Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 135

Kiroileva siili on mennyt liian pitkälle!
Vanhempainilta, osa 135

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kuumennettu hyttynen 21.3.2024 0:16
   Tulos: +324 (368 ääntä)
   Munan sisältä tulee siis sama sarjakuva mitä nähnyt netissä miljoona kertaa, pikkasen on ikävä Kindereiden kroko ja hippo yms sarjoja. Ite sain just munan mistä tuli 1cm x 1cm tarra, en edes tiennyt mitä tarra esittää ni meni munakääreiden kanssa roskikseen. Ikää joo 38v. mutta edelleen olisi kiva jos ylläreistä tulisi jotain kerättävää tai koottavaa missä enemmän kuin 2 osaa.

   Lainaa

  2. Laadukas kurkku 21.3.2024 0:18
   Tulos: +600 (636 ääntä)
   Jarno vois päästä vaikka hallitukseen tuolla innovaatiollaan. Miksei vaan aleta teettää kaikkea työtä ihmisillä maksamatta kenellekään palkkaa?

   Lainaa

  3. Hapero pöllö 21.3.2024 0:28
   Tulos: +223 (243 ääntä)
   Ja vaihtoehtona ei ole, että Tiitun tytär istuisi kenties jossain muualla, kuin siinä sohvalla? Uskoisin että koulussa muitakin istuinpaikkoja löytyy.

   Lainaa

  4. Kuvaileva bataatti 21.3.2024 0:30
   Tulos: +181 (189 ääntä)
   ”Crista on poistanut kommentoinnin käytöstä julkaisussa” Miksi ei poista koko julkaisua vai odottaako joltain saman mieliseltä yksityisviestiä, vai mitä?

   Lainaa

  5. Hapero pöllö 21.3.2024 0:31
   Tulos: +184 (192 ääntä)
   Kuumennettu hyttynen: Munan sisältä tulee siis sama sarjakuva mitä nähnyt netissä miljoona kertaa, pikkasen on ikävä Kindereiden kroko ja hippo yms sarjoja. Ite sain just munan mistä tuli 1cm x 1cm tarra, en edes tiennyt mitä tarra esittää ni meni munakääreiden kanssa roskikseen. Ikää joo 38v. mutta edelleen [...]
   Aaah en kestä! 38-v täälläkin, aina pääsiäisenä haikeasti muistelen hippoja ja krokoja! Se yllätysmunan sisältö on nykyään niin surkeaa että ostan Kinderini mieluummin jossain muussa muodossa.

   Lainaa

  6. Tulos: +388 (394 ääntä)
   Jarnohan voi sitten alkaa väkertää koulukirjoja vapaa-ajallaan ihan itse. Eihän siihen kauaa mene. Simppeliä hommaa hei! Ei tarvita edes erityisosaamista 😃

   Lainaa

  7. Tulos: +186 (246 ääntä)
   Koulukirjat voi jättää historiaan. Mitä järkeä edes opettaa koulussa mitään kun on Wikipedia ja ChatGPT. Lapset voisi laittaa töihin. Vaikka hoitamaan toisia lapsia ja vanhuksia. Nythän lapsista ei ole yhteiskunnalle hyötyä.

   Lainaa

  8. Asfaltoitu keiju 21.3.2024 1:07
   Tulos: +167 (169 ääntä)
   Varsinainen yllätysmuna ostajallekin siis kun se KIROILEVA siili kiroilee! Uh oh 🙄. Sensuroitu sentään kirjaimet jos se hieman rauhoittaisi pahoitettua mieltä.

   Lainaa

  9. Kaksipäinen banaani 21.3.2024 1:09
   Tulos: +30 (134 ääntä)
   Tiitu on törkeä, mutta kyllä koulun pitäisi siirtää sohva pois, kun syyhyepidemia on käynnissä. Kaikkien pitää toimia minimoidakseen tartunnat.

   Lainaa

  10. Jarno töihin! 21.3.2024 1:11
   Tulos: +262 (266 ääntä)
   Miksei jarno voisi vaikkapa kesälomillaan, vapaapäivinä ja miksei saikulla ollessaan voisi niitä kirjoja väsätä? Vaikuttaa kuitenkin niin fiksulta kaverilta että tuskin tuottaisi vaikeuksia.

   Lainaa

  11. Polarisoitunut persikka 21.3.2024 1:15
   Tulos: +296 (298 ääntä)
   Niitä oppikirjoja kirjoittaa yleensä nimenomaan opettajat (tai joskus entiset opettajat) pääasiassa omalla ajallaan. WSOY ja Otava ovat kustantamoja, jotka huolehtivat sen valmiin oppimateriaalin painatuksesta, markkinoinnista ja levityksestä.

   Lainaa

  12. Tulos: +199 (205 ääntä)
   Jos koululla on oikeasti paha syyhyepidemia, niin ei ole huono idea estää väliaikaisesti teinejä löhöilemästä kasana koulun sohvalla. Niillä kun on vähän sellainen "no kyllä tähän yksi vielä mahtuu" -meno vaikka sohva olisi kuinka täynnä. Silti sitä omaa teiniä voisi opastaa, ettei sänkyyn ole välttämättä hyvä mennä vaatteilla, joilla on istuskellut julkisissa tiloissa ja kulkuvälineissä. Oli syyhyä tai ei.

   Lainaa

  13. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Kuvaileva bataatti: ”Crista on poistanut kommentoinnin käytöstä julkaisussa” Miksi ei poista koko julkaisua vai odottaako joltain saman mieliseltä yksityisviestiä, vai mitä?
   Tosta ryhmästä ei saa poistaa julkaisuja, ilmeisesti bannien tai ulos lentämisen uhalla.

   Lainaa

  14. Tulos: +162 (164 ääntä)
   Kuumennettu hyttynen: Munan sisältä tulee siis sama sarjakuva mitä nähnyt netissä miljoona kertaa, pikkasen on ikävä Kindereiden kroko ja hippo yms sarjoja. Ite sain just munan mistä tuli 1cm x 1cm tarra, en edes tiennyt mitä tarra esittää ni meni munakääreiden kanssa roskikseen. Ikää joo 38v. mutta edelleen [...]
   No niinpä! Mä sain viime viikolla lahjaksi kolme Kinder-munaa ja kaikissa oli vaan joku typerä muovilärpäke mihin sai tarran kiinni ja sitten olisikin pitänyt ladata äppi, tilata lisäosat, liittyä, liittää, kirjautua, koodata, näpyttää vähän lisää puhelinta ja menettää järkensä. Heitin roskiin ja lähdin metsään etsimään rakennustarpeita jotta voin koota ja valmistaa jotakin. Riepo niin paljon. Niin ja olen 42-vuotias.

