Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Turvallisesti moottoripyörällä

Mikä voisikaan mennä pieleen, kun ajaa 150 km/h neljänkympin alueella?
Turvallisesti moottoripyörällä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 91 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1823 (1875 ääntä)
   Mikä kumma tekee niiden liikennesääntöjen noudattamisesta niin pirun vaikeaa?

   Lainaa

  2. Anonyymitapio 2.5.2013 0:38
   Tulos: +1343 (1371 ääntä)
   Sami, mitä helvettiä?

   Lainaa

  3. Tulos: +465 (639 ääntä)
   Itse eläinrakkaana pidin kiinni tuosta "motskarilla on helpompi väistää"-jutusta ja kerran linnun lentäessä turhan lähelle ajoin suosiolla ojaan ettei linnulle kävis mitään... Noh ei se poikaystävä oikeen tajunnu tätä älynväläystä :D

   Lainaa

  4. Tulos: +174 (214 ääntä)
   "moottoripyörä on moottoripyörä skootteri on lälläripyörä"..vai tässä tapauksessa auto?

   Lainaa

  5. Tulos: +795 (807 ääntä)
   Just kaikki tommoset Samit pois liikenteestä! - Motskarilla on helpompi väistää. - … - Oma vika, jos kuolen. - … - Turvatyynyt pelastaa. - ... - Kyllä mä osaan hallita autoa. Ei.

   Lainaa

  6. Tulos: +497 (503 ääntä)
   Nyt Sami järki käteen. .....Motskarilla on helpompi väistä..... go home Sami and stay there.

   Lainaa

  7. Tulos: +413 (457 ääntä)
   Ai kevaritki jo kulkee 150km/h? Juu tuupa näyttää kuinka moni...

   Lainaa

  8. Tulos: +215 (227 ääntä)
   itku tulee..

   Lainaa

  9. Tulos: +401 (421 ääntä)
   Jännä, että näin nettipoliisinkin aikakaudella ihmiset jaksavat yhä retostella netissä hurjilla ylinopeuksillaan ja muilla.

   Lainaa

  10. Tulos: +326 (338 ääntä)
   Harvoin toivon kenellekään sattuvan mitään pahaa, mutta Samin olisi varmaan ihan hyvä joskus kolaroida. Sen verran vaan, että tajuaa, että motskarit ei ole niin coolia ja parasta, että kannattaa sen takia pelleillä omalla ja mahdollisesti myös jonkun muun hengellä...

   Lainaa

  11. forever_young 2.5.2013 1:09
   Tulos: +301 (309 ääntä)
   Tahallista tyhmyyttä. Isabellan sanoin, - "helppo itsemurha jos ei muuta", niimpä mutta kun olisikin vain itsemurha eikä aiheuttaisi hengenvaarallisia tilanteita muille tielläliikkujille/kyydissä oleville matkustajille. Luonnollista karsintaa, jos muut eivät kärsi.

   Lainaa

  12. Tulos: +322 (332 ääntä)
   Sami taitaa olla elämän kovan koulun kasvatti. Ei jeesus mikä tampio.

   Lainaa

  13. Tulos: -61 (85 ääntä)
   Kyyistä.

   Lainaa

  14. Tulos: -33 (115 ääntä)
   Itte ajattelin että jos joku ajaa mopolla persuksessa kiinni ni vois vetää äkkijarrutuksen.

   Lainaa

  15. Tulos: +352 (356 ääntä)
   Ei moottoripyörissä ole mitään vikaa, jos kuljettajalla ei ole asennevammaa. Mikä tahansa liikennöintiväline on perseestä, jos kuljettajan asenne on vaarallinen. Yleensä tällaiseen "kyllä minä osaan ajaa"-asenteeseen kuuluu myös harhaluulo "ei mulle koskaan mitään käy!". Huono yhdistelmä. Kannattaisi vilkaista sitä Toistaiseksi tuntemattomasta syystä-ohjelmaa joskus. Eikun, eihän mulle voi koskaan käydä mitään...

   Lainaa

  16. Tulos: +207 (215 ääntä)
   Hieno homma, että nämä vatipäät vaarantavat myös muiden hengen siellä liikenteessä. Kivaa tyyliin halvaantua sen takia, että jonkun mielestä nopeusrajoituksilla sun muilla liikennesäännöillä ei ole mitään väliä, kunhan vaan on parasta.

   Lainaa

  17. Tulos: +293 (293 ääntä)
   "moottoripyörät pitäs kieltää laissa!!" no ainakin 150km/h vauhdilla ajaminen 40km/h alueella pitäis kieltää! eikun... se on jo kielletty

   Lainaa

  18. Minä ite 2.5.2013 5:16
   Tulos: +241 (245 ääntä)
   Hautausmaalla on monta "Samia" ja Samin kaltaisten tappamaa henkilöä.

