Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juna vai vessa?

"Kenelle sinä haluaisit lahjoittaa junamatkan?"
Taustatietoja: VR yrittää epätoivoisesti kohentaa imagoaan, mutta yleisöön ei uppoa. VR Lisää näitä löytyy vino pino VR:n Facebook-sivulta. (Niitä on enemmän kuin jaksat lukea.) Kotitehtävä: Etsi toinen yritys, jolla on yhtä paljon negatiivista palautetta.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +158 (170 ääntä)
   Pienessä väsymyksessä ääneen nauroin Jukan kommentille Artolle :)

   Lainaa

  2. Tulos: +102 (346 ääntä)
   "Hyvän mielen junamatka" http://30.media.tumblr.com/tumblr_la5ik0Ihoh1qbc8qko1_500.jpg Nam nam.

   Lainaa

  3. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Vaivatonta :)

   Lainaa

  4. Tulos: +125 (149 ääntä)
   VR on kyllä yksi ärsyttävimpiä firmoja ikinä. Mm. se, että lumi yllättää aina talvella, kuumuus yllättää aina kesällä jne... Ei varmaan ole montaakaan junalla Suomessa joskus matkustanutta, jotka olisivat tyytyväisiä tähän monopoliasemassa olevaan amatöörilafkaan...

   Lainaa

  5. Tulos: +210 (232 ääntä)
   VR - Venaile Rauhassa

   Lainaa

  6. Tulos: -125 (319 ääntä)
   Ällö banniin! Tätä lukee lapsetkin.

   Lainaa

  7. Tulos: +317 (419 ääntä)
   Lapset bänniin! He eivät kuulu internettiin!

   Lainaa

  8. Tulos: -90 (114 ääntä)
   Kotitehtävä: Etsi toinen yritys, jolla on yhtä paljon negatiivista palautetta. <--- Poliisilaitos vaikka se ny mikään yksityinen yritys olekkaan? :D

   Lainaa

  9. Tulos: +199 (219 ääntä)
   Jossu: Ällö banniin! Tätä lukee lapsetkin.
   Pornosivuille pääsee sisään, kun klikkaa "Yes, I,m 18 or more" ja kukaan ei ikää kysy. Ja täällä kauhistellaan, että lapsi saattaa lukea feissarimokia, kun Ällö laittoi kuvan. Facebook ei itsessäänkään ole lasten paikka niin ei ole silloin tämä sivustokaan. On vanhempien vastuu, missä antaa lastensa seikkailla netissä ja seikkailevatko he ilman vanhempiaan.

   Lainaa

  10. Tulos: -26 (96 ääntä)
   VR = Viimeinen Ratamatkasi VR = Venttaa Rankka/Räntäsateessa VR = V*tun Romu VR = Vauhti Roskiin VR we <3 u (NOT!)

   Lainaa

  11. Tulos: +119 (127 ääntä)
   Voisin ehdottaa VR-matkaa tyypeille, joista en pidä.

   Lainaa

  12. Tulos: +80 (102 ääntä)
   Okno: VR on kyllä yksi ärsyttävimpiä firmoja ikinä. Mm. se, että lumi yllättää aina talvella, kuumuus yllättää aina kesällä jne… Ei varmaan ole montaakaan junalla Suomessa joskus matkustanutta, jotka olisivat tyytyväisiä tähän monopoliasemassa olevaan amatöörilafkaan…
   Minulla on varmaan kaynyt todella hyva tuuri, silla matkaustan aika usein VR:lla ja ikina ei ole ollut mitaan ongelmia, vaikka matkustin esim. syyskuussa juuri silloin kun olivat ottaneet sen uuden systeemin kayttoonsa. Netista sain silti ostettua liput. Aina kun olen matkustanut niin junat ovat olleet enintaan 5 min myohassa. Konduktoorit ovat olleet todella mukavia ja auttavaisia jne.

   Lainaa

  13. Tulos: +44 (130 ääntä)
   Itse en kyllä koskaan ole ymmärtänyt tätä VR vihaa. Matkustan tosi usein opiskelu- ja kotipaikkakunnan väliä, enkä ole kokenut max 5 min. myöhästymisiä kohtuuttomina. Aina on kaikki lipunostot ja sellaset toimineet. Ehkä te ette vaan osaa?

