Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Osataan suomee, osa 3

Suomi on yksi maailman vaikeimmista kielistä. Joskus jopa suomalaisille.
Osataan suomee, osa 3

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 53 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +804 (852 ääntä)
      Jacob ei ole Suomesta. Minä huimata sen

      Lainaa

    2. Tulos: +471 (493 ääntä)
      jos, ohjeissa lukee että, Huoh.

      Lainaa

    3. Tulos: +370 (402 ääntä)
      Hei, minä sivuutan nämä sivut... Siivutan sivut... Sivutan sivut... Suomi on jännä kieli, kun edes omat kansalaiset ei sitä aina ymmärrä tai osaa puhua..

      Lainaa

    4. Tulos: +209 (227 ääntä)
      Riikalla pilkutus kohdallaan...

      Lainaa

    5. Tulos: +226 (296 ääntä)
      Itse arvostan suomen osaamista ja oikeinkirjoitusta siinä määrin, että automaattisesti tuomitsen huonosti kirjoittavat typeriksi ja laiskoiksi. Eihän asia oikeasti tietenkään aina ihan näin ole, mutta kyllä se osaamattomuus/huolimattomuus jotain kuitenkin taitaa aina kertoa. Tai sitten olen järkyttävä kielipoliisi ja -natsi. :D

      Lainaa

    6. Tulos: +52 (62 ääntä)
      Alkoi päässä soimaan Pirkka Pekka Petelius. Rouva on hyvä vaan, kiitos.

      Lainaa

    7. Tulos: +55 (93 ääntä)
      Juuh, elikkäs, mistä näitä, sikiää?

      Lainaa

    8. Tulos: -199 (215 ääntä)
      en ymmärrä mitä väliä siinä on miten kirjottaa tai puhuu?en miekää tiiä kaikkee mitä suomen sanat tarkottaa ja en todellakaan kirjota kirjaopin mukkaan,ku en ees osaa kirjottaa silleen :DD

      Lainaa

    9. Tulos: +184 (192 ääntä)
      hhenna91: en ymmärrä mitä väliä siinä on miten kirjottaa tai puhuu?en miekää tiiä kaikkee mitä suomen sanat tarkottaa ja en todellakaan kirjota kirjaopin mukkaan,ku en ees osaa kirjottaa silleen D
      Koska kukaan ei jaksa lukea kovin pitkää huonosti kirjoitettua tekstiä.

      Lainaa

    10. Tulos: +60 (94 ääntä)
      zibadizup: Itse arvostan suomen osaamista ja oikeinkirjoitusta siinä määrin, että automaattisesti tuomitsen huonosti kirjoittavat typeriksi ja laiskoiksi. Eihän asia oikeasti tietenkään aina ihan näin ole, mutta kyllä se osaamattomuus/huolimattomuus jotain kuitenkin taitaa aina kertoa. Tai sitten olen järkyttävä kielipoliisi ja -natsi.
      Niin olet, ja niin olen minäkin, eli samaa mieltä. Ja hhenna, jos sä oikeasti olet syntynyt vuonna 1991, niin mä itken verta sun puolestasi.

      Lainaa

    11. Tulos: -130 (156 ääntä)
      dollyboy: Niin olet, ja niin olen minäkin, eli samaa mieltä. Ja hhenna, jos sä oikeasti olet syntynyt vuonna 1991, niin mä itken verta sun puolestasi.
      no minulle ei kielioppi oo tärkeetä.kirjotan koulussa niiku pitää,mutta koneella kirjottaessa ei kiinnosta miten kirjottaa.minua taas ärsyttää ihmiset jotka tullee kommentoimaan jos, jollaki on kirjotusvirheitä tai ei oo kirjottanu kaikee oikein

      Lainaa

    12. Tulos: -114 (136 ääntä)
      itse en kiinnitä huomioo kirjotusvirheisiin,ku minua ei ne kiinnosta. esim. jos joku ei ole kirjottanut jotain yhdyssanaa yhteen niin en välitä siitä.enkä mene ainaskaan siitä sanomaan,koska minusta se on ärsyttävää, jos kommentoi toisen kirjotustyyliä.

      Lainaa

    13. Tulos: +113 (119 ääntä)
      Kommentoiminen voi olla ärsyttävää, mutta tosiasiahan on että normaalilla kirjoitetulla tekstillä on yksi kirjoittaja, mutta useampi kuin yksi lukija (päiväkirjaan tämä ei päde mutta siihen saakin kirjoittaa aivan miten ikinä huvittaa). Siksi olisi parempi että kirjoittaja näkee hiukan vaivaa kuin että kaikkien lukijoiden täytyy. En toki itsekään ole immuuni typoille tai muuten virheetön, mutta jos joku ei viitsi edes yrittää niin, no, miksi minä sitten viitsisin haaskata aikaani lukemiseen ja arvailuun?

