Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Röökiriita

"Kuka tuo mulle tupakkaa?"
röökiriita Lähettänyt: Mushrooms

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 200 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mursupursu 22.3.2011 7:59
   Tulos: +1157 (1213 ääntä)
   Keskenkasvusta koko keskustelu. Kunnon vanhempia löytyisi pilvin pimein, jotka toivovat lasta, mutta eivät sitä syystä tai toisesta onnistu saamaan. Adoptio on uuvuttava ja pitkä prosessi. Ja sitten on näitä pimppapäitä, jotka viis veisaavat tulevan rakkaansa hyvinvoinnista.. Ei näin. Apua.

   Lainaa

  2. Tulos: +346 (540 ääntä)
   ei hitto nämä Jenna ja Jenni ovat typeriä. Koulussa opetetaan että raskaana oleva nainen vahingoittaa tupakoinnilla lastaan. Onkohan näillä teini-ikä vieläki menos ku pitää kapinoida kaikkea fiksua vastaan...?

   Lainaa

  3. Tulos: +517 (567 ääntä)
   ^^ "jenna ja jenni ovat typeriä" ?? mun mielestä tässä keskustelussa jenna on ainut vähänkään järkevä...

   Lainaa

  4. Tulos: +325 (335 ääntä)
   HUOH; toivon, että tarkoitat Jennäi ja Camillaa, k.o. Jennahan tässä yrittää juuri tuota sanoa, että tupakointi raskauden aikana vahingoittaa sikiötä.

   Lainaa

  5. Tulos: +76 (82 ääntä)
   Alkuperäistä keskustelua on lyhennetty, tässä loput: http://feissarimokat.com/feissari/files/2011/03/rookiriita-extended.png

   Lainaa

  6. Tulos: -279 (463 ääntä)
   Melkosta "riitaa".. jokaisen oma asia polttaako vai ei! Itse poltin ensimmäistä lastani ootettaessa ja vauvasta tuli onneksi täydellinen tyttö. Sen jälkeen kuitenkin joku ihme "järjen ääni" sai minut ajattelemaan kunnolla, mitä ehkä olis voinu tapahtua sen takia että myrkytin lastani 9kk sauhutellessani. Siksipä otin itteä niskasta kiinni ja päätin lopettaa, vaikka vaikeaa olikin, sillä sain tietää että odotan taas vauvaa! :) Vauvan terveys ei ole itsestään selvyys, joten teen kaikkeni minkä voin, että vauvani on ja pysyy terveenä! <3

   Lainaa

  7. Tulos: +260 (280 ääntä)
   Tervettä kerta kaikkiaan. Siinä on taas joku teini hyppiny pitkin kyliä housut kintuissa ja tuonu kotiin tuliaisia. Aika tollikka täytyy olla jos ei tuota tiedä et tupakointi ei todellakaan sovi odotukseen. Onnea vaan siihen millasia oireita sil muksul tulee olee. Voipaha tyttö kiittää vaan itseään.

   Lainaa

  8. Tulos: -288 (328 ääntä)
   Joo no eipä omien sisaruksien muksuista tuli ainakin ihan tavallisia ja terveitä lapsia vaikka odottavana polttivatkin.

   Lainaa

  9. Tulos: -267 (315 ääntä)
   Kysymys kuuluu: Miksi pitää kavereina sellasia ihmisiä jotka ärsyttää itseään niin että saa kunnolla vikaa heistä. Tätä kysyisin ekana tuolta aivokääpiöltä Jennalta ja sitten Camillalta. Itse tunnen monta äitiä jotka ovat polttaneet odotusaikanaan ja saaneet ihan terveitä mukuloita (moni näistä lapsista on jo aikuisiakin, että en puhu pelkistä pikkulapsista) mutta eihän se nyt tietty ihan tervettäkään ole. Toisaalta sekään ei taida olla tervettä lopettaa polttamista ihan seinään, kun tulee raskaaksi, jos ennen on polttanut paljon. Tupakoiminen odotusaikana ei siis automaattisesti tuota mitään "keharia" tai muutenkaan sairasta lasta.

   Lainaa

  10. Tulos: +106 (158 ääntä)
   Jenna oli oikeassa, mutta oli liian tyhmä / kyvytön ilmaisemaan asiaa niin että siitä olisi mitään hyötyä. Tuommosella "ilmaisutavalla" ei varmaan saa mitään oeptettua kellekkään. Olis vaan ilmaissut jotenkin muuten että tupakointi vahingoittaa sikiötä..

   Lainaa

  11. Tulos: -150 (216 ääntä)
   minä lopetin tupakoinnin kun tulin raskaaksi, mutta vain siksi koska en voinu polttaa kamalien aamupahoinvointien takia. neuvolassa minulle sanottiin (vaikka niin ei saisi tehdä) että se että stressaa siitä tupakoinnin lopettamisesta vahingoittaa lasta enemmän kun se ite tupakointi. siskoni poltti koko raskauden ajan mutta terve tyttö sieltä tuli. ja terve on tyttö vieläkin. totta kai se on parempi jos pystyy lopettamaan raskauden ajaksi, mutta jos se todella tiukkaa tekee, eikä pysty lopettamaan niin antaa polttaa sitten vaan ennemmin kun vetää hirveetä stressiä lopettamisesta.

   Lainaa

  12. Tulos: +237 (259 ääntä)
   "Tupakointi raskauden aikana voi vahingoittaa lastasi.", tietoisku napattu suoraan askin kyljestä!

   Lainaa

  13. Tulos: +459 (515 ääntä)
   mä en ymmärrä... onks tää porukka tosissaan, TE PUOLUSTATTE TUPAKOIVAA RASKAANA OLEVAA, TULEVAA ÄITIÄ?!!! totta lapsesta ei välttämättä tule "keharia" mutta mä oon aivan varma että lapsi ei tule olemaan yhtä terve kun lapsi jonka äiti ei ole polttanut raskauden aikana. JA OON SIITÄKIN VARMA ET VAARALLISEMPAA SILLE SIKIÖLLE ON JOS ÄITI POLTTAA KUN SE ETTÄ ÄITI LOPETTAA TUPAKAN POLTON SEINÄÄN KUN KUULEE OLEVANSA RASKAANA ETTÄ SILLÄ ON TURHA PUOLUSTELLA! Ja se et jos on omasta mielestään tarpeeksi kypsä saamaan lapsen niin pitää olla sitten valmis myös luopumaan epäterveellisistä elämäntavoista, ihan vaan lapsen takia. järki hoi, älä jätä....

   Lainaa

  14. NO menipä taas 22.3.2011 17:27
   Tulos: +283 (293 ääntä)
   Ei välttämättä joo tule vammaista lasta jos odottava äiti polttaa, mutta tekee se silti vahinkoa sikiölle. Sisko oli nähnyt jostain jonkun ohjelman, missä näytettiin ultrassa mitä tapahtuu mahassa olevalle lapselle, kun äiti vetää sauhuja. Lapsi oli saanut kouristuksia ja sellaista. Että on kyllä niin sairasta!!

   Lainaa

  15. Tulos: -130 (174 ääntä)
   Juu on väärin ja epäterveellistä polttaa kun raskaana, mutta minusta keskustelussa oli vaan lapsellista saarnaamista yleensäkin.. Onhan polttaminen yleensäkin epäterveellistä, mutta ei kukaan samallalailla oo haukkumassa idiootiksi kaikkia tämän maan sauhuttelijoita! Tai haukkumassa ylipainoisia (mikä on myös terveysriski raskaana olevalle) tai perinnöllisen sairauden omaavia, kun menevät hankkimaan lapsia ja altistavat viattoman lapsen geeneissä siirtyvälle taudille.. ja näitä riittää Että jos annetaan kunkin mennä tavallaan, ei pitäisi noin paljoa kenenkään persettä kutittaa jonkun tulevan äidin elämä :D

   Lainaa

  16. Tulos: +383 (397 ääntä)
   En ymmärrä näitä tupakan puolesta puhujia täällä... "Kyllä minäkin nyt voin polttaa, kun muutkin ovat saaneet terveitä lapsia." Kuinkahan moni vauva on syntynyt ennenaikaisesti pelkästään äidin tupakoinnin takia? Tai kuinka moni on saanut keskenmenon, koska on tupakoinut raskauden aikana? Vaikka lapsi vaikuttaakin aivan normaalilta, voi hänellä esiintyä mm. keskittymishäiriöitä ja oppimisvaikeuksia ja sitten ihmetellään kovasti että mistä voi johtua, eikä tajuta palata takaisin odotusaikaan ja miettiä montakos askia sitä mahdettiin kumota 9 kuukauden aikana... Ja onnea vaan lapsenlapsien kanssa jos sellaisia ikinä mahtaa siunaantua. Uskon että lapsi on todella kiitollinen että äti on tupakanpoltollaan pilannut hänen hedelmällisyytensä kun se aika tulee. Laittaisitko itse vauvasi kaasukammioon 9 kuukaudeksi ilman kunnollista hapensaantia? Tuskinpa. Joillakin on paha tapa ajatella, että mitä he eivät konkreettisesti näe, ei ole "olemassa". Ei se lopettaminen vaadi kuin itsekuria. Nimim. kokemusta on.

   Lainaa

  17. Tulos: +210 (220 ääntä)
   Öö? Mielestäni tupakoinnin jatkaminen vain sen takia että "kyllä muutkin ovat saaneet ihan terveitä lapsia, vaikka ovatkin polttaneet raskausaikana" on todella typerää ja vastuutonta. Jos on edes pieni mahdollisuus sille, että jokin toimintani edes saattaisi vahingoittaa jotenkin sikiötä, jonka hyvinvoinnista olen äitinä vastuussa, en todellakaan jatkaisi. Saatikaan sitten kun puhutaan jostain tupakoinnista, joka todistettavasti vahingoittaa tulevaa lasta, ei kaikkia, mutta millä edellytyksellä voi kuvitella että itse kuuluisi näihin onnekkaisiin, joiden polttaminen ei ole haitannut lasta mitenkään? Itsekkyyttä se on, ei muuta. Ei minkäänlaista äidinvaistoa tai kypsyyttä kasvattaa lasta eikä laittaa lapsen tarpeet omiensa edelle. Ihan itkettää. Ystäväni äiti poltti raskausaikana, ei ole ihan terävin kynä ja pienikasvuinen. Argh.

   Lainaa

  18. Tulos: +67 (77 ääntä)
   Ahaha! Sivun ylälaidassa mainos: "Lopettaminen masentaa? Niin ei tarvitse olla, täältä saat apua eroontupakasta.fi" :D

   Lainaa

  19. Tulos: +171 (199 ääntä)
   Ihmiset jotka eivät tajua lopettaa tupakointia tullessaan raskaaksi ovat typeriä ja itsekkäitä paskoja jotka ei aattele kuin itseään!!!

   Lainaa

  20. Tulos: +138 (158 ääntä)
   Ja on aivan älyttömän typerän näköistä polttaa maha pystyssä!!

   Lainaa

  21. umppalumppa 22.3.2011 18:51
   Tulos: -306 (344 ääntä)
   "Nikotiini on vaarallista lapsen hermostolle ja hidastaa hermo- ja aivosolujen jakautumista. Häkä, syanidi ja tupakalle altistuvan sikiön hapenpuute lisäävät nikotiinin aiheuttamien hermostovaurioiden riskiä. Nikotiinin vaikutuksesta sikiön sydämen lyönti kiihtyy ja hengitysliikkeet vähenevät. Lapsella saattaa olla synnytyksen jälkeen nikotiinin vierotusoireita, jotka näkyvät ärtyneisyytenä ja itkuisuutena. Häkäkaasun ja nikotiinin ohella tupakansavun syanidi, kadmium ja lyijy ovat suurimmat sikiön kasvuhäiriön aiheuttajat. Syanidi on solumyrkky ja häiritsee solun elintoimintoja." - jos lapsi on lyhytkasvunen tai normaalipainonen, tekeekö se kehitysvammaisen lapsen? EI. parempi että lapsi on hieman laihempi kun että olisi Tukiaisen mitoissa, eikös vaan? ja vaikka lapsi olisikin kehitysvammainen, on se silti se oma lapsi, jota äiti siitä huolimatta rakastaa. miettikää hyvät ihmiset mitä puhutte, ehkä joskus kannattais pitää se suuri suu kii ja miettii asioit pienes mielessää? psykiatrit on sitä varten että voitte mennä itkee sinne teidän ongelmii. ainoot keharit täällä taidatte olla te, kysymys siis kuuluu että onks teijät heitetty kaks kertaa ilmaa ja otettu kerran kiinni? tai sitte yksinkertasest ette tiedä mitään raskaudest tai elämästä yleensä. kantapään kautta sitä kaiken oppii hyvät ja huonot ihmiset! ja se että jos on teiniäiti, leimataan heti huoraksi? mistä tämmöinen johtuu? tainnu toi huora -sanan merkitys unohtuu tässä maassa. eikö se niin ole että parempi 18v ja äiti kuin 40v ja neitsyt? yhtä suuret riskit vanhana on saada lapsi kun jos on epäterveellisest elämäntavat. jos se pystytte todistamaan että vain tupakointi voi yksistään vaikuttaa lapsen kasvuun ja kehitysvamman saantiin, sitte voitte tulla latelee tollasii juttui mielinmäärin. ja ootan että vähintään 3000 ihmistä tulee kertomaan _OMAN_ lapsen keskenmenosta tai kehitysvammasta. ja eiks teille oo opetettu että on kohteliasta pitää huolta vain omista asioistaan? KERTOKAAPA MUUTEN ETTÄ MIKÄ LAKI KIELTÄÄ TUPAKOINNIN POLTTAMISEN RASKAUDEN AIKANA? semmosta pykälää ei edes ole, lakimiehenä voin kertoa. mutta kunnianloukkaus ja nimien julkaiseminen ilman kyseisen henkilön tahtoa, on vakava rikos, josta saa kovat tuomiot. Olisi kannattanut kaksi kertaa miettiä, julkaiseeko netissä tämmöisen keskustelun, ja että kannattaako loukata toisen tunteita julkisesti. Vielä lopuksi haluan sanoa että tunnen tämän tytön, josta koko juttu on lähtöisin, ja minusta tulee hänen lapsensa kummi. voin käsi sydämellä vannoa että lapsi saa hyvän kodin ja teistä _joka_ikinen_ joka on käynyt haukkumassa, on kusessa. nimet on jo tiedossa, käräjillä tavataan. Ehdottaisin teille uteliaat kansalaiset, kokeilkaa selviittekö harakiristä, jos selviätte, tästä lapsesta tulee vammainen ja tarjoon lapsen äidille tupakan. -kiitos.

