Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mistään ei kannata maksaa

Yrittäminen on ryöstöä ja osaamattomuus laiskuutta.
Mistään ei kannata maksaa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 44 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kyvytön mustikka 27.2.2024 0:16
   Tulos: +392 (394 ääntä)
   10 minsan työ plus matkat, ellei sitten saa samasta kerrostalosta paljon keikkaa samalle kertaa niin matkoihin ei tuhraudu aikaa sen enempää kuin kertakäyntiin. Oikeanlaiset työkalut myös maksaa, ei ulko-oveen mitä sattuu viritelmiä voi kötöstää. Ja päälle vielä se itse ovisilmä, ei nekään ilmaisia ole. Sanoisin että 60 euroa on varsin kelvollinen hinta. Mutta mikä parasta, juurikin oikea ryhmä missä mainostaa 😃.

   Lainaa

  2. Valittu mestari 27.2.2024 0:48
   Tulos: +139 (187 ääntä)
   "Ei löydy, mutta voidaan tehdä samalla". Metoo!

   Lainaa

  3. Vihreä luovuttaja 27.2.2024 2:11
   Tulos: +67 (79 ääntä)
   Valittu mestari: "Ei löydy, mutta voidaan tehdä samalla". Metoo!
   Luontoisetu mitä saa jossain keikkapaikoissa 😆

   Lainaa

  4. Salliva harakka 27.2.2024 2:17
   Tulos: +74 (90 ääntä)
   Vihreä luovuttaja: Luontoisetu mitä saa jossain keikkapaikoissa 😆
   Poramiehelle lisää porattavaa 😁

   Lainaa

  5. Tulos: +141 (141 ääntä)
   Tälleen aamuyöstä nauratti Nean ovikiikarit tarpeettoman paljon. Jos kerta ei ole lasta, niin ehkä sen kolmannen voi kierrätää lemmikille tai vaikka omalle kolmannelle silmälleen niin voi koko sielun kyllyydestä kytätä naapureita. Saattais naapuritkin katsahtaa takasin rykelmää ovisilmiä kun menevät ohitse.

   Lainaa

  6. Tulos: -37 (67 ääntä)
   Elvis laskee allekkain käänteisesti ja käyttää punaista viivaa? Ehkä hånen kannattaa jatkossakin olla tukityöllistettynä jossain kierrätyskeskuksen kirppiksellä.

   Lainaa

  7. Vuoreton mehiläinen 27.2.2024 7:44
   Tulos: -56 (80 ääntä)
   Eihän tuo "Lauri" itsekään yletä tuosta ovisilmästä katsomaan.

   Lainaa

  8. Vastarannan kiiski 27.2.2024 7:46
   Tulos: +33 (43 ääntä)
   Punaisen viivan yläpuolelle… mitä lie viivoja Elvis vedellyt

   Lainaa

  9. Sitoutumaton nauta 27.2.2024 8:13
   Tulos: +189 (191 ääntä)
   Asennus 60e sis. alv, eli verottajan jälkeen asennushinnasta jää kouraan 48,39e. Siitä pois ovisilmän sisäänostohinta niin ollaan aika lähellä neljääkymppiä. Firma on ilmeisen alkuvaiheessa, eli investoinnit työkaluihin tuskin ovat maksaneet itseään takaisin. Lisäksi yrittäjä lupaa asennusta seuraavaksi päiväksi, joten ei kuulosta siltä että tilauskirja olisi pullollaan keikkaa. Hinnoittelu vaikuttaa täysin kohtuulliselta ja toivon yrittäjälle kaikkea hyvää! Mutta ei, Elvis laskee äkkiä klubiaskin kanteen että 60e/10min kahdeksan tuntia päivässä viisi päivää viikossa niin asentajan taskuun tipahtaa vajaat 60 000 euroa kuussa, ei ole ahneudella rajaa. Siitä vaan kilpailevaa yritystä pystyyn ja näyttämään miten jäädään "punaisen viivan yläpuolelle myös pienemmällä hinnalla".

   Lainaa

  10. Tulos: -68 (84 ääntä)
   Ihmettelen tuota mainoskuvaa. Oletan tuon jäbän olevan palvelun tilaaja, joten miksi ihmeessä se tilasi ovisilmän otsan korkeudelle? Sehän joutuu varpaillaan kurottamaan siihen. :D

   Lainaa

  11. Jäätynyt sakaali 27.2.2024 9:24
   Tulos: -51 (59 ääntä)
   Kyvytön mustikka: 10 minsan työ plus matkat, ellei sitten saa samasta kerrostalosta paljon keikkaa samalle kertaa niin matkoihin ei tuhraudu aikaa sen enempää kuin kertakäyntiin. Oikeanlaiset työkalut myös maksaa, ei ulko-oveen mitä sattuu viritelmiä voi kötöstää. Ja päälle vielä se itse ovisilmä, ei nekään [...]
   ei vaan mainitse sitä että uusien ovien äänen- ja paloneristys menee täysin pilalle kun rei'ittää oven ovisilmällä. Toki eipä tämä tavan tallaajaa kiinnosta, asunnon omistajaa ja kiinteistöä sekä palotarkastajaa saattaa kiinnostaa.

   Lainaa

  12. Myyty tonttu 27.2.2024 9:27
   Tulos: +90 (90 ääntä)
   Jäätynyt sakaali: ei vaan mainitse sitä että uusien ovien äänen- ja paloneristys menee täysin pilalle kun rei'ittää oven ovisilmällä. Toki eipä tämä tavan tallaajaa kiinnosta, asunnon omistajaa ja kiinteistöä sekä palotarkastajaa saattaa kiinnostaa.
   Sinulta jäi ilmeisesti ilmoituksen viimeinen kappale lukematta.

