Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 526

Aito silkkimatto saa tylyn tuomion kirpputorilla.
Kirpputorin löytöjä, osa 526

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 30 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Lempeä mansikka 9.7.2024 0:43
   Tulos: +324 (352 ääntä)
   Ai hemmetti, "Torinon käärinliina perspuolelta" ja "roskiin lentävä matto" 😆. Ei näitä pitäisi yöllä lukea hiljaisessa talossa... 🤭

   Lainaa

  2. Kutsumaton pöllö 9.7.2024 1:18
   Tulos: +250 (252 ääntä)
   Miten tyhmä on ihminen joka yrittää myydä tämmöistä paskaa?

   Lainaa

  3. Kiihkoileva päärynä 9.7.2024 1:39
   Tulos: +181 (183 ääntä)
   Kutsumaton pöllö: Miten tyhmä on ihminen joka yrittää myydä tämmöistä paskaa?
   Satanen on aika kova pyyntö. Kumma kun jotkut ei vaan tajua, että uutena kalliit ja hienot tavarat ei vaan säilytä arvoaan, etenkään jos ne päästetään ihan paskaan kuntoon.

   Lainaa

  4. Taito Sisäluku 9.7.2024 1:39
   Tulos: +239 (243 ääntä)
   Oikeastiko joku pystyy kirjoittamaan samaan viestiin sekä "juuri pesty" että "ruskeat tahrat yhä jäljellä", ja silti painamaan enteriä pysähtymättä edes miettimään tuotteelleen asettamaansa hintaa? Leenan pitäisi tällä röyhkeydellä olla politiikassa.

   Lainaa

  5. Kuutamokka 9.7.2024 1:47
   Tulos: +80 (86 ääntä)
   Hah, aika hyvä. Roskiin lentävä :Dd

   Lainaa

  6. Itseasiassa 9.7.2024 6:11
   Tulos: +82 (90 ääntä)
   Sven on tehnyt kaupat jonkun todellisen pummin kanssa. Mäkin oon joskus tehnyt, myin jo aika iäkkään auton, josta vielä rehellisesti kerroin ostajalle sen hetkiset viat, jotka itse tiesin. Oli ihan ilmiselviä, kuten tuulilasin vaihto edessä, se luki papereissakin ja paha särö oli selvästi näkyvissä. Oli myös joku sähkövika lukiossa tms. jota muistan ihan esitelleeni. Ostajalla vain oli ehkä liian isot luulot omista korjaustaidoista tai sitten kahdet suht uudet renkaat houkuttivat liikaa, koska alkoi joku aika kaupanteon jälkeen antaa mulle palautetta niistä vioista. Se kyllä loppui, kun sanoin tuon kaiken kertoneeni ennen kun kauppa lyötiin lukkoon, vaikka selkeästi oli näreissään. Olisiko itse vain pitänyt olla vioista alunperin suu kiinni ja pyytää autosta tuplasti enemmän? Se olisi voinut sillä vielä mennä, mutta mielummin myin seuraavalle, kun vein paaliin. Jonkun laiton jälkeen auto vaihtoi vielä omistajaa ja usean vuoden päästä näin sen vielä liikenteessä, ettei se ihan pommi ollut.

   Lainaa

  7. Syövyttävä flamingo 9.7.2024 6:46
   Tulos: +104 (106 ääntä)
   Toi oiskin kova jos kiinteistökaupan ehtoja sovellettais autokauppaan!

   Lainaa

  8. Painoton patsas 9.7.2024 7:08
   Tulos: +131 (133 ääntä)
   Aikooko tuo auton ostaja asuakin autossaan, vai miksi hän soveltaa talokaupan ehtoja autokauppoihin?

   Lainaa

  9. Jäätynyt sakaali 9.7.2024 8:10
   Tulos: +58 (68 ääntä)
   Kiihkoileva päärynä: Satanen on aika kova pyyntö. Kumma kun jotkut ei vaan tajua, että uutena kalliit ja hienot tavarat ei vaan säilytä arvoaan, etenkään jos ne päästetään ihan paskaan kuntoon.
   Ja tuo ei edes puhtaana näytä kalliilta matolta, Kärkkäiseltä samannäköinen matto 40€.

