Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Parisuhdeterapiaa, osa 28

Onko puolisosi tarpeeksi suihkunraikas?
Parisuhdeterapiaa, osa 28

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 83 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -313 (365 ääntä)
   Voi Ulla… Tervetuloa meille😅 12krt ei oo päivän aikana mtn, jos ei nyt ihan loppuun saakka mennä. Ulla vois kyllä pyörtyä, jos tietäis mitä ihmisten kotiovien sisäpuolella tapahtuu.

   Lainaa

  2. Tulos: +292 (318 ääntä)
   Olis ihanan spontaania toimintaa jos joka kerta pitäisi sännätä suihkuun ennen kuin voi puolisonsa kanssa bylsiä. Kenellä edes on aikaa moiseen?

   Lainaa

  3. Kuumennettu hyttynen 22.2.2024 0:18
   Tulos: +154 (160 ääntä)
   Toi uutiset oli vähän niinko vitsi aiempaan saman ryhmän päivitykseen, missä vaimoke esti ukkonsa pääsyn kaikille laitteille missä oli mahdollisuus nähdä jynkkyä muiden veivaamana. Ja halusi tähän "loisto" päätökseensä löytää kanssasisaria että kai muidenkin ukoille on tyylii family linkit asennettuina ja laitteet ratsataan aamuin illoin.

   Lainaa

  4. Tulos: +772 (790 ääntä)
   En haluaisi uskoa että tuollaisia parisuhteita on olemassa jossa mies vaatii anteeksipyyntöä siitä että toinen loukkaa itsensä, aivan käsittämätöntä

   Lainaa

  5. Kuulas Pulu 22.2.2024 0:23
   Tulos: +119 (159 ääntä)
   Nimettömän jäsenen lasten isoisällä on ehkä ollut onneton lapsuus. Voi olla edessä vielä surkeampi vanhuus, kun joutuu pyytämään anteeksi joka kerta, kun tarvitsee muiden apua. Varsinkin aina kaaduttuaan ja murrettuaan nilkkansa, kätensä tai lonkkansa.

   Lainaa

  6. Päheä pöllö 22.2.2024 0:36
   Tulos: +104 (118 ääntä)
   Joskus olisikin hyvä että uutiset olisivat blokattuna niin ei tarvisi ahdistua maailman asioista. Hupisivuille pitäisi silti voida päästä.

   Lainaa

  7. Alin kettu 22.2.2024 0:42
   Tulos: +536 (542 ääntä)
   Nimettömän jäsenen kannattaisi juosta juoksemisen ilon sijaan ihan vaan karkuun nykyisestä parisuhteesta

   Lainaa

  8. Tulos: +572 (584 ääntä)
   Siis naisen pitäisi pyytää anteeksi sitä että on loukannut itsensä eikä täten pysty kotiorjan hommiin ja mies joutuu näin jopa osallistumaan kotiarkeen ja oman jälkikasvunsa hoitamiseen eikä pääse juoksemaan kylillä oman mielensä mukaan?! Kaikenlaisten niljakkeiden kanssa sitä jotkut lisääntyykin! Huhhuh...

   Lainaa

  9. Häijy roska 22.2.2024 1:24
   Tulos: +78 (188 ääntä)
   Marsu: Siis naisen pitäisi pyytää anteeksi sitä että on loukannut itsensä eikä täten pysty kotiorjan hommiin ja mies joutuu näin jopa osallistumaan kotiarkeen ja oman jälkikasvunsa hoitamiseen eikä pääse juoksemaan kylillä oman mielensä mukaan?! Kaikenlaisten niljakkeiden kanssa sitä jotkut lisääntyykin! Huhhuh...
   Taitaa olla näitä ihmisiä, jotka itkien anovat kumppaniaan antamaan anteeksi, kun tämä aiemmin löi silmän mustaksi. Itselle ei vain avaudu tämä väkivaltaisessa/myrkyllisessä suhteessa pysyminen.

   Lainaa

  10. Kujeileva apina 22.2.2024 1:46
   Tulos: +341 (341 ääntä)
   Pisuli: En haluaisi uskoa että tuollaisia parisuhteita on olemassa jossa mies vaatii anteeksipyyntöä siitä että toinen loukkaa itsensä, aivan käsittämätöntä
   Minulla oli aikanaan kumppani. Kun kerran loukkasin jalkani pahasti, hän joutui ottamaan tähän suureen järkytykseen viinaa, sen sijaan, että olisi auttanut minua.
   Myrkyllisessä parisuhteessa tuo on todella yleistä ja suosittelenkin Nimetöntä jäsentä lähtemään lasten kanssa. 

   Lainaa

  11. Kivi (puhelin, anteeksi umlautit) 22.2.2024 3:15
   Tulos: +229 (233 ääntä)
   Häijy roska: Taitaa olla näitä ihmisiä, jotka itkien anovat kumppaniaan antamaan anteeksi, kun tämä aiemmin löi silmän mustaksi. Itselle ei vain avaudu tämä väkivaltaisessa/myrkyllisessä suhteessa pysyminen.
     Itselleni avautuu. Tyyppi vaikuttaa aluksi aivan normaalilta ja kivalta, joten ihastut ja rakastut, ja kun myrkky alkaa, no, kaikilla meilla on virheemme, olenko mina taydellinen muka, anteeksianto ja kiltteys ovat tarkeita taitoja eiko niin? Rakkailleen antaa paljon anteeksi.
     Sita tajuaa vasta kun tilanne on taysin irti hallinnasta etta hetkinen, ei ihmisia yleensa huisita keittioveitsella koska kahvi ei ollut ajoissa. Ja sitten voi jo olla vaikea karata. Onneksi itsellani ei ollut lapsia ja oli saastoja, joten karkasin, mutta onko kaikilla niin?

   Lainaa

  12. Epäsuotuisa timantti 22.2.2024 3:32
   Tulos: -47 (75 ääntä)
   Mä ymmärsin niin, että alimmassa nimetön tarkoitti fb:n uutisvirtaa. Siis että saako katsoa vaikka vierestä kun puoliso selaa fb:n uutisvirtaa omilla tunnuksillaan.

   Lainaa

  13. Tulos: +235 (237 ääntä)
   Häijy roska: Taitaa olla näitä ihmisiä, jotka itkien anovat kumppaniaan antamaan anteeksi, kun tämä aiemmin löi silmän mustaksi. Itselle ei vain avaudu tämä väkivaltaisessa/myrkyllisessä suhteessa pysyminen.
   Niissä pysyminen yleensä johtuu siitä, että tuo myrkyllinen osapuoli on onnistunut joko romuttamaan toisen osapuolen itsetunnon ja saanut tämän uskomaan, ettei voi saada parempaa ja että kaikki on hänen omaa syytään tai saa toisen pelkäämään lähtemistä, esimerkiksi väkivallan uhan avulla.

   Lainaa

  14. Luettava sorsa 22.2.2024 4:48
   Tulos: +146 (146 ääntä)
   Apina: Niissä pysyminen yleensä johtuu siitä, että tuo myrkyllinen osapuoli on onnistunut joko romuttamaan toisen osapuolen itsetunnon ja saanut tämän uskomaan, ettei voi saada parempaa ja että kaikki on hänen omaa syytään tai saa toisen pelkäämään lähtemistä, esimerkiksi väkivallan uhan avulla.
   Lisättäköön tähän vielä se että ikävän usein myrkyllinen suhde saattaa sisältää taloudellista väkivaltaa. Evätään rahojen käyttö, hallinnoidaan tilejä tai ollaan romutettu vaikkapa luottotiedot jotka voisivat helpottaa oman asunnon löytymistä. Mikäli joutuu valtion konttorista pyytämään apua, puolison mahdollinen palkansaanti voi olla tukien esteenä ja sitä kautta omilleen muuttaminen takuuvuokrineen tulee olemaan uskomattoman ponnistelun takana. Myrkyllisessä ympäristössä on helpompaa luovuttaa kuin ottaa enemmän stressiä.