      Lainaa

    14. järjen ääni 27.3.2014 21:32
      Tulos: +109 (115 ääntä)
      hhenna91: no minulle ei kielioppi oo tärkeetä.kirjotan koulussa niiku pitää,mutta koneella kirjottaessa ei kiinnosta mitenkirjottaa.minua taas ärsyttää ihmiset jotka tullee kommentoimaan jos, jollaki on kirjotusvirheitä tai ei oo kirjottanu kaikee oikein
      Kielioppivirheet tekee tekstistä hankalasti luettavaa/ymmärrettävää. Simple as that.

      Lainaa

    15. Tulos: -81 (93 ääntä)
      Sannni: Kommentoiminen voi olla ärsyttävää, mutta tosiasiahan on että normaalilla kirjoitetulla tekstillä on yksi kirjoittaja, mutta useampi kuin yksi lukija (päiväkirjaan tämä ei päde mutta siihen saakin kirjoittaa aivan miten ikinä huvittaa). Siksi olisi parempi että kirjoittaja näkee hiukan vaivaa kuin että kaikkien lukijoiden täytyy. En toki itsekään ole immuuni typoille tai muuten virheetön, mutta jos joku ei viitsi edes yrittää niin, no, miksi minä sitten viitsisin haaskata aikaani lukemiseen ja arvailuun?
      no sellasta ei oo pakko lukee,jossei halua. mie kirjotan netissä miten huvittaa ja kirjotan aika paljon savoksi,ku no ku savolainen oon. koulussa ja muualla tärkeemmässä jutussa kirjotan sit ihan niiku pittääki. netissä en jaksa vaivaantua. ja tykkään muutenki kirjottaa puhekielellä :)

      Lainaa

    16. Tulos: -74 (84 ääntä)
      järjen ääni: Kielioppivirheet tekee tekstistä hankalasti luettavaa/ymmärrettävää. Simple as that.
      no sellasta ei tarvii lukkee, jossei ymmärrä tai ei ossaa lukea. moni kirjottaa puhekieltä ja omalla murteellaan nettiin.

      Lainaa

    17. Tulos: +95 (103 ääntä)
      Sen verran itsekin lisään, että jos kirjoittaa edes ymmärrettävästi (jonkinlainen välimerkitys, ei tarvitse olla joka pilkku oikein ja teksti muuten hyvää, voi olla myös jonkun verran puhekielistä jos haluat), niin se saa muut ottamaan sinut tosissaan. Jos taas tekstisi näyttää siltä että kirjoitat suurinpiirtein umpituiterissa eikä sinulla ole pienintäkään hajua oikeinkirjoitussäännöistä, niin sitä ei kukaan ota vakavasti, tai ainakin sinua luullaan idiootiksi kun et osaa edes äidinkieltäsi kirjoittaa (suomea vieraana kielenä kirjoittavat on sitten asia erikseen). Anteeksi vaan, mutta (todella) huonolla tekstillä on tyhmentävä vaikutus. Ja vakavasti otettava ei ole sama kuin tylsä, tai että kaikkien pitäisi kirjoittaa samoilla sanoilla.

      Lainaa

    18. Tulos: -74 (82 ääntä)
      p: Sen verran itsekin lisään, että jos kirjoittaa edes ymmärrettävästi (jonkinlainen välimerkitys, ei tarvitse olla joka pilkku oikein ja teksti muuten hyvää, voi olla myös jonkun verran puhekielistä jos haluat), niin se saa muut ottamaan sinut tosissaan. Jos taas tekstisi näyttää siltä että kirjoitat suurinpiirtein umpituiterissa eikä sinulla ole pienintäkään hajua oikeinkirjoitussäännöistä, niin sitä ei kukaan ota vakavasti, tai ainakin sinua luullaan idiootiksi kun et osaa edes äidinkieltäsi kirjoittaa (suomea vieraana kielenä kirjoittavat on sitten asia erikseen). Anteeksi vaan, mutta (todella) huonolla tekstillä on tyhmentävä vaikutus. Ja vakavasti otettava ei ole sama kuin tylsä, tai että kaikkien pitäisi kirjoittaa samoilla sanoilla.
      no itelleni on ihan sama mittee muut ajattelee minusta ja siitä miten kirjotan ja puhun. en mie muitten ihmisten takia netissä kirjottele.

      Lainaa

    19. Tulos: +80 (88 ääntä)
      Puhekielisyys ei tee tekstistä vaikeaselkoista kuin poikkeustapauksissa, kuten jonkin ihan muille murrealueille vieraan sanan tai taivutusmuodon kohdalla. Kirjoitusvirheet, kuten välimerkkien jatkuva pissiminen, virkkeen ekan kirjaimen kirjoittaminen pienellä tai ne ihkut yhdyssanavirheet tekee tekstistä sellaista puuroa, että sisällön pitää olla tosi hyvä jos meinaa että joku sen jaksaa lukea.

