Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Haastava peruskoulumme

Peruskoululaisten koevastauksia. + Wilma
Haastava peruskoulumme

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 72 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1499 (1531 ääntä)
      Oli mahtavaa sillon ennen, kun reissuvihon merkinnät oikein poltteli taskussa ja sitä sit täristen ojentamaan vanhemmille..

      Lainaa

    2. Tulos: +604 (700 ääntä)
      Onko tuossa toisessa kokeessa fonttina Comic Sans? Kaikki mikä on kirjoitettu Comic Sansilla näyttää jotenkin vitsiltä minun mielestä.

      Lainaa

    3. Tulos: -24 (80 ääntä)
      Katsokaa vaikka tätä https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSvEzLuJc1VHv2eiNcVdRnHSWCiJX44Lc2sXFvWO2FwqOOxedQv tai tätä http://foundmagazine.com/wp-content/uploads/2012/01/leastappropriateuseofcomicsans.jpg

      Lainaa

    4. Tulos: -66 (130 ääntä)
      Sain syövän tästä mediasta.

      Lainaa

    5. Tulos: +513 (543 ääntä)
      Wilma on oikeasti tosi käyttökelpoinen palvelu, sieltä näkee lukujärjestykset, numerot, opettajat voivat lähettää viestiä, jos on jotain informaatiota. Myös oppilaat voivat kysyä opettajalta joitain viesteillä. Mutta ei tietenkään voida olettaa, että kaikki oppilaat tai edes opettajat käyttäisivät palvelua oikein...

      Lainaa

    6. Tulos: +540 (594 ääntä)
      MItä on fasimi?

      Lainaa

    7. liioittelee 27.3.2014 6:52
      Tulos: +415 (433 ääntä)
      Oon itse vielä peruskoulussa, ja meillä on käytössä Helmi. Ei siis wilma, mutta ajaa saman asian. Täälläkin oppilaat liioittelee merkintöjänsä, ja toiset jopa haluaa saada niitä, joten tekevät kaikkea typerää että voivat sitten kavereille näyttää todisteita"tyhmästä opettajasta" joka rankaisee tyhjästä. On toki joitain oikeasti opettajien puolelta liioiteltujakin tapauksia, mutta aika moni näistä Wilman vihaajista ovat itse aiheuttaneet ongelmansa. Jos oikeasti käyttäytyy ihan hyvin, niin ei se helmi/wilma oo noin hirvee asia. Itseasiassa sieltä saa hyvää tietoa jos esimerkiksi hukkaa vaikka lukujärjestyksen.

      Lainaa

    8. LadyJanita 27.3.2014 7:16
      Tulos: -33 (45 ääntä)
      Wau

      Lainaa

    9. Tulos: +307 (329 ääntä)
      Itse kahdeksasluokkalaisena en pärjäisi ilman Wilmaa! :D Sieltä katson lukkarin, kokeet, läksyt ja infoviestit opettajilta. Mielestäni se on ihan mahtava ja meidän koulussa suurin osa on samaa mieltä! Siksi aina facepalmaankin näille sankareille jotka siitä valittaa :D

      Lainaa

    10. Tulos: +265 (305 ääntä)
      pitää aina muistaa että me tehtiin läksyt ilman googlea ja wikipediaa, nykynuorten elämä on niin vaikeeta....

      Lainaa

    11. Karvakorva 27.3.2014 8:49
      Tulos: +199 (207 ääntä)
      En ymmärrä minkä takia pitää oikein kehuskella muille facebookissa miten huonosti on pärjännyt kokeessa. Muistan itse kun peruskoulun aikana porukka oikein kilpaili kuka oli vastannut typerimmin testeissä...