   Lainaa

  15. Teroitettu peura 22.2.2024 5:18
   Tulos: +157 (163 ääntä)
   Lapsia ei kannata tehdä ennen kuin on sairastunut tai loukkaantunut pahemmin parisuhteen aikana. Silloin kumppanin todellinen luonne tulee esiin.

   Lainaa

  16. Messevä lihapulla 22.2.2024 5:38
   Tulos: +273 (283 ääntä)
   Joku vetää nyt herneen nenään kun sanon n-sanan, mutta narsistiltahan tuo nilkkansa loukanneen äidin mies vaikuttaa. Äiti tulee sopivissa yhteyksissä kuulemaan nilkkansa satuttamisesta vielä vuosia. Mikäli isä itse olisi satuttanut nilkkansa, se olisi todennäköisesti saatu jollain tapaa äidin syyksi. Tervettä tässä on se, että tuo äiti uskaltaa kertoa tapauksesta ulkopuolisille, eli ei ole täysin vielä narsistin manipuloinnin uhri. Toivottavasti hänellä on läheisiä, jotka auttavat näkemään, miten sairasta tuollainen käytös on.

   Lainaa

  17. Veneetön huonekalu 22.2.2024 5:44
   Tulos: +157 (161 ääntä)
   Nimettömän jäsenen tarinan isä vaikuttaa aika aidolta narsistilta. Suosittelen juoksemaan.

   Lainaa

  18. Veneetön huonekalu 22.2.2024 5:48
   Tulos: +80 (88 ääntä)
   Messevä lihapulla: Joku vetää nyt herneen nenään kun sanon n-sanan, mutta narsistiltahan tuo nilkkansa loukanneen äidin mies vaikuttaa. Äiti tulee sopivissa yhteyksissä kuulemaan nilkkansa satuttamisesta vielä vuosia. Mikäli isä itse olisi satuttanut nilkkansa, se olisi todennäköisesti saatu jollain tapaa äidin [...]
   Kirjoitettiin yhtä aikaa tai julkaisu tuli kun itse kirjoitin. Tuosta vetää herneen nenään vain narsistit itse. Muut tietävät että narsisti käyttäytyy juuri niin kuin. tarinan isä.

   Lainaa

  19. Mahtaileva kala 22.2.2024 6:13
   Tulos: +152 (154 ääntä)
   Apina: Niissä pysyminen yleensä johtuu siitä, että tuo myrkyllinen osapuoli on onnistunut joko romuttamaan toisen osapuolen itsetunnon ja saanut tämän uskomaan, ettei voi saada parempaa ja että kaikki on hänen omaa syytään tai saa toisen pelkäämään lähtemistä, esimerkiksi väkivallan uhan avulla.
   Jotain tyyliin "sä saat mut tekemään näin, olet ainoo ihminen ketä oon koskaan lyönyt" niin uhri uskoo sen täysin, että on syypää. Ellei kerro asiasta muille ja muut saa uskomaan, että tuo on taas yksi manipuloinnin keino.

   Lainaa

  20. Kilokalori 22.2.2024 6:47
   Tulos: +50 (60 ääntä)
   Näen sieluni silmin sen instagrammin puna/viherlippumiehen jo juoksevan niityn takaa kohti Nimetöntä jäsentä. Punainen lippu heiluen.

   Lainaa

  21. Suonensisäinen lokki 22.2.2024 6:49
   Tulos: +125 (129 ääntä)
   Mahtaileva kala: Jotain tyyliin "sä saat mut tekemään näin, olet ainoo ihminen ketä oon koskaan lyönyt" niin uhri uskoo sen täysin, että on syypää. Ellei kerro asiasta muille ja muut saa uskomaan, että tuo on taas yksi manipuloinnin keino.
   Narsiatin rukous:
   Niin ei tapahtunut.
   Ja jos tapahtuikin, niin ei se niin paha juttu ollut.
   Ja jos olikin, niin ei silti mikään mullistava juttu.
   Ja jos olikin, niin se ei ole minun syyni.
   Ja jos olikin, niin en tarkoittanut sitä.
   Ja jos tarkoitin...
   Sinä ansaitsit sen.
   Alistavat ihmiset ovat hyviä löytämään "sopivia" kumppaneita eli alistuvia/läheisriippuvaisia tai heikon itsetunnon omaavia. Rakkauspommituksella saadaan koukkuun.
    Vaikea on ulkopuolisen käsittää, miksi niistä ei "vain lähdetä"
   Ihmisellä on tapa olla huomioimatta yhdeksän pahaa jos on yksi hyvä.

   Lainaa

  22. Asuttu pöllö 22.2.2024 7:00
   Tulos: +126 (126 ääntä)
   Toivottavasti "nimetön jäsen" näkee nämä viestit ja saa jostain rohkeutta luottaa taas itseensä ja hankkia apua. Vähintään parisuhdeterapiaa tai eroa suosittelen myös. Henkinen väkivalta parisuhteessa alkaa niin salakavalasti ja pikku hiljaa, että sitä ei välttämättä itse edes huomaa ja siinä vaiheessa kun huomaa, niin epäilee ja syyttelee itseään.

   Lainaa

  23. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Kilokalori: Näen sieluni silmin sen instagrammin puna/viherlippumiehen jo juoksevan niityn takaa kohti Nimetöntä jäsentä. Punainen lippu heiluen.
   (tämä henkilö kyseessä)
   https://vm.tiktok.com/ZGeAQwmfF/

   Lainaa

  24. Männyt susi 22.2.2024 7:33
   Tulos: -148 (180 ääntä)
   Ja sinä päätit lisääntyä vielä useaan otteeseen tällaisen miehen kanssa? Jos itse valitsee suhteen jossa kaikki kaatuu omaan niskaan ja päättää päälle hankkia useampia lapsia niin ei kannata yllättyä kun se puoliso ei osallistu myöhemminkään. Vai eikö ihmiset tutustu kumppaniin ennen kuin niitä kakaroita pusketaan maailmaan?

   Lainaa

  25. Tulos: +30 (42 ääntä)
   Ulla ei ole penaalin terävin kynä. Pikemminkin se paskin pyyhekumi joka vain levittää lyijyn pitkin paperia ja murenee omia aikojaan penaaliin.

   Lainaa

  26. Näpytön pähkinä 22.2.2024 7:48
   Tulos: -34 (60 ääntä)
   Tuollekin prinssille on kolme tehty...jeez

   Lainaa

  27. Vastarannan kiiski 22.2.2024 8:15
   Tulos: +108 (108 ääntä)
   Messevä lihapulla: Joku vetää nyt herneen nenään kun sanon n-sanan, mutta narsistiltahan tuo nilkkansa loukanneen äidin mies vaikuttaa. Äiti tulee sopivissa yhteyksissä kuulemaan nilkkansa satuttamisesta vielä vuosia. Mikäli isä itse olisi satuttanut nilkkansa, se olisi todennäköisesti saatu jollain tapaa äidin [...]
   Juuri olin tulossa kirjoittamaan samaa.
   Tuli todella surullinen olo tuosta ilmeisestä hätähuudosta, jonka Nimetön kysymyksen muodossa esitti. Narsistit ovat taitavia siinä, että jossain vaiheessa uhrit alkavat Nimettömän tapaan miettiä mikä on enää totta ja mikä ei. Kaikki siihen saakka oikeilta ja selviltä tuntuneet asiatkin alkavat olla sekavia. 
   Kunpa tuota ihmistä voisi auttaa. 

