Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sentti venyy ja paukkuu, osa 18

Suomalaiset tekevät mitä uskomattomampia asioita säästääksen kaksi senttiä.
Sentti venyy ja paukkuu, osa 18

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Intiimi peura 23.5.2024 0:42
   Tulos: +289 (295 ääntä)
   Haluaisin nähdä tuon videon. Näkyyköhän siinä miten Rebecah ottaa muovin pois ja näytölle ilmestyy miinusmerkkinen luku? Tosin ei hän varmaan ymmärrä negatiivisia lukuja.

   Lainaa

  2. Urbaani fretti 23.5.2024 0:47
   Tulos: +196 (212 ääntä)
   Mä en nyt ymmärrä mikä tuossa sitruunassa on vikana vaikka onkin kookas.😅

   Lainaa

  3. Keksejä naposteleva haltija 23.5.2024 1:08
   Tulos: +207 (209 ääntä)
   Urbaani fretti: Mä en nyt ymmärrä mikä tuossa sitruunassa on vikana vaikka onkin kookas.😅
   Varmaan toivoi että ois ollut juuri 1€ eikä sentin yli? Muuta en keksi.

   Lainaa

  4. Vähä timantti 23.5.2024 2:52
   Tulos: +96 (100 ääntä)
   Kusinen kurkku :D Vaan on se työlästä tuo sentin venyttely että kaikkea ne keksii.

   Lainaa

  5. Tulos: +194 (200 ääntä)
   "on mulla rahaa maksaa se" mutta sit kuitenkin pitää säästää muutama sentti...

   Lainaa

  6. Tiheä guava 23.5.2024 6:23
   Tulos: +199 (205 ääntä)
   Ihmiset: parsakaalin varret on syötäviä. Älä heitä pois.

   Lainaa

  7. Sateeton hyeena 23.5.2024 6:31
   Tulos: +80 (84 ääntä)
   Intiimi peura: Haluaisin nähdä tuon videon. Näkyyköhän siinä miten Rebecah ottaa muovin pois ja näytölle ilmestyy miinusmerkkinen luku? Tosin ei hän varmaan ymmärrä negatiivisia lukuja.
   Kaveri testas tätä eikä se muuttunu miinusmerkkiseks. Siinä ei lukenut mitään. Uskon silti taaraamiseen.

   Lainaa

  8. Tulos: +119 (123 ääntä)
   Ufo hai: "on mulla rahaa maksaa se" mutta sit kuitenkin pitää säästää muutama sentti...
   Sen takia sillä onkin rahaa. Kun ostaa 51 kertaa hedelmiä 2 senttiä halvemmalla, on sitten varaa ostaa yksi 1.01 € maksava sitruuna.

   Lainaa

  9. Paineeton banaani 23.5.2024 7:28
   Tulos: +87 (91 ääntä)
   Keksejä naposteleva haltija: Varmaan toivoi että ois ollut juuri 1€ eikä sentin yli? Muuta en keksi.
   jos käteisellä maksaa niin kannattaa olla sentin yli kun pyöristyy alaspäin.

   Lainaa

  10. Tulos: -99 (149 ääntä)
   Jotkut ottavat kyllä yllättävän pienestä kimmokkeen puhua muille ilkeästi. Joku punnitsee kaupassa kurkun ilman vaa'an suojamuovia-> "EI KUKAAN VOI OLLA NOIN SAATANAN TYHMÄ". Rauhoittukaa hyvät ihmiset.

   Lainaa

  11. Tulos: +76 (80 ääntä)
   Nyt kun alkaa laittaa säästöön jokaisen sentin minkä säästää muovien poistamisella, voi 30-40 vuoden päästä viedä niillä rahoilla lapsenlapsen Linnanmäelle.

