Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Asiakaspalvelun aarteita

Miten nämä ihmiset saavat koskaan mitään hoidettua?
Suurenna näkymä
Taustatietoja: Jenna on töissä autohuollossa. Asiakaspalvelun aarteita

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -1072 (1216 ääntä)
   En haluaisi olla Jennan tai Jasminin asiakkaana.

   Lainaa

  2. Tulos: +1187 (1207 ääntä)
   Paitapainossa muutamia vuosia takaperin, vanhempi herra saapui paikalla ja kyseli kovin iloisesti, että kun valokuvan ottohetkellä hänen veljensä ei ollut mahtunut kuvaan, saisinko minä sitä laajennettua niin että veli tulisi esiin... Siinä oli mukava selittää että taikavoimia en sentään omaa.

   Lainaa

  3. Tulos: +789 (831 ääntä)
   ^ "Vedät vaan tietokoneella sitä kuvaa siitä sivusta! Oon kyllä nähnyt miten mun poika rajaa kuvia, kyllä pitäisi ammattilaisenkin osata!"

   Lainaa

  4. Tulos: +586 (628 ääntä)
   Jaah: En haluaisi olla Jennan tai Jasminin asiakkaana.
   No sä et tainnut nyt edes lukea koko mokaa :D

   Lainaa

  5. töttöröö 28.10.2014 1:53
   Tulos: +641 (649 ääntä)
   Olis mukava tietää, kuinka monen kaupan kautta tuo mummeli on kiertänyt, ennen kuin on löytynyt joku myyjä, joka tietää, minkä kokoinen on 16 vuotiaan ja ihan normaalin kokoisen pojan jalka :)

   Lainaa

  6. Tulos: -489 (605 ääntä)
   Yoda: No sä et tainnut nyt edes lukea koko mokaa
   Jaa. No en tiedä sitten muista, mutta itse asioisin mieluiten sellaisen asiakaspalvelijan kanssa joka ei rupea lähettelemään asiakkaiden tyhmiäkään kysymyksiä kavereilleen huvitukseksi.

   Lainaa

  7. töttöröö 28.10.2014 2:34
   Tulos: +564 (598 ääntä)
   Jaah: Jaa. No en tiedä sitten muista, mutta itse asioisin mieluiten sellaisen asiakaspalvelijan kanssa joka ei rupea lähettelemään asiakkaiden tyhmiäkään kysymyksiä kavereilleen huvitukseksi.
   Etköhän nyt vähän ylireagoi?

   Lainaa

  8. Tulos: -83 (309 ääntä)
   Jaah: Jaa. No en tiedä sitten muista, mutta itse asioisin mieluiten sellaisen asiakaspalvelijan kanssa joka ei rupea lähettelemään asiakkaiden tyhmiäkään kysymyksiä kavereilleen huvitukseksi.
   Tuollainen idiotismi ansaitseekin tulla julkisuuteen. Mieluiten alkuperäisen asiakkaan koko nimellä ja kuvalla varustettuna.

   Lainaa

  9. Tulos: +144 (202 ääntä)
   Olen töissä liikenneasemalla. Paras puhelu ikinä meni jotenkin näin: Iäkkään kuuloinen nainen soittaa: "myyttekl bensaa" Minä: "kyllä" Nainen: "sitten sinä osaat vastata. Paljonko suht uusi volvo kuluttaa 40km vauhdilla" Minä: "nyt en kyllä pysty tuohon vastaanaan, kun siihen vaikuttaa niin moni asia." Nainen: "no anna jotain arviota" Minä: "en kyllä mitenkään pysty tietämään." Yritin sille sitten selittää, että jokainen auto on ominaisuuksistaan rippuen erilainen ja samoin ajotyylistä riippuu. Mutta kun ei vaan meinannut upota kaaliin... Huhhuh! :D Kauan sain vänkää ennen kuin tajusi lopettaa. :D

   Lainaa

  10. Tulos: +348 (382 ääntä)
   Turo: Tuollainen idiotismi ansaitseekin tulla julkisuuteen. Mieluiten alkuperäisen asiakkaan koko nimellä ja kuvalla varustettuna.
   Ei mitään lynkkausmeininkiä nyt sentään.. :( Miksi näissä kommenteissa tuntuu aina olevan porukka kuin keskiajalta noitavainoineen?

   Lainaa

  11. Tulos: +120 (142 ääntä)
   töttöröö: Etköhän nyt vähän ylireagoi?
   Ehkä vähän ;)

   Lainaa

  12. Tulos: +116 (142 ääntä)
   Tahtoisin jonkinnäköseen asiakaspalveluun, vaan jotta pääsis näitä paviaaneja palvelemaan ja repeilemään sitten kaljalla kamujen kanssa.

   Lainaa

  13. S. aivartelija 28.10.2014 5:58
   Tulos: +173 (189 ääntä)
   Jaah: En haluaisi olla Jennan tai Jasminin asiakkaana.
   Ihanko oikeasti arvelet, että rekisterinumerosta näkee auton kilometrin,
   töttöröö: Olis mukava tietää, kuinka monen kaupan kautta tuo mummeli on kiertänyt, ennen kuin on löytynyt joku myyjä, joka tietää, minkä kokoinen on 16 vuotiaan ja ihan normaalin kokoisen pojan jalka
   16-vuotias varmaan hyppii riemusta kiljuen, kun mummo tuo lahjaksi kengät. No ei. Kenkiä ei nyt sovittamatta pitäisi ostaa edes itselleen, mutta kun tulette mummoikään: Ei vaatelahjoja lapsenlapsille. Lahjakortti vaatekauppaan käy.

