Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 89

Peura pulassa! Osaisitko toimia oikein, vai aiheuttaisitko someraivon?
Luontoilta, osa 89

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Läpikuultava pelikaani 20.6.2024 0:18
   Tulos: +183 (187 ääntä)
   Paljon on mielipiteitä ja huutomerkkejä yhdestä vasasta🤔 Mutta loppu hyvin kaikki hyvin☺️

   Lainaa

  2. Nenäliinaan itkevä keiju 20.6.2024 0:19
   Tulos: +375 (389 ääntä)
   On varmaan onnellinen olotila, kun ei ymmärrä mistään mitään eikä tarvitse välittää "vouhotuksista". Paitsi että silti menee tunteisiin, koska lupiinit näyttää kivalta (= erottuu vaikkapa auton ikkunasta), mikä on ainoa asia joka luonnosta tarvitsee ymmärtää.

   Lainaa

  3. Tukala lisko 20.6.2024 0:24
   Tulos: +157 (163 ääntä)
   Lupine lives matter?

   Lainaa

  4. Kuutamokka 20.6.2024 0:24
   Tulos: +216 (224 ääntä)
   Kaikenlaisia asiantuntijavinkkejä Pentti saiki. Onneks maltto ite oottaa ja vähän seurailla tilannetta ... Lupiineista, "eihän mikään hieno voi olla haitallista, eihän" :):)

   Lainaa

  5. Erottava kilpikonna 20.6.2024 0:54
   Tulos: +361 (373 ääntä)
   En ymmärrä noita lupiininrakastajia. Nättihän se on, mutta kun tästä on nyt minun koko elämän ajan ehditty puhua minkälaista tuhoa se luontoon tuottaa on pakko kyllä ihan tahallaan olla kuuntelematta ja oppimatta.

   Lainaa

  6. Tornipöllö 20.6.2024 1:02
   Tulos: +307 (313 ääntä)
   Siis käsitinkö nyt oikein, että Annen mielestä lupiinien hävittäminen on rasistista lupiineja kohtaan? Onko sekin rasismia, jos kitkee kukkapenkistä rikkaruohot? Kasvejahan nekin ovat.

   Lainaa

  7. Bambi jäällä 20.6.2024 1:05
   Tulos: +113 (121 ääntä)
   Brita summasi hienosti tilanteen. Tekisi mieli tykätä 👍

   Lainaa

  8. Järjestyksetön mehiläinen 20.6.2024 1:15
   Tulos: +88 (94 ääntä)
   Onko lupiinirasismi nyt sitten lupinismia, ja koskeeko se vain tietyn värisiä lupiineja?

   Lainaa

  9. Kyseenalainen kolibri 20.6.2024 1:24
   Tulos: -34 (68 ääntä)
   Onhan se lupiili levinnyt joka paikkaan mutta kuulin joskus että sitä varta vasten olisi istutettu aikanaan tienvarsille.

   Lainaa

  10. Tulos: -187 (247 ääntä)
   Pari vuotta sitten, muistaakseni 2022 toukokuussa, hankimme avopuolison kanssa mökille ihan perus kesäkissoja muutaman. Ja ennen kuin kukaan tulee huutamaan, niin totta kai annoimme kisujen olla ulkona vapaana kuten luonnonvaraisen eläimen kuuluukin olla. Siellä viettivät sellaista kunnollista kissan elämää, nauttivat pienten metsälintujen metsästyksestä ja säikyttelivät pihamaalle eksyneet isommatkin siivekkäät (fasaaneja, metsoja, emuja) pois. Heräsin yksi aamu hirveeseen meteliin, ja peuraemo vasan kanssa siellä oli pihalle tullut. Kissa tietysti reviiritietoisena eläimenä nosti melkoisen haloon asiasta ja pyrki ajamaan tuholaiset pois. Peuraemo potki sitä kissaa siellä! Eli kannattaa olla varovainen jos tälläinen vastaan tulee, ei oo ihan pelkkää haleja ja hattaraa Disney-filmeistä nämä örkit. Olin huolissani kissan puolesta kun tuollainen kavioeläin potkii menemään, joten menin sinne jeesiksi ja tirvaisin molempia peuroja avarilla naamaan. Kissa vielä jotain sähisi perään mutta bambit onneksi juoksivat pois rikospaikalta. Pisti kyllä miettimään että uskaltaako Suomessa enää kissoja ulkona vapaasti pitää? Mulla ei oo metsästyskorttia itselläni, mutta ilmakon hommasin vastaisuuden varalle heti syksyllä. Toki kissat nyt olivat siinä vaiheessa jo lähteneet jonnekin, mutta aina tulee uusi kesä ja lapslle uudet kesäkissat.