      Lainaa

    12. Tulos: +92 (104 ääntä)
      muistan viellä elävästi ne ajat kuin ei ollu ku se pikku vihkonen mikä piti viedä kotiin jos se edes sitten ikinä pääty kotiin asti :D

      Lainaa

    13. kiikiiconfused 27.3.2014 8:58
      Tulos: -9 (77 ääntä)
      Lukioaikoina wilma oli mun elämä :D tarkistin sen 5 min välein kun ei ollut muuta tekemistä ja käytin sitä kurssitarjotintoimintoa hyväkseni kirjoittaessani tarinoita joissa oli lukioikäisiä :DDD

      Lainaa

    14. Tulos: +139 (147 ääntä)
      oldschool: Oli mahtavaa sillon ennen, kun reissuvihon merkinnät oikein poltteli taskussa ja sitä sit täristen ojentamaan vanhemmille..
      Heh, tuo oli kyllä klassikko 90-luvun lopulla, aina kuumotti viedä kyseinen vihko himaan jos oli jotain mennyt perseilemään. :-D

      Lainaa

    15. Tulos: +30 (38 ääntä)
      Nii mikä oli oikea vastaus 1. kohtaan. Jäi kiinnostamaan.

      Lainaa

    16. Tulos: -116 (174 ääntä)
      "Ossaa" on murretta. Kyllä olisin itse mennyt huutamaan sivistystoimen johtajalle, jos valitetaan murteesta. Äidinkielen koe on tietenkin asia erikseen.

      Lainaa

    17. Tulos: +79 (93 ääntä)
      En todellakaa puolusta näitä "hajotin ikkunan ja sain merkinnän iha shittii -.-'" vaan kun nää on yleistyny niin, että alakoulu, yläkoulu ja ehkä lukiokin on samassa ohjelmassa. Ihmiset muuttuu tosi paljon alakoulun ja yläkoulun välillä. Opettajat voi katsoa niitä vanhoja merkintöjä, joiden takia mielikuva tulee välittömästi, vaikkei enää oppilas olisikaan samanlainen. Tää on mun mielestä ongelma. Mutta muuten todella hyvä, että vanhemmat näkee reaaliajassa, onko kakarat koulussa vai ei ja miten siellä se kultamussukka käyttäytyy.

      Lainaa

    18. Tulos: +269 (277 ääntä)
      Jotenkin surkuhupaisaa, että opettaja huomauttaa oppilaalle oikeinkirjoituksesta vaikkei itse osaa kirjoittaa sanaa "fasismi" oikein.

      Lainaa

    19. Tulos: +37 (45 ääntä)
      @Sini: Opettajana olisin tyytynyt yhteen pisteeseen kolmen sijasta lauseen lopussa.

      Lainaa

    20. pikku hitleri 27.3.2014 16:07
      Tulos: +50 (72 ääntä)
      hahah: “Ossaa” on murretta. Kyllä olisin itse mennyt huutamaan sivistystoimen johtajalle, jos valitetaan murteesta. Äidinkielen koe on tietenkin asia erikseen.
      Joo, mutta eNpä, ei empä. Eli ei hän ossaa kirjoittaa.

      Lainaa

    21. Tulos: +63 (77 ääntä)
      Karvakorva: En ymmärrä minkä takia pitää oikein kehuskella muille facebookissa miten huonosti on pärjännyt kokeessa. Muistan itse kun peruskoulun aikana porukka oikein kilpaili kuka oli vastannut typerimmin testeissä…
      Koska jos nämä sankarit yrittäisivät tosissaan ja epäonnistuisivat silti, olisi heidän kohdattava julma totuus: he ovat tyhmiä, laiskoja ja saamattomia. Helpompi vetää tarkoituksella vitsiksi, ettei vaan kenellekään selviä, että tämä urpohan on OIKEASTI tyhmä. Ja tuonikäiset kakarat tunnetusti elävät muiden samanlaisten kakaroiden huomiosta, on niin tärkeää olla KEWL ja sopia joukkoon. /end of yleistäminen

      Lainaa

    22. Tulos: +10 (44 ääntä)
      Ville: Onko tuossa toisessa kokeessa fonttina Comic Sans? Kaikki mikä on kirjoitettu Comic Sansilla näyttää jotenkin vitsiltä minun mielestä.
      Mitäs luulet, miksi se on nimetty Comiciksi?
      pikku hitleri: Joo, mutta eNpä, ei empä. Eli ei hän ossaa kirjoittaa.
      Murretta tuo empäkin on. Ei sillä, että se tekisi siitä sen hyväksyttävämpää kokeessa.