   Lainaa

  22. Tulos: -318 (352 ääntä)
   mitä helvettii se teijän elämää liikuttaa montako askia tai kartsaa ihminen polttaa päivässä? EI SE JUMALAUTA OLE TEIJÄN KERSA MIKÄ SIELT MAAILMAA PUTKAHTAA. JA MITEN SE TEKEE VAMMAISEN JOS ON 120CM KÄDET PYSTYSSÄ? siin on paljon etuja olla lyhyt ;) kuka nyt tosissaa haluu olla täydellinen hongankolistaja-jalkapalloilija-kympin oppilas? hei miettikää vähä mitä te tääl angstaatte, menkää takas sinne pahvilaatikkoonne ruikuttaa niille seinille. terve, ootte säälittäviä.

   Lainaa

  23. voi taivas.... 22.3.2011 19:12
   Tulos: +144 (162 ääntä)
   Tupakoikaa vaan nii vauva saattaa kärsiä nikotiinin vieroitusoireista syntymän jälkeen.. Itkua, ärtyisyyttä.. Tupakoivien vauvat painaa yleensä syntyessään 200-400 grammaa vähemmän ku tupakoimattomien vauvat, se taas lisää komplikaatioiden riskiä.. Että niin..

   Lainaa

  24. Tulos: -176 (192 ääntä)
   voi taivas.....: suoraan wikipediast noi tiedot? montas omaa lasta sulla on? 200-400g ei ole paljon, koska normaalipainoisilla lapsilla voi olla painoeroa joka puoli kiloa, riippuen pituudesta. tuu sitte pätee ku jotain tiedät asioista :)

   Lainaa

  25. Tulos: +51 (67 ääntä)
   oon huomannu et aina ku nää ihmiset rupee riitelee ni mä/sä vaihtuu helvetin äkäseks mie/sie-sekasotkuks

   Lainaa

  26. voi taivas.... 22.3.2011 19:19
   Tulos: +19 (45 ääntä)
   joo työssänikin käytän aina wikipediaa.. :) päättele sitten siitä mitä haluat..

   Lainaa

  27. Tulos: -157 (175 ääntä)
   miettikää hyvät ihmiset mitä puhutte, ehkä joskus kannattais pitää se suuri suu kii ja miettii asioit pienes mielessää? psykiatrit on sitä varten että voitte mennä itkee sinne teidän ongelmii. ainoot keharit täällä taidatte olla te, kysymys siis kuuluu että onks teijät heitetty kaks kertaa ilmaa ja otettu kerran kiinni? tai sitte yksinkertasest ette tiedä mitään raskaudest tai elämästä yleensä. kantapään kautta sitä kaiken oppii hyvät ja huonot ihmiset!

   Lainaa

  28. voi taivas.... 22.3.2011 19:20
   Tulos: +22 (36 ääntä)
   ja lapsia löytyy kaksi..

   Lainaa

  29. Tulos: -141 (159 ääntä)
   ja se että jos on teiniäiti, leimataan heti huoraksi? mistä tämmöinen johtuu? tainnu toi huora -sanan merkitys unohtuu tässä maassa. eikö se niin ole että parempi 18v ja äiti kuin 40v ja neitsyt? yhtä suuret riskit vanhana on saada lapsi kun jos on epäterveellisest elämäntavat. jos se pystytte todistamaan että vain tupakointi voi yksistään vaikuttaa lapsen kasvuun ja kehitysvamman saantiin, sitte voitte tulla latelee tollasii juttui mielinmäärin. ja ootan että vähintään 3000 ihmistä tulee kertomaan _OMAN_ lapsen keskenmenosta tai kehitysvammasta.

   Lainaa

  30. Tulos: -98 (106 ääntä)
   hei xd: totta vitussa se muuttuu ku kuusaan suunnilta ollaa ;)) rupee nyt viel sieki pätee siitä XD taitaa olla nää stadin kovanaamat jotka näit muita kommenttei pistää? hypätkää jo ratikan alle.

   Lainaa

  31. voi taivas.... 22.3.2011 19:24
   Tulos: +27 (49 ääntä)
   lumppa; oon kans ymmärtänyt niin että huora ottaa seksistä maksun :D

   Lainaa

  32. Tulos: -67 (77 ääntä)
   hei xd, soittele ;) vaikutat aika hienolt miehelt ;););) oothan sä mies?

   Lainaa

  33. Tulos: +213 (223 ääntä)
   Ei kärkikolmion takaa katsomatta kaahaaminenkaan suoraan aiheuta kolaria, mutta pirunmoinen riski sekin kyllä on. "Ei sieltä ennenkään oo tullu..."

   Lainaa

  34. Tulos: -168 (190 ääntä)
   mikään laki ei muuten kiellä tupakointia raskauden aikana, mutta lain mukaan kunnianloukkaus on rikos. te ootte niin täynnä itseänne, ettei teillä ole ollenkaan avarakatseisuutta. onko se teidän elämästä pois jos jotkut polttaa? ja ei edes murto-osa tämän maan lapsista synny kehitysvammaisina.

   Lainaa

  35. Tulos: -151 (161 ääntä)
   lause menee kyllä näin; "ei sieltä eilenkään ketään tullut" jos ei ota riskejä, ei voi ikinä voittaa ;)

   Lainaa

  36. Tulos: -111 (129 ääntä)
   voi taivas....: hyvä että edes joku on ymmärtänyt. ja yleensä huorilla on ehkäisyt kunnossa. hμora ja teini on kaksi täysin eri käsitettä. Kaiken kauniin lisäks huora on sana, jolla ei ketään saisi haukkua.

   Lainaa

  37. Tulos: -156 (164 ääntä)
   ja käsi sydämellä voin kertoa, että tämä lapsi saa hyvän ja rakastavan kodin. eli turha tietämättömien on huolehtia :) kyl me huolehditaan sen hyvinvoinnista! kiitos kuitenkin kun jaksatte välittää <3 ehkä silti parempi koittaa harakirii ja puuttuu sitten toisten asioihin. :)

   Lainaa

  38. Tulos: +158 (160 ääntä)
   "Odottavan äidin tupakointi vahingoittaa myös sikiötä. Kaikki tupakan haitalliset aineet kulkeutuvat napanuoran kautta sikiön verenkiertoon. Sikiön veren nikotiinipitoisuus nousee jopa äidin pitoisuutta korkeammaksi, sillä sikiön kyky poistaa nikotiinia verestä on aikuista huonompi. Sikiön kannalta tupakansavusta haitallisimpia ovat häkäkaasu, nikotiini ja raskasmetallit. Sikiön verenkiertoon kulkeutunut häkä heikentää punasolujen hapen kuljetuskykyä. Siitä seuraa krooninen hapenpuute. Hapenpuute aiheuttaa ongelmia solujen jakautumisessa ja kudosten kasvussa. Tämän lisäksi nikotiini supistaa kohdun, istukan ja napanuoran verisuonia, mikä lisää sikiön hapenpuutetta. Yhdessä nikotiini ja häkä syanidin, kadmiumin ja lyijyn avustuksella pienentävät tupakoivien äitien saamien lasten syntymäpainoa 200–400 grammaa. Lisäksi hapenpuute vaikuttaa heikentävästi hermoston kehitykseen. Tupakointi lisää raskaudenaikaisen verenvuodon riskiä, mikä altistaa ennenaikaiselle synnytykselle ja kaksinkertaistaa keskenmenon riskin. Ennenaikaisen synnytyksen riski kasvaa suhteessa päivittäin poltettujen tupakoiden määrään. Istukan vajaatoiminta, ennenaikainen irtoaminen, eteisistukan riski ja liian aikainen lapsiveden meno ovat yleisempiä tupakoivilla äideillä. Raskauden aikainen tupakointi lisää riskiä saada huulilaki-halkioita, astmaa ja allergiaa." -Wikipedia

   Lainaa

  39. Tulos: +212 (222 ääntä)
   Aika edesvastuutonta porukkaa kommentoimassa täällä. En voi kuvitella millaset ihmiset puolustaa tupakanpolttoa raskauden aikana. Tupakoiminen on todella epäterveellistä aikuiselle, perusterveelle ihmisille, miettikää mitä se tekee pienellä syntymättömälle lapselle? Ja tuskinpa se lapsi syntyessään kummoselta näyttää, todelliset vaikutukset tulee varmasti selville vasta myöhemmällä iällä. Toivottavasti edes joku täällä puolustajista tajuaa asian ja ymmärtää olla polttamatta itse ja puolustamatta raskaana olevaa tupakoitsijaa. Nimim. Poltan itsekin, en tosin ole raskaana enkä voi hankkiutuakkaan, onneksi.

   Lainaa

  40. Tulos: +263 (267 ääntä)
   umppalumppa: Puolustat raskauden aikaista tupakointia sillä, että parempi että lapsi on vähän laihempi kuin Tukiaisen mitoissa? (Ooh, logiikka sokaisee minut!) Ja ainoita kehareita taidetaan olla me, jotka ollaan huolissamme myös muiden kersoista kuin omistamme? (Aina paranee!) Ja parempi 18v äiti kuin 40v ja neitsyt? (Älyn riemuvoitto!) Ja ihmettelet, mikä laki muka kieltää tupakoinnin raskauden aikana? Ja olet lakimies ammatiltasi? Just just. Niin no, tietääkseni mikään laki ei sitä kiellä kuin ei myöskään alkoholin nauttimista ja huumeiden vetämistä raskauden aikana... Ja se tässä maassa onkin niin perseestä, että ihmistä ei voi laittaa pakkohoitoon, jos se hilluu maha pystyssä baareissa. Näitä tapauksia on niin nähty... Lapsi syntyy vaurioituneena, äiti hylkää sen ja jatkaa iloista elämäänsä. Mutta lapsi on vaurioitunut koko elämänsä. Laki on näemmä sinulle laki ja mitä ei laissa sanota, niin saa tehdä. Omalla järjellä, omalla tunnolla tai vastuulla lastasi kohtaan ei ole mitään merkitystä. Sanot, että "oma lapsi on oma lapsi, vaikka se olisikin kehari ja sitä rakastaa samalla tavalla kuin tervettäkin lasta". Olen samaa mieltä, ehkä rakastaa jopa enemmän. Mutta jos on ollut mahdollisuudet siihen, että lapsesta olisi voinut tulla aivan normaali, mutta äidin piittaamattomuuden takia ei tullut, niin miksi oi miksi äiti ei yrittänyt? Vakuuta minut. Miten puolustat tupakointia? Ja joo joo, aikuinen ihminenhän saa tehdä ihan mitä lystää, mutta raskaana olevan naisen tupakoimisessa ei ole kyse VAIN siitä naisesta, vaan myös lapsesta, jolla mielestäni on oikeudet, vaikkei se ole syntynytkään, koska nainen on sen päättänyt pitää. Siihen jo kun lupaa olla äiti, liittyy heti vastuuta ja velvollisuuksia. Sitten kun näkee raskaustestissä ne kaksi viivaa ja päättää "tämän lapsen minä aion pitää ja aion olla äiti", lupaa heti asettaa lapsensa tarpeet omiensa edelle. Jos näin en tee niin -herranjumala- onko silloin valmiskaan äidiksi?

   Lainaa

  41. umppalumppa 22.3.2011 20:46
   Tulos: -174 (186 ääntä)
   kökkis: ihan yllätyin näin fiksusta tekstistä, ehkä osaat ilmaista asiasi paremmin kuin moni muu täällä. ensinnäkin, huumeet ovat jokatapauksessa laissa kielletty ja siihen puututaan raskaudenkin aikana. mutta puolustan tupakointia sillä, että loppujenlopuksi tupakointi on pieni pahe moneen muuhun verrattuna. Ymmärrän ja tiedän, että äidin päätökset vaikuttavat lapseen, mutta kuten jo sanoin, mahdollisuus on niin pieni, että lapsi syntyy kehitysvammaisena etten ymmärrä, miksi se synnyttää näin suuren shown. :o ei ketään kiinnosta puuttua jos aikuinen polttaa raskauden aikana, tai on siinä sitten mitä tahansa taustalla. kaikki johtuu siitä, että kyseinen tyttö on tuleva "teiniäiti", joka herättää paheksuntaa. ja jos on monia vuosia tupakoinut, on vaike päästä siitä irti. jokainen tekee omat valintansa, tuskin äitikään on ylpeä tupakoinnista, mutta valinta mikä valinta. jokainen meistä on tehnyt elämässään vääriä asioita, eikä välttämättä kaikesta ole ylpeitä. joten turha syyttäminen ja tuomitseminen on tässä keskustelussa mennyt yli. mutta nostan sulle hattuu, oot ensimmäinen, joka on ilmaissut asiansa järkevästi, ilman että herättää raivon tunteita. ja voin vannoa, että tämä ei kuulu "niihin tapauksiin, mitä on nähty". ei pidä tuomita jos ei tunne. -kiitos.

   Lainaa

  42. umppalumppa 22.3.2011 20:52
   Tulos: -139 (145 ääntä)
   jampe: puolustan vaikka Osamaa, jos siltä tuntuu. tarvitseeko kaikesta etsiä haittapuolia? ja ärsyttää tollanen yleistäminen, ei kaikista tule vammaisia, kukaan ei voi ikinä todistaa että juuri se tupakointi on syy lapsen kehitysvammaan, kaikki eivät rupea polttamaan tupakkaa, kaikille ei tule myöhemmin oireita (mukaanlukien minä) äiti siis poltti kun odotti minua, siitä huolimatta olen fiksu ja hoitanut asiani aina hyvin. ja sporttisen matala ;) näitä olisi suuri määrä, mutta en jaksa luetella. ihmisillä on yleensä vikana tämä yleistäminen, jokainen on yksilö. päteekö lause: "kaikki miehet pettää ja jokainen nainen on hμora" kaikkiin meihin ihmisiin? ei, joten antakaa asioiden olla, ei ulkonäön, aivokapasiteetin tai minkään muun perusteella pidä luokitella ihmisiä. ehkä tämä "teiniäiti" huomaa sitten aikanaa jos lapsessa ilmenee jotakin vikaa, syyttää sitten varmaan itseään? tarvitse teidän tehdä sitä hänen puolesta :)

   Lainaa

  43. Tulos: +133 (135 ääntä)
   "jos ei ota riskejä, ei voi ikinä voittaa" Mitä voit voittaa enemmän tupakoimalla kuin olla tupakoimatta? Niin raskaana ollessasi kuin ylipäätään.

   Lainaa

  44. Tulos: -155 (165 ääntä)
   hmm: minä ainaki oon päättäny, et poltan tupakkaa just niin kauan ku mul ei oo syytä lopettaa. älkää nyt ruvetko valistaa mistää terveydest, tiiän ite ne "riskit", mitä ei oikeest ees ole :---------D yhtä suuri riski tupakoimattomal on sairastuu ku tupakoitsijal. karu totuus, älkää aina uskoko kaikkee mitä netis lukee, hihi.

