Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sentti venyy ja paukkuu, osa 19

Kaksi asiaa rikkaille, jotka ostatte alennettuja tuotteita.
Sentti venyy ja paukkuu, osa 19

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 83 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Läsnä oleva herukka 4.7.2024 0:17
   Tulos: +845 (887 ääntä)
   Itseäni ärsyttää nämä "punalaput on köyhille" -tyypit Punalaput on hävikin vähentämiseen. Ihan sama kuka ne ostaa.

   Lainaa

  2. Ärsyttävä muovipussi 4.7.2024 0:30
   Tulos: +417 (497 ääntä)
   Miksi punalaputetut tuotteet olisi vain köyhille? Jotkut ovat ”rikkaita” koska säästävät sieltä mistä pystyy, esim ruokaostoksista

   Lainaa

  3. Sinervä käärme 4.7.2024 0:55
   Tulos: +239 (253 ääntä)
   Eeva ei vaan tajua että pakkaukset on hinnoiteltu painosta riippumatta samaksi. Niitä ei tarvitse punnita. Noita valmiiksi hinnoiteltuja tuotteita on muitakin. Painossa voi olla vaihtelua. Itse valitsen lähinnä tuotteen ulkonäön perusteella. Vartijoita ei muuten kiinnosta pätkääkään vaikka Eeva kuinka koittaisi niitä aktivoida käymään kimppuun.

   Lainaa

  4. Attrahoiva majava 4.7.2024 1:12
   Tulos: +124 (132 ääntä)
   Nää valmiiksi pakattujen kiinteähintaisten tuotteiden kilohinnat saattavat kans heitellä aika paljon. Omassa lähikaupassa (ei Suomessa) keksivät lyödä juustoihin reippaan nipputarjouksen ja kiinteät hinnat. Kun siivujen koot vaihtelivat välillä ~80g ja melkein 140g, oli aika vaikeaa olla valitsematta niitä raskaimpia.

   Lainaa

  5. Avaamaton kobra 4.7.2024 2:57
   Tulos: -126 (280 ääntä)
   Punalapputuotteet on varmasti todella tärkeitä pienituloiselle taloudelle. En niitä varakkailta tietenkään kieltäisi, mutta varmasti voi ottaa pannuun jos joku niitä oikein hamstraa vaikkei olisi taloudellisesti sille tarvetta.

   Lainaa

  6. Tulos: +144 (164 ääntä)
   Ärsyttävä muovipussi: Miksi punalaputetut tuotteet olisi vain köyhille? Jotkut ovat ”rikkaita” koska säästävät sieltä mistä pystyy, esim ruokaostoksista
   Hyvä kun laitoit tuon lainausmerkkeihin, jollakulla voi olla mukavasti säästöjä koska hän säästää mistä pystyy, mutta kukaan ei oikeasti rikastu säästämällä elintarvikkeista ja muista elämän välttämättömyyksistä.

   Lainaa

  7. Jalompi jyrsijä 4.7.2024 4:46
   Tulos: +129 (201 ääntä)
   Hannalle tiedoksi, että meillä rikkaillakin löytyy veitsiä. Ja varaa ostaa niitä, jos vaikka sattuu häviämään.

   Lainaa

  8. jukkapalmu 4.7.2024 4:58
   Tulos: -70 (148 ääntä)
   Jos haluat oikeasti säästää mieti mitä et tarvitse oikeasti ollenkaan. Se, että ostaa halvinta ei johda muuhun kuin siihen että syöt aina sitä paskinta tuotetta. Jos on rahat niin vähissä että on hintoja katseltava niin silloin jätä ne turhat pois. Alkoholi, herkut, vessapaperi, talouspaperi jne. Se, että ostaa halvinta olutta säästää 24- packissa vitosen, mutta jos ei osta ollenkaan säästää 30€. Itse olin lonkkaleikkauksessa ja toipumisaikana en kyennyt käyttämään vessapaperia, vaan pesin käsisuihkulla paikat. Siitä jäi ihan tapa, koska aina peseminen on parempi kuin paperilla pyyhkiminen enkä ole nyt kolmeen vuoteen käyttänyt vessapaperia kotona. Juustoissa käytetään valmiiksi viipaloituja, joka on mukavempi jne. eikä ole rahat vähissä. Paljon voi kaupassa muuttaa ilman että se taloudessa tuntuu, mutta ne senttien säästöt ei näy missään.

   Lainaa

  9. Pennitön kolibri 4.7.2024 5:52
   Tulos: -66 (78 ääntä)
   Sinervä käärme: Eeva ei vaan tajua että pakkaukset on hinnoiteltu painosta riippumatta samaksi. Niitä ei tarvitse punnita. Noita valmiiksi hinnoiteltuja tuotteita on muitakin. Painossa voi olla vaihtelua. Itse valitsen lähinnä tuotteen ulkonäön perusteella. Vartijoita ei muuten kiinnosta pätkääkään vaikka Eeva kuinka koittaisi niitä aktivoida käymään kimppuun.
   Jotkut kyllä mutta ei kaikki. Esimerkiksi valmiiksi pakatut 1kg porkkanapussit ei ole kaikki saman painoisia vaan niiden välillä voi olla jopa 200g painoeroa. Hinta kuitenkin molemmissa sama.

   Lainaa

  10. Tulos: +165 (201 ääntä)
   Tuntuu aika ikävältä lukea jonkun puukotusfantasioita viihdesivustolla.

   Lainaa

  11. Painoton patsas 4.7.2024 7:02
   Tulos: +46 (60 ääntä)
   Hannalla on kyllä niin aurinkoinen asenne, että varmaan ihan mielellään se palkitaan jättämällä punalapputuotteet hänelle. Tarvittaessa lainataan rahaa että hänellä varmasti on varaa ostaakin ne kaikki.

   Lainaa

  12. Ujosteleva apina 4.7.2024 7:47
   Tulos: +184 (196 ääntä)
   Ahdistaa, että ei ole edes ensimmäinen kerta, kun näen jonkun vihjailevan väkivallan käytöllä punalaputettujen tuotteiden tapauksessa. Mistä sen rikkauden edes päällepäin näkee? Ja kuka tässä tapauksessa edes on rikas? Kaikki, jotka tienaa enemmän kuin juuri hän? Kaikki, joilla on vähän siistimmät vaatteet sillä kertaa päällä? Epäilen vahvasti, että oikeasti rikasta nämä ei ole koskaan nähneetkään, niitä kun Suomessa on todella vähän.

   Lainaa

  13. Jäätynyt sakaali 4.7.2024 7:57
   Tulos: -1 (51 ääntä)
   Läsnä oleva herukka: Itseäni ärsyttää nämä "punalaput on köyhille" -tyypit Punalaput on hävikin vähentämiseen. Ihan sama kuka ne ostaa.
   Todella monesti olen nähnyt kun "köyhä" ostaa maksuhäiriöoluen sijaan 50e sisäpaistin punalaputettuna. (lue suurella määrällä sarkasmia) tämä siis vain otos lähikaupastani jossa asioin "rikkaana".