   Lainaa

  14. Satunnainen 17.11.2011 13:39
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   Eniten olen itse harmissani vain siitä, että 10 matkan lippu, sellainen pahvinen useamman kerran leimattava, vaihdettiin kymmeneen erilliseen paperiliuskaan. Kun oletetaan, että opiskelujen takia oli syksyllä viikoittain käytävä kahdellakin eri paikkakunnalla ja ainoa turvallinen paikka lipuille oli lompsa, niin jee. Ja ei, en ylimääräisiä suostunut pitämään muualla, koska ne hukkuvat nopeasti muun sekalaisen sälän sekaan.

   Lainaa

  15. Vielä kerran 17.11.2011 14:30
   Tulos: +25 (65 ääntä)
   ...se on PYÖRÄTUOLI..ei mikään hiton rullatuoli..

   Lainaa

  16. Tulos: +53 (59 ääntä)
   Jonne: Itse en kyllä koskaan ole ymmärtänyt tätä VR vihaa. Matkustan tosi usein opiskelu- ja kotipaikkakunnan väliä, enkä ole kokenut max 5 min. myöhästymisiä kohtuuttomina. Aina on kaikki lipunostot ja sellaset toimineet. Ehkä te ette vaan osaa?
   Kun kohdallesi osuu toistuvasti peruttu juna tai -20 asteen pakkasessa tunnin junanodottelua, niin ehkä ymmärrät itsekin asiaa toiselta kantimilta. Käytin päivittäin junaa, mutta nyt kuljen autolla, koska oli helvetin noloa viime talvena tulla melkein joka aamu myöhässä töihin. Varasi sitä aikaa sitten 15min - 1h extraa.

   Lainaa

  17. Tulos: +66 (68 ääntä)
   Kuljin ennen paljon junalla, nykyään vain, jos on pakko. Viiden tai vaikka viidentoista minuutin myöhästymiset eivät pitkillä matkoilla pahemmin haittaa, mutta muut palveluvirheet ovat asia erikseen. Kaiken huippu on viiden euron lisämaksu, jonka joutuu pulittamaan ostaessaan lipun junasta. Aika epäreilua, jos asemalla ei ole lipunmyyntiä ja verkkokauppa on ollut epäkunnossa...

   Lainaa

  18. Pieni huomio 17.11.2011 15:12
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   JP_80: Kotitehtävä: Etsi toinen yritys, jolla on yhtä paljon negatiivista palautetta. <— Poliisilaitos vaikka se ny mikään yksityinen yritys olekkaan?
   Eiköhän ne poliisilaitos ja vr ole kumpikin valtion omistuksessa. Kumpikaan ei ole yksityinen.

   Lainaa

  19. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Jonne: Itse en kyllä koskaan ole ymmärtänyt tätä VR vihaa. Matkustan tosi usein opiskelu- ja kotipaikkakunnan väliä, enkä ole kokenut max 5 min. myöhästymisiä kohtuuttomina. Aina on kaikki lipunostot ja sellaset toimineet. Ehkä te ette vaan osaa?
   Noin minäkin sanoin ennen, kunnes aloin kulkemaan eri kaupunkien välejä viikottain. Ei ole mukavaa olla lähes jokaisella tietyn välin matkalla kahdesta neljään tuntia ilmoitettua myöhemmin perillä kun matka on jo valmiiksi yhdeksän tunnin kestoinen, eikä myöskään odottaa -20 asteen pakkasilla sisätilattomalla asemalla (eli ulkona) puoltatoista tuntia junaa, jonka myöhästymisestä ei tule minkäänlaista kuulutusta. (Ei tosiaan ollut silloin vielä kännykässä nettiä, jonka avulla sen junan kulkua olisi voinut seurata.) Ei naurata kun pysähdytään keskelle metsää kahdeksi tunniksi ja kuulutuksissa lupaillaan parinkymmenen minuutin välein että vartin päästä jatketaan matkaa. Jotkut konduktöörit sentään jaksavat olla mukavia ja se helpottaa paljon näiden asioiden kestämistä, mutta toiset vain pahentavat kokemusta töykeydellään.