   Lainaa

  45. Oranssi valo 22.3.2011 22:09
   Tulos: +143 (145 ääntä)
   Vaikka lapsesta ei tulisikaan keharia, sairas siitä saattaa tulla. Ja vaikka sairaus olisikin ohimenevä, tai mahdollisuus lapsen sairauteen olisi pieni, miksi äiti tahtoisi ottaa riskin tässä asiassa? Lapsi kärsii sairaudestaan. Mikäli tupakointi aiheuttaa pienikokoisuutta, lyhytkasvuisuutta, "kehitysvammaisuutta", tms, voi se johtaa esim. koulukiusaamiseen tms. Miksi rakastava äiti tahtoisi tällaisen tulevaisuuden lapselleen? Ja vaikka ei varta vasten tahtoisikaan, niin kuitenkin hyväksyisi? Kunpa se olisikin vain äidin oma asia, tupakoiko hän raskausaikana vai ei. Yhteiskunnan varoilla sairauksien hoidot maksetaan. Emmeköhän me kaikki tahdo, että tulevat sukupolvet ovat terveitä ja hyvinvoivia. Tulevan lapsen ei pitäisi joutua maksamaan äitinsä virheistä.

   Lainaa

  46. Tulos: +201 (205 ääntä)
   "äiti siis poltti kun odotti minua, siitä huolimatta olen fiksu ja hoitanut asiani aina hyvin" -umppalumppa :D

   Lainaa

  47. Tulos: +143 (151 ääntä)
   Siis hyi helvetti. Ei voi kyllä suurempaa itsekkyyttä olla, kuin odottava äiti joka tupakoi. Mahtaa olla lapsella paska elämä tiedossa, kun on noin surkea äiti, ettei edes raskausaikana voi asettaa lapsen terveyttä omien mielitekojen edelle...

   Lainaa

  48. Tulos: +157 (161 ääntä)
   Ja btw, kun jokainen tupakoiva odottaja aina vinkuu tuota "oma asia" -saarnaa, niin mitenkäs lapsen isä? Onko häneltä kysytty mitä mieltä hän on siitä, että hänen lapsensa äiti vaarantaa tahallaan lapsen terveyden?

   Lainaa

  49. umppalumppa 22.3.2011 22:52
   Tulos: -172 (176 ääntä)
   esa: vedä v**** päähäs ja pakene norjaa kalastaa turskaa :)

   Lainaa

  50. Tulos: +129 (131 ääntä)
   Taitaa umppalumppa olla itse tuo camilla... Ei taida ikää vielä kovastikaan löytyä, kun omia mielitekoja puolustellaan viimeiseen asti, lapsen terveydestä ei niin väliä.

   Lainaa

  51. tuleva big mama 22.3.2011 23:00
   Tulos: -162 (170 ääntä)
   J: mikä sinä oot oikeesti arvostelee toisten kasvatustapoja/elämäntapoja? ehkä se isä olis sanonu jos sitä hirveest häiritsis äidin tupakointi ;) mut koska sinuu näyttää hirveesti haittaavan nii varmaa haluut jutella tän äidin kans kasvotusten jos vaikka antaisit yhteystietos. ei tarvis tääl netin välityksellä kertoo noit säälittävii mielipiteit, JOTKA KETÄÄN EI KIINNOSTA. ite oon korvaushoidossa ja ei oo kellää ollut mitään sanomista vaikka mahan kanssa tuolla pyörinkin :) kokeilkaa ite vetää tupakkaa, huumeit tai alkoholii pari vuotta ja sit yhtäkkii koittakaa lopettaa. yhtä pahaa sikiölle tekee kahvin juonti, jotkut kala- ja äyriäisruoat, inkivääri, pastöroimaton maito, siitä valmistetut juustot, homejuusto, merilevävalmisteet, jotkut sienet, yrttitee, raa'at lihat ja maksaruoat? leimataanko ne heti huonoiksi äideiksi jotka noita käyttää? ei tunnu ketää kiinnostavan ruokavaliot, mutta heti jos on tupakasta kyse nii kauhea valitus.

   Lainaa

  52. Tulos: -111 (113 ääntä)
   Mind your own business ;)

   Lainaa

  53. Tulos: -133 (139 ääntä)
   hei ihan tällee muuten; kun tossa tuli noita ruokiakin lueteltua. yhtä suuri riski on vetää tupakkaa kun syödä esim porkkanaa, jota ei ole kunnolla huuhdeltu. Maaperän bakteerit voivat aiheuttaa vakavia infektioita. Toinen on kissa, hiekkalaatikkoa ei saa putsata jos odottaa pienokaista. riskejä löytyy joka kulmalta, miks siis näin suuri haloo?

   Lainaa

  54. Tulos: +125 (127 ääntä)
   Totta on, ettei kaikki lapset saa mitään oireita äidin raskaudenaikaisesta sauhuttelusta, ja se on heidän onnensa. Monet kuitenkin saavat, joten miksi ihmeessä kukaan äiti haluaisi ottaa sellaisen riskin? Millainen ihminen oikeesti pelaa venäläistä rulettia lapsensa terveydellä, en tajua. Sitä vastaan mulla ei ole mitään, että oma terveys riskeerataan, se on toki aikuisen ihmisen ihan oma asia, mutta kun näissä tapauksissa nimenomaan ei riskeerata vain omaa terveyttä. umppalumppa: Väität olevasi lakimies ( :D ), joten varmaan myös ymmärrät, ettei tässä ketjussa tai ko. keskustelun julkaisemisessa täyty kunnianloukkauksen tunnusmerkit, ei vaikka kuinka laajasti kunnianloukkauksen käsitteen tulkitsisi.

   Lainaa

  55. Tulos: +125 (129 ääntä)
   Se mikä tässä on äärimmäisen turhauttavaa on se, että epäilen suuresti että kyseinen raskaana oleva neitonen ei edes YRITÄ olla polttamatta, koska puolustelee niin kovin tupakan puolesta. Ei niitä riskejä ole tuulesta temmattu vain kiusatakseen tupakoitsijoita. Suomeksi sanottuna neitoa EI yksinkertaisesti KIINNOSTA mikä sieltä alapäästä putkahtaa, koska muuten hän YRITTÄISI olla tupakasta erossa vaikka vaikeaa se onkin ja retkahduksia sattuu.

   Lainaa

  56. Tulos: +107 (111 ääntä)
   Miksikäs lumppa vaihtelee nimimerkkiään koko ajan? Ja jos lapsi syntyy vammaisena äidin tupakoinnin/muiden päihteiden seurauksena, niin mistäköhän luulet erilaisten vammaistukien tulevan? Kyllä, veronmaksajien kukkarosta. Eli ei taida olla ihan oma asia. Saisi nuo sitten allekirjoittaa Kelan kanssa sopimuksen, että kustantavat itse kaiken, mitä vammautunut lapsi mahdollisesti tulisi elämänsä aikana tarvitsemaan. Mutta ei... Ensin täällä(kin) niin tomerana huudellaan, mutta kyllä sitten ollaan itku kurkussa anomassa almuja, kun syntyykin se vammainen lapsi ;)

   Lainaa

  57. Tulos: +63 (69 ääntä)
   "umppalumppa: Väität olevasi lakimies ( ), joten varmaan myös ymmärrät, ettei tässä ketjussa tai ko. keskustelun julkaisemisessa täyty kunnianloukkauksen tunnusmerkit, ei vaikka kuinka laajasti kunnianloukkauksen käsitteen tulkitsisi."
   Elä nyt helvetissä sano että uskoit tuon :D Itse repesin aivan totaalisesti luettuani sen kohdan :D

   Lainaa

  58. Tulos: +96 (98 ääntä)
   ...ja turha yrittää eri nimimerkillä kirjoittaa... Tiedämme kyllä että "umppalumppa", "tuleva big mama", "maikki", "palikka" on sama henkilö koska profiilikuvasi on sama.

   Lainaa

  59. umppalumppa 22.3.2011 23:20
   Tulos: -109 (109 ääntä)
   en tarkoittanut että tässä keskustelussa olisi minkäännäköistä kunnianloukkausta, mutta sama aihe löytyy usealta eri sivulta, jossa on julkaistu kuvia ja nimiä, tämähän ei ole kunnianloukkaus vaan yksityiselämän loukkaus. ja kunnianloukkaus kattoo mm. sanan huora, jota on ladeltu toisella palstalla. kaikki valheellinen ja loukkaava tieto on otettu talteen, ja sanojat voivat vastata teoistaan henkilökohtaisesti.

   Lainaa

  60. Oranssi valo 22.3.2011 23:23
   Tulos: +98 (98 ääntä)
   Minua itseäni huolestuttaa lisäksi vielä se, että millainen äiti voi sellaisesta ihmisestä tulla, jonka tahdonvoima ja kärsivällisyys ei riitä edes tupakanpolton lopettamiseen? Toivon että tää umppalumppa ja muutkin asianomaisen puolustajat ovat vaan erittäin eteviä trolleja. En tahdo ajatella, että maailmasta löytyy näin paljon näin itsekkäitä ihmisiä.

   Lainaa

  61. umppalumppamaikkibigmamapalikkalumppa 22.3.2011 23:24
   Tulos: -135 (135 ääntä)
   hahahahahha, salapoliisit! juksutin :D:D:D:D:D: on aivan kamalaa että äiti polttaa raskauden aikana. oottex samaa mieltä? oikeest oon 12v, ja oon salaa tietokoneel ja juon es. tekee lapselle nannaa, vähä energiaa, erityist vipinää, grrrr ;;););)

   Lainaa

  62. Oranssi valo 22.3.2011 23:26
   Tulos: +77 (81 ääntä)
   Ja sen tahdon vielä lisätä, että kun umppa itse on tykännyt näitä lakipykäliä tässä myös tuoda esille... Mikäli raskaana oleva neiti on alaikäinen, tupakan poltto (sen hallussapito ainakin, jne) ON laitonta. Oli hän sitten raskaana tai ei.

   Lainaa

  63. umppalumppamaikkibigmamapalikkalumppa 22.3.2011 23:28
   Tulos: -99 (99 ääntä)
   emmä missää vaihees oo väittänykkää et se ei oo laitonta. halooo, elä pistä sannoi minu suuhhhu! oikeesti. lakimies on erimies.

   Lainaa

  64. Tulos: +68 (74 ääntä)
   Just. Ei ole kyllä lapsella kovinkaan valoisa tulevaisuus. No, yksi huostaanotettu lapsi siis tulossa lisää lähitulevaisuudessa.

   Lainaa

  65. Tulos: +93 (95 ääntä)
   Olisi kaikille paras asia että todella olet 12-vuotias. Muussa tapauksessa olisin äärimmäisen huolestunut että täysi-ikäinen on tätä mieltä asioista.

   Lainaa

  66. umppalumppamaikkibigmamapalikkalumppa 22.3.2011 23:32
   Tulos: -86 (86 ääntä)
   sen näkee sitte.

   Lainaa

  67. Tulos: +77 (77 ääntä)
   Enemmänkin toivon lumpan olevan pelkkä trolli, joka on huomannut tilaisuutensa tulleen pienoiseen provoiluun. No, huvinsa kullakin.

   Lainaa

  68. Tulos: +62 (62 ääntä)
   umppalumppa: No. Tupakointi on mielestäni jo kohtuullisen suuri pahe. Tai siis, että myrkyttää itseään vapaaehtoisesti ja vielä maksaa siitä? Riski sille, että tupakointi haittaa sikiön kehitystä voi olla pieni (mielestäni ei edes pieni, mutta mikä nyt on kenenkään mielestä "pieni riski"), mutta yhtälailla riski. Ja minua kyllä kiinnostaa puuttua asiaan, jos joku raskaana oleva aikuinen tai teini polttaa tupakkaa, mutta on siinä aika voimaton. Mutta ainakin nukun yöni paremmin, jos olen edes mennyt kysymään tietääkö odottava äiti mahdollisista haitoista, vaikka sieltä tulisikin sitten "Älä puutu mun ja mun lapsen asioihin, lehmä" -tyyppistä settiä... Teiniäitejä kyllä tarpeettomasti halveksutaan, vaikka he juuri tarvitsivat ympäristön tukea ja apua huorittelun sijaan, mutta minun silmääni tässä pisti eniten kumminkin tuo polttaminen ja "no poltan, onks se jotain ihmeellistä" -kuittaus. Onkohan muuten niistä Nicorette-purkista ja laastareista miten haittaa? Meinaan, että ne kai lieventää niitä vieroitusoireita. Noh, tämä taitaa olla minun puolestani tässä. Kaikkea hyvää jatkossa. :) tuleva big mama: Tekisi mieli kysyä, että miksi ihmeessä olet raskaana, vaikka olet korvaushoidossa. Mutta en kysy. Jos itse odottaisin, ottaisin kyllä selville mitkä asiat olisivat haitallisia sikiölle ja välttäisin niitä. Uskoisin pärjääväni 9 kk elämästäni ilman homejuustoa ja raakaa lihaa (?!). maikki: Joo no, jos oikein haluaisi pelata varman päälle, ei varmaan kannattaisi nousta 9 kk sängystä ylös ollenkaan, mutta tässä puhutaankin nyt siitä, että kun sen tupakan sytyttää ja imee siitä savua keuhkoon, vaikka on täysin tietoinen, että se vaikuttaa sikiön kehitykseen enemmän tai vähemmän, niin kuinka oikein ja fiksua se sitten on.

   Lainaa

  69. Tulos: +70 (72 ääntä)
   "Elä nyt helvetissä sano että uskoit tuon :D Itse repesin aivan totaalisesti luettuani sen kohdan :D "
   Öh, mitähän luulet sen hymiön siinä perässä tarkoittaneen? :D Mä en usko tämän henkilön päässeen läpi kuin korkeintaan peruskoulusta, saati että olisi oikiksesta valmistunut ihminen.

   Lainaa

  70. umppalumppamaikkibigmamapalikkalumppa 22.3.2011 23:51
   Tulos: -116 (118 ääntä)
   anteeks, huono pila koko juttu :( oon viel 9luokalla, keskiarvo 6,3, en oo lakimies mut muhun voi silti tutustuu, oon kiva! :)

   Lainaa

  71. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Selväksihän se on jo tullut että tupakointi raskauden aikana vahingoittaa sikiötä / lasta. Ja vaikka vakavamman sairauden riski olisi pieni, kannattaako sitä riskiä silti ottaa? Luulisi nyt että jo lajin jatkuvuuden kannalta ihmisellä pitäisi olla geeneihin kirjoitettuna, että omaa jälkikasvua pitäisi suojella kaikin mahdollisin tavoin, mutta valitettavasti näyttää siltä että näin ei aina ole. Jos ihminen nyt haluaa itseään vahingoittaa kicksien perässä, niin siitä vain, sen oma asiahan se on. Mutta siinä vaiheessa kun toiminnallaan alkaa vahingoittaa muita, pitäisi hälytyskellojen jo alkaa soida. Ja tosiaan "kuinka monta keharia lasta tiedät" tai "tuttukin poltti raskauden aikana ja terve lapsi sillä on" perustelut ovat huonoimmat mahdolliset perustelut mitä ihminen voi keksiä. Koska raskausajan tupakointi kuitenkin vahingoittaa sikiötä, ei sitä voi perustella hyväksi asiaksi sillä, että ei itse ole nähnyt vahinkoa käytännössä.