   Lainaa

  14. Tulos: +211 (223 ääntä)
   Italialaistyylisen raflan kyltissä luki nimen lisäksi "caffe & pasta rapido". Eräs keski-ikäinen nainen alkoi kassalla tilata ruokaa ja sanoi haluavansa pasta rapidon. Kassahenkilö kertoi hänelle mitä pastavaihtoehtoja oli saatavilla, mutta nainen intti inttämistään että ei kun hän haluaa tuon rapidon ja osoitteli nimikylttiä. Kassaneiti kiltisti selitti, että se on italiaa ja tarkoittaa pikaista pastaa, että minkälaisen pastan rouva haluaa. :D

   Lainaa

  15. Tulos: +507 (527 ääntä)
   Lentoyhtiössä työskennellessäni eräs asiakas halusi koneesta "sellaisen paikan, jossa saa ikkunan auki". Eikä millään uskonut, että 10 kilometrin korkeudessa lentävistä koneista ei saa ikkunoita auki (ja ei, asiakas ei tarkottanut niitä kaihtimia, sitä minäkin ensin luulin). Sain lopulta ilmoituksen, että hän lentää sitten kilpailijalla, kun heillä saa ikkunoita auki koneesta. Toivotin hyvää matkaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +226 (234 ääntä)
   Eiköhän asiakaspalvelijat saa paineitaan purkaa jotenkin, esimerkiksi kertomalla toisille näistä "mahtavista" asiakkaista, tuo oli vielä hyvinkin kesyä. Asiakaspalvelussa kun saa päivittäin huonoa palautetta kaikenlaisilta aasiakkailta, usein sellaisista asioista, jotka eivät edes ole myyjästä riippuvaisia... Itse sain kuulla päivittäin samalta mieheltä jotain valitusta, ihan mistä tahansa - jos oikeaa aihetta ei löytynyt, niin kyllä aina jotain keksii - kuten siitä, miten edellisenä päivänä saadut vaihtorahat _haisevat_ ja kuinka hylly on täynnä tavaraa (eikö se ole ihan positiivinen asia??). www.aasiakas.net löytyy aasiakaspalvelun helmiä, jos ketään kiinnostaa.

   Lainaa

  17. Tulos: +187 (211 ääntä)
   Jaah: En haluaisi olla Jennan tai Jasminin asiakkaana.
   Eikä Jenna tai Jasmin myöskään haluaisi sinua asiakkaaksi.

   Lainaa

  18. Tulos: +102 (116 ääntä)
   Jaah: Jaa. No en tiedä sitten muista, mutta itse asioisin mieluiten sellaisen asiakaspalvelijan kanssa joka ei rupea lähettelemään asiakkaiden tyhmiäkään kysymyksiä kavereilleen huvitukseksi.
   Mistäs tiedät kuinka usein sunkin hölmöilyjä on naureskeltu jonkin asiakaspalvelijoiden facebook-seinillä?

   Lainaa

  19. Puolikiero_savolainen 28.10.2014 8:05
   Tulos: +31 (41 ääntä)
   Trafin tietokannasta löytyy yllättävän paljon tietoa ihmisistä ja autoista, mutta ei sentään km:ja.

   Lainaa

  20. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Asiakaspalvelutyöt.. ;) Kokemusta on.. Välillä se osaa olla sellaista perseilyä, että ALTA POIS! :D

   Lainaa

  21. Tulos: -46 (90 ääntä)
   Mä oon töissä autohuollossa. Kyllä me nähdään rekkarin perusteella mikä määräaikaishuolto asiakkaan autoon viimeksi tehty. Ja määräaikaishuollot tehdään niiden kilometrien perusteella.

   Lainaa

  22. Tulos: +64 (88 ääntä)
   JannaS: Lentoyhtiössä työskennellessäni eräs asiakas halusi koneesta “sellaisen paikan, jossa saa ikkunan auki”. Eikä millään uskonut, että 10 kilometrin korkeudessa lentävistä koneista ei saa ikkunoita auki (ja ei, asiakas ei tarkottanut niitä kaihtimia, sitä minäkin ensin luulin). Sain lopulta ilmoituksen, että hän lentää sitten kilpailijalla, kun heillä saa ikkunoita auki koneesta. Toivotin hyvää matkaa.
   ...ja tämähän on ollut jo vuosia sitten ties kuinka monella sivustolla... ja ihan itselle on tapahtunut... :D

   Lainaa

  23. Tulos: -135 (187 ääntä)
   "Minkäs kokoista kenkää etsit?" Teitittely tuntuu valitettavasti olevan katoavaa kansanperinnettä. Ei tulisi mieleenikään sinutella 'mummelia.'

   Lainaa

  24. Tulos: +81 (99 ääntä)
   Jaah: En haluaisi olla Jennan tai Jasminin asiakkaana.
   Enkä minä sinun. Kas kun asiakas ei kuitenkaan ole aina oikeassa, vaikka miten väittäisi, että kaikille 16-vuotiaille pojille mahtuvat samankokoiset kengät. Veljeni kengännumero taisi olla jotain 52 tuossa kohtaa. 47-vuotiaalle miehelleni mahtuvat kengät kokoa 41.

