Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sentti venyy ja paukkuu, osa 16

Pidän itseäni pihinä, mutta tämä veti hiljaiseksi.
Sentti venyy ja paukkuu, osa 16

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +175 (187 ääntä)
   Joo siinä tosiaan tulee itku, jos joutuu viemään merkkiliikkeeseen ohjelmiston nollaannuttua. Ei ollu ihan halpaa lystiä. Toki ystävän tapauksessa kyse oli monesta peräkkäisestä vahingosta, jotka siihen johti, eikä rahan säästö, mut olis sille tonnille ollu muutaki käyttöö😂

   Lainaa

  2. Ajattelematon ylioppilas 22.2.2024 0:28
   Tulos: +205 (267 ääntä)
   Mun kaveri valitti, että käyn liian usein kahvilla kun "ei se kahvikaan ole ilmaista." Paljon maksaa kupillinen kahvia, muutaman sentin? No enpä ole sen jälkeen käynyt, mököttäköön yksinään.

   Lainaa

  3. Välilaskuton salaatti 22.2.2024 0:40
   Tulos: +334 (348 ääntä)
   Ajattelematon ylioppilas: Mun kaveri valitti, että käyn liian usein kahvilla kun "ei se kahvikaan ole ilmaista." Paljon maksaa kupillinen kahvia, muutaman sentin? No enpä ole sen jälkeen käynyt, mököttäköön yksinään.
   Voihan sille kaverille vielä seuraavalla kerralla kahvipaketin? Sillä kahvittelee taas jonkun aikaa.

   Lainaa

  4. Ajattelematon ylioppilas 22.2.2024 0:45
   Tulos: +175 (235 ääntä)
   Välilaskuton salaatti: Voihan sille kaverille vielä seuraavalla kerralla kahvipaketin? Sillä kahvittelee taas jonkun aikaa.
   Jos olis lähettänyt vaikka viestillä "hei tuo muuten paketti kahvia tullessas" niin ok, mutta tuosta vihjailusta loukkaannuin. Vakea tietää, oliko kyseessä oikeasti rahaongelma vai eikö seura enää kelpaa.

   Lainaa

  5. Pennitön nektariini 22.2.2024 0:47
   Tulos: +227 (227 ääntä)
   Voihan meloni? Olleet samat vessanpöntöt yli 30 vuotta tässä mökissä eikä mikään mekanismi niissä ole vielä tarvinnut vaihtoa. Toki jos niitä mekanismejä on sitten monenlaisia ja jotku niistä ei ole tarkoitettu käytettäväksi vaan ovat lähinnä koristeita. Kai se on Kirsin vietävä ensi kerralla omat vessapaperit ja ämpärillinen vettä.

   Lainaa

  6. Kutsumaton pöllö 22.2.2024 1:21
   Tulos: +103 (105 ääntä)
   Pennitön nektariini: Voihan meloni? Olleet samat vessanpöntöt yli 30 vuotta tässä mökissä eikä mikään mekanismi niissä ole vielä tarvinnut vaihtoa. Toki jos niitä mekanismejä on sitten monenlaisia ja jotku niistä ei ole tarkoitettu käytettäväksi vaan ovat lähinnä koristeita. Kai se on Kirsin vietävä ensi kerralla omat vessapaperit ja ämpärillinen vettä.
   Mä ehdin ajatella että kävisin kaverin luona ja veisin tosiaan mukanani ämpärillisen vettä ja rullan paperia. Ja se olisi viimeinen kerta.

   Lainaa

  7. Tulos: +158 (168 ääntä)
   Tuollainen pihiys on kyllä hämmentävää. Vessapaperin ja vedenkulutuksen vielä ymmärrän jotenkin, mutta että mekanismi kuluu? Mikä vitun robottipönttö sillä kaverilla oikein on? 😂 Vai onko se vessanpönttö tilattu jostain Wishiltä? Ei pysty ymmärtään. Tuli mieleen yks entinen kaverini joka oli myös tosi pihi kun taas itse olen sellanen "ei se oo niin euron päälle" -tyyppi. Ajattelen, että kavereiden kesken voidaan rennosti ja vastavuoroisesti lainata toiselle tarvittaessa rahaa tai vaikka käytännön syistä ostaa kaksi kahvia yhdellä jonotuksella ja todeta, että maksa sä sitten seuraavalla kerralla. Tää vaan ei toimi kovin hyvin silloin, jos toinen osapuoli on pihi. Hän otti kyllä auliisti vastaan tarjoamani asiat, mutta toisin päin oli jo seuraavana päivänä kyselemässä milloin maksan sen 1,85 euroa siitä eilisestä kahvista takaisin. Hän myös kulki paljon mun kyydillä, muttei koskaan tarjoutunut maksamaan bensarahaa. Kotiinsa hän osti uuden sohvan, mutta käytti siinä päällä lakanaa, ettei sohvan pinta kulu. Tämä huvitti mua ehkäpä eniten. 😅

   Lainaa

  8. Tulos: +38 (112 ääntä)
   En tiennyt, että autonavaimen ohjelmisto voi nollautua, mutta muutoin minusta ei ole ihan tyhmä idea käyttää paristot loppuun vaikka laite ne käskeekin vaihtamaan. Ei siinä suurta rahallista säästöä tule, mutta ehkäpä pikkasen vähemmän jätettä pidemmällä aikavälillä. Erikseen toki laitteet, jotka voi vaurioitua liian tyhjistä paristoista. (En tiedä onko semmosia, noi autonavaimetkin tuli uutena tietona niin joku tietävämpi voi korjata.)

   Lainaa

  9. Kivi (puhelin, anteeksi umlautit) 22.2.2024 2:44
   Tulos: -90 (100 ääntä)
   Ace: Tuollainen pihiys on kyllä hämmentävää. Vessapaperin ja vedenkulutuksen vielä ymmärrän jotenkin, mutta että mekanismi kuluu? Mikä vitun robottipönttö sillä kaverilla oikein on? 😂 Vai onko se vessanpönttö tilattu jostain Wishiltä? Ei pysty ymmärtään. Tuli mieleen yks entinen kaverini joka [...]
     Vanhempani ovat myos "ei niin sentin paalle" porukkaa, ja ilmensivat sen ottamalla kissani hetkeksi hoitoon kun alkuperainen hoitaja haihtui ja taytyi saada joku. He pitivat lakanoita ja mattoja huonekalujen paalla missen vierailun ajan, koska ne eivat olleet halpoja huonekaluja, ja vaikka kissanruuan toki tarjouduin ostamaan (mille viitattiin kintaalla), budjettini ei olisi venynyt niiden Aalto-viritysten korvaamiseen jos joku teroitti kynsiaan. Ei se niin hassua ole?
     Kovin kansallismielinen en ole, mutta kuka tata kielta puhuva ei pida kunnia-asiana tarjota vierailleen parempaa kahvia?

