Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ylpeä äiti, osa 2

14-vuotiaan tekemä piirros.
Ylpeä äiti, osa 2

Edellinen osa on julkaistu 12 vuotta sitten. Et muista sitä enää.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 41 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +430 (434 ääntä)
   Mikä siinä on, että pitää varastaa netistä kuva ja väittää oman kakaran tekemäksi? Noin simppelistä valheestahan nyt jää kiinni heti... ennemmin kehuisi vaikka sillä tikku-ukon kuvalla minkä se lapsi ehkä osaa piirtää, sentään olisi aito 😁

   Lainaa

  2. Tulos: +143 (151 ääntä)
   Kiva että vanhemmat ovat lapsistaan ylpeitä mutta ei tuolla tavalla että kopioidaan jutut redditistä. Vähän pitäisi yrittää itse enemmän, mutta joo ihan komea mies kuvassa.

   Lainaa

  3. Rapsakas hyeena 11.6.2024 0:31
   Tulos: +255 (261 ääntä)
   Leuhota kusetuksella miten taitava lapsesi on, jää kiinni, puolustele, lopulta rage quit ja poista aloitus. Toista myöhemmin toisessa ryhmässä. Älä opi 🤦‍♀️

   Lainaa

  4. Vehmas pelikaani 11.6.2024 0:36
   Tulos: +146 (150 ääntä)
   Ilo, että vihdoinkin näin kahdentoista vuoden jälkeen meitä siunattiin kakkososalla.

   Lainaa

  5. Riskialtis soturi 11.6.2024 1:52
   Tulos: -49 (95 ääntä)
   Vehmas pelikaani: Ilo, että vihdoinkin näin kahdentoista vuoden jälkeen meitä siunattiin kakkososalla.
   Meni kyllä ohi miten tuo 12 vuoden takainen moka liittyy tähän nykyiseen..

   Lainaa

  6. Tulos: +206 (208 ääntä)
   Ilman Elinan kahta viimeistä kommenttiakin tää äiti ois ollut jo pahasti puhunut itsensä pussiin. Siis tää johdonmukaisuus! 😂 "Netistä löytyi identtinen, 3 vuotta sitten piirretty kuva." "Ei ole netistä otettu, näin itse kun nyt lomilla piirsi ja otin siitä kuvan!" "Mut identtinen piirustus ja sama tausta..." "No voihan se olla sen nettiin laittanut jo aiemmin ja sai valmiiksi vasta nyt!" Siis anteeks mitä. 😂 Lapsesi on 3 vuotta sitten piirtänyt tuon melkein valmiiksi ja laittanut nettiin kuvan, mutta silti nyt lomilla katselit itse kun lapsi piirsi sen kuvan ja otit itse kuvan valmiista piirustuksesta. Sattumalta ottamasi kuva on identtinen lapsesi 3 vuotta sitten ottaman kuvan kanssa taustoineen päivineen, ja lisäksi 3 vuoden takaisessa valokuvassa piirustus todellakin on valmis eikä keskeneräinen. Pettämätön logiikka! Ps. Miltähän siitä 14-vuotiaasta tuntuu nähdä tuollainen päivitys äidiltään tietäen, ettei hän ole piirtänyt tuota kuvaa. 🥺

   Lainaa

  7. Sipulinhajuinen aasi 11.6.2024 6:25
   Tulos: +141 (143 ääntä)
   Miten oikeesti joku kehtaa ottaa netistä kuvia ja jakaa omanaan/lapsien tekemänä iha vaa huomion takia. Siitä jää aina kiinni, viimeistään kun kysytään lisää

   Lainaa

  8. Nätti puhveli 11.6.2024 7:05
   Tulos: +39 (73 ääntä)
   Tytär on voinut huijata "tsoukilla" ja jakaa kuvan äidille, äiti heti laittaa jakoon ja selittelee sitten hädissään mitä sattuu...? 😅

   Lainaa

  9. Kärkäs leopardi 11.6.2024 7:47
   Tulos: +108 (110 ääntä)
   Nätti puhveli: Tytär on voinut huijata "tsoukilla" ja jakaa kuvan äidille, äiti heti laittaa jakoon ja selittelee sitten hädissään mitä sattuu...? 😅
   Äitihän oli sanojensa mukaan nähnyt kun lapsi tämän piirsi, ja äiti itse otti valokuvan.