   Lainaa

  25. Tulos: -10 (44 ääntä)
   Piude: Olen töissä liikenneasemalla. Paras puhelu ikinä meni jotenkin näin: Iäkkään kuuloinen nainen soittaa: “myyttekl bensaa” Minä: “kyllä” Nainen: “sitten sinä osaat vastata. Paljonko suht uusi volvo kuluttaa 40km vauhdilla” Minä: “nyt en kyllä pysty tuohon vastaanaan, kun siihen vaikuttaa niin moni asia.” Nainen: “no anna jotain arviota” Minä: “en kyllä mitenkään pysty tietämään.” Yritin sille sitten selittää, että jokainen auto on ominaisuuksistaan rippuen erilainen ja samoin ajotyylistä riippuu. Mutta kun ei vaan meinannut upota kaaliin… Huhhuh! Kauan sain vänkää ennen kuin tajusi lopettaa.
   Oisit voinu sanoa, että kuluttaa sen 8l/100km kaupunki ajossa.

   Lainaa

  26. Tulos: +67 (113 ääntä)
   Jaah: Jaa. No en tiedä sitten muista, mutta itse asioisin mieluiten sellaisen asiakaspalvelijan kanssa joka ei rupea lähettelemään asiakkaiden tyhmiäkään kysymyksiä kavereilleen huvitukseksi.
   Tiesitkö että asiakaspalvelussa on salassapitovelvollisuus? Joten sinun on turha pelätä että joku alkaa tuntomerkkeineen ja nimineen sinusta mitään kertomaan. Kuitenki yleisesti ottaen on luvallista kertoa jostakin kunhan asiakasta ei voi millään tunnistaa jutusta :)

   Lainaa

  27. Tulos: +112 (114 ääntä)
   16-vuotias varmaan hyppii riemusta kiljuen, kun mummo tuo lahjaksi kengät. No ei. Kenkiä ei nyt sovittamatta pitäisi ostaa edes itselleen, mutta kun tulette mummoikään: Ei vaatelahjoja lapsenlapsille. Lahjakortti vaatekauppaan käy.
   Itekin oon ihmetelly tuota monet kerrat, että miten niin monet ihmiset ostaa kenkiä sovittamatta. Välillä kassalla työskennellessäni huomaan toisen kengän olevan erikokonen kuin toisen, koska asiakas on luottanut laatikossa lukevaan numeroon ja vaan vilkaissut kenkiä, että hienot on, otetaan nää. Vaikka tietäisikin oikean kengännumeron, niin kengän pitää myös tuntua hyvältä jalassa. Lisäksi on ihan kengästä kiinni, että mahtaako tällä kertaa 41 olla sopivampi kuin 42. Sekin vielä ihmetyttää, että vaikka mummeli on itse ollu joskus kasvava nuori neiti ja ilmeisesti kasvattanut myös omat lapsensa, niin miten ei ole kuitenkaan tietoinen siitä, että toisilla ihmisillä voi olla todella paljonkin isommat/pienemmät jalat kuin toisilla, varsinkin kasvuiässä? Toki vanhuksilla on usein huono muisti, mutta luulis kuitenkin tollaset perusasiat muistavan.

   Lainaa

  28. Kansatieteilijä 28.10.2014 11:02
   Tulos: +232 (252 ääntä)
   Merkittävä osa mummoista (ja vaareista) on ihan hirveitä kusipäitä. Tämän ääneen sanominen on silti jostain syystä tabu, ja monet elättelee jonkinlaista myyttiä viisaista vanhuksista. On kai sellaisiakin, mut vähemmistöä ovat. Mikäli ihminen on ollut tyhmä, ilkeä ja ärsyttävä koko ikänsä, ei se yhtäkkiä eläkkeelle päästyään muunnu viisaudeksi. Valkoroska on valkoroskaa elonsa vaelluksen loppumetreilläkin.

   Lainaa

  29. Tulos: +57 (75 ääntä)
   irkku: Tiesitkö että asiakaspalvelussa on salassapitovelvollisuus? Joten sinun on turha pelätä että joku alkaa tuntomerkkeineen ja nimineen sinusta mitään kertomaan. Kuitenki yleisesti ottaen on luvallista kertoa jostakin kunhan asiakasta ei voi millään tunnistaa jutusta
   Lähtökohtaisesti ei muuten aivan varmasti ole. Jos on, niin pyydän tarkkaa viitettä lakitekstiin, joka näin sanoo. Voi olla kauppojen omia käytäntöjä ja yleisiä normeja, joita vasten toimimalla voi saada joko potkut kyseisestä ketjusta tai asiakkaat äänestämään jaloillaan, mutta __lähtökohtaisesti__ mikään ei estä minua huutelemasta kylillä, mitä kukin asiakkaani on ostanut itse omistamastani puljusta.

   Lainaa

  30. Tulos: -23 (59 ääntä)
   Timonenä: “Minkäs kokoista kenkää etsit?” Teitittely tuntuu valitettavasti olevan katoavaa kansanperinnettä. Ei tulisi mieleenikään sinutella ‘mummelia.’
   Suomi on Suomi. Täällä kaikki puhuu äidinkielellisillä säännöillä katsoen päin vittua, koska jokainen ymmärtää olkoon sanajärjestys mitä tahansa + Kieli on sen verran vaikeaa, ettei sen kirjotus/puhumissääntöjä kukaan muista. "Teitittelu" on turhaa loppujen lopuksi, koska kaikki ymmärtää sinuttelua. Sama homma on sanan "Hän" ja "Se" kanssa.