   Lainaa

  10. Järkky konna 9.7.2024 9:11
   Tulos: +90 (92 ääntä)
   "Matto muuten ehjä ja puhdas, mutta ruskeat tahrat vielä jäljellä". Ei kai siinä muuten, mutta jos puolet matosta on sitä ruskeaa tahraa.. Ja puolet hapsuista puuttuu. Puolet matosta on siis ehjä ja puhdas. Sen takia hinta onkin vain 100€ eikä 200€ :D

   Lainaa

  11. Intiimi peura 9.7.2024 9:45
   Tulos: -62 (70 ääntä)
   Itseasiassa: Sven on tehnyt kaupat jonkun todellisen pummin kanssa. Mäkin oon joskus tehnyt, myin jo aika iäkkään auton, josta vielä rehellisesti kerroin ostajalle sen hetkiset viat, jotka itse tiesin. Oli ihan ilmiselviä, kuten tuulilasin vaihto edessä, se luki papereissakin ja paha särö oli selvästi [...]
   Hyvä logiikka tuo että koska sinulle on käynyt tuollainen tapaus, myös Svenin tapauksen pitää olla samanlainen. Todellisuudessa asiaan ei voi ottaa kantaa ilman tarkempia tietoja. Myös yksityisessä autokaupassa on jonkinlainen myyjän vastuu. Eihän näillä tiedoilla voi päätellä onko Sven toiminut yhtä reilusti kuin sinä omissa autokaupoissasi.

   Lainaa

  12. Tulos: +64 (68 ääntä)
   Syövyttävä flamingo: Toi oiskin kova jos kiinteistökaupan ehtoja sovellettais autokauppaan!
   Hei, Ostin sinulta 4,5 vuotta sitten vanhan auton ja nyt se laukesi. Haluaisin purkaa kaupan. Laitatko rahat tililleni ja voit sitten lähettää hinurin noutamaan sen pihaltani. Ystävällisin terveisin, Per Saukko

   Lainaa

  13. Reseptivapaa satuhahmo 9.7.2024 11:09
   Tulos: +65 (73 ääntä)
   Intiimi peura: Hyvä logiikka tuo että koska sinulle on käynyt tuollainen tapaus, myös Svenin tapauksen pitää olla samanlainen. Todellisuudessa asiaan ei voi ottaa kantaa ilman tarkempia tietoja. Myös yksityisessä autokaupassa on jonkinlainen myyjän vastuu. Eihän näillä tiedoilla voi päätellä onko Sven toiminut yhtä reilusti kuin sinä omissa autokaupoissasi.
   21v vanhassa autossa on takuu loppu niin valmistajalta kuin yksityiseltä myyjältäkin. Noin vanhassa muutaman tonnin autossa on varmasti jotain normaalia kulumaa, pientä huoltoa ja remonttia edessä.

   Lainaa

  14. Uuvahtanut Salaatti 9.7.2024 15:37
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Eivät yhtään pysähdy pohtimaan tällaiset Leenat sitä, että “ostaisinko minä tätä tuotetta tällä hinnalla?“ Jos vastaus on ei, niin lienee turha kuvitella, että kovin moni muukaan innostuu

   Lainaa

  15. Häikäilemätön myyrä 9.7.2024 19:40
   Tulos: -20 (32 ääntä)
   Jäätynyt sakaali: Ja tuo ei edes puhtaana näytä kalliilta matolta, Kärkkäiseltä samannäköinen matto 40€.
   Tuon kokoiset aidot silkkimatot voivat uutena maksaa yli 5000€. Kärkkäiseltä tuskin saa mitään muuta kuin polyesterimattoja.

   Lainaa

  16. Esteetön maito 9.7.2024 21:13
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Häikäilemätön myyrä: Tuon kokoiset aidot silkkimatot voivat uutena maksaa yli 5000€. Kärkkäiseltä tuskin saa mitään muuta kuin polyesterimattoja.
   Tuo on "aito silkkimatto" yhtä suurella uskottavuudella kuin se on "puhdas ja ehjä." Kaikkeahan voi ilmoitukseen kirjoittaa.

   Lainaa

  17. Kaareva ämpäri 9.7.2024 22:06
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Esteetön maito: Tuo on "aito silkkimatto" yhtä suurella uskottavuudella kuin se on "puhdas ja ehjä." Kaikkeahan voi ilmoitukseen kirjoittaa.
   Ja ihan nyt riippumatta siitä onko aito silkkimatto vai ei: jos se on tuossa kunnossa eikä lähde puhtaaksi, se on roskiskamaa.