   Lainaa

  20. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Okno: VR on kyllä yksi ärsyttävimpiä firmoja ikinä. Mm. se, että lumi yllättää aina talvella, kuumuus yllättää aina kesällä jne… Ei varmaan ole montaakaan junalla Suomessa joskus matkustanutta, jotka olisivat tyytyväisiä tähän monopoliasemassa olevaan amatöörilafkaan…
   puhumattakaan niistä pirun lehdistä jotka joka hiton syksy putoavat raiteille. eikai nyt iso juna pääse kulkemaan kun niitä märkiä lehtiä on joka paikassa!

   Lainaa

  21. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Jonne: Itse en kyllä koskaan ole ymmärtänyt tätä VR vihaa. Matkustan tosi usein opiskelu- ja kotipaikkakunnan väliä, enkä ole kokenut max 5 min. myöhästymisiä kohtuuttomina. Aina on kaikki lipunostot ja sellaset toimineet. Ehkä te ette vaan osaa?
   Itsekin kuljen paljon junalla, mutta onko tosiaan minun vikani että hirvi jää junan alle ja myöhästyn tästä johtuen vaihtoyhteydestä -> pitkä odottelu? Niin, ehkä en vain osaa valita esim oikeaa junaa...

   Lainaa

  22. Tulos: -5 (41 ääntä)
   En myöskään tajua tätä VR vihaa. Itse olen aina ollut tyyväinen. Konduktöörit mukavia, joskus liianin lörpötteleviä, junia menee suht paljon. Säästötoimenpiteet,mitä löytyy vaikka muille jakaa,johtuvat valtiosta, ei VR:n omasta toiminnasta.

   Lainaa

  23. Tulos: +16 (48 ääntä)
   Onneksi tänne saatiin VR:n työntekijöitä kehumaan sitä amatööripaskaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +5 (35 ääntä)
   Lieneekö sattumaa, että itse en ole IKINÄ törmännyt vr:n ongelmiin..? Aina oon saanut lipun ostettua, eikä ole pahemmin junatkaan myöhästelly. Lucky me! :D

   Lainaa

  25. Tulos: -2 (60 ääntä)
   Kotitehtävän ratkaisu: SJ AB eri Ruotsin VR. FB sivuilla ei paljoa rakkautta jaeta https://www.facebook.com/sj?sk=wall ja yrityksen ongelmat on täällä lahden takana iltapäivälehtien etusivulla joka toinen päivä. Ei kai tästä voisi millään päätellä, että pohjolan kelit ja minuuttiaikataulu- ja nopeusvaatimukset ei ihan käy yksiin...? Kokeilkaapa julkisilla matkustamissa vaikka latinalaisessa amerikassa, niin minuuttimyöhästelyt ei enää harmita ollenkaan. Jos ulkona odottelu on täällä kylmempää, kannattaa laittaa shortsien sijaan jalkaan villahousut, niin kyllä se siitä. Ihmisen kylmänsietokyky on tuskin sadassa vuodessa huonontunu niin paljon, että sinä et kestäisi odottaa junaa varttia pakkasessa, kun iso/isovanhempasikin selvisivät rekimatkansa hyvin hengissä. Tyhjästä naputtaminen kertoo vaan tyhjästä päästä ja yleisestä munattomuudesta.

   Lainaa

  26. Tulos: +16 (20 ääntä)
   pro: Itsekin kuljen paljon junalla, mutta onko tosiaan minun vikani että hirvi jää junan alle ja myöhästyn tästä johtuen vaihtoyhteydestä -> pitkä odottelu? Niin, ehkä en vain osaa valita esim oikeaa junaa…
   Tää on muuten yks mielestäni typerä asia vr:n osalta - jos vaihtoyhteyteen ei edellisen junan myöhästelyn vuoksi ehdi ja seuraavaa pitää odottaa pitkään, tai jos vaihtoyhteys on itsessään myöhässä, niin vr ei korvaa mitään, vaikka sitä odottelua ois sen pari tuntia. Esim. silloin, kun kahden epäonnistuneen vaihtoyhteyden jälkeen pääsin määränpäähän neljä tuntia myöhässä, konnari väitti etten tule saamaan mitään korvauksia, ja netin kautta sain sitten sen pienimmän (25% vai mitä se nyt on) korvauksen siitä junasta, joka mun kyydissä ollessa jumitti johonki tunniksi. Ne kolme muuta tuntia ei vissii sitten ollu mitään.

