Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ryhmän jäsenellä on asiaa, osa 17

Kasviryhmän ylläpitäjät on saatava vastuuseen.
Ryhmän jäsenellä on asiaa, osa 17

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 32 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -25 (109 ääntä)
   En oo koskaan ollu näin aikaisin että kisu puree

   Lainaa

  2. Uneton meduusa 22.2.2024 0:17
   Tulos: +276 (288 ääntä)
   "Vastuutonta toimintaa FB:ltä!!" Voi Kati...miten tämän nyt kertoisin. FB:n valvonta rajoittuu lähinnä siihen, että tekoäly välillä blokkaa jonkun kuvan, koska näkee siinä t*ssit. Helsinki-Vantaan matkatavaroiden "myyjät", toisiksi henkilöiksi tekeytyvät tilit, laittomien tavaroiden kauppa, ihan kaikki käy ja on sääntöjen mukaista. Joten en usko FB:n puuttuvan huonekasveihin. Hei, toki jos kasviryhmän ylläpitokaan ei ehdi vastailla, voit kokeilla välillä Asiakaspalvelu Suomea. (Okei, älä.)

   Lainaa

  3. Ympäripyöreä pähkinä 22.2.2024 0:30
   Tulos: +217 (219 ääntä)
   Onkohan Katia oikeasti huijattu vai onko siinäkin ollut kyseessä jonkinlainen väärinkäsitys/-ymmärrys?

   Lainaa

  4. Loistelias paarma 22.2.2024 0:41
   Tulos: +159 (165 ääntä)
   Ympäripyöreä pähkinä: Onkohan Katia oikeasti huijattu vai onko siinäkin ollut kyseessä jonkinlainen väärinkäsitys/-ymmärrys?
   Ja miten pahasti Huonekasviryhmässä voi edes huijata? Tosin tuo ei ollut "rento" niin voihan siellä joku ottaa Saintpaulian kasvatuksen niin tosissaan, että läpällä heitetty hoito-ohje täyttää petoksen tuntomerkit 😁

   Lainaa

  5. Liberaali kettu 22.2.2024 1:01
   Tulos: +157 (159 ääntä)
   Joskus Facebookissa oli ryhmä "Kirpputori ilman huijareita" tms. ja siellä säännöissä korostettiin, että "Rehtiä ja rehellistä kauppaa ihmiseltä toiselle ilman huijauksia" ja liittyessä piti rastia ties mitä laatikoita vannoen, että on oikea ihminen, ei huijari. Eipä sitä utopiaa kauaa kestänyt ja ryhmä katosi kuin tuhka tuuleen 😅 Traagista, mutta hieman myös huvitti ne viime hetkien caps lock -avautumiset, kuinka TÄMÄN PITI JUURI OLLA RYHMÄ JOSSA NÄIN EI KÄY!!!

   Lainaa

  6. Tulos: -48 (150 ääntä)
   Apua ylläpito!! Viestejäni on joskus miinustettu täällä, ja minulle tuli paha mieli. On teidän 24/7 vastuullanne, ettei kenellekään tule paha mieli. Pitäkää huoli, ettei tätä miinusteta.

   Lainaa

  7. Vieno maahinen 22.2.2024 1:14
   Tulos: +151 (151 ääntä)
   Liberaali kettu: Joskus Facebookissa oli ryhmä "Kirpputori ilman huijareita" tms. ja siellä säännöissä korostettiin, että "Rehtiä ja rehellistä kauppaa ihmiseltä toiselle ilman huijauksia" ja liittyessä piti rastia ties mitä laatikoita vannoen, että on oikea ihminen, ei huijari. Eipä sitä utopiaa kauaa [...]
   Onhan se törkeää mennä huijaamaan ryhmään, jossa se on nimenomaan kielletty 🤨

   Lainaa

  8. Veneetön huonekalu 22.2.2024 5:38
   Tulos: +109 (109 ääntä)
   Yhteen ryhmään pesiytyi p*rnovideoita jatkuvasti. Tein kolme kertaa Fb:lle ilmoituksen ainoaa ylläpitäjä auttaakseni. Kesti aikansa ja lopulta tuli joka kerta ilmoitus "ei ole sääntöjemme vastainen". Mutta instassa sain itse bannin sopimattomasta kuvasta, jossa oli pannukakkua, hilloa ja kermavaahtoa. Tosin valitus meni läpi ja banni poistettiin.

