Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vihervinkkejä

Näin peset hiuksesi etikalla, plus muita hyödyllisiä(?) vinkkejä.
Suurenna näkymä
Vihervinkkejä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 70 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -119 (463 ääntä)
   Itsekin tykkään pestä korvani satunnaisesti kaurapuurolla. Kyllä kiiltää.

   Lainaa

  2. Tulos: +1172 (1302 ääntä)
   Mun mielestä tossa oli kyllä pointti, koska nykyään kemikaaleja tosiaan on melko paljon joka puolella.

   Lainaa

  3. Tulos: +754 (776 ääntä)
   Näin pirkkaniksin vuodelta nakki ja kirves, että kun kaataa etikkaa haisevaan viemäriin tai lavuaariin niin se neutraloi sen hajun, päätin siis kokeilla, Tulos: toimii.

   Lainaa

  4. Tulos: -64 (230 ääntä)
   Mämmistä saat hyvän kasvonaamion.

   Lainaa

  5. missä se moka? 27.3.2014 7:15
   Tulos: +772 (814 ääntä)
   Nää oli oikeesti ihan järkeviä. Miettikää nyt hetki kun ostatte sitä myrkyllistä tolua lattioidenne pesuun vaikkapa normi bio-hajoavan mäntysuovan sijasta. Molemmat kuitenkin päätyy ekosysteemin, toinen vaan myrkyttää kaiken tieltään.

   Lainaa

  6. Tulos: +550 (590 ääntä)
   Moka on katri. Luonnonkosmetiikka on ihan hyvä vaihtoehto, jos ei jatkuvaan käyttöön niin ainakin kokeiltavaksi. Ei pidä tuomita heti. Ja siis kaurahan toimii hyvin monenlaisessa kauneudenhoidossa, ettei katri ihan kujalla oo. Ehkä käyttääkin oikeesti puuroa päässä.

   Lainaa

  7. Tulos: +48 (138 ääntä)
   Itse taas käytän kasvojen hoitoon ja sisäiseen puhdistukseen maisterin opetuksia: Kossua puurot silmillä. Toimii hyvin ja oman ulkonäön lisäksi myös muitten ulkonäkö paranee samalla.

   Lainaa

  8. Tulos: -230 (322 ääntä)
   Kai te "luonnollinen on aina paras" hihhulit tiedätte, että kaikki koostuu kemikaaleista?

   Lainaa

  9. Tulos: -182 (280 ääntä)
   Niin pitkään kun tällä planeetalla on Kiinan ja Jenkkien kaltaiset valtiot, jotka yksistään aiheuttavat n.95% koko maapallon saasteista sekä muista ympäristöongelmista niin yksittäisen ihmisen ekoteoilla ei ole mitään merkitystä. Valitettavasti.

   Lainaa

  10. Tulos: +131 (137 ääntä)
   Käytän etikkaa pyykin huuhteliaineena :) Sitruunaa jos käyttää hoitoaineena niin kannattaa muistaa että jos menee sen jälkeen aurinkoon, niin hiukset saattaa vaalentua sitruunan vaikutuksesta. Jos haluaa vaalentaa hiuksia niin laittaa sitruunaa ilman laimennusta hiuksiin ja menee aurinkoon.

   Lainaa

  11. Tulos: +235 (253 ääntä)
   jebukebu: Niin pitkään kun tällä planeetalla on Kiinan ja Jenkkien kaltaiset valtiot, jotka yksistään aiheuttavat n.95% koko maapallon saasteista sekä muista ympäristöongelmista niin yksittäisen ihmisen ekoteoilla ei ole mitään merkitystä. Valitettavasti.
   Ei sillä koko maailmaa pelasteta, mutta parin atomin verran kuitenkin. Henkilökohtaiset vaikutukset ovatkin jo paljon merkittävämmät.

   Lainaa

  12. Tulos: +144 (156 ääntä)
   Sitruuna kyllä kuivattaa hiusta, ja itse asiassa vaalentaakin (värjäämätöntä, vaaleaa hiusta). Hunaja sen sijaan kosteuttaa. Kookosöljy (tai sen puoleen mikä vain, kookosöljy imeytyy tietääkseni syvimmälle) taas on ihan voittamaton hiusten hoitoaine. Rypsi- ja oliiviöljy aika paksuhkoja, helpompia kyllä pestä pois. Omenaviinietikka käynee veteen blandattuna ihan shampoonakin, joskin tottakai tukka (tai päänahka tietenkin) tarvii aikaa tottuakseen siihen. Hunaja on luontainen desifiointiaine, joka itse asiassa paitsi puhdistaa ihoa, myös kirkastaa, kosteuttaa ja vähentää mustapäitä. Näitä kannattanee itse ihan googlaill. En nyt kunnon shampoota ja saippuaa jättäis pois, mutta sinne rinnalle kyllä kokeiliain kookosöljyä kerta viikkoon yön yli hiusnaamiona ja tuota hunajaa kasvojen hoitoon :)

   Lainaa

  13. Tulos: +252 (262 ääntä)
   Pesupähkinät toimii! Ja valkopyykkiin valkasuaineena laitan ruokasoodaa. Enkä ole mikään viherpiipertäjä. Ostin pesupähkinöitä, koska tavallinen pesuaine niihin verrattuna paljon kalliimpaa eikä läheskään yhtä riittoisaa (+ allergia melkein kaikkia pesuaineita kohtaan). Ja te anti-vihreät voisitte hieman ryhdistäytyä. Tuo "kun ei ne siellä Kiinassa, niin en minäkään täällä Suomessa" -asenne on aika naurettava.