   Lainaa

  10. Tulos: -127 (135 ääntä)
   Keisari A: Mikä siinä on, että pitää varastaa netistä kuva ja väittää oman kakaran tekemäksi? Noin simppelistä valheestahan nyt jää kiinni heti... ennemmin kehuisi vaikka sillä tikku-ukon kuvalla minkä se lapsi ehkä osaa piirtää, sentään olisi aito 😁
   Meidän poika piirtää hyvin, mutta harrastaa enemmän sellaista sarjakuvamaista piirtämistä. Täytti juuri 15, mutta on harrastanut piirtämistä 6-vuotiaasta. Väkisin siinä jotain oppii. Ja juu, olen laittanut nettiin kuvia ja tehnyt yhdestä piirroksesta jopa vieheen...eli pojan taidot eivät ole tikku-ukkotasoa.

   Lainaa

  11. Tulos: +37 (45 ääntä)
   Riskialtis soturi: Meni kyllä ohi miten tuo 12 vuoden takainen moka liittyy tähän nykyiseen..
   Ootko ekaa kertaa sivustolla? Vinkki, lue mokien otsikot.

   Lainaa

  12. Itseasiassa 11.6.2024 9:12
   Tulos: +55 (73 ääntä)
   Ace: Ilman Elinan kahta viimeistä kommenttiakin tää äiti ois ollut jo pahasti puhunut itsensä pussiin. Siis tää johdonmukaisuus! 😂 "Netistä löytyi identtinen, 3 vuotta sitten piirretty kuva." "Ei ole netistä otettu, näin itse kun nyt lomilla piirsi ja otin siitä kuvan!" "Mut identtinen piirustus [...]
   "Ps. Miltähän siitä 14-vuotiaasta tuntuu nähdä tuollainen päivitys äidiltään tietäen, ettei hän ole piirtänyt tuota kuvaa. 🥺"
   Ei varmaan kivalta, mutta todennäköisesti ei ole eka kerta ja on jo tottunut tuollaiseen. Äiti kuulostaa persoonallisuushäiriöiseltä. Ihan siltä perusteella että valehtelee näin räikeästi, ihan koska haluaa huomiota ja jatkaa vain vaikka asia on jo selvä. 

   Lainaa

  13. Altis kantojuhta 11.6.2024 9:20
   Tulos: -9 (17 ääntä)
   Ace: Ilman Elinan kahta viimeistä kommenttiakin tää äiti ois ollut jo pahasti puhunut itsensä pussiin. Siis tää johdonmukaisuus! 😂 "Netistä löytyi identtinen, 3 vuotta sitten piirretty kuva." "Ei ole netistä otettu, näin itse kun nyt lomilla piirsi ja otin siitä kuvan!" "Mut identtinen piirustus [...]
   Julkaisu poistettu, eli tuskin koskaan näkee, ellei osaa mokassa esiintyvien etunimien perusteella päätellä.

   Lainaa

  14. Tulos: -114 (122 ääntä)
   No eipä nyt rehellisesti ole niin kummoinen piirros että kannattaisi juksata. Itsehän en osaa piirtää, mutta minäkin näen että mittasuhteet ja linjojen suunnat ovat viturallaan.

   Lainaa

  15. Tulos: +90 (92 ääntä)
   Väittäisi edes itsensä piirtämäksi. Inhottavaa sotkea lapsi omiin valheisiin, eikä lapsikaan tästä mitään hyötyisi vaikka kaikki uskoiskin. 😕 Joutuisi vaan miettimään että a) ”apua en mä oo tota piirtäny, nyt on noloa jos kaikki saa tietää!” Tai b) ”pitääkö mun nyt opetella tollaisia piirtämään? Enkö kelpaa muuten?”

