Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 64

Ajattelin kirjoittaa aiheesta vegaaninen koiranruoka...
Koiranomistajat, osa 64

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Hurja hevonen 12.3.2024 0:53
   Tulos: +266 (280 ääntä)
   Juu ei taida koiraa kiinnostaa ruoan eettisyys eikä ihmisten vakaumukset 😆. Kaikki menee ja herkullisimmat ensin.

   Lainaa

  2. Tulos: +91 (107 ääntä)
   Christina taitaa kuulua niihin säästäjiin. Välilyönti oli asia mistä päätti aloittaa.

   Lainaa

  3. Pienehkö kookos 12.3.2024 1:23
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Just näin!

   Lainaa

  4. Kaikkivaltias alokas 12.3.2024 1:24
   Tulos: +372 (404 ääntä)
   Nämä ihmiset jotka ostavat lihaa syöviä lemmikkejä mutteivät ole valmiita hyväksymään niiden oikeaoppista ruokkimista tai niiden aiheuttamaa kuormitusta ympäristölle ovat kyllä ihan oma lajinsa. Sen elävän olennon voi jättää hankkimatta jos rahkeet ei riitä.

   Lainaa

  5. Tulos: +76 (112 ääntä)
   Christinan ja kaltaisensa pitäisi tyytyä vain pehmolelu-koiriin.

   Lainaa

  6. Tulos: +76 (102 ääntä)
   Siis Pipsan ja kumppaneiden pitäisi tyytyä vain pehmolelu-koiriin 💩

   Lainaa

  7. Saappaaton näyttelijä 12.3.2024 4:42
   Tulos: -95 (213 ääntä)
   hienoo että pakotetaan omaa mielenterveysongelmaa viattomille luontokappaleille

   Lainaa

  8. Sipulinhajuinen aasi 12.3.2024 4:43
   Tulos: +162 (210 ääntä)
   Koira pois kaikilta jotka yrittää tehä niistä vegaaneja

   Lainaa

  9. Taidoton kesyhanhi 12.3.2024 4:45
   Tulos: -160 (286 ääntä)
   Kaikkivaltias alokas: Nämä ihmiset jotka ostavat lihaa syöviä lemmikkejä mutteivät ole valmiita hyväksymään niiden oikeaoppista ruokkimista tai niiden aiheuttamaa kuormitusta ympäristölle ovat kyllä ihan oma lajinsa. Sen elävän olennon voi jättää hankkimatta jos rahkeet ei riitä.
   Jos ei rahkeet riitä niin voi jättää myös kommentoimatta, nimittäin koiraa voi kyllä ruokkia ihan oikeaoppisesti myös vegaaniruualla. Vaatii varmaankin vähän perehtymistä, mutta niinpä se lemmikkien oikeaoppinen ruokinta yleensäkin vaatii. Jotenkin aina huvittaa se että juuri liha olisi koiran ruokinnassa se keskeinen kysymys josta omistajan kelpoisuus riippuu, ikään kuin ne lihaa tai ainakin jotain epämääräistä eläinperäistä sisältävät kaupan nappulat joita moni koira syö olisi jotenkin kovin luontaista ravintoa miltään kannalta.

   Lainaa

  10. Soittamaton alligaattori 12.3.2024 5:01
   Tulos: +13 (61 ääntä)
   Kaikkivaltias alokas: Nämä ihmiset jotka ostavat lihaa syöviä lemmikkejä mutteivät ole valmiita hyväksymään niiden oikeaoppista ruokkimista tai niiden aiheuttamaa kuormitusta ympäristölle ovat kyllä ihan oma lajinsa. Sen elävän olennon voi jättää hankkimatta jos rahkeet ei riitä.
   Joo. Vegaani ei tue minkäänlaista eläintuotantoa lemmikkiteollisuus mukaan lukien, eli ei osta koiraa vaan ehkä adoptoi.

   Lainaa

  11. Massaton piimä 12.3.2024 5:34
   Tulos: -45 (81 ääntä)
   Mopon tarakalle (ei monkeyn) saa kyllä ottaa toisen ihmisen. En tiedä onko pieni koira sen pahempi. Ainakaan se ei painolllaan häiritse ajoa. Kaikesta huolimatta harjoittelisin ajamista yksin reilusti ennen minkään lajisia kyydittäviä.