   Lainaa

  28. Valpas hampurilainen 22.2.2024 9:07
   Tulos: +126 (128 ääntä)
   Kujeileva apina: Minulla oli aikanaan kumppani. Kun kerran loukkasin jalkani pahasti, hän joutui ottamaan tähän suureen järkytykseen viinaa, sen sijaan, että olisi auttanut minua. Myrkyllisessä parisuhteessa tuo on todella yleistä ja suosittelenkin Nimetöntä jäsentä lähtemään lasten kanssa. 
   Mä sain mökille mennessä tiedon ystävän kuolemasta.
   Kumppani joutui juomaan viinaa ja vittuilemaan, koska järkyttyi kun pilasin hänen viikonloppunsa.

   Lainaa

  29. Suomea puhuva haltija 22.2.2024 9:36
   Tulos: -51 (73 ääntä)
   Pisuli: En haluaisi uskoa että tuollaisia parisuhteita on olemassa jossa mies vaatii anteeksipyyntöä siitä että toinen loukkaa itsensä, aivan käsittämätöntä
   Rauhan uskonnon fundamentalisteilla noita tuppaa olemaan, ja siltä tuokin tapaus vaikuttaa.

   Lainaa

  30. Itseasiassa 22.2.2024 9:39
   Tulos: +93 (95 ääntä)
   Apina: Niissä pysyminen yleensä johtuu siitä, että tuo myrkyllinen osapuoli on onnistunut joko romuttamaan toisen osapuolen itsetunnon ja saanut tämän uskomaan, ettei voi saada parempaa ja että kaikki on hänen omaa syytään tai saa toisen pelkäämään lähtemistä, esimerkiksi väkivallan uhan avulla.
   Kyllä, tuossakin huomaa kuinka äiti selittelee syytä kaatumiselleen. On jo saanut monta kertaa selittää kotona ja edelleen epäilee itseään. 
   Narsistille on tyypillistä syyllistää loukkaantunutta, mutta todennäköisesti hakee samaan aikaan ulkopuolelta sääliä muilta ihmisiltä, koska "hän täällä raataa ja pitää vaimosta ja lapsista huolta, mihinkään omiin menoihinkaan ei pääse". Jos tuo nainen taas kertoo, mitä todella tapahtui, kukaan ei usko, koska narsisti on manipuloinut heidät puolelleen ja ulkopuoliset ihmiset joutuvat ristiriitaiseen tilanteeseen. Itse tällaisesta suhteesta lähteneenä, tuli ihan liikaa tilanteita kun joku tuttu haukkui minut hienon miehen jättämisestä, eikä kaikille kannattanut asiaa avata, koska usein mua syytettiin valehtelusta. Tuntui kun olisi elänyt jossain ulkopuolisrssa todellisuudessa, mutta hämmennyksen aiheuttaminen on yksi narsistin välineistä. Hän on henkiseltä iältään taapero, jolla kuitenkin on aikuisen välineet kiduttaa toista ihmistä. 
   Toivottavasti tuolle naiselle jaettiin kaikki mahdolliset vertaisryhmät ja linkit narsistinen uhrien tukeen. 
   Teroitettu peura: Lapsia ei kannata tehdä ennen kuin on sairastunut tai loukkaantunut pahemmin parisuhteen aikana. Silloin kumppanin todellinen luonne tulee esiin.
   Juu, itse tämän kokeilleena. Edellisessä suhteessa mulla meni selkä, niin sen aikainen mies teki kyllä kaikkensa pahentaakseen oloani. Kotitöissäkin "suunnitteli auttavansa". Muille ihmisille esitti olevansa jatkuvana apuna ja oikea esimerkkitapausta omaishoitajasta. Onneksi jätin sen paskiaisen. Nykyisessä suhteessa mies jaksoi minun vakavan sairastumisen ja minä vuorostani hoidin hänet leikkauksen jälkeen, jonka perästä piti käytännössä maata 6 viikkoa. Kyllä tänne kannatti jäädä.

   Lainaa

  31. Itseasiassa 22.2.2024 9:44
   Tulos: +91 (93 ääntä)
   Männyt susi: Ja sinä päätit lisääntyä vielä useaan otteeseen tällaisen miehen kanssa? Jos itse valitsee suhteen jossa kaikki kaatuu omaan niskaan ja päättää päälle hankkia useampia lapsia niin ei kannata yllättyä kun se puoliso ei osallistu myöhemminkään. Vai eikö ihmiset tutustu kumppaniin ennen kuin niitä kakaroita pusketaan maailmaan?
   Yleen esim. perheväkivalta alkaa vasta ensimmäisen raskauden aikana. Vakavasti persoonallisuushöiröiset ihmiset, kuten narsistit, usein sitovat toisenkin itseensä, ennen kuin aloittavat sen fyysisen/henkisen/taloudellisen/seksuaalisen väkivallan. Näitä sitomiskeinoja ovat, toisen henkisen kyvyn murskauksen lisäksi, mm. yhteinen asuntolaina, lapsi, avioliitto, toisen saaminen taloudellisesti riippuvaiseen asemaan jne. Sitten kun tuo on hoidettu, niin alkaa yleensä vasta tapahtua toden teolla. YouTubesta löytyy monta hyvää kanavaa aiheesta, itse suosittelen Narsisti vs. Minä, jos haluaa tutustua aiheeseen lisää. Karmivaa katsottavaa, mutta valitettavasti niin totta.

   Lainaa

  32. Maukas eläin 22.2.2024 10:19
   Tulos: +9 (21 ääntä)
   Kelmiina: Olis ihanan spontaania toimintaa jos joka kerta pitäisi sännätä suihkuun ennen kuin voi puolisonsa kanssa bylsiä. Kenellä edes on aikaa moiseen?
   Itsellä pikemminkin tekee mieli seksiä suihkun jälkeen. Harvemmin tulee mieli seksiä niin, että pitää lähteä erikseen suihkuun. Enpä kyllä muutenkaan saa mitään kiksejä spontaaniudesta.

   Lainaa

  33. Männyt susi 22.2.2024 10:28
   Tulos: -43 (61 ääntä)
   Itseasiassa: Yleen esim. perheväkivalta alkaa vasta ensimmäisen raskauden aikana. Vakavasti persoonallisuushöiröiset ihmiset, kuten narsistit, usein sitovat toisenkin itseensä, ennen kuin aloittavat sen fyysisen/henkisen/taloudellisen/seksuaalisen väkivallan. Näitä sitomiskeinoja ovat, toisen henkisen kyvyn murskauksen lisäksi, [...]
   Narsistinen kusipää ehdottomasti, ja varmasti usein hiipiikin huomaamatta, sen yhden lapsen nyt vielä ymmärrän koska toiset tuppaa olemaan helvetin hyviä esittämään muuta, mutta harvemmin ne on mitään kotia hoitavia supervanhempia edes sen ensimmäisen kanssa, joten en ymmärrä miten sen ensimmäisen jälkeen kuvitellaan että seuraavat 5 varmasti menee paremmin.

   Lainaa

  34. Yrjö_Komero 22.2.2024 10:38
   Tulos: +79 (81 ääntä)
   Tutkitusti vaarallisinta väkivaltaisessa suhteessa on lähteä. Sen lisäksi, että aika onnetonta on uhrin suojelu, lähestymiskiellot estä ketään, kun rangaistuksetkin ovat olemattomat. Turvakotien sijainnit ei ole salaisia ja ihmiset edelleen tyhmyyttään jakavat somessa julkaisuja, tägäilevät tuttujaan julkaisuihin, joissa etsitään kissa/koiraa/lehmää, joiden avulla on kätevää paikantaa exät.

   Lainaa

  35. Kujeileva apina 22.2.2024 10:50
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Minullekin vihjailtiin monta kertaa ensimmäisen kumppanini narsismista, onneksi olen ihmisenä sen laatuinen, että kun parisuhde ei toimi, minä lähden siitä. Menetin luottotietoni ja olemattomat rahani ja sain isot velan niskoille. Tämän jälkeen muutin nimeni ja laitoin osoitetiedot salaisiksi ja muutin minäkin muualle.

