Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sossupummin parhaat vinkit

"Kohta asutaan sitten varmaan kadulla."
Sossupummin parhaat vinkit

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 177 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1929 (2081 ääntä)
   Serafina vaikuttaa muutenkin ärsyttävältä. Mieluummin olisin kyllä homoseksuaali, kuin yhteiskunnan loinen, sillä toisin kuin loisimisessa, homoudessa ei ole yhtään mitään hävettävää.

   Lainaa

  2. Tulos: +541 (601 ääntä)
   Menkää töihin..

   Lainaa

  3. Pikkutyttö 18.12.2012 2:44
   Tulos: +248 (276 ääntä)
   Itku.

   Lainaa

  4. Pikkutyttö 18.12.2012 2:50
   Tulos: +1020 (1042 ääntä)
   Olisipa mukavaa, jos immeiset osaisivat arvostaa tätä hienoa järjestelmää mikä meillä täällä Suomessa on! Sossussa käynti ei tosi tarpeen edessä ole mikään häpeä. Siksi mäkin veroja maksan, että jos paskasesti käy niin on se sosiaalihuolto vastassa auttamassa että pysyy katto pään päällä ja pääsee jaloilleen. Joka maassa kun ei näin kivasti ole. Serafinat...pistää masentamaan. Että hauku siinä sitten ruokkivaa kättäsi tyhmä ihmisen lapsi. :(

   Lainaa

  5. Tulos: +481 (519 ääntä)
   Ei hyvää päivää... Miten noiden vanhemmat antaa niiden sossupummeilla? Jos mä päättäisin elää sossun rahoilla, ni vanhemmat kyllä potkis mut töihin, vaikka ihan kirjaimellisesti. PS. Serafina, minäkin voin nukkua iltapäiväkahteen, mutta käyn silti töissä. Ilta- ja yötöitä kun on olemassa. Suosittelen tutustumaan työkkärin palveluihin!

   Lainaa

  6. Tulos: -115 (237 ääntä)
   Pikkutyttö: Olisipa mukavaa, jos immeiset osaisivat arvostaa tätä hienoa järjestelmää mikä meillä täällä Suomessa on! Sossussa käynti ei tosi tarpeen edessä ole mikään häpeä. Siksi mäkin veroja maksan, että jos paskasesti käy niin on se sosiaalihuolto vastassa auttamassa että pysyy katto pään päällä ja pääsee jaloilleen. Joka maassa kun ei näin kivasti ole. Serafinat…pistää masentamaan. Että hauku siinä sitten ruokkivaa kättäsi tyhmä ihmisen lapsi.
   mä maksan kanssa veroja ja oon sun kanssa samaa mieltä. ainoo vaa, että sen kerran kun tarvin sossusta jeesiä ku meni hommat pipariks, ni ei ne muuta ku vittuillu mulle. mulla ei ole mitään uskoa siihen, että toi tukiverkko auttaa paskaakaan. Jos joudun kadulle vielä, alan suoraan ryöstää ihmisisä. noi sossun vittuiluluukut on nähty. hyvä vaa et ees serafiina saa hynkkyä noilta paskoilta, nuku munkin puolesta jos luet tän.

   Lainaa

  7. Tulos: +419 (441 ääntä)
   En tiedä, mutta jotenkin alkoi vituttamaan melko runsaasti.

   Lainaa

  8. Tulos: +159 (191 ääntä)
   Siinä missä muuten ollaan tiukkana luukulla, niin miksei samalla puututa tohon "pävääkään en ole töissä ollut"? Ok, kaikki eivät töitä vaan saa. Mutta voisivat koittaa tarkistaa, ketkä sitä edes yrittävät saada. Ja jos vaikuttaa ettei kyseisellä henkilöllä ole mitään kiinnostusta asiaan, niin ehkä voisi miettiä tukien alennusta. Meinaan voisihan sitä kysellä työhakemusten perään, ja jos jostain paikka aukeaa niin ei hyvää kerro jos ei sinne menekään koskaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +361 (369 ääntä)
   Tällaisten ihmisten takia hävettää käydä sossun luukulla. Kokee leimautuvansa. Vaikka itse menisi töihin helevetin mielellään, ettei tarvitsisi palloilla himassa ja kituuttaa sillä loppujen lopuksi vähäisellä rahamäärällä, eihän sitä kukaan tiedä, saati usko. Nyt ei onneksi ole tarvinnut puoleen vuoteen käydä, kun pääsin jaloilleni ja vähäksi aikaa töihinkin - valitettavasti vaan työt loppui, katsotaan ensi vuoden puolella sitten, alkaako lutviutumaan. Duunihakemuksia vetämässä onneksi useampi.

   Lainaa

  10. Tulos: +127 (137 ääntä)
   Hehhe tuttu keskustelu. Tosta on poistettu aika paljon kaikkea :D esim ton reean valitukset kunka se ei muka voi opiskella tai käydä töissä.

   Lainaa

  11. omppupomppu 18.12.2012 4:44
   Tulos: +37 (51 ääntä)
   Mä olen valmistunut parikymppinen ja töissäkin ehdin olemaan, mutta nyt hävettää myöntää, että olen sossun/kelan ja työkkärin asiakas...

   Lainaa

  12. Tulos: +90 (228 ääntä)
   Mun mielestä nää nykyajan Suomen "perusoikeudet", eli tv ja netti (jolla pääsee faceenkin puhumaan tommosia typeryyksiä) voisi ottaa näiltä sossupummeilta pois. Operaattoreille vaan tiedot kuka nostaa minkäkin verran tukia ja sen perusteella liittymät pois näiltä henkilöiltä. Tällaiset "ensimmäisen maailman perusoikeudet" eivät mun mielestä kuulu sellaisille henkilöille jotka eivät osallistu yhteiskunnan ylläpitämiseen ja pyörittämiseen. nämä kun eivät millään tavalla ole ihmisoikeuksia.

   Lainaa

  13. Tulos: +254 (288 ääntä)
   Itsehän tunnen myös tämmöisen tapauksen, joka hyvillä mielin käy sossun luukulla ja hänelle maksetaan asumiset sun muut pelit ja vehkeet. Hän ei voi opiskella tai käydä töissä, koska "väenpaljous ahdistaa". Kuitenkin pystyy käydä baareissa ja hyppimässä kaiken maailman hippibileissä, eikä ahdista ollenkaan. Siinä sitten vedetään muiden harvakallojen kanssa vähän pilveä ja muuta pöperöä, niin lähtee viimeisetkin ahdistukset. Surullisinta tässä on se, että kyseisellä säälityksellä on lapsikin.

   Lainaa

  14. Tulos: +66 (82 ääntä)
   Ei näitä ihmisiä kiinnosta töihin mennä koska rahaa jää enemmän kätee himassa lörväiles. Itekki iha mielellää vois työttömäks jäähä jos pää kestäis himassa oleilun. Jäis pari sataa euroo enemmän kuussa käteen

   Lainaa

  15. Tulos: +94 (122 ääntä)
   Pikkutyttö: Olisipa mukavaa, jos immeiset osaisivat arvostaa tätä hienoa järjestelmää mikä meillä täällä Suomessa on! Sossussa käynti ei tosi tarpeen edessä ole mikään häpeä. Siksi mäkin veroja maksan, että jos paskasesti käy niin on se sosiaalihuolto vastassa auttamassa että pysyy katto pään päällä ja pääsee jaloilleen. Joka maassa kun ei näin kivasti ole. Serafinat…pistää masentamaan. Että hauku siinä sitten ruokkivaa kättäsi tyhmä ihmisen lapsi.
   Voi kun se aina meniskin niin, että sos. huolto ottaisi vastaan, kun pieni ihminen putoaa. Nimimerkillä Vastavalmistunut lähihoitaja. En saanut kesäkuuksi sossusta mitään, koska: -olin menossa töihin (palkanmaksupäivä ko. kuun 30. pvä, vuokranmaksupäivä 2.) -mulla oli tuloja jo opiskeluaikana (tiliotteella selkeästi näkyi, että tilin saldo ei riitä kattamaan yhtään mitään) Lisäksi TYÖTTÖMÄN mieheni "varallisuus", eli pieni peltopläntti, josta vuodessa vajaa 800 e vuokraa (realisoitavissa olevaa varallisuutta blabla) ja pienet säästöt tilillä. Ne olisi ensin pitänyt käyttää, myydä pelto ja syödä kynsiään pari kuukautta varmaankin, ennen kuin olisi sossusta mitään saanut. Epäreilua sekin, että riippuu niin paljon kaupungista, saako sossusta penniäkään. Onneks mulla on ainakin töitä.

   Lainaa

  16. Tulos: +37 (57 ääntä)
   Toimeentulotuki nyt on nimensä mukaisesti viimeinen vaihtoehto, joka turvaa toimeentulon viimeisessä hädässä. Siksi on ihan perusteltua, että jos on esim. omaisuutta, jonka voi myydä, niin ei ole vielä ns. viimeiset oljenkorret käytössä. Kaikki on suhteellista. Omassa työssä tulee vastaan näitä tilanteita, joissa ihmiset pitävät tulojen tarveharkintaa "kohtuuttomana", kun heidän omat etuutensa tippuvat nollaan puolison "aivan tavallisen palkansaajan" 5000 e/kk tulojen vuoksi. Sillä yhden ihmisen palkalla ei kuulema kolmihenkinen perhe pärjää. Aina se raja on johonkin vedettävä ja jos sattuu juuri itse olemaan sillä rajan väärällä puolella, niin helposti se voi tuntua epäreilulta.

   Lainaa

  17. Tulos: +62 (70 ääntä)
   Töiden lisäksi nostan Kelasta soviteltuta työttömyysturvaa noin 40-90 € kuukaudessa kuukauden tuloista riippuen. Kuitenkin maksan tästä turvasta sen 20% verona valtiolle... Tämä siksi, että työvoimatoimisto totesi minun osa-aikatyön tuntimäärän viikkoa kohti olevan liian pieni (<30h). Itse en tiedä miten suhtautuisi omaan etuuteeni, sillä tuntuu jotenkin omituiselta, että minä saan työttömyysturvaa töiden lisäksi, vaikka joku muu tarvitsis sitä enemmän. Kuitenkin kiitän ja otan työttömyysturvani mukisematta kerran kun se on kaikkien lakipykälien, säädösten ja asetusten mukaan mahdollista. En voi kuitenkaan käsittää ihmisiä, jotka eivät halua edes yrittää työntekoa ja rahan ansaitsemista itse. Itselleni tulee ainakin todella hyvä mieli aina kun tilille napsahtaa 2 viikon palkka, mutta epäilen että samanlaista tuntemusta tämä Serafina tuskin tuntee kun hänen tilille tulee sossun elatusmaksut...

   Lainaa

  18. Tulos: +64 (76 ääntä)
   Noh voi vittu <3h = < 30h saatanan sydämet....

   Lainaa

  19. Tulos: +49 (63 ääntä)
   wirne: Voi kun se aina meniskin niin, että sos. huolto ottaisi vastaan, kun pieni ihminen putoaa. Nimimerkillä Vastavalmistunut lähihoitaja. En saanut kesäkuuksi sossusta mitään, koska: -olin menossa töihin (palkanmaksupäivä ko. kuun 30. pvä, vuokranmaksupäivä 2.) -mulla oli tuloja jo opiskeluaikana (tiliotteella selkeästi näkyi, että tilin saldo ei riitä kattamaan yhtään mitään) Lisäksi TYÖTTÖMÄN mieheni “varallisuus”, eli pieni peltopläntti, josta vuodessa vajaa 800 e vuokraa (realisoitavissa olevaa varallisuutta blabla) ja pienet säästöt tilillä. Ne olisi ensin pitänyt käyttää, myydä pelto ja syödä kynsiään pari kuukautta varmaankin, ennen kuin olisi sossusta mitään saanut. Epäreilua sekin, että riippuu niin paljon kaupungista, saako sossusta penniäkään. Onneks mulla on ainakin töitä.
   Näinpä se juuri menee. Etenkin työssä käyneen työttömän on ihan turhaa marssia sossun luukulle, ku ne siellä laskee että paljonko niiden mielestä siulle rahaa on jäänyt palkoista ym. Vastaus useimmiten on hylkäävä päätös. Ja niihin papereihinki pitää täyttää kaikki mahdollinen kengän numerosta kukan latinankielisiin nimiin, mut puolet on ihan turhaa, kun ei ne huomioon ota mitään. Yhdellä tutulla oli velka mennyt ulosottoon, kun mies sairastui ja sen jälkeen oli sitten työkyvytön, raha ei riittänyt velkoihin enää kun ruoka ja vuokra piti maksaa ja mies sai päätöksiä työkyvyttömyyseläkkeestä odottaessa työmarkkinatukea 80e per kuukausi ja tästä pois 20% veroja vielä, jäljelle jäi n.60e. Tuttu kävi töissä, teki tunnit mitä pystyi ja yritti maksaa mitä vaan voi. Sitten ku viimein nöyrty lähettää hakemuksen, oli sen päätös hylätty. Ei kannata luottaa että kyllä sossu auttaa, ei ainakaan jos edes yrittäny hakea töitä, käydä töissä. Tarttee olla melkein tuommoinen mokan luuseri, juoppo tms. Et edes kannattaa tuhlata aikaansa täyttäen hakemus ja hommata ne miljoonat liitteet.

   Lainaa

  20. Työläinen 18.12.2012 8:39
   Tulos: +17 (105 ääntä)
   wirne: Voi kun se aina meniskin niin, että sos. huolto ottaisi vastaan, kun pieni ihminen putoaa. Nimimerkillä Vastavalmistunut lähihoitaja. En saanut kesäkuuksi sossusta mitään, koska: -olin menossa töihin (palkanmaksupäivä ko. kuun 30. pvä, vuokranmaksupäivä 2.) -mulla oli tuloja jo opiskeluaikana (tiliotteella selkeästi näkyi, että tilin saldo ei riitä kattamaan yhtään mitään) Lisäksi TYÖTTÖMÄN mieheni “varallisuus”, eli pieni peltopläntti, josta vuodessa vajaa 800 e vuokraa (realisoitavissa olevaa varallisuutta blabla) ja pienet säästöt tilillä. Ne olisi ensin pitänyt käyttää, myydä pelto ja syödä kynsiään pari kuukautta varmaankin, ennen kuin olisi sossusta mitään saanut. Epäreilua sekin, että riippuu niin paljon kaupungista, saako sossusta penniäkään. Onneks mulla on ainakin töitä.
   No totta helvetissä täytyy ainakin ne pienet säästöt tililtä käyttää ennen kuin sossu alkaa rahaa antamaan. Eihän nyt sinne voi mennä sanomaan, että "kyllä mulla rahaa on, mutta haluisin säästää ne, niin antakaa te mulle lisää". Sama juttu sen peltopläntin kanssa. Hölmöä elättää ihmisiä, joilla olisi itselläkin varaa elää, kunhan vaan raaskisi käyttää omaisuuttaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +76 (98 ääntä)
   Serafinan kaltaiset ihmiset vituttavat. Ja vaikka hyvinvointivaltio hieno ja jalo asia onkin, niin tälläisiä ihmisiä nähdessä toivoisi ettei sitä olisi olemassakaan.

   Lainaa

  22. Tulos: -94 (118 ääntä)
   mite jaxatte kirjottaa noi pitkii vieestei

   Lainaa

  23. Tulos: +6 (28 ääntä)
   Jessica: mite jaxatte kirjottaa noi pitkii vieestei
   Kai se on vaan veressä ja tuo omani on vielä aikas lyhkänen

   Lainaa

  24. Tulos: +56 (66 ääntä)
   Itte kun lopetin koulun ja työpaikka oli valmiina 3kk kuluttua valmistumisesta, piti tuo 3kk jollakin elää. Eipä tullut itse saatua sossusta penniäkään, kun puuttui dokumentteja a:sta x:ään asti, vaikka kaikki oli ajallaan sinne viety. Lopulta tuli vain rankka tuomio, etten ole oikeutettu tukeen syystä x. Kyllä hymyilytti. Onneksi mikä tahansa paska puhelinmyyntifirma ottaa töihin tunnin varoitusajalla.

   Lainaa

  25. tuleva pummi 18.12.2012 8:56
   Tulos: -24 (70 ääntä)
   Itse olen miettinyt tuota sossun ja muiden tukien varassa elämistä. Jotenkin ärsyttää kun elätät verotuloilla pakolaisia. Olen vakavasti alkanut harkitsemaan, että ottaisin "oman osan" takaisin. Talo myyntiin, siitä saadut voitot ja lyhennetyt lainat, ja muut säästöt laittaisi vuoden notkuiluun ympärimaailmaa. Sitten varattomana takaisin Suomeen ja nostaisi kaikki mahdolliset pikavipit jne.. Niillä eläisi sen mitä eläisi, jonka jälkeen lainat ulosottoon ja sossunluukulle kinuamaan lisää rahaa. Sitten kun tähän elämäntapaan kyllästyisi niin ei muutakuin ryhdistäytyminen ja taas elämä voittaa. Varmasti olisi paljon tarinoita kerrottavana ja kivan vapauden jälkeen voisi hyvillä mielin palata työelämään tai vaikka aloittaa opinnot ammattikorkeassa :)

   Lainaa

  26. Tulos: -21 (129 ääntä)
   Joka kerta kun luen tällaisia, tekee mieli seuraavissa vaaleissa äänestää Kokoomusta. Tuet pois kaikilta tuollaisilta loisilta ja vaikka pakkotöihin.

   Lainaa

  27. Tulos: +150 (154 ääntä)
   Työssäkäyvänä opiskelijana haluaisin nähdä sen kuukauden, kun laskujen ja vuokran jälkeen jää käteen se 400€... Ja jos menet ja ansaitset "liikaa" niin siitäkin sinua sakotetaan. Kaikki eivät voi tai edes halua porukoidensa rahoilla elellä, kun kerran pois kotoa on jo muuttanut. Kerran naurettiin sossusta pihalle, kun alaikäisenä kävin pyytämässä rahaa elämiseen. "Vanhempiesi kuuluu hoitaa." Just. Kaikkien vanhemmat eivät pysty tai halua, kun sinut viimein ulos saavat savustettua. En yhtään ihmettele, että opiskelijatytöt myyvät itseään rahoittaakseen opintonsa, sitä ne lehdissä aikanaan ihmettelivät suureen ääneen... Jonkinlaista seurantaa voisi kehitellä näille serafiinoille, oikein kuvottaa tuollaiset ihmiset, jotka eivät edes yritä.

   Lainaa

  28. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Meillä on aina sossun kanssa asiat sujunut mallikkaasti kun on ollut tarve. Vaikka se paperisota aiheuttaakin aina harmaita hiuksia.

   Lainaa

  29. Tulos: +10 (12 ääntä)
   http://www.hs.fi/viivijawagner/s1305628764035

   Lainaa

  30. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Itse olen joutunut turvautumaan sossun ja kelan rahoihin kahdesti, kummatkin kerrat 4kk. Ja tietty aikoinaan armeijan harmaiden ajan kela maksoi vuokran kokonaan. Kyllä se on niin että ei sitä kehtaa paljon huudella että sossusta tulee rahaa tms. Nyt pääsin jälleen töihin, ja sitä rahaa tulee lähes 5x enemmän kuin sossusta. Eli "ihan vitun jepa". Ja niin, kyllä sieltä sossusta pitäs tulla rahaa sen verran että vuokran+vesilaskun+sähkölaskun jälkeen jää se ~400€ käteen. Omassa kunnassani yksin elävä saa 461€/kk.

   Lainaa

  31. 28v sossupummi 18.12.2012 9:25
   Tulos: -35 (121 ääntä)
   Itse olen muutaman lapsen yksihuoltaja, eikä minulla ole mahdollista siirtyä työelämään, ennen kuin nuorimmainen on täyttänyt kolme, saati silloinkaan. Minusta tärkeintä ei ole se mistä ne rahat tulevat, kunhan pystyn ruokkimaan lapseni. Eikä minusta ole yhtään väärin jäädä kotiin lasten kanssa, itse en todellakaan halua pistää heitä tarhaan vain töihin paluun vuoksi, ennen kun he ovat siihen valmiita. Tämä mielipiteeni voi olla siintä, kun itse viettänyt lapsuuteni tarhoissa ja nähnyt vanhempiani vain hetken iltaisin ennen nukkumaan menoa. Onko tämäkin nyt niin väärin??

   Lainaa

  32. Tulos: -18 (98 ääntä)
   Tää nyt on aivan täyttä paskaa että töitä ei vaan saa. Koulutusta vastaavaa duunia ehkä ei, mutta siinä vaiheessa pitää vaan nöyrtyä ja mennä muualle töihin. Kelvollisella suomen kielen taidolla pääsee aspaduuneihin ja lopuille löytyy esim. siivoustöitä enemmän ku jaksaa tehä. Tässä maassa ei todellakaan tarvi jäädä himaan loisimaan. Vituttaa maksaa veroja tollasten ameebojen elättämiseks.

   Lainaa

  33. Tulos: +3 (39 ääntä)
   voi v*tun luuserit. Oikein ällöttää tommoset.

   Lainaa

  34. Tulos: +23 (51 ääntä)
   Tämän takia meidän yhteiskunta kusee.

   Lainaa

  35. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Oli kyllä typerä marisija, mutta älkää kaikkia tuomitko. Suomessa on oikeasti ihmisiä jotka tekisivät töitä jos niitä saisivat ja sitten on matalapalkka-aloja, joissa on tuntipalka vähän reilu 8 €/h ja tyuötunteja 2-3/pvä. Onhan se ammatinvalinta kysymys mihin töihin menee, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta kouluttautua, eikä kaikki sieltä sossustakaan ihan helposti rahaa saa, ainakaan rehellisesti

   Lainaa

  36. Tulos: -7 (41 ääntä)
   Jos en korkeekoulutettuna löydä koulutusta vastaavaa työtä --> sossuun. Ei kiinnosta.

   Lainaa

  37. Tulos: +48 (54 ääntä)
   Tämän luettuani päässä pyörii vaa yks ajatus: Mun on pakko mennä töihin.

   Lainaa

  38. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Jepu: Mun mielestä nää nykyajan Suomen “perusoikeudet”, eli tv ja netti (jolla pääsee faceenkin puhumaan tommosia typeryyksiä) voisi ottaa näiltä sossupummeilta pois. Operaattoreille vaan tiedot kuka nostaa minkäkin verran tukia ja sen perusteella liittymät pois näiltä henkilöiltä. Tällaiset “ensimmäisen maailman perusoikeudet” eivät mun mielestä kuulu sellaisille henkilöille jotka eivät osallistu yhteiskunnan ylläpitämiseen ja pyörittämiseen. nämä kun eivät millään tavalla ole ihmisoikeuksia.
   Sitten tuleekin se maaginen kysymys että kuka sitten on sossupummi. Toisilla saattaa olla vain huonoa tuuria (tai huonoja yrityksiä mutta yrityksiä kuitenkin) työn saamisen suhteen. Täten ainakin netin riisto veisi heiltä yhden mahdollisuuden hakea töitä. Tai no, voihan sitä työkkärin kauttakin tietysti hoitaa.
   28v sossupummi: Itse olen muutaman lapsen yksihuoltaja, eikä minulla ole mahdollista siirtyä työelämään, ennen kuin nuorimmainen on täyttänyt kolme, saati silloinkaan. Minusta tärkeintä ei ole se mistä ne rahat tulevat, kunhan pystyn ruokkimaan lapseni. Eikä minusta ole yhtään väärin jäädä kotiin lasten kanssa, itse en todellakaan halua pistää heitä tarhaan vain töihin paluun vuoksi, ennen kun he ovat siihen valmiita. Tämä mielipiteeni voi olla siintä, kun itse viettänyt lapsuuteni tarhoissa ja nähnyt vanhempiani vain hetken iltaisin ennen nukkumaan menoa. Onko tämäkin nyt niin väärin??
   Tuo on nyt selvästi eri asia - sinulla kuitenkin on joku syy olla olematta töissä. Tarinan Serafiinalla taas ainoa syy tuntuu olevan "vittuakos mä töitä teen jos fyffeä tulee ryyppäämällä lisää" tai vastaavaa.

   Lainaa

  39. Tulos: +85 (121 ääntä)
   Silkkeri: Tää nyt on aivan täyttä paskaa että töitä ei vaan saa. Koulutusta vastaavaa duunia ehkä ei, mutta siinä vaiheessa pitää vaan nöyrtyä ja mennä muualle töihin. Kelvollisella suomen kielen taidolla pääsee aspaduuneihin ja lopuille löytyy esim. siivoustöitä enemmän ku jaksaa tehä. Tässä maassa ei todellakaan tarvi jäädä himaan loisimaan. Vituttaa maksaa veroja tollasten ameebojen elättämiseks.
   Kiitos kun sanoit mua ameebaks:) piristit päivää kummasti,mutta koska oot tollane kaikkitietävä ihminen niin päätin sivistää sua kertomalla nykyisen elämäntilanteeni. Olen täysi-ikäinen lukiolainen ja valmis lähtemään vaikka presidentin perseenpyyhkijäksi, mutta tiedätkö miksi en pääse sinne? Koska suhteilla pääsee! Presidentin pojan serkun kaima pääsi sinne töihin! Kaiken lisäksi tarvitsisin kokemusta perseenpyyhkimisestä. Se ei kelpaa jos mä opin nopeasti ja olen innokas siihenkin duuniin. Kyllä elän sossutuilla ja asun vanhempien luona vaan sen takia koska minulla yksinkertaisesti ole varaa asua yksin. Niin kaiken lisäksi työvoimatoimiston ihmiset eivät voi sietää minun viikottaista käyntiä heidän toimistossa kysymässä töitä. Eli kaiva ittes ulos sieltä kivasta iloisesta kuplasta ja herää tähän maailmaan.

   Lainaa

  40. Tulos: +54 (54 ääntä)
   Mua henkilökohtaisesti hävettää nostaa sossusta rahaa, mutta välillä on ollut vaan pakko. En sitä kovin monelle kehtaa ääneen sanoa, saati huudella facebookissa.