   Lainaa

  31. Tulos: +110 (124 ääntä)
   Iteki oon kaupassa töissä ja kerran kassalle tuli vanha papparainen jonku kuitin kanssa. Mies lykkäsi sen mulle ja lappu oli pullonpalautuspisteen arpa-lappu. Mies rupesi selittämään että oli painanut molempia nappeja kun oli syöttänyt koneeseen kaksi muovipulloa. Yritin siinä sit selittää, jonon kasvaessa, etten voi antaa hänelle rahaa kyseisestä lapusta, koska se on arpalappu eikä pullonpalautuslappu. Ei se tietenkää sitä ymmärtänyt, rupes vaa enemmän hermostuu ja korotti ääntään "antakaa rahani takaisin!". Siihen tuli sit viel toinenkin työntekijä selvittämään eikä vanhus vieläkää ymmärtäny. Lopult toiseltaki työntekijält meni hermot ja anto sille arpalapussa lukeneen numeron ja käski soittaa siihen jos haluaa 40 senttiään takaisin, me kun ei voida antaa noin vaa ihmisil rahaa kassasta. Mies rupesi lyömään tiskiä ja huusi perkeleitä, kiroten ettei enää ikinä tule kauppaamme. Siitä huolimatta on silti näkynyt.

   Lainaa

  32. yli opisto hörho 28.10.2014 12:17
   Tulos: +58 (58 ääntä)
   Lenan asiakkaan tapauksessa olisin itse voinut sanoa hänelle, että oma jalkani oli tuossa iässä kokoa 45 kun taas vanhemmalla veljelläni 44, ja pikkuveljelläni oli tuossa iässä kokoa 43. Eli se ikä ei todellakaan riitä kertomaan kengän kokoja.

   Lainaa

  33. yli opisto hörho 28.10.2014 12:18
   Tulos: +5 (61 ääntä)
   Harri: Suomi on Suomi. Täällä kaikki puhuu äidinkielellisillä säännöillä katsoen päin vittua, koska jokainen ymmärtää olkoon sanajärjestys mitä tahansa + Kieli on sen verran vaikeaa, ettei sen kirjotus/puhumissääntöjä kukaan muista. “Teitittelu” on turhaa loppujen lopuksi, koska kaikki ymmärtää sinuttelua. Sama homma on sanan “Hän” ja “Se” kanssa.
   Et sinä nyt asiakkaasta voi puhua sanalla "se" tai "toi".

   Lainaa

  34. Tulos: +83 (89 ääntä)
   Tuollasia Jasminin tapauksia on tullut omalle kohdallenikin muutamia... Siinä sitten väitellään asiakkaan kanssa, etten mitenkään voi nähdä tilin saldoa. Meillä oli kyllä automaatti siinä ulko-oven vieressä pihan puolella, mutta silti piti tulla kyselemään saldoja kassalta... koska minä asiakas, sinä aspa, ugh!

   Lainaa

  35. Tulos: +31 (57 ääntä)
   maila: Ei mitään lynkkausmeininkiä nyt sentään.. Miksi näissä kommenteissa tuntuu aina olevan porukka kuin keskiajalta noitavainoineen?
   Noitavainot oli uudella ajalla, ei keskiajalla.

   Lainaa

  36. Tulos: +64 (72 ääntä)
   Jaah: Jaa. No en tiedä sitten muista, mutta itse asioisin mieluiten sellaisen asiakaspalvelijan kanssa joka ei rupea lähettelemään asiakkaiden tyhmiäkään kysymyksiä kavereilleen huvitukseksi.
   mä huomaan ettet oo koskaan ollu asiakaspalvelijana..

   Lainaa

  37. Tulos: +26 (46 ääntä)
   irkku: Tiesitkö että asiakaspalvelussa on salassapitovelvollisuus? Joten sinun on turha pelätä että joku alkaa tuntomerkkeineen ja nimineen sinusta mitään kertomaan. Kuitenki yleisesti ottaen on luvallista kertoa jostakin kunhan asiakasta ei voi millään tunnistaa jutusta
   Eipä ole yhdessäkään työpaikassa tullut mitään vaitiolovelvollisuuslipukkeita täytettäväksi, eikä suullisella tasolla sovituksi. Osaat varmaan siis näyttää jotain faktaa, mihin perustat tämän salassapitovelvollisuus väitteesi?

   Lainaa

  38. ei-enää-ikänä-aspaan 28.10.2014 14:48
   Tulos: +89 (105 ääntä)
   Mies rupesi lyömään tiskiä ja huusi perkeleitä, kiroten ettei enää ikinä tule kauppaamme. Siitä huolimatta on silti näkynyt.
   Nämä ihmiset ovat todella ärsyttäviä! Tekisi mieli joskus haastatella heitä kaupan kuulutusmikrofoniin siihen tyyliin, että "lupasitte kaksi viikkoa sitten, että ette tule enää ikinä käymään tässä kaupassa. Nyt olette taas täällä. Miksi ihmeessä?" Olisi hauska nähdä, mitä nämä tyypit vastaavat. Tuohon alkuperäiseen mummeliin: mielestäni tietyn iän jälkeen asiakkailta pitäisi vaatia tietynlainen taitotesti siitä, osaavatko he käyttäytyä ja ymmärtävätkö asioita. Jos testiä ei läpäise, ei ole oikeutta tulla häiritsemään toisia ihmisiä, vaan pitää tulla jonkin avustajan tms. kanssa.

