Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 92

Maalla käytetään traktoreita?
Rakkaat naapurit, osa 92

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Läsnä oleva herukka 4.7.2024 0:18
   Tulos: -79 (99 ääntä)
   Tuo Paulan juttu taitaa olla netin kiertovitsejä. Olen nimittäin kuullut saman tarinan usean ihmisen suusta netissä.

   Lainaa

  2. Ärsyttävä muovipussi 4.7.2024 0:32
   Tulos: +258 (258 ääntä)
   Mihinkään ei voi nykypäivänä luottaa, ei edes siihen että helposti varastettava tavara olis toimivaa

   Lainaa

  3. Haavoittuva dinosaurus 4.7.2024 0:51
   Tulos: +81 (89 ääntä)
   Tietoitettu Hekaa.

   Lainaa

  4. Tulos: -26 (64 ääntä)
   Haavoittuva dinosaurus: Tietoitettu Hekaa.
   Sama suomeksi?

   Lainaa

  5. Rautias lehmä 4.7.2024 1:24
   Tulos: +50 (60 ääntä)
   Kelmiina: Sama suomeksi?
   Varmaan "tiedotettu Helsingin kaupungin asunnot Oy;tä". Telkkarin omistaja on tiedossa ja taloyhtiö tietää, että televisio on vain väliaikaisesti rapussa, kunnes pääsee viemään television kierrätykseen

   Lainaa

  6. Kivulias matelija 4.7.2024 1:49
   Tulos: +104 (170 ääntä)
   "kadonnut seuraavana yönä" eli naapuri oli ilmeisesti myös jättänyt romunsa yön yli oven viereen kaikkien kiusaksi ja paloturvallisuusriskiksi kun ei heti autoon saanut? Silloin se kärrätään takas sisään kantajia odottamaan. Oletettavasti moinen onnistuu kun on kämpästä myös ulos saatu.

   Lainaa

  7. Tyyni tonttu 4.7.2024 3:00
   Tulos: +153 (167 ääntä)
   Mitä hiljaisuusaikoja kaupungeissa muka on? Paitsi taloyhtiöiden omat, mutta ne löytyy myös maaseututaloyhtiöistä. Ainakin meikäläisen asuinkaupungissa tuota mopedeilla ja autoilla ajelua sekä musiikin luukutusta kuuluu ihan yötä myöten.

   Lainaa

  8. Taidoton kesyhanhi 4.7.2024 4:45
   Tulos: +68 (82 ääntä)
   Tyyni tonttu: Mitä hiljaisuusaikoja kaupungeissa muka on? Paitsi taloyhtiöiden omat, mutta ne löytyy myös maaseututaloyhtiöistä. Ainakin meikäläisen asuinkaupungissa tuota mopedeilla ja autoilla ajelua sekä musiikin luukutusta kuuluu ihan yötä myöten.
   Kaupungeilla on ympäristönsuojelumääräykset, joissa säädetään melua aiheuttavien töiden sallituista ajankohdista, mihin tuolla varmaan viitattiin. Esimerkiksi lumen aurausta tai tietöitä ei saa ilman perusteltua syytä tehdä kaupungissa yöaikaan. Ja kai niistä mopedeistakin voi sanomista tulla jos huvikseen ja tahallaan melua aiheuttaen ajellaan öisin.
   Mutta lukikohan kukaan muu tuota jännitystarinaa johonkin asti niin että ketut ne siellä maalla melua aiheuttaa... ja vielä traktorilla?

   Lainaa

  9. Auktorisoitu piikkisika 4.7.2024 5:02
   Tulos: +100 (102 ääntä)
   Taidoton kesyhanhi: Kaupungeilla on ympäristönsuojelumääräykset, joissa säädetään melua aiheuttavien töiden sallituista ajankohdista, mihin tuolla varmaan viitattiin. Esimerkiksi lumen aurausta tai tietöitä ei saa ilman perusteltua syytä tehdä kaupungissa yöaikaan. Ja kai niistä mopedeistakin voi sanomista tulla jos huvikseen ja [...]
   Asun maalla ja kettujen rääkyminen on aika karmivaa, vaikka kuinka rakastan kauhuelokuvia ja metallimusiikkia. Siksipä jouduinkin vähän aikaa tavailemaan että miten ne nyt traktorillakin ajelee.