   Lainaa

  41. Tulos: +9 (25 ääntä)
   28v sossupummi: Itse olen muutaman lapsen yksihuoltaja, eikä minulla ole mahdollista siirtyä työelämään, ennen kuin nuorimmainen on täyttänyt kolme, saati silloinkaan. Minusta tärkeintä ei ole se mistä ne rahat tulevat, kunhan pystyn ruokkimaan lapseni. Eikä minusta ole yhtään väärin jäädä kotiin lasten kanssa, itse en todellakaan halua pistää heitä tarhaan vain töihin paluun vuoksi, ennen kun he ovat siihen valmiita. Tämä mielipiteeni voi olla siintä, kun itse viettänyt lapsuuteni tarhoissa ja nähnyt vanhempiani vain hetken iltaisin ennen nukkumaan menoa. Onko tämäkin nyt niin väärin??
   ei ole väärin. sosiaalitukijärjestelmä vaatii parantelua, vaikka se toimii Suomessa paremmin kun monissa muissa maissa. vaikeata kuitenkin on, kun pitäisi tiukentaa tavat saada tukea sellaisille sossupummeille kun serafiina, ja samalla tehdä asiaa helpommaksi heille jotka todella tarvitsee sitä. samalla kun ei saisi ihmisten henkilökohtaisiin asioihin puuttua liian paljon, viittaen ihmisoikeuksiin. ei ole mikään helppo pähkinä. pitäisikö antaa rahaa kaikille joka sitä hakee, kunhan pystyvät jotakin papereita tuoda siitä että ei ole muita tuloja? pitäiskö lisätä vaadittujen paperien määrä niin paljon, vaikeuttaa tuen tarpeen todistamista niin paljon, että sossupummitkin mielummin hakee töitä? tai pitäisikö luopua vähän ihmisoikeuksista, ja alkaa tarkkaila miten sosiaalituella eläävät yrittävät päästä töihin, mitä he tekevät parantaakseen mahdollisuuksiaan saada rahaa muualta? mikään noista ei ole mielestäni hyvä vaihtoehto. jos pitäisi itse todistaa että hakee töitä, esim antaa kopiot työhakemuksista, niin a) se lisäsi niitä tarvittavat paperit mitä pitäisi sossuun viedä, ja b) miten sitten todistaa että on oikeasti lähettänytkin sitä hakemusta? pitäisikö ko yritykseen olla yhteydessä ja pyytää todiste siitä että ovat hakemuksen saaneet? Itse jouduin muutama vuosi sitten hakea pari kertaa sossun tukea, sairauden takia (kun kelalta saamani tukipäätös viipyi) ja kyll silloin toivoin että olisi helpompi saada tukea, kun sairaana piti jaksaa kaikenmaailman papereita järjestää. ei saanut rauhassa keskittyä siihen että olisi parantunut. Toisaltaan, kun lukee tapauksista kuten serafiina, niin toivoo että vielä vaikeampi olisi saada tukea. olisiko joku sellainen systeemi mielekkäämpi, että jos sossulta hakee tukea niin sen tuen saaminen olisi alussa helpompaa, mutta sitä pidemmin sitä joutuu nostamaan, sitä vaikeammaksi tulisi? toisaltaan, onhan heitä joilla on hyvä syy pidemmän ajan tuellekin, kuten yllä oleva yksinhuoltajaäiti. (kotiäidin oikeudet muutenkin pitäisi parantaa, niin että kotiäiti olisi ammatti, mistä saisi paremman palkan!!) vaikea kysymys tosiaan, se että mitä asialle pitäisi tehdä. on niin monta kohtia mitä pitää muistaa ottaa huomioon. *just my 2cents*

   Lainaa

  42. Yli öpistö hörhö 18.12.2012 10:52
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Jaa-a.

   Lainaa

  43. Tulos: -12 (22 ääntä)
   ei vittu ! tunnen nää ks. henkilöt XD

   Lainaa

  44. Tulos: +81 (89 ääntä)
   On se niin monet kerrat nähty ja kuultu: jos ihmisellä on oikea hätä niin sossusta harvoin apua saa. Kyllä syynätään kaikki mahdollinen niin tarkkaan, ja jos sille päälle sattuvat niin hakemus hylätään jostain aivan järjettömästä syystä. Kannattaa olla kuten alkkiskaverini, sossu tietää ongelmasta mutta jos kuukauden tuet katoavat yhden illan aikana baariin niin ei hätää! Lisää tulee jotta ressukka saa vuokransa maksettua. Eikä ole ainoa tapaus, ihan ihmetyttää eivätkö työntekijät itse huomaa eriarvoista asennoitumistaan? Lain pitäisi olla sama kaikille vaikka usein tuntuu että kaikkeen vaikuttaa eniten juuri virkailijan sen hetkinen mielentila, planeettojen asennot ja pääskyset langalla.
   Mur: Olen täysi-ikäinen lukiolainen ja valmis lähtemään vaikka presidentin perseenpyyhkijäksi, mutta tiedätkö miksi en pääse sinne? Koska suhteilla pääsee! Presidentin pojan serkun kaima pääsi sinne töihin! Kaiken lisäksi tarvitsisin kokemusta perseenpyyhkimisestä. Se ei kelpaa jos mä opin nopeasti ja olen innokas siihenkin duuniin. Kyllä elän sossutuilla ja asun vanhempien luona vaan sen takia koska minulla yksinkertaisesti ole varaa asua yksin. Niin kaiken lisäksi työvoimatoimiston ihmiset eivät voi sietää minun viikottaista käyntiä heidän toimistossa kysymässä töitä. Eli kaiva ittes ulos sieltä kivasta iloisesta kuplasta ja herää tähän maailmaan.
   Jep, näinhän se menee. Työkkäristä en ikinä saanut töitä kun ei ollut ammattia, pakottivat pilipali-kursseille jossa jokaisella väännettiin CV:tä viikko, pari. Työnhaku oli raastavaa, jo tarjous lyhyestä määräaikaisesta työsuhteesta pienellä paikallisella kioskilla oli kerryttänyt sentin korkuisen nivaskan hakemuksia ja haastateltuja kun pääsin paikalle. Ja tästä on jo muutama vuosi, tilanne nykyään kaiketi pahempi. 9 kk aktiivista työnhakua, eli joka ikinen arkipäivä, kunnes tärppäsi perus kassaduuni. CV:n tein ihan itse kotona ja olisin osannut tehdä sen ilman väsyneen tädin jaarittelujakin, ei auttaneet työkkärin kurssit ei. Onneksi olen taas koulussa, saa kituuttaa mutta ainakin on paikka minne mennä eikä tarvitse stressata päivästä toiseen. Sukulainen jaksaa aina kertoa kuinka hänen aikanaan työvoimatoimisto ei ollut toimisto vaan lähinnä huone jossa oli virkailija (huom. yksikkö). Seinällä oli liuta ilmoituksia, siitä kun nappasit yhden ja otit yhteyttä oli paikka sinun. Kaikki, jotka elävät menneisyydessä tai saavat apua suhteilla JA narisevat saamattomuudesta, ovat puolestani tervetulleita kokeilemaan nykypäivän työnhakua ilman aiempaa kokemusta ja minkäänlaisia apuja (mikä tietenkin laskee pelistä pois suurimman osan ilmoituksista). Voin lainata käyttöön myös luontaisen naamatauluni ja voin vakuuttaa että se ei ainakaan auta asiaa.

   Lainaa

  45. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Silkkeri: Tää nyt on aivan täyttä paskaa että töitä ei vaan saa. Koulutusta vastaavaa duunia ehkä ei, mutta siinä vaiheessa pitää vaan nöyrtyä ja mennä muualle töihin. Kelvollisella suomen kielen taidolla pääsee aspaduuneihin ja lopuille löytyy esim. siivoustöitä enemmän ku jaksaa tehä. Tässä maassa ei todellakaan tarvi jäädä himaan loisimaan. Vituttaa maksaa veroja tollasten ameebojen elättämiseks.
   Tämähän nyt riippuu aivan hirveesti asuinpaikasta. Muutamassa suurimmassa kaupungissa asia on ehkä juurikin näin, mutta muutaman kymmenen kilometrin kun matkustat pienempään pitäjään onkin asian laita aivan toinen.

   Lainaa

  46. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Miksi, ei voi muuta sanoa. Itsekkin olen joinakin hetkinä saanut elämiseen vaadittavat rahani sossulta. Lukion jälkeen ennen kuin menin kouluttautumaan lisää elelin puoli vuotta sossun tuella, koska jouduin kirjoittamaan yhden kirjoutksen uusiksi. Näin ollen työkkäri luokitteli minut opiskelijaksi. Voin sanoa että alko maistuun puulta jo se vapaa aika! Eikä se ole todellakaan mitään herkkua juosta ympäri kaupunkia kaiken maailman lappujen kanssa jotta sossu saisi kaikki tarvittavat paperit. Kuitenkin ihmettelen tätä että sossulta silti saa enemmän rahaa kuin opintotukea saa. Olen joutunut ottamaan opintolainaa elääkseni. Tietenkin pyrin mahdollisuuksien mukaan ottamaan työtarjouksia joita staffpointilta saan. Ei mene nalle karkit tasan, eikä nähtävästi järkikään.

   Lainaa

  47. Tulos: +67 (75 ääntä)
   Mun mielestä tollaset Serafinat ei tarttis muuta kun lipun soppajonoon. Sori, et oon karu, mutta se on totuus. Jos et ole todella työkyvytön/työtön, niin ei pitäis olla oikeuksia tukiinkaan! Se onkin sit kinkkisempi juttu, et miten erottaa loiset niistä, jotka oikeasti ovat työttömiä, mutta haluaisivat töihin.

   Lainaa

  48. Jänis Joplin 18.12.2012 11:37
   Tulos: +66 (108 ääntä)
   Olenko ainoa, jonka mielestä jo tämän kyseisen tyttösen nimi kertoo, ettei voi kauhalla ammentaa kun on lusikalla annettu... Serafiina on juurikin tuollainen kamala white trash-nimi, jollaista ei lapselleen anna kuin kouluttamaton, sossun tuilla elävä teiniäiti. Tai mustalainen.

   Lainaa

  49. Tulos: -17 (63 ääntä)
   Suomi on pummien ja loisien luvattu maa....niin pitkään kun nykyinen toimeentulo turva on olemassa, tavallinen duunari ei töillään pääse rikastumaan. Jos nyt karkeasti ajatellaan niin, jos kaiken maailman tuet poistettaisiin kokonaan, säästäisi valtio pitkän pennin. Joten myös verotusta voisi pienentää ja tämä johtaisi siihen että töitä tekemällä rupeaisi rahat riittään. Näille yhteiskunnan loisille numero 1 ( yh äidit jotka vinkuu kersoineen miten ei ole rahaa) rupeaisi myös työt maistumaan. Ihan vaan pikku vinkkinä näille minun pitää ruokkia lapseni, en voi mennä töihin ennenkuin kolmas lapseni täyttää 3v....hei...käyttäkää kortsua jos ei ole vara lapsia elättää! Jos ei toimeentulotukea olisi, ei varmaan olisi työvoima pulaakaan olisi vähän pakko mennä tekemään vaikka niitä paskahommiakin että saa leipää pöytään....Kyllä se on valitettavasti todettava että nyky Suomesta on tullut kukkahattu tätien ja saamattomien idioottien yhteiskunta.

   Lainaa

  50. Tulos: +4 (48 ääntä)
   Mur: Kiitos kun sanoit mua ameebaks:) piristit päivää kummasti,mutta koska oot tollane kaikkitietävä ihminen niin päätin sivistää sua kertomalla nykyisen elämäntilanteeni. Olen täysi-ikäinen lukiolainen ja valmis lähtemään vaikka presidentin perseenpyyhkijäksi, mutta tiedätkö miksi en pääse sinne? Koska suhteilla pääsee! Presidentin pojan serkun kaima pääsi sinne töihin! Kaiken lisäksi tarvitsisin kokemusta perseenpyyhkimisestä. Se ei kelpaa jos mä opin nopeasti ja olen innokas siihenkin duuniin. Kyllä elän sossutuilla ja asun vanhempien luona vaan sen takia koska minulla yksinkertaisesti ole varaa asua yksin. Niin kaiken lisäksi työvoimatoimiston ihmiset eivät voi sietää minun viikottaista käyntiä heidän toimistossa kysymässä töitä. Eli kaiva ittes ulos sieltä kivasta iloisesta kuplasta ja herää tähän maailmaan.
   juu et varmaan pääsekään...suoraan vaan joudut tekemään niinkuin kaikki muutkin perseenpyyhkijät. Sinä menet ensin pyyhkimään jonkun pertti 77v persettä minimi palkalla vuodeksi pariksi että opit homman. Sen jälkeen menet nöyrästi lakki kourassa Presidentin pojan serkun kaiman luo esittämään työtodistuksesi ja suosituksesi pertiltä, ilmoittaen halustasi oppia kyseinen homma ammattilaisilta vaikka harjoittelemalla. Sen aikaa väännät toista duunia perseenpyyhkijän apulaisena että tulet toimeen. Kun tätä olet jatkanut riittävän pitkään on sinulla haluamasi kokemus ja suhteet joilla myös sinä voit hakea Presidentin perseenpyyhkijänj paikkaa..... Mutta nykyisin kun kaiken maailman ylioppilas Larvannot luulee olevansa ammattilaisia opiskeltuaan 3vuotta + se pakollinen puolen vuoden harjoittelujakso. Elämä on.....

   Lainaa

  51. Tulos: +59 (59 ääntä)
   Helppo huudella, että menkää töihin, kun ei sitä niin vaan mennä. Nimim. itse elokuusta asti työttömänä, 300 hakemusta eikä vieläkään tärpännyt. Ja kyllä, olisin mielummin töissä, kun tappelisin Kelan ja sossun kanssa samoista saatanan euroista joka ikinen kuukausi.

   Lainaa

  52. Tulos: -30 (66 ääntä)
   "Maksan veroja koska tienaan palkkaa, siis teen tärkeää työtä maapallon eteen!!!111" Voi vittu joo, kyllä taidatte olla tämän planeetan priima-ainesta, joka vie ihmiskunnan uuteen ulottuvuuteen. Haistakaa paska.

   Lainaa

  53. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Kieku: En tiedä, mutta jotenkin alkoi vituttamaan melko runsaasti.
   komppaan...

   Lainaa

  54. kasvakaa_aikuisiksi 18.12.2012 12:48
   Tulos: -17 (31 ääntä)
   Ohikulkija: On se niin monet kerrat nähty ja kuultu: jos ihmisellä on oikea hätä niin sossusta harvoin apua saa. Kyllä syynätään kaikki mahdollinen niin tarkkaan, ja jos sille päälle sattuvat niin hakemus hylätään jostain aivan järjettömästä syystä. Kannattaa olla kuten alkkiskaverini, sossu tietää ongelmasta mutta jos kuukauden tuet katoavat yhden illan aikana baariin niin ei hätää! Lisää tulee jotta ressukka saa vuokransa maksettua. Eikä ole ainoa tapaus, ihan ihmetyttää eivätkö työntekijät itse huomaa eriarvoista asennoitumistaan? Lain pitäisi olla sama kaikille vaikka usein tuntuu että kaikkeen vaikuttaa eniten juuri virkailijan sen hetkinen mielentila, planeettojen asennot ja pääskyset langalla. Jep, näinhän se menee. Työkkäristä en ikinä saanut töitä kun ei ollut ammattia, pakottivat pilipali-kursseille jossa jokaisella väännettiin CV:tä viikko, pari. Työnhaku oli raastavaa, jo tarjous lyhyestä määräaikaisesta työsuhteesta pienellä paikallisella kioskilla oli kerryttänyt sentin korkuisen nivaskan hakemuksia ja haastateltuja kun pääsin paikalle. Ja tästä on jo muutama vuosi, tilanne nykyään kaiketi pahempi. 9 kk aktiivista työnhakua, eli joka ikinen arkipäivä, kunnes tärppäsi perus kassaduuni. CV:n tein ihan itse kotona ja olisin osannut tehdä sen ilman väsyneen tädin jaarittelujakin, ei auttaneet työkkärin kurssit ei. Onneksi olen taas koulussa, saa kituuttaa mutta ainakin on paikka minne mennä eikä tarvitse stressata päivästä toiseen. Sukulainen jaksaa aina kertoa kuinka hänen aikanaan työvoimatoimisto ei ollut toimisto vaan lähinnä huone jossa oli virkailija (huom. yksikkö). Seinällä oli liuta ilmoituksia, siitä kun nappasit yhden ja otit yhteyttä oli paikka sinun. Kaikki, jotka elävät menneisyydessä tai saavat apua suhteilla JA narisevat saamattomuudesta, ovat puolestani tervetulleita kokeilemaan nykypäivän työnhakua ilman aiempaa kokemusta ja minkäänlaisia apuja (mikä tietenkin laskee pelistä pois suurimman osan ilmoituksista). Voin lainata käyttöön myös luontaisen naamatauluni ja voin vakuuttaa että se ei ainakaan auta asiaa.
   Hanki ammatti, helpottaa huomattavasti. Kyllä koulutettu ihminen aivan taatusti töitä saa. Mutta niin, onhan se kurjaa esim opiskella koska silloin saa paljon vähemmän rahaa kuin sossusta... Ja itse olen ainakin ylpeä siitä, että minulla on koulutus, työ, ammatti, toimeentulo. Ja just sellanen elämäntyyli ku itse haluan, sitä ei sossu maksais.

   Lainaa

  55. Tulos: +4 (28 ääntä)
   Paljon on hyvää asiaa tullut täällä jo aiemmin, joten samoja juttuja en lähde uudestaan toistamaan. Mutta muutama asia mulla... Tuo tukien määrä saisi olla tosiaan suoraan sidoksissa siihen, että kuinka innokas on hakemaan niitä töitä ja riippuisi myös aikaisemmasta työhistoriasta. Jos vain lorvii kotona kaljaa ryystäen eikä työnteko kiinnosta pätkääkään, pitäisi se myös näkyä tukien suuruudessa. Ja luonnollisesti sellainen, joka yrittää etsiä työtä aktiivisesti, käy työhaastatteluissa jne, saisi sitten enempi tukea. Pääasiassa olen samaa mieltä tuosta, että kyllä niitä töitä LÄHES jokaiselle löytyy, kunhan vain viitsii etsiä. Aika paljon on itsestä kiinni onko sitä työtä vai ei, tietysti voi olla jokin vamma tai sairaus, joka estää (tietynlaiset) työt tai joihinkin työpaikkoihin tosiaan tarvitsee sen tietyn koulutuksen (miksei sitten voi lähteä opiskelemaan?). Mutta sellainen, joka valittaa, että kun ei saa mistään töitä, niin voisin häneltä ensimmäisenä kysyä, että moneenkos työpaikkaan olet ottanut yhteyttä ja kysynyt niitä töitä, ja mitä muuta olet itse tehnyt asian eteen (kuin vain ravannut työkkärissä - toki töitä löytyy monelle niinkin)? Esim tiedän yhdenkin pitkäaikaistyöttömän pojan/miehen, joka otti sen verran itseään niskasta kiinni, että soitti erääseen paikkaan ja kysyi töitä suoraan heiltä - ja kappas, seuraavana päivänä töihin. Jos vain itse haluaa töitä, niin niitä töitä kyllä löytyy, kovasti uskon näin - esim puhelinmyyntiin ja siivoushommiin näkyy olevan jatkuvasti hakua. Mutta kovinkaan monelle työttömistä ei kaikki työ kelpaa taikka ei ole valmis tekemään asian eteen paljoa, esim muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Tosiasiassa en varmaan itsekään haluaisi muuttaa töiden perässä pois tästä kodistani, eikä tietyt työt kiinnosta (kuten esim em puhelinmyyntityö), mutta sen takia en kehtaisi valittaakaan "kun ei löydy töitä", kun en itse pystyisi/haluaisi panostaa töidenhakuun niin paljon kuin olisi mahdollista (esim tuo muutto toiselle paikkakunnalle). Paljon siis on omasta itsestä ja aktiivisuudesta kiinni se töidensaanti ja siitä, kuinka paljon on valmis itse joustamaan saadakseen töitä. Onneksi itse olen tällä hetkellä työssä, jossa viihdyn, tosin samaa työtä olen tehnyt jo niin monta vuotta, että vaihtelu virkistäisi, joten olen ryhtynyt katselemaan muitakin vaihtoehtoja ja miettimään myös koulutusta uuteen ammattiin, vaikkei se ehkä nykyiseen rahatilanteeseen olisi se fiksuin ratkaisu. Monet tuttuni kauhistelevat miten pärjään näin pienillä tuloilla, mutta eihän se ole kuin järjestelykysymys (ja jotain jää myös säästöön). Tosin menot ovat viime aikoina hieman kasvaneet muutaman eri elämäntilannemuutoksen myötä (ja nähtävästi vielä vähän kasvavat muutaman kuukauden sisään), siksi pari päivää sitten laitoinkin hakemuksen työhön, jota voisin tehdä tämän nykyisen työn lisänä. Tuo lisätyö ei välttämättä ole minulle kaikkein mieluisin työvaihtoehto, mutta innokkaampi olen tekemään lisähommia, kuin karsimaan vieläkin enemmän menoistani tai käymään sossussa. En siis valita, kun ei ole rahaa/en tienaa tarpeeksi, vaan etsin ratkaisuja tilanteen parantamiseksi: karsin + uudelleenjärjestän menoja ja lisäksi etsin vaihtoehtoja tienata enemmän. Ja ihan tyytyväinen olen näinkin! Taisi tulla osittain aika sekavaa tekstiä/saman toistelua, mutta en nyt ehdi tarkastamaan tekstiä sen tarkemmin parempaan/selkeämpään kirjoitusmuotoon - kohtahan tässä tulee kiire TÖIHIN!

   Lainaa

  56. POIS INTERNETISTÄ 18.12.2012 13:57
   Tulos: +55 (81 ääntä)
   bw: juu et varmaan pääsekään…suoraan vaan joudut tekemään niinkuin kaikki muutkin perseenpyyhkijät. Sinä menet ensin pyyhkimään jonkun pertti 77v persettä minimi palkalla vuodeksi pariksi että opit homman. Sen jälkeen menet nöyrästi lakki kourassa Presidentin pojan serkun kaiman luo esittämään työtodistuksesi ja suosituksesi pertiltä, ilmoittaen halustasi oppia kyseinen homma ammattilaisilta vaikka harjoittelemalla. Sen aikaa väännät toista duunia perseenpyyhkijän apulaisena että tulet toimeen. Kun tätä olet jatkanut riittävän pitkään on sinulla haluamasi kokemus ja suhteet joilla myös sinä voit hakea Presidentin perseenpyyhkijänj paikkaa….. Mutta nykyisin kun kaiken maailman ylioppilas Larvannot luulee olevansa ammattilaisia opiskeltuaan 3vuotta + se pakollinen puolen vuoden harjoittelujakso. Elämä on…..
   TÄMÄ on asia mikä pilaa nuorison ja syrjäyttää ihmisiä. "luulee olevansa ammattilaisia" Ei kukaan luule olevansa ammattilainen valmistumisensa jälkeen, mutta työnantajat ovat nykyään niin rahanahneita paskahousuja etteivät viitsi palkata ketään vastavalmistuneita koska "heillä ei ole tarvittavaa työkokemusta". Mistä se sitten tulee? Nuori joutuu byrokratian kierteeseen taistelemaan lapuilla ja lipuilla elantoansa vastaan. Toinen on miten te yhteiskunnan tukipilarit olette niin aivopestyjä tähän muottiin että leimaatte, jos joku ei juoksekkaan rahan perässä tienaamassa valtiolle äyrejä suurella kusetuksella nimeltä "eläkkeesi kertyy kun raadat niska limassa 50 vuotta". No, karu faktahan on että tällä nykyisellä suunnalla huoltosuhde romahtaa, mikä tarkoittaa sitä että n. 5 vuoden kuluttua ei ole enää mitään eläkevaroja maksaa teille lampaille jotka olette tuhonneet terveytenne vuosien saatossa puoli kahdeksasta neljään. Te kuvittelette että tämä Mahtava Suomen valtio lyö teille viitan selkään ja pokaalin kouraan kun olette palvelleet tarkoitustanne vuosikaudet. Olette väärässä. Teitä kohti räitään ihan samalla tavalla kun "sossupummejakin". Olette mitätöntä massaa joka on uhrattavissa "suuremman hyvän vuoksi" tarpeen vaatiessa, eikä kukaan jää kaipaamaan. Kaikki ovat niin saatanan huolissaan nuorten työllistymisestä, kun pitäisi olla huolissaan nuorten terveydestä, syrjäytymisestä ja hyvinvoinnista. Miettikää hetki ennenkuin haukutte jonkun maan rakoon sen takia ettei hän tuota. Joku sanoi että sossupummit ovat syy minkätakia yhteiskunta ei toimi, väärin. AHNEUS on syy minkätakia tämä vitun yhteiskunta ei toimi!

   Lainaa

  57. Tulos: -19 (41 ääntä)
   Yksi sana, Kokoomus

   Lainaa

  58. Tulos: -5 (57 ääntä)
   Jänis Joplin: Olenko ainoa, jonka mielestä jo tämän kyseisen tyttösen nimi kertoo, ettei voi kauhalla ammentaa kun on lusikalla annettu… Serafiina on juurikin tuollainen kamala white trash-nimi, jollaista ei lapselleen anna kuin kouluttamaton, sossun tuilla elävä teiniäiti. Tai mustalainen.
   Luulatavasti serafina onkin mustalainen. Ne sossulla ja varastamisella elävät saastat. PS. Ihmisest hankkikaa vittu KOULUTUS johonkin työhön.

   Lainaa

  59. Tulos: +26 (62 ääntä)
   Satun tietämään että serafiina on mustalainen. Yritti kerran myydä mulle varastettua tavaraa btw. Yllättikö ketään?

   Lainaa

  60. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Onhan se mukavaa jos työttömillä tosiaan kuuluu _lain mukaan_ jäädä 400e käteen vuokran jälkeen. Opiskelijana saan sen jonku 450e kuussa, siitä vähän yli puolet menee vuokraan, muutama kymppi kun lataan ruokarahaa opiskelijakortille kouluruokailua varten, välillä pari kymppiä matkakorttia varten että pääsee sinne kouluun. Eipä siinä sitten jää ku se 20-40e ruokaan viikkoa kohti, muuhun elämään ei yhtään ellen elä nuudelilla puolta kuuta. Kannattais vissiin olla sossupummi eikä opiskelija.

