Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Huono äiti

"Ilmoitan sinusta lastensuojeluun!"
Huono äiti

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 130 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +2863 (2909 ääntä)
   Se mielikuva mikä minulle muodostui Sannan ruokakomerosta... Lattia ansoitettu veitsillä ja rotat pudottelee jauhosäkkejä viattomien ihmisten päälle

   Lainaa

  2. Tulos: +1254 (1284 ääntä)
   Vähän menee yli Sanna...

   Lainaa

  3. Tulos: +1541 (1569 ääntä)
   Voin kuvitella miten Sanna kasvattaa omia lapsiaan (toivottavasti niitä ei ole). "Älkää menkö ruokakomeroon, siellä on tappajarottia ja voitte vaikka tukehtua jauhoihin! Älkää menkö pihalle, älkää olko sisällä, älkää tehkö sitä älkääkä tätä!!" Ja jos joku kehtaa katsoakin lastaan pahasti niin välittömästi ilmoitusta viranomaisille... Että pistää vihaksi tuollaiset idiootit!

   Lainaa

  4. Tulos: +688 (708 ääntä)
   Sanna ei taida ymmärtää lukemaansa.

   Lainaa

  5. Tulos: +866 (888 ääntä)
   tappajasipulit :D :D

   Lainaa

  6. Tulos: +566 (590 ääntä)
   just! Aika ahdistavaa olis joutua lastensuojelun tutkivan nenän alle kun joku vainoharhanen facebook-kaveri tekee ilmotuksen... Miettii taas kahteen kertaan ennen kun laittaa seuraavan fb-päivityksen :D

   Lainaa

  7. Tulos: +556 (568 ääntä)
   Mitä kommentoija kuvitteli? Että piilosleikkiin kuuluu laittaa lapsi komeroon piiloon ja sitten lähteä etsimään häntä? Vaiko että lapsi ei osaisi tulla itse komerosta pois, jos on sinne itse mennyt, ja että äitinsä olisi tästä ollut koko ajan tietoinen? Ei aivan tunnu koherentilta tämä. :D

   Lainaa

  8. Tulos: +283 (307 ääntä)
   eikai se oikeesti minnekkään ilmottanut? eihän? :o

   Lainaa

  9. Tulos: -245 (299 ääntä)
   mite se voi nukahtaa sinne :o

   Lainaa

  10. Tulos: +523 (533 ääntä)
   kuinkahan todennäköistä on tukehtua jauhopussiin :D

   Lainaa

  11. Tulos: +887 (901 ääntä)
   Tää 4-vuotias varmaan jo nukkuu omassa huoneessa, omassa sängyssä. Mites se sänky, entäs jos sen sängyn jalka vaikka katkeaa yöllä, ja Mari tippuu lattialle ja jää sängyn rungon alle? Siinähän voi käydä tosi huonosti! Tai tukehtuu sinne patjan alle? Mites jos murtovaras tulee ja kidnappaa lapsen tai muulla tavoin satuttaa sitä? Eipä paljoa naurattaisi! Ei saisi jättää tuolla tavoin heitteille lasta, pitäisi laittaa jalattomaan, teräksestä tehtyyn pinnasänkyyn nukkumaan, patjaa tai muitakaan petivaatteita ei ollenkaan, ettei ole tukehtumisvaaraa ja aikuisen on valvottava koko yö siinä vierellä. Jos näin ei vielä toimita Marin perheessä, ilmoitan välittömästi lastensuojeluun!

   Lainaa

  12. Tulos: +448 (464 ääntä)
   Menee jo aika hysteriaksi tämä lastenkasvatus. Ei ne lapset opi koskaan tulemaan toimeen omillaan jos koko ajan hössöttää ympärillä ja huolehtii jauhopusseista. Opissa se on variksenpoika tuulessa.

   Lainaa

  13. Tulos: -374 (620 ääntä)
   vittu mikä mutsi. itse oisin potenut hieman huonoo omaatuntoo, enkä todellakaan olis kehdannu kertoo missää naamakirjassa asiasta.

   Lainaa

  14. Tulos: -237 (547 ääntä)
   nii, eli porukka ei ollenkaa mieti, ku akka on vittu tunteja koneella ja lapsi saa yksin touhuta....

   Lainaa

  15. Tulos: +242 (314 ääntä)
   ^ Kyllä tämä mietityttäisi, jos todellisuudessa asia olisi näin, ei voi tietää. Oletan kuitenkin, että Marin piilosleikki on sattunut juuri niihin aikoihin, jolloin hän yleensä nukkuu päiväunet tai on ollut muutoin jo hyvin väsynyt. Ja missäänhän ei sanota, että äiti olisi koko tuon ajan ollut koneella? Ja tuohon päiväuniaikaan viitaten äiti myöskin varmaan "muistanut", että lapsi olisi jo mennyt päiväunille (omaan sänkyyn?), ei siis ole sen takia kiinnittänyt "lapsen katoamiseen"/lapsen puuttuvaan läsnäoloon sen kummemmin huomiota. Voisin kuvitella tämän tapahtuvan ihan hyvin myös minulle - joskus kun oikein johonkin keskittyy, unohtuu kaikki ympärillä oleva, siihen lisänä vielä erittäin huono muisti. Luulen, että Juliakin aluksi kauhistellut asiaa, mutta huokaissut helpotuksesta, kun huomannut mitä on tapahtunut ja sen jälkeen jo osannut nauraa tapahtuneelle.

   Lainaa

  16. varvaskuningas 15.12.2012 2:59
   Tulos: -255 (353 ääntä)
   ompas huono äiti.

   Lainaa

  17. Tulos: -81 (411 ääntä)
   Sanna taisi nyt kuitenkin hakea sitä että lapsi olisi voinut olla missä vaan ja äiti ei huomaa mitään vaikka lapsesta ei kuulu mitään kahteen tuntiin vaikka tuon ikäiset ei pysy montaa minuuttia paikallaan. Kaksi tuntia on tosi pitkä aika ja kertoo kyllä aika paljon siitä miten paljon tärkeempi intternetti oli. Juuri tuollaiset tapaukset pitääkin ilmoittaa lasten suojeluun ettei tarvitse lukea iltapäivä lehdistä lasten paleltuneen kuoliaaksi. Te jotka sanotte että menee hysteeriseksi ni voi helkatti. Ihan kuin 4 vuotias vielä ymmärtäisi täysin mitä ei kannata tehdä ja ihan kuin 4 vuotiaalla olisi superb selviytymis skillit kun ei niitä tahdo olla enää monella nuorella aikuisellakaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +188 (212 ääntä)
   Axu: Tää 4-vuotias varmaan jo nukkuu omassa huoneessa, omassa sängyssä. Mites se sänky, entäs jos sen sängyn jalka vaikka katkeaa yöllä, ja Mari tippuu lattialle ja jää sängyn rungon alle? Siinähän voi käydä tosi huonosti! Tai tukehtuu sinne patjan alle? Mites jos murtovaras tulee ja kidnappaa lapsen tai muulla tavoin satuttaa sitä? Eipä paljoa naurattaisi! Ei saisi jättää tuolla tavoin heitteille lasta, pitäisi laittaa jalattomaan, teräksestä tehtyyn pinnasänkyyn nukkumaan, patjaa tai muitakaan petivaatteita ei ollenkaan, ettei ole tukehtumisvaaraa ja aikuisen on valvottava koko yö siinä vierellä. Jos näin ei vielä toimita Marin perheessä, ilmoitan välittömästi lastensuojeluun!
   Mut hei, mietippä jos se lapsi kolauttaa kätensä siihen teräspinnasängyn reunaan!

   Lainaa

  19. Tulos: +43 (139 ääntä)
   Axu: ↑ Kyllä tämä mietityttäisi, jos todellisuudessa asia olisi näin, ei voi tietää. Oletan kuitenkin, että Marin piilosleikki on sattunut juuri niihin aikoihin, jolloin hän yleensä nukkuu päiväunet tai on ollut muutoin jo hyvin väsynyt. Ja missäänhän ei sanota, että äiti olisi koko tuon ajan ollut koneella? Ja tuohon päiväuniaikaan viitaten äiti myöskin varmaan “muistanut”, että lapsi olisi jo mennyt päiväunille (omaan sänkyyn?), ei siis ole sen takia kiinnittänyt “lapsen katoamiseen”/lapsen puuttuvaan läsnäoloon sen kummemmin huomiota. Voisin kuvitella tämän tapahtuvan ihan hyvin myös minulle – joskus kun oikein johonkin keskittyy, unohtuu kaikki ympärillä oleva, siihen lisänä vielä erittäin huono muisti. Luulen, että Juliakin aluksi kauhistellut asiaa, mutta huokaissut helpotuksesta, kun huomannut mitä on tapahtunut ja sen jälkeen jo osannut nauraa tapahtuneelle.
   olen todistanut ihan kirjastossa tällaisen äidin välinpitämättömyyttä lapsensa kyselyille jne, kun äiti oli päässyt internetin ihmeelliseen maailmaan. laittaa vittuttaan tämmöset vanhemmat. sitte vielä ihmetellään, kun lapset on hieman "pihalla"....

   Lainaa

  20. SetäAuskinen 15.12.2012 5:23
   Tulos: +242 (286 ääntä)
   Ei se ruokakomeross nukkuminen hirveetä joo ole mutta itse kyllä ihmettelisin jo 15 min jälkeen kun 4 vuotiaasta ei kuulu. Se kun olisi vetässy sillä aikaa vaikka astianpesukone tablettei niin oltaisiin saatu lukea lehdestä tyyliin: 'Äiti pelasi Farmvilleä lapsi kuoli', 'Äidin selitys: Mä vaa Datailin' yms.... Toisaalta ehkä sitä tuntee lapsensa silleen että pystyy luottamaan, itseäni kyllä epäilyttää aina kun on hiljasta.

   Lainaa

  21. Tulos: +154 (178 ääntä)
   Eihän toi nyt kaikkein fiksuin veto datailla ja unohtaa piiloleikki,mut omien lasten kohdalla toinen on sellanen ttuuliviiri,että saattaa vaihtaa leikin kesken kaiken ja niissä saattaa tunteja vierähtää..Ja todennäköisesti äiti on lasta etsinyt muualtakin kuin sieltä ruokakomerosta ennen kuin päivitti facebookin.JA kyllä,mun mielestä tää oli hauska.

   Lainaa

  22. Tulos: -143 (287 ääntä)
   Jos äiti löytää nelivuotiaan muutaman tunnin päästä, se todellakin on lastensuojelun asia. Muuhun kantaa ottamatta.

