Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sähkövika

"Mun kaikista lampuista on loppunut sähkö!"
Sähkövika

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +734 (784 ääntä)
   tyttö takas kotia äidin helmoihin. heti.

   Lainaa

  2. Pikkutyttö 18.12.2012 2:53
   Tulos: +602 (624 ääntä)
   Ahihi, jokseenkin melkeinpä suloista, tulee ihan mieleen mun kaksivee, jonka kanssa ihmeteltiin lamppujen vaihtamista. On tää elämä ihmeellistä! Ooooh, lamppuun tuli uusi valo! ^_^

   Lainaa

  3. Tulos: +210 (236 ääntä)
   Tällehän ei saisi nauraa, mutta... BWAHAHAHAHAA

   Lainaa

  4. Tulos: +202 (226 ääntä)
   Siis ei kukaan voi olla noin avuton! :O

   Lainaa

  5. Tulos: +232 (268 ääntä)
   No ei kyllä haiskahda sulakkeelta.

   Lainaa

  6. Tulos: +203 (211 ääntä)
   eiku tyttönen vaa kauppaan ostamaan huone täyteen jalka- ja pöytälamppuja ja aina ku pääsee "sähkö loppumaan" nii uutta kehiin jossa vielä "on sähköä tallella" ^^ ei sillä ettei helpommallaki vois päästä :D

   Lainaa

  7. Tulos: +177 (187 ääntä)
   Kuinka monta S-tyttöä tarvitaan vaihtamaan palanut lamppu?

   Lainaa

  8. Ratiritiralla 18.12.2012 8:12
   Tulos: -273 (309 ääntä)
   Missä tässä piti olla moka? En minäkään yltä kattolamppuja vaihtamaan.

   Lainaa

  9. Tulos: -26 (94 ääntä)
   Juuri eilen väittelin naispuolisen ikätoverini kanssa, kun hän sanoi,ettei tule tarvitsemaan sähköoppi-fysiikkaa mihinkään

   Lainaa

  10. Tulos: -24 (80 ääntä)
   Aqua: No ei kyllä haiskahda sulakkeelta.
   Miksei muka? Ihan hyvin voi olla sulakkeet siten, että pari pistorasiaa ei enää toimi ja loput toimii. Varsinkin jos on pieni kerrostalokämppä

   Lainaa

  11. Tulos: +184 (198 ääntä)
   Ererereree: Juuri eilen väittelin naispuolisen ikätoverini kanssa, kun hän sanoi,ettei tule tarvitsemaan sähköoppi-fysiikkaa mihinkään
   Ei siihen nyt juuri fysiikan opintoja tarvita, että tietää mitä se on, kun lamppu palaa.

   Lainaa

  12. Tulos: -57 (89 ääntä)
   Colour: Ei siihen nyt juuri fysiikan opintoja tarvita, että tietää mitä se on, kun lamppu palaa.
   ok hyvä juttu :')

   Lainaa

  13. Tulos: +34 (60 ääntä)
   Ererereree: Juuri eilen väittelin naispuolisen ikätoverini kanssa, kun hän sanoi,ettei tule tarvitsemaan sähköoppi-fysiikkaa mihinkään
   No, kerropa meille muillekin, mihin sitä tarvitaan. Muistaakseni sähköfysiikka - kuten kaikki muukin fysiikka - oli aika teoreettista. Voin rehellisesti sanoa omalta kohdaltani, että fysiikan opiskelu on ollut minulle aika "turhaa", koska siinä ei oppinut mitään käytänöllistä ja en ole tarvinnut sitä myöhemmissä opinnoissani. Kaikki sähköön liittyvät käytännölliset/oikeasti tärkeät asiat olen oppinut kotona (tai netistä).

   Lainaa

  14. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Täytyy sanoa että tämän tiistain uudet mokat on olleet aika hyviä

   Lainaa

  15. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Ratiritiralla: Missä tässä piti olla moka? En minäkään yltä kattolamppuja vaihtamaan.
   Voit väittää olevasi trolli, mutta enemmän tyhmäksi luulen. Jos et näe tässä mokaa niin luulet ilmeisesti itsekin että jos valo ei pala niin sähkö on siitä loppunut? Käy siinä tapauksessa hakemassa sähkö kauhalla lisää ja sen voi heittää siihen alhaaltakin jos ei yllä.

   Lainaa

  16. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Kuinkahan monta S-henkilöä vaaditaan vaihtamaan lamppu? Vai olisiko parempi että kuinkahan kauan siltä yhdeltä ja alkuperäiseltä S-henkilöltä olisi keksinyt hoksata ongelman ydin, ilman ulkopuolisten avustusta? Vetoja otetaan vastaan...

