Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lasten kanssa kaupassa

Kuulostaako tutulta? Vai onko näiden kauhukakaroiden kasvatus riistäytynyt täysin käsistä?
Lasten kanssa kaupassa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 132 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +2904 (3066 ääntä)
   Vapaankasvatuksen upeita tuotoksia <3

   Lainaa

  2. Biölöögi 4.3.2014 4:07
   Tulos: +1798 (1884 ääntä)
   Nuin siinä käy kun ei kuria pidetä vauvasta asti, että oma vika. Ja jos tuommoiset kakarat meikäläisen koti siwalle eksyy niin tietääpähän käyneensä :D

   Lainaa

  3. Tulos: +708 (784 ääntä)
   Vapaa kasvatus?

   Lainaa

  4. Tulos: +442 (628 ääntä)
   Kuulostaa pahasti liioitellulta...

   Lainaa

  5. Tulos: +1293 (1327 ääntä)
   No eipä tossa voi syyttää ku itseään

   Lainaa

  6. vks enkeli 4.3.2014 4:22
   Tulos: -102 (264 ääntä)
   Herttaisia lapsosia :D

   Lainaa

  7. Tulos: -443 (917 ääntä)
   Ja kas, alhaalla ihmiset ilmaisevat mielipiteitä kuten: a) tälläiset kauhukakarat pitäisi heittää esim. lastenkotiin b) tuommoinen äiti pitäisi heittää esim. vankilaan c) tuollaisilla äideillä ei pitäisi olla oikeutta hankkia lapsia d) tyypillinen nainen kasvattamassa e) siis oikeesti, hyi helvetti mikä äiti MÄ en ainakaan... f) ei sillon kun MÄ olin lapsi... Jos saat kolme, voit huutaa BINGO ja todeta että täysin tuntemattomien ihmisten jossain tuntemattomassa paikassa tekemistä asioista valittaminen on tosi kivaa.

   Lainaa

  8. Tulos: +307 (377 ääntä)
   Pöh: Kuulostaa pahasti liioitellulta…
   Samaa mieltä, jokainen kohta kuulostaa mielestäni liioitetulta...

   Lainaa

  9. Tulos: +226 (262 ääntä)
   Tosi kivan statuspäivityksen siitä ainakin sai.

   Lainaa

  10. Tulos: +385 (427 ääntä)
   jostain syystä en vaan usko... ÄiTyLi kerjää tykkäyksiä ja huomioo..

   Lainaa

  11. Tulos: +249 (407 ääntä)
   ne soveltuvuutestit --> jos ei läpäse --> abort sikiö

   Lainaa

  12. Minä itte 4.3.2014 6:28
   Tulos: +670 (704 ääntä)
   Suosittelen lämpimästi lastensa kasvattamista. Ainakin oma piakkoin kaksivee osaa olla kaupassa nätisti, työntää omaa kärryään ja kerää maidotkin itse. Ei juokse eikä tuhoa kaupan omaisuutta.

   Lainaa

  13. Tulos: +427 (499 ääntä)
   spöö: Ja kas, alhaalla ihmiset ilmaisevat mielipiteitä kuten: a) tälläiset kauhukakarat pitäisi heittää esim. lastenkotiin b) tuommoinen äiti pitäisi heittää esim. vankilaan c) tuollaisilla äideillä ei pitäisi olla oikeutta hankkia lapsia d) tyypillinen nainen kasvattamassa e) siis oikeesti, hyi helvetti mikä äiti MÄ en ainakaan… f) ei sillon kun MÄ olin lapsi… Jos saat kolme, voit huutaa BINGO ja todeta että täysin tuntemattomien ihmisten jossain tuntemattomassa paikassa tekemistä asioista valittaminen on tosi kivaa.
   Wau! Mä en niin haluais tavata sun lapsia. Repii varmaan kaiken tieltään. Lapselta voi ja pitääkin sietää ikään sopivaa käytöstä. Esim kolmevuotiaan itkupotku-raivarit karkkihyllyllä on ihan ok ja kuuluu ikään, mutta jos penskat tönii, kiroilee ja sabotoi kaupan omaisuutta niin juu ei. Niitä muksuja saa kieltää. Ne ei mee rikki siitä. Ja kun niitä kieltää, niin niitä voi kieltää ilamn niitä "vittupaskaperkele"itä. Silloin se kirjoileminen ei tunnu niin hyväksyttävältä. Huolestuttavaa, jos tällänen on susta normaalia meininkiä! Ja hudan nyt BINGO ja toisenkin kerran BINGO! On se kumma, että jotkut onnistuu käymään kaupassa kahden - kaheksan lapsen kanssa hajottamatra koko cittaria

   Lainaa

  14. Tulos: +156 (228 ääntä)
   Ja vika on aina vanhemmissa, ei lapsessa...

   Lainaa

  15. Tulos: +493 (501 ääntä)
   ja tuliko tuhotut tuotteet maksettua?

   Lainaa

  16. Tulos: +380 (416 ääntä)
   Itsehän olisin saanut ympäri korvia jos olisin tuolla lailla käyttäytyny kaupassa tai oikeestaan ihan missä tahansa pentuna. Ja hyvä niin.

   Lainaa

  17. Puolikiero_savolainen 4.3.2014 8:07
   Tulos: -328 (472 ääntä)
   Hahaa, ensimmäistä kertaa tuttuja mokissa! Riikka on kyl hyvä äiti, mutta lapset ovat tavattoman vallattomia, joten siinä riittää varmasti vielä työnsarkaa. Älkää messiaat tuomitko noin herkästi..

   Lainaa

  18. Tulos: -64 (260 ääntä)
   Janne86: Vapaankasvatuksen upeita tuotoksia ♥
   Vähän vaikea kasvattaa mitenkään muuten, kun kaikki "ihanat" kukkahattutädit ovat lailla kieltäneet kaiken muun kurinpidon, kuin lempeällä äänellä negatiivisista asioista keskustelun... ja sehän auttaakin lapsien kanssa oikein hyvin!

   Lainaa

  19. Ministeri Nieminen 4.3.2014 8:22
   Tulos: +174 (220 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Älkää messiaat tuomitko noin herkästi..
   Mielestäni on jopa toivottavaa tuomita huomiohuoraamispäissään sepitettyjen juttujen postaaminen. Ehkä pitäisi perustaa kilpaileva saitti, jonka nimeksi tulisi tietysti Feissarisepitykset.com

   Lainaa

  20. Tulos: +261 (281 ääntä)
   Ja vielä ylpeenä kertoo tällasta? Tulee varmaan kaikkea ja kaikkia arvostavia sivistyneitä Suomen kansalaisia tulevaisuudessa. Kyllä aina pari verisuonta katkeaa päässä kun näkee kaupassa tällaisia tapauksia

   Lainaa

  21. Tulos: +26 (310 ääntä)
   No jopa on ihmiset helppoja tuomitsemaan.. Erityisopettajana ja äitinä tiedän oikein hyvin, että lapsilla tuppaa olemaan myös kasvatuksesta huolimatta oma tahto ja oma persoonallisuutensa. Osa penskoista on vaan vittumaisia, ärsyttäviä, huutavia ja riehuvia kakaroita. Totta kai käytöstä on mahdollista kasvatuksella jonkun verran hallita, mutta ei se yksi ihminen ihmeisiin pysty. Kyllä se totuus teillekin iskee vasten kasvoja jonain päivänä, kun teidän oma Ville Vallattomanne vetää herneet nenään kaupassa kaiken kasvatuksen ja kurinpidon jälkeen (yleisestiottaen se "ympäri korvien" antaminenhan lapsen käytöstä usein parantaakin! Päälle opettaa vielä hienoa esimerkkiä miten toisia sopii kohdella.). Ja voitte olla varmoja, että jokikinen jonossa miettii sillä hetkellä "h*lvetti kun noita lapsia ei osata kasvattaa enää". Onnea!

   Lainaa

  22. Tulos: +58 (102 ääntä)
   On kyllä niin keksitty juttu, että ihan järkyttää miten tää on menny näin monelle täällä läpi.

   Lainaa

  23. kauppanainen 4.3.2014 8:47
   Tulos: +196 (218 ääntä)
   Meidän kaupassa tämä perhe olisi saanut hyvin pitkiä katseita. Tuosta piirakan syömisestä ja poisheittämisestä olisi joutunut maksamaan ja sitten olisi ohjattu kassan kautta ulos. Ja toivotettu parempaa kauppareissua toisessa liikkeessä. toivottavasti tämä tarina oli oikeasti huono vitsi.

   Lainaa

  24. Tulos: +30 (174 ääntä)
   Tuo nyt kuulosti vahvasti väritetyltä jutulta, mutta pääsivätpä puusilmät taas ulisemaan sitä vapaata kasvatusta. Oletteko huomanneet että mitä ikinä tapahtuukin, syynä on aina vapaa kasvatus? Aina, ihan joka jumalan kerta, kun lapsi tekee jotain väärää, heittää mummua lumipallolla tai polttaa koulun tai kitisee kaupassa, syynä on aina vapaa kasvatus. Ja pullamössö, se pitää myös muistaa mainita. Isoimpaan ääneen tätä vapaata kasvatusta ja pullamössöä älisevät usein noin kolmekymppiset lapsettomat ihmiset. Eikö olekin mielenkiintoista? Ei siitä ole montaa vuotta kun nämä ulisijat olivat itse pikkupahiksina kioskin takana poskareita kiskomassa. Ja mitä siihen vapaaseen kasvatukseen tulee, se buumi taisi olla oikeasti 70-luvun alkupuolella kun Summerhillistä kuultiin täällä pohjolan perukoillakin. Että siitä voi itse kukin laskeskella minkä ikäisiä ne vapaan kasvatuksen monilukuisimmat hedelmät mahtavatkaan nykypäivänä olla.

   Lainaa

  25. Tulos: +28 (74 ääntä)
   Jeah, right! Huomiohuora se siellä kerjää tykkäyksiä..

   Lainaa

  26. Tulos: -47 (153 ääntä)
   Suosittelisin huostaanottoa. Riikka on kaikesta päätellen, niin vitun pätevä lastenkasvattaja, että ansaitsee vuoden äidin palkinnon. Mutta onneksi tässä maassa suojellaan lapsia sillä kun homot ei saa kasvattaa lapsia.