   Lainaa

  19. Tulos: +151 (155 ääntä)
   En voi rehvastella virheettömällä ajohistorialla, mutta kyllä kaiken maailman kusipäitä mahtuu tämän maan teille. Mulla oli isimeitin-rukous herkässä kerran kun ajelin auto täynnä jengiä kotia kohden. Siinä sitten tajusin että joku sami lähestyy prätkällä takavasemmalta vitun lujaa ja itse lähestyin korokkeellista suojatietä. Vastaantulijoita oli koko ajan. Kun se sami tuli rinnalle, katsoin viisaimmaksi jarruttaa, väistää penkkaa kohti ja rukoilla. Se ehti juuri ja juuri omalle puolelle ennen koroketta ja katosi taivaanrantaan. Kyydissä olleen naisen punainen tukka vain lepatti viimassa. Hetkeä myöhemmin ohi pyyhkäisi toinen prätkä hieman erilaisella valovarustuksella.

   Lainaa

  20. Minä ite 2.5.2013 5:48
   Tulos: +240 (242 ääntä)
   JK: En voi rehvastella virheettömällä ajohistorialla, mutta kyllä kaiken maailman kusipäitä mahtuu tämän maan teille. Mulla oli isimeitin-rukous herkässä kerran kun ajelin auto täynnä jengiä kotia kohden. Siinä sitten tajusin että joku sami lähestyy prätkällä takavasemmalta vitun lujaa ja itse lähestyin korokkeellista suojatietä. Vastaantulijoita oli koko ajan. Kun se sami tuli rinnalle, katsoin viisaimmaksi jarruttaa, väistää penkkaa kohti ja rukoilla. Se ehti juuri ja juuri omalle puolelle ennen koroketta ja katosi taivaanrantaan. Kyydissä olleen naisen punainen tukka vain lepatti viimassa. Hetkeä myöhemmin ohi pyyhkäisi toinen prätkä hieman erilaisella valovarustuksella.
   Näinhän se on, että muiden kuskien ajo- ja väistelytaidot ovat pelastaneet Samin monta kertaa ja sitten tuo toope kuvittelee osaavansa ajaa. Mutta kalliot ja puut eivät väistä.

   Lainaa

  21. Tulos: +62 (68 ääntä)
   Eiköhä se ole jo sanomattakin selvää, että kannattaa niitä liikennerajoituksia totella. Ei koskaan tiedä kuka tulee vastaan, eikä tuosta kovinkaan kauan ole edes aikaakaan, kun tällainen tapaus sattui: http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/28250-moottoripyorailija-menehtyi-kolarissa-noljakassa Moottoripyörissähän siis ei ole vikaa, tuossa asennevammassa tosin on!

   Lainaa

  22. Tulos: +32 (64 ääntä)
   tööt: Ai kevaritki jo kulkee 150km/h? Juu tuupa näyttää kuinka moni…
   Kyllä kevarini kulkee 150km/h, mutta en ole niin tyhmä, että ajaisin niin lujaa 40 km/h rajoituksella...

   Lainaa

  23. Tulos: +82 (86 ääntä)
   Mikä toi nyt muka oli, "ei niillä liikennesäännöillä oo mitään väliä"?

   Lainaa

  24. Tulos: +116 (118 ääntä)
   Just tällaset vatipäät saa jengin halveksimaan meitä kaikkia motoristeja. Sakinhivutus, jos ei luonnonvalinta korjaa pian!

   Lainaa

  25. Tulos: +81 (87 ääntä)
   Sami on ehkä maailmankaikkeuden kovin jätkä. Ainakin omasta mielestään.

   Lainaa

  26. Sillälailla 2.5.2013 11:19
   Tulos: +64 (72 ääntä)
   Sami saa syöksyä sementtiin sen motskarinsa kanssa.

   Lainaa

  27. Tulos: +39 (69 ääntä)
   Joo ajele vaan päiväkodin lähellä sataaviittä kymppiä mutta muista se että jos satun näkemään sinut niin ajelet loppu elämäsi pyörätuolilla

   Lainaa

  28. Tulos: +70 (70 ääntä)
   Onneksi Sami mitä luultavimmin harventaa piakkoin itsensä, mikäli on niin "taitava" kruisailija kuin väittää olevansa. Rock on, luonnonvalinta.

   Lainaa

  29. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Eipä tarvii enää ihmetellä liikenneonnemuuksia jos Sami on puikoissa.

   Lainaa

  30. Yli opistö hörhö 2.5.2013 13:14
   Tulos: +101 (103 ääntä)
   Sen haluaisin kyllä nähdä kun sami vetää moottoripyörällä hiekkatiellä 150km/h ja tekee sen helpon väistöliikkeen kun hirvi hyppää eteen. Melkeinpä itseasiassa millä tahansa tiellä. Lähtee nimittäin saman tien lapasesta koko pyörä. Kyllä pitää olla idiootti.

   Lainaa

  31. Tulos: +108 (108 ääntä)
   Niin ja tuon kysymykseen, että kuinka moni motarilla hyppii keskelle tietä? Ei varmaan kukaan. Mut on se jo melko todennäköistä neljänkympin tiellä.

   Lainaa

  32. Tulos: +73 (75 ääntä)
   Ja vaikka itse voisikin siihen tuudittautua että osaisi ajaa erinomaisesti (en kyllä usko että Sami niin hyvä kuski on), niin ei kannata luottaa siihen että muut osaa... Jos siinä neljänkympin alueella tuleekin rattijuoppo vastaan, vaikkapa vain sitä neljääkymppiä, mutta tuiskahtaa silti eteesi kun kaahat 150 km/h lasissa, niin saattaa olla eri luokkaa kuin mitä jos kummallakin olisi nopeusrajoituksen mukainen vauhti. Ja voihan se tietysti olla mitä tahansa, joka tulee eteesi niin nopeasti ettet ehdi reagoida.