      Lainaa

    20. Tulos: -65 (77 ääntä)
      hhenna91: itse en kiinnitä huomioo kirjotusvirheisiin,ku minua ei ne kiinnosta. esim. jos joku ei ole kirjottanut jotain yhdyssanaa yhteen niin en välitä siitä.enkä mene ainaskaan siitä sanomaan,koska minusta se on ärsyttävää, jos kommentoi toisen kirjotustyyliä.
      Sama täällä. En ymmärrä ketä voi kiinnostaa muiden kirjoitustyyli niin paljon (ja varsinkin kun osa väärinkirjoituksista voi olla vahinkoa, kun nopeasti kirjoittaa). Jos joillain ei ole muuta tekemistä kuin valittaa muiden kirjotuksista, niin voi että, keksikää jumalauta jotain parempaa tekemistä!!! Ketä kiinnostaa??

      Lainaa

    21. Tulos: -76 (88 ääntä)
      skörä: Puhekielisyys ei tee tekstistä vaikeaselkoista kuin poikkeustapauksissa, kuten jonkin ihan muille murrealueille vieraan sanan tai taivutusmuodon kohdalla. Kirjoitusvirheet, kuten välimerkkien jatkuva pissiminen, virkkeen ekan kirjaimen kirjoittaminen pienellä tai ne ihkut yhdyssanavirheet tekee tekstistä sellaista puuroa, että sisällön pitää olla tosi hyvä jos meinaa että joku sen jaksaa lukea.
      no ite en tajjuu miks netissä pitäs kirjottaa isolla alkukirjaimet. en ainaskaa ite koskaan kirjota. en jaksa koko ajan vaihella kirjaimia isoks ja taas pieneks. paperille se nyt on helpompi kirjottaa niin.

      Lainaa

    22. kummallista 28.3.2014 4:45
      Tulos: +98 (110 ääntä)
      hhenna91: no itelleni on ihan sama mittee muut ajattelee minusta ja siitä miten kirjotan ja puhun. en mie muitten ihmisten takia netissä kirjottele.
      Miksi kirjoittaa nettiin ollenkaan, onhan päiväkirjakin vaihtoehto jos vaan itselleen kirjoittelee?

      Lainaa

    23. Tulos: +79 (83 ääntä)
      hhenna91: itse en kiinnitä huomioo kirjotusvirheisiin,ku minua ei ne kiinnosta. esim. jos joku ei ole kirjottanut jotain yhdyssanaa yhteen niin en välitä siitä.enkä mene ainaskaan siitä sanomaan,koska minusta se on ärsyttävää, jos kommentoi toisen kirjotustyyliä.
      henna, ei ole kyse kirjoitusTYYLISTÄ jos kirjoitat "peruna muusi" tai "perunamuusi" vaan yksinkertaisesta kielioppivirheestä.

      Lainaa

    24. Tulos: -59 (69 ääntä)
      kummallista: Miksi kirjoittaa nettiin ollenkaan, onhan päiväkirjakin vaihtoehto jos vaan itselleen kirjoittelee?
      No mie kirjotanki vaan kavereitten kaa, eikä ne tuu nussii minun kirjotustapaani tai jos tullee virheitä, eikä minnuu kiinnosta niitten kirjotusvirheet. Mie en netissä kirjottele randomien takia.

      Lainaa

    25. Tulos: -57 (67 ääntä)
      kalle: henna, ei ole kyse kirjoitusTYYLISTÄ jos kirjoitat “peruna muusi” tai “perunamuusi” vaan yksinkertaisesta kielioppivirheestä.
      No minnuu ei kiinnostaa pätkänvertaa jotku kielioppivirheet, eikä onneks mun kaverit oo mittää vitun kielipoliiseja. Kukkaa ei käske lukee mittään mitä ei halluu, mutta se on ärsyttävää jos jollaki ei oo muuta tekemistä, ku kommentoida toisten kirjotusvirheitä.

      Lainaa

    26. Tulos: +43 (47 ääntä)
      Taas sai nauraa enemmän kommenteille kuin itse mokalle. :D

      Lainaa

    27. Tulos: +74 (84 ääntä)
      hhenna91: No mie kirjotanki vaan kavereitten kaa, eikä ne tuu nussii minun kirjotustapaani tai jos tullee virheitä, eikä minnuu kiinnosta niitten kirjotusvirheet. Mie en netissä kirjottele randomien takia.
      No mitäs ihmettä sinä täällä randomien keskellä vielä kirjoittelet? Mene sinne kavereiden kanssa keskustelemaan huonolla kieliopilla. Terveisin savolainen.

      Lainaa

    28. Tulos: +63 (63 ääntä)
      hhenna91: la tärkeemmässä jutussa kirjotan sit ihan niiku pittääki. netissä en jaksa vaivaantua. ja tykkään muutenki kirjottaa puhekielellä
      Millonkohan ihmiset tajuaa ettei puhekieli/murre ole sama asia kuin väärin kirjoittaminen? On ihan okei puhua kahtomisesta tai siusta, mutta jos ei osaa yhdyssanoja, kyse ei tosiaan ole puhekielestä. Vai jättääkö joku puhuessaan vaikkapa sairaanhoitajista puhuessaan sanojen väliin tyhjää: sairaan_____hoitaja? Muuten, vaivaantuminen ja vaivautuminen ovat kaksi täysin eri asiaa. Ja vaatiiko oikein kirjoittaminen sitten jotain hirveitä ponnisteluja? En muutenkaan käsitä, miksi ihmeessä kukaan kirjoittaisi tahallaan väärin vain, koska ollaan netissä :D