   Lainaa

  61. POIS INTERNETISTÄ 18.12.2012 14:36
   Tulos: -14 (28 ääntä)
   Pfs: Onhan se mukavaa jos työttömillä tosiaan kuuluu _lain mukaan_ jäädä 400e käteen vuokran jälkeen. Opiskelijana saan sen jonku 450e kuussa, siitä vähän yli puolet menee vuokraan, muutama kymppi kun lataan ruokarahaa opiskelijakortille kouluruokailua varten, välillä pari kymppiä matkakorttia varten että pääsee sinne kouluun. Eipä siinä sitten jää ku se 20-40e ruokaan viikkoa kohti, muuhun elämään ei yhtään ellen elä nuudelilla puolta kuuta. Kannattais vissiin olla sossupummi eikä opiskelija.
   Tuohon lakiin kuuluvat myös opiskelijat, joten ei muuta kun sossunluukulle, niin puuttuva perusosa tulee sieltä sinulle.

   Lainaa

  62. Saatanan Sossupummit 18.12.2012 14:39
   Tulos: +15 (29 ääntä)
   Tajuisivat, että ei asiat oo noin ku Serafiina ne näkee. Mistähän sossu saa ne rahat jotka se syytää noille vitun pummeille? Työtä tekevien ihmisten verorahoista kenties? Vittu. Rajat kiinni, ja sisään vaa porukkaa joka oikeesti tekee duunia, ja sossu lopettaa sen pummien elättämisen.

   Lainaa

  63. Tulos: +20 (30 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: Tuohon lakiin kuuluvat myös opiskelijat, joten ei muuta kun sossunluukulle, niin puuttuva perusosa tulee sieltä sinulle.
   Nii missäköhän valtiossa? :D

   Lainaa

  64. Tulos: +11 (33 ääntä)
   Chase: Itsehän tunnen myös tämmöisen tapauksen, joka hyvillä mielin käy sossun luukulla ja hänelle maksetaan asumiset sun muut pelit ja vehkeet. Hän ei voi opiskella tai käydä töissä, koska “väenpaljous ahdistaa”. Kuitenkin pystyy käydä baareissa ja hyppimässä kaiken maailman hippibileissä, eikä ahdista ollenkaan. Siinä sitten vedetään muiden harvakallojen kanssa vähän pilveä ja muuta pöperöä, niin lähtee viimeisetkin ahdistukset. Surullisinta tässä on se, että kyseisellä säälityksellä on lapsikin.
   En ole henkilö, josta tässä puhutaan, mutta itsellä tilanne vähän samanlainen. (Ei ole kyllä lasta). Eli sosiaalisten tilanteiden pelko/paniikkihäiriö todettu, mutta alkoholia nauttineena pystyn kyllä olemaan ihmisten seurassa normaalisti. Pakko juoda, jos haluaa joskus nähdä ihmisiä... Eli voisihan sitä kouluun tai töihin mennä-kännissä. Vielä ei ole nimittäin minulle löytynyt yhtä hyvin tehoavia lääkkeitä, kuin alkoholi. Mutta olen hakeutunut hoitoon ja toivon mukaan löytyy. En silti käy sossun luukulla enää, vaikka olisi oikeuskin pienien tulojen takia, mutta ärsytti ja ahdisti se tilitietojen syynääminen ym, ei siinä ollut mitään yksityisyyttä. Ja tietysti myös se, että koska juon ja saan sossusta rahaa niin olen sossupummi, joka ei tahdokaan tehdä töitä, eli näinhän kaikki olettavat. Ja on minulla myös muita syitä, fyysisiä ja psyykkisiä, joiden vuoksi en pysty töitä tällä hetkellä tekemään. Pitäisi muistaa ettei kaikki ole aina niin mustavalkoista. Itsekin kyllä joskus olen valittanut Sossusta, mutta mielestäni syystä: Esim kerran tuen saaminen kesti 3 viikkoa, koska hakemuksemme oli laitettu käsiteltyjen pinoon, mutta rahaa ei silti tullut. Lopulta muutaman soiton jälkeen rahat tulivat perjantaina, kun seuraavana sunnuntaina oli jouluaatto. Meni jouluruokien ja -lahjojen osto vähän täpärälle. Kerran taas laskettiin hakemukseen mukaan edellisen kuukauden tulot, muttei menoja. Saimme alle 100€, mistä olisi pitänyt maksaa sitten 2 vuokraa ja laskut. Oli pakko ottaa pikalainaa... Juuh, mutta onhan se Sossu hyvä olla olemassa, itse en enää sinne mene.

   Lainaa

  65. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Minä(kin) elelin ikävä kyllä sossun tuilla vuoden parin verran, kun olin valmistunut amiksesta ja muuttanut omilleni (joo, koittakaahan itse 18-vuotiaana asua samassa talossa 12-vuotiaan siskon ja äitinne kanssa, kun ei ole omaa kunnollista huonetta) ja töitä ei löytynyt, vaikka siellä h-lvetin työkkärissäkin ravasin kyllästymiseen asti. Joitain osa-aikatöitä ja työharjoitteluita tein, mutta se oli sitä aikaa kun joka paikasta pistettiin työntekijöitä pihalle eikä muuta ollut. Mutta ihan oikeasti, rehellisellä työllä elää ja leveästi, jos on oppinut elämään säästeliäästi niin kuin minä. Opintotuella (460 €) kun ei ihan hirveästi juhlita. Parilla tonnilla elän oikeasti monta kuukautta kahden kissan kanssa helposti. En kadehdi Serafinaa tippaakaan, koska työttömyys ja kotona maleksiminen on ihan hirveää. Lisäksi tienaan mieluummin 1500 euroa omin kätösin kuin elän sillä sossun 500 eurolla tekemättä mitään.

   Lainaa

  66. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Lisättäköön vielä, että nyt opiskelen siis yliopistossa, eli opintotuella mennään. Kun kolmisen kuukautta tein syksyllä töitä, oli rahaa yhtäkkiä silmät ja korvat täynnä. Mitä luksusta!

   Lainaa

  67. Tulos: -8 (16 ääntä)
   suomi o paska maa täällä kaikki on perseestä, mutta kyllä mää täälä mielummi asustelen ku jossain burmassa !

   Lainaa

  68. Tulos: +26 (46 ääntä)
   Kyllä vitutti maksaa tänä vuonna 200 000e perintö- + muita veroja, kun ne menee tollaisten taliaivojen elättämiseen. Maksaisin mieluusti veroja vanhusten, lasten ja sairaiden auttamiseen, en tuollaisten siipeilijämuijien.

   Lainaa

  69. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Perkeles kun ei voi tykätä tosta Santerin viimeisestä kommentista

   Lainaa

  70. pohjoisenpoika 18.12.2012 16:59
   Tulos: +10 (30 ääntä)
   Tiedän myös tytön, joka on kohta 19 eikä ole saanut elämässään mitään aikaseksi. Sossu maksaa, sillä joskus nuorempana on tullut rellestettyä. Kolme eri koulua kokeiltu ja keskeytetty. Nyt sitä sitten vaan lorvitaan kämpillä. Sossusta tulee se 800e kuussa, josta 350-400 menee asumiseen. No ne loput rapiat neljäsataa onkin sitten tuhlattu/ryypätty puoleenkuuhun mennessä! Sen jälkeen hakemaan 7-luokkalaisille röökiä ja bissee että sais vähä hakupalkkaa jotta sais ehkä jonku leipäpussin ostettua.. Sitten otetaan niitä pikavippejä ja lainataan kavereilta eikä koskaan makseta takas, niin ne vaan on ystävätki vähentyny. Jäljellä ne sinisilmäiset ja ne pennut kenelle se hakee. Ja lopuksi vielä sanoisin sen että VITUTTAA. Täysin työkykyinen ihminen elää loisena, vaikka voisi ihan hyvin ottaa itteensä vähän niskasta kiinni ja käydä ne hemmetin koulut ja mennä töihin. Samaan aikaan on monia muita ihmisiä jotka todellakin tarvitsisivat noita rahoja, mutta eivät niitä syystä tai toisesta saa. Tullu pari kertaa mietittyä että, jos sitä ois itekki joskus ollu kapinallinen teini ja jääny ryyppäämisestä pari kertaa kiinni, niin ois se elämä helppoo kun ei tarttis koulun ohella käydä töissä vaan sais sitä rahaa niitten rellestelyiden ansiosta.. Ei mulla muuta.

   Lainaa

  71. Ajatteleva ihminen. 18.12.2012 17:28
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Kyllä se on totta että niillä (valtion mukaan "laittomilla") keinoilla saa enemmän rahaa ja jos hyvin käy niin paremman elämän kuin "laillisessa" työssä käyvä ihminen. Kaikki ei ole niin mustavalkosta, paitsi seepra ja michael jackson. Terveisin koulut käynyt ja työssä käyvä.

   Lainaa

  72. Ajatteleva ihminen. 18.12.2012 17:30
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Ps. Sossussa en ole ikinä käynyt.

   Lainaa

  73. Tulos: +5 (17 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: Tuohon lakiin kuuluvat myös opiskelijat, joten ei muuta kun sossunluukulle, niin puuttuva perusosa tulee sieltä sinulle.
   Sossu, eli mikäikinänytolikaansentuennimeä ei saa kuin ihan viimeisenä. Eli ensin kelat, ja pankin opintolainat.. Sitten vasta saa sossulta rahaa, jos saa. Eli eipähän tule!

   Lainaa

  74. Ajatteleva ihminen. 18.12.2012 17:38
   Tulos: +19 (27 ääntä)
   Jessica: mite jaxatte kirjottaa noi pitkii vieestei
   Kuka on Jaxatte???

   Lainaa

  75. Tulos: +3 (39 ääntä)
   Yleensä kaihdan näille palstoille kirjoittelua, mutta tällä kertaa en voinut jättää välistä ! Olen tehnyt kesät töitä 14vuotiaasta saakka, heti opiskelut aloitettuani tein koulun ohella töitä elättääkseni itseni ja olen ollut aktiivisesti työelämässä valmistumisestani lähtien. Veroja olen maksanut aina. Tänä vuonna minua kiitettiin: tulorajani ylittyi ja jouduin maksamaan hurjasti veroa jokaisesta saamastani palkasta. Viime palkasta minulta lähti 1000euroa pelkästään veroa !!! Teen raskasta työtä kolmessa vuorossa, ja välillä jaksamiseni on oikeasti koetuksella. Mutta töitä on tehtävä. Se on niin saatanan hienoa kuulla, mihin ne minunkin verorahani oikein menevät. Kerran olen joutunut sossusta hakemaan rahaa opiskeluaikoina, koin sen nöyryyttäväksi kokemukseksi ja häpesin koska tunsin etten ole kykenevä huolehtimaan itsestäni. Perkele, niilllä rahoilla elin paljon paremmin kuin tavallisella opintotuella , oli oikein ruhtinas olo !!! Suomessa on ihan helvetisti työttömiä työpulaan nähden, HALOO ! Mikä teitä päättäjiä oikein vaivaa ? Kenellekkään pitkäaikaistyöttömälle ei pitäisi myöntää enää euronkaan edestä tukia, jos ei ole vuosiakaan työelämää nähnyt. Laittakaa vaikka ne työttömät vanhuksia ulkoiluttamaan ja vessoja siivoamaan ,kyllä varmaan monella motivaatio omanlaisten töiden metsästykseen kasvaisi jos rahan saaminen olisi siitä kiinni. Kiitos että te saatanan loiset saitte taas verenpaineeni nousemaan. Suomessa pidetään teistä liian hyvää huolta. Piste.

   Lainaa

  76. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Timon: Työssäkäyvänä opiskelijana haluaisin nähdä sen kuukauden, kun laskujen ja vuokran jälkeen jää käteen se 400€… Ja jos menet ja ansaitset “liikaa” niin siitäkin sinua sakotetaan. Kaikki eivät voi tai edes halua porukoidensa rahoilla elellä, kun kerran pois kotoa on jo muuttanut. Kerran naurettiin sossusta pihalle, kun alaikäisenä kävin pyytämässä rahaa elämiseen. “Vanhempiesi kuuluu hoitaa.” Just. Kaikkien vanhemmat eivät pysty tai halua, kun sinut viimein ulos saavat savustettua. En yhtään ihmettele, että opiskelijatytöt myyvät itseään rahoittaakseen opintonsa, sitä ne lehdissä aikanaan ihmettelivät suureen ääneen… Jonkinlaista seurantaa voisi kehitellä näille serafiinoille, oikein kuvottaa tuollaiset ihmiset, jotka eivät edes yritä.
   se ylimääränen raha voi tulla sairauskorvauksista. mun tutulla on muutama diagnoosi ja se saa niin huimat summat rahaa niiden vuoks, että käy kateeks... :D

   Lainaa

  77. Tulos: +6 (16 ääntä)
   bw: juu et varmaan pääsekään…suoraan vaan joudut tekemään niinkuin kaikki muutkin perseenpyyhkijät. Sinä menet ensin pyyhkimään jonkun pertti 77v persettä minimi palkalla vuodeksi pariksi että opit homman. Sen jälkeen menet nöyrästi lakki kourassa Presidentin pojan serkun kaiman luo esittämään työtodistuksesi ja suosituksesi pertiltä, ilmoittaen halustasi oppia kyseinen homma ammattilaisilta vaikka harjoittelemalla. Sen aikaa väännät toista duunia perseenpyyhkijän apulaisena että tulet toimeen. Kun tätä olet jatkanut riittävän pitkään on sinulla haluamasi kokemus ja suhteet joilla myös sinä voit hakea Presidentin perseenpyyhkijänj paikkaa….. Mutta nykyisin kun kaiken maailman ylioppilas Larvannot luulee olevansa ammattilaisia opiskeltuaan 3vuotta + se pakollinen puolen vuoden harjoittelujakso. Elämä on…..
   Aloitetaan siitä, että kannattaisi selvittää kaikki asiat loppuun asti ennen kuin menet heittämään tosi mahtavaa läppää. A) en missään vaiheessa tekstissäni sanonut että olen ammattilainen kun olen "opiskellut kolme vuotta + pakollinen harjoittelujakso", vaan sanoin että olen valmis menemään mihin tahansa p:llä alkavaan duuniin mihin te high graduated amislaiset, ette halua mennä. B) lukiossa opinnot vaihtelee 3-5 vuoteen ( viisi vuotta maksimi ja niin kauan saa opiskella vain rehtorin luvalla) JA siellä EI OLE mitään "pakollista puolen vuoden harjoittelujaksoa", eli siis kannattaa ensin selvittää asiat ennen kuin yrität toista servata. C) ei mulla muuta.

   Lainaa

  78. Tulos: -6 (18 ääntä)
   No kuitenki,kyl suomessa varmaan vähän paremmin asiat olisi EHKÄ jos ei olis laitettu rahojamme kreikkaan...paitsi jos niitä ei sinne oltais laitettu ni olishan se ehkä jossainpäin suomee jonniimoinen turhake rakennus/monumentti niillä rahoilla pystyssä...

   Lainaa

  79. Tulos: +6 (22 ääntä)
   En voi kyllä ymmärtää noita loisia. Onneksi osaa ämmä edes nimittää itseään sellaiseksi ja tiedostaa siis edes jotenkuten olevansa sellainen, mutta että ylpeilee tuolla elämäntavallaan, sitä en vaan jaksa ymmärtää. Uskon ja toivon että Serafinallakin paska osuu vielä joskus tuulettimeen pahemman kerran. En tiedä kuinka vanha tämä järjen riemuvoitto on, mutta vaikuttaa nuorelta ja tyhmältä. Kyllä se luottotiedottomuus alkaa sitten vituttaa kun tulee vähän järkeä lisää päähän. Mitään ei saa ostettua velaksi, lainaa ei tipu, puhelinliittymääkään ei saa kuin prepaidina. Mietin vaan mistä on saanut jo tuollaiset massiiviset velat hankittua itselleen, tilaillut elloksesta vähän vaatteita vai mitä helvettiä? Alkaa taas päässä kiehua. Suomessa on loisilla tosiaan aivan liian hyvät oltavat. He jotka oikeasti yrittävät mutta jotka joutuvat joskus turvautumaan sosiaalihuollon "palveluihin" saavat osakseen vaan voivotteluja. Kerran olen joutunut itse asioimaan sossussa ja koin sen kyllä äärimmäisen noloksi tapahtumaksi. Vajota nyt kerjäläisen tasolle.

   Lainaa

  80. Tulos: +21 (33 ääntä)
   Ehkä typerintä koskaan on se, että Suomessa on opiskelijan pakko velkaantua ennen kuin voi edes harkita hakevansa avustuksia sossusta. Opintolaina on otettava, jos sen jälkeenkään ei pärjää, voi yrittää käydä sossussa vinkumassa. Eipä sieltä yleensä mitään saa, mutta eniveis.

   Lainaa

  81. Tulos: +16 (26 ääntä)
   Serafina, miksiköhän on negatiivista porukkaa? Työssäkäyvät veronmaksajat eli kunnon kansalaiset maksavat sun loiselämisen. Nämä Suomen sosiaaliturvan väärinkäyttäjät tulisi karkottaa Suomesta johonkin hyvin kauas. Toisaalta säälin tällaista yhteiskunnan pohjasakkaa, vähä-älyistä white trash-porukkaa.

   Lainaa

  82. Tulos: +27 (41 ääntä)
   tantta: Ehkä typerintä koskaan on se, että Suomessa on opiskelijan pakko velkaantua ennen kuin voi edes harkita hakevansa avustuksia sossusta. Opintolaina on otettava, jos sen jälkeenkään ei pärjää, voi yrittää käydä sossussa vinkumassa. Eipä sieltä yleensä mitään saa, mutta eniveis.
   Aamen. Nimim. 11 000 euroa velkaa ja kasvaa vaan... Miksei työttömiä pistetä ottamaan lainaa? Opiskelijat sentään tekee jotain ja moni käy töissä siksi, ettei tarvitsisi velkaantua, ja kun sitä ensiksi istuu aamut luennolla ja sitten yöhön asti töissä, on vähän jaksaminen koetuksella. Lisäksi jos et opiskele tarpeeksi (et saa riittävästi pisteitä per vuosi), opintotuet katkaistaan. Eli on ihan OIKEASTI pakko opiskella, jos haluaa rahaa. Pahinta on, kun jotkut mistään mitään tietämättömät kutsuvat OPISKELIJOITA loisiksi kun nämä tuhlaavat aikaansa "johonkin turhaan" ja kuluttavat siihen valtion rahoja. Anteeksi mitä v--tua?

   Lainaa

  83. Tulos: +9 (19 ääntä)
   Hohhoijjaa, helppoa on netissä kirjoittaa että mene töihin....... Ja sossu on ollut monelle pelastus, en häpeä että olen joutunut selviämään sossun avulla. Ja nämä jotka on käynyt penskasta asti töissä voi inistä inisemistään. Älkää valittako sossupummeille vaan niille jotka tekevät nämä päätökset. En edes jaksa kirjoitella tänne koska voitte hankkia tietoa muualtakin kuin netistä. Joten kiitos "Jeesus" ruoasta, vaikka leipä oli oma.

   Lainaa

  84. Tulos: -5 (21 ääntä)
   bethos: Luulatavasti serafina onkin mustalainen. Ne sossulla ja varastamisella elävät saastat. PS. Ihmisest hankkikaa vittu KOULUTUS johonkin työhön.
   Mitä helvettiä, internetissä totuutta sisältävä ja peukkuhuorauksista vapaa viesti saa PLUSSAA!

   Lainaa

  85. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Onko vika yksilössä vai järjestelmässä?

   Lainaa

  86. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Itekkin on pakko asioida sossussa joka kuukaus... No alaikäsenä opiskelijana ei hirveenä duunia oo tarjolla ja kotonakaan en vaan pystyny asumaan, kun vanhemmilla on alkoholismia yms. Nii että en tee sitä vapaa ehtosesti, mut haluan käydä kouluni loppuun että saan joskus ite tienata jopa ylimäärästä...

   Lainaa

  87. Laura-opiskelija 18.12.2012 21:20
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Mie oon saanut työkkäristä ihania kokemuksia; sain työvoimapoliittisen amk sairaanhoitaja kouluksen. Meitä oli 200 hakijaa, joista 16 otettiin luokalle. En kuitenkaan mene työmarkkinatuella täysin, vaan osan tutkinnosta suoritan opintotuella. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, sillä opintotuella en olisi voinut kustantaa itselleni kirjoja, materiaaleja yms. Minusta olisi hienoa, jos työkkäri enemmän santsaisi tälläisiin. Aion itse erikoistua leikkaussalihoitajaksi tai vanhustyöhön vuodeosastolla, sillä hoitohenkilökuntaa tarvitaan, oli terveyden osa-alue mikä tahansa. Harmi, että osalla on niin huonoja kokemuksia työkkäristä. Olen itse joutunut kuuntelemaan ystävieni tarinoita, ja mieltä kummastuttaa, onko siellä oikeasti olemassa joku "Elämä Balanceen"-kurssi? Isäni on ollut tällä kurssilla, koska oli työtön. Tämä työkkärin muija oli kysellyt läsnäolleita, mikä Ankkalinnan hahmoista kukin olisi ja niitä olivat sitten analysoineet yhdessä. Ei mitä v****a? :D Tsemppiä kaikille niille, jotka oikeasti yrittävät päästä töihin! Ja sitten huonot uutiset; Minun koulutus maksetaan teidän verorahoilla :S

   Lainaa

  88. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Itse olin pitkään työttömänä ja olin todella tyytyväinen siihen että sain ees sen noin 700e kuussa makaamalla kotona tekemättä mitään. Empä kehtaisi valittaa "ilmaisesta" rahasta yhtään!

   Lainaa

  89. Tulos: +16 (20 ääntä)
   En tajuu miten noi voi saada noin paljon rahaa sossusta! No ite elän kelan tuilla, saan kuukaudessa noin 500. Vuokran maksun ja laskujen maksun jälkeen jaa käteen ehkä noin 90 ja siitä pitää sit ostaa ruuat itelle ja koirille ja käyttää muuhunkin elämiseen. Joten ei jää mitään. Mutta minä kyllä etin töitä koko ajan niskalimassa ja olen käyny haastatteluissa, mutta mitään en oo viä saanu. En voi mitenkään ymmärtää niitä ihmisiä jokka ei mee töihin jos niillä olis paikka auki. Koska tää rahattomuus on pyllstä. Enkä kyllä kestä sitä lässytystäkään että: "mee töihin", koska kaikki ei saa töitä vaikka kuinka yrittää.

   Lainaa

  90. Tulos: -1 (13 ääntä)
   kateellisten panettelua..

   Lainaa

  91. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Olisivat onnellisia siitä että saavat sitä rahaa..

   Lainaa

  92. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Toi joelin viimenen kommentti on tåyttä totta :D jonku pitäis linkata tää tom seraginan sivuille :D

   Lainaa

  93. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Valitettavasti ennen oli toisin. Töitä oli koska teollisuus oli Suomessa, mutta kun nykyään kaikki teollisuus on siirretty Kiinaan tai vastaavan orjatyöpajaan, ei tännekään ole jäänyt mahdottomasti ylimääräistä

   Lainaa

  94. Tulos: -11 (15 ääntä)
   taitaa serafina olla maahanmuuttaja

   Lainaa

  95. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Heti alkuun, vaikka serafiinan ajattelumaailma on täysin perseestä, liikenee minulta hieman empatiaakin jos hänellä todella on 15-20 000 € velkaa. Nuorelle ihmiselle tuollainen summa voi olla todella masentava, varsinkin jos se on saanut alkunsa kymmenvuotiaana ajattelemattomasta tulitikkuleikistä tai muusta typeryydestä, joita kuitenkin jokainen on nuoruudessaan tehnyt. Vaikka tahallinen sosiaalipummeilu ei ole missään nimessä hyväksyttävää niin silti soisin sen esimerkiksi jo iäkkäämmälle väestölle jolla on jo takanaan jopa kymmenien vuosien yksityisyrittäjyyttä ja sitä kautta kerryttänyt valtion kassaa.kun yht'äkkiä kuitenkin tulee lama, elinkeinorakenteen totaalinen muutos, tai vaikkapa sairaus joka pakottaa lopettamaan yrittäjyyden, ja jos on vielä ollut juuri otettua velkaa niin milläs selviät? Omasta lähipiiristä löytyy tapaus jossa rakennusalalla työskennellyt herrashenkilö oli rakentamassa taloa kun vakinaisilta töiltään kerkisi, mutta sitten tulikin tämä lama ja vakinaiset työt harvenivat lähes olemattomiin, ja kaikenlisäksi rankka lumitalvi romahdutti rakenteilla olevan talon katon aiheuttaen lumenpääsyn sisätiloihin ja perustuksiin jossa sulaessaan ja kevään viime pakkasilla jäätyessään murensi perustuksetkin. velkaa jäi talosta ~250 000€ ja työtä ei oo. Näin ollen sosiaalituella eläminen on looginen vaihtoehto, siksi sitä veroa on aikoinaan maksettukkin. Vielä lopuksi tuosta työnsaannista. Itse olin 17-v. mennessä ollut töissä mainostenjakajana, kauppojen saniteettitilojen (lue: vessojen) sekä lattioiden siivoojana, kasvihuonetyöntekijänä, kirjastonhoitajana, sesonkikausina talvi sekä kesärenkaiden vaihtajana, viheryksikön siivoojana, sekä rakennustyömaiden jokapaikanhöylänä. mihinkään edellämainituista en tarvinnut tarvinnut tunnin kestävää perehdytystä suurempaa tutkintoa/koulutusta joten mielestäni pienellä oivalluksella on töitä saatavilla kaikkialla missä näet jotakin, missä on parantamisen varaa. Tulipas pitkä, pahoittelen :)

   Lainaa

  96. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Piilotyöttömiltä pitäis ottaa kaikki tuet pois. Ei se kuuluisi olla työssäkäyvien tehtävä maksaa pummien viinoja.

   Lainaa

  97. hohhoijakkaa 19.12.2012 4:58
   Tulos: -12 (28 ääntä)
   ihmiset on niin vitun tyhmiä serefina on ainut kenellä on edes jonki moista järkeä tossa porukassa. jos olet menettänyt luottotiedot ja on ulosottoa sopivasti niin töihin meno ei ole enää kannattavaa lainkaan. ja se että no ei olis kannattanu päästää ulosottoon sitä ei aina vaan ole mahdollisuus välttää. ottakaa tontut itteänne aivcoista kiinni ja ravistakaa ni aukee ne silmät muuhunki suuntaan ku omaan napaan.

