Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Hygieniaa vai hienostelua?

Vain tahroja petarilla, älä siis suutu...
Hygieniaa vai hienostelua?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 30 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -141 (191 ääntä)
   Ja ei taaskaan sitä perhanan vauvaa? DD; Ja ei, en oo kännykällä ku ihan tietokoneella että ei oo siitä kiinni. Laittakaa nyt prkl johonkin kuva siitä nii ei tartte täällä keskellä yötä yrittää sitä bongata... Hermothan tässä menee :D

   Lainaa

  2. yövuorolainen 26.8.2014 2:15
   Tulos: +21 (65 ääntä)
   magilara: Ja ei taaskaan sitä perhanan vauvaa? DD; Ja ei, en oo kännykällä ku ihan tietokoneella että ei oo siitä kiinni. Laittakaa nyt prkl johonkin kuva siitä nii ei tartte täällä keskellä yötä yrittää sitä bongata… Hermothan tässä menee
   Nopeasti nyt! --> Tajuton työviikko

   Lainaa

  3. Tulos: +194 (242 ääntä)
   Itse nukuin hiljattain lakanoissa, joissa oli kuulemma nukuttu yksi yö, eikä se minua haitannut. Useampi yö kylläkin.

   Lainaa

  4. Tulos: +232 (290 ääntä)
   Saattaa Henrin mielipide muuttua, kun saa joku kerta kaverinsa jäljiltä syyhyn tai vastaavan ihotaudin. :D

   Lainaa

  5. Tulos: +206 (224 ääntä)
   Vaihdan lakanat vieraan vaihduttua. Ja omiani pesen sängystä tarpeen mukaan (1-3 viikon välein).

   Lainaa

  6. Tulos: -68 (202 ääntä)
   vaihdan petivaatteet kerran vuodessa. ihan sama vaikka kävis koripallojoukkue nukkumassa.

   Lainaa

  7. KikkeliTuoksuu 26.8.2014 8:57
   Tulos: +227 (285 ääntä)
   Musta tuntuu, että miehet ei haista toisten miesten hajuja yhtä herkästi kuin naiset haistaa kaikkien hajut. Siis jos antaa kavereidenkin nukkua omassa sängyssä eikä koskaan vaihda lakanoita, on hajuaistin pakko olla turtunut. Joiltakin valuu kuolaa tyynyliinaan, räkää ym. skeidaa nukkuessa. Sit jos nukkuu alushousut päällä tai vaikkapa alasti niin kaikki perse- ja kulli/pillueritteet imeytyy hien mukana lakanoihin. Kun oli helteet niin moni jätkä hais kaupungilla nenään jo metrien päästä. Annappa sit vielä hikoilla omassa sängyssä niin seuraavan kerran kun nukkuu siinä itse niin luulis, että toisen ödöörit tuoksahtais nenään. Tai ehkä joillekin miehille mieshajut on niin luontaisen mukavia, ettei ne erota niitä omistaan ja tuntevat olonsa oikein kotoisaksi toisten hajujen kanssa.

   Lainaa

  8. Tulos: +117 (151 ääntä)
   Nukuin kerran kaverilla patjalla, joka näytti mukavan puhtaalta, tuoksu oli raikas ja pinta pehmeä. Aamulla sain kuulla, että kyseisellä patjalla oli harrastettu lastentekojuttuja muutama päivä sitten, ja että olen nukkunut jonkun jälkimainingeissa. Sen jälkeen olen todellakin vaatinut, että saan nukkua puhtailla lakanoilla vieraillessani.

   Lainaa

  9. Riippuu tilanteesta 26.8.2014 9:26
   Tulos: +46 (58 ääntä)
   Itse varmaan vaihtaisin ainakin tyynyliinan, jos antaisin kaverin nukkua omassa sängyssäni. Lakananakin vaihtaisin, jos se haisisi vieraalle mutta pussilakana saisi varmaankin jäädä. Jos isännän kanssa vaihtuisi esim tyynyt päikseen jossain vaiheessa, niin en kyllä sen takia lähtisi vaihtamaan tyynyliinaa.