   Lainaa

  9. Kilokalori 22.2.2024 6:42
   Tulos: +65 (65 ääntä)
   Uneton meduusa: "Vastuutonta toimintaa FB:ltä!!" Voi Kati...miten tämän nyt kertoisin. FB:n valvonta rajoittuu lähinnä siihen, että tekoäly välillä blokkaa jonkun kuvan, koska näkee siinä t*ssit. Helsinki-Vantaan matkatavaroiden "myyjät", toisiksi henkilöiksi tekeytyvät tilit, laittomien tavaroiden kauppa, ihan kaikki käy ja on [...]
   Ah, fellow ilmiantaja! Ilmiannan aina mikä facessa / instassa on huijausta, ja koskaan, siis EI KOSKAAN, ne huijarit ei poistu! Just tuo matkatavaramyyjä, sain sen yhden julkaisun poistatettua tekemällä sen lisävetoomuksen poistamiselle, mutta muut samanlaiset julkaisut jäi ja tili edelleen siellä posottaa. Sama instassa, ties mitä iphone eurolla tiliä ja "tule katsomaan kisuliani"-linkkitiliä, ei ilmiannon tarkistajien mielestä mitään vikaa. Veikkaan että kun spämmääjähuijari maksaa yhdenkin euron noista mainoksista metalle, meta ei poista niitä.

   Lainaa

  10. Tulos: +57 (57 ääntä)
   Kati on lukenut liikaa kauhutarinoita fb-ryhmien modeista. Se luulee että tarinat pitävät paikkansa kaikkialla ja että modeilla on oikeasti jotain valtaa ja vastuita.

   Lainaa

  11. Kärkäs satuhahmo 22.2.2024 7:52
   Tulos: -39 (45 ääntä)
   Uneton meduusa: "Vastuutonta toimintaa FB:ltä!!" Voi Kati...miten tämän nyt kertoisin. FB:n valvonta rajoittuu lähinnä siihen, että tekoäly välillä blokkaa jonkun kuvan, koska näkee siinä t*ssit. Helsinki-Vantaan matkatavaroiden "myyjät", toisiksi henkilöiksi tekeytyvät tilit, laittomien tavaroiden kauppa, ihan kaikki käy ja on [...]
   Ei Kati taida olla täällä lukemassa

   Lainaa

  12. Mauton orava 22.2.2024 8:21
   Tulos: +95 (95 ääntä)
   Ympäripyöreä pähkinä: Onkohan Katia oikeasti huijattu vai onko siinäkin ollut kyseessä jonkinlainen väärinkäsitys/-ymmärrys?
   Ehkä kasveja ei vieläkään näy ovella vaikka jo kaksi tuntia sitten maksoi?!

   Lainaa

  13. Mauton orava 22.2.2024 8:22
   Tulos: +78 (78 ääntä)
   Loistelias paarma: Ja miten pahasti Huonekasviryhmässä voi edes huijata? Tosin tuo ei ollut "rento" niin voihan siellä joku ottaa Saintpaulian kasvatuksen niin tosissaan, että läpällä heitetty hoito-ohje täyttää petoksen tuntomerkit 😁
   Kyllä harvinaisten kasvien pistokkaat voi maksaa paljonkin, ja olemattomia kasveja myydään jonkin verran.

   Lainaa

  14. Hyökkäävä liitu 22.2.2024 8:38
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Mauton orava: Kyllä harvinaisten kasvien pistokkaat voi maksaa paljonkin, ja olemattomia kasveja myydään jonkin verran.
   Mietin vain miten tämä käytännössä tapahtuu. Itse ainakin ostaisin kasvin ihan kasvokkain ja maksaisin kun näkisin kasvin olevan sitä mitä pitikin. Siis varsinkin jos jostain syystä olisin ostamassa tosi kallista kasvia.

   Lainaa

  15. Mauton orava 22.2.2024 8:45
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   Hyökkäävä liitu: Mietin vain miten tämä käytännössä tapahtuu. Itse ainakin ostaisin kasvin ihan kasvokkain ja maksaisin kun näkisin kasvin olevan sitä mitä pitikin. Siis varsinkin jos jostain syystä olisin ostamassa tosi kallista kasvia.
   Tosi usein niitä postitetaan, kun tulee sekin kalliiksi ja hankalaksi hakea kasveja kaukaa. Kasvokkain on hyvä ostaa, mutta jos esim. keräilee kasveja ja haluaa jonkun tietyn, niin onhan siinä huijatuksi tulemisen riski, kuten kaikessa yksityisten ihmisten välisessä kaupassa.