   Lainaa

  27. Tulos: +37 (39 ääntä)
   VR:n korvausehdot muuten näyttää muuttuneen? Noiden perusteella VR ei taida joutua korvaamaan enää ikinä mitään :D "Rautatieyritys on velvollinen korvaamaan matkustajalle junavuoron viivästyksestä aiheutuneen vahingon-- - ei kuitenkaan sellaisen viivästyksen johdosta, johon matkustajan voidaan kohtuudella edellyttää varautuneen (kuljetuksen luonne, _sääolosuhteet_, kuljetusvälineen vaihto, _muu kuljetukseen liittyvä olosuhde_) ja - rautatieyritys vapautuu junavuoron viivästykseen perustuvasta korvausvelvollisuudesta, _jos se osoittaa ryhtyneensä kaikkiin kohtuudella vaadittaviin toimenpiteisiin vahingon välttämiseksi_. "

   Lainaa

  28. Tulos: +15 (27 ääntä)
   Noin neljäkertaa eläissäni junalla matkustanu. Koskaan ei ole juna myöhästellyt tai muuta.. Täysin positiivisia kokemuksia vain takana.. Pitäisiköhän täyttää lotto? :D

   Lainaa

  29. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Junalla matkustan melkeen joka kuukausi ja joskun useammankin kerran kuussa... Mm. tulin juuri tunti sitten junalla Hyvinkäältä kotiin ja tämä junakin 12min myöhässä. Ei sinänsä haitannut kun ei ollut kiire mihinkään.. Näiden uudistuksien vuoki ollaan nyt jo kahdesti meinattu myöhästyä junasta kun lipunmyynnissä on mennyt yli 20min sen jälkeen kun on päässyt jo luukulle. Pendolinolla on ollut lähes aina jotain sähköongelmia ja siksi ollaan pysähdytty in the middlle off no where ja matkaa jatkettu pätkissä. Olen siis myöhästynyt palavereista ja koulun valinta haastattelusta koska ollaan jonkun vian vuoksi kökötetty metsän keskellä. Suurin osa matkoista sujuu ongemitta, mutta ongelmat ovat kuitenkin VR:llä niin jatkuvia, että alkaa pikkuhiljaa ottamaan päähän..

   Lainaa

  30. Tulos: +10 (24 ääntä)
   pro: Itsekin kuljen paljon junalla, mutta onko tosiaan minun vikani että hirvi jää junan alle ja myöhästyn tästä johtuen vaihtoyhteydestä -> pitkä odottelu? Niin, ehkä en vain osaa valita esim oikeaa junaa…
   Sekö on sitten VR:n syy että hirvi on hypänny eteen ja ettei sillä junalla liikuta kun hirven raato makaa junan "tuulilasissa"? Ei se iso juna jarruta yhtä nopeesti kuin henkilöauto. Oon mäkin monet kerrat kulkenu junalla suuntaan ja toiseen, onneksi kerran mun kohdalle sattui kahen tunnin myöhästyminen. Ja se johtui toisesta junasta joka oli hajonnut matkalleen eikä meidän juna päässy menemään sitä raidetta pitkin eteenpäin :D

   Lainaa

  31. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Ei se mitään, jos myöhästymisiä olisi vain joskus ja olisivat sitä 5 min luokkaa, mutta kun joutuu kulkemaan 10x/vko työmatkan, jossa kummassakin päässä ollaan 15-75 min myöhässä, alkaa se jo hieman haittamaan vapaa-ajan harrastuksia... Tänäänkin juna 24 min myöhässä, ei ruuhka-aika, lämpötila plussan puolella, ei lunta eikä lehtiä eikä eläimiä raiteilla.. MItään tietoa syystä ei annettu... Viime talvena siinä vaiheessa meinas mennä hermo, kun juna pysähtyy 200 m ennen pääteasemaa, odotellaan vian selvittelyä n. 75 min, junan ikkunasta näkyy bussipysäkki eikä aitoja..