   Lainaa

  98. hölömörkö 19.12.2012 9:48
   Tulos: -4 (32 ääntä)
   R.I.P.: En ole henkilö, josta tässä puhutaan, mutta itsellä tilanne vähän samanlainen. (Ei ole kyllä lasta). Eli sosiaalisten tilanteiden pelko/paniikkihäiriö todettu, mutta alkoholia nauttineena pystyn kyllä olemaan ihmisten seurassa normaalisti. Pakko juoda, jos haluaa joskus nähdä ihmisiä… Eli voisihan sitä kouluun tai töihin mennä-kännissä. Vielä ei ole nimittäin minulle löytynyt yhtä hyvin tehoavia lääkkeitä, kuin alkoholi. Mutta olen hakeutunut hoitoon ja toivon mukaan löytyy. En silti käy sossun luukulla enää, vaikka olisi oikeuskin pienien tulojen takia, mutta ärsytti ja ahdisti se tilitietojen syynääminen ym, ei siinä ollut mitään yksityisyyttä. Ja tietysti myös se, että koska juon ja saan sossusta rahaa niin olen sossupummi, joka ei tahdokaan tehdä töitä, eli näinhän kaikki olettavat. Ja on minulla myös muita syitä, fyysisiä ja psyykkisiä, joiden vuoksi en pysty töitä tällä hetkellä tekemään. Pitäisi muistaa ettei kaikki ole aina niin mustavalkoista. Itsekin kyllä joskus olen valittanut Sossusta, mutta mielestäni syystä: Esim kerran tuen saaminen kesti 3 viikkoa, koska hakemuksemme oli laitettu käsiteltyjen pinoon, mutta rahaa ei silti tullut. Lopulta muutaman soiton jälkeen rahat tulivat perjantaina, kun seuraavana sunnuntaina oli jouluaatto. Meni jouluruokien ja -lahjojen osto vähän täpärälle. Kerran taas laskettiin hakemukseen mukaan edellisen kuukauden tulot, muttei menoja. Saimme alle 100€, mistä olisi pitänyt maksaa sitten 2 vuokraa ja laskut. Oli pakko ottaa pikalainaa… Juuh, mutta onhan se Sossu hyvä olla olemassa, itse en enää sinne mene.
   Liikaa sieltä sitten rahaa saa jos on varaa ostaa joululahjojakin... Ja psyykkinen sairaus, aah mikä ihana tekosyy! Ei kaikissa töissä tarvitse olla ihmisten keskellä, vähän järkeä vaan siihen työnhakuun ja hommiin. Rupee vaikka rekkakuskiks tai hautaustoimiston kellariosaston työntekijäks tai yösiivoojaks tai ihan mitä vaan. Mullakin on psyykkinen vika, en kestä tyhmiä ihmisiä, mutta joka päivä nielen kiukkuni ja menen töihin. Ja aivan satavarmaa on, ettei tommonen vaiva kotiin jäämällä parane. Ja ymmärrän kyllä, että on mielenterveyden häiriöitä, jotka estävät kaikenlaisen työnteon, mutta en lähtisi jokaista varsinkaan noin hyvin ongelmiaan tiedostavaa yhteiskunnan rahoilla elättämään.

   Lainaa

  99. hölömörkö 19.12.2012 9:54
   Tulos: +3 (27 ääntä)
   Ja asiasta kukkaruukkuun muutenkin ärsyttää kun jokaiseen vaivaan on nykyään saatava diagnoosi, esim. laktoosi-intoleranssi, jota sitten hieman jopa "ylpeänä" kerrotaan puolelle kylää. Siis mitä h*lvettiä? Ennen vaan todettiin omassa pienessä päässään jotta "kappas piru kun tuo maito pistää pierettämään, enpäs juokaan sitä enää" Tai sitten todettiin, että enpäs viihdy tuolla torilla myymässä perunoita, olenkin mielummin se kuokanheiluttajamies yksin pellolla. Ja ei, asiat ei AINA ole mustavalkoisia mutta ei kaikista asioista ihan niin saatanan monimutkasiakaan tarvii aina vääntää

   Lainaa

  100. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Zatsatsaa: Hohhoijjaa, helppoa on netissä kirjoittaa että mene töihin……. Ja sossu on ollut monelle pelastus, en häpeä että olen joutunut selviämään sossun avulla. Ja nämä jotka on käynyt penskasta asti töissä voi inistä inisemistään. Älkää valittako sossupummeille vaan niille jotka tekevät nämä päätökset. En edes jaksa kirjoitella tänne koska voitte hankkia tietoa muualtakin kuin netistä. Joten kiitos “Jeesus” ruoasta, vaikka leipä oli oma.
   Tässä nyt jutun pointti onkin se, että Serafiina ylpeilee asialla ettei ole töissä ollut eikä aio hakeakkaan niitä. Minä en ainakaan sossusta rahaa hakevia katso pahasti jos he edes yrittävät saada töitä tai opiskelevat.

   Lainaa

  101. Tulos: +15 (27 ääntä)
   Silkkeri: Tää nyt on aivan täyttä paskaa että töitä ei vaan saa. Koulutusta vastaavaa duunia ehkä ei, mutta siinä vaiheessa pitää vaan nöyrtyä ja mennä muualle töihin. Kelvollisella suomen kielen taidolla pääsee aspaduuneihin ja lopuille löytyy esim. siivoustöitä enemmän ku jaksaa tehä. Tässä maassa ei todellakaan tarvi jäädä himaan loisimaan. Vituttaa maksaa veroja tollasten ameebojen elättämiseks.
   Täyttä paskaa ettei töitä vaan saa? Tervetuloa kokeilemaan. Terveisin: Jokaiseen "paskatyöhön" (siivousta ja puhelinmyyntiä lukuunottamatta, koska sentään joku henkilökohtainen itseisarvo) viimeisen neljän kuukauden aikana tuloksetta hakenut todella ahkera, tunnollinen, asiallinen, hyväkuntoinen ja paljon työkokemusta "paskaduuneista" omaava mies. Olen hakenut jopa pornoliikkeisiin ja muuttomieheksi, sekä entiseen työpaikkaani kolme kertaa eri työnantajien kautta mutta työpanokselleni ei kuulemma ole tarvetta markkinatilanteen takia, vaikka työni jälki ja laatu on ollut heidänkin mukaansa kuulemma ensiluokkaista. Noh, kääntöpuolena tässä nyt onneksi se, että kyllästyin koko ajatukseen paskaduuneista ja lähdin lukemaan itseäni lääkäriksi. Kestän monen vuoden opiskelut ja opintotuella kitkuttelut siinä toivossa ettei koskaan enää tarvitsisi joutua tyhjän päälle. Vituttaa kaltaisesi mustavalkoisesti näkevät "se on perkele pelkästä sisusta kiinni" -tyypit, vaikka niin vituttaa ne mainitsemasi ameebatkin.

   Lainaa

  102. Tulos: -10 (24 ääntä)
   Mur: Kiitos kun sanoit mua ameebaks:) piristit päivää kummasti,mutta koska oot tollane kaikkitietävä ihminen niin päätin sivistää sua kertomalla nykyisen elämäntilanteeni. Olen täysi-ikäinen lukiolainen ja valmis lähtemään vaikka presidentin perseenpyyhkijäksi, mutta tiedätkö miksi en pääse sinne? Koska suhteilla pääsee! Presidentin pojan serkun kaima pääsi sinne töihin! Kaiken lisäksi tarvitsisin kokemusta perseenpyyhkimisestä. Se ei kelpaa jos mä opin nopeasti ja olen innokas siihenkin duuniin. Kyllä elän sossutuilla ja asun vanhempien luona vaan sen takia koska minulla yksinkertaisesti ole varaa asua yksin. Niin kaiken lisäksi työvoimatoimiston ihmiset eivät voi sietää minun viikottaista käyntiä heidän toimistossa kysymässä töitä. Eli kaiva ittes ulos sieltä kivasta iloisesta kuplasta ja herää tähän maailmaan.
   Voin kertoa et toita saa.. Painu heseen tai vastaavaan.. ihan varmasti paaset.. itsekin teen 3ssa eri minimi palkkaisessa mestaissa toita (ilman koulutusta, yhtaan mihinkaan) ja kasvatan kaks vuotiasta lasta yksin... Aina saa toita, jos ei muuta niin just pikaruokaravintolat ja puhelinmyynti... arsyttaa tollaset netissa kitisijat, tehkaa asioille vittu jotain.. eika sun tartte kitista siella tyokkarissa, etsi itse duunis.......... aina loytyy tekosyyt ja selitykset jos niin tahtoo...!

   Lainaa

  103. Tulos: -9 (17 ääntä)
   Mur: Kiitos kun sanoit mua ameebaks:) piristit päivää kummasti,mutta koska oot tollane kaikkitietävä ihminen niin päätin sivistää sua kertomalla nykyisen elämäntilanteeni. Olen täysi-ikäinen lukiolainen ja valmis lähtemään vaikka presidentin perseenpyyhkijäksi, mutta tiedätkö miksi en pääse sinne? Koska suhteilla pääsee! Presidentin pojan serkun kaima pääsi sinne töihin! Kaiken lisäksi tarvitsisin kokemusta perseenpyyhkimisestä. Se ei kelpaa jos mä opin nopeasti ja olen innokas siihenkin duuniin. Kyllä elän sossutuilla ja asun vanhempien luona vaan sen takia koska minulla yksinkertaisesti ole varaa asua yksin. Niin kaiken lisäksi työvoimatoimiston ihmiset eivät voi sietää minun viikottaista käyntiä heidän toimistossa kysymässä töitä. Eli kaiva ittes ulos sieltä kivasta iloisesta kuplasta ja herää tähän maailmaan.
   Älä puhu p*skaa. Itse olen aina päässyt töihin ilman mitään suhteita. Tarpeeksi hakemuksia laittaa ja tarpeeksi moneen kauppaan menee itseään näyttämään niin varmasti tulee töitä.

   Lainaa

  104. Tulos: -16 (20 ääntä)
   Mur: Kiitos kun sanoit mua ameebaks:) piristit päivää kummasti,mutta koska oot tollane kaikkitietävä ihminen niin päätin sivistää sua kertomalla nykyisen elämäntilanteeni. Olen täysi-ikäinen lukiolainen ja valmis lähtemään vaikka presidentin perseenpyyhkijäksi, mutta tiedätkö miksi en pääse sinne? Koska suhteilla pääsee! Presidentin pojan serkun kaima pääsi sinne töihin! Kaiken lisäksi tarvitsisin kokemusta perseenpyyhkimisestä. Se ei kelpaa jos mä opin nopeasti ja olen innokas siihenkin duuniin. Kyllä elän sossutuilla ja asun vanhempien luona vaan sen takia koska minulla yksinkertaisesti ole varaa asua yksin. Niin kaiken lisäksi työvoimatoimiston ihmiset eivät voi sietää minun viikottaista käyntiä heidän toimistossa kysymässä töitä. Eli kaiva ittes ulos sieltä kivasta iloisesta kuplasta ja herää tähän maailmaan.
   Johtuisko siitä, että lukiosta tunnetusti valmistuu työttämäksi?

   Lainaa

  105. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Serafina on selvästi löytänyt työroolin edellyttämän flown. Serafina kyllä pärjää. ts. Ei minkkitarhurikaan ymmärrä jos joku tulee sille ehdottelemaan että tuo mitä teet ei ole kovin eettistä.

   Lainaa

  106. Tulos: -10 (20 ääntä)
   ikinä oo töitä tehny enkä tee. rahaa on ja ryyppään monta kertaa viikossa ja hauskaa on. hajotkaa töihinne pellet

   Lainaa

  107. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Joopajoo: Älä puhu p*skaa. Itse olen aina päässyt töihin ilman mitään suhteita. Tarpeeksi hakemuksia laittaa ja tarpeeksi moneen kauppaan menee itseään näyttämään niin varmasti tulee töitä.
   Voisit itse miettiä vähän mitä suustas päästelet. Riippuu täysin kaupungista mistä niitä töitä hakee. Omasta kotikaupungista en _ikinä_ saanut töitä vaikka hain joka kesä (ihan kaikkiin mahdollisiin hanttihommiin), mutta nyt pääkaupungista niitä tuntuu saavan heti kun vaan viitsii hakea. Kotikaupungissa ja etenkin kotikylällä meininki oli just se, että pelkästään suhteilla oli mahdollisuuksia saada töitä.

   Lainaa

  108. Tulos: -11 (15 ääntä)
   Mur: Aloitetaan siitä, että kannattaisi selvittää kaikki asiat loppuun asti ennen kuin menet heittämään tosi mahtavaa läppää. A) en missään vaiheessa tekstissäni sanonut että olen ammattilainen kun olen “opiskellut kolme vuotta + pakollinen harjoittelujakso”, vaan sanoin että olen valmis menemään mihin tahansa p:llä alkavaan duuniin mihin te high graduated amislaiset, ette halua mennä. B) lukiossa opinnot vaihtelee 3-5 vuoteen ( viisi vuotta maksimi ja niin kauansaa opiskella vain rehtorin luvalla) JA siellä EI OLE mitään “pakollista puolen vuoden harjoittelujaksoa”, eli siis kannattaa ensin selvittää asiat ennen kuin yrität toista servata. C) ei mulla muuta.
   no eipä tarviikaan tähän muuta lisätä...enpä ihmettele jos et duunia saa...itte en palkkais ainakaan moista mussuttajaa

   Lainaa

  109. Tulos: +10 (22 ääntä)
   Joo..tommosien ihmisten kanssa joutunu itekki väittelee. Ite ku oon lähössä tunnollisesti nukkumaan ajoissa niin kaverit alkaa vaan aukoo kuinka olen kahlittu yhteiskunnan orja ja he ovat vapaita... Vaikka kuinka niille koittaa sanoa, että munkin palkkapussista nekin sen kaljansa ostavat. Mun mielestä palkansaajan pitäisi saada itse valita kelle työttömälle rahani pistäisin. MIelelläni autan jotain ihmistä pääsee jaloilleen jos duuni paikka on mennyt tai vaikka masennus on vienyt voiton.. Mutta noilla kiittämättömille luusereille en antaisi penniäkään..

   Lainaa

  110. sosiaalipolitiikan opiskelija 20.12.2012 13:47
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Ihan mielenkiintoisia pointteja tässä keskustelussa. Serafiinan kaltaiset hyvinvointivaltion tukien väärinkäytökset pistävät tietenkin vihaksi, mutta..... Mitä tapahtuisi, jos Serafiina EI saisi sossulta sitä 400 euroa? Kuten hän jo viestissään mainitsi, hänen tuttunsa hankkivat rahaa pimein keinoin. Eikä mikään ihme. Kun kerta kouluttamattomalle kantaväestöllekin on vaikeaa löytää töitä, niin mustalaisille tehtävä lienee lähes mahdoton. Niinpä myös Serafiina päätyisi todennäköisesti joidenkin pimeiden hommien pariin. Sossu maksaa jokaiselle "sosiaalipummille" sen arviolta 800e kuussa. Puolet vuokraan ja puolet elämiseen. Eivät nämä henkilöt mitään järkevää saa sillä hetkellä aikaiseksi, mutta tämä on loppujen lopuksi aika pieni hinta pitämään heidät "tyytyväisinä". Mietitään esimerkiksi, kuinka monta ryöstöä kuukaudessa Serafiinan tarvisi järjestää kuukaudessa, jotta saisi tuon 800 euroa haalittua kasaan. Jos lompakossa on keskimäärin 50e käteistä ja korteilla saa höylättyä vaikka 50e arvosta ostoksia ennen kuin ne menevät lukkoon, niin joutuu kuussa ryöstämään 8 ihmistä. Miltä meidän yhteiskunta näyttäisi siinä vaiheessa? Ei ollenkaan samalta. Vertaillaan esimerkiksi Etelä-Amerikan valtiohin.. Vaikka Kolumbiaan. Siellä hyväosaiset ihmiset asuvat aidatuissa aluissa kaupungeissa. Normaalisti kaupungilla on juuri ryöstetyksi tulemisen uhan takia hyvin vaarallista kulkea. Maassa rehottaa huumekauppa ja järjestäytynyt rikollisuus. En nyt sano, että Suomi olisi ihan hetkessä muuttumassa samanlaiseksi, mutta mitä eriarvoisemmaksi yhteiskunta muuttuu (eli mitä suuremmat tuloerot ihmisten välillä ovat ja mitä useammilta puuttuu toimeentulo kokonaan), sitä lähemmäksi tällaisia esimerkin kaltaisia yhteiskuntia mekin muokkaudemme. Joten vaikka se ärsyttävältä tuntuukin, niin meidän kaikkien hyvinvoinnin kannalta on tästä näkökulmasta tarkasteltuna ihan fiksua kustantaa tuo Serafiinankin loiseilu.

   Lainaa

  111. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kommenteista päätellen täällä on helevetin monta tulevaa asianajajaa.

   Lainaa

  112. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Kaikkia s___tanan vellip__seitä sitä minunkin veroeuroilla elätetään, voi nyt j__malauta! >:-( Saakaa mansikan kokoinen syylä nenäänne!

   Lainaa

  113. Tulos: +14 (14 ääntä)
   hävettää saada mitään tukia edes sairauteeni kun luen tämmösiä ja miten paljon ihmiset vihaavat niitä jotka eivät voi käydä töissä...

   Lainaa

  114. Tulos: +22 (26 ääntä)
   "Tilastokeskuksen mukaan työttömänä oli huhtikuussa 226 000 ihmistä, ministeriön luku on 239 200." "Avoimia työpaikkoja oli vuoden toisella neljänneksellä tarjolla vain hieman enemmän kuin vuosi sitten, 52 200, Tilastokeskus kertoo. Vuosi sitten avoimia työpaikkoja oli 49 800. Luku perustuu kesäkuun 1. päivän tilanteeseen." Nyt kun kerrotte miten tuo määrä työttömiä saadaan tuohon määrään avoimia paikkoja, ja ottakaa vielä huomioon etteivät ne kaikki paikat ole sitten myöskään niitä "hanttihommia" joihin voi mennä kuka tahansa. Päästään vähän eteenpäin tässä ikuisessa "kyllä töitä saa jos haluaa" -kiistassa. Luulenpa että eduskunnassakin olisivat kiinnostuneita laskukaavoistanne. En jaksa ymmärtää miksi tämä salailu kun työttömiä ovat siellä isossa talossa miettineet pää punaisena jo vaikka kuinka kauan, ja ratkaisu on ollut ihan kokoajan olemassa. Työttömät menkööt töihin! Ei muuta kun aamukahvit kurkkuun ja soittelemaan että saadaan asiat järjestykseen!

   Lainaa

  115. Tulos: +8 (12 ääntä)
   N se hienoo ku "stadilaiset" sun muut turun ihmeet tulee kertoo kuinka kaikki saa töitä :D pitäsköhä teiän vähän miettiä että joka kaupungissa ei ole samaan aikaan yli tuhatta avointa työpaikkaa. Juu ja en muuta töiden mukana kaupunkiin missä joutuu yksiöstä maksaa ~500€ vuokraa.

   Lainaa

  116. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Jopi: Kaikkia s___tanan vellip__seitä sitä minunkin veroeuroilla elätetään, voi nyt j__malauta!>:-(
   Turpa kiinni ja paiski kovemmin töitä! ;)

   Lainaa

  117. Tulos: +1 (17 ääntä)
   28v sossupummi: Itse olen muutaman lapsen yksihuoltaja, eikä minulla ole mahdollista siirtyä työelämään, ennen kuin nuorimmainen on täyttänyt kolme, saati silloinkaan. Minusta tärkeintä ei ole se mistä ne rahat tulevat, kunhan pystyn ruokkimaan lapseni. Eikä minusta ole yhtään väärin jäädä kotiin lasten kanssa, itse en todellakaan halua pistää heitä tarhaan vain töihin paluun vuoksi, ennen kun he ovat siihen valmiita. Tämä mielipiteeni voi olla siintä, kun itse viettänyt lapsuuteni tarhoissa ja nähnyt vanhempiani vain hetken iltaisin ennen nukkumaan menoa. Onko tämäkin nyt niin väärin??
   pitääkö niitä lapsia tehdä ossei kerran ole varaa elättää niitä itse?

   Lainaa

  118. POIS INTERNETISTÄ 21.12.2012 20:22
   Tulos: +2 (20 ääntä)
   no mutta: pitääkö niitä lapsia tehdä ossei kerran ole varaa elättää niitä itse?
   Tottakai pitää. Mitä vittua sä tulet tänne kertomaan ettei ihminen saa jatkaa sukuansa jossei työt ole taatut. Sitäpaitsi itse ainakin olen sitä mieltä että jos ihminen on niin kiireinen töidensä kanssa, ettei ehdi kasvattaa lastansa, niin voisin sanoa jopa että: pitääkö niitä lapsia tehdä jos työt menee etusijalle. Paina setelin perässä paina paina.

   Lainaa

  119. juuri näin 21.12.2012 22:55
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   tällaisella serafina tyypillä ei ole edes mahdollisuutta pärjätä työmarkkinoilla,karu totuus. työssäkäyminen on tänä päivänä ylpeyden aihe, sossun luukku liian kulunut :D kyllä varmasti jonain päivänä kaduttaa kun ei ole kouluja käynyt ja haluaisi oikeasti tehdä elämässään jotain muutakin kuin olla meidän veronmaksajien elätti (elätti=yhteiskunnan saastaa).

   Lainaa

  120. Tulos: -2 (16 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: Tottakai pitää. Mitä vittua sä tulet tänne kertomaan ettei ihminen saa jatkaa sukuansa jossei työt ole taatut. Sitäpaitsi itse ainakin olen sitä mieltä että jos ihminen on niin kiireinen töidensä kanssa, ettei ehdi kasvattaa lastansa, niin voisin sanoa jopa että: pitääkö niitä lapsia tehdä jos työt menee etusijalle. Paina setelin perässä paina paina.
   Ehdottomasti sinunlaisille ihmishylkiöille pitäisi laittaa kiintiöt ettet voi lapsia tehdä. Mitä tapahtuu jos saatkin esim. vammaisen lapsen. Sinulla ei ole varaa tarjota tälle lapselle hänen ansaitsemaansa hoitoa, hoitopaikkaa eikä elämän laatua. sitä ei tarjota sossuntuilla. Vähintään pitäisi tarkistaa onko ihmisellä varaa lapseen, nyt näemme sinunkaltaisten ihmisten lasten kasvatuksen tulokset. tuolla kaupungilla huutavat kaikki maailman kirosanat ja tekevät milloin mitäkin rikollista. surullista nähdä noin 10v kersoja myöhään iltaisin kaupungeissa ja kylissä hillumassa kun ei ns. vanhemmat pidä lapsistaan huolta.

   Lainaa

  121. Tulos: +5 (7 ääntä)
   V: PS. Serafina, minäkin voin nukkua iltapäiväkahteen, mutta käyn silti töissä. Ilta- ja yötöitä kun on olemassa. Suosittelen tutustumaan työkkärin palveluihin!
   Mä en tiedä onko ketään joka on koskaan saanut työkkäristä mitään muuta kuin ongelmia ja karenssia, saati sitten ihan oikeaa työtä (ei, palkatonta pakkotyöharjoittelua ei lasketa). Koko virasto on yksi helvetin kannustinloukku ja ongelmapesäke. Että ei kannata ohjata Serafinoja työkkäriin tai kyllästyvät koko järjestelmään lopullisesti.

   Lainaa

  122. opintonsa päättänyt. 22.12.2012 16:55
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Pfs: saan sen jonku 450e kuussa, siitä vähän yli puolet menee vuokraan, muutama kymppi ku
   Ei mene yli puolet vuokraan. Itselle jäi kuussa se 400e vuokran jälkeen, kun osan vuokrasta maksaa kela. (vuokra 350e, kelasta 250e, sossusta 550e) Mutta tiukkaa se eläminen on vaikka 400e tuntui (ja nyt väliaikaisesti sossun asiakkaana tuntuu) suurelta rahalta. sillä kun tosiaan maksaa puhelin laskut, ruuat, matkakortin, sun muut niin ei siitä mitään jää. Raha tilanne oli niin tiukkaa, etten nähnyt perhettä puoleen vuoteen koska se 35e per suunta äidille matkustamisesta kolauttaa rahatilannetta pahasti. En ole uusia vaatteitakaan saanut ostettua noin 3 vuoteen, muuta kuin muutaman kerran vuodessa kirpputorilta. Talvivaatteitakaan en saanut, pyysin ihan sossuilta vaate avustusta kun kengistäkin oli puolet pohjista irti, mutta ei.

   Lainaa

  123. opintonsa päättänyt. 22.12.2012 16:58
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   niin ja tukiaisistakin maksetaan veroa, ei se ole niinkään muiden rahoilla elämistä. Tiukkaa on, mutta osaapa arvostaa muutakin kuin materiaalia.

   Lainaa

  124. Entinen sossupummi 23.12.2012 0:43
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   En nyt jaksanut lukea tästä kaikkia kommentteja, mutta kommentoin silti. Omasta mielestäni sossutuet pitäisi katkaista tuollaisilta loisilta samantien. Itse elelin sossun tuilla pitkän aikaa. Asuin vanhempien luona, heiltä ei rahaa pahemmin tippunut ja opintotuki ei riittänyt mihinkään (juurikaan siksi kun vanhempien luona täysi-ikäisenä asuin ja sain niin pienen summan rahaa). Se oli ahdistavaa, sillä hain koko ajan töitä, mutta mitään ei tippunut. Ehkäpä en ollut haluttu töihin siksi, kun opiskelin samalla aikaa, en tiedä. Vituttaa ihmiset, jotka eivät edes viitsi hakea töitä, vain siksi että _voi_ elää sossun rahoilla. Itse olisin ollut enemmän kuin onnellinen jos olisin jo pari vuotta sitten saanut töitä ja elellyt omassa asunnossa, eikä olisi tarvinnut kinuta rahaa mistään. Nyt sain tänä syksynä viimein töitä ulkomailta ja olen onnellisempi kuin koskaan! Oma asunto, palkka juoksee ja kaikki on hyvin. Ja Suomeen paluuta en edes harkitse, ennen kuin sieltä työpaikan mahdollisesti saan.