      Lainaa

    23. koululainen__ 27.3.2014 16:49
      Tulos: +20 (62 ääntä)
      reissuvihot kunniaaa !! nykyaika pyörii vaan kaiken digitaalisten vempainten ympärillä on hitto tablettia ja 60" kännykkää taskussa ja kaikenmaan paskaa. oikeesti, mihin tää maailma on menossa

      Lainaa

    24. Tulos: +205 (215 ääntä)
      Eniten ihmetyttää kuinka huonosti kysymys ”Mitä fasimi haluaa tehdä ihmisille ja millä perusteilla?” on muotoiltu jo ilman tuota kirjoitusvirhettä. Millään aatteella ei varsinaisesti ole omaa tahtoa, joten ei voida sanoa että joku aate haluaa tehdä jotain. Kysymys olisi oikein jos se olisi, ”Mitä fasistit haluavat tehdä ihmisille ja millä perusteilla?”. Silti mielestäni paljon parempi koekysymys olisi: ”Millaisia rooleja ja vaatimuksia fasismi asettaa ihmisille?”. Ja on kyllä melko laaja kysymys, koska vastaus riippuu siitä mikä on ihmisen etninen tausta, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, terveys ja poliittinen ideologia.

      Lainaa

    25. Tulos: +81 (87 ääntä)
      Mä en ymmärrä tota fasismikysymystä. Fasismin voi ymmärtää monella tapaa, riippuen siitä katsooko fasismia ideologiana vai historian melskeissä muodostuneena haukkumasanana.

      Lainaa

    26. Tulos: +107 (107 ääntä)
      Eipä näytä osaavan tuo opettajakaan kirjoittaa. Fasimi.

      Lainaa

    27. Tulos: +58 (62 ääntä)
      Itsekään en kyllä osaa vastata siihen, että mitä fasismi on. Tiedän vain, että sitä harjoitettiin Italiassa Mussolinin aikaan, mutta en koskaan päässyt perille, mitä siinä tehdään. Ja Wilma on todellakin käytännöllinen palvelu. Sellainen vain hieman ottaa päähän kun omassa koulussani kaikki tärkeätkin asiat laitetaan Wilmaan ja uskotaan, että kaikki lukevat sen sieltä, eikä asiasta puhuta tunneilla yhtään. Vaikka Wilmassa käyn, niin en minä siellä joka päivä ramppaa. Myös se olisi mukavaa, jos ne opettajat oikeasti laittaisivat ne läksyt joskus Wilmaan, koska kaikilla ei ole henkilöä keltä kysyä.

      Lainaa

    28. Tulos: -128 (148 ääntä)
      kevät: Itse kahdeksasluokkalaisena en pärjäisi ilman Wilmaa! Sieltä katson lukkarin, kokeet, läksyt ja infoviestit opettajilta. Mielestäni se on ihan mahtava ja meidän koulussa suurin osa on samaa mieltä!Siksi aina facepalmaankin näille sankareille jotka siitä valittaa
      Sinä oletkin rillipäinen hikari.

      Lainaa

    29. Vanhat hyvät ajat 27.3.2014 19:30
      Tulos: +98 (98 ääntä)
      oldschool: Oli mahtavaa sillon ennen, kun reissuvihon merkinnät oikein poltteli taskussa ja sitä sit täristen ojentamaan vanhemmille..
      Oli mahtavaa silloin ennen, kun pystyi käsin väärentämään reissuvihkoon vanhemman allekirjoituksen.

      Lainaa

    30. Tulos: -11 (49 ääntä)
      Oli mahtavaa, kun oli lapsi, ja aikuiset aina kommentoi sitä, kuinka "mun aikana silloin, kyllä nykyajan nuorilla...". Toivottavasti musta ei koskaan tule sellaista aikuista.