   Lainaa

  16. Itseasiassa 22.2.2024 9:07
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Vieno maahinen: Onhan se törkeää mennä huijaamaan ryhmään, jossa se on nimenomaan kielletty 🤨
   Niinpä, pysyisivät vain ryhmissä, joissa se on sallittua.

   Lainaa

  17. Asiallinen nuija 22.2.2024 9:38
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   Veneetön huonekalu: Yhteen ryhmään pesiytyi p*rnovideoita jatkuvasti. Tein kolme kertaa Fb:lle ilmoituksen ainoaa ylläpitäjä auttaakseni. Kesti aikansa ja lopulta tuli joka kerta ilmoitus "ei ole sääntöjemme vastainen". Mutta instassa sain itse bannin sopimattomasta kuvasta, jossa oli pannukakkua, hilloa ja kermavaahtoa. Tosin valitus meni läpi ja banni poistettiin.
   Mut blokattiin messengerissä viikoksi kun kysyin ryhmächatissa vinkkejä meditoimiseen... siinä oli FBn mielestä jotain seksin kauppaamiseen viittaavaa.

   Lainaa

  18. Tumma kesyhanhi 22.2.2024 9:54
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Itseasiassa: Niinpä, pysyisivät vain ryhmissä, joissa se on sallittua.
   Hirvittävä pettymys sitten jos varta vasten menee huijattavaksi semmoiseen ryhmään eikä kukaan huijaakaan. FB ryhmät pettää aina 😆
   Veneetön huonekalu: Yhteen ryhmään pesiytyi p*rnovideoita jatkuvasti. Tein kolme kertaa Fb:lle ilmoituksen ainoaa ylläpitäjä auttaakseni. Kesti aikansa ja lopulta tuli joka kerta ilmoitus "ei ole sääntöjemme vastainen". Mutta instassa sain itse bannin sopimattomasta kuvasta, jossa oli pannukakkua, hilloa ja kermavaahtoa. Tosin valitus meni läpi ja banni poistettiin.
   Ilmiannot ei tuota mitään koskaan kun noita ammattispämmääjiä rapsaa, mutta siviilinä laitapa joku hauska huumorikuva niin bannivasaraa tarjotaan.

   Lainaa

  19. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Loistelias paarma: Ja miten pahasti Huonekasviryhmässä voi edes huijata? Tosin tuo ei ollut "rento" niin voihan siellä joku ottaa Saintpaulian kasvatuksen niin tosissaan, että läpällä heitetty hoito-ohje täyttää petoksen tuntomerkit 😁
   Huonekasviryhmästä en tiiä, mutta olin viherkasvi-ryhmässä ja siellä käytiin kauppaa kasveista/niitten juurista/pistokkaista ja muusta oheistavarasta, ja siellä välillä nousi esiin olemattomien myyjiä, nämä siis lähinnä postitettavissa asioissa.

   Lainaa

  20. Ynseä paarma 22.2.2024 11:47
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Loistelias paarma: Ja miten pahasti Huonekasviryhmässä voi edes huijata? Tosin tuo ei ollut "rento" niin voihan siellä joku ottaa Saintpaulian kasvatuksen niin tosissaan, että läpällä heitetty hoito-ohje täyttää petoksen tuntomerkit 😁
   Et selvästi ole tutustunut huonekasvifanaatikkoihin. Jotkut maksavat jopa satoja euroja harvinaisista kasveista. Ja tuolla ryhmässä siis myydään kasveja ja pistokkaita. Tuskin tuo nyt hirveästi rahaa menetti, mutta rahaa kuitenkin.