   Lainaa

  12. Näkinkenkiä keräilevä alligaattori 12.3.2024 7:06
   Tulos: +148 (148 ääntä)
   Kani olis vegaani lemmikki 😊

   Lainaa

  13. Maksuunpantu maahinen 12.3.2024 7:11
   Tulos: +154 (188 ääntä)
   Taidoton kesyhanhi: Jos ei rahkeet riitä niin voi jättää myös kommentoimatta, nimittäin koiraa voi kyllä ruokkia ihan oikeaoppisesti myös vegaaniruualla. Vaatii varmaankin vähän perehtymistä, mutta niinpä se lemmikkien oikeaoppinen ruokinta yleensäkin vaatii. Jotenkin aina huvittaa se että juuri liha olisi koiran ruokinnassa se [...]
   Vain se, että voi ruokkia vegaanisti, ei ole peruste tehdä niin. Riski on kuitenkin iso ja sitä koiraa tai kissaa, ei ole pakko hankkia. On olemassa myös kasvissyöjälemmikkejä. 
   Koira on enemmän lihansyöjä kuin ihminen. Ja vain nappuloiden syöttäminen on taas ihan erillinen keskustelu, joka ansaitsee myös kritiikkinsä

   Lainaa

  14. Puuhakas vadelma 12.3.2024 7:15
   Tulos: +9 (51 ääntä)
   Nyt ei täysin avautunut et miksi pojan pitäisi pystyä kuljettamaan koiraa mopolla? Mut josko joku näppärä naapurin setä (tai tätikin käy) rakentais sellaisen pienen sivuvaunun mopoon koiralle 🤔. Vois olla aika symppis näky

   Lainaa

  15. Aimo ankka 12.3.2024 7:40
   Tulos: +157 (159 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Vain se, että voi ruokkia vegaanisti, ei ole peruste tehdä niin. Riski on kuitenkin iso ja sitä koiraa tai kissaa, ei ole pakko hankkia. On olemassa myös kasvissyöjälemmikkejä. Koira on enemmän lihansyöjä kuin ihminen. Ja vain nappuloiden syöttäminen on taas ihan erillinen keskustelu, joka ansaitsee myös kritiikkinsä
   Kissaa tässä on turha mainitakaan, kissa on ehdoton lihansyöjä joka tarvitsee lihasta saatavia aminohappoja (mm. tauriini ja arginiini) selviytyäkseen. Eli jos koira onkin enemmän lihansyöjä kuin ihminen, kissa on koiraakin korkeamalla.

   Lainaa

  16. Kokematon kettu 12.3.2024 7:57
   Tulos: -101 (169 ääntä)
   Hurja hevonen: Juu ei taida koiraa kiinnostaa ruoan eettisyys eikä ihmisten vakaumukset 😆. Kaikki menee ja herkullisimmat ensin.
   Vegaaniruoka on herkullista, lihansyönti taas uskonto. Etpä syö sinäkään pelkkää lihaa, vaikka niin kuvittelet. Maustat sen kasviperäisillä mausteilla ja mussutat menemään kasviöljyssä paistettujen perunoiden kanssa. Oheen vähän kasveista koostettua salaattia.

   Lainaa

  17. Päistärikkö avokado 12.3.2024 8:13
   Tulos: +55 (71 ääntä)
   Kaikkivaltias alokas: Nämä ihmiset jotka ostavat lihaa syöviä lemmikkejä mutteivät ole valmiita hyväksymään niiden oikeaoppista ruokkimista tai niiden aiheuttamaa kuormitusta ympäristölle ovat kyllä ihan oma lajinsa. Sen elävän olennon voi jättää hankkimatta jos rahkeet ei riitä.
   Niinpä. Ja ennen kaikkea, jos haluaa tiedostaa ongelmia, jättää ihan ensisijaisesti sen koiran ottamatta.

   Lainaa

  18. Nuuka persikka 12.3.2024 8:25
   Tulos: -51 (75 ääntä)
   Onko Emmi elänyt tynnyrissä täysi-ikäiseksi vai mitä? Kakaroillahan noita elukoita aina on. Kautta aikain eläimiä kuljetettu polkupyörillä ja mopoilla, moottoripyörillä, ja vaikka millä.

   Lainaa

  19. Tulos: +17 (33 ääntä)
   Kyyppäri: Iso vai pieni tuoppi? Christina: Kyllä.

   Lainaa

  20. Natu matelija 12.3.2024 8:40
   Tulos: +58 (78 ääntä)
   Täytyy kyllä myöntää, etten ekana luottaisi esimerkiksi siihen mitä mun kissat haluaa syödä. Ovat sen verran idiootteja välillä.