   Lainaa

  14. Tulos: +108 (118 ääntä)
   http://areena.yle.fi/radio/2220985. Eilen Yle Puheella Paupa Tuomanen kertoi shamppoottomasta elämästään. Ruokasodaa hiusten pesuaineena ja omenaviinietikkaa hoitoaineena. Meinasi, että 7 viikkoa menee totutellessa, jos pesee pelkällä vedellä hiukset. Elikkä 7 viikon jälkeen alkaa saada vasta hiukset puhtaaksi vesipesulla. Itse samaa mieltä, että moka oli katri.

   Lainaa

  15. Tulos: +91 (125 ääntä)
   Nii mikä oli moka? Vaikka Vernan kirjoitus on kirjoitettu todella rasittavalla tyylillä, on hänellä hyviä pointteja ja varmasti ihan toimivia vinkkejä. Itsekin olen monesti kuorinut kasvot hunaja+sokeri yhdistelmällä ja hyvin toimii. Ei teidän miehet tarvitse aiheesta mitään tietääkään, mutta voisitte olla heti tuomitsematta...

   Lainaa

  16. Tulos: +103 (107 ääntä)
   Tumma: http://areena.yle.fi/radio/2220985. Eilen Yle Puheella Paupa Tuomanen kertoi shamppoottomasta elämästään. Ruokasodaa hiusten pesuaineena ja omenaviinietikkaa hoitoaineena. Meinasi, että 7 viikkoa menee totutellessa, jos pesee pelkällä vedellä hiukset. Elikkä 7 viikon jälkeen alkaa saada vasta hiukset puhtaaksi vesipesulla. Itse samaa mieltä, että moka oli katri.
   Aiheeseen liittyen: ite oon kans ollu shampoottomalla linjalla yli vuoden, jonka aikana hiusteni laatu (mm. paksuus, kiilto) parani huomattavasti, päänahan hilseily väheni, hiukset eivät rasvoitu niin nopeasti yms. Parasta on se, että nykyään ne eivät koskaan näytä tai tunnu likaisilta! Hiukset ovat myös helpommin käsiteltävät eivätkä sähköisty juuri ollenkaan. Aluksi totuttelin shampoottomaan elämään tekemällä pesupähkinöistä pesuliuosta, kun en ihan heti uskaltanut olla täysin ilman pesuaineita, mutta parin viikon päästä jätin senkin pois. Ensimmäisen kuukauden hiukset olivat aika sietämättömät; rasvaiset ja likaisenoloiset, mutta kuukauden "kärsimisen" jälkeen muutos oli huomattava! Sittemmin palasin takaisin shampoopesuun asiantuntevan henkilön suosittelun vuoksi, mutta valitsin entisen silikonipohjaisen kaupan perusshampoon sijasta luontaistuotekaupasta ostetun luomumerkityn shampoon (jokainen tehkööt omat päätelmänsä luomushampoon luonnonmukaisuudesta), jolla pesen hiukset kerran viikossa. Lisäksi pesen hiukset tarvittaessa vedellä, jos shampoopesusta on alle viikko. Hoitoon käytän satunnaisesti kookosöljyä ja sitruunaa, mutta olen kuullut myös oliiviöljyn ja kananmunan valkuaisen tekevän hyvää hiuksille ja hiuspohjalle (kananmunaa en ole vielä uskaltanut kokeilla sen arveluttavuuden vuoksi :D). Hiukseni eivät ole varmaan koskaan voineet näin hyvin, kuin nyt, ja mainitaan vielä se, että olin tosiaan 2010-2011 ilman shampoota, nyt on kuitenkin 2014, joten kuukausi siihen verrattuna ei tunnu missään! Suosittelen kokeilemaan rohkeasti, uskon sen kannattavan. Omat kokemukseni tästä asiasta sattuvat olemaan niin huippuja, että on vaikea pysytellä linjalla, joka ei kenenkään korviin kuulostaisi fanaattiselta paasaukselta, joten pienet pahoittelut siitä.. :> (ps. Pesin hiuksiani ennen shampootonta kokeiluani joka toinen päivä, mikä oli tämänhetkisten näkemysteni mukaan pelkkää veden, shampoon ja hiusten kuluttamista, joten siksikin olen oikein tyytyväinen päätökseeni jättää shampoot/hiustenpesut vähemmälle.)

   Lainaa

  17. Tulos: +16 (38 ääntä)
   Maila: Hunaja on luontainen desifiointiaine, joka itse asiassa paitsi puhdistaa ihoa, myös kirkastaa, kosteuttaa ja vähentää mustapäitä.
   Hunaja toimii kyllä haavahoidossa nopeuttaen haavan paranemista, mutta desinfiointiaine se ei ole. Tän voi ajatella ihan maalaisjärjellä: onko sula sokeri desinfioivaa? ei MUTTA ei ne bakteerit toisaalta tykkää täydessä sokerissa kasvaakaan vähäisen vesiaktiivisuuden takia. (ja joo, joku varmaan rupee ny nipottamaan ettei hunaja ole pelkkää sokeria, mutta se on suurimmaksi osaksi kuitenkin sokeria, ja muita aineita on niin vähän että niiden mahdollinen desinfioiva vaikutus on olematon)

   Lainaa

  18. Tulos: -25 (63 ääntä)
   Katri kuuluu siihen ihmisryhmään, jonka evoluutio karsii ensimmäisenä!

   Lainaa

  19. Tulos: +107 (115 ääntä)
   No mikä noissa nyt oli niin wtf? Ihan normaaleja vinkkejä.

   Lainaa

  20. Tulos: +16 (54 ääntä)
   Väittivät jossain että siemenneste saa kasvojen ihon kukoistamaan. Kukaan kokeillut?

   Lainaa

  21. Kokemusta on 27.3.2014 16:05
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Nää oikeesti toimii :) Oon pessyt tukan monesti pelkällä vedellä tai sooda-sitruuna-vesi seoksella, tulee paljon parempaa jälkee kun myrkyillä.

