Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uutiskatsaus, osa 54

En tuomitse, mutta...
Uutiskatsaus, osa 54

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 78 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kuvaileva bataatti 21.3.2024 0:33
   Tulos: +465 (473 ääntä)
   Anne tietää mitä luki, muttei tiedä mitä oli kirjoitettu

   Lainaa

  2. Urbaani fretti 21.3.2024 0:41
   Tulos: +420 (496 ääntä)
   Ihana Paula kun jaksaa sivistää ihmisiä tuolla vaikka onkin ilkeilijöitä 🥹🤗

   Lainaa

  3. Dekadentti pomelo 21.3.2024 0:51
   Tulos: +451 (479 ääntä)
   Luin facessa kommentteja tuohon kaks plussan juttuun, eikä tässä ole edes pahimpia. Jotkut kommentoivat tyyliin, että lapsi joutuu näkemään ryhmäseksiä. Käsittämätöntä, mitä tällaisten ihmisten päässä liikkuu.

   Lainaa

  4. Tulos: +424 (448 ääntä)
   Jotenkin surullista ajatella, että voisi olla laitonta vapaasta tahdosta yhdessä asuvien aikuisten kasvattaa lasta. Ja että tällaisesta perheestä on jo tehty monta lasua pelkän aikuisten määrän perusteella. Terveellistähän se on sekä lapselle että vanhemmille, että lapsella on elämässään muitakin turvallisia aikuisia. Kaikki saavat hengittää ilman yksinjäämisen tunnetta. Aiemminkin kasvatettu lapsia koko kylän toimesta, mentiin pahasti vikaan yhteiskuntana kun päätettiin, että yksin pitää selvitä kaikesta ja jos ei selviydy niin on epäonnistunut yksilö.

   Lainaa

  5. Mind your own business 21.3.2024 1:02
   Tulos: +317 (337 ääntä)
   Dekadentti pomelo: Luin facessa kommentteja tuohon kaks plussan juttuun, eikä tässä ole edes pahimpia. Jotkut kommentoivat tyyliin, että lapsi joutuu näkemään ryhmäseksiä. Käsittämätöntä, mitä tällaisten ihmisten päässä liikkuu.
   Tätä sitä pitää aina vaan ihmetellä miten muita nimenomaan kiinnostaa ensimmäisenä toisten seksiasiat. Ja nimenomaan kun on kyse homoista, sukupuolen korjanneista ja kuten tässä polyamorisista suhteista. Miksi? Pitäisi vaan keskittyä siihen omaan heteroparisuhteeseen ja sen seksiin eikä tuumailla ääneen toisten mahdollisia touhuja. Saati että niitä pitäisi mennä paheksumaan johonkin.

   Lainaa

  6. Kimeä persikka 21.3.2024 1:12
   Tulos: +199 (227 ääntä)
   Paha mieli tuli ahdasmielisistä ja vihaisista aikuisista. Maailma on julma paikka.

   Lainaa

  7. Kumma paprika 21.3.2024 1:31
   Tulos: -136 (154 ääntä)
   Tuossa ekassa on selkeästi "tekoälyn" luoma kuva. Aika omituista, että pääsi artikkeliin saakka.

   Lainaa

  8. Kumma paprika 21.3.2024 1:34
   Tulos: -322 (336 ääntä)
   Paula: ei ole laitonta kun [sic] jenkkilän [sic] jossain osavaltioissa... Sekä Suomessa. Ja, itseasiassa, suurimmassa osassa maailmaa.

   Lainaa

  9. Polarisoitunut laama 21.3.2024 1:42
   Tulos: +152 (162 ääntä)
   Kumma paprika: Tuossa ekassa on selkeästi "tekoälyn" luoma kuva. Aika omituista, että pääsi artikkeliin saakka.
   Omaan silmään näyttää ihan itse tehdyltä photoshoppaukselta. Naurahdin kyllä aikoinaan kun tuohon internetissä eka kertaa törmäsin. Nätistihän se susi siinä ILP:in paikalla makoilee 😁.

   Lainaa

  10. Tulos: +349 (359 ääntä)
   Kumma paprika: Paula: ei ole laitonta kun [sic] jenkkilän [sic] jossain osavaltioissa... Sekä Suomessa. Ja, itseasiassa, suurimmassa osassa maailmaa.
   Mitä helkkaria? Siis Suomessa ei saa muodostaa "avioliitto"-nimistä suhdetta kuin yhden henkilön kanssa kerrallaan, mutta yhteiskunta ei todellakaan puutu siihen, kenen kanssa kukin harrastaa seksiä tai asuu. Olettaen siis, että seksikumppanit vähintään 16-vuotiaita.

   Lainaa

  11. Tulos: -189 (271 ääntä)
   Miks ne on aina ton näkösiä pölyaromisisa suhteisa?

   Lainaa

  12. Valaistu jääkarhu 21.3.2024 2:51
   Tulos: +214 (250 ääntä)
   Wiltsu: Miks ne on aina ton näkösiä pölyaromisisa suhteisa?
   Taviksen?

   Lainaa

  13. Dekadentti lohikäärme 21.3.2024 4:48
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Onnen ja ilon päivä kun kyselyn vastausvaihtoehdoissa oli se vaihtoehto mikä ekana tuli mieleen. Aivan sama.