   Lainaa

  27. Vihdoinkin! 4.3.2014 9:18
   Tulos: +34 (54 ääntä)
   Vihdoinkin joku tunnustaa omaavansa kauhukakarakaksikon! Silloin kun näistä puhutaan niin äänessä ovat vain ne kasvattajat jotka osaavat tehdä kaiken oikein ja lapsen parhaaksi. Tarinasta vain jää sellainen maku että äiteen mielestä kaikki on ihan ookoo :D

   Lainaa

  28. Tulos: +176 (200 ääntä)
   Minä itte: Suosittelen lämpimästi lastensa kasvattamista. Ainakin oma piakkoin kaksivee osaa olla kaupassa nätisti, työntää omaa kärryään ja kerää maidotkin itse. Ei juokse eikä tuhoa kaupan omaisuutta.
   Tässäkin perheessä 2v (ja muutama muu) eikä meillä kyllä tuollaisia kauppareissuja ole. Äiti käveli ohi kun kersa teki tuhojaan eikä ollu huomaavinaan jälkikasvunsa tekosia, mitä helkkaria?! Meillä kyllä puututaan huonoon käytökseen. Ja on meidänkin pienimmällä virtaa mutta osaa se silti käyttäytyä. Häpeisin tollasta sekoilua silmät päästäni enkä todellakaan kertois siitä Facebookissa.

   Lainaa

  29. Tulos: +122 (142 ääntä)
   Hah, jos mulla olisi noin huonosti kasvatetut lapset, en todellakaan kehtaisi sitä fb:ssä mainostaa! Tosin Riikka ei taida olla se terävin kynä.

   Lainaa

  30. Puolikiero_savolainen 4.3.2014 9:43
   Tulos: -55 (107 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Mielestäni on jopa toivottavaa tuomita huomiohuoraamispäissään sepitettyjen juttujen postaaminen. Ehkä pitäisi perustaa kilpaileva saitti, jonka nimeksi tulisi tietysti Feissarisepitykset.com
   Minusta tuo oli hauska ja huvittava juttu! Varsinkin kun tietää ettei tuossa "huomiohuorattu". Noi kakarat ovat tuollaisia! Toki arvon "ministeri" osaa tuomita ihmiset ja heidän jutut tuosta nuin vaan, on se melkoinen ministeri! :D

   Lainaa

  31. Tulos: -58 (142 ääntä)
   Jos lapset on pikkusrn vilkkaita ja kaksi poikaa kyllä keksii kaiken näköstä jäynää millon misdäkin. Tiedän tapauksen ja voin sanoa että ei tosiaankaan ole vapaata kasvatusta tässä perheessä! Riikka on vaan 24/7 yksin lasten kanssa, lapset on 2 ja 3 vuotiaat ylivilkkaat lapset.

   Lainaa

  32. Kuusmetrinenkaulahuivi 4.3.2014 10:13
   Tulos: +17 (53 ääntä)
   Eihän se nyt kasvatuksesta aina oo kiinni. Jotku voi olla villejä luonteeltaan. Mistä sitä tietää jos tääki on sukuvika ja Riikka itse pienempänä ollut samanlainen. En minä ja mun velikää olla koskaa järjestetty kaupassa mitään numeroa jos ei olla esimerkiksi saatu jotain lelua. Jos on sanottu ei niin sitte ollaan vaan tyydytty siihen ja se siitä. Me kun vaan satuttiin olemaan niin kärsivällisiä ja ajateltiin että jos joulupukki olis vaikka vähä anteliaampi. :D

   Lainaa

  33. Tulos: +57 (63 ääntä)
   Ja mää ku luulin ite olleeni vaikee lapsi, mut jos tää on lähelläkää totuutta, ni olin kaukana tästä.

   Lainaa

  34. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Roseanne ei hyväksyis kyllä tällasta

   Lainaa

  35. Aforismikirjailija 4.3.2014 10:47
   Tulos: +37 (83 ääntä)
   Lapset ovat kuin pieruja - vain omiaan voi jollain tavalla sietää. Ellei sit oo jonkinlainen outo fetissi, onhan niitäki. Tai ihan vain esim. masokistisuuttaan päätyy vaikka lastenhoitajaks. Mieluummin joka tapauksessa pidäteltäis ne julkisilla paikoilla poissa; kotona se on sit jokaisen oma asia, millä pesänsä saastuttaa.

   Lainaa

  36. Kaupanomistaja mutsi 4.3.2014 10:49
   Tulos: +95 (105 ääntä)
   Meillä on 4 lasta ja kauppa, en ole ikinä törmännyt tuommoisiin työssäni enkä ikinä hyväksyisi omilta tuollaista käytöstä. Jos mun muksut käyttäytyisivät noin mua ei naurattaisi, häpeäisin.

   Lainaa

  37. Tulos: +49 (67 ääntä)
   Vähänkö noloo! Siis äidille esitellä noita kurittomia kakaroitaan pitkin kyliä.

   Lainaa

  38. Tulos: +79 (97 ääntä)
   Ja pitää oikein facebookissa julistaa kuinka pieleen kasvatus menny.

   Lainaa

  39. yli opistö hörhö 4.3.2014 11:44
   Tulos: +4 (80 ääntä)
   Meillä äiti on ollut aina kova suustaan. Ärränpeet lennelleet ja kun sai luunapin otsaan niin se oli viimeistään se niitti joka pisti itkemään. Eihän se nyt oikeesti koske, mut sitä ei saanut muuten kuin olemalla oikein tuhma tai kuriton. Nykyään kun et saa antaa edes luunappia lapselle ilman että se tulkitaan pahoinpitelyksi. Näitä juttuja kun lukee niin en oikeasti tiedä haluanko koskaan lapsia. Tuntuu että nykyään ei saa tehdä mitään mikä pitäisi villikot kurissa. Pitäisi vain seisoa hiljaa ja odottaa että se tuhoamisvimma menee itsestään ohitse. Mulla on sen verran tulinen luonne että en tiedä saisinko pidettyä sen kurissa. Enkä nyt tarkoita että antaisin selkäänkään, mutta.. Kun tosiaan jotkut lapset on oikein sopuisia ja mukavia luonnoltaan, ja toiset sitten villimpiä. On adhd:ta sun muuta. Etkä saisi edes korottaa ääntä lapselle koska siitäkin tulee jtn traumoja ja mitä vielä. Liekö sitten ainoa keino olla vaan hankkimatta niitä lapsia. Sen kyllä sanon että mun kakarat ei kyllä tällä tavalla käyttäytyisi. Se olisi ihan vissi ja varma se. Tiedä sitten minkälaisia niistä tulee isompina kun tottuneet siihen että voivat tehdä mitä lystää ilman että kukaan voi estää. Ihme menoa tämä nykyaika.

   Lainaa

  40. Tulos: +30 (50 ääntä)
   Jos olisin kasvattanu kakarani noin huonosti, en edes kehtais missään naamakirjassa tollasia juttuja julkasta !

   Lainaa

  41. Tulos: +39 (61 ääntä)
   riesa: On kyllä niin keksitty juttu, että ihan järkyttää miten tää on menny näin monelle täällä läpi.
   Surullista kun täytyy noin pahasti värittää normaalia kaupassakäyntiä, vain että saisi hetken huomiota jossain facebookissa...

   Lainaa

  42. Tulos: +108 (118 ääntä)
   biat: Jos lapset on pikkusrn vilkkaita ja kaksi poikaa kyllä keksii kaiken näköstä jäynää millon misdäkin. Tiedän tapauksen ja voin sanoa että ei tosiaankaan ole vapaata kasvatusta tässä perheessä! Riikka on vaan 24/7 yksin lasten kanssa, lapset on 2 ja 3 vuotiaat ylivilkkaat lapset.
   Harvemmin ne vilkkaatkaan lapset tönivät mummojen koreja maahan ja hajottavat kaupan omaisuutta huvikseen. Jos näin nyt yleensäkään on oikeasti käynyt. Mielestäsi asiaan ei pidä puuttua, jos näkee lapsensa tuhoamassa kaupan omaisuutta? Ohi käveleminen toimii varmasti hyvin, siitä se lapsi sitten oppii.

   Lainaa

  43. Tulos: -39 (91 ääntä)
   Mitähän ylemmyydentunneosiota aivoissa tää nettikommentointi ruokkii? Säälittävää.

   Lainaa

  44. Tulos: +23 (75 ääntä)
   Kuulostaa täysin sopimattomalta ihmiseltä äidiksi. Itselläni ei koskaan mitään vastaavia kokemuksia KOLMEN pienen lapsen kanssa. Lasten käyttäytyminen (sen hallitseminen) on täysin kiinni vanhemmista.

   Lainaa

  45. Tulos: +9 (25 ääntä)
   Valetta koko juttu!

   Lainaa

  46. Tulos: +20 (32 ääntä)
   Vapaa kasvatus on kyllä eriasia kuin että ei ole kasvatettu on kyllä eriasia kuin ei kasvatusta ollenkaan. Tämä wikipediasta: Vapaa kasvatus - väärinymmärrettynä Väärinymmärretystä vapaasta kasvatuksesta voidaan puhua silloin, jos lapsi hallitsee kasvattajiaan omien mielihalujensa mukaan. Lapsi pitää ohjat käsissään ja hyppyyttää kasvattajiaan. Vanhemmat toteuttavat hyvää tarkoittaen lapsen kaikki toiveet, eikä lapsi pääse kehittymään normaalia elämässä tarvittavaa turhautumien sietokykyä. Pienetkin vastoinkäymiset ja pettymykset aiheuttavat tällöin lapsessa ahdistusta ja masennusta, mikä voi ilmetä hyvinkin vahvoina käyttäytymisongelmina ja raivon purkautumisena. Kasvatus saattaa ilmetä myös ehdollisena toimintana, jolloin lapsi käy kauppaa erilaisista asioista: tekemisistä seuraa vastapalveluja.

   Lainaa

  47. Napanöyhtä 4.3.2014 12:32
   Tulos: +32 (62 ääntä)
   Itkisin itseni uneen, jos olisin epäonnistunut noin surkeasti.

   Lainaa

  48. Seppo Saviniemi 4.3.2014 12:33
   Tulos: +67 (81 ääntä)
   Boss93: Vähän vaikea kasvattaa mitenkään muuten, kun kaikki “ihanat” kukkahattutädit ovat lailla kieltäneet kaiken muun kurinpidon, kuin lempeällä äänellä negatiivisista asioista keskustelun… ja sehän auttaakin lapsien kanssa oikein hyvin!
   Tämä nyt on taas tällasta tavanomasta nykyajasta vinkumista, jolla ei ole mitään todellisuuspohjaa. Lasten kunnollista kasvattamista ei estää mikään muu kuin lasten idioottihuoltajat itse.