   Lainaa

  22. Tulos: -10 (48 ääntä)
   Niin, koska kevyt vesiliukoinen meikki ei lähde VEDELLÄ...

   Lainaa

  23. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Mikäs vi**u näitä sivuja vaivaa ku on niin hitaat ja kuvat ei näy puhelimen chromella eikä koneella operalla? Muilla samanlaisia oireita?

   Lainaa

  24. Tulos: +5 (13 ääntä)
   What: Pesupähkinät toimii! Ja valkopyykkiin valkasuaineena laitan ruokasoodaa. Enkä ole mikään viherpiipertäjä. Ostin pesupähkinöitä, koska tavallinen pesuaine niihin verrattuna paljon kalliimpaa eikä läheskään yhtä riittoisaa (+ allergia melkein kaikkia pesuaineita kohtaan). Ja te anti-vihreät voisitte hieman ryhdistäytyä. Tuo “kun ei ne siellä Kiinassa, niin en minäkään täällä Suomessa” -asenne on aika naurettava.
   Kerrankin täällä on järkevää kommentointia asiasta kuin asiasta. Itse en kyllä pähkinäallergisena uskaltaisi käyttää pesupähkinöitä, eukko yritti sitä, mutta kielsin mokoman. Toiselle tutulle allergikolle lääkäri kielsi ehdottomasti pähkinöiden käyttämisen.. Kummallakaan ei tosin ole pesuaineallergiaa, että silleen. Mitenköhän tuo sitruunalla blondaaminen tarkalleen onnistuu, joku osaa kertoa? En kyllä taida siltikään. Jos jotain mokaa, niin itse otsikon mokia en edes näe, FM on rikki tai omassa laitteessa jotain häikkää, muut sivut toimii ok.

   Lainaa

  25. Tulos: -36 (60 ääntä)
   Just joo. Kyllä ne etikat, sitruunamehut, ja kookosöljytkin ovat kemikaaleja.

   Lainaa

  26. Lottovoittaja Silvennoinen 27.3.2014 19:12
   Tulos: +58 (66 ääntä)
   Rawr: Kai te “luonnollinen on aina paras” hihhulit tiedätte, että kaikki koostuu kemikaaleista?
   Ja kai te kaikki muut, että noista aineista ne loput pesuaineiden kemikaalit sun muut ovat labrassa eristetty ja synteettisesti valmistettu.

   Lainaa

  27. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Kaikki on kemikaaleja (myös se viinietikka), eikä luonnollisuudessa ole mitään terveellistä - täysluonnollista myrkkysientä ei ehkä kannata syödä. Toisaalta toiset kemikaalit ovat paljon haitallisempia kuin toiset, eikä ole mitään järkeä kaataa myrkyllisiä kaiken päälle ellei ole mikään tarve (esim *melkein* kaikki bakteerit tappavat puhdistusaineet liikaa käytettyinä rohkaisevat sitä promillen murto-osaa jota ei tapa mikään, ja kun ne lisääntyvät niin ei hyvä tule). Tosiasia on myös se että on aika älytöntä maksaa "kuumaöljyampullista" tai mistälie kymppejä kun ruokakaapin sisällölläkin pääsee pitkälle, lisäksi ilman ylimääräisiä väri- tuoksu- ja säilöntäaineita joille moni on allerginen.

   Lainaa

  28. Tulos: +64 (64 ääntä)
   Terror: Kerrankin täällä on järkevää kommentointia asiasta kuin asiasta. Itse en kyllä pähkinäallergisena uskaltaisi käyttää pesupähkinöitä, eukko yritti sitä, mutta kielsin mokoman. Toiselle tutulle allergikolle lääkäri kielsi ehdottomasti pähkinöiden käyttämisen.. Kummallakaan ei tosin ole pesuaineallergiaa, että silleen.
   Pesupähkinäthän eivät ole pähkinöitä vaan luumarjoja, eli näyttävät vain pähkinöiltä. Tottakai noistakin voi joku saada allergisen reaktion, mutta pähkinäallergiselle ei pitäisi vaikuttaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +8 (42 ääntä)
   Lottovoittaja Silvennoinen: Ja kai te kaikki muut, että noista aineista ne loput pesuaineiden kemikaalit sun muut ovat labrassa eristetty ja synteettisesti valmistettu.
   Kerro toki miten se vaikuttaa siihen, ovatko ne ympäristölle turvallisia? Ajatus siitä, että keinotekoinen on aina paha on pelkkää typerää kemofobiaa.

   Lainaa

  30. Tulos: -30 (48 ääntä)
   (Lisäyksenä, tietysti saa maksaa jos haluaa -itsekin ostan teollista hiusväriä enkä luonnonhennaa vaikka henna huomattavasti halvempaa, kun en jaksa säätää sen kanssa. Ja tuo hippisekoilu on kyllä ärsyttävää ja varmaan karkottaa monia. Kaikki ei todellakaan imeydy ihon läpi; miten kävisit kylvyssä täyttymättä vedellä jos imeytyisi?)

   Lainaa

  31. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Tykkäsin pois takasivulta, koska hyviä vinkkejä.

   Lainaa

  32. Tulos: +63 (65 ääntä)
   Ihan hyviä vinkkejä, jotka on itse tullut luettua jo monista muistakin lähteistä. Moka on enemmänkin Katri. Ja ehkä et voi omilla valinnoillasi vaikuttaa USA:n tai Kiinan tekemisiin, mutta omaa henkilökohtaista kemikaalikuormaa voi vaikka noilla vinkeillä vähentää, jos siis vaikka oma terveys kiinnostaa luonnon lisäksi.