   Lainaa

  23. Tulos: -39 (83 ääntä)
   "Oli just hyvät datailut meneillään" Perustele.

   Lainaa

  24. Tulos: +77 (115 ääntä)
   Kukkahattutätejä on monenlaisia.. Eipä taida Sanna koskaan pelannut piiloa.

   Lainaa

  25. Tulos: +306 (322 ääntä)
   Nää on nitä juttuja joista minun lapsuudessa tuli perheen legengoja. Nykyään niistä tulee lasyensuojelu.

   Lainaa

  26. Tulos: +166 (170 ääntä)
   Itse myös nelivuotiaana nukahtelin ties minne. Esim. kuulemma metsään. Varmaan kaappeihinkin.

   Lainaa

  27. Tulos: +214 (222 ääntä)
   Pisteet kyllä Marille uskomattomasta kärsivällisyydestä. Nukahtipa miten äkkiä tahi ei, omat serkut (5 ja 6v) eivät hittovie jaksa olla piilossaan yli kahta minuuttia ennekun tulee "MÄ OLIN TÄÄLLÄ". Marissa on ainesta ammattilaiseksi.

   Lainaa

  28. toinen sanna 15.12.2012 10:39
   Tulos: +252 (266 ääntä)
   Voisko olla, et perheessä on muitakin kuin äiti ja nelivuotias, esim muita vanhempia lapsia ja isä, ja äiti on ollut omaa aikaa viettämässä koneella ja ajatellut että koska lasta ei kuulu, hän on sisarusten kanssa tai iskä laittanut nukkumaan? Ennenkä nyt leimataan huonoksi nettiriippuvaiseksi mammaksi, vois miettiä muitakin vaihtoehtoja...

   Lainaa

  29. Tulos: +84 (106 ääntä)
   Jos se tuoata ilmoitti lastensuojeluun niin voi jumalauta.

   Lainaa

  30. Paremmin tietäjä 15.12.2012 11:42
   Tulos: +154 (166 ääntä)
   Lapset on yksilöitä. Itse olin niin rauhallinen, että minut saattoi huoletta jättää yksin pitkäksi aikaa jo nelivuotiaanakin. Osasin lukea jo silloin, ja meillä oli vintti, jonne menin usein lukemaan satukirjoja sateella tai piirtelemään. Mulla oli rajat, että postilaatikkoa - joka siihen aikaan oli oman tontin vieressä, pitemmälle ei saa yksin lähteä ja tottelin. Minuun pystyi kyllä luottamaan. Nykyäänkin osa lapsista on yhtä luotettavia. Harva terve nelivuotias enää mitään pesuaineita työntää suuhunsa, jos on opetettu, että ne on myrkkyä ja muutenkaan.

   Lainaa

  31. Tulos: +7 (37 ääntä)
   "Miten mä saan hiekat pois mun perunamuussista?"

   Lainaa

  32. Maailma on kova paikka 15.12.2012 11:56
   Tulos: +78 (94 ääntä)
   On se hienoa että täällä feissarimokissakin näitä lastenkasvatusohjeita jaetaan :D hitto tätä nykymaailmaa, kun joka asiasta tulee lastensuojeluilmoitus, ei ihme jos nykykakarat ei pärjää yksin maailmassa, kun ei ole saanut pihallakaan käydä ilman panssarisuojuksia ja karhuryhmää aseistettuna valvomassa. Tiedä sitten mikä niiden kukkahattutätien kasvatuksessa on mennyt pieleen, ehkä lastensuojeluilmoitus olisi heidän nuoruudessaankin ollut paikallaan.

   Lainaa

  33. Tulos: +176 (186 ääntä)
   Ei mikään ihme että lastensuojelulla on kädet täynnä töitä kun kaikenmaailman Sannat soittelee sinne hysteerisiä kilareitaan pitkin päivää. Samaan aikaan todelliset ongelmaperheet saavat olla rauhassa...

   Lainaa

  34. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Linalool: Itse myös nelivuotiaana nukahtelin ties minne. Esim. kuulemma metsään. Varmaan kaappeihinkin.
   Sähän oot ollu kuin "Pieni Tytöntylleröinen" :D (jos tiedätte sen lastenlaulun)

   Lainaa

  35. Tulos: -119 (143 ääntä)
   Ei noin pientä lasta kyllä saisi jättää komeroon. Kas kun ei samantien anneta sille muovipussia.

   Lainaa

  36. Pinkkihinkki 15.12.2012 12:51
   Tulos: +81 (93 ääntä)
   Mutta kuka kutsuu lastensuojelun tarkistamaan Sannan (mahdolliset) lapset yliholhouksen varalta?

   Lainaa

  37. Tulos: +103 (117 ääntä)
   Toivottavasti Sannalla ei ole lapsia, hän varmaan säilyttää heitä pehmustetussa huoneessa että lapselle ei voi tulla mitään muuta hätää, kuin mielenterveysongelmia.

   Lainaa

  38. hei ihan oikeesti 15.12.2012 13:33
   Tulos: +102 (122 ääntä)
   Siis nyt ihan oikeesti täällä kommenteissakin te "no mitä jos se olis syöny astianpesutabletteja" "no mitä jos se ois jostain muualta ettiny sen veitsen" Eihän mukuloitaan kukaan ehdi kellonympäri vahtia, siksi mm. pesuainepaketeissa lukee "pidettävä lasten ulottumattomissa" ja tuota voi soveltaa niin veitsiin kuin moneen muuhunkin asiaan. Keillä teistä on pieniä lapsia? kuka teistä on koneella tietämättä missä ne juuri sillä sekuntilla on? nimiä tulemaan niin ilmotan lastensuojeluun teistäkin..

   Lainaa

  39. Tulos: +94 (102 ääntä)
   No Sannalla ei oo kyllä kaikki hiiret ruokakomerossa..

   Lainaa

  40. Yli öpistö hörhö 15.12.2012 14:11
   Tulos: +47 (81 ääntä)
   Totta: Sanna taisi nyt kuitenkin hakea sitä että lapsi olisi voinut olla missä vaan ja äiti ei huomaa mitään vaikka lapsesta ei kuulu mitään kahteen tuntiin vaikka tuon ikäiset ei pysy montaa minuuttia paikallaan. Kaksi tuntia on tosi pitkä aika ja kertoo kyllä aika paljon siitä miten paljon tärkeempi intternetti oli. Juuri tuollaiset tapaukset pitääkin ilmoittaa lasten suojeluun ettei tarvitse lukea iltapäivä lehdistä lasten paleltuneen kuoliaaksi. Te jotka sanotte että menee hysteeriseksi ni voi helkatti. Ihan kuin 4 vuotias vielä ymmärtäisi täysin mitä ei kannata tehdä ja ihan kuin 4 vuotiaalla olisi superb selviytymis skillit kun ei niitä tahdo olla enää monella nuorella aikuisellakaan.
   Voi hyvä luoja. Sääliksi käy sinun lapsiasi jos oikeasti aiot 24h vuorokaudessa olla koko ajan siinä vieressä että näet mitä tekevät. Mitenkäs kun lapsi haluaisi mennä ulos joko kaverin kanssa tai yksin? Ikkunastako menet kyyläämään ja kirjoitat lappusille "[nimi] poimii nyt käpyjä maasta, nyt se juoksee tuolla, voi voi kunpa ei nyt kompastuisi! APUA ORAVA! POIS LAPSENI LÄHELTÄ SENKIN SAASTAINEN PETO!!!! KYLLÄ MINÄ NYT VÄÄNNÄN NISKAT NURIN TUOLTA VESIKAUHUISELTA OTUKSELTA!" Ja sitten todennäköisesti nämä samat äidit ja isit kitisee netin ja lehtien keskustelupalstoilla miten ärsyttävää on kun muiden kakarat kirkuu kaupassa leluhyllyn edessä naamapunaisena.

   Lainaa

  41. Tulos: +88 (98 ääntä)
   nimeni: Se mielikuva mikä minulle muodostui Sannan ruokakomerosta… Lattia ansoitettu veitsillä ja rotat pudottelee jauhosäkkejä viattomien ihmisten päälle
   Nauroin jo valmiiksi tälle mokalle, mut tää kommentti sai mut putoamaan täysin.

   Lainaa

  42. Tulos: +75 (89 ääntä)
   Voi herranjestas mitä kukkahattutäteilyä taas havaittavissa. Itse ainakin ajattelisin, että Julia luuli Marin keksineen muuta tekemistä kuin piilosta leikkimisen ja siksi sitä ei siis näkynyt vähään aikaan. En minä ainakaan jaksanut omien hämärien muistojen mukaan kauaa leikkiä samaa leikkiä, vaan olin heti keksimässä uutta tekemistä. Äiti kertoi, että kerran sitten sain melkoisen älynväläyksen ja tyhjensin kaikki kaapit ja laatikot keskelle huoneeni lattiaa. Äiti ei tykännyt asiasta, kun oli kaikki palikat ja nuket ja nallet ja miljoonat pikkusälät samassa kasassa. Olipa äitini vastuuton kun ei vahtinut tekemisiäni paremmin! Olisin voinut hautautua lelukasan alle ja tukehtua hitaasti kuoliaaksi.

   Lainaa

  43. Tulos: +14 (66 ääntä)
   Enemmänkin miettii että mitä Julia on tehnyt tällä välin kun lapsi on ollut ruokakomerossa nukkumassa? Itellä ei tarvitse paljoa tehdä kun rupeaa jo vaistomaisesti kuuntelemaan et onko liian hiljaista ja mitä lapsi tekee. Ei ole osannut lastaan kaivata?

   Lainaa

  44. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Axu: Tää 4-vuotias varmaan jo nukkuu omassa huoneessa, omassa sängyssä. Mites se sänky, entäs jos sen sängyn jalka vaikka katkeaa yöllä, ja Mari tippuu lattialle ja jää sängyn rungon alle? Siinähän voi käydä tosi huonosti! Tai tukehtuu sinne patjan alle? Mites jos murtovaras tulee ja kidnappaa lapsen tai muulla tavoin satuttaa sitä? Eipä paljoa naurattaisi! Ei saisi jättää tuolla tavoin heitteille lasta, pitäisi laittaa jalattomaan, teräksestä tehtyyn pinnasänkyyn nukkumaan, patjaa tai muitakaan petivaatteita ei ollenkaan, ettei ole tukehtumisvaaraa ja aikuisen on valvottava koko yö siinä vierellä. Jos näin ei vielä toimita Marin perheessä, ilmoitan välittömästi lastensuojeluun!
   tämän pinnasängyn ympärille rautahäkki (tietenkin eristetty pinnasängystä) joka ansoitettu sähkövirralla jotta mahdollinen kidnappaus ei olisi mahdollista

   Lainaa

  45. Tulos: +93 (107 ääntä)
   Mäki leikin kotona aina piilosia. Kerran menin porukoiden vaatekaappiin piiloon ja löysin sieltä äitin epämääräisiä pattereilla toimivia leluja ja muuta yhtä hianoa. Pitikö siitä ilmoittaa lapsensuojeluun ku musta kasvo nyt loppuje lopuks aika kaksimielinen ihminen.