   Lainaa

  14. Puuton alpakka 4.7.2024 8:01
   Tulos: +119 (133 ääntä)
   Tiedän useampia "köyhiä", jotka hamstraavat punalapputuotteita. Heillä on pakastin täpötäynnä punalappuja, söisivät niitä varmaan vuoden, vaikka eivät ostaisi yhtään lisää. Sieltä löytyy mm. punalappuisia sisäfileitä. Jos haluaa säästää, ei todellakaan kannata ostaa kalleinta mahdollista, edes alennuksella, varsinkaan jos ei syö sitä. Pilaantuu ne ruuat pakastimessakin joskus.

   Lainaa

  15. Jaettu mäyrä 4.7.2024 8:19
   Tulos: +129 (147 ääntä)
   Jos löydän jotain haluamaani punalaputettuna, niin en todellakaan jätä sitä odottamaan, että joku köyhä ehkä mahdollisesti tulee ostamaan sen. Ehkä köyhällä ei olekaan rahaa siihen punalaputettuun, ja se menee roskiin. Todellakin ostan punalaputettuja ja tunnen tekeväni hyvän työn torjuessani hävikkiä. Ne punalaputetut eivät muuten usein ole edes mitään halvimpia tuotteita. Sillä hinnalla, millä ostaa muutaman paketin punalappuisia eineksiä, voisi ostaa pari kassillista ruoka-aineksia ja tehdä moneksi päiväksi terveellistä ruokaa. Jännä muuten, että ne vegehyllyn punalaputetut eivät kelpaa köyhille. Niitä on aina paljon. Itselleni vege kelpaa kyllä.

   Lainaa

  16. Toj Karin 4.7.2024 8:37
   Tulos: +27 (49 ääntä)
   Jäätynyt sakaali: Todella monesti olen nähnyt kun "köyhä" ostaa maksuhäiriöoluen sijaan 50e sisäpaistin punalaputettuna. (lue suurella määrällä sarkasmia) tämä siis vain otos lähikaupastani jossa asioin "rikkaana".
   Missä se sarkasmi on? Siinäkö että oikeasti et ole kertaakaan nähnyt tuollaista ostotapahtumaa?

   Lainaa

  17. Epäpätevä sotilas 4.7.2024 9:10
   Tulos: -79 (93 ääntä)
   Puuton alpakka: Tiedän useampia "köyhiä", jotka hamstraavat punalapputuotteita. Heillä on pakastin täpötäynnä punalappuja, söisivät niitä varmaan vuoden, vaikka eivät ostaisi yhtään lisää. Sieltä löytyy mm. punalappuisia sisäfileitä. Jos haluaa säästää, ei todellakaan kannata ostaa kalleinta mahdollista, [...]
   Liha säilyy monta vuotta pakkasessa.

   Lainaa

  18. Mainio kivi 4.7.2024 9:11
   Tulos: +49 (63 ääntä)
   Ujosteleva apina: Ahdistaa, että ei ole edes ensimmäinen kerta, kun näen jonkun vihjailevan väkivallan käytöllä punalaputettujen tuotteiden tapauksessa. Mistä sen rikkauden edes päällepäin näkee? Ja kuka tässä tapauksessa edes on rikas? Kaikki, jotka tienaa enemmän kuin juuri hän? Kaikki, joilla on vähän [...]
   Ne joilla on miljoonia paalua ei taida juosta punalappujen perässä. Hyvä jos itse edes käyvät ruokakaupassa. Keräilypalvelua ja kotiinkuljetusta käyttää vähemmän rikkaatkin ja massihenkilöillä ne tilauksetkin tekee todennäköisesti oma palkattu  henkilökunta.

   Lainaa

  19. Lannistava nektariini 4.7.2024 9:18
   Tulos: +62 (78 ääntä)
   Avaamaton kobra: Punalapputuotteet on varmasti todella tärkeitä pienituloiselle taloudelle. En niitä varakkailta tietenkään kieltäisi, mutta varmasti voi ottaa pannuun jos joku niitä oikein hamstraa vaikkei olisi taloudellisesti sille tarvetta.
   Vaikkei olisi tarvetta? Miksi ihmeessä maksaisin samasta tuotteesta korkeamman hinnan ihan huvikseni? Kai nyt jokaisella on tarve ostaa tuotteet halvimmalla hinnalla, jolla niitä myydään, oli rahaa kuinka paljon tahansa.

   Lainaa

  20. Lojaali maahinen 4.7.2024 9:22
   Tulos: +60 (74 ääntä)
   Ujosteleva apina: Ahdistaa, että ei ole edes ensimmäinen kerta, kun näen jonkun vihjailevan väkivallan käytöllä punalaputettujen tuotteiden tapauksessa. Mistä sen rikkauden edes päällepäin näkee? Ja kuka tässä tapauksessa edes on rikas? Kaikki, jotka tienaa enemmän kuin juuri hän? Kaikki, joilla on vähän [...]
   Samaa mietin aina itsekin. En ole ikinä ollut rikas enkä ole edes keskituloinen, mutta käytän siistejä ja suhteellisen laadukkaita vaatteita, joita yleensä löytyy alennusmyynneistä. Kun ei ole lapsia eikä käytä päihteitä ja on luottotiedot kunnossa niin voi ostaa kerralla vähän arvokkaampia vaatekappaleita, varsinkin kun sen perustelee sillä että käytän näitä housuja tai tätä puseroa seuraavat viisi vuotta. Se että jollain on Bossin farkut tai Gantin pusero ei tarkoita yhtään mitään.

   Lainaa

  21. Tulos: -41 (55 ääntä)
   Sinervä käärme: Eeva ei vaan tajua että pakkaukset on hinnoiteltu painosta riippumatta samaksi. Niitä ei tarvitse punnita. Noita valmiiksi hinnoiteltuja tuotteita on muitakin. Painossa voi olla vaihtelua. Itse valitsen lähinnä tuotteen ulkonäön perusteella. Vartijoita ei muuten kiinnosta pätkääkään vaikka Eeva kuinka koittaisi niitä aktivoida käymään kimppuun.
   Ai ihanko? Kukaanhan ei tuota olisi ilman sinun selitystä tajunnut :D

   Lainaa

  22. Keskituloinen 4.7.2024 9:56
   Tulos: -117 (123 ääntä)
   En osta koskaan punalaputettua. Minulla on vara ostaa tuorettakin ruokaa eikä syödä vanhaa homeista paskaa. Ihmetelkää vaa sitten niitteen sairauksienne ja syöpienne kanssa.

   Lainaa

  23. Tahraton kilpikonna 4.7.2024 9:59
   Tulos: +67 (73 ääntä)
   Tuo "eat the rich" voi olla kontekstista riippuen hauska nimenomaan vitsinä."Minulla on veitsi" vie sen astetta pidemmälle jolloin herää kysymys onko kyseessä erittäin synkkä huumori vai ei enää huumori ollenkaan.

   Lainaa

  24. Mehevä vesimeloni 4.7.2024 10:07
   Tulos: +62 (78 ääntä)
   Aika sairas pitää olla uhkaillakseen edes netissä tuntemattomia ihmisillä veitsellä. Tulee turvaton olo, kun miettii mitä kaikkia sekopäitä tälläkin pallolla liikkuu.