   Lainaa

  33. vesinokkaeläinpanda 27.3.2014 21:54
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   Terror: Kerrankin täällä on järkevää kommentointia asiasta kuin asiasta. Itse en kyllä pähkinäallergisena uskaltaisi käyttää pesupähkinöitä, eukko yritti sitä, mutta kielsin mokoman. Toiselle tutulle allergikolle lääkäri kielsi ehdottomasti pähkinöiden käyttämisen.. Kummallakaan ei tosin ole pesuaineallergiaa, että silleen. Mitenköhän tuo sitruunalla blondaaminen tarkalleen onnistuu, joku osaa kertoa? En kyllä taida siltikään. Jos jotain mokaa, niin itse otsikon mokia en edes näe, FM on rikki tai omassa laitteessa jotain häikkää, muut sivut toimii ok.
   Pesupähkinät eivät ole "virallisesti" pähkinöitä.. eli pähkinäallergikolle ei pitäisi tulla ongelmia.. terveisin pähkinäallergikko, jota kans pelotti ne, kunnes kuulin, etteivät varsinaisia pähkinöitä ole. Olen myös käyttänyt, toimii hyvin eikä tule allergiaa :) Mutta tietenkin kaikkien allergioiden kanssa on oltava tarkkana (kuten varmasti pähkinäallergikkona oletkin) ja voithan varmistaa tämän vielä jostain. wikipedia kertoo myös näin: "Pesupähkinät ovat Sapindus-sukuun kuuluvan puun hedelmiä, jotka kasvavat trooppisilla alueilla ympäri maailman. Nimestään huolimatta ne eivät ole pähkinöitä, vaan luumarjoja."

   Lainaa

  34. Tulos: -79 (93 ääntä)
   minnuu taas ärsyttää kaikki maailman viherpiipertäjät. aina pitäs kaikki olla niin ekologista ja sit aina hirvee nipotus säilöntöaineista ruuassa ja jos käyttää eineksiä tai puolivalmisteita. tai sit jos syö lihhaa niin kaahee valitus, pitäs kulma olla luomu lihhaa..

   Lainaa

  35. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Pesen hiukseni aina hydroksyylihapolla

   Lainaa

  36. Tulos: -75 (75 ääntä)
   Pesupähkinät? Ei allergisoi? News flash: pähkinäallergiaan voi kuolla.

   Lainaa

  37. Tulos: +81 (85 ääntä)
   Pahoittelen edellistä kommenttiani. Huomasin vasta jälkeenpäin, että asia on jo käsitelty ja opin samalla, että pesupähkinät eivät ole pähkinöitä. Hätiköin ja olin väärässä.

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Tumma: http://areena.yle.fi/radio/2220985. Eilen Yle Puheella Paupa Tuomanen kertoi shamppoottomasta elämästään. Ruokasodaa hiusten pesuaineena ja omenaviinietikkaa hoitoaineena. Meinasi, että 7 viikkoa menee totutellessa, jos pesee pelkällä vedellä hiukset. Elikkä 7 viikon jälkeen alkaa saada vasta hiukset puhtaaksi vesipesulla. Itse samaa mieltä, että moka oli katri.
   Jee, paupa on mun työkaveri :) sil on upeet hiukset.

   Lainaa

  39. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Mikä tässä muka on sitä mokaa? Katrin kommenttikin perusidioottimaisuutta, jossa ei ole sinänsä mitään hauskaa tai lukemisen arvoista.

   Lainaa

  40. Tulos: -13 (39 ääntä)
   Vesikin on kemikaalia joten lopetin suihkussa käymisen ja olo on todella luomu.

   Lainaa

  41. Tulos: +59 (67 ääntä)
   hhenna91: minnuu taas ärsyttää kaikki maailman viherpiipertäjät. aina pitäs kaikki olla niin ekologistaja sit aina hirvee nipotus säilöntöaineista ruuassa ja jos käyttää eineksiä tai puolivalmisteita. tai sit jos syö lihhaa niin kaahee valitus, pitäs kulma olla luomu lihhaa..
   Niinpä minunkin mielestäni on ihan uskomattoman raivostuttavaa että ihmiset ajattelevat ympäristöään ja omaa kehoaan, kertakaikkiaan kamalaa sakkia, kuinka kehtaavat? Tuolla tavalla olla hiukan omalla panoksellaan mukavempia ympäröivälle luonnolle ja haluavat elää terveellistä elämääkin, mitä ihmettä? Ja jotkut vielä kehtaavat olla syömättä eläimiä, moinen saatanointihan se vasta kauhistus ja järkytys onkin, hyi kamala.

   Lainaa

  42. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Käytän paljonkin omenaviinietikkaa hiuksissani. Terveisin mies.

   Lainaa

  43. Tulos: -19 (41 ääntä)
   Tämän takia hipit haisee niin pahalle

   Lainaa

  44. Tulos: +65 (67 ääntä)
   Pari vuotta sitten kun tuli kunnostettua meidän kotia, maalailtua yms. jännää, tuli touhutessa sotkettua WC:n lavuaari aika huolella. Ja nehän ei lähtenyt sitten millään. Kokeilin vaikka mitä myrkkyjä, joita täytyy tyyliin käyttää tiskihanskat kädessä, muuten alkaa käsiä kutiamaan ja punottamaan. Haju oli karmea, teho lähes nolla. Kunnes vaimo yks päivä putsaili keittiön tiskiallasta (vuosien käytön seurauksena niihinhän jää kaikenlaisia länttejä joita ei saa kirveelläkään irti) ruokasoodalla, sienellä ja vedellä. Ahaa! Mähän kokeilen samaa vessaan. Toimi loistavasti, kaikki paska lähti pois eikä tarvinnut juuri edes hinkata. Teho oli tuhatkertainen kun vertaa noihin kaupan myrkkyihin, jotka on vieläpä kalliita. Eikä tarvinnu hanskoja. Ei nyt liity hius- tai ihonhoitoon mitenkään, pointtina vaan että kannattaa noita oikeasti kokeilla.