   Lainaa

  11. Vauhditon piimä 20.6.2024 4:28
   Tulos: +43 (107 ääntä)
   traumcity: Pari vuotta sitten, muistaakseni 2022 toukokuussa, hankimme avopuolison kanssa mökille ihan perus kesäkissoja muutaman. Ja ennen kuin kukaan tulee huutamaan, niin totta kai annoimme kisujen olla ulkona vapaana kuten luonnonvaraisen eläimen kuuluukin olla. Siellä viettivät sellaista [...]
   Toivottavasti tämä on joku paska vitsi. 
   Muussa tapauksessa toivon, että karma hoitelee osuutensa mahdollisimman pian. 

   Lainaa

  12. Sipulinhajuinen aasi 20.6.2024 4:29
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Lupiinit rasismia...? Miksi?

   Lainaa

  13. Tulos: +142 (148 ääntä)
   Vauhditon piimä: Toivottavasti tämä on joku paska vitsi. Muussa tapauksessa toivon, että karma hoitelee osuutensa mahdollisimman pian. 
   Ennen kuin iopullisesti riehaannutte, katsokaa, kuka tuon on kirjoittanut

   Lainaa

  14. Tulos: +73 (87 ääntä)
   Bambi jäällä: Brita summasi hienosti tilanteen. Tekisi mieli tykätä 👍
   Enpä tiedä. Minusta eniten oikeassa oli Petran kommentti, että kysytään se neuvo ennemmin ammattilaisilta, kuin facebookista, jossa jokainen tavan talliainen antaa täysin erilaisen vastauksen. Kuten saimme harvinaisen selvästi todistaa.

   Lainaa

  15. Kivuton sarvikuono 20.6.2024 5:38
   Tulos: -106 (138 ääntä)
   Ihmisellä ei voi olla kaksoisoikeutta puuttua luontoon radikaalisti rakentamalla yhteiskuntia ja samaan aikaan jättää eläimiä auttamatta vedoten siihen että luontoon ei pidä puuttua. Mistä tälläinen kaksoisoikeus tulee ja mistä se edes voisi tulla? Ei mistään. Sosiopatia ilmenee lapsuudessa aktiivisena eläinten rääkkäyksenä (koulukiusattu lapsi joka rääkkää pieniä eläimiä koska on liian heikko laittamaan kiusaajalle vastaan (miksi media glofifioi koulukiusattuja joilla on sosiopatiaa = "nörttejä")) ja aikuisuudessa passiivisena välinpitämättömyytenä että jätetään auttamatta eläintä vedoten kuvitteelliseen kaksoisoikeuteen olla puuttumatta luontoon.

   Lainaa

  16. Pennitön kolibri 20.6.2024 6:14
   Tulos: +81 (95 ääntä)
   traumcity: Pari vuotta sitten, muistaakseni 2022 toukokuussa, hankimme avopuolison kanssa mökille ihan perus kesäkissoja muutaman. Ja ennen kuin kukaan tulee huutamaan, niin totta kai annoimme kisujen olla ulkona vapaana kuten luonnonvaraisen eläimen kuuluukin olla. Siellä viettivät sellaista [...]
   Heikko yritys 😂

   Lainaa

  17. Kuivattu lokki 20.6.2024 6:18
   Tulos: +121 (133 ääntä)
   Vauhditon piimä: Toivottavasti tämä on joku paska vitsi. Muussa tapauksessa toivon, että karma hoitelee osuutensa mahdollisimman pian. 
   Sivuston paskin trolli. Toivoisin että kaikki tietäisi ja jättäisi kokonaan huomioimatta.

   Lainaa

  18. Säädytön lehmä 20.6.2024 6:50
   Tulos: -8 (36 ääntä)
   traumcity: Pari vuotta sitten, muistaakseni 2022 toukokuussa, hankimme avopuolison kanssa mökille ihan perus kesäkissoja muutaman. Ja ennen kuin kukaan tulee huutamaan, niin totta kai annoimme kisujen olla ulkona vapaana kuten luonnonvaraisen eläimen kuuluukin olla. Siellä viettivät sellaista [...]
   Hei, ne kissat piti jättää rauhaan. Ok?
   ”… tirvaisin molempia peuroja avarilla naamaan”
   :D

   Lainaa

  19. Tulos: -16 (50 ääntä)
   Vauhditon piimä: Toivottavasti tämä on joku paska vitsi. Muussa tapauksessa toivon, että karma hoitelee osuutensa mahdollisimman pian. 
   Ei kai tuo niin paska vitsi. Ihan ok epäuskottava tarina reviiritietoisesta kesäkissasta joka häätää emut pois mökin pihalta. Ja mökin isännästä joka hankki ilmakon ettei tarvitse jatkossa häätää peuroja avareilla nyt kun ne kesäkissatkin on hylätty. Luulen että oli yritys olla sarkastinen kannanotto joko peurojen tai kesäkissojen  puolesta tai niitä vastaan.