   Lainaa

  15. Vehnätön ylioppilas 21.3.2024 5:33
   Tulos: +143 (145 ääntä)
   Polarisoitunut persikka: Niitä oppikirjoja kirjoittaa yleensä nimenomaan opettajat (tai joskus entiset opettajat) pääasiassa omalla ajallaan. WSOY ja Otava ovat kustantamoja, jotka huolehtivat sen valmiin oppimateriaalin painatuksesta, markkinoinnista ja levityksestä.
   Juurikin näin. Joillekkin tuttu MAOL-taulukot kirjanen on hyvä esimerkki, sillä nimi kertoo jo kaiken: MAOL on Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto ja voisi jopa olettaa, että kyseinen liitto koostuu ehkä opettajista.

   Lainaa

  16. Oletettava vesimeloni 21.3.2024 5:46
   Tulos: -98 (134 ääntä)
   Ei Jarno aivan hakoteillä ole. Oppikirjat ovat todellakin kalliita, ja varsinkin alakoulun kirjojen tekeminen ei ole rakettitiedettä. Jos opetushallitus suunnittelisi kirjan itse ja ostaisi vain painopalvelut yrityksiltä tippuisi hinta varmasti paljon. Ihmettelen miksei tähän ole jo menty. Samoin ihmettelevät monet tuntemani opettajat. Tietenkään kenenkään ei tarvitsisi suunnitella kirjoja lomallaan palkatta, vaan suunnitelutyö tilattaisiin erikseen. Päivitykset muutaman vuoden välein.

   Lainaa

  17. Tulos: +44 (58 ääntä)
   Polarisoitunut persikka: Niitä oppikirjoja kirjoittaa yleensä nimenomaan opettajat (tai joskus entiset opettajat) pääasiassa omalla ajallaan. WSOY ja Otava ovat kustantamoja, jotka huolehtivat sen valmiin oppimateriaalin painatuksesta, markkinoinnista ja levityksestä.
     Eli siis samanlainen logiikka kuin tieteellisessä julkaisussa? "Tutkitaan julkisessa yliopistossa yhteiskunnan rahoin, kirjoitetaan artikkeli tohtoriopiskeiljoiden toimesta, luultavasti yöllä opintojen ja töiden jälkeen, vertaisarvostellaan tunnettujen ja arvostettujen tutkijoiden toimesta heidän omalla ajallaan, julkaistaan, ja myydään julkaisu takaisin yliopistolle ja tutkijoille täysin mielipuoliseen hintaan, julkaisija nauraa koko matkan pankkiin, tutkija kiroilee kun ei muutakaan systeemiä ole". Kuka ikinä onnistui implementoimaan tämän systeemin on kyllä ensimmäisen luokan väsääjä.
     Nythän koulukirjat eivät enää maksa, mutta tenttikirjat maksavat, niitä vaihdettiin koko ajan, ja ero ei yleensä ollut kuin sivujen numerot, joten uudet oli pakko ostaa ettei ollut ihan hukassa sen suhteen, mitä nyt piti tehdä, kun fonologia oli luku kuusi mutta nyt se onkin luku 8, ja luku 8 on luku 6. Tms. Kiersin sen käymällä kaupassa katsomassa mitkä luvut ovat millä sivulla -lehteillähän saa -muistamalla mikä luku tuli mihin, ja käyttämällä vanhoja kirjoja. Suosittelen. 
     Tekijöille pitäisi maksaa, eivät he ilmalla elä, mutta en tiedä miksi nykyinen tekijänoikeussysteemi on muodostunut niin, että levittäjät käärivät kaiken. (Tai no tiedän, kivahan se on lobbata kun on rahaa, ja lainsäätäjät ovat ihan pihalla). Omassa perheessäni kun on tieteentekijä ja muusikko, tätä saadaan pähkäillä. "V***, tämä ohjelma päivitti ja väittää, etten saa avata tätä musiikkitiedostoa, ei ole lisenssiä". "Mutta sinähän sävelsit sen itse?" "NIIN!!!". "Jahah, aion nyt ottaa tämän artikkelin maksamatta siitä, luinhan sen kuitenkin jo". "Niin, mutta sinähän olit arvostelija 1, tietysti luit, säädit sitä viikon?" (masentuneesti): "...niin". 

   Lainaa

  18. Kilokalori 21.3.2024 6:16
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   Oletettava vesimeloni: Ei Jarno aivan hakoteillä ole. Oppikirjat ovat todellakin kalliita, ja varsinkin alakoulun kirjojen tekeminen ei ole rakettitiedettä. Jos opetushallitus suunnittelisi kirjan itse ja ostaisi vain painopalvelut yrityksiltä tippuisi hinta varmasti paljon. Ihmettelen miksei tähän ole jo menty. [...]
   Kirjailija saa julkaistun kirjan hinnasta maksimissaan jokusen prosentin, oli kyseessä sitten fiktio tai tietokirja. Loput menee kustantamolle, joka maksaa painatuksen, nidonnan tai sidonnan, varastoinnin, markkinoinnin, jakelun, ja lopuksi hakee myymättä jääneet kirjat ja hoitaa kierrätyksen.
   Se kirjailijan palkkio ei hintaa muuta. Itse asiassa jos kirjailija saisi kirjoittamisesta tuntipalkkaa myyntiprovision sijaan, se olisi luultavasti kalliimpi tapa tehdä kirjoja.

   Lainaa

  19. Aiheeton rakki 21.3.2024 6:20
   Tulos: +14 (36 ääntä)
   Kaksipäinen banaani: Tiitu on törkeä, mutta kyllä koulun pitäisi siirtää sohva pois, kun syyhyepidemia on käynnissä. Kaikkien pitää toimia minimoidakseen tartunnat.
   Mihin ne vietäisiin? Varsinkaan nykykouluilla ei ole kummoisia varastotiloja ja kunnan päättäjät tuskin alkavat vuokraamaan varastoja tätä varten.
   Oletettava vesimeloni: Ei Jarno aivan hakoteillä ole. Oppikirjat ovat todellakin kalliita, ja varsinkin alakoulun kirjojen tekeminen ei ole rakettitiedettä. Jos opetushallitus suunnittelisi kirjan itse ja ostaisi vain painopalvelut yrityksiltä tippuisi hinta varmasti paljon. Ihmettelen miksei tähän ole jo menty. [...]
   Kuulostaa aika neuvostoliittolaiselta.