   Lainaa

  45. Tulos: -25 (39 ääntä)
   dfsdf: Niinpä minunkin mielestäni on ihan uskomattoman raivostuttavaa että ihmiset ajattelevat ympäristöään ja omaa kehoaan, kertakaikkiaan kamalaa sakkia, kuinka kehtaavat? Tuolla tavalla olla hiukan omalla panoksellaan mukavempia ympäröivälle luonnolle ja haluavat elää terveellistä elämääkin, mitä ihmettä? Ja jotkut vielä kehtaavat olla syömättä eläimiä, moinen saatanointihan se vasta kauhistus ja järkytys onkin, hyi kamala.
   Ehkä kannattaisi hieman lukea näistä "ekologisista ja terveellisistä" tuotteista, jos luulet että niiden ostaminen auttaa yhtään sinun terveyttäsi tai ympäristöä. Kemian ja biologian ymmäryksen avulla voitaisiin tuottaa mm. parempia torjunta-aineita, tehokkaammin tilaa käyttäviä vihanneksia ja ihmisten terveyttä parantavia tuotteita, mutta ihmisillä on typerä ajatus siitä, että luonto loi kaiken täydelliseksi.

   Lainaa

  46. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Etikkaa on käytetty siivouksessa iät ja ajat. Samoin soodaa ja sitruunaa.

   Lainaa

  47. Tulos: -20 (28 ääntä)
   Repesin tuolle katrin kommentille! :D Just näin, osa nuista ihan ookoo mutta nuo hiuksiin kaiken maailman jukurtteja ja ingmariineja menee ihan yli. jättää mukavan kiiltäväksi (rasvaiseksi...)

   Lainaa

  48. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Onhan tuo hippeily liiallisuuksiin mennessään ärsyttävää, etikkakin on kemikaali, eikä luonnollinen tee aineesta automaattisesti terveellisempää, mutta jos ihan perusshamppoidenkin inci-listaa lueskelee, niin on siellä kyllä kaikenlaista paskaakin seassa. Eikä varmaan yksi shampoopesu altista millekään kamalalle, mutta jos (ja kun) ei niin terveellisille ainelle altistuu tässä maailmassa joka tapauksessa, niin onhan se ihan kiva käyttää kosmetiikkatuotteina aineita, joita voisi vaikka syödä.