   Lainaa

  10. Sukkahousuton karpalo 22.2.2024 6:06
   Tulos: +56 (56 ääntä)
   bleb: En tiennyt, että autonavaimen ohjelmisto voi nollautua, mutta muutoin minusta ei ole ihan tyhmä idea käyttää paristot loppuun vaikka laite ne käskeekin vaihtamaan. Ei siinä suurta rahallista säästöä tule, mutta ehkäpä pikkasen vähemmän jätettä pidemmällä aikavälillä. Erikseen toki laitteet, [...]
   Syy-seuraus-suhde on todentamaton, mutta mulla meni mersun avain vaihtoon kun patteri meni tyhjäksi. En tiedä sekosko patterin tyhjenemisestä vai sekosko muuten vaan ja sattui vaan samaan saumaan patterin tyhjeneminen. Tai imikö seotessaan patterin tyhjäksi. Mutta anyways tuli maksamaan pelkkä avainkin toista sataa.

   Lainaa

  11. Kunniakas kotka 22.2.2024 7:14
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Paikallinen pikasuutari veloitti avaimen pariston vaihdosta 15 euroa. Toista avainta varten sitten ostinkin lähikaupasta neljän pariston paketin alle kahdella eurolla ja vaihdoin itse. Hyvin toimii molemmat avaimet. Molemmissa tapauksissa auto ilmoitti, että virta on vähissä, mutta kai se nollautuminenkin on mahdollista, jos tarpeeksi kauan odottaa.

   Lainaa

  12. Tulos: -8 (26 ääntä)
   Ace: Tuollainen pihiys on kyllä hämmentävää. Vessapaperin ja vedenkulutuksen vielä ymmärrän jotenkin, mutta että mekanismi kuluu? Mikä vitun robottipönttö sillä kaverilla oikein on? 😂 Vai onko se vessanpönttö tilattu jostain Wishiltä? Ei pysty ymmärtään. Tuli mieleen yks entinen kaverini joka [...]
   Kaikki mekanismit kuluu kun niitä käytetään ja näitä mekanismeja on eri laatuisia. Itsellä oli jokin maanantaikappale kun vähän aikaa sitten jäi vuotamaankun sieltä vääntyi tai katkesi jokin pieni juttu ja jäi vuotamaan koko yöksi. En tiedä pöntön ikää mutta kämpässä on tehty remontti joskus viisi-kymmenen vuotta sitten pönttö näyttää siltä että vaihdettu samaan aikaan. En itse huomannut vuotoa kuin vasta aamulla, kun kävin yöllä vessassa ja nukahdin saman tien uudestaan, ja vesi lorisee muutenkin jonkin aikaa säililn täyttyessä. Tällä kertaa lorina vain jatkui aamuun asti.

   Lainaa

  13. Säpevä alligaattori 22.2.2024 8:04
   Tulos: +38 (46 ääntä)
   Petralla on varmaan avaimeton käynnistys, saattaa siinä kohtaa tietysti tulla ihmetys kun auto ei enää suostu lähtemään käyntiin kun kakesta patteri loppu, ja yleensä just silloin on vähän kiirekin eikä olla vara-avaimen lähistölläkään.. Saahan sen toki yleensä ilman pattereitakin käynistettyä, jos on jaksanut aiheeseen perehtyä.

   Lainaa

  14. Sysimusta murmeli 22.2.2024 8:20
   Tulos: +136 (136 ääntä)
   Isäukko vuosia sitten ajoi ympäri kaupunkia etsien halvinta haravaa. Sitten viimeisessä paikassa tuli lopputulokseen, että halvin harava löytyikin ensimmäisestä kaupasta jossa kävi. Eikun takaisin sinne ja haravahan siellä oli peräti 50 senttiä halvempi.

   Lainaa

  15. Tulos: +25 (51 ääntä)
   On kyllä aika leluautoja nuo Mersut, jos koodaus nollaantuu avaimen patterien loppumisen takia 🤣

   Lainaa

  16. Itseasiassa 22.2.2024 8:48
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Ajattelematon ylioppilas: Jos olis lähettänyt vaikka viestillä "hei tuo muuten paketti kahvia tullessas" niin ok, mutta tuosta vihjailusta loukkaannuin. Vakea tietää, oliko kyseessä oikeasti rahaongelma vai eikö seura enää kelpaa.
   Voi olla sairaanloinen piheys, niin kuin mun siskolla. Hän on valittanut mm. siitä kun käytän liikaa vessapaperia. En tiedä arvioiko sen silmämääräisesti vai oliko jotain tarkempaa, kuten rullan punnitusta tai arkkienlaskua. Tuo ei ole elämässä todellakaan ainoa säästökohde, vaan se ulottuu ihan kaikkalle. Olen siitä joskus sanonut, mutta tällaisissa häiriöissä löytyy aina joku "hyvä" perustelu, miksi niitä on ylläpidettävä.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 22.2.2024 8:54
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Mulla aikoinaan ensimmäinen merkki autonavainten pariston lähestyvästä loppumisesta oli kun auto alkoi avata itse ovia. Olin siihen aikaan paljon ulkona työn puolesta ja auto jossain liki. Ekana vain ihmettelin, että enkö muistanut lukita ovia mutta sitten kuulin seisoessani jossain 10 metrin päässä, että ovet aukesivat. Onneksi työkaveri osasi kertoa vian, jotta tajusin lähteä vaihtamaan pariston. Mutta halvempaa se oli, kun alkaa metsästää autosta kadonneita tavaroita.

   Lainaa

  18. Perheetön vaatekappale 22.2.2024 9:44
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Petralla on varmaan avaimeton käynnistys, saattaa siinä kohtaa tietysti tulla ihmetys kun auto ei enää suostu lähtemään käyntiin kun kakesta patteri loppu, ja yleensä just silloin on vähän kiirekin eikä olla vara-avaimen lähistölläkään.. Saahan sen toki yleensä ilman pattereitakin käynistettyä, jos on jaksanut aiheeseen perehtyä.
   Näissä monesti on kaken sisällä fyysinen avain joka auttaa ainakin oviin ja sitten erikseen jokin tapa startata nappulasta jos ei ole virtalukkoa mihin sen avaimen työntää. Jossakin autossa oli vielä virtalukko mitä "avaimettomana" pystyi vääntämään kun avain on vaan taskussa mutta hätätilassa siitä saa korkin pois ja avaimen sisään. Modernimmassa autossa olen nähnyt että sitä start-nappulaa painetaan sillä avaimella eli siinä on jokin varasysteemi, vähän vastaava kuin lähimaksussa, että sillä työntämällä se kelpaa starttiin. Pakkohan se jokin on noissa olla.