   Lainaa

  39. Tulos: +35 (41 ääntä)
   riesa: Sekin vielä ihmetyttää, että vaikka mummeli on itse ollu joskus kasvava nuori neiti ja ilmeisesti kasvattanut myös omat lapsensa, niin miten ei ole kuitenkaan tietoinen siitä, että toisilla ihmisillä voi olla todella paljonkin isommat/pienemmät jalat kuin toisilla, varsinkin kasvuiässä? Toki vanhuksilla on usein huono muisti, mutta luulis kuitenkin tollaset perusasiat muistavan.
   "Meidän lapset oli normaaleja! Ne oli keskikokosia!!! Ekkö sää ymmärrä?!!" Asian sivusta sen verran, että kyllä se yllättävästi ihan täyspäisiltäkin ihmisiltä unohtuu, jopa niiltä jotka lasten kanssa työskentelevät päivittäin. (Omalla äidilläni esimerkiksi ei ole mitään muistikuvaa meidän kinttujemme kokopolitiikasta lapsuudessa.) Tosin täysipäisyyttä toki tuollaisessa tilanteessa olisi vaikka antaa sille teinille lahjakortti vaikka sinne kenkäkauppaan, että voi itse käydä sovittamassa ja valitsemassa. OT: Lasten erikokoisuus on varsin yllättävää: oma poikani (hitusen alle kolmevuotias) käyttää nyt serkultaan saamia vaatteita, joita serkku on käyttänyt n. 9- vuotiaana ja siitä eteenpäin. Monokin on suunnilleen samaa kokoa. Eikä kumpaakaan lasta pidetä poikkeavan kokoisena.

   Lainaa

  40. Tulos: +9 (35 ääntä)
   J: Eipä ole yhdessäkään työpaikassa tullut mitään vaitiolovelvollisuuslipukkeita täytettäväksi, eikä suullisella tasolla sovituksi. Osaat varmaan siis näyttää jotain faktaa, mihin perustat tämän salassapitovelvollisuus väitteesi?
   Kyllä mun mielestä palvelualoilla jonkun näköinen vaitiolovelvollisuus on. Eikä asiakkaan henkilötietoja saa kellekkään luovuttaa.

   Lainaa

  41. Tulos: +36 (44 ääntä)
   MeatLoaf: Kyllä mun mielestä palvelualoilla jonkun näköinen vaitiolovelvollisuus on. Eikä asiakkaan henkilötietoja saa kellekkään luovuttaa.
   Henkilötitetoja koskettaa ihan omat lakinsa, mutta nyt puhuttiinkin yleisesti kaupan alan salassapitovelvollisuudesta, jonka olemassaoloon halusin jotain dokumentinpätkää kun sellaisen väitetään olevan olemassa.

   Lainaa

  42. Tulos: -10 (14 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Trafin tietokannasta löytyy yllättävän paljon tietoa ihmisistä ja autoista, mutta ei sentään km:ja.
   Onneksi bemarin avaimista näkee täsmälliset kilometrit. Ei tartte bmw- tiskillä sanoa muuta kuin laita avain lukijaan.

   Lainaa

  43. Tulos: +64 (70 ääntä)
   Teitittelystä sen verran, että toiset muorit ja faarit loukkaantuu kun niitä yrittää teititellä... Aina tulee se vastaus "EN MÄ NY NIIN VANHA OO"... Tuntuu et aina sanoo väärin vaikka kuinka yrittäää. Nykyään kysynkin aina et "Voinko olla avuksi", kun enää ei tohdi sanoa et "Voisiko teille olla avuksi"...

   Lainaa

  44. Tulos: -16 (28 ääntä)
   No kyllä jos Trafilta tilaa rekisterinumerolla ajoneuvon tekniset tiedot, niin siellä on kohta "Kilometrilukemahistoria", josta löytyy edellisissä katsastuksissa olleet kilometrilukemat.

   Lainaa

  45. Tulos: -41 (49 ääntä)
   höpö: Italialaistyylisen raflan kyltissä luki nimen lisäksi “caffe & pasta rapido”. Eräs keski-ikäinen nainen alkoi kassalla tilata ruokaa ja sanoi haluavansa pasta rapidon. Kassahenkilö kertoi hänelle mitä pastavaihtoehtoja oli saatavilla, mutta nainen intti inttämistään että ei kun hän haluaa tuon rapidon ja osoitteli nimikylttiä. Kassaneiti kiltisti selitti, että se on italiaa ja tarkoittaa pikaista pastaa, että minkälaisen pastan rouva haluaa.
   Ei kaikki osaa italiaa, ja nuorempien asiakaspalvelijoiden tulisi ottaa huomioon myös meidät kielitaidottomat keski- ikäiset. näinköhän tämä as.palvelija osaa italiaa, muutakin kuin tuon mainoslauseen? Tutti sono matti:). Terv. keski- ikäinen