   Lainaa

  14. Tulos: +122 (146 ääntä)
   Mind your own business: Tätä sitä pitää aina vaan ihmetellä miten muita nimenomaan kiinnostaa ensimmäisenä toisten seksiasiat. Ja nimenomaan kun on kyse homoista, sukupuolen korjanneista ja kuten tässä polyamorisista suhteista. Miksi? Pitäisi vaan keskittyä siihen omaan heteroparisuhteeseen ja sen seksiin eikä tuumailla ääneen toisten mahdollisia touhuja. Saati että niitä pitäisi mennä paheksumaan johonkin.
     Itseäni kyllä vähän huolestuttaa noiden kommentoijien heteroparisuhteet: "Lapsi joutuu näkemään ryhmäseksiä!" -Ai siis tällä monogamistilla on tapana harrastaa seksiä lasten nähden? Kyllä me polyt huolehdimme siitä, että lapsi on jossain muualla/ nukkumassa, eikä näe, kuule tai tiedä. "Muut miehet ovat vaarallisia, jos ei ole biologista sidettä lapseen". Ai siis kaikki monogamisissa uusioperheissä asuvat tai yksinhuoltajien lapset ovat jonkinlaisessa vaarassa? Se on muuten aika paljon lapsia.   Mutjoo, luulen, että tämä polyily ehkä on yleistymässä, koska perinteinen suku- ja kyläyhteisö on suurelta osin hajonnut. Omallakaan lapsellani ei ole toimintakuntoisia isovanhempia , ja tädit + sedät asuvat ihan liian kaukana. Ylimääräinen aikuinen joka auttaa arjessa, ja jolle ylipäänsä voi jutella, on luojan lykky. Ensinhän alettiin puhua itse valitusta perheestä joka koostui platonisista ystävistä, mutta voi sen koostaa näinkin. (Toki ystävistä myös, mutta olisi vähän liikaa vaadittu, että he ovat aina paikalla).

   Lainaa

  15. Vaikeudeton hedelmä 21.3.2024 5:37
   Tulos: +236 (242 ääntä)
   Kumma paprika: Paula: ei ole laitonta kun [sic] jenkkilän [sic] jossain osavaltioissa... Sekä Suomessa. Ja, itseasiassa, suurimmassa osassa maailmaa.
   Sekoitatko polyamorian ja moniavioisuuden keskenään? Vai oikeasti uskot että on laki siitä, montaako ihmistä kohtaan voi tuntea romanttista rakkautta?

   Lainaa

  16. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Kumma paprika: Tuossa ekassa on selkeästi "tekoälyn" luoma kuva. Aika omituista, että pääsi artikkeliin saakka.
   Mikä sen erottaa "selkeästi" tekoälyksi nopeasti tehdystä photoshoppauksesta? Ei sitten yhtään mikään. Tuollaisia simppeleitä kuvanmuokkauksia on iät ja ajat käytetty kuvituskuvina ja tuon tasoinen muokkaus on nopeampi tehdä itse kun yrittää keksiä sellaista promptia millä saa tuon huumorin selkeästi näkymään kuvassa.

   Lainaa

  17. Matala käärme 21.3.2024 6:44
   Tulos: +228 (238 ääntä)
   Kaikenlaisia hulluja sitä onkin, vai että miehet ovat lapsille vaaraksi, jos eivät ole biologista sidettä! 😳 Minun lapsellani on miesopettajia, on ollut lääkäreitä ja oli mieskätilökin, kappas, kun ei heti pistänyt päiviltä! Huhhuh, miten sairas ajattelutapa Marcolla on... Paulalle perheineen kaikkea hyvää! ❤️ Kuten kaikille muillekin! ❤️

   Lainaa

  18. Tukintolvana 21.3.2024 6:44
   Tulos: +90 (106 ääntä)
   Mind your own business: Tätä sitä pitää aina vaan ihmetellä miten muita nimenomaan kiinnostaa ensimmäisenä toisten seksiasiat. Ja nimenomaan kun on kyse homoista, sukupuolen korjanneista ja kuten tässä polyamorisista suhteista. Miksi? Pitäisi vaan keskittyä siihen omaan heteroparisuhteeseen ja sen seksiin eikä tuumailla ääneen toisten mahdollisia touhuja. Saati että niitä pitäisi mennä paheksumaan johonkin.
   Hirveän paljon tuntuu heitä kiinnostavan meidän sukupuolemme korjanneiden housujen sisältö. Se kuulemma määrittää mitä me olemme. Samaa ei kuitenkaan kysellä kaikilta vastaantulijoilta.
   Ton määrittelyn mukaan mä olen persehikeä.

   Lainaa

  19. Tulos: +148 (154 ääntä)
   Paula jaksaa kiltisti kertoa mistä on kyse ja siitä isosti plussaa. Mitä helv.... se kuuluu kenellekkään miten toiset elää, ei onneksi olla samalla muotilla kaikki tehty.

   Lainaa

  20. Nurja jyrsijä 21.3.2024 7:39
   Tulos: +163 (167 ääntä)
   Kumma paprika: Paula: ei ole laitonta kun [sic] jenkkilän [sic] jossain osavaltioissa... Sekä Suomessa. Ja, itseasiassa, suurimmassa osassa maailmaa.
   Mikä on laitonta? Samassa taloudessa ei saa asua kuin kaksi aikuista? Vai onko niin, että jos asuu, poliisi käy pyytämässä selvityksen keillä heistä on sutinaa keskenään? Onko se laillista sitten, jos ei asuta yhdessä? Vai onko silloinkin laitonta? Kuka sitä valvoo ja miten?

   Lainaa

  21. Uneton meduusa 21.3.2024 8:04
   Tulos: +161 (167 ääntä)
   "Jossain Suomen laissa on mun mielestä se että tällainen elämän tyyli on laitonta" jahas joo. Äläs nyt Iiris vielä ihan lakimieheksi ryhdy.

   Lainaa

  22. Lila herne 21.3.2024 8:18
   Tulos: +164 (172 ääntä)
   Marco on kyllä se mies, jonka pitäisin kaukana omista lapsistani, jos hän miehenä pitää miehiä vaarallisina lapsille, joihin ei ole biologista sidettä. Ja miksi ne tyypit, joilla itsellään vaikuttaisi vähän viiraavan päässä, ovat aina ensimmäisinä syyttämässä muita hulluudesta?