   Lainaa

  19. Rasittava eläin 22.2.2024 10:13
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Pjkv: Joo siinä tosiaan tulee itku, jos joutuu viemään merkkiliikkeeseen ohjelmiston nollaannuttua. Ei ollu ihan halpaa lystiä. Toki ystävän tapauksessa kyse oli monesta peräkkäisestä vahingosta, jotka siihen johti, eikä rahan säästö, mut olis sille tonnille ollu muutaki käyttöö😂
   Mulla sai ainakin avaimen koodattua nyrkkipajalla. Jälki oli hyvää, ja maksoi noin 10% siitä mitä merkkiliikkeessä. Oli joku auton avaimiin erikoistunut ei-merkkihuolto pääkaupunkiseudulla. Yrittäjä oli hyvää suomea puhuva maahanmuuttaja. Palvelu oli täydellistä.

   Lainaa

  20. Rasittava eläin 22.2.2024 10:15
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Mutta on tosiaan muissakin automerkeissä sama ettå jos paristo on täysin ilman virtaa niin avaimesta häviää muutamassa minuutissa yhteys autoon. Eli kannattaa vain vaihtaa se paristo. Ja ennen vaihtoa katsoa ohjeet, ettei siinä mene minuuttikaupalla aikaa.

   Lainaa

  21. Tulos: +26 (44 ääntä)
   Kivi (puhelin, anteeksi umlautit):   Vanhempani ovat myos "ei niin sentin paalle" porukkaa, ja ilmensivat sen ottamalla kissani hetkeksi hoitoon kun alkuperainen hoitaja haihtui ja taytyi saada joku. He pitivat lakanoita ja mattoja huonekalujen paalla missen vierailun ajan, koska ne eivat olleet halpoja huonekaluja, ja vaikka kissanruuan toki [...]
   "Kovin kansallismielinen en ole, mutta kuka tata kielta puhuva ei pida kunnia-asiana tarjota vierailleen parempaa kahvia?"
   Minä. En edes tajua tarjota kahvia, koska en itse juo sitä. Ollaan sen verran köyhiä, että ukko juo halvinta mokkaa mitä on tarjolla.

   Lainaa

  22. Perinnötön piikkisika 22.2.2024 11:04
   Tulos: +43 (51 ääntä)
   Tuntuu että ihan sama mihin menee niin joku esittelee meloneitaan.

   Lainaa

  23. Kaukaloton seppä 22.2.2024 11:09
   Tulos: +22 (46 ääntä)
   Akrasia: "Kovin kansallismielinen en ole, mutta kuka tata kielta puhuva ei pida kunnia-asiana tarjota vierailleen parempaa kahvia?" Minä. En edes tajua tarjota kahvia, koska en itse juo sitä. Ollaan sen verran köyhiä, että ukko juo halvinta mokkaa mitä on tarjolla.
   Sama. Kukaan taloudessa ei juo kahvia. Keitin on olemassa kaiken varalta jos on kahviriippuvaisia vieraita tulossa. Tuurilla löytyy joku kahvipakettikin mikä kestää vuosia. Erikseen pyytämällä voi saada. Tai keittää itse, meillä saa olla omatoiminen 😀.

   Lainaa

  24. Seinään piirretty pöllö 22.2.2024 11:39
   Tulos: +57 (61 ääntä)
   Ajattelematon ylioppilas: Mun kaveri valitti, että käyn liian usein kahvilla kun "ei se kahvikaan ole ilmaista." Paljon maksaa kupillinen kahvia, muutaman sentin? No enpä ole sen jälkeen käynyt, mököttäköön yksinään.
   Siis kutsuiko se kaveri sinut luokseen kahville ja sitten kuitenkin valitti että käyt liian usein vaikka oli itse kutsunut? Ihan pimeää toimintaa kaverilta jos noin teki ja todellakin parempi että mököttää ihan yksinään jatkossa. Jos taas sinä itse kutsuit itsesi toisen luokse kylään etkä edes vienyt kahvipakettia tuliaisina niin ymmärrän kaveria, vähän tökerösti toki ilmaistu mutta ei todennäköisesti tykännyt että olet tuppaamassa jatkuvasti kylään.

   Lainaa

  25. Ynseä paarma 22.2.2024 11:43
   Tulos: +50 (62 ääntä)
   Kaukaloton seppä: Sama. Kukaan taloudessa ei juo kahvia. Keitin on olemassa kaiken varalta jos on kahviriippuvaisia vieraita tulossa. Tuurilla löytyy joku kahvipakettikin mikä kestää vuosia. Erikseen pyytämällä voi saada. Tai keittää itse, meillä saa olla omatoiminen 😀.
   Se kahvipaketti ei muuten todellakaan kestä vuosia ainakaan avattuna, se on jo eltaantunutta ja arominsa menettänyttä siinä vaiheessa. En kehtaisi sellaista vieraille tarjota, parempi olla sitten tarjoamatta ollenkaan ja laittaa vaikka teetä tai muuta juotavaa tarjolle.

   Lainaa

  26. Tulos: +53 (53 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Isäukko vuosia sitten ajoi ympäri kaupunkia etsien halvinta haravaa. Sitten viimeisessä paikassa tuli lopputulokseen, että halvin harava löytyikin ensimmäisestä kaupasta jossa kävi. Eikun takaisin sinne ja haravahan siellä oli peräti 50 senttiä halvempi.
   Kuulostaa ihan meitin isältä, joskus naljailin sille että kuin paljon säästit bensassa tuolla hommalla.

   Lainaa

  27. Ajattelematon ylioppilas 22.2.2024 12:13
   Tulos: +62 (84 ääntä)
   Seinään piirretty pöllö: Siis kutsuiko se kaveri sinut luokseen kahville ja sitten kuitenkin valitti että käyt liian usein vaikka oli itse kutsunut? Ihan pimeää toimintaa kaverilta jos noin teki ja todellakin parempi että mököttää ihan yksinään jatkossa. Jos taas sinä itse kutsuit itsesi toisen luokse kylään etkä edes vienyt kahvipakettia [...]
   Kävin kahvilla noin pari kertaa kuukaudessa jomman kumman aloitteesta. Viimeisin kerta meni niin, että lähetin viestillä: "olis taas kiva nähdä, sopisko sulle tiistai?" Piipahdin sitten kylässä ja mun mielestä meillä oli hyvät jutut, mutta lähtiessä kun huikkasin, että "laita vaikka viestiä sitten taas..." niin vastauksena kuului "joo, ei kyllä ihan heti tarvitse kun ei se kahvikaan ilmaista ole". Tuli aika wtf fiilis ja jäi epäselväksi olenko tunkenut liian usein kylään, vai onko kaveri todella happamana siitä, että hän joutuu kustantamaan kahvit. Olen pitänyt ihan reiluna sitä, että minä näen matkustamisen vaivan ja hän tarjoaa kahvit, vaikka ei se kahvipaketti sinänsä olisi mikään ongelma minullekaan ostaa.