   Lainaa

  17. Tulos: +72 (78 ääntä)
   Ratiritiralla: Missä tässä piti olla moka? En minäkään yltä kattolamppuja vaihtamaan.
   Ja esim tuolinhan käyttö on kiellettyä jos on pätkä.

   Lainaa

  18. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Ettei vain olisi jokin toinen sulake palanut.... Miten ihmeessä ei voi huomata että lamppu on palanut? Tai oikeastaan, miten joku ei tiedä edes koko käsitettä.... 19 vuotias sentään :/

   Lainaa

  19. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Elealar: Tällehän ei saisi nauraa, mutta… BWAHAHAHAHAA
   ei ku näille just pitää nauraa! mielellään päin näköä.

   Lainaa

  20. Tulos: +2 (22 ääntä)
   joku: No, kerropa meille muillekin, mihin sitä tarvitaan. Muistaakseni sähköfysiikka – kuten kaikki muukin fysiikka – oli aika teoreettista. Voin rehellisesti sanoa omalta kohdaltani, että fysiikan opiskelu on ollut minulle aika “turhaa”, koska siinä ei oppinut mitään käytänöllistä ja en ole tarvinnut sitä myöhemmissä opinnoissani. Kaikki sähköön liittyvät käytännölliset/oikeasti tärkeät asiat olen oppinut kotona (tai netistä).
   Sähköoppihan oli ainakin lukion fysiikankursseista käytännönläheisin/yksi käytännönläheisimmistä.

   Lainaa

  21. Tulos: -41 (77 ääntä)
   Ps. Sanon ihan vittuillakseni että asialla oli JÄLLEEN nainen.

   Lainaa

  22. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Ihan vaan naisen logiikalla nyt ihmettelen: missä helkutin komerossa tuokin likka on elämänsä elänyt? -.-' No joo, itsekin tarvitsen apuja uusien lamppujen ostamisessa, kun en ole vielä päässyt jyvälle näistä energiansäästöhössötyksistä. Onneksi isä ei jaksa hämmästyä enää tyhmistäkään kysymyksistä... ;)

   Lainaa

  23. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Ratiritiralla: Missä tässä piti olla moka? En minäkään yltä kattolamppuja vaihtamaan.
   Se, että tuottaa ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ymmärtää, mikä mahtaa olla vikana kun lamppuun ei syty valoa... Sitten on lupa ihmetellä, jos lampun vaihtaminen ei auta ja sulakkeen palaminen ei vaikuta todennäköiseltä.

   Lainaa

  24. Tulos: -1 (13 ääntä)
   joku: No, kerropa meille muillekin, mihin sitä tarvitaan. Muistaakseni sähköfysiikka – kuten kaikki muukin fysiikka – oli aika teoreettista. Voin rehellisesti sanoa omalta kohdaltani, että fysiikan opiskelu on ollut minulle aika “turhaa”, koska siinä ei oppinut mitään käytänöllistä ja en ole tarvinnut sitä myöhemmissä opinnoissani. Kaikki sähköön liittyvät käytännölliset/oikeasti tärkeät asiat olen oppinut kotona (tai netistä).
   Kotoa tai netistä opittu sähköfysiikka on täten nimeltään "Käytännöllisiä, oikeasti tärkeitä asioita". Sama matematiikassa, mihin sitä kaupassa tarvitsee, kun tosiasiassa pitää vain tietää tiettyjen arvojen summan ja taskussa majailevien kolikoiden arvon summan erotus.

   Lainaa

  25. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Ai mitä elämän perustaitoja?

   Lainaa

  26. Tulos: +8 (40 ääntä)
   No ei kai 19-vuotias mistään mitään tiedäkään, jos sitä ei ole laitettu kotona ikinä mitään tekemään. Minä vaihdoin lamput jo kakarana itse ja monta muutakin asiaa tein IHAN ITSE, mutta jos mukulaa passataan niin kuin olisi maailmanloppu tulossa ja sitten heitetään ulos sateeseen ilman mitään, niin vähemmästäkin ihminen hämmentyy. Ihan hirveä vaivahan olisi neidille kertoa, että ne lamput VOI vaihtaa, jos ei äiti tai isi ole niin vaivautunut tekemään. Sitä oppii pikkuhiljaa, kai se on parempi myöhemmin kuin ei koskaan. Kovia olette mollaamaan, mutta sitten kun itselle käy joku kämmi, ollaan selittelemässä, vaikka ihan samanlaisia idiootteja olette kuin muutkin siellä mutakuopassa. Toivottavasti olette ylpeitä siitä, että osaatte tavata sanan SÄHKÖOPPI ja tiedätte miten päin pistoke laitetaan pistorasiaan.