   Lainaa

  20. Tulos: -4 (60 ääntä)
   Tylsimys: Koulukirjat voi jättää historiaan. Mitä järkeä edes opettaa koulussa mitään kun on Wikipedia ja ChatGPT. Lapset voisi laittaa töihin. Vaikka hoitamaan toisia lapsia ja vanhuksia. Nythän lapsista ei ole yhteiskunnalle hyötyä.
   Pakko varmistaa että onhan tuo sarkasmia? Kommenttisi ei nimittäin eroa yhtään siitä mitä monet AI-brot puhuu ihan tosissaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +53 (57 ääntä)
   Oletettava vesimeloni: Ei Jarno aivan hakoteillä ole. Oppikirjat ovat todellakin kalliita, ja varsinkin alakoulun kirjojen tekeminen ei ole rakettitiedettä. Jos opetushallitus suunnittelisi kirjan itse ja ostaisi vain painopalvelut yrityksiltä tippuisi hinta varmasti paljon. Ihmettelen miksei tähän ole jo menty. [...]
   Onko sun tuntemat opettajat yhtään perehtyneet oppimateriaaleihin? OPH:lla on kyllä kirjoja myynnissä.

   Lainaa

  22. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 21.3.2024 6:35
   Tulos: +115 (115 ääntä)
   Hapero pöllö: Aaah en kestä! 38-v täälläkin, aina pääsiäisenä haikeasti muistelen hippoja ja krokoja! Se yllätysmunan sisältö on nykyään niin surkeaa että ostan Kinderini mieluummin jossain muussa muodossa.
   Itselläni on edelleen tallessa suklaamunista kerättyjä pieniä "pronssisotilaita", ihan oikeaa metallia siis ja autenttisesti asustettuina esim spartalaiseksi sotilaaksi vuosilukuineen! Ei paljoa lämmitä tuo muoviroska mitä nykyään tulee, kokoaminenkin vaatii kahden osan liittämistä yhteen. Saisin oikeasti kieltää tän hyödyttömän muoviroskan tuotannon!

   Lainaa

  23. Maalattu meduusa 21.3.2024 6:38
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Oletettava vesimeloni: Ei Jarno aivan hakoteillä ole. Oppikirjat ovat todellakin kalliita, ja varsinkin alakoulun kirjojen tekeminen ei ole rakettitiedettä. Jos opetushallitus suunnittelisi kirjan itse ja ostaisi vain painopalvelut yrityksiltä tippuisi hinta varmasti paljon. Ihmettelen miksei tähän ole jo menty. [...]
   Argumentum ad auctoritatem. Jos nämä "monet tuntemasi opettajat" olisivat oikeasti olemassa, niin he tietäisivät että he voisivat kyllä tehdä niitä kirjoja ihan niin paljon kuin ehtivät. Se kuviteltu säästökin olisi kiva nähdä, kun nämä satuhahmosi ottavat ensin omat palkkansa, sitten tulee kaikki painatuskulut, toimituskulut, mainoskulut ym... Niin että kyllä, Jarno on aivan hakoteillä, kuten sinä ja "monet tuntemasi opettajatkin".

   Lainaa

  24. Tulos: +64 (82 ääntä)
   Jarno on takuulla orpopurran salanimi, opettajille vähän pikkupuuhaa kesäksi.

   Lainaa

  25. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Pupo: Onko sun tuntemat opettajat yhtään perehtyneet oppimateriaaleihin? OPH:lla on kyllä kirjoja myynnissä.
     No mitä auttaa vaikka olisi mitä myynnissä, jos koulu ei niitä laita lukulistalle? Opettajalla Suomessa on paljon valtaa omaan työhönsä (vaikka sain pääsykoekirjojen kanssa ninjailla, lukiossa, silloin kun kirjat piti ostaa vielä, kiltit opettajat antoivat oikean sivunumeron viiteen viimeisimpään painokseen, taisi sekin heidän omasta ajastaan mennä). Mutta eivät hekään voi ryhtyä ihan soololinjalle -ehkä hyväkin ettei, joku sekoaisi ja alkaisi opettaa Hikipediaa. Eli kyllä opettajilla on ihan syytä ihmetykseen miksi kirjat ovat näin.

   Lainaa

  26. Laihahko tyyny 21.3.2024 7:15
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Kelmiina: No niinpä! Mä sain viime viikolla lahjaksi kolme Kinder-munaa ja kaikissa oli vaan joku typerä muovilärpäke mihin sai tarran kiinni ja sitten olisikin pitänyt ladata äppi, tilata lisäosat, liittyä, liittää, kirjautua, koodata, näpyttää vähän lisää puhelinta ja menettää järkensä. Heitin roskiin ja lähdin metsään [...]
   Minä ostan vuosittain useamman kinderin ja on ruvennut tuntumaan, että äppi on syrjäyttänyt lelun laadun. Tänävuonna suurin osa leluista on ollut täysin halppismunien lelujen tasoa, vain yksittäiset ovat muistuttaneet vanhasta hyvästä ajasta, jolloin lelut olivat edes jollain tavalla leikittäviä ja kivoja. Latasin äpinkin, mutta se ei ihan ole tarkoitettu yli 10 vuotiaille, niin en välitä sen säheltämisestä. Voi vain toivoa vanhojen kunnon happy hippojen ja delffiinien aikaa takaisin, koska niistä nautti aikuisempikin.

   Lainaa

  27. Jääkauden viimeinen greippi 21.3.2024 7:27
   Tulos: +52 (70 ääntä)
   38-vuotiaat kaipaavat krokoja ja hippoja? Olenkohan saanut suklaamunia jotenkin keskimääräistä nuorempana, kun olen 37-vuotias ja kaipaan krokoja ja kilppareita?

   Lainaa

  28. Tinkimätön unikeko 21.3.2024 7:41
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Itselläni on edelleen tallessa suklaamunista kerättyjä pieniä "pronssisotilaita", ihan oikeaa metallia siis ja autenttisesti asustettuina esim spartalaiseksi sotilaaksi vuosilukuineen! Ei paljoa lämmitä tuo muoviroska mitä nykyään tulee, kokoaminenkin vaatii kahden osan liittämistä yhteen. Saisin oikeasti kieltää tän hyödyttömän muoviroskan tuotannon!
   Mulla on myös näitä metallisia sotilaita! Vaikea kuvitella että nykymunien sisältö löytyis jonkun hyllyn reunalta 30 vuoden kuluttua. Yleensä niissä tosiaan on pari osaa jotka laitetaan yhteen, esim joku litteä, pyöreä ”jalusta” ja sitten joku klöntti johon liimataan tarra. QR-koodista sitten selviää mikä se edes on, jos joku koskaan vaivautuu niitä käyttämään. 
   Tl;dr, nykymunayllärit = täyttä paskaa.