   Lainaa

  125. POIS INTERNETISTÄ 23.12.2012 13:09
   Tulos: +2 (20 ääntä)
   bw: Ehdottomasti sinunlaisille ihmishylkiöille pitäisi laittaa kiintiöt ettet voi lapsia tehdä. Mitä tapahtuu jos saatkin esim. vammaisen lapsen. Sinulla ei ole varaa tarjota tälle lapselle hänen ansaitsemaansa hoitoa, hoitopaikkaa eikä elämän laatua. sitä ei tarjota sossuntuilla. Vähintään pitäisi tarkistaa onko ihmisellä varaa lapseen, nyt näemme sinunkaltaisten ihmisten lasten kasvatuksen tulokset. tuolla kaupungilla huutavat kaikki maailman kirosanat ja tekevät milloin mitäkin rikollista. surullista nähdä noin 10v kersoja myöhään iltaisin kaupungeissa ja kylissä hillumassa kun ei ns. vanhemmat pidä lapsistaan huolta.
   Kerroit siis juuri minkälaisen lapsen Minä olen kasvattanut? Olet yksi näistä puolesta miljardista henkilöstä kuka ei olisi ikinä USKALTANUT päästää noita lauseita oikeassa elämässä oikealle henkilölle päin naamaa. Täällä sen sijaan, nimimerkin turvin tulet kertomaan minulle, ihmishylkiölle että jos perhe on köyhä, niin vanhemmat eivät pidä huolta lapsista, ja heistä tulee rikollisia. Muutenkin luetun ymmärtäminen on pahasti hakusessa. Nimittäin en missään vaiheessa sanonut tekstissäni ettei saa tehdä töitä/pitää olla sossutuilla saadakseen lapsia. "entä jos saatkin vammasen lapsen" Entä jos lapsesi ulos lähtiessään jää katolta putoavan lumen alle? Entä jos... Entä jos ajattelutavallasi ei kannata hommata lapsia ollenkaan. Eikä kannata mennä ulos oikeastaan itsekään. Koska entä jos... Entä jos köyhä saa vammasen lapsen ja antaa sille kaiken rakkautensa minkä voi antaa, kaiken tukensa, tekee kaikkensa sen lapsen eteen. Ei, se ei sinulle riitä, pitää olla RAHAA. Kasoittain RAHAA. Sinun kaltaisesi älyttömyyksiä huutelevat porvarit pitäisi polttaa elävältä. Pitkänokkaisuutesi haiskahtaa niiiin pitkälle.

   Lainaa

  126. POIS INTERNETISTÄ 23.12.2012 13:18
   Tulos: -2 (22 ääntä)
   Miten teiltä ihmisiltä on hukkunut vuosisatojen saatossa moraali. Täällä huutelette elämänlaadusta. Minulle olisi riittänyt lapsena rakkaus ja läheisyys. Te jotka olette saaneet sen elämänlaadun mistä huutelette, olkaa ylpeitä siitä, mutta älkää vittu tulko tänne haukkumaan muita ihmisiä koska te ette missään nimessä ole millään tavalla parempia. Työ ei tee teistä parempaa ihmistä. Raha ei tee teistä parempaa ihmistä. Taattu tulevaisuus ei tee teistä parempaa ihmistä. Se, ettei teidän ole tarvinnut katsoakaan sossunluukkua päin ei tee teistä parempaa ihmistä. TEOT tekevät teistä sen ihmisen mitä te olette. Ja kertomanne perusteella te olette huonoja, todella huonoja ihmisiä. Ilkeitä, kylmiä ja julmia ihmisiä. HÄVETKÄÄ!

   Lainaa

  127. Tulos: +6 (12 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: Miten teiltä ihmisiltä on hukkunut vuosisatojen saatossa moraali. Täällä huutelette elämänlaadusta. Minulle olisi riittänyt lapsena rakkaus ja läheisyys. Te jotka olette saaneet sen elämänlaadun mistä huutelette, olkaa ylpeitä siitä, mutta älkää vittu tulko tänne haukkumaan muita ihmisiä koska te ette missään nimessä ole millään tavalla parempia. Työ ei tee teistä parempaa ihmistä. Raha ei tee teistä parempaa ihmistä. Taattu tulevaisuus ei tee teistä parempaa ihmistä. Se, ettei teidän ole tarvinnut katsoakaan sossunluukkua päin ei tee teistä parempaa ihmistä. TEOT tekevät teistä sen ihmisen mitä te olette. Ja kertomanne perusteella te olette huonoja, todella huonoja ihmisiä. Ilkeitä, kylmiä ja julmia ihmisiä. HÄVETKÄÄ!
   Eikö muka ihmisestä tee huonoa se, ettei edes yritä olla olematta kuorma yhteiskunnalle? Jos ihminen, joka ei edes halua yrittää olla yhteiskunnan "kelvollinen" jäsen, siten kuin yhteiskunta sellaisen määrittelee, on ylpeä itsestään, siksi että on mitä on, onko hän silloin sinun määritelmäsi mukaan hyvä? Ja sitä paitsi, minkä etiikan teorian mukaan sinä määrittelet hyvän ihmisen? Tai millä oikeudella sinulla, sen enempää kuin minullakaan, on oikeus kertoa ihmisille, miksi he ovat hyviä tai eivät?

   Lainaa

  128. Tulos: +3 (9 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: Tottakai pitää. Mitä vittua sä tulet tänne kertomaan ettei ihminen saa jatkaa sukuansa jossei työt ole taatut. Sitäpaitsi itse ainakin olen sitä mieltä että jos ihminen on niin kiireinen töidensä kanssa, ettei ehdi kasvattaa lastansa, niin voisin sanoa jopa että: pitääkö niitä lapsia tehdä jos työt menee etusijalle. Paina setelin perässä paina paina.
   Ei hän sanonut, etteikö sukuaan saisi jatkaa. Hän vain esitti kysymyksen, onko lapsien hankkiminen järkevää kaikissa elämäntilanteissa. Vaikka ihmiset usein lapsia haluavatkin, ehkä joskus pitäisi miettiä, pitääkö etusijalle laitta järki vai tunne.

   Lainaa

  129. Tulos: -4 (8 ääntä)
   juuri näin: (elätti=yhteiskunnan saastaa).
   Babylonin paskalammas siellä määkii. Tee töitä, osta, kuluta, kuole. Vitun idiootti.

   Lainaa

  130. POIS INTERNETISTÄ 23.12.2012 14:28
   Tulos: -4 (14 ääntä)
   Jo on: Eikö muka ihmisestä tee huonoa se, ettei edes yritä olla olematta kuorma yhteiskunnalle? Jos ihminen, joka ei edes halua yrittää olla yhteiskunnan “kelvollinen” jäsen, siten kuin yhteiskunta sellaisen määrittelee, on ylpeä itsestään, siksi että on mitä on, onko hän silloin sinun määritelmäsi mukaan hyvä? Ja sitä paitsi, minkä etiikan teorian mukaan sinä määrittelet hyvän ihmisen? Tai millä oikeudella sinulla, sen enempää kuin minullakaan, on oikeus kertoa ihmisille, miksi he ovat hyviä tai eivät?
   Lähditkö sotakannalle koska et päässytkään niskan päälle toisessa keskustelussa? Jäikö mieltäsi kalvamaan minussa joku? Kuorma yhteiskunnalle, hmm... Vähän kaukaa haettua. Se että me ollaan muovauduttu tähän toimintamalliin että pitää tehdä töitä toisille ihmisille heidän hyödyn vuoksi, ja olla tuottavainen valtiolle ei määrittele hyvää ja huonoa ihmistä. Enkä minä myöskään määrittele niitä, te vain sekoitatte kategoriat keskenään. Kumoat jälleen omia sanojasi samassa tekstissä, eli miten yhteiskunnalle kelvollinen jäsen sitten määritellään? Sinun mielestäsi niin, ettei se käytä valtion RAHOJA. Minun mielestäni niin, ettei se tee VÄÄRIN muille IHMISILLE. Huomaatko, että sinä ajattelet asioita tietämättäsi RAHAN kannalta. Et ihmisyyden. Jos sulla on kova tarve päteä ja lyödä mun kommentteja maihin täällä feissarimokissa (ironista sinäänsä), niin yritä edes tehdä se mahdollisimman järkevästi ja faktapohjaisesti.

   Lainaa

  131. POIS INTERNETISTÄ 23.12.2012 14:36
   Tulos: +1 (15 ääntä)
   Jo on: Ei hän sanonut, etteikö sukuaan saisi jatkaa. Hän vain esitti kysymyksen, onko lapsien hankkiminen järkevää kaikissa elämäntilanteissa. Vaikka ihmiset usein lapsia haluavatkin, ehkä joskus pitäisi miettiä, pitääkö etusijalle laitta järki vai tunne.
   En tietenkään kehota tekemään lasta jos ei siitä ole halua huolehtia. Jos sen sijaan haluaa lapsen, ja on valmis rakastamaan sitä tilanteesta huolimatta miksei sitä saisi tehdä. Ehkä teidän "järkevien" pitäisi miettiä että jotkut ihmiset eivät edes KYKENE SAAMAAN lapsia. Kommentti mihin vastasin meni kutakuinkin näin "pitääkö niitä lapsia hankkia jossei niitä kykene elättämään" Ja se taas oli vastaus kommenttiin joka meni näin "Itse olen muutaman lapsen yksihuoltaja, eikä minulla ole mahdollista siirtyä työelämään, ennen kuin nuorimmainen on täyttänyt kolme, saati silloinkaan. Minusta tärkeintä ei ole se mistä ne rahat tulevat, kunhan pystyn ruokkimaan lapseni. Eikä minusta ole yhtään väärin jäädä kotiin lasten kanssa, itse en todellakaan halua pistää heitä tarhaan vain töihin paluun vuoksi, ennen kun he ovat siihen valmiita. Tämä mielipiteeni voi olla siintä, kun itse viettänyt lapsuuteni tarhoissa ja nähnyt vanhempiani vain hetken iltaisin ennen nukkumaan menoa." Mieti itse JÄRJELLÄ nyt hetki, tässä mollattiin henkilöä, joka halusi tukea lasten henkistä kehitystä ja antaa mahdollisimman paljon rakkautta vielä kun siihen pystyy, eikä juosta rahan perässä lasten ollessa hoidossa jossain.

   Lainaa

  132. Tulos: +3 (11 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: En tietenkään kehota tekemään lasta jos ei siitä ole halua huolehtia. Jos sen sijaan haluaa lapsen, ja on valmis rakastamaan sitä tilanteesta huolimatta miksei sitä saisi tehdä. Ehkä teidän “järkevien” pitäisi miettiä että jotkut ihmiset eivät edes KYKENE SAAMAAN lapsia. Kommentti mihin vastasin meni kutakuinkin näin “pitääkö niitä lapsia hankkia jossei niitä kykene elättämään” Ja se taas oli vastaus kommenttiin joka meni näin “Itse olen muutaman lapsen yksihuoltaja, eikä minulla ole mahdollista siirtyä työelämään, ennen kuin nuorimmainen on täyttänyt kolme, saati silloinkaan. Minusta tärkeintä ei ole se mistä ne rahat tulevat, kunhan pystyn ruokkimaan lapseni. Eikä minusta ole yhtään väärin jäädä kotiin lasten kanssa, itse en todellakaan halua pistää heitä tarhaan vain töihin paluun vuoksi, ennen kun he ovat siihen valmiita. Tämä mielipiteeni voi olla siintä, kun itse viettänyt lapsuuteni tarhoissa ja nähnyt vanhempiani vain hetken iltaisin ennen nukkumaan menoa.” Mieti itse JÄRJELLÄ nyt hetki, tässä mollattiin henkilöä, joka halusi tukea lasten henkistä kehitystä ja antaa mahdollisimman paljon rakkautta vielä kun siihen pystyy, eikä juosta rahan perässä lasten ollessa hoidossa jossain.
   Etkö heti kommenttisi alussa maininnut "Tottakai pitää."? Hän, jolle vastasit, esitti aivan asiallisen kysymyksen, johon vastauksesi kertoo, että lapsia pitää hankkia, vaikkei niille kunnollista elämäntasoa voisikaan antaa. On totta, että lapsen psykologisessa kehityksessä on tärkeää vanhempien läheisyys, ja on myös totta, ettei lapsia tulisi hankkia, mikäli työt menevät etusijalle. Mutta jos rahan kanssa on niin tiukkaa, ettei lapsiaan kykenisi elättämään, niin silloinkaan niitä ei pitäisi mielestäni hankkia, vaikka sinä niin kehotatkin. Voin itse todistaa, että taloudellinen kyky huolehtia pienestä lapsesta, osoittautuu lapsen myöhemmällä iällä yllättävänkin merkitykselliseksi, vaikka koko totuus ei olekaan rahassa. Älä siis sano kenellekään, että tämän pitäisi tehdä lapsia, vaikka taloudelliset mahdollisuudet siihen ovat nolla. Siinäkin tilanteessa voisit JÄRJELLÄ ajatella, kannattaako lapsia hankkia, jos niitä ei voi kasvattaa. Oma biologinen äitini, minua 15 vuotta vanhempi, synnytti ensimmäisen lapsensa (minut) ollessaan peruskoulussa. Hänellä ei ollut pienintäkään mahdollisuutta huolehtia lapsestaan, varsinkin kun ottaa huomioon hänen taipumuksensa kannabiksen ja tupakan käyttöön. Rahat kun eivät juuri riittäneet ruokaan. Sittemmin hänelle on siunaantunut lapsia kuusi lisää, joista kaksi minun lisäkseni on otettu huostaan. Kaikki tämä (myös) siksi, etteivät rahat riittäneet, kun ne oli tuhlattava kannabikseen ja tupakkaan. Töitäkään ei ollut. Mieti siinä sitten JÄRJELLÄ oliko lapsen pykääminen maailmaan järkevää? Lapsista yksi tai kaksi (en ole aivan varma, sillä en ole keskustellut äitini kanssa asiasta pitkään aikaan), ei koskaan oppinut äidinkieltä niin hyvin, että taito riittäisi ihmisen luonnolliseen abstraktiin ajatteluun. Minä sain tupakanpolton seurauksena lapsuuden kestäneen rasitusastman, josta johtuu, että nykyinenkin fyysinen kuntoni on heikonpuoleinen. Kannabiksen käyttö on (mitä ilmeisimmin) aiheuttanut suhteellisen vaikeita keskittymishäiriöitä. Ei ehkä kannattaisi sanoa että ehdottomasti pitäisi tehdä lapsi, vaikkei siihen taloudellisesti kykenisikään (kuten sinä selkeästikin kehotat tekemään).

   Lainaa

  133. POIS INTERNETISTÄ 23.12.2012 15:51
   Tulos: 0 (14 ääntä)
   Jo on: Etkö heti kommenttisi alussa maininnut “Tottakai pitää.”? Hän, jolle vastasit, esitti aivan asiallisen kysymyksen, johon vastauksesi kertoo, että lapsia pitää hankkia, vaikkei niille kunnollista elämäntasoa voisikaan antaa. On totta, että lapsen psykologisessa kehityksessä on tärkeää vanhempien läheisyys, ja on myös totta, ettei lapsia tulisi hankkia, mikäli työt menevät etusijalle. Mutta jos rahan kanssa on niin tiukkaa, ettei lapsiaan kykenisi elättämään, niin silloinkaan niitä ei pitäisi mielestäni hankkia, vaikka sinä niin kehotatkin. Voin itse todistaa, että taloudellinen kyky huolehtia pienestä lapsesta, osoittautuu lapsen myöhemmällä iällä yllättävänkin merkitykselliseksi, vaikka koko totuus ei olekaan rahassa. Älä siis sano kenellekään, että tämän pitäisi tehdä lapsia, vaikka taloudelliset mahdollisuudet siihen ovat nolla. Siinäkin tilanteessa voisit JÄRJELLÄ ajatella, kannattaako lapsia hankkia, jos niitä ei voi kasvattaa. Oma biologinen äitini, minua 15 vuotta vanhempi, synnytti ensimmäisen lapsensa (minut) ollessaan peruskoulussa. Hänellä ei ollut pienintäkään mahdollisuutta huolehtia lapsestaan, varsinkin kun ottaa huomioon hänen taipumuksensa kannabiksen ja tupakan käyttöön. Rahat kun eivät juuri riittäneet ruokaan. Sittemmin hänelle on siunaantunut lapsia kuusi lisää, joista kaksi minun lisäkseni on otettu huostaan. Kaikki tämä (myös) siksi, etteivät rahat riittäneet, kun ne oli tuhlattava kannabikseen ja tupakkaan. Töitäkään ei ollut. Mieti siinä sitten JÄRJELLÄ oliko lapsen pykääminen maailmaan järkevää? Lapsista yksi tai kaksi (en ole aivan varma, sillä en ole keskustellut äitini kanssa asiasta pitkään aikaan), ei koskaan oppinut äidinkieltä niin hyvin, että taito riittäisi ihmisen luonnolliseen abstraktiin ajatteluun. Minä sain tupakanpolton seurauksena lapsuuden kestäneen rasitusastman, josta johtuu, että nykyinenkin fyysinen kuntoni on heikonpuoleinen. Kannabiksen käyttö on (mitä ilmeisimmin) aiheuttanut suhteellisen vaikeita keskittymishäiriöitä. Ei ehkä kannattaisi sanoa että ehdottomasti pitäisi tehdä lapsi, vaikkei siihen taloudellisesti kykenisikään (kuten sinä selkeästikin kehotat tekemään).
   En todellakaan ehdota tekemään lasta jos taloudellinen kyky elättää se on 0. Sitä mahdollisuutta Suomessa ei onneksi edes ole. Sen verran hyvin täällä on asiat että vaikka et töitä heti lapsen syntymän jälkeen hankkisikaan, on sinulla silti varaa elättää lapsesi. Koko argumenttisi perustuu omakohtaiseen kokemukseen, jossa perheen taloudelliset varat on käytetty päihteisiin. Joten se ei tähän keskusteluun kuulu, koska emme puhuneet siitä. Minä en missään nimessä ole kehoittanut ihmistä jolla on niin suuri riippuvuus, että sen pistää lastensa edelle, hankkimaan niitä. Lisäksi vetoat siihen ettei lapsia kannata hankkia jos ei ole varaa antaa kunnollista elämäntasoa. Tässä tullaan siihen risteykseen, jonka perusteella moni täällä lähtee väittelemään. Mikä se kunnollinen elämäntaso on nyt sitten? Monen mielestä se että lapsi saa lämpimästi talvella päälleen ja pöperöä pöytään sekä sitä rakkautta, on kunnollinen elämäntaso. Tämän kaiken pystyy tarjoamaan vaikkei heti lapsen syntymän jälkeen töihin menisikään. Monelle se taas tarkoittaa sitä, että on lapsella oltava merkkiä päällä ja iPadia ruokapöydässä. Pitää saada uutta, pitää olla rahaa. Valitan jos lapsuutesi on ollut tuollainen, mutta se ei sinua oikeuta Missään määrin arvostelemaan internetissä muita. Itse en aio kertoa mitään lapsuudestani, pidän keskustelun mieluummin yleisellä tasolla. Rauhaa sekä hyvää joulua kaikille.

   Lainaa

  134. Tulos: +3 (7 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: En todellakaan ehdota tekemään lasta jos taloudellinen kyky elättää se on 0. Sitä mahdollisuutta Suomessa ei onneksi edes ole. Sen verran hyvin täällä on asiat että vaikka et töitä heti lapsen syntymän jälkeen hankkisikaan, on sinulla silti varaa elättää lapsesi. Koko argumenttisi perustuu omakohtaiseen kokemukseen, jossa perheen taloudelliset varat on käytetty päihteisiin. Joten se ei tähän keskusteluun kuulu, koska emme puhuneet siitä. Minä en missään nimessä ole kehoittanut ihmistä jolla on niin suuri riippuvuus, että sen pistää lastensa edelle, hankkimaan niitä. Lisäksi vetoat siihen ettei lapsia kannata hankkia jos ei ole varaa antaa kunnollista elämäntasoa. Tässä tullaan siihen risteykseen, jonka perusteella moni täällä lähtee väittelemään. Mikä se kunnollinen elämäntaso on nyt sitten? Monen mielestä se että lapsi saa lämpimästi talvella päälleen ja pöperöä pöytään sekä sitä rakkautta, on kunnollinen elämäntaso. Tämän kaiken pystyy tarjoamaan vaikkei heti lapsen syntymän jälkeen töihin menisikään. Monelle se taas tarkoittaa sitä, että on lapsella oltava merkkiä päällä ja iPadia ruokapöydässä. Pitää saada uutta, pitää olla rahaa. Valitan jos lapsuutesi on ollut tuollainen, mutta se ei sinua oikeuta Missään määrin arvostelemaan internetissä muita. Itse en aio kertoa mitään lapsuudestani, pidän keskustelun mieluummin yleisellä tasolla. Rauhaa sekä hyvää joulua kaikille.
   Jos vastauksesi kysymykseen "Miksi pitää tehdä lapsia, jos ei niitä kykene elättämään?" on "Tottakai", niin silloin sinä nimenomaan kehotat tekemään lapsia, vaikka taloudellinen kyky huolehtia lapsista olisikin nolla. Se mitä kerroin, on vain yksi esimerkki tilanteesta, jossa näin on. En minä kannusta ketään tekemään, tai olemaan tekemättä lapsia, mutta toivoisin vain, että ihmiset, mukaan lukien sinä ja minä, osaisivat ottaa huomioon, että tilanteita on monenlaisia. On sekin rahattomuutta, jos päihteet menevät lapsen edelle. On se rahattomuutta ainakin lapsen näkökulmasta.

   Lainaa

  135. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Raataja: Täyttä paskaa ettei töitä vaan saa? Tervetuloa kokeilemaan. Terveisin: Jokaiseen “paskatyöhön” (siivousta ja puhelinmyyntiä lukuunottamatta, koska sentään joku henkilökohtainen itseisarvo) viimeisen neljän kuukauden aikana tuloksetta hakenut todella ahkera, tunnollinen, asiallinen, hyväkuntoinen ja paljon työkokemusta “paskaduuneista” omaava mies.
   Heeei ei siivoamisessa tai puhelinmyynnissä mitään vikaa ;) Itse molempia harrastanut ja helpostihan niihin pääsee. Siivous oli oikeestaan tosi mukavaa ja rauhoittavaa, näki hetkessä oman työn tuloksen. Puhelinmyyntiin menin nyt ihan rahan takia, ja sieltä sitä rahaa tulikin paremmalla palkalla kuin mistään "oikeasta" työstä mitä oon aikaisemmin tehnyt. Joo ei ollut henkisesti se parhain työ, mutta laskut oli opiskelijan maksettava. Hyvin jaksoi kuienkin, kun tiesi, ettei työt jatku ikuisuuksiin. Monet oli siellä tietoisesti vain lyhyen aikaa, samalla kun etsi muuta työtä. Nyt sitten taas vastavalmistuneena pitää lähtee uuden työn hakuun, ja joka paikasta Pitää mennä hakeen. Satun asuun ja oleen kirjoilla maassa, jossa ei pohjoismaalaista sosiaaliturvaa ole ollenkaan. Pakko on itse työtä tekemällä saada elanto, ei ole Kelaa tai sossua minne mennä hakeen tukea. Ja oikeen ra(u)hallista joulua vaan kaikille.

   Lainaa

  136. Minätiiän 24.12.2012 13:25
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Systeemin pitäis olla niin, että maksetaan vain vuokra ja loppu tuki annetaan ruokalippuina. Ei mitään muuta. Alkais duunin etsiminen kiinnostaa, kun ei jää rahaa mascaraan ja muihin ylellisyystuotteisiin.

   Lainaa

  137. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Minätiiän: Systeemin pitäis olla niin, että maksetaan vain vuokra ja loppu tuki annetaan ruokalippuina. Ei mitään muuta. Alkais duunin etsiminen kiinnostaa, kun ei jää rahaa mascaraan ja muihin ylellisyystuotteisiin.
   Aivan

   Lainaa

  138. Maahanmuuttaja 25.12.2012 4:56
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Nyt en enää ihmettele miks mun uuden verokortin vuosituloraja putos kahdella tonnilla ja veroprosentti nousi yhdellä yksiköllä.

   Lainaa

  139. Tulos: 0 (4 ääntä)
   bw: Ehdottomasti sinunlaisille ihmishylkiöille pitäisi laittaa kiintiöt ettet voi lapsia tehdä. Mitä tapahtuu jos saatkin esim. vammaisen lapsen. Sinulla ei ole varaa tarjota tälle lapselle hänen ansaitsemaansa hoitoa, hoitopaikkaa eikä elämän laatua. sitä ei tarjota sossuntuilla. Vähintään pitäisi tarkistaa onko ihmisellä varaa lapseen, nyt näemme sinunkaltaisten ihmisten lasten kasvatuksen tulokset. tuolla kaupungilla huutavat kaikki maailman kirosanat ja tekevät milloin mitäkin rikollista. surullista nähdä noin 10v kersoja myöhään iltaisin kaupungeissa ja kylissä hillumassa kun ei ns. vanhemmat pidä lapsistaan huolta.
   No mitä nyt sitten kukaan tekee jos saa vammaisen lapsen? Jää lisääntymiset aika vähille jos aletaan miettiä että vammaisen lapsen hoitaminen pitää kustantaa aivan täysin omasta pussista, siihen kun ei oikeasti kovin moni pystyisi. Jos jonkun summan hoidosta maksatkin niin naurettavaa kuvitella että hoitoa tarjoavat tahot niillä maksamillasi summilla pyörisi. Luultavasti edullisinta yhteiskunnalle olisi varsinkin siinä tapauksessa jos pystyt hoitamaan lastasi itse kotona, mutta sehän nyt ei nähtävästi tullut kysymykseenkään? Valoa putken päässä sentään näkyy, sillä on lisääntyvä joukko ihmisiä jotka ymmärtävät järjellä ja kokemuksen kautta että työllistyminen ja työpaikka eivät ole koskaan varmoja, puhelinmyyjän palkoilla kasvatettuja kersoja ainoastaan potkitaan päähän parempiosaisten luokkakavereiden toimesta, parin/kolmen ammatin ja lisätutkinnon ja vakkarityösopparin jälkeen olet jo koko touhuun liian vanha, ja pelkän duunarin koko vapaa-aika ja palkka menee jo pelkkään omaan selviytymiseen työmatkakuluineen ja hirveän vuokran tai aikansa eläneen velka-asunnon ikuiseen remontointiin ja lainoihin, kaikista muista maksuista puhumattakaan, yleinen henki, ihmiset ja maailma ovat myöskin päin takapuolta eikä ole syytä pieniä lapsia saattaa tänne kärsimään. Ja niin edelleen. Joten melko monen ihan tavallisen ihmisen kohdalla voidaan huokaista helpotuksesta koska he eivät koskaan tule lisääntymään, ja tähän on ilmeisesti pyrittykin. Moitteet, olosuhteet ja henki tässä asiassa eivät enää vuosikausiin ole koskeneet pelkästään ihmisiä joiden elämä on ihan täysin raiteiltaan.