   Lainaa

  49. Kosmetiikan asiantuntija 28.3.2014 13:30
   Tulos: +16 (42 ääntä)
   Kaikki aineet ovat kemikaaleja, myös vesi H2O. Ei ole sellaista substanssia olemassa joka ei olisi kemikaalia; elämähän on kemiaa. Mutta tarkentaakseni pointtiani, kannattaa muistaa, että luonnontuote ei ole yhtä kuin allergia- ja riskivapaa. Miksi Natusan käyttää luonnonöljyjen sijaan teollisesti valmistettua puhdasta lääkkeelliseen käyttöön täysin soveltuvaa mineraaliöljyä vauvoille tarkoitetuissa hoitotuotteissaan? Siksi, että mineraaliöljyn valmistusprosessia ja puhtautta voidaan valvoa alusta loppuun asti toisin kuin jonkin kookos- tai oliivipuun öljyn tuottoon ei ihminen pysty vaikuttamaan ennen kuin öljyä puserretaan ulos ja senkin jälkeen kaikenmaailman puhdistusprosessien suorittaminen ei takaa sitä, etteikö öljystä voisi löytyä jotain haitallista, joka on imeytynyt puun juurien kautta (tai esim. ilmansaasteet) sen aineenvaihduntatalouteen. Vaikka todennäköisyydet ovat pieniä, vauva voi saada herkemmin allergisen reaktion jostain luonnonöljystä kuin lääkkeelliseen käyttöön puhdistetusta mineraaliöljystä. Valitettavasti viherpesupropaganda, jota viljelevät yksittäiset yritykset ja henkilöt, ovat saaneet jo monet naiset uhrikseen ja he näin edelleen levittävät virheellistä tietoa esim. siitä että luonnontuotteet eivät ole haitallisia kemikaaleja toisin kuin synteettisesti valmistetut kosmetiikan tuotteet. Lähes kaikista tutoteista voi saada allergisen reaktion! Se miksi ehkä allergiatapauksia ei ole niin paljoa rekisteröity luonnontuotteiden osalta johtuu siitä, että ne eivät ole niin ahkerassa käytössä toisin kuin ns. perinteiset kosmetiikkatuotteet. Mitä enemmän substansseille altistutaan sitä suuremmat ovat herkistymisriskit. Eli jos osat vaihtuisivat ja olisi kaikenmaailman orvokkiuutteet- ja liljankukkapaskanmarjaseerumit suuremmassa käytössä, niin allergiatapauksia rekisteröitäisiin useampia kuin nykytilanteessa luonnontuotteiden osalta. Varsinkin nuoret naiset ja sellaiset jotka ovat erittäin vainoharhaisia, ovat herkempiä viherpesulle. Monet eivät ymmärrä, että esim. The Body Shopin tuotteet sisältävät ihan yhtä lailla synteettisiakin raaka-aineita kuin normi kempparin tuotteet ja eikä moni tiedä, että L'Oréal omistaa Body Shopin. Moni perustelee valintojaa esim. eläinkokeilla. Hyvä muistaa, vaikka lopullista tuotetta ei olisi testattu eläimillä niin sen raaka-aineet on voitu testata tai on testattu joskus menneisyydessä. Perinteisen kammon kohde on silikonit. Ne eivät aiheuta allergiaa eivät tutki hiusnystyjä, joista hiukset kasvavat, vaikka juurikasvu.orgin foorumilla naikkoset viljelevät vainoharhaisuuksiaan silikonien haitallisuudesta. Luonnosta löytyy ihan luonnollisten prosessien valmistamana toksiineja, jotka kykenevät tappamaan ihmisenkin. Pähkinäallergikko voi saada reaktion pähkinää sisältävään tuotteeseen, mutta voi ehkä pystyä käyttämään surutta synteettista kosmetiikkaa. Kosmetiikkalainsäädäntö ei ainakaan Euroopassa salli sellaisten tuotteiden myyntiä, jotka imeytyvät ihmisen verenkiertoon lukuunottamatta hiusvärejä, joista imeytyy aineita noin 4% verenkiertoon. Nämä imeytyneet aineet eivät välttämättä yhdellä tai kymmenennellä käyttökerralla aiheuta mitään oireita, mutta se ei takaa sitä etteikö allergiakehittymisen riski olisi olemassa. Joku on voinut saada vakavan reaktion 20 vuoden värjäämisen jälkeen. Nykynuoret ovat värjänneet hiuksia niin paljon, että tulevaisuudessa allergiatapauksia puhkeaa todennäköisesti useampia. Tuota kosmetiikan imeytymättömyyttä voidaan soveltaa näihin kosmetiikkayritysten suoltamiin lupauksiin solu-uudistuksista ja korjaavista vaikutuksista. Jos tuotteesi lupaa mullistavia ihon ja hiusten uudistuksia, korjauksia ja ryppyjen siloituksia niin valitettavasti totuus on se, että se tuote ei pääse ihon monien kerroksien läpi vaikuttamaan niihin ihoa uudistaviin soluihin (iho uusiutuu jatkuvasti) ja hiukset ovat kuolluttua sarveissolukkoa, joten mikään ei niitä uudista. Joten kannattaa miettiä ostatko sen 500 euron Chanelin luksusvoiteen vai halvemman hintaluokan Lumenen, Laveran, Yves Rocherin ym. tuotteen sillä mikään ei nuorenna tai ihon soluja uudista. Toki oikeilla tuotteilla ihon ulkoiseen hyvinvointiin voi tehdä silmin nähtävää vaikutusta enkä sitä sano, etteikö ihoa pitäisi millään rasvata tai hoitaa varsinkin jos se on kuiva tai kaipaa puhdistusta. Minulle se on kuitenki sama levittääkö joku viherpiipertäjä lehmänpaskaa ihoonsa tai joku ökyrikas naikkonen niitä Chanelin ylihintaisia voiteita hipiälleen, mutta faktat on faktoja eikä ne muuksi muutu. Toki tämänkin stoorin olisi voinut lyhentää muutamaan lauseeseen liittyen siihen, ettei luonnonkosmetiikka ole riskivapaata. Mutta ne jotka ovat asiasta kiinnostuneita toivon mukaan saavat tästä jotain irti. Kiitos ja anteeksi etenkin viherpesun uhreille, joiden päiväunet pilasin.

   Lainaa

  50. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Joo nämä on tosi hyviä vinkkejä, ei todellakaan mikään fail :) Itse olen käyttänyt jo pari vuotta omenaviinietikkaa silloin tällöin hiusten huuhteluun shampoopesun jälkeen. Säästää ihan kivasti rahaakin, sillä hiukset on melkeen peppuun asti ja hoitoaineita kuluu sikana. Netistä löytyy läjäpäin artikkeleita tästä ja noista muista vinkeistä.

   Lainaa

  51. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Ja mikä ihmeen hippeily ja viherpiiperrys? :D Nämähän on ihan perusasioita kodinpuhdistamiseen ja ohjeita löytyy ympäri nettiä. Kuten mainitsin aikaisemmin, yksi hyvä syy on raha. Jos ostan pullon "hyvää" hoitoainetta, voi hinta olla helposti 20-30 euroa purkki. Ostanko sitten Pirkkaa kahdella eurolla? Hyvässä lykyssä kummassakin on just samat aineosat ja yleensä INCI kaikilla tuotteilla alkaa 1. vesi 2. alkoholi. Ei tässä mitään hippeilyä tarvita, vaan tervettä järkeä. Olen oikeastaan aika hämmentynyt että nämä eivät ole yleisemmässä tiedossa, nykyään kuitenkin löytyy niin valtavasti tietoa netistä :)

   Lainaa

  52. Tulos: +13 (19 ääntä)
   hhenna91: minnuu taas ärsyttää kaikki maailman viherpiipertäjät. aina pitäs kaikki olla niin ekologistaja sit aina hirvee nipotus säilöntöaineista ruuassa ja jos käyttää eineksiä tai puolivalmisteita. tai sit jos syö lihhaa niin kaahee valitus, pitäs kulma olla luomu lihhaa..
   Älä nollaa miesie-kieltä jollain noin typerällä tekstillä!

   Lainaa

  53. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Moka tässä oli Katri. Suurin osa ihan hyviä vinkkejä!

   Lainaa

  54. Tulos: -14 (24 ääntä)
   Piupau: Älä nollaa miesie-kieltä jollain noin typerällä tekstillä!
   No mitähän järjetöntä tossa ol? Kuha sanoin mielipeteeni. Ku jollaiki tuntuu välillä olevan tarve kommentoida kaikkee mitä ihmiset syö ja tekkee. Ja saan kai mie puhua niiku haluan.