   Lainaa

  72. Tulos: +80 (82 ääntä)
   Jaa, ne olikin kaikki yksi ja sama idiootti... No, toisaalta helpottavaa. Ja hyvä esimerkki, umppalumppamaikkibigmaman äitihän poltti. ; )

   Lainaa

  73. umppalumppamaikkibigmamapalikkalumppa 23.3.2011 8:02
   Tulos: -132 (132 ääntä)
   eli pidät minuu jotenki vajaaälysenä? no tuleppa sanoo kuule päin naamaa muru toi sama asia. =) oot aika hauska, mut rupee pikkuhiljaa riittää toi saatanan pelleily. pitäkää nyt jo huoli omist asioistanne, lähen röökille, moro.

   Lainaa

  74. Tulos: +45 (71 ääntä)
   Ylipäänsä kaikki jotka poltaa tupakkaa on "kehareita", olivat sitten raskaina tai ei. Kauheita "ympäristöterroristeja" ovat. Ei ole mitään järkeä siinä touhussa.

   Lainaa

  75. Mursupursu 23.3.2011 9:58
   Tulos: +72 (74 ääntä)
   Kun luki vielä tuon fmteamin postaaman jatkon tuolle keskustelulle, niin vähintään tässä kohtaa alkoi toden teolla ketuttaamaan! Kertokaapa te tupakoivat äidit, miksi me muut emme saa arvostella teidän tupakoimista raskauden aikana ja puuttua "teidän" elämään.. Mutta te saatte puuttua lapsenne elämään ja tietentahtoen saattaa sikiön vaaraan? Vaaralla en nyt tarkoita hengenvaaraa, mutta riskiä myöhempiin ongelmiin. Meillä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi tietoa tupakasta eikä tarpeeksi tutkimuksiakaan, sillä tupakkayhtitöt päästävät vain tietyt tupakkaan käytetyt ainesosat (kuten tämä syanidi, ammoniakki... jne) julkisuuten. Sadat aineet jäävät yhä arvoitukseksi. Tässä terveyttä korostavassa yhteiskunnassa en ymmärrä, miten joku äiti voi toimia näin vastuuttomasti kuin ylhäällä esimerkissä. Toisaalta, tässä postmodernissa, pirstaloituneessa ja välinpitämättömässä maassa, jossa kukaan ei halua ottaa vastuuta mistään, ymmärrän hyvinkin sen, että joku äiti viis veisaa lapsensa terveydestä. Kun odotusaika alkaa näin, mitenköhän on muut kasvatusmetodit? Lapsi parvekkeelle pakkaseen ja ovi kiinni?

   Lainaa

  76. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Kyllä. Joo. Jaa. Jees. : ) Voisin tulla sanomaan sen myös "päin naamaa", että voisit lukea sen myös mun huulilta, mutta eikö se nyt kumminkin olisi vähän ajanhukkaa, kun ollaan tässä kumminkin jo aika pitkään väännetty ratakiskoista eikä vieläkään tunnu uppoavan, _muru_? Sinähän tän farssin aloititkin. : D Kellään ei näemmä ole oikeasti mitään pätevää tupakoinnin puolesta?

   Lainaa

  77. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Tästä virinneestä keskustelustaha saisi uuden topiikin FM:ään...ahhahahahah!

   Lainaa

  78. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Miten joku voi olla noin TYH-MÄ?

   Lainaa

  79. Tulos: -84 (86 ääntä)
   en ota enää kantaa, olkaa mitä mieltä olette. käsinkö oikein väännät ratakiskoo? aika kova kaveri. no mikäs siinä, voi voi ja kättä housuu. kaikkii ei pysty miellyttää, ei edes jokasta.

   Lainaa

  80. Tulos: +63 (65 ääntä)
   Vasta 12-vuotias ja olet jo 9. luokalla... Oot kyl fiksu kaveri. Tervetuloa lukioon ensi vuonna.

   Lainaa

  81. Tulos: +45 (47 ääntä)
   hups, piti sanoa että Camilla ja Jenni. Vallan on mennyt lapselliseksi tämä koko keskustelu tämän umppalumppamaikki-mikälie osalta. Jos nyt oikein luin niin kyseinen hlö valitti jossain kohdassa että tulee asiatonta tekstiä muilta. Kannattaisi vähän itsekin miettiä mitä kaikkea päästelee suustansa. :)

   Lainaa

  82. Tulos: +58 (62 ääntä)
   Tupakkia poskeen vaan. Sitten ihmetellään kun kakara sairastuu allergiaan ja astmaan 5-vuotiaana vaikkei huusholli ole elikoita nähnytkään. Ohhoh sentään, mystillistä kerrassaan!

   Lainaa

  83. Tulos: +82 (84 ääntä)
   Miksi suurin osa ajattelee että tupakointi pitäisi lopettaa kun tulee raskaaksi..? Miksei ajatella asiaa siltä kantilta että jo kun alkaa suunnittelemaan raskautta niin lopettaisi tupakoinnin silloin. Näin sikiö ei kärsisi siitä stressistä mistä puhuitte joka iskee kun lopettaa raskauden aikana.. Vai suunnitteleeko kukaan raskautta? onko se vaan pikku ylläri että joku aamu huomaat että kappas nyt on pullat uunissa ihan yllättäen...

   Lainaa

  84. X:llä on Asiaa 23.3.2011 17:45
   Tulos: +90 (92 ääntä)
   Itse poltan tupakkia ja kovasti nautiskelen siitä mutta silti katson kieroon naikkosia jotka röökiä vetelee maha pystyssä. Aina voi itke YHYBYY OMA ELÄMÄ OMA LAIFFI OMA VALINTA YHYKYHYY, kiva sen lapsosen kannalta että mamma on itsekeskeinen pälli. Joo, ei niistä kaikista kersoista tule kehareita tms. mut miksi ottaa riski. Typerin argumentti täällä oli kai se "jos ei voi ottaa riskiä ei voi voittaa" Miten vitussa sä voitat polttamalla raskaana. Ai et ei tullukaa keharia, joo oot voittaja, seuraavaks voit lyödä vetoa siitä kui hyvin sun lapsi selviää jos unohdat sen pariks tunniks puistoon, RISKEJÄ JA VOITTOJA. Vittu nyt löyty uus tosi TV sarja formaatti, PönttöMammojen Riskiretket, alkutilanne on se et on raskaana olevia muikkeja jotka röökää etc. ne joiden pennut säilyy normaaleina pääsee jatkoon. Sit tähä voi kehittää kaikkee muuta mukavaa mistä lapset voi selvitä; heitteillejättö, äidin alkoholismi etc. kivoja pikku pulmia liinatukka-lapsille ratkottavaksi ja selvittäväksi. Palkintona valtio kustantaa lapsen terapia/sairaala-kulut plus mamma ja äpärä saa jonkun kivan auton tms. lahjuksen jostan voi sitten kivasti ja mukavasti nautiskella julkisuuden pyörteissä.

   Lainaa

  85. X:llä on Asiaa 23.3.2011 17:49
   Tulos: +13 (27 ääntä)
   Nii ja ne ketkä ulisee näis kommenteis et KUNNIANLOUKKAUS YHYY mitä loukkaavaa on totuuden sanomisessa mitä hä... äks dee

   Lainaa

  86. Tulos: +75 (79 ääntä)
   ystäväni tupakoi raskauden aikana, ja lapsi syntyi kuolleena. eli kannattaisiko ihmisten miettiä tuota tupakointia uudestaan? ei ole vastuussa pelkästään omasta terveydestä, vaan lapsenkin hyvinvoinnista. Kunnianloukkauksesta sen verran, en ole tässä keskustelussa nähnyt mitään siihen viittaavaa? Täällä on kerrottu vain omia mielipiteitä ja suurin osa kommenteista on ihan fiksuja. Umppalumppa voi sitten katsoa peiliin kun käy sama kun minun ystävälleni. Kielenkäytössä olisi parantamisen varaa, useilla teistä. Asiat voi ilmaista fiksusti, ilman että pahoittaa kenenkään mieltä. mutta itse olen tupakointia, "ryyppäämistä" ja huumeita vastaan, etenkin jos on raskaana. siitä ei loppujen lopuksi voi seurata mitään hyvää. järki käteen ja ajatelkaa muitakin kuin itseänne!

   Lainaa

  87. Tulos: -30 (44 ääntä)
   voi se lapsi syntyä kehitysvammaisena tai älyllisesti vajaana muistakin syistä kuin tupaksta. enkä nyt puolustele ketään, kunhan muistutin.

   Lainaa

  88. Tulos: +42 (42 ääntä)
   JÖÖBA: Aevan. Ja parastahan olisi, jos ei edes koskaan aloittaisi, jos joskus aikoo saada lapsia. Ja muutenkin, onhan kivempi elää savuttomassa kodissa. Ja hyvää esimerkkiä lapsille. Niinhän se on, että ne jotka tulevat savuttomista kodeista myös harvemmin itse alkavat tulevaisuudessa polttaa. Jotenkin vain tuntuu, että nämä maha pystyssä polttajat ovat juuri niitä, joille raskaus on ollut semmoinen hupsistakeikkaa -tyyppinen juttu. Ja sitten onkin päätetty että joo, voihan mä äidiksi tulla, oisha semmonen pikkunen vauveli kiva. Uskon tai tahdon uskoa, että ne, jotka ovat harkitusti päätääneen hankkia perheenlisäystä muiden päätösten lisäksi myös lopettavat tupakoinnin, koska haluavat tietysti vain lapsen parasta.

   Lainaa

  89. Tulos: -10 (38 ääntä)
   Tottakai tupakointi on vaaraksi sikiölle (kuten moni muukin asia...), mutta jos on polttanu ku korsteeni, ja sitte lopettaa ku seinään ku huomaa et on tosiaan pullat uunissa, niin se on vielä vaarallisempaa sikiölle. En kannata raskauden aikana polttelua, vaikka ite polttelen tällä hetkellä.. Oon sen päättänyt että kun rupeen tulemaan siihen "vauvanteko ikään" niin lopetan polttelun ENNEN kuin päästän kermat torttuun. =) Onhan se surullista kun raskaana olevat naiset polttaa, joko ns. tahtomattaan* tai tahallaan - ei siitä tupakasta vaan kuitenkaan niin helposti pääse eroon. Ne jotka ei oo poltellu(/jäänyt siihen poltteluun koukkuun) ei pakosti tiiä sitten siitä että se on tosi vaikeeta. Päästä polttelusta eroon siis :) Joten en lähtisi ihan jokaista raskaana olevaa polttelijaa osoittelemaan että häpeä.. :P Mutta tää tapaus nyt on jo aika naurettava... * = ei siis ole päässy eroon tupakista...

   Lainaa

  90. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Suunnitelmissa olisi 10 vuoden sisällä saada lapsi itellä, ja poltan kyllä mutta sen olen päättänyt et HYVISSÄ AJOIN ennen lapsenhankkimisprosesseja ja raskautta lopetan tupakoinnin. What ever it takes... Ja jos myöhemmin tekee mieli polttaa nii alotan vaikka sitte uudestaan ku lapsi/lapset on niin isoja et ymmärtää asian, eikä oo samanlaisia ku minä pienenä, naama punasena huutamassa isälle että "TÄSSÄ TALOSSA EI POLTETA! ISI TUPAKKA POIS!" En ymmärrä kuka oikeesti vastuuntuntoinen ja AIKUINEN ihminen polttaa raskauden aikana. Tietty eri asia sitten jos ei osaa pitää haarojaan kiinni eikä edes tiedä tulevansa raskaaksi.

   Lainaa

  91. Tulos: +52 (58 ääntä)
   Itsekin poltan, mutta katson silti selkeästi raskaana olevia, tupakoivia naisia tyylillä: "mitä helvettiä sinä teet?!" Sama koskee myös niitä pariskuntia, jotka työntelevät lastenvaunuja rööki huulessa. Yksi pahimmista tapauksista oli, kun näin joukon aikuisia seisoskelemassa ringissä tupakalla, ja keskellä rinkiä, maassa, oli vauva kantokopassa. Älkää.

   Lainaa

  92. Tulos: +47 (51 ääntä)
   "Tupakoiminen odotusaikana ei siis automaattisesti tuota mitään “keharia” tai muutenkaan sairasta lasta." Ei automaattisesti, mutta kuinka idiootti täytyy olla että ottaa riskin? Hups, onpa taas yhden muksun elämä mahdollisesti torpedoitu tavalla tai toisella, mut hei daa so what ku ei mul vaan oo intoo lopettaa polttamist ihihihi. "mikään laki ei muuten kiellä tupakointia raskauden aikana, mutta lain mukaan kunnianloukkaus on rikos. te ootte niin täynnä itseänne, ettei teillä ole ollenkaan avarakatseisuutta. onko se teidän elämästä pois jos jotkut polttaa? ja ei edes murto-osa tämän maan lapsista synny kehitysvammaisina." On muuten helvetillinen harmi ettei laki tupakointia kiellä raskauden aikana - olis ihan oikein kun ei nää aivovammaset tajua sitä muuten! Se ei ehkä oo mun tai sun tai 1000000000000 muunkaan elämäst pois että joku teinipelle on niin idiootti että sauhuttelee raskaanakin - eniten se on pois "ainoastaan" siltä syntymättömältä penikalta. Ja jos se tupakoinnin takia on kehari, keskittymishäiriöinen tai mitä lie niin siinä vaiheessa se kyl on pois myös muilta ihmisiltä -verorahat menee semmoseen paskaan ku joillaki ihmisillä, jotka ei lasta edes ansaitsis, idiotismi kukoistaa.

   Lainaa

  93. kaikkitietävä 24.3.2011 2:40
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Mä ymmärrän sen, jos tulee suunnittelematta raskaaksi (kortsu hajoaa tms.) ja on siis tupakoija, jolloin yhtäkkinen lopettaminen on vaikeaa. Ei se kuitenkaan ole mahdotonta, todellakaan. Mut sitä en sitten ymmärrä millään, että jos joku suunnittelee perheen perustamista ja ei siinä vaiheessa sit lopeta sitä tupakointia?!? Yleensä äidit haluaa tehdä kaikkensa lapsensa eteen, siis _ihan_ kaiken, jotta lapsella olisi hyvä olla. Ja siitä vatsassa olevasta möykystä puhutaan jo ihmisenä ja iloitaan. Mutta SILTI vedetään röökiä?! En tajua mikä logiikka siinä on? Se oma halu on niiiin kova ja se on niin helvetin itsekästä! Se lapsi mahassa on oikea _ihminen_, jolle voi tulla terveydellisiä ongelmia äidin polttamisesta. Ei se lapsi varmaan valitsis polttavaa äitiä jos vois valita... joten joskus vois ajatella vähän omia tarpeitaan pidemmälle..............

   Lainaa

  94. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Eihän siitä välttämättä mitään keharia tulekkaan, mutta tunnen yhden lapsen, jonka äiti poltti raskausaikana ja sillä on kummassaki kädessä 6 sormea.