   Lainaa

  25. Jaettu mäyrä 4.7.2024 10:23
   Tulos: +72 (74 ääntä)
   Keskituloinen: En osta koskaan punalaputettua. Minulla on vara ostaa tuorettakin ruokaa eikä syödä vanhaa homeista paskaa. Ihmetelkää vaa sitten niitteen sairauksienne ja syöpienne kanssa.
   On minullakin, ja ostankin, ellei tule vastaan hyvää tuotetta alennuksella. Monesti niissä on muuten vielä paljon päiväystä jäljellä, mutta ne myydään halvemmalla pois uusien tuotteiden tieltä.
   Lisäksi, parasta ennen-päiväys ei suinkaan ole se päivämäärä kun tuote muuttuu syömäkelvottomaksi, vaan tosiaan tuote on parhaimmillaan ennen tuota päivämäärää. Ymmärrettävistä syistä tuotteet päivätään niin, etteivät ne ole vielä pahentumassa parasta ennen-päivänä. 
   Kaupoilla ei ole varaa myydä mitään homeista edes alennuksella. Maine kiirisi nopeasti. 

   Lainaa

  26. Kilokalori 4.7.2024 10:34
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Jaettu mäyrä: On minullakin, ja ostankin, ellei tule vastaan hyvää tuotetta alennuksella. Monesti niissä on muuten vielä paljon päiväystä jäljellä, mutta ne myydään halvemmalla pois uusien tuotteiden tieltä. Lisäksi, parasta ennen-päiväys ei suinkaan ole se päivämäärä kun tuote muuttuu syömäkelvottomaksi, vaan tosiaan tuote on [...]
   Paitsi tuore irtopakattu kala kesällä. Niistä ostan aina sen missä on vielä päiväystä. Ostin just Saimaan lohifileitä joissa oli vielä 3pv käyttöaikaa, ja nekin maistui jo lämpimän rantaveden mutakalalta. En olisi halunnut syödä enää 3pv kuluttua.

   Lainaa

  27. Lihava Tiikeri 4.7.2024 10:44
   Tulos: +70 (80 ääntä)
   Todella usein kuulee "Kyllä sun vaatteista näkee, että ei oo tarve ostaa tarjousjauhelihaa". Vaatteet saan yleensä lahjana vanhemmilta, joilla sitä rahaa on, mutta ruokakaupassa maksan ostokset omasta pussista 20€ viikkobudjetilla. Olisi ihan positiivista, jos ihmiset keskittyisivät huolehtimaan omista asioistaan tuntemattomille mussuttamisen sijasta.

   Lainaa

  28. Tulos: +68 (74 ääntä)
   Avaamaton kobra: Punalapputuotteet on varmasti todella tärkeitä pienituloiselle taloudelle. En niitä varakkailta tietenkään kieltäisi, mutta varmasti voi ottaa pannuun jos joku niitä oikein hamstraa vaikkei olisi taloudellisesti sille tarvetta.
   Esim. minä olen varmaan ”rikas” Hannan standardeilla, kun on rivarinpätkä, auto ja lapsilla varaa harrastaa. Nuo kaikki kuitenkin maksavat rahaa, eikä sitä nyt loputtomasti ole, joten todellakin ostan ruokaa tarjouksesta, kun sieltä löytyy sellaista, mitä haluan. 
   Fakta on kuitenkin se, että harvemmin ne punalaputetut tuotteet ovat se absoluuttisesti halvin tapa ruokkia perhe, koska useimmiten ne tuppaavat olemaan jotain lähtöhinnaltaan vähän kalliimpaa tavaraa. 

   Lainaa

  29. It's a deal 4.7.2024 11:10
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Tuohon varallisuuslogiikkaan törmää usein budjettikeskusteluiden kommenteissa. "Jos meillä on kerran tämä määrä rahaa tuohon asiaan, niin meillä pitää olla sama määrä rahaa myös tähän asiaan, jonka itse arvotan korkeammalle." Ei ole, jos rahan käyttää johonkin, samaa rahaa ei voi käyttää muuhun.

   Lainaa

  30. Tulos: +60 (74 ääntä)
   Epäpätevä sotilas: Liha säilyy monta vuotta pakkasessa.
   Mikään liha ei säily vuositolkulla, vuosikin on jo rajoilla riippuen rasva%. Oikeastaan mikään ei säily vuosikausia. 
   Naudanliha, lampaanliha 8-10kk 
   Sianliha, siipikarja 3-6kk
   Jauheliha 1-2kk 
   https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/pakastaminen/

   Lainaa

  31. Itseasiassa 4.7.2024 11:14
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Jaettu mäyrä: Jos löydän jotain haluamaani punalaputettuna, niin en todellakaan jätä sitä odottamaan, että joku köyhä ehkä mahdollisesti tulee ostamaan sen. Ehkä köyhällä ei olekaan rahaa siihen punalaputettuun, ja se menee roskiin. Todellakin ostan punalaputettuja ja tunnen tekeväni hyvän työn torjuessani [...]
   Mä myös ihan tyytyväisenä ostan niitä punalaputettuja vegeruoka. Meillä syödään samoja muutenkin, vaikkei kasvissyöjiä ollakaan. Onpa ravinto monipuolisempaa kuin ainainen sika-nauta (jota tuli koko lapsuus mussutettua 80- ja 90-luvuilla).

   Lainaa

  32. Tulos: -62 (74 ääntä)
   Jaaa mikä on moka siinä, että jollain ei nyt vaan joskus satu olemaan yhtäkään kokonaista euroa? >:( Oikeesti. Miten eroaa siitä, että jollain on 1000 €, ja jollain vain 600?

   Lainaa

  33. Tulos: +36 (56 ääntä)
   Jaettu mäyrä: Jos löydän jotain haluamaani punalaputettuna, niin en todellakaan jätä sitä odottamaan, että joku köyhä ehkä mahdollisesti tulee ostamaan sen. Ehkä köyhällä ei olekaan rahaa siihen punalaputettuun, ja se menee roskiin. Todellakin ostan punalaputettuja ja tunnen tekeväni hyvän työn torjuessani [...]
     Joo, itse olen ihan siten toimeentuleva, että on varaa ostaa ruokaa, ja todellakin ostan punalaputettua. Jos ostoslistassa lukee vaikkapa *hummus*, ja huomaan että kappas, tuossahan on punalaputettu, niin sen otan. Jos voileivänpäällistä on vailla, niin metrijuusto on _silti_ halvempaa, oli punalaputettua tai ei, mutta minä nyt halusin hummuksen ja kauppias siitä eroon, joten intressimme kohtasivat.
     Punalaputettuna näkee myös evästä, jonka hyllyyn jäämisen syynä on ihan ilmeinen liian kallis hinta -en ole mikään "köyhien pitää aina keittää omat ruokansa kaalista ja perunasta, vaikka tekisivät kolmea vuoroa" -natsi, kyllä einestä saa joskus tarvita. Mutta jos uusi ravintolakokin nimellä myytävä annos, 400 gr, oli ensin 20 E ja nyt laputettuna 17, niin älyttömän kallis se on silti.
     Todellakin ihmetyttävät nämä "köyhät" -yleensä en syyllistä varattomuudesta ihmistä itseään, koska kaikenlaista voi sattua mille ei itse voi mitään. Mutta tulee mieleen, onko jostakusta tosiaan tullut köyhä ihan siksi, etteivät ymmärrä, että kallis 30% alennuksella on edelleen aika kallis, edullinen ilman punalappua on silti edullinen, ja kaiken ratkaisee lopullinen hinta. Ja monet märisevät kun ei ole köyhällä varaa syödä lihaa joka päivä joten pakko hamstrata niitä punalappukyljyksiä pakastin täyteen -ei ole planeetan eikä oman terveyden kannalta _kenelläkään_ varaa syödä kyljystä joka päivä, punalapulla tai ei.
     Edullisimmin pääsee kun jättää kaiken sen ostamatta mitä ei tarvita, oli sitten vaikka minkä värinen lappu, ja ostaa mahdollisimman edullisesti sen, mitä tarvitaan, niin paljon kuin tarvitaan. Voin antaa anteeksi jos punalapusta inspiroituu- "kas, ylikypsät avokadot tosi halvalla, yleensä niitä saa viikkotolkulla kypsytellä ja esikypsä on susikallista, nyt teen guacamolen" -mutta jos on pakastimet täynnä turhaa sisäfilepihviä, niin saa kyllä köyhyydestään syyttää omaa laskukyvyttömyyttään, ainakin siltä osin.
     (Eikä näitä tarvitsisi kenenkään hamstrata, jos kukin ostaisi tarpeeseen eikä punalaput silimissä kiiluen ostaisi lappuja omaan kylmiöönsä pilaantumaan). 