   Lainaa

  23. Sensuelli hampurilainen 21.3.2024 8:24
   Tulos: +45 (55 ääntä)
   Matala käärme: Kaikenlaisia hulluja sitä onkin, vai että miehet ovat lapsille vaaraksi, jos eivät ole biologista sidettä! 😳 Minun lapsellani on miesopettajia, on ollut lääkäreitä ja oli mieskätilökin, kappas, kun ei heti pistänyt päiviltä! Huhhuh, miten sairas ajattelutapa Marcolla on... Paulalle perheineen kaikkea hyvää! ❤️ Kuten kaikille muillekin! ❤️
   Todennäköisesti Marco ei tarkoittanut kaikkia miehiä (kun kuitenkin itsekin oletettavasti mies on) mutta ei vaan viitsinyt suoraan sanoa, että homot (vaikkei tässä ole mainittu, onko edes kaikilla tai kellään jutun mieshenkilöillä keskenään romanttisia tunteita) on sellaisia kun sairaitahan he Marcon mielestä ovat kuitenkin.

   Lainaa

  24. Itseasiassa 21.3.2024 8:37
   Tulos: +149 (155 ääntä)
   Tuolla lapsella on ainakin 4 läheistä aikuista elämässä, joillaii ei yhtään. Nämä lasujen tekijät voisivat hetken muistella, kuinka uutisissa on taas ollut sosiaalialan työntekijävajeesta, taas yhden lapsen kuoleman vuoksi selvitetään kenen syy se oli. Että olisiko senkin lapsen tilannetta ehditty selvittämään, jos ei tehtäisi turhia lasuja asioista, joita ei itse ymmärrä. Google on hyvä apu avartaa maailmaa tai sitten voi jättää rauhaan asiat, jotka eivät itselle kuulu.

   Lainaa

  25. Aikaansaava viikuna 21.3.2024 8:50
   Tulos: +108 (118 ääntä)
   Respectit Paulalle kun jaksaa noin tyynesti valistaa vihakommentoijille.

   Lainaa

  26. Kaikuva orava 21.3.2024 9:32
   Tulos: +89 (97 ääntä)
   Oli niin typeriä ihmisiä kyllä kommentoimassa sekä mokassa ja pari täälläkin, etten taida jaksaa kuin toivottaa tsemppiä Paulalle ja perheelle. Mukavaa kun Paulakin jaksaa olla ystävällinen vaikka varmasti kuulee vaikka mitä kommentteja.

   Lainaa

  27. Itseasiassa 21.3.2024 9:41
   Tulos: +69 (77 ääntä)
   Oon muuten kerran elämässäni joutunut tekemään lasun. Puhelun alussa työntekijä sanoi: "Sä varmasti tiedät, että perheen vanhemmat saavat tietää kaiken, mitä sanot tässä puhelussa." En tiennyt, epäilin naapurissa olevan lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ja lopuksi toivoin, että perhe saisi tukea, jos vanhemmilla on voimat lopussa. Mutta tuli itsekin opittua jotain uutta, voi vain kuvitella millaisia terveisiä Paula kumppaneineen on noiden lasujen kautta saanut.

   Lainaa

  28. Nostettu lihapiirakka 21.3.2024 9:42
   Tulos: +76 (80 ääntä)
   Uneton meduusa: "Jossain Suomen laissa on mun mielestä se että tällainen elämän tyyli on laitonta" jahas joo. Äläs nyt Iiris vielä ihan lakimieheksi ryhdy.
   Juu ei taida Iiris olla se kuuluisa Petran serkku 😁.

   Lainaa

  29. Kätsä oppilas 21.3.2024 9:56
   Tulos: -146 (158 ääntä)
   Polyamoria on vähemmän kauniille ihmisille, jotka eivät voi vaatia parempaa. Ajattelevat, että hyvä, jos joskus saisi. Sitten he suorittavat mentaaliakrobatiikkaa hyväksyäkseen sen. Käytännössä monisuhteinen henkilö tekee henkistä väkivaltaa ensimmäistä puolisoaan kohtaan.

   Lainaa

  30. Kohtikatsova tyyny 21.3.2024 10:32
   Tulos: +103 (123 ääntä)
   Kätsä oppilas: Polyamoria on vähemmän kauniille ihmisille, jotka eivät voi vaatia parempaa. Ajattelevat, että hyvä, jos joskus saisi. Sitten he suorittavat mentaaliakrobatiikkaa hyväksyäkseen sen. Käytännössä monisuhteinen henkilö tekee henkistä väkivaltaa ensimmäistä puolisoaan kohtaan.
   Monogamia on vähemmän kauniille ihmisille, jotka eivät voi vaatia parempaa. Ajattelevat, että hyvä, jos edes sen yhden saisi. Sitten he suorittavat mentaaliakrobatiikkaa hyväksyäkseen sen. Käytännössä yksisuhteinen henkilö tekee henkistä väkivaltaa suhteeseen sidottua puolisoaan kohtaan. Eiks kuulostaki järkevältä?

   Lainaa

  31. Tulos: +63 (77 ääntä)
   Hieno juttu, että lapsella on monta välittävää aikuista ympärillä! Edelleen ilmeisesti löytyy ihmisiä, jotka kuvittelevat mitä ihmeellisimpiä asioita kohdatessaan normista poikkeavia parisuhteita. Itsekin olen poly, joskin ainakin tällä hetkellä (avoimessa) suhteessa vain yhden ihmisen kanssa, ja on toisaalta mukava huomata, että kummaksuntaa saa nykyään osakseen paljon vähemmän kuin vaikka kymmenen vuotta sitten.