   Lainaa

  27. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Elealar: Tällehän ei saisi nauraa, mutta… BWAHAHAHAHAA
   Saahan tälle nauraa

   Lainaa

  28. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Hämmentävän suuri yleistiedon puute S:llä. Jokaisen yli 12-vuotiaan kuuluisi tietää, miten lamppu/sulakkeet jne. vaihdetaan.

   Lainaa

  29. Lukutaitoa!? 18.12.2012 17:10
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Nikola T.: Kotoa tai netistä opittu sähköfysiikka on täten nimeltään “Käytännöllisiä, oikeasti tärkeitä asioita”.
   Eihän lainauksessa puhuttu kotona opitusta _fysiikasta_ vaan ihan arkipäivän sähköasioista. Kuten varmaan lampun kiinnitykset ja sulakkeen vaihto.

   Lainaa

  30. Pallosalama 18.12.2012 18:05
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   No on kyllä blondi kyseessä ja....nimi vain pelkkä kirjain? oh hell yeah

   Lainaa

  31. Tulos: -8 (14 ääntä)
   Vaikka olen tota S:ää aika paljo nuorempi ( en silti siinä ihQ-pissis-vaiheessa) niin oikeasti ..mäki ymmärrän paremmin tota asiaa..:D

   Lainaa

  32. Tulos: -8 (22 ääntä)
   bethos: Ps. Sanon ihan vittuillakseni että asialla oli JÄLLEEN nainen.
   On aina kiva huomata että ihmiset raivoo puhtaasta totuudesta :D En sano naisia tyhmemmiksi tai mitään, mutta valtaosa facebookin tämäntyyppisistä mokista on naisten tekemiä. Hahhah :D

   Lainaa

  33. Ratiritiralla 18.12.2012 21:39
   Tulos: -15 (25 ääntä)
   Joku: Ja esim tuolinhan käyttö on kiellettyä jos on pätkä.
   Mä en kyllä yltä vaihtamaan kattolamppua edes jakkaran kanssa, saatikka sitten tavallisen tuolin.
   kirppu: Se, että tuottaa ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ymmärtää, mikä mahtaa olla vikana kun lamppuun ei syty valoa… Sitten on lupa ihmetellä, jos lampun vaihtaminen ei auta ja sulakkeen palaminen ei vaikuta todennäköiseltä.
   Mutta eihän se tossa sanonut missään, että ei tajunnut että siltä on vaan lamput palaneet.

   Lainaa

  34. Ratiritiralla 18.12.2012 21:43
   Tulos: -20 (28 ääntä)
   ilarim: Voit väittää olevasi trolli, mutta enemmän tyhmäksi luulen. Jos et näe tässä mokaa niin luulet ilmeisesti itsekin että jos valo ei pala niin sähkö on siitä loppunut? Käy siinä tapauksessa hakemassa sähkö kauhalla lisää ja sen voi heittää siihen alhaaltakin jos ei yllä.
   Se, että ilmasee jonkun asian toisin kun joku toinen, ei tarkota sitä, ettei ymmärtäis mistä on kyse. Ei tossa missään käyny ilmi, että se ei tienny niiden lamppujen olevan palanu.

   Lainaa

  35. Tulos: -5 (7 ääntä)
   ...mitä tää on oikeesti :'D itte oppinu tälläset asiat jo ihan pienestä, toi likkaha on jonku 3 vuotiaan tasol näissä jutuissa.

   Lainaa

  36. ei pitäisi 19.12.2012 3:56
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Jos on tuolla pohjalla sähkö juttujen kanssa rassautuminen ni ei pidä sitten ees yrittää ettei tapata itteään. Tuo vaikuttas just sellaselta joka työntää sormen sinne koloon. Lampun kytkentä taitaa muutenkin olla ainut sähköinen kodin liitin jonka ei (outoa kyllä) tarvitse olla sormelta suojattu kun lamppu on irti. Täyttää ip20 luokituksen lampun ollessa paikalla mutta taitaa ilman lamppua mennä ip10 luokkaan eli laitetta on mahdollista räpelöidä jännitteisenä sormella. Oishan se tietysti katastrofi jos noi valaisimet pakotettas lain nojalla vähintään ip 20 luokkaan lampun ollessa irti mut ei tän kaltaset ihmiset tapattas itteään niin helposti.