   Lainaa

  49. Juutalainen 4.3.2014 12:40
   Tulos: +48 (82 ääntä)
   spöö: Ja kas, alhaalla ihmiset ilmaisevat mielipiteitä kuten: a) tälläiset kauhukakarat pitäisi heittää esim. lastenkotiin b) tuommoinen äiti pitäisi heittää esim. vankilaan c) tuollaisilla äideillä ei pitäisi olla oikeutta hankkia lapsia d) tyypillinen nainen kasvattamassa e) siis oikeesti, hyi helvetti mikä äiti MÄ en ainakaan… f) ei sillon kun MÄ olin lapsi… Jos saat kolme, voit huutaa BINGO ja todeta että täysin tuntemattomien ihmisten jossain tuntemattomassa paikassa tekemistä asioista valittaminen on tosi kivaa.
   Eli et voi kritisoida Hitlerin toteuttamaa juutalaisten tappamista sillä hän oli sinulle tuntematon henkilö ja nämä paikat ovat sinulle tuntemattomia, joten nautit siis valittamisesta jos kritisoit Hitlerin tekemisiä.

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (45 ääntä)
   Hermohan tässä menee ko lukee näitä kommentteja...

   Lainaa

  51. Tulos: +93 (109 ääntä)
   Miksi ne 2 ja 3 vuotiaat lapset juoksenteli kaksin pitkin kauppaa? Eikö äiti jaksanut nostaa kumpaakaan kärryyn? Sitä vartenhan ne ostoskärryt siellä kaupassa on. Jos äidillä on kerran noin monta ystävää, jotka häntä puolustaa ja tietää tilanteen, missä ne ystävät olivat kun äiti meni kauppaan? Kaksi aikuista = kaksi ostoskärryä = kaksi ostoskärryssä istuvaa lasta. Terveisin: yhden adhd-diagnosoidun ja kahden normaalin eläväisen äiti. Jokainen osaa käyttäytyä kaupassa.

   Lainaa

  52. Tulos: +30 (66 ääntä)
   Siinähän se kurin puute näkyy parhaimmillaan (pahimmillaan) :D ja miksi niitä mukuloita ylipäätään pitää ottaa sinne kauppaan mukaan, kun eivät osaa käyttäytyä? Toinen vanhemmista vois ihan hyvin jäädä kersojen kanssa kotiin ja toinen menee kauppaan (näin omassa lapsuudessani tehtiin). Ja jos kyseessä on yh, niin sitten on varmasti jotain tuttuja, kavereita tai sukulaisia, jotka vois olla hetken aikaa lapsenvahtina. Ja jos ja kun nyt joku kukkahattu-täti tulee tähän urputtaan, että "no mitens ne lapset oppii kaupassa käyttäytyyn, jos eivät koskaan pääse sinne mukaan?", niin vastaus on simppeli: SITTEN, kun ollaan tarpeeks isoja ja osataan käyttäytyä julkisilla paikoilla, ilman, että nolataan äitiä/isää jatkuvasti ;) ja se mikä on tarpeeks iso mukula, on yksilöllistä.

   Lainaa

  53. Tulos: +24 (42 ääntä)
   Just näin.. Eipä tuosta voi syyttää kuin itseään.. Todennäköisesti kyseiset lapset ovat kotona tabletti tms. kädessä pelaamassa päivät pitkät. Kokemusta löytyy sijaisperheenä toimimisesta ja tuo on vain täysin kasvatuksen puutetta.

   Lainaa

  54. Jutilan Putte 4.3.2014 13:40
   Tulos: +20 (36 ääntä)
   Jaan tämän facebookiin, niin koko some-verkosto tietää, kuinka epäonnistunut olen lapsieni kanssa. Tsemppiä vaan.

   Lainaa

  55. Tulos: +51 (59 ääntä)
   kauppanainen: Meidän kaupassa tämä perhe olisi saanut hyvin pitkiä katseita. Tuosta piirakan syömisestä ja poisheittämisestä olisi joutunut maksamaan ja sitten olisi ohjattu kassan kautta ulos. Ja toivotettu parempaa kauppareissua toisessa liikkeessä. toivottavasti tämä tarina oli oikeasti huono vitsi.
   Juu, eikä pelkästään sitä syötyä piirakkaa vaan ne ihan kaikki muutkin piirakat siinä samassa laatikossa. Tuollainen pistää vain vihaksi. Ei niinkään penskan toiminta mutta mutsi on välinpitämätön.

   Lainaa

  56. Tulos: +32 (42 ääntä)
   Voi herranjestas. Jätä kotiin tollaset lapset millä ei ole mitään käytöstapoja.

   Lainaa

  57. Ministeri Nieminen 4.3.2014 14:28
   Tulos: +29 (41 ääntä)
   Muu: Mitähän ylemmyydentunneosiota aivoissa tää nettikommentointi ruokkii? Säälittävää.
   Tuo kommenttisiko ei ollut nettikommentointia?

   Lainaa

  58. Tulos: +12 (36 ääntä)
   "Elä varasta sitä lasta!" :'D

   Lainaa

  59. Hörhöjä kaikkialla 4.3.2014 15:42
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   Ihanaa, että lapsia ei ole pakko synnyttää.

   Lainaa

  60. Tulos: +108 (116 ääntä)
   "Kävelen ohi ja olen kun en olisi omaksi tuntenut." Eiköhän tuo lause kerro sen, miksi lapset ovat "hieman" vallattomia...

   Lainaa

  61. Tulos: -24 (64 ääntä)
   Nyt kiinnostaa, että kuinka moni näistä "huonosta kasvatuksesta" huutelevista on itse lapsia kasvattanut..

   Lainaa

  62. Hörhöjä kaikkialla 4.3.2014 16:01
   Tulos: +51 (79 ääntä)
   panda: Nyt kiinnostaa, että kuinka moni näistä “huonosta kasvatuksesta” huutelevista on itse lapsia kasvattanut..
   No onko tuo Riikka sitten mielestäsi kasvattanut lapsensa hyvin? Kai lapsettomillakin on oikeus mielipiteeseen?

   Lainaa

  63. Ei voi kauhalla Vaatia... 4.3.2014 16:03
   Tulos: +8 (30 ääntä)
   Tää on joko tosi surkea läppä tai sitte pitää olla täys torvi joka tällästä kehtaa äänee, no meitä on monee junaa mutta kyllä se kasvatus silti pitää olla ja käytöstavat pitää opettaa alusta alkaen.. No tuolla linjalla kun jatkaa niin nämä samaset sankarit ovat ne joita poliisit tuo kotii ja siinä ei enää selittelyt kauheemmin riitä että onnea vaa..

   Lainaa

  64. CruelDeVil 4.3.2014 16:19
   Tulos: +68 (72 ääntä)
   Jaa että on niinkuin ei omaksi tuntiskaan kun tuhoaa kaupan omaisuutta. Miten ois siinä vaiheessa lapsen komentaminen? Paljon vähemmällä pääsee kun pari kertaa ottaa lapsen raivarit vastaan siitä että kieltää ja komentaa, kuin että jatkuvasti on tätä.

   Lainaa

  65. ylemmyydentuntoinen nettikommentoija 4.3.2014 16:21
   Tulos: +65 (85 ääntä)
   Boss93: Vähän vaikea kasvattaa mitenkään muuten, kun kaikki “ihanat” kukkahattutädit ovat lailla kieltäneet kaiken muun kurinpidon, kuin lempeällä äänellä negatiivisista asioista keskustelun… ja sehän auttaakin lapsien kanssa oikein hyvin!
   Jos et pärjää älyssä ja neuvottelutaidoissa taaperolle älä lisäänny. Jos sinä et keksi mitään muuta kommunikointivaihtoehtoa lapsen ja itsesi välille kuin paijaamisen ja hakkaamisen niin toistan vielä: ÄLÄ LISÄÄNNY!

   Lainaa

  66. Tulos: +51 (61 ääntä)
   Eniten tässä ehkä kyrsii tuon äidin suhtautumien asiaan. Kullannuput riehuu ja ei puutu asiaan..! Vihtaa kaikille!

   Lainaa

  67. Tulos: +28 (36 ääntä)
   Huhhuh, kyllä jos joku random kakara tulis mun autoon tolla tavalla, nii ois hymy kaukana. En tajua, miten toi kehtaa ees kirjottaa facebookiin noista pennuistaan...

   Lainaa

  68. Partamuumi 4.3.2014 17:32
   Tulos: +67 (81 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Minusta tuo oli hauska ja huvittava juttu! Varsinkin kun tietää ettei tuossa “huomiohuorattu”. Noi kakarat ovat tuollaisia! Toki arvon “ministeri” osaa tuomita ihmiset ja heidän jutut tuosta nuin vaan, on se melkoinen ministeri!
   Mitä hauskaa on siinä, että lapset kaatavat muiden asiakkaiden koreja ja tuhoavat kaupan omaisuutta? Minulta ainakin tällaiset vitsit menevät aivan totaalisesti ohi.

   Lainaa

  69. Tulos: +54 (64 ääntä)
   Voisiko ne kersat laittaa kuriin, jos niitä työntää maailmaan? Rasittaa niin helvetisti nuo lussuvanhemmat, mitkä ei osaa edes kieltää mitään. Pennut saa siis rauhassa tuhota muiden omaisuutta, riehua ja huudella hävyttömyyksiä, ja äityli shoppailee ihan rauhassa? Terve.

   Lainaa

  70. Tulos: -8 (48 ääntä)
   Hörhöjä kaikkialla: No onko tuo Riikka sitten mielestäsi kasvattanut lapsensa hyvin? Kai lapsettomillakin on oikeus mielipiteeseen?
   En ota kantaa lasten kasvatuksen onnistumiseen sillä yhden postauksen perusteella on siihen naurettavaa ryhtyä. Minulla ei ole lapsia, minkä vuoksi mietinkin miksi lapsettomat ihmiset täällä huutelevat. Ei varmasti ole jokaisen lapsen kasvattaminen yhtä ruusuilla tanssimista. Sen voin kyllä myöntää, että olisi tuon kauppareissun varmasti paremmminkin voinut hoitaa.

   Lainaa

  71. Tulos: +29 (43 ääntä)
   Vapaasta kasvatuksestakin voi tulla sivistynyttä porukkaa. Riippuu niin paljon sen lapsen luonteesta. Itse olin todella rauhallinen ja opin aikoinani käytöstavat suurimmilta osin tarkkailemalla ympäristöä. Mua ei tarvinnut koskaan kieltää, koska riehuminen ei kuulunut mun tapoihin. Joitakin muksuja taas saa olla kieltämässä koko ajan, vaikka niitä on yritetty kasvattaa oikein. Joissain perheissä saattaa vaikka olla pari hyväkäytöksistä lasta ja yksi levoton tapaus. Mun kummilapsi esimerkiksi on todella villi ja menee kaupassakin miten sattuu, jos sitä ei tyyliin pidä hihnassa, mutta sen sijaan kummilapsen pari vuotta vanhempi isoveli on aina ollut levollisuuden perikuva. Nykyään tosin tuntuu olevan tosi paljon näitä lapsia, joita ei oo kasvatettu ollenkaan ja se on kyllä erittäin ärsyttävää. Mutta aina kyse ei oo yrityksen puutteesta. Periksiantamista en silti kannata, eli jos kakara nappaa jonkun piirakan kaupassa ja mutustaa menemään, asiaa ei jätetä sikseen sillä verukkeella, että kyseessä on vaikea lapsi.