   Lainaa

  12. Nurja jyrsijä 23.5.2024 8:09
   Tulos: +125 (135 ääntä)
   Öm: Jotkut ottavat kyllä yllättävän pienestä kimmokkeen puhua muille ilkeästi. Joku punnitsee kaupassa kurkun ilman vaa'an suojamuovia-> "EI KUKAAN VOI OLLA NOIN SAATANAN TYHMÄ". Rauhoittukaa hyvät ihmiset.
   Eihän se tyhmäksi sanominen siihen liittynyt. Vaan siihen, ettei ymmärrä että muovin painosta ei makseta ja poistamalla muovin itse asiassa varastaa, koska vaaka ei punnitse tuotetta oikein enää.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 23.5.2024 8:36
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Mä kun luulin että ne ilman pussia punnitsevat ovat pihejä. Mä käytän kestopusseja ja punnitsen senkin, kun en jaksa sylissä kanniskella hedelmiä vaa'alle. Mutta ikinä en ole törmännyt noihin kantoihin ja kuoriin heviosastolla? Meillä yhdessä lähikaupassa löytyy aivan liian usein jotain homeista hyllyistä, mutta kai ne ovat sitten homeessa, jos joku on perannut vihannekset valmiiksi ja jättänyt ylimääräiset osat johonkin laarin pohjalle.

   Lainaa

  14. Laiska lohikäärme 23.5.2024 8:45
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   Joskus Australian Masterchefissä oli kokki, jonka tavoite oli tehdä ruokaa ilman hävikkiä. Se käytti kasveista aina kaikki osat ja eläimestäkin mahdollisimman paljon (pilkkoi itse kokonaisen possun). Silloin sitä tajusi, että kasvien kannat ja ylimääräiset lehdet on ihan syötäviä.

   Lainaa

  15. Tulos: -30 (54 ääntä)
   Paineeton banaani: jos käteisellä maksaa niin kannattaa olla sentin yli kun pyöristyy alaspäin.
   Niin totta! Ostais vaan kaiken aina käteisellä ja katsoisi että hinta menee 4senttiä yli, niin pyöristyy vielä alaspäin. Ai sitä säätöä! 🤑💵

   Lainaa

  16. Tulos: +30 (38 ääntä)
   Tiheä guava: Ihmiset: parsakaalin varret on syötäviä. Älä heitä pois.
   Pakko tunnustaa että mä en tienny tätä vielä muutama vuosi sitten 🤦‍♀️😅 syytän kaikkia wokkivihanneksia ja muita mainoskuvia, joissa on aina vaan ne parsakaalin ”puut” käytetty. Ja sit kun oli jotain muita kasveja (olisko ollu herne?) jonka lehdet on myrkyllisiä tms, niin ajattelin kai että sama pätee tähän.

   Lainaa

  17. It's a deal 23.5.2024 11:34
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   Kaupat eivät luultavasti halua puuttua niihin kaikkein piheimpiin siitä syystä, että niillä pirulaisilla on veitset taskussa.

   Lainaa

  18. Siivekäs seepra 23.5.2024 12:17
   Tulos: -37 (61 ääntä)
   Nurja jyrsijä: Eihän se tyhmäksi sanominen siihen liittynyt. Vaan siihen, ettei ymmärrä että muovin painosta ei makseta ja poistamalla muovin itse asiassa varastaa, koska vaaka ei punnitse tuotetta oikein enää.
   En oo ees ajatellut tota pussia taaraamisen ksnnalta, en vaan halua niitä pusseja kun niitä kertyy sitten. Banaanit varsinkin on helpompaakin ostaa ilman pussia, omenatkin usein jos ostan vaan pari. Oon sit vahingossa varastellut 🙈

   Lainaa

  19. Korkeahko maksamakkara 23.5.2024 12:27
   Tulos: +53 (59 ääntä)
   Se on kylläkin petos eikä varkaus. Varastamista olisi se, että ei maksa tuotteesta ollenkaan vaan piilottaa sen vaikka reppuunsa. Petos on se, että erehdyttää väärällä punnitustarralla saadakseen halvemman hinnan, kuten Rebeca tekee. Näistä hedelmävaakapetoksista on myös tuomittu ihmisiä sakkorangaistuksiin.