   Lainaa

  95. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Laitappa Lumppa sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinne numeroni jotta voit ottaa yhteyttä kun sinulle sopii ja voidaan sopia ajankohta, milloin nähdään. Näytä kuinka kova olet "kerta ei oo pokkaa tulla kasvotusten sanomaan". Minulla on, ja paljon. Laitetaan se turpa kiinni joko sulta tai multa!! Minä jopa tunnen monia ihmisiä, joilla on syntynyt kehitysvammainen lapsi tupakoimisen aiheuttamana. Tiedän myös, joilla on tullut keskenmeno (äidit tupakoi silloin, mutta tästä en ole sitten varma johtuiko tupakoimisesta) sekä tiedän, että lapselle tupakoimisesta raskauden aikana on tullut myöhemmällä iällä haittaa. ja paljon. Tottahan se on, että porkkanaankin voi tukehtua tai saada bakteereita, mutta kyllä se tupakoiminen on haitallisempaa silti vaikka miten siitä vääntäisi. Ellei sitten täysin mädäntynyttä porkkanaa tahdo popsia päivittäin... ;) Eikös se Lumppa sanonu et hänen äitinsä poltti kun odotti, noh. sanotaanko että aika selvästi huomaa että näin on tapahtunut, siinä ei ainakaan valehdella. :D

   Lainaa

  96. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Itse olen saattanut maailmaan 3 lasta, polttanut ennen jokaista raskautta, mutta lopettanut tupakoinnin saatuani tiedon raskaudesta. Tupakoinnin aloitin ollessani 13 v eli takana on ollut useita tupakoituja vuosia. Tupakan pois jättäminen on helppoa, kun on todellinen syy mikä motivoi. Se maha, missä kannat lasta, on sinun ja saat itse päättää mitä teet kropallesi. Mutta se pieni lapsi mahassa on myös ihminen, jolla on oikeutensa, ja ensi sijaisesti sinun pitää pystyä ajattelemaan myös sitä pientä ja hänen tulevaisuuttaan. On helvetin itsekästä puolustella omaa tupakoimistaan ollessaan raskaana. Tupakointi raskaana ollessa ei ole pelkästään itsekästä vaan myös helvetin rumaa. Kyllä se tupakointi loppuu, ihan samalla tavalla kuin alkoholin käyttö raskaana ollessa. (tupakoituja vuosia 13 takana, nyt 2 tupakoimatonta.

   Lainaa

  97. no huhhuh... 24.3.2011 10:26
   Tulos: -43 (55 ääntä)
   Jokainen tupakoitsija varmasti tietää tupakoinnin vaarat! Tupakointi raskaana on jokaisen oma valinta ja on mielestäni väärin, mutta enemmän käy sääliksi täällä kinastelevat ihmiset!! Niin kauan kun on ihmisiä niin on myös erimiellisyyksiä, mutta pitääkö niistä kinastella jossain internetin "keskustelupalstoilla!" :D

   Lainaa

  98. Tulos: +40 (42 ääntä)
   no eiks se oo parempi että näin tärkeistä asioista edes jossain kinastellaan? mielestäni se on sen arvoista, jos _edes yksi_ taliaivo saa siitä vähän ajateltavaa. kyse ei oo erimielisyyksistä, tyhmäkin sen tajuaa että tupakointi ei voi olla ainakaan hyödyllistä sen tulevan lapsen kannalta.

   Lainaa

  99. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Itsekin täytyy ihmetellä näitä raskausajan tupakoinnin puolustajia. Tupakointi raskaus vaikuttaa lapsen syntymäpainoon. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että lapsilla joiden äiti on odotusaikana tupakoinut on vaikeampaa oppia kielellisiä ja matemaattisia taitoja. Joten, vaikka on syntyessään "terve" ei se tarkoita, etteikö tupakointi olisi vaikuttanut ja tule vaikuttamaan lapsen elämään. Lapsihan on terve, jos kaikki kehitysvammaisuuden kriteerit eivät täyty, mutta ei näillä "hilkulla olevilla rajatapauksilla" varmaan ole parhaat lähtökohdat elämään.

   Lainaa

  100. Aikuisten kesken 24.3.2011 16:18
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Asiahan on niin, että jos ei ole valmis uhrautumaan olemalla 9kk ilman tupakkaa ja alkoholia, niin mitä muita uhrauksia pystyy äiti tulevaisuudessa tekemään? Kyse on lapsen KOKO elämästä, 9kk on aika pieni aika siihen nähden. Tuon asian pitäisi tulla itsestään selvyytenä jokaiselle tai sitten tosiaan tulisi kieltää lailla raskauden aikainen tupakointi. Jokaisen polttavan odottavan äidin pitäisi nähdä videokuvaa siitä, mitä tapahtuu sikiölle aina kun vetää henkoset. Sikiö liikkuu tuskaisesti eikä saa happea kohdussa. Haluatteko että teidän rakas pienokainen joutuu olemaan hengittämättä? Itse poltin ennen kuin tulin raskaaksi mutta lopetin heti kun sain kuulla olevani raskaana eikä edes tehnyt mieli tupakkaa. Se on pieni uhraus lapsen terveyden eteen. Ei ole mitään itsekkäämpää kuin se ettei edes yritä lopettaa raskauden ajaksi, jos sitä oikeasti haluaisi niin tekisi kaikkensa että pystyisi. Että oma nautinto ja nikotiinin tarve on tärkeämpi kuin sikiön oltavat kohdussa! Kuka haluaa niin suuren taakan harteilleen jos kouluiässä lapsi alkaa kyselemään että "äiti äiti, miks kaikki haukkuu mua tyhmäks? enkö mä ole normaali?" Siihen sitten vaan vastailemaan. Tupakointia on aivan turha puolustella! Kyse on heikkoudesta ja löyhästä moraalista jos ei osaa asettaa omaa lasta ykköseksi.

   Lainaa

  101. Tulos: +19 (21 ääntä)
   En voisi olla täsmällisemmin samaa mieltä.

   Lainaa

  102. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Ei kyllä todellakaa keneltäkään mitään fiksua teksiä, mut onhan toi Jenna oikeessa tosta ettei tupakointi oo hyväks sikiölle/lapselle. Ja sit jotkut alkaa viel puolustelee tota tupakointia. ei hyvää päivää.. -.-'

   Lainaa

  103. Tulos: +13 (13 ääntä)
   ##### Linkki poistettu ##### Tässäpä tämä tupakoiva teinimamma. Tästä oli tehty demiinki keskustelu. ;O

   Lainaa

  104. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Ikää neidillähän on 17.

   Lainaa

  105. Tulos: -44 (46 ääntä)
   Typerää polttaa raskaana kylläkin, mutta ei se nyt lapsesta välttämättä kehitysvammaista tee. Oma äitini poltti koko raskauden ajan, ja rohkenen väittää että olen useamman kuin yhden penaalin terävin kynä.

   Lainaa

  106. Tulos: +39 (41 ääntä)
   "Tupakointi raskaana on jokaisen oma valinta" samassa mielessä kuin esimerkiksi hakkaako lapsensa sinisenkirjavaksi joka päivä on oma valinta. On vihoviimeistä perseilyä puolustella äitejä jotka tekevät lapselleen pysyvää haittaa silkkaa piittaamattomuuttaan. Se on kyllä hyvä huomio että mikään laki ei tätä kiellä. Pitäisi kieltää, ja rangaistuksena saisi olla pakkosterilointi.

   Lainaa

  107. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Mielestäni on vaan hyvä, että edes jossain voi raivota! Parempi kuin että purettaisiin se raivo lätkimällä koko (polttavaa) maailmaa turpaan (tosin täälläkin on muutama fiksu "tuu tänne sanoo!" -uhittelu vilahtanut... Mielenkiintoinen (näin nätisti sanottuna) tapa selvittää se, että kuka on oikeessa "Lyön sitä niin se menee hiljaiseksi". Jestas!). Eikä ihan älytöntä juupas-eipäs -kinastelua ole kyllöä ollut, ihan päteviä juttuja monet postailleet. Ja itse näpyttelen tänne edelleen siinä toivossa, että ehkä tämä on herättänyt jonkun harmaat aivosolut liikkeelle, ei niitä tupakointia puolustavia argumentteja vain ole. : ) Muuta kuin "se on oma valinta" ja "ei mullekaan käyny mitenkään" -jutut, mutta näihinhän on täälläkin jo monesti, monesti vastattu... Hitaasti nämä muutokset tapahtuvat, mutta toivon eläväni silloin kun jo naureskellaan epäuskoisesti, että joku a) ylipäätään tupakoi ja b) vieläpä pakotti muut samaan autuuteen. : )

   Lainaa

  108. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Pisti mietityttämään, itsekin olen 17-vuotias vielä mut osaan sentään sen ihan suoraan sanoa että sitten joskus kun lapsia (toivottavasti) saan niin en todellakaan polta raskauden aikana! Jos ois nyt riittävää motivaatiota lopettaa niin lopettaisin vaikka heti. Rahat vaan menee ja kärsin joskus koulussa aikamoisesta nikotiinivajeesta eikä se edesauta opiskelua yhtään... Haluan olla samanlainen kun mun äiti mulle ja pikkusisarukselleni: pistää kaiken likoon ja me mennään aina hänen tarpeidensa edelle. Ja ollaan hänen pieniä vauvoja vielä sillonkin ku ollaan itse jo keski-ikäisiä. Niin se kuuluuki. Vanhemmat ja sisarukset ja omat lapset on kuitenkin ne maailman tärkeimmät ihmiset loppuun asti, tapahtu mitä tapahtu. En kyllä ite haluis kattella myöhemmin itteäni saamassa keskenmenoja tai jotenkin "vajukkeja" lapsia. Sääliksi käy ihan oikeesti.

   Lainaa

  109. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Mun mielestä yks ihan hyvä idea on olla polttamatta ollenkaan. Paskaahan se tupakka on..

   Lainaa

  110. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Älkää hyvät rakkaat oikeasti tehkö sille pienelle lapsellenne sitä pahaa, mikä tupakanpoltosta syntyy.

   Lainaa

  111. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Siis oikeasti, en ees pystynyt lukemaan kommentteja läpi, kun alkoi vituttaa niin paljon. Tupakki on vain ja ainoastaan 100 % aikuisten ihmisten sairasta itsekkyyttä ja raskaana oleva nainen, joka polttaa, on täydellinen sadisti. Tekis kyllä niin mieli viedä jonnekin nurkan taakse ja läimiä ihan kunnolla!!!

   Lainaa

  112. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Raskausaikana tupakoinnin vaikutuksena sikiöllä voi olla hapenpuutetta. Syntymän jälkeen kärttyisyyttä (se itkuisuus on lapsivuodeosastolla nähtyä ja jotain aivan järkyttävää), pienikokoisuutta. Kätkytkuoleman riski on kohonnut (tupakoivat vanhemmat eivät saisi nukkua vauva vierellään, koska se tutkitusti lisää kätkytkuoleman riskiä). Pidemmällä aikavälillä näkyviä ongelmia ovat mm. keskittymis- ja oppimishäiriöt. Tässä nyt vain muutamia mainitakseni. On se kyllä jotain uskomatonta. Ja vaikka Suomen pitäisi olla jokin länsimainen sivistysvaltio, niin silti Suomessa tupakoidaan raskausaikana todella paljon esimerkiksi muihin Pohjoismaihin verrattuna. Miksi muissa maissa pystytään raskausaikana lopettamaan, mutta Suomessa vain jatketaan? Tuudittaudutaanko täällä liikaa siihen, että sikiölle on isompi paha se lopettamisstressi kuin aski tupakkaa päivässä? o.O

   Lainaa

  113. Tulos: +22 (24 ääntä)
   umppalumppa=camilla. Ihan kun ketään muuta ylipäätään jaksaisi muuten noin paljon kiinnostaa joku kunnianloukkaus, jos ei asiaan millän tavalla itse liity :D

   Lainaa

  114. "terveitä lapsia" 26.3.2011 16:03
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Mun äiti tupakoi about sen 1,5 toppaa päivässä kun mua odotti, ja syntymästä asti olenkin ravannut happikoneissa ja keskoskaapissakin tuli käytyä sekä töölön huuli ja suulakihalkio-klinikalla ja leukaa/kaulaani koristaa kaikenmaailman hoidoista syntynyt 20cm arpi. Vanhempien +180cm pituudesta huolimatta itse jäin myös pieneksi 150cm. Olisihan tuokin voinut lievempi olla ilman sitä tupakkaa...

   Lainaa

  115. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Joo tainnu Camillan ja Jenninki äidit polttaa sillon ku heitä odottivat, on noi kommentit sen verran outoja...

   Lainaa

  116. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Ja vaikka ulkoapäin olisikin täysin terve, "normaali", sairaukseton lapsi niin kuka tietää mitä pään sisällä tapahtuu. Tiedänpä perheen jonka äiti poltti molempien raskauksiensa aikana, molemmat pojat ulkoapäin ihan tavallisia suomalaisia mutta kun "päässä naksahtaa" niin painutaan nyrkit ojossa hakkaamaan muita. Siinä ei enää logiikalla ole sijaa, kimppuun mennään vaikka olisi moninkertaisesti "vastustajia". Tietenkään en voi tietää johtuuko tupakoinnista. Mutta sietää ajatella henkisiäkin ongelmia, joita voi aiheuttaa.

   Lainaa

  117. Tulos: -36 (56 ääntä)
   Minun äitinin poltti kun odotti minua, minusta on tullut luokan ja lukion primus ja sukuni pisin, että ei se aina ole vahingollista vaikka yleensä voikin olla.

   Lainaa

  118. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Tuommosta riitaa se tupakka teettää...

   Lainaa

  119. Tulos: +22 (24 ääntä)
   No huhhuh, itse ainakin lopetan tupakoinnin kun alan lasta odottaa... Ei siitä nyt tupakoinnin takia varmaan mitään KEHARIA tule, mutta niksoista kärsivä vauva ei varmaan ole nuorelle äidille mikään unelmalapsi :D Lisäks siihen vielä astma ja adhd ni kyl on kiva.

   Lainaa

  120. Ylipäätään 28.3.2011 16:13
   Tulos: +7 (21 ääntä)
   Mikä järki tupakan polttamisessa on ylipäätään? Sama asia kuin huumeet, itse asiassa pahempi, sillä riippuvuus on suurempi . . .

   Lainaa

  121. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Osa näistä kommentoijista näyttää olevan eläviä todisteita siitä et äidin tupakointi raskauden aikana vähentää älykkyyttä.... Tai sit teillä toivottavasti on joku muu hyvä syy olla noin tyhmiä.

   Lainaa

  122. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Raskauden aikainen tupakointi voi vaikuttaa hidastavasti sikiön kasvuun ja kasvuun lapsuudessa. Myös oireina voi olla tarkkaavaisuushäiriö sekä lievempänä esim. hitaampi lukemaan oppiminen. Ennen kuin alatte huutaa mulle tästä, huomatkaa, että käytän sanaa "voi". Ei mulla muuta, hyvää päivänjatkoa =)

   Lainaa

  123. Tulos: +24 (26 ääntä)
   En tiedä, pitäskö tälle nauraa siksi että ovat noin tomppeleita, vai itkeä siksi koska viaton lapsi raukka vahingoittuu?