   Lainaa

  140. Tulos: +2 (4 ääntä)
   anna: Heeei ei siivoamisessa tai puhelinmyynnissä mitään vikaa Itse molempia harrastanut ja helpostihan niihin pääsee. Siivous oli oikeestaan tosi mukavaa ja rauhoittavaa, näki hetkessä oman työn tuloksen. Puhelinmyyntiin menin nyt ihan rahan takia, ja sieltä sitä rahaa tulikin paremmalla palkalla kuin mistään “oikeasta” työstä mitä oon aikaisemmin tehnyt. Joo ei ollut henkisesti se parhain työ, mutta laskut oli opiskelijan maksettava. Hyvin jaksoi kuienkin, kun tiesi, ettei työt jatku ikuisuuksiin. Monet oli siellä tietoisesti vain lyhyen aikaa, samalla kun etsi muuta työtä. Nyt sitten taas vastavalmistuneena pitää lähtee uuden työn hakuun, ja joka paikasta Pitää mennä hakeen. Satun asuun ja oleen kirjoilla maassa, jossa ei pohjoismaalaista sosiaaliturvaa ole ollenkaan. Pakko on itse työtä tekemällä saada elanto, ei ole Kelaa tai sossua minne mennä hakeen tukea. Ja oikeen ra(u)hallista joulua vaan kaikille.
   Kyllähän niitä töitä aina löytyy, eikä noissakaa hommissa mitää vikaa oo. Mut sitte ku oot kouluttanu ittees yheksän vuotta peruskoulun jälkee, ni voi olla ettei puhelinmyynti kiinnosta hirveesti :p Mut jos ei muuta, ni pitäshän sitä ihmisen sitte sen verran nöyrtyä, on sekin parempi ku ei mitään, jos sitä rahaa ei muualtakaa saa

   Lainaa

  141. Tulos: +3 (7 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: Lähditkö sotakannalle koska et päässytkään niskan päälle toisessa keskustelussa? Jäikö mieltäsi kalvamaan minussa joku? Kuorma yhteiskunnalle, hmm… Vähän kaukaa haettua. Se että me ollaan muovauduttu tähän toimintamalliin että pitää tehdä töitä toisille ihmisille heidän hyödyn vuoksi, ja olla tuottavainen valtiolle ei määrittele hyvää ja huonoa ihmistä. Enkä minä myöskään määrittele niitä, te vain sekoitatte kategoriat keskenään. Kumoat jälleen omia sanojasi samassa tekstissä, eli miten yhteiskunnalle kelvollinen jäsen sitten määritellään? Sinun mielestäsi niin, ettei se käytä valtion RAHOJA. Minun mielestäni niin, ettei se tee VÄÄRIN muille IHMISILLE. Huomaatko, että sinä ajattelet asioita tietämättäsi RAHAN kannalta. Et ihmisyyden. Jos sulla on kova tarve päteä ja lyödä mun kommentteja maihin täällä feissarimokissa (ironista sinäänsä), niin yritä edes tehdä se mahdollisimman järkevästi ja faktapohjaisesti.
   En määrittele rahan kannalta, vaan siltä kannalta, että se joka ei yritä pitää itse itseään hengissä (ei sillä että se Suomessa kovin vaikeaa olisi), on pidettävä hengissä yhteiskunnan rahoilla. Nämä taas on joku muu maksanut. Jos ei omaatuntoa kolkuta se, ettei kaduta muiden rahojen vieminen omaan elämään, mielestäni se on jo väärin. Ei väärin ole vain se, että tekee väärin. Väärin on myös se, ettei edes yritä tehdä oikein. Mutta minkäs sille mahtaa, että jotkut ihmiset ovat hieman itsekkäitä (tässä mokassa vähän enemmänkin). Suomen sosiaaliturva on hieno järjestelmä, jota ei pitäisi lähteä mollaamaan, mutta sen tahallinen väärinkäyttö on kyllä jokseenkin epäreilua niiden kannalta, jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Mikä sinun mielestäsi tekee ihmisen? Tekeekö ihmisen se, että hän tekee oikein muille ihmisille? Entä jos hän tekee oikein muille vain saadakseen omaa etua? Tekojen oikeus ei kerro hyvyydestä koko totuutta. Entä jos hän tekee väärin muille ihmisille tahattomasti, yrittäessään tehdä oikein? Onko ihminen silloin paha ihminen? Tuhoaa ihmisen yrittäessään sen pelastaa? Onko silloin väärin tehnyt, mutta hyvää aikonut paha ihminen? Oikeastaan kaikkein ihanteellisin yhteiskunta (ainakin minun mielestäni) ei käytä rahaa. Eihän taloja rahasta rakenneta. Puusta ne tehdään, tai kivestä tai betonista, tai muista raaka-aineista. Ei rahasta. Ei ruokaakaan rahasta valmisteta. Kasveista ja eläimistä se tulee. Jos yhteiskunta toimisi altruistisesti, ei mitään käsitettä "raha" tarvittaisi. Mutta kun ihminen näyttäisi olevan jossain määrin itsekäs. Ihminen ajattelee omistamista. Jos ihmiset unohtaisivat omistamisen, mihin rahaa silloin tarvittaisiin? Ei mihinkään. En ajattele asioita rahan kannalta. Ajattelen niitä vain usealta eettiseltä kannalta, en pelkästään tekojen kannalta. Sama pätee myös kannabiskeskusteluun. Onhan se totta, ettei kannabis tuota ihmiselle fyysisiä haittoja, jos ei nyt lasketa lieviä kognitiivisia muutoksia, jotka (kyllä) johtuvat neuronien fyysisistä muutoksista. Mutta on myös totta, että monet niistä, jotka ihastuvat sen tuomaan tunteeseen, alkavat kaivata jotain lisää. En ala väittämään, että kaikille niin kävisi. Mutta lienee selvää, että joillekin niin käy. Ei ihminen tarvitsisi kieltoja, jos hänellä olisi valta oman psykologiansa yli. Mutta hänellä ei ole. Eihän laki kieltäisi turvavyön käyttämättömyyttäkään, jos ihmiset osaisivat käyttäytyä liikenteessä törmäilemättä milloin mihinkin. Jotkut osaavat käyttäytyä siten. Mutta kun kaikki eivät osaa, niin pakko se on kieltää. Kannabiskin olisi luultavasti laillista, jos ihmiset ymmärtäisivät, missä raja menee. Jotkut ymmärtävät, mutta kaikki eivät. Jos ymmärtäisivät, kuka enää kiistelisi kannabiksesta? Sama pätee alkoholiin. Jos ihmiset osaisivat käyttää sitä järkevissä mittasuhteissa, kuka enää väittelisi sen vaaroista? Eikö ole jo pitkään keskusteltu alkoholin verenpainetta alentavasta vaikutuksesta? Ei alkoholi ihmistä tapa, jos sitä käyttää järjellä. Jotkut käyttävät, kaikki eivät. Alkoholin kieltäminen ei vain enää onnistu, niinkuin sanoit. Kieltolain esimerkkejä on jo nähty ihan tarpeeksi. Mutta, jos tarkkoja ollaan, alkoholista ei pitäisi edes puhua, kun keskustellaan kannabiksesta. Eihän se liity kannabikseen. Se on vain esimerkki jostain muusta. Olisivatko tupakankaan aiheuttamat terveyshaitat yhtä mittavia, kuin ne nykyisin ovat, jos sitä käytettäisiin vain harvoin, vähän tai ei lainkaan, eikä missään tapauksessa säännöllisesti? Luultavasti eivät. Mutta kun ihmisellä ei ole valtaa yli oman psykologiansa. Ja millä sitä tupakkaakaan enää lailla kieltämään? Vaikka esititkin osan totuudesta, et ottanut lainkaan huomioon, että totuus sijaitsee jossain mielipiteittemme välissä. Kannabis ei ole pelkkää positiivista, kuten sinä halusit asian ilmaista, mutta tuskin pelkkää negatiivistakaan, kuten minä sanoin. Sinä et vain ottanut huomioon totuutta. Enkä tainnut sen enempää minäkään, ja jos otinkin, en tainnut sitä hirveästi mainostaa. Väitätpä tähänkin vastaan tai et, tuskin voit millään pätevällä argumentaatiolla osoittaa minun olevan väärässä tämän kaiken sanottuani.

   Lainaa

  142. Tulos: -1 (5 ääntä)
   jjjjj: No mitä nyt sitten kukaan tekee jos saa vammaisen lapsen? Jää lisääntymiset aika vähille jos aletaan miettiä että vammaisen lapsen hoitaminen pitää kustantaa aivan täysin omasta pussista, siihen kun ei oikeasti kovin moni pystyisi. Jos jonkun summan hoidosta maksatkin niin naurettavaa kuvitella että hoitoa tarjoavat tahot niillä maksamillasi summilla pyörisi. Luultavasti edullisinta yhteiskunnalle olisi varsinkin siinä tapauksessa jos pystyt hoitamaan lastasi itse kotona, mutta sehän nyt ei nähtävästi tullut kysymykseenkään? Valoa putken päässä sentään näkyy, sillä on lisääntyvä joukko ihmisiä jotka ymmärtävät järjellä ja kokemuksen kautta että työllistyminen ja työpaikka eivät ole koskaan varmoja, puhelinmyyjän palkoilla kasvatettuja kersoja ainoastaan potkitaan päähän parempiosaisten luokkakavereiden toimesta, parin/kolmen ammatin ja lisätutkinnon ja vakkarityösopparin jälkeen olet jo koko touhuun liian vanha, ja pelkän duunarin koko vapaa-aika ja palkka menee jo pelkkään omaan selviytymiseen työmatkakuluineen ja hirveän vuokran tai aikansa eläneen velka-asunnon ikuiseen remontointiin ja lainoihin, kaikista muista maksuista puhumattakaan, yleinen henki, ihmiset ja maailma ovat myöskin päin takapuolta eikä ole syytä pieniä lapsia saattaa tänne kärsimään. Ja niin edelleen. Joten melko monen ihan tavallisen ihmisen kohdalla voidaan huokaista helpotuksesta koska he eivät koskaan tule lisääntymään, ja tähän on ilmeisesti pyrittykin. Moitteet, olosuhteet ja henki tässä asiassa eivät enää vuosikausiin ole koskeneet pelkästään ihmisiä joiden elämä on ihantäysin raiteiltaan.
   Mistä muuten tulikin mieleen, että eikös Espanjassa ollut joku kylä, jossa kaikki ovat töissä kylän yhteisillä pelloilla? Kylässä asuminen oli lähes ilmaista, eikä kukaan ollut sen rikkaampi kun toinen. Siinä näkyy mielestäni se kommunismin hieno puoli, kun se toimii, ni ihmiset on takuulla onnellisempia. Eikös tästä luokkajaostakin päästäis, jos maailmassa asiat jaettais tasan, niinku siellä? Ei tarttis mennä semmoseen diktatuuriin, ku Neuvostoliitossa tai Pohjois-Koreassa, eikä tarttis laittaa kaikkia rahoja aseisiin. Mutta semmoinen tasajako, että kaikille löytyis tekemistä, eikä mikään työ olis sen parempi ku joku toinenkaan. Silloin ei ketään potkittais päähän, ei tarttis ihmetellä, että mistä helvetistä sitä työtä saa. Ja jos vammaisia lapsia syntyy, niinku varmasti joillekin syntyy, ni niistä huolehdittais yhtä lailla yhteisillä varoilla, niinku nykyäänki. Koko keskustelu ois täysin turha, jos joku keksis jostain jotain tekemistä työttömille.

   Lainaa

  143. Tulos: +6 (6 ääntä)
   opintonsa päättänyt.: niin ja tukiaisistakin maksetaan veroa, ei se ole niinkään muiden rahoilla elämistä. Tiukkaa on, mutta osaapa arvostaa muutakin kuin materiaalia.
   Jos muiden verorahoista maksettavasta tukiaisesta maksetaan takaisin veroina pieni osa, niin millä tavalla se ei ole muiden rahoilla elämistä? Kyllä se tuensaajalle jäävä osa on edelleen peräisin verorahoista. Toki tuensaajakin maksaa esim. arvonlisäveroa käyttäessään rahaa tuotteisiin ja palveluihin, jolloin raha osittain palautuu verokassaan.

   Lainaa

  144. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Että osaa olla ärsyttävä tuo Serafina ! Menis töihin saatana!

   Lainaa

  145. POIS INTERNETISTÄ 26.12.2012 12:52
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Jo on: En määrittele rahan kannalta, vaan siltä kannalta, että se joka ei yritä pitää itse itseään hengissä (ei sillä että se Suomessa kovin vaikeaa olisi), on pidettävä hengissä yhteiskunnan rahoilla. Nämä taas on joku muu maksanut. Jos ei omaatuntoa kolkuta se, ettei kaduta muiden rahojen vieminen omaan elämään, mielestäni se on jo väärin. Ei väärin ole vain se, että tekee väärin. Väärin on myös se, ettei edes yritä tehdä oikein. Mutta minkäs sille mahtaa, että jotkut ihmiset ovat hieman itsekkäitä (tässä mokassa vähän enemmänkin). Suomen sosiaaliturva on hieno järjestelmä, jota ei pitäisi lähteä mollaamaan, mutta sen tahallinen väärinkäyttö on kyllä jokseenkin epäreilua niiden kannalta, jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Mikä sinun mielestäsi tekee ihmisen? Tekeekö ihmisen se, että hän tekee oikein muille ihmisille? Entä jos hän tekee oikein muille vain saadakseen omaa etua? Tekojen oikeus ei kerro hyvyydestä koko totuutta. Entä jos hän tekee väärin muille ihmisille tahattomasti, yrittäessään tehdä oikein? Onko ihminen silloin paha ihminen? Tuhoaa ihmisen yrittäessään sen pelastaa? Onko silloin väärin tehnyt, mutta hyvää aikonut paha ihminen? Oikeastaan kaikkein ihanteellisin yhteiskunta (ainakin minun mielestäni) ei käytä rahaa. Eihän taloja rahasta rakenneta. Puusta ne tehdään, tai kivestä tai betonista, tai muista raaka-aineista. Ei rahasta. Ei ruokaakaan rahasta valmisteta. Kasveista ja eläimistä se tulee. Jos yhteiskunta toimisi altruistisesti, ei mitään käsitettä “raha” tarvittaisi. Mutta kun ihminen näyttäisi olevan jossain määrin itsekäs. Ihminen ajattelee omistamista. Jos ihmiset unohtaisivat omistamisen, mihin rahaa silloin tarvittaisiin? Ei mihinkään. En ajattele asioita rahan kannalta. Ajattelen niitä vain usealta eettiseltä kannalta, en pelkästään tekojen kannalta.
   Se, että keskustelen tästä asiasta nyt kanssasi, ja puhun ilmoille tuomistasi asioista ei tarkoita sitä että yrittäisin jotenkin kumota tai vaihtaa mielipiteitäsi. Muistutan siksi, koska mielestäni sinulla on todella paljon hyvää asiaa, mutta osassa aatteistasi on vain minun näkökulmasta katsottuna vähän epäselvyyksiä. Se, että osa elää muiden rahoilla, joka on tehty niin että valtio vie teiltä sen osuuden halusitte tai ette, on mielestäni ihailtava konsepti mutta väärintoteutettuna. Se että eläisimme kommunistisessa yhteiskunnassa tarkottaisi sitä että jokaisen ihmisen olisi lähes päivittäin AUTTETTAVA muita ihmisiä VAPAAEHTOISESTI. Jos siitä että me annamme veroihin pienen osan rahamäärästä, minkä saamme raatamalla muille ihmisille tarkoitetun hyödyn vuoksi on ongelma, niin itsekkyys on isossa osassa. Ylipäätään jatkuva vouhottaminen siitä kuinka TEIDÄN rahoilla eletään on päin vittua, vai kuvitteletteko että Valtio pyörii vain ja ainoastaan teidän penneillänne? Hyvin, hyvin pieni osa teidän veroistanne menee hyvinvointi- ja sosiaalipalveluihin. Loput menee rikkaiden hyysäämiseen, kansanedustajien JÄRjettömiin palkkoihin ja typeriin paketteihin. Ja se saa sappenne kiehumaan että joku saa kuussa pari senttiä juuri sinun rahaasi, kuinka ikinä kukaan tällä mentalileetilla pystyisi elämään rahattomassa yhteiskunnassa? Mutta minkäs sille mahtaa että jotkut ihmiset ovat vähän itsekkäitä... Lisäksi nuo "oikein" ja "väärin" vertaukset huokuvat sitä, ettei ole viitsitty edes lukea kunnolla toisten argumentteja vaan nopeasti vilkaistu teksti läpi jonka jälkeen suunapäänä tänne julistamaan omaa totuutta. Tuo tekstisi altruistisuudesta olisi ollut hyvä, josset juuri ennen sitä olisi mollannut ihmisiä jotka käyttävät verorahojasi väärin. Ihmisiä vituttaa suurissa määrin "sossupummit", ja he luulevat että ne elävät samantasoista elämää kuin työssäkäyvät. Näin ei kuitenkaan ole. Se ei ole ruusuillatanssimista eikä siinä ole mitään kadehdittavaa. Se että joku pystyy organisoimaan elämänsä esim. lapsien kanssa sosiaalituilla niin, että pystyy olemaan onnellinen, on ihailtavaa.
   Jo on: Vaikka esititkin osan totuudesta, et ottanut lainkaan huomioon, että totuus sijaitsee jossain mielipiteittemme välissä. Kannabis ei ole pelkkää positiivista, kuten sinä halusit asian ilmaista, mutta tuskin pelkkää negatiivistakaan, kuten minä sanoin. Sinä et vain ottanut huomioon totuutta. Enkä tainnut sen enempää minäkään, ja jos otinkin, en tainnut sitä hirveästi mainostaa. Väitätpä tähänkin vastaan tai et, tuskin voit millään pätevällä argumentaatiolla osoittaa minun olevan väärässä tämän kaiken sanottuani.
   Tästä huokuu täsmälleen sama, ei kiinnosta juurikaan mitä toisella on sanottavana, ja sitä pidetään automaattisesti vääränä. Kohdat, joihin ei pystytä vastaamaan, sivuutetaan. Välistä jättämäni kannabis/tupakka/alkoholivertailut käytiin monesti jo läpi toisessa keskustelussa, ja hokemasi "näitä ei pidä verrata" ei tunnu sinun itsesi kohdalla toimivan. Kyllä minä myönsin teksteissäni sen, että väärinkäytettynä kannabis pilaa ihmisen, mutta sinulla on niin hirveä kiire kertomaan minulle mitä teen ja sanon väärin, että jää paljon lukematta ja huomaamatta. Harmi... Tämä kommenttisi "Koko keskustelu ois täysin turha, jos joku keksis jostain jotain tekemistä työttömille." kertoo, ettet ole yksinkertaisesti ottanut selvää mitä täällä tapahtuu, ja mistä mikäkin johtuu. Tämä maa on menossa kokoajan enemmän ja enemmän suuntaan, jossa rikkaat rikastuvat entistä helpommin työväenluokalla ja köyhät köyhtyvät köyhtymistään. Tämä kaiken muun ohella aiheuttaa lisää syrjäytymistä. Kuten sanoin aiemmin jo, kaikki vouhottavat että pakko keksiä jotain etteivät ihmiset enää käyttäisi verorahoja, ketään ei kiinnosta hyvinvointi. Päädyin samaan lopputulokseen kanssasi, ihminen on kuin onkin itsekäs. Mitä sille voi tehdä? Ei ainakaan kannata aloittaa siitä ettet olisi itse, sehän ei auttaisi mitään... Vai auttaisiko?

   Lainaa

  146. Minä vainn 27.12.2012 9:23
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Jos joku joka tuntee tuon Serafinan, eli teitää sukunimenkin ja ehkä mahdollisesti koti paikkakunnan/kaupungin niin suosittelen ilmoittamaan tästä sossuille. Siihen loppuu hyvinkin vikkelään sossupummin rahantulo ja saattaa alkaa miettimään sitä työntekoa. :) Eli joku tuttu nyt vaan print scrn ja sossulle sähköpostilla. ;)

   Lainaa

  147. Tulos: -2 (10 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: Miten teiltä ihmisiltä on hukkunut vuosisatojen saatossa moraali. Täällä huutelette elämänlaadusta. Minulle olisi riittänyt lapsena rakkaus ja läheisyys. Te jotka olette saaneet sen elämänlaadun mistä huutelette, olkaa ylpeitä siitä, mutta älkää vittu tulko tänne haukkumaan muita ihmisiä koska te ette missään nimessä ole millään tavalla parempia. Työ ei tee teistä parempaa ihmistä. Raha ei tee teistä parempaa ihmistä. Taattu tulevaisuus ei tee teistä parempaa ihmistä. Se, ettei teidän ole tarvinnut katsoakaan sossunluukkua päin ei tee teistä parempaa ihmistä. TEOT tekevät teistä sen ihmisen mitä te olette. Ja kertomanne perusteella te olette huonoja, todella huonoja ihmisiä. Ilkeitä, kylmiä ja julmia ihmisiä. HÄVETKÄÄ!
   Kuulehan nyt kuuppa jumi....ensinnäkin ilman meitä töitä tekeviä nin sanottuja kunnon kansalaisia ei ne sinunkaan pentusi ruokaa pöytään saisi, ei olisi terveyskeskuksia mihin mennä, ei asuntoa missä asua. mitäpä jos me huonot töissä käyvät ihmiset lopetettaisiin yhdessä verojen maksaminen tänne suomeen, loppuisi tälläisten idioottien huutelu netissä kun ei sossu enää maksaisikaan laskujanne. Meidän ansaituilla verorahoilla ne sinunkin tulosi maksetaan joten kannattaa miettiä mitä suustasi päästät. Sinä jos joskus töihin pääset ( mitä en kyllä usko, kukaan tuollaista palkkaa töihin) meneppä käväsemään tuolla vähän köyhemmässä maassa, niin näet missä sinäkin olisit jos emme niitä veroja tänne maahan maksaisi...me työssä olevat idiootit jotka oravanpyörässä rahan perässä laukkaamme.... Olen oman yritykseni tyhjästä perustanut ja sillä oman elämäni kustantanut, en ole sossujen tai työvoimatoimiston oven kahvaan tarttunut vaikka kuinka tiukkaa on joskus ollut On ollut keskusteluja ettei tälläinen toimeentuloturva toimi pitemmän päälle ja nyt on tullut maksun aika, useat suur-yritykset tulevat siirtämään tuotantoaan ulkomaille suomen liian suuren verorasituksen takia. Tämähän johtaa siihen että jostakin on karsittava, ei ne tulot lähde yrityksiltä, enkä oikein jaksa uskoa että lähtee kaikki duunareiltakaan siitä pitävät ammattiliitot huolen, joten mitäpä jää ..te sosiaalipummit jotka rasitatte yhteiskuntaa luvattoman paljon ja eläkeläiset.....kummalle veikkaat nyky suomessa laskun lankeavan, jo kerran elämänsä töitä tehneille vai yhteiskunnan tuilla eläville paskoille..... Jos nyt jotakin satut ymmärtämään valtionbudjetista niin tajuat ettei lainaa voi lainalla maksaa kovinkaan pitkään, jos et ymmärrä kysy sossuntädeiltä jospa ne kertoisi.

   Lainaa

  148. POIS INTERNETISTÄ 27.12.2012 11:47
   Tulos: -9 (15 ääntä)
   bw: Kuulehan nyt kuuppa jumi….ensinnäkin ilman meitä töitä tekeviä nin sanottuja kunnon kansalaisia ei ne sinunkaan pentusi ruokaa pöytään saisi, ei olisi terveyskeskuksia mihin mennä, ei asuntoa missä asua. mitäpä jos me huonot töissä käyvät ihmiset lopetettaisiin yhdessä verojen maksaminen tänne suomeen, loppuisi tälläisten idioottien huutelu netissä kun ei sossu enää maksaisikaan laskujanne. Meidän ansaituilla verorahoilla ne sinunkin tulosi maksetaan joten kannattaa miettiä mitä suustasi päästät. Sinä jos joskus töihin pääset ( mitä en kyllä usko, kukaan tuollaista palkkaa töihin) meneppä käväsemään tuolla vähän köyhemmässä maassa, niin näet missä sinäkin olisit jos emme niitä veroja tänne maahan maksaisi…me työssä olevat idiootit jotka oravanpyörässä rahan perässä laukkaamme…. Olen oman yritykseni tyhjästä perustanut ja sillä oman elämäni kustantanut, en ole sossujen tai työvoimatoimiston oven kahvaan tarttunut vaikka kuinka tiukkaa on joskus ollut On ollut keskusteluja ettei tälläinen toimeentuloturva toimi pitemmän päälle ja nyt on tullut maksun aika, useat suur-yritykset tulevat siirtämään tuotantoaan ulkomaille suomen liian suuren verorasituksen takia. Tämähän johtaa siihen että jostakin on karsittava, ei ne tulot lähde yrityksiltä, enkä oikein jaksa uskoa että lähtee kaikki duunareiltakaan siitä pitävät ammattiliitot huolen, joten mitäpä jää ..te sosiaalipummit jotka rasitatte yhteiskuntaa luvattoman paljon ja eläkeläiset…..kummalle veikkaat nyky suomessa laskun lankeavan, jo kerran elämänsä töitä tehneille vai yhteiskunnan tuilla eläville paskoille….. Jos nyt jotakin satut ymmärtämään valtionbudjetista niin tajuat ettei lainaa voi lainalla maksaa kovinkaan pitkään, jos et ymmärrä kysy sossuntädeiltä jospa ne kertoisi.
   Ja tässä hyvät ihmiset näette Yrittäjän. Mies/nainen jolle joku tekee ehkä jopa töitä. Ylimielinen kukkoilija joka kuvittelee olevansa oikeutettu huutelemaan tällaisia asioita muille NIMIMERKEILLE joista ei tiedä tuon taivaallista. Kuten jo aiemmin sanoin: sinulla ei tätä pontevaa henkseleiden paukuttelua olisi koskaan pokkaa sanoa päin naamaa. Tässä ilmielävänä syy minkätakia me emme koskaan kykene elämään harmoniassa toisiaan tukevassa yhteiskunnassa, alkukantainen ihminen.