   Lainaa

  33. Tekstin Sami 2.5.2013 13:37
   Tulos: -112 (120 ääntä)
   Ihan vain tiedoksenne, en itse omista pyörää tällä hetkellä, enkä ollut tuo henkilö kenen kyydissä Isabella oli 150@40.

   Lainaa

  34. Tulos: +149 (155 ääntä)
   Tekstin Sami: Ihan vain tiedoksenne, en itse omista pyörää tällä hetkellä
   LUOJAN KIITOS.

   Lainaa

  35. Tekstin Sami 2.5.2013 13:51
   Tulos: -108 (110 ääntä)
   Kyllä vois tämänki tänne lataaja kirjoittaa selvennyksen alkuun etten ole kyseinen kuski kenen kyydissä isabella on ollut, laittaisi koko keskustelun tähän eikä vääristelisi sanomiani.

   Lainaa

  36. Tulos: +65 (65 ääntä)
   Tautou: Mikä kumma tekee niiden liikennesääntöjen noudattamisesta niin pirun vaikeaa?
   Aivojen puute. Säännöthän on jouduttu laatimaan nimenomaan ääliöitä varten, fiksut ymmärtävät muutenkin, etteivät ole tiellä yksi ja erehtymättömiä.

   Lainaa

  37. Tulos: +157 (159 ääntä)
   Tekstin Sami: Kyllä vois tämänki tänne lataaja kirjoittaa selvennyksen alkuun etten ole kyseinen kuski kenen kyydissä isabella on ollut, laittaisi koko keskustelun tähän eikä vääristelisi sanomiani.
   No kyllähän sen tuosta tekstistä jo nyt tajuaa. Ei kukaan varmaan luullutkaan, että sinä olit se kuski kun kerran selvästi puhut siitä, että itseKIN olet ajanut noin lujaa. Täällä ihmetellään lähinnä sun asennettasi, ei sitä, kenen kyydissä Isabella oli tai ei ollut.

   Lainaa

  38. Arthur Brown 2.5.2013 14:27
   Tulos: +65 (69 ääntä)
   Sami vois ajaa silla kevarilla sitä 150 km/h jyrkänteeltä alas ihan itse. Ei se ole ongelma, että tekee itsemurhan ajamalla ylinopeutta, vaan se että tappaa sillä autolla tai mopedilla viattoman sivullisen.

   Lainaa

  39. Tulos: +75 (77 ääntä)
   Samin mielestä siis ei oo väliä jos ylittää sallitun ajonopeuden yli 100km/h:lla? Okei. Eiku, mitä helvettiä?

   Lainaa

  40. Tekstin Sami 2.5.2013 14:49
   Tulos: -95 (109 ääntä)
   Kyllä vääristellään taas sanomiani. Kyllä, Olen ajanut ylinopeutta vaan ei se tarkoita että ihannoisin tuollaista kaahailua tai että aina ajaisin ylinopeutta. Tuoki että sillä nopeusrajoituksella ei ole mitään väliä tekstillä yritin vain ilmaista että ylinopeus on ylinopeus, tapahtuipa se motarilla tai muualla. Jos olisi koko keskustelu edes tässä niin tätä koko fm-tekstiä ei olisi.

   Lainaa

  41. Tulos: +9 (29 ääntä)
   :P hmm.. puhutaan 40km/h nopeudesta ja lopussa moottoritiestä... missähän päin on 40km/h moottoritie? O.o

   Lainaa

  42. jukkapalmu 2.5.2013 15:08
   Tulos: +91 (93 ääntä)
   Ja mikä ihme siinä on vaikea ymmärtää että noin pääsääntöisesti täyspäiset naiset/tytöt arvostaa enemmän sitä että ajetaan nätisti kun mielipuolista kaahailua. Nainen yleensä haluaa tuntea olonsa turvalliseksi miehen vierellä niin nää helvetin keskenkasvuset "mulla on lippis johon jätän sen kokotarran lippaan kiinni kun en älyä että se on kokotarra" - finninaamapellet kaahaa minkä ehtii kun se on niin vitun hienoa!!!

   Lainaa

  43. Tulos: +30 (58 ääntä)
   Anonyymitapio: Sami, mitä helvettiä?
   Amis. Sitä helvettiä.

   Lainaa

  44. Tulos: +89 (93 ääntä)
   Sami, et pysty kyllä enää mitenkään seivaamaan puheitas. Osoitit jo kuinka typerä olet!

   Lainaa

  45. Tulos: +53 (55 ääntä)
   Sami on niitä poikia, jotka kuolee nuorena...

   Lainaa

  46. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Alpha as fuck

   Lainaa

  47. Tulos: +68 (70 ääntä)
   hoopo: Sami on niitä poikia, jotka kuolee nuorena…
   ihan sama, kuhan ei tappaisi muita tyhmyydellään.