   Lainaa

  10. jukkapalmu 4.7.2024 5:06
   Tulos: -97 (115 ääntä)
   Muutettiin Helsingistä 300km pohjoiseen Tampereen yläpuolelle maalaiskylään ja asuinkustannukset ovat 600€ edullisemmat järven rantatontilla rivitalossa saunallisesssa kolmiossa jossa on 30m2 enemmän tilaa kuin kerrostalokaksiossa Pitäjänmäellä oli. Täällä vaan autoilijat ajelee miten sattuu kun ei kiinnosta ajaa nätisti, koska ei juuri liikennettä ole. Kaupan pihassa ajellaan ruutujen viivojen yli kun ei osata peruuttaa ruutuun ja lähdetään siitä myös etuperin pois. Törmäsin fillarilla yhteen autoon kun lähti yllättäen parkkiruudusta viivan yli etuperin. Ne on ihan samaa valkosta viivaa kuin piennar- tai sulkuviivatkin. Yli ei ajeta. Siihen tosiaan sai tottua kun tänne muutti. Ja tapahtumat täällä on niin typeriä. Lasten paloasemabileissä esiintyjänä on Elvis- kopio josta lapset ei oikeesti tajua mitään jne. mutta silti en ole katunut päivääkään kun tänne muutettiin. Hiljaista on ja rauhassa saa olla, mitä nyt ihmiset ovat huomattavasti tyhmempiä kuin Helsingissä oli.

   Lainaa

  11. Tulos: -26 (66 ääntä)
   Tuo telkkari-tapaus kuulostaa enemmän siltä, että naapuri 1 on jostain ihmeen syystä raahannut telkkarinsa liian aikaisin rappuun odottamaan kyytiä (tai hylännyt sen sinne, vaikka jälkikäteen sanookin muuta), naapuri 2 on huomannut sen ja kirjoittanut äkäisen tervehdyksen laatikkoon, naapuri 3 on huomannut laatikon ja luullut olevansa avulias kiikuttamalla sen roskakatokseen ja sitten on vielä tullut naapuri 4 heippalappuineen ja facebook-päivityksineen.

   Lainaa

  12. Painoton patsas 4.7.2024 7:10
   Tulos: +70 (74 ääntä)
   Ironista, että varas on löytänyt "v***n idiootin" kenestäkään muusta kuin itsestään. Tuossa täytyy jo olla kyse keskimääräistä reippaasti alemmasta älykkyydestä.

   Lainaa

  13. Tulos: -63 (73 ääntä)
   Aika usein rappuun jätetään tavaroita kierrätystä varten, enkä tarkoita nyt sorttia vaan sellaista "Annetaan mikro, toimii"-tyyppistä toimintaa. Että ei tuo telkkarin löytäjä nyt välttämättä edes ole ollut varkaissa ja äkkiäkös siinä hermostuu jos tajuaa ettei laite toimikaan.

   Lainaa

  14. Toj Karin 4.7.2024 8:48
   Tulos: -93 (111 ääntä)
   Toivoisin että painepesurin varastaja toisi ja heittäisi sen takaisin Petrin takapihalle, niin Petrikin saisi oppia miten kierrätetään. Tuollainen asenne että poissa silmistä, poissa mielestä on vaan niin perseestä kun se varas kuitenkin heittää sen johonkin jorpakkoon sen sijaan että itse kierrättäisi asianmukaisesti.

   Lainaa

  15. Luonnoton monni 4.7.2024 8:51
   Tulos: +102 (116 ääntä)
   KL: Aika usein rappuun jätetään tavaroita kierrätystä varten, enkä tarkoita nyt sorttia vaan sellaista "Annetaan mikro, toimii"-tyyppistä toimintaa. Että ei tuo telkkarin löytäjä nyt välttämättä edes ole ollut varkaissa ja äkkiäkös siinä hermostuu jos tajuaa ettei laite toimikaan.
   Silloin niissä on se lappu jossa lukee "Annetaan X, toimii".
   Oletkohan sinä se tyyppi, joka nyysi maton rapusta, jonka olin jättänyt odottamaan sillä välin kun tamppasin toista puhtaaksi? Ehtihän se olla melkein kymmenen minuuttia siinä, tarkoittanee, että saa viedä. Ainakin jos sinulta kysytään.