   Lainaa

  34. Tulos: +43 (49 ääntä)
   Kyllä ärsyttää tuollaiset Eevan ja Hannan kaltaiset ihmiset vaikka en itse mikään varsinaisesti rikas olekaan. Kauppa myy tuotteen ja ostaja maksaa sen hinnan. Siinä kaikki. Ei siinä ole merkitystä onko asiakas rikos vai köyhä. Ei ole mikään rikos ostaa halpoja tuotteita vaikka olisi varaa kalliimpiin. Sen sijaan ihmisten julkinen uhkailu veitsellä täyttää kai jonkinlaisen rikoksen kriteerit.

   Lainaa

  35. Tulos: +20 (26 ääntä)
   "Rikas vai köyhä", ei "rikos vai köyhä". Pahuksen typot.

   Lainaa

  36. Esteetön maito 4.7.2024 13:01
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Unis: Mikään liha ei säily vuositolkulla, vuosikin on jo rajoilla riippuen rasva%. Oikeastaan mikään ei säily vuosikausia.  Naudanliha, lampaanliha 8-10kk Sianliha, siipikarja 3-6kkJauheliha 1-2kk  martat.fi/ruoka/sailonta/pakastaminen
   Niin ja tuohan on siis jos se liha on pakastettu tuoreena, alelapputavara ei kestä yhtä kauan.

   Lainaa

  37. Tulos: +31 (41 ääntä)
   Lojaali maahinen: Samaa mietin aina itsekin. En ole ikinä ollut rikas enkä ole edes keskituloinen, mutta käytän siistejä ja suhteellisen laadukkaita vaatteita, joita yleensä löytyy alennusmyynneistä. Kun ei ole lapsia eikä käytä päihteitä ja on luottotiedot kunnossa niin voi ostaa kerralla vähän arvokkaampia vaatekappaleita, varsinkin [...]
   Mä elän käytännössä sossuntuilla mutta omaan, taivaan kiitos, kohtuullisen turvaverkoston niin en näytä niin luuserilta mitä oikeasti olen. Voisin hyvin kuvitella että kun mä kerrankin jätän yhden kaljalavan ostamatta ja pistän sen fyrkan punalaputettuun läskiin niin tuo tyyppä kelaa jotta minä rikas sika vien leipää hänen suustaan ihan kiusallani. Ja taas kerran toistan itseäni mutta oikeasti rikkaista ihmisistä ei välttämättä näe sitä päällepäin. Tietty joo näkyyhän se onko ehjät vai rikkinäiset pläägät mutta kaikki ei käyttäydy riikinkukkona vaikka lompakko kestäisi ja taas moni köyhä pistää rahansa ja ottaa velkaakin saadakseen habituksen tyyliin beverlyhillssin biaats "tosi"-tv tähti. Eli verokortti tai tiliote mukaan tai jää laputetut tuotteet kauppaan?

   Lainaa

  38. Kokematon kettu 4.7.2024 13:29
   Tulos: +7 (25 ääntä)
   Ärsyttävä muovipussi: Miksi punalaputetut tuotteet olisi vain köyhille? Jotkut ovat ”rikkaita” koska säästävät sieltä mistä pystyy, esim ruokaostoksista
   Höpö höpö. Tuolla konstilla ei kukaan rikastu.

   Lainaa

  39. Konsonoiva mandariini 4.7.2024 15:56
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Puuton alpakka: Tiedän useampia "köyhiä", jotka hamstraavat punalapputuotteita. Heillä on pakastin täpötäynnä punalappuja, söisivät niitä varmaan vuoden, vaikka eivät ostaisi yhtään lisää. Sieltä löytyy mm. punalappuisia sisäfileitä. Jos haluaa säästää, ei todellakaan kannata ostaa kalleinta mahdollista, [...]
   Liha säilyy ehkä tuurilla muutaman kuukauden hyvänä pakastimessa, jos ei ole kovin rasvaista, jolloin säilyy huonommin. Aivan järjetöntä hamstrata. Tiedän monia vanhuksia, jotka kyllä tekee niin, vaikkei tarvitsisi.

   Lainaa

  40. Varpaaton hylje 4.7.2024 17:41
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Tuo kaikesta tinkiminen on juuri se syy miksen enää vain jaksa näitä kirppari/tori.fi juttuja. Lahjoitan nykyään Hopeen kaikki sellaiset hyväkuntoiset ja pidettävät vaatteet jotka eivät enää sovi. Ihmiset on nykyään idiootteja. Nyt pyydän anteeksi kakilta niiltä jotka tunnistavat itsensä tästä. Tai v***t pyydä. Menisivät itseensä.

   Lainaa

  41. Kuivattu lokki 4.7.2024 17:45
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Itse olen suht köyhä mutta kyllä mielestäni kuka vaan saa ostaa punalaputettuja tuotteita. Sitä en arvosta, jos joku hamstraa jo paljon ennen klo 20 (tai mitkä ajat missäkin kaupoissa) kaikki punalaput mitkä löytää ettei ollenkaan mieti sitä että tarvitseeko tosiaan tai ehtiikö käyttämään ennen huonoksi menoa. En onneksi ole nähnyt paljon tällaista enkä tietenkään voi arvostella, koska ei ihmisistä näe päälle päin, millainen tilanne on.