   Lainaa

  48. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Sami, pidä nyt se turpasi kiinni

   Lainaa

  49. Tulos: +56 (56 ääntä)
   Ihme touhua Samilta.. Vaikka itsekkin harrastan moottoripyöräilyä, niin en silti aja kuin hullu. Liikennesäännöt on tehty tuomaan turvallisuutta ja estämään onnettomuuksia. Järki käteen nyt.

   Lainaa

  50. esmaistuumopokeulii 2.5.2013 17:49
   Tulos: -25 (37 ääntä)
   tööt: Ai kevaritki jo kulkee 150km/h? Juu tuupa näyttää kuinka moni…
   2-T TT KOTKA AAVIKKOVÄLEILLÄ MONSTERITARRALLA (+20hp) JA VIRIKATTEILLA ÄLÄKÄ UNOHDA KAMPIKAMMION KATTOVALOA SEKÄ VIRIKYTKINTÄ

   Lainaa

  51. Tulos: +55 (55 ääntä)
   Sami on just näitä KOFF-lippis päässä ajavia urpoja, jotka kuvittelevat hallitsevansa menopelinsä täydellisesti. Vakiolausahdus on joku "MULLE MITTÄÄ KÄY KYL MÄÄ TIÄN MITÄ MÄÄ TEEN!" No kun et vittu tiedä.

   Lainaa

  52. Tulos: +68 (68 ääntä)
   Tekstin Sami: Kyllä vääristellään taas sanomiani. Kyllä, Olen ajanut ylinopeutta vaan ei se tarkoita että ihannoisin tuollaista kaahailua tai että aina ajaisin ylinopeutta. Tuoki että sillä nopeusrajoituksella ei ole mitään väliä tekstillä yritin vain ilmaista että ylinopeus on ylinopeus, tapahtuipa se motarilla tai muualla. Jos olisi koko keskustelu edes tässä niin tätä koko fm-tekstiä ei olisi.
   Sami, älä selitä. Ei täällä kukaan vääristele sanomisiasi, ihan voit katsoa peiliin, jos sinut on 'ymmärretty väärin'. Korjaa asenteesi ja jos ei muuta, niin mieti seuraavalla kerralla ennen kuin kommentoit, ettei tarvii koittaa paikkailla ja selittää mustaa valkoseks, kun homma kosahtaa 'julkiseks'.

   Lainaa

  53. Tulos: +52 (52 ääntä)
   Juuri tuollaisia idiootteja on vaikka miten monia. "Siis hei kyl mä niinku voin ajaa miten haluan kun mä osaan ajaa". Mutta kun liikenteessä liikkuu muitakin. He eivät osaa lukea ajatuksiasi ja tiedä mitä aiot. Siksi voit ajaa jonkun sellaisen päälle, joka yrittää väistää sinua peloissaan. Samalla tapaa velvoitan aina kaikkia omassa autossani kyydissä istujia pitämään turvavöitä. Vaikka minä luotan omaan ajokykyyni, en voi luvata kenellekään ettei joku muu aja kylkeeni.

   Lainaa

  54. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Sami on tuollainen tyypillinen lippalakkipäinen bensalenkkari. "Mun kevari kulkee kahtasataa ja ajan vi**u missä haluun nii kovaa ku haluun." Isabellan kuski myös samanmoinen. Varmaan ollut ihan kunnon varusteetkin päällä (not). Onneksi evoluutio usein toimii tässäkin tapauksessa ja karsii liikennekuolemilla ne pahimmat idarit. Kunhan eivät vain veisi sivullisia mukanaan. :(

   Lainaa

  55. Tulos: +49 (49 ääntä)
   Vai että on moottoripyörä turvallisempi onnettomuustilanteissa... Samilla on realiteetit nyt jotenkin vinksallaan.

   Lainaa

  56. Töötontyhmä 2.5.2013 21:12
   Tulos: -16 (24 ääntä)
   tööt: Ai kevaritki jo kulkee 150km/h? Juu tuupa näyttää kuinka moni…
   öö.. Kaikki 2t kyykyt ja sit kaikki kisapiikit? Täystehoisina tietenkin, ja siitä on turha ulista sillä 90% 2t piikeistä on täystehoisia.

   Lainaa

  57. Tulos: +26 (32 ääntä)
   hoopo: Sami on niitä poikia, jotka kuolee nuorena…
   Sami on niitä poikia, jotka nuolee nuorena. Ei ku vittu kuolee, nyt meni angsti pilalle.

   Lainaa

  58. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Tuossa joku mainitsi, että miten motarilla joku voisikaan hiipparoida ympäriinsä: meillä autokoulussa vanhempi ajo-opettaja kertoi, kuinka oli pimeällä ollut oppilaan kyydissä motarilla/valtatiellä. Oli sitten käskenyt vaihtamaan pitkät lyhyiksi vastaantulijaa varten, ja kun oppilas sitten vaihtoi pitkät takaisin vasta vastaantulijan mentyä ohi, joutui opettaja tarttumaan hengenhädässä rattiin, sillä valokeiloihin oli ilmestynyt vanha, resuisissa vaatteissa toikkaroiva mies. Tarina ei kerro miten tämä herra oli motarille eksynyt, mutta opettaa hyvin sen, ettei ikinä kannattaisi olla "varma" siitä, ettei tiellä tule mitään odottamatonta vastaan.