   Lainaa

  20. Ajaton mustikka 20.6.2024 7:38
   Tulos: +13 (37 ääntä)
   Miten olisi, perustetaanko espanjansiruetanoiden Auschwitz? Niitä haitallisia jättilötköjä sais tappaa ihan luvan kanssa. Vai rakastaako joku niitäkin, ja syyttää sitten etanarasistiksi. 🐌 Anteeksi, oli pakko toteuttaa Godwinin lakia. 😁😅

   Lainaa

  21. Kutsumaton myyrä 20.6.2024 7:49
   Tulos: +42 (50 ääntä)
   Kivuton sarvikuono: Ihmisellä ei voi olla kaksoisoikeutta puuttua luontoon radikaalisti rakentamalla yhteiskuntia ja samaan aikaan jättää eläimiä auttamatta vedoten siihen että luontoon ei pidä puuttua. Mistä tälläinen kaksoisoikeus tulee ja mistä se edes voisi tulla? Ei mistään. Sosiopatia ilmenee lapsuudessa [...]
   Kommenttisi alku on ihan rautaa, mutta loppu silkkaa paskaa. 🤷🏻‍♀️

   Lainaa

  22. Itseasiassa 20.6.2024 7:50
   Tulos: +78 (82 ääntä)
   Erottava kilpikonna: En ymmärrä noita lupiininrakastajia. Nättihän se on, mutta kun tästä on nyt minun koko elämän ajan ehditty puhua minkälaista tuhoa se luontoon tuottaa on pakko kyllä ihan tahallaan olla kuuntelematta ja oppimatta.
   Jostain syystä näissä puolustajissa ei näytä ikinä olevan ketään, joka ei olisi jo eläkeiässä. Valitettavasti kerkeävät vain aiheuttaa tuolla lupiinin suojelulla paljon haittaa, ennen kun itse kasvattavat horsmaa.

   Lainaa

  23. Peruuttamaton riikinkukko 20.6.2024 7:51
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Bambi jäällä: Brita summasi hienosti tilanteen. Tekisi mieli tykätä 👍
   Mietin ihan samaa. 😄

   Lainaa

  24. Peruuttamaton riikinkukko 20.6.2024 7:54
   Tulos: +80 (84 ääntä)
   Kivuton sarvikuono: Ihmisellä ei voi olla kaksoisoikeutta puuttua luontoon radikaalisti rakentamalla yhteiskuntia ja samaan aikaan jättää eläimiä auttamatta vedoten siihen että luontoon ei pidä puuttua. Mistä tälläinen kaksoisoikeus tulee ja mistä se edes voisi tulla? Ei mistään. Sosiopatia ilmenee lapsuudessa [...]
   Koulukiusatutko niitä sosiopaatteja on? Minua kiusattiin läpi peruskoulun ja jos se on jotain opettanut, niin sitä, että puolustan aina heikompia. Ikinä en ole tuntenut tarvetta alkaa rääkkäämään eläimiä.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 20.6.2024 7:57
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Kyseenalainen kolibri: Onhan se lupiili levinnyt joka paikkaan mutta kuulin joskus että sitä varta vasten olisi istutettu aikanaan tienvarsille.
   On sitä istutettu, ihan maisemointiin ja sitomaan maata penkereillä, mutta se myös leviää itse tehokkaasti ja maanrakentamistarkoituksissa sitä maa-ainesta myös siirretään paikasta toiseen. Maa on oikeasti kallista ja esim. kaupunkialueilla sitä jemmataan tulevia tarpeita varten, ettei jokaiseen ojaan ja meluvalliin tarvitse ostaa ihan priimaa tavaraa,kun myös käytöstä poistetut pitää hävittää johonkin. Lupiinin siemenet vain pystyvät säilymään todella kauan, joten niitä löytyy usein uudelleen, kun näitä varastoituja maa-aineksia myllätään ja siirretään paikasta toiseen. Tämän vuoksi on oikeasti tärkeää tuhota ne puhjenneet kasvit, jotta ne eivät taas jatka sitä uutta siementämistä.

   Lainaa

  26. Pysyvä haltija 20.6.2024 9:07
   Tulos: -38 (54 ääntä)
   Taitaa olla PS kannattajat joukolla jalkautuneet lupiineja tuhoamaan rasismin nimissä. Milloin tälle saadaan loppu?

   Lainaa

  27. Massaton ankka 20.6.2024 9:16
   Tulos: +75 (79 ääntä)
   mikä siinä on että ne huutaa koviten jotka tietää vähiten?

   Lainaa

  28. Laiska lohikäärme 20.6.2024 9:21
   Tulos: +42 (48 ääntä)
   Jos somea käsitellään joskus koulussa historiantunneilla, nämä olisivat täydellisiä esimerkkejä oppikirjaan. Aina on jollain täysin vastakkainen mielipide sanottavaksi!

   Lainaa

  29. Asiaton kalkkuna 20.6.2024 9:45
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Kyseenalainen kolibri: Onhan se lupiili levinnyt joka paikkaan mutta kuulin joskus että sitä varta vasten olisi istutettu aikanaan tienvarsille.
   Jep, äiti kertoi että heille oli nuorena siemenpusseja jaeltu, että heittäisivät auton ikkunoista niitä kun ajelevat pitkin suomen teitä..