   Lainaa

  42. Puuton alpakka 4.7.2024 17:59
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   Epäpätevä sotilas: Liha säilyy monta vuotta pakkasessa.
   Jos oletetaan, että virheellinen väitteesi pitäisi paikkansa, niin mikä on sinun mielestäsi järkevä aika hamstrata punalappuista ruokaa pakastimeen? Vuosi? Kaksi vuotta?Jos haluaisi elää pelkillä punalapputuotteilla, niin sanoisin, että ehkä kaksi viikkoa on mielestäni sellainen järkevä aika, mikäli löytää jotain harvinaisempaa. Kun puhutaan jokapäiväisistä kanoista ja jauhelihoista, niitä saa alennettuna vähintäänkin viikoittain, joten pidemmille hamstrauksille ei ole tarvetta. Jos käy kaupassa vain kerran viikossa tai harvemmin, ymmärrän HiEMAN pidemmän pakastamisajan.

   Lainaa

  43. Työssä käyvä patsas 4.7.2024 18:02
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Kokematon kettu: Höpö höpö. Tuolla konstilla ei kukaan rikastu.
   Siellä oli ”esimerkiksi”. Pointti oli kaikesta sellaisesta säästäminen mistä voi ja sitä on paljon, tuo yhtenä esimerkkinä.

   Lainaa

  44. Tulos: -42 (50 ääntä)
   Kaaleppi: Jaaa mikä on moka siinä, että jollain ei nyt vaan joskus satu olemaan yhtäkään kokonaista euroa? >:( Oikeesti. Miten eroaa siitä, että jollain on 1000 €, ja jollain vain 600?
   Kiitos miinuksista. Kertoo kyllä hyvin asenteista. Ja myyjä myy eurolla (=ilmaiseksi), mutta miettii vievänsä kierrätykseen kun joku tarjoaa 60 senttiä. Selkee. Ja sitten ostajalle naureskellaan. Vau, tosi kypsän keskiluokkaista.

   Lainaa

  45. Talviasuttava kettu 4.7.2024 22:33
   Tulos: +16 (24 ääntä)
   Kokematon kettu: Höpö höpö. Tuolla konstilla ei kukaan rikastu.
   Ei varmaan rikastukaan siinä mielessä mitä rikkaalla yleensä tarkoitetaan. Sen sijaan sellaiseksi rikkaaksi, joilla ei persaukisten mielestä ole tarvetta ja oikeutta ostaa punalaputettua, voi ihan hyvin tulla säästämällä ruuasta.

   Lainaa

  46. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Lojaali maahinen: Samaa mietin aina itsekin. En ole ikinä ollut rikas enkä ole edes keskituloinen, mutta käytän siistejä ja suhteellisen laadukkaita vaatteita, joita yleensä löytyy alennusmyynneistä. Kun ei ole lapsia eikä käytä päihteitä ja on luottotiedot kunnossa niin voi ostaa kerralla vähän arvokkaampia vaatekappaleita, varsinkin [...]
   Puhumattakaan siitä, että kirpparit pursuaa nykyään kerran-pari käytettyjä vaatteita, joten jos merkillä ei ole väliä, kirpparikamallakin on helppo pukeutua siististi. Ainakin naistenvaatteiden osalta, miesten tarjontaan ei ole niin tullut kiinnitettyä huomiota.

   Lainaa

  47. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Kaaleppi: Kiitos miinuksista. Kertoo kyllä hyvin asenteista. Ja myyjä myy eurolla (=ilmaiseksi), mutta miettii vievänsä kierrätykseen kun joku tarjoaa 60 senttiä. Selkee. Ja sitten ostajalle naureskellaan. Vau, tosi kypsän keskiluokkaista.
   No voi itku, miinuksia tuli, koita kestää.
   Kato kun siinä oli se homma, että jos sulla on rahaa vaatesettiin, ne ei varmastikaan ole sun viimeiset rahat. Ruokaa ei ole, mutta ostanpa tuon lastenvaatteen viimeisillä senteillä?
   Myyjä ihmettelee, miksi niinkin pienestä summasta kuin 1€ pitää vielä tingata, ja toteaa, et ois vaan helpompaa jos ei näkis kaikkea sitä vaivaa euron takia vaan veis vaan jatkossa vaatteet kierrätykseen.
   Auttoko?

   Lainaa

  48. Tarjoiltu pähkinä 5.7.2024 14:55
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Avaamaton kobra: Punalapputuotteet on varmasti todella tärkeitä pienituloiselle taloudelle. En niitä varakkailta tietenkään kieltäisi, mutta varmasti voi ottaa pannuun jos joku niitä oikein hamstraa vaikkei olisi taloudellisesti sille tarvetta.
   No mites keskituloiset?? Meilläkin on joskus hankalia aikoja.

   Lainaa

  49. Karvas pomelo 5.7.2024 16:15
   Tulos: +4 (20 ääntä)
   Kivi:   Joo, itse olen ihan siten toimeentuleva, että on varaa ostaa ruokaa, ja todellakin ostan punalaputettua. Jos ostoslistassa lukee vaikkapa *hummus*, ja huomaan että kappas, tuossahan on punalaputettu, niin sen otan. Jos voileivänpäällistä on vailla, niin metrijuusto on _silti_ halvempaa, oli punalaputettua tai ei, [...]
   Sulla ei oikein laskupää toimi. 20€ sapuskasta -30% olis 14€. Ja ilta-alessa (-60%) sen hinta on 8€. Jos välttämättä tommosen erikoisannoksen haluaa, niin kyllä siinä säästää. Ja mikä 400g.annos kaupassa noin paljon maksaa?

   Lainaa

  50. Narusta roikkuva rikas 5.7.2024 23:47
   Tulos: +9 (25 ääntä)
   Muistuttaisin, että keskiluokan valtaan äänestämä äärioikeistohallitus, kannattajineen on jo yli vuoden ajan avoimesti ilakoinut kaikella sillä rakenteellisella väkivallalla, jota se kohdistaa heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin. Täytyy olla melkoinen sosiopaatti, jos kykenee sivuuttamaan tämän kokonaan ja sen sijaan kitisee nettimeemistä, jossa muistutetaan, että leikkaamiseen soveltuvaa välineistöä löytyy myös muilta.

   Lainaa

  51. Intiimi peura 6.7.2024 9:01
   Tulos: -12 (20 ääntä)
   Olisin myynyt 60 sentillä. Eihän sen pitänyt olla suuri summa, niin miksipäs ei.

   Lainaa

  52. Jalostettu vesimeloni 6.7.2024 9:12
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Vihanneksia pakanneena tiedon, että pussissa tai rasiassa on oltava vähintään ilmoitettu määrä tuotetta, Koska kasvikset on isolta osin vettä, on pakkauksiin pakattava enemmän kuin ilmoitettu määrä ns. haihtumisvaraa. Ja koska kasvikset eivät ole standardikokoisia pakkauksiin syntyy painoeroja.

   Lainaa

  53. Pelokas järvisieni 6.7.2024 17:32
   Tulos: -20 (26 ääntä)
   Narusta roikkuva rikas: Muistuttaisin, että keskiluokan valtaan äänestämä äärioikeistohallitus, kannattajineen on jo yli vuoden ajan avoimesti ilakoinut kaikella sillä rakenteellisella väkivallalla, jota se kohdistaa heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin. Täytyy olla melkoinen sosiopaatti, jos kykenee sivuuttamaan [...]
   Keskiluokkakin kyllästyy jossain vaiheessa niihin vasemmiston jatkuviin veronkorotuksiin. Muistuttaisin myös, että edes eduskunnassa ei ole yhtään äärioikeistopuoluetta niin miten meillä voisi olla äärioikeistohallitus?