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (26 ääntä)
   Rullatuoli? Yrittäkää nyt ihmiset oppia edes se suomenkieli. Se on pyörätuoli, ei rullatuoli (rullstol på svenska).

   Lainaa

  33. Tulos: +14 (28 ääntä)
   Näin keskitytään epäolennaiseen: Mikä on rullatuolipotilas? Kuka nykyaikana käyttää liikkuntavammaisesta kyseistä termiä? Se on pyörätuoli, eikä vammainen oo mikään potilas. Perskele.

   Lainaa

  34. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Vieras, kiitos kun en ole ainoa. Ihana nalkuttaa yhdessä. Raivostuttavaa, kun jo pelkällä termillä luodaan ihan vääriä mielikuvia. (Ja mitä tulee junamatkailuun ja VR:ään, niin en viitsi edes sanoa. Kävellen, tai sillä pyörätuolilla, olisit jo perillä.)

   Lainaa

  35. kaukosuhteilija 17.11.2011 23:59
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Tuli matkusteltua viimeksi pari kk sitten. Oli sattuneesta syystä yli 2 tuntia myöhässä. Sain kyllä korvaustakin. Pari kertaa myöhästynyt yli puoli tuntia. 5 min myöhästykset on se ja sama kunhan jatkoyhteydet pelaa. Minulla tosin on ollut pääosin parempi tuuri kuin toisella osapuolella. Olen odotellut kultaa useamman kerran, että juna on 40 min - 1,5 tuntia myöhässä. Saa nähdä millainen tuuri sattuu kohdalle ensi matkan suhteen.

   Lainaa

  36. Tulos: -1 (27 ääntä)
   Turha sitä on VR:ää syyttää jos junat myöhästelevät radan huonon kunnon takia. Ei ole VR:n homma hoitaa ratoja kuntoon, vaan se kuuluu ratahallintokeskukselle. Ja mitä lipunmyyntiin tulee, VR on iso yhtiö, joka tilaa järjestelmänsä ulkopuolelta. Kun järjestelmä otettiin käyttöön, se ei alunperinkään ollut kunnossa, josta saa syyttää järjestelmän toimittaneita Tietoa ja Accenturea. Valitettavasti VR on ainoa ketä saa tämän kaiken kuran niskaansa, koska ihmiset eivät jaksa ottaa asioista selvää.

   Lainaa

  37. Tulos: +15 (27 ääntä)
   Suvi: Sekö on sitten VR:n syy että hirvi on hypänny eteen ja ettei sillä junalla liikuta kun hirven raato makaa junan “tuulilasissa”? Ei se iso juna jarruta yhtä nopeesti kuin henkilöauto. Oon mäkin monet kerrat kulkenu junalla suuntaan ja toiseen, onneksi kerran mun kohdalle sattui kahen tunnin myöhästyminen. Ja se johtui toisesta junasta joka oli hajonnut matkalleen eikä meidän juna päässy menemään sitä raidetta pitkin eteenpäin
   Isäni on veturinkuljettaja ja on kertonut, että jos huomaa hirven raiteilla on jo myöhästä jarruttaa, kun se juna ei ehdi pysähtyä. Auto onneksi näkyy pidemmälle, mutta ne tummalla taustalla seisovat tummat hirvet ja porot tosiaan keilautuu aika komeasti. Ja ei se oo pelkästään että revitään hirvi alas tuulilasilta, vaan se juna pitää pestä vai oottekos nähny joskus kaupungissa veristä junaa ja haluaisitteko nähdä? Lisäksi pitää tarkastaa, että se eläin ei kidu, jos kituu se pitää lopettaa. Lopuksi pitää soittaa joku paikalle hakemaan raato, ilmoittaa kolarista keskukseen ja antaa ammattilaisen tarkastaa junan ajokelvollisuus. Veturimisten Suomenennätys poronkaadossa on muuten pikkusen reippa 50 poroa. Siinä on ollu hommaa tarkastella ja keräillä raatoja. (Numerot on siksi noin isoja, että porothan liikkuu satojen porojen tokissa ja kun ne siihen kiskoille eksyy, ne ei tajua mennä hankeen pakoon, koska niillä hangettomilla kiskoilla on paljon nopeampi juosta petoa karkuun.)

