Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 509

Pesukone, jota ei saatu hengiltä.
Kirpputorin löytöjä, osa 509

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pumaska raadonsyöjä 22.2.2024 0:38
   Tulos: +211 (213 ääntä)
   Yrittänyttä ei laiteta 🤣. Kertooko tarina lähtikö Miikkan pesukone kellekään vai joutuiko itse viemään kierrätykseen?

   Lainaa

  2. Reseptivapaa Dinosaurus 22.2.2024 4:48
   Tulos: +198 (200 ääntä)
   Tuo "muutaman vuoden vanha" pesukone on kyllä jo ainakin vuosikymmenen ikäinen. Meilläkin oli joskus tismalleen sama malli. Oli kyllä aivan mukiinmenevä rakkine, ei sen puoleen. Mutta ehkä ei noin vanha ja likainen masiina kovinkaan monella eurolla kuitenkaan myy.

   Lainaa

  3. Veneetön huonekalu 22.2.2024 5:41
   Tulos: -19 (53 ääntä)
   Meillä.on kaksi kertaa ollut mikään whirlpool ja se oli juuri pyykinpesukone. Kerrat olivat ensimmäinen ja viimeinen kerta.

   Lainaa

  4. Kommentoin 22.2.2024 6:24
   Tulos: +97 (101 ääntä)
   En ehkä halua tietää, miltä tuo pesukone näyttää luukku auki

   Lainaa

  5. Iloton viikinki 22.2.2024 6:48
   Tulos: +82 (82 ääntä)
   Pumaska raadonsyöjä: Yrittänyttä ei laiteta 🤣. Kertooko tarina lähtikö Miikkan pesukone kellekään vai joutuiko itse viemään kierrätykseen?
   Se on tiettävästi edelleen kaupan, kun kaatopaikalle on liian vaikea kuskata.

   Lainaa

  6. Vastarannan kiiski 22.2.2024 7:05
   Tulos: +69 (69 ääntä)
   Eikö tuossa tilassa (oletettavasti kylppärissä) ole valoja vai onko kone niin karmeassa kunnossa, että sitä ei voi kunnon valaistuksessa kuvata?

   Lainaa

  7. Vastapuikea meduusa 22.2.2024 7:06
   Tulos: +103 (103 ääntä)
   10 minuuttia rätillä ja sitten kuumin ohjelma konetiskiainddn kanssa tekee ihmeitä koneelle. Mutta kyllä se myyjän homma on.

   Lainaa

  8. Uusiutumaton timantti 22.2.2024 7:12
   Tulos: +62 (66 ääntä)
   Iloton viikinki: Se on tiettävästi edelleen kaupan, kun kaatopaikalle on liian vaikea kuskata.
   Niin maksuttomaan kodinkonekierrätykseen siis. Mutta kuskattava kaikki tyynni.

   Lainaa

  9. Räkäpää 22.2.2024 7:32
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Tuo "muutaman vuoden vanha" pesukone on kyllä jo ainakin vuosikymmenen ikäinen. Meilläkin oli joskus tismalleen sama malli. Oli kyllä aivan mukiinmenevä rakkine, ei sen puoleen. Mutta ehkä ei noin vanha ja likainen masiina kovinkaan monella eurolla kuitenkaan myy.
   Juurikin näin. Kyllä tuommoiset liikkuu silloin kun omilleen muuttavat teinit aloittaa opiskelut jossain, mutta kyllä ne yleensä lähtenee kantohintaan. Itsellä ainakaan ei tullut oltua ensimmäisten koneitten kohdalla turhan nirso ja se näkyikin sitten veden ja sähkön kulutuksessa.

   Lainaa

  10. Jäätynyt sakaali 22.2.2024 7:48
   Tulos: -14 (40 ääntä)
   Pumaska raadonsyöjä: Yrittänyttä ei laiteta 🤣. Kertooko tarina lähtikö Miikkan pesukone kellekään vai joutuiko itse viemään kierrätykseen?
   Luulen että Miikka yritti myydä konettaan akuuttiin rahanpuutteeseen ja ronkua uuden koneen soskulta kun vanha meni "rikki". Kuulin "kaverilta" että näin toimivat.

   Lainaa

  11. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Jukan kommentti tuli tuonne loppuun jotenki niin yllättäen että naurahdin ääneen :D

   Lainaa

  12. Itseasiassa 22.2.2024 9:16
   Tulos: +57 (57 ääntä)
   Mitähän uudehko tarkoittaa tässä tilanteessa? Miikka muutti 2008 ja osti samalla reissulla uuden pesukoneen? Kielioppi on jo luotaantyöntävää, saati m orgasmin anto 150 eurolla.