      Lainaa

    31. Tulos: +120 (122 ääntä)
      12. Mitä fasimi haluaa tehdä ihmisille ja millä perusteilla? Mitä hittoa tällä edes haetaan? Ei kantsis oppilaita tylyttää, jos ei osaa ite muotoilla järkeviä kysymyksiä (ja kirjottaa fasismia.)

      Lainaa

    32. Tulos: +36 (46 ääntä)
      opettaja: 12. Mitä fasimi haluaa tehdä ihmisille ja millä perusteilla? Mitä hittoa tällä edes haetaan? Ei kantsis oppilaita tylyttää, jos ei osaa ite muotoilla järkeviä kysymyksiä (ja kirjottaa fasismia.)
      Kysymys on tyhmästi muotoiltu, mutta itselleni tulisi mieleen, että vastauksesta pitäisi käydä ilmi mitä fasismi on ja miten se toimii käytänössä.

      Lainaa

    33. Tulos: +40 (40 ääntä)
      Ville: Onko tuossa toisessa kokeessa fonttina Comic Sans? Kaikki mikä on kirjoitettu Comic Sansilla näyttää jotenkin vitsiltä minun mielestä.
      Kuten esimerkiksi YTL:n ohjeet... http://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ohjeet/Yleiset/fi_yleiset_maaraykset_ja_ohjeet_24_5_2013.pdf

      Lainaa

    34. Tulos: -18 (30 ääntä)
      sinihän on ilmiselvä savolainen :D

      Lainaa

    35. Tulos: -55 (63 ääntä)
      pikku hitleri: Joo, mutta eNpä, ei empä. Eli ei hän ossaa kirjoittaa.
      kyllä mie kirjotan aina empä.kuullostaa paremmalle. ja kai se enemmän savvoo on, niiku sinikin näyttää olevan savolainen :D

      Lainaa

    36. Tulos: +36 (38 ääntä)
      asdas: MItä on fasimi?
      Kaikkea, mitä Putin sanoo sen olevan

      Lainaa

    37. Myöhästelijä 28.3.2014 0:56
      Tulos: +22 (24 ääntä)
      oldschool: Oli mahtavaa sillon ennen, kun reissuvihon merkinnät oikein poltteli taskussa ja sitä sit täristen ojentamaan vanhemmille..
      Itse väärensin allekirjoitukset. Kukaan ei koskaan huomannut mitään. Tosin en pahemmin saanut edes merkintöjä. Korkeintaan vaan myöhästymisestä ..jota tein aika usein, mutta koska olin muuten mallioppilas, niin opettajat eivät jaksaneet läheskään joka kerrasta laittaa merkintää.

      Lainaa

    38. Tulos: -26 (44 ääntä)
      V***u että vihaan näitä -95-> tuotoksia.

      Lainaa

    39. Tulos: +29 (29 ääntä)
      Olisin itse varmaan ollut peruskouluiässä enemmän kuin onnellinen jos silloin olisi ollut jokin Wilman tai Helmen kaltainen systeemi käytössä. Paperiset lukujärjestykset joko katosivat tai hajosivat ennen pitkää ja kokeiden päivämäärät piti merkitä vihkojen sisäkansiin tai vastaavaan paikkaan. Toista se on nyt.

      Lainaa

    40. Tulos: +29 (29 ääntä)
      Kyllä se ainoa oikea oli reissuvihko! Ei ollut helppoa sen kotiin kuljetus. Tosin nyt toistakymmentä vuotta tapahtumien jälkeen vihkon sisältö tuotti erittäin paljon huumoria. Oli hieno löyty.

      Lainaa

    41. Tulos: +13 (25 ääntä)
      valivali: pitää aina muistaa että me tehtiin läksyt ilman googlea ja wikipediaa, nykynuorten elämä on niin vaikeeta….
      Jos luulet, että niitä käytetään koko ajan, olet väärässä.