   Lainaa

  21. Suonensisäinen raparperi 12.3.2024 8:42
   Tulos: +76 (112 ääntä)
   Kokematon kettu: Vegaaniruoka on herkullista, lihansyönti taas uskonto. Etpä syö sinäkään pelkkää lihaa, vaikka niin kuvittelet. Maustat sen kasviperäisillä mausteilla ja mussutat menemään kasviöljyssä paistettujen perunoiden kanssa. Oheen vähän kasveista koostettua salaattia.
   Ootko ihan kuutsalolla? Lihansyönti ei ole uskonto, vaan ihminen on sekasyöjä. Eli syö myös vihanneksia. Ei kukaan pelkällä lihalla elä, ihminen tarvii erilaisia vitamiineja.
   Esim kissaeläimet osaavat tehdä c-vitamiinia elimistössään pelkällä lihansyönnillä, ihminen ei. 
   Rauhotu nyt siellä vähän.

   Lainaa

  22. Nuuka persikka 12.3.2024 8:43
   Tulos: -34 (102 ääntä)
   Kokematon kettu: Vegaaniruoka on herkullista, lihansyönti taas uskonto. Etpä syö sinäkään pelkkää lihaa, vaikka niin kuvittelet. Maustat sen kasviperäisillä mausteilla ja mussutat menemään kasviöljyssä paistettujen perunoiden kanssa. Oheen vähän kasveista koostettua salaattia.
   Okei, menin provoon, mutta kasissyöntihän se uskonto on. Ainahan "lihansyöjät" on syönyt myös kasviksia jonkun verran. Siitä on vaan tullut kirosana kaikkien vegaaniöyhöttäjien takia. Ja pahenee koko ajan. Syökää mitä syötte, mutta jättäkää meidät perusruoansyöjät rauhaan. Älkää tuputtako omaa ideologiaanne meille.

   Lainaa

  23. Tulos: +19 (81 ääntä)
   Saappaaton näyttelijä: hienoo että pakotetaan omaa mielenterveysongelmaa viattomille luontokappaleille
     Myötätunto eläviä olentoja kohtaan: mielenterveysongelma. Oletko ehkä myös hankkinut Dahmer -tatuoinnin?
     Ei sillä, ei omastakaan mielestäni vegaanin pitäisi _ostaa_ kissaa. Kaikki kissani ovat tulleet elämääni koska kukaan muu ei niitä huolinut, ja muita vaihtoehtoja olivat mm. hukutus ja nälkäkuolema -siinä vaiheessa ei enää pääse valitsemaan kuoleeko eläin, vain sen, mikä eläin kuolee. Ensi töikseni leikkautin ne, joten lisää kissoja ei täältä ole tulossa.
     On kyllä tosi outoa, ettei vegaanista koiranruokaa saisi olla -koirathan ovat sekasyöjiä. Jos ei pelkästään sitä syötä, vaan vaikkapa riistaa siihen päälle, niin en näe missä ongelma, saati että se safka pitäisi poistaa valikoimasta koska joku saa housunsa siitä solmuun. Kissan täytyy syödä lihaa, siitä ei pääse yli tai ympäri, mutta hyönteispohjaista kissannappulaa saa nykyisin. En uskalla turvautua siihen pelkästään -olen kuitenkin vastuussa ensin omasta eläimestäni ja sitten vasta muista -mutta kyllä se kuivamuonana menee. (Ja kyllä, hyönteiset ovat eläimiä, enkä tapa niitäkään huvikseni, mutta arvotan niiden elämän vähäisemmäksi kuin kanssanisäkkään). 
     (Ja joo, ennen kuin joku Traumcityn sielunsisarus taas innostuu, ei ole mitenkään luonnollista syöttää kissalle hyönteispohjaista nappulaa ja pitää sitä sisällä. Luonnollisesti kaikki kissani olisivat kuolleet jo aikapäivää, ei sillä että se minua haittaisi, koska ilman modernin lääketieteen sotkeentumista asiaan, olisin itsekin kuollut. Luonnollinen ei aina ole sama kuin toivottava).

   Lainaa

  24. Ohimenevä raataja 12.3.2024 8:49
   Tulos: -66 (92 ääntä)
   Kokematon kettu: Vegaaniruoka on herkullista, lihansyönti taas uskonto. Etpä syö sinäkään pelkkää lihaa, vaikka niin kuvittelet. Maustat sen kasviperäisillä mausteilla ja mussutat menemään kasviöljyssä paistettujen perunoiden kanssa. Oheen vähän kasveista koostettua salaattia.
   Ompa väite. Hyvän makuiseen vegaaniruokaan en ole eläessäni vielä törmännyt ja jos kehoni sen kestäisi, niin lisäisin lihan syöntiä runsaasti. Valitettavasti lihassa ei ole kaikkia ravintoaineita joten sekasyöjänä mennään. Mausteina kasvikunta on kyllä erinomainen mutta pippurikuorutus pihvin päällä ei ole montaa promillea sen painosta.