   Lainaa

  29. Pulmaton kirsikka 21.3.2024 7:42
   Tulos: +45 (57 ääntä)
   Mä niin tykkään kiroilevasta siilistä.Naurattaa aina kun ihmiset tänä päivänäkin yllättyy tai pahastuu kyseisen kirjan tai sarjakuvan sisällöstä.

   Lainaa

  30. Tulos: +3 (25 ääntä)
   Toj Karin: Pakko varmistaa että onhan tuo sarkasmia? Kommenttisi ei nimittäin eroa yhtään siitä mitä monet AI-brot puhuu ihan tosissaan.
   Sarkasmia joo mutta myös ennustus. Olen sitäpaitsi sitä mieltä että kun Suomi valittiin taas maailman onnellisimmaksi maaksi, valinnan on varmasti tehnyt AI. AI:n toimintaperiaatehan on "mitä ei nää, sitä ei oo".

   Lainaa

  31. Itseasiassa 21.3.2024 8:23
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Oletettava vesimeloni: Ei Jarno aivan hakoteillä ole. Oppikirjat ovat todellakin kalliita, ja varsinkin alakoulun kirjojen tekeminen ei ole rakettitiedettä. Jos opetushallitus suunnittelisi kirjan itse ja ostaisi vain painopalvelut yrityksiltä tippuisi hinta varmasti paljon. Ihmettelen miksei tähän ole jo menty. [...]
   Eli käytännössä sama prosessi vähän eri kautta? Musta kuulostaa siltä, että Jarno on taas näitä ihmisiä, joiden mielestä työ ei ole oikeaa, jos siinä ei tule hiki ja kädet likaiseksi. Todennäköisesti ei edes liikunnanopettajan, koska sehän vain kaitsee niitä yhteiskunnan elättejä päivät pitkät.

   Lainaa

  32. Peruuttamaton riikinkukko 21.3.2024 8:31
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Jääkauden viimeinen greippi: 38-vuotiaat kaipaavat krokoja ja hippoja? Olenkohan saanut suklaamunia jotenkin keskimääräistä nuorempana, kun olen 37-vuotias ja kaipaan krokoja ja kilppareita?
   Mä oon jo 44 ja muistan myös leijonat ja puput. Noiden mainittujen lisäks.

   Lainaa

  33. Odotettu vihannes 21.3.2024 8:33
   Tulos: -17 (33 ääntä)
   Kuumennettu hyttynen: Munan sisältä tulee siis sama sarjakuva mitä nähnyt netissä miljoona kertaa, pikkasen on ikävä Kindereiden kroko ja hippo yms sarjoja. Ite sain just munan mistä tuli 1cm x 1cm tarra, en edes tiennyt mitä tarra esittää ni meni munakääreiden kanssa roskikseen. Ikää joo 38v. mutta edelleen [...]
   Montakos koottavaa osaa noissa hippo- ja krokotiili-sarjoissa oli?

   Lainaa

  34. Rapsakka perhonen 21.3.2024 8:34
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Jääkauden viimeinen greippi: 38-vuotiaat kaipaavat krokoja ja hippoja? Olenkohan saanut suklaamunia jotenkin keskimääräistä nuorempana, kun olen 37-vuotias ja kaipaan krokoja ja kilppareita?
   Olinkohan itse sitten yli-ikäinen koska nyt 42 ja kaipaan myös kilppareita ja krokoja..

   Lainaa

  35. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Kuvaileva bataatti: ”Crista on poistanut kommentoinnin käytöstä julkaisussa” Miksi ei poista koko julkaisua vai odottaako joltain saman mieliseltä yksityisviestiä, vai mitä?
   "Naistenhuone (SENSUROIMATON)". Hyvin sopii tuohon.

   Lainaa

  36. Luodinkestävä lihapiirakka 21.3.2024 8:52
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Missähän ne kaikki omat krokot on, nyt olisi nostalgista niitä katsella. Pitäisi mennä kaivamaan vanhempien ullakkoa.

   Lainaa

  37. Sorsaton kulkija 21.3.2024 8:54
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Itselläni on edelleen tallessa suklaamunista kerättyjä pieniä "pronssisotilaita", ihan oikeaa metallia siis ja autenttisesti asustettuina esim spartalaiseksi sotilaaksi vuosilukuineen! Ei paljoa lämmitä tuo muoviroska mitä nykyään tulee, kokoaminenkin vaatii kahden osan liittämistä yhteen. Saisin oikeasti kieltää tän hyödyttömän muoviroskan tuotannon!
   Olen tismalleen samaa mieltä viimeisen kirjoittamasi lauseen kanssa! Rupesin kerran miettimään näitä Kinder-munien leluja ja mäkkärin Happy Mealin sisältämää krääsää ja järkytyin kun mietin kuinka älytön määrä niitä täytyy tuottaa. 
   Jos ajatellaan nyt vaikka pelkästään Amerikkaa. Mäkkäreitä on siellä pienissäkin kaupungeissa hieman liioitellen joka kulmassa. Näin kertoi amerikkalainen henkilö itse. Se on kuulemma siitä kätevä paikka kun ei koskaan tarvii jonottaa, parin minuutin päästä kun löytyy toinen samanmoinen. Niitä on siis siellä aivan tolkuton määrä yhteensä, isommissa kaupungeissa varmaan kymmeniä. 
   Jokaisesta näistä myydään kymmeniä tai satoja Happy Mealeja joka ikinen päivä ja niiden sisältämistä leluista suurin osa päätyy hyvin pian jätteeksi. Tuon kun vielä monistaa maailmanlaajuiseksi päässään niin alkaa kyllä ahdistaa se käsittämätön paljous täysin turhaa muovikrääsää. Saastuttavissa tehtaissa siis tuotetaan järkyttävällä volyymillä saastuttavaa jätettä vain että roskaruualla elävät ihmiset saisivat lapsilleen muutamaksi minuutiksi viihdettä. Inhottaa.