   Lainaa

  72. Tulos: +31 (43 ääntä)
   Itselläni lapset kävelevät kiltisti vieressä ja käyvät hakemasta hyllyiltä mitä sanon ja sitten mennään kassan kautta kotio. Mutta voi sen tietenkin noinkin hoitaa jos kauppareissut on liian tylsiä. Itseäni ei tollaiset lasten huutamiset häiritse kun siihen on jo tottunut, mutta että ärsyttää jos joidenkin mukulat alkavat kiusata muita ihmisiä tai heittelemään tavaroita lattialle ja vanhemmat eivät reagoi mitenkään. Ja nimenomaan ne vanhemmat ärsyttää.

   Lainaa

  73. Tulos: -5 (33 ääntä)
   Missä kaupassa karkit on ennen leipiä?

   Lainaa

  74. Tulos: -32 (54 ääntä)
   Olenko ainoa, joka nauroi tälle vedet silmissä? :D

   Lainaa

  75. Tulos: +8 (20 ääntä)
   No enpä kyllä kehtaisi itse tunnustaa tuollaista, jos olisin ollut samassa tilanteessa (jos edes olisi lapsia)!

   Lainaa

  76. Tulos: 0 (28 ääntä)
   Legitti: Missä kaupassa karkit on ennen leipiä?
   Ainakin täällä paikallisessa k-supermarketissa. Et ole varmaan koskaan käynyt kehä3:n ulkopuolella. :)

   Lainaa

  77. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Boss93: Vähän vaikea kasvattaa mitenkään muuten, kun kaikki “ihanat” kukkahattutädit ovat lailla kieltäneet kaiken muun kurinpidon, kuin lempeällä äänellä negatiivisista asioista keskustelun… ja sehän auttaakin lapsien kanssa oikein hyvin!
   Hyväkäytöksisiä lapsia voi kasvattaa ihan muutenkin kuin niillä laissa kielletyillä tavoilla. Terveisin kahden lapsen äiti, joka on kasvattanut kaksi ostoskaverikelpoista lasta ilman fyysistä kurittamista, solvaamista ja alistamista. Ihmeellistä, eikö totta! Ja meillä päin melkein kaikissa isoissa kaupoissa karkit todella on ennen leipiä. Niin ja sekin vielä, että on asia ihan erikseen, jos taustalta löytyy jotain muuta kuin kurittomuus tai vilkkaus. Lapsellakin voi olla esimerkiksi ahdistus isoihin julkisiin paikkoihin, jota sitten puretaan sillä tavalla kuin pieni lapsi nyt osaa purkaa.

   Lainaa

  78. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Esikoista odottaessa tämmösiä on itseasiassa mukava lukea, koska näistä voi oppia miten oma lapsi kasvatetaan, ettei käyttäydy vastaavalla tavalla! Ennaltaehkäisy kunniaan

   Lainaa

  79. Tulos: -1 (21 ääntä)
   aija: Ainakin täällä paikallisessa k-supermarketissa. Et ole varmaan koskaan käynyt kehä3:n ulkopuolella.
   Jyväskylässä ja Savonlinnassa asuessani olen nähnyt joka paikassa järjestyksenä about hedelmät, leivät, lihat, maitotuotteet, pakasteet, juomat ja sitten vasta karkit ja sipsit viimeisenä elintarvikeosastolla

   Lainaa

  80. ammattikasvattaja 5.3.2014 0:19
   Tulos: +42 (54 ääntä)
   ammattikasvattajana voin kertoa, että on valtavan yleistä, että lapsille ei uskalleta sanoa ei. siinä kohtaa kun isot aikuiset ihmiset pelkää pieniä lapsia, en vain ymmärrä. sellaista "vilkkautta" jota ei voi kontrolloida, en ole kohdannut. en usko sellaiseen. usein ihmiset myös aliarvioivat valtavasti lasten kykyä ymmärtää. hyvin usein ne vaikeimmatkin tapaukset saa täysin kuriin kun niille rauhassa selittää asiat selkeästi perustellen. jos ei ymmärrä, ne voi ottaa käteen ja pitää siinä kunnes rauhoittuvat. olen myös keittiöpsykologina pannut merkille, että adhd-lasten koko elämä pyörii aina liiallisen sokerin, pelaamisen tai television ympärillä - kaikki asioita joihin vanhempien pitäisi puuttua. minut on kasvatettu hakkaamalla, solvaamalla ja huutamalla, ihan päin persettä, enkä tuollaista soisi kenellekään. tuli minusta toki kunnon kansalainen, mutta hyvin mielenterveysongelmainen myös. on surullista, miten monella tavalla niin monet heterot kusevat vanhemmuuden ja kehtaavat vielä riistää sen homoilta...

   Lainaa

  81. Tulos: +22 (28 ääntä)
   No huhhu.. meillä olis melko vilkkaasti päässy tenava autoon oottelemaan ostosten teot.. Yhden kerran olen oman kolme vuotiaan autoon kantanut kesken kauppareissun ja mies jäänyt yksinään maksamaan ostokset. Toista kertaa ei ole tarvinnut. Selvät säännöt, miten kaupassa käyttäydytään, olis ihan paikallaan. Ja nyt ei todellakaan mikään riipu siitä, onko kuin yksinhuoltaja vaiei.

   Lainaa

  82. Tulos: -3 (43 ääntä)
   Hyvä Riikka. On niin hienoa, että olet vielä elossa. Sijassasi olisin niin häpeissäni "kasvatukseni" tuloksista, että olisin jo laittanut köyden kaulaan ja hypännyt alas parvekkeelta.

   Lainaa

  83. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Tän luettuani mä en todellakaan halua lapsia... ja hauskaahan tästä tekee sen, kun kämppiksen tytär on parhaillaan syntymäisillään.

   Lainaa

  84. Tulos: +15 (27 ääntä)
   Joku oikeasti vielä kehtaa myöntää omistavansa tälläiset lapset?

   Lainaa

  85. Tulos: +31 (43 ääntä)
   panda: Nyt kiinnostaa, että kuinka moni näistä “huonosta kasvatuksesta” huutelevista on itse lapsia kasvattanut..
   Itse oon sen verran saamaton tapaus että mun muksut olis tod.näk. juurikin tuollaisia kun Riikalla. Mikä onkin ollut helvetin hyvä syy olla vahingossakaan tekemättä ensimmäistäkään, ikääkin kuitenkin jo lähemmäs 30v. Lapsettomatkin ihmiset voi (usko tai älä) tunnistaa milloin on kasvatus onnistunu ja milloin ei, ja lisääntyminen ei ole mikään edellytys (huonojen) vanhempien kritisoinnille.

   Lainaa

  86. Tulos: +12 (18 ääntä)
   On kyllä kasvatuksessa mennyt jokin pisin vittua, jos lapset tekee tollasta. Joten epäilen, että kyseessä on joku vitsi.

   Lainaa

  87. Tulos: +9 (23 ääntä)
   Kipsu__: Siinähän se kurin puute näkyy parhaimmillaan (pahimmillaan) ja miksi niitä mukuloita ylipäätään pitää ottaa sinne kauppaan mukaan, kun eivät osaa käyttäytyä? Toinen vanhemmista vois ihan hyvin jäädä kersojen kanssa kotiin ja toinen menee kauppaan (näin omassa lapsuudessani tehtiin). Ja jos kyseessä on yh, niin sitten on varmasti jotain tuttuja, kavereita tai sukulaisia, jotka vois olla hetken aikaa lapsenvahtina. Ja jos ja kun nyt joku kukkahattu-täti tulee tähän urputtaan, että “no mitens ne lapset oppii kaupassa käyttäytyyn, jos eivät koskaan pääse sinne mukaan?”, niin vastaus on simppeli: SITTEN, kun ollaan tarpeeks isoja ja osataan käyttäytyä julkisilla paikoilla, ilman, että nolataan äitiä/isää jatkuvasti ja se mikä on tarpeeks iso mukula, on yksilöllistä.
   Tos sun ehdottamas mallis on sellanen vika, ettei kaikil yhlla ole ktään joka vois kattoo lasta hetken. Eikä varsinkaan ketään joka kattois aina, ku kauppaan pitäs päästä (noin joka toinen päivä, varsinki jos joutuu kävellen käymään). Ei mulla oo ketään joka vois joka toinen päivä vahtii lasta, et pääsen kauppaan. No joo ei mun lapsi tosin koskaan oo tuhonnu kaupas mitään eikä repiny mummojen ostokoreja tms, vaikka onki aika hemmetin korvatoon ja totettelematon. Ja viä tosi nopee liikkeissään. Uhmaiässä kyl tenava voi olla todella hankala saada käyttäytymään, mut toi, et on niin ku ei muka tietäis kenen lapsia ne on ja ei ees yritä saada lapsiaan kuriin on kyl aika pöyristyttävää. Ja selitykseks ei kelpaa, et on yh ja aina lasten kanssa kahden tms. Niin oon mäki, eikä mun lapsi koskaan oo tollalailla käyttäytyny kaupas vaik onki kuriton tapaus ja pahimmas uhmaiän karikos. ja jos mun tenava käyttäytyy huonosti kaupas, ni todellaki ojennan sitä välittömästinenkä oo huomaavinaan.

   Lainaa

  88. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Kutsukaa Supernanny tälle Riikalle!! :D

   Lainaa

  89. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Vaikea uskoa, ettei äiti ojentaisi lapsiaan, jos meno olisi muka noin hurjaa ja "kävelisi vain ohi kuin ei tunnistaisi".

   Lainaa

  90. Tulos: -5 (33 ääntä)
   oisin lyöny kyl nii lujaa mitä lähtee <3 for real siis

   Lainaa

  91. Tulos: +2 (20 ääntä)
   Tässä yksi helvetin hyvä syy, miksi en ottaisi omia kersoja kauppaan ennen kuin ovat tarpeeksi vanhoja, että osaavat käyttäytyä!