   Lainaa

  36. Tulos: +67 (67 ääntä)
   Männyt susi: Narsistinen kusipää ehdottomasti, ja varmasti usein hiipiikin huomaamatta, sen yhden lapsen nyt vielä ymmärrän koska toiset tuppaa olemaan helvetin hyviä esittämään muuta, mutta harvemmin ne on mitään kotia hoitavia supervanhempia edes sen ensimmäisen kanssa, joten en ymmärrä miten sen ensimmäisen jälkeen kuvitellaan että seuraavat 5 varmasti menee paremmin.
   On mahdollista, että tämä on ensimmäinen kerta kun tämän parisuhteen nainen on se supervanhempi, joka ensimmäistä kertaa ei pystykään hoitamaan kotia ja lapsia 100% ajasta. Valitettavasti edelleen on naisia, jotka vaan olettavat sen kuuluvan heidän tehtäviinsä pyörittää kotitaloutta. On ehkä kuvitellut kumppanin tulevan vastaan kun hän fyysisesti ei väliaikaisesti kykenekään. Tuollainen on myös ihan tavallista parisuhdeväkivallan uhreille; merkkejä saattaa olla ilmassa, mutta uskotellaan itselle, että kyllä se toinen rakastaa aidosti kun tähänkin saakka on mennyt "ihan hyvin". Se vain saattaa tarkoittaa kotiorjuuttamista ja pelkkiä satunnaisia välikohtauksia. Ihmiset, jotka pysyvät myrkyllisissä parisuhteissa, ovat jo usein alunperinkin laiminlyötyjä ja kärsiviä. Jos kaikkialla sattuu, voi olla vaikeaa huomata, että se kumppanikin satuttaa niiden positiivisten tunteiden lisäksi. Lisäksi tämä "en minä ainakaan pysyisi huonossa parisuhteessa" todennäköisesti vain pahentaa tilannetta uhreille, sillä heidän voi olla vaikea myöntää muille vuosien jälkeen, että ei pääsekään ulos tilanteesta, josta pitäisi pystyä vain ottamaan ja lähtemään. Mahdollisesti myös uskottelee itselleen, että kun kerran ei ole lähtenyt niin ei tämä voi olla myrkyllinen suhde. Kuten jo Luettava Sorsa sanoi, luovuttaminen on henkisesti helpompaa kuin taistella vastaan ja sen jälkeen rakentaa koko elämä uudelleen alusta. Erityisesti vielä silloin, jos tilanteeseen liittyy huollettavia, kuten lapsia tai lemmikeitä. Tunnetason uudelleenrakentaminen on todella vaikea tehtävä aivoille, sillä suojelumekanismit pistävät vastaan. On iso järkytys aivoille myöntää itselleen, että on vuosia elänyt valheessa ja epävakaassa tilanteessa, joten tilanteen kieltäminen ja selviytymiseen keskittyminen on usein vähemmän tunnetasoa kuormittavaa. Manipuloivan kumppanin lisäksi uhri saattaa myös itse eristää itsensä perheestään ja ystävistään esimerkiksi häpeäntunteen vuoksi, jos huomaa kokevansa parisuhdeväkivaltaa, mutta henkiset voimavarat eivät riitä taistelemaan vastaan. On todella rankkaa kertoa kodin ulkopuolisille ihmisille, ettei se oma rakas olekaan niin ihana kuin mitä aiemmin kertoi. Ja ylipäätäänkin kärsivät tai ahdingossa olevat ihmiset harvemmin tekevät loogisimpia päätöksiä. Epätoivoinen ihminen ei voi vain istua alas ja analysoida tilannetta objektiivisesti ja toimia kuten ulkopuolinen tilanteessa voisi.

   Lainaa

  37. Kaukaloton seppä 22.2.2024 11:17
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Suomea puhuva haltija: Rauhan uskonnon fundamentalisteilla noita tuppaa olemaan, ja siltä tuokin tapaus vaikuttaa.
   Ihan mikä vaan vanhoillinen uskonto käy. Niihin on sisäänrakennettu tuo että mies on kuningas ja nainen ei mitään. Vanhoilliset jopa eroaa ev.lut. kirkosta kun liian moderni ja tasa-arvoinen.

   Lainaa

  38. Kaikuva orava 22.2.2024 11:20
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Narsistin lisäksi mies vaikutti siltä, ettei muutenkaan juoksentelee. Ei lastensa kanssa eikä muutenkaan.

   Lainaa

  39. Rikottu pomelo 22.2.2024 11:53
   Tulos: +83 (93 ääntä)
   Männyt susi: Ja sinä päätit lisääntyä vielä useaan otteeseen tällaisen miehen kanssa? Jos itse valitsee suhteen jossa kaikki kaatuu omaan niskaan ja päättää päälle hankkia useampia lapsia niin ei kannata yllättyä kun se puoliso ei osallistu myöhemminkään. Vai eikö ihmiset tutustu kumppaniin ennen kuin niitä kakaroita pusketaan maailmaan?
   Uhrin syyllistäminen ei nyt tässä asiassa auta paskaakaan, päin vastoin. Turha ihmetellä, että miksei Suomeen enää synny lapsia. Että jätäpä ens kerralla vaikka kommentoimatta.

   Lainaa

  40. Siveä pähkinä 22.2.2024 12:52
   Tulos: +85 (85 ääntä)
   Tääkin kertoo jo paljon, että "normaalia määrää" kotitöitä ei oo jalka murtuneena pystynyt tekemään, mutta kuitenkin yli puolet. Phuuh mikä mies. Kuulostaa ihan unelmalta. Toivottavasti äiti ymmärtäis, että tollanen ei ole ok, ja että ilman miestä arki saattais jopa keventyä kun tartteis hoitaa vaan päiväkoti-ikäiset lapset eikä aikuista lasta ollenkaan.

   Lainaa

  41. Juokseva eläin 22.2.2024 12:58
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Veneetön huonekalu: Nimettömän jäsenen tarinan isä vaikuttaa aika aidolta narsistilta. Suosittelen juoksemaan.
   Ei kannata, ettei murru toinenkin nilkka.

   Lainaa

  42. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Mitä vittua nyt taas Ulla 🤨

   Lainaa

  43. Itseasiassa 22.2.2024 14:06
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   Männyt susi: Narsistinen kusipää ehdottomasti, ja varmasti usein hiipiikin huomaamatta, sen yhden lapsen nyt vielä ymmärrän koska toiset tuppaa olemaan helvetin hyviä esittämään muuta, mutta harvemmin ne on mitään kotia hoitavia supervanhempia edes sen ensimmäisen kanssa, joten en ymmärrä miten sen ensimmäisen jälkeen kuvitellaan että seuraavat 5 varmasti menee paremmin.
   Tuo bleb ylempänä avasi asiaa jo hyvin. Tässä ketjussa on moni muukin kertonut, miten tällainen suhde toimii. Tässä vaiheessa sen toisen osapuolen minuus on jo murskattu, ei hän pysty tekemään selviä päätöksiä. Lapsia voi tulla lisää ihan jo tuon miehen kiristämisellä, se voi liittyä väkivaltaan, talouteen tai johonkin keksityyn asiaan uhrista. Joskus uhri voi oikeasti selittää itselleen, että kaikki tulee paremmaksi, kun jotain ihanaa tapahtuu. Näin voi hetkittäin olla mutta sitten elämästä tulee taas helvetillinen vankila. Itse osan tuosta kokeneena, selittelin aika kauan, että asiat paranevat. Välillä on hyviä hetkiä, mutta huonot ovat yleensä jo niin absurdeja, että ei niitä voi normaali järjellä selittää. Ja se toinen osapuoli yleensä kieltää kaiken, jos ei kiellä niin kaikkeen on hyvä selitys, jodsa yleensä käännetään syy uhriin.
   Sen olen elämästä oppinut, että narsistisia käytöstä puolustavat ne, jotka sen itse hyväksyvät. 