      Lainaa

    29. Puolikiero_savolainen 28.3.2014 15:15
      Tulos: +53 (57 ääntä)
      hhenna91: No minnuu ei kiinnostaa pätkänvertaa jotku kielioppivirheet, eikä onneks mun kaverit oo mittää vitun kielipoliiseja. Kukkaa ei käske lukee mittään mitä ei halluu, mutta se on ärsyttävää jos jollaki ei oo muuta tekemistä, ku kommentoida toisten kirjotusvirheitä.
      Meitäpä muita kiinnnostaa lukea ymmärrettävää tekstiä. Eikä tuollaista teinimongerrusta kukaan jaksa lukea, rupeaa vaan päähän koskemaan. "ihan sama ei kiinnosta mitä muut miusta ajattelllee"-asenne kertoo vain sen, että kyllä sinua kiinnostaa, kuhan yrität vain puolustella omaa kirjoitustaidottomuuttasi. ps. Miksi tykkäilet omista kommenteistasi? Ihan kuin löisit yläfemmat itsesi kanssa.

      Lainaa

    30. Tulos: -58 (62 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Meitäpä muita kiinnnostaa lukea ymmärrettävää tekstiä. Eikä tuollaista teinimongerrusta kukaan jaksa lukea, rupeaa vaan päähän koskemaan. “ihan sama ei kiinnosta mitä muut miusta ajattelllee”-asenne kertoo vain sen, että kyllä sinua kiinnostaa, kuhan yrität vain puolustella omaa kirjoitustaidottomuuttasi. ps. Miksi tykkäilet omista kommenteistasi? Ihan kuin löisit yläfemmat itsesi kanssa.
      no enpä pidä ommaa kirjotustani teinimongerruksena. ja saa kai sitä tykkäillä , jos halluu. ja mittee se sinnuu liukuttaa miten muut ihmiset kirjottaa? minulle on ainaski ihan sama kirjotatko siansaksaa tai iha mitä tahansa. on ihmisillä tylsä elämän,ku pittää muitten kirjotustapaa tai virheitä kommentoida.

      Lainaa

    31. Tulos: -65 (67 ääntä)
      Iiida92: No mitäs ihmettä sinä täällä randomien keskellä vielä kirjoittelet? Mene sinne kavereiden kanssa keskustelemaan huonolla kieliopilla. Terveisin savolainen.
      ää..tollaset pilkunnussija kielipoliisit on just rasittavia. aina pitäs kirjottaa niin täydellisesti,eikä sais olla yhtään virheitä..

      Lainaa

    32. Tulos: -49 (59 ääntä)
      zibadizup: Itse arvostan suomen osaamista ja oikeinkirjoitusta siinä määrin, että automaattisesti tuomitsen huonosti kirjoittavat typeriksi ja laiskoiksi. Eihän asia oikeasti tietenkään aina ihan näin ole, mutta kyllä se osaamattomuus/huolimattomuus jotain kuitenkin taitaa aina kertoa. Tai sitten olen järkyttävä kielipoliisi ja -natsi.
      Etpä tuota kovin kaunista suomea itekkään kirjota, että sinuna en paljon huutelis kielitaidon ja älykkyyden korrelaatiosta. Etenkään, kun fiksuna ihmisenä varmasti tiedostat, että kielellinen ulosanti voi olla heikkoa esimerkiksi lukihäiriön tai ulkomaalaistaustaisuuden vuoksi, eikä siten liity älykkyyteen millään tavalla.

      Lainaa

    33. kissanviikset 29.3.2014 2:50
      Tulos: -30 (36 ääntä)
      yksinkertaisesti tappakaa itsenne, siis vaan tappakaa. ei väliä miten mutta tappakaa itsenne, joka iikka.

      Lainaa

    34. Tulos: -22 (36 ääntä)
      kissanviikset: yksinkertaisesti tappakaa itsenne, siis vaan tappakaa. ei väliä miten mutta tappakaa itsenne, joka iikka.
      Yritin viiltää itteeni lusikalla, mutten onnistunu :< pitää varmaan hammasharjaa kokeilla seuraavaks.

      Lainaa

    35. Tulos: +45 (49 ääntä)
      hhenna91: ää..tollaset pilkunnussija kielipoliisit on just rasittavia. aina pitäs kirjottaa niin täydellisesti,eikä sais olla yhtään virheitä..
      Nyt menit kyllä todistamaan älykkyyden ja kielellisen ilmaisun suhteen oikeaksi. Iiida huomautti sinulle virheestä logiikassasi, ei kirjoitustavassasi. Tämän vuoksi Internetissä ei kannata riidellä idioottien kanssa; eiväthän ne edes huomaa hävinneensä vaan jatkavat samaa rataa...