   Lainaa

  38. Tulos: -1 (19 ääntä)
   Ällö, olet sankarini!

   Lainaa

  39. Tulos: +6 (30 ääntä)
   Kuljin kesän junalla töissä ja hyvin meni. Mitään kritisoitavaa ei muulloinkaan ole kohdalleni sattunut, tai sitten en ole asian antanut itseäni niin paljoa järkyttää että muistaisin. Kyllä junat on ennenkin olleet myöhässä esimerkiksi lomien alla kun kaikki lähtee opiskelupaikkakunnalta kotiin samaan aikaan, mutta siitä ei ole aikoinaan tajuttu nostaa näin helvetillistä haloota kuin nykyään. Nyt kun haloo on kaikista asioista kerran nostettu, niin pistää jo vähitellen ihmetyttämään miten sinne junaan kerta toisensa jälkeen eksyy esimerkiksi ihmisiä joille on jäänyt epäselväksi että electronilla ei voi maksaa. Ei siitä nyt kauaa ole kun se ei käynyt muutenkaan oikein mihinkään, pitäisikö ottaa selvää kortin ominaisuuksista kun sen valitsee, maksutavoista kun lähtee matkalle, löysätä sitä minuuttiaikataulua yms. pientä.... En nyt kiellä etteikö ongelmat olisi aivan todellisia mutta vähän voisi ottaa sitä omaakin vastuuta elämästään ja kulkemisistaan. Mutta jos se elämä on vartista kiinni niin on aivan hyvä että kuljette junalla. Näin talven lähestyessä tuonne teille ei tarvita enää yhtään enempää porukkaa joiden on pakko painaa osaamisensa riskirajoilla kun eivät ole tajunneet että liukastakin voi olla. Itselläni on aina vartti ylimääräistä aikatauluissa kesälläkin autolla ajellessa, koskaan ei voi tietää onko joku rekka poikittain reitillä. Joo, eihän se minun vikani olisi, mutta ei käsittääkseni työnantajanikaan ja sen kanssa on sellainen sopimus että työt alkaa tiettynä aikana ja minun tulee järjestää itseni silloin paikalle.

   Lainaa

  40. Tulos: +12 (18 ääntä)
   pro: Itsekin kuljen paljon junalla, mutta onko tosiaan minun vikani että hirvi jää junan alle ja myöhästyn tästä johtuen vaihtoyhteydestä -> pitkä odottelu? Niin, ehkä en vain osaa valita esim oikeaa junaa…
   Onko VR:n vika, että hirvi jää junan alle?

   Lainaa

  41. Tulos: -3 (23 ääntä)
   Itsehän osaan pukeutua oikein, eikä 20min odottelu HUIKEISSA 20 asteen pakkasissa paljon persettä kutita. Valoja päälle...

   Lainaa

  42. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Jonne: Itsehän osaan pukeutua oikein, eikä 20min odottelu HUIKEISSA 20 asteen pakkasissa paljon persettä kutita. Valoja päälle…
   Pitäisi liikkua että lämpö pysyy, mutta sielä asemalla oltaisiin sitten selällään jäisellä asemalla.

   Lainaa

  43. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Luuleeko joku oikeasti, että jos Suomeen tulisi enemmän rautatiekuljetuksesta vastaavia yrityksiä tms. niin junat kulkisivat yhtään sen paremmin? Samoja raiteita nekin firmat käyttäisivät, säät olisivat samat heilläkin ja ilkivallantekijöiltä ei varmasti nämäkään firmat säästyisi. Kalusto saattaisi olla uudempaa, mutta liput olisivat kalliimpia..

   Lainaa

  44. Tulos: +2 (2 ääntä)
   http://www.youtube.com/watch?v=YF8W_2TJsKw

   Lainaa

  45. Tulos: +8 (22 ääntä)
   -S-: Turha sitä on VR:ää syyttää jos junat myöhästelevät radan huonon kunnon takia. Ei ole VR:n homma hoitaa ratoja kuntoon, vaan se kuuluu ratahallintokeskukselle. Ja mitä lipunmyyntiin tulee, VR on iso yhtiö, joka tilaa järjestelmänsä ulkopuolelta. Kun järjestelmä otettiin käyttöön, se ei alunperinkään ollut kunnossa, josta saa syyttää järjestelmän toimittaneita Tietoa ja Accenturea. Valitettavasti VR on ainoa ketä saa tämän kaiken kuran niskaansa, koska ihmiset eivät jaksa ottaa asioista selvää.
   Eli oli vika mikä hyvänsä, syy on aina jonkun muun. Ei VR:n. Never.