   Lainaa

  59. Tulos: -29 (31 ääntä)
   lasis: Nyt Sami järki käteen. …..Motskarilla on helpompi väistä….. go home Sami and stay there.
   kyl se on jos osaa. et oo varmaa sellasest ku vastaohjaus kuulluu?

   Lainaa

  60. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Itsemurhapuput on kaverin mukaan ehkä pahin "uhka" mopoilijoille. Joo onhan se pieni mutta atella kun sellanen lösähtää tohon pyörän alle niin siinä ollaan tosi nopeesti naamallaan. Autossa ei sentään ole tätä vaaraa. Puput juuri siksi, että niillä on tapana juosta tien yli ja samantien U käännös, jotta varmasti jää auton alle.

   Lainaa

  61. Tulos: -56 (62 ääntä)
   Kukkahattutätimäisyyttä havaittavissa... Ei ne moottoripyörät nyt oikeasti niin hirveitä mörköjä ole, vaikkakin 40km/h alueella 150 kuullostaa melko paljolta. Ja kun täällä näitä "asiantuntijoita" on niin hirveästi, niin kyllä kuski joka on yhtään enemmän ajanut pystyy hallitsemaan pyörän 150 vauhdeissa, ja hyvä kuski pystyy hallitsemaan helposti. Ja tööt melko moni piikki kulkee 150 km/h ja ylikin. Ne on tosin täystehoisia 2t piikkejä, eli laittomia, mutta paljon niitä on silti.

   Lainaa

  62. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Niin ja kyllähän motarilla on joskus niitä jotka tahallaan hyppää auton alle. Mutta siis maanteillä varsinkin kulkee ihmisiä ja jotkut esim. vapaana kulkevien koirien kanssa. Ja jotkut hiekkatiet niin kapeita, et helposti osuu reunassakin kulkevaan ihmiseen jos ajaa liian kovaa. Ja sit ne saattaa vielä olla niin mäkisiä et ei ehi hiljentää kun ei näe niitä mäen takana olevia ihmisiä ennen ku ne on ihan siinä lähellä. Et pikkuteillä ei tosissaan kannata hurjastella.

   Lainaa

  63. Tulos: -3 (13 ääntä)
   tööt: Ai kevaritki jo kulkee 150km/h? Juu tuupa näyttää kuinka moni…
   Johan tavalliselle F-mallin satapiikki Gammallekin mitattiin aikoinaan lähemmäs 170 km/h huippunopeus. Ei sillä silti ollut tarvetta moista vauhtia kovin usein ajaa, vähempikin riitti yleensä. Loistava laite mutkatiellä kyllä - isompien pyörienkin jälkeen on joskus sitä ikävä.

   Lainaa

  64. Minä ite 3.5.2013 1:40
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Sami, olet kirjoittanut, " ei sillä rajoitusalueella mitään väliä" ym. Miten tuon voi lisäkommenteilla mitenkään tulkita toisin? Kyllä sinä tuossa lauseessa sanot, että on ihan ok ajella taajamassa miten haluaa, kun kuvittelee itsestään jotain. Sami, hyvä kuski ottaa muutkin huomioon. Onko se ok jos joku ajaa samaa vauhtia itsesi tai läheisesti päälle? Sillä ei ole minkään valtakunnan väliä, kenen kyydissä Isabella oli, ajamalla älyttömiä nopeuksia SINÄ olet hengenvaarallinen. Kaikki ne jotka ovat tappaneet itsensä ja kavernsa, ovat yliarvoioineen omia aijotaitojaan. Hyvä kuski ymmärtää ajaa järkevää nopeutta ja sellaisella ne todelliset ajotaidot ovat. Jos haluaa ajaa kovaa, sitten menee kilparadoille. Siellä on hyviä ja kokeneita kuskia, mutta silti sielläkin porukkaa kuolee. Mieti sitä.

   Lainaa

  65. Minä ite 3.5.2013 6:32
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Vekkuli: Kukkahattutätimäisyyttä havaittavissa…Ei ne moottoripyörät nyt oikeasti niin hirveitä mörköjä ole, vaikkakin 40km/h alueella 150 kuullostaa melko paljolta. Ja kun täällä näitä “asiantuntijoita” on niin hirveästi, niin kyllä kuski joka on yhtään enemmän ajanut pystyy hallitsemaan pyörän 150 vauhdeissa, ja hyvä kuski pystyy hallitsemaan helposti. Ja tööt melko moni piikki kulkee 150 km/h ja ylikin. Ne on tosin täystehoisia 2t piikkejä, eli laittomia, mutta paljon niitä on silti.
   Höpö höpö. HYVÄ kuski ymmärtää rajansa ja ei kuvittele itsestään liikoja. Kuulepas, kokeneita kuskeja kuolee ihan normaalinopeuksillakin. Eiköhän ne kaikki talojen seinään törmänneet ja ihmisten päälle ajaneet taliaivot ole aina olleet omasta mielestään niin erinomaisia kuskeja....yksikään kuski ei pysty uhmaamaan fysiikan lakeja, jos jotain yllättävää tule vauhdissa eteen. Jos luulee, että moottoripyörän pysäyttää tuosta vaan kovassa vauhdissa siihen paikkaan, on sekä SURKEA kuski että TYHMÄ, marst takaisin koulun penkille opettelemaan fysiikkaa. Joillekin se yllätys saattaa kyllä tosiaan olla joku talon seinä.