   Lainaa

  20. Taltioitu päärynä 23.5.2024 12:29
   Tulos: +65 (69 ääntä)
   Laura: Niin totta! Ostais vaan kaiken aina käteisellä ja katsoisi että hinta menee 4senttiä yli, niin pyöristyy vielä alaspäin. Ai sitä säätöä! 🤑💵
   1.04€ pyöristyy 1.05€, eli tuo ostos kannattaa maksaa kortilla, ei käteisellä.

   Lainaa

  21. Kuolemanvakava seppä 23.5.2024 13:11
   Tulos: +11 (29 ääntä)
   Öm: Jotkut ottavat kyllä yllättävän pienestä kimmokkeen puhua muille ilkeästi. Joku punnitsee kaupassa kurkun ilman vaa'an suojamuovia-> "EI KUKAAN VOI OLLA NOIN SAATANAN TYHMÄ". Rauhoittukaa hyvät ihmiset.
   Mitä ilkeetä tuossa nyt oli? Tyhmä on tyhmä.

   Lainaa

  22. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Öm: Jotkut ottavat kyllä yllättävän pienestä kimmokkeen puhua muille ilkeästi. Joku punnitsee kaupassa kurkun ilman vaa'an suojamuovia-> "EI KUKAAN VOI OLLA NOIN SAATANAN TYHMÄ". Rauhoittukaa hyvät ihmiset.
   Mitäpä luulet että käy hevin hinnoille kun jengi tuhoaa vaakaa aina ostaessaan kurkun jotta säästäisivät ~0,01€? Se suojamuovi ei varmaan kauheita maksa mutta joku sen asentaa jne ja itse olen ymmärtänyt että tällainen ylimääräinen meno yleensä  menee lopulta hintoihin. Sama homma näpistelyssä, ei se kauppias tai konserni niitä maksa vaan nostaa hintoja joilla sitten katetaan tuo ns hävikki. Mut hiphurraa mä säästin sentin. 
   Kaiffari joskus huomasi että vaaka oli taarattu niin että näytti jokusen gramman miinusta ja sillä sitten punnitsi tuotteet sen aikaa että se taarattiin oikein. Sen vielä hiffaan kun köyhyyspäissään joutui laskemaan hilujaan et saako valkosipulilinkynnen tms pääkallopataansa. Ikävä kyllä kun ilmaisia lounaita ei ole. Joku sen aina maksaa pitkällä tähtäimellä. Ja joo mä yritän nyt rauhoittua.

   Lainaa

  23. Intiimi peura 23.5.2024 15:26
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Sateeton hyeena: Kaveri testas tätä eikä se muuttunu miinusmerkkiseks. Siinä ei lukenut mitään. Uskon silti taaraamiseen.
   Aijaa okei. Minäkin uskon, sillä onhan se silloin taarattu jos vaaka näyttää nollaa suojamuovin kanssa.

   Lainaa

  24. Kunnioitettava kuguaari 23.5.2024 15:44
   Tulos: +3 (13 ääntä)
   Korkeahko maksamakkara: Se on kylläkin petos eikä varkaus. Varastamista olisi se, että ei maksa tuotteesta ollenkaan vaan piilottaa sen vaikka reppuunsa. Petos on se, että erehdyttää väärällä punnitustarralla saadakseen halvemman hinnan, kuten Rebeca tekee. Näistä hedelmävaakapetoksista on myös tuomittu ihmisiä sakkorangaistuksiin.
   Jos tarkkoja ollaan, niin tällaisessa tilanteessa puhutaan näpistyksestä, ei varkaudesta.

   Lainaa

  25. Eriskummallinen dinosaurus 23.5.2024 17:53
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Siivekäs seepra: En oo ees ajatellut tota pussia taaraamisen ksnnalta, en vaan halua niitä pusseja kun niitä kertyy sitten. Banaanit varsinkin on helpompaakin ostaa ilman pussia, omenatkin usein jos ostan vaan pari. Oon sit vahingossa varastellut 🙈
   Kyse ei ollut muovipussista

   Lainaa

  26. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Taltioitu päärynä: 1.04€ pyöristyy 1.05€, eli tuo ostos kannattaa maksaa kortilla, ei käteisellä.
   Eikun niin, 5 sentin kolikot on olemassa! 🤦‍♀️😅 vähän taas näkyy tää sairastelu aivosumuna: ajattelin vaan että ”eihän neljä senttiä vielä pyöristy kymmeneksi sentiksi”