   Lainaa

  32. Sorsaton kulkija 21.3.2024 11:01
   Tulos: +69 (79 ääntä)
   Kätsä oppilas: Polyamoria on vähemmän kauniille ihmisille, jotka eivät voi vaatia parempaa. Ajattelevat, että hyvä, jos joskus saisi. Sitten he suorittavat mentaaliakrobatiikkaa hyväksyäkseen sen. Käytännössä monisuhteinen henkilö tekee henkistä väkivaltaa ensimmäistä puolisoaan kohtaan.
   Trollihan tämä Kätsä oppilas tietenkin on, mutta aika hupaisaa sinänsä että tässä hän kuvaili melko täydellisesti polyamoristen suhteiden sijaan entisaikaisen avioliiton. Jos ei ollut valinnanvaraa, niin tyydyttiin siihen joka huoli, koska oli pakko mennä naimisiin jonkun kanssa. Naimattomaksi jääminen kun oli syvä häpeän aihe, varsinkin naisille. Omat vanhempani ovat tästä hyvä esimerkki ja helvettiähän sellainen parisuhde sitten tietenkin on, koska rakkaus puuttuu.
   Polysuhteissa rakkautta puolestaan piisaa jaettavaksi useammallekin osapuolelle. Omistushalu ja mustasukkaisuus sen sijaan jätetään näissä suhteissa ulkopuolelle. En ole poly itse mutta tunnen heitä ja voin sen puolesta sanoa että myös Kätsän oppilaan arvio heidän ulkonäöstään ja viehätysvoimastaan menee aivan täysin metsään. 

   Lainaa

  33. Utelias metsämarja 21.3.2024 11:10
   Tulos: -53 (73 ääntä)
   Kätsä oppilas: Polyamoria on vähemmän kauniille ihmisille, jotka eivät voi vaatia parempaa. Ajattelevat, että hyvä, jos joskus saisi. Sitten he suorittavat mentaaliakrobatiikkaa hyväksyäkseen sen. Käytännössä monisuhteinen henkilö tekee henkistä väkivaltaa ensimmäistä puolisoaan kohtaan.
   Tästä syystä länsimaissa nuo polyamoriset suhteet ovat lähes aina 1 nainen + useampi mies -suhteita. Naisen on helppo löytää parisuhde, mutta mies saattaa tyytyä vaikka polyamoriseen suhteeseen, jos ei muuta saa. Muualla maailmassa taas aina päinvastoin, koska naisella ei ole edes oikeutta olla suhteessa useamman miehen kanssa. Toki naisena parempi näin, ettei ainakaan joudu kenenkään jalkavaimoksi.

   Lainaa

  34. Kauhee luumu 21.3.2024 11:14
   Tulos: +51 (57 ääntä)
   Sensuelli hampurilainen: Todennäköisesti Marco ei tarkoittanut kaikkia miehiä (kun kuitenkin itsekin oletettavasti mies on) mutta ei vaan viitsinyt suoraan sanoa, että homot (vaikkei tässä ole mainittu, onko edes kaikilla tai kellään jutun mieshenkilöillä keskenään romanttisia tunteita) on sellaisia kun sairaitahan he Marcon mielestä ovat kuitenkin.
   Ymmärrän mitä ajat takaa, ja olen samaa mieltä, että tämä kaltaisissa kommenteissa on usein ainakin osaksi takana jonkin sortin homo- ja/tai transfobiaa (silloinkin kun kyseessä kaksi cissukupuolista miestä, jotka eivät tunne romanttista tai seksuaalista vetoa toisiinsa), mutta on maailmassa oikeasti sellaisia, jotka olettavat kaikkien pippeli haaravälissä syntyneiden olevan de facto vaarallisia erityisesti naisia ja lapsia kohtaan. 
   Kyseiset henkilöt, usein juuri ne miespuoliset, kuulustelevat seksuaalisen häirinnän tai väkivallan (nais)uhreja siitä, olivatko he pukeutuneet liian paljastavasti ja siten "houkutelleet" miehiä. Eihän mies voi kontrolloida itseään, jos eteen laitetaan vähänkin paljas tissi tai pylly! 
   Samaan aikaan he kuitenkin vähättelevät naispuolisten seksuaalirikollisten tekoja (katso esim. uutisartikkeleiden kommentteja poikalapsia hyväksikäyttäneistä naisopettajista, ja valmistaudu oksentamaan). Eihän naiset miehille mitään voi, kyllä se mies varmaan oikeasti salaa tykkäsi ja antoi koskea! 

   Lainaa

  35. Kokomusta ihminen 21.3.2024 11:30
   Tulos: +61 (69 ääntä)
   En itse pystyisi poly suhteeseen, mutta en näe siinä mitään väärää. Paulahan on suorastaa sankari kaltaiselleni heteromiehelle, kun nappasi suoraan 3 kilpailijaa pois markkinoilta.

   Lainaa

  36. Tulos: +15 (37 ääntä)
   Kokomusta ihminen: En itse pystyisi poly suhteeseen, mutta en näe siinä mitään väärää. Paulahan on suorastaa sankari kaltaiselleni heteromiehelle, kun nappasi suoraan 3 kilpailijaa pois markkinoilta.
    Tuo on vitsikäs näkemystapa. :) Itsekin olen selvittänyt markkinoilta pois kaksi -ja ihmettelen että mikä siinä miesaktivistien ongelmassa aloitekykyisten naisten kannalta on: enemmän jää rouviksi jos minä kerään enemmän irtiolevia miehiä. Tai mitä järkeä slutsheimaamisessa: mitä enemmän huvittelumielisiä sinkkuja markkinoilla, sitä oletettavampaa, että kaikille riittää kaikkea eikä tarvitse katkeroitua.
     Tietysti tällainen on oikeasti vitsi, markkina-arvot ja muut laskemiset eivät ole missään tekemisissä ihmisten rakkaussuhteissa, boteista en tiedä. Mutta saahan sitä hupailla.