   Lainaa

  16. Halukas etana 4.7.2024 8:58
   Tulos: +119 (119 ääntä)
   Toj Karin: Toivoisin että painepesurin varastaja toisi ja heittäisi sen takaisin Petrin takapihalle, niin Petrikin saisi oppia miten kierrätetään. Tuollainen asenne että poissa silmistä, poissa mielestä on vaan niin perseestä kun se varas kuitenkin heittää sen johonkin jorpakkoon sen sijaan että itse kierrättäisi asianmukaisesti.
   Petrihän yritti kierrättää rikkinäisen painepesurin, ei vaan ehtinyt kun pesuri lähti jo kävelemään. Pitäisikö Petrin nyt mielestäsi jotenkin jäljittää painepesurivaras? Aika mahdoton homma.

   Lainaa

  17. Mainio kivi 4.7.2024 9:17
   Tulos: +76 (82 ääntä)
   Ei siellä maallakaan joka yö paskaa levitetä pellolle. Vain tietyssä kohti kasvukautta. Toisin kuin kaupungin moporalli, se on jatkuvaa.

   Lainaa

  18. Tulos: -14 (20 ääntä)
   Siis tää telkkarijuttuhan on ollut jo täällä.

   Lainaa

  19. Honottava makkara 4.7.2024 9:29
   Tulos: +58 (68 ääntä)
   KL: Aika usein rappuun jätetään tavaroita kierrätystä varten, enkä tarkoita nyt sorttia vaan sellaista "Annetaan mikro, toimii"-tyyppistä toimintaa. Että ei tuo telkkarin löytäjä nyt välttämättä edes ole ollut varkaissa ja äkkiäkös siinä hermostuu jos tajuaa ettei laite toimikaan.
   Olen asunut kohta 20 vuotta kerrostaloissa enkä ole ikinä nähnyt että kukaan jättäisi tavaraa rappuun ilman mitään lappua tarkoituksena lahjoittaa se muille asukkaille. Sitäpaitsi tuo on laitonta, koska paloturvallisuusriski.

   Lainaa

  20. Inhottava delfiini 4.7.2024 9:34
   Tulos: +11 (39 ääntä)
   Luonnoton monni: Silloin niissä on se lappu jossa lukee "Annetaan X, toimii". Oletkohan sinä se tyyppi, joka nyysi maton rapusta, jonka olin jättänyt odottamaan sillä välin kun tamppasin toista puhtaaksi? Ehtihän se olla melkein kymmenen minuuttia siinä, tarkoittanee, että saa viedä. Ainakin jos sinulta kysytään.
   No eihän niitä nyt rappuun jätetä. Senhän kieltää jo pelastuslaki sekä järki!

   Lainaa

  21. Pyöreä pöllö 4.7.2024 9:38
   Tulos: +62 (70 ääntä)
   Toj Karin: Toivoisin että painepesurin varastaja toisi ja heittäisi sen takaisin Petrin takapihalle, niin Petrikin saisi oppia miten kierrätetään. Tuollainen asenne että poissa silmistä, poissa mielestä on vaan niin perseestä kun se varas kuitenkin heittää sen johonkin jorpakkoon sen sijaan että itse kierrättäisi asianmukaisesti.
   Miten yksinkertainen sitä ihminen voikaan olla. Retorinen kysymys, ei tarvitse vastata. Olisiko mahdollista että Petri jätti esineen takapihalleen siksi aikaa että vie sen seuraavana tai sitä seuraavana päivänä kierrätykseen?? Aika harvassa on ne ihmiset jotka jaksaa tai edes ehtii samana päivänä lähteä viemään tavaroita kaatopaikalle. Järjenkäyttö on sallittua ja jopa suotavaa, mutta ei toki pakollista.