   Lainaa

  44. Tulos: +48 (48 ääntä)
   Kivi (puhelin, anteeksi umlautit):   Itselleni avautuu. Tyyppi vaikuttaa aluksi aivan normaalilta ja kivalta, joten ihastut ja rakastut, ja kun myrkky alkaa, no, kaikilla meilla on virheemme, olenko mina taydellinen muka, anteeksianto ja kiltteys ovat tarkeita taitoja eiko niin? Rakkailleen antaa paljon anteeksi.  Sita tajuaa vasta kun tilanne on [...]
   Tuttu tarinankaari. Oon itsekin aikanaan rakastunut just siihen täydellisen iloiseen jamppaan, muuttanut yhteen ja siitä se helvetti sitten alkoi, jossa fyysisen väkivallan sijaan henkinen väkivalta oli päivittäistä ja jätti syvät arvet. Yritin tuona aikana jopa riistää henkeni, että pääsisin pakoon. 
   Se lähteminen on todella vaikeaa tuollaisesta suhteesta. Hän oli mulle jo uskotellut, etten voi luottaa läheisiini, useampaan sai mut katkaisemaan välit ja uskotteli, etten pärjäisi ilman häntä. Jos puhuin halusta erota, alkoi kiristämään ja uhkailemaan. Kerran jouduin lukituksi makuuhuoneeseen, jotta en pääsisi kavereilleni kylään.
   Onneksi tästä on jo vuosia ja olen vapaa. Netin kautta löydetyt kaverit auttoivat mut pois tuosta helvetistä.

   Lainaa

  45. Uuras meduusa 22.2.2024 15:37
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   Monet asiat voidaan hoitaa parisuhdeterapiassa tai avioliittoneuvojan tapaamisissa, tai mitä näitä nyt on. Mutta ihan oikeasti suosittelisin avioeroa jos oikeasti kumppani vaatii jotain helvetin anteeksipyyntöä siitä että satut loukkaamaan itsesi. Ei ole oikeasti ihan "kaikki muumit laaksossa" tuollaisella tyypillä. Hyvin vahvasti haisee narsistilta ja niiden tyyppien kanssa tulee muitakin ongelmia. Ja itseasiassa niitä taitaa ollakin jos kerran vaimo on se joka hoitaa kodin ja perheen kun miehen pitää tehdä jotain tärkeämpää.

   Lainaa

  46. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Pisuli: En haluaisi uskoa että tuollaisia parisuhteita on olemassa jossa mies vaatii anteeksipyyntöä siitä että toinen loukkaa itsensä, aivan käsittämätöntä
   Tulee mieleen meidän ex-naapuri joka oli aina äkäinen ja kuului kiroavan milloin mitäkin. Kerran sen vaimo ilmeisesti kaatui rappukäytävän portaissa ja kuulin sisälle sieltä kiroilua ja kyräilyä pitkän aikaa, kun odottivat käytävässä ambulanssia. Sitten kun ne ensihoitajat saapuivat, niin sama äläkkä jatkui ja koitui vissiin heidän osakseenkin. Jotkut vaan ovat ilmeisesti kroonisesti huonolla tuulella ja kokevat kaiken tapahtuvan koskevan nimenomaan heitä.

   Lainaa

  47. Liila pingviini 22.2.2024 16:31
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Rikottu pomelo: Uhrin syyllistäminen ei nyt tässä asiassa auta paskaakaan, päin vastoin. Turha ihmetellä, että miksei Suomeen enää synny lapsia. Että jätäpä ens kerralla vaikka kommentoimatta.
   Siitä olen samaa mieltä että naisen on oltava narsistin manipuloima että suostuu synnyttämään lapsen, mutta en nyt usko että feissarimokien uhria syyllistävä kommentti suuresti siihen vaikuttaa, kyllä se narsisti sen uhrinsa hoitaa raskaaksi muutenkin. 
   Olisi kyllä suotavaa uhrin itsensä takia ettei syyllistettäisi. 

   Lainaa

  48. Kirjailtu lammas 22.2.2024 18:59
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Liila pingviini: Siitä olen samaa mieltä että naisen on oltava narsistin manipuloima että suostuu synnyttämään lapsen, mutta en nyt usko että feissarimokien uhria syyllistävä kommentti suuresti siihen vaikuttaa, kyllä se narsisti sen uhrinsa hoitaa raskaaksi muutenkin.  Olisi kyllä suotavaa uhrin itsensä takia ettei syyllistettäisi. 
   Olen samaa mieltä. Itsekin luulin aina ettei minusta ikinä tulisi narsistin uhria. En ehtinyt olla kauaa ex-kumppanin kanssa, kun hän jätti minut toisen takia ja noloa kyllä, anelin häntä vielä takaisin. Kun aloin toipua erosta aloin ymmärtää kuinka kontrolloiva hän oli ollut, halusi määrätä mm. pukeutumisestani ja tekemisistäni. Sen takia riitelimmekin usein, kun en voinut sietää määräilyä ja kerran hän kävi kurkkuunikin kiinni. Silloin olin jo lähtemässä ovet paukkuen, mutta itkien hän aneli minut jäämään. Se että hän jätti minut oli parasta mitä minulle tapahtui, vaikka kestikin kauan ymmärtää se. En toki voi sillä perusteella antaa hänelle narsistin diagnoosia, enkä muutenkaan kun en ole ammattilainen. Toivottavasti he jotka ovat jumissa henkisesti tai fyysisesti väkivaltaisen henkilön kanssa, saavat rohkeutta, tukea ja apua lähtemiseen. Olipa hienoa lukea täältä kommenteista monia selviytymistarinoita. <3

   Lainaa

  49. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Nimetön, ota lapsesi ja juokse. Siis kuvaannollisesti, loukkaantuneella jalalla ei ehkä kannata vielä juosta.

   Lainaa

  50. Intiimi peura 22.2.2024 23:03
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Kuumennettu hyttynen: Toi uutiset oli vähän niinko vitsi aiempaan saman ryhmän päivitykseen, missä vaimoke esti ukkonsa pääsyn kaikille laitteille missä oli mahdollisuus nähdä jynkkyä muiden veivaamana. Ja halusi tähän "loisto" päätökseensä löytää kanssasisaria että kai muidenkin ukoille on tyylii family linkit asennettuina ja laitteet ratsataan aamuin illoin.
   Olen ennenkin nähnyt saman tyyppisiä "vitsejä" enkä voi vaan käsittää miten joillain ihmisillä voi olla niin huono huumorintaju. "Hihi eikö olisi hauskaa jos esittäisin että minullakin on joku tyhmä mielipide johonkin asiaan. Sitten vielä kommenteissakin jatkan esittämistä että olen tosissani." Hah hah, hulvatonta.

   Lainaa

  51. Sinervä peruna 23.2.2024 1:32
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Pjkv: Voi Ulla… Tervetuloa meille😅 12krt ei oo päivän aikana mtn, jos ei nyt ihan loppuun saakka mennä. Ulla vois kyllä pyörtyä, jos tietäis mitä ihmisten kotiovien sisäpuolella tapahtuu.
   Tekstistäsi voin analysoida, että itsetyydytystä tai sitten ihan hatusta heitetty juttu. Ihmiset tykkää jostain syystä valehdella asiasta kuin asiasta, varsinkin netissä jostain nimimerkin takaa. Järjissäni olevana minä en sitä tee.

   Lainaa

  52. Saatanan vajaaälyinen lehmä 23.2.2024 1:51
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   VOI VITTU ULLA!

   Lainaa

  53. Haudottu näyttelijä 23.2.2024 6:57
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Pjkv: Voi Ulla… Tervetuloa meille😅 12krt ei oo päivän aikana mtn, jos ei nyt ihan loppuun saakka mennä. Ulla vois kyllä pyörtyä, jos tietäis mitä ihmisten kotiovien sisäpuolella tapahtuu.
   12kertaa päivässä on mitä todennäköisimmin höpöhöpö puhetta. Koittakaa nyt edes vähä pysyä totuudessa.

