenemistä kun valtion kassa on kerrankin plussilla. Ihan tyhymä kysymys.

   Lainaa

  64. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Apina: Australia sen sijaan oikeasti on luvattu maa! Mutta maailmalla kulkeneena ja asuneena niin tämä Suomi on kyllä kaikkein turvallisin vaihtoehto ja ei missään muualla pidetä ihmisistä näin hyvää huolta. Vaikka se kaikki on menossa perseeseen. Äänestäkää persuja!
   Viimeinen lause pilasi koko kommenttisi.

   Lainaa

  65. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Mariel: Kyllä minäkin olen Japaniin muuttamassa jossain vaiheessa kun en ihan täysillä Suomessa viihdy. En siltikään pääse sinne ihan heti kun oho hupsista siellä ei saakaan sitten mitään tukia ja kaikki pitää maksaa itse, ja siellä on kallista. Joten kilttinä tyttösenä hoidan koulutuksen ensin Suomessa ja suunittelen asioita pala kerrallaan realistisesti. Sitäpaitsi Suomessa on monia hyviä puolia. Itselleni Japani vain on ns. toinen kotimaa jos noin voi sanoa. Silti en koskaan Suomea jättäis kokonaan pois. Tuolla tytöllä on vielä melko paljon edessä jos on tollanen asenne ja kohteena Jenkkilä… -.-
   Toivottavasti olet jo käynyt tutustumassa Japaniin etukäteen kun se on kerta se toinen kotimaa. Aika moni kyseisestä maasta etukäteen (mangan/cosplayn/animen takia) innostunut on tullut maitojunalla kotia kun käsittää minkälaisesta maasta oikeasti on kyse. Länkkärit eivät ole moneen paikkaan tervetulleita lainkaan ja kielitaidottomat Nipponilaiset eivät mielellään asioi kanssasi ellei kielitaitosi japaniksi ilmaistessa ole erinomainen. Suomessa ei kuulemma japaninkielentaitoa saa niin hyväksi opeteltua, että sillä oikeasti maassa vielä pärjäisi - eikä edes yliopistotasolla japanilaisesta opettajakunnasta löydy ihmisiä, jotka osaisivat englantia edes välttämävästi. Itsekin nuorena haaveilin muuttavani ulkomaille, onneksi työmatkoilla silmistä tippuivat suomut ja aloin taas arvostamaan kotimaani tasoa.

   Lainaa

  66. tuleva rakennusmestarinainen 15.7.2015 18:44
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Hattu: Hyvää matkaa Yhdysvaltoihin, Roosa! Ota Canna ja Tuksu mukaasi, tulette varmasti menestymään.
   Canna mainittu!

   Lainaa

  67. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Mariel: Lisäyksenä edelliseen: Vaikka asuisin missä niin kansalaisuuteni säilyy, että kyllä minä osan veroistani joutuisin Suomeen maksamaan kuitenkin. Tulisi varmasti myös ostettua Suomesta palveluja ja ostoksia, joten tukisin myös Suomalaista taloutta. Ei taida olla sun rahapussistasi pois…
   Ööö en tajua mitä meinaat, niin kauan kun oot kirjoilla eri maassa niin sinun ei tarvi maksaa mitään veroja Suomeen

   Lainaa

  68. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Tervetuloa vaan Jenkkilään. Täällähän asuminen vasta on edullista... Suomessa vuokra 700 ja siihen pitäisi saada asumistukea. Huh huh. Bay Arealla asuntojen vuokrat pyörivät $2000-8000/kk - toki kalliimpia kun löytyy. Alle $2000 ei yksiötä ei taida helposti löytyä. Lisäksi kaasu-, sähkö-, vesi-, data-, vakuutusmaksut jne. joitakin satasia kuussa. Suomessa ruoka on ainakin halvempaa kuin täällä. Vaikka palkat voivat olla täällä suurempia, ei se tarkoita, että kaikilla on hyvä palkka. Jos oikein muistan, tarjoilijan palkka on $3/h +tipit. Täällä ollessa osaa arvostaa sitä kuinka hyvin asiat ovat Suomessa (terveydenhuolto, koulutus, kouluruokailu jne.). Varmaan ärsyttää maksaa takaisin liikaa maksettua opintotukea, täällä sellaista systeemiä ei ole. En kiellä ettenkö täällä viihtyisi, joka paikassa on omat hyvät ja huonot puolet. Ei se ruoho ole aina niin vihreää aidan toisella puolella kuin sen kuvittee olevan. Jenkkilän slummia en vielä ole nähnyt, vaikka olen nähnyt ihmisiä, joilla ei niin hyvin mene. Veikkaan, että Jenkkilän slummi on vähän eri asia kuin Suomen slummi.