   Lainaa

  21. Ynseä paarma 22.2.2024 11:50
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Hyökkäävä liitu: Mietin vain miten tämä käytännössä tapahtuu. Itse ainakin ostaisin kasvin ihan kasvokkain ja maksaisin kun näkisin kasvin olevan sitä mitä pitikin. Siis varsinkin jos jostain syystä olisin ostamassa tosi kallista kasvia.
   Samalla tavalla kuin minkä tahansa muunkin tavaran kauppa. Kyllähän huutokauppa- ja myyntiryhmiä on fb pullollaan. Myytävästä tavarasta, myös kasvista, laitetaan kuvat ensin ja sen perusteella tehdään ostopäätös. Aina siinä pieni riski on kun somen kautta jotain ostaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Tumma kesyhanhi: Hirvittävä pettymys sitten jos varta vasten menee huijattavaksi semmoiseen ryhmään eikä kukaan huijaakaan. FB ryhmät pettää aina 😆 Ilmiannot ei tuota mitään koskaan kun noita ammattispämmääjiä rapsaa, mutta siviilinä laitapa joku hauska huumorikuva niin bannivasaraa tarjotaan.
   Törmäsin kerran FB-sivuun joka täysin avoimesti kertoi kauppaavansa väärennettyä rahaa. Ilmiannoin sivun Facebookille, ja sieltä tietysti tuli vastaus että ei tämä mitään sääntöjä riko.

   Lainaa

  23. Heijastuva papukaija 22.2.2024 12:51
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   foo: Törmäsin kerran FB-sivuun joka täysin avoimesti kertoi kauppaavansa väärennettyä rahaa. Ilmiannoin sivun Facebookille, ja sieltä tietysti tuli vastaus että ei tämä mitään sääntöjä riko.
   Mutta oliko se oikeasti väärennettyä, vai feikkirahaa esim. elokuvan tuotantoon?

   Lainaa

  24. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Heijastuva papukaija: Mutta oliko se oikeasti väärennettyä, vai feikkirahaa esim. elokuvan tuotantoon?
   Käsittääkseni oikeasti väärennettyä. Sivulla mainittiin monta kertaa että tämä raha läpäisee kaikki aitoustarkastukset. Siellä kuitenkin mainittiin heti kättelyssä täysin avoimesti että se on väärennettyä.

   Lainaa

  25. Sinivihreä sorsa 22.2.2024 15:27
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Se on kyllä mielenkiintoista miten noi Metan algoritmit on väsätty. Monet "osto/myynti" ryhmät sanoo suoraan että myynti-ilmoituksiin ei saa suoraan liittää kuvaa jossa on esimerkiksi lapsi mukana, koska algoritmi estää ilmoituksen tekemisen "ihmiskauppana". Monissa paikoissa suositellaan että kuvat laitetaan vasta kommentteihin, koska ihan sama vaikka siinä olisi kuva pelkästä sohvasta niin saattaa tulla ilmoitus "julkaisusi rikkoo yhteisönormeja". Eikä missään säännöissä lue että sohva olisi kiellettyjen asioiden joukossa. Ja sitten se että käytännössä ihan minkä tahansa kuvan julkaisu saatetaan estää koska siinä on olevinaan "alastomuutta". Vaikkei olisi ainuttakaan ihmistä. Mutta Facebook on niin paskaa nykyään muutenkin. Oon tykännyt lukea peliuutisia eri sivuilta sitä kautta, kun voi vain tykätä eri sivuista ja ne jutut ilmestyy suoraan "fiidiin", mutta nykyään se täyttää sen sivun ihan täysin randomien ryhmien julkaisuilla joten en pysty enää lukemaan niitä itseäni kiinnostavia juttuja ollenkaan. Tulee jotain "ancient aliens" yms salaliittoteoria-paskaa, ja jotain anime-juttuja yms. Siis sellaista roinaa mitä en ole ikinä etsinyt facebookin tai instagramin kautta, tai edes googlesta.

   Lainaa

  26. Tarkkaileva taikuri 22.2.2024 19:28
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Sinivihreä sorsa: Se on kyllä mielenkiintoista miten noi Metan algoritmit on väsätty. Monet "osto/myynti" ryhmät sanoo suoraan että myynti-ilmoituksiin ei saa suoraan liittää kuvaa jossa on esimerkiksi lapsi mukana, koska algoritmi estää ilmoituksen tekemisen "ihmiskauppana". Monissa paikoissa suositellaan [...]