   Lainaa

  37. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Hellman: Hämmentävän suuri yleistiedon puute S:llä. Jokaisen yli 12-vuotiaan kuuluisi tietää, miten lamppu/sulakkeet jne. vaihdetaan.
   No ihan kaikkea ei vain voi tietää. Lampun olen osannut vaihtaa iät ja ajat, mutta sulaketaulun kanssa olin tekemisissä ensimmäistä kertaa ikinä joskus 25-vuotiaana, jolloin sulake paloi ja se olisi pitänyt vaihtaa ja minä toki yksin kotona. Onneksi hätäpuhelu iskälle auttoi :DDD

   Lainaa

  38. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Mitenkä vihaankaan tuota kirjoitustyyliä! "kahest lampust vaa" Tuossa ei ole yhtään sanaa oikein!

   Lainaa

  39. Mökki-Mikko 19.12.2012 15:48
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Ratiritiralla: Se, että ilmasee jonkun asian toisin kun joku toinen, ei tarkota sitä, ettei ymmärtäis mistä on kyse. Ei tossa missään käyny ilmi, että se ei tienny niiden lamppujen olevan palanu.
   Jep. Musta tuntuu että tää on ennemminkin tän sivun kommenttipalstatmoka. --> Tyttö ei tiedä että lamput voi palaa loppuun ja että ne alkaa taas toimimaan kun ne vaihtaa. Get it? Pojathan tuossa mokailee, kun eivät ymmärrä, että kyse ei ole sulakkeesta vaan hehkulampuista samalla kun yrittävät saada tytön näyttämään hölmöltä.

   Lainaa

  40. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Ratiritiralla: Se, että ilmasee jonkun asian toisin kun joku toinen, ei tarkota sitä, ettei ymmärtäis mistä on kyse. Ei tossa missään käyny ilmi, että se ei tienny niiden lamppujen olevan palanu.
   "kaikist lampuist loppun sähkö" tai vastaus pojan kommenttiin siitä, ettei kai tiekoneesta ole sähkö loppu: "siis ei. Kahest lampust vaa" Tuostako pitäisi olettaa, että neiti ymmärtää lamppujen palaneen? Kun kerran tietokoneestakin voisi loppua sähkö...

   Lainaa

  41. Tulos: +2 (2 ääntä)
   ei pitäisi: Jos on tuolla pohjalla sähkö juttujen kanssa rassautuminen ni ei pidä sitten ees yrittää ettei tapata itteään. Tuo vaikuttas just sellaselta joka työntää sormen sinne koloon. Lampun kytkentä taitaa muutenkin olla ainut sähköinen kodin liitin jonka ei (outoa kyllä) tarvitse olla sormelta suojattu kun lamppu on irti. Täyttää ip20 luokituksen lampun ollessa paikalla mutta taitaa ilman lamppua mennä ip10 luokkaan eli laitetta on mahdollista räpelöidä jännitteisenä sormella. Oishan se tietysti katastrofi jos noi valaisimet pakotettas lain nojalla vähintään ip 20 luokkaan lampun ollessa irti mut ei tän kaltaset ihmiset tapattas itteään niin helposti.
   onhan vanhat tulppasulake keskukset myöskin ip10 sillon ku otetaa sulake pois, mut eihän niitä luokituksia silleen määritetä et mikä sen kosketus suojaus on sillon ku siintä puuttuu osa.

   Lainaa

  42. Paremmin tietäjä 19.12.2012 19:42
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Ratiritiralla: Missä tässä piti olla moka? En minäkään yltä kattolamppuja vaihtamaan.
   Minulla sama vika, plafondit valmiiksi kalustetussa asunnossa ja ei riitä keittiöjakkarakaan.

   Lainaa

  43. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Maya: No ei kai 19-vuotias mistään mitään tiedäkään, jos sitä ei ole laitettu kotona ikinä mitään tekemään. Minä vaihdoin lamput jo kakarana itse ja monta muutakin asiaa tein IHAN ITSE, mutta jos mukulaa passataan niin kuin olisi maailmanloppu tulossa ja sitten heitetään ulos sateeseen ilman mitään, niin vähemmästäkin ihminen hämmentyy. Ihan hirveä vaivahan olisi neidille kertoa, että ne lamput VOI vaihtaa, jos ei äiti tai isi ole niin vaivautunut tekemään. Sitä oppii pikkuhiljaa, kai se on parempi myöhemmin kuin ei koskaan.
   Hohhoi, lampun vaihtaminen ei nyt ole niin iso asia, etteikö sitä osaisi tehdä, vaikkei olisi koskaan lapsena niihin koskenut. Ei siinä paljoa aivokapasiteettia tarvitse ymmärtämään, miten se lamppu menee paikalleen. Puhumattakaan siitä, että tajuaa lampun palaneen.