   Lainaa

  38. Palkaton pohatta 21.3.2024 9:22
   Tulos: +48 (60 ääntä)
   Jarno on setämies, jota ottaa päähän, kun opettajat lomailee 2,5 kk, prkele. Jarno ei hoksaa, että nopsaan vaan yliopistoon opiskelemaan suitsait itsensä opettajaksi ja niin aukeaa taivas.

   Lainaa

  39. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kuvaileva bataatti: ”Crista on poistanut kommentoinnin käytöstä julkaisussa” Miksi ei poista koko julkaisua vai odottaako joltain saman mieliseltä yksityisviestiä, vai mitä?
   Ainakin joissain naistenhuoneryhmissä on ollut julkaisujen poistaminen kielletty. Voi olla että on pelännyt jäähyä.

   Lainaa

  40. Siivoton panda 21.3.2024 9:25
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Kuvaileva bataatti: ”Crista on poistanut kommentoinnin käytöstä julkaisussa” Miksi ei poista koko julkaisua vai odottaako joltain saman mieliseltä yksityisviestiä, vai mitä?
   Meni vissiin tunteisiin kun kommentit eivät miellyttäneet. Jotkut hakee vain sitä että muut tukevat kommenteillaan omaa näkemystä. Tosiaan olisi "rage quitannut" ja poistanut koko julkaisun niin ei olisi jäänyt muiden ihmeteltäväksi. Tuskin tuohon kukaan YV:llä lähettää kannustusviestejä 🙂

   Lainaa

  41. Nostettu lihapiirakka 21.3.2024 9:31
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Oliko noissa Kindereissä joskus smurffeja ja muumejakin? Jotain kampanjoita? Muistelen että 90-luvulla olisi jostain syystä jostain tullut smurffeja ja 2000-luvulla taasen erilaisia muumihahmoja.

   Lainaa

  42. Vastarannan kiiski 21.3.2024 9:51
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Voisko joku kasvattaa mun lapset kun mä en ehdi kun mun pitää kirjoittaa faceen kommentteja siitä, kuinka koulun pitäisi kasvattaa lapset.

   Lainaa

  43. Esteetön maito 21.3.2024 10:14
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Nostettu lihapiirakka: Oliko noissa Kindereissä joskus smurffeja ja muumejakin? Jotain kampanjoita? Muistelen että 90-luvulla olisi jostain syystä jostain tullut smurffeja ja 2000-luvulla taasen erilaisia muumihahmoja.
   On smurffeja ainakin ollut en muista oliko muumeja.

   Lainaa

  44. Tulos: -1 (15 ääntä)
   https://vm.tiktok.com/ZGePc74XS/ https://vm.tiktok.com/ZGePc3tEc/ Tässä pari hauskaa tiktokkia vanhoja leluja muisteleville. Mä muistan leikkineeni suurimmalla osalla näistä sarjoista, oliko ne nyt sitten omista kinder-munista vai vanhempien sisarusten edellisiltä vuosilta. Ite oon 28.

   Lainaa

  45. Passeli patsas 21.3.2024 11:16
   Tulos: -13 (25 ääntä)
   Kilokalori: Kirjailija saa julkaistun kirjan hinnasta maksimissaan jokusen prosentin, oli kyseessä sitten fiktio tai tietokirja. Loput menee kustantamolle, joka maksaa painatuksen, nidonnan tai sidonnan, varastoinnin, markkinoinnin, jakelun, ja lopuksi hakee myymättä jääneet kirjat ja hoitaa kierrätyksen. Se kirjailijan palkkio [...]
   Eikös tässä ole ajatuksena että markkinointikulut jää ainakin pois, kun kirja on valmiiksi tilattu kaikkiin kouluihin. Varmaan halvempi muutenkin kilpailuttaa kirjojen valmistus, kuin painaa useita eri kirjoja ja koittaa saada opettajat tilaamaan niitä.
   Opetussuunnitelmakin meillä on valtakunnallisia, niin miksei materiaalikin voisi olla?
   Erilaisia tehtävämonisteita meillä on painettu kopiokoneella iät ajat. Sama idea isommassa mittakaavassa. 
   Kustantajat kannattaa kilpailuttaa eu tasolla. Määrät on suuria.
   Aikanaan painettiin puhelinluetteloita erittäin pienellä katteella. Miksi sama ei onnistuisi koulukirjoilla? 
   Toki tämä jättäisi työttömäksi monta myyntimiestä, jotka syöttävät ja lahjovat opettajia.

   Lainaa

  46. Sukkahousuton karpalo 21.3.2024 11:17
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Itselläni on edelleen tallessa suklaamunista kerättyjä pieniä "pronssisotilaita", ihan oikeaa metallia siis ja autenttisesti asustettuina esim spartalaiseksi sotilaaksi vuosilukuineen! Ei paljoa lämmitä tuo muoviroska mitä nykyään tulee, kokoaminenkin vaatii kahden osan liittämistä yhteen. Saisin oikeasti kieltää tän hyödyttömän muoviroskan tuotannon!
   Parhaillaan ne kaksi osaa ei edes pysy yhdessä.

   Lainaa

  47. Tulos: +41 (55 ääntä)
   Passeli patsas: Eikös tässä ole ajatuksena että markkinointikulut jää ainakin pois, kun kirja on valmiiksi tilattu kaikkiin kouluihin. Varmaan halvempi muutenkin kilpailuttaa kirjojen valmistus, kuin painaa useita eri kirjoja ja koittaa saada opettajat tilaamaan niitä.Opetussuunnitelmakin meillä on valtakunnallisia, niin miksei [...]
   Mä voin vain kuvitella, minkälainen hallintohimmeli saataisiin aikaiseksi, kun valtiovalta alkaisi pykäämään kasaan sitä yhtä ainutta oikeaa nelosluokan aapista. Yhdet etujärjestöt lobbaavat, että tarinoissa saa olla vain sateenkaariperheitä ja toisten mielestä vain Raamatun tarinat ovat soveltuvia lapsille. Keskusta vaatii ehdottomasti maakuntien edustusta työryhmään, että kainuulaiset ja satakuntalaiset tarinat eivät jäisi kaupunkilegendojen varjoon. Lopputulemana saataisiin 100 000 000 € maksanut aapinen, jota ei pysty avaamaan, koska ei päästy yhteisymmärrykseen pitäisikö kirjan aueta länsimaiseen malliin vai islamilaiseen suuntaan ja kompromissina päädyttiin liimaamaan kummatkin sivut kiinni.