      Lainaa

    36. Tulos: -44 (44 ääntä)
      Nipo: Nyt menit kyllä todistamaan älykkyyden ja kielellisen ilmaisun suhteen oikeaksi. Iiida huomautti sinulle virheestä logiikassasi, ei kirjoitustavassasi. Tämän vuoksi Internetissä ei kannata riidellä idioottien kanssa; eiväthän ne edes huomaa hävinneensä vaan jatkavat samaa rataa…
      ihan,ku en tienny,että ei puhunu kirjotustavastani,mutta sanoin ton siihen,ku hän sano,että mene kirjottamaan huonolla kieliopillasi.vastaus oli siihen.

      Lainaa

    37. Tulos: -45 (45 ääntä)
      Nipo: Nyt menit kyllä todistamaan älykkyyden ja kielellisen ilmaisun suhteen oikeaksi. Iiida huomautti sinulle virheestä logiikassasi, ei kirjoitustavassasi. Tämän vuoksi Internetissä ei kannata riidellä idioottien kanssa; eiväthän ne edes huomaa hävinneensä vaan jatkavat samaa rataa…
      ja sun kaltaset ihmiset on just niitä,jotka kuvittelee tietävänsä kaiken ja luulee olevansa niin täydellisiä.. ei sunkaa älykkyysosamäärä mikään suuri oo. jos oikeesti ihmiset jaksaa nipottaa siitä,et joku ei kirjota oikein kieliopin mukaan niin hankkikaa elämä.ihan,ku ei ois suurepia huolia teillä.

      Lainaa

    38. Tulos: +39 (41 ääntä)
      hhenna91: ihan,ku en tienny,että ei puhunu kirjotustavastani,mutta sanoin ton siihen,ku hän sano,että mene kirjottamaan huonolla kieliopillasi.vastaus oli siihen.
      Minua suoraan sanottuna itkettää tuo sinun pilkkujen käyttösi. (Huomaa asianmukainen kirjakieli) Itselleni tuollaiset yksinkertaiset kielioppisäännöt ovat aina olleet itsestään selviä ja kaiken lisäksi olen vielä peruskoulussa... kun taas sinä väität syntyneesi armon vuonna 1991. Usko pois, oikeanlainen kielioppi myös nettiteksteissä (puhun nyt sinulle, pilkkujen paatunut väärinkäyttäjä sekä ilmeinen välilyöntien ja isojen alkukirjainten laiminlyöjä) antaisi sinusta hitusen nykyistä älykkäämmän kuvan, kun vielä näemmä tykkäät kerjätä huomiota tällaisilla mahtavilla kommenttitaisteluilla. Puhekieltä käyttävä leimataan automaattisesti tyhmäksi, jos hän käyttää sitä huonosti. Viittaan nyt tuohon äärimmäisen epäselvästi kirjoitettuun kommenttiisi, joka kuhisee kielioppivirheitä pahemmin kuin metsä hyönteisiä. Pitemmittä puheitta,

      Lainaa

    39. Tulos: +10 (16 ääntä)
      hhenna91: ihan,ku en tienny,että ei puhunu kirjotustavastani,mutta sanoin ton siihen,ku hän sano,että mene kirjottamaan huonolla kieliopillasi.vastaus oli siihen.
      Minua suoraan sanottuna itkettää tuo sinun pilkkujen käyttösi. (Huomaa asianmukainen kirjakieli) Itselleni tuollaiset yksinkertaiset kielioppisäännöt ovat aina olleet itsestään selviä ja kaiken lisäksi olen vielä peruskoulussa... kun taas sinä väität syntyneesi armon vuonna 1991. Usko pois, oikeanlainen kielioppi myös nettiteksteissä (puhun nyt sinulle, pilkkujen paatunut väärinkäyttäjä sekä ilmeinen välilyöntien ja isojen alkukirjainten laiminlyöjä) antaisi sinusta hitusen nykyistä älykkäämmän kuvan, kun vielä näemmä tykkäät kerjätä huomiota tällaisilla mahtavilla kommenttitaisteluilla. Puhekieltä käyttävä leimataan automaattisesti tyhmäksi, jos hän käyttää sitä huonosti. Viittaan nyt tuohon äärimmäisen epäselvästi kirjoitettuun kommenttiisi, joka kuhisee kielioppivirheitä pahemmin kuin metsä hyönteisiä. Pitemmittä puheitta, olet mennyt ärsyttämään ehtaa kielioppinatsia ja tulet toivon mukaan pian oppimaan, ettei minun kaltaistani neljätoistavuotiasta kirjaa kirjoittavaa paskiaista kannata ärsyttää. Suurvalta liittyy sotaan, ensimmäinen kommenttisota on alkanut.