   Lainaa

  92. Tulos: +1 (19 ääntä)
   lino: Wau! Mä en niin haluais tavata sun lapsia. Repii varmaan kaiken tieltään. Lapselta voi ja pitääkin sietää ikään sopivaa käytöstä. Esim kolmevuotiaan itkupotku-raivarit karkkihyllyllä on ihan ok ja kuuluu ikään, mutta jos penskat tönii, kiroilee ja sabotoi kaupan omaisuutta niin juu ei. Niitä muksuja saa kieltää. Ne ei mee rikki siitä. Ja kun niitä kieltää, niin niitä voi kieltää ilamn niitä “vittupaskaperkele”itä. Silloin se kirjoileminen ei tunnu niin hyväksyttävältä. Huolestuttavaa, jos tällänen on susta normaalia meininkiä! Ja hudan nyt BINGO ja toisenkin kerran BINGO! On se kumma, että jotkut onnistuu käymään kaupassa kahden – kaheksan lapsen kanssa hajottamatra koko cittaria
   Wau! Mä en tiedä mitä tähän sanoisin. Viestinihän kommentoi suuren yleisön valittamisentarvetta eikä naisen kasvatusmetodeja.

   Lainaa

  93. Tulos: +14 (24 ääntä)
   Janne86: Vapaankasvatuksen upeita tuotoksia ♥
   Jos nyt kummiskin erotetaan vapaa ja välinpitämätön kasvatus. Niissä on hurjan iso ero.

   Lainaa

  94. Tulos: +14 (26 ääntä)
   Liza88: Vapaa kasvatus?
   Välinpitämätön kasvatus.

   Lainaa

  95. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Liza88: Vapaa kasvatus?
   Sellaista ei olekaan. Se on oikeasti rikos nimeltä heitteillejättö. Jos tarina olisi tosi, rouva istuisi poliisiasemalla kuittaamassa näpistys- ja ilkivaltailmoituksia. Lastensuojelun täti olisi vienyt tenavat vilauksessa.

   Lainaa

  96. isä 28v, muksut 2- ja 6v 6.3.2014 14:53
   Tulos: -14 (32 ääntä)
   Minä itte: Suosittelen lämpimästi lastensa kasvattamista. Ainakin oma piakkoin kaksivee osaa olla kaupassa nätisti, työntää omaa kärryään ja kerää maidotkin itse. Ei juokse eikä tuhoa kaupan omaisuutta.
   Kyllä se riemu sitten irtoaa kun lapsesi "keksii oman tahdon". Alkaa se tavaroiden heittely kaupassa ja jos ei tahto mee läpi ni sit kieritään keskellä käytäviä ja kiljutaa niin, että koko kauppa raikaa. Ja kaiken lisäksi tämä kaikki on ihan normaalia kehitystä. Ei voi olettaa, että kaksivuotias osaa käsitellä tunteitaan kuin aikuinen.

   Lainaa

  97. Tulos: -22 (36 ääntä)
   Miks ihmiset ottaa nää nii vakavasti ?? Ei se välttis oo kasvatuksesta kyse, jotku lapset ovat vaan ns. päästään vähän villimpiä eikä usko jos sanotaan. Mutta tosin joo, kasvatuski voi olla liian lepsua. Mutta ennenkaikkea hauskasti kerrottu tää tarina.

   Lainaa

  98. Tulos: 0 (30 ääntä)
   Kipsu__: Siinähän se kurin puute näkyy parhaimmillaan (pahimmillaan) ja miksi niitä mukuloita ylipäätään pitää ottaa sinne kauppaan mukaan, kun eivät osaa käyttäytyä? Toinen vanhemmista vois ihan hyvin jäädä kersojen kanssa kotiin ja toinen menee kauppaan (näin omassa lapsuudessani tehtiin). Ja jos kyseessä on yh, niin sitten on varmasti jotain tuttuja, kavereita tai sukulaisia, jotka vois olla hetken aikaa lapsenvahtina. Ja jos ja kun nyt joku kukkahattu-täti tulee tähän urputtaan, että “no mitens ne lapset oppii kaupassa käyttäytyyn, jos eivät koskaan pääse sinne mukaan?”, niin vastaus on simppeli: SITTEN, kun ollaan tarpeeks isoja ja osataan käyttäytyä julkisilla paikoilla, ilman, että nolataan äitiä/isää jatkuvasti ja se mikä on tarpeeks iso mukula, on yksilöllistä.
   Jos on yh, niin ei ole kovin realistista kuitenkaan, että joka ikinen päivä pyydetään naapuria lapsenvahdiksi, että pääsee niin yksinkertaisen jokapäiväisen rutiinin, kuin kaupassa käynnin suorittamaan. Ihan väkisin ne on sinne joskus pakko mukaan ottaa, joten järkevämpää vain alusta asti yrittää opettaa niille kersoille miten siellä kaupassa käyttäydytään. On kyllä ihme ripitystä taas, missään tuossa tekstissä ei kyllä minusta tullut ilmi, että äiti leuhkisi tai olisi jotenkin ylpeä siitä, kuinka lapset käyttäytyivät? Enemmänkin tympääntyneen ja turtuneen oloinen. Lapset on lapsia, eivätkä aina tee niin kuin käsketään. Kasvatuskin voi mennä pieleen, ilman että sitä heti tajuaa. Tärkeintähän se olisi huomata ja yrittää korjata. Ja joo, ehkä vähän väritetty tarina, mutta mitä sitten? Huoratkoon, jos huorattaa, kerran tuota sanontaa on nykyään niin siistii ja muodikasta käyttää ihan missä tilanteessa milloin vain.

   Lainaa

  99. huumoriihei 6.3.2014 21:30
   Tulos: +1 (27 ääntä)
   Olenko ainoa, joka ei tullu tänne kitisemään kyseisten lasten kasvatuksesta, vaan repeilemään tolle " Älä varasta sitä lasta" :DD

   Lainaa

  100. Tulos: +28 (36 ääntä)
   Huoh.... Myös yh:lla on mahdollisuus hakea sosiaalitoimesta tukiperhepalveluita. Se ei tee äidistä huonoa, jos pyytää kunnalta apua helvetinpentujen kasvattamiseen. Jos mä olisin niin väsynyt, että en enää välittäisi termiittien tuhoamisesta kaupassa, niin hakisin jotain apua jostain ja nopeasti. Mut hienoa, että Riikan frendit pitää tätä tarinaa hauskana ja leppoisana viestinä stressittömältä äidiltä. Mä löysin tekstistä todella väsyneen ja ehkä lievästi masentuneen persoonan, joka ei enää jaksa kasvattaa lapsia normaalissa arjessa. Samalla lapset kärsivät välinpitämättömyydestä ja heitteillejätöstä. Äidin ei kuulu olla mikään kone, joka vain mekaanisesti raahaa lapsiaan mukana 24/7. Oli kyseessä sitten yh, ydinperheen tai uusperheen äiti, niin heillä on jokaisella oikeus myös siihen kuuluisaan omaan aikaan. Jos sitä ei saa, niin tilanne voi muuttua tämmöiseksi. Harmi kun kaupan henkilökunta ei tehnyt asiasta vahinkoilmoitusta. Ja tuon takia hieman epäilenkin tarinan todenperäisyyttä...

   Lainaa

  101. Tulos: -13 (37 ääntä)
   Jopas on kamalia ihmisten kommentit. Itselläni on,neljä lasta joista suurimmalla osalla synnynäisiä neurologisia ongelmia. Noin hurjaa meillä,ei vielä ole ollut, mutta ymmärrän hyvin, että jollain voi olla. Kasvatus meillä on takuulla parempaa kuin kenelläkään tuntemistani kiltit lapset omaavista perheistä. Silti erityislapselta välillä irtoaa käsittämätöntä käytöstä kaupassa. Ne on raskaita päiviä jolloin ei vain ole mahdollista jättää sen paremmin lapsia kotiin kuin ruokiakaan ostamatta. Olen järkyttynyt kuinka ilkeitä ihmiset olette! Mistään soveltuvuustestistä vanhemmaksi ei ole apua jos lapsella on jokin sairaus tai vamma jolle kukaan ei mahda mitään. Jonakin päivänä Se napsahtaa omalle kohdallesi ja saat tuta kaikki sen halveksunnan jota nyt syydät meidän muutenkin kymmenkertaisesti kuormitettujen ja silti sinua paremmin kasvattavien niskaan. Lopputulos ei johdu pelkästään äidin taidoista.

   Lainaa

  102. Hörhöjä kaikkialla 7.3.2014 12:00
   Tulos: -15 (37 ääntä)
   "Jos on yh, niin ei ole kovin realistista kuitenkaan, että joka ikinen päivä pyydetään naapuria lapsenvahdiksi, että pääsee niin yksinkertaisen jokapäiväisen rutiinin, kuin kaupassa käynnin suorittamaan" Miksi te yh:t olette aina kitisemässä joka paikassa? Elämä on valintoja täynnä.

   Lainaa

  103. Viisi lasta 7.3.2014 13:54
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   tyär: No huhhu.. meillä olis melko vilkkaasti päässy tenava autoon oottelemaan ostosten teot.. Yhden kerran olen oman kolme vuotiaan autoon kantanut kesken kauppareissun ja mies jäänyt yksinään maksamaan ostokset. Toista kertaa ei ole tarvinnut. Selvät säännöt, miten kaupassa käyttäydytään, olis ihan paikallaan. Ja nyt ei todellakaan mikään riipu siitä, onko kuin yksinhuoltaja vaiei.
   Minulla on kuulemma pienenä ollut valjaat kun olen ollut niin vilkas. Noh, ajat muuttuvat. Toinen pojista on nuorempana ollut vilkas ja joka paikassa oltiin lyömässä erinäköistä diagnoosia "ammattilaisten" toimesta. Nykyisin varsin rauhallinen lukiolainen. Pienempänä kun kävimme kaupassa oli tapana vaatia lapsia pitämään kauppakärrystä kiinni. Eivät hävinneet mihinkään näköpiiristäni koko kauppareissun aikana. Välillä kun yrittivät kiukutella urakalla tai ajaa rallia kauppakärryillä kun poimin ruokatavaroita hyllystä, niin rangaistuksena tepsi esim. karkkipäivän karkkien tai muun lasten toivoman asian palauttaminen takaisin hyllyyn, jonne ne jäivät odottamaan seuraavaa kauppareissua. Vaikka kuinka huudettiin ja kiukuteltiin, niin ne jäivät sinne. Jämäkkänä toki olin alusta asti. Ei mennyt montaa kauppareissua kun lapset osasivat jo käyttäytyä ja lopulta kouluikäisenä saatoin jättää hetkeksi katsomaan leluosastolta tavaroita tietoisena siitä, että lapset varmasti pysyvät paikallaan ja ovat leikkimättä leluilla. Katsoa kun saa, mutta koskea ei. Kokemusta on myös siitä, että exän luona vieraillessaan (ei-sana oli siellä päässä tuntematon) lapset käyttäytyivät eri tavalla, samoin kotiinpaluun jälkeen meni päivä kokeiltaessa josko sittenkin saataisiin läpi menemään asioita, joita toisessa päässä oli saatu. Lähipiirissä löytyy myös ADD/ADHD diagnoosin lääketieteellisin periaattein saaneita lapsia. Hyvin näyttävät nämäkin lapset käyttäytyvän kun vanhemmat ovat riittävän jämäköitä kasvatusmetodeissaan ja toistavat samat asiat samalla tavalla. Lipsumisiin/joustoon ei kuulemma ole varaa lainkaan, sillä lapset menevät siitä "sekaisin" ja kaikki alkaa taas alusta. Rajoja ja rakkautta tepsii lastenkasvatuksessa siis yllättävän hyvin.