   Lainaa

  16. Räkäpää 11.6.2024 10:35
   Tulos: +60 (80 ääntä)
   MerryXmas: Meidän poika piirtää hyvin, mutta harrastaa enemmän sellaista sarjakuvamaista piirtämistä. Täytti juuri 15, mutta on harrastanut piirtämistä 6-vuotiaasta. Väkisin siinä jotain oppii. Ja juu, olen laittanut nettiin kuvia ja tehnyt yhdestä piirroksesta jopa vieheen...eli pojan taidot eivät ole tikku-ukkotasoa.
   Oi kiitos tiedosta. Sopiiko että palvomme maata jalkojesi alla?

   Lainaa

  17. Itseasiassa 11.6.2024 10:36
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Laura: Väittäisi edes itsensä piirtämäksi. Inhottavaa sotkea lapsi omiin valheisiin, eikä lapsikaan tästä mitään hyötyisi vaikka kaikki uskoiskin. 😕 Joutuisi vaan miettimään että a) ”apua en mä oo tota piirtäny, nyt on noloa jos kaikki saa tietää!” Tai b) ”pitääkö mun nyt opetella tollaisia piirtämään? Enkö kelpaa muuten?”
   Sittenhän joku voisi vaikka pyytää Ninaa piirtämään jotain itselle ja siitähän on ikävä aina kieltäytyä. Näin helposti voi siirtää sen inhottavuuden omalle lapselle.

   Lainaa

  18. Odottava liitu 11.6.2024 11:10
   Tulos: +68 (82 ääntä)
   Nanna: No eipä nyt rehellisesti ole niin kummoinen piirros että kannattaisi juksata. Itsehän en osaa piirtää, mutta minäkin näen että mittasuhteet ja linjojen suunnat ovat viturallaan.
   No itse olin sellainen ns. lapsinero piirtämisessä, ja edelleen alan ammattilainen, mutta voin silti piirtämistä opettavanakin sanoa että tuo on _ihan hyvä_ piirustus, ja 13-vuotiaan tekemäksi olisi erinomainen. Se että oma taso olisi korkeampi, ei estä ymmärtämästä mikä on taitavaa vaikka harrastajalle, nuorelle tai ihan normitasoon verrattuna.

   Lainaa

  19. Tulostettu sammakko 11.6.2024 11:26
   Tulos: +16 (58 ääntä)
   Nanna: No eipä nyt rehellisesti ole niin kummoinen piirros että kannattaisi juksata. Itsehän en osaa piirtää, mutta minäkin näen että mittasuhteet ja linjojen suunnat ovat viturallaan.
   Odottava liitu: No itse olin sellainen ns. lapsinero piirtämisessä, ja edelleen alan ammattilainen, mutta voin silti piirtämistä opettavanakin sanoa että tuo on _ihan hyvä_ piirustus, ja 13-vuotiaan tekemäksi olisi erinomainen. Se että oma taso olisi korkeampi, ei estä ymmärtämästä mikä on taitavaa vaikka harrastajalle, nuorelle tai ihan normitasoon verrattuna.
   Mikä teitä molempia vaivaa? Tuohan on ihan täydellinen, ennen kuin menee jo hyperrealismin puolelle, mikä ei mielestäni ole enää taidetta, vaan jäljittelyä.

   Lainaa

  20. Noudettu pupu 11.6.2024 11:45
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   Nanna: No eipä nyt rehellisesti ole niin kummoinen piirros että kannattaisi juksata. Itsehän en osaa piirtää, mutta minäkin näen että mittasuhteet ja linjojen suunnat ovat viturallaan.
   Mitkä mittasuhteet tuossa on viturallaan? Ihan on esikuvansa näköinen, ja jos 14-vuotias tuon olisi piirtänyt niin olisi kyllä lahjakas 14-vuotias.