   Lainaa

  46. Tulos: +18 (86 ääntä)
   Noh olihan tuo ehkä liioiteltua lähtee lastensuojeluilmoitusta tekemään, mutta voidaan vaan kysyä millainen on äiti joka on tuntikausia "dataamassa", eikä mitään havaintoa 4-vuotiaasta lapsestansa. Lapsi ois voinu ihan hyvin painella sisävaatteissa ulos tarpomaan tai oikeesti teloa itsensä jossain. Oleellista ei nyt ole ruokakomero, vaan käsittämätön välinpitämättömyys noinkin pienestä lapsesta

   Lainaa

  47. Tulos: +32 (78 ääntä)
   Öö, aika raju toi Sannan hyökkäys, mutta eikö kukaan ihmettele että miten Julia voi unohtaa lapsensa MUUTAMAKSI TUNNIKSI ylipäätään mihinkään, oli se sitten tappajakomero tai mikä tahansa muu mesta??

   Lainaa

  48. Tulos: +32 (66 ääntä)
   On se kyllä aika hyvin jos ei kahteen tuntiin käy edes mielessä että missähän se lapsi on...

   Lainaa

  49. Tulos: +29 (65 ääntä)
   Ihan hupaisaa, mutta kyllä mä vähän ihmettelen miten joku unohtaa noin pienen lapsen muutamaksi tunniksi... kyllä siinä äiti vois vähän mennä itteensä ja miettiä miksi näin. :/ Itselläni on 8 vee ja kyllä mä alkaisin ihmetellä hetken päästä jos lapsesta ei näy jälkeäkään.

   Lainaa

  50. Tulos: -3 (51 ääntä)
   Voihan olla, että tämä Julia teki esimerkiksi työasioitaan koneella, eikä sen takia kerennyt huomioimaan Maria tarpeeksi...

   Lainaa

  51. Tulos: +5 (11 ääntä)
   olipahan taas hämmentävää luettavaa. :D on se elämä joskus ankeeta...

   Lainaa

  52. Tulos: +42 (50 ääntä)
   Muistampa kerran kun menin leikkipuistoon omin nokkineni ja leikin sielä kaverin kanssa varmaan pari kolme tuntia, sitten vasta porukka edes huomasi että puutuin..:D

   Lainaa

  53. Tulos: +97 (111 ääntä)
   Totta: Sanna taisi nyt kuitenkin hakea sitä että lapsi olisi voinut olla missä vaan ja äiti ei huomaa mitään vaikka lapsesta ei kuulu mitään kahteen tuntiin vaikka tuon ikäiset ei pysy montaa minuuttia paikallaan. Kaksi tuntia on tosi pitkä aika ja kertoo kyllä aika paljon siitä miten paljon tärkeempi intternetti oli. Juuri tuollaiset tapaukset pitääkin ilmoittaa lasten suojeluun ettei tarvitse lukea iltapäivä lehdistä lasten paleltuneen kuoliaaksi. Te jotka sanotte että menee hysteeriseksi ni voi helkatti. Ihan kuin 4 vuotias vielä ymmärtäisi täysin mitä ei kannata tehdä ja ihan kuin 4 vuotiaalla olisi superb selviytymis skillit kun ei niitä tahdo olla enää monella nuorella aikuisellakaan.
   Koska mukula on nelivuotiaaksi asti selvinnyt ja äitinsä hänet kykeni unohtamaan, olettaisin, että Mari on sellainen lapsi, jonka oikeasti voi jättää huomiotta hetkeksi aikaa. Äitinsähän kuitenkin tiesi, että lapsi on KOTONA, missä on ikänsä asunut - eiköhän vanhemmat ole osanneet sen aika lapsiturvalliseksi laittaa. Ja miksi heti oletetaan, että Mari oli äitinsä kanssa ihan kahdestaan kotona? Sitä emme voi tietää. Perheessä voi olla muitakin lapsia ja isäkin saattanut olla kotona. Joku olisi siis ehkä huomannut, jos oikeasti olisi jotakin sattunut. Mulle nimittäin kävi melkein tismalleen samat joskus nelivuotiaana. Koska siihen aikaan ei ollut internettiä, syntisen surkea äitini joutui syventymään ihan vain ruuanlaittoon ja tiskaukseen sillä aikaa, kun minä nukuin vaatekomerossa. Tilanteesta on valokuvakin. En kuristunut vyöhön siellä enkä saanut traumoja. Näin pääsi käymään nimenomaan siksi, että olin tosi rauhallinen mukula, joka saattoi tuntikausia vain leikkiä itsekseen tai sisarusten kanssa. Halusin leikkiä piilosta ja äiti unohti, kun oli hyvät kokkailut meneillään.

   Lainaa

  54. pocketgoose 15.12.2012 20:02
   Tulos: +76 (94 ääntä)
   Leivoin tänään pullia lapseni yksivuotissyntymäpäiville. En kerennyt ottaa jätkää syliin vaan annoin hänelle leivänkannikan, jota hän jäi jyrsimään lattialle tyytyväisenä. Vaimo oli toisessa huoneessa, tosin ei datailemassa. Mitäköhän lakia olemme rikkoneet? Ja itseasiassa nytkin datailen tässä huolettomasti ja pullat paistuvat uunissa. Kirjoitan maailman turhinta kommenttia.

   Lainaa

  55. Kolmen äiti 15.12.2012 20:33
   Tulos: -7 (59 ääntä)
   Hysteriaa oli havaittavissa tuossa, kyllä. Siltikään en usko kovin monen äidin mieleenkään tulevan, ettei vahtisi nelivuotiasta. Kyllä minä huolestun jo noista kouluikäisistäni, jos en muutamaan tuntiin tietäisi, missä ovat menossa. Saati sitten nelivuotiaasta. Onko teillä, joiden mielestä tuo käytös on normaalia, itsellä lapsia?

   Lainaa

  56. Kolmen äiti 15.12.2012 20:38
   Tulos: -20 (72 ääntä)
   Yli öpistö hörhö: Voi hyvä luoja. Sääliksi käy sinun lapsiasi jos oikeasti aiot 24h vuorokaudessa olla koko ajan siinä vieressä että näet mitä tekevät. Mitenkäs kun lapsi haluaisi mennä ulos joko kaverin kanssa tai yksin? Ikkunastako menet kyyläämään ja kirjoitat lappusille “[nimi] poimii nyt käpyjä maasta, nyt se juoksee tuolla, voi voi kunpa ei nyt kompastuisi! APUA ORAVA! POIS LAPSENI LÄHELTÄ SENKIN SAASTAINEN PETO!!!!KYLLÄ MINÄ NYT VÄÄNNÄN NISKAT NURIN TUOLTA VESIKAUHUISELTA OTUKSELTA!” Ja sitten todennäköisesti nämä samat äidit ja isit kitisee netin ja lehtien keskustelupalstoilla miten ärsyttävää on kun muiden kakarat kirkuu kaupassa leluhyllyn edessä naamapunaisena.
   Nää on kyllä uskomattomia kommentteja, ilmeisesti teini-ikäisten kirjoittamia. Kyllä, nelivuotiasta vahditaan aika tarkaan. Kouluikäinen on eri asia, kuusivuotiaskin on eri asia, mutta nyt puhuttiin nelivuotiaasta. Sen ikäinen ei kyllä voi olla montaa tuntia hukassa, ei vain voi. Tai ilmeisesti tänä päivänä ihmisten mielestä voi, normaali huolehtiva vanhempi on ilmeisesti ylisuojeleva hörhö? Ihme sakkia!

   Lainaa

  57. Paremmin tietäjä 15.12.2012 21:08
   Tulos: +57 (61 ääntä)
   Kolmen äiti: Nää on kyllä uskomattomia kommentteja, ilmeisesti teini-ikäisten kirjoittamia. Kyllä, nelivuotiasta vahditaan aika tarkaan. Kouluikäinen on eri asia, kuusivuotiaskin on eri asia, mutta nyt puhuttiin nelivuotiaasta. Sen ikäinen ei kyllä voi olla montaa tuntia hukassa, ei vain voi. Tai ilmeisesti tänä päivänä ihmisten mielestä voi, normaali huolehtiva vanhempi on ilmeisesti ylisuojeleva hörhö? Ihme sakkia!
   Itse asiassa olen syntynyt 60-luvulla, ja voit lukea kommenttejani tuolta ylempää. Kuten sanottu, lapset on yksilöitä ja varsinkin nelivuotiaat ovat hyvin eri tasoisia. 60-luvulla alettiin jo kolmevuotiaina juosta pihoilla ilman aikusia, nykyään en kyllä päästäisi. Mutta tuossakin tapauksessa uskoisin tytön olevan samanlainen kuin minä pienenä, rauhallinen, joka viihtyy tuntikausia yksinään leikkien, piirtäen yms. ja itse myös luin jo jonkin verran kun aikaisin opin. Kaikkia lapsia ei voi jättää, mutta toiset lapset voi. Ei mulle tullut mieleenkään lähteä karkuteille. Pointtini on, että nykyään lapsia vahditaan paljon tarkemmin kuin ennen. Syytäkin kyllä on, kun liikenne on vaarallisempaa. Pedofiilejä on kyllä varmaan ollut aina.

   Lainaa

  58. ばたーん 15.12.2012 22:13
   Tulos: +54 (60 ääntä)
   Kyllä mäkin muistan nelivuotiasta vahtiessani, kun herättiin ja jäin sänkyyn lukemaan lehteä. Nukahdin sitten uudelleen ja 1½ tunnin kuluttua poika tuli herättään ja sanoon, että on nälkä, tee mulle puuroa... Että sattuuhan noita! Lapsi ei kuitenkaan voinut saada ulko-ovea auki ja kaikki "vaaralliset" (veitset ja pesuaineet) oli tavoittamattomissa.