   Lainaa

  48. Ihan ookoo eläin 21.3.2024 12:47
   Tulos: +4 (26 ääntä)
   Hapero pöllö: Ja vaihtoehtona ei ole, että Tiitun tytär istuisi kenties jossain muualla, kuin siinä sohvalla? Uskoisin että koulussa muitakin istuinpaikkoja löytyy.
   Oletko ollut koskaan yläasteella/yläkoulussa? Meinaat, että kun teini-ikäisille sanotaan, että tätä sohvaa ei nyt saa käyttää, niin se sitten toteutuu?

   Lainaa

  49. Lauhkea manaatti 21.3.2024 12:56
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Kuumennettu hyttynen: Munan sisältä tulee siis sama sarjakuva mitä nähnyt netissä miljoona kertaa, pikkasen on ikävä Kindereiden kroko ja hippo yms sarjoja. Ite sain just munan mistä tuli 1cm x 1cm tarra, en edes tiennyt mitä tarra esittää ni meni munakääreiden kanssa roskikseen. Ikää joo 38v. mutta edelleen [...]
   Itse taas innostuin tästä munasarjakuvasta! Mielestäni symppis, mielelläni vaikka liimaisin paperiversion johonkin tai kiinnittäisin työpaikan pukukaapin oveen. Mieluummin otan näitä sarjakuvia arjen piristykseksi kuin kinderistä tulevaa pikkukrääsää.

   Lainaa

  50. It's a deal 21.3.2024 13:33
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Itselläni on edelleen tallessa suklaamunista kerättyjä pieniä "pronssisotilaita"
    Kiitti vaan, olin jo unohtanut nuo ja nyt alkoi närästämään. Lapsena vannoin, että sitten kun on rahaa, ostan Kindereitä ämpärillisen. Vaikka lopetin suklaan syömisen parikymmentä vuotta sitten, olen sanani mittainen mies ja ostan 30 kpl per pääsiäinen ja piilottelen niitä puolisolle yhden joka päivä niin kauan kuin niitä riittää. Piilottamisessa pitää olla loppupäässä jo luova, kun tarkoitus on, että ne löytyvät yllätyksenä sen kummemmin etsimättä.

   Lainaa

  51. Yskivä kani 21.3.2024 13:56
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Ihan ookoo eläin: Oletko ollut koskaan yläasteella/yläkoulussa? Meinaat, että kun teini-ikäisille sanotaan, että tätä sohvaa ei nyt saa käyttää, niin se sitten toteutuu?
   Kyllähän siihen kiinteistönhuolto/vaksi voi vetäistä pressun päälle ja lapun että "Käyttö kielletty syyhen takia" tms. Jos ei teinit älyä olla koskematta, niin ovat syyhynsä ansainneet.

   Lainaa

  52. Ilmatiivis karhu 21.3.2024 14:31
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Passeli patsas: Eikös tässä ole ajatuksena että markkinointikulut jää ainakin pois, kun kirja on valmiiksi tilattu kaikkiin kouluihin. Varmaan halvempi muutenkin kilpailuttaa kirjojen valmistus, kuin painaa useita eri kirjoja ja koittaa saada opettajat tilaamaan niitä.Opetussuunnitelmakin meillä on valtakunnallisia, niin miksei [...]
   Eikö sitten tällainen "kaikki koulut pakotetaan ostamaan juuri tämä kirja" olisi sitä pelkäämääsi "hyväveli"-verkostoitumista? Siinähän just olisi se pieni porukka joka käärii ne voitot. Tää sun logiikka kirjaimellisesti kusee omaan nilkkaan. Haluat että jokin oletettu ongelma kitketään pois sillä että sen käyttö mahdollistetaan?

   Lainaa

  53. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Ostin Kiroileva Siili- aiheisen ja munan, ja ette ikinä arvaa mitä sieltä tuli

   Lainaa

  54. Monilaenen jääkarhu 21.3.2024 17:01
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   Krokot ja kilppaeit joo, mutta vaippapyllyt!!! T. 37v, joka ei todellakaan ole ostanut Kindereitä...ööö... en varmaan ole koskaan itse ostanut? Suklaa suklaana, ei halpana munana kuten ei myöskään halpana joulukalenteri"suklaana".

   Lainaa

  55. Kunnioitettu gerbiili 21.3.2024 17:59
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Hapero pöllö: Aaah en kestä! 38-v täälläkin, aina pääsiäisenä haikeasti muistelen hippoja ja krokoja! Se yllätysmunan sisältö on nykyään niin surkeaa että ostan Kinderini mieluummin jossain muussa muodossa.
   Oli kyllä kinder yllätykset tuhat kertaa parempia, kuin nykyään. En enää edes viitsi tuttujen lapsille antaa, jotain höpönläpä pahvi palapelia tai muuta roskaa.

   Lainaa

  56. Kysyvä arpa 21.3.2024 19:02
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Mun mielestä oli hauskaa, että ton pupukirjan kustantajan kirjasivulla on vaihtoehdot "Lataa kuva" ja "Lataa painokelpoinen kuva". Tulee mieleen, että ensimmäinen vaihtoehto sisältää jotain painokelvotonta. :D

   Lainaa

  57. Kannettava mestari 21.3.2024 19:10
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Irvikisu: Tosta ryhmästä ei saa poistaa julkaisuja, ilmeisesti bannien tai ulos lentämisen uhalla.
   Onpa siinä rankat säännöt 🤯. Kaikkea ne ylläpitäjät keksii jäsenten kurittamiseksi.

   Lainaa

  58. Hinaava metsämarja 21.3.2024 19:14
   Tulos: +10 (22 ääntä)
   PK: "Naistenhuone (SENSUROIMATON)". Hyvin sopii tuohon.
   Eli sensuroimaton ei tarkoita sitä, että sinne voi kirjoittaa mitä vaan rasvaisia juttuja ilman että modet sensuroi, vaan sitä, että mitään itse kirjoittamansa ei saa muokata tai poistaa ts. sensuroida itseään. Voi Jeesus 🤦🏻‍♂️

   Lainaa

  59. Uuvahtanut Salaatti 21.3.2024 19:41
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Tylsimys: Koulukirjat voi jättää historiaan. Mitä järkeä edes opettaa koulussa mitään kun on Wikipedia ja ChatGPT. Lapset voisi laittaa töihin. Vaikka hoitamaan toisia lapsia ja vanhuksia. Nythän lapsista ei ole yhteiskunnalle hyötyä.
   Tykkäisin, mutta pelkään että ottavat vielä hallituksessa idean tosissaan.