   Lainaa

  104. Tulos: -9 (31 ääntä)
   Penaali: Hah, jos mulla olisi noin huonosti kasvatetut lapset, en todellakaan kehtaisi sitä fb:ssä mainostaa! Tosin Riikka ei taida olla se terävin kynä.
   Hyvin Riikka ainakin kirjoittaa - paljon paremmin kuin moni täällä Riikkaa haukkuvista - joten ei se kyllä penaalin tylsinkään kynä ole. Eikä noi lapsetkaan maailman pahimpia ole, vaikka suht "energisiltä" vaikuttavatkin.

   Lainaa

  105. Tulos: +4 (24 ääntä)
   Rasittavia penskoja. Just nämä äidit kävelee sitten niin kuin eivät tuntisi lasta ollenkaan. Kaikki liha tottelee kuria. Miettikää vähän pidempään ennen kuin teette lisää kersoja tähän ylikansoitettuun maailmaan. Yleensä tälläiset lapset huutavat vielä niin lujaa ettei omia ajatuksiaan kuule. Eikö siellä kaupassa voisi käydä sitten kun se on yksin mahdollista, niin ei tarvitse muiden häiriintyä tälläisestä käytöksestä...

   Lainaa

  106. Tulos: -9 (25 ääntä)
   Minkäslaisia lapsia te itse olitte kakarana? Ettekö koskaan tunnusta uhmanneenne äidin käskyä? Kyllä minä sain tukkapöllyä ja selkään hyvin usein, mutta kun on levoton ja energinen lapsi, hetken päästä ollaan taas suunapäänä vaikka kuinka olisi komennettu. Olin älykäs, mutta sosiaalisesti "all over the place" niin sanotusti, varmaan tänä päivänä olisi diagnosoitu jonkinsortin keskittymis/ylivilkkaushäiriö.

   Lainaa

  107. Kasvatus on tekniikkalaji 7.3.2014 20:20
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Miksi tuntuu nykyisin, että monella on vain kaksi vaihtoehtoa lasten kasvatukseen, joko kuri, jota ylläpidetään rangaistusten avulla yllä tai täysin vapaa kasvatus(mitä lie loppujen lopuksi tarkoittaakaan)?? Jos yksinkertaisempia eläimiäkin voidaan kasvattaa ja kouluttaa ilman fyysisiä rangaistuksia ja ilman äänen korottamista tms. niin miksi ei ihmislasta? Lapsenkin hyvää käytöstä voidaan vahvistaa positiivisesti antamalla lapselle jotain hänelle arvokasta tai lapsen huonoa käytöstä voidaan sammuttaa sillä, että otetaan vahviste(se arvokas/kiva juttu) pois ja katsotaan ettei lapsi saa niitä ympäristöstään muualta. Kyllä lapsikin jopa osaa parin kokeilun jälkeen valita sen käytöksen josta seuraa jotain kivaa ja jättää pois käytöksen jolla ei saa haluamaansa asiaa. Muistetaan vielä lapsen muu hyvinvointi, eli liikuntaa tarpeeksi ja aivoille myös työtä, sekä sosiaalista kanssakäyntiä muiden lasten kanssa sopivasti. Sanoisin, että taitojen puutetta tai laiskuutta kasvattajilta, jos vahvistavat lasten vääränlaista käytöstä. Tottakai lapsella voi olla jokin sairaus mikä vaikuttaa esim. aivojen välittäjäaineisiin ja käytökseen, mutta usein silloinkin on jotain tehtävissä ja lapsen impulssiherkkyyteen voidaan vaikuttaa. Eikä ole mikään vitsi, että vanhemmille voitaisiin järjestää vaikka vapaaehtoisia kasvatuskursseja, joissa käytäisiin lapsen oppimispsykologiaa edes auttavasti läpi, se helpottaisi montaa nuorta äitiä.

   Lainaa

  108. Antikristus 7.3.2014 21:29
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   En tajua tota äitiä. Ymmärrän kyllä, että lapset voi käyttäytyä holtittomasti mutta "kävelen ohi kuin en olisi omakseni tuntenut" Siis mitä?? Lapset tuhoavat kaupan omaisuutta ja tyyppi vaan yrittää sivuuttaa koko tilanteen vaikka lapsia pitäisi estää ja kieltää ja korvata kaupalle koituneet vahingot...

   Lainaa

  109. Tulos: -7 (21 ääntä)
   juzzi: Rasittavia penskoja. Just nämä äidit kävelee sitten niin kuin eivät tuntisi lasta ollenkaan. Kaikki liha tottelee kuria. Miettikää vähän pidempään ennen kuin teette lisääkersoja tähän ylikansoitettuun maailmaan. Yleensä tälläiset lapset huutavat vielä niin lujaa ettei omia ajatuksiaan kuule. Eikö siellä kaupassa voisi käydä sitten kun se on yksin mahdollista, niin ei tarvitse muiden häiriintyä tälläisestä käytöksestä…
   No siis. Otan tämän nyt rehellisen henkilökohtaisesti, sillä just kotiuduin aika epämukavalta kauppareissulta. (oikeasti pitkästä aikaa, usko tai älä - tahtoisin itsekin välttää moisia tilanteita viimeiseen asti.) Kirjotukses kolahti varmaan koska taidan alkaa olla vähän seinähullu ja tahtoisin todellakin sitä omaa aikaa ja vapautta paljon enemmän kuin tänhetkisessä tilanteessa sitä on, jopa ne tilanteet, jos pääsee jotain asioita hoitamaan niin että liikkuu ihan yksin, voi olla niitä suorastaan voimaannuttavia hetkiä.:) Jos lastenkanssa menee, niin tottakai sen ajoittaa mieluiten tilanteeseen jossa eivät mahdollisesti olisi kovin yliväsyneitä tai muuta häiriötä. Jokatapauksessa, mun on ainakin vaikea kuvitella, ettei sille täydellisimmällekään lapsiperheelle edes joskus olis tälläinen tilanne tullut, että kauppareissu ei suju ihan niinku unelmissa, eikä mua ainakaa yhtää helpota tää ainainen tieto siitä kuinka musertavia ne tilanteet myös muille siellä kaupassaolijoille on..... tai mitä nyt muissa julkisissa paikoissa voikaan sattua. mut se että ajoittain ajautuu melko eristyksiin ei ainakaan yhtään helpota niiden lasten käyttäytymistä silloin kun siellä ihmisten ilmoilla ollaan. Jos yhtään lohduttaa, niin huomaa, että sie kuulet ne muiden ihmisten, kaiken ikäisten, äänet siellä kotonasi vain (riippuen toki missä sit asutkaan) jos siellä yksin tai valitsemassasi seurassa olet!:) jos yhä on pakko joskus poistua, niin aattelin et jos tulisit aatelleeksi et muidenkin joskus on, oli suuri halu kohdata sitä kaikkea tai ei. Mitäs muuta.... Kieltämättä paha paikka tehdä lapsia tähän ylikansoitettuun maailmaan joka muutenki näyttää hurjiin suuntiin suistuvan taas parhaillaan, mutta varmasti suurimmalla osalla ihmisistä jotka vanhemmiksi on silti syystä tai toisesta ryhtyneet, on pyrkimys suoriutua tehtävästään parhain päin, (eikun.lopetetaan kaikki lisääntyminen, jotta rauha kaupungeissa, pakkosteriloinnit ja abortit Suomeen koska maailmanlaajuinen ylikansoittuminen? Kunnioitan ihmisiä jotka lopultakin valitsee esim adoptoinnin ja kaikki kunnioiltus myös ihmisille jotka valitsee olla hankkimatta lapsia, tai heille jotka valitsevat sen abortin, mutta ei ole realistista haaveilla kaikille samaa.) Eli joo näitä (monella ainakin ajoittaisia) pahannäkösiä ja/tai kuuloisia hetkiä ei tosiaan tule parantamaa ainakaan se tieto että "tietää" muiden siellä (esim) kaupassa olevan suunilleen vihoissaan. ei nyt ihan ylläolevan mokan kaltasta meininkiä meilläkään sentään mutta tää kirjoitus mut lähinnä ajoi avautumaan pienen romaanin verran hups.

   Lainaa

  110. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Älkää huoliko, kun nää lapset menee kouluun ja jos sillon vielä käyttäytyy samalla tavalla, on heillä psykiatrit ja sossut huolehtimassa ja heidät pumpataan täyteen amfetamiinin johdannaisia.

   Lainaa

  111. Ujo ja kiltti 8.3.2014 18:32
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Mä oon ollut huippukiltti, eikä äidillä ollut aikaa minua kasvattaa, kun vanhin veli (MBD) vei niin paljon aikaa. Minua kehuttiin hyvin kasvatetuksi, mutta tosiasiassa olin vain helkutin ujo enkä uskaltanut koskea mihinkään. En koskenut edes neuvolassa leikkimiseen tarkoitettuhin leluihin, vaan muistan itsekin kun terkkari tuli sanomaan että niillä voi leikkiä ja vasta sitten uskalsin. Minä uskoin kaiken kerralla, eikä ikinä ole selkään annettu tai vastaavaa, olin vain kiltti. Nuorempi lapseni oli samanlainen, mutta olen ollut äitiäni viisaampi ja rohkaissut enemmän. Hänestä onkin tullut sosiaalisempi kuin minusta.