   Lainaa

  66. Minä ite 3.5.2013 6:37
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Ai niin, unohtui, että mikä pakko se on sinne taajaamiin mennä hurjastelemaan sataaviittäkymppiä? Mitä kicksejä siitä saa? En tänään tappanut ketään, jes olen hyvä kuski. Yritän huomenna uudestaan. 'Toistan vielä, että se, ettei teille ole mitään sattunut, ei johdu siitä, että olisitte hyviä kuskeja, vaan siitä, että oikeasti hyvät kuskit ovat onnistuneet teitä tolloja varomaan ja väistämään.

   Lainaa

  67. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Tux: Eiköhä se ole jo sanomattakin selvää, että kannattaa niitä liikennerajoituksia totella.
   Oliskinkin!

   Lainaa

  68. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Vekkuli: Kukkahattutätimäisyyttä havaittavissa…Ei ne moottoripyörät nyt oikeasti niin hirveitä mörköjä ole, vaikkakin 40km/h alueella 150 kuullostaa melko paljolta. Ja kun täällä näitä “asiantuntijoita” on niin hirveästi, niin kyllä kuski joka on yhtään enemmän ajanut pystyy hallitsemaan pyörän 150 vauhdeissa, ja hyvä kuski pystyy hallitsemaan helposti. Ja tööt melko moni piikki kulkee 150 km/h ja ylikin. Ne on tosin täystehoisia 2t piikkejä, eli laittomia, mutta paljon niitä on silti.
   Kuinka se yhtään enemmän ajanut kuski hallitsee muut tielläliikkujat siten, että osaavat ennakoida sen enemmän ajaneen kuskin ajelevankin 150 km/h:ta 40 km/h:n sijaan - telepaattisesti kenties? Ja kuinkas paljon pitää olla ajanut, että on sellainen yhtään enemmän ajanut, 50 vuotta ja yli 10 Mm joka kesä kenties? Ja ilmeisesti tässä tapauksessa matkustajakin lienee ollut melko kokenut kyydissäistuja, kun pystyi luottamaan siihen, ettei hankaloita pyörän hallitsemista.

   Lainaa

  69. Tulos: -14 (14 ääntä)
   Minä ite: Sami, olet kirjoittanut, ” ei sillä rajoitusalueella mitään väliä” ym. Miten tuon voi lisäkommenteilla mitenkään tulkita toisin? Kyllä sinä tuossa lauseessa sanot, että on ihan ok ajella taajamassa miten haluaa, kun kuvittelee itsestään jotain. Sami, hyvä kuski ottaa muutkin huomioon. Onko se ok jos joku ajaa samaa vauhtia itsesi tai läheisesti päälle? Sillä ei ole minkään valtakunnan väliä, kenen kyydissä Isabella oli, ajamalla älyttömiä nopeuksia SINÄ olet hengenvaarallinen. Kaikki ne jotka ovat tappaneet itsensä ja kavernsa, ovat yliarvoioineen omia aijotaitojaan. Hyvä kuski ymmärtää ajaa järkevää nopeutta ja sellaisella ne todelliset ajotaidot ovat. Jos haluaa ajaa kovaa, sitten menee kilparadoille. Siellä on hyviä ja kokeneita kuskia, mutta silti sielläkin porukkaa kuolee. Mieti sitä.
   En millään puolustele kaahaamista mutta tulkitsin tuon kyllä niin ettei tien nopeusrajoitus tee vauhdista sen vaarallisempaa, sama vauhti se olisi vaikka nopeusrajoitus olisi ollut korkeampikin (tietysti tien pintamateriaali ja muut todennäköiset liikkujat voivat tehdä sen vaarallisemmaksi mutta itse vauhti on sama ja varmaan kyydissä on yhtä vaikea pysyä, se kun tuntui olevan Isabellan ongelma). Kohtasin eilen itse mielenkiintoisen moottoripyöräkaaharin. Ajoi reipasta ylinopeutta eikä halunnut ilmeisesti odottaa kun ylitin katua suojatiellä niin koukkasi sitten vastaantulevien kaistan kautta.

   Lainaa

  70. Tulos: +11 (23 ääntä)
   Olen ehkä jäävi kommentoimaan siinä mielessä että ajan aina autolla +10 tai +20 yli rajoituksen, prätkällä usein enemmänkin ja kesäkaudella vähintään kerran viikkoon kasvaa pirunsarvet päähän ja tulee päästeltyä jollakin suoralla kahtasataa viritetyllä harrikalla, avopotta leukahihnan varassa leijaillen. Ainoa syy miksei ole vielä 25 vuodessa kolissut millään vehkeellä on että taajamamerkin kohdalla loppuu kiire ja ylinopeus kokonaan ja taajaman ulkopuolellakin tulee pidettyä silmät auki ja tilannetaju kohdillaan; ei joka kohdassa ole pakko ajaa kovaa eikä esim. loputtomassa ruuhkassa kannata autolla ohitella kun edellä on silti letkassa varmaan 70 autoa ja 70 tarpeetonta vaaratilannetta jotka eivät mitenkään nopeuta omaa perillesaapumisaikaa. Sit kun lukee näitä "ei rajoituksella ole väliä", "ajoin neljänkympin alueella 150" niin sydämestä kylmää. Vaan kun ei näille voi järkeä puhua niin parempi ehkä että nämä jurpot sitten tappavat itsensä moottoripyörällä kuin jos saisivat useita ulkopuolisiakin hengiltä autolla toilailemalla. Ainoa haitta että nousee kaikkien motoristien vakuutusmaksut sitä myötä.