   Lainaa

  60. Virkku albatrossi 21.3.2024 19:47
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Passeli patsas: Eikös tässä ole ajatuksena että markkinointikulut jää ainakin pois, kun kirja on valmiiksi tilattu kaikkiin kouluihin. Varmaan halvempi muutenkin kilpailuttaa kirjojen valmistus, kuin painaa useita eri kirjoja ja koittaa saada opettajat tilaamaan niitä.Opetussuunnitelmakin meillä on valtakunnallisia, niin miksei [...]
   Joka kunnalla ja oppilaitoksellahan on muuten oma paikallinen opetussuunnitelma. Suomalaisilla opettajilla on tosi suuri oikeus opettaa haluamallaan tavalla ja he vaikuttavat paikalliseen opsiin. Valtakunnallinen ops ei ole monilta osin kovin yksityiskohtainen.

   Lainaa

  61. Pidätetty kotieläin 21.3.2024 20:40
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Veikkaan että me 3-4kymppiset (heh) ostaisimme varmasti, jos Kinder tekisi vaikka ihan samat retrosarjat uudestaan ja sen jälkeen toivottavasti uusia, mutta vastaavanlaisia. Lapsena tykkäsin kovasti yllätyksestä, mutten suklaasta, joten sisarukset saivat suklaan minultakin ja kaikki olivat tyytyväisiä. Joskus ysärillä ostoskeskuksen kolikkomaateista sai myös niitä läpinäkyviä muovimunia jossa oli kiva pieni lelu sisällä. Onko niitä enää? Minulla on edelleen metallinen pinkki pikkuauto, missä kunnolla toimivat pyörät, käytän sitä Hotel-lautapelissä. Kamalaa roskaa ne nykyiset Kinderyllätykset, lapsetkaan eivät niistä innostu. Luulisi että Kinder on saanut näistä aika paljon palautetta.

   Lainaa

  62. Pidätetty kotieläin 21.3.2024 20:42
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Niin, jäi kesken, että sellaiset metalliset pikkuautot tai ne tinasotilaat, mistä moni mainitsi olisivat myös tosi kivoja yllätyksiä.

   Lainaa

  63. Reseptivapaa Dinosaurus 21.3.2024 20:44
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Mä oon jo 44 ja muistan myös leijonat ja puput. Noiden mainittujen lisäks.
   Itse kaipaan kaikkein eniten niitä pimeässä hohtavia kummituksia. Niille oli aivan parasta askarrella erilaisia kummituslinnoja ja muita!

   Lainaa

  64. Vuoteenoma kauris 21.3.2024 21:25
   Tulos: +11 (19 ääntä)
   Odotettu vihannes: Montakos koottavaa osaa noissa hippo- ja krokotiili-sarjoissa oli?
   Lapsi hyvä, ei ne olleet koottavia. Ne oli kokonaisia minifiguureja.

   Lainaa

  65. Laihahko tyyny 21.3.2024 22:52
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Odotettu vihannes: Montakos koottavaa osaa noissa hippo- ja krokotiili-sarjoissa oli?
   Niitä ei muistaakseni yleensä koottu, mutta olivat muuten kivoja hahmoja, joilla pystyi lapsena leikkimään. Muistan myös delfiinit, jotka olivat yksiä suosikeistani. Happy-hippo sarja tuli vähän myöhemmin.

   Lainaa

  66. Kopioitu Metsätonttu 22.3.2024 2:20
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Nostettu lihapiirakka: Oliko noissa Kindereissä joskus smurffeja ja muumejakin? Jotain kampanjoita? Muistelen että 90-luvulla olisi jostain syystä jostain tullut smurffeja ja 2000-luvulla taasen erilaisia muumihahmoja.
   Smurffeja on ollut myös ihan lähiaikoina, mutta nämä uudemmat hahmot ovat mielestäni huonompilaatuisia, kuin ne vanhat oli. Kovamuovisia ja koottavia, mutta osat eivät pysy kiinni, vanhat olivat kumimaista yhtenäistä muovia. Muumeilla on muistaakseni ollut omia muumimunia, samoin kuin mm. Röllipeikolla ja Herra Hakkaraisella. Kindereissä enemmän kansainvälisiä aiheita. Tyhmimpiä yllätyksiä on mielestäni ne iänikuiset avaimenperät ja sormukset, jotka eivät mahdu edes pienten lasten sormiin. Joku vuosi sitten oli sellaisia Suomen MM-jääkiekkojoukkuemunia, joista meidän lapset saivat hienot aidonnäköiset sormukset, mutta ne eivät mahtuneet alkuunkaan mihinkään sormeen. Pettymys oli suuri. Miksi niiitä alunperinkään tehdään, jos eivät ole soveltuvia käyttöön. Apulannan yllätysmunissa ja jossain muussakin oli myös samoja sormuksia eri merkillä varustettuna. Hienoja päällysteitä houkuttelevine kuvineen osataan tehdä, ja suklaakin usein ihan syötävä, mutta yllätykset ihan p***kaa.

   Lainaa

  67. Kopioitu Metsätonttu 22.3.2024 2:30
   Tulos: -5 (11 ääntä)
   Monilaenen jääkarhu: Krokot ja kilppaeit joo, mutta vaippapyllyt!!! T. 37v, joka ei todellakaan ole ostanut Kindereitä...ööö... en varmaan ole koskaan itse ostanut? Suklaa suklaana, ei halpana munana kuten ei myöskään halpana joulukalenteri"suklaana".
   Kirjoitusasustasi päätellen munarahat menneet aikuisten juomiin.

   Lainaa

  68. Kopioitu Metsätonttu 22.3.2024 2:39
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Kunnioitettu gerbiili: Oli kyllä kinder yllätykset tuhat kertaa parempia, kuin nykyään. En enää edes viitsi tuttujen lapsille antaa, jotain höpönläpä pahvi palapelia tai muuta roskaa.
   Tämä juuri. Suurta huijausta on myös se, kun Kinderillä on jokin uutuuselokuvakampanja, vaikkapa Smurffi tai Sonic tai vastaava, niin vaikka elokuvahahmojen kuvat koristavat koko pahvista munatelunettä, niin pienellä lukee, että vain joka viides yllätys liittyy elokuvaan. Poikamme osti kerran viisi munaa ja laski lapsen logiikalla, että saisi siten edes yhden elokuvahahmon. Lopulta oli vain pettymystä, kun kaikista munista tuli jokin täysin kelvoton turhake, jotka menivät suoraan roskiin. Säästökolikot meni, vatsakivut liiasta makeasta ja pettymykset päälle. Yritä siinä sitten irvistellä Kinderin tv-mainoksen tekohymyä.