   Lainaa

  21. Tulos: +75 (77 ääntä)
   MerryXmas: Meidän poika piirtää hyvin, mutta harrastaa enemmän sellaista sarjakuvamaista piirtämistä. Täytti juuri 15, mutta on harrastanut piirtämistä 6-vuotiaasta. Väkisin siinä jotain oppii. Ja juu, olen laittanut nettiin kuvia ja tehnyt yhdestä piirroksesta jopa vieheen...eli pojan taidot eivät ole tikku-ukkotasoa.
   Meitsin frendi on lentäjä Finnairilla. Ei se kyllä piirtää osaa. Mut miten tää kaikki liittyy mihinkään? Ehkä luin ehkä en.

   Lainaa

  22. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Semmoset sieltä. Sääliksi käy lasta.

   Lainaa

  23. Huomaamaton riesa 11.6.2024 19:02
   Tulos: -38 (46 ääntä)
   Ei kellekään tullut mieleen että jospa muksu itse on väittänyt äidilleen omaksi piirrokseksi? Kaikki heti "hyi kauhea äiti hirveää" mutta ihan hyvin se on voinut noinkin mennä, ja äidin reaktiosta päätellen pidän sitä todennäköisempänä kuin että äiti itse olisi keksinyt koko asian. Tiedän henkilökohtaisesti lapsia jotka harrastaa tuollaista, ja vanhemmat luonnollisesti uskovat ja ovat ylpeitä. Ei mulla ole sydäntä mennä puhkomaan niiden kuplia, kyllä se totuus paljastuu jossain vaiheessa muutenkin. Sitten tietysti jos jakaisi noita piirroksia ominaan, tai möisi niitä niin täysin eri asia.

   Lainaa

  24. Nuutunut pehmelö 11.6.2024 19:21
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Ace: Ilman Elinan kahta viimeistä kommenttiakin tää äiti ois ollut jo pahasti puhunut itsensä pussiin. Siis tää johdonmukaisuus! 😂 "Netistä löytyi identtinen, 3 vuotta sitten piirretty kuva." "Ei ole netistä otettu, näin itse kun nyt lomilla piirsi ja otin siitä kuvan!" "Mut identtinen piirustus [...]
   Onko sitä lastakaan olemassa?

   Lainaa

  25. Tupakoiva ampiainen 11.6.2024 21:01
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Huomaamaton riesa: Ei kellekään tullut mieleen että jospa muksu itse on väittänyt äidilleen omaksi piirrokseksi? Kaikki heti "hyi kauhea äiti hirveää" mutta ihan hyvin se on voinut noinkin mennä, ja äidin reaktiosta päätellen pidän sitä todennäköisempänä kuin että äiti itse olisi keksinyt koko asian. Tiedän [...]
   "Näin itse kun piirsi ja otin kuvan."

   Lainaa

  26. Heijastuva appelsiini 11.6.2024 21:04
   Tulos: +5 (19 ääntä)
   Itseasiassa: "Ps. Miltähän siitä 14-vuotiaasta tuntuu nähdä tuollainen päivitys äidiltään tietäen, ettei hän ole piirtänyt tuota kuvaa. 🥺" Ei varmaan kivalta, mutta todennäköisesti ei ole eka kerta ja on jo tottunut tuollaiseen. Äiti kuulostaa persoonallisuushäiriöiseltä. Ihan siltä perusteella että valehtelee näin räikeästi, ihan koska haluaa huomiota ja jatkaa vain vaikka asia on jo selvä. 
   Kyökkipsykologin diplomi approved by Google.