   Lainaa

  30. Voitava matelija 20.6.2024 10:09
   Tulos: +12 (24 ääntä)
   traumcity: Pari vuotta sitten, muistaakseni 2022 toukokuussa, hankimme avopuolison kanssa mökille ihan perus kesäkissoja muutaman. Ja ennen kuin kukaan tulee huutamaan, niin totta kai annoimme kisujen olla ulkona vapaana kuten luonnonvaraisen eläimen kuuluukin olla. Siellä viettivät sellaista [...]
   Sorkkaeläin. Ei kavioeläin.

   Lainaa

  31. Poikkeava jääkarhu 20.6.2024 10:19
   Tulos: +91 (97 ääntä)
   Ihmiset on kyllä ihan täysiä idiootteja. Suomessa on niin paljon kaikenlaisia niitty- ja ketokukkia joita nämä tampiot ei ole ikinä nähneetkään, koska lupiini on vienyt niiden elintilan teidenvarsilta. On sinistä ja on punaista, on valkoista ja on keltaista. Tai olisi, jos jokapaikka ei olisi täynnä vaaleanpunaista ja lilaa.

   Lainaa

  32. Antoisa avokado 20.6.2024 10:29
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   Kivuton sarvikuono: Ihmisellä ei voi olla kaksoisoikeutta puuttua luontoon radikaalisti rakentamalla yhteiskuntia ja samaan aikaan jättää eläimiä auttamatta vedoten siihen että luontoon ei pidä puuttua. Mistä tälläinen kaksoisoikeus tulee ja mistä se edes voisi tulla? Ei mistään. Sosiopatia ilmenee lapsuudessa [...]
   Tässäkin maassa käytännössä jokaisessa vähänkään isommassa koulussa on ainakin yksi oppilas jota kiusataan, jos ei koulun aikana niin vapaa-ajalla koulukaverien toimesta. Ja näin on ollut useita kymmeniä vuosia. Tällä sinun typerällä logiikallasi Suomessa on satojatuhansia sosiopaatteja jotka rääkkäävät eläimiä, ja joista tulee jotain paljon pahempaakin. Olet selvästi katsonut jonkin dokumentin jostain kouluampujista, massa- tai sarjamurhaajista ja kun siellä on sanottu että tämä tai tuo on ollut kiusattu koulussa ja sen takia tai siitä huolimatta aloittanut rääkkäämällä eläimiä ja myöhemmin siirtynyt ihmisiin, niin sinun mielestäsi se tarkoittaa että jokainen koulukiusattu on sellainen. Aivan älytön ajatus.

   Lainaa

  33. Karmia lihapiirakka 20.6.2024 10:31
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Itseasiassa: Jostain syystä näissä puolustajissa ei näytä ikinä olevan ketään, joka ei olisi jo eläkeiässä. Valitettavasti kerkeävät vain aiheuttaa tuolla lupiinin suojelulla paljon haittaa, ennen kun itse kasvattavat horsmaa.
   ...tuolla menolla kasvattavat itse sitä lupiinia 🤷🏻‍♂️

   Lainaa

  34. Tulos: +29 (35 ääntä)
   traumcity: Pari vuotta sitten,  [...]
   Taasko sinä oot kaivautunut jostain kivenkolosta esille? Olikin jo huolestuttavan pitkään hiljasta sieltä suunnalta.

   Lainaa

  35. Ikävä haltija 20.6.2024 11:42
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Kuivattu lokki: Sivuston paskin trolli. Toivoisin että kaikki tietäisi ja jättäisi kokonaan huomioimatta.
   Jep. Tässä vaiheessa pääsee sanaa kesäkissa ja tietää skipata lopun roskan. Lupiinihulluja en ymmärrä. Itsekin skidinä siitä kuulin, olen tarpeeksi vanha hommaamaan omia lapsia ja homma vaan silti jatkuu. Omalta pihalta moiset häädetty

   Lainaa

  36. Intiimi peura 20.6.2024 11:46
   Tulos: +9 (29 ääntä)
   Petran kommentti oli ketjun fiksuin ja sillekkin annettu nauru- ja kiukkureaktioita. "Menee kyllä jo liian pitkälle" tehdä se asia jota varten eläinsuojeluyhdistykset on perustettu.

   Lainaa

  37. Liikkumaton luumu 20.6.2024 12:13
   Tulos: -18 (40 ääntä)
   Siis miksi ihmeessä ihmiset haluavat nykyään mennä häsläämään ja puuttumaan luonnonvaraisten villieläinten elämään? Niitä kuolee välillä ja kuuluukin kuolla. Ei ole eikä pidäkään olla mitään peurojen hyvinvointivaltiota.