   Lainaa

  18. Liittoutumaton taikuri 9.7.2024 23:14
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Esteetön maito: Tuo on "aito silkkimatto" yhtä suurella uskottavuudella kuin se on "puhdas ja ehjä." Kaikkeahan voi ilmoitukseen kirjoittaa.
   Liekö matto minkään arvoinen, vaikka olisi aitoa silkkiäkään. Noita "pikkuvikoja" tuskin saa millään korjattua ja epäilen, että kukaan haluaisi aitoa silkkimattoakaan niin kovasti, että tuon laittaisi kotiinsa.

   Lainaa

  19. Reseptivapaa Dinosaurus 10.7.2024 1:07
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Meillä oli koirilla makuualustana ollut matto samanmoisessa kunnossa. Olisi pitänyt kaatopaikan sijaan pistää se myyntiin, siitähän olisi saanut rahat vaikka etelänmatkaan!

   Lainaa

  20. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Liittoutumaton taikuri: Liekö matto minkään arvoinen, vaikka olisi aitoa silkkiäkään. Noita "pikkuvikoja" tuskin saa millään korjattua ja epäilen, että kukaan haluaisi aitoa silkkimattoakaan niin kovasti, että tuon laittaisi kotiinsa.
   Eipä tuota tosiaan kukaan laittaisi edes autotalliinsa vaikka maksettaisiin satanen vaivannäöstä.

   Lainaa

  21. Himmeä kiivi 10.7.2024 5:30
   Tulos: -2 (14 ääntä)
   Syövyttävä flamingo: Toi oiskin kova jos kiinteistökaupan ehtoja sovellettais autokauppaan!
   Ja sen jälkeen kukaan ei ostaisi käytettyä autoa, sillä autoihin voi tulla vikoja oston jälkeen. Ihan samalla tavalla kuin vaikka taloihinkin.  Aivan järjetön tuo viiden vuoden sääntö talojen kohdalla ainakin omasta mielestäni. Käytetty on aina käytetty, ja ostajan turva on liian hyvä nykyään talokaupoissa. Ei ole ihan yksi, tai kaksi kertaa kun talon ostaja käyttää tätä hyväksi ja maksattaa tulevat rempat edellisellä omistajalla, vaikka edellinen omistaja on täysin syytön siihen että nykyiset omistajat eivät osaa asua omakotitalossa, tai pilaavat talon omatoimisesti.

   Lainaa

  22. Kirpeä Ahven 10.7.2024 8:59
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Himmeä kiivi: Ja sen jälkeen kukaan ei ostaisi käytettyä autoa, sillä autoihin voi tulla vikoja oston jälkeen. Ihan samalla tavalla kuin vaikka taloihinkin.  Aivan järjetön tuo viiden vuoden sääntö talojen kohdalla ainakin omasta mielestäni. Käytetty on aina käytetty, ja ostajan turva on liian hyvä nykyään talokaupoissa. Ei ole [...]
   Ero on siinä että joku laaja lahovaurio taloon ei synny parissa vuodessa. Ja myyjällä on paras mahdollisuus asia selvittää. Kyseessä kuitenkin on satojen tuhansien kaupoista, niin pakkohan myyjälläkin siinä jonkinlainen vastuu on olla. Muutoin menee koko ala lottoamiseksi ja ostajien vedättämiseksi.

   Lainaa

  23. Vastuuton hämähäkki 10.7.2024 10:03
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Autokaupoilla yksityisillä on vain perävalotakuu, ellei jotain oikeasti isoa vikaa ole peitelty tahallaan. Varsinkin jos on koeajanut ja mennyt sen jälkeen ostamaankin. 6kk taitaa olla autoliikkeilläkin tuo takuu. Talokaupoilla ei ole mitään tekemistä autokauppojen kanssa. Että kyllä täytyy olla aika idiootti jos tuollaista edes kysyy.

   Lainaa

  24. Nuutunut pehmelö 10.7.2024 20:39
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Järkky konna: "Matto muuten ehjä ja puhdas, mutta ruskeat tahrat vielä jäljellä". Ei kai siinä muuten, mutta jos puolet matosta on sitä ruskeaa tahraa.. Ja puolet hapsuista puuttuu. Puolet matosta on siis ehjä ja puhdas. Sen takia hinta onkin vain 100€ eikä 200€ 😁
   Onhan se hyvä, että jotain on jäljellä, kun puolet hapsuistakin puuttuu.