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Tonzo: Jenkeissä niin kauan hyvä asua, kun pysyt terveenä ja on töitä. Muuten valahtaakin helposti syvälle paskaan.
   Eipä täällä suomessakaan työkyvyn menettänyt kroonista borrelioosia sairastava apua saa.. tarvis vissii ruveta juopoks ni sais jotain tukea.

   Lainaa

  70. Käyttäjä 2.1.2016 14:53
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Hojo: Eipä täällä suomessakaan työkyvyn menettänyt kroonista borrelioosia sairastava apua saa.. tarvis vissii ruveta juopoks ni sais jotain tukea.
   En vähättele kokemustasi, mutta missäpä maassa paremminkaan olisi? Suomi on joka tapauksessa parhaimpia maita sairastua tai joutua työttömäksi, vaikkei tämäkään sellainen superutopia ole, jossa kaikki olisi täydellistä ja sairaudet prikulleen tasavertaisia ja lääkärit tietäisivät kaikesta kaiken. Sellaista maata ei olekaan. En minä vaan tiedä, mihin kannattaisi muuttaa jos ei Suomen hoidosta pidä. Joka tapauksessa aina on ja tulee olemaan sairauksia ja elämäntilanteita, joille ei mahda mitään, eikä valtiokaan ole kaikkeen syyllinen ja kaikesta vastuussa.

   Lainaa

  71. Tulos: +3 (5 ääntä)
   lalala: “Kun meillä on Pekan kaa yli 700€ kämppä niin valtio maksaa meille yhteensä 50€/kk asumistukea!” Voisiko olla mitenkään mahdollista, että teidän oletettaisiin Pekan kanssa vaikka käyvän töissä ja maksavan itse kämpästänne?
   Jos ei ole enempiä tuloja nii kyllä siitä maksetaan asumistukena suht iso prosentti ja loput voi työtön hakea toimeentulotukena. Mutta tuossahan olikin ongelma että oli tienannut. Sitä ei kannata meinaan tehdä :D

   Lainaa

  72. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Mitähän Roosalle nykyään kuuluu? :)

   Lainaa

  73. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Jos Roosa joskus haluaa lapsia, kai hän on ottanut huomioon että USA on maailman ainoa länsimaa jossa ei ole yhtä ainutta päivää palkallista äitiyslomaa?

   Lainaa

  74. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Mariel: Loisii..? Saan koulutuksestani työmarkkinatukea, josta lähtee veroja 20%. Millä sinä maksoit koulutuksesi? Vai oletko kenties edelleen loisimassa?
   Siis oot jo peräti työmarkkinatuella opiskeleva, joka aikoo jättää Suomen heti kun voi, ja kuvittelet silti olevasi verojen nettomaksaja? Ei se ihan niin mene.

   Lainaa

  75. Syötävä kesyhanhi 9.8.2020 20:07
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Asiaan muuten ottamatta kantaa, Suomessa ei ole minimipalkkaa. On yleiset työehtosopimukset, mutta mikään ei periaatteessa estä sinua(kaan) palkkaamasta naapurin poikaa leikkaamaan ruohoa 0,5€ tuntipalkalla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kela, Yhdysvallat, usa, jenkit, tuki, tuet, korvaus, korvaukset, palkka, slummi, sosiaaliturva