   Lainaa

  28. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Joskus totesin kaverilla kylässä ollessa, että ihan hävettää tää vessassa juokseminen ja kaveri ollut edes huomannut koko asiaa. Vein sen jälkeen muutaman kerran lahjanauhalla koristellun vessapaperirullan tuliaisena :'D

   Lainaa

  29. Häijy roska 22.2.2024 12:19
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Ace: Tuollainen pihiys on kyllä hämmentävää. Vessapaperin ja vedenkulutuksen vielä ymmärrän jotenkin, mutta että mekanismi kuluu? Mikä vitun robottipönttö sillä kaverilla oikein on? 😂 Vai onko se vessanpönttö tilattu jostain Wishiltä? Ei pysty ymmärtään. Tuli mieleen yks entinen kaverini joka [...]
   Meillä kaveriporukassa tuo jousto toimii suunnilleen 20€ asti.
   "Maksa joskus sit takas tai tarjoo vaikka joskus lounas jossain"
   Yli 20€ summat ja lainat sit halutaan kyllä takas ihan 'eräpäivänä'

   Lainaa

  30. Hupaisa päärynä 22.2.2024 12:24
   Tulos: -20 (38 ääntä)
   Ynseä paarma: Se kahvipaketti ei muuten todellakaan kestä vuosia ainakaan avattuna, se on jo eltaantunutta ja arominsa menettänyttä siinä vaiheessa. En kehtaisi sellaista vieraille tarjota, parempi olla sitten tarjoamatta ollenkaan ja laittaa vaikka teetä tai muuta juotavaa tarjolle.
   Joo, avattu kahvipaketti säilyy hyvänä about viikon, tiiviisti suljettuna ja mieluiten jääkaapissa. Edes avaamaton kahvipaketti tuskin pysyy hyvänä vuosia, muistaakseni joku kahviekspertti suositteli että kannattaa aina ostaa kaupasta paketti joka on pakattu enintään kuukausi sitten, koska se alkaa heti vaikuttaa makuun. Eri asia toki sitten jos on kahvipapuja, muistaakseni ne saattaa säilyä paremmin? 
   Googlen mukaan avaamaton paketti jauhettua kahvia säilyy noin 6-12kk, pakastimessa hieman kauemmin. 

   Lainaa

  31. Tulos: +24 (32 ääntä)
   On ne autotkin menny naurettaviks... Suht yksinkertanen systeemi pitää pilata ties millä tietokonepelleilyillä.

   Lainaa

  32. Tulos: +36 (36 ääntä)
   Tonin melonista tuli ihan mieleen kun itse yritin ensimmäistä kertaa kasvattaa tomaatteja. Olivat sellaisessa matalassa puutarhalaatikossa, koska en tiennyt että tomaatti nimenomaan haluaa kasvattaa juurensa mahdollisimman syvälle. Tomaatit jäivät sitten osapuilleen puolukan kokoisiksi.

   Lainaa

  33. Märehtivä varis 22.2.2024 15:12
   Tulos: +35 (45 ääntä)
   Hupaisa päärynä: Joo, avattu kahvipaketti säilyy hyvänä about viikon, tiiviisti suljettuna ja mieluiten jääkaapissa. Edes avaamaton kahvipaketti tuskin pysyy hyvänä vuosia, muistaakseni joku kahviekspertti suositteli että kannattaa aina ostaa kaupasta paketti joka on pakattu enintään kuukausi sitten, koska se alkaa heti vaikuttaa [...]
   Kyllä ne säilyy avattuna pitempään kuin viikon, eikä tarvitse olla missään jääkaapissakaan. Loppujen lopuksi aika harvassa on ne taloudet jotka vetää paketillisen kahvia viikossa.

   Lainaa

  34. Tulos: +26 (36 ääntä)
   Ajattelematon ylioppilas: Kävin kahvilla noin pari kertaa kuukaudessa jomman kumman aloitteesta. Viimeisin kerta meni niin, että lähetin viestillä: "olis taas kiva nähdä, sopisko sulle tiistai?" Piipahdin sitten kylässä ja mun mielestä meillä oli hyvät jutut, mutta lähtiessä kun huikkasin, että "laita vaikka viestiä sitten taas..." niin [...]
   Kutsut sen ensi kerralla omaan kotiisi. Matkustamisessa on toki vaivansa, mutta niin on myös isännöimisessä, esimerkiksi kämpän pikkusiivouksessa.

   Lainaa

  35. Paranormaali persoona 22.2.2024 17:01
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Märehtivä varis: Kyllä ne säilyy avattuna pitempään kuin viikon, eikä tarvitse olla missään jääkaapissakaan. Loppujen lopuksi aika harvassa on ne taloudet jotka vetää paketillisen kahvia viikossa.
   Säilyy varmasti vuosia, mutta kyse onkin siitä, kuinka hyvänä säilyy.

   Lainaa

  36. Tulos: +81 (89 ääntä)
   Ajattelematon ylioppilas: Kävin kahvilla noin pari kertaa kuukaudessa jomman kumman aloitteesta. Viimeisin kerta meni niin, että lähetin viestillä: "olis taas kiva nähdä, sopisko sulle tiistai?" Piipahdin sitten kylässä ja mun mielestä meillä oli hyvät jutut, mutta lähtiessä kun huikkasin, että "laita vaikka viestiä sitten taas..." niin [...]
   Leuka poksahti kun tunnistin itseni tästä 😱 eikä se iiiihan noin mennyt. 
   Ensinnäkin käytät kahvin kanssa kermaa ja siitä koituu mulle ylimääräistä vaivaa ja kuluja, mutta joo, ei vielä ongelmaksi asti. Enemmän ärsyttää se, että käyt omine lupinesi kaapit läpi ja kaivat esiin kaikki keksit ja pullat tai mitä vaan löytyy…
   No, viime kerralla sekään ei riittänyt, vaan jääkaapilla totesit rennosti: ai teillä on vanukasta! Yritin siihen sanoa, että ne on Markon mutta sen enempää miettimättä laitoit vanukkaat pöytään ja totesit: eikun syödään yhdet, näitä on koko paketti!
   Lähtiessäsi en suinkaan sanonut, että ei se kahvi ilmaista ole, vaan ettei se *kahvittelukaan* ilmaista ole. Se kahvin hinta tosiaan on kekkereiden murheista pienin. 
   Joo, sori etten selkeämmin kehdannut sanoa, mutta tulipahan tämä nyt sitten puitua julkisella palstalla 🙈 
   Tunteet vielä sen verran pinnassa, ettei nyt varmaan vähään aikaan nähdä, mutta sitten joskus kun tälle osataan jo nauraa, tuo pliis omat vanukkaat, voin tarjota ne kahvit.

   Lainaa

  37. Vanttera haisunäätä 22.2.2024 21:57
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Apua: Leuka poksahti kun tunnistin itseni tästä 😱 eikä se iiiihan noin mennyt.  Ensinnäkin käytät kahvin kanssa kermaa ja siitä koituu mulle ylimääräistä vaivaa ja kuluja, mutta joo, ei vielä ongelmaksi asti. Enemmän ärsyttää se, että käyt omine lupinesi kaapit läpi ja kaivat esiin kaikki keksit ja pullat tai mitä vaan [...]
   Oikeasti?? 🤣 Nyt on kyllä taas parhaat jutut kommenttiosastolla eikä itse mokassa. :DD Toivottavasti kuitenkin joku päivä vielä voitte jutulle nauraa.