   Lainaa

  54. Itsesiliävä pohatta 7.7.2024 11:13
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Pelokas järvisieni: Keskiluokkakin kyllästyy jossain vaiheessa niihin vasemmiston jatkuviin veronkorotuksiin. Muistuttaisin myös, että edes eduskunnassa ei ole yhtään äärioikeistopuoluetta niin miten meillä voisi olla äärioikeistohallitus?
   Ai se on vasemmisto, mikä niitä veroja nostelee? Oppositiosta käsin, ihan tosta noin vaan? Sen verran harhaista kommentointia, että taitaa olla persu siellä kirjoittelemassa?

   Lainaa

  55. Tulikuuma pomelo 7.7.2024 12:56
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Pelokas järvisieni: Keskiluokkakin kyllästyy jossain vaiheessa niihin vasemmiston jatkuviin veronkorotuksiin. Muistuttaisin myös, että edes eduskunnassa ei ole yhtään äärioikeistopuoluetta niin miten meillä voisi olla äärioikeistohallitus?
   Persut on äärioikeistoa. Ja heidän tyylistä politiikkaa tekevät, Orpo on vain aisankannattaja koska viimein pääsivät leikkaamaan ja vain tällä kokoonpanolla se on mahdollista. Siksi pitää kynsin hampain kiinni ja suvaitsee Rydmaneja ja natsahtamisia. Käytännössä siis Purran hallitus.

   Lainaa

  56. Pelokas järvisieni 7.7.2024 23:27
   Tulos: -16 (16 ääntä)
   Itsesiliävä pohatta: Ai se on vasemmisto, mikä niitä veroja nostelee? Oppositiosta käsin, ihan tosta noin vaan? Sen verran harhaista kommentointia, että taitaa olla persu siellä kirjoittelemassa?
   Niin et ilmeisesti ymmärtänyt, että aina vasemmiston hallituskaudella veroja korotetaan varsinkin keskituloisilta. Nykyinen hallitus laskee tuloveroa keskituloisilta. Eikä ole mikään persu täällä kirjoittelemassa vaan ihan kokoomuslainen.

   Lainaa

  57. Pelokas järvisieni 7.7.2024 23:33
   Tulos: -15 (21 ääntä)
   Tulikuuma pomelo: Persut on äärioikeistoa. Ja heidän tyylistä politiikkaa tekevät, Orpo on vain aisankannattaja koska viimein pääsivät leikkaamaan ja vain tällä kokoonpanolla se on mahdollista. Siksi pitää kynsin hampain kiinni ja suvaitsee Rydmaneja ja natsahtamisia. Käytännössä siis Purran hallitus.
   Tulikuuma pomelo: Persut on äärioikeistoa. Ja heidän tyylistä politiikkaa tekevät, Orpo on vain aisankannattaja koska viimein pääsivät leikkaamaan ja vain tällä kokoonpanolla se on mahdollista. Siksi pitää kynsin hampain kiinni ja suvaitsee Rydmaneja ja natsahtamisia. Käytännössä siis Purran hallitus.
   Olet selkeästi ymmärtänyt väärin mitä äärioikeisto tarkoittaa. Äärioikeisto vastustaa demokratiaa ja monipuoluejärjestelmää ja suhtautuu hyvin sallivasti väkivaltaan. Miten persut siis on mielestäsi äärioikeistoa? Jännästi myös laitaoikeiston mielenosoituksissa osataan käyttäytyä ja toimia lakien mukaan, toisin kuin vasemmiston mielenosoituksissa joissa hajotetaan paikkoja ja istutaan ajoväylillä.

   Lainaa

  58. Neuvoton laama 8.7.2024 8:55
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Karvas pomelo: Sulla ei oikein laskupää toimi. 20€ sapuskasta -30% olis 14€. Ja ilta-alessa (-60%) sen hinta on 8€. Jos välttämättä tommosen erikoisannoksen haluaa, niin kyllä siinä säästää. Ja mikä 400g.annos kaupassa noin paljon maksaa?
   Kivi asuu ulkomailla ja oletan hänen kertoneen esimerkkinsä sieltä.

   Lainaa

  59. Virkku kesyaasi 8.7.2024 9:02
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Pelokas järvisieni: Niin et ilmeisesti ymmärtänyt, että aina vasemmiston hallituskaudella veroja korotetaan varsinkin keskituloisilta. Nykyinen hallitus laskee tuloveroa keskituloisilta. Eikä ole mikään persu täällä kirjoittelemassa vaan ihan kokoomuslainen.
   Kokoomuslainen, eli todellisuudessa persu, mutta kokoomuksen äänestäjä, koska ei kehtaa äänestää persuja ja jolle verotus tarkoittaa vain tuloveroa, koska ei muuta ymmärrä. Todellisuudessa taas: - Maapohjan kiinteistöverotus kiristyy - Yli 5,5 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävien viinien ja muiden käymisteitse valmistettujen juomien alkoholiveroa ehdotetaan korotettavaksi keskimäärin noin 8,3 prosentilla. Välituotteiden veroa korotettaisiin keskimäärin noin 12,7 prosentilla. Viinojen, muiden väkevien juomien, long drink -juomien ja muiden etyylialkoholipohjaisten juomasekoitusten veroa korotettaisiin keskimäärin 8,8 prosentilla - Tupakkaverosta annettuun lakiin ehdotetaan lisättäväksi uusi savuttomien nikotiinituotteiden tuoteryhmä. Tämä ryhmä kattaisi markkinoilla olevat niin sanotut nikotiinipussit. Näille tuotteille asetettaisiin sekä yksikkövero että vähittäismyyntihintaan perustuvaa arvovero. Lisäksi säädettäisiin vähimmäisverosta. Tupakkaveron määrä olisi esimerkiksi 12 gramman nikotiinipussirasialta noin 2 euroa. - Henkilöasiakkaiden verotuksessa esimerkiksi työmatkakulujen vähennys muuttuu. Vähennys pienenee vuonna 2024, koska omavastuun raja nousee 750 eurosta 900 euroon ja tilapäiset korotukset jäävät pois. - Verojen viivästyskorot ja hyvityskorko nousevat vuonna 2024. - Kansainvälisille konserneille merkittävä muutos on minimiverotuksen voimaantulo [...] Uusi vero nostaa matalasti verotettujen konserniyksiköiden verotason 15 prosenttiin. - Hallitus päätti kehysriihessään korottaa yleistä arvonlisäveroa 25,5 prosenttiin nykyisestä 24 prosentista. - Makeisten ja suklaan arvonlisäveroa nostetaan 14 prosentista 25,5 prosenttiin. Voi niitä vasemmistolaisia kun niitä veroja vaan nostelevat.