   Lainaa

  149. Tulos: +1 (9 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: Ja tässä hyvät ihmiset näette Yrittäjän. Mies/nainen jolle joku tekee ehkä jopa töitä. Ylimielinen kukkoilija joka kuvittelee olevansa oikeutettu huutelemaan tällaisia asioita muille NIMIMERKEILLE joista ei tiedä tuon taivaallista. Kuten jo aiemmin sanoin: sinulla ei tätä pontevaa henkseleiden paukuttelua olisi koskaan pokkaa sanoa päin naamaa. Tässä ilmielävänä syy minkätakia me emme koskaan kykene elämään harmoniassa toisiaan tukevassa yhteiskunnassa, alkukantainen ihminen.
   Hei ihan oikeasti, jos yhtä kärkkäästi etsisit töitä ja käyttäisit energiasi työn hakuun kun mitä tänne kirjottelet olisit jo löytänyt hommaa, mutta tämä kirjoittelu kertoo sinusta sen että on paljon helpompi vinkua täällä kun tehdä asioille jotaki. Eli annat itsestäsi sen kuvan ettei sinua vaan kiinnosta työn teko olet ilmeisesti vanhempiesi rahoilla elänyt koko ikäsi ja et raukka parka muuta osaa. Ja totta, minulla jopa on työntekijöitä, joille joululahjaksi annoin viikonlopun koko perheelle valitsemassaan kylpylässä ja jotka jopa hommasivat minulle ehkäpä koskettavimman joululahjan minkä voin vain kanssa työntekijöiltä saada. Mutta he ovat ansainneet lahjansa, toisin kuin sinä. Olen kaikesta epäilyksistäsi huolimatta seissyt sanojeni takana myös omalla nimelläni ja vielä kasvotusten. Huvittavintä tässä asiassa on se ettet näytä ymmärtävän työntekoa, se ei ole rahan perässä juoksua, asemansa parantamista, tai muutakaan ns. öykkäröintiä. Minä teen töitä perheeni, rakkaideni eteen. Että voin tarjota heille sen mitä haluan, on huomattavasti rentouttavampaa viettää lomansa esim. aasian hiekkarannoilla, nähtävyyksiä katselemassa, syöden hyvässä ravintolassa (selvennyksenä hyvä ei aina ole se kallein) ja nähdä läheistensä silmistä sen ilon minkä olet heille voinut antaa. Kun että olisin viikon kiertelemässä ale koreja jossain Jumbossa (jumboa yhtään väheksymättä) Voit kysyä ansaitseeko lapsesi,miehesi,siskosi,vanhempasi jalkaansa 5e ale korin jalat palelluttavat talvikengät vai ne 200e maksavat kengät joissa jalat eivät palellu. Jokainen tyylillään mitäpä tuohon voi sanoa muuta. Onneksi en enää montaa päivää verojani tähän maahan maksa.....

   Lainaa

  150. POIS INTERNETISTÄ 27.12.2012 18:38
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   bw: Hei ihan oikeasti, jos yhtä kärkkäästi etsisit töitä ja käyttäisit energiasi työn hakuun kun mitä tänne kirjottelet olisit jo löytänyt hommaa, mutta tämä kirjoittelu kertoo sinusta sen että on paljon helpompi vinkua täällä kun tehdä asioille jotaki. Eli annat itsestäsi sen kuvan ettei sinua vaan kiinnosta työn teko olet ilmeisesti vanhempiesi rahoilla elänyt koko ikäsi ja et raukka parka muuta osaa. Ja totta, minulla jopa on työntekijöitä, joille joululahjaksi annoin viikonlopun koko perheelle valitsemassaan kylpylässä ja jotka jopa hommasivat minulle ehkäpä koskettavimman joululahjan minkä voin vain kanssa työntekijöiltä saada. Mutta he ovat ansainneet lahjansa, toisin kuin sinä. Olen kaikesta epäilyksistäsi huolimatta seissyt sanojeni takana myös omalla nimelläni ja vielä kasvotusten. Huvittavintä tässä asiassa on se ettet näytä ymmärtävän työntekoa, se ei ole rahan perässä juoksua, asemansa parantamista, tai muutakaan ns. öykkäröintiä. Minä teen töitä perheeni, rakkaideni eteen. Että voin tarjota heille sen mitä haluan, on huomattavasti rentouttavampaa viettää lomansa esim. aasian hiekkarannoilla, nähtävyyksiä katselemassa, syöden hyvässä ravintolassa (selvennyksenä hyvä ei aina ole se kallein) ja nähdä läheistensä silmistä sen ilon minkä olet heille voinut antaa. Kun että olisin viikon kiertelemässä ale koreja jossain Jumbossa (jumboa yhtään väheksymättä) Voit kysyä ansaitseeko lapsesi,miehesi,siskosi,vanhempasi jalkaansa 5e ale korin jalat palelluttavat talvikengät vai ne 200e maksavat kengät joissa jalat eivät palellu. Jokainen tyylillään mitäpä tuohon voi sanoa muuta. Onneksi en enää montaa päivää verojani tähän maahan maksa…..
   Kaikkein huvittavinta hyvä herra tässä on se, että aatteistani ja mietteistäni päättelet että 1. en ole ikinä etsinyt töitä 2. olen ylipäätään työtön 3. olen elänyt vanhempieni rahoilla, tai että edes minulla sellaisia olisi 4. että käyttäisin energiaani tähän. Toivottavasti tuo stressisi purkautuu siellä aurinkorannoilla ;)

   Lainaa

  151. Tulos: 0 (6 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: Se, että keskustelen tästä asiasta nyt kanssasi, ja puhun ilmoille tuomistasi asioista ei tarkoita sitä että yrittäisin jotenkin kumota tai vaihtaa mielipiteitäsi. Muistutan siksi, koska mielestäni sinulla on todella paljon hyvää asiaa, mutta osassa aatteistasi on vain minun näkökulmasta katsottuna vähän epäselvyyksiä. Se, että osa elää muiden rahoilla, joka on tehty niin että valtio vie teiltä sen osuuden halusitte tai ette, on mielestäni ihailtava konsepti mutta väärintoteutettuna. Se että eläisimme kommunistisessa yhteiskunnassa tarkottaisi sitä että jokaisen ihmisen olisi lähes päivittäin AUTTETTAVA muita ihmisiä VAPAAEHTOISESTI. Jos siitä että me annamme veroihin pienen osan rahamäärästä, minkä saamme raatamalla muille ihmisille tarkoitetun hyödyn vuoksi on ongelma, niin itsekkyys on isossa osassa. Ylipäätään jatkuva vouhottaminen siitä kuinka TEIDÄN rahoilla eletään on päin vittua, vai kuvitteletteko että Valtio pyörii vain ja ainoastaan teidän penneillänne? Hyvin, hyvin pieni osa teidän veroistanne menee hyvinvointi- ja sosiaalipalveluihin. Loput menee rikkaiden hyysäämiseen, kansanedustajien JÄRjettömiin palkkoihin ja typeriin paketteihin. Ja se saa sappenne kiehumaan että joku saa kuussa pari senttiä juuri sinun rahaasi, kuinka ikinä kukaan tällä mentalileetilla pystyisi elämään rahattomassa yhteiskunnassa? Mutta minkäs sille mahtaa että jotkut ihmiset ovat vähän itsekkäitä… Lisäksi nuo “oikein” ja “väärin” vertaukset huokuvat sitä, ettei ole viitsitty edes lukea kunnolla toisten argumentteja vaan nopeasti vilkaistu teksti läpi jonka jälkeen suunapäänä tänne julistamaan omaa totuutta. Tuo tekstisi altruistisuudesta olisi ollut hyvä, josset juuri ennen sitä olisi mollannut ihmisiä jotka käyttävät verorahojasi väärin. Ihmisiä vituttaa suurissa määrin “sossupummit”, ja he luulevat että ne elävät samantasoista elämää kuin työssäkäyvät. Näin ei kuitenkaan ole. Se ei ole ruusuillatanssimista eikä siinä ole mitään kadehdittavaa. Se että joku pystyy organisoimaan elämänsä esim. lapsien kanssa sosiaalituilla niin, että pystyy olemaan onnellinen, on ihailtavaa. Tästä huokuu täsmälleen sama, ei kiinnosta juurikaan mitä toisella on sanottavana, ja sitä pidetään automaattisesti vääränä. Kohdat, joihin ei pystytä vastaamaan, sivuutetaan. Välistä jättämäni kannabis/tupakka/alkoholivertailut käytiin monesti jo läpi toisessa keskustelussa, ja hokemasi “näitä ei pidä verrata” ei tunnu sinun itsesi kohdalla toimivan. Kyllä minä myönsin teksteissäni sen, että väärinkäytettynä kannabis pilaa ihmisen, mutta sinulla on niin hirveä kiire kertomaan minulle mitä teen ja sanon väärin, että jää paljon lukematta ja huomaamatta. Harmi… Tämä kommenttisi “Koko keskustelu ois täysin turha, jos joku keksis jostain jotain tekemistä työttömille.” kertoo, ettet ole yksinkertaisesti ottanut selvää mitä täällä tapahtuu, ja mistä mikäkin johtuu. Tämä maa on menossa kokoajan enemmän ja enemmän suuntaan, jossa rikkaat rikastuvat entistä helpommin työväenluokalla ja köyhät köyhtyvät köyhtymistään. Tämä kaiken muun ohella aiheuttaa lisää syrjäytymistä. Kuten sanoin aiemmin jo, kaikki vouhottavat että pakko keksiä jotain etteivät ihmiset enää käyttäisi verorahoja, ketään ei kiinnosta hyvinvointi. Päädyin samaan lopputulokseen kanssasi, ihminen on kuin onkin itsekäs. Mitä sille voi tehdä? Ei ainakaan kannata aloittaa siitä ettet olisi itse, sehän ei auttaisi mitään… Vai auttaisiko?
   Noo, kyllä se minusta kumoamiselta kuulostaa, kun sanotaan kutakuinkin "Minä tulin kertomaan, ettei kannabiksen käytössä ole mitään väärää". Mikä sitten on väärää, mikä ei, mutta väärinkäyttökin on jonkinlaista käyttöä, vaikkakaan et sitä mitä ilmeisimmin tarkoittanutkaan. Mutta toisaalta, miten ihminen voisi puhua niin, ettei toisen aatemaailma lukemiseen vaikuttaisi? Juuri oman, päänsä sisällä luomansa maailmansa läpihän ihminen kaiken tulkitsee. Olen pahoillani epäkorrektiudestani. Vaikka kommunistinen yhteiskunta tarkoittaisikin sitä, että muita on autettava, ainakaan kukaan ei syrjäytyisi rahan takia. Aikanaanhan Suomessakin yhteiskunnan luokkaerot pienenivät, mutta nyt ne ovat taas kasvussa. Sääli, ettei yksittäinen ihminen voi sille mitään tehdä. Se on toki hienoa, jos joku saa tarvittavan elämäntasonsa sosiaaliturvasta (mikä osoittaisi että systeemi toimii), mutta sosiaaliturvan väärinkäyttö on vähemmän hienoa. Ei siksi, että he kuluttaisivat minun tai kenenkään muiden verorahoja, ne verorahat on jo ennalta tuloista otettu, eikä minulla ole verottamiseen mitään valittamista, vaan se mikä siinä pannuun ottaa enemmän, on se, että silloin ehkä joltain muulta jää tarvittava raha saamatta. Jokaisen kommenttisi luin, yhtä lukuunottamatta (johtuen siitä, etten huomannut kyseistä kommenttia). Niinkuin aiemmin sanoin, virke "Minä tulin kertomaan, ettei kannabiksen käytössä ole mitään väärää", on suhteellisen ehdoton. On se väärinkäyttökin käyttöä, mutta tästä olen jo aiemmin maininnut, eikä minun tarvitse toistaa sanojani. Yhteiskunnan luokkaeroille on eräs eritysen tehokas vastakeino, jota ei kuitenkaan voi käytännössä toteuttaa. Lienet kuullut eräästä yhteiskuntafilosofisesta käsitteestä nimeltään luonnontila. Luonnontilan toteuttaminen ei kuitenkaan (mitä luultavimmin) ole missään määrin mahdollista, nyt kun ihmisten lukumäärä maailmassa on jo aikaa sitten ylittänyt sen määrän, mitä luonto kestää. Ihminen on itsekäs, minkäs sille voi. Luontoaan vastaan on hankala taistella, toisten luontoa vielä vaikeampaa. Mutta jostain sen muutoksen on lähdettävä, jos muutosta haluaa? Se mitä tulee oikeaan ja väärään, on mielestäni onnistuttu melko kauniisti tiivistämään tiettyjen kristillisten yhteisöjen armahdusoppiin. Eikö anteeksipyyntö olekin ihmisen arvokkain voimavara? Ainakin mitä tulee oikeuteen ja vääryyteen?

   Lainaa

  152. puurot ja vellit 28.12.2012 6:11
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Jos pelkkä hyvä mieli omillaan pärjäämisestä on oltava tarpeeksi suuri kannuste työntekoon niin miksi rikkaammilta ei esimerkiksi voi ottaa pois lapsilisiä ja työmatkakulujen vähennyksiä jne. tukia joita he eivät oikeasti tarvitse? Samalla tavalla heillä pitäisi löytyä sitä ylpeyttä kieltäytyä tuista kuin köyhemmilläkin. Nimittäin "Keskituloisen palkka ei riitä enää kaksioon Helsingissä." http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/116844-talsa-keskituloisen-palkka-ei-riita-enaa-kaksioon-helsingissa Työtäkin tekevän ihmisen tulot menevät nykyään jo pelkkään asumiseen. Yhtäällä hyväosaiset nalkuttavat että pitää tehdä ihan mitä tahansa töitä ja toisaalla sitten halveksuvat kun joku on "vaan" vuokralla asuva siivooja. Hyvinkö mielestänne itse tuette matalapalkka-alojen työntekijöiden ammattiylpeyttä? Sehän se lähinnä ainoastaan työnteosta nimittäin käteen jää melko monilla hajonneiden paikkojen lisäksi. Puhdasverisen pummin ja ökyrikkaan välille jää melkoinen massa ihmisiä jotka kai itsekin kuvittelevat että heillä menee hyvin jos saavat asuntolainan kuitattua ennen kuolemaa. Puhumattakaan siitä että varakkaammat taas näyttävät kuvittelevan ihmisen olevan pummi jos ei osta 200 euron töppösiä. Melkoisissa harhoissa elelee kumpainenkin kansanosa...

   Lainaa

  153. POIS INTERNETISTÄ 28.12.2012 12:24
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Jo on: Noo, kyllä se minusta kumoamiselta kuulostaa, kun sanotaan kutakuinkin “Minä tulin kertomaan, ettei kannabiksen käytössä ole mitään väärää”. Mikä sitten on väärää, mikä ei, mutta väärinkäyttökin on jonkinlaista käyttöä, vaikkakaan et sitä mitä ilmeisimmin tarkoittanutkaan. Mutta toisaalta, miten ihminen voisi puhua niin, ettei toisen aatemaailma lukemiseen vaikuttaisi? Juuri oman, päänsä sisällä luomansa maailmansa läpihän ihminen kaiken tulkitsee. Olen pahoillani epäkorrektiudestani. Vaikka kommunistinen yhteiskunta tarkoittaisikin sitä, että muita on autettava, ainakaan kukaan ei syrjäytyisi rahan takia. Aikanaanhan Suomessakin yhteiskunnan luokkaerot pienenivät, mutta nyt ne ovat taas kasvussa. Sääli, ettei yksittäinen ihminen voi sille mitään tehdä. Se on toki hienoa, jos joku saa tarvittavan elämäntasonsa sosiaaliturvasta (mikä osoittaisi että systeemi toimii), mutta sosiaaliturvan väärinkäyttö on vähemmän hienoa. Ei siksi, että he kuluttaisivat minun tai kenenkään muiden verorahoja, ne verorahat on jo ennalta tuloista otettu, eikä minulla ole verottamiseen mitään valittamista, vaan se mikä siinä pannuun ottaa enemmän, on se, että silloin ehkä joltain muulta jää tarvittava raha saamatta. Jokaisen kommenttisi luin, yhtä lukuunottamatta (johtuen siitä, etten huomannut kyseistä kommenttia). Niinkuin aiemmin sanoin, virke “Minä tulin kertomaan, ettei kannabiksen käytössä ole mitään väärää”, on suhteellisen ehdoton. On se väärinkäyttökin käyttöä, mutta tästä olen jo aiemmin maininnut, eikä minun tarvitse toistaa sanojani. Yhteiskunnan luokkaeroille on eräs eritysen tehokas vastakeino, jota ei kuitenkaan voi käytännössä toteuttaa. Lienet kuullut eräästä yhteiskuntafilosofisesta käsitteestä nimeltään luonnontila. Luonnontilan toteuttaminen ei kuitenkaan (mitä luultavimmin) ole missään määrin mahdollista, nyt kun ihmisten lukumäärä maailmassa on jo aikaa sitten ylittänyt sen määrän, mitä luonto kestää. Ihminen on itsekäs, minkäs sille voi. Luontoaan vastaan on hankala taistella, toisten luontoa vielä vaikeampaa. Mutta jostain sen muutoksen on lähdettävä, jos muutosta haluaa? Se mitä tulee oikeaan ja väärään, on mielestäni onnistuttu melko kauniisti tiivistämään tiettyjen kristillisten yhteisöjen armahdusoppiin. Eikö anteeksipyyntö olekin ihmisen arvokkain voimavara? Ainakin mitä tulee oikeuteen ja vääryyteen?
   Nyt jätän tämän meidän osalta tähän. Oli kiva keskustella asioista kanssasi ja jakaa mielipiteitä ja totuuksia. Pari juttua korjaan vielä tuosta. Tarkoitin "en aio yrittää muuttaa mielipiteitäsi" kommentillani nimenomaan sitä tekstiä missä se oli, en aikaisempiani. Meidän mielipiteet rupesivat olemaan niin lähellä jo toisiaan muutamaa erimielisyyttä lukuunottamatta että koin tarpeelliseksi ensin vähän selventää omia aivoituksiani. Kannabista ei edelleenkään tähän keskusteluun tarvitse sekoittaa, ja kommenttini "minä tulin kertomaan ettei siinä ole mitään väärää" oli vähän tyhmästi kärjistetty vastaus sinun kommentillesi "tämän perusteella kukaan ei voi tulla sanomaan etteikö kannabiksen käyttö olisi väärin" mutta se siitä. Itse en usko systeemiin että joku jäisi ilman sosiaalitukea. Sossuille on annettu tietty vuosibudjetti ja mitä enemmän ne kusipäät niiden rahojen päällä istuu, ja tekee sen hakemisen hankalaksi kaikille, niin niille ketkä sitä tarvitsevat kuin väärinkäyttäjillekin sitä suuremmat joulubonukset johtajille jää. Muuhun tekstiisi ei mukisemista ole, olen pitkälti samaa mieltä. Mutta sen sanon vielä loppulauseekseni (tämä ei ole kohdistettu sinulle, "jo on") että kun kaikki pitäisivät huolen omista asioista, omista tuloista ja menoista, olisi paljon paremmin. Ei tarvitse olla kilpaa, jossei omaa paremmuutta ole pakko todistella muille.

   Lainaa

  154. POIS INTERNETISTÄ 28.12.2012 12:32
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   puurot ja vellit: Jos pelkkä hyvä mieli omillaan pärjäämisestä on oltava tarpeeksi suuri kannuste työntekoon niin miksi rikkaammilta ei esimerkiksi voi ottaa pois lapsilisiä ja työmatkakulujen vähennyksiä jne. tukia joita he eivät oikeasti tarvitse? Samalla tavalla heillä pitäisi löytyä sitä ylpeyttä kieltäytyä tuista kuin köyhemmilläkin. Nimittäin “Keskituloisen palkka ei riitä enää kaksioon Helsingissä.” http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/116844-talsa-keskituloisen-palkka-ei-riita-enaa-kaksioon-helsingissa Työtäkin tekevän ihmisen tulot menevät nykyään jo pelkkään asumiseen. Yhtäällä hyväosaiset nalkuttavat että pitää tehdä ihan mitä tahansa töitä ja toisaalla sitten halveksuvat kun joku on “vaan” vuokralla asuva siivooja. Hyvinkö mielestänne itse tuette matalapalkka-alojen työntekijöiden ammattiylpeyttä? Sehän se lähinnä ainoastaan työnteosta nimittäin käteen jää melko monilla hajonneiden paikkojen lisäksi. Puhdasverisen pummin ja ökyrikkaan välille jää melkoinen massa ihmisiä jotka kai itsekin kuvittelevat että heillä menee hyvin jos saavat asuntolainan kuitattua ennen kuolemaa. Puhumattakaan siitä että varakkaammat taas näyttävät kuvittelevan ihmisen olevan pummi jos ei osta 200 euron töppösiä. Melkoisissa harhoissa elelee kumpainenkin kansanosa…
   Hyvä teksti! Lisään tähän vielä, olen seurannut syrjäytymiskeskusteluja ja ollut oman kuntani seminaareissa kuuntelemassa. Ensimmäinen asia mille hihittelen yksikseni on että kaikki oikeistolaiset vouhottavat kuinka tuet on liian isot, lähes samaa tasoa kun siivoojien ym. koulutus-vapaiden työpaikkojen, ja näin ollen niitä pitäisi pienentää että ihmiset menisivät töihin. Mutta siinä kärsii kaikki, sehän on selvää. Minkätakia kukaan ei ehdota että mm. kaupungin työpaikkojen palkkoja nostettaisiin sen sijaan että tukia laskettaisiin? Minkätakia pitää lyödä lyötyä sen sijaan että tarjoaisi ns. porkkanaa?

   Lainaa

  155. puurot ja vellit 30.12.2012 9:19
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: Hyvä teksti! Lisään tähän vielä, olen seurannut syrjäytymiskeskusteluja ja ollut oman kuntani seminaareissa kuuntelemassa. Ensimmäinen asia mille hihittelen yksikseni on että kaikki oikeistolaiset vouhottavat kuinka tuet on liian isot, lähes samaa tasoa kun siivoojien ym. koulutus-vapaiden työpaikkojen, ja näin ollen niitä pitäisi pienentää että ihmiset menisivät töihin. Mutta siinä kärsii kaikki, sehän on selvää. Minkätakia kukaan ei ehdota että mm. kaupungin työpaikkojen palkkoja nostettaisiin sen sijaan että tukia laskettaisiin? Minkätakia pitää lyödä lyötyä sen sijaan että tarjoaisi ns. porkkanaa?
   Vai sellaista, nyt naurattaa vähän minuakin... :-) 1. Siivoojahan ei välttämättä edes pärjää palkallaan ilman jonkunlaisia tukimuotoja. Palkka ei ole iso ja työtä ei ole mitään 40 tuntia viikossa, saattaapi olla että hyvä jos 10 tuntia viikossa paljastuu sieltä työkkärin ilmoituksen takaa. Sivustolla missä parempiosaiset käy just sen verran katsomassa että tiedetään sanoa että onhan niitä paikkoja auki vaikka kuinka paljon.... 2. Jos elät jonkinnäköisellä tuella ja aiot mennä johonkin osapäivätyöhön, niin pidä huoli että et ole vielä ehtinyt syödä säästöjäsi, mahdollinen kumppanisi on töissä tai tee joku visallavinguttelusuunnitelma. Pikavippejä en kehoita kokeilemaan, sanokoon "menkää töihin" -porukka mitä hyvänsä. Työhönmenostasi nimittäin seuraa senpäiväinen sotku ja voi mennä pari kuukautta ettet saa rahaa mistään. Ihmettelen että tästä ei puhuta enemmän ja ainakin kaikenlaisten vouhottajien pitäisi ottaa huomioon ja ymmärtää tämä puoli asiasta. 3. Eihän siivoojakaan ole enää mikään kouluttamattomien ammatti. Kyllä siihen on koulutus. Epäilen myöskin että siivoojaksikaan noin vaan pääsee, siinä pitää olla varsin tehokas pakkaus. Hyvää jälkeä pitää tulla minimiin vedetyssä ajassa, ei siihen kaikki pysty ja osaa.

   Lainaa

  156. Tulos: +3 (5 ääntä)
   POIS INTERNETISTÄ: Nyt jätän tämän meidän osalta tähän. Oli kiva keskustella asioista kanssasi ja jakaa mielipiteitä ja totuuksia. Pari juttua korjaan vielä tuosta. Tarkoitin “en aio yrittää muuttaa mielipiteitäsi” kommentillani nimenomaan sitä tekstiä missä se oli, en aikaisempiani. Meidän mielipiteet rupesivat olemaan niin lähellä jo toisiaan muutamaa erimielisyyttä lukuunottamatta että koin tarpeelliseksi ensin vähän selventää omia aivoituksiani. Kannabista ei edelleenkään tähän keskusteluun tarvitse sekoittaa, ja kommenttini “minä tulin kertomaan ettei siinä ole mitään väärää” oli vähän tyhmästi kärjistetty vastaus sinun kommentillesi “tämän perusteella kukaan ei voi tulla sanomaan etteikö kannabiksen käyttö olisi väärin” mutta se siitä. Itse en usko systeemiin että joku jäisi ilman sosiaalitukea. Sossuille on annettu tietty vuosibudjetti ja mitä enemmän ne kusipäät niiden rahojen päällä istuu, ja tekee sen hakemisen hankalaksi kaikille, niin niille ketkä sitä tarvitsevat kuin väärinkäyttäjillekin sitä suuremmat joulubonukset johtajille jää. Muuhun tekstiisi ei mukisemista ole, olen pitkälti samaa mieltä. Mutta sen sanon vielä loppulauseekseni (tämä ei ole kohdistettu sinulle, “jo on”) että kun kaikki pitäisivät huolen omista asioista, omista tuloista ja menoista, olisi paljon paremmin. Ei tarvitse olla kilpaa, jossei omaa paremmuutta ole pakko todistella muille.
   No, niinkuin täällä on monta kertaa mainittu, se on kunnasta kiinni, saako sitä rahaa vai ei. Kotipaikkakunnallani eräs alta parikymppinen henkilö sai rahaa sossusta sanomalla, että muutti pois poikaystävänsä luota. Hiukkasen valehteli, mutta tilille napsahti kolmesataa. Mutta niinhän se on, että joillain paikkakunnilla syynätään vähän tarkemmin, milloin sitä rahaa annetaan, jossain taas ei rahaa myönnetä vaikka elämä olisi siitä kiinni. Sanoinko tosiaan “tämän perusteella kukaan ei voi tulla sanomaan etteikö kannabiksen käyttö olisi väärin"? Mikäli sanoin (en jaksa lähteä etsimään), oli tarkoitukseni sanoa: "tämän perusteella kukaan ei voi tulla sanomaan etteikö kannabiksen käytössä olisi mitään väärää". Niin se sanoma muuttuu, kun ei jaksa keskittyä täysillä siihen mitä tekee. No, oli miten oli, hyviä jatkoja, kuomaseni.