   Lainaa

  38. Ohut paarma 20.6.2024 12:25
   Tulos: -56 (68 ääntä)
   Poikkeava jääkarhu: Ihmiset on kyllä ihan täysiä idiootteja. Suomessa on niin paljon kaikenlaisia niitty- ja ketokukkia joita nämä tampiot ei ole ikinä nähneetkään, koska lupiini on vienyt niiden elintilan teidenvarsilta. On sinistä ja on punaista, on valkoista ja on keltaista. Tai olisi, jos jokapaikka ei olisi täynnä vaaleanpunaista ja lilaa.
   Luonnossa ainoa pysyvä asia on muutos. Jos lupiini on ylivoimainen leviämään niin se vie tilansa ennenkuin luonnossa kehittyy jotain rajoittamaan sen leviämistä. En ymmärrä miksi ihmisillä on tarve status quoon luonnon kanssa - maapallon historiassa yli 99,9% ikinä eläneistä lajeista on kuollut aikojen kuluessa sukupuuttoon ja se prosessi jatkuu teimme mitä tahansa. Lupiini sitoo typpeä maahan jota Suomen köyhästä maaperästä kroonisesti puuttuu. Vaarana tietty on että maaperän ravinteikkuuden lisääntyessä myös lajikirjo lisääntyy.

   Lainaa

  39. Aikaansaava persoona 20.6.2024 13:38
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Ohut paarma: Luonnossa ainoa pysyvä asia on muutos. Jos lupiini on ylivoimainen leviämään niin se vie tilansa ennenkuin luonnossa kehittyy jotain rajoittamaan sen leviämistä. En ymmärrä miksi ihmisillä on tarve status quoon luonnon kanssa - maapallon historiassa yli 99,9% ikinä eläneistä lajeista on kuollut aikojen kuluessa [...]
   Mutta lupiinin kohdalla muutos on luonnoton, koska ihminen kärräsi sen tänne. Ei aleta nyt vaan sitten kädettöminä seurata mitä sellainen täällä aiheuttaa.

   Lainaa

  40. Aikaansaava persoona 20.6.2024 13:40
   Tulos: -28 (44 ääntä)
   Intiimi peura: Petran kommentti oli ketjun fiksuin ja sillekkin annettu nauru- ja kiukkureaktioita. "Menee kyllä jo liian pitkälle" tehdä se asia jota varten eläinsuojeluyhdistykset on perustettu.
   Eläinsuojeluyhdistyksiä ei ole perustettu villejä luonnoneläimiä varten. Lemmikkejä ne paimentaa. Ja onhan se aika kauheaa, että tosiaan lemmikeissäkin riittää tekemistä ja suojelemista. 
   Luonto elää omalla painollaan. 

   Lainaa

  41. Alikehittynyt satuhahmo 20.6.2024 13:58
   Tulos: +32 (46 ääntä)
   Aikaansaava persoona: Eläinsuojeluyhdistyksiä ei ole perustettu villejä luonnoneläimiä varten.
   Haluatko vielä miettiä tätä hetken, vai lukitsetko todella tämän arvauksen?

   Lainaa

  42. Pohjaanpalanut leopardi 20.6.2024 14:44
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Kaaleppi: Enpä tiedä. Minusta eniten oikeassa oli Petran kommentti, että kysytään se neuvo ennemmin ammattilaisilta, kuin facebookista, jossa jokainen tavan talliainen antaa täysin erilaisen vastauksen. Kuten saimme harvinaisen selvästi todistaa.
   Britan tiivistys oli kyllä oikein hyvä, t. ammatikseen villieläimiä hoitava. Kuvassa oleva metsäkauriin vasa on todennäköisesti joutunut äkkiä tiputtautumaan alas "piiloon" sitä lähestyvää ihmistä, jolloin jalat saattaa jäädä hassusti.

   Lainaa

  43. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Kivuton sarvikuono: Ihmisellä ei voi olla kaksoisoikeutta puuttua luontoon radikaalisti rakentamalla yhteiskuntia ja samaan aikaan jättää eläimiä auttamatta vedoten siihen että luontoon ei pidä puuttua. Mistä tälläinen kaksoisoikeus tulee ja mistä se edes voisi tulla? Ei mistään. Sosiopatia ilmenee lapsuudessa [...]
   On ehkä vähän eri asia jättää auttamatta hädässä olevia eläimiä, ku mitä puuttua ihan luonnollisiin asioihin. Vai pitäskö se olla auttamassa kaikkia myyriä ja hiiriä ettei ne vaan jäis pöllöjen ynnä muiden kynsiin. Ja voi pupuparkoja kun niitäkin ketut jahtaa...
   Selkeesti avun tarpeessa olevat erikseen. Jos ei tarpeeksi tiedä, aina voi kysyä tilanteesta joltain, joka tietää.
   Meilläkin oli tuossa takapihalla västäräkin poikanen nurkassa kyhjöttämässä, liekö käynyt kolaus lentoharjotuksissa. Emo siinä pyöri ympärillä, syötti ja rohkas, ja siitä se ajan mittaa vaan pyrähteli pois ihan omin siivin. Joku ois saattanu mennä väliin tuputtamaan jyviä ja vettä ja voivottelemaan... Seurailemalla tilannetta asiat saattaakin yllättäen järjestyä.