   Lainaa

  124. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Huomaa, että tuo raskaana oleva on täysin vastuuntunnoton ja turhan lapsi vielä itse saamaan lasta. Huomaa jo kielenkäytöstä, että kyseessä on luultavasti 16 v. kapinallinen teini.

   Lainaa

  125. Tulos: +7 (19 ääntä)
   Sitä luulee, että jokainen äiti tekisi kaikkensa suojellakseen lapsensa terveyttä. Mutta ei tietenkään kun röökiä vain, kyllähän sitä muksuja voi tehdä enemmänkin. Enkä ymmärrä tuota Jennaa, miksei se sano päin naamaa miten vastuutonta meininkiä, vaan käyttää naurettavaa hymiötä hyvittelynä.

   Lainaa

  126. Tulos: +9 (15 ääntä)
   umppalumppa muka lakimies. LOL

   Lainaa

  127. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Ei jeesus.. sanomattakin selvää että tupakka vahingoittaa JOLLAIN TAVALLA lasta. Ei se toki tarkoita, että lapselta puuttuisi vaikka kaksi varvasta tai sormea, mutta kuten tässä on jo aiemmin todettu, niin onhan niitä mahdollisia haittavaikutuksia vaikka millä mitalla. Herää kysymys, miten tuollainen nainen on tulossa äidiksi jos ei edes perusasiat ole hallussa :( Ja sitten kun joku yrittää tulla vähän puhumaan järjen ääntä (Jenna), niin heti aloitetaan teinimäinen vastaanväittäminen: "Eipäs, kyl mä tiiän paremmin niinku daa". Että näin..

   Lainaa

  128. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Surkeat äidit polttaa raskaana ollessaan. Luulisi, että sen verran löytyisi äidinrakkautta, että lopettaisi. Tässä faktatietoa idiooteille: "Tupakointi kaksinkertaistaa keskenmenon ja ennenaikaisen synnytyksen riskin. Keskosina syntyvillä alipainoisilla vauvoilla on enemmän ongelmia, jos lapsi on altistunut kohdussa tupakansavulle. Alipainoisuus saattaa viivästyttää lapsen normaalia kehitystä ainakin 10 ikävuoteen saakka. Tupakointi pienentää syntymäpainoa 200-400 grammaa. Myös sairastelu syntymän jälkeen on tupakoivien äitien lapsilla suurempi. Istukan vajaatoiminnan ja ennenaikaisen irtoamisen (ablaatio) riski lisääntyy raskauden aikana tupakoitaessa. Istukka voi sijoittua myös kohdunsuun kohdalle, jolloin puhutaan ns. eteisistukasta. Siihen liittyy lisääntynyt verenvuotovaara. Tupakoinnin lopettaminen pienentää sen ja kaikkien muidenkin istukkahäiriöiden riskiä."

   Lainaa

  129. Tulos: -36 (42 ääntä)
   ihan samalla tavalla voi tulla kehari vaikkei polttaisi.. ja mikä teit niin kiinnostaa täs yhes asias ku niit on varmast monia muitaki raskaana olevia jotka polttaa.

   Lainaa

  130. Tulos: -39 (43 ääntä)
   ja jos saa kysyy ni onko teist kukaa arvostelemaa yhtää ketää? varmaan jokainen teistä on tehny elämässää virheitä? ja missä vaiheessa kukaa on sanonu että kyseinen henkilö ei olis ollu missää vaiheessa polttamatta tai yrittäny lopettaa.. te vaa heti syyllistätte vaikkette tunne!?

   Lainaa

  131. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Jos Umppalumppa on lakimies (siis tuo eka,aito,alkuperäinen) niin minä olen Timo Soini! Ja kaiken kaikkiaanhan tässä on kyse siitä, että vaikka lapsen riski sairastua on pieni, minkälainen äiti ottaa edes pientä riskiä oman lapsensa kohdalla? (Ja jos joku on jo tämän sanonut,olen pahoillani, kyllästyin lukemaan jokaista viestiä jo aikoja sitten.)

   Lainaa

  132. Tulos: +24 (28 ääntä)
   "ja jos saa kysyy ni onko teist kukaa arvostelemaa yhtää ketää? varmaan jokainen teistä on tehny elämässää virheitä? ja missä vaiheessa kukaa on sanonu että kyseinen henkilö ei olis ollu missää vaiheessa polttamatta tai yrittäny lopettaa.. te vaa heti syyllistätte vaikkette tunne!?"
   Taidat olla yks niistä tän camillan ihkuista kavereista kun noin kiihkeesti pitää olla puolustamassa? =) Vittu aivan sama että tunnetaanko me tää camilla vai ei, tupakointi raskaana on AINA yhtä tuomittavaa. Se on saatana tahdonvoimasta kiinni, että lopettaa. Sellainen ihminen ei todellakaan ansaitse tulla äidiksi, joka ajattelee pienen viattoman lapsen sijaan vain omaa napaansa ja sitä että voivoi, jos nyt lopetan polttamisen niin mulle tulee hirvee stressi ja vieroitusoireita, yhyy en kestä! Nii pilaan sitte lapseni elämän mieluummin. Virheitä varmasti on jokainen elämässänsä tehnyt, mutta raskaana polttaminen on silkaa tyhmyyttä, aivottomuuden huipentuma. Siinähän katselet sitten "virheesi" (tupakointi paksuna ollessa) tuotosta jopa loppuelämäsi, kun lapsesi esim. itkee, parkuu ja riehuu enemmän kuin normaalit lapset, jää pienikokoisemmaksi ja vähä-älyisemmäksi ja on mahdollisesti kehari. Niih. Mutta hei, VIRHEITÄ TEKEE JOKAINEN!

   Lainaa

  133. Tulos: -33 (33 ääntä)
   wdfeg: ihan voin kokemuksesta sanoo et se ei ole jokaisella tahdonvoimasta kiinni toi tupakoinnin lopettaminen... ja kyllä sillä on väliä tunnetteko henkilöö ketä haukutte? ja miten sä voit sanoo ettei joku ansaitse tulla äidiks? mikset sä sit itke tälle kyseiselle henkilölle vaikka laittamalla viestiä fb`ssä, ku pitää tulla tänne valittaa.. eiks sul oo oikeesti parempaa tekemistä?ja niinku sanoin onko camilla ainut joka polttaa raskaana?

   Lainaa

  134. Tulos: +24 (26 ääntä)
   sun ei ehkä kannattaisi edes lukea näitä feissarimokia, jos oot noin heikkohermoinen? jos nää kommentit on sulle liian rankkaa settiä, niin ei oo pakko lukea? =) ja kyllä mä voin sanoa niin, että ihminen joka on niin itsekäs että raskaana ollessaankin polttaa, ei ansaitse tulla äidiksi, koska mä olen sitä mieltä. mielipiteen vapaus, miten olis? jos ei sen vertaa jaksa välittää lapsestaan ja on valmis vaarantamaan tämän terveyden vain, koska ei vaivaudu tumppaamaan sitä tupakkaa, on se minusta kyllä erittäin keskenkasvuista ja ala-arvoista käytöstä. ihminen joka on itsekin pelkkä lapsi vasta, ei ansaitse tulla äidiksi! mulle se on aivan sama onko kyseessä camilla vai naapurin pirjo, se että sauhuttelee kun on vauva mahassa, on silti aina väärin. joten miksi menisin itkemään camillalle fb:ssä, kun oon tätä mieltä yleisesti, ja KAIKKI raskaana polttavat ovat mun mielestä typeriä. aamen. jos ihminen oman terveytensä haluaa pilata, se ei liikuta mua paskan vertaa, mutta jos pitää syntymättömän lapsenkin terveys laittaa vaakalaudalle koska on niin vaikeaa yksinkertaisesti jättää tupakka-askit ostamatta, niin ei hyvin mene.

   Lainaa

  135. niimpäniin 30.3.2011 15:24
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   jep: ei se camilla varmasti ole ainoa, mutta jokainen on liikaa. Kyllä sen verran pitäs selkärankaa, että voi raskauden ajan olla polttamatta.

   Lainaa

  136. Tulos: -28 (28 ääntä)
   wdfeg: tarkotin nyt sitä et jos tää asia niin sun persettä kutittaa ni miks et ilmase ittees suoraa henkilölle johon asia liittyy, vaan pitää tulla tänne itkee? vai etsä haluu et se tietää kuka sä oot? onhan tääl hyvä nimimerkillä laittaa kommentteja =) enkä mä ole sanonu missää vaihees et tupakka olis jotenki hyväks mut ei se heti keharia tee... =))

   Lainaa

  137. Tulos: -24 (24 ääntä)
   ja mistä päättelit et oon heikkohermonen? :DD

   Lainaa

  138. Tulos: -29 (29 ääntä)
   mä vaan ihmettelen että miks te puututte toisten asioihin?

   Lainaa

  139. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Nostakaa katse siitä omasta navasta niin näätte kui hyvin suomalaisilla menee kun kukaan ei saa puuttua kenenkään asioihin. Vain ittestä ja kavereista huolehtimalla me ollaan pärjätty vuosi satoja, miksi siis muuttaa hyviä tapoja ja katsoa ilman kateutta mielessä ympäröiviäkin ihmisiä? Me ollaan korkean elintason maa, mutta samaan aikaan kun joidenkin elintaso nousee, Suomen itsemurhaluvut ovat korkeammalla kuin monissa maissa. Ei haluta sptkeutua toisten asioihin, ja jos joku sotkeutuu, se on yksityisyyden loukkausta ja neuvon tarjoajalle näytetään keskisormea. Hyvä me.

   Lainaa

  140. Tulos: +26 (28 ääntä)
   "mä vaan ihmettelen että miks te puututte toisten asioihin?" sun mielestä siis tosiaan on ihan ok että joku polttaa paksuna ollessaan, koska se on hänen oma valintansa? Eikä häntä saisi edes yrittää käännyttää pois siitä syöpäkääryleestä, ei vaikka kyseessä on toisen ihmisen elämän pilaaminen? JUST. Sun ajatusmaailmaa on vaikea kompata.

   Lainaa

  141. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Jep, onko suoraan fb-viestin laittaminen sitten jotenkin vähemmän "puuttumista asioihin", kuin Feissarimokien kommenteissa yleinen ilmaus siitä, että raskaanaolevat tupakoijat on järjestään kaikki idiootteja? Minun eräs kaverini kärsi hirveästi koska hän poltti raskaanaollessa. Hän yritti lopettaa, itki savujen jälkeen että vahingoittaa lastaan mutta silti vaan jatkoi. Puolessa välissä hän pääsi kokonaan irti tupakasta. Hirveää sivustaseurattavaa, mutta lopputulos oli kuitenkin parempi kuin näillä jotka polttaa kun "ei se vittu kellekää kuulu". Lopettaminen ei ole missään nimessä aina niin helposti sanottu kuin tehty, MUTTA tupakoinnin lopettaminen on mahdollista. Kaverin tuskia vierestä seuranneena ottaa uskomattomasti päähän sellaiset, jotka kädenheilautuksella viskaa syrjään jonnekkin "i don't care" -osastoon tällaiset asiat. Niin, ja itse lopetin tupakoinnin heti, kun selvisi että olen raskaana. En lyö lastani, joten miksi olisin tahallani savustanut siitä mahdollisesti onnettoman ja sairaan?

   Lainaa

  142. Tulos: +25 (27 ääntä)
   "wdfeg: ihan voin kokemuksesta sanoo et se ei ole jokaisella tahdonvoimasta kiinni toi tupakoinnin lopettaminen…" Kerro nyt ihmeessä sitten mistä se on kiinni jos ei tahdonvoimasta? Siitä ettei edes kiinnosta lopettaa vai? "ja miten sä voit sanoo ettei joku ansaitse tulla äidiks?" Ihmiset, jotka tieten tahtoen vahingoittavat lapsiaan, eivät lapsia ansaitse. Tämä on toki pelkkä mielipide, mutta luulenpa että aika moni siihen voi yhtyä. Lapset eivät voi vanhempiaan valita...

   Lainaa

  143. Tulos: -33 (35 ääntä)
   hankkikaa elämä, ei vissii tääl kuulu tapella et onks se hyväks lapselle vai ei. jokainen tekee valintansa, älkää lukeko jos nakertaa.

   Lainaa

  144. Tulos: +19 (21 ääntä)
   “jep: mä vaan ihmettelen että miks te puututte toisten asioihin?” Ja omat kommenttisi ovat siis jotain aivan muuta kuin muiden asioihin puuttumista?

   Lainaa

  145. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Onko kukaan teistä raskaana polttavista ajatellut sitä että millaisista vierotusoireista se pieni vauva joutuu kärsimään sen jälkeen kun se on ensin saanut äidin verenkierron kautta nikotiinia yhdeksän kuukautta siellä mahassa?

   Lainaa

  146. Tulos: -29 (35 ääntä)
   eiköhän se oo tullu jo selväks että se tupakka raskaana ollessa on pahasta. mut miks siitä pitää tapella näin saatanasti jos joku haluaa polttaa ni ei se auta vaikka te kuinka siihen puuttuisitte....

   Lainaa

  147. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Ei ne epäkohdat maailmassa myöskään sillä muutu, että vaan pysytään hiljaa ja hymyillään. Hihihi, polttele vaan, ei se mua haittaa ollenkaan että samalla lapsesi kärsii, sehän on sun oma asias hihihi

   Lainaa

  148. Tulos: -34 (36 ääntä)
   niin mutta ku sehän tä on pointti, se ei oo teijän muksu

   Lainaa

  149. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Tupakassa on lukuisia syöpävaarallisia aineita. Siis aineita, joille altistuminen lisää riskiä sairastua syöpään. Puhumattakaan nyt muista tupakan haitoista: sydän- ja verisuonitautiriski kohoaa merkittävästi, veren hapenottokyky huononee, elimistön kyky selviytyä muista ilman epäpuhtauksista heikkenee ja listaa voisi jatkaa lähes loputtomiin. Kuka oikeasti haluaa pumpata lapsensa täyteen tällaisia aineita? Luulisi, että äitinä sitä haluaa tehdä kaikkensa lapsensa hyvinvoinnin eteen, mutta ilmeisesti kaikilla äideillä ne äidinvaistot ei toimi. Ja joo, eihän sen tupakoinnin lopettaminen helppoa ole, mutta se ei ole myöskään mahdotonta. Ei se ihan oikeasti muuta vaadi kuin tahdonvoimaa. Ja jos tuntuu, ettei yksin pärjää, niin apua on kyllä aina saatavilla. Sen kun marssii neuvolaan ja pyytää sitä.