   Lainaa

  25. Asiallinen nuija 12.3.2024 10:45
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Natu matelija: Täytyy kyllä myöntää, etten ekana luottaisi esimerkiksi siihen mitä mun kissat haluaa syödä. Ovat sen verran idiootteja välillä.
   Jep, ja meillä toinen on niin nirso että syö vain paria tiettyä laatua (juu, ollaan kokeiltu antaa erilaisia, mutta en vaan jaksa sitä tunnin taukoamatonta maukumista kun on "väärää" tarjolla, kunhan syö ja se ruoka on laadukasta), ja toinen taas niin ahne että käy nuolemassa paistinpannulta pekonirasvat jos ei olla sitä just sillä sekunnilla keretty pesemään...

   Lainaa

  26. Tulos: +14 (70 ääntä)
   On kummallista, miten vahvoja tunteita vegaaninen koiranruoka ihmisissä herättää. Kuten sanottu, koira on sekasyöjä, joten varsinkin osittainen vegaaniruokavalio lihan lisäksi ei haittaa mitään. Myös kokonaan vegaanisen ruokavalion voi koiralle koostaa, kunhan pitää tarkkaan huolen, että siitä saa tarvittavat ravintoaineet. Tässä uutinen tutkimuksesta, joka äkkiseltään ainakin kuulostaa pätevältä (iso otoskoko, julkaistu hyvämaineisessa julkaisussa), vaikka en itse tutkimusta tähän hätään lukenutkaan (kiinnostuneet tai koiranomistajat voivat näin tehdä): https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2022/apr/13/vegan-diets-are-healthier-and-safer-for-dogs-study-suggests Kissa on huomattavasti hankalampi tässä asiassa, sillä se on ns. aito lihansyöjä. On olemassa myös vegaanista kissaruokaa, johon on lisätty mm. tauriinia, mutta mitä olen asiaa joskus googlaillut niin vaikuttaa että riippumaton tutkimus näistä on toistaiseksi aika vähissä. Ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona perus lihalle katsoisin siis enemmän aiemmin mainittujen hyönteispohjaisten kissanruokien suuntaan, jos kissan omistaisin. Ehkä koirillekin on näitä olemassa?

   Lainaa

  27. Reseptivapaa Dinosaurus 12.3.2024 10:54
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Meillä syödään ihmisten osalta pääasiassa vegeruokaa(ei vegaanista, koska siihen ei yhden perheenjäsenen kroppa taivu), mutta koirat syövät lihaa. Tosin meillä kyse on makuasioista, kun jostain syystä perhe pitää enemmän porkkanoista, kuin pihveistä, joten koirien ruokinnasta ei tule juuri eettisiä pulmia. Teurasjätteethän koirien pöperöihin on perinteisesti hyödynnetty, eli hyvä vain, kun menee koko elukka käyttöön, eikä hävikkiin. Juuri saatiin pakastimeen iso satsi ihmiskäyttöön kelpaamatonta hirvenlihaa tutulta metsästäjältä. Roskiinhan sellainen liha päätyisi ilman lemmikkien ruokia! Kannatan vegeruuan lisäämistä yhteiskunnassa, mutta harmi kyllä aika monessa laitoskeittiössä ollaan sen kanssa aivan peukalo keskellä kämmentä. Esimerkkinä lehdissäkin juuri nähty Turenkilainen koulu, joka oli tarjoillut "makaronilaatikon" lisäksi myös riisiä kaneli-porkkanakastikkeella. Se kuulostaa sellaiselta pöperöltä, että mieluummin kävisin syömässä tien varresta kipollisen keltaista lunta, kuin koskisin mokomaan. Ei mikään ihme, että vegeruualla on huono maine, kun tuollaista moskaa laitetaan eteen. Sitten on mainehaittana myös vegaani-kiihkoilijat, jotka tahtovat vetää hyvän idean äärimmäisyyksiin ja vaativat vielä päälle, että muut tekevät samoin. Pitäisi ainakin aikuisen jo ymmärtää, että ihmisiä on erilaisia, eikä suurin osa väestöstä voi realistisesti mitenkään hypätä suoraan vegaanisuuden syvään päähän. (Teineiltä jos joku ottaa neuvoja, niin oma on asiansa.) Jyrkkä ja joustamaton suhtautuminen karkottaa hyvin nopeasti valtaväestön, eikä kukaan tavis halua olla jatkossa missään tekemisissäkään vegaanien kanssa, kun on kerran kohdannut tällaisen kiihkoilijan. Ei edistä aatetta mitenkään tehokkaasti. Maltilla ja empatialla pärjää huomattavasti paremmin. Pienin askelin ne muutokset syntyvät, ei mihinkään oikeaan ongelmaan ole olemassa taikasauvaa, jota heilauttamalla kaikki muuttuu heti paikalla.