   Lainaa

  27. Tulos: -9 (37 ääntä)
   Nurja jyrsijä: Eihän se tyhmäksi sanominen siihen liittynyt. Vaan siihen, ettei ymmärrä että muovin painosta ei makseta ja poistamalla muovin itse asiassa varastaa, koska vaaka ei punnitse tuotetta oikein enää.
   Eikä hänen pointtinsa ollut se, että nämä haukut tulisivat juuri muovin poistamisesta vaan se, että ne haukut ylipäänsä tulivat. Ihmisille kun ei vaan puhuta tuohon sävyyn, aivan tarpeettoman aggressiivinen sävy tässä "saatanan tyhmä" -viestissä.

   Lainaa

  28. Synkkä eläin 23.5.2024 18:30
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Siivekäs seepra: En oo ees ajatellut tota pussia taaraamisen ksnnalta, en vaan halua niitä pusseja kun niitä kertyy sitten. Banaanit varsinkin on helpompaakin ostaa ilman pussia, omenatkin usein jos ostan vaan pari. Oon sit vahingossa varastellut 🙈
   Ei tässä pusseista ollut kyse, vaan vaa’an päällä olevasta suojamuovista. Ei pussia ole pakko käyttää ja usein se on turhaakin, mitta ei se liity taaraamiseen mitenkään eikä ole varastelua.

   Lainaa

  29. Epäilevä mato 23.5.2024 20:54
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Näistä kommenteista tuli mieleen, kun lapsena osti muumitikkareita kolikoilla. Yksi tikkari maksoi 12 senttiä, joten tuli ostettua aina vain yksi tikkari kerralla, jotta hinta pyöristyi alaspäin. Nyt oli pakko katsoa paljonko muumitikkarit maksavat nykyään, n. 0,22€.

   Lainaa

  30. Välilaskuton mango 23.5.2024 21:14
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   Lähikaupassani lukee heviosastolla, että ananaksen kruunu kuuluu mukaan punnitukseen, ja ilman kruunua punnituista ananaksista peritään 2€ ekstraa. Tällainen systeemi olisi hyvä tuolle kaupalle, jossa parsakaalit ostetaan ilman vartta.

   Lainaa

  31. Korkeahko maksamakkara 23.5.2024 23:07
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Kunnioitettava kuguaari: Jos tarkkoja ollaan, niin tällaisessa tilanteessa puhutaan näpistyksestä, ei varkaudesta.
   Niin näpistys on lievä varkaus. Kun pointti oli se, minkä tyyppinen rikos on kyseessä, niin ajattelin että on yksinkertaisinta käyttää perusmuotoisen rikoksen nimeä.

   Lainaa

  32. Kirpeä Ahven 23.5.2024 23:37
   Tulos: +23 (37 ääntä)
   Kaikki puhuvat vain siitä muovipussin punnitsemisesta huomaamatta että tuossa tapauksessa siellä pussissa yksi sitruuna? Miksi ihmeessä se edes pitäisi laittaa pussiin? Saisi ehkä sen sentin pois kun fiksusti pistäisi sen tarran suoraan s. ,qjjjjjjjitruunan kylkeen.

   Lainaa

  33. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Ufo hai: "on mulla rahaa maksaa se" mutta sit kuitenkin pitää säästää muutama sentti...
   "On mulla rahaa maksaa se" mutta sit kuitenkin pitää varastaa muutama sentti...
   Korjattu'd

   Lainaa

  34. Mädäntynyt alpakka 24.5.2024 9:36
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Kaikki puhuvat vain siitä muovipussin punnitsemisesta huomaamatta että tuossa tapauksessa siellä pussissa yksi sitruuna? Miksi ihmeessä se edes pitäisi laittaa pussiin? Saisi ehkä sen sentin pois kun fiksusti pistäisi sen tarran suoraan s. ,qjjjjjjjitruunan kylkeen.
   Kyllä varmasti moni huomasi. Kaikki eivät vaan viitsineet aloittaa keskustelua siitä aiheesta.