   Lainaa

  59. Tulos: +13 (25 ääntä)
   Voi prkle mikä vatipää tuo sanna.. :D Toivottavasti hänellä ei itsellään ole lapsia...

   Lainaa

  60. Tulos: +70 (74 ääntä)
   Totta: --- ihan kuin 4 vuotiaalla olisi superb selviytymis skillit kun ei niitä tahdo olla enää monella nuorella aikuisellakaan.
   Joo ja miksihän niitä ei nimenomaan "enää" ole nuorilla aikuisillakaan? Tämä ylihysteerisyys lastenkasvatuksen lisäksi kaikessa muussakin, kuten hygieniassa, on aika uusia juttuja, joten kumma kun niitä selviytymistaidoissa puutteellisia alkaa löytyä vasta nyt eikä vuosikymmeniä sitten kun lasten perään ei töiltä juuri ehditty katsoa. Kyllä sitä varmaan välillä vähän sattuikin mutta äkkiähän sitä kantapään kautta oppii, joten mikäs ihme se että porukalla tuolloin usein oli ne "superb selviytymis skillit". Toki lapsista pitää huolehtia mutta ei sen yli tarvitse mennä - kuten esimerkiksi tähän mokaan mielestäni selvästi ylireagoidaan, varsinkin kun ne tarkemmat taustat eivät ole tiedossa. Minua pienenä kiellettiin koskemasta takan luukun tulikuumaan lasiin, minkä jälkeen - hui kauhistus - annettiin kulkea huoneistossa ilman että joku seurasi vieressä vahtimassa etten mennyt lähelle. Seuraavana päivänä joku huomasi että kumpaankin kämmeneen oli ilmestynyt mukavasti palohaavoja. Ne paranivat nopeasti ja siinä kaikki, mutta opinpahan ettei kannata. Pienet haaverit ja oppiminen kuuluvat elämään.

   Lainaa

  61. Tulos: -45 (53 ääntä)
   Ebba: Nää on nitä juttuja joista minun lapsuudessa tuli perheen legengoja. Nykyään niistä tulee lasyensuojelu.
   Ehkäpä ne parituntiset olisi olleet hyvä käyttää vaikkapa oikeinkirjoituksen harjoitteluun. ;)

   Lainaa

  62. Tulos: -73 (79 ääntä)
   Tappajasipulit ja säkkejä heittelevät rotat. Juuri niin tyypillinen Nintendolla päänsä sekoittanut aikuinen lapsi joka ei tee elämässään mitään muuta kuin pelaa tietokoneella pelejä!

   Lainaa

  63. Tulos: -66 (92 ääntä)
   Mitäs hitsiä täällä Sannaa soimataan, kun ihan aiheellista settiä kirjottaa. Julia on ääliö, joka datailee muitta mutkitta 4 tuntia unohtaen lapsensa. Siinä ajassa tosiaan vois lapsi keksiä vaikka ja mitä...

   Lainaa

  64. Tulos: +69 (71 ääntä)
   Legenga: Ehkäpä ne parituntiset olisi olleet hyvä käyttää vaikkapa oikeinkirjoituksen harjoitteluun.
   Koska kirjoitusvirhehän ei johdu siitä että t ja y ovat näppäimistössä vierekkäin, vaan nimenomaan siitä ettei kirjoittaja vain yksinkertaisesti tiedä miten kirjoitetaan (:

   Lainaa

  65. Tulos: -31 (39 ääntä)
   Lily: Koska kirjoitusvirhehän ei johdu siitä että t ja y ovat näppäimistössä vierekkäin, vaan nimenomaan siitä ettei kirjoittaja vain yksinkertaisesti tiedä miten kirjoitetaan (:
   Näytti siinä olevan aika monta muutakin kirjoitusvirhettä :D

   Lainaa

  66. Tulos: -9 (43 ääntä)
   No reiluahan tämä ei ollut että jäädään koneelle kun lapsi kyykkii komerossa odottamassa äitiä.

   Lainaa

  67. Tulos: +63 (63 ääntä)
   Jauhopussiin tukehtuminen on yleinen tapaturma meidän perheyhteisössämme, eikö teillä sitten?

   Lainaa

  68. Tulos: +37 (43 ääntä)
   JH: Näytti siinä olevan aika monta muutakin kirjoitusvirhettä
   Voi ei, yksi i kirjainkin jäänyt pois, miten kukaan voi ymmärtää tekstistä mitään moisten järkyttävien ja räikeiden kirjoitusvirheiden vuoksi! :DD Kasvakaas nyt jo.

   Lainaa

  69. Tulos: -31 (43 ääntä)
   Haluatko, Lily, vielä yrittää? :) Ja ei, en kasva ikinä. :D

   Lainaa

  70. Tulos: +69 (79 ääntä)
   Kyllä nyt menee ihan överiks kommenttienkin osalta.. Ite skidinä "landel" touhusin kaikki päivät ihan mitä ite huvitti, missä huvitti (2-6v).. Mutsi kotona ja faija duunis.. 3 lasta ja tilaa kämpässä 2 kerrosta 7 huonetta, keittiö ja sauna-ostasto ja piharakennukset + metsää, peltoa.. Miten mutsi olis kerenny kaikkia tsiigaa kokoajan, muuten ku hirttämällä kersat kiinni toisiinsa. No ei MITENKÄÄN! joku 2h "kateissa" ei ollut mitään.. Sen verran et lapset löyty ruoka-aikaan pöydästä ni oli jo menestys. Eiköhän se oppiminen lapselle tuu ihan kertomisen ja kokemisen muodossa.. Ei perässä tarvii aina juosta kattomassa et älä sitä tätä tota ja ei, ei, ei ja ei. Kun lapset ei oo mitään kissan tai koiran pentuja, jotka eivät puhetta ymmärrä.. Hyvä jos oppivat ikinä edes puhumaan kun niille vaan hössötetään ja lässytetään. Tarvii lapsikin tilaa elää ja kokea asioita, enkä nyt tarkota sitä pelkkää pumpulipuolta asioista.

   Lainaa

  71. Tulos: +20 (32 ääntä)
   Kyllä on sanna tyhmä kun saapas ei voi muuta sanoa. Toivottavasti hänellä ei ole lapsia eikä niitä hänelle tule. Voin kuvitella mitenkä lapset eivät saisi poistua hänen silmistään metriä kauemmaksi.

   Lainaa

  72. Tulos: +106 (112 ääntä)
   Lastensuojeluilmoitusta ei pitäisi kyllä yhden fb-päivityksen perusteella tehdä, jollei sitten satu olemaan todella krouvi päivitys. Kyseinen tarina kaappiin nukahtaneesta lapsesta on ihan hauska ja meidän kaikkien pitää muistaa, että ihmisillä on usein tapana myös värittää tarinoita, jotta ne olisivat vieläkin hauskempia. Kyseisessä päivityksessä mainittu pari tuntia voi siis todellisessa elämässä olla vaikka puoli tuntia. Lastensuojeluilmoitus tuottaa pysyvän merkinnän perheen rekisteriin, eikä sitä pidä tehdä kevyin perustein. Merkintä kun on ja pysyy, ja perhe törmää siihen jatkossa joka paikassa, vaikka muuttaisi eri kaupunkiin. Lastensuojelumerkintä on erittäin leimaava ja sen syntyä joutuu sitten aina selittelemään, vaikka ilmoitus olisi myöhemmin todettu aiheettomaksi. Eli tutkikaa ennen kuin hutkitte niittä ilmoituksia. Toki, on erittäin hyvä, että ihmiset kokevat velvollisuudekseen tehdä ilmoituksen, jos huomaavat että lasta laiminlyödään ja kohdellaan kaltoin. Pitää kuitenkin olla muutakin perustetta, kuin lapsen nukahtaminen komeroon.

   Lainaa

  73. Tulos: +103 (109 ääntä)
   Isot propsit Anille järkevästä viestistä. Jokainen turha ilmoitus lastensuojelulle tarkoittaa sitä, että joku apua tarvitseva jää sitä ilman. Tätä kutsutaan "resursseiksi", eikä asialle voi mitään. Puolentoista vuoden ikäinen osaa jo kertoa, mistä vaihtovaatteet löytyvät ja paljon muuta hyödyllistä. Neljän vanha saattaa jo osata lukea, uida, tietää, mistä lapset tulevat, osaa keittää puuroa mikrossa, jne. Tietenkin kyseessä on lapsi, mutta lastenkin mentaliteetit vaihtelevat tosi rajusti. Itse olin kyllä villi, mutta leikin silti pihalla tuntikausia yksin. Vanhemmat olivat yleensä etu- tai takapihalla ja kävivät välillä kurkkaamassa, mutta kyllä ihan oma-aloitteisestikin tulin ja menin ja touhusin. Ja äidin käydessä pankissa minulle annettiin raha käteen ja komennettiin viereiseen kauppaan hakemaan munkkipossuja. Kaverin nelivuotias on painellut itsekseen kotinsa (rauhallisessa) lähiympäristössä asuinalueella. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämä tekee lapselle hyvää; kokemus siitä, että pärjää itsekseenkodissa ja jopa kodin ulkopuolellakin kasvattaa itseluottamusta. Rakas isäni kiersi 5-6-vuotiaasta alkaen pahnanpohjimmaisena saaristossa jollain veneenkrippanalla muiden pikkujätkien kanssa. Ja karkasi suurinpiirtein samassa iässä kesäleiriltä ja suunnisti omatoimisesti 20 km:n matkan kotiin evääksi varastamansa näkkileipäkiekon kanssa. Liikenneriskit ovat tietenkin lisääntyneet, mutta muuten ajat eivät ole niin "erilaiset", mitä tässä informaatiotulvassa tulee ajatelleeksi. Paitsi tietenkin ymmärtääkseni siinä mielessä vähän paremmat, että esimerkiksi väkivaltarikokset ovat vähän vähentyneet. Äitiyteen liittyy niin kovin paljon myyttejä. Eräs ystäväni soitti minulle kerran itku kurkussa ja kertoi että oli ihmetellyt, miksi lapsi itkee, kun oli nostanut sen talvella ulos. Oli ajatellut, että lapsi oli pelästynyt jotenkin lumihankea, kun oli lumet aika juuri tulleet. Noh, tavallaan kyllä: oli nimittäin unohtanut laittaa muksulle kengät. Lohduttelin, että ei se susta huonoa äitiä tee. Kerroin tämän myöhemmin omalle äidilleni, joka nauroi ja sanoi, että tiedäks kun hänelle kävi ihan samalla tavalla. Oli lätkäissyt allekirjoittaneen seisomaan ulos, alkanut laittaa ovea lukkoon ja ihmetellyt samalla, että miksi toi lapsi ei lähde suoraan juoksemaan, kun jalat osuu maahan, niin kuin tavallisesti, vaan tuijottaa isoin silmin ihmettelevästi. No en tietenkään lähtenyt, kun ei ollut popoja. Summa summarum: Jos lapsi saa yleensä ottaen riittävästi positiivista huomiota, aikaa, opastusta, toruja, kehuja ja ruokaa, niin ei se todellakaan mitään haittaa, jos tuo välillä unohtuukin omiin oloihinsa. Lapsi olisi halutessaan päässyt ulos komerosta ja äitinsä luo. Ei häntä kukaan ollut sinne kiinni sitonut.