   Lainaa

  37. Tulos: +68 (78 ääntä)
   Wiltsu: Miks ne on aina ton näkösiä pölyaromisisa suhteisa?
   Koska suurin osa suomalaisista näyttää about tolta?

   Lainaa

  38. Ihan ookoo eläin 21.3.2024 12:54
   Tulos: +71 (77 ääntä)
   ”Jossain Suomen laissa on mielestäni” on väkevä argumentti. Taidan ottaa käyttöön. Käy mihin vaan.

   Lainaa

  39. Uneton meduusa 21.3.2024 13:08
   Tulos: +54 (64 ääntä)
   Ja jooh. "Homosteleeko nuo ukot keskenänsä?" Kertoo kyllä jotain ihmisen ajattelutavasta, että tämä tulee ensimmäisenä mieleen ja on pakko tuoda esille.

   Lainaa

  40. Alaosaton pähkinä 21.3.2024 14:40
   Tulos: +53 (59 ääntä)
   Kumma paprika: Paula: ei ole laitonta kun [sic] jenkkilän [sic] jossain osavaltioissa... Sekä Suomessa. Ja, itseasiassa, suurimmassa osassa maailmaa.
   Kerro toki jos löydät Suomen laista kohdan missä määritellään sallitut henkilömäärät parisuhteissa. Rakastan ihmisiä joilla ei ole mitään aavistusta mitä Suomen lakiin on kirjoitettu, ja silti vedetään sieltä jotain ihme pykäliä jotka olevinaan ovat olemassa. Suomen lakiin on kirjattu että ns. "moniavioisuus" on kiellettyä. Et voi virallisesti olla naimisissa kuin yhden henkilön kanssa. Moniavioisuus ei todellakaan ole sama asia kuin tässä jutussa kuvattu tilanne.

   Lainaa

  41. It's a deal 21.3.2024 14:51
   Tulos: +53 (63 ääntä)
   Ah sitä järkytyksen määrää, jos jannut vaikka saunovat, kalastavat tai katsovat lätkää porukalla, ihan on sairasta moinen touhu miesten kesken.

   Lainaa

  42. Sähköpostiton persoona 21.3.2024 14:57
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Minusta on jotenkin jännä tuo kuvitelma, että jos jonkun parisuhde poikkeaa normista, niin yhtäkkiä kaikki mitä he tekevät yhdessä on pelkkää seksiä eikä kenellekään ole minkäänlaisia sosiaalisia rajoja enää. Itse en ole polyamorinen, mutta eipä se minulle kuulu mitä muut tekevät parisuhteillaan. Tossa kuvassa vaan näkyy se todellisuus, että jos otsikossa ei olisi mitään mainintaa polyamorisesta suhteesta, niin he näyttää ihan normaaleilta kanssaihmisiltä, jotka ovat valokuvassa yhdessä. Kaikkea hyvää heille.

   Lainaa

  43. Vaatelias muovipussi 21.3.2024 15:31
   Tulos: -42 (50 ääntä)
   Itseasiassa: Tuolla lapsella on ainakin 4 läheistä aikuista elämässä, joillaii ei yhtään. Nämä lasujen tekijät voisivat hetken muistella, kuinka uutisissa on taas ollut sosiaalialan työntekijävajeesta, taas yhden lapsen kuoleman vuoksi selvitetään kenen syy se oli. Että olisiko senkin lapsen tilannetta [...]
   Neljä tällä hetkellä, aika volatiilia on meno kun äiskä kasvattaa sulholaumaa.

   Lainaa

  44. Tulos: +26 (38 ääntä)
   Hassuinta tässä olis se että kellään ei olis ton kuvion kanssa mitään ongelmaa jos se olis vaikkapa pariskunta Paula ja Antti, heidän lapsensa ja lisäksi heidän yhteinen ystävä Erkki asuisi saman katon alla kun heillä sattuu olemaan ylimääräinen makuuhuone. Mutta auta armias kun HEILLÄ KAIKILLA ON SUHDE.

   Lainaa

  45. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Kumma paprika: Tuossa ekassa on selkeästi "tekoälyn" luoma kuva. Aika omituista, että pääsi artikkeliin saakka.
   Sehän se olikin tässä se pointti, Kyllä ja jep.

   Lainaa

  46. Urbaani fretti 21.3.2024 19:01
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Matala käärme: Kaikenlaisia hulluja sitä onkin, vai että miehet ovat lapsille vaaraksi, jos eivät ole biologista sidettä! 😳 Minun lapsellani on miesopettajia, on ollut lääkäreitä ja oli mieskätilökin, kappas, kun ei heti pistänyt päiviltä! Huhhuh, miten sairas ajattelutapa Marcolla on... Paulalle perheineen kaikkea hyvää! ❤️ Kuten kaikille muillekin! ❤️
   Joo Marcosta ei taida kätilöä tulla 😂

   Lainaa

  47. Tarkkaileva seppä 21.3.2024 19:13
   Tulos: -9 (39 ääntä)
   Ongelma polyamoriassa on se, että jotkut ketkä aloittavat sen kesken normaalin suhteen pahimmillaan tuhoavat jo olemassa olevan suhteen. Omasta elämästä tapaus, jossa nainen kertoi kuinka tämän mies oli ehdottanut, että suhteeseen otettaisiin kolmaspyörä mukaan, ei pelkästään seksiin,vaan ihan saman katon alle asumaan. Nainen itki siinä sitten kuinka ei voi katsoa miestään enää normaalisti, vaikka kyseisen ehdotuksen mies oli jälkeenpäin kuitannut "Vain vitsillä". Jos porukka tuota polyamoriaa harrastaa,niin se on parempi tuoda esille jo miestä tai naista etsiessä.