   Lainaa

  46. Tulos: -38 (40 ääntä)
   Tavallisen kokoiselle 16-vuotiaalle pojalle tuskin mahtuu 41-koon pieksut.

   Lainaa

  47. Tulos: +58 (62 ääntä)
   Fillis: Mä oon töissä autohuollossa. Kyllä me nähdään rekkarin perusteella mikä määräaikaishuolto asiakkaan autoon viimeksi tehty. Ja määräaikaishuollot tehdään niiden kilometrien perusteella.
   Juu kyllä, näette sen mikä on VIIMEKSI ollut. Kun asiakas soittaa autohuoltoon, jossa tiedustellaan ajokilometrejä, niin huollolle ei juuri ole hyötyä siitä lukemasta, mikä asiakkaan edellisessä määräaikaishuollossa on ollut. Se kun ei kerro esimerkiksi sitä, pitäisikö seuraava määräaikaishuolto tehdä.

   Lainaa

  48. Tulos: -48 (52 ääntä)
   J: Eipä ole yhdessäkään työpaikassa tullut mitään vaitiolovelvollisuuslipukkeita täytettäväksi, eikä suullisella tasolla sovituksi. Osaat varmaan siis näyttää jotain faktaa, mihin perustat tämän salassapitovelvollisuus väitteesi?
   Työsopimuslaki, 3. luku, 4§: "Liike- ja ammattisalaisuudet Työntekijä ei saa työsuhteen kestäessä käyttää hyödykseen tai ilmaista muille työnantajan ammatti- ja liikesalaisuuksia. Jos työntekijä on saanut tiedot oikeudettomasti, kielto jatkuu myös työsuhteen päättymisen jälkeen. Salaisuuden ilmaisseen työntekijän ohella työnantajalle syntyneen vahingon korvaamisesta on vastuussa myös se, jolle työntekijä ilmaisi tiedot, jos viimeksi mainittu tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää työntekijän menetelleen oikeudettomasti." Aika usein salassapitovelvoite mainitaan myös siinä työsopimuksessa... ainakin omalla kohdalla näin on ollut.

   Lainaa

  49. Tulos: +62 (62 ääntä)
   Ah, asiakaspalvelutilanteet. Itse nuorehkona maalarinaisena saanut vaikka minkä sortin kommenttia asiakkailta ja erityisesti sivullisilta, etenkin uran alkuaikoina, kun naisia oli vielä vähemmän raksalla. "Kato, se on NAINEN!" "Mmm-hmm, meitähän on tosiaan olemassa vain kahta sukupuolta ja edustan sitä toista, otatko kuvan?" "Jaksatkohan nyt ihan varmasti kantaa nuo maalipurkit, kun olet nainen?" "Toki jaksan, kun tätä työkseni teen, mutta jos herralla on luppoaikaa niin ole hyvä vaan." Kerran kuulin pöydässä supistavan "Miten nuokin naiset muka rakennusalalla pärjäävät.." "Oikein hyvin, kiitos huolenpidosta." Erityisesti eläkeiän ylittäneillä miehillä tuntuu olevan jokin asenneongelma sitä kohtaan, että naisia työskentelee rakennusalalla, muissakin kuin siivoushommissa. Sitten asiakaspalvelussa rakennusalalla yleensä. Meidän maalareiden vikahan on, kun liikennejärjestelyjä joudutaan muuttamaan jonkin ison kohteen rakentamisen takia ja myös aikataulut ilmeisesti suunnitellaan itse, kun meitä tullaan haukkumaan, jos ei aikataulu sivullisille käy. "Miten muka noin kauan kestää rakentaa, kyllähän sen pitäisi valmistua jo puolta vuotta aiemmin!" No, tämä nyt sattuu olemaan aika iso kauppakeskus tms., ei tätä ihan hetkessä rakenneta, ainakaan kunnolla.. Välillä tuntuu, että sääolosuhteetkin on meidän vika, kun siitäkin tullaan puhisemaan..

   Lainaa

  50. Tulos: +71 (81 ääntä)
   teme6: Ei kaikki osaa italiaa, ja nuorempien asiakaspalvelijoiden tulisi ottaa huomioon myös meidät kielitaidottomat keski- ikäiset. näinköhän tämä as.palvelija osaa italiaa, muutakin kuin tuon mainoslauseen? Tutti sono matti:). Terv. keski- ikäinen
   Kuka urpo tilaa ravintolassa jonkun aterian tietämättä edes mitä se on? "Ai pasta ölömölö joo otan sen, en tiedä mitä se on mutta vessan seinässä luki sellanen, niin sen mä haluan". Kyllä luulisi keski-ikäisenkin tietävän, että jos ravintolassa joku annos on, se löytyy menusta. Kielitaitoa siihen ei tarvita, mutta lukutaitoa kyllä, ainakin jos omaa äidinkieltään haluaa ymmärtää.

   Lainaa

  51. Tulos: +55 (55 ääntä)
   Minä itte: Työsopimuslaki, 3. luku, 4§: “Liike- ja ammattisalaisuudet Työntekijä ei saa työsuhteen kestäessä käyttää hyödykseen tai ilmaista muille työnantajan ammatti- ja liikesalaisuuksia. Jos työntekijä on saanut tiedot oikeudettomasti, kielto jatkuu myös työsuhteen päättymisen jälkeen. Salaisuuden ilmaisseen työntekijän ohella työnantajalle syntyneen vahingon korvaamisesta on vastuussa myös se, jolle työntekijä ilmaisi tiedot, jos viimeksi mainittu tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää työntekijän menetelleen oikeudettomasti.” Aika usein salassapitovelvoite mainitaan myös siinä työsopimuksessa… ainakin omalla kohdalla näin on ollut.
   Niin, siis tässähän puhutaan liiketoiminnan salassapitovelvollisuudesta. Veikkaanpa aika vahvasti, ettei yllä koskemaan sitä jos työntekijä kertoo, että Matti osti tänään maitoa, eilen se osti leipää.