   Lainaa

  38. Muisteleva hyönteinen 22.2.2024 23:53
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Apua: Leuka poksahti kun tunnistin itseni tästä 😱 eikä se iiiihan noin mennyt.  Ensinnäkin käytät kahvin kanssa kermaa ja siitä koituu mulle ylimääräistä vaivaa ja kuluja, mutta joo, ei vielä ongelmaksi asti. Enemmän ärsyttää se, että käyt omine lupinesi kaapit läpi ja kaivat esiin kaikki keksit ja pullat tai mitä vaan [...]
   Täytyy sanoa, että olisin myös todella kyrpiintynyt, jos joku penkoisi kaappejani ilman lupaa. Vielä, jos sieltä menee jotain napsimaan ilman lupaa niin sehän on röyhkeetä.
   Opiskeluaikoina olin itsekin ihan persaukinen, joten voi myös rahallisen puolen tuosta ymmärtää. Nykyään ärsyttäisi lähinnä, että sitä ruokaa on varattu oman perhen tarpeisiin ja vierasvarat on sitten erikseen. Kysyvälle vieraalle löytyy aina evästä, mutta en kyllä kutsuisi uudelleen vierasta, joka ei kunnioita toisen kotia.

   Lainaa

  39. Puuhakas vadelma 22.2.2024 23:59
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Perhana! Kommentti saattoi lähteä vahingossa keskeneräisenä. Mutta siis Jukalle tiedoksi et jos nyt osaat renkaat itse autoosi vaihtaa, muistat enemmän kuin kaksi sanaa kerrallaan ja osaat googlata, niin mersun avaimen pariston loputtua saa kyl ihan kotipihassa ”koodattua”. Kunhan vain on se toinen toimiva avain messissä… tai sit mä näin unta kun itse siinä onnistuin

   Lainaa

  40. Kujeilematon hylje 23.2.2024 1:44
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Ynseä paarma: Se kahvipaketti ei muuten todellakaan kestä vuosia ainakaan avattuna, se on jo eltaantunutta ja arominsa menettänyttä siinä vaiheessa. En kehtaisi sellaista vieraille tarjota, parempi olla sitten tarjoamatta ollenkaan ja laittaa vaikka teetä tai muuta juotavaa tarjolle.
   Meillä sama, kahvia menee ehkä 3-6 kk vuoden välein puoli pannua. Ei ole vieraat valittaneet aromeista. Ehkä eivät ole niin suuria kahviharrastajia että kelpaa perus Kultakatriina vaikkei olisi edes kovin tuoretta. Yhtään negatiivista palautetta en ole siis kuullut. Ehkä toiset on tarkempia makuelämyksiensä kanssa.

   Lainaa

  41. Avaimeton paprika 23.2.2024 7:46
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Puuhakas vadelma: Perhana! Kommentti saattoi lähteä vahingossa keskeneräisenä. Mutta siis Jukalle tiedoksi et jos nyt osaat renkaat itse autoosi vaihtaa, muistat enemmän kuin kaksi sanaa kerrallaan ja osaat googlata, niin mersun avaimen pariston loputtua saa kyl ihan kotipihassa ”koodattua”. Kunhan vain on se [...]
   Nyt kuulostaa erikoisilta taikamenoilta. Ilmeisesti autoon renkaat vaihtamalla saa jonkin ulkoa muistettava  loitsun, joka pitää naputella googleen niin johan rupeaa avain toimimaan!

   Lainaa

  42. Leimattu unikeko 23.2.2024 9:46
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Rasittava eläin: Mutta on tosiaan muissakin automerkeissä sama ettå jos paristo on täysin ilman virtaa niin avaimesta häviää muutamassa minuutissa yhteys autoon. Eli kannattaa vain vaihtaa se paristo. Ja ennen vaihtoa katsoa ohjeet, ettei siinä mene minuuttikaupalla aikaa.
   Joidenkin automerkkien kohdalla vaihto pitää tehdä 30:n sekuntin sisällä tai koodaus menee.

   Lainaa

  43. Kallis pöllö 23.2.2024 10:22
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Isäukko vuosia sitten ajoi ympäri kaupunkia etsien halvinta haravaa. Sitten viimeisessä paikassa tuli lopputulokseen, että halvin harava löytyikin ensimmäisestä kaupasta jossa kävi. Eikun takaisin sinne ja haravahan siellä oli peräti 50 senttiä halvempi.
   Paljonkohan meni bensaan rahaa? eli olis kannattanu vaan ostaa ensimmäisestä kaupasta harava.

   Lainaa

  44. Luvaton neuvonantaja 23.2.2024 11:28
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Apua: Leuka poksahti kun tunnistin itseni tästä 😱 eikä se iiiihan noin mennyt.  Ensinnäkin käytät kahvin kanssa kermaa ja siitä koituu mulle ylimääräistä vaivaa ja kuluja, mutta joo, ei vielä ongelmaksi asti. Enemmän ärsyttää se, että käyt omine lupinesi kaapit läpi ja kaivat esiin kaikki keksit ja pullat tai mitä vaan [...]
   Täytyy kaivaa popparit esiin ajattelemattoman ylioppilaan (mikä osuva nimimerkki) vastausta odotellessa 🍿🍿

   Lainaa

  45. Tavaton rätti 23.2.2024 12:35
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   Kujeilematon hylje: Meillä sama, kahvia menee ehkä 3-6 kk vuoden välein puoli pannua. Ei ole vieraat valittaneet aromeista. Ehkä eivät ole niin suuria kahviharrastajia että kelpaa perus Kultakatriina vaikkei olisi edes kovin tuoretta. Yhtään negatiivista palautetta en ole siis kuullut. Ehkä toiset on tarkempia makuelämyksiensä kanssa.
   No en kai minäkään kehtaisi isäntäväelle rueta valittamaan, että onpa teillä pahaa kahvia. 😀 Jos se on vuosia ollut avattuna niin sitä se kuitenkin on, vaikka ei superherkkä ja hienostunut makupaletti olisikaan.