   Lainaa

  27. Itseasiassa 11.6.2024 21:46
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Heijastuva appelsiini: Kyökkipsykologin diplomi approved by Google.
   Tai sitten voi olla mahdollista, että on elämänsä viettänyt tällaisten ihmisten kanssa. Se että ymmärtää tuota toimintaa, auttaa itseä kun ymmärtää ettei ollut koko elämää ihan sekaisin ja väärässä. Ja ettei jatka sitä samaa enää seuraaville sukupolville.

   Lainaa

  28. Kokematon kettu 11.6.2024 23:09
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Keisari A: Mikä siinä on, että pitää varastaa netistä kuva ja väittää oman kakaran tekemäksi? Noin simppelistä valheestahan nyt jää kiinni heti... ennemmin kehuisi vaikka sillä tikku-ukon kuvalla minkä se lapsi ehkä osaa piirtää, sentään olisi aito 😁
   Ei huomionkerjääjällä välttämättä ole lastakaan. Mielenvikaisuutta on monenlaista.

   Lainaa

  29. Taitava papukaija 11.6.2024 23:11
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Ace: Ilman Elinan kahta viimeistä kommenttiakin tää äiti ois ollut jo pahasti puhunut itsensä pussiin. Siis tää johdonmukaisuus! 😂 "Netistä löytyi identtinen, 3 vuotta sitten piirretty kuva." "Ei ole netistä otettu, näin itse kun nyt lomilla piirsi ja otin siitä kuvan!" "Mut identtinen piirustus [...]
   Ehkä se on kuten Enkeli-Elisa. Onko 14-vuotista olemassakaan?

   Lainaa

  30. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Huomaamaton riesa: Ei kellekään tullut mieleen että jospa muksu itse on väittänyt äidilleen omaksi piirrokseksi? Kaikki heti "hyi kauhea äiti hirveää" mutta ihan hyvin se on voinut noinkin mennä, ja äidin reaktiosta päätellen pidän sitä todennäköisempänä kuin että äiti itse olisi keksinyt koko asian. Tiedän [...]
   Ei sovi yhteen tuon kanssa, että väittää nähneensä kun piirsi ja otti kuvan.

   Lainaa

  31. Särmikäs mustikka 13.6.2024 7:06
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Netti on niin täynnä tuollaisia lähes fotorealistisia piirustuksia, että en enää usko tuon alkuperäisen julkaisijankaan sitä itse piirtäneen. Siinä ei näy ihmisen kädenjälkeä ollenkaan, jollain ohjelmalla se on tehty.

   Lainaa

  32. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Huomaamaton riesa: Ei kellekään tullut mieleen että jospa muksu itse on väittänyt äidilleen omaksi piirrokseksi? Kaikki heti "hyi kauhea äiti hirveää" mutta ihan hyvin se on voinut noinkin mennä, ja äidin reaktiosta päätellen pidän sitä todennäköisempänä kuin että äiti itse olisi keksinyt koko asian. Tiedän [...]
   Tuossa mokassa on kommentteihin laitettu googlesta löydetty 3 v. vanha kuva, jossa tuota piirrosta pitelee sama käsi ja taustalla samakuosinen kangas, kuin tän mokaajan kuvassa. Väittää ottaneensa kuvan itse. Lapsella ei mitään osuutta tähän.

   Lainaa

  33. Voittoisa noita 13.6.2024 9:12
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Onneksi omalla äidillä ei ole tullut mieleenkään laitella piirustuksia nettiin, vaikkakin olen ihan kohtalainen piirtäjä, en huono, mutta vielä löytyy parannettavaa ja opittavaa ja paljon. Sen hoidan sitten itse, jos katson kuvan tarpeeksi hyväksi, että sen kehtaa julkaista yhtään missään. Kummipojalle olen lähinnä viime aikoina piirtänyt, kun se tuntuu aina olevan innoissaan siitä, toiveita esittää aina ja on tullut piirrettyä batman-autoa (on muuten autot omalle taidolle vaikeita, tai lähinnä renkaat), venomia ja sitten piti eräästä koirasta tehdä hälle muistoksi kuva. Se on ollu mukavaa kun saa piirtää sellaiselle etenkin joka niistä pitää ja arvostaa 😁