   Lainaa

  52. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Eli summa summarum: kaupan alalla ei ole yleistä salassapitovelvollisuutta. Henkilötietoja ja työnantajan liikesalaisuuksia ja muuta liiketoimintaa koskee omat vaitiolovelvollisuutensa. Jostakin saisi tietty ehkä revittyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen, mutta sekin on oma juttunsa. Apteekki on sitten tietysti eri asia. Yllättävän paljon nykypäivänä kuulee tätä väitettä, että myyjillä olisi yleisesti lain asettama salassapitovelvollisuus. Mistä lie tällainen väite lähtenyt liikkeelle.

   Lainaa

  53. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Kansatieteilijä: Merkittävä osa mummoista (ja vaareista) on ihan hirveitä kusipäitä. Tämän ääneen sanominen on silti jostain syystä tabu, ja monet elättelee jonkinlaista myyttiä viisaista vanhuksista. On kai sellaisiakin, mut vähemmistöä ovat. Mikäli ihminen on ollut tyhmä, ilkeä ja ärsyttävä koko ikänsä, ei se yhtäkkiä eläkkeelle päästyään muunnu viisaudeksi. Valkoroska on valkoroskaa elonsa vaelluksen loppumetreilläkin.
   Oon kuullut tän ennenkin ...? Hmm. www.youtube.com/watch?v=fo2veqb1zmw

   Lainaa

  54. Tulos: 0 (14 ääntä)
   iks: Juu kyllä, näette sen mikä on VIIMEKSI ollut. Kun asiakas soittaa autohuoltoon, jossa tiedustellaan ajokilometrejä, niin huollolle ei juuri ole hyötyä siitä lukemasta, mikä asiakkaan edellisessä määräaikaishuollossa on ollut. Se kun ei kerro esimerkiksi sitä, pitäisikö seuraava määräaikaishuolto tehdä.
   Kun asiakas soittaa huoltoon ja tiedustelemme kilometrit, niin silloin on kyse määräaikaishuollosta. Määräaikaishuollot tehdään määrätyin väliajoin, jotka määräytyvät kilometrien sekä auton merkin perusteella. Auton omistaja on yleensä tietoinen määräaikaishuollon tarpeesta liikkeeseen soittaessaan. Kilometrit soittaessa eivät asiakkaalla aina ole muistissa, mutta me näemme koneelta mille kilometreille edellinen määräaikaishuolto on tehty. Tästä pystyy nopeasti päättelemään (jos ei aivan idiootti ole) mihin huoltoon asiakas on aikaa varaamassa. Uudemmat autot taas automaattisesti näyttävät, koska määräaikashuolto tulee tehdä. Mikäli asiakas varaa huoltoon ajan vaikka nyt jarrupalojen vaihtoon, kukaan ei kysy kilometrejä.

   Lainaa

  55. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Mä oon S-ryhmän ravintoloissa työskennellessä yllättävän usein törmänny tilanteeseen, jossa asiakkaat kuvittelee että bonukset on siirtyneet tilille, vaikka kortti ei ole käynyt lähelläkään lukijaa. Ikään kuin se riittäis että mä nään sen kortin. Ei vissiin taideta malttaa odottaa tulevaisuutta..

   Lainaa

  56. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Trafin tietokannasta löytyy yllättävän paljon tietoa ihmisistä ja autoista, mutta ei sentään km:ja.
   Edellisessä katsastuksessa kirjatut kilometrit löytyy. Ainakin omasta autostani tilaamissani perus- ja historiatiedoissa ne olivat. Enkä katsastanut edes A-katsastuksessa. Mutta tokikaan reaaliaikaista kilometrimäärää siellä ei (vielä) voi olla, kuka tietää miten tulevaisuudessa kun isoveli tietää joka metrin minkä autollasi ajat.

   Lainaa

  57. Tulos: -13 (15 ääntä)
   Timonenä: “Minkäs kokoista kenkää etsit?” Teitittely tuntuu valitettavasti olevan katoavaa kansanperinnettä. Ei tulisi mieleenikään sinutella ‘mummelia.’ Ei tulisi mieleenkään teititellä jotain vanhaa kääpää siksi että se oli joskus viime vuosituhannella tapana.

   Lainaa

  58. Tulos: -2 (2 ääntä)
   as: Edellisessä katsastuksessa kirjatut kilometrit löytyy. Ainakin omasta autostani tilaamissani perus- ja historiatiedoissa ne olivat. Enkä katsastanut edes A-katsastuksessa. Mutta tokikaan reaaliaikaista kilometrimäärää siellä ei (vielä) voi olla, kuka tietää miten tulevaisuudessa kun isoveli tietää joka metrin minkä autollasi ajat.
   Katsastuksessa ei ole pakko merkitä kilometrejä, ja aina se kilometrikohta on leiman jälkeen tyhjä.