   Lainaa

  46. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Itseasiassa: Mulla aikoinaan ensimmäinen merkki autonavainten pariston lähestyvästä loppumisesta oli kun auto alkoi avata itse ovia. Olin siihen aikaan paljon ulkona työn puolesta ja auto jossain liki. Ekana vain ihmettelin, että enkö muistanut lukita ovia mutta sitten kuulin seisoessani jossain 10 metrin [...]
   Aika härski asetus autoon laitettu, että lukot aukeaa itsekseen! 😱 auton valmistaja ajatellut että ”jos olet liian pihi korjauttamaan vikoja, niin toivottavasti joku varastaa sun autosta kaiken mitä irti lähtee” 😑

   Lainaa

  47. Ajattelematon ylioppilas 23.2.2024 15:52
   Tulos: -49 (63 ääntä)
   Apua: Leuka poksahti kun tunnistin itseni tästä 😱 eikä se iiiihan noin mennyt.  Ensinnäkin käytät kahvin kanssa kermaa ja siitä koituu mulle ylimääräistä vaivaa ja kuluja, mutta joo, ei vielä ongelmaksi asti. Enemmän ärsyttää se, että käyt omine lupinesi kaapit läpi ja kaivat esiin kaikki keksit ja pullat tai mitä vaan [...]
   Ihan kiva kuulla sun versio tapahtumista, mutta jos me nyt tälle linjalle lähdetään niin olisit voinut mainita, että olen aiemmin ollut sun kämppis ko. asunnossa ja siksi se tuntuu kodilta. Ei ole tapana ihan vieraiden kaappeja koluta kuitenkaan. 
   Muutenkin oli tarkoitus vaan nimettömänä kommentoida, eikä aloittaa mitään draamaa. ✌️

   Lainaa

  48. Jämäkkä viinirypäle 23.2.2024 17:48
   Tulos: +64 (66 ääntä)
   Ajattelematon ylioppilas: Ihan kiva kuulla sun versio tapahtumista, mutta jos me nyt tälle linjalle lähdetään niin olisit voinut mainita, että olen aiemmin ollut sun kämppis ko. asunnossa ja siksi se tuntuu kodilta. Ei ole tapana ihan vieraiden kaappeja koluta kuitenkaan.  Muutenkin oli tarkoitus vaan nimettömänä kommentoida, eikä aloittaa mitään draamaa. ✌️
   Nyt on pakko täältä sivusta vähän huudella. Vaikka olisi kyseessä oma lapsuudenkotisi, saati sitten joku entinen kimppakämppä kuten ilmeisesti tässä, niin se on aina sen ihmisen koti joka siinä tällä hetkellä asuu. Melkeinpä sitä suuremmalla syyllä jos olet siellä joskus asunut, niin on hyvä tehdä selvät rajat että se on nyt kaverisi koti eikä sinun. Esim minulle koti on aika yksityinen ja henkilökohtainen paikka ja pitäisin äärimmäisen ärsyttävänä ja jopa ahdistavana jos joku entinen asukas ei osaisi erottaa entisen kotinsa ja nykyisen kotinsa rajoja, vaikka kuinka kaveri olisi. Jotkut toki ovat rennompia siinä suhteessa mutta jos ei ole erikseen tehty selväksi että meillä voi sitten ihan vapaasti ottaa kaapista mitä haluaa tms, niin perusoletus kyllä on ettei ole syytä mennä toisten kaappeja kaivelemaan.  Ei tämä nyt varmaan mikään maailmaakaatava juttu ollut kuitenkaan ja toivon minäkin että joku päivä vielä kahvittelette yhdessä ja nauratte sille muistolle kun tuli vahingossa selviteltyä välejä Feissarimokissa. :)

   Lainaa

  49. Tulos: +53 (53 ääntä)
   Ajattelematon ylioppilas: Ihan kiva kuulla sun versio tapahtumista, mutta jos me nyt tälle linjalle lähdetään niin olisit voinut mainita, että olen aiemmin ollut sun kämppis ko. asunnossa ja siksi se tuntuu kodilta. Ei ole tapana ihan vieraiden kaappeja koluta kuitenkaan.  Muutenkin oli tarkoitus vaan nimettömänä kommentoida, eikä aloittaa mitään draamaa. ✌️
   No ei se kyllä oikeuta mitenkään omin lupineen kaappien kaivelua ja herkkujen ahmimista jopa vastustelusta huolimatta, vaikka ootkin joskus asunut ko. asunnossa kämppiksenä. Vaikka kuinka tuntuis kodilta niin sitä se ei kuitenkaan enää ole, ja itseasiassa vaikka oliskin niin sekään ei oikeuttais tota toisten herkkujen omatoimista syömistä.
   Ja nimettömänä ajattelit kertoa asian vääristellen sen täysin itsellesi edullisella tavalla, ja siltä vääristellyltä pohjalta olit vielä jättämässä kaverin "mököttömään yksinään". Tulit tällä vastauksella vahvistaneesi, että nimimerkki "Apua" puhui täysin totta omassa vastineessaan ja että ongelmat juontaa juurensa sun käytöksestä, eikä mistään muutaman sentin kahveista.
   Nyt sulla olis oikeasti peiliin katsomisen paikka, ja siltä pohjalta sitten sopimaan tätä "draamaa".

   Lainaa

  50. Vähennetty bataatti 23.2.2024 21:37
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Ja entäs ne Markon vanukkaat?!?!

   Lainaa

  51. Äänetön banaani 24.2.2024 0:05
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Itseä lapsena ärsytti pelkästään se että isä (eronneet vanhemmat ja asuin äidin luona) joskus vahti mua kipeänä äidin ollessa töissä ja söi mulle varatut kanankoivet (aiemmin paistetut) mitkä itselle oli helppoja lämmittää ja omaa herkkua. Enkä minä nyt uskaltanut sanoa vastaan että älä syö mun ruokia kun en tiennyt jos olivat äidin kanssa sopineet asiasta. Lähtökohtaisesti isä söi aina vähän kaiken mahdollisen jos kävi meillä käymässä. Sanoisin että nyrkkisääntö on että oli kuinka läheinen ihminen, entinen koti tmv., kysy saako kaapeista etsiä ruokaa (jos välinne ovat sellaiset että tuntuu asialliselta kysyä) tai voisiko jotain tarjota. Kenenkään ruokia ei minusta saisi lupia kyselemättä syödä, varsinkaan jos ei osta sitä takaisin. Eli ihan puhumalla pelisäännöt selviksi.

   Lainaa

  52. Käypä kotieläin 24.2.2024 0:41
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Tavaton rätti: No en kai minäkään kehtaisi isäntäväelle rueta valittamaan, että onpa teillä pahaa kahvia. 😀 Jos se on vuosia ollut avattuna niin sitä se kuitenkin on, vaikka ei superherkkä ja hienostunut makupaletti olisikaan.
   Meidän vieraat kehtais. Tai toisivat oman maun mukaisen kahvipaketin tullessaan. Semisti passiivisaggressiivisesti mutta läpällä ottaisin. Ei menisi kahvinopapu nenään.
   Meilläkin on siis aina kahvipaketti edellisten kahvivieraiden jäljiltä jos tarvii yllättäen tarjota. Turha sitä poiskaan on heittää, max pannu keitetty. Mutta jos tiedetään että joku kahvia vaativa on tulossa, niin puoliso saattaa ostaa uuden paketin ihan miellyttääkseen vieraita. Oikeasti ei täällä juuri ketään koskaan käy. Ja suurin osa niistäkin juo teetä. Niitä löytyykin joka lähtöön, kaikenlaista tiikerin päiväunta jne.