   Lainaa

  48. Hinaava metsämarja 21.3.2024 19:15
   Tulos: +28 (38 ääntä)
   Wiltsu: Miks ne on aina ton näkösiä pölyaromisisa suhteisa?
   Millaista on pölyn aromi?

   Lainaa

  49. Intiimi peura 21.3.2024 20:05
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Kumma paprika: Tuossa ekassa on selkeästi "tekoälyn" luoma kuva. Aika omituista, että pääsi artikkeliin saakka.
   No ei ole tekoälyn luoma eikä oikeasti artikkelissa oleva kuva.

   Lainaa

  50. Taittumaton ylioppilas 21.3.2024 21:46
   Tulos: -51 (57 ääntä)
   Kun katsoo tarkemmin tuota polyamorisen porukan kuvaa, Paulan käsissä jotkut kettingit joita toi vasemmanpuoleinen mies pitelee. Kyllä tuo menee jo mun mielestä yli siinä, mitä lapsen tarvii nähdä. Miks tuollaista äitiä alistavaa settiä pidetään lapsen silmille ok:na. jos ei tuon vertaa ole rajoja mitä kuvaa julkaistaan, niin mitä sitten lapsi yksityisesti näkee. T. Kukkahattutäti

   Lainaa

  51. Viekas papaija 21.3.2024 22:54
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Taittumaton ylioppilas: Kun katsoo tarkemmin tuota polyamorisen porukan kuvaa, Paulan käsissä jotkut kettingit joita toi vasemmanpuoleinen mies pitelee. Kyllä tuo menee jo mun mielestä yli siinä, mitä lapsen tarvii nähdä. Miks tuollaista äitiä alistavaa settiä pidetään lapsen silmille ok:na. jos ei tuon vertaa ole rajoja mitä kuvaa julkaistaan, niin mitä sitten lapsi yksityisesti näkee. T. Kukkahattutäti
   Niin, tai sitten hän istuu ihan vain keinussa. Mutta ihan miten vain 🙄

   Lainaa

  52. Hupaisa päärynä 21.3.2024 23:49
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Tarkkaileva seppä: Ongelma polyamoriassa on se, että jotkut ketkä aloittavat sen kesken normaalin suhteen pahimmillaan tuhoavat jo olemassa olevan suhteen. Omasta elämästä tapaus, jossa nainen kertoi kuinka tämän mies oli ehdottanut, että suhteeseen otettaisiin kolmaspyörä mukaan, ei pelkästään seksiin,vaan [...]
   Tuo kuulostaa enemmänkin avoimelta suhteelta, toki taitaa mennä polyamorian alle sekin. Tärkeintä näissäkin suhteissa lienee kommunikointi kaikkien välillä, ja selkeät rajat siitä mikä on OK. Jos esim. tuossa mainitsemassasi suhteessa oli ollut ajatuksena, että suhde on avoin mutta toinen palaa aina kotiin puolison luo ja ei ole ns. vakavia suhteita, niin kyllähän tuollainen yhtäkkinen ehdotus olisi outo.

   Lainaa

  53. hilipatipippaa 22.3.2024 1:18
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   "laissa on mun mielestä" Tää on kyllä vakuuttava aloitus.

   Lainaa

  54. Kopioitu Metsätonttu 22.3.2024 2:53
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Kumma paprika: Tuossa ekassa on selkeästi "tekoälyn" luoma kuva. Aika omituista, että pääsi artikkeliin saakka.
   Miten niin? Ihan selvästi kuvassa on oikea susi, kuten otsikossakin kerrotaan.

   Lainaa

  55. Kopioitu Metsätonttu 22.3.2024 2:57
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Wiltsu: Miks ne on aina ton näkösiä pölyaromisisa suhteisa?
   Ulkonäkö riippu siitä mitä aineita ja paljonka katsoja käyttää.

   Lainaa

  56. Kopioitu Metsätonttu 22.3.2024 3:10
   Tulos: +5 (21 ääntä)
   Kätsä oppilas: Polyamoria on vähemmän kauniille ihmisille, jotka eivät voi vaatia parempaa. Ajattelevat, että hyvä, jos joskus saisi. Sitten he suorittavat mentaaliakrobatiikkaa hyväksyäkseen sen. Käytännössä monisuhteinen henkilö tekee henkistä väkivaltaa ensimmäistä puolisoaan kohtaan.
   Tosi tieteellistä ajatuskulkua. Taitaa väitöskirjan teko olla jo pitkällä? Ennen kuin jatkat päättelyjä pidemmälle olisi hyvä tarkistuttaa taas lääkitys.

   Lainaa

  57. Kopioitu Metsätonttu 22.3.2024 3:12
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Utelias metsämarja: Tästä syystä länsimaissa nuo polyamoriset suhteet ovat lähes aina 1 nainen + useampi mies -suhteita. Naisen on helppo löytää parisuhde, mutta mies saattaa tyytyä vaikka polyamoriseen suhteeseen, jos ei muuta saa. Muualla maailmassa taas aina päinvastoin, koska naisella ei ole edes oikeutta olla suhteessa useamman [...]
   Pari jotain lähi-idän maata ei ole muu maailma.

   Lainaa

  58. Kopioitu Metsätonttu 22.3.2024 3:15
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Ihan ookoo eläin: ”Jossain Suomen laissa on mielestäni” on väkevä argumentti. Taidan ottaa käyttöön. Käy mihin vaan.
   Tolla pärjää keskustelupiireissä yhtä hyvin, kuin "Jo natsit aikoinaan.." aloituksella.