      Lainaa

    42. Tulos: +44 (46 ääntä)
      4tr5: Eniten ihmetyttää kuinka huonosti kysymys ”Mitä fasimi haluaa tehdä ihmisille ja millä perusteilla?” on muotoiltu jo ilman tuota kirjoitusvirhettä.Millään aatteella ei varsinaisesti ole omaa tahtoa, joten ei voida sanoa että joku aate haluaa tehdä jotain. Kysymys olisi oikein jos se olisi, ”Mitä fasistit haluavat tehdä ihmisille ja millä perusteilla?”. Silti mielestäni paljon parempi koekysymys olisi: ”Millaisia rooleja ja vaatimuksia fasismi asettaa ihmisille?”. Ja on kyllä melko laaja kysymys, koska vastaus riippuu siitä mikä on ihmisen etninen tausta, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, terveys ja poliittinen ideologia.
      Nyt on kyllä opettaja servattu.

      Lainaa

    43. Yleistämisen vastaisku 28.3.2014 10:21
      Tulos: +55 (67 ääntä)
      dilledong: Sinä oletkin rillipäinen hikari.
      Sinäpä olet aknenaamainen rasvaletti "kovis" jolla on se porukan kallein ,isin maksama, mopoauto. Jota et varmasti ole kympeilläsi ansainnut.

      Lainaa

    44. Tulos: +2 (20 ääntä)
      oldschool: Oli mahtavaa sillon ennen, kun reissuvihon merkinnät oikein poltteli taskussa ja sitä sit täristen ojentamaan vanhemmille..
      Ai säkö ojensit ne vanhemmille . Mä kai vaan väärensin nimmarin o.O

      Lainaa

    45. Tulos: +37 (49 ääntä)
      Mikä siinä on, että aina tullaan kommentoimaan kuinka jokin teksti on murretta, eikä sitä siksi saisi arvostella. Kirjoitettu kieli kuuluu olla yleiskieltä ja murteet kuuluvat puhekieleen.

      Lainaa

    46. Tulos: +44 (48 ääntä)
      Pelottaa oikein, kun omat muksut menee kouluun. Opettajien joukossa on niin epäpäteviä, eikä itse valitettavasti voi valita, millaiset omalle lapselle sattuu. Pahin moka tässä on minunkin mielestäni tuo Sinin opettaja. Oli sellaisia tosin ennenkin. On todella väärin ja kohtuutonta, että koekysymykset muotoillaan huonosti, kirjoitetaan väärin, eikä haluttua vastausta voi antaa kuin tuurilla, vaikka koealueen kaikki tieto olisi hyvin hanskassa. Oppilas joutuu arvaamaan/lukemaan opettajan ajatuksia voidakseen vastata mitään. Meillä oli eräs tällainen opettaja, joka sitten syytti oppilaita, että ymmärtävät tahallaan väärin: nolla pistettä.

      Lainaa

    47. Tulos: +29 (37 ääntä)
      hhenna91: kyllämie kirjotan aina empä.kuullostaa paremmalle. ja kai se enemmän savvoo on, niiku sinikin näyttää olevan savolainen
      Kirjoitat niin, koska se kuulostaa paremmalta? Keskity mielummin siihen, miltä se näyttää.

      Lainaa

    48. Tulos: -35 (39 ääntä)
      hauki: Kirjoitat niin, koska se kuulostaa paremmalta? Keskity mielummin siihen, miltä se näyttää.
      no minusta se näyttääki paremmalta. kirjotan välillä enpä ja välillä empä.iha fiiliksen mukkaan

      Lainaa

    49. Tulos: +57 (57 ääntä)
      hahah: “Ossaa” on murretta. Kyllä olisin itse mennyt huutamaan sivistystoimen johtajalle, jos valitetaan murteesta. Äidinkielen koe on tietenkin asia erikseen.
      Meillä ainakin niin yläkoulussa kuin lukiossakin piti kirjoittaa kokeisiin selvällä kirjakielellä.