      Lainaa

    40. Tulos: -38 (38 ääntä)
      Amiraali: Minua suoraan sanottuna itkettää tuo sinun pilkkujen käyttösi. (Huomaa asianmukainen kirjakieli) Itselleni tuollaiset yksinkertaiset kielioppisäännöt ovat aina olleet itsestään selviä ja kaiken lisäksi olen vielä peruskoulussa… kun taas sinä väität syntyneesi armon vuonna 1991. Usko pois, oikeanlainen kielioppi myös nettiteksteissä (puhun nyt sinulle, pilkkujen paatunut väärinkäyttäjä sekä ilmeinen välilyöntien ja isojen alkukirjainten laiminlyöjä) antaisi sinusta hitusen nykyistä älykkäämmän kuvan, kun vielä näemmä tykkäät kerjätä huomiota tällaisilla mahtavilla kommenttitaisteluilla. Puhekieltä käyttävä leimataan automaattisesti tyhmäksi, jos hän käyttää sitä huonosti. Viittaan nyt tuohon äärimmäisen epäselvästi kirjoitettuun kommenttiisi, joka kuhisee kielioppivirheitä pahemmin kuin metsä hyönteisiä. Pitemmittä puheitta, olet mennyt ärsyttämään ehtaa kielioppinatsia ja tulet toivon mukaan pian oppimaan, ettei minun kaltaistani neljätoistavuotiasta kirjaa kirjoittavaa paskiaista kannata ärsyttää. Suurvalta liittyy sotaan, ensimmäinen kommenttisota on alkanut.
      No sulla ei näköjää ollu muuta elämää, ku tulla siihen nipottaa. Oot varmaan, joku koulun hikari. Kannattas hankkia muutaki tekemistä? , ku puuttua toisten kielioppiin. Kukaan ihminen ei ole täydellinen, eikä varsinkaan tollanen nulikka.mitenkähän seun elämään vaikuttaa miten muut kirjottaa? Antaa jokasen kirjottaa niiku huvittaa ja tehhä mitä huvittaa. Mua ei kiinnosta väitellä penikan kanssa.

      Lainaa

    41. Tulos: -31 (31 ääntä)
      Amiraali: Minua suoraan sanottuna itkettää tuo sinun pilkkujen käyttösi. (Huomaa asianmukainen kirjakieli) Itselleni tuollaiset yksinkertaiset kielioppisäännöt ovat aina olleet itsestään selviä ja kaiken lisäksi olen vielä peruskoulussa… kun taas sinä väität syntyneesi armon vuonna 1991. Usko pois, oikeanlainen kielioppi myös nettiteksteissä (puhun nyt sinulle, pilkkujen paatunut väärinkäyttäjä sekä ilmeinen välilyöntien ja isojen alkukirjainten laiminlyöjä) antaisi sinusta hitusen nykyistä älykkäämmän kuvan, kun vielä näemmä tykkäät kerjätä huomiota tällaisilla mahtavilla kommenttitaisteluilla. Puhekieltä käyttävä leimataan automaattisesti tyhmäksi, jos hän käyttää sitä huonosti. Viittaan nyt tuohon äärimmäisen epäselvästi kirjoitettuun kommenttiisi, joka kuhisee kielioppivirheitä pahemmin kuin metsä hyönteisiä. Pitemmittä puheitta, olet mennyt ärsyttämään ehtaa kielioppinatsia ja tulet toivon mukaan pian oppimaan, ettei minun kaltaistani neljätoistavuotiasta kirjaa kirjoittavaa paskiaista kannata ärsyttää. Suurvalta liittyy sotaan, ensimmäinen kommenttisota on alkanut.
      Luulis sulla olevan parempaaki tekemistä, ku keskittyy muitten kielioppiin. No ootki joku nipo tiukkapiponen hiekkaapillu. Good for u. Mua vaan naurattaa sun kaltaset ihmiset. Kaikesta pittää aina valittaa.

      Lainaa

    42. Tulos: -35 (35 ääntä)
      Eikä kiinnosta muutenkaa paskan vertaa, joku kielioppi..tää feissarimokat on ainoo paikka missä ihmiset vaivaantuu kommentoimaan tollasta. Eipä oo muualla tullu mitään kielinatseja vastaan. Mutta jos, joku halluu jatkaa väittelyy näin tyhmästä asiasta niin halukkaille voin antaa skype osoitteen. En tajuu miten joitaki häiritsee, joku kielioppi virheet.. on suuret murheet ihmisillä.