   Lainaa

  13. Ynseä paarma 22.2.2024 11:56
   Tulos: +62 (62 ääntä)
   Tuon kaiken ajan minkä on postailuun kuluttanut, olisi voinut käyttää koneen läpikotaiseen putsaamiseen, jos kerran on noin kova tarve päästä eroon. Eiköhän se puhtaana ja kiiltävänä uloskantohintaan jollekin opiskelijalle lähtisi. P-skakerroksen peittämää tavaraa ei kauhean mielellään ota edes ilmaiseksi vastaan.

   Lainaa

  14. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Vanhempieni pesukone toimi iloisesti yli 30 vuotta. Sen kun näkisi, että nykykoneet kestäisivät.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 22.2.2024 13:52
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Sysäri: Vanhempieni pesukone toimi iloisesti yli 30 vuotta. Sen kun näkisi, että nykykoneet kestäisivät.
   Onneks EU:lta on tullut vaatimus, että kaikki kodinkoneet pitää olla korjattavissa. En muista missä järjestyksessä ne tulevat voimaan, mutta ainakin osalla sähkövempaimia se jo on käytössä. Aika näyttää kuinka tuo toimii, mutta ainakin asian eteen on jo tehty.

   Lainaa

  16. Massaton piimä 22.2.2024 14:01
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Koneesta saa sen parikymppiä kun purkaa osiin ja myy romikselle. Rumpu on rosteria, sähkömoottorit ostetaan kilohinnalla. Loput pellit ei monen sentin arvoisia olekkaan. Toki nämä pitäisi vielä kuljettaa romikselle, ja jos matkaa enemmän niin tappiolle jää. Meilläpäin on parikin romun kerääjää jotka nuita hakevat pihasta ilmaiseksi.

   Lainaa

  17. Lihakas vihannes 22.2.2024 14:20
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Itse vein toimivan ja siistin Electroluxin muutama vuosi sitten kaatikselle kun muutin kämppään missä oli taloyhtiökone eikä oma olisi mahtunut minnekään. Ei kelvannut kenellekään edes ilmaiseksi, ja kyllä harmitti itseäkin hävittää liki 40 vuotta palvellut ranskatar jolla olisi ollut varmasti vielä monta palvelusvuotta edessä.

   Lainaa

  18. Kaiteeton kobra 22.2.2024 14:56
   Tulos: +25 (35 ääntä)
   Jäätynyt sakaali: Luulen että Miikka yritti myydä konettaan akuuttiin rahanpuutteeseen ja ronkua uuden koneen soskulta kun vanha meni "rikki". Kuulin "kaverilta" että näin toimivat.
   "Kaverisi" ei tiedä mistä puhuu. Sossulta ei (noin niin kuin pääasiassa) myönnetä avustuksia kodinkoneisiin/huonekaluihin.

   Lainaa

  19. Kirjailtu lammas 22.2.2024 17:59
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Tuo "muutaman vuoden vanha" pesukone on kyllä jo ainakin vuosikymmenen ikäinen. Meilläkin oli joskus tismalleen sama malli. Oli kyllä aivan mukiinmenevä rakkine, ei sen puoleen. Mutta ehkä ei noin vanha ja likainen masiina kovinkaan monella eurolla kuitenkaan myy.
   Katsoin hetken, että meillä on on ihan sama kone, mikä ostettiin n. puoli vuotta sitten. Mutta meillä ei ole tuota sinistä avausosaa, nappulat yms. taitaa olla täysin identtiset.

   Lainaa

  20. Kirjailtu lammas 22.2.2024 18:04
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Sysäri: Vanhempieni pesukone toimi iloisesti yli 30 vuotta. Sen kun näkisi, että nykykoneet kestäisivät.
   Juu, meidän upouutena ostettu kone kesti 4-5 vuotta, toki maksoi "vain" n. 300€. Ei ikinä löydetty siitä nukkasuodatinta, ohjekirjassa ei mainintaa ja moni oli sitä netissäkin kysellyt. Ilmeisesti rumpu lähti kuivauksessa irti, niin järkyttävä meteli tuli kylppäristä.