   Lainaa

  28. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Massaton piimä: Mopon tarakalle (ei monkeyn) saa kyllä ottaa toisen ihmisen. En tiedä onko pieni koira sen pahempi. Ainakaan se ei painolllaan häiritse ajoa. Kaikesta huolimatta harjoittelisin ajamista yksin reilusti ennen minkään lajisia kyydittäviä.
   Ei saa, ellei mopo ole kahdelle rekisteröity. Useat moposkootterit ovat, mutta ei läheskään kaikki mopot. Poikkeuksena tähän ovat alle 10-vuotiaat lapset. 
   Laissa ei tarkkaan ole määritelty eläinten kuljettamista moottoroidulla kaksipyöräisellä, mutta kuljetusvälineen tulee olla tarpeeksi turvallinen ja uskoisin, että tavallinen mopo ei täytä kaikkia vaadittavia määräyksiä sen suhteen.

   Lainaa

  29. Ravinteeton peruna 12.3.2024 12:22
   Tulos: +5 (29 ääntä)
   Henri: Ei saa, ellei mopo ole kahdelle rekisteröity. Useat moposkootterit ovat, mutta ei läheskään kaikki mopot. Poikkeuksena tähän ovat alle 10-vuotiaat lapset.  Laissa ei tarkkaan ole määritelty eläinten kuljettamista moottoroidulla kaksipyöräisellä, mutta kuljetusvälineen tulee olla tarpeeksi turvallinen ja uskoisin, että tavallinen mopo ei täytä kaikkia vaadittavia määräyksiä sen suhteen.
   Mitenköhän esim. lampaan kuljettaminen mopolla siten, että lammas istuu sylissä bensatankin päällä. Netissä tuli vastaan joskus. Tosin ulkomailta, oliko Uudesta-Seelannista vai Walesista.

   Lainaa

  30. Tulos: -23 (23 ääntä)
   Hurja hevonen: Juu ei taida koiraa kiinnostaa ruoan eettisyys eikä ihmisten vakaumukset 😆. Kaikki menee ja herkullisimmat ensin.
   Älä ota koiraa jos mutulta lähtee "raaka"kokeilut XD

   Lainaa

  31. Nidottu puuma 12.3.2024 14:06
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Kokematon kettu: Vegaaniruoka on herkullista, lihansyönti taas uskonto. Etpä syö sinäkään pelkkää lihaa, vaikka niin kuvittelet. Maustat sen kasviperäisillä mausteilla ja mussutat menemään kasviöljyssä paistettujen perunoiden kanssa. Oheen vähän kasveista koostettua salaattia.
   Ohimenevä raataja: Ompa väite. Hyvän makuiseen vegaaniruokaan en ole eläessäni vielä törmännyt ja jos kehoni sen kestäisi, niin lisäisin lihan syöntiä runsaasti. Valitettavasti lihassa ei ole kaikkia ravintoaineita joten sekasyöjänä mennään. Mausteina kasvikunta on kyllä erinomainen mutta pippurikuorutus pihvin päällä ei ole montaa promillea sen painosta.
   Onko teillä menossa joku "Kumpi saa kirjoitettua tyhmemmän kommentin" -kisa?

   Lainaa

  32. Tulos: +22 (26 ääntä)
   En tajuu, miks on nii paha kirjottaa nimettömänä. Jos on iha asiallinen kysymys, niinku tuollaki nimettömällä on. Ei sitä aina jaksa pitää itseään esillä, joskus tekee mieli olla omassa kuplassaan muitten tietämättömissä. Ja minkäs sille mahtaa, jos sillonki tulee jotain kysyttävää mieleen. Eri asia huuella nimettömänä ihan mitä sattuu

   Lainaa

  33. Tulos: +29 (37 ääntä)
   Suonensisäinen raparperi: Ootko ihan kuutsalolla? Lihansyönti ei ole uskonto, vaan ihminen on sekasyöjä. Eli syö myös vihanneksia. Ei kukaan pelkällä lihalla elä, ihminen tarvii erilaisia vitamiineja.Esim kissaeläimet osaavat tehdä c-vitamiinia elimistössään pelkällä lihansyönnillä, ihminen ei. Rauhotu nyt siellä vähän.
   Valitettavasti nykyään on karnivoristejakin. Pahimmat ei käytä mausteena kuin suolaa, koska ne on kasviperäisiä. Tietysti kaikki tämän ruokavalion väitetyt terveyshyödyt on täyttä puppua, mutta vaikka se olisikin joku jumalten keksintö, joka takaa 150 vuoden eliniän, en kyllä ymmärrä, miksi kukaan ehdoin tahdoin haluaisi syödä pelkkää lihaa, voita ja suolaa. Itse ainakin olen turhan nautinnonhaluinen tuollaiseen.