   Lainaa

  22. Enempi etana 4.7.2024 9:52
   Tulos: +56 (66 ääntä)
   Maalla on sellainen juttu kuin maanviljely/maatalous johon ei ole tapana soveltaa mitään hiljaisuusaikoja.Kannattaa varmaan muuttaa johonkin autiosaarelle missä ei ole muita ihmisiä ollenkaan jos naapurin elinkeinon harjoittaminen noin häiritsee. t:koko elämänsä kerrostalossa asunut kaupunkilainen

   Lainaa

  23. Juoppo piirroshahmo 4.7.2024 10:08
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Enempi etana: Maalla on sellainen juttu kuin maanviljely/maatalous johon ei ole tapana soveltaa mitään hiljaisuusaikoja.Kannattaa varmaan muuttaa johonkin autiosaarelle missä ei ole muita ihmisiä ollenkaan jos naapurin elinkeinon harjoittaminen noin häiritsee. t:koko elämänsä kerrostalossa asunut kaupunkilainen
   Joo maaseudulla ei todellakaan ole mitään hiljaisuusaikoja siinä mielessä. Suomessa on niin lyhyt kasvukausi ja luntakin aika paljon ja pitkään suuressa osassa maata, että kesällä maalla tosiaan ei ole rauhallista ellei todella muuta kauas kaikista (siis korpeen tai sinne autiolle saarelle). Kaikki työt pitää ehtiä tekemään tiettyinä jaksoina kesän aikana, ja niitä tehdään aamusta iltaan ja joskus yölläkin kun on kerran kätevästi valoisaakin.

   Lainaa

  24. Kilokalori 4.7.2024 10:58
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Näin tänään Yhdysvalloista uutisen, jossa tuholaistorjujalta oli varastettu auton takaa kallis erikoisimuri. Imuri oli täynnä sinne imaistuja afrikan herhiläisiä, oletettavasti elossa koska imurilla oli tarkoitus myös siirtää mehiläispesien mehiläisiä. Uutisen tarkoitus oli varoittaa varasta. Karma.

   Lainaa

  25. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Läsnä oleva herukka: Tuo Paulan juttu taitaa olla netin kiertovitsejä. Olen nimittäin kuullut saman tarinan usean ihmisen suusta netissä.
   Koska Suomessa/maailmalla ei mitenkään voi olla kahta ihmistä, jotka närkästyvät turhasta?

   Lainaa

  26. Tulos: +53 (59 ääntä)
   jukkapalmu: Muutettiin Helsingistä 300km pohjoiseen Tampereen yläpuolelle maalaiskylään ja asuinkustannukset ovat 600€ edullisemmat järven rantatontilla rivitalossa saunallisesssa kolmiossa jossa on 30m2 enemmän tilaa kuin kerrostalokaksiossa Pitäjänmäellä oli. Täällä vaan autoilijat ajelee miten sattuu [...]
   En nyt ole ihan varma onko sinulla varaa haukkua montaakaan ihmistä tyhmäksi.

   Lainaa

  27. Tahmea leopardi 4.7.2024 11:39
   Tulos: -15 (15 ääntä)
   Läsnä oleva herukka: Tuo Paulan juttu taitaa olla netin kiertovitsejä. Olen nimittäin kuullut saman tarinan usean ihmisen suusta netissä.
   Meinasin kommentoida samaa. Pienellä variaatiolla näin tuon ihan muutama päivä sitten.

   Lainaa

  28. Voittoisa ilves 4.7.2024 11:42
   Tulos: +57 (65 ääntä)
   Sille joka väitti ettei parkkiruudun poikkiviivan yli saa ajaa, kerron, että kyllä saa, jopa on suositeltavaa.

   Lainaa

  29. Kokematon kettu 4.7.2024 13:32
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Läsnä oleva herukka: Tuo Paulan juttu taitaa olla netin kiertovitsejä. Olen nimittäin kuullut saman tarinan usean ihmisen suusta netissä.
   Paula on möliddyt ympäri nettiä. Paula ei tajua, että järjestyslaki on voimassa kaikkualla, mutta ei koske välttämätöntä työntekoa.
   Ei se farmari siellä huvikseen aja öistä paskarallia.

   Lainaa

  30. Päättymätön ananas 4.7.2024 13:49
   Tulos: -19 (33 ääntä)
   Haavoittuva dinosaurus: Tietoitettu Hekaa.
   Se on romanikieltä ja tarkoittaa Tiedotettu Hekaan.