   Lainaa

  21. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 22.2.2024 21:32
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Kirjailtu lammas: Juu, meidän upouutena ostettu kone kesti 4-5 vuotta, toki maksoi "vain" n. 300€. Ei ikinä löydetty siitä nukkasuodatinta, ohjekirjassa ei mainintaa ja moni oli sitä netissäkin kysellyt. Ilmeisesti rumpu lähti kuivauksessa irti, niin järkyttävä meteli tuli kylppäristä.
   Minun uutena 249€ maksanut opiskelija-ajan pesukone toimi 20 vuotta moitteetta ja uuteen kotiin muuttaessa sain sen roskalavan kautta lahjoitettiin vielä uuteen kotiin käyttöä varten. Ostettu joskus 2001, eli aikana jolloin "uudet kodinkoneet ei kestä mitään", olin kyllä positiivisesti yllättynyt. Oli muuten Whirlpool ☺️

   Lainaa

  22. Kypsynyt kana 22.2.2024 23:19
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Tässä casessa oli muuten oikeasti vielä lisätwistinä sisälle juuttuneet pyykit, jotka sai kaupan päälle.

   Lainaa

  23. Peseytymätön timantti 23.2.2024 7:29
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Kaiteeton kobra: "Kaverisi" ei tiedä mistä puhuu. Sossulta ei (noin niin kuin pääasiassa) myönnetä avustuksia kodinkoneisiin/huonekaluihin.
   Nyt kyllä jaat itse valheita. Olen töissä Kelan toimeentulotuessa ja nimenomaan sosiaalitoimi on se, johon asiakkaat ohjataan hakemaan avustusta kodinkoneisiin ja huonekaluihin. Tämä siksi, että Kela ei myönnä niihin avustusta, mutta sosiaalitoimi myöntää. Toki se on sitten asia erikseen, että kuinka monelle sosiaalitoimi lopulta myöntää avustusta noihin, kun sossun budjetti kuluu enimmäkseen vuokravakuuksiin ja ruoka-avustuksiin.

   Lainaa

  24. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Johonkin navettaan luuttujen pesukoneeksi voisi sopia moinen kone, jos vaan toimii mutta maksimihinta 30

   Lainaa

  25. Kaiteeton kobra 23.2.2024 8:43
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Peseytymätön timantti: Nyt kyllä jaat itse valheita. Olen töissä Kelan toimeentulotuessa ja nimenomaan sosiaalitoimi on se, johon asiakkaat ohjataan hakemaan avustusta kodinkoneisiin ja huonekaluihin. Tämä siksi, että Kela ei myönnä niihin avustusta, mutta sosiaalitoimi myöntää. Toki se on sitten asia erikseen, että kuinka monelle [...]
   Itse sain kunnan sosiaalitoimesta päätöksen: "Hyvinvointialueen yhtymähallituksen vahvistaman ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen vuoden 2024 myöntämisohjeen mukaan tukea kodin hankintoihin/huonekaluihin voidaan myöntää vain erityisen painavista syistä, esim. pitkään jatkuneen laitoshoidon tai asunnottomuuden perusteella (kesto yli 6 kk)."

   Lainaa

  26. Merkitsemätön kurkku 23.2.2024 12:26
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Kaiteeton kobra: Itse sain kunnan sosiaalitoimesta päätöksen: "Hyvinvointialueen yhtymähallituksen vahvistaman ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen vuoden 2024 myöntämisohjeen mukaan tukea kodin hankintoihin/huonekaluihin voidaan myöntää vain erityisen painavista syistä, esim. pitkään jatkuneen laitoshoidon tai asunnottomuuden perusteella (kesto yli 6 kk)."
   Eli jos on pitkään laitoksessa tai ei ole kämppää voi saada tukea kodinkoneiden/huonekaluihin? Mihin asunnoton ne laittaa? Tai laitoksessa oleva, mihin se edes niitä tarvii?
   Taas semmoiset säännöt ettei niiden perusteella tarvi antaa kellekään mitään. Mihin ne verovarat menee? Tohon "Ei!"-byrokratiaanko?

   Lainaa

  27. Lavea katkarapu 23.2.2024 12:52
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Merkitsemätön kurkku: Eli jos on pitkään laitoksessa tai ei ole kämppää voi saada tukea kodinkoneiden/huonekaluihin? Mihin asunnoton ne laittaa? Tai laitoksessa oleva, mihin se edes niitä tarvii? Taas semmoiset säännöt ettei niiden perusteella tarvi antaa kellekään mitään. Mihin ne verovarat menee? Tohon "Ei!"-byrokratiaanko?
   Rahat käytetään kirjaimellisesti huoltamaan sitä kompuutteria, joka sanoo "no".

   Lainaa

  28. Kaiteeton kobra 23.2.2024 13:43
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Merkitsemätön kurkku: Eli jos on pitkään laitoksessa tai ei ole kämppää voi saada tukea kodinkoneiden/huonekaluihin? Mihin asunnoton ne laittaa? Tai laitoksessa oleva, mihin se edes niitä tarvii? Taas semmoiset säännöt ettei niiden perusteella tarvi antaa kellekään mitään. Mihin ne verovarat menee? Tohon "Ei!"-byrokratiaanko?
   No tuota samaa itsekin mietin. Kirkon diakoniatyö lienee nyky-Suomessa ainoa taho, joka pystyy auttamaan oikeasti köyhää. Toki hekään eivät pysty kuin satunnaiseen kertaluontoiseen avustukseen.