   Lainaa

  34. Mieluisa timantti 12.3.2024 16:24
   Tulos: -14 (34 ääntä)
   Soittamaton alligaattori: Joo. Vegaani ei tue minkäänlaista eläintuotantoa lemmikkiteollisuus mukaan lukien, eli ei osta koiraa vaan ehkä adoptoi.
   Mitä se hyödyttää? Silti se saastuttaa todella paljon ja syö lihaa! Yhtä naurettavaa kuin ulina yksityisautoilusta samaan aikaan kun itse hankkii lapsia.

   Lainaa

  35. Perforoitu mandariini 12.3.2024 20:07
   Tulos: -10 (14 ääntä)
   En nyt tiedä pahastuisinko suorastaan vegaanisesta koiranruosta. Tiedä sitten vaikka jollain koiralla olis vaikka liha-allergia. Joskus koira voi olla allerginen vain tietyn tai tiettyjen eläinten lihalle, mutta niinkin köpelösti voinee käydä ettei koira siedä mitään lihaa. Toki olen sitä mieltä että koirat ovat lihansyöjiä ja sen takia en kannata ainakaan täysvegaanista ruokavaliota pysyvästi koirille, ellei jotain liha-allergiaa tai muuta lihansyönnin terveyssyistä estävää esiinny.

   Lainaa

  36. Nuutunut kivi 12.3.2024 20:08
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Meillä syödään ihmisten osalta pääasiassa vegeruokaa(ei vegaanista, koska siihen ei yhden perheenjäsenen kroppa taivu), mutta koirat syövät lihaa. Tosin meillä kyse on makuasioista, kun jostain syystä perhe pitää enemmän porkkanoista, kuin pihveistä, joten koirien ruokinnasta ei tule juuri [...]
   Koska paras on hyvän vihollinen. Pieni parannus ei riitä, pitää tehdä (kerralla) kaikki oikein. 
   Tämä siis pätee ihan kaikkeen, ei pelkästään ruokavalioon. 

   Lainaa

  37. Taidoton kesyhanhi 13.3.2024 0:55
   Tulos: +5 (37 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Vain se, että voi ruokkia vegaanisti, ei ole peruste tehdä niin. Riski on kuitenkin iso ja sitä koiraa tai kissaa, ei ole pakko hankkia. On olemassa myös kasvissyöjälemmikkejä. Koira on enemmän lihansyöjä kuin ihminen. Ja vain nappuloiden syöttäminen on taas ihan erillinen keskustelu, joka ansaitsee myös kritiikkinsä
   Mitä ihmettä pöpötät riskistä kun tosiaan on ihan tutkittua et koiraa voi syöttää vegaanisesti niin että se saa ruuasta kaiken tarvitsemansa. Kuten mainitsin niin pitää tietysti ottaa selvää ja olla huolellinen jos meinaa koiransa vegaanisella ruualla ruokkia, mutta niinpä toivoisi ihmisten yleisestikin tekevän lemmikkien ruokinnan kohdalla. 
   En ihan ymmärrä tätä kiimaista miinustelua omalle kommentilleni jossa ei ole yhtäkään asiavirhettä, kun samalla täällä kommentoidaan ihan fiilispohjalta mitä sattuu. Esimerkiksi se että puhutaan kissoista ja koirista samalla tavalla lihaa syövinä lemmikkeinä osoittaa, ettei oo perehdytty asioihin alkeellisellakaan tasolla, koska kissa nimenomaan ei pysty käyttämään hyödyksi kuin eläinperäistä proteiinia ja se siis ei voi elää kasvisperäisellä ruualla, toisin kuin koira. (Ja silti monet ihmiset syöttää juuri kissoille ruokaa joka on suurelta osin viljaa, joka on niille pelkästään haitallista. Kumma kyllä tämä ei kuitenkaan herätä ihmisissä samassa määrin kuolaavat raivoa kuin koirille suunnattu vegaaninen ruoka.) 

   Lainaa

  38. Meluisa aprikoosi 13.3.2024 10:28
   Tulos: 0 (18 ääntä)
   Vegaani, jolla on koira. vaikea keksiä räikeämpää ja yleisempää kaksoisstandardia.