   Lainaa

  31. Itseasiassa 4.7.2024 15:33
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Tyyni tonttu: Mitä hiljaisuusaikoja kaupungeissa muka on? Paitsi taloyhtiöiden omat, mutta ne löytyy myös maaseututaloyhtiöistä. Ainakin meikäläisen asuinkaupungissa tuota mopedeilla ja autoilla ajelua sekä musiikin luukutusta kuuluu ihan yötä myöten.
   Meilläkin menee talon ohi erikoiskuljetuksia ja välillä ambulanssi. Pitääpä ilmoittaa ainakin pelastuslaitokselle, että meillä on hiljaisuus alkanut jo klo 23.

   Lainaa

  32. Itseasiassa 4.7.2024 15:41
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Taidoton kesyhanhi: Kaupungeilla on ympäristönsuojelumääräykset, joissa säädetään melua aiheuttavien töiden sallituista ajankohdista, mihin tuolla varmaan viitattiin. Esimerkiksi lumen aurausta tai tietöitä ei saa ilman perusteltua syytä tehdä kaupungissa yöaikaan. Ja kai niistä mopedeistakin voi sanomista tulla jos huvikseen ja [...]
   Meillä ainakin on erikseen määrättyjä alueita, joilla ei saa auraajat pitää taukoja, koska näillä alueilla asukkaat ovat valittaneet liikaa. Mutta ei aurausta voi muuten juuri rajoottaa. Teiden puhtaus on ihan turvallisuuskysymys, koska muutama kymmenen senttiä tuoretta lunta estää kyllä hyvin ajamisen. Siksi kaikilla teillä on myös aurausluokat, jolloin tärkeimmät väylät aurataan aina ensimmäisenä. 
   Tietöistä on sitten eri rajoitukset, mutta jos niitä suoritetaan yöllä, syynä on liikenteen yleinen sujuvuus tai se että tie joudutaan hetkellisesti katkaisemaan kokonaan. Esim. sairaalan vieressä ei voida tukkia koko liikennettä ambulanssien reitiltä pitämällä vain yhtä kaistaa auki ruuhka-aikana, joten tietyt työt on parempi tehdä yöllä. Näistä myös tiedotetaan pelastuslaitosta jos on esim. työ jossa on pakko katkaista koko liikenne ja hälytysajoneuvojen pitää tietää kiertää jostain muualta. 

   Lainaa

  33. Viheriä markonen 4.7.2024 17:14
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Itseasiassa: Meillä ainakin on erikseen määrättyjä alueita, joilla ei saa auraajat pitää taukoja, koska näillä alueilla asukkaat ovat valittaneet liikaa. Mutta ei aurausta voi muuten juuri rajoottaa. Teiden puhtaus on ihan turvallisuuskysymys, koska muutama kymmenen senttiä tuoretta lunta estää kyllä hyvin ajamisen. Siksi [...]
   Ihmiset valittaa jos aurataan ja ihmiset valittaa jos ei aurata. Ihmiset on kyllä hieno laji!

   Lainaa

  34. Taidoton kesyhanhi 4.7.2024 18:03
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Itseasiassa: Meillä ainakin on erikseen määrättyjä alueita, joilla ei saa auraajat pitää taukoja, koska näillä alueilla asukkaat ovat valittaneet liikaa. Mutta ei aurausta voi muuten juuri rajoottaa. Teiden puhtaus on ihan turvallisuuskysymys, koska muutama kymmenen senttiä tuoretta lunta estää kyllä hyvin ajamisen. Siksi [...]
   Kiva selostus joka ei kylläkään liittynyt aiheeseen juuri mitenkään. Ihan samalla tavalla melua aiheuttavaksi työksi se auraus on laskettu kuin tietyötkin ainakin minun kotikaupungissa. Auraukselle vaan taitaa ymmärrettävästi varsin usein olla hyvät perusteet miksi sitä saa tehdä ns. meluttomaan aikaan. :-) (Toki monesti tietöillekin on.)

   Lainaa

  35. Nuutunut pehmelö 4.7.2024 18:31
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Päivän kysymykseen on vaikea vastata. Onko kaupunki vain asfalttiviidakko vai jotain muuta(kin)? Suomessa on paljon maaseutukaupunkeja. Asutaanko näissä maalla vai kaupungissa?