   Lainaa

  29. Makaileva papaija 23.2.2024 15:40
   Tulos: -1 (15 ääntä)
   Pumaska raadonsyöjä: Yrittänyttä ei laiteta 🤣. Kertooko tarina lähtikö Miikkan pesukone kellekään vai joutuiko itse viemään kierrätykseen?
   *Miikan

   Lainaa

  30. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Nyt kun täällä aloitettiin kalustovertailu niin kerrottakoon että minulla on päältätäytettävä Ignis jonka sain erään kämpän edelliseltä vuokralaiselta noin neljä vuotta sitten. Kyseistä rakkinetta valmistettiin joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla. Tämä on tehnyt hidasta kuolemaa käytännössä koko neljä vuotta. Pitää meteliä ja virtanappi niin kulunut että joudun pitää täyttä pyykinpesuainepurkkia napin päällä pesun ajan ettei kone sammu. Yksin tuota ei tohdi jättää käyntiin edes roskien viemisen ajaksi. Uusi kone on harkinnassa kyllä.

   Lainaa

  31. Järven maukkain panda 23.2.2024 21:35
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kaiteeton kobra: No tuota samaa itsekin mietin. Kirkon diakoniatyö lienee nyky-Suomessa ainoa taho, joka pystyy auttamaan oikeasti köyhää. Toki hekään eivät pysty kuin satunnaiseen kertaluontoiseen avustukseen.
   Sosiaalityö voi auttaa, vaikka liian vähän sossuja palkataan lähes joka hva:lla. Apua voi joutua pyytämään ja odottamaan mutta kyllä sitä saa.

   Lainaa

  32. Kopioitu Metsätonttu 24.2.2024 15:56
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Uusiutumaton timantti: Niin maksuttomaan kodinkonekierrätykseen siis. Mutta kuskattava kaikki tyynni.
   Katopaikoillakin on jo pitkään olleet kierrätyspisteet, joihin tavara lajitellaan. Perinteisiä kippaa kaikki tavarat penkalle-kaatiksia ei taida enää olla missään.

   Lainaa

  33. Kopioitu Metsätonttu 24.2.2024 16:01
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Itseasiassa: Onneks EU:lta on tullut vaatimus, että kaikki kodinkoneet pitää olla korjattavissa. En muista missä järjestyksessä ne tulevat voimaan, mutta ainakin osalla sähkövempaimia se jo on käytössä. Aika näyttää kuinka tuo toimii, mutta ainakin asian eteen on jo tehty.
   Ja korjaus maksaa saman verran, kuin uusi kone, jos ei itse osaa/voi korjata. Suurin osa nyt käytössä olevista koneista suunniteltu kertakäyttöisiksi ja käyttöikä lyhentynyt koko ajan.

   Lainaa

  34. Kopioitu Metsätonttu 24.2.2024 16:14
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Ihmetyttää ihmiset, jotka eivät koskaan puhdista tavaroitaan edes myydessään niitä. Onko ne vain jotenkin sokeita lialle? Pala kosteaa talouspaperia tai vanhoja riepuja ja vähän edes pyyhkäisee, niin voisi mennä jopa kaupaksi. Kyllä on myyjän tehtävänä uhrata pari minuuttia ajastaan ja pari senttiä välineisiin jotta tavarasta tulisi myyntikelpoisempi. Yököttää välillä kirppareilla, kun vuosien pölyt huonekalujen päällä tai jotain oksennusta lasten leluissa.

   Lainaa

  35. Johdoton hirmulisko 27.2.2024 8:56
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Merkitsemätön kurkku: Eli jos on pitkään laitoksessa tai ei ole kämppää voi saada tukea kodinkoneiden/huonekaluihin? Mihin asunnoton ne laittaa? Tai laitoksessa oleva, mihin se edes niitä tarvii? Taas semmoiset säännöt ettei niiden perusteella tarvi antaa kellekään mitään. Mihin ne verovarat menee? Tohon "Ei!"-byrokratiaanko?
   Jos nyt ihan pilkkua viilataan, niin tarkoitetaan varmaan sitä, että nuo em. tilanteet on päättyneet, kun olisi katto pään päällä muttei mitään sen alle laitettavaa. Ei siinä, tiukat säännöt joka tapauksessa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirppari, kirppis, kirpputori, kuva, myydä, pesukone, pyykinpesukone