   Lainaa

  150. Tulos: +16 (18 ääntä)
   “äiti siis poltti kun odotti minua, siitä huolimatta olen fiksu ja hoitanut asiani aina hyvin” -umppalumppa" Hahahahah!! :D hahahahah

   Lainaa

  151. Tulos: -12 (16 ääntä)
   tapelkaa, saatte tupakkaa :DD

   Lainaa

  152. Tulos: -8 (14 ääntä)
   Kuusankokelaiset GoGo!

   Lainaa

  153. Tulos: -12 (14 ääntä)
   kuusaankoskelaiset*

   Lainaa

  154. Tulos: +15 (17 ääntä)
   En jaksanut lukee kaikkia joten voi tulla toistoa. mutta itsestäänselvyys on se että siinä missä äitiä, niin tupakointi voi vahingoittaa sikiötä. ei se automaattisesti tarkoita kehitysvammaista, mutta riski on olemassa. itse kun tulin raskaaksi, päätin lopettaa. en saanut lääkäristä lupaa käyttää/ostaa esim. nikotiinilaastareita (niitä kun ei myydä apteekissa raskaana oleville ilman lääkärin lupaa), koska nikotiini on pahaksi sikiölle, lisäksi neuvola sanoi että äidin kova stressaus voi johtaa keksenmenoon... en siis lopettanut, mutta vähensin yli puolella ja lopetin tapatupakoinnin. elikkä menin vasta sitten kun oikeasti oli pakko, enkä vain tavan vuoksi. Aikaisempi n.15 tupakkaa pvässä vaihtui 3-4 tupakkaan pvässä. tyttöni on täysin terve ja voi hyvin ja koskaan ei sairasta mitään. muta ikinä en ole lapseni terveyttä pitänyt itsestäänselvyytenä. kehitysvammainen laps voi tulla vaikka tekisi kaiken "oikein". mutta on väärin väittää etteikö tupakka, viina tai huumeet vaikuta/voisi vaikuttaa sikiöön joka on osa äitiä 9kk ja saa kaiken elinvoimansa ja ravintonsa ja kaiken äidiltä. yhtä lailla vatsavaivoja tulee lapselle jos syöt todella maustettua ruokaa tai käyt tupakalla juuri ennnen imetystä. se on ihan oman haudan kaivamista se jos haluu valvoo öitä. enkä nyt tarkoita että siitä varmasti tulee vatsavaivoja, vaan että siitä suurella todennäköisyydellä tulee vatsavaivoja lapselle, joten neuvoisin käymään tupakalla kun lapsi nukkuu, jos on pakko tupakoida.

   Lainaa

  155. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Ei hitto mikä idiootti. Tupakan haitat ovat yleisesti tiedossa enkä usko että toi on tutustunut pätkän vertaakaan mitä tupakointi voi ja aiheuttaa lapselle. Suosittelen tutustumaan paremmin sen sijaan et mututuntumalla vedetään.. Ei riitä et altistetaan itseään syövälle, astmalle, kasvaimille ja ties mille sairauksille niin pitää vielä lapsenkin elämä pilata. Tää on vissiin hyvä todiste siitä että tupakointi ohentaa aivoja http://www.tiede.fi/uutiset/4122/tupakointi_voi_ohentaa_aivoja http://www.poliklinikka.fi/naisten-kanava/uutiset/uutta-tietoa-raskaudenaikaisen-tupakka-altistuksen-haitoista-8024421 http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article472417.ece

   Lainaa

  156. oksettavaa 6.4.2011 13:35
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Jos Camilla olisit mun äiti, vihaisin sua. Puspus, oma napa paras napa. Hankkikaa lapset sitten kun osaatte olla epäitsekkäitä ja ajatellan lapsen etua.

   Lainaa

  157. Anonyymi-äiti 9.4.2011 0:20
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Itselläni on aivan täydellinen ja kiltti lapsi vaikka poltin osan raskaudesta. Loppu aikana tosissaan tajusin että mitä hemmettiä sitä oikeen tekee kun viattoman lapsen terveyttä pilaa, joten se tupakointi jäi siihen. En siis puhu tupakoivien äitien puolesta, sillä omastanikin mielestä se on vastuutonta tai ainakin ajattelematonta asettaa oma napa lapsen edelle. Onneksi tajusin sen itse ja nyt olen onnellisesti päässyt eroon tupakasta JOKA EI OLLUT EDES VAIKEAA..! Kaikki oli tahdon voimasta kiinni. Ja nyt en puhu mistään 2 vuoden teini röökeilystä vaan ihan 8-vuotta poltin ja viimeiset 5 vuotta maxi askin päivässä. Ja silti pystyin lopettamaan kuin seinään kun niin itse päätin. Joten turhaan ketään mussuttaa, että ei pysty polttamista lopettamaan, kun kaikki on oman pään sisällä.

   Lainaa

  158. Tulos: 0 (2 ääntä)
   http://www.iltalehti.fi/raskausjalapset/2011041113525567_rb.shtml

   Lainaa

  159. Tulos: +17 (23 ääntä)
   huvittavia nämä ''olettehan te kaikki tehneet elämässänne virheitä'' - kommentit. jos jokapäivä, rööki toisensa jälkeen polttaa, ja on niin tyhmä ettei ymmärrä lopettaa vaikka on raskaana, ja sitä joku vielä puolustelee ''virheenä, joita me kaikki teemme'' niin ei tuo kyllä minusta ole enää verrattavissa mihinkään satunnaiseen epäonnistumiseen vaan pelkkään tyhmyyteen :D

   Lainaa

  160. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Lajin jatkuvuuden kannalta olis parasta jos kaikki ihmiset tunkisivat lähimmän nyrkinkokoisen tai isomman esineen perseeseensä ja hyppisivät pupuhypyillä 50kilsaa pohjoiseen..........

   Lainaa

  161. Nurse (ikävä kyllä itsekin tupakoitsija, paitsi raskaana ja alkuun imetyksen aikana) 14.4.2011 12:49
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Siis TOSISSAANKO kiistelette, että onko tupakointi raskauden aikana epäterveellistä vai ei?! Kyllä se on. Puolustelijat taitaa olla tupakoivia teinejä? Ei tupakointi mitenkään välttämättä tee näkyvästi kehitysvammaista, mutta voi aiheuttaa mm. kasvuhäiriöitä, keskittymisvaikeuksia, astmaa ja allergioita. Tietysti on jokaisen oma asia, että polttaako vai ei. Lopettaminen kyllä kannattaa, edes raskauden ja mielellään myös imetyksen ajaksi (jos imetyksen aikana polttaa, niin tupakan jälkeen mielellään väh. 2h imettämättä). Tämä koskee myös mahdollista puolisoa, koska ei se passiivinen tupakointikaan hyväksi ole ja yhdessä on enemmän tahtoa kuin yksin. Jos ei pysty lopettamaan, niin kannattaa ainakin yrittää vähentää. Sekin vaikuttaa. Yleensä lastaan rakastaa, oli hän kuinka vammainen tahansa, mutta kannattaako vammaisuutta itse aiheuttaa?

   Lainaa

  162. voi hyvää päivää 14.4.2011 17:43
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   umppalumppa, ootko oikeesti noin v*tun idiootti?Ja sitä paitsi, kuten sanonta kuuluu ; Poikkeus vahvistaa säännön, eli ei se siitä vaarallista tee jos ootte jotai primuksia luokaltanne ja 2 metrisiä, valoja?

   Lainaa

  163. Tulos: +6 (8 ääntä)
   korjaus toho edelliseen et ei se siitä vaaratonta tee jne.

   Lainaa

  164. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Voi helvetti nyt sentään. Vaikka tupakointi ei AINA aiheuta lapselle vammoja, siihen on aina olemassa riski. Eräällä tuttavallani oli käynyt niin, että synnytyksen jälkeen vauva oli ollut täysin keltainen ja hänen keuhkot olivat alikehittyneet. Muutaman päivän päästä lapsi kuoli sitten niihin vammoihin... Että mietin vaan, että kuka äiti haluaa tahallisesti aiheuttaa lapselleen jotain tuollaista? Omalle keholleen saa tehdä mitä tahtoo, mutta kun on raskaana,on kyseessä kahden ihmisen elämä ja terveys. Kuitenkin jos polttaa, ja tulee raskaaksi, ei tupakointia pidä lopettaa yhdellä rykäyksellä, koska sekin stressaa lasta, vaan se kuuluu lopettaa pikkuhiljaa. En silti todellakaan puolustele raskauden aikana polttamista.

   Lainaa

  165. < pinkki kuva 24.4.2011 10:28
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   meni 30 min lukee ees puolet kommenteista :-D

   Lainaa

  166. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Idiootit

   Lainaa

  167. Tulos: -31 (33 ääntä)
   Ei herranjumala. Kyllä, tupakointi on haitallista sikiölle mutta stressi ja vieroitusoireet mitkä lopettamisessa tulevat voivat olla HENGENVAARALLISIA SIKIÖLLE. Nämä oireet ja stressi saattavat käynnistää ennenaikaisen synnytyksen -> lapsi syntyy keskosena -> saattaa kuolla. Lapsi syntyy ja keuhkot eivät ole vielä kehittyneet -> lapsi kuolee. Lista on todella pitkä. Että mielummin poltin raskausaikani ja synnytin yhä vieläki terveen (nyt 3v) pojan. Huomaa ettei ketään teistä jotka raivoaa täällä tupakoinnista ole synnyttäneet lasta kun ette tajua, mikä pikku kullannupulle on kaikkein parasta =)

   Lainaa

  168. Tulos: +22 (24 ääntä)
   "Huomaa ettei ketään teistä jotka raivoaa täällä tupakoinnista ole synnyttäneet lasta kun ette tajua, mikä pikku kullannupulle on kaikkein parasta =)" Altistuminen tupakansavulleko sitten on kaikkein parasta? Vaikutukset eivät tietenkään näy samantien viitenä lonkerona tai polvisssa riippuvina silminä vaan esimerkiksi lapsen kasvaessa hänen pituuteensa vaikuttaen tai/ja keskittymishäiriöinä (ADHD). Voit vain toivoa, ettei typeryytesi aiheuttanut mitään ongelmia lapsellesi.

   Lainaa

  169. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Ennekuin lasta alkaa ees suunitella, pitäs karsii tuo tupakanpoltto ehdottomasti pois. Ja jos lasta ei ole suunnitteilla, niin vois käyttää sitä ehkäisyä. Mielestäni äidin raskaudenaikaista tupakointia ei voi edes verrata "joihinkin kala- ja äyriäisruokiin" tms. Uskoisin, ettei odottava äiti vedä sitä kalaa naamaansa useita kertoja päivässä päivittäin, toisin kuin tupakoitsija saattaa sauhutella sen topan päivässä.. Järki käteen, kiitos.

   Lainaa

  170. Tulos: +18 (20 ääntä)
   "wdfeg: - ja niinku sanoin onko camilla ainut joka polttaa raskaana?" Maailmassahan ois asiat todella hyvin, jos Camilla ois ainut joka polttaa raskaana. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole, ja maailma on pullollaan näitä päihdeäitejä..

   Lainaa

  171. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Minun äiti poltti ekat 3 ja viimeiset 3 kuukautta odottaessaan minua. Seurauksena keskittymis- ja ylivilkkaushäiriö. Thanks Mom:)! Tällei tietty vielä elää. Pahemminkin olisi voinut käydä.

   Lainaa

  172. Tulos: -2 (14 ääntä)
   Enpä tiedä onko joku jo asiasta maininnut, mutta minulle itselleni neuvolassa sanottiin, että on tietenkin paha jos polttaa raskauden aikana. Mutta stressi tekee sikiölle pahempaa kuin tupakointi. Eli jos stressaa tupakoinnin lopettamista niin kovasti kuin minä itse (tai monet muutkin tuttavani) on siis parempi että polttaa muutaman tupakan /pv kuin stressaa aivan saatanasti. Amen.

   Lainaa

  173. Tulos: -4 (16 ääntä)
   Tiedän montakin odottavaa äitiä, jolle terveydenhoitaja ja neuvolantäti on sanonut, että jos tupakanpoltto tekee todella tiukkaa, ei kannata lopettaa. Vähentää voi ja lopettaa jos se on helppoa. Tupakan polton lopettaminen kuin seinään lisää nimittäin stressiä, ja niinkun joku jo aiemmin sanoi, stressi sitä sikiötä enemmän vahingoittaa kuin se tupakanpoltto.

   Lainaa

  174. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kuten joku jo sanoi että ei kannata pelata venäläistä rulettia lapsensa kanssa. Riski on pieni mutta riski kuitenkin. Sitten noi "rage" kommentit. Yhdessä puhuttiin miten ihmiset on urpoja ja urpojen tilalla oli käytetty sanaa "aivovammainen". Äidilläni oli vakava aivoverenvuoto kun olin 6 vuotias. Edelleenkään monta vuotta myöhemmin vasen käsi, eikä jalka toimi kunnolla. Eli miettikää ennen kuin sanotte esim että kaikki aivovammaiset on urpoja ja kaikki kenen äidit on polttanut ovat kehareita jutut. Ei välttämättä keharia tule, mutta vakavampiakin juttuja saattaa tapahtua (keskenmeno, aivovaurioita (esim. adhd) yms)

   Lainaa

  175. Tulos: +11 (13 ääntä)
   HUOMAUTUS EDELLISEEN KOMMENTTIIN. SAATTAA tulla kehari en sitä sano, mutta kehari voi tulla ilman polttamattakin. Keskenmeno voi tulla polttamattakin, adhd voi tulla polttamattakin. Mutta tupakan poltto LISÄÄ RISKIÄ!

   Lainaa

  176. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Onneksi olen itse niin fiksu etten todellakaan suostu äkistämään haarovälistäni yhtään lisää idiootteja tähän maailmaan.

   Lainaa

  177. Yli öpistö hörhö 8.6.2011 23:43
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   No sehän onkin sen ajan murhe kun lapsella todetaan joku erittäin vaikea kehitysvamma ja tarvitsee koko loppuelämän ajan jatkuvaa hoitoa. Ja sitten kun lääkäri sanoo että tältä olisi vältytty jos äiti ei olisi tupakoinut. Vittu mä en vaan ymmärrä miten nämä nykyteinit (ei kaikki, ei tietenkään, en yleistä) ei ymmärrä/välitä että siitä oikeasti tulee saatana seurauksia, jos ei tule kehitysvammaa niin se pentu saa sen nikotiiniriippuvuuden äidiltä perintönä ja sittenhän se vasta huutaakin. Vois kyllä oikeasti laittaa kaikki täysikäiset johonkin testeihin "onko sinusta äidiksi/isäksi" ja jos ei läpäise niin sitten ei vittu tehdä niitä lapsia ennen kuin kasvetaan henkisesti aikuiseksi. Luoja että mulla palaa pinna näiden teinien kanssa.

   Lainaa

  178. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Mun äiti poltti kun se edotti mua, onneks ei tullu mitään.