   Lainaa

  44. Iljettävä vesinokkaeläin 20.6.2024 16:22
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Lupinisteille lupiininväriset kuvakkeet!

   Lainaa

  45. Valaiseva pingviini 20.6.2024 16:31
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Iljettävä vesinokkaeläin: Lupinisteille lupiininväriset kuvakkeet!
   Ja smalaktisteille smalaktinväliset kuvakkeet!

   Lainaa

  46. Rakkonen joutsen 20.6.2024 16:51
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   traumcity: Pari vuotta sitten, muistaakseni 2022 toukokuussa, hankimme avopuolison kanssa mökille ihan perus kesäkissoja muutaman. Ja ennen kuin kukaan tulee huutamaan, niin totta kai annoimme kisujen olla ulkona vapaana kuten luonnonvaraisen eläimen kuuluukin olla. Siellä viettivät sellaista [...]
   Katohan traumcity, luulin että oot kuollut

   Lainaa

  47. Paidaton monni 20.6.2024 17:21
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Voi mahdoton miten tyhmiä jotkut ihmiset voivat olla. Nämä tuijat ja marjatat varmaan antaisi supikoirien ja minkkienkin mellastaa saaristossa miten haluavat koska onhan ne suloisia :D

   Lainaa

  48. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Nyt on nähty sekin päivä että "vieraslaji"termiä käytetään samassa yhteydessä kun puhutaan rasismista. Vieraslajilla tarkoitetaan esim. kasveja ja hyönteisiä jotka ovat haitallisia ja/tai uusia lajeja Suomessa.

   Lainaa

  49. Suonensisäinen lokki 20.6.2024 19:34
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   On se jännää kun eiole mennyt perille fakta, että pörriäiset eivät komealupiinia voi hyödyntää millään lailla. Mä yritin naapurille ehdottaa lupiininhävitystalkoita tien reunasta, kun ei ole poskettomasti vielä levinnyt ja olisi inhimillinen työ.. suuttui kun hän on aikoinaan sen siihen itse istuttanut eikä "ole siitä kovin paljoa levinnyt" En ole salaa hiipinyt hävittämään, pitäisi tietää milloin on lomareissulla

   Lainaa

  50. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Vauhditon piimä: Toivottavasti tämä on joku paska vitsi. Muussa tapauksessa toivon, että karma hoitelee osuutensa mahdollisimman pian. 
   Emut ei paljastanut p***aa trollia?

   Lainaa

  51. Ohut paarma 20.6.2024 21:36
   Tulos: -31 (41 ääntä)
   Aikaansaava persoona: Mutta lupiinin kohdalla muutos on luonnoton, koska ihminen kärräsi sen tänne. Ei aleta nyt vaan sitten kädettöminä seurata mitä sellainen täällä aiheuttaa.
   Ihminen kuuluu 100% luonnon prosesseihin. Ihan sama jollei maapallon historiassa aikaisemmin ole ollut vastaavaa luonnonvalintamekanismia jota ihminen lajina tarjoaa, se silti kuuluu luonnollisiin prosesseihin.Lajit ovat aina levinneet jollain mekanismilla ja jos yksi niistä on se että se leviää ihmisen mukana, se on täysin luonnollista. Mietitäänpä lintuja: niiden syömien kasvien siemenet ovat usein levinneet alkuperäisten kasvualuieden ulkopuolelle. Valintapaineena on silloin ollut kasvin tarjoama ravinto jota lintu käyttää, Jos lupiini tarjoaa jotain mitä ihminen pitää miellyttävänä ta hyödyllisenä, se on luonnonvalintaetu lupiinin kannalta.

   Lainaa

  52. Kaloriton leopardi 20.6.2024 23:51
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Kyseenalainen kolibri: Onhan se lupiili levinnyt joka paikkaan mutta kuulin joskus että sitä varta vasten olisi istutettu aikanaan tienvarsille.
   Ikävä kyllä tämä pitää paikkaansa.

   Lainaa

  53. Kaloriton leopardi 20.6.2024 23:53
   Tulos: +21 (31 ääntä)
   Pöljä: Nyt on nähty sekin päivä että "vieraslaji"termiä käytetään samassa yhteydessä kun puhutaan rasismista. Vieraslajilla tarkoitetaan esim. kasveja ja hyönteisiä jotka ovat haitallisia ja/tai uusia lajeja Suomessa.
   Et ole viettänyt aikaa netissä paljoa? Useamman vuoden on tietyissä piirreissä pakolaisiin viitattu "haitallisena vieraslajina"

   Lainaa

  54. Kiittämätön kavioeläin 21.6.2024 2:10
   Tulos: -28 (34 ääntä)
   Suvakeilla menee tukka tukkoon ku on kasveja jotka on haitaksi muille kasveille :D

   Lainaa

  55. Vahvistettu nuija 21.6.2024 7:45
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Ajaton mustikka: Miten olisi, perustetaanko espanjansiruetanoiden Auschwitz? Niitä haitallisia jättilötköjä sais tappaa ihan luvan kanssa. Vai rakastaako joku niitäkin, ja syyttää sitten etanarasistiksi. 🐌 Anteeksi, oli pakko toteuttaa Godwinin lakia. 😁😅
   Etanoita vastaan auttaa nuijalla annettu etanasia.