      Lainaa

    50. Tulos: +5 (19 ääntä)
      dollyboy: Koska jos nämä sankarit yrittäisivät tosissaan ja epäonnistuisivat silti, olisi heidän kohdattava julma totuus: he ovat tyhmiä, laiskoja ja saamattomia. Helpompi vetää tarkoituksella vitsiksi, ettei vaan kenellekään selviä, että tämä urpohan on OIKEASTI tyhmä.
      Huono koulumenestys kertoo laiskuudesta, ei tyhmyydestä. Ja itse ymmärrän fasismin niin, että kansan pitää olla vahva, kurinalainen ja alistua johtajalleen. Heikkoutta ei sallita. En tiedä, voin olla väärässä.

      Lainaa

    51. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Minni: Kuten esimerkiksi YTL:n ohjeet… http://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ohjeet/Yleiset/fi_yleiset_maaraykset_ja_ohjeet_24_5_2013.pdf
      Ei hele. :D En oo huomannutkaan. Nyt meni uskottavuus toltakin lafkalta, olevinaan niin pelottava ja kaikkivaltias...

      Lainaa

    52. Nizhni Novgorod 31.3.2014 5:55
      Tulos: +12 (18 ääntä)
      koululainen__: reissuvihot kunniaaa !! nykyaika pyörii vaan kaiken digitaalisten vempainten ympärillä on hitto tablettia ja 60″ kännykkää taskussa ja kaikenmaan paskaa. oikeesti, mihin tää maailma on menossa
      Ilmeisesti päin persettä, jos itsestäänselvyyksistä pitää valittaa. Ne tabletit ja älypuhelimet on tulleet jäädäkseen, joten niistä urputtaminen on energian tuhlausta.

      Lainaa

    53. lukihäiriö 31.3.2014 21:50
      Tulos: +18 (20 ääntä)
      Minni: Kuten esimerkiksi YTL:n ohjeet… http://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ohjeet/Yleiset/fi_yleiset_maaraykset_ja_ohjeet_24_5_2013.pdf
      En tiedä onko tätä mainittu jo tässä ketjussa, mutta tiesittekö että kaikessa koomisuudessaan comic sans on tutkimusten mukaan kaikista selkeimmin ymmärrettävissä sellaisille henkilöille, joilla on lukihäiriö? Tästä syystä varmaan YTL:kin on sen ottanut käyttöönsä, mikä on musta ainakin tosi kiva juttu, kun YO-kirjoitukset on jo valmiiksi tarpeeksi stressaava tilanne.

      Lainaa

    54. Napanöyhtä 1.4.2014 0:21
      Tulos: +13 (25 ääntä)
      Empä ei ole mitään murretta, pelkästään idiotismia. Enpä lausutaan samoin melkeiNpä kaikissa murteissa, mutta vajakeilta jää huomaamatta, että EN ei muutu EM:ksi, vaikka perään laitetaan liitepartikkeli. Kokeissa ei kuulu kirjoittaa murteella eikä puhekielellä, vaan ihan yleiskielellä. Tuo opettaja ei välttämättä ole itse edes laatinut noita koekysymyksiä, joten ehkä siitä typosta on turha keulia.Typo on muutenkin aina typo, mutta empä on silkkaa typeryyttä.

      Lainaa

    55. Tulos: +2 (6 ääntä)
      valivali: pitää aina muistaa että me tehtiin läksyt ilman googlea ja wikipediaa, nykynuorten elämä on niin vaikeeta….
      Itse ainakin suurimman osan kopsasin vain kavereilta, jotka olivat jo nuorena ymmärtäneet opiskella kunnolla (eli näiltä hikeiltä). Toki en minä hyvällä peruskoulun todistuksella mitään olisi tehnytkään, kun en hyvään lukioon aikonut muutenkaan mennä.