   Lainaa

  55. Tulos: -10 (22 ääntä)
   Piupau: Älä nollaa miesie-kieltä jollain noin typerällä tekstillä!
   Ja se ei oo kieli vaan murre. Mie puhum sitä murretta yhessä savon murteen kanssa.

   Lainaa

  56. Arthur Brown 29.3.2014 12:39
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Mr. Jouko: Näin pirkkaniksin vuodelta nakki ja kirves, että kun kaataa etikkaa haisevaan viemäriin tai lavuaariin niin se neutraloi sen hajun, päätin siis kokeilla, Tulos: toimii.
   Niin, ja mitä muuta luonnontuotteet ovat kuin kemikaaleja? Miltä kuulostaa vaikka metyyliglyoksaali (hunajasta löytyvä antibioottinen kemikaali)?

   Lainaa

  57. Arthur Brown 29.3.2014 12:40
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Edelliseen piti tulla lainauksena siis tämä:
   Mammmabam: Mun mielestä tossa oli kyllä pointti, koska nykyään kemikaaleja tosiaan on melko paljon joka puolella.

   Lainaa

  58. Tulos: +8 (10 ääntä)
   En ole itsekään mikään ekotyyppi, mutta käytän kyllä jääkaapinsisältöä kosmetiikkana koska omaan kuivan ja helposti ärtyvän ihon, joka menee useista kaupan aineista vain ihan kuivaksi ja kutiavaksi tai punoittavaksi. Sen lisäksi kun jotain naamioita/kuorimisia jne ei käytä kovin usein, niin on kätevää käyttää tarvittaessa pieni määrä esim oliiviöljyä ja suolaa, kun ostaa kokonainen purkki jotain kaupan kuorinta-ainetta josta kaiken lisäksi menee 3/4 osa hukkaan omalla kulutuksella. Ja pesupähkinät on kova juttu, sopii todella hyvin herkälle iholle ja on riittoisia

   Lainaa

  59. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Arthur Brown: Niin, ja mitä muuta luonnontuotteet ovat kuin kemikaaleja? Miltä kuulostaa vaikka metyyliglyoksaali (hunajasta löytyvä antibioottinen kemikaali)?
   Kyllä niistä kaupan tuotteista löytyy kuitenkin niin paljon kemikaaleja, jotka eivät välttämättä iholle sovi, esimerkiksi alkoholia ja hajusteita. Joten ehkäpä tässä pointti on enemmänkin siinä että mitä kemikaaleja on.

   Lainaa

  60. Tulos: -24 (24 ääntä)
   Hetkinen, onks pesupähkinä kirjaimellisesti pähkinä? Koska sillon se ei todellakaan ole allergisoimaton... xD

   Lainaa

  61. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Kosmetiikan asiantuntija: Perinteisen kammon kohde on silikonit. Ne eivät aiheuta allergiaa eivät tutki hiusnystyjä, joista hiukset kasvavat, vaikka juurikasvu.orgin foorumilla naikkoset viljelevät vainoharhaisuuksiaan silikonien haitallisuudesta.
   Tässä yksi juurikasvu.orgin naikkonen, joka välttelee silikoneja monen muun foorumilaisen tapaan lähinnä siksi, että ne saavat jotkut hiuslaadut ohuen ja lätsähtäneen näköiseksi, jolloin ulkonäöllinen tulos ei ole toivotun mukainen. Osa puolestaan kertoo saavansa silikonillisista tuotteista kutinaa päänahkaan. Näiden kokemusten todenmukaisuudesta en tiedä koska en ole vastaavaa itse kokenut, mutta en nyt erityisesti koe että nämä ihmiset huijaisivat tai kuvittelisivat olemattomia viher- tai muunkaan pesun uhreina. Foorumillamme on monenlaista keskustelua silikoneista ja myös muista kosmetiikan kemikaaleista, että tervetuloa lukemaan ja keskustelemaan. Henkilökohtaisesti pidän luonnonkosmetiikan olemassaoloa hyvänä asiana, koska ne usein sitoutuvat ainesosiensa eettiseen ja ympäristöä kunnioittavaan tuottamiseen. Tietenkin myös tavallisemmat tuottajat voisivat näihin sitoutua, mutta luonnonkosmetiikkamerkit selvästi ovat edelläkävijöitä. Euroopassa on myynnissä myös kemppariliikkeiden edullisempia luonnonkosmetiikkamerkkejä, jotka esimerkiksi ovat vegaaneja, jolloin hc-vegaanikin voi käyttää niitä huolehtimatta, että purkin sisällössä olisi eläinperäisiä aineita. Viherpesusta huolimatta luonnonkosmetiikassa on myös hyviä puolia. Lisäksi, se, että ainesosia on joskus testattu eläimillä ei mun mielestä mitenkään tarkoita, etteikö olisi arvokasta tässä hetkessä valita tuotteita joita ei ole testattu eläimillä. Onhan meillä nykyisin käytössä paljon tietoa, joka pohjautuu epäeettisiin ihmisillä testaamisiin ja kokeisiin, mutta ei kukaan enää puolla ihmiskokeita, vaan sellaisen toiminnan vastustamista käsittääkseni pidetään yleisesti hyvin tärkeänä. Lisäksi itse mokassa mainituista vinkeistä ainakin osa on ihan oikeasti hyviä. Hunajaa mm. käytetään usein kosmetiikassa, ihan syystä. Etikkaa olen itsekin kokeillut hiuksiin, selvittää todella hyvin tukan eikä takkuja jää! Riippuu toki henkilöstä ja hiuslaadusta, kelle sopii mikäkin. Peace.