   Lainaa

  179. Tulos: +13 (15 ääntä)
   En ole vielä edes 14 vuotta täyttänyt, mutta tiedän jo, ettei tupakka tee sikiölle hyvää.. Siis mitä mutsi vetää, sitä lapsikin saa. Kivat teille, kun teidän lapsenne saavat tupakan myrkyt jo ennen syntymäänsä! (Y) Nomnom. Ja JOS aivot ei nyt ihan toimineet, niin lapsella ja äidillä on yhteinen veronkierto.. ;)

   Lainaa

  180. irti_tupaskasta! 21.6.2011 3:53
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Tunnen kolme nuorta joilla on kehitysvamma sen vuoki että äiti on polttanut raskausaikanaan. Ensimmäisellä on aivovika, kaveri on vajaa jonka vuoksi nyt kaksikymppisenä on varhaiseläkkeellä. Toisella on puhe -ja kuulovika sekä paha karsastus josta näköviat. Kolmas on 70% sokea. Kaikkien äidit ovat varmasti erittäin tyytyväisiä siihen että eivät malttaneet olla polttamatta sitä 9kk. Luulen että joka kerta kun lapsen viat tulevat puheeksi niin sisällä vihlaisee ja pahasti. Aivan syystäkin. Minun puolesta vihlokoot aina kun lapsensa näkevät.

   Lainaa

  181. irti_tupaskasta! 21.6.2011 3:53
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Anteeksi kirjoitusvirheet näin yön pikkutunteina raivon vallitessa.

   Lainaa

  182. Tulos: -15 (23 ääntä)
   Siinä vaiheessa kun tulee raskaaksi ja on polttanut monta vuotta askin about päivässä, niin neuvolasta neuvovat vähentämään, ei lopettamaan! Koska tulevan äidin kroppa on tottunut saamaan nikotiinia,tervaa jne ja jos lopettaa kuin seinään tupakoinnin nostaa se keskenmenonriskiä todella paljon. Itseäni enemmän häiritsevät alkoholiajuovat odottavat äidit, vedotaan siihen että sanottiin että voin sillointällöin juoda lasillisen!!?? Se on pahempaa! se että äiti polttaa odotusaikana ei tarkoita että lapsesta tulee vammainen, ongelmalapsi, adhd-potilas tai mikään seuraava Auvinen. Itselläni tuttuja jotka eivät polttaneet tupakkaa tai juoneet alkoholia mutta silti lapsi syntynyt etuajassa, vikaa sisäelimissä jnejne.. Mistäs löydetään syyllinen näihin? Kun se ei tupakasta johtunut..?? kertokaapas se.

   Lainaa

  183. Tulos: -20 (26 ääntä)
   "Ei minkäänlaista äidinvaistoa tai kypsyyttä kasvattaa lasta eikä laittaa lapsen tarpeet omiensa edelle. Ihan itkettää. Ystäväni äiti poltti raskausaikana, ei ole ihan terävin kynä ja pienikasvuinen. Argh."
   Siis ei jumalauta mitä paskaa. Miten ihmeessä raskausaikana tupakoiminen vaikuttaa siihen laittaako lapsen tarpeet omiensa edelle, saati että ei olisi kypsyyttä kasvattaa lasta?? Kaikessahan kannattaa päteä, mistä itse on täysin epätietoinen. Onko lapsen isäkin epäkypsä kasvattaja jos hän lapsen läsnäollessa polttaa tupakkaa? Tai jos hän polttaa 10 metrin säteellä odottavasta äidistä. Passiivinen tupakointihan se vasta pahasta onkin. Linnoittautukaa ituhipit komeroihin yheksäksi kuukaudeksi kun maailma on niin turvaton paikka. Kasvattakaa ne lapsennekin siellä niin ei altistu pahalle ja turvattomalle maailmalle. Ja varokaa toki lihomasta sillä liikalihavuus raskausaikana ei ole hyvästä. Älkääkä edes yrittäkö lasta jos on pientäkin merkkiä jostain mahdollisesti periytyvästä sairaudesta, tai jos omalla äidillänne on ollut, sehän hyppää usein sukupolven ylitse.

   Lainaa

  184. Tulos: -7 (11 ääntä)
   Ja ennen kuin joku tulee väittämään minua latvalahoksi, niin voin kertoa että minun äitini ei polttanut raskausaikanaan.

   Lainaa

  185. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Tekisitkö sinä näin lapsellesi? Minä en:
   "Istukan kautta sikiön verenkiertoon imeytyvä nikotiini saa aikaan kohdun, istukan ja napaverisuonten supistumisen ja aiheuttaa akuutin hapenpuutteen (hypoksia). Synnytyksessä otetuissa napaverinäytteissä on todettu lapsen veren nikotiinipitoisuuden olevan yhtä suuri tai suurempi kuin äidin veren nikotiinipitoisuuden. Nikotiini on vaarallista myös lapsen hermostolle ja hidastaa hermo- ja aivosolujen jakautumista. Häkä, syanidi ja tupakalle altistuvan sikiön hapenpuute lisäävät nikotiinin aiheuttamien hermostovaurioiden riskiä. Nikotiinin vaikutuksesta sikiön sydämen lyönti kiihtyy ja hengitysliikkeet vähenevät. Häkäkaasun ja nikotiinin ohella tupakansavun syanidi, kadmium ja lyijy ovat suurimmat sikiön kasvuhäiriön aiheuttajat. Syanidi on solumyrkky ja häiritsee solun elintoimintoja. Tupakointi haittaa veren virtausta istukassa ja rajoittaa sikiön ravinnonsaantia. Tupakointi lisää keskosuutta, ja vaikeasti alipainoisista vauvoista 80 prosenttia on tupakoivien äitien lapsia. Alhainen syntymäpaino lisää vastasyntyneen kuolemanriskiä ja kätkytkuolemanvaaraa. Tupakoivien vanhempien vauvoilla on kaksi kertaa enemmän hengitystieinfektioita kuin tupakoimattomien vauvoilla. Äidin raskausaikainen tupakointi kaksinkertaistaa vauvan riskin sairastua astmaan, samoin vauvan vatsakoliikkien ja huulihalkion riski kasvaa."
   Ym. Ym.

   Lainaa

  186. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Jos ei kertakaikkiaan pysty lopettamaan, niin vähentää sitten määrän minimiin ja vaihtaa röökin nikotiinivalmisteisiin. Tällöin myrkyn määrä olisi mahdollisimman vähäinen. Tupakassa kun on nikotiinin lisäksi valtava märää muitakin myrkkyjä.. Tästä päästään siihen, miksi kukaan haluaa tieten tahtoen imeä sellaista paskaa elimistöönsä. Vaikka vaarat tietääkin, ei ilmeisesti ole tiedostanut niiden vakavuutta. Toivotan jokaisen tupakoijan tervetulleeksi katsomaan COPD- tai keuhkosyöpäpotilaan viimeisiä vuosia ja varsinkin niitä vikoja viikkoja. Lycka till ja rööki huuleen!

   Lainaa

  187. Kaabelin pala 23.6.2011 5:49
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   turhaa paskanjauhantaa, kevennetään vähän: http://naurunappula.com/181912/terveydeksi.jpg

   Lainaa

  188. Tulos: -7 (11 ääntä)
   Hehe se on sitten hieno hoitaa adhd kakaraa joka Pakoo ja kusee potkin seiniä ja jolla on nikotiini riippuvuus!!! Tommotteilta huorilta vaan kakarat pois ja hirteen jos haluaa toisen ihmisen elämän pilata.

   Lainaa

  189. Tulos: +3 (5 ääntä)
   En paremmin tiedä mutta edellinen taitaa puhua itsestään esimerkkitapauksena.

   Lainaa

  190. Tulos: +1 (7 ääntä)
   " tiiän ite ne “riskit”, mitä ei oikeest ees ole :———D yhtä suuri riski tupakoimattomal on sairastuu ku tupakoitsijal. karu totuus, älkää aina uskoko kaikkee mitä netis lukee, hihi." facepalm, äly hoi älä jätä...

   Lainaa

  191. kaikenlaista 7.7.2011 21:21
   Tulos: -12 (20 ääntä)
   varmasti jokainen osottava äiti mielessään tietää riskit mitä tupakka voi sikiölle aiheuttaa... mutta että kukaan toisen tupakointiin puuttumaan?? itse poltin myös raskauden aikana, eikä siitä kukaan minua krisoinut... vähensin toki. on jokaisen oma päätös jättääkö odottaessa tupakan pois vaiko ei! terveisin: TERVEEN lapsen äiti

   Lainaa

  192. kaikenlaista 7.7.2011 21:23
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   "Hehe se on sitten hieno hoitaa adhd kakaraa joka Pakoo ja kusee potkin seiniä ja jolla on nikotiini riippuvuus!!! Tommotteilta huorilta vaan kakarat pois ja hirteen jos haluaa toisen ihmisen elämän pilata." 15- vuotias?

   Lainaa

  193. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Njooh, yleensä en feissarimokiin mitään kommentoi mut liitynpäs nyt tähän keskusteluun myöskin.. :D Eli siis, ite en kannata tupakointia enkä ryyppäämistä tai muutakaan haitallisia asioita raskaina olevien naisten keskuudessa, mutta esimerkkinä silti tälläinen tapaus, joka kävi siskolleni. Eli siskoni tuli siis raskaaksi ja asia tuli ilmi vasta melko "myöhäisessä" vaiheessa (en muista tarkkaan kuinka pitkällä raskaus jo oli, mutta melko pitkällä siis), ja tähän asti siskoni oli siis surutta poltellut tupakkaa kun ei raskaudesta tietoinen kerran ollut. No hän sitten kyseli äitiysneuvolassa hoitajalta asiaa että pitäiskös se tupakointi nyt lopettaa kuitenkin, niin hoitaja vastasi että se sikiö kärsii myös niistä äidin vieroitusoireista, eli teki miten päin vaan niin haittaa siitä silti jonkin verran on. Siskoni päätyi sitten siihen että ei lopettanut tupakointia, ja aivan terve ja potra poika sieltä sitten kaikesta huolimatta onneksi syntyikin. :) Itse jos tulisin raskaaksi niin kyllä silti pyrkisin välttämään kaikkea haitallista (tiettyyn rajaan asti) mahdollisimman hyvin. Tupakointia ja ryyppäämistä ei onneksi tarvisi miettiä, kun eivät kuulu harrastuksiin muutenkaan, mutta noin niinkuin muut haitalliset asiat olisivat sitten syynissä vähän tarkemmin. :D Vaikka aika liioitteluksihan nää nykypäivän ohjeistukset on tainneet jo mennä... :P

   Lainaa

  194. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Mielestäni voisi lyödä ihan suosiolla laittomaksi tuon raskaana olevien polttamisen. Toki osa sillonkin polttaisi, mutta olisipahan ainakin selvää, että se ON pahasta lapsen kehitykselle, sekä aivoille, että pituuskasvulle, mukaan lukien lapsen syntyminen nikotiiniriippuvaisena. Kyllä ne jotka polttaa haluaisi yhä polttaisivat, mutta ainakaan eivät ostaisi itse, mehuttelisi sillä facebookissa tai aukoisi päätään niille, joilla niitä aivosoluja vielä on jäänyt jäljelle..

   Lainaa

  195. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Surullista että nykyään nämä pulla-mössö-aivoiset teinit kuvittelevat Ihan Oikeasti että on ok polttaa raskaana :( Itsekkin poltan tupakkaa, mutta en odota vauvaa kylläkään. Täydellistä välinpitämättömyyttä viatonta ihmisen alkua kohtaan. No mutta tämä sama tupakoinnin puolesta puhuva ryhmä on luultavasti niitä jotka sitten vauvan saatuaan valittavat pää hiessä kun lapsi vaan itkee ja itkee, on kiukkuinen jne.. Ja kyllä, tupakointi ON jokaisen oma päätös. Typerä päätös, mutta oma päätös. http://www.pkssk.fi/syn/Raskaus%20ja%20p%C3%A4ihteet.htm

   Lainaa

  196. Tulos: +5 (7 ääntä)
   camilla? http://www.youtube.com/watch?v=sCr7wPDc1gE&feature=channel_video_title elikkä joku ääliö vahinkolastaan odottava kusipää tekee sama kuin tä camilla, tossa ne tekee testin joka osoittaa että sen muxxussa on 6 kertaa enemmän häkää, ku on turvallista. mutta huomaa ton videon naisesta saman kun tästä camillastakin, ei ne lapsistaan välitä

   Lainaa

  197. Tulos: +6 (8 ääntä)
   ja btw toi on typerintä uhota, ettette uskaltais sanoa päin naamaa. ei kukaan ala yhteistietojaan jakamaan, muttei se meinaa ettei tosta valittais päin naamaa. tä kommentti-osio on sitä varten, että voi TITTIDITII: kommentoida. ja uskon että jennakin tota olis ihmetellyt kasvotusten. tä on aika wanha, tuskin kukaan enää ees lukee.

   Lainaa

  198. hah hah ahah 4.8.2011 11:31
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Luulisi rakkaus omaan lapseen ja sille pelkän hyvän toivominen tuntumaan tupakoinnin aika mitättömältä asialta. Mene ja tiedä, itsehän en ole nainen, ehkä uuden elämän luominen on vähemmän tärkeää kun röökaaminen joillekin.

   Lainaa

  199. Mursupursu 4.8.2011 21:35
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Miksi+joit+%C3%A4iti/1135266676980 Tuossa tosi elämän tarina Helsingin Sanomista tältä keväältä, mitä viina odotusaikana aiheuttaa. Miettikää sen luettuanne, mitä tupakka aiheuttaa. Ja sanonpa vain, että nämä tupakan puolustelijat eivät uskaltaisi päin naamaa tulla sanomaan sitä, mitä ovat täällä laukoneet "parempi että lapsi altistuu tupakalle ja hänen solujen kehitys häiriintyy, niin eipähän tule yhtä läskiä kuin Tuksusta".. Ja vielä siitä, että mitä se muille kuuluu jos joku polttaa? No eipä kai kuulukaan, mutta on kohtuutonta tuomita syntymätön lapsi ehkäpä elinikäiseen sairaalakierteeseen. Ja me, kunnolliset, järkevät ja työssäkäyvät veronmaksajathan sen maksamme sitten. Hoidon, avun, tuen.

   Lainaa

  200. eheeheheeee 9.8.2011 12:23
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   "Tuu tänne sanoo!!!11111" Miksi julkaista jotain nettiin, jos siihen ei saisi vastata ilman, että täytyy tulla kotiovelle kertomaan asia? Tupakointi vahingoittaa lasta, mutta on normaalia että nämä teini-ikään jumahtaneet ikipissikset eivät sitä tajua, kun etsivät jonkun tunnin sulhasen ja tekevät lapsen. Itselleni ihan sama, mitä he tekevät. Koomista, että heidän äitinsä poltti ja lapsista tuli tommosia nerouden ilmestymiä. Niin sisko kuin velikin...Ei esiintynyt Kristian edukseen, saati Camilla ja kaveri tuli vain avuksi avautumaan, koska halusi puolustaa Camillaa. Toivottavasti lapsi on kunnossa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: tupakointi, tupakka, raskaus, rööki, kehari