   Lainaa

  10. Tulos: +6 (58 ääntä)
   ite hieman kattelen aina et kuka aiemmin on nukkunu niissä lakanoissa mihi oon laittamassa nukkuu. esim. jos ny äiti on nukkunu edellisen yön niissä nii en tunne tarvetta vaihtaa :D ja vierailtaki aina kysyn jos en jaksais vaihtaa et haittaako se jos joku muu on nukkunu ennen häntä samoissa lakanoissa. useimmat kaveritki ajattelee samallalailla ko mie eikä niitä häiritse. kunhan saa tietää kuka niissä on nukkunu

   Lainaa

  11. Tulos: +52 (114 ääntä)
   höö: Nukuin kerran kaverilla patjalla, joka näytti mukavan puhtaalta, tuoksu oli raikas ja pinta pehmeä. Aamulla sain kuulla, että kyseisellä patjalla oli harrastettu lastentekojuttuja muutama päivä sitten, ja että olen nukkunut jonkun jälkimainingeissa. Sen jälkeen olen todellakin vaatinut, että saan nukkua puhtailla lakanoilla vieraillessani.
   No miks? Jos se kerran vaikutti puhtaalta ja haisi ja tuntui hyvältä niin mitäs väliä sillä on mitä on kuulemma siinä aiemmin tapahtunut?

   Lainaa

  12. Tulos: +116 (140 ääntä)
   Jos oon kylässä, eikä oo omia lakanoita mukana, en ala kyllä vaatimaan isännältä/emännältä mitään. Niillä mennään mitä tarjotaan. Jos epäilyttää, tai on oltava puhtaat lakanat nii omat mukaan. Samalla ei tuu tehtyä ylimäärästä pyykkiä toisille.

   Lainaa

  13. Tulos: -32 (114 ääntä)
   Ai, jotkut pesee tyylii kerran viikossa lakanasa.. minä pesen ehkä 3 kertaa vuodessa. :D

   Lainaa

  14. Tulos: +46 (70 ääntä)
   pekka: No miks? Jos se kerran vaikutti puhtaalta ja haisi ja tuntui hyvältä niin mitäs väliä sillä on mitä on kuulemma siinä aiemmin tapahtunut?
   Aina mutu-tuntuma ei ole riittävä. Itse en ainakaan toisten mehuissa mieluusti nukkuisi.

   Lainaa

  15. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Oon mä itekky nukkunu jonkun muun käyttämissä lakanoissa jos se on esim. nukkunu yhden yön eikä oo ollu kesän hiostavimmat yöt. Mut ei sitten jos joku on jo nukkunu niissä sen 2kk.

   Lainaa

  16. Tulos: +57 (73 ääntä)
   Nukkuessa iho uusiutuu-> kuollutta ihoa jää lakanoihin. Puhumattakaan hiestä ja muista eritteistä joita yön aikana hieroutuu petivaatteisiin. Arvatkaa mitkä otukset syövät yön aikana irronneita hiuksia ja ihoa?:)

   Lainaa

  17. Tulos: +17 (37 ääntä)
   En ottais, enkä varsinkaan pistäis vierasta nukkumaan lakanoissani. Vieraslakanoita käytetään yleensä pari-kolme yötä, mutta kysyn kyllä aina onko se ok. Tyynyliinan vaihdan kyllä aina uuteen, ettei tarvii toisten kuolassa naamaansa lepuuttaa.

   Lainaa

  18. känniväsymys 26.8.2014 22:32
   Tulos: +21 (65 ääntä)
   Jengi menee kyl liian selvänä nukkuu reissuillaa, jos tommost ehtii miettiä.

   Lainaa

  19. Tulos: +43 (57 ääntä)
   Tämä lakanajuttu on vähän sama kuin samasta lasista juominen. Selvin päin toisten lasista ei juoda missään nimessä, mutta annas olla kun on juhlat niin siinä ei paljon kysellä ja katsella. Tuopit kiertää ringissä. Loppuillasta on aivan yks' hailee kuka niillä lakanoilla on pötkötellyt aiemmin. Itse vaihdan lakanat sen mukaan kuka on tulossa vieraaksi. Naisten kohdalla järestään aina uudet, mutta miesten kohdalla tilanteen mukaan. Varsinkin, jos tiedossa on yllä mainittu tilanne.

   Lainaa

  20. Tulos: +3 (63 ääntä)
   Onko tää oikeesti näinkin yleistä että vieraille aina hirvee lakananvaihtorumba? Ei mun kavereita oo ainakaan ikinä kiinnostanu saako ne putipuhtaat lakanat ja vähän väliä sammuu munkin sängylle ja mullekkin yks ja sama nukunko heidänkin käyttämissä petivaatteissa Säälittää tää ihmisten nykyajan bakteerikammo joka asiaan liittyen.