      Lainaa

    43. Tulos: +27 (33 ääntä)
      hhenna91: No sulla ei näköjää ollu muuta elämää, ku tulla siihen nipottaa. Oot varmaan, joku koulun hikari. Kannattas hankkia muutaki tekemistä? , ku puuttua toisten kielioppiin. Kukaan ihminen ei ole täydellinen, eikä varsinkaan tollanen nulikka.mitenkähän seun elämään vaikuttaa miten muut kirjottaa? Antaa jokasen kirjottaa niiku huvittaa ja tehhä mitä huvittaa. Mua ei kiinnosta väitellä penikan kanssa.
      1) Minulla on elämä ja aika hyvä sellainen 2) En nipota, pidän vain hauskaa ottamalla osaa tähän väittelyyn (kaikkea ei tarvitse ottaa ihan noin vakavasti) 3). Ehei, en ole hikari, keskiarvoni oli vain 9.75 ja siihenkään en kauheasti nähnyt vaivaa. Siinä se pieni ero. 4) Minulla on aika paljonkin muuta tekemistä, tämä oli sitä paitsi ensimmäinen kerta kun kommentoin julkisesti kenenkään kielioppia 5) Ei, en ole minäkään täydellinen enkä niin ole väittänytkään. Toiset nyt vaan ovat parempia kuin toiset. 6) Pikku vinkki: kannattaa jättää tuollaiset halventavat nimitykset, kuten nulikka, pois. Se antaa välittömästi sen kuvan, ettei sinulla ole oikeastaan mitään pätevää sanottavaa ja korvaat argumentin haukkumasanalla. 7). Ei se mitenkään minun elämääni vaikuta, tämä on edelleenkin vain merkityksetöntä huvittelua. 8) No nyt tuli ensimmäinen oikea argumentti sinulta. Kyllä, saat kirjoittaa miten ikinä haluat, mutta annat sillä edelleenkin typerän kuvan itsestäsi. Mutta, toisessa kädessä: jokaisen ei voi antaa tehdä mitä haluaa, mieti nyt mitä yhteiskuntakriisejä siitä syntyisi. 9). No ilmeisesti kuitenkin kiinnostaa, sillä juurihan vastasit kommenttiini. Aivan kuten olin suunnitellutkin. 10) Ja jälleen kerran halventava nimitys. Muistuttaisin sinua, ettei ikä ole henkisen kypsyyden mittari, kuten tämäkin keskustelu on osoittanut.

      Lainaa

    44. Tulos: +27 (35 ääntä)
      hhenna91: Luulis sulla olevan parempaaki tekemistä, ku keskittyy muitten kielioppiin. No ootki joku nipo tiukkapiponen hiekkaapillu. Good for u. Mua vaannaurattaa sun kaltaset ihmiset. Kaikesta pittää aina valittaa.
      "Kaikesta pitää aina valittaa" . Itsekin tässä valitat muiden valittamisesta.

      Lainaa

    45. Tulos: +16 (22 ääntä)
      Massu: “Kaikesta pitää aina valittaa” . Itsekin tässä valitat muiden valittamisesta.
      Hyvin sanottu! :) Kaikkea ei tosiaankaan kannata ottaa ihan tosissaan. Tämä Henna tässä takertuu nyt sellaisiin lillukanvarsiin, että luulee ilmeisesti taistelevansa hengestään.

      Lainaa

    46. Tulos: -27 (29 ääntä)
      Amiraali: 1)Minulla on elämä ja aika hyvä sellainen 2)En nipota, pidän vain hauskaa ottamalla osaa tähän väittelyyn (kaikkea ei tarvitse ottaa ihan noin vakavasti) 3). Ehei, en ole hikari, keskiarvoni oli vain 9.75 ja siihenkään en kauheasti nähnyt vaivaa. Siinä se pieni ero. 4) Minulla on aika paljonkin muuta tekemistä, tämä oli sitä paitsi ensimmäinen kerta kun kommentoin julkisesti kenenkään kielioppia 5)Ei, en ole minäkään täydellinen enkä niin ole väittänytkään. Toiset nyt vaan ovat parempia kuin toiset. 6) Pikku vinkki: kannattaa jättää tuollaiset halventavat nimitykset, kuten nulikka, pois. Se antaa välittömästi sen kuvan, ettei sinulla ole oikeastaan mitään pätevää sanottavaa ja korvaat argumentin haukkumasanalla. 7). Ei se mitenkään minun elämääni vaikuta, tämä on edelleenkin vain merkityksetöntä huvittelua. No nyt tuli ensimmäinen oikea argumentti sinulta. Kyllä, saat kirjoittaa miten ikinä haluat, mutta annat sillä edelleenkin typerän kuvan itsestäsi. Mutta, toisessa kädessä: jokaisen ei voi antaa tehdä mitä haluaa, mieti nyt mitä yhteiskuntakriisejä siitä syntyisi. 9). No ilmeisesti kuitenkin kiinnostaa, sillä juurihan vastasit kommenttiini. Aivan kuten olin suunnitellutkin. 10) Ja jälleen kerran halventava nimitys. Muistuttaisin sinua, ettei ikä ole henkisen kypsyyden mittari, kuten tämäkin keskustelu on osoittanut.
      No mieki kirjotan täällä vaan iha huvin vuoks. Ja minusta se on just parempi, ku ihmisten henkinen ikä on pienempi, ku oikee ikä. Nuoretki nykyää vanhenee liia nopeesti ja ollaan olevinaan aikuksia. Ite tiedän, että käytydyn ikäistäni nuoremmin, mutta se onki tarkotus. En jaksa olla turpavitulla koko aikaa vaan vedän huumorilla. Ja netissä nyt vaan on hausk vittuilla muille.