   Lainaa

  157. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Jotenkin kauhean harmillista lukea ihmisten kommentteja. Kuulun tähän "olen työskennellyt 3-vuotiaasta saakka ja saanut tienata itse omat rullaluistimeni ja hiuskähärtimeni" -jengiin, mutta se on karu totuus, että työt ovat löytyneet alle 18-vuotiaana käytännössä kaikki pelkästään isäni suhteilla. Olen oppinut siis jo pienestä pitäen, että työnteolla myös tavaroiden saaminen tuntuu ansaitulta, koska on joutunut tekemään jotain asioiden eteen, eikä ole elänyt kädestä suuhun. Joka tapauksessa pointtini on ennemminkin se, että omasta työkokemuksestani ja metrin mittaisesta CV:stä huolimatta koen sympatiaa ja ymmärrystä Serafiinan kaltaista ihmistä kohtaan. Työn saaminen meidän suvaitsevassa ja ennakkoluulottomassa maassamme on varmasti kovin hankalaa erityisesti etnisille vähemmistöille. Kuinka moni suomalainen työnantaja palkkaisi työntekijäksi toisen suomalaisen mieluummin kuin romanin? Voisin sanoa, että melkeinpä joka ikinen, ihan vaan ennakkoluuloihin perustuen. Harmillista, mutta totta. Serafiinan päätöksen voi siis ymmärtää, jos osaa katsoa vähän sen oman boksinsa ulkopuolelta. En missään tapauksessa hyväksy sitä että joku maleksii kotona katselemassa ostos-tv:tä ja hengailemassa kaupungilla saaden enemmän rahaa kuin minä (opiskelija), vaikka teenkin ihan h*lvetisti töitä koulun ohella, jopa niin että tällä hetkellä en ole täysin varma, joudunko palauttamaan tukia jo takaisin Kelalle. Vietin viime yön ilman tippaakaan unta, miettien asioita, koulusta ja töistä johtuvia stressin aiheita, ihmissuhdemurheita sekä tämän päivän 9h työpäivää, jonka jouduin typistämään 6-tuntiseksi, koska tuntuu että olen jo 22-vuotiaana burnoutin partaalla. Itkin aamulla puhelimessa soittaessani työnantajalleni, että en vaan jaksa tehdä niin pitkää päivää. Nolottaa ihan älyttömästi. Teemme tässä maassa ihan liikaa duunia ja arvostamme tienaamista aivan liian paljon. Tämä hermoja raastava tienaamiseni johtuu siitä, että haluan lähteä itse ansaitsemalleni hermolomalle johonkin paikkaan, missä ei tarvi rahaa, ei aikaa, ei tavaraa. Harmikseni olen jumahtanut tähän työkierteeseen jo niin vahvasti, että joudun ottamaan takapakkia kaikesta tästä stressaavasta yhteiskunnan paineesta. Olisipa ihanaa, jos ihmiset osaisivat auttaa toinen toisiaan vilpittömästi silloin kun he apua tarvitsevat, ja toisaalta taas apua tarvitsevat osaisivat olla nöyriä ja kiitollisia siitä mitä he saavat, eivätkä olisi näin ylimielisellä ja ikävällä asenteella liikkeellä, kuten Serafiina. Toisaalta puolesta, toisaalta vastaan.

   Lainaa

  158. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Minätiiän: Systeemin pitäis olla niin, että maksetaan vain vuokra ja loppu tuki annetaan ruokalippuina. Ei mitään muuta. Alkais duunin etsiminen kiinnostaa, kun ei jää rahaa mascaraan ja muihin ylellisyystuotteisiin.
   Entäs sähkö, vesi, lääkkeet, kelvollinen vaatetus, hygieniatuotteet?

   Lainaa

  159. osaaika pummi 7.1.2013 11:02
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Mun tilanne on sellainen että olen ollut 9 vuotta sairaseläkkeellä, saan ansaita 6.000 euroa vuodessa joka ei ole paljon, ne kuustonnii tulee nopeesti täyteen ja joudun hakemaan toimeentulotukea niille ajoille, saan kuuskymppiä kuukaudessa+sähkö ja terveydenhuolto kulut. Tilanteeseeni suhtaudutaan suopeasti koska sitä arvostetaan että teen sen minkä voin ja hommaan sen kuus donaa ite vuodessa, mielellään tulevat vastaan kun tosi yrittämistä löytyy. Yks aivan älytön epäkohta on mun mielestä se että mitä pienempi eläke sen vähemmän saa tianata, isompi eläke ja saat tianata enemmän, minusta se menee väärin päin. Jos mä neljässä kuukaudessa tienaan sen kuustonnii nii loput vuodesta oon sillä pienellä eläkkeellä, jos suurta eläkettä nauttiva henkilö on töissä se saa olla siellä melkein koko vuoden eikä eläkettä katkaista, tätä mä en oikeen tajuu,

   Lainaa

  160. Tulos: -1 (3 ääntä)
   osaaika pummi: ---Yks aivan älytön epäkohta on mun mielestä se että mitä pienempi eläke sen vähemmän saa tianata, isompi eläke ja saat tianata enemmän, minusta se menee väärin päin. Jos mä neljässä kuukaudessa tienaan sen kuustonnii nii loput vuodesta oon sillä pienellä eläkkeellä, jos suurta eläkettä nauttiva henkilö on töissä se saa olla siellä melkein koko vuoden eikä eläkettä katkaista, tätä mä en oikeen tajuu,
   Siis toihan perustuu siihen että se suurempaa eläkettä nauttiva on lähtökohtaisesti suurempituloinen ja tienaa samassa neljässä kuukaudessa sen summan joka hänen eläkkeensä katkaisee... muutenhan tuossa saattais käydä niin ettei yli kymppitonnin palkoilta eläkkeelle jääneen kannattaisi tehdä työtä ollenkaan kun tuloraja täyttyisi viikoissa :)

   Lainaa

  161. Tulos: -1 (1 ääni)
   Pfs: Onhan se mukavaa jos työttömillä tosiaan kuuluu _lain mukaan_ jäädä 400e käteen vuokran jälkeen. Opiskelijana saan sen jonku 450e kuussa, siitä vähän yli puolet menee vuokraan, muutama kymppi kun lataan ruokarahaa opiskelijakortille kouluruokailua varten, välillä pari kymppiä matkakorttia varten että pääsee sinne kouluun. Eipä siinä sitten jää ku se 20-40e ruokaan viikkoa kohti, muuhun elämään ei yhtään ellen elä nuudelilla puolta kuuta. Kannattais vissiin olla sossupummi eikä opiskelija.
   Miten tuo 450€ ei nyt ihan mene yksiin mun ynnäilyjen kanssa, kun pelkästään opintolaina ja opintotuki tekee yhteensä ~550€/kk. Siihen päälle saa vielä asumislisää riippuen vuokran suuruudesta ja asunnon koosta. Jos hyväksyttyjen asumiskulujen jälkeen elämiseen jää alle 460€ kuussa niin ei muuta kuin reippaasti toimeentulotukea hakemaan. Toimeentulotuki kun ei ole vain työttömien yksinoikeus! :) Se, onko kannattavampaa olla sossupummi vai opiskelija riippuu varmaan vähän miltä kantilta asiaa katsoo. Opiskelu kerryttää velkaa, työttömänä olo ei. Mutta toisaalta sossun rahoilla ei elellä leveästi ja vuodesta toiseen kituuttaminen on henkisesti raskasta. Koulunsa käyneellä on paremmat mahdollisuudet päästä eroon köyhyyshelvetistä ja vaikka sanotaankin, että raha ei tuo onnea, niin kyllä sillä on aika perhanan suuri vaikutus ihmisen onnellisuuteen.

   Lainaa

  162. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tintti: Miten tuo 450€ ei nyt ihan mene yksiin mun ynnäilyjen kanssa, kun pelkästään opintolaina ja opintotuki tekee yhteensä ~550€/kk. Siihen päälle saa vielä asumislisää riippuen vuokran suuruudesta ja asunnon koosta. Jos hyväksyttyjen asumiskulujen jälkeen elämiseen jää alle 460€ kuussa niin ei muuta kuin reippaasti toimeentulotukea hakemaan. Toimeentulotuki kun ei ole vain työttömien yksinoikeus! Se, onko kannattavampaa olla sossupummi vai opiskelija riippuu varmaan vähän miltä kantilta asiaa katsoo. Opiskelu kerryttää velkaa, työttömänä olo ei. Mutta toisaalta sossun rahoilla ei elellä leveästi ja vuodesta toiseen kituuttaminen on henkisesti raskasta. Koulunsa käyneellä on paremmat mahdollisuudet päästä eroon köyhyyshelvetistä ja vaikka sanotaankin, että raha ei tuo onnea, niin kyllä sillä on aika perhanan suuri vaikutusihmisen onnellisuuteen.
   Opintotuen asumislisän maksimimäärä on 200 euroa (on siis eri asia kuin yleinen asumislisä), oli vuokra kuinka suuri tahansa. Eli opintoraha+asumislisä = n. 450 euroa/kk. Johon sitten mahdollisuus ottaa lainaa max. 300 euroa/kk. Eli maksimissaan opiskelija voi saada 750 euroa/kk. Kaikki eivät myöskään välttämättä halua ottaa opintolainaa. Sossu katsoo opintolainan kuitenkin opiskelijan tuloksi otti sitä tai ei. Tämän kaiken jälkeen opiskelija saa sossusta n. 17 euroa, jos vielä kiinnostaa hakea. Btw. Jos et saa kesätöitä, sinun on nostettava opintolaina, jolla elät, mutta jos olet nostanut kaiken, sitten ja vasta sitten saat sossusta kesäksi toimeentulotukea. Että näin.

   Lainaa

  163. Tulos: +1 (1 ääni)
   snip: Opintotuen asumislisän maksimimäärä on 200 euroa (on siis eri asia kuin yleinen asumislisä), oli vuokra kuinka suuri tahansa. Eli opintoraha+asumislisä = n. 450 euroa/kk. Johon sitten mahdollisuus ottaa lainaa max. 300 euroa/kk. Eli maksimissaan opiskelija voi saada 750 euroa/kk. Kaikki eivät myöskään välttämättä halua ottaa opintolainaa. Sossu katsoo opintolainan kuitenkin opiskelijan tuloksi otti sitä tai ei. Tämän kaiken jälkeen opiskelija saa sossusta n. 17 euroa, jos vielä kiinnostaa hakea. Btw. Jos et saa kesätöitä, sinun on nostettava opintolaina, jolla elät, mutta jos olet nostanut kaiken, sitten ja vasta sitten saat sossusta kesäksi toimeentulotukea. Että näin.
   Ihan ensin on korjattava kirjoitusvirheeni. Opintotuki sanan kohdalla pitäisi luonnollisesti lukea opintoraha (Opintotuki=opintoraha, asumislisä ja opintolaina) :D Asumislisän maksimimäärä on 201,60€. Ja kuten sanoin, sen määrä riippuu asunnon koosta ja vuokran suuruudesta. Ei ole olemassa sellaista kuin yleinen asumislisä. Se, ottaako lainaa vai ei on oma valinta. Laskin sen opiskelijalle tuloksi, aivan kuten soskukin. Jos lainaa ei ota on turha kitistä kuinka työttömille jää hyväksyttyjen asumismenojen jälkeen tuista se ~460€ ja itselle ei jää mitään. Kyllä se itseäkin vitutti työttömänä olon jälkeen lähteä taas opiskelemaan, kun rahaa kuussa käytettävänä saman verran kuin ennenkin, mutta velkaa kertyy koko ajan lisää. Mutta minkäs teet, kun ei omat voimavarat olisi riittäneet enää mitään viikonloppu tai iltatöitä alkaa tekemään. Sehän se vasta hullua olisikin, jos opintolainaa ei tuloksi laskettaisi riippumatta nostaako sitä vai ei. Kiltit ja kuuliaiset ottaisi lainaa tai tekisi töitä opiskelujen ohella kun samaan aikaan ovelat pummit hakee rahaa soskusta kun ei nyt vaan huvita sitä lainaa ottaa. Toimeentulotuki on viimeinen oljenkorsi mihin tartutaan henkensä pitimiksi. On ihan loogista, että jos käyttämätöntä rahaa (opintotuki, säästöt) löytyy niin ne käytetään ensin. "Tämän kaiken jälkeen opiskelija saa sossusta n. 17 euroa, jos vielä kiinnostaa hakea." Hyvin jännän summan vetäisit kyllä nyt jostain :D Olen itse kuulunut toimeentulotukea saavien joukkoon melkein koko aikuisikäni. Valitettavasti. Mutta koskaan ei ole toimeentulotuki ollut 17 euron luokkaa, ei edes opiskelijana. Kuvitteellinen esimerkkitilanne: Maija on opiskelija. Maija saa täyden opintotuen ~750€/kk. Maijan vuokra+vesi on 380€/kk. Tämä tekee jo yksistään vajeeksi ~90€. Pamahtaa 50 euron sähkölasku postiluukusta ja kas, vaje onkin jo ~140€. Onko perseestä, että opiskelijat joutuvat ottamaan lainaa? -Kyllä Onko henkisesti uuvuttavaa ravata soskussa kuukaudesta toiseen? - Kyllä Onko suomalainen opiskelija onnekkaassa asemassa? -Ehdottomasti KYLLÄ

   Lainaa

  164. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Olis mielenkiintoista tietää miten esim. mustalaiset perustelee sen etteivät voi mennä töihin? Koska heitähän ei paljon kaupankassoilla tai ylipäätään missään näe veroeuroja tienaamassa. Miten valtio voi kustantaa tietyn ihmisryhmän loisimisen?

   Lainaa

  165. kiinnostunut 8.3.2013 19:46
   Tulos: -1 (1 ääni)
   luin nuo kaikki ?!?

   Lainaa

  166. Tulos: -3 (3 ääntä)
   tantta: Ehkä typerintä koskaan on se, että Suomessa on opiskelijan pakko velkaantua ennen kuin voi edes harkita hakevansa avustuksia sossusta. Opintolaina on otettava, jos sen jälkeenkään ei pärjää, voi yrittää käydä sossussa vinkumassa. Eipä sieltä yleensä mitään saa, mutta eniveis.
   Niinpä! Kiitos kokoomus ja kapitalismi.Ihmiset velkaannutetaan jo ennen työelämää.Se on mielestäni todella väärin eikä sille asialle tapahdu mitään ennen ku noi kroisos Jyrki Käteiset sun muut pellet heitetään pois hallituksesta!

   Lainaa

  167. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kun sanotaan, että töitä on vaikka muille jakaa moni unohtaa sen asian, että esim.puhelinmyynnistä saatu palkka ei riitä millään kustantamaan elämistä.Olin 1.5kk puhelinmyynnissä palkka nettona siltä ajalta n.200e maksappa sillä vuokra ym. ei taida ihan onnistua tosin asuin vanhemmillani silloin. Sama monessa muussa työpaikassa.Koulutuskaan ei ole tae työstä nimmerkillä työtön sähköasentaja 16kk ja nyt uudelleen koulutuksessa. Koulutus on kaikilla nykymaailmassa, joten se ei paina yhtään mitään. Töitä ei ole kaikille ainakaan sellaista työtä, jolla elää joten sossut, kelat ym. tulevat tarpeeseen.Muuten meillä olisi lähemmäs 500 000 rikollista lisää yhteiskunnassamme.

   Lainaa

  168. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Mää näen niin punaista aina näistä elämäntapapummeista! Tuohon sossunluukkutouhuun pitäisi tulla sellainen järjestelmä, että suoritettuja työtunteja kohti saisi korvauksen. Valtion sopisi teettää työttömille niitä töitä, joita kouluttautuneet kaihtavat (tietäisi oikein hyviä töitä muutamalta maatilalta ja hevosfarmilta). Alkaisi opiskelu jossain vaiheessa kiinostaa ja puoleen päivään nukkumiset hieman rajoittuisivat. Vain lääkärintodistuksella saisi työarmahduksen (ei sis. alkoholismin aiheuttamaa työkyvyttömyyttä), kaikki muut töihin tai totaalisen tulottomaksi (muhahaha, kuinka nauttisin sossupummien itkusta..)

   Lainaa

  169. Tulos: +1 (1 ääni)
   V: Ei hyvää päivää… Miten noiden vanhemmat antaa niiden sossupummeilla? Jos mä päättäisin elää sossun rahoilla, ni vanhemmat kyllä potkis mut töihin, vaikka ihan kirjaimellisesti. PS. Serafina, minäkin voin nukkua iltapäiväkahteen, mutta käyn silti töissä. Ilta- ja yötöitä kun on olemassa. Suosittelen tutustumaan työkkärin palveluihin!
   mitäpä siinä vanhempana täysi-ikäselle menet sanomaan että mene töihin. ei vanhemmat ole mikään auktoriteetti jota on absoluuttinen pakko totella. itse tosin olen sitä mieltä että nämä yhteiskunnan loiset saisivat jäädä ilman rahojaan sekä kattoa pään päältä. työssäkäyvänä veronsa maksavana ihmisenä ottaa pannuun tälläiset tapaukset, itselläkin tuttavapiirissä muutama loinen.

   Lainaa

  170. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Silkkeri: Tää nyt on aivan täyttä paskaa että töitä ei vaan saa. Koulutusta vastaavaa duunia ehkä ei, mutta siinä vaiheessa pitää vaan nöyrtyä ja mennä muualle töihin. Kelvollisella suomen kielen taidolla pääsee aspaduuneihin ja lopuille löytyy esim. siivoustöitä enemmän ku jaksaa tehä. Tässä maassa ei todellakaan tarvi jäädä himaan loisimaan. Vituttaa maksaa veroja tollasten ameebojen elättämiseks.
   Aivan loistavaa kommentointia. Olet aivan oikeassa. Ikinä ei tarvitse työttömänä olla mikäli haluat vaan tehdä töitä. Paskapuhetta, että ei olisi duunia. Aina löytyy tekevälle töitä. Serafinan kaltaiset loispummit käyttävät järjestelmää hyväkseen ja itkevät heti, jos tukia leikataan pois. Siihen ei ole kuin yksi ratkaisu, mene vittu töihin pelle. Omassa kaveripiirissäkin on eräs vastaavanlainen tyyppi joka elää sossun rahoilla ja ei ajattelekaan menevänsä töihin kun saa paremmat tuet ilmankin. Mun pää ei moista lokkeilua kestäisi. Hävettäisi katsoa lastani silmiin, jos vaan hengaisin himassa klapeja kolisuttaen ja haukkuisin muita sekä yhteiskuntaa.

   Lainaa

  171. nytoikiasti 30.8.2013 20:08
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Itsellä sellainen tilanne, että opiskelen arkipäivät ja teen töitä 2-3 vuoroa viikossa yömyöhään ja aamulla takaisin kouluun. Sitten kun palkkapäivä koittaa, jää vuokran ja laskujen jälkeen rapiat 100e tilille. Eläppäs sitten sillä. 4 vuotta olen töitä tehnyt ja yrittänyt olla "kunnon kansalainen", vaikka todella moni kaveri ja tuttu elävät sossun tuella, eikä heillä ole aikomustakaan mennä töihin yms. He saavat enemmän rahaa makoilemalla kämpillään ja vetämällä aineita nassuun, kun minä käyn töissä ja saan vähemmän rahaa kun he ??? Kuinka perseestä tämä systeemi on. Ihmekkään ei ole kun ei nuoret nykypäivänä halua töihin mennä, kun saavat enemmän rahaa siitä että eivät tee mitään, kun että jotain tekisivät... Voin kertoa että tässä vaiheessa voisin itsekkin harkita alkavani sossupummiksi kun kerta maksavat vuokran ja antavat vielä 500e kätöseen =)))

   Lainaa

  172. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Helppohan niiden vakityössä olevien on pilkata ja ilkkua, että "mene töihin saatanan sossupummi!"....... itse olen tehnyt vuodesta 2009 lähtien pelkkiä pätkätöitä, eikä toivoakaan ole koskaan ollut työsuhteen jatkamisesta, vaikka työni olen kunnolla tehnytkin. Jatkuvasti työttömänä vähän väliä ja töitä ei löydy vaikka kuinka hakee.... en halua olla sossupummi, vaikka sellainen mä kai sitten oon, kun en ole onnistunut vakitöitä löytämään.... mutta ihan vaan tiedoks: ei sinne töihin ihan niin vaan mennä!!!

   Lainaa

  173. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Naula otsaan ja kaivoon tollaset, jokka elää tahallaan verovaroin kustannetuilla tuilla (enkä nyt tarkoita niitä, jotka tukea OIKEASTI tarvitsevat, kuten opiskelijat).

   Lainaa

  174. Tulos: +1 (1 ääni)
   eekoo: Serafina vaikuttaa muutenkin ärsyttävältä.Mieluummin olisin kyllä homoseksuaali, kuin yhteiskunnan loinen, sillä toisin kuin loisimisessa, homoudessa ei ole yhtään mitään hävettävää.
   Aivan loistava kommentti. Propsit.

   Lainaa

  175. Tulos: +2 (2 ääntä)
   murrehirmu: Näinpä se juuri menee. Etenkin työssä käyneen työttömän on ihan turhaa marssia sossun luukulle, ku ne siellä laskee että paljonko niiden mielestä siulle rahaa on jäänyt palkoista ym. Vastaus useimmiten on hylkäävä päätös. Ja niihin papereihinki pitää täyttää kaikki mahdollinen kengän numerosta kukan latinankielisiin nimiin, mut puolet on ihan turhaa, kun ei ne huomioon ota mitään. Yhdellä tutulla oli velka mennyt ulosottoon, kun mies sairastui ja sen jälkeen oli sitten työkyvytön, raha ei riittänyt velkoihin enää kun ruoka ja vuokra piti maksaa ja mies sai päätöksiä työkyvyttömyyseläkkeestä odottaessa työmarkkinatukea 80e per kuukausi ja tästä pois 20% veroja vielä, jäljelle jäi n.60e. Tuttu kävi töissä, teki tunnit mitä pystyi ja yritti maksaa mitä vaan voi. Sitten ku viimein nöyrty lähettää hakemuksen, oli sen päätös hylätty. Ei kannata luottaa että kyllä sossu auttaa, ei ainakaan jos edes yrittäny hakea töitä, käydä töissä. Tarttee olla melkein tuommoinen mokan luuseri, juoppo tms. Et edes kannattaa tuhlata aikaansa täyttäen hakemus ja hommata ne miljoonat liitteet.
   Näinhän se menee. Muutaman kerran joutunu sossus asioimaan, kun ei vaan rahat riittäny laskujen maksamiseen, kun olin justiin jääny työttömäksi. Olin 4 vuotta omaishoitajana suhteellisen hikisellä palkalla, mutta sossus kattottiin heti, että joo, ei tuu rahaa kun ei oo pitkäaikaistyötön. Että näin.

   Lainaa

  176. pinkki puudeli 3.4.2018 18:32
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Chase: Itse tunnen tämmöisen tapauksen, joka hyvillä mielin käy sossun luukulla ja hänelle maksetaan asumiset sun muut. Hän ei voi opiskella tai käydä töissä, koska “väenpaljous ahdistaa”. Kuitenkin pystyy käydä baareissa ja hyppimässä kaiken maailman hippibileissä, eikä ahdista ollenkaan. Siinä sitten vedetään vähän pilveä ja muuta pöperöä, niin lähtee ahdistukset. Surullisinta tässä on se, että kyseisellä säälityksellä on lapsikin.
   Tuttavasi siis valehtelee lääkäreille kunnostaan ja on keksinyt itselleen "ahdistuksen", jotta saisi nostaa isoja tukirahoja ja ostella rauhoittavia lääkkeitä? Oikeasti hän on mielestäsi täysin terve ja toimintakykyinen, mutta niin ilkeä, ettei yritä yhtään mitään. Oletko nähnyt hänen tiliotteensa? Lukenut diagnoosit? Kun ilkeä sossupummi naureskelee, että lepäilee vaan kotona, hän on oikeasti kauhuissaan, koska joutuu häoeämään koko ajan itseään ja elämäänsä. Todennäköisesti tuollainen ihminen on skitsofreniapotilas, tai ehkä hän on alkoholistiperheestä ja kasvanut lastenkodissa pedofiilihoitajien armoilla, kuten eräs minun tuttavani. Tuollaisista kokemuksista(skitsofrenian puhkeaminen, lapsuuden hyväksikäyttö tai hylkääminen) toipuminen vie vuosia. Joskus siitä ei toivu koskaan. Terveet ihmiset, jotka kykenevät käymään töissä, saavat itselleen oman kodin, uudet ehjät huonekalut, ajavat omalla autolla, käyvät hammaslääkärissä ja kampaajalla koska huvittaa - ovat usein kateellisia sairaille ihmisille, jotka elävät ahdingossa, mutta kulkevat kuitenkin vapaina ja saavat ilmaista itseään ja liikkua työtätekevän kansan parissa. Tämä on joillekin liikaa. Heille ei saisi antaa mitään kattoa pään päälle, ei rahaa, ei lääkkeitä, heillä ei saisi olla ystäviä, he eivät saa juhlia, "netti pois", kuten täälläkin huudellaan... Ihmisen kunto ei aina näy päällepäin: skitsofreenikko ei tarvitse pyörätuolia.

   Lainaa

  177. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Serafiina ja kaltaisensa saa ainakin minut kannattamaan kaiken maailman aktiivimalleja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: sossu, tuki, työ, raha