   Lainaa

  54. Puristettu hamsteri 23.2.2024 7:36
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Kujeileva apina: Minulla oli aikanaan kumppani. Kun kerran loukkasin jalkani pahasti, hän joutui ottamaan tähän suureen järkytykseen viinaa, sen sijaan, että olisi auttanut minua. Myrkyllisessä parisuhteessa tuo on todella yleistä ja suosittelenkin Nimetöntä jäsentä lähtemään lasten kanssa. 
   Isälläni oli sama taktiikka. Kun meille lapsille tapahtui koulussa jotain ikävää, niin silkasta järkytyksestä oli pakko vetää pullo viinaa. Jos oli kaaduttua pyörällä tai koulussa kiusattiin yms, niin tietystihän se oli raskainta juuri isälle. Joten sitten lapsena oman kurjan olon lisäksi piti kestää se juopottelu.
   Olisin itsekin suositellut äitiä lähtemään. 

   Lainaa

  55. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Mitä. Hemmetin. Hemmettiä. Just. Luin.

   Lainaa

  56. Viljava myyrä 23.2.2024 12:29
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Sinervä peruna: Tekstistäsi voin analysoida, että itsetyydytystä tai sitten ihan hatusta heitetty juttu. Ihmiset tykkää jostain syystä valehdella asiasta kuin asiasta, varsinkin netissä jostain nimimerkin takaa. Järjissäni olevana minä en sitä tee.
   12 krt itsetyydoakin on aika paljon.

   Lainaa

  57. Aktiivinen pulu 23.2.2024 17:38
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Puoliso 1: "Miten voi taas olla noin yksinkertainen? Tuon verran nyt pitäis jokaisen ymmärtää! Eikö tuohon ikään mennessä ole tapoja näin vähää tarttunut? Kyllä osaatkin olla typerä, ala tulla nyt ettei tartte aina hävetä!" Järkyttynyt sivullinen: "Miksi sä annat hänen puhua sulle noin? Ihan kamalaa kuultavaa, tiedäthän että se ei ole totta?" Puoliso 2: "Mitä, eihän se pahasti sanonut. Sitä paitsi oikeassahan se oli, oisin ihan hyvin voinut tehdä asian X vasta myöhemmin." Järkyttynyt sivullinen: *syvä huokaus, jälleen kerran*

   Lainaa

  58. Esteetön maito 23.2.2024 20:55
   Tulos: +29 (33 ääntä)
   Puristettu hamsteri: Isälläni oli sama taktiikka. Kun meille lapsille tapahtui koulussa jotain ikävää, niin silkasta järkytyksestä oli pakko vetää pullo viinaa. Jos oli kaaduttua pyörällä tai koulussa kiusattiin yms, niin tietystihän se oli raskainta juuri isälle. Joten sitten lapsena oman kurjan olon lisäksi piti kestää se juopottelu. Olisin itsekin suositellut äitiä lähtemään. 
   Alkoholistille juominen on vastaus kaikkeen. Jos tapahtuu jotain ikävää, pitää juoda vitutukseen. Jos tapahtuu hyvää, pitää juoda juhlan kunniaksi. Jos ei tapahdu mitään, pitää juoda tylsyyteen.

   Lainaa

  59. Yksinäinen nektariini 24.2.2024 0:23
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Alkoholi tuhoaa yli sukupolvien. Jos ihminen on alkoholisti ja eikä ole edes omasta lapsesta välittänyt ja on hylännyt lapsensa täysin. Niin ei juoppo vanhempi ainoastaan pilaa oman lapsen elämän vaan myös lapsenlapsensa, koska lapsenlapsi miettii miks on niin mitätön, että häntä ei isovanhempi halua lainkaan tuntea? Toisaalta, jos alkoholisti juoppo vanhempi ei lähde pois lapsen elämästä ei sekään välttämättä ole hyvä asia vaan sekin tulee Vaikuttamaan yli sukupolven. Itse mietin, että jos alkoholi on niin tärkeä asia niin miks lapsi on edes tehty? Miksi ei edes lapsen syntymä ole niin iso asia, että voisi laittaa korkin kiinni? Se ei minua haittaa, että aikuiset juo alkoholia ja jos ovat alkoholisti kunhan ei ole lapsia, jotka siitä kärsivät. Eikä minua haittaa jos vanhemmat juo alkoholia satunnaisesti eikä silloinkaan niin, että muisti menee.

   Lainaa

  60. Yksinäinen nektariini 24.2.2024 0:27
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Jos päihteet on iso osa elämää niin ehdottomasti parasta mitä voi tehdä on se, että käyttää ehkäisyä jotta ei tule lisää lapsia, jotka joutuvat kärsimään päihdeongelmat vanhemmista. Epäitsekäs teko on minusta silloin se, ettei tee lapsia. Miksi tehdä lapsia, jos ei pysty edes itsestään pitää huolta?

   Lainaa

  61. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Männyt susi: Narsistinen kusipää ehdottomasti, ja varmasti usein hiipiikin huomaamatta, sen yhden lapsen nyt vielä ymmärrän koska toiset tuppaa olemaan helvetin hyviä esittämään muuta, mutta harvemmin ne on mitään kotia hoitavia supervanhempia edes sen ensimmäisen kanssa, joten en ymmärrä miten sen ensimmäisen jälkeen kuvitellaan että seuraavat 5 varmasti menee paremmin.
   Et vaikuta ymmärtävän narsismia etkä etenkään sen uhreja lainkaan. Ilmeisesti psykologia ei ole vahvin lajisi.

   Lainaa

  62. Kopioitu Metsätonttu 24.2.2024 17:03
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Intiimi peura: Olen ennenkin nähnyt saman tyyppisiä "vitsejä" enkä voi vaan käsittää miten joillain ihmisillä voi olla niin huono huumorintaju. "Hihi eikö olisi hauskaa jos esittäisin että minullakin on joku tyhmä mielipide johonkin asiaan. Sitten vielä kommenteissakin jatkan esittämistä että olen tosissani." Hah hah, hulvatonta.
   Huonokin huumorintaju on parempi, kuin ei huumorintajua lainkaan.

   Lainaa

  63. Kopioitu Metsätonttu 24.2.2024 17:33
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Yksinäinen nektariini: Alkoholi tuhoaa yli sukupolvien. Jos ihminen on alkoholisti ja eikä ole edes omasta lapsesta välittänyt ja on hylännyt lapsensa täysin. Niin ei juoppo vanhempi ainoastaan pilaa oman lapsen elämän vaan myös lapsenlapsensa, koska lapsenlapsi miettii miks on niin mitätön, että häntä ei [...]
   70-80 luvuilla oli ihan normaalia, että vanhemmat säännöllisesti umpihumalassa ja kännisiä vieraita ramppamassa vaikka pieniä lapsia kotona. Ketään ei välittänyt eikä ajatellut, miten lapsi sen ottaa. Tai, että vanhemmat illat baarissa ja lapsi/lapset odottaa kotona milloin vanhemmat tulee kotiin vai tuleeko lainkaan.  Näin ainakin itseni kohdalla oli. Kai tuo jonkinlaisen jäljen on jättänyt minuun ja olisi kiva, jos olisi kivempiä muistoja, mutta onneksi alkoholismi ei periytynyt minulle ja olen saanut viettää omien lasteni kanssa paljon hyviä hetkiä ja aina selvinpäin. Alkoholistille tyypillistä myös luvata kaikenlaista kivaa aina seuraavalle rahapäivälle tai lomalle, mutta aina tuo päivä tai loma alkaakin Alkossa käynnillä. Aika vaikeaa luottaa ihmisiin vieläkään. Kerran kun olin eka- tai tokaluokkalainen, niin kylässämme oli vieras pariskunta, joka ryyppäsi vanhempieni kanssa urakalla, kun yöllä heräsin ja menin keittiöön juomaan, niin isäni esitteli, että tässä on kaupungin koulutoimenjohtaja vaimoineen, toisella kerralla oli yksi Suomen kuuluisimmista 60-luvun jääkiekkoilijoista kännäämässä läpi yön meillä, antoi muistaakseni nimmarinki, mutta olen hukannut sen. Mitään sossutätejä ei koskaan näkynyt tai kuulunut. Nykyään tehty minusta aiheettomia lasu-ilmoituksia kännäämisestä vaikka en edes juo. Niitä selvitellessä pukkaa kiukkua, että missä oli sossut, kun itse olin pieni ja niitä olisi tarvittu.