   Lainaa

  71. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Tiedän kaverin, joka erittäin kokeneena motoristina joutui tilanteeseen, jossa pyörän lähti käsistä 40 km/h vauhdissa. Kaveri törmäsi pyörineen päin aitaa ja alaraajahalvaantui. Viimeksi kuulessa masennus oli jo diagnoosin vaikealla puolella. Pointti on se, että moottoripyörällä olet aina autoihin, puihin, aitoihin ja moneen muuhun nähden altavastaava. Pelkkä kivi tiellä pyörän alla liian kovassa vauhdissa, voi olla viimeinen ajelu. Tämä on vain syytä tiedostaa ennen, kuin päästää itseään liikenteeseen! Ihanaa kuitenkin, että ajokelit jo alkoivat! Ollaan varovasti ja asiallisesti liikenteessä!

   Lainaa

  72. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Tautou: Mikä kumma tekee niiden liikennesääntöjen noudattamisesta niin pirun vaikeaa?
   Aivojen puute. Tuohan näkyy kauas.

   Lainaa

  73. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Jos jollain on niin kiire, että pitää ylinopeutta ajaa niin lähtekööt aikaisemmin. Suomessa kumminkin on paikkoja, jossa saa laillisesti monottaa kulkupelistä enemmän mehua irti. Itseäni ei kiinnosta, jos joku Sami Pekka vetäsee koivua päin ja vihanneksena elintoiminnot lakkautetaan...Valitettavan usein sivullinen uhri on mallikansalainen, jonka pahin rike on se +5 km/h ja sekin kuitataan ohituksessa. Kaksipyöräiset on hienoja kulkupelejä, mutta suosittelen Samille lämpimästi fillaria. Tosin urvelot onnistuu silläkin kiusaamaan sivullisia, mutta ainakin potentiaalinen turpaan vetäjä näissä tilanteissa pääsee iholle helpommin.

   Lainaa

  74. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Toivottavasti en koskaan törmää Samiin tai siihena lkuperäiseen 150km 40km alueella idioottiin liikenteessä... Kiitos.

   Lainaa

  75. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Äkkiä tyhmällä kaavalla laskien, jos -joku ajaa vm 84 Fiestalla, omamassa 900kg + kuski 100kg, yhteensä 1000kg, 40km/h... -Fiestan keulaan kajauttaa "mopo" 140kg + kuski 60kg, yhteensä 200kg, 150km/h.... 1000 x 40 x 40 = 1,6 miljoonaa 200 x 150 x 150 = 4,5 miljoonaa Otetaan miljoonat pois ja verrataan kertoimia. Mopolla kuskeineen on melkein kolminkertainen liike-energia. Riittää paitsi pysäyttämään sen Fiestan, myös tönäisemään sitä taaksepäin, enkä tiedä ketään joka pysyisi siellä mopon päällä niin kovassa mällissä. Huonosti siinä käy molemmille osapuolille. Jos joku osaa laskea paremmin ja saa tarkemmat tulokset, sil vous plait. En ole mikään haka matematiikassa enkä monessa muussakaan jutussa, mutta näin on mulle kerrottu että jos vertailtavat tapaukset lasketaan samoja yksiköitä ja kertoimia käyttäen, saadaan vertailukelpoiset tulokset. Tässä tapauksessa siis liike-energia on suorassa korrelaatiossa massaan ja nopeuden neliöön.

   Lainaa

  76. Tulos: +19 (19 ääntä)
   JK: Äkkiä tyhmällä kaavalla laskien, jos -joku ajaa vm 84 Fiestalla, omamassa 900kg + kuski 100kg, yhteensä 1000kg, 40km/h… -Fiestan keulaan kajauttaa “mopo” 140kg + kuski 60kg, yhteensä 200kg, 150km/h…. 1000 x 40 x 40 = 1,6 miljoonaa 200 x 150 x 150 = 4,5 miljoonaa Otetaan miljoonat pois ja verrataan kertoimia. Mopolla kuskeineen on melkein kolminkertainen liike-energia. Riittää paitsi pysäyttämään sen Fiestan, myös tönäisemään sitä taaksepäin, enkä tiedä ketään joka pysyisi siellä mopon päällä niin kovassa mällissä. Huonosti siinä käy molemmille osapuolille.
   Siinä ruosteisessa -84 Fiestassakin on jo jonkin asteinen kokoon painuva turvakori ja keulassa on metri peltiä ja valurautainen moottorilohko/vaihteisto pysäyttämässä sitä janipetteriä joka sieltä päästelee motarivauhtia keskustassa. Näin ollen Fiascoa taakse työntävä voima on aika tavalla pienempi kuin jos Ford-vanhus ja pärrä olisivat valmistettu joustamattomasta, tuhoutumattomasta materiaalista. Kolarin lopputulos? Fiesta jää about paikalleen keula tuhannen kasassa ja menee lunnaiksi. Kuski saa mustelmia turvavyöstä, saattaa lyödä legonsa rattiin (kokoon painuva ohjauspylväs) ja menettää ihanan isoäidiltä perityn etuvetoisen koirankopperonsa. Pärrä osuu keulaan ja todennäköisesti kimpoaa siitä auton yli muutaman voltin pitkin asfalttia (ja saattaa osua vielä seuraavaankin autoon joka puolestaan saattaa törmätä äkkpysähtyneen Fiascon persiiseen ja rutata senkin takapenkin niskatukiin saakka lyttyyn). Pärrän kuljettaja ottaa tuulilasista/katosta vähän kimmoketta ja jatkaa ilmalentoaan toistasataa tangentin suuntaan laskeutuen aika tavan kauas ja suurella todennäköisyydellä törmäten joko johonkin autoon, pylvääseen tai vaikka ihan seinään. Pärräkuski murtaa pari tusinaa luuta, kuolee sisäiseen verenvuotoon tai luultavasti taittaa niskansa.