   Ootko kkoittanut laittaa niistä "en halua nähdä tätä"? tai piilotelyua/poistettua? Sillä luulis saavan vähän karsittua. Jos taas meet kommentoimaan/laittamaan vihaista hymiötä julkaisuun tms, myös nämä reaktiot saavat algoritmin tuuttaamaan sulle lisää niitä. Pääasia on reaktiot/tunteiden herättäminen, ei niinkään se, että vain pelkkää positiivisesti kiinnostavaa on fiidi täynnä. Ja sama toisinpäin, kommaa/tykkäile jne niitä kiinnostavia juttuja, jotta saat niitä enemmän fiidiisi. 

   Lainaa

  27. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 22.2.2024 21:25
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Tarkkaileva taikuri: Ootko kkoittanut laittaa niistä "en halua nähdä tätä"? tai piilotelyua/poistettua? Sillä luulis saavan vähän karsittua. Jos taas meet kommentoimaan/laittamaan vihaista hymiötä julkaisuun tms, myös nämä reaktiot saavat algoritmin tuuttaamaan sulle lisää niitä. Pääasia on reaktiot/tunteiden herättäminen, ei niinkään [...]
   Olen huomannut, että pelkkä pysähtyminen sattumalta jonkin feediini pusketun sivuston kohdalla laittaa algoritmin ehdottomaan samantyylisiä lisää, saati jos lukee otsikon tms. Riittää siis, että siinä scrollatessa liuku pysähtyy hetkeksi paikoilleen. Mutta olen sitten laittanut noihin ei-haluttuihin ryhmiin, että "älä näytä käyttäjältä X" ja se kyllä helpottaa ja ohjaa algoritmin muun suuntaisiin julkaisuihin.

   Lainaa

  28. Neuloutuva sohvaperuna 23.2.2024 0:39
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Tarkkaileva taikuri: Ootko kkoittanut laittaa niistä "en halua nähdä tätä"? tai piilotelyua/poistettua? Sillä luulis saavan vähän karsittua. Jos taas meet kommentoimaan/laittamaan vihaista hymiötä julkaisuun tms, myös nämä reaktiot saavat algoritmin tuuttaamaan sulle lisää niitä. Pääasia on reaktiot/tunteiden herättäminen, ei niinkään [...]
   Mulle FB tyrkyttää vähän väliä Fingerporin ymmärtäjät -ryhmää, vaikka olen klikannut sen pois monta kymmentä kertaa. Kun ei usko niin ei usko.

   Lainaa

  29. Sairas vesimeloni 23.2.2024 21:00
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Mä joskus nyin torissa viherkasvien pistokkaita ja eräs oman elämänsä Kati multa parilla eurolla sellaisen osti. Laittoi joskus kuukausi takaperin viestiä, että pistokas oli kuollut, vastasin että harmillista, mutta näin joskus käy. Asia jäi siihen, kunnes kuukauden päästä taas tuli viestiä, että pistokas kuoli, sanoi vielä, että alkuun lähti hyvin, mutta kuoli sitten (mielestäni minun vastuuni oli muutenkin olematon, mutta että vielä myönsi sen alkuun lähteneen hyvin!) ja alkoi vaatia minun lähettävän uuden ja isomman pistokkaan tilalle ja siis omalla kustannuksellani, kun kieltäydyin vastaus oli SELEVÄ??!!?!!!!! Eli varmaan jossain minutkin on haukuttu huijariksi 🥲

   Lainaa

  30. Mönjässä kierinyt ämpäri 24.2.2024 3:28
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Toj Karin: Kati on lukenut liikaa kauhutarinoita fb-ryhmien modeista. Se luulee että tarinat pitävät paikkansa kaikkialla ja että modeilla on oikeasti jotain valtaa ja vastuita.
   Joku vastuu kyllä on, mutta se ei ole olla ryhmässä 24/7

   Lainaa

  31. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Käsittääkseni FB-ryhmän ylläpitäjä ei kuitenkaan tule rikkoneeksi sen enempää Suomen kuin Yhdysvaltain lakia vaikkei panisi tikkua ristiin ryhmän ylläpitämisen eteen.

   Lainaa

  32. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Yllättävän moni Katin lisäksi kuvittelee että fb-ryhmän mystinen "Ylläpito" on joku lauma Zuckenbergin palkkaamia haukkoja jotka 24/7 päivystävät moderoimassa sivua. Katin mukaan tietysti juoksevat vielä poliisiasemallakin kaupan päälle.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: facebook, huijarit, huijattu, huijaus, huonekasvit, rikosilmoitus, ryhmän jäsen, valvoa, ylläpito, ylläpitäjät