   Lainaa

  64. Vanhentumaton alokas 25.2.2024 1:57
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: 70-80 luvuilla oli ihan normaalia, että vanhemmat säännöllisesti umpihumalassa ja kännisiä vieraita ramppamassa vaikka pieniä lapsia kotona. Ketään ei välittänyt eikä ajatellut, miten lapsi sen ottaa. Tai, että vanhemmat illat baarissa ja lapsi/lapset odottaa kotona milloin vanhemmat tulee kotiin vai tuleeko [...]
   Oli miten oli, mutta jatkuvasti kännissä olevat pienten lasten vanhemmat ovat mielestäni ihan roskaväkeä. Ei meidän kylillä pahemmin tollasia vanhempia ollu kasarilla. Ei siellä oikeen tykätty olla umpihumalassa muutenkaa, joku kylänjuoppo saattoi sekoilla välillä jotain harmitonta. :D

   Lainaa

  65. Säädytön lehmä 25.2.2024 5:52
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Ensimmäinen nimetön ois voinut lyhyesti ja ytimekkäästi kysyä vain ”Harjoitetaanko teidän perheessä henkistä väkivaltaa?”

   Lainaa

  66. Pumaska muovipussi 25.2.2024 10:22
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Viljava myyrä: 12 krt itsetyydoakin on aika paljon.
   Kommentoijahan tosin sanoi, että ”jos ei ihan loppuun asti mennä”. 
   Saa kai siitä helposti 12 kertaa, jos keskeyttää välillä. En sitten tiedä miten pitkiä taukoja pitävät. Jos laskee asennonvaihdotkin tauoiksi, niin kertyyhän siitä kertoja .

   Lainaa

  67. Kostutettu hilleri 25.2.2024 18:37
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Pumaska muovipussi: Kommentoijahan tosin sanoi, että ”jos ei ihan loppuun asti mennä”.  Saa kai siitä helposti 12 kertaa, jos keskeyttää välillä. En sitten tiedä miten pitkiä taukoja pitävät. Jos laskee asennonvaihdotkin tauoiksi, niin kertyyhän siitä kertoja .
   Eli 12 työntöä ja välissä aina ulosotto? Melkoinen sankari.

   Lainaa

  68. Monilaenen taikuri 26.2.2024 1:39
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Kostutettu hilleri: Eli 12 työntöä ja välissä aina ulosotto? Melkoinen sankari.
   Niin. Koska onhan tunnetusti täysin mahdotonta, että ääripäiden välissä olisi yhtään mitään.

   Lainaa

  69. Saranoitu piirroshahmo 26.2.2024 5:38
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Toj Karin: Ulla ei ole penaalin terävin kynä. Pikemminkin se paskin pyyhekumi joka vain levittää lyijyn pitkin paperia ja murenee omia aikojaan penaaliin.
   Petrihän se ensimmäisessä mokassa mokasi eikä Ulla.

   Lainaa

  70. Vanhahtava kultakala 26.2.2024 11:53
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Monilaenen taikuri: Niin. Koska onhan tunnetusti täysin mahdotonta, että ääripäiden välissä olisi yhtään mitään.
   Voihan siinä ulosotossa aina vähän chillata ettei tuu hiki. Muuten joutuu käymään suihkussa välissä 😆. Ja eri sisäänlaittokerroilla voi käyttää eri nopeutta vaihtelun vuoksi.

   Lainaa

  71. Männyt susi 26.2.2024 13:19
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   Rikottu pomelo: Uhrin syyllistäminen ei nyt tässä asiassa auta paskaakaan, päin vastoin. Turha ihmetellä, että miksei Suomeen enää synny lapsia. Että jätäpä ens kerralla vaikka kommentoimatta.
   Pahoittelut, en tiennyt että on huono asia että ihmiset miettii tarkemmin kenen kanssa lisääntyy, onneksi maailmassa ei mitenkään ole riskiä ylikansoittua tai siinä ettei resurssit ja maapallon kantokyky riitä. Jatkakaa ehdottomasti lasten hankkimista vaikka olosuhteet olisi huonot.

   Lainaa

  72. Intiimi peura 26.2.2024 14:21
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Huonokin huumorintaju on parempi, kuin ei huumorintajua lainkaan.
   Selitä toki missä se hauskuus tuossa on.

   Lainaa

  73. Hiomaton krokotiili 27.2.2024 0:43
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Kelmiina: Olis ihanan spontaania toimintaa jos joka kerta pitäisi sännätä suihkuun ennen kuin voi puolisonsa kanssa bylsiä. Kenellä edes on aikaa moiseen?
   No suihku nyt ois liioittelua, mut alapääpesulla käväseminen ennen homman jatkamista on ihan asiaa.

   Lainaa

  74. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Männyt susi: Pahoittelut, en tiennyt että on huono asia että ihmiset miettii tarkemmin kenen kanssa lisääntyy, onneksi maailmassa ei mitenkään ole riskiä ylikansoittua tai siinä ettei resurssit ja maapallon kantokyky riitä. Jatkakaa ehdottomasti lasten hankkimista vaikka olosuhteet olisi huonot.
   Sinulle on aika montaa yritetty avata, että miten tilanteessa, jolta tuokin vaikuttaa, ei normaali rationaalinen ajattelu välttämättä onnistu. Vaihtoehtoja uskoisin nyt olevan kolme: 
   1. Olet täällä trollaamassa
   2. Olet hieman yksinkertainen
   3. Sinulla on joko pahoja lukkoja tunteiden käsittelyn suhteen, etkä joko näistä johtuen pysty käsittelemään asiaa tai sitten asenteesi kaipaisi korjaamista. Asiat eivät ole useimmiten ihan niin mustavalkoisia kuin ensin vaikuttaa. 

   Lainaa

  75. Männyt susi 28.2.2024 19:21
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Simo: Sinulle on aika montaa yritetty avata, että miten tilanteessa, jolta tuokin vaikuttaa, ei normaali rationaalinen ajattelu välttämättä onnistu. Vaihtoehtoja uskoisin nyt olevan kolme: 1. Olet täällä trollaamassa2. Olet hieman yksinkertainen3. Sinulla on joko pahoja lukkoja tunteiden käsittelyn suhteen, etkä joko [...]
   Jos vetoaa idioottimaisesti miten on "turha ihmetellä syntyvyyden laskua" niin silloin saa yhtä idioottimaisen vastauksen. Syntyvyyden laskuun on aika hemmetin monta (hyvää) syytä, yksikään niistä ei ole "voi hitsi, eihän tässä viitsi lisääntyä ettei kukaan syyllistä siitä että hankin lapsia narsistin kanssa", koska vaikka te näettekin narsisteja kaikkialla, niin ei, niitä narsisteja ei siltikään ole niin paljoa että huoli siitä että kumppani osoittautuukin narsistiksi vaikuttaisi päätökseen hankkia lapsia. Syyllistämisestä itsestään kommentointi on aivan täysin fine, ihmisiä ja mielipiteitä saa call outata ja kyseenalaistaa.