      Lainaa

    56. Suomalainen 1.4.2014 7:22
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      liioittelee: Oon itse vielä peruskoulussa, ja meillä on käytössä Helmi. Ei siis wilma, mutta ajaa saman asian. Täälläkin oppilaat liioittelee merkintöjänsä, ja toiset jopa haluaa saada niitä, joten tekevät kaikkea typerää että voivat sitten kavereille näyttäätodisteita”tyhmästä opettajasta” joka rankaisee tyhjästä. On toki joitain oikeasti opettajien puolelta liioiteltujakin tapauksia, mutta aika moni näistä Wilman vihaajista ovat itse aiheuttaneet ongelmansa. Jos oikeasti käyttäytyy ihan hyvin, niin ei se helmi/wilma oo noin hirvee asia. Itseasiassa sieltä saa hyvää tietoa jos esimerkiksi hukkaa vaikka lukujärjestyksen.
      Hupsis, lainasin kahdesti. Piti sanomani että noin hyvin suomea kirjoittava peruskoululainen on melko harvinainen tapaus; Palautit hieman uskoani nuorisoa kohtaan.

      Lainaa

    57. Suomalainen 1.4.2014 7:23
      Tulos: -10 (10 ääntä)
      juuh: muistan viellä elävästi ne ajat kuin ei ollu ku se pikku vihkonen mikä piti viedä kotiin jos se edes sitten ikinä pääty kotiin asti
      Mikä on tämä viki josta puhut?

      Lainaa

    58. Suomalainen 1.4.2014 7:29
      Tulos: -14 (14 ääntä)
      Yleistämisen vastaisku: Sinäpä olet aknenaamainen rasvaletti “kovis” jolla on se porukan kallein ,isin maksama, mopoauto. Jota et varmasti ole kympeilläsi ansainnut.
      Mopoautoja ei ole olemassa.

      Lainaa

    59. Tulos: +6 (10 ääntä)
      japi420: V***u että vihaan näitä -95-> tuotoksia.
      Ollaas ny realistisii, -95 tuotokset täyttää tänä vuonna 19, nää on lähempänä -99- tai -00-tuotoksii

      Lainaa

    60. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Mikä on fasimi?

      Lainaa

    61. Tulos: -5 (9 ääntä)
      dollyboy: Oli mahtavaa, kun oli lapsi, ja aikuiset aina kommentoi sitä, kuinka “mun aikana silloin, kyllä nykyajan nuorilla…”. Toivottavasti musta ei koskaan tule sellaista aikuista.
      Newsflash; kyllä susta tulee :P

      Lainaa

    62. Tulos: +1 (5 ääntä)
      asdas: MItä on fasimi?
      Heh, saman hoksasin. Double fail

      Lainaa

    63. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Ville: Onko tuossa toisessa kokeessa fonttina Comic Sans? Kaikki mikä on kirjoitettu Comic Sansilla näyttää jotenkin vitsiltä minun mielestä.
      Comic Sans on helppolukuinen fontti, sen takia kokeessa on käytetty sitä. Auttaa varmasti kokeen tekemistä jos oppilas on esimerkiksi lukihäiriöinen.

      Lainaa

    64. Tulos: -10 (12 ääntä)
      mitä fasimsi haluaa tehdä ihmiselle ja millä perusteella? wut? ei ideologia itsessään tehe yhtään mitään. enneminkin fasistit tekevät ihmisille. fasistit haluaa valtaa ja tappa juutalaiset. heil hitler

      Lainaa

    65. Rönttä-Köllönen 3.4.2014 9:16
      Tulos: +9 (9 ääntä)
      moimoi: Mä en ymmärrä tota fasismikysymystä. Fasismin voi ymmärtää monella tapaa, riippuen siitä katsooko fasismia ideologiana vai historian melskeissä muodostuneena haukkumasanana.
      Fasismi on paha voima joka vainoaa Venäjää joka puolelta. Venäjän on pakko iskeä fasismia vastaan missä se vain päätään kohottaa, vaikka Venäjä ei koskaan muuta halua kuin rauhaa ja rakkautta kaikille.