   Lainaa

  39. Esteetön maito 13.3.2024 11:27
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kuutamokka: En tajuu, miks on nii paha kirjottaa nimettömänä. Jos on iha asiallinen kysymys, niinku tuollaki nimettömällä on. Ei sitä aina jaksa pitää itseään esillä, joskus tekee mieli olla omassa kuplassaan muitten tietämättömissä. Ja minkäs sille mahtaa, jos sillonki tulee jotain kysyttävää mieleen. Eri asia huuella nimettömänä ihan mitä sattuu
   Oikean nimen käyttämisestä somessa ei keskivertoihmiselle ole mitään hyötyä, päinvastoin haittaa kun kaiken maailman kiusaajatrollit voivat häiriköintiään laajentaa myös alustan ulkopuolelle.

   Lainaa

  40. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Mitä tarkoittaa koirien ruokkiminen ”osittain vegaanisesti”? Sehän tarkoittaa vain sekaravintoa. 🤷‍♀️

   Lainaa

  41. Validi konna 13.3.2024 15:45
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Kaikkivaltias alokas: Nämä ihmiset jotka ostavat lihaa syöviä lemmikkejä mutteivät ole valmiita hyväksymään niiden oikeaoppista ruokkimista tai niiden aiheuttamaa kuormitusta ympäristölle ovat kyllä ihan oma lajinsa. Sen elävän olennon voi jättää hankkimatta jos rahkeet ei riitä.
   Koira on sekasyöjä, ei lihansyöjä. Kissa on lihansyöjä.

   Lainaa

  42. Validi konna 13.3.2024 15:46
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Meluisa aprikoosi: Vegaani, jolla on koira. vaikea keksiä räikeämpää ja yleisempää kaksoisstandardia.
   Mihin se perheenjäsen pitäis laittaa, kun ryhtyy vegaaniksi? Kiertoon vai piikille?

   Lainaa

  43. Seläkkeetön eläin 13.3.2024 16:34
   Tulos: -5 (17 ääntä)
   Mieluisa timantti: Mitä se hyödyttää? Silti se saastuttaa todella paljon ja syö lihaa! Yhtä naurettavaa kuin ulina yksityisautoilusta samaan aikaan kun itse hankkii lapsia.
   Koira ei kyllä itse saastuta lainkaan kuten ei lapsikaan. Huolenpitäjä päättää mitä koiralle tai lapselle syöttää, mitä heille pukee, kuljettaako heitä julkisissa vai omalla autolla jne. Pitäisikö kaikki maailman miljoonat kodittomat koirat jättää heitteille vai tappaa vai mitä suosittelet vaihtoehdoksi adoptiolle?

   Lainaa

  44. Tulos: +4 (22 ääntä)
   Validi konna: Koira on sekasyöjä, ei lihansyöjä. Kissa on lihansyöjä.
   Miksi koira olisi sekasyöjä, mitä sekasyöjälle tyypillisiä piirteitä sillä on? Se, että se kykenee myös syömään muuta kuin lihaa, ei tee siitä vielä sekasyöjää.

   Lainaa

  45. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Lisään vielä vasta-argumentiksi, että koiralla on siis lihansyöjän hampaat (sillä ei ole sekasyöjälle tyypillisiä tylppiä poskihampaita, kuten esim. karhullan vaan ne ovat lihänsyöjälle tyypillisesti terävät) ja ruoansulatus. Villiintynyt koira alkaa hyvin todennäköisesti metsästämään ruokaansa, vaikka satunnaiset mustikatkin kelpaisivat... Susi on myös kiistaton lihansyöjä, eikä se ole koirasta kovin kaukana.

   Lainaa

  46. Pollea ilves 13.3.2024 22:36
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   Taidoton kesyhanhi: Jos ei rahkeet riitä niin voi jättää myös kommentoimatta, nimittäin koiraa voi kyllä ruokkia ihan oikeaoppisesti myös vegaaniruualla. Vaatii varmaankin vähän perehtymistä, mutta niinpä se lemmikkien oikeaoppinen ruokinta yleensäkin vaatii. Jotenkin aina huvittaa se että juuri liha olisi koiran ruokinnassa se [...]
   Koirat ovat ns. "sekasyöjiä". Tarvitsevat lihaa mutta voivat syödä muutakin jos lihaa ei ole tarjolla. Ei vaan ole hirveän terveellistä pitkässä juoksussa, kun kyseinen laji on aina syönyt lihaa. Ihmiset on eri asia koska kautta aikain meidän lihan syömisen määrä vuositasolla on aina ollut aika alhainen. Vasta ihan viimeisen sadan tai kahden sadan vuoden aikana on alkanut mahdollistua se että voidaan syödä lihaa muutenkin kuin jouluna, pääsiäisenä ja ehkä kahtena muuna päivänä vuoden aikana ja muuten syödään kasvispohjaisia ruokia. Meillä se siirtymä ei aiheuta terveysongelmia. Toisin kuin eläimillä jotka on luontaisesti lihansyöjiä. Toivon että olet tätä älykkäämpi, mutta olen kerran joutunut kaupassa työskennellessäni vääntämään rautalangasta asiakkaalle miksei kissanruokaa ole saatavana vegaanisena vaikka se olisi "parempi vaihtoehto". Viesti meni perille vasta kun kysyin että syöttäisikö hän hevoselle lihaa. Koska on aivan sama ehdottaa että ns. "puhtaalle lihansyöjälle" alkaisi syöttämään kasviksia.