   Lainaa

  25. Uneton meduusa 11.7.2024 9:27
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Ehjä ja puhdas, ollut vaatehuoneessa rullalla.

   Lainaa

  26. Tarttumaton timantti 11.7.2024 10:56
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Vastuuton hämähäkki: Autokaupoilla yksityisillä on vain perävalotakuu, ellei jotain oikeasti isoa vikaa ole peitelty tahallaan. Varsinkin jos on koeajanut ja mennyt sen jälkeen ostamaankin. 6kk taitaa olla autoliikkeilläkin tuo takuu. Talokaupoilla ei ole mitään tekemistä autokauppojen kanssa. Että kyllä täytyy olla aika idiootti jos tuollaista edes kysyy.
   Takuu on eri asia kuin virhevastuu, joka kuluttajansuojalain perusteella koskee kaikkia kaupallisen toimijan ja kuluttajan välisiä kauppoja. Virhevastuulle ei ole määrätty mitään enimmäiskestoa, vaan se riippuu tuotteesta ja virheen laadusta. Myyjä on virhevastuun perusteella vastuussa sellaisesta viasta, joka on ollut tuotteessa jo ostohetkellä ja jota ei ole nimenomaisesti myyntitilanteessa mainittu, poislukien sellaiset jotka ostajan olisi pitänyt kyetä itse havaitsemaan. Tämä on muuten yksi syy sille, miksi käytettyjen autojen kauppiaat ovat usein edustettuna Kuluttajaviraston mustalla listalla. Toki tämän mokan aiheena olevan hintaluokan autoissa voi olettaa olevan ties minkälaisia vikoja, joten niiden osalta ostajan riski on huomattavasti suurempi kuin kalliimmissa autoissa.

   Lainaa

  27. Arkistoitu bataatti 13.7.2024 11:56
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tarttumaton timantti: Takuu on eri asia kuin virhevastuu, joka kuluttajansuojalain perusteella koskee kaikkia kaupallisen toimijan ja kuluttajan välisiä kauppoja. Virhevastuulle ei ole määrätty mitään enimmäiskestoa, vaan se riippuu tuotteesta ja virheen laadusta. Myyjä on virhevastuun perusteella vastuussa sellaisesta viasta, joka on [...]
   Approved by Google.

   Lainaa

  28. Kujeileva apina 14.7.2024 15:41
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Meillä kesälomareissulla meni autosta jarrut. Tiedän, ettei jarruremppa ole iso, mutta koska siinä oli muutakin, vikaa j iso remontti edessä, päätettiin oll enää sijoittamatta rahaa siihen autoon ja romuttaja haki auton veloituksetta ja palttiin vr:n kyydillä kotiin. No lopulta romuttaja ehdottikin perus luovutusta, koska auto oli kuitenkin vioistaan huolimatta ok kuntoinen ja yrittäjän mielestä automme olisikin mitä mainioin opetusväline insinööriopiskelijoille ja niin se romuläjä sai jatkoaikaa, kun opiskelijat saavat tutkia ja selvitellä sen vikoja. Se oli kuitenkin sen verran surkeessa kunnossa, ettei meillä ollut halua enää sijoittaa siihen yhtään, eikä tehdä siitä autokauppoja. Nyt se pääsikin sitten varsin hyödylliseen käyttöön ja molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä, he sai "hyvän" auton opetuskäyttöön ja me päästiin ilman suurta vaivaa siitä romusta eroon. Toisen romu oli tässä kohtaa tosiaan toisen aarre.👍🏻

   Lainaa

  29. Kujeileva apina 14.7.2024 15:42
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Pyydän jälleen anteeksi kirjoitusvihreitä. 🙏🏻

   Lainaa

  30. Intiimi peura 18.7.2024 5:50
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Reseptivapaa satuhahmo: 21v vanhassa autossa on takuu loppu niin valmistajalta kuin yksityiseltä myyjältäkin. Noin vanhassa muutaman tonnin autossa on varmasti jotain normaalia kulumaa, pientä huoltoa ja remonttia edessä.
   No älä saatana? Kannattaa ottaa selvää laista silti.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auto, autokaupat, kirppari, kirppis, kirpputori, lentävä matto, likainen, matto, matot, myyjän vastuu, pesty, pesu, silkki, silkkimatto, tahrat, torinon käärinliina