   Lainaa

  74. POIS INTERNETISTÄ 16.12.2012 13:25
   Tulos: +39 (49 ääntä)
   Ensinnäkin, miten helvetissä joku edes kehtaa puuttua noin radikaalilla tavalla toisen ihmisen elämään? Jos itselläni tuollaisia ystäviä/tuttavia olisi jotka olisivat valmiina pilaamaan kahden ihmisen elämän yhden päivityksen perusteella niin en tiedä miten reagoisin... Tosin tuskin lastensuojeluviranomaisetkaan muuta tee kuin nauravat tälle Sannalle kun soittaa, "äiti päivitti facebookkiinsa seuraavaa..." ilman mitään oikeeta perustelua tai tietoa tilanteesta. Täälläkin ruutujen takaa omasta mielestään niin viisaat ja mahtavat vanhemmat (tai pahimmassa tapauksessa lapsettomat) tulevat kertomaan mikä on oikea tapa ja miten jotain EI saa tehdä koska heilläkin tehdään toisin. Ja kaiken lisäksi vielä tietämättä onko siellä oikeasti ollut muita henkilöitä, kuinka iso tämä komero todellisuudessa on ja minkä tyyppinen lapsi tämä lapsi on. Jos teillä ei tästäkään löydy muuta vittuiltavaa kun kirjotusvirheet, ne voi jättää kirjottamatta. Keskityin tässä pointin tekemiseen, en teidän äidinkielen opettajien tyydyttämiseen.

   Lainaa

  75. Tulos: -23 (41 ääntä)
   on tossa äitissä nyt vähän sanomista jos ei tajua, että ei oo lastaan moneen tuntiin huomannu, eetä mitä touhuaa.

   Lainaa

  76. Tulos: +47 (53 ääntä)
   Ei ihme, että lastensuojelu ei ehdi puuttua kaikkiin ongelmatapauksiin, kun niiden resurssit tuhlataan tällaisiin.

   Lainaa

  77. Randomtalker 16.12.2012 14:04
   Tulos: -30 (50 ääntä)
   Nyt on kyllä tunnustettava, että eniten minua tässä häiritsee se, että hän sanoi "veisten päälle". Mikä se sellainen veisti on?

   Lainaa

  78. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Bongasin netistä, että tämän julkasupäivänä on myös Helsingin Sanomien nettisivuilla samaa aihetta koskeva kirjotelma. http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Teist%C3%A4+on+tehty+lastensuojeluilmoitus/a1355461616833?jako=d79ae2a152832af16c59b922513812bb&ref=fb-share

   Lainaa

  79. Tulos: +28 (30 ääntä)
   "Veisten" on kyllä ihan oikein :) Vrt. esim. peitsien/peisten, naisien/naisten, joissa niissäkin molemmat vaihtoehdot ovat ihan okei. http://kaino.kotus.fi/sanat/nykysuomi/taivutustyypit.php. http://suomisanakirja.fi/veitsi

   Lainaa

  80. Tulos: +47 (47 ääntä)
   "lapsia säilytetään ruokakaapissa"

   Lainaa

  81. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Joku on vissiin vähän ylireagoinut luettuaan noita juttuja, kun lastensuojelu ei ole tehnyt tarpeeksi hyvin hommiaan. En tosin tiennyt, että lapsen oma-aloitteinen piiloon meneminen leikin aikana ja vielä nukahtaminen olisi äidin syytä :D Hohhoijaa, pitäis Sannan ehkä jättää fabottaminen vähemmälle ja keskittää energiansa vaikka.. johonkin muuhun :D Jos lasu-ilmoituksia tehdään tollaisista asioista, niin ei ihme ettei niitä oteta aina tosissaan. Tollaset Sannat on just niitä, jotka nimenomaan aiheuttaa harmia järjestelmälle. Voi Sanna, Sanna, Sanna.. :D

   Lainaa

  82. Tulos: +24 (34 ääntä)
   kaali: Voin kuvitella miten Sanna kasvattaa omia lapsiaan (toivottavasti niitä ei ole). “Älkää menkö ruokakomeroon, siellä on tappajarottia ja voitte vaikka tukehtua jauhoihin! Älkää menkö pihalle, älkää olko sisällä, älkää tehkö sitä älkääkä tätä!!” Ja jos joku kehtaa katsoakin lastaan pahasti niin välittömästi ilmoitusta viranomaisille… Että pistää vihaksi tuollaiset idiootit!
   Tulee mieleen naapurintäti, joka kielsi lapsiaan menemästä pieneen lähimetsään: "Mitä teette, jos tulee vaikka hirvi vastaan". Asumme noin 7km Turun keskustassa, lähistöllä 10-tie (ei kuitenkaan liian lähellä), joten hyvin epätodennäköistä, että täällä olisi hirviä.

   Lainaa

  83. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Missä vaiheessa mainittiin että äiti ja lapsi olisivat olleet kahdestaan kotona? Ihan hyvinhän tyttö on voinut leikkiä vaikka isänsä kanssa sen kahden tunnin aikana, mutta Julia sattui löytämään hänet juuri komerosta muistettuaan piiloleikin. Onhan isäkin voinut käydä katsomassa mariaa ruokakomerossa muttei viitsinyt herättää toista kesken unien....

   Lainaa

  84. Tulos: +6 (20 ääntä)
   Laura: Voihan olla, että tämä Julia teki esimerkiksi työasioitaan koneella, eikä sen takia kerennyt huomioimaan Maria tarpeeksi…
   Ajattelin juuri samaa.

   Lainaa

  85. Mehinaattori 16.12.2012 20:00
   Tulos: +61 (73 ääntä)
   Voi huoh ihmiset.. kuinka moni teistä tuntee yhtäkään nelivuotiasta? Pieneenkin lapseen voi kyllä luottaa, kunhan on opetettu olemaan tarpeen vaatiessa itsenäinen ja käyttämään järkeään. Itsellänikin on juuri 5 vuotta täyttänyt siskontytär, joka välillä leikkii tuntejakin putkeen yksin ulkona, ainoina ohjeinaan että ei saa lähteä tontilta eikä mennä hevosaitaukseen (asuvat maalla). Tai sisällä niin, että siskoni on itse ulkona työskentelemässä. Tähän hänet on koulutettu, jotta yksinhuoltajasiskoni pystyisi tekemään tilalla hommia ilman, että pitää kokoajan vahtia lasta ja hyvin toimii. Tasan kerran on meinannut tulla paniikki, kun lapsesta ei kuulunut mitään tultuamme metsähommista takaisin iltapala-aikaan. Missä oli tuolloin 3,5 vuotias siskontyttäreni? Omassa sängyssään nukkumassa, syötyään ensin omatoimisesti iltapalansa ja käytyään iltapesulla. Maitopurkki oli jäänyt huoneenlämpöön ja lavuaari oli vähän sottainen, mutta jokatapauksessa aika hemmetillinen mallisuoritus sen ikäiseltä :) Ja sikäli joku miettii niin lapsella on rakastavat vanhemmat ja lähisukulaiset jotka kyllä aktiivisesti ovat mukana lapsen tekemisissä silloin kun sitä pyytää tai on muuten vain aikaa. Mistään laiminlyödyn lapsen itsekasvatuksesta ei todellakaan ole kyse. Nyt kukkahattutädit hilijaa.

   Lainaa

  86. jukkapoika... 16.12.2012 20:02
   Tulos: -40 (66 ääntä)
   aamuvirkku: Missä vaiheessa mainittiin että äiti ja lapsi olisivat olleet kahdestaan kotona? Ihan hyvinhän tyttö on voinut leikkiä vaikka isänsä kanssa sen kahden tunnin aikana, mutta Julia sattui löytämään hänet juuri komerosta muistettuaan piiloleikin. Onhan isäkin voinut käydä katsomassa mariaa ruokakomerossa muttei viitsinyt herättää toista kesken unien….
   Niin... Eihän kukaan myöskään mainitse etteikö lapsi olisi leikkinyt tuona aikana vaikka naapurin katolla tai Jammusedän kanssa. Onneksi ei sattunut mitään. Mutta unohtaa lapsi nyt muutamaksi tunniksi kun vähän dataillaan. Ei tuosta äidin tekstistä nyt sellaista kuvaa saa että lapsi olisi leikkinyt isänsä tai kenenkään muun kanssa. Vahinko sattuu varmasti mutta en voi kuvitellakkaan että jättäisin kaksi tytärtäni leikkimään muutamaksi tunniksi kun isi datailee. Kyllä siinä pitää koko ajan olla varppeillaan jos jotain sattuu. Etenkin silloin kun tulee tosi hiljaista. Jos en itse vie tytärtäni päikkäreille niin on kello mitä tahansa niin kyllä se tarkistaa pitää jos ei mitään kuulu. Itse en ole valmis ottamaan riskiä että lapseni menettäisin. Normaalileikit pitää sallia mutta ei pieniä voi jättää valvomatta.

   Lainaa

  87. jukkapoika... 16.12.2012 20:03
   Tulos: -10 (12 ääntä)
   "vahinkoja sattuu varmasti jokaiselle" Pieni korjaus =)

   Lainaa

  88. Tulos: +48 (56 ääntä)
   Juupa juu! On ihan eri asia laiminlyödä lasta tahallaan kurittamalla väkivaltaisesti, näännyttämällä nälkään, henkisellä väkivallalla tai muulla hylkäämisellä, kuin keskittyä johonkin juttuun unohtaen piiloleikit. Ja tosiaan äiti kuitenkin tiesi lapsen olevan siellä kotona. Eiköhän luultavasti olisi kuullut, jos ulko-ovi käy. Sitä paitsi, mitä tekee sellaiset vanhemmat joilla on useampi lapsi perheessä. Käskee lasten istua yhdessä huoneessa, että näkee heidät joka hetki vai? Muistan, että itse tuon ikäisenä hyppelin naapurin lapsen/lasten kanssa pihapiirissä. Ykin, kotiintulo ajalla. Joskus se aikakin saattoi unohtua.