   Lainaa

  60. Pelokas järvisieni 8.7.2024 14:14
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Virkku kesyaasi: Kokoomuslainen, eli todellisuudessa persu, mutta kokoomuksen äänestäjä, koska ei kehtaa äänestää persuja ja jolle verotus tarkoittaa vain tuloveroa, koska ei muuta ymmärrä. Todellisuudessa taas: - Maapohjan kiinteistöverotus kiristyy - Yli 5,5 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävien viinien ja muiden käymisteitse [...]
   Nuo on hyviä veronkorotuksia ja aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa, myös valtiovarainministeriön mielestä, toisin kuin vaikkapa ansiotuloverojen tai pääomatuloverojen nosto. Nykyinen hallitus päinvastoin laskee ansiotuloverotusta.
   Kieltämättä persut on kokoomukselle paljon mieluisampi hallituskumppani kuin SDP. SDP:n kanssa ei olisi ikinä saatu läpi nykyisiä leikkauksia. Persuista ei ole kokoomukselle muuta haittaa kuin, että haluavat rajoittaa työperäistä maahanmuuttoa.

   Lainaa

  61. Kranttu ilonpilaaja 8.7.2024 18:18
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Pelokas järvisieni: Nuo on hyviä veronkorotuksia ja aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa, myös valtiovarainministeriön mielestä, toisin kuin vaikkapa ansiotuloverojen tai pääomatuloverojen nosto. Nykyinen hallitus päinvastoin laskee ansiotuloverotusta. Kieltämättä persut on kokoomukselle paljon mieluisampi hallituskumppani kuin SDP. [...]
   Heh heh. Vai että HYVIÄ veronkorotuksia :) Tuo oli oikeasti jo aika huono veto. Veronkorotukset vassareiden järjestämänä = hyi hyi, väärin sammutettu. Veronkorotukset nykyhallituksen järjestämänä = hyviä veronkorotuksia, lisää näitä. Kai nyt sentään sen ymmärrät että se on parhaimmillankin nollasummapeli, kun tuloveroa "alennetaan" mutta käytännössä kaikki, mihin sen alennuksen käytät, maksaakin enemmän kuin aiemmin. Kunhan tuo 10% ALV nousee siihen 14%, niin nollasummapeli jää enää haaveeksi ja todellisuudessa sulla on vähemmän rahaa kuin aiemmin. Mutta sehän on vissiin "parempaa rahaa" ja pienempikin summa riittää, kun se on antanut epäsuorasti nykyhallitus. Ja tässä ei ole vielä edes huomioitu sitä, mitä nuo tekee valtiontaloudelle isommassa mittakaavassa. Fazerhan laittoikin jo yhden uuden tehtaan rakentamisen jäihin toistaiseksi. Mutta se on varmaankin vassareiden vika.

   Lainaa

  62. Pelokas järvisieni 8.7.2024 19:45
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Kranttu ilonpilaaja: Heh heh. Vai että HYVIÄ veronkorotuksia 😊 Tuo oli oikeasti jo aika huono veto. Veronkorotukset vassareiden järjestämänä = hyi hyi, väärin sammutettu. Veronkorotukset nykyhallituksen järjestämänä = hyviä veronkorotuksia, lisää näitä. Kai nyt sentään sen ymmärrät että se on parhaimmillankin nollasummapeli, kun [...]
   Ei se ole mitään nollasummapeliä, kun totuus on että kokonaisveroaste laskee merkittävästi tällä hallituskaudella. Tätä ei toki vassarin talousosaamisella ymmärrä, että mitä se edes tarkoittaa.
   Oletko tutustunut SDP:n vaihtoehtobudjettiin? Sen mukaan veroja kerättäisiin lähes miljardilla enemmän kuin mitä hallitus tekee.

   Lainaa

  63. Gaius Baltar 8.7.2024 19:57
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Avaamaton kobra: Punalapputuotteet on varmasti todella tärkeitä pienituloiselle taloudelle. En niitä varakkailta tietenkään kieltäisi, mutta varmasti voi ottaa pannuun jos joku niitä oikein hamstraa vaikkei olisi taloudellisesti sille tarvetta.
   Punalapputuotteet eivät ole mikään itseisarvo, ei niitä kaikista kaupoista löydy, erityisesti niistä joissa tunnetaan logistiikka ja menekki. Eli ei ne ole siellä köyhiä varten vaan hävikin minimointiin. Yleensä varakkaat ihmiset ovat fiksuja, ja fiksut ostavat punalappuja.

   Lainaa

  64. Älytön pingviini 8.7.2024 21:29
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Pelokas järvisieni: Nuo on hyviä veronkorotuksia ja aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa, myös valtiovarainministeriön mielestä, toisin kuin vaikkapa ansiotuloverojen tai pääomatuloverojen nosto. Nykyinen hallitus päinvastoin laskee ansiotuloverotusta. Kieltämättä persut on kokoomukselle paljon mieluisampi hallituskumppani kuin SDP. [...]
   Niin ja mitä nyt natsahtavat aina välissä.

   Lainaa

  65. Korrekti piimä 8.7.2024 21:35
   Tulos: -10 (14 ääntä)
   Kranttu ilonpilaaja: Heh heh. Vai että HYVIÄ veronkorotuksia 😊 Tuo oli oikeasti jo aika huono veto. Veronkorotukset vassareiden järjestämänä = hyi hyi, väärin sammutettu. Veronkorotukset nykyhallituksen järjestämänä = hyviä veronkorotuksia, lisää näitä. Kai nyt sentään sen ymmärrät että se on parhaimmillankin nollasummapeli, kun [...]
   Ei, nej. Kun alvia nostetaan, voi vähentää kulutusta ja säästää. Kun tulovero nousee, rahat menevät automaattisesti Li Anderssonin taskuun. Pidän rahat mieluummin itse. Kiitos.

   Lainaa

  66. Odottava puhveli 8.7.2024 21:56
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Korrekti piimä: Ei, nej. Kun alvia nostetaan, voi vähentää kulutusta ja säästää. Kun tulovero nousee, rahat menevät automaattisesti Li Anderssonin taskuun. Pidän rahat mieluummin itse. Kiitos.
   Juurikin näin. Tähän voisi myös lisätä, että tuloveron nostaminen vaikuttaa työllisyyteen negatiivisesti, kun taas alvin korotuksella tälläistä vaikutusta ei juurikaan ole.

   Lainaa

  67. Sateeton sakaali 9.7.2024 1:16
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Ainakin meilläpäin on muuten ruoka huomattavasti vähentynyt ruoka-avusta, sen jälkeen kun yleistyi nämä punalapputuotteet.

   Lainaa

  68. Pelokas järvisieni 9.7.2024 4:49
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Älytön pingviini: Niin ja mitä nyt natsahtavat aina välissä.
   Tuo satunnainen natsahtaminen on vielä jotenkin siedettävissä verrattuna vasemmiston avoimeen putinismiin.

   Lainaa

  69. Tahaton kultakala 9.7.2024 6:04
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Korrekti piimä: Ei, nej. Kun alvia nostetaan, voi vähentää kulutusta ja säästää. Kun tulovero nousee, rahat menevät automaattisesti Li Anderssonin taskuun. Pidän rahat mieluummin itse. Kiitos.
   Kun alvia nostetaan, sinun on PAKKO vähentää kulutusta, mutta ei siitä mitään säästöön jää, koska kaikki hankintasi maksavat enemmän.