   Lainaa

  35. Kostumaton krokotiili 24.5.2024 16:57
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Oon ollut tosi köyhä mutta en kertaakaan elämässäni niin köyhä että jaksaisin alkaa säätämään jonkin punnituksen kanssa, jos summa nyt sattuu olemaan kolme centtiä enemmän kuin haluaisin.

   Lainaa

  36. Kopioitu Metsätonttu 24.5.2024 18:09
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Laura: Pakko tunnustaa että mä en tienny tätä vielä muutama vuosi sitten 🤦‍♀️😅 syytän kaikkia wokkivihanneksia ja muita mainoskuvia, joissa on aina vaan ne parsakaalin ”puut” käytetty. Ja sit kun oli jotain muita kasveja (olisko ollu herne?) jonka lehdet on myrkyllisiä tms, niin ajattelin kai että sama pätee tähän.
   En tiedä herneen lehdistä, mutta palot ovat osittain syötäviä. Lapsena lempiherkkuja oli, kun tuoreita herneitä keitettiin palkoineen päivineen suolavedessä ja pehmityttyään ne voi syödä siten, että laittaa koko palon suuhun pitäen nipukasta kiinni ja sitten vetää hampaiden välistä pois suusta siten, että vain palon kova kalvomainen ja muovimainen "runko" jää jäljelle. Palon päällinen on ihan yhtä hyvää ja syötävää, kuin itse herneet. Kokeilkaa, jos ette ole jo!

   Lainaa

  37. Kopioitu Metsätonttu 24.5.2024 18:11
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   It's a deal: Kaupat eivät luultavasti halua puuttua niihin kaikkein piheimpiin siitä syystä, että niillä pirulaisilla on veitset taskussa.
   Ja kaikenmaailman Vornasilla pyssyt taskussa ja lupa ammuskella niillä kännissä pitkin lattioita. Sanovat.

   Lainaa

  38. Kopioitu Metsätonttu 24.5.2024 18:18
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Korkeahko maksamakkara: Se on kylläkin petos eikä varkaus. Varastamista olisi se, että ei maksa tuotteesta ollenkaan vaan piilottaa sen vaikka reppuunsa. Petos on se, että erehdyttää väärällä punnitustarralla saadakseen halvemman hinnan, kuten Rebeca tekee. Näistä hedelmävaakapetoksista on myös tuomittu ihmisiä sakkorangaistuksiin.
   Kyllä siinä silloinkin ainakin osan tuotteesta myös varastaa, koska maksaa siitä vain pienen osan. Onhan liikkeistä varastettu tavaraa ihan sylissä ulos kantamallakin, joten ei ole mitään perusteluja tuolle piilottamis väitteelle. Jotkut viranomaisten kapulakielet voivat käyttää erilaisia termejä eri asioista mutta kyllä kansankielellä varkaus on varkautta vei sen tuotteen ilman lupaa millä keinoin vain. Perustelujesi mukaan esimerkikdi kännykän varastaminen käsilaukusta ei olisi varkaus ellei vie koko laukkua samalla?

   Lainaa

  39. Kopioitu Metsätonttu 24.5.2024 18:23
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Kunnioitettava kuguaari: Jos tarkkoja ollaan, niin tällaisessa tilanteessa puhutaan näpistyksestä, ei varkaudesta.
   Virallisissa lakipykälissä ehkä, mutta kansankielellä ilman lupaa vieminen eli varastaminen on silti varastamista. Kutsutaanhan autovarkauttakin virallisesti luvattomaksi käyttöönotoksi, mutta varastamista sekin silti on.