   Lainaa

  76. Epätavallinen tomaatti 28.2.2024 22:26
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Männyt susi: Jos vetoaa idioottimaisesti miten on "turha ihmetellä syntyvyyden laskua" niin silloin saa yhtä idioottimaisen vastauksen. Syntyvyyden laskuun on aika hemmetin monta (hyvää) syytä, yksikään niistä ei ole "voi hitsi, eihän tässä viitsi lisääntyä ettei kukaan syyllistä siitä että hankin lapsia narsistin kanssa", koska [...]
   Tuo sinunkin edustamasi empatiakyvyttömyys on aika iso syy syntyvyyden vähenemiselle. Henkisesti tai fyysisesti väkivaltaisessa suhteessa uhri jää poikkeuksetta yksin, ei minkäänlaista turvaverkkoa eikä apua enää saa terveydenhuollon taholta ainakaan. Sitten ollaan lällättelemässä, että mitäs olit suhteessa. Saa varmasti aika monen miettimään, että no mitäs jos en ryhtyis ollenkaan mihinkään suhteeseen.

   Lainaa

  77. Männyt susi 29.2.2024 0:19
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Epätavallinen tomaatti: Tuo sinunkin edustamasi empatiakyvyttömyys on aika iso syy syntyvyyden vähenemiselle. Henkisesti tai fyysisesti väkivaltaisessa suhteessa uhri jää poikkeuksetta yksin, ei minkäänlaista turvaverkkoa eikä apua enää saa terveydenhuollon taholta ainakaan. Sitten ollaan lällättelemässä, että mitäs olit suhteessa. Saa [...]
   Ehkäpä se ratkaisu sitten on ajaa parempaa terveydenhuoltoa ja madaltaa kynnystä hakea apua sen sijaan että itketään feissarimokissa muiden empatiakyvyttömyyttä. Toki sitä nyt on turha toivoa kun katsoo millaisen hallituksen ihmiset päätti kasaan äänestää. Kummasti yksilön vastuuta huudetaan joka hetki ja halutaan leikata kaikkein heikommassa asemassa olevilta, mutta syntyvyys, se on se pyhä lehmä mitä ei koskaan saa kyseenalaistaa, koska lapset on aina hyvä asia, huolimatta siitä ajetaanko ne lapset poliittisilla päätöksillä köyhyyteen ja kärsimään niistä narsisti vanhemmista. Mutta toki, ongelma on se ihminen joka feissarimokissa ihmetteli ääneen että miten ne ihmiset hankkii vielä useampia lapsia niiden kumppaneiden kanssa joista ei koskaan ennenkään ole mitään apua ollut.

   Lainaa

  78. Jouheva pohatta 29.2.2024 1:19
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Männyt susi: Ehkäpä se ratkaisu sitten on ajaa parempaa terveydenhuoltoa ja madaltaa kynnystä hakea apua sen sijaan että itketään feissarimokissa muiden empatiakyvyttömyyttä. Toki sitä nyt on turha toivoa kun katsoo millaisen hallituksen ihmiset päätti kasaan äänestää. Kummasti yksilön vastuuta huudetaan joka hetki ja halutaan [...]
   Turha enempää sinunkaan täällä uhriutua, kaikessa ei ole kyse sinusta eikä maailma pyöri sinun ympärillä. Netti kiinni ja lue vaikka kirja.

   Lainaa

  79. Letittämätön kyyhky 29.2.2024 22:23
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Männyt susi: Ja sinä päätit lisääntyä vielä useaan otteeseen tällaisen miehen kanssa? Jos itse valitsee suhteen jossa kaikki kaatuu omaan niskaan ja päättää päälle hankkia useampia lapsia niin ei kannata yllättyä kun se puoliso ei osallistu myöhemminkään. Vai eikö ihmiset tutustu kumppaniin ennen kuin niitä kakaroita pusketaan maailmaan?
   Läheisellenikin kävi niin, että kumppani oli todella ihana ja rento sen pari vuotta ennen lapsia, sitten alkoi painostaa lastentekoon. Kun oltiin "nalkissa" niin alkoi narsisti näyttämään todellisen karvansa ja henkinen väkivalta alkoi. Mutta ei mitenkään rytinällä, vaan hyvin hienovaraisesti pikkuhiljaa, kunnes oltiin täysin alistettu toinen. Ja pitihän sitä sisarus saada ensimmäiselle lapselle, ja näin saadaan vielä vähän sidottua lisää. Onneksi läheiseni tajusi lähteä suhteesta lopulta lapsista huolimatta, kun alkoi meno mennä liian sairaaksi. Mutta hän oli perheen elättäjä (vaikkei omiin rahoihin ollut pääsyä), jos on taloudellisestikin riippuvainen, niin lähteminen on vieläkin vaikeampaa

   Lainaa

  80. Neulottu ilonpilaaja 5.3.2024 9:08
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Männyt susi: Ehkäpä se ratkaisu sitten on ajaa parempaa terveydenhuoltoa ja madaltaa kynnystä hakea apua sen sijaan että itketään feissarimokissa muiden empatiakyvyttömyyttä. Toki sitä nyt on turha toivoa kun katsoo millaisen hallituksen ihmiset päätti kasaan äänestää. Kummasti yksilön vastuuta huudetaan joka hetki ja halutaan [...]
   Taidat tosissaan olla vähän yksinkertainen

   Lainaa

  81. Häiritsevä kilpikonna 6.3.2024 5:27
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: 70-80 luvuilla oli ihan normaalia, että vanhemmat säännöllisesti umpihumalassa ja kännisiä vieraita ramppamassa vaikka pieniä lapsia kotona. Ketään ei välittänyt eikä ajatellut, miten lapsi sen ottaa. Tai, että vanhemmat illat baarissa ja lapsi/lapset odottaa kotona milloin vanhemmat tulee kotiin vai tuleeko [...]
   Tunnistan tilanteen, meillä tosin vieraita kävi / käytiin itse kylässä vain viikonloppuisin, toivat omat lapsensa mukanaan ja illat loppuivat yleensä ennen puoltayötä. Viini kuitenkin virtasi ja volyymi nousi. Pikkusiskon mielestä oli kivaa kun oli leikkikavereita, mutta minä olisin halunnut, että joskus olisi oltu viikonloppu ihan vain perheen kesken ja menty ajoissa nukkumaan.
   Kuka sinusta muuten tekee aiheettomia ilmoituksia? Onko tässäkin joku narsistinen ex kyseessä? 

   Lainaa

  82. Särötön hedelmä 6.3.2024 10:49
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Pisuli: En haluaisi uskoa että tuollaisia parisuhteita on olemassa jossa mies vaatii anteeksipyyntöä siitä että toinen loukkaa itsensä, aivan käsittämätöntä
   Muutenkin tuo suhde vaikutti hieman omituiselta kun mies järkyttyi naisen nilkan murtumisesta niin, että tarvitsi hermolomaa ja lähti ilmeisesti muualle viettämään sitä kun nainen jäi yksin kipeän jalan kanssa kotiin hoitamaan lapset. Olipa ikävä, kun naisen onnettomuus esti nyt miehen reissut. Jotenkin jäi kuva, että naisella ei reissuja ole eikä muutakaan kuin lastenhoitoa ja tietysti siinä ohessa myös kodinhoito. Vielä pitäisi anteeksi pyytää! Miehen pitäisi pyytää anteeksi, sitä että on niin tollo kun ei ymmärtänyt ottaa vetovastuuta kodinhoidosta ja lapsista siinä vaiheessa kun naisen nilkka murtui.Hänhän siinä hermolepoa ja lomaa eniten tarvitsi.

   Lainaa

  83. Hapeton rotta 30.3.2024 16:06
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Neulottu ilonpilaaja: Taidan tosissaan olla vähän yksinkertainen
   Kylli!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: anteeksipyyntö, katsoa uutisia, murtua, nilkka, suihku, suihkunraikas, uutiset