   Lainaa

  89. Tulos: +52 (60 ääntä)
   Voi hyvänen aika!! Kerran nuorempana olin vahtimassa neljävuotiasta pikkuveljeäni ja kuusivuotsiasta pikkusiskoani vanhempamme olivat päivän reissussa joten olin aamusta iltaan lasten kanssa keskenään. Ruoan kerkesin lapsille laittaa kunnes mulle iski mieletön migreeni ja painuin vanhempieni sänkyyn nukkumaan (minulla kun ei enää omaa huonetta saatikka sänkyä ole vanhempieni luona) piemeään (ne jotka kärsii migreenistä tietävät että siinä ei muuta tehdä kun mennään pimeään huoneeseen jos migreeni iskee) ja iha täysin tyytyväisenä ja luottavaisena jätin nämä lapsukaiset keskenään leikkimään sen ajaksi. Ulko-ovi oli lukossa lapset tiesivät ettei ulos mennä tai ovea avata ilman aikuista. Yhden vesilasin onnistuivat sillä välin kaatamaan. Neljän tunnin päästä kun vihdoin pääsin nousemaan kaikki oli hyvin ja lapset hengissä. Olivat katsoneet jonkun lasten elokuvan sillä välin ja pelanneet pelejä ja leikkineet (jäljistä voi kertoa). Välillä muistan kun kävivät "sairasta" isosiskoa katsomassa ja hoivaamassa. Joihinkin lapsiin voi luottaa, ja mielestäni se on lapsellekin hyvä jos osoittaa että häneen voi luottaa. Jos on hätä lapsi kyllä osaa huutaa tai pitää meteliä niin että aikuinen kerkee paikalle auttamaan. Vierasta lasta en koskaan jättäisi hetkeksikään yksin koska ei voi tietää miten tuntematon lapsi toimii itsekseen. Olen myös itse ollut sellainen lapsi jota ei ole vahdittu sekuntti sekunnilta pienestä asti ja koskaan ei ole mitään pahaa sattunut koska olen kerralla uskonut äitiäni mikä on luvallista ja mikä ei. Relax hysteerikot!!

   Lainaa

  90. Tulos: +45 (63 ääntä)
   jaro pissi: nii, eli porukka ei ollenkaa mieti, ku akka on vittu tunteja koneella ja lapsi saa yksin touhuta….
   Mitä siinä nyt miettiä pitää? Oikeesti en muuta sano, kun jos tuon ikäinen tenava ei kahta tuntia pysy ilman jatkuvaa valvontaa hengissä omassa kodissaan, niin se on sitten ihan vaan luonnonvalintaa, että tyhmät kuolee pois!

   Lainaa

  91. Tulos: +23 (35 ääntä)
   Juliet: Mitä siinä nyt miettiä pitää? Oikeesti en muuta sano, kun jos tuon ikäinen tenava ei kahta tuntia pysy ilman jatkuvaa valvontaa hengissä omassa kodissaan, niin se on sitten ihan vaan luonnonvalintaa, että tyhmät kuolee pois!
   Juurikin näin!!!

   Lainaa

  92. nicole schretzinger 17.12.2012 6:47
   Tulos: -39 (59 ääntä)
   Juliet: Mitä siinä nyt miettiä pitää? Oikeesti en muuta sano, kun jos tuon ikäinen tenava ei kahta tuntia pysy ilman jatkuvaa valvontaa hengissä omassa kodissaan, niin se on sitten ihan vaan luonnonvalintaa, että tyhmät kuolee pois!
   on se silti aika hämärää että ämmä unohtaa lapsensa neljäks tunniksi koska on facebookissa tekemässä jotain turhaa

   Lainaa

  93. Tulos: -24 (34 ääntä)
   White trash taas vauhdissa.

   Lainaa

  94. Tulos: -20 (46 ääntä)
   Tuossa ei olisi mitään hälyttävää, jos lapsi olisi löytynyt hetken päästä ruokakomerosta. Mutta, että unohtaa lapsensa muutamaksi tunniksi on jotain, josta pitäisi olla huolissaan. Minulla on vanhin lapsi 8 vuotta, eikä hänkään montaa tuntia ole yksin. Lapset on muutenkin sen verran eläväisiä, että käyn kyllä tarkistamassa tilanteen jos 15 minuuttiin ei kuulu mitään. En ehkä 8 vuotiaalta, mutta nelivuotiaalta kävisin.

   Lainaa

  95. POIS INTERNETISTÄ 17.12.2012 10:51
   Tulos: +50 (58 ääntä)
   nicole schretzinger: on se silti aika hämärää että ämmä unohtaa lapsensa neljäks tunniksi koska on facebookissa tekemässä jotain turhaa
   Hämärää = perustele Ämmä = perustele Neljäksi tunniksi = perustele facebookissa tekemässä jotain turhaa = perustele

   Lainaa

  96. Tulos: +47 (57 ääntä)
   Kolmen äiti: Nää on kyllä uskomattomia kommentteja, ilmeisesti teini-ikäisten kirjoittamia. Kyllä, nelivuotiasta vahditaan aika tarkaan. Kouluikäinen on eri asia, kuusivuotiaskin on eri asia, mutta nyt puhuttiin nelivuotiaasta. Sen ikäinen ei kyllä voi olla montaa tuntia hukassa, ei vain voi. Tai ilmeisesti tänä päivänä ihmisten mielestä voi, normaali huolehtiva vanhempi on ilmeisesti ylisuojeleva hörhö? Ihme sakkia!
   Kiitos. Kyllä minä olen ehkä teini, mutta minulla onkin kaksi alle 3v pikkusiskoa ja tiedätkö mitä? Jos sinun mielestä yliholhoavuus on normaalia ni voin sanoa että sellaiset lapset eivät pärjää edes aikuisina tässä kauheassa maailmassa ilman äitiään. Ensinnäkin tuo on Facebook, johon kuka vain voi kauniisti kirjoitella kauniin ja hauskan tolanpäivityksen, joka ei välttämättä ole edes totta, puhumattakaan siitä että asioita voi aina kaunistella. Tuosta päivityksestä käy ilmi että lapsi lähti piilosille, äitin dataillessa koneella. Niin ja lapsi löytyi sitten komerosta. Emme tiedä oliko lapsi yksin äitinsä kanssa vai saattoiko kotona olla vaikka isä tai mummi. Emme voi myöskään olla varmoja kuinka kauan lapsi siellä komerossa oli. Voi olla hän oli siellä vaan puoli tuntia mutta äiti vähän kaunisteli asiaa saaden siitä vähän mielenkiintosemman tai herättääksern huomiota. Enkä ole tähän mennessä kuullut yhdestäkään lapsesta joka oli kuollut hiirien näkemiseen komerossa tai tukehtunut sellaiseen hapenpuutteen takia. Kaiken lisäksi jos lapsi sinne komeroon pääsi sisään niin kaipa hän olisi myös uloskin päässyt. Ja ainakin jos olisi hätä tullu niin varmasti olisi kuulunur huutoa ja itkua. Älkää siis tehkö johtopäätöksiä tollaisen perusteella. Omista kokemuksista voin sanoa että kyllä se lapsi oppii kokemuksen kautta jollei äitiä halua totella. Meilläkin nuorempi vuoden ikäisenä kaatoi päälleen pannusta tullutta kuumaa kahvia. Seurauksena toisen asteen palovamma kädessä, sairaalareissu ja merkintä lastensuojelun rekisteriin. "Lapsi leikki kuumalla kahvilla kun vanhemmat ei katsoneet perään" ei se aina niin mene. Sitä ei vaa aina ymmärrä että noin pieni lapsi voi yltää pöytään lattialta ja tarramaan siihen kuppiin joka oli pöydällä. Rikkaudet tapahtuu hetkessä eikä niiltä kaikkia ilkeitä tapahtumia voi estää tapahtumasta. Kaikelta ei voi aina suojata. Kaikkea tuota lapset tarvitsee oppiakseen. Nyt meilläkin molemmat lapset tietää ja ymmärtää ettei pöudältä saa ottaa mitään ilman lupaa. Ikävä kyllä kantapään kautta opittua mutta silti tuota .

   Lainaa

  97. Tulos: +8 (14 ääntä)
   *sellaiset tapahtuvat hetkessä *kantapään kautta opittua mutta silti tarpeellista Fuuu kännykän ennakkosyöttörage.

   Lainaa

  98. Tulos: +36 (46 ääntä)
   ihme holhous yhteiskunnassa eletään nykyään. totta, että 4 vuotias pitää kyllä sen verran ääntä että kyllä jollain tapaa pitäis herätä siinä "Muutaman" tunnin aikana, että "onpa hiljasta??", mut ei se kyllä ole lapsellekkaan hyvä jos tulee vähänkin hiljasta niin vanhemmat on heti perässä että "MIHIN SIE OOT ITTES SILPONUT LAPSIARMASKULTAPIENI!", äitihän olis käytännössä voinut esim nukahtaa sohvalle itse pariksi tunniksi - joka ois jo sinällään ehkä pahempi asia kun se, että vanhempi on fb:ssä tms i.e. pysyy hereillä, vaikkakin huomio ei ole lapsessa. mut en silti ymmärrä että mikä helvetti on nykyään tämä että oletetaan että lapsesta välittäminen on sitä että ollaan jatkuvasti holhoamassa, huolehtimassa, jne. lapsen pitää pystyä murtamaan jalkansa, polttaa sormensa hellassa, lyödä itseään vasaralla sormeen, tallata naulaan, lyödä päänsä kaapin oveen - ja käydä tikattavana sen takia, vetää kunnon rönät pyörällä niin että lääkäri saa kaivaa asvalttia polvilumpiosta, jne. se on osa lapsen kehitystä, eikä lastensuojelu asia. sen lisäksi, se että ensimmäisenä ollaan lasten suojeluun soittamassa, ei tee teistä itsestänne millään tapaa huolehtivia vastuuntuntoisia ihmisiä.

   Lainaa

  99. Tulos: -13 (21 ääntä)
   Molemmat idiootteja :D

   Lainaa

  100. Tulos: +11 (21 ääntä)
   Ebba: Nää on nitä juttuja joista minun lapsuudessa tuli perheen legengoja. Nykyään niistä tulee lasyensuojelu.
   Totta kyllä, eihän siitä mihinkään pääse. Nykyään ollaan kaikinpuolin vain niin herkkänahkaisia. Pelottaa ihan millaisia sitten näistä pumpulissa kasvaneista lapsista tulee kun he ovat vanhempia. Maalaisjärki kun on aikaa sitten heitetty ja ilmeisesti vapaakasvatus on monella muodissa ....

   Lainaa

  101. Tulos: +18 (32 ääntä)
   nicole schretzinger: on se silti aika hämärää että ämmä unohtaa lapsensa neljäks tunniksi koska on facebookissa tekemässä jotain turhaa
   Mitä hämärää siinä on? Tarviiko 4-vuotiasta ihan koko ajan olla paimentamassa? Eikö äidillä saa olla yhtään omaa aikaa ja onko se jotenkin väärin, jos haluaa oman aikansa käyttää netissä notkumalla?

