Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Improbatur

"Jos menette kirjoituksiin ja teillä on lyijytäytekynä, kannattaa ---"
Taustatietoja: Kyseinen nainen on 18-vuotias ja ekaa kertaa kirjoituksissa. improbatur

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 36 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Mr. Ällö 1.10.2011 3:00
      Tulos: +264 (556 ääntä)
      Valvojilta ei saa, minulta kyllä. Nam nam.

      Lainaa

    2. Tulos: -258 (506 ääntä)
      viisaat menee lukioon, fiksut amikseen!

      Lainaa

    3. Tulos: +188 (280 ääntä)
      "Onneks opettaja oli myötätuntonen ja sano et muuten olisin saanu tarvittavat pisteet" No joo, sehän se lämmittä ihan pirusti. :D Ihan yhtä tyhjän kanssa tuollanen "myötätunto". Ihan kun kaupassakin myyjä tuumais, että "voooi kuule, kyllä sulla muuten meni tää ostosreissu oikein nappiin, mutta sä et vaan oo täysi-ikäinen niin en myy sulle tätä kaljakeissii" Ihan yhtä paljon lämmittää tuokin myötunto :DD

      Lainaa

    4. Jukkapalmu 1.10.2011 9:53
      Tulos: +217 (307 ääntä)
      jabba: viisaat menee lukioon, fiksut amikseen!
      No nyt on sitten kaksi Amislaista eksynyt vahingossa lukioon...

      Lainaa

    5. Tulos: +24 (64 ääntä)
      onneks nää jutut häämöttää vasta lähitulevaisuudessa... :D

      Lainaa

    6. Tulos: +183 (201 ääntä)
      Vähän huvittaa tuo jälkimmäinen tapaus. Meidän äidinkielenopettaja selostaa joka kurssilla, että esseekokeessa kirjoitetaan YKSI teksti, joka pitää vielä puhtaaksikirjoittaa KUULAKÄRKIKYNÄLLÄ, ja silti sitä eivät tunnu kaikki tajuavan. Siis miten on mahdollista istua vähintään kuudella äidinkielen kurssilla oppimatta EDES tätä. :D

      Lainaa

    7. Tulos: -52 (90 ääntä)
      Kuulakärkikynällä. Anteeksi, olen nyt asioista hiukan pihalla, voitte korjata ja kertoa asian oikean laidan... mutta, jos joutuu käyttämään kuulakärkikynää, ja sitten tekee virheen, jonka huomaa juuri ajoissa ennen palauttamista, sitä ei voi korjata? Paitsi tietenkin piirtämällä edellisen päälle... mutta se näyttää rumalta.

      Lainaa

    8. Tulos: +117 (121 ääntä)
      Dents: Kuulakärkikynällä. Anteeksi, olen nyt asioista hiukan pihalla, voitte korjata ja kertoa asian oikean laidan… mutta, jos joutuu käyttämään kuulakärkikynää, ja sitten tekee virheen, jonka huomaa juuri ajoissa ennen palauttamista, sitä ei voi korjata? Paitsi tietenkin piirtämällä edellisen päälle… mutta se näyttää rumalta.
      Siisti yliviivaus ja yläpuolelle tai tarvittaessa marginaaliin tehty korjaus on täysin sallittu. Mutta siksipä juuri nämä kannattaa ensin kirjoittaa lyijykynällä ja kuulakärkikynällä sitten vain puhtaaksi, kun essee on täysin valmis.

      Lainaa

    9. Tulos: +58 (72 ääntä)
      Voi huutonauru näitä lapsia! :D :D

      Lainaa

    10. Tulos: +29 (59 ääntä)
      Tää on nii tätä lukioelämää<3

      Lainaa

    11. Tulos: +61 (75 ääntä)
      jabba: viisaat menee lukioon, fiksut amikseen!
      sama kuin että viina on viisasten juoma

      Lainaa

    12. Tulos: +28 (38 ääntä)
      Hui! Ei taida improbatur olla kaukana ensimmäisenkään kokelaan äidinkielen suorituksesta :?

      Lainaa

    13. Tulos: +67 (87 ääntä)
      Ei lyijyn loppuminen haittaa reaaleissa, eikä kielten luetuissa. Mutta arvatkaapa keneltä loppui ruotsin kuuntelussa lyijy! Siinä ei paljon ehdi valvojaa kutsua. *Peukku*

      Lainaa

    14. Tulos: +113 (115 ääntä)
      Miten voi olla mahdollista että toista tai jopa kolmatta kertaa äidinkieltä kirjottaessa, ei edelleenkään tiedä millä kynällä kirjoitetaan? :DD