   Lainaa

  46. spruce, repeat years 19.11.2011 23:21
   Tulos: +21 (31 ääntä)
   Vaikken misttää mittee ikinnään tiijä, niin silti junaliikenteen täsmällisyys on yli 90 %. Surkeat täsmällisyyspäivät ovat olleet yksittäisiä ja niiden aiheuttaja on lähinnä ollut infrastruktuurin surkeus eli vaidejumit, turvalaiteviat, lankojen tippumiset ja pahimpana Helsingin ratapihan ahtaus. Yksi kaksoissana ja syy: l-i-i-k-e-n-n-e-v-i-r-a-s-t-o sekä valtion kukkaronnyörien kumipyöräsuosivaisuus. Totta kai junissa on ollut vikoja, aivan kuten kaikessa muussakin ihmisen keksimässä, mutta minusta alkaa kyllä vähän tuntua, että niitä rikkijunia on kaiken maailman lööpeissä liioiteltu ja pahasti. Siitä olen yhtä mieltä, että VR:n johdon asiakaslähtöisyydestä löytyy vääristymä jos toinenkin. Mutta autoillessa matka-aikahan on aina vakio. On toki myös bussifirman syytä kun tie on rapakunnossa. Siinä itsensä tuntee aina niin hyväksi ihmiseksi kun ajaa kolmen kilometrin työmatkan ikiomalla katumaasturilla, jossa kukaan epämääräisen hirveä, tuntematon ihminen ei ole häiritsemässä. Körhöm, onko kukaan koskaan ilmaissut, että kun johonkin tiehankkeesen syydetään miljoonia, miten kauhea virheinvestointi se on. Mutta auta armias miten järjetöntä rataverkon kunnossapito on, koska "Veeärrähän ei osaa edes ajaa junia! Sitten kun oppivat sen niin saavat mania.". Ja se lehtikeli. Kyseinen ongelma on ollut maailman rautateillä noin 150 vuotta. Hihii kun se on niin hihi naurettavaa kun iiso juna ei pääse ikkupikkulehtien yli. Onko kukaan huomannut mitä tapahtuu kun jo valmiiksi liukas lehtimössö jää kiskon ja pyörän väliin? Kiihtyvyys, positiivinen tai negatiivinen, on se asia jossa hävitään. Se kun ei tee hyvää pyörälle jos siihen viilaa loven eikä se pyörän paikallaan pyörittäminen paljoa matkantekoa jouduta. Voimaa kyllä löytyy enemmän kuin sinusta, joka pääset puiden jätösten yli. PS. Jostakin kumman syystä kun olen yrittänyt kertoa jollekin näistä asioista niin olen aina kuulemma joko VR:n propaganda-agentti, viherpiipertäjä, kommunisti tai muuten vaan tyhmä. Yritän vain ottaa asioista selvää. Mutta silti se suomalaisten mallivalitusoppiminen kyllä jaksaa masentaa: eläkää te autoilun unelmaanne sillä aikaa kun muu Eurooppa yrittää satsata tulevaisuuteen. Itsekkyys, se se vasta onkin ihanaa. Itsensä kanssa tapellessa ei voi syntyä kuin win-win tilanne. Apua, erilaisuutta! Hävittäkää se etten joudu kanssakäymiseen sen kanssa. Sehän voi purra. Painun takaisin maan rakoon. Sinne ei autolla pääse.