   Lainaa

  36. Itseasiassa 4.7.2024 18:33
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Viheriä markonen: Ihmiset valittaa jos aurataan ja ihmiset valittaa jos ei aurata. Ihmiset on kyllä hieno laji!
   Sääli niitä auraajia. Aika harva nauttii työstä silloin pahimpaan aikaan, kun lunta voi tulla jatkuvasti, istut kaikki yöt ja päivät ratissa ihan minimi lepoajoilla. Lumentulo ei välitä onko viikonloppu, pikkujouluja tai joulu. Näiden lisäksi joillakin asukkailla on vielä elämäntehtävä soittaa ja valittaa kokoajan vaikka kaupungissa on lumihelvetti päällä. Ihan koska juuri heidän kynnykselle on jäänyt lunta. Ja sen lisäksi joudut katsomaan ettet tauolle pysäytä menopeliä väärän talon eteen, koska joitakin häiritsee melu kaupungin keskustassa.

   Lainaa

  37. Suonensisäinen lokki 4.7.2024 20:45
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Juoppo piirroshahmo: Joo maaseudulla ei todellakaan ole mitään hiljaisuusaikoja siinä mielessä. Suomessa on niin lyhyt kasvukausi ja luntakin aika paljon ja pitkään suuressa osassa maata, että kesällä maalla tosiaan ei ole rauhallista ellei todella muuta kauas kaikista (siis korpeen tai sinne autiolle saarelle). Kaikki työt pitää ehtiä [...]
   Näinhän se on..ei kevään kylvöhässäkkä kestä (säiden salliessa) kuin pari viikkoa, koska kukaan ei halua kylvää myöhässä koska se kertaantuu syksystä ja sadonkorjuun myöhästyminen tuo muita ongelmia.
   Maalla viljellään ihimisille ruokaa ja joskus se tuottaa ääniä ja hajuja. Jos ei kestä niin muuttaa kaupunkiin.
   Kun viljelin niin pisimmät pätkät traktorissa oli aamukuudesta johonkin 1-2 aamulla, parit kaffet ja yks ruoka välissä. Toki myös yritin laittaa työjärjestyksen niin ettei kenenkään tuvannurkalla ollut yöllä.

   Lainaa

  38. Tulos: -43 (43 ääntä)
   Pyöreä pöllö: Miten yksinkertainen sitä ihminen voikaan olla. Retorinen kysymys, ei tarvitse vastata. Olisiko mahdollista että Petri jätti esineen takapihalleen siksi aikaa että vie sen seuraavana tai sitä seuraavana päivänä kierrätykseen?? Aika harvassa on ne ihmiset jotka jaksaa tai edes ehtii samana päivänä lähteä viemään [...]
   Tekstistä oli havaittavissa että pesuri oli nostettu tarkoituksenmukaisesti näkyviin varastettavaksi.

   Lainaa

  39. Väsynyt vaskitsa 5.7.2024 3:02
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Honottava makkara: Olen asunut kohta 20 vuotta kerrostaloissa enkä ole ikinä nähnyt että kukaan jättäisi tavaraa rappuun ilman mitään lappua tarkoituksena lahjoittaa se muille asukkaille. Sitäpaitsi tuo on laitonta, koska paloturvallisuusriski.
   Vaikka taitaakin olla paloturvallisuusriski, niin meidän (suhteellisen vanhassa) taloyhtiössä on vaihtopiste, mihin jätetään pois annettavaa tavaraa. Siinä ei ole mitään lappua, mutta kaikki tietävät että ikkunanlaudalle jätetyt esineet on pois annettavia. Eli se että sinä et ole nähnyt tapahtuvan ei tarkoita etteikö noin joskus toimittaisi. En kuitenkaan väitä että olisi kovin yleistä...