   Lainaa

  59. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Asiakaspalvelu <3 Toimin tarjoiliana parikesää sitten. On kysytty mm. sisältääkö kuha-ateria kalaa ja kun olin siivoamassa vessaa ja ovi oli auki, asiakas tuli ovelle kysymään missä sijaitsevat vessat. Noi oli vähän hupaisia harmittomia tilanteita, mutta kun asiakas tilaa aterian ja hänelle luetellaan mitä hä ateriaansa saa ja haluaako hän muuttaa annosta etc. Ja asiakas ilmoittaa että hän ottaa sen kuhan perunamuusilla ja salaatilla, sitten minulle äristään etteivät he sittenkään halunneet perunamuusia annokseensa.

   Lainaa

  60. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Kirsi: Paitapainossa muutamia vuosia takaperin, vanhempi herra saapui paikalla ja kyseli kovin iloisesti, että kun valokuvan ottohetkellä hänen veljensä ei ollut mahtunut kuvaan, saisinko minä sitä laajennettua niin että veli tulisi esiin… Siinä oli mukava selittää että taikavoimia en sentään omaa.
   Olisit voinut photoshopata sen veljen siihen.

   Lainaa

  61. Katsastusinssi 31.10.2014 20:40
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Fillis: Mä oon töissä autohuollossa. Kyllä me nähdään rekkarin perusteella mikä määräaikaishuolto asiakkaan autoon viimeksi tehty. Ja määräaikaishuollot tehdään niiden kilometrien perusteella.
   Heh, olet saanut rankasti miinuksia kun pilasit hyvän väännön tosiasoilla. Ja kyllä ne km:t pistetään muistiin myös aina katsastuksen sattuessa.

   Lainaa

  62. Kurppavihaaja 11.2.2015 0:06
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Miten joku voi olla noin helvetin idiootti :D?? Töissä saa aina nauraa vastaavanlaisille asiakkaille, jotka eivät tiedä eivätkä usko mitään vaikka kuinka selittelisi. Huhhuh, iha oikeesti..

   Lainaa

  63. Tulos: -9 (9 ääntä)
   jebukebu: Eikä Jenna tai Jasmin myöskään haluaisi sinua asiakkaaksi.
   Jenna ja Jasmin ei haluais edes Jennan ja Jasminin asiakkaksi.

   Lainaa

  64. Tulos: -9 (11 ääntä)
   Jaah: En haluaisi olla Jennan tai Jasminin asiakkaana.
   Juu miettisin samaa. He eivät tee elämässään virheitä...

   Lainaa

  65. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Ei se ole hääppöistä laskutusfirmankaan aspassa. Kysyt asiakkaan henkkaria, niin ”haista vittu, ei ole ikinä muuallakaan kysytty”. Jos laskulla tilaat, niin ihan varmasti olet siinä tilausvaiheessa henkkarisi näpytellyt. Laskunsa voi myös jättää maksamatta koska ”en mä ole sitä ikinä saanut”. Posti saattaa toki hukata kirjeitä tai sähköpostiosoitteesi on väärä, mutta fiksu ihminen alkaa jossain vaiheessa kaipailla sitä laskua ja soittaa laskuttajalle. Ennen kuin saa ekan kirjeen perintätoimistolta. Ja sittenhän se on tietysti laskuttajan syy, ja ehdottomasti kuluttaja-asiamiehen heiniä. Ei muuten ole.

   Lainaa

  66. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Axl: Ei se ole hääppöistä laskutusfirmankaan aspassa. Kysyt asiakkaan henkkaria, niin ”haista vⅰttu, ei ole ikinä muuallakaan kysytty”. Jos laskulla tilaat, niin ihan varmasti olet siinä tilausvaiheessa henkkarisi näpytellyt. Laskunsa voi myös jättää maksamatta koska ”en mä ole sitä ikinä saanut”. Posti saattaa toki hukata kirjeitä tai sähköpostiosoitteesi on väärä, mutta fiksu ihminen alkaa jossain vaiheessa kaipailla sitä laskua ja soittaa laskuttajalle. Ennen kuin saa ekan kirjeen perintätoimistolta. Ja sittenhän se on tietysti laskuttajan syy, ja ehdottomasti kuluttaja-asiamiehen heiniä. Ei muuten ole.
   Ja sitten on tietysti nämä jotka tilaavat jonkun muun henkilötunnuksella tavaraa, kun työnantajasi kaltaiset perslävet eivät vaadi vahvaa tunnistautumista. Henkilötunnukset on tarkoitettu henkilön yksilöimiseen, ei henkilöllisyyden varmistamiseen.

   Lainaa

  67. Urbaani kuormaeläin 9.11.2021 6:45
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kurrnaus: ...ja tämähän on ollut jo vuosia sitten ties kuinka monella sivustolla... ja ihan itselle on tapahtunut... :D
   Varmaan mun kirjoittamana, koska tää on tapahtunut jo vuonna kuokka ja kirves :)
   Ja kyllä, ihan itse kyseistä rouvaa palvelin puhelimessa. On monta muutakin hyvää tarinaa niiltä ajoilta, mutta selkeästi teidänlaisille kiittämättömille nulikoille ei kannata niitä kertoilla :D

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asiakaspalvelu, asiakas, auto, huolto, autohuolto, mummo, vanhus, kengät, koko, ikä

 • Uusimmat

 • Kategoriat