   Lainaa

  47. löpölöö 21.11.2011 4:35
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   mullekkaan ei oo mitään kummaa sattunut junassa. en kyllä ookkaan kun muutaman kerran semmosella matkustanu ja niistäkin kerroista on jo vuosia. miks ihmiset ei liiku enemmän busseilla? kyllähän niitä ainakin mun ymmärtääkseni kulkee ja paljon, ei niin nopeasti mut suunnilleen samanhintaista (?). mitä oon kuullu niin paskinta tossa yhtiössä on asiakaspalvelu. asiakkaita vituttaa vr --> vitutus puretaan konduktööreihin jotka sitten pistää saman kakkelin kiertämään muihin asiakkaisiin. jee!

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kehotan kaikkia katsomaan tämän junalla matkustamisesta kertovan videon:) http://www.youtube.com/watch?v=1cNvu48JI_Y

   Lainaa

  49. Tulos: +5 (13 ääntä)
   "Löpölöö", en nyt kuulu näihin VR valittajiin, mutta pakko nyt sanoa tuosta bussiasiasta. (koska bussista valittajiin kuulun) Meillä maksaa juna kaupunkiin 3.20 aikaa menee 15 minuuttia. Bussilla samaiseen kaupunkiin maksaa 8.60 ja aikaa menee 40 minuuttia kaiken kiertelyn ja kaartelun vuoksi.

   Lainaa

  50. löpölöö 22.11.2011 2:56
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   heh, taisinpa mokata.. pieneltä paikkakunnalta tulen ja junalla liikutaan vain pitkiä matkoja, niitä ajattelin tuossa bussihommassa. täältä pääsee esimerkiksi helsinkiin (n.250 km) halvemmalla bussilla kuin junalla. tietenkin on tollasessa tilanteessa järkevämpää junalla liikkua.

   Lainaa

  51. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Jossu: Ällö banniin! Tätä lukee lapsetkin.
   no ei varmana!! lapset menköön muualle!!

   Lainaa

  52. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Jossu: Ällö banniin! Tätä lukee lapsetkin.
   Won't somebody please think of the children!?

   Lainaa

  53. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Jonne: Onko VR:n vika, että hirvi jää junan alle?
   No kylläpä piti taas puuttua epäolennaiseen jokaisen tekstiini kommentoijan... Lähinnä tarkoitin tuota todella pitkää vaihtoyhteyttä VR:n vikana. Mitään korvausta tietysti ei tule koska tämä hirveen törmännyt juna on ollut alle tunnin myöhässä.

   Lainaa

  54. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kotitehtävä: Etsi toinen yritys, jolla on yhtä paljon negatiivista palautetta.
   --> Saunalahti. Mieleenpainuvin kommentti oli se kun joku sanoi ettei ole kuunaan omistanut yhtä huonoa internet-yhteyttä vaikka onkin kehitysmaasta kotoisin.

   Lainaa

  55. Väliaikainen nimimerkki 21.12.2011 0:32
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Ois kyl ihan vitun jees jos VR:än tilalle tulis joku uus tosi luotettava ja hyvä firma. Suuri osa ois tyytyväisiä ja joukkoliikenne ois taas cool :D

   Lainaa

  56. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Gayämmät lukitsi kerran tai oikeestaan pariki kertaa salwatorin vr:n junnan vessaan viikonlpouks ja se missas tärkeet pelit.

   Lainaa

  57. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Tästähän tulee mieleen VR:n kommentit omiin Google+ päivityksiini

   Lainaa

  58. Tulos: -11 (11 ääntä)
   "Kotitehtävä: Etsi toinen yritys, jolla on yhtä paljon negatiivista palautetta." Vastaus: Lidl.

   Lainaa

  59. DinkelisDonkelis 10.11.2012 20:14
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   "Arvoisat matkustajat, pahoittelemme viivästymistä. Raiteilla on lehtiä."

   Lainaa

  60. Simpsalabim 14.11.2012 18:04
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Athaleia: Luuleeko joku oikeasti, että jos Suomeen tulisi enemmän rautatiekuljetuksesta vastaavia yrityksiä tms. niin junat kulkisivat yhtään sen paremmin? Samoja raiteita nekin firmat käyttäisivät, säät olisivat samat heilläkin ja ilkivallantekijöiltä ei varmasti nämäkään firmat säästyisi. Kalusto saattaisi olla uudempaa, mutta liput olisivat kalliimpia..
   No joo, VR on varmaan kirottu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: VR, juna, matka, jono, asiakaspalaute, junamatka