   Lainaa

  69. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Kuumennettu hyttynen: Munan sisältä tulee siis sama sarjakuva mitä nähnyt netissä miljoona kertaa, pikkasen on ikävä Kindereiden kroko ja hippo yms sarjoja. Ite sain just munan mistä tuli 1cm x 1cm tarra, en edes tiennyt mitä tarra esittää ni meni munakääreiden kanssa roskikseen. Ikää joo 38v. mutta edelleen [...]
   Just tätä mietittiin eilen, että onpa kindereissä taso laskenut. Ainahan niitä halpismunia on ollut missä sisältö on käytännössä roskaa, mutta kindereissä sentään oli aina jotain kivaa. Esim ne keräilysarjat oli laadukkaita ja kivoja. Nyt olen tänä vuonna ostanut 4 kinderiä ja kaikista on tullut samaa krääsää mitä ennen sai halpismunista. Onneks se suklaa on sentään vielä entisensä, aivan jumalaisen hyvää.

   Lainaa

  70. Pyörimätön pöllö 22.3.2024 8:41
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Oonko mä taas uutisista jäljestä, kun mielestäni peruskoulun oppikirjat ovat ilmaisia oppilaille ja vasta toisella asteella ne on pitänyt ostaa itse?

   Lainaa

  71. Armeijan käynyt pulu 22.3.2024 9:28
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Tämä juuri. Suurta huijausta on myös se, kun Kinderillä on jokin uutuuselokuvakampanja, vaikkapa Smurffi tai Sonic tai vastaava, niin vaikka elokuvahahmojen kuvat koristavat koko pahvista munatelunettä, niin pienellä lukee, että vain joka viides yllätys liittyy elokuvaan. Poikamme osti kerran viisi munaa ja laski [...]
   Hahmot löytyvät tumman keltaisista munista. Kaupassa kannattaa valita munat jotka tuntuvat painavalta ja sisältö ei pidä muovista ääntä heiluttaessa.

   Lainaa

  72. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Pyörimätön pöllö: Oonko mä taas uutisista jäljestä, kun mielestäni peruskoulun oppikirjat ovat ilmaisia oppilaille ja vasta toisella asteella ne on pitänyt ostaa itse?
     Olet. Niitä ei tarvitse ostaa ollenkaan itse, lukiokin on ilmainen nyt tarvikkeineen.Mutta pieni ongelma: mikään ei ole ilmaista, jokuhan aina maksaa. Ellei toisen asteen oppilas, niin sitten koulu, veronmaksaja, niin edelleen. Olen iloinen, että koulutus on Suomessa halvahkoa, se on ehdottomasti kaikkien etu, utelias mieli saa oppia ja yhteiskunta saa kykeneviä rakentajia. 
     Olisi hyvä saada rakentajia jotka haluavat hyvää meille kaikille, eikä vetää kotiin niin paljon kuin suinkin. Oppijulkaisut valitettavasti tahtovat viihtyä jälkimmäisessä seurassa.

   Lainaa

  73. Ihkauusi apina 22.3.2024 11:56
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Pyörimätön pöllö: Oonko mä taas uutisista jäljestä, kun mielestäni peruskoulun oppikirjat ovat ilmaisia oppilaille ja vasta toisella asteella ne on pitänyt ostaa itse?

   Oot jäljessä. Oppivelvollisuus on nykyisin 18 ikävuoteen saakka, ja näin ollen myös toisen asteen opukset ovat maksuttomat. Useissa lukioissa ei kirjoja edes ole, vaan tietokoneet jaetaan ja verkosta löytyy matsku.

   Lainaa

  74. Avaimeton paprika 22.3.2024 13:27
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Mä kaipaan trollipeikkoja ja kumieläimiä. Veljeni sai kindermunasta kumisen vihreän ankan, joka sai nimen Vaakka ja oli veljeni rakkaimpia leluja.

   Lainaa

  75. Harhaton kettu 23.3.2024 4:06
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Jarno mee töihin!

   Lainaa

  76. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Tylsimys: Koulukirjat voi jättää historiaan. Mitä järkeä edes opettaa koulussa mitään kun on Wikipedia ja ChatGPT. Lapset voisi laittaa töihin. Vaikka hoitamaan toisia lapsia ja vanhuksia. Nythän lapsista ei ole yhteiskunnalle hyötyä.
   on lapsista hyöyyä ,kun ne on isojs sunkin eläkeet maksaa !!! valojapäälle ja ilman että on koulusa ,ei oo myöskään tulevia työntekiöitä ,missä maailmassa sä elät et ainakaan 2020 luvulla

   Lainaa

  77. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kuumennettu hyttynen: Munan sisältä tulee siis sama sarjakuva mitä nähnyt netissä miljoona kertaa, pikkasen on ikävä Kindereiden kroko ja hippo yms sarjoja. Ite sain just munan mistä tuli 1cm x 1cm tarra, en edes tiennyt mitä tarra esittää ni meni munakääreiden kanssa roskikseen. Ikää joo 38v. mutta edelleen [...]
   Kroko ja kilpparihommat oli kultaa. Ikävä lapsuutta.

   Lainaa

  78. Monilaenen jääkarhu 23.3.2024 23:05
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Kirjoitusasustasi päätellen munarahat menneet aikuisten juomiin.
   Harmittaako, kun sulla ei niihin ikä riitä?

   Lainaa

  79. Tulos: +10 (12 ääntä)
   No siis, meiltä oikeesti poistettiin sohvat päiväkodista käytöstä tän takia...

   Lainaa

  80. Kesävihanta ilonpilaaja 26.3.2024 15:41
   Tulos: 0 (12 ääntä)
   Kaksipäinen banaani: Tiitu on törkeä, mutta kyllä koulun pitäisi siirtää sohva pois, kun syyhyepidemia on käynnissä. Kaikkien pitää toimia minimoidakseen tartunnat.
   Kyllä, ja audioriosta repiä kangaspenkit irti. Junista, busseista myös, niillähän se koulumatka kuljetaan! Muistakaa myös totaali pipo ja hanskakielto. Itseasiassa kouluun saisi tulla vain jätesäkissä, joka sekin tulee desinfioida vähintään tunnin välein. Kyllä koulun pitäisi nyt ryhdistäytyä sen sohvan kanssa joo-o...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirjat, kiroileva siili, kiroilla, koulu, koulukirjat, kuva, opettajat, oppikirjat, peruskoulu, pääsiäinen, sohva, suklaamuna, syyhy