   Lainaa

  112. Tulos: +1 (15 ääntä)
   vitu aasi kyllä jos totta on ;)

   Lainaa

  113. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Mosander: Ja mitä siihen vapaaseen kasvatukseen tulee, se buumi taisi olla oikeasti 70-luvun alkupuolella kun Summerhillistä kuultiin täällä pohjolan perukoillakin. Että siitä voi itse kukin laskeskella minkä ikäisiä ne vapaan kasvatuksen monilukuisimmat hedelmät mahtavatkaan nykypäivänä olla.
   Näinhän se on. Vapaata kasvatusta ei ole annettu sitten 70-luvun, ja silloinkin sitä taisivat harrastaa täällä meillä perin harvat. Mutta ihmeellisen syvät haavat jo tämä sanapari tuntuu lyöneen joidenkin ihmisten sieluun, kun se kaikkialla nähdään syynä lasten ja nuorison huonoon käytökseen.

   Lainaa

  114. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Sini: Jopas on kamalia ihmisten kommentit. Itselläni on,neljä lasta joista suurimmalla osalla synnynäisiä neurologisia ongelmia. Noin hurjaa meillä,ei vielä ole ollut, mutta ymmärrän hyvin, että jollain voi olla. Kasvatus meillä on takuulla parempaa kuin kenelläkään tuntemistani kiltit lapset omaavista perheistä. Silti erityislapselta välillä irtoaa käsittämätöntä käytöstä kaupassa. Ne on raskaita päiviä jolloin ei vain ole mahdollista jättää sen paremmin lapsia kotiin kuin ruokiakaan ostamatta. Olen järkyttynyt kuinka ilkeitä ihmiset olette! Mistään soveltuvuustestistä vanhemmaksi ei ole apua jos lapsella on jokin sairaus tai vamma jolle kukaan ei mahda mitään. Jonakin päivänä Se napsahtaa omalle kohdallesi ja saat tuta kaikki sen halveksunnan jota nyt syydät meidän muutenkin kymmenkertaisesti kuormitettujen ja silti sinua paremmin kasvattavien niskaan. Lopputulos ei johdu pelkästään äidin taidoista.
   Ehkäpä täällä on ihmisten pointtina ollut se, kuinka lepsusti ko. äiti suhtautuu lastensa tuhoihin kaupassa ja teeskentelee ettei tuntisi niitä, kun järkevänä ihmisenä hän myöntäisi myyjälle tapahtuneista ja korvaisi vahingot.

   Lainaa

  115. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Rimanen: Vapaa kasvatus on kyllä eriasia kuin että ei ole kasvatettu on kyllä eriasia kuin ei kasvatusta ollenkaan. Tämä wikipediasta: Vapaa kasvatus – väärinymmärrettynä Väärinymmärretystä vapaasta kasvatuksesta voidaan puhua silloin, jos lapsi hallitsee kasvattajiaan omien mielihalujensa mukaan. Lapsi pitää ohjat käsissään ja hyppyyttää kasvattajiaan. Vanhemmat toteuttavat hyvää tarkoittaen lapsen kaikki toiveet, eikä lapsi pääse kehittymään normaalia elämässä tarvittavaa turhautumien sietokykyä. Pienetkin vastoinkäymiset ja pettymykset aiheuttavat tällöin lapsessa ahdistusta ja masennusta, mikä voi ilmetä hyvinkin vahvoina käyttäytymisongelmina ja raivon purkautumisena. Kasvatus saattaa ilmetä myös ehdollisena toimintana, jolloin lapsi käy kauppaa erilaisista asioista: tekemisistä seuraa vastapalveluja.
   Mikä sitten on oikea termi? Kasvatuksen puute?

   Lainaa

  116. Tulos: +3 (11 ääntä)
   kana: Älkää huoliko, kun nää lapset menee kouluun ja jos sillon vielä käyttäytyy samalla tavalla, on heillä psykiatrit ja sossut huolehtimassa ja heidät pumpataan täyteen amfetamiinin johdannaisia.
   Amfetamiinijohdannaisia ylivilkkaille lapsille.....? Hyvä, siitä on varmasti apua.

   Lainaa

  117. Tulos: -14 (32 ääntä)
   Olis taas voinu jättää kommentit lukematta. Nauru kuoli samalla sekunnilla kun näki 2 ylintä - ja niiden tuhannet tykkäykset. Sitä luulisi ja toivoisi, etteivät ihmiset jatkuvasti katsoisi maailmaa niin kapeasti: "Mä tunnen/tiedän yhden henkilön, ehkä jopa itseni, jonka elämä ei ole samanlaista kuin tämä toinen ihminen kertoo omansa olevan. Tämä ihminen siis elää väärin!" Minä en tunne enkä tiedä Riikkaa, mutta tiedän, että jotkut lapset ovat ääripäitä. Ääripäiden väliin mahtuu myös monenlaista menijää, ei ole pelkkää mustaa ja valkoista. Kaikki lasten käytös ei johdu pelkästään vanhemmista. Kaikki vanhempien käytös ei johdu pelkästään mielenterveysongelmista. Ja yleensä normaali perhe-elämä ei ole kuin suoraan Supernannyn kasvatusoppaista. Joku valitti, kuinka tämän mokan lapsia ei ole kaupassa ollenkaan komennettu? Mutta mitäs tuossa alussa sanotaankaan? Karkkihyllyiltä
   päästään pienen taistelun jälkeen eteenpäin.
   Itse ymmärsin tämän niin, että äiti on tosiaan komentanut lapsiaan jatkamaan matkaa. Eikä ilmeisestikään ole hövelisti suostunut ostamaan lapsille kaikkia niiden tahtomia karkkeja, kerta asiasta on _taisteltu_. Jos pojat olisivat saaneet tahtonsa läpi ja kärryt täyteen karkkia, ei niiden kenties olisi tarvinnut jäädä sinne pitkäksi aikaa riehumaan? Useat ovat ihmetelleet, kuinka äiti saattaa KÄVELLÄ LAPSEN OHI HUOMIOIMATTA LAPSEN HUONOA KÄYTÖSTÄ?! Paitsi että erinäiset kasvatusoppaat käskevät juurikin niin toimimaan (*tietoinen ignoraus sille, että poika "tuhosi" pääsiäismunia*) tekstissä mainitaan myös:
   ...ja huutaa kovaan ääneen: "Nyt on äiti sulle sitä munaa tarjolla!"
   Eipä tekisi minunkaan mieleni tuntea lastani sillä hetkellä. Ehkä sitten taas hetken kuluttua, kun kaikki muut asiakkaat ovat lakanneet katseellaan etsimästä kuulutettua munahaukkaa.
   Eeli ja Aku tyrkkäävät jonkun mummon korin nurin
   "Sillä hetkellä se tuntui hyvältä idealta." Olen itsekin ollut impulsiivinen lapsi. Juossut randomisti autotielle, kivittänyt autiotalon ikkunoita rikki, pihistänyt postia naapureiden laatikosta, jne. Olin silti myös hyvin ujo ja yleensä rauhallinen. Joskus lapset vaan saavat näitä kuningasajatuksia.
   Elä varasta sitä lasta!
   Tuolle nauroin vedet silmissä :'D Onhan meitä nyt jo kolme henkilöä tähän ilmoittautunut, jotka löysivät tekstistä huumoriakin, silkan haukkumisen sijaan. Tosin ihmettelen, miksei kukaan ole haukkunut kyseistä mummoa maan rakoon; onhan se sentään kamalan rasistista ajatella, että tummaihoiset ihmiset ovat kaupoissa liikkeellä nimenomaan lastensieppaamisaikeissa? Hyi olkoon noita huonosti kasvatettuja yli 60-vuotiaita ;O
   Siellä se istuu tyytyväisenä viereisessä autossa. Huutaa kuskia katsomatta...
   Olisiko mahdollisesti ollut kyse vahingosta? En näe, että kukaan lapsi tahallaan kömpisi vieraseen autoon. Papan auto on voinut olla vaikkapa saman värinen kuin perheen oma auto, ja lapsi on hämmentynyt kahden auton välissä seistessään, että kumpaan pitikään nousta? Itseäni pelottaa moisen mokan mahdollisuus siinä määrin, että omaa autoa kohti kulkiessa tarkistan värin lisäksi myös rekkarin, tavarat takapenkillä ja mahdollisesti vielä kuskinkin, etten vahingossakaan joutuisi tuollaiseen tilanteeseen. En edes muista, olenko joskus oikeasti mennyt väärään autoon, mutta jostain on pelko tullut. Ehkä Eelikin oppii vastedes olemaan varovaisempi :I Ja vielä viimeisiksi sanoikseni niille, jotka ihmettelevät, kuinka ihminen ei voi päästä kauppaan ilman lapsia? 1. Ehkä pääseekin. Ehkä lapset siksi käyttäytyvät huonosti, koska tilanne ei ole heille arkinen rutiini. 2. Ehkä ei yksinkertaisesti pääse. Minä en pääse. Minulla on tytär, jonka kanssa totisesti olen 24/7. Kukaan ei auta. Puoli vuotta sitten tyttö oli kuumeessa, kuin myös, ja ankaran VAATIMISEN jälkeen sain 10 min kävelymatkan päässä asuvan äitini tulemaan meille siksi aikaa, kun juoksin pikaisesti kauppaan. Oli niin kauhea rasitus 45-vuotiaalle, terveelle mummille, ettei kuukauteen jaksanut soittaakaan :I 3. Sossun/neuvolan tarjoama apu. Riippunee ihan paikkakunnasta. Toisaalla resurssit eivät riitä, ja voit saada kotiapua 2h/kk. Toisaalla kotiapu ei kuulu toimenkuvaan, tarjotaan vain keskusteluseuraa. Ja jos oikein paskasti käy, saa kotiinsa jonkun yli-innokkaan kukkahattutädin, jolle väsymyksestä ohimennen mainittaessa herää huoli: Olisiko perheessä lastensuojelulle tarvetta? (totaali-yh:n on muuten aika vaikea pitää puoliaan sossujen ylireagointia vastaan, koska tukiverkkojen puute on paitsi oiva argumentti heille, myös valitettava fakta siitä, ettei kukaan tule puolustamaan ja todistamaan häntä hyväksi äidiksi) Joten pähkinänkuoressa: Look outside the box.