      Lainaa

    66. Tulos: -3 (3 ääntä)
      4tr5: Eniten ihmetyttää kuinka huonosti kysymys ”Mitä fasimi haluaa tehdä ihmisille ja millä perusteilla?” on muotoiltu jo ilman tuota kirjoitusvirhettä.Millään aatteella ei varsinaisesti ole omaa tahtoa, joten ei voida sanoa että joku aate haluaa tehdä jotain. Kysymys olisi oikein jos se olisi, ”Mitä fasistit haluavat tehdä ihmisille ja millä perusteilla?”. Silti mielestäni paljon parempi koekysymys olisi: ”Millaisia rooleja ja vaatimuksia fasismi asettaa ihmisille?”. Ja on kyllä melko laaja kysymys, koska vastaus riippuu siitä mikä on ihmisen etninen tausta, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, terveys ja poliittinen ideologia.
      Ehkä tämä mysteerinen "Fasimi" on henkilö! Joka nähtävästi haluaa tehdä jotain muille ihmisille. Vitsit sikseen, ei näytä kyllä opettajan käsialalta tuo kysymys.

      Lainaa

    67. ettäääsellasta 6.4.2014 18:22
      Tulos: -4 (4 ääntä)
      Suomalainen: Mikä on tämä viki josta puhut?
      kutsuimme sitä vihkoa arviointi vihkoksi..

      Lainaa

    68. tuleva rakennusmestarinainen 29.7.2015 17:51
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      oldschool: Oli mahtavaa sillon ennen, kun reissuvihon merkinnät oikein poltteli taskussa ja sitä sit täristen ojentamaan vanhemmille..
      Minäkin muistan reissuvihkon! Tosin joka päivä siinä luki, että minua on kiusattu koulussa...

      Lainaa

    69. St. Vitus Dance 3.12.2015 5:23
      Tulos: -2 (8 ääntä)
      koululainen__: reissuvihot kunniaaa !! nykyaika pyörii vaan kaiken digitaalisten vempainten ympärillä on hitto tablettia ja 60″ kännykkää taskussa ja kaikenmaan paskaa. oikeesti, mihin tää maailma on menossa
      Päin sun persettäs. Kaikki nykyajasta ja digivehkeistä valittavat pitää lähettää autiolle saarelle mukanaan puukko ja tulitikkuaski. Jos tikut kastuu sateessa, voi viiltää puukolla ranteet auki.

      Lainaa

    70. Tulos: -5 (9 ääntä)
      Napanöyhtä: Empä ei ole mitään murretta, pelkästään idiotismia. Enpä lausutaan samoin melkeiNpä kaikissa murteissa, mutta vajakeilta jää huomaamatta, että EN ei muutu EM:ksi, vaikka perään laitetaan liitepartikkeli. Kokeissa ei kuulu kirjoittaa murteella eikä puhekielellä, vaan ihan yleiskielellä. Tuo opettaja ei välttämättä ole itse edes laatinut noita koekysymyksiä, joten ehkä siitä typosta on turha keulia.Typo on muutenkin aina typo, mutta empä on silkkaa typeryyttä.
      Toi vastaus oli irrelevantein asia koko koepaperissa. Tuletko sä oikeesti polttaan pärees johonkin feissarimokiin yhden helvetin kirjaimen takia ja avautumaan siitä millaista idiotismia ja typeryyttä on kirjoittaa "empä"? 1. Aika yleinen virhe, luulisin että kukaan ei artikuloi kyseistä sanaa niin ettei yksikään ikinä voisi erehtyä kirjoittamaan "empä". 2. Ota kantaa oikeasti tärkeään asiaan, että sut vois ottaa edes tosissaan. Mut hei, miten sä voit? Mahtaa olla rankkaa. Ei tässä sentään äidinkielen yo-koe ole kyseessä. Luuletko sä että mä tosissani kirjoittaisin "empä"? Joka kohtaan tuli vastata jotain ja on aika outoa että mun opettaja takertuu kirjoitusvirheeseen vastauksessa joka ei edes vastaa kysymykseen toivotulla tavalla.

      Lainaa

    71. Kaikkivaltias 12.11.2019 2:19
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      Tulin vaa lesoilee tähän vuosia vanhaan ketjuun, että lällällää. Eipä ollu wilmaa, walmaa, eikä mitää runkkuvihkoja. Elettii ko pellossa. Vituttaako?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: koe, kuva, Wilma, koulu, peruskoulu