   Lainaa

  47. Kopioitu Metsätonttu 13.3.2024 23:00
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Kokematon kettu: Vegaaniruoka on herkullista, lihansyönti taas uskonto. Etpä syö sinäkään pelkkää lihaa, vaikka niin kuvittelet. Maustat sen kasviperäisillä mausteilla ja mussutat menemään kasviöljyssä paistettujen perunoiden kanssa. Oheen vähän kasveista koostettua salaattia.
   Ihminen on sekasyöjä, niinkuin koirakin. Vegaanisuus on ihmisluonnon vastaista uskontoa, lihansyönti ihmisluonnon mukaista normaalia elämää. Mutta onneksenne maassamme on uskonvapaus. Syökää vaikka pelkkiä bambunlehtiä, mutta älkää sekaantuko toisten syömisiin.

   Lainaa

  48. Kopioitu Metsätonttu 13.3.2024 23:09
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Nuuka persikka: Onko Emmi elänyt tynnyrissä täysi-ikäiseksi vai mitä? Kakaroillahan noita elukoita aina on. Kautta aikain eläimiä kuljetettu polkupyörillä ja mopoilla, moottoripyörillä, ja vaikka millä.
   No ei ainakaan viimeisen reilun viidenkymmenen vuoden aikana ole ollut sellaista ajanjaksoa, kun en muista moista koskaan nähneeni. Telkkarissa taisi tulla jostain koirasta, joka viihtyy moottoripyörän sivuvaunussa, mutta muuten aika harvinaista kaiketi. En tiedä sitten miten minua ennen koiria kuljetettiin tai muissa maissa koiria kuskataan.

   Lainaa

  49. Sosiaalisesti ahdistunut ovimatto 14.3.2024 13:55
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Laura: Mitä tarkoittaa koirien ruokkiminen ”osittain vegaanisesti”? Sehän tarkoittaa vain sekaravintoa. 🤷‍♀️
   Niin, mehän ollaan kaikki "osittain vegaaneja" vaikka vetäisi kilon lihaa päivässä. Todennäköisesti siinä sivussa menee jotain salaatteja, yrttejä, viljaa ja muuta mikä ei ole eläinperäistä. Ja juomapuolelta vesi ja monet oluet ja viinitkin. Yleensä sanotaankin että silloin on sekasyöjä tai oikeastaan ei tarvi sanoa mitään. Sitten taas eri asia jos tietoisesti jättää eläinkunnan tuotteet pois niin silloin on vegaani. Jos välttelee hiilihydraatteja niin on karppaaja. Eli keskimääräisestä massasta poikkeavat on omalla termillä, muut ilman termejä.

   Lainaa

  50. Nopea ilves 16.3.2024 11:45
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Laura: Mitä tarkoittaa koirien ruokkiminen ”osittain vegaanisesti”? Sehän tarkoittaa vain sekaravintoa. 🤷‍♀️
   Se tarkoittaa että jonkun vegaanin täytyy taas kerran mainostaa vegaaniuttaan. Tällä kertaa se menee hieman väärin, mutta mitäpä noilta voi odottaa.

   Lainaa

  51. Kalastava piikkisika 16.3.2024 12:16
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Puuhakas vadelma: Nyt ei täysin avautunut et miksi pojan pitäisi pystyä kuljettamaan koiraa mopolla? Mut josko joku näppärä naapurin setä (tai tätikin käy) rakentais sellaisen pienen sivuvaunun mopoon koiralle 🤔. Vois olla aika symppis näky
   Taitaisi poliisi ja tieliikennelaki lopettaa symppistelyn heti alkuunsa. Rekisteröityihin ajoneuvoihin kun ei saa mitä tahansa diy-virityksiä rakennella eikä liittää. Kuutioitakin pitäisi olla jonkin verran enemmän kuin teinimopossa ennenkuin siihen saa sivuvaunun hankkia ja sen kanssa ajaminen vaatii erillisen ajokorttikoulutuksen.

   Lainaa

  52. Intiimi peura 17.3.2024 20:41
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Onko pakko laittaa lyhenne "ko." joka väliin? Useimmiten tarpeeton ja tarpeellisenakin kömpelö.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koiranruoka, koirat, kuljettaa, mopo, nimetön, vegaanit