   Lainaa

  53. Mukiloitu tomaatti 24.2.2024 0:43
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Ace: Tuollainen pihiys on kyllä hämmentävää. Vessapaperin ja vedenkulutuksen vielä ymmärrän jotenkin, mutta että mekanismi kuluu? Mikä vitun robottipönttö sillä kaverilla oikein on? 😂 Vai onko se vessanpönttö tilattu jostain Wishiltä? Ei pysty ymmärtään. Tuli mieleen yks entinen kaverini joka [...]
   Onkohan meillä yhteinen entinen kaveri? Kuulostaa nimittäin liianki tutulta kuvaukset hänestä. Tällä minunkin kaverilla oli tapana ottaa auliisti vastaan palveluksia muilta, rahallisia ja ilmaisia, mutta auta armias, jos hän jäi sentinkin tappiolle! Enkä liioittele. Siitä yhdestä sentistä sai kuulla, kunnes hän oli saanut hyvityksen ja mieluiten päästessään itse voiton puolelle. Mielenterveys ei enää kestänyt olla tekemisissä niin pihin ihmisen kanssa ja ystävyys ikään kuin "kuihtui" itsestään pois muutettuani eri paikkakunnalle, jolloin näimme enää harvakseltaan

   Lainaa

  54. Lyhennetty soturi 24.2.2024 12:21
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Ajattelematon ylioppilas: Ihan kiva kuulla sun versio tapahtumista, mutta jos me nyt tälle linjalle lähdetään niin olisit voinut mainita, että olen aiemmin ollut sun kämppis ko. asunnossa ja siksi se tuntuu kodilta. Ei ole tapana ihan vieraiden kaappeja koluta kuitenkaan.  Muutenkin oli tarkoitus vaan nimettömänä kommentoida, eikä aloittaa mitään draamaa. ✌️
   Annapas kun arvaan: oot kämppiksenä se tyyppi,  joka syö toistenkin eväät kaapeista aivan surutta?

   Lainaa

  55. Kopioitu Metsätonttu 24.2.2024 15:19
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Isäukko vuosia sitten ajoi ympäri kaupunkia etsien halvinta haravaa. Sitten viimeisessä paikassa tuli lopputulokseen, että halvin harava löytyikin ensimmäisestä kaupasta jossa kävi. Eikun takaisin sinne ja haravahan siellä oli peräti 50 senttiä halvempi.
   Tunsin tyypin, joka tarvitessaan autoonsa varaosia soitteli ensin kaikki "lähialueen" liikkeet läpi ja lähti sitten hakemaan mistä halvimmalla sai. Kerran lähti hakemaan jotain sytytystulppia ja muuta sytytysosaa 90 km päästä, kun oli jotain 7 euroa halvempaa, kuin olisi ollut 15 km päässä. Kun kysyin, että onko ajatellut, että bensoihin menee paljon enemmän rahaa, niin vastasi, että ei haittaa, kun tykkää ajella muutenkin.

   Lainaa

  56. Riittämätön alligaattori 24.2.2024 23:38
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Ajattelematon ylioppilas: Ihan kiva kuulla sun versio tapahtumista, mutta jos me nyt tälle linjalle lähdetään niin olisit voinut mainita, että olen aiemmin ollut sun kämppis ko. asunnossa ja siksi se tuntuu kodilta. Ei ole tapana ihan vieraiden kaappeja koluta kuitenkaan.  Muutenkin oli tarkoitus vaan nimettömänä kommentoida, eikä aloittaa mitään draamaa. ✌️
   Ei se kyllä oikeuta koluamaan toisen kaappeja, jos on aikaisemmin asunnossa asunut vaikka kuinka tuntuisi kodille.

   Lainaa

  57. Johdoitettu pähkinä 25.2.2024 23:30
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Ajattelematon ylioppilas: Ihan kiva kuulla sun versio tapahtumista, mutta jos me nyt tälle linjalle lähdetään niin olisit voinut mainita, että olen aiemmin ollut sun kämppis ko. asunnossa ja siksi se tuntuu kodilta. Ei ole tapana ihan vieraiden kaappeja koluta kuitenkaan.  Muutenkin oli tarkoitus vaan nimettömänä kommentoida, eikä aloittaa mitään draamaa. ✌️
   Mitä väliä sillä on vaikka olisit asunut ennestäänkin siellä, se ei todellakaan oikeuta sua penkomaan muiden kaappeja.  Mä käyn aika ajoittain mun lapsuudenkodissa ja mulle ei tulis mieleenkään mennä penkoo kaappeja sun muita, kysymättä ensin lupaan, vaikka mä tiedän mitä missäkin kaapissa on. Se vaan jotenkin tuntuu minusta epäkohteliaalta.  Draamat alkavat yleensä valheella ja niinhän siinä kävi tälläkin kertaa. Et puhunut totta ja draamakeitto oli valmis.

   Lainaa

  58. Hupaisa päärynä 26.2.2024 12:27
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Märehtivä varis: Kyllä ne säilyy avattuna pitempään kuin viikon, eikä tarvitse olla missään jääkaapissakaan. Loppujen lopuksi aika harvassa on ne taloudet jotka vetää paketillisen kahvia viikossa.
   Joo, siis ei se mee pilalle todellakaan! Alkaa vaan nopeasti vaikuttaa makuun. Huomaan kyllä sen itsekin, kun yksin asuvana menee ainakin joku 2 viikkoa että saan kahvipaketin  juotua. Juon kahvin mustana ilman makeutusta, ja siinä vaiheessa kun kahvipaketti on alle puolen välin, huomaan kyllä että kahvi ei maistu enää yhtä hyvältä kuin heti uuden paketin avaamisen jälkeen.

   Lainaa

  59. Pyöreä herukka 27.2.2024 7:52
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Jämäkkä viinirypäle: Nyt on pakko täältä sivusta vähän huudella. Vaikka olisi kyseessä oma lapsuudenkotisi, saati sitten joku entinen kimppakämppä kuten ilmeisesti tässä, niin se on aina sen ihmisen koti joka siinä tällä hetkellä asuu. Melkeinpä sitä suuremmalla syyllä jos olet siellä joskus asunut, niin on hyvä tehdä selvät rajat että [...]
   Täh, ajatteletko että sulla on oikeus käydä kaverin kaapit läpi ja vetää sen miehen vanukkaat naamariin ilman lupaa vain siksi että olet joskus asunut samassa asunnossa? Nyt on itselläsi kyllä anteeksipyynnön paikka, mielellään vanukkaiden kanssa.