   Lainaa

  70. Luvaton kauris 9.7.2024 6:07
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Pelokas järvisieni: Ei se ole mitään nollasummapeliä, kun totuus on että kokonaisveroaste laskee merkittävästi tällä hallituskaudella. Tätä ei toki vassarin talousosaamisella ymmärrä, että mitä se edes tarkoittaa. Oletko tutustunut SDP:n vaihtoehtobudjettiin? Sen mukaan veroja kerättäisiin lähes miljardilla enemmän kuin mitä hallitus tekee.
   Kokonaisveroaste on laskenut paria viime vuotta lukuunottamatta jo useiden vuosien ajan. Oliko muuta pointtia?

   Lainaa

  71. Pelokas järvisieni 9.7.2024 13:32
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Luvaton kauris: Kokonaisveroaste on laskenut paria viime vuotta lukuunottamatta jo useiden vuosien ajan. Oliko muuta pointtia?
   Se pointti, että se laskee paljon enemmän nykyisen hallituksen ansiosta.

   Lainaa

  72. Raksu herkkuruoka 9.7.2024 14:35
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Tahaton kultakala: Kun alvia nostetaan, sinun on PAKKO vähentää kulutusta, mutta ei siitä mitään säästöön jää, koska kaikki hankintasi maksavat enemmän.
   Miksi kulutusta on pakko vähentää, jos alvia nostetaan? Samalla tavalla voi jatkaa kulutusta, mutta säästöön jää vaan vähän vähemmän. Kun alvia nostetaan niin voit itse valita vähennätkö kulutusta vai säästätkö vähemmän. Kun tuloveroa nostetaan samaa valintaa ei voi tehdä.

   Lainaa

  73. Kiinnostava öykkäri 9.7.2024 15:54
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Esteetön maito: Niin ja tuohan on siis jos se liha on pakastettu tuoreena, alelapputavara ei kestä yhtä kauan.
   Aika surullista tajuta näistä keskusteluista, että kun nuo punalaput on tosiaan ruokahävikkiä vastaan, niin kyllä varmaan ruokahävikkiin menee sitten paljon kuitenkin kun on ehtinyt ensin pilaantua hamstereiden pakastimissa :/

   Lainaa

  74. Kipeä maksamato 9.7.2024 20:05
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Raksu herkkuruoka: Miksi kulutusta on pakko vähentää, jos alvia nostetaan? Samalla tavalla voi jatkaa kulutusta, mutta säästöön jää vaan vähän vähemmän. Kun alvia nostetaan niin voit itse valita vähennätkö kulutusta vai säästätkö vähemmän. Kun tuloveroa nostetaan samaa valintaa ei voi tehdä.
   Ööö... tarkennatko hieman? Ihan samalla tavalla voit tuloveron noston jälkeen valita että ostatko saman verran kuin aiemminkin ja säästät vähemmän.

   Lainaa

  75. Naulaton vesinokkaeläin 9.7.2024 20:07
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Pelokas järvisieni: Se pointti, että se laskee paljon enemmän nykyisen hallituksen ansiosta.
   No nyt on taas sen tason argumentointia, että kannattaa ihan rohkeasti tulla sieltä kaapista. Persu mikä persu.

   Lainaa

  76. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Läsnä oleva herukka: Itseäni ärsyttää nämä "punalaput on köyhille" -tyypit Punalaput on hävikin vähentämiseen. Ihan sama kuka ne ostaa.
   No tämä. Itselle tulee hyvä mieli kun uhraudun ja ostan punalaputetun tuotteen tavallisen sijaan. Pienennän hävikkiä ja teen hyvän teon maapallolle. Olen taas vähän parempi ihminen.

   Lainaa

  77. Pelokas järvisieni 9.7.2024 23:58
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Naulaton vesinokkaeläin: No nyt on taas sen tason argumentointia, että kannattaa ihan rohkeasti tulla sieltä kaapista. Persu mikä persu.
   En edelleenkään ole mikään persu. Kannatan kaikkia toimia millä saadaan työperäistä maahanmuuttoa lisättyä. Toisaalta en ymmärrä, että miksi persujen äänestämistä pitäisi hävetä. Enemmän hävettäisi venäjämielisen vasemmistoliiton äänestäminen.

   Lainaa

  78. Kulttuuria rakastava nuija 10.7.2024 0:28
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Puuton alpakka: Jos oletetaan, että virheellinen väitteesi pitäisi paikkansa, niin mikä on sinun mielestäsi järkevä aika hamstrata punalappuista ruokaa pakastimeen? Vuosi? Kaksi vuotta?Jos haluaisi elää pelkillä punalapputuotteilla, niin sanoisin, että ehkä kaksi viikkoa on mielestäni sellainen järkevä aika, mikäli löytää jotain [...]
   Itse asiassa ikiroudasta kaivettuja mammuttejakin on syöty. Maku ja ravintoarvot saattaa olla vähän sinne päin mutta nälkäisille on kelvannut. Lue A.Solzhenitsynin Vankileirien Saaristo, osa 1, sivu 1.

   Lainaa

  79. Mahku lohikäärme 10.7.2024 19:33
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Pelokas järvisieni: en ymmärrä, että miksi persujen äänestämistä pitäisi hävetä.
   Siinäpä se oleellinen.

   Lainaa

  80. Ihmeitätekevä kilpikonna 10.7.2024 23:59
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Mahku lohikäärme: Siinäpä se oleellinen.
   Niin kyllähän jotkut kehtaa ihan häpeilemättä äänestää myös vasemmistoliiton venäjämielisiä.

   Lainaa

  81. Kuuluisa järvisieni 11.7.2024 3:22
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Sinervä käärme: Eeva ei vaan tajua että pakkaukset on hinnoiteltu painosta riippumatta samaksi. Niitä ei tarvitse punnita. Noita valmiiksi hinnoiteltuja tuotteita on muitakin. Painossa voi olla vaihtelua. Itse valitsen lähinnä tuotteen ulkonäön perusteella. Vartijoita ei muuten kiinnosta pätkääkään vaikka Eeva kuinka koittaisi niitä aktivoida käymään kimppuun.
   Esim. jäävuorisalaatti 100g voi olla 200g tai 80g. Mieluummin otan tuon 200g kuin vähemmän.

   Lainaa

  82. Kasteltu maksamato 11.7.2024 17:31
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ihmeitätekevä kilpikonna: Niin kyllähän jotkut kehtaa ihan häpeilemättä äänestää myös vasemmistoliiton venäjämielisiä.
   Ja se liittyy tosiaan tähän asiaan.

   Lainaa

  83. Tulos: -1 (1 ääni)
   Ujosteleva apina: Ahdistaa, että ei ole edes ensimmäinen kerta, kun näen jonkun vihjailevan väkivallan käytöllä punalaputettujen tuotteiden tapauksessa. Mistä sen rikkauden edes päällepäin näkee? Ja kuka tässä tapauksessa edes on rikas? Kaikki, jotka tienaa enemmän kuin juuri hän? Kaikki, joilla on vähän [...]
   Näkeehän noita kleptomaaninarkomaaneja tämän tästä. Hyvä on pitää hajurakoa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alennus, eat the rich, euro, kaupassa, kauppa, kirpputori, paprikat, punalaputettu, punalaputetut, punnita, puntari, rikkaat, säästää, säästövinkit, vaaka, varastaa