   Lainaa

  62. Tulos: -2 (26 ääntä)
   jds: Euroopassa on myynnissä myös kemppariliikkeiden edullisempia luonnonkosmetiikkamerkkejä, jotka esimerkiksi ovat vegaaneja, jolloin hc-vegaanikin voi käyttää niitä huolehtimatta, että purkin sisällössä olisi eläinperäisiä aineita. Viherpesusta huolimatta luonnonkosmetiikassa on myös hyviä puolia. Lisäksi, se, että ainesosia on joskus testattu eläimillä ei mun mielestä mitenkään tarkoita, etteikö olisi arvokasta tässä hetkessä valita tuotteita joita ei ole testattu eläimillä. Onhan meillä nykyisin käytössä paljon tietoa, joka pohjautuu epäeettisiin ihmisillä testaamisiin ja kokeisiin, mutta ei kukaan enää puolla ihmiskokeita, vaan sellaisen toiminnan vastustamista käsittääkseni pidetään yleisesti hyvin tärkeänä.
   Olen aina ihmetellyt, miksi vegaanit eivät yksinkertaisesti lopeta meikin ja muun kosmetiikan käyttöä, ja pelkästään sillä tee kantaansa näkyväksi. Nämä naamalle ja muulle vartalolle leviteltävät sörsselit kun ovat täysin turhia, ja luovat turhaa teollisuutta. Lähtökohtaisesti luonnonsuojelijan on järkevää yrittää vähentää kulutustaan kaikilla saroilla, mutta jostain syystä nämä ehostustökötit ovat heillekin ensisijaisen tärkeä asia, koska ulkokuori on ilmeisesti tärkeämpi kuin ajatusmaailma.... Aito hc-vegaani ei meikkaa.

   Lainaa

  63. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Minun ihoni ja hiukseni eivät tarvitse esimerkiksi säilöntäaineita yhtään mihinkään. Sen sijaan, että ostaisin kaupasta kalliin purnukan säilöntä-, väri- ja ties millä aineilla ryyditettyä mäskiä naamaani lääpittäväksi, voin "korvata" niitä ruokakaapeista löytyvillä ainesosilla. Pyrin siihen, etten laita iholleni mitään, mitä en voisi laittaa myös suuhun. Jos jostain mömmöstä imeytyisi elimistööni myrkkyjä suoliston kautta, on melko todennäköistä, että ne imeytyvät myös ihon kautta. Puhuessani esimerkiksi kotitekoisista kuorinta-aineista saan usein vastaan samanlaista "joo, mäkin laitan perunamuussia tukkaan ja hoidan peräpukamia suolakurkuilla" -vittuilua, mikä on äärimmäisen ärsyttävä defenssi, jolla blokataan ihan järkevätkin vinkit ja ohjeet "ituhippeilynä".

   Lainaa

  64. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Lisäyksenä vielä, että esimerkiksi alkoholi, joka on kosmetiikassa todella yleinen raaka-aine, kuivattaa. Ensin pestään iholta kaikki luontaiset öljyt pois alkoholia ja turhia täyteaineita sisältävällä pesuaineella, sitten pyyhitään loputkin kosteudet alkoholipitoisella kasvovedellä ja sitten ihmetellään, että mikäköhän on kun iho kuivuu vaikka käytän tätä super-mega-kollageeni-hydroksyyli-höpötilöpötikosteusvoidetta. Kuivuneeseen hiuskuontaloon taas suihkutetaan alkoholipitoista hiuslakkaa sun muuta hilpettä ja sitten kummastellaan, että no jopas nyt kun on tukka kuiva ja sähköinen. Kannattaa joskus tutkia käyttämiensä tuotteiden raaka-aineita. Itse kävin aikoinaan jonkun purtilon incin läpi ja selvitin, mitä mikäkin aine tekee. Huomasin, että suuri osa niistä on tuotteen toiminnan kannalta täysin turhia ja vaikuttaa lähinnä tuotteen koostumukseen, ulkonäköön ja säilyvyyteen.

   Lainaa

  65. S. aivartelija 1.4.2014 5:57
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Verna kirjoittaa asiaa ja Katri vaan huvikseen vähän pelleilee. Moka on?

   Lainaa

  66. been there 3.4.2014 13:36
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Koen asiakseni selventää, että keskustelu käytiin koulun facebook-sivulla. Asiayhteys aiheutti ton vastareaktion. :D

   Lainaa

  67. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Mammmabam: Mun mielestä tossa oli kyllä pointti, koska nykyään kemikaaleja tosiaan on melko paljon joka puolella.
   Ai niinku tällai: http://www.smbc-comics.com/?id=3324#comic

   Lainaa

  68. marshmallow 21.4.2014 20:50
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   EI RYPSIÖLJYÄ NAAMAAN! Pitää olla extra virgin oliiviöljyä! kookosöljy on myös hyvä.

   Lainaa

  69. Tulos: +2 (2 ääntä)
   jebukebu: Niin pitkään kun tällä planeetalla on Kiinan ja Jenkkien kaltaiset valtiot, jotka yksistään aiheuttavat n.95% koko maapallon saasteista sekä muista ympäristöongelmista niin yksittäisen ihmisen ekoteoilla ei ole mitään merkitystä. Valitettavasti.
   On sillä merkitystä sun omalle terveydelle.

   Lainaa

  70. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Jorrrma: Väittivät jossain että siemenneste saa kasvojen ihon kukoistamaan. Kukaan kokeillut?
   Minä olen kokeillut. Tai siis otan hoitoja ihan säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Iho on todella kimmoisa ja heleä, suosittelen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: shampoo, etikka, sitruuna, ympäristö, perunamuusi, pesupähkinät, muusi, hiukset, iho, hunaja, pyykki, vinkki, kemikaalit