      Lainaa

    15. Tulos: -6 (22 ääntä)
      Dents: Kuulakärkikynällä. Anteeksi, olen nyt asioista hiukan pihalla, voitte korjata ja kertoa asian oikean laidan… mutta, jos joutuu käyttämään kuulakärkikynää, ja sitten tekee virheen, jonka huomaa juuri ajoissa ennen palauttamista, sitä ei voi korjata? Paitsi tietenkin piirtämällä edellisen päälle… mutta se näyttää rumalta.
      Onko Dents kenties kuullut aineesta nimeltä korjauslakka? ;) Meille tuputetaan äikässä koko ajan että tehtävänantoa pitää aina seurata, sillä sen laiminlyöminen on hylkäysperuste, ja että esseekokeet pitää aina kirjoittaa puhtaaksi kuulakärkikynällä. Ja kun ei noudatettu varmasti useampaan kertaan annettua ohjetta niin ei ihme, että tuli hylätty.

      Lainaa

    16. Tulos: -27 (43 ääntä)
      Ylioppilaskokeiden reaalin ja äidinkielen lopulliset essee vastauksethan kirjoitetaan muste- tai kuulakärkikynällä myös siitä syystä, että tekstien muutteleminen jälkikäteen olisi vaikeampaa. Jos vastaukset olisi kirjoitettu vain lyijykynällä, voisi kokeita esitarkastavalle lukio-opettajalle tulla kiusaus pyyhkiä pois vastaajan virheitä ja korjailla ihan vähän käsialaa jäljitellen... Opettajathan toki toivoisivat, että omat oppilaat loistaisivat yo-kokeissa. Vastaava temppu on huomattavasti hankalampi toteuttaa siististi kuulakärkikynällä laadittuun vastaukseen.

      Lainaa

    17. Tulos: +70 (74 ääntä)
      yksi vain: Ylioppilaskokeiden reaalin ja äidinkielen lopulliset essee vastauksethan kirjoitetaan muste- tai kuulakärkikynällä myös siitä syystä, että tekstien muutteleminen jälkikäteen olisi vaikeampaa. Jos vastaukset olisi kirjoitettu vain lyijykynällä, voisi kokeita esitarkastavalle lukio-opettajalle tulla kiusaus pyyhkiä pois vastaajan virheitä ja korjailla ihan vähän käsialaa jäljitellen… Opettajathan toki toivoisivat, että omat oppilaat loistaisivat yo-kokeissa. Vastaava temppu on huomattavasti hankalampi toteuttaa siististi kuulakärkikynällä laadittuun vastaukseen.
      Ei siel kyl muuta kirjoteta puhtaaks kun äidinkielen essee. Ja tuskin opettajat työpaikkaansa vaarantaa sen takia et joku oppilas sais paremman arvosanan.

      Lainaa

    18. Tulos: -15 (23 ääntä)
      Nella kirjoitti 'voi hannu', vaikka tilapäivityksen kirjoittaja on Henri. Onko jotain mitä en ymmärtänyt?

      Lainaa

    19. Tulos: +63 (67 ääntä)
      0 pistettä? Puhtaaksikirjoittamisen puuttumisesta sakotetaan kyllä vain 10 pistettä, ei siitä nollille mene. Paitsi jos Henri kirjoitti 10 pisteen aineen.

      Lainaa

    20. Tulos: +37 (43 ääntä)
      korjauslakkaa ei saa käyttää missään ylioppilaskokeissa ja marginaaleihinkaa ei saa tehdä merkintöjä. suositeltavin ratkasu on just vetää kirjotusvirhe yli ja kirjottaa joko sanan perään uudestaan tai jos sen yläpuolelle mahtuu nii sitte siihen, mut kunhan se on kirjotettu niin et YTL ymmärtää mist on kyse.. ihan tälleen btw vaa

      Lainaa

    21. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Jos muistan oikein niin siinä tehtävänannoissa lukee että puhtaaksi kirjoitetaan KUULAKÄRKIKYNÄLLÄ. Ei se voi jäädä tajuamatta jos lukee tehtävänannon kunnolla.

      Lainaa

    22. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Henrin leminimi on Hannu

      Lainaa

    23. Tulos: +15 (19 ääntä)
      -.-: korjauslakkaa ei saa käyttää missään ylioppilaskokeissa ja marginaaleihinkaa ei saa tehdä merkintöjä. suositeltavin ratkasu on just vetää kirjotusvirhe yli ja kirjottaa joko sanan perään uudestaan tai jos sen yläpuolelle mahtuu nii sitte siihen, mut kunhan se on kirjotettu niin et YTL ymmärtää mist on kyse.. ihan tälleen btw vaa
      Ihan tälleeb btw vaa, korjauslakkaa ei tosiaan saa käyttää mutta muutoin aiempi vastaus oli ihan oikein, eli: Virhe viivataan yhdellä vaakaviivalla yli. Jos virheen huomaa heti, korjaus kirjoitetaan sanan perään, muutoin virheellisen sanan yläpuolelle jos siihen siististi mahtuu, muutoin marginaaliin. Marginaaliin ei toivota tehtävän lisäyksiä, mutta korjauksia sinne kyllä saa ja pitää tehdä.