   Lainaa

  40. Kopioitu Metsätonttu 24.5.2024 18:44
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kostumaton krokotiili: Oon ollut tosi köyhä mutta en kertaakaan elämässäni niin köyhä että jaksaisin alkaa säätämään jonkin punnituksen kanssa, jos summa nyt sattuu olemaan kolme centtiä enemmän kuin haluaisin.
   Tuskin tuossa köyhyydestä tai pimeydestä oli kyse. Enemmän ehkä vähän "harmitti", kun ei ollut tasasumma, vaikka oli hyvin lähellä. Pahimmat vaakasäätelijät mitä olen tavannut ovat olleet ihan hyvin toimeentulevia, mutta sairaalloisen pihejä tai pakko-oireisia henkilöitä. Yksikin tuttuni eli arkielämää, kuin olisi tosi köyhä ja punnitsi tarjousbanaanejakin yksittäisiä banaaneja vaihtelemalla ainakin vartin ennen kuin sai haluamansa hinnan niille, mutta saattoi muuten hetken mielijohteesta ostaa vaikka uuden auton kaikkine lisävarusteineen ja turboineen yhtään epäröimättä. Itselläni ei ole tietääkseni muita vastaavia piirteitä, mutta bensaa tankatessani yritän syystä tai toisesta joko litramäärän tai yleisimmin summan loppumaan aina tasalukuun, esim. 30 litraa tai 60 euroa tasan. Ilman mitään selkeää syytä.

   Lainaa

  41. Kuivakka kurkku 24.5.2024 18:55
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: En tiedä herneen lehdistä, mutta palot ovat osittain syötäviä. Lapsena lempiherkkuja oli, kun tuoreita herneitä keitettiin palkoineen päivineen suolavedessä ja pehmityttyään ne voi syödä siten, että laittaa koko palon suuhun pitäen nipukasta kiinni ja sitten vetää hampaiden välistä pois suusta siten, että vain palon [...]
   Eivät herneen lehdet myrkyllisiä ole, myydäänhän yrttiosastolla herneenversojakin joissa toki lehdet mukana.
   Hyvin osui nimikoneen valinta hevikeskusteluun :D

   Lainaa

  42. Hyppelevä bataatti 24.5.2024 21:08
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Muistakaa sitten että solmitte pussin vasta punnitsemisen jälkeen! Näin säästätte solmun painon verran :D

   Lainaa

  43. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Öm: Jotkut ottavat kyllä yllättävän pienestä kimmokkeen puhua muille ilkeästi. Joku punnitsee kaupassa kurkun ilman vaa'an suojamuovia-> "EI KUKAAN VOI OLLA NOIN SAATANAN TYHMÄ". Rauhoittukaa hyvät ihmiset.
   Niin varastaminen on ok kun sitä tekee vain vähän. Mikä on sitten vähä kenellekin. Viikatteen laulun sanoin "kaita polku auran myötä levenee".

   Lainaa

  44. Ahdistunut homonyymi 25.5.2024 5:56
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Laura: Pakko tunnustaa että mä en tienny tätä vielä muutama vuosi sitten 🤦‍♀️😅 syytän kaikkia wokkivihanneksia ja muita mainoskuvia, joissa on aina vaan ne parsakaalin ”puut” käytetty. Ja sit kun oli jotain muita kasveja (olisko ollu herne?) jonka lehdet on myrkyllisiä tms, niin ajattelin kai että sama pätee tähän.
   Perunan maanpäälliset osat on myrkyllisiä. 
   Herneenversoja taas käytetään usein koristeena esim voileipäkakun päällä sekä ruoka-annoksissa ravintolassa. Ne on ihan syötäviä samoin kuin esim orvokit, joita kans näkee usein koristeena ruoassa 😊

   Lainaa

  45. Massiivinen mansikka 25.5.2024 14:33
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: En tiedä herneen lehdistä, mutta palot ovat osittain syötäviä. Lapsena lempiherkkuja oli, kun tuoreita herneitä keitettiin palkoineen päivineen suolavedessä ja pehmityttyään ne voi syödä siten, että laittaa koko palon suuhun pitäen nipukasta kiinni ja sitten vetää hampaiden välistä pois suusta siten, että vain palon [...]
   Oijoi, tulipa nostalgiset vibat tästä muistosta! :P Tosin meillä ne oli sokeriherneitä, joitten kanssa tehtiin noin. Nykyisin sokeriherneitä ei löydy oikein mistään. Toimiskohan tuo tapa myös noilla kesäisin myytävillä "perusherneillä"?