   Lainaa

  60. Tipaton haisunäätä 27.2.2024 8:10
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Ynseä paarma: Se kahvipaketti ei muuten todellakaan kestä vuosia ainakaan avattuna, se on jo eltaantunutta ja arominsa menettänyttä siinä vaiheessa. En kehtaisi sellaista vieraille tarjota, parempi olla sitten tarjoamatta ollenkaan ja laittaa vaikka teetä tai muuta juotavaa tarjolle.
   Aromi katoaa, mutta ihan juotavaa on

   Lainaa

  61. Meluisa riesa 27.2.2024 14:15
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Vähennetty bataatti: Ja entäs ne Markon vanukkaat?!?!
   Kaveri syö Markon vanukkaat!! Voi vitun vittu!!!

   Lainaa

  62. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Meluisa riesa: Kaveri syö Markon vanukkaat!! Voi vitun vittu!!!
   Voi vattu iskä! Syö vanukkaat ja menee äidin tissille ettei irti saa.

   Lainaa

  63. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Miksi ykkönen ja kakkonen on täällä? Eikö tuo ole ihan normaalia?

   Lainaa

  64. Lempeä flamingo 28.2.2024 16:55
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Just: Miksi ykkönen ja kakkonen on täällä? Eikö tuo ole ihan normaalia?
   Normaalia valittaa vessanpöntön kulumisesta? 🤔

   Lainaa

  65. Tulos: -7 (9 ääntä)
   Ace: Tuollainen pihiys on kyllä hämmentävää. Vessapaperin ja vedenkulutuksen vielä ymmärrän jotenkin, mutta että mekanismi kuluu? Mikä vitun robottipönttö sillä kaverilla oikein on? 😂 Vai onko se vessanpönttö tilattu jostain Wishiltä? Ei pysty ymmärtään. Tuli mieleen yks entinen kaverini joka [...]
   tuliko yllätyksenä että myös vessanpöntössä on mekaanisia liikkuvia osia joita pitää silloin tällöin vaihdella? miten sä kuvittelet että se vesisäiliö pöntössä toimii? ja mistä se perus pönttökin saa sen huuhtelykäskyn :D eikä oo muuten aina mitään ihan helppoa hommaa haurastuneiden muovien kanssa näprääminen. Toki en itsekään tota kaveria ymmärrä toisaalta mutta toisaalta ymmärrän sen pointin.

   Lainaa

  66. Vajoava muovipussi 29.2.2024 9:01
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Ajattelematon ylioppilas: Mun kaveri valitti, että käyn liian usein kahvilla kun "ei se kahvikaan ole ilmaista." Paljon maksaa kupillinen kahvia, muutaman sentin? No enpä ole sen jälkeen käynyt, mököttäköön yksinään.
   Ei oo tullu mieleen kutsua itse kavereita omaan kotiisi?
    Vuoroin vieraissa - ever heard?

   Lainaa

  67. Verovapaa undulaatti 29.2.2024 10:27
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Apua: Leuka poksahti kun tunnistin itseni tästä 😱 eikä se iiiihan noin mennyt.  Ensinnäkin käytät kahvin kanssa kermaa ja siitä koituu mulle ylimääräistä vaivaa ja kuluja, mutta joo, ei vielä ongelmaksi asti. Enemmän ärsyttää se, että käyt omine lupinesi kaapit läpi ja kaivat esiin kaikki keksit ja pullat tai mitä vaan [...]
   Ei kamala, eikai tälläisiä kaverisuhteita ole oikeasti olemassa? Eiköhän olisi kaikille parasta jos käytte tulevaisuudessa ihan kahvilassa kahvilla. Ottaen siis huomioon, että toinen ei tajua olla tonkimatta toisen kaappeja, ja toinen ei osaa asiasta sanoa suoraan vaan avautuu julkisella kommenttipalstalla.
   Kummankaan käytöksessä ei ole kyllä kehuttavaa. Ikävä sanoa, mutta nyt olisivat molemmat osapuolet voineet käyttäytyä hieman reilummin toisiaan kohtaan.

   Lainaa

  68. Loistokas susi 29.2.2024 11:04
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   huoh rakas: tuliko yllätyksenä että myös vessanpöntössä on mekaanisia liikkuvia osia joita pitää silloin tällöin vaihdella? miten sä kuvittelet että se vesisäiliö pöntössä toimii? ja mistä se perus pönttökin saa sen huuhtelykäskyn 😁 eikä oo muuten aina mitään ihan helppoa hommaa haurastuneiden muovien kanssa näprääminen. Toki en itsekään tota kaveria ymmärrä toisaalta mutta toisaalta ymmärrän sen pointin.
   Meillä on kestänyt alkuperäiset mekanismit molemmissa pöntöissä jo yli 20 vuotta, perheessä 3 henkeä ja vuosien varrella on useita vieraitakin käynyt mekanismeja kuluttamassa, osa heistä vieläpä viipynyt useamman yön yli. Onko uudemmissa pytyissä todellakin niin heikot osat, että on oikeasti järkevää pyytää vieraita olemaan vetämättä vessaa?

   Lainaa

  69. Säästeliäs aasi 3.3.2024 3:26
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Vähennetty bataatti: Ja entäs ne Markon vanukkaat?!?!
   Alkoipa tekemään mieli vanukkaita mutta omassa jääkaapissa ei ole, mihinhän sitä lähtisi? 😆

   Lainaa

  70. Labiili aprikoosi 3.3.2024 17:46
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Säästeliäs aasi: Alkoipa tekemään mieli vanukkaita mutta omassa jääkaapissa ei ole, mihinhän sitä lähtisi? 😆
   Prismaan? Siellä niitä ei haittaa vaikka penkoo kylmäkaappeja 😆

   Lainaa

  71. Pystysuora flamingo 8.3.2024 21:17
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Te jotka tarjoatte vuosia avattuna ollutta kahvia, tarjoatteko vieraillenne myös eltaantunutta voita kovettuneen leivän päälle? Kahvissa on rasvaa, joka eltaantuu ajan myötä kuten voikin. Itse en halua tarjota vieraille pilaantunutta kahvia enkä ruokaa. Jos vieraat eivät valita vuosikertakahvista, he todennäköisesti eivät vain kehtaa - en varmaan itsekään kehtaisi. Olen itse ollut nyt pari vuotta juomatta kahvia koska halusin vähentää kofeiinin saantia joksikin aikaa. Vierasvarani oli aluksi vaelluksia varten ostamani pikakahvi (niistäkin löytyy ihan kelvollisia), ja vaihtoehtona tietysti myös tee. Sitten muistin omistavani pienen käsikäyttöisen kahvimyllyn ja ostin papuja vieraita varten. Olen itse ollut liian laiska jauhamaan itselleni papuja aamuisin käsin, mutta vierasvaraan mylly on erittäin kätevä. Pavut säilyvät tiiviisti suljetussa pussissa huomattavasti pidempään kuin jauhettu kahvi, ja vastajauhettu kahvi on parhaimmillaan. Paradoksaalisesti vierasvarani on nyt todennäköisesti parempaa kuin tarjoamani kahvi silloin kun join itse kahvia 😄

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auton avain, autot, kasvattaa, kaveri, kulua, kuva, paristo, patteri, säästää, vesimeloni, vessa, vetää, wc