   Lainaa

  44. ei pitäisi 20.12.2012 3:03
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   : onhan vanhat tulppasulake keskukset myöskin ip10 sillon ku otetaa sulake pois, mut eihän niitä luokituksia silleen määritetä et mikä sen kosketus suojaus on sillon ku siintä puuttuu osa.
   Ei määritelläkkään vaan ajatukseni oli että pitäisi määritellä :) Kun ihmiset nyt kuitenkin vaihtelevat noita ite mutta eivät aina tajua välttämättä kääntää katkaisijaa pois jos lamppu paloi yllättäin. Yleimittaria ei ole tai ei kehdata kaivaa esille. Esim yksi tapaus jonka olen kuullut että tyyppi oli tullut asentamaan uuden valaisimen ja vilkaissut katkaisijaa joka oli ala asennossa. Silloin isäntä oli sanonu että on se kiinni, hommiin vaan. Asentaja oli sit tuumannu että hänpä tarkastaa kuitenkin ja jännitehän siinä oli. Sit oli isäntäkin muistanu että siinä huoneessahan tosiaan toimii väärinpäin se katkaisija. Eli lain olisi hyvä olla sellainen että noikin sais olla ip 20 suojattuja kun lamppu ei ole paikallaan. Se ois vaan katastrofi ku ihmiset joutus pistää kattorasiat jos ei jo ole ja ihan erillaiset valaisimet. Ja kuinkahan moni tekis nämä muutostyöt itse? :)

   Lainaa

  45. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Nikola T.: Kotoa tai netistä opittu sähköfysiikka on täten nimeltään “Käytännöllisiä, oikeasti tärkeitä asioita”.Sama matematiikassa, mihin sitä kaupassa tarvitsee, kun tosiasiassa pitää vain tietää tiettyjen arvojen summan ja taskussa majailevien kolikoiden arvon summan erotus.
   No, kerropa sinä sitten meille muillekin, mitä arkielämässä välttämättömiä taitoja olet lukion fysiikassa oppinut? Voitko samalla pohtia, miksi nämä taidot opetetaan alle 10 % väestöstä, ja heillekin se on vapaavalintaista? Sinusta en tietenkään tiedä, mutta itse kävin yleissivistävän lukion. Se todellakin oli yleissivistävää: hyvin harva asia siellä on ollut sellainen, josta arkielämässä on oikeasti ollut hyötyä. (Poikkeuksia tietenkin on, kuten kielet ja ehkä yhteiskuntaoppi.)

   Lainaa

  46. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Pallosalama: No on kyllä blondi kyseessä ja….nimi vain pelkkä kirjain? oh hell yeah
   Eiiiii.... Ja miten tyhmä SINÄ olet? Olisiko se loppunimi vaikka peitetty tänne Feissarimokini laitettaessa?

   Lainaa

  47. Maahanmuuttaja 25.12.2012 4:59
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   eikö tuo tiedä, että sähkö tulee pistorasiasta? o_O

   Lainaa

  48. Tulos: -7 (11 ääntä)
   Veikkaan että tämä on ylisuojelevan yksinhuoltajaäidin 'kasvatuksen' tulos.

   Lainaa

  49. Tulos: +1 (1 ääni)
   Elealar: Tällehän ei saisi nauraa, mutta… BWAHAHAHAHAA
   Miksei saisi? Kaikilla on oikeus nauraa juurikin sille mille tahtoo. Koitas estää.

   Lainaa

  50. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Aqua: No ei kyllä haiskahda sulakkeelta.
   Ei munkaan mielestä. Haiskahtaa ihan vaan überavuttomalta, jolle vanhemmat eivät ole koskaan kertoneet, miten lamppu vaihdetaan.

   Lainaa

  51. Tulos: +3 (7 ääntä)
   kk: Veikkaan että tämä on ylisuojelevan yksinhuoltajaäidin ‘kasvatuksen’ tulos.
   Kyllä tämä on kaikkitietävän tyranni-isän "kasvatuksen" tulos. Miehet pilaa aina lapset ja tuhoaa niiden vahvuudet. Isät ovat tarpeen vain äidin auttamisessa ja kunnioittamisessa, heidän ei tulisi kajota lastenkasvatukseen. Jokaisen menestyjän takana on aina lastaan tukeva äiti. Mikäli isä on ollut lasten niskassa, lapsista ei tule muuta kuin moniongelmaisia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: sähkö, lamppu, sulake, palanut, valot