   Lainaa

  21. Tulos: -24 (48 ääntä)
   Välillä saattaa olla puolikin vuotta samat lakanat.

   Lainaa

  22. Tulos: +50 (56 ääntä)
   mä en ihan ymmärrä tän jutun logiikkaa... siis lakanat vaihetaan, kun nukkuja vaihtuu... en kehtais laittaa vieraita ns. nukuttuihin lakanoihin... tai vaikkei sinällään nukkuja vaihtuiskaan niin ainakin 1-2 kertaa kuussa pestään lakanat. Vai onko tää joku naiset vs. miehet juttu? Kun mua ällöttäis nukkua yli kuukausi omissakin lakanoissa pesemättä, mutta onhan näitä poikia, jotka nukkuu tyyliin ilman lakanoita ihan kivasti vaikka kaks vuotta, kunnes mutsi ostaa joululahjaksi uudet lakanat...

   Lainaa

  23. Tulos: +24 (32 ääntä)
   JOS mulla koskaan kävisi vieraita niin toki laittaisin niille puhtaat petivaatteet. Omat sänkyvaatteet vaihtuu huvituksen mukaan kuukauden tai kahden välein. Sänkyynhän ei koskaan mennä kuin suihkun kautta joten toi on ihan ok vaihtoväli.

   Lainaa

  24. Tulos: +8 (32 ääntä)
   Turhake: Välillä saattaa olla puolikin vuotta samat lakanat.
   Sano terveisiä luteille.

   Lainaa

  25. Tulos: +24 (26 ääntä)
   No se on nyt on vähän mihin "hienostelun" rajan vetää. Ei esimerkiksi varmaankaan tulisi mitään vakavia terveyshaittoja jos kusisi omaan ruokapöytäänsä mutta aika harva niin tekee, tai jos tekee niin luultavasti luuttuaa sen jälkeenpäin. Se on sitä hienostelua.

   Lainaa

  26. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Vaihdan lakanat kun ne on likaiset.

   Lainaa

  27. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kun kerran saa syyhyn, oppii vaihtamaan lakanat ihmisille ja itselleen.

   Lainaa

  28. Tulos: +3 (9 ääntä)
   pekka: No miks? Jos se kerran vaikutti puhtaalta ja haisi ja tuntui hyvältä niin mitäs väliä sillä on mitä on kuulemma siinä aiemmin tapahtunut?
   Kommentoidaan vanhaa mutta: Samaa aattelin ite. Jos ajattelee mitä patjalla on tehty niin ei vissiin kannata nukkua hotellissa eläissään :D

   Lainaa

  29. Tulos: +6 (6 ääntä)
   gkrk: Onko tää oikeesti näinkin yleistä että vieraille aina hirvee lakananvaihtorumba? Ei mun kavereita oo ainakaan ikinä kiinnostanu saako ne putipuhtaat lakanat ja vähän väliä sammuu munkin sängylle ja mullekkin yks ja sama nukunko heidänkin käyttämissä petivaatteissa Säälittää tää ihmisten nykyajan bakteerikammo joka asiaan liittyen.
   Hirvee vaihto rumba? :D Se että vaihtaa lakanat uusiin vie max 5min. jos on niin laiska että se tuntuu ylivoimaiselta, niin todennäköisesti on jo elämänsä aikana tottunut nukkuu paskakasoissa. Asia ei liity mihinkään bakteeri kammoon, vaan ihan jo yleiseen kohteliaisuuteen ja vieraan varaisuuteen. 
   Se nyt on fakta, että harva asia maailmassa on yhtä mukava, kuin saunan tai suihkun jälkeen mennä puhtaiden lakanoiden väliin nukkumaan.

   Lainaa

  30. Tulos: +7 (7 ääntä)
   H: mä en ihan ymmärrä tän jutun logiikkaa... siis lakanat vaihetaan, kun nukkuja vaihtuu... en kehtais laittaa vieraita ns. nukuttuihin lakanoihin... tai vaikkei sinällään nukkuja vaihtuiskaan niin ainakin 1-2 kertaa kuussa pestään lakanat. Vai onko tää joku naiset vs. miehet juttu? Kun mua [...]
   Ei ole naiset vs. miehet juttu. Mä en ikinä laittaisi vieraita nukkumaan paskaisissa lakanoissa. Omat lakanat vaihdan parin viikon välein, jos on hikisiä öitä niin tarpeen mukaan useammin.
   Ja kuten jo aikaisemmin totesin, harva asia on yhtä ihanaa kuin mennä suihkun/saunan jälkeen nukkumaan juuri vaihdettuihin puhtaiden lakanoiden väliin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lakana, lakanat, puhtaat, puhdas, vieraat, vierasvaraisuus, hygienia, puhtaus, petari, petauspatja, sänky, nukkua