   Lainaa

  102. Tulos: +11 (21 ääntä)
   Joo, kyllä se mun kohdalla taitaa olla, että tähän yhteiskuntaan en yhtään lasta suo omasta mahasta. Haluaisin, että omatkin lapset ois saanu kasvaa yhtä "vapaasti" kuin minä. Ilmeisesti se ei ole enää mahdollista, kun ollaan herkkänahkaisia, pelätään punkkeja, eläimiä, pöpöjä ja jokainen joka tekee eri tavalla on ilmeisesti aina huono äiti. Ja näille "et oo tainnu neli vuotiasta nähdä" -tyypeille tiedoksi, että olen vahtinut 1-6-vuotiaita 8 vuotta. Ja lisään vielä, että olin kauhuissani kun molemmat serkkuni ajoivat jo 4-vuotiaana kuus puolikkaalla mönkijällä ja rattorilla ihan itse ja omia reittejään. Mut se on maalla ihan normaalia! Ja niitä ei sitten tarvitse nuorina patistaa töihin, kun ovat oppineet siihen ihan itse, pakottamatta.

   Lainaa

  103. Tulos: +14 (24 ääntä)
   Itse vahdin nuorempana 4-vuotiasta lasta, hyvin fiksu lapsi oli ja hyvin pystyin tekemään ruokaa, siivoamaan ja pyykkäämään samalla kun lapsi leikki huoneessaan. 4-vuotias on kumminkin sen verran vanha ettei työnnä mitään jauhopusseja tai muitakaan pienempiä tai suurempia esineitä suuhunsa..

   Lainaa

  104. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Paljon on tullut hyviä tekstejä siitä, miksi lapsen kintereillä ei tosiaankaan tarvitse olla 24/7 vahtimassa, joten tätä asiaa en itse enää sen enempää kommentoi. Jaro pissille vielä tuonne ketjun alkupäähän vastaukseksi, että totta, kyllähän näitä äitejä (ja isejä!) on, mitkä istuvat päivät pitkät koneella/fb:ssä sen sijaan, että huomioisivat lapsen/puuhailisivat lapsen kanssa jotain hänelle mielekästä - mutta kyseisen mokan äidistä emme voi tietää, istuuko hän päivittäin koneella unohtaen lapsen läsnäolon vai oliko tämä vain yksittäinen "moka". Tosiaan kyllä itseäkin ottaa pattiin nämä kasvattajat, jotka tuijottavat päivän tietokoneen/iPadinsa ruutua sen sijaan, että uhraisivat ajastaan hieman lapsilleen, eivätkä huomioi tai kuuntele ja kuule lasta siihen tietokoneeseen keskittyessään. Luulen kuitenkin ettei mokan äiti ole mikään edellä mainitun tapainen himodatailija, en usko että hän olisi "kehdannut" tällaista päivitystä kirjoittaa, jos netti/fb olisi hänen henkireikänsä.

   Lainaa

  105. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Lastensuojelussa todennäköisesti nauravat tälle. :D

   Lainaa

  106. Tulos: -10 (40 ääntä)
   Minäkään en nyt haluaisi kommentoida sitä, miten tiukasti minkäkin ikäisiä lapsia tulisi paimentaa, mutta ihmettelen tosiaan sitä, miten harvojen huomio kiinnittyi samaan seikkaan kuin omani. Sain alkuperäisestä päivityksestä sen kuvan, että lapsi on ollut tuntien ajan yhtäjaksoisesti piilossa ruokakomerossa. Uskon piilottelun olleen yhtäjaksoista, sillä mikäli lapsi olisi kyllästynyt odottamaan/käynyt vessassa tms, hän olisi varmaankin huomannut, ettei äiti enää etsikään, eikä olisi enää palannut takaisin piiloon. Tuo on mielestäni ihan älyttömän kurja juttu lapsen kannalta. Jouduin itse joskus 6-7-vuotiaanasamankaltaiseen tilanteeseen. Veljieni inhottavat kiusaajakaverit olivat meillä kylässä, ja vähän ennen lähtöään he päättivät veljieni kanssa, että leikitäämpä vielä piilosta. Inhosin veljien kavereita jo silloin, mutta halusin tosiaan leikkiä piilosta, joten ilmoittauduin mukaan. Menin vaatekaappiin, ja odotin. Odotin, odotin ja odotin, hiljaa paikoillani. En tiedä yhtään, miten pitkään siellä kaapissa viruin, mutta olen kuitenkin aina ollut melko kärsivällinen odottaja. Kärsivällisyyteni raja ylittyi silti, ja lopulta tulin piilostani ulos. Sain huomata, että vieraat olivat lähteneet jo aikoja sitten, ja että minut oli tahallaan jätetty odottelemaan. Vaikka Marin tapauksessa ei olekaan kyse tahallisesta kiusaamisesta, ja vaikka hän vietti osan ajasta nukkuen, niin voin siitä huolimatta kuvitella, miten kurjaa tuo on ollut lapselle! Ensin hän on joutunut odottamaan pitkän aikaa, ja sitten saanut tietää, ettei äiti edes leikkinyt. Ihminenhän se äitikin on, en minä sitä, mutta ei virheiden inhimillisyys kuitenkaan poista aiheutettua pahaa mieltä ja muita kurjuuksia.

   Lainaa

  107. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Lastensuojeluilmoitus: äiti unohti leikkiä piilosta lapsen kanssa Anna mun kaikki kestää :D

   Lainaa

  108. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Jestas, ite olen mennyt piiloon mm. pyykkikoriin! Vanhempani olisivat voineet vielä pestä minut tuolloin!

   Lainaa

  109. Tulos: +11 (27 ääntä)
   Mulle tuli surullinen ja myötähylätty olo, kun kuvittelin lapsen jännittyneenä odottamassa äitiään tuntitolkulla siellä komerossa. Ja tämä olikin unohtanut hänet sinne, kun netissä on kivempaa. Ei tuo tilanne kuitenkaan mielestäni kovin vakava tai vaarallinen ollut. Yleensä ottaen ei kylläkään ole välttämättä aina kovin hyvä juttu, että koneella ollessaan unohtaa kaiken muun...

   Lainaa

  110. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Lapsihan ei tosiaan huomaisi niitä veitsiä allaan ennenkuin nukahtaa niiden päälle.

   Lainaa

  111. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Vähän ehkä ylireaagointia Sanna. Itse muistan kun menin pienenä kaapin päälle nukkumaan (mulla oli oma huone) ja sit olin yöllä tippunu alas ja porunnu kauheesti vaikka tosin unissani.. Ja sit oli musta siltä :D Olivat tarhassa luulleet että mua oli hakattu kotona.. Koittivat multa tentata et kuka mua on lyöny ja mä vaan tokasin että tipuin sängystä :D

   Lainaa

  112. Tulos: +12 (24 ääntä)
   Olen 17v ja mitä tämä on? Kun itse olin joku 4 vuotias ja rupesin leikkimään piilosta tai suutuin jostain ja menin mököttämään jonnekkin nurkkaan tai piiloon saatoin hyvinkin olla tunnin pari ihan hiljaa jossain nurkassa tai kaapissa, ja jos yhtään oikein muistan mitä vanhemmiltani olen kuullut että noin 80% näistä kerroista kun piilouduin tai mökötin rupesin nukkumaan siellä koska rähjääminen väsytti ja piilosilla ei jaksanut olla vain hereillä ja tulin ulos sitten ku heräsin, ja eipä ole tapahtunu mitään kauhistuttavia tapahtumia... ja ne 20% kun en nukahtanut saatoin olla hyvinkin sen tunnin siellä hiljaa ja koska huomasin että ei "protesti" vanhempia vastaan auttanut tai minua jaksettu etsiä tulin ulos muina miehinä.

   Lainaa

  113. Tulos: +14 (24 ääntä)
   Olin varmaan vähän päälle neljä, kun leikittiin äitin kanssa piilosta.. Oli perjantai ilta ja minun vuoro mennä piiloon. Siirsin kaapissa tavaroita pois tielta, mahtuakseni sinne. Äiti nukahti sohvalle, minä nukahdin suljettuun kaappiin :D aamulla kun äiti heräsi ja löysi minut kaapista, EI, hän ei ollut hysteerinen (toisin kuin Sannavarmasti olisi ollut ja soittanut itsestään lastensuojeluun), vaan hän haki kameran ja otti kuvan. Ihan samaa kasvatusmetodia aijon itse käyttää, tekee hieman vähä-älyisemmät kuinka monta ilmoitusta tahtovat. Otan myös kuvan facebook postauksien lisäksi siitä, kun lapseni on nukahtanut kaappiin, juuri niin kuin äitinsä pienenä.

   Lainaa

  114. Tulos: +13 (23 ääntä)
   En kaikkia jaksanut lukea kun tulee päänsärky tälläisestä vatvomisesta. Ette voi tuomita millään tavalla tämän päivityksen perusteella ihmistä. Voi olla että talo on lapsiturvallinen, eli neljän vuoden aika se lapsi on kokeillut vaika mitä ( kiivetä kirjahyllyyn, mennä ulos yms ) Joten näihin on varauduttu. Tai sit talo voi olla sellainen että siellä on lattia ansoitettu tappajasipuleilla ja hiiret heittelee puukkoja. Joten rauhottukaa nyt älkää tulko päättelee ja tuomitsemaan ihmisiä parin päivityksen perusteella. PS. Päivitystäkin on voitu liioitella. Pari tuntia ollut okeasti 10min.

   Lainaa

  115. Tulos: +7 (13 ääntä)
   SetäAuskinen: Ei se ruokakomeross nukkuminen hirveetä joo ole mutta itse kyllä ihmettelisin jo 15 min jälkeen kun 4 vuotiaasta ei kuulu. Se kun olisi vetässy sillä aikaa vaikka astianpesukone tablettei niin oltaisiin saatu lukea lehdestä tyyliin: ‘Äiti pelasi Farmvilleä lapsi kuoli’, ‘Äidin selitys: Mä vaa Datailin’ yms…. Toisaalta ehkä sitä tuntee lapsensa silleen että pystyy luottamaan, itseäni kyllä epäilyttää aina kun on hiljasta.
   Ite pienenä kun leikittiin piilosta niin olin kuulemma mennyt vannan alle piiloon ja nukahtanut sinne. Silloinkin porukat oli jatkanut jotain muuta tekemistä, muutaman tunnin päästä alkoivat ihmettelemään ja etsimään...