   Lainaa

  77. Tulos: -6 (6 ääntä)
   tööt: - Motskarilla on helpompi väistää.
   Honda NSR, Derbi GPR, Cagiva Mito, Aprilia RS, Yamaha TZR jne 2-tahti kyykyt + Kisapiikit med smotot ja pitkät välit.

   Lainaa

  78. Tulos: -4 (8 ääntä)
   tööt: Ai kevaritki jo kulkee 150km/h? Juu tuupa näyttää kuinka moni…
   Honda NSR, Derbi GPR, Cagiva Mito, Aprilia RS, Yamaha TZR jne 2-tahti kyykyt + Kisapiikit med smotot ja pitkät välit.

   Lainaa

  79. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Itsekin harrastan moottoripyöräilyä, enkä kertaakaan ole vielä sillä sakkoja saanut, tosin en myöskään ole lakia rikkonut. Pahinta mitä itse tiedän on se, että juuri tuollaiset tyypit pilaavat meidän muidenkin harrastajien maineen käytöksellään.

   Lainaa

  80. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Eikö se ollut Isabella joka istui 150 km/h vauhdissa 40 km/h alueella? Sami leventeli teoillaan ilman mitään todisteita niistä.

   Lainaa

  81. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Sami on epäilemättä listalla kärkipäässä kun Evoluutio alkaa toteuttaa itseään.

   Lainaa

  82. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kuolema kuittaa ajovirheet

   Lainaa

  83. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Motskarilla helpompi väistää? Ja paskanmarjat.

   Lainaa

  84. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Tautou: Mikä kumma tekee niiden liikennesääntöjen noudattamisesta niin pirun vaikeaa?
   Kaasukahva..

   Lainaa

  85. Tulos: +1 (3 ääntä)
   esmaistuumopokeulii: 2-T TT KOTKA AAVIKKOVÄLEILLÄ MONSTERITARRALLA (+20hp) JA VIRIKATTEILLA ÄLÄKÄ UNOHDA KAMPIKAMMION KATTOVALOA SEKÄ VIRIKYTKINTÄ
   älä unohda pakoputken paukkukkulaakerin poistoa, sekä solmuun väännettyä rekisterikilpeä!

   Lainaa

  86. imcey nyt vittu 7.10.2013 9:51
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   imcey itse olet vitun idiootti itse pilaat maineen vitun rumalla suzukillasi joka on laiska paska opettele edes ajamaan

   Lainaa

  87. Tulos: -13 (15 ääntä)
   Voi huoh taas tätä Feissarimokien kommentoijia. Yksikään ei vissiin ole autoa tai moottoripyörää ajanut, ehkä joskus mopoa tyhjäkäynnillä? 150km/h on normaali kesäinen moottoritienopeus. Tuossakin tapauksessa että 40km/h alueella paineltu 150km/h niin se 150km/h ei ole ollut keskinopeus. Lisäksi kukaan ei ole niin tyhmä että kiihdyttää tollaiset nopeudet paikassa joka on täynnä tasa-arvoisia risteyksiä ja ruuhka-aikaan. Kyllä tuossa on kuski ajopelinsä hallinnut. Mut ei se mitään jatkakaa vaan sitä 60km/h köröttelyä 80km/h alueella niin aiheutatte niitä oikeita riskejä ;) Vilkutan vähän punaista kun ohitan.

   Lainaa

  88. tättärää 8.3.2014 16:29
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   tööt: Ai kevaritki jo kulkee 150km/h? Juu tuupa näyttää kuinka moni…
   Aika moni

   Lainaa

  89. KeijoKäpylä 20.3.2016 20:15
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Jäniksen reaktio ku se havaitsee valot, rupee juoksee sixsakkia poispäi valoista, elikkä yritä vaa väistää tollasesta vauhista

   Lainaa

  90. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Näin 10 vuotta jälkeen päin mietityttää, vieläkö Sami on hengissä.

   Lainaa

  91. Mister Mistres 31.7.2023 23:04
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Millä moottorietiellä on 40km/h rajoitus?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: motskari, moottoripyörä, mopo, ylinopeus, auto, nopeus, nopeusrajoitus