   Lainaa

  59. Kopioitu Metsätonttu 22.3.2024 3:27
   Tulos: -19 (21 ääntä)
   Tarkkaileva seppä: Ongelma polyamoriassa on se, että jotkut ketkä aloittavat sen kesken normaalin suhteen pahimmillaan tuhoavat jo olemassa olevan suhteen. Omasta elämästä tapaus, jossa nainen kertoi kuinka tämän mies oli ehdottanut, että suhteeseen otettaisiin kolmaspyörä mukaan, ei pelkästään seksiin,vaan [...]
   Ei tuo välttämättä sama asia ole. Olen minäkin ehdottanut vaimolleni puolileikilläni joskus, että voitaisiin meillellekin tilata sellainen postimyyntineiti Thaimaasta. Ei vaimo sitä täysin poisulkenutkaan, mutta ei ollut oikein varaa kuitenkaan tilata. En ollut tuolloin edes kuullut puhuttavan mistään polumoriasta, eikä varmaan sellaisia ollakaan, koska emme suostuisi kumpikaan mitään äijää tänne asumaan tai suhteeseen ottamaan. Mutta ei haittaa mitä muut tekevät elämällään. Ei ainakaan ole niin paljon tylsiä hetkiä, kun on seuraa enemmän.

   Lainaa

  60. Tulos: +33 (39 ääntä)
   Taittumaton ylioppilas: Kun katsoo tarkemmin tuota polyamorisen porukan kuvaa, Paulan käsissä jotkut kettingit joita toi vasemmanpuoleinen mies pitelee. Kyllä tuo menee jo mun mielestä yli siinä, mitä lapsen tarvii nähdä. Miks tuollaista äitiä alistavaa settiä pidetään lapsen silmille ok:na. jos ei tuon vertaa ole rajoja mitä kuvaa julkaistaan, niin mitä sitten lapsi yksityisesti näkee. T. Kukkahattutäti
   Mikä teillä kukkahatuilla on kun näette seksiä ja fetissejä kaikkialla? Tähänkin olet kuvitellut jotain alistamisleikkejä ja kuvitellun perusteella kuvitellut vielä jotain yksityisiä seksisessioita, joita lapsi sitten näkee. Ei huolta, ei lapsi koe pihakeinua ja siinä istuvaa äitiä alistavana ollenkaan, vaikka se sinusta siltä näyttäisikin.

   Lainaa

  61. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Ihan ookoo eläin: ”Jossain Suomen laissa on mielestäni” on väkevä argumentti. Taidan ottaa käyttöön. Käy mihin vaan.
   Jossain Suomen laissa on mielestäni kielletty tuon argumentin käyttö.

   Lainaa

  62. Tulos: +14 (30 ääntä)
   Hupaisa päärynä: Tuo kuulostaa enemmänkin avoimelta suhteelta, toki taitaa mennä polyamorian alle sekin. Tärkeintä näissäkin suhteissa lienee kommunikointi kaikkien välillä, ja selkeät rajat siitä mikä on OK. Jos esim. tuossa mainitsemassasi suhteessa oli ollut ajatuksena, että suhde on avoin mutta toinen palaa aina kotiin puolison [...]
     No, nyt nussin kaiken muun hyvän lisäksi pilkkuja vielä, mutta itselleni "polyamoriassa" se juttu on amoria. Eli rakkaus. Eli ei paneskella pitkin -ei siten että siinä mitään vikaa olisi jos suostuvaisia aikuisia, ihan vain se vika että ei ainakaan tällä pienen lapsen äidillä ole aikaa. Enkä halua tänne aikuisia, jotka eivät kuulu perheeseen (en usko että he vaarallisia olisivat, mutta luulen, että se voisi sotkeennuttaa lapsen tunteita, jos yhtenä päivänä on kiva aikuinen ja toisena hän katoaa, luulen, että lapsi tarvitsee pitkäkestoista aikuisen läsnäoloa. En ole psykologi). 
     Mutta laittaisin saman eron polyamorian ja avoimen suhteen välille kuin standardiavioliiton ja iloisen Tinder-elämän. Molemmilla puolensa, mutta ei sama asia.

   Lainaa

  63. Kypsynyt kana 22.3.2024 15:42
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   Sateenkaariperhemalleista juuri polysuhteet ovat valitettavan väärinymmärretyjä. Itseasiassa uskaltaisin väittää,että tässä ympäristössä lapsen on miljoona kertaa terveempi kasvaa kuin pettämisdraamassa, joka on monelle valitettavan tuttua. On jännä, että aina nämä valtavirrasta poikkeavat "harrastavat seksiä lasten nähden". Samaa perustelua on käytetty myös homosuhteisiin syntyneiden lasten tilanteista.. Ihanaa, kun lapsella on rakastavia aikuisia.

   Lainaa

  64. Muodikas lepakko 22.3.2024 17:18
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Tolla pärjää keskustelupiireissä yhtä hyvin, kuin "Jo natsit aikoinaan.." aloituksella.
   Tuo oli joskus "Jo muinaiset kreikkalaiset..." mistä varoiteltiin, ettei ainekirjoitusta kannata aloittaa.

   Lainaa

  65. Nuutunut pehmelö 22.3.2024 22:25
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Nurja jyrsijä: Mikä on laitonta? Samassa taloudessa ei saa asua kuin kaksi aikuista? Vai onko niin, että jos asuu, poliisi käy pyytämässä selvityksen keillä heistä on sutinaa keskenään? Onko se laillista sitten, jos ei asuta yhdessä? Vai onko silloinkin laitonta? Kuka sitä valvoo ja miten?
   Mitä sitten jos täysi-ikäiset lapset asuu kotona? Onko vanhemmilla ja lapsilla silloin sutinaa? Missä menee raja?