   Lainaa

  118. Tulos: -9 (15 ääntä)
   Ai niin, pitää nyt myös tietenkin mainita: Minun tyttäreni käyttäytyy kaupassa suhteellisen hyvin. Se on meille arkirutiinia. Hän istuu - tai kiemurtelee, kuitenkin omasta tahdostaan - autokärryissä, höpöttää, huutelee itsekseen, osoittelee joskus sormella ja tahtoo hiplata tavaroita ohi ajettaessa. Karkkihyllyillä olen tarkkana ettei "vahingossa" pihistä mitään, mutta olen myös ottanut tavaksi ostaa tytölle kotimatkaa varten pienen suklaapatukan. Ja/tai pillimehun mehuhyllyltä, joka itseasiassa onkin nykyään suuremmassa suosiossa. Tyttö on joskus tykännyt myös ottaa omat pikkukärryt, mutta niiden kanssa on tullut useammin hankaluuksia, kun ei sitten jaksaisikaan työntää ja kävellä/tahtoo kävellä tai juosta väärään suuntaan. Lempeästi ohjaan ja määrätietoisesti käsken, mutta yleisesti ottaen kiltti tyttäreni osaa olla myös äärimmäisen kovakorvainen. Omasta näkökulmastani katsoen kauppareissut kuitenkin sujuvat ihan tarpeeksi hyvin ja häpeilemättä. Varmasti VOISIN olla parempikin kasvattaja, mutta en toistaiseksi näe syytä ylenpalttiselle sääntöjen latelemiselle & niistä kynsin hampain kiinni pitämiselle, kun tyttö on kuitenkin vielä niin pieni, yleensä kiltti, eikä toistaiseksi kovin impulssiivinenkaan. En jaksa nipottaa ja "ennaltaehkäistä", käsken sitten kun on tarvis. Jos se tekee sen, että eräänä päivänä tyttäreni kaataa kaupassa random mummon korin, pyydän anteeksi ja teen parhaani ettei kaataisi enää.

   Lainaa

  119. Tulos: -4 (10 ääntä)
   ...ennenkuin joku ehtii kysymään: Aiempi kilometrikommenttini näkyy mennen roskaposteihin <w< Kyllä se sieltä vielä joskus, ehkä toivottavasti...

   Lainaa

  120. Tulos: -2 (16 ääntä)
   Enemmänkin käy vain sääliksi. Tiedän, kuinka rankkaa on olla yksinhuoltaja (ja minulla ei tuolloin ollut kuin yksi vilkas poika). Paistaa väsyminen ja turhautuminen kyllä statuksesta. Missä on isä? Vaikka olisi kuinka erottu, kasvatusvastuu on silti molemmilla vanhemmilla. Ihan kuin avo/avioliiton aikanakin. Kummallisesti se vastuu silti aina sysätään äidille...

   Lainaa

  121. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Miumau: No jopa on ihmiset helppoja tuomitsemaan.. Erityisopettajana ja äitinä tiedän oikein hyvin, että lapsilla tuppaa olemaan myös kasvatuksesta huolimatta oma tahto ja oma persoonallisuutensa. Osa penskoista on vaan vittumaisia, ärsyttäviä, huutavia ja riehuvia kakaroita. Totta kai käytöstä on mahdollista kasvatuksella jonkun verran hallita, mutta ei se yksi ihminen ihmeisiin pysty. Kyllä se totuus teillekin iskee vasten kasvoja jonain päivänä, kun teidän oma Ville Vallattomanne vetää herneet nenään kaupassa kaiken kasvatuksen ja kurinpidon jälkeen (yleisestiottaen se “ympäri korvien” antaminenhan lapsen käytöstä usein parantaakin! Päälle opettaa vielä hienoa esimerkkiä miten toisia sopii kohdella.). Ja voitte olla varmoja, että jokikinen jonossa miettii sillä hetkellä “h*lvetti kun noita lapsia ei osata kasvattaa enää”. Onnea!
   Kyllä, ei lapsien persoonallisuutta voikkaan oikein muuttaa, mutta se ettei kertomuksen mukaan edes kielletä, mennään ohi kuin ei tuntisikaan. Hyvää vanhemmuutta todellakin.. Ja paskat.

   Lainaa

  122. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Miten joku kehtaa iloittaa julkisesti, että on kasvattannu lapsensa päin vittua?

   Lainaa

  123. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Joko tämä on huomiohuorausta, eikä koskaan ole tapahtunut, tai sitten kyseessä on joko vapaan kasvatuksen hedelmät tahi todella vakavista ongelmista kärsivät lapset. Jos viimeinen, niin pitäisi olla lääkäreiden ja terapeuttien hoidossa, vähintään.

   Lainaa

  124. True story 15.3.2018 8:39
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Mosander: Ja mitä siihen vapaaseen kasvatukseen tulee, se buumi taisi olla oikeasti 70-luvun alkupuolella kun Summerhillistä kuultiin täällä pohjolan perukoillakin. Että siitä voi itse kukin laskeskella minkä ikäisiä ne vapaan kasvatuksen monilukuisimmat hedelmät mahtavatkaan nykypäivänä olla.
   Eli siis, vapaan kasvatuksen hedelmät kasvattaa uusia vapaan kasvatuksen hedelmiä.

   Lainaa

  125. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Shit mikä lorppa äippä, hyvi osaa kasvattaa pentunsa

   Lainaa

  126. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Biölöögi: Nuin siinä käy kun ei kuria pidetä vauvasta asti, että oma vika. Ja jos tuommoiset kakarat meikäläisen koti siwalle eksyy niin tietääpähän käyneensä :D
   Ihan mielenkiinnosta miten kuritat vauvaa ja miksi?
   Vittu ihme jengiä, ei pidä antaa typeryyden olla tekosyy olla ajattelematta.

   Lainaa

  127. Kaikkivaltias kilpikonna 19.7.2020 18:41
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   imrah: Ihan mielenkiinnosta miten kuritat vauvaa ja miksi?Vittu ihme jengiä, ei pidä antaa typeryyden olla tekosyy olla ajattelematta.
   Missä sanottiin että kurittaa vauvaa? Aivan. Näit jotain mitä ei ollut, niin pistit silmät kiinni ja täysi sokea raivo päälle.

   Lainaa

  128. Kirjautumaton sorsa 19.7.2020 21:17
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   imrah: Ihan mielenkiinnosta miten kuritat vauvaa ja miksi?Vittu ihme jengiä, ei pidä antaa typeryyden olla tekosyy olla ajattelematta.
   Kurin pitäminen ei todellakaan tarkoita kurittamista.

   Lainaa

  129. Tulos: +1 (1 ääni)
   Miumau: No jopa on ihmiset helppoja tuomitsemaan.. Erityisopettajana ja äitinä tiedän oikein hyvin, että lapsilla tuppaa olemaan myös kasvatuksesta huolimatta oma tahto ja oma persoonallisuutensa. Osa penskoista on vaan vittumaisia, ärsyttäviä, huutavia ja riehuvia kakaroita. Totta kai käytöstä on [...]
   Herneet nenään kaupassa = tuhota toisten omaisuutta, haukkua ihmisiä jne.?

   Lainaa

  130. Asuttu pöllö 4.8.2022 0:50
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   nana: Miksi ne 2 ja 3 vuotiaat lapset juoksenteli kaksin pitkin kauppaa? Eikö äiti jaksanut nostaa kumpaakaan kärryyn? Sitä vartenhan ne ostoskärryt siellä kaupassa on. Jos äidillä on kerran noin monta ystävää, jotka häntä puolustaa ja tietää tilanteen, missä ne ystävät olivat kun äiti meni kauppaan? Kaksi [...]
   No voi nyt vittu. Jos on yh niin ei voi käydä kaupassa muuta kuin silloin, kun joku ystävä ehtii/jaksaa/viitsii tulla tueksi? Onpa kiva, että sinulla on tukiverkkoa sellaiseen toimintaan, et joku tukee arkeasi joka viikko tai jopa useita kertoja viikossa. Kaikilla muilla ei ole. 
   Jos pistät lapsen kärryyn, hän joko huutaa siinä täyttä kurkkua koko reissun, koetapa siinä sitten saada pidettyä pää kasassa, että saat kaikki tarvittavat ostokset haalittua kasaan, tai hän nousee seisomaan vaarantaen henkensä siinä. 
   Jos sinä olet halunnut kiduttaa lasta yksivuotiaasta alkaen sitomalla hänet rattaisiin silloin, kun hän haluaa harjoitella kävelemistä, se ei tarkoita, että muut tekevät niin. 
   Ja ADHD tai muut erilaiset ominaisuudet esiintyvät eri ihmisillä eri tavoin. Joku lapsi voi olla oikeasti vaikeampi kuin sinun ADHD-kullannuppusi, jonka olet saanut kahlehdittua istumaan niihin kärryihin. 
   Minun kolmevuotias ADHD:ni kiipesi hyllyjä pitkin ylös. En tosiaan saanut pidettyä rattaissa, mutta onneksi, ONNEKSI meillä oli toinenkin aikuinen, joten kaupassa pystyttiin ja onkin käyty koko lasten eliniän ajan ilman lapsia lähes joka kerta. Sillä heti kun silmänsä kääntää, ajetaan esim. Ostoskärryllä vahingossa päin pyörillä kulkevaa sovituspeiliä, joka kaatuu ja särkyy. Olin kieltänyt monta kertaa koskemasta kärryyn ja kun se lähti liikkeelle, karjuin täyttä kurkkua pysäytysohjetta, mutta en kerennyt väliin juostenkaan. Eihän sille lapselle voi kenkiä ostaa ilman, että hän on mukana. Onneksi en joutunut peilin maksumieheksi, ei olisi ollut varaa.
   Ja tosi kätevää on tietty myös viedä yksi lapsi kerrallaan sinne kauppaan, että voi sitten sovitusta puuhatessa olla varma siitä, ettei toiset lapset tee tuhojaan. 
   Sitten ihmetellään, kun vanhemmat kokevat paineita, kun ihan normaaleista asioosta tullaan päivittelemään, että eihän noin voi olla, olet huono vanhempi jne. Eikä apuakaan uskalleta pyytää väsymykseen, kun ihan oletuksena on aina itse huono vanhempi. 
   Valoja tauluun  ihmiset. Ei tarvitse aina syytellä, kun ette mitään erityislapsista ymmärrä!

   Lainaa

  131. Viehkeä Nauris 23.7.2023 22:03
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Asuttu pöllö: No voi nyt vittu. Jos on yh niin ei voi käydä kaupassa muuta kuin silloin, kun joku ystävä ehtii/jaksaa/viitsii tulla tueksi? Onpa kiva, että sinulla on tukiverkkoa sellaiseen toimintaan, et joku tukee arkeasi joka viikko tai jopa useita kertoja viikossa. Kaikilla muilla ei ole.  Jos pistät lapsen kärryyn, hän joko [...]
   Mitäs oot yh? Ois varmaan kannattanu pitää jalat ristissä, kun ei voi omista kupeiden vahingoistaan huolehtimaan.

   Lainaa

  132. Kolmen Ilon Kalori 23.7.2023 22:03
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Niin Riikkan, kuin Riikan lapsetkin pitäisi ehdottomasti jälkiabortoida. Mieluiten heti.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lapset, kauppa, lapsi, äiti, auto, kaupassa, mummo, vanhus, karkki