   Lainaa

  116. Tulos: +14 (30 ääntä)
   Jos päivitys olisi muutettu muotoon "TEIN RUOKAA ja SIIVOSIN, kun mari 4v pyysi leikkimään piilosta, pari tuntia RUOKAA LAITETTUANI löysin marin kaapista nukkumasta" Ei olisi noussut mitään haloota Sannalta eikä tässä kommenttiketjussa lapsen heitteillejätöstä, häntä olisi vain pidetty ahkerana kotiäitinä. Mutta koska hän olikin NETISSÄ joten hän on huono, nettiriippuvainen äiti jolle ei pitäisi lapsia suoda. Haloo ihmiset, älkää muodostako liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä ihan kaikesta.

   Lainaa

  117. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Kyl mä sen verran ymmärrän et, jos lapsen kanssa nyt alkaa leikkimään jtn. Niin ei sitä vittu unohdeta tietokoneen takia. Tässähän oli hyvä tilanne et se oli mennyt jonnekki komeroon istumaan sisälle. Ulkona leikkiessä jos äiti jää tuijottaa facebookkia älypuhelimellaan ja lapsi kateissa pari tuntia on tilanne vähän eri. Ei nyt ihan syytä mihinkää lastensuojeluun kyl viel tossa tilanteessa soittaa

   Lainaa

  118. Tulos: -11 (17 ääntä)
   Nuoret, ensimmäistä lastaan kasvattavat äidit ovat maailman hauskin asia. Lapsi vie 99% ajasta ja sen lopun prosentin ajan kirjotellaan facebookkiin kuinka Liisa-Petteri oppi uuden sanan. Tottakai pitää muistaa myös valvoa toisten lastenkasvatusta ja kertoa kuinka oma lapsi elää maailman parhaassa kodissa. G-e-t a l-i-f-e.

   Lainaa

  119. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Haha: Nuoret, ensimmäistä lastaan kasvattavat äidit ovat maailman hauskin asia. Lapsi vie 99% ajasta ja sen lopun prosentin ajan kirjotellaan facebookkiin kuinka Liisa-Petteri oppi uuden sanan. Tottakai pitää muistaa myös valvoa toisten lastenkasvatusta ja kertoa kuinka oma lapsi elää maailman parhaassa kodissa. G-e-t a l-i-f-e.
   Totta.. Näitä kyllä niin näkee. Itse tosin tunnen 21 vuotiaan äidin jolla on 1 vuotinen tytär. Hän on siinä mielessä harvinainen tapaus että, hän ei kirjottele kaikkee turhaa faceen. Kaikki tärkeimmät tyyliin "___ oppi kävelemään" mut sitäkään ei vatvota 24/7.. Tollaset äidit on kyl harvinaisia :D

   Lainaa

  120. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Juuri tämän vuoksi en voi sietää kukkahattutätejä.

   Lainaa

  121. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Oikea järjen jättiläinen tuo Sanna... Neljän vuoden iässä olin jo useamman kerran nukahtanut milloin mihinkin. Legendaksi muodostui hyvin nopeasti "filmin katkeaminen" milloin missäkin; sängyn alla, keskellä orkesteria (rinkassa äidin selässä) ja varmasti olen joskus nukahtanut komeroonkin. Jo parin vuoden iässä viihdyin oikein hyvin omissa oloissani ja sain pihalla olla melko vapaasti. Videotodisteiden (salakuvattujen) mukaan olin huomattavasti kiinnostuneempi maassa olleesta pikkukivestä, kuin itseni telomisesta. Tietenkin tämä tarkoitti sitä, että saatoin olla muutamankin tunnin "kadoksissa", mutta useimmiten löydyin joko viinimarjapensaan alle nukahtaneena tai suvun kauppapuutarhalta jostain kolosta. Mökilläkin sain liikkua melko itsenäisesti, järveen ei tosin ollut asiaa yksin enkä kaivosta saannut nostaa itse vettä viellä ekaluokkalaisenakaan (elettiin aikaa ennen pumppua). Ja silti, vaikka minua näin laimin löitiin, olen tietääkseni ihan tasapainoiseksi parikymppiseksi kasvanut. Hieman on edelleen itsetunto-ongelmia, mutta nekin johtuvat lähes kokonaan yhdeksän vuotta jatkuneesta koulukiusaamisesta. Tasapainoisuudelle on ihan psykologin sanakin, kuulemma huomautettavaa oli ainoastaan nopea luovuttaminen matemaattisissa tehtävissä ;)

   Lainaa

  122. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Eihä tossa ehkä käyny mitää, mut luulis alkaneen ihmetellä missä lapsi on!??!?!

   Lainaa

  123. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Mistä te tiiätte, että Julia on edes lapsen äiti?

   Lainaa

  124. Tulos: -11 (17 ääntä)
   Vaikkakin tässä meni pahasti överiks, niin on silti lohduttavaa huomata, että tässä maassa on niitäkin ihmisiä, jotka OIKEASTI välittävät lasten turvallisuudesta. Toisinkuin edesmenneen 8-vuotiaan Eerikan tapauksessa, jossa KUKAAN ei välittänyt....

   Lainaa

  125. Tulos: -9 (17 ääntä)
   Meneehän tuon kommentoijan jutut hitusen liian dramaattiseksi, mutta onpa hänellä pointtikin. Noin pientä lasta ei saisi jättää valvomatta liian kauaksi aikaa. Lapsella oli 2h aikaa tehdä ihan mitä tahansa, ja ideoitahan näillä sankareilla riittää. Ei varmaan ois paljoa naurattanut äitiäkään, jos 4v ois kipannut pussillisen kaurahiutaleita wc-pönttöön ruokkiakseen wc-ankkaa. Ja silloin olisi syytet lasta, ei feispuukkiin jumiin jäänyttä äitiä tai isää.

   Lainaa

  126. Vapaamaalari 8.7.2014 8:11
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Täällä kaikki "viisaammat" tuntuu taas olettavan että Julia on ehdottomasti yksinhuoltaja joka asuu 40 neliön yksiössä. Voisikohan kuitenkin olla että lapsella saattaisi olla jopa isäkin, mahdollisesti useampia vanhempia sisaruksia ja perhe saattaisi jopa asua omakotitalossa, ehkäpä peräti sellaisessa missä on iso tontti jossa lapset voivat halutessaan leikkiä pihalla tai missä vain ilman jatkuvaa valvontaa? Nelivuotiashan viihtyy jo pitkään omissa leikeissään ja lapselle riittää että tietää missä aikuiset on jos tulee jokin hätä, ei lasten nyt sentään tarvi jatkuvasti olla aikuisen valvovan silmän olla jos koti ja piha on tehty lapsille turvalliseksi.

   Lainaa

  127. Neil Young 3.8.2014 20:03
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Vapaamaalari: Täällä kaikki “viisaammat” tuntuu taas olettavan että Julia on ehdottomasti yksinhuoltaja joka asuu 40 neliön yksiössä. Voisikohan kuitenkin olla että lapsella saattaisi olla jopa isäkin, mahdollisesti useampia vanhempia sisaruksia ja perhe saattaisi jopa asua omakotitalossa, ehkäpä peräti sellaisessa missä on iso tontti jossa lapset voivat halutessaan leikkiä pihalla tai missä vain ilman jatkuvaa valvontaa? Nelivuotiashan viihtyy jo pitkään omissa leikeissään ja lapselle riittää että tietää missä aikuiset on jos tulee jokin hätä, ei lasten nyt sentään tarvi jatkuvasti olla aikuisen valvovan silmän olla jos koti ja piha on tehty lapsille turvalliseksi.
   Tuossahan muutenkin mainittiin vanha puutalo, eli kyse ei ole huoneistosta vaan omakotitalosta.

   Lainaa

  128. Tulos: +5 (5 ääntä)
   kaali: Voin kuvitella miten Sanna kasvattaa omia lapsiaan (toivottavasti niitä ei ole). “Älkää menkö ruokakomeroon, siellä on tappajarottia ja voitte vaikka tukehtua jauhoihin! Älkää menkö pihalle, älkää olko sisällä, älkää tehkö sitä älkääkä tätä!!” Ja jos joku kehtaa katsoakin lastaan pahasti niin välittömästi ilmoitusta viranomaisille… Että pistää vihaksi tuollaiset idiootit!
   Aunt Josephine :D

   Lainaa

  129. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Kyllä tuo on lasun paikka, mutta ei Sannan sanomien asioiden vuoksi, vaan siksi, että äiti on keskittynyt tietokoneella pelailuun tms. ja unohtanut 4 vuotiaan lapsensa 4 tunniksi, tietämättä edes missä tämä on. Kyllä tuo on oikeastikkin todella huolestuttavaa, ellei nyt sitten ole liioiteltu asioita raflaavamman tarinan vuoksi. Nyt puhutaan kuitenkin vasta 4 vuotiaasta lapsesta, eikä esim. kouluikäisestä, eskarikin on mielestäni vielä liian pieni siihen, että olisi 4 tuntia jossain ilman että vanhemmat tietää missä.

   Lainaa

  130. Hikoileva majava 6.12.2021 1:13
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Muistan, kun alle eskari-ikäisenä leikittiin isosiskon kanssa piilosta ulkona. Menin puun taakse ja sisko oli jotenkin unohtanut tulla etsimään ja meni vaan vanhempien kanssa sisälle. Olin muutenkin tottunut leikkimään yksin ulkona, niin siellä pimeässä illalla vaan oottelin ja oottelin, kunnes menin sisälle. Kukaan ei ollut edes huomannut poissaoloani 😂 Ei ole mitenkään vakavaa. Itse tykkäsin leikkiä yksin ja vanhemmat luottivat minuun. Eipä ikinä käynyt mitään pahaa. Kerran kyllä eksyin metsään isosiskon kanssa, mutta siitäkin selvittiin. Ei tullut karhuja tai tappajarottia vastaan. Siitä sitten opittiin, ettei lähdetä noin omille teille. Siinä kyllä vanhemmat oli jo olleet huolissaan, mutta selvittiin kotiin ilman ongelmia. Nykyajan lapset ja teinit on kyllä ihan pilalla, kun niitä vaan paapotaan ympäriinsä. Ollaan niin tarkkoja ja varovaisia. Ihme, että lapset tekevät nykyään, mitä haluavat, kun ovat tottuneet elämään prinsessan täydellistä elämää. Huom olen 21-vuotias. Minua ei lellitty ja vahdittu tarkkaan tekemisiä. Vanhemmat tiesivät, että minuun voi luottaa ja osasin selviytyä ihan itse. Vittuun sieltä hattarantäytteisistä pilvilinnoista, missä ei ikinä saa tapahtua mitään pahaa. Lapset oppii mokaamalla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: äiti, lapsi, kaappi, komero, keittiö, ruokakomero, piilo, jauhot, hiiret