   Lainaa

  66. heimosenkeimo 23.3.2024 2:18
   Tulos: -27 (41 ääntä)
   Saa olla aika aisuri äijä että menee tollaseen suhteeseen, varsinkin toi muija on tollanen läski mummo:D

   Lainaa

  67. Harhaton kettu 23.3.2024 5:57
   Tulos: -31 (35 ääntä)
   Polyamorisuus, hieno sana keksitty itsekurittomuudelle.

   Lainaa

  68. Harhaton kettu 23.3.2024 5:58
   Tulos: -12 (28 ääntä)
   heimosenkeimo: Saa olla aika aisuri äijä että menee tollaseen suhteeseen, varsinkin toi muija on tollanen läski mummo:D
   Tää :D Mitä vittua ihmiset?

   Lainaa

  69. Harhaton kettu 23.3.2024 5:59
   Tulos: -21 (33 ääntä)
   Kuvassa kolme mega cuckia.

   Lainaa

  70. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Jostain syystä en ole miehenä ymmärtänyt olevani ujka kaikille lapsille joita en ole siittänyt itse. Eli oletettavasti kaikille lapsille mitä maailmassa on. En tiedä mikä on logiikka tämän ajatuksen takana ja onkin todella outoa että joku näkee asian noin. Jos hänellä on omia lapsia miten käytös näkyy esim. miespuolisia opettajia kohtaan jos he ovat automaattisesti jonkin sortin turvallisuusriski?

   Lainaa

  71. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Pluri: Jostain syystä en ole miehenä ymmärtänyt olevani ujka kaikille lapsille joita en ole siittänyt itse. Eli oletettavasti kaikille lapsille mitä maailmassa on. En tiedä mikä on logiikka tämän ajatuksen takana ja onkin todella outoa että joku näkee asian noin. Jos hänellä on omia lapsia miten [...]
     Ihmiset ovat sekaisin, eipä muuta. Logiikka on sama kuin "mitä sillä oli päällään että tuli raiskatuksi" -ihan kuin miehet olisivat jotain örkkejä vailla itsenkontrollia, jos on minihame niin päälle vaan. Todellakin odotan miehiltä parempaa. 
     Muistan kun itse odotin esikoistamme, kyynel silmässä katselimme pikkulapsia "ihan kohta meilläkin on tällainen, jee!". Itse katselin myös omillani liikkuessani, miespuoliset eivät voi. Sehän on ihan sairasta, että porukka luulee "tuo tuijottaa lasta koska on joku pervo" eikä "tuo tuijottaa lasta koska on ihan pöhkönä isyydestään". Jospa voisimme pyydystää kaikki oikeat pervot ja sulloa ne lukkojen taakse iäisyydeksi, että kunnon miehet saisivat olla rauhassa. (Ja naiset ja lapset, sanomattakin selvää, mutta hyvät miehet myös).
     Feminismiä, veljet ja siskot. Ei miesten tarvitse tyytyä tällaiseen.

   Lainaa

  72. Ontuva ahven 25.3.2024 13:09
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Wiltsu: Miks ne on aina ton näkösiä pölyaromisisa suhteisa?
   Mitä pitäisi olla? Sami Kuronen, Sara Chafak, Viivi Pumpanen ja Bess?

   Lainaa

  73. Luottava muurahainen 25.3.2024 14:47
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Ontuva ahven: Mitä pitäisi olla? Sami Kuronen, Sara Chafak, Viivi Pumpanen ja Bess?
   Kiiltokuvakuvastoa: Ken ja kolme erilaista Barbieta. Ei huono 👍.

   Lainaa

  74. Valtionhoitaja 25.3.2024 18:05
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Wiltsu: Miks ne on aina ton näkösiä pölyaromisisa suhteisa?
   Saattaa olla olemassa myös ihmisiä, joiden mielestä laiha luikku ei ole tavoiteltava kauneusihanne tai jotka pitävät erilaisista kasvonpiirteistä kuin sinä. Saattaa myös olla, että jotkut ovat niin avarakatseisia, että eivät hylkää ihastumisen ja rakastumisen kohdettaan vain sen takia, että hän sattui olemaan ylipainoinen. Hyvä elämänkumppani on itselle sopiva ihminen, hyvä ihminen, ei muotilehden kuvailema näyttelyesine. Ja pappa-iässä olevien ei oikein ole sopivaakaan olla kiinnostuneita 18-vuotiaista, ennemmin niistä mummoista.

   Lainaa

  75. Estoton tyyny 26.3.2024 14:30
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Urbaani fretti: Ihana Paula kun jaksaa sivistää ihmisiä tuolla vaikka onkin ilkeilijöitä 🥹🤗
   Hänestä olikin juttua ps-paperilehdessä, no vieläkö on ihana vai loppuiko suvaitsevaisuus??

   Lainaa

  76. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Ei tuo välttämättä sama asia ole. Olen minäkin ehdottanut vaimolleni puolileikilläni joskus, että voitaisiin meillellekin tilata sellainen postimyyntineiti Thaimaasta. Ei vaimo sitä täysin poisulkenutkaan, mutta ei ollut oikein varaa kuitenkaan tilata. En ollut tuolloin edes kuullut puhuttavan mistään polumoriasta, [...]
   Polyamoria on liikaa, mutta ihmiskauppa on ihan hassua ja mukavaa?

   Lainaa

  77. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Siivoojatäti näyttää 20 v. ikäistään vanhemmalta, mutta vetää janttereita puoleensa kuin surströmming rantahurreja…

   Lainaa

  78. Pöytäkoristeeksi liian ruma hedelmä 3.4.2024 12:42
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Ontuva ahven: Mitä pitäisi olla? Sami Kuronen, Sara Chafak, Viivi Pumpanen ja Bess?
   Olisinpa Sami

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, lämpöpumppu, polyamoria, sarjamurhaaja, susi, uutiset

 • Uusimmat

 • Kategoriat