      Lainaa

    24. Viisas Mies 4.10.2011 17:45
      Tulos: -35 (37 ääntä)
      Voi teitä lapsukaisia. Tuleekoha teistä ikinä mitään. Kaiket päivät vaan jotain feissaribuukkeja luetaan eikä edes lukiosta meinata päästä.

      Lainaa

    25. Tulos: +4 (10 ääntä)
      One: “Onneks opettaja oli myötätuntonen ja sano et muuten olisin saanu tarvittavat pisteet” No joo, sehän se lämmittä ihan pirusti. Ihan yhtä tyhjän kanssa tuollanen “myötätunto”. Ihan kun kaupassakin myyjä tuumais, että “voooi kuule, kyllä sulla muuten meni tää ostosreissu oikein nappiin, mutta sä et vaan oo täysi-ikäinen niin en myy sulle tätä kaljakeissii” Ihan yhtä paljon lämmittää tuokin myötunto D
      No oliskohan tämän Henrin viimeisen lauseen vitsi ollut juurikin siinä?

      Lainaa

    26. Tulos: +21 (29 ääntä)
      Eikä, onkohan Henri saanut hylätyn joka kerta vain sen takia ettei tajunnut kirjoittaa kuulakärkikynällä? :'D

      Lainaa

    27. Tulos: +25 (27 ääntä)
      tänään oli ensimmäinen äikäntuntini lukiossa ja jo nyt kerrottiin että pitää tehdä kuulakärkikynällä...

      Lainaa

    28. Tulos: +27 (31 ääntä)
      Muistan omana ABI-vuonna ku mua ärsytti ku niitä kaikkia ohjeita kuulakärkikynän käytöstä sun muusta toistettiin sata kertaa. Ihmettelin et kuinka tyhminä ne meitä pitää, ku pitää niin monta kertaa toistaa. Mut sit huomasin et jotkut koulukaverit kyseli maikoilta niitä samoja juttuja, mitkä oli kerrottu jo monta kertaa ja tajusin et jotkut näköjään tarvii sitä, et asiat väännetään rautalangasta... Ja sit kävi silti just tällasia juttuja... Mä en tajuu, miten jotkut ihmiset ei millään osaa kuunnella/lukea ohjeita tai ottaa asioista selvää!

      Lainaa

    29. Lukion kakkosella 15.12.2011 0:01
      Tulos: -5 (15 ääntä)
      Minullekkin ihan uusi tieto vaikka olen jo lukion toisella :D En ole koskaan kuullut että pitäisi kirjottaa mustekynällä. Kaippa ne siellä abivuonna olisi kertoneet.

      Lainaa

    30. Aikaa sitten lukio käyty 14.2.2012 4:47
      Tulos: -5 (11 ääntä)
      Mustekynä kannattaa sitten jättää vaikka kokonaan kotiin ja siirtyä käyttämään ihan nykyaikaista kuulakärkikynää.

      Lainaa

    31. Tulos: -8 (14 ääntä)
      minerva: Nella kirjoitti ‘voi hannu’, vaikka tilapäivityksen kirjoittaja on Henri. Onko jotain mitä en ymmärtänyt?
      Sanaa 'hannu' käytetäänkin dorkan, hölmön tms vastaavan ilmaisun synonyyminä... :D

      Lainaa

    32. Tulos: +35 (37 ääntä)
      Meillä oli joku vuosi sitte yks valopää joka kirjoitti äikän esseekokeessa yhden esseen sijasta esseen kaikista tehtävänannoista ^^' en kyl ymmärrä miten se ehti kirjottaa 6 tunnis sen 13 esseetä ^^'

      Lainaa

    33. Tulos: +10 (12 ääntä)
      "no emmä tienny et voisin saada..... :----D", 40 ihmistä tykkää... Vahingonilo?

      Lainaa

    34. Tulos: +10 (12 ääntä)
      jansku: Sanaa ‘hannu’ käytetäänkin dorkan, hölmön tms vastaavan ilmaisun synonyyminä…
      tässä tapaukes kyl hannu on vaa henrin lempinimi...

      Lainaa

    35. Tulos: +2 (8 ääntä)
      Saattaisin jopa sääliä, ellen tietäisi miten usein noista asioista muistutellaan siinä kolmen vuoden aikana. Kannattiko näprätä kännykkää tunneilla? Että HAHHAHHAA UUSIKS MENI!!

      Lainaa

    36. Tulos: +8 (8 ääntä)
      jabba: viisaat menee lukioon, fiksut amikseen!
      ja sinä olet alakoulussa? luulisin.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kirjoitukset, yo-kirjoitukset, koe, ylioppilas, lukio, kynä