   Lainaa

  56. Itseasiassa 21.6.2024 8:01
   Tulos: +16 (24 ääntä)
   Kaloriton leopardi: Et ole viettänyt aikaa netissä paljoa? Useamman vuoden on tietyissä piirreissä pakolaisiin viitattu "haitallisena vieraslajina"
   Tunnetuin tilanne on, kun yksi kansanedustaja käytti sitä eduskunnassa.

   Lainaa

  57. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Vauhditon piimä: Toivottavasti tämä on joku paska vitsi. Muussa tapauksessa toivon, että karma hoitelee osuutensa mahdollisimman pian. 
     Se on Traumcity. Sillä on jostain syystä tarve postittaa älyttömyyksiä kissoista. Jätä lukematta, se on sama asia eri versioina aina, ollut jo vuosikausia. 
    Mitä lupiineihin tulee, nehän ovat juuri hauskoja: luonnonkukkia ei pitäisi poimia, pitäisi jättää kasvamaan muidenkin iloksi, ja muiden ihmisten istutusten repiminen on nyt sanomattakin kielletty. Mutta lupiineita käyn aina vetämässä isojen saksien kanssa ja koristelen niillä kotiani. Näyttää kivalta maljakossa, ja samalla tulee tehtyä luontoteko. Kun vielä mennessään plokkaa tienvarresta muoviroskat, niin on kiva päivä ulkona, kivat kukat kotona, ja hyvä mieli :). 

   Lainaa

  58. Tulos: -7 (7 ääntä)
   Kyseenalainen kolibri: Onhan se lupiili levinnyt joka paikkaan mutta kuulin joskus että sitä varta vasten olisi istutettu aikanaan tienvarsille.
   Ilmeisesti ei, mutta ei voi tietää. Se on kyllä lähtenyt lapasesta erilaisista puutarhoista ja aikaahan on ollut. Ensimmäiset koristekasvit tuotiin Suomeen jo 1800-luvun lopulla, joten ei ihme, että on vähän levinnyt.

   Lainaa

  59. Viime greippi 22.6.2024 12:12
   Tulos: -10 (14 ääntä)
   MerryXmas: Ilmeisesti ei, mutta ei voi tietää. Se on kyllä lähtenyt lapasesta erilaisista puutarhoista ja aikaahan on ollut. Ensimmäiset koristekasvit tuotiin Suomeen jo 1800-luvun lopulla, joten ei ihme, että on vähän levinnyt.
   Hienosti osaat googlata!

   Lainaa

  60. Kokematon kettu 22.6.2024 18:03
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Erottava kilpikonna: En ymmärrä noita lupiininrakastajia. Nättihän se on, mutta kun tästä on nyt minun koko elämän ajan ehditty puhua minkälaista tuhoa se luontoon tuottaa on pakko kyllä ihan tahallaan olla kuuntelematta ja oppimatta.
   Se valtaa kasvualaa esim. sauniolta ja päivänkakkaralta, joita tieluiskissa kasvaisi, ellei tienpitäjä niittäisi niitä poikki.
   Joten pitää lopettaa se niittokin, jotta lupiinin kitkennästä mitään hyötyä olisi.
   Amerikanlupiinissa ei ole mitään hyönteisille vaarallista, sehän on hyönteispölytteinen kuten kaikki värikkäät kukkakasvit. Sitä kasvatetaan mm. karjan rehuksi.

   Lainaa

  61. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Tylsimys: Ei kai tuo niin paska vitsi. Ihan ok epäuskottava tarina reviiritietoisesta kesäkissasta joka häätää emut pois mökin pihalta. Ja mökin isännästä joka hankki ilmakon ettei tarvitse jatkossa häätää peuroja avareilla nyt kun ne kesäkissatkin on hylätty. Luulen että oli yritys olla sarkastinen kannanotto joko peurojen tai kesäkissojen  puolesta tai niitä vastaan.
   Traumcity unohti tossa sepustuksessaan sen, että ei niitä kesäkissoja minkään penskojen iloksi hankita, vaan ne hankitaan syömään myyrät mökiltä, kun vajassa oleva myrkky ei riittänyt.

   Lainaa

  62. Pilkkopimeä ämpäri 23.6.2024 7:57
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   jos kukaan muuten oikeasti miettii, vasat tarvitsevat apua jos korvan päät ovat kippuralla. tämä kielii vasalla olevan nestehukka, mikä taas meinaa sitä että emälle on käynyt jotain tai vasa on hylätty. jos korvat ovat ihan suorat kuten kuvassa näkyy, on se emän hoidossa.