      Lainaa

    47. Tulos: -19 (27 ääntä)
      Amiraali: 1)Minulla on elämä ja aika hyvä sellainen 2)En nipota, pidän vain hauskaa ottamalla osaa tähän väittelyyn (kaikkea ei tarvitse ottaa ihan noin vakavasti) 3). Ehei, en ole hikari, keskiarvoni oli vain 9.75 ja siihenkään en kauheasti nähnyt vaivaa. Siinä se pieni ero. 4) Minulla on aika paljonkin muuta tekemistä, tämä oli sitä paitsi ensimmäinen kerta kun kommentoin julkisesti kenenkään kielioppia 5)Ei, en ole minäkään täydellinen enkä niin ole väittänytkään. Toiset nyt vaan ovat parempia kuin toiset. 6) Pikku vinkki: kannattaa jättää tuollaiset halventavat nimitykset, kuten nulikka, pois. Se antaa välittömästi sen kuvan, ettei sinulla ole oikeastaan mitään pätevää sanottavaa ja korvaat argumentin haukkumasanalla. 7). Ei se mitenkään minun elämääni vaikuta, tämä on edelleenkin vain merkityksetöntä huvittelua. No nyt tuli ensimmäinen oikea argumentti sinulta. Kyllä, saat kirjoittaa miten ikinä haluat, mutta annat sillä edelleenkin typerän kuvan itsestäsi. Mutta, toisessa kädessä: jokaisen ei voi antaa tehdä mitä haluaa, mieti nyt mitä yhteiskuntakriisejä siitä syntyisi. 9). No ilmeisesti kuitenkin kiinnostaa, sillä juurihan vastasit kommenttiini. Aivan kuten olin suunnitellutkin. 10) Ja jälleen kerran halventava nimitys. Muistuttaisin sinua, ettei ikä ole henkisen kypsyyden mittari, kuten tämäkin keskustelu on osoittanut.
      Ja mun keskiarvo ol ysin jälkee 6,5 ja näin sen eteen vaivaa, mutta sitä ku ei voinu käydä koulussa normaalisti niin väkisin ne numerot laskee. Ja syy oli toisissa ihmisissä. Ja no tälle mun lapselliselle käytökselle on hyvinki pätevä syy. Katos, ku mä vähän niiku elän mun mennyttä lapsuutta ja nuoruutta, ku en saanu viettää niitä normaalisti, ku kaikille se hyvä lapsuus ei oo iha itsestää selvyys ja no puran lapselliset purkaukseni sitten täällä. Mutta jos piet mua huonona äikässä näkisitpä mut matikassa. Kheh kheh :D mutta en jaksa tressata turhka.

      Lainaa

    48. Tulos: +3 (11 ääntä)
      hhenna91: No sulla ei näköjää ollu muuta elämää, ku tulla siihen nipottaa. Oot varmaan, joku koulun hikari. Kannattas hankkia muutaki tekemistä? , ku puuttua toisten kielioppiin. Kukaan ihminen ei ole täydellinen, eikä varsinkaan tollanen nulikka.mitenkähän seun elämään vaikuttaa miten muut kirjottaa? Antaa jokasen kirjottaa niiku huvittaa ja tehhä mitä huvittaa. Mua ei kiinnosta väitellä penikan kanssa.
      Viimeistään tässä vaiheessa olin aivan varma, että "hhenna91" on harvinaisen onnistunut trolli :D (Harvinaisen onnistunut siksi, että kesti näin kauan huomata.) Mutta kukaan ei ihan oikeasti voi olla noin kujalla, tahallaan se sen tekee.

      Lainaa

    49. Tulos: +4 (4 ääntä)
      pratam: Alkoi päässä soimaan Pirkka Pekka Petelius.Rouva on hyvä vaan, kiitos.
      naurukuolema :D

      Lainaa

    50. Suomalainen 1.4.2014 7:16
      Tulos: +13 (19 ääntä)
      Hhennan kaltaiset trollit saavat minut menettämään uskoni ihmisiin. Trollit ovat vielä pahempi kiusa kuin tavalliset idiootit. On ihmisiä jotka puhuessaan pärskivät vahingossa sylkeä kuulijan naamalle ja sitten on hhennan kaltaiset ihmiset jotka sylkevät tahallaan. Tuollaisilta pitäisi katkaista internet pysyvästi.

      Lainaa

    51. Tulos: -19 (21 ääntä)
      sorry en oo trolli vaikka niin luulette :D tykkään vaan provosoida kaikkea. ja ilmaisen mielipiteeni oudolla tavalla. mutta en tahallani yritä olla,mikään trolli.

      Lainaa

    52. Tulos: -17 (21 ääntä)
      ja myönnän,että provoni meni vähän yli. en oikeesti oo tällenen. siis netin ulkopuolella. netissä tullee liian helpostikki alkaa vääntää kaikesta ja provosoida kaikkee. oon oikeesti ihan mukava ihminen,mut netissä en niin mukava. ja tämä viesti ei ole provo. mulla on vaan tapana ilmaista mielipiteeni hyvinkin selvästi,ja väärällä tavalla.

      Lainaa

    53. Tulos: +10 (12 ääntä)
      Henkilökohtainen suosikkini: "Ihan,ku"

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: suomi, kieli, Google Translate, käännös, käännösvirhe, käännösmoka, sivuuttaa