   Lainaa

  40. Järkkymätön ahma 5.7.2024 3:22
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Taidoton kesyhanhi: Kaupungeilla on ympäristönsuojelumääräykset, joissa säädetään melua aiheuttavien töiden sallituista ajankohdista, mihin tuolla varmaan viitattiin. Esimerkiksi lumen aurausta tai tietöitä ei saa ilman perusteltua syytä tehdä kaupungissa yöaikaan. Ja kai niistä mopedeistakin voi sanomista tulla jos huvikseen ja [...]
   Kyllä me usein on keskustassa maantasoasujina herätty siihen että traktori menee ikkunan vierestä klo 4 jos on satanut paljon lunta.

   Lainaa

  41. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Toj Karin: Tekstistä oli havaittavissa että pesuri oli nostettu tarkoituksenmukaisesti näkyviin varastettavaksi.
   No eikä ollu. 
   *Syvä huokaus*
   Sä olet raskas ihminen...

   Lainaa

  42. Esteetön maito 5.7.2024 23:36
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Itseasiassa: Sääli niitä auraajia. Aika harva nauttii työstä silloin pahimpaan aikaan, kun lunta voi tulla jatkuvasti, istut kaikki yöt ja päivät ratissa ihan minimi lepoajoilla. Lumentulo ei välitä onko viikonloppu, pikkujouluja tai joulu. Näiden lisäksi joillakin asukkailla on vielä elämäntehtävä soittaa ja valittaa kokoajan [...]
   Joillain ihmisillä on elämäntehtävä valittaa koko ajan kaikesta noin yleensäkkin.

   Lainaa

  43. Sipulinhajuinen norppa 6.7.2024 9:30
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Ymmärsin eka juttua lukiessa että Paulan oma traktori on lähtenyt itsekseen pellolle ajelemaan. Käynnistynyt vaihde silmässä. Vastasikin vielä Paulalle :)

   Lainaa

  44. Taempi simpanssi 6.7.2024 14:33
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Viheriä markonen: Ihmiset valittaa jos aurataan ja ihmiset valittaa jos ei aurata. Ihmiset on kyllä hieno laji!
   Kuinka tyhmä täytyy olla että ei ymmärrä sitä että kun on useampi ihminen, niin niitä mielipiteitä (valituksia) on erilaisia. Kuvitteletko ihan oikeasti että samat ihmiset valittavat sekä auraamisesta että auraamattomuudesta?

   Lainaa

  45. Mäntylahti-Piiras 6.7.2024 17:45
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   vanha näyttö/telkkari meni pimeäksi pari vuotta sitten (taustavalo lakkasi toimimasta), saatuani saapumisilmoituksen uudesta näytöstä vein vanhan näytön ja kaukosäätimen jätekeräyspisteelle ja jatkoin matkaa hakemaan uuden näytön, kymmenen minuuttia myöhemmin kun pääsin takaisin vanha näyttö ja kake oli hävinneet eikä ilmestynyt takas niin kai sen joku korjasi tai vei joutessaan SERiin.

   Lainaa

  46. Mäntylahti-Piiras 6.7.2024 17:52
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   jukkapalmu: Muutettiin Helsingistä 300km pohjoiseen Tampereen yläpuolelle maalaiskylään ja asuinkustannukset ovat 600€ edullisemmat järven rantatontilla rivitalossa saunallisesssa kolmiossa jossa on 30m2 enemmän tilaa kuin kerrostalokaksiossa Pitäjänmäellä oli. Täällä vaan autoilijat ajelee miten sattuu [...]
   tuo "ei saa ajaa valkoisen viivan yli!" on kyllä ihan täyttä sontaa, missään missä olen ajellut (myös Kehä Kolmosen sisäpuolella-) en ole koskaan nähnyt kenenkään jäävän ensimmäiseen ruutuun jos se läpiajopaikka on vapaana.

   Lainaa

  47. Pilkukas maahinen 6.7.2024 17:59
   Tulos: -12 (18 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: vanha näyttö/telkkari meni pimeäksi pari vuotta sitten (taustavalo lakkasi toimimasta), saatuani saapumisilmoituksen uudesta näytöstä vein vanhan näytön ja kaukosäätimen jätekeräyspisteelle ja jatkoin matkaa hakemaan uuden näytön, kymmenen minuuttia myöhemmin kun pääsin takaisin vanha näyttö [...]
   No mut sehän on kiva. Tätä tarinaa me kaikki odottelimmekin, koska se liittyy.