   Lainaa

  63. Ehjä rätti 25.6.2024 4:30
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Ajaton mustikka: Miten olisi, perustetaanko espanjansiruetanoiden Auschwitz? Niitä haitallisia jättilötköjä sais tappaa ihan luvan kanssa. Vai rakastaako joku niitäkin, ja syyttää sitten etanarasistiksi. 🐌 Anteeksi, oli pakko toteuttaa Godwinin lakia. 😁😅
   Eipä taida olla maapallolle toista niin haitallista lajia kuin ihminen. Ei lähellekään.

   Lainaa

  64. Tietämätön siili 25.6.2024 10:45
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Nenäliinaan itkevä keiju: On varmaan onnellinen olotila, kun ei ymmärrä mistään mitään eikä tarvitse välittää "vouhotuksista". Paitsi että silti menee tunteisiin, koska lupiinit näyttää kivalta (= erottuu vaikkapa auton ikkunasta), mikä on ainoa asia joka luonnosta tarvitsee ymmärtää.
   Tätä olen monesti itsekin miettinyt. Onnellisia ovat he, jotka ovat liian tyhmiä ymmärtääkseen ja empatiakyvyttömiä tunteakseen. Sellaisen ihmisen on helppo lallatella eteenpäin.

   Lainaa

  65. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: On se jännää kun eiole mennyt perille fakta, että pörriäiset eivät komealupiinia voi hyödyntää millään lailla. Mä yritin naapurille ehdottaa lupiininhävitystalkoita tien reunasta, kun ei ole poskettomasti vielä levinnyt ja olisi inhimillinen työ.. suuttui kun hän on aikoinaan sen siihen itse [...]
   Minä en ole naapureilta kyselly vaan repinyt irti, tosin en juurineen. Jos tulisivat valittamaan niin kysyisin osaavatko he lukea ja ohjaisin sivulle https://vieraslajit.fi/

   Lainaa

  66. Apua tarvitseva karjalanpiirakka 26.6.2024 1:23
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   traumcity: Pari vuotta sitten, muistaakseni 2022 toukokuussa, hankimme avopuolison kanssa mökille ihan perus kesäkissoja muutaman. Ja ennen kuin kukaan tulee huutamaan, niin totta kai annoimme kisujen olla ulkona vapaana kuten luonnonvaraisen eläimen kuuluukin olla. Siellä viettivät sellaista [...]
   Ehhehheh! Hänpäs on hauska!

   Lainaa

  67. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Vauhditon piimä: Toivottavasti tämä on joku paska vitsi. Muussa tapauksessa toivon, että karma hoitelee osuutensa mahdollisimman pian. 
   Ei tällä muuta olekaan kuin paskoja vitsejä.
   Kunpa porukka lakkaisi reagoimasta sen juttuihin ja vastaamasta niihin. Ei toi trolli muuten hiljene koskaan.

   Lainaa

  68. Lässy kameli 27.6.2024 18:25
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   traumcity: Pari vuotta sitten, muistaakseni 2022 toukokuussa, hankimme avopuolison kanssa mökille ihan perus kesäkissoja muutaman. Ja ennen kuin kukaan tulee huutamaan, niin totta kai annoimme kisujen olla ulkona vapaana kuten luonnonvaraisen eläimen kuuluukin olla. Siellä viettivät sellaista [...]
   Yrittäisit edes vähän. Ihan törkeän huono trolli!

   Lainaa

  69. Tasasoukka muurahainen 29.6.2024 7:59
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Kaaleppi: Enpä tiedä. Minusta eniten oikeassa oli Petran kommentti, että kysytään se neuvo ennemmin ammattilaisilta, kuin facebookista, jossa jokainen tavan talliainen antaa täysin erilaisen vastauksen. Kuten saimme harvinaisen selvästi todistaa.
   Petra on hysteerikko, joka tarvii ammattiapua kengännauhojen sitomiseen

   Lainaa

  70. Neulottu ilonpilaaja 3.7.2024 9:03
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Liikkumaton luumu: Siis miksi ihmeessä ihmiset haluavat nykyään mennä häsläämään ja puuttumaan luonnonvaraisten villieläinten elämään? Niitä kuolee välillä ja kuuluukin kuolla. Ei ole eikä pidäkään olla mitään peurojen hyvinvointivaltiota.
   Siis miksi ihmeessä meillä on jotaki sairaaloita jotka puuttuu ihmisten elämään. Niitä kuolee välillä ja kuuluukin kuolla.

   Lainaa

  71. Kiinnitetty hiiri 9.7.2024 12:59
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Kyllä ihmiset on paukapäitä, huhhuh.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: eläimet, emo, luonto, lupiinit, peura, valkohäntäpeura, vasa, vieraslajit