   Lainaa

  46. Suurustettu vihannes 28.5.2024 10:45
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Ihmisillä on niin oudot salaliittoteoriat noista hedelmävaaoista. Ihan ku kaupan työntekijät olis ne ohjelmoinu tai jotain, jotta saahaan muutama sentti lisää? Kenelle, kauppiaalle? Kaupassa työskennelleenä välillä näki, kun tuo muoviosa oli heitetty sivuun. Ugh. Meidän vaaka näytti kyllä silloin miinusta, en tiedä onko uudemmat sitten eri luokkaa. Ei voi ku ihmetellä ihmisen itsepäisyyttä ja typeryyttä.

   Lainaa

  47. Iso-Britannian paras kotiviemäri 28.5.2024 11:14
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Yleensä kasviksia käsittelemällä saadut säästöt kuulostavat mitättömältä pihistelyltä, mutta saksanpähkinöiden kuorimisella taitaa oikeasti säästää aika suuren osan! Aika villi meno muutenkin Minnan kaupassa, kun asiakkaat kulkevat veitset mukana.

   Lainaa

  48. Lohduton riikinkukko 29.5.2024 6:48
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Iso-Britannian paras kotiviemäri: Aika villi meno muutenkin Minnan kaupassa, kun asiakkaat kulkevat veitset mukana.
   Mielikuvitusmaassa kaikki on mahdollista.

   Lainaa

  49. Sukkahousuton papaija 29.5.2024 16:31
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Oi niitä aikoja. Pienenä pystyi menemään kauppaan kahden markan kanssa ja tulla kotiin taskut täynnä karkkia ja vielä iso limupullo. Nyt on niin paljon kameroita ja vartioita, että ei onnistu.

   Lainaa

  50. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Eikö _kukaan_ tajunnut, että tyyppiä kismittää, kun tuli ostaneeksi coop-tuotemerkkiä? Kyseinen coop on ulkomaalainen halpismerkki, joka on tullut (=otettu) vauhdilla kauppoihin korvaamaan myös monia kotimaisia merkkejä. Toivoisin, että muutkin asian huomioisivat ja huomatessaan jättäisivät ostamatta.

   Lainaa

  51. Varoittava pulu 30.5.2024 22:44
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Taltioitu päärynä: 1.04€ pyöristyy 1.05€, eli tuo ostos kannattaa maksaa kortilla, ei käteisellä.
   Lapsena kun ostimme muumitikkareita, niiden hinta oli 12 senttiä. Jos osti kaksi tikkaria kerralla, hinta pyöristyi tietenkin 25 senttiin. Me sitten fiksuina lapsina säästimme aina 5 senttiä, kun laitoimme tikkarit aina yksittäin kassahihnalle ja kapulan väliin. Myyjää saattoi ehkä ärsyttää, kun joutui kaikki tikkarit erikseen veloittamaan.

   Lainaa

  52. Vakavarainen biisoni 31.5.2024 6:46
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Coop: Eikö _kukaan_ tajunnut, että tyyppiä kismittää, kun tuli ostaneeksi coop-tuotemerkkiä? Kyseinen coop on ulkomaalainen halpismerkki, joka on tullut (=otettu) vauhdilla kauppoihin korvaamaan myös monia kotimaisia merkkejä. Toivoisin, että muutkin asian huomioisivat ja huomatessaan jättäisivät ostamatta.
   Joo, minäkin ostan vain Suomessa kasvatettua sitruunaa, koska haluan tukea kotimaisia sitruunankasvattajia.

   Lainaa

  53. Kokematon kettu 1.6.2024 12:13
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Toj Karin: Sen takia sillä onkin rahaa. Kun ostaa 51 kertaa hedelmiä 2 senttiä halvemmalla, on sitten varaa ostaa yksi 1.01 € maksava sitruuna.
   Suomessa ei ole sentit käytössä  eli tuo pyöristyy käteisostossa alaspäin yhteen euroon.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hedelmät, hedelmävaaka, hevi-osasto, kaupassa, kauppa, muovi, nollata, punnita, punnitus, säästää, säästövinkit, taarata, vihannekset