   Lainaa

  48. Mäntylahti-Piiras 6.7.2024 18:29
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Pilkukas maahinen: No mut sehän on kiva. Tätä tarinaa me kaikki odottelimmekin, koska se liittyy.
   ajattelin että kun muutkin on keskustelleet tavaroiden jättämisestä rappuun/alaovelle/roskakatokseen jne. että miksen minäkin kertoisi omasta kokemuksestani, täällä rikkinäisen SER tavaran jättäminen jätekeräyspisteille on pikemminkin sääntö kuin poikkeus ja harvoin olen nähnyt minkään hilavitkuttimen jäävän jätekeräyspisteelle muutamaa tuntia pidemmäksi ajaksi, poikkeuksena naapurin jääkaappi jonkä omistaja oli jättänyt hajoamisen jälkeen ainakin viikoksi täyteen jotain eläinperäistä (nosti sen aluksi rappuun haisemaan josta joku sitten vei sen jätekeräyspisteelle), se ei jostain syystä kelvannut kenellekään...

   Lainaa

  49. Taidoton kesyhanhi 6.7.2024 18:50
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Järkkymätön ahma: Kyllä me usein on keskustassa maantasoasujina herätty siihen että traktori menee ikkunan vierestä klo 4 jos on satanut paljon lunta.
   Niin, kuinka hankalaa onkaan ymmärtää kohtaa "ilman perusteltua syytä". Meluntorjuntamääräykset on ihan yleistä tietoa jonka pitäisi löytyä kaupunkien nettisivuilta, joten kummallinen vänkäyksen aihe.

   Lainaa

  50. Sutki leopardi 7.7.2024 10:11
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Väsynyt vaskitsa: Vaikka taitaakin olla paloturvallisuusriski, niin meidän (suhteellisen vanhassa) taloyhtiössä on vaihtopiste, mihin jätetään pois annettavaa tavaraa. Siinä ei ole mitään lappua, mutta kaikki tietävät että ikkunanlaudalle jätetyt esineet on pois annettavia. Eli se että sinä et ole nähnyt tapahtuvan ei tarkoita etteikö noin joskus toimittaisi. En kuitenkaan väitä että olisi kovin yleistä...
   Todella idioottimaista toimintaa vaarantaa kanssaihmisten henki ja terveys tuollaisella perseilyllä. Ei tuota huvikseen ole laissa kielletty.

   Lainaa

  51. Kuvankaunis hamsteri 7.7.2024 11:14
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: ajattelin että kun muutkin on keskustelleet tavaroiden jättämisestä rappuun/alaovelle/roskakatokseen jne. että miksen minäkin kertoisi omasta kokemuksestani, täällä rikkinäisen SER tavaran jättäminen jätekeräyspisteille on pikemminkin sääntö kuin poikkeus ja harvoin olen nähnyt minkään hilavitkuttimen jäävän [...]
   Selvä.

   Lainaa

  52. Tämmönen susi 7.7.2024 12:59
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Sipulinhajuinen norppa: Ymmärsin eka juttua lukiessa että Paulan oma traktori on lähtenyt itsekseen pellolle ajelemaan. Käynnistynyt vaihde silmässä. Vastasikin vielä Paulalle 😊
   Robottitraktori lähti paskanlevityskierrokselle 😆

   Lainaa

  53. Neulottu ilonpilaaja 10.7.2024 11:00
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Esteetön maito: Joillain ihmisillä on elämäntehtävä valittaa koko ajan kaikesta noin yleensäkkin.
   Niin totta. Työskentelen sellaisen ihmisen kanssa ja voi hel.. onki välillä pitkäntuntuisia työpäiviä ja kirvesmurha käy mielessä.

   Lainaa

  54. Sitkeä mehiläinen 18.7.2024 19:53
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Neulottu ilonpilaaja: Niin totta. Työskentelen sellaisen ihmisen kanssa ja voi hel.. onki välillä pitkäntuntuisia työpäiviä ja kirvesmurha käy mielessä.
   Itsekin olen käynyt töissä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: jätehuolto, lappu, maalla, maaseutu, melu, meteli, rauha, rikki, roskat, sortti, televisio, traktorit, tv, varastaa, viesti