   Lainaa

  34. Riemukas lohikäärme 13.6.2024 13:34
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Nanna: No eipä nyt rehellisesti ole niin kummoinen piirros että kannattaisi juksata. Itsehän en osaa piirtää, mutta minäkin näen että mittasuhteet ja linjojen suunnat ovat viturallaan.
   Ei tuossa mikään viturallaan ole. En tiedä mitä sinä näet, mutta ihan hyvä piirros tuo on.

   Lainaa

  35. Riemukas lohikäärme 13.6.2024 13:40
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Särmikäs mustikka: Netti on niin täynnä tuollaisia lähes fotorealistisia piirustuksia, että en enää usko tuon alkuperäisen julkaisijankaan sitä itse piirtäneen. Siinä ei näy ihmisen kädenjälkeä ollenkaan, jollain ohjelmalla se on tehty.
   Kyllä tuo on piirros. Kynän jälki erottuu hyvin ainakin esim. silmissä ja sormissa.

   Lainaa

  36. Murrettu pulu 13.6.2024 15:20
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Pöljä: Kiva että vanhemmat ovat lapsistaan ylpeitä mutta ei tuolla tavalla että kopioidaan jutut redditistä. Vähän pitäisi yrittää itse enemmän, mutta joo ihan komea mies kuvassa.
   Komea? Just..

   Lainaa

  37. Myyty sateenvarjo 13.6.2024 15:51
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Riemukas lohikäärme: Kyllä tuo on piirros. Kynän jälki erottuu hyvin ainakin esim. silmissä ja sormissa.
   Juu ei ole.

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (11 ääntä)
   MerryXmas: Meidän poika piirtää hyvin, mutta harrastaa enemmän sellaista sarjakuvamaista piirtämistä. Täytti juuri 15, mutta on harrastanut piirtämistä 6-vuotiaasta. Väkisin siinä jotain oppii. Ja juu, olen laittanut nettiin kuvia ja tehnyt yhdestä piirroksesta jopa vieheen...eli pojan taidot eivät ole tikku-ukkotasoa.
   Nyt täytyy ihan kysyä mitä me muut teemme tällä informaatiopläjäyksellä. Nyt tiedän että jossain on poika joka osaa piirtää hyvin. Mahtavaa että olet ylpeä lapsestasi mutta nimettömänä tuntemattomille brassailu ilman mitään linkkiä tai vinkkiä kuviin menee jo ehkä hieman yli.

   Lainaa

  39. Tiheä guava 13.6.2024 21:28
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Riemukas lohikäärme: Ei tuossa mikään viturallaan ole. En tiedä mitä sinä näet, mutta ihan hyvä piirros tuo on.
   On hyvä piirros, mutta silmät on vähän vinksin vonksin ja suun alue näyttää jotenkin oudolta myös. Kyllä siitä Harry Stylesin silti tunnistaa.

   Lainaa

  40. Järjestyksetön mehiläinen 16.6.2024 2:49
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Tiheä guava: On hyvä piirros, mutta silmät on vähän vinksin vonksin ja suun alue näyttää jotenkin oudolta myös. Kyllä siitä Harry Stylesin silti tunnistaa.
   Silmien lisäksi sormet on pikkulapsen kokoiset, mutta toisaalta en olisi Harry Stylesia tunnistanut muutenkaan, että mistäs minä sen mittasuhteita ja silmien symmetrisyyttä tiedän…

   Lainaa

  41. Pahansuopa mäyrä 16.6.2024 20:03
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Eihän nyt kannata noin ilmiselviä kusetuksia tehdä, jotka saa vielä tarkistettua kukavaan, tuosta vaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: harry style, kopioitu, kuva, netistä, otettu, piirros, piirtää, piirustus, pöllitty, reddit, varastettu