   Lainaa

  13. Kelvoton flamingo 27.2.2024 10:03
   Tulos: -33 (45 ääntä)
   Ilmainen ovisilmä, vain 60€!

   Lainaa

  14. Läpikäytävä herkkuruoka 27.2.2024 10:10
   Tulos: +97 (99 ääntä)
   Jäätynyt sakaali: ei vaan mainitse sitä että uusien ovien äänen- ja paloneristys menee täysin pilalle kun rei'ittää oven ovisilmällä. Toki eipä tämä tavan tallaajaa kiinnosta, asunnon omistajaa ja kiinteistöä sekä palotarkastajaa saattaa kiinnostaa.
   Et ilmeisesti ole koskaan nähnyt ovisilmää? Se ei ole vain oveen porattu reikä, vaan siihen reikään asennetaan se ovisilmä. Ei vaikuta paloneristykseen mitenkään eikä varmasti ihmiskorvalla havaittavasti äänieristykseenkään. Vaikka ovenkarmien tiivisteet olisivat täysin ideaalisesti asennettu (mitä ne eivät missään ole), niitä ei saa täysin ilmatiiviiksi - etenkään nurkkien kohdalta. Se vaikuttaa äänieristykseen miljoona kertaa enemmän kuin ovisilmä.

   Lainaa

  15. Tulos: +68 (70 ääntä)
   Olenko mä ainoa, jonka silmään tuo asentaja nojailee aika kaukaa tuohon oveen? Sen oven alareuna näkyy tuossa kuvassa. Jos hän menee oven viereen seisomaan suorana, ovisilmä on varmasti paremmalla korkeudella hänen silmiinsä nähden.

   Lainaa

  16. Kunnioitettava kuguaari 27.2.2024 10:35
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Toj Karin: Ihmettelen tuota mainoskuvaa. Oletan tuon jäbän olevan palvelun tilaaja, joten miksi ihmeessä se tilasi ovisilmän otsan korkeudelle? Sehän joutuu varpaillaan kurottamaan siihen. 😁
   Eihän asentaja sitä silmää itselleen tee, vaan asukkaalle, joka voi olla vaikka koripalloilija. Ja näyttää olevan oven ulkopuolelta otettu kuva.

   Lainaa

  17. Tulos: +55 (55 ääntä)
   Sitoutumaton nauta: Asennus 60e sis. alv, eli verottajan jälkeen asennushinnasta jää kouraan 48,39e. Siitä pois ovisilmän sisäänostohinta niin ollaan aika lähellä neljääkymppiä. Firma on ilmeisen alkuvaiheessa, eli investoinnit työkaluihin tuskin ovat maksaneet itseään takaisin. Lisäksi yrittäjä lupaa asennusta [...]
   Tosiaankin kohtuullinen! Ja tohon vielä ne matkakulut ja matka-aika yhdeltä asiakkaalta seuraavalle, kyllä niihin menee jonkin verran rahaa myös.

   Lainaa

  18. Edustava delfiini 27.2.2024 12:17
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Ne jotka ihmettelevät ovisilmän korkeutta verrattuna asentajan pituuteen, niin voin kertoa teille, että hän asentaa sen siihen korkeuteen mihin asiakas sen haluaa. Olet sitten kääpiö tai koripalloilija, niin oikea korkeus löytyy.

   Lainaa

  19. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Vuoreton mehiläinen: Eihän tuo "Lauri" itsekään yletä tuosta ovisilmästä katsomaan.
   Miks sen pitäis? Tilaustyö on tilaustyö, kai tuo nyt asiakkaan mielen ja halun mukaan on laitettu oikeelle korkeudelle.

   Lainaa

  20. Itseasiassa 27.2.2024 13:59
   Tulos: +90 (90 ääntä)
   Haluan järkyttää Millaa kertomalla, että vien ompelijalle usein vaatteita korjattavaksi tai muokattavaksi. Eikä edes tarvitsisi opetella ompelemista, vaan suurimman osan osaisin kyllä tehdä itse. En vain jaksa! Olen vienyt esim. verhoja ommeltavaksi, paljon helpompaa hommaa ei edes koneella ole. Mutta halusin keventää omia hommia muuton jälkeen. Kävin juuri myös ravintolassa syömässä, en edes vaivautunut kokkaamaan kotona.

   Lainaa

  21. Valpas hampurilainen 27.2.2024 14:03
   Tulos: +14 (26 ääntä)
   Edustava delfiini: Ne jotka ihmettelevät ovisilmän korkeutta verrattuna asentajan pituuteen, niin voin kertoa teille, että hän asentaa sen siihen korkeuteen mihin asiakas sen haluaa. Olet sitten kääpiö tai koripalloilija, niin oikea korkeus löytyy.
   Tiedän 195 cm hepun, jonka asunnon ovisilmä on edellisen omistajan 150 cm korkeudella.

   Lainaa

  22. Jäätynyt sakaali 27.2.2024 14:13
   Tulos: -38 (40 ääntä)
   Läpikäytävä herkkuruoka: Et ilmeisesti ole koskaan nähnyt ovisilmää? Se ei ole vain oveen porattu reikä, vaan siihen reikään asennetaan se ovisilmä. Ei vaikuta paloneristykseen mitenkään eikä varmasti ihmiskorvalla havaittavasti äänieristykseenkään. Vaikka ovenkarmien tiivisteet olisivat täysin ideaalisesti asennettu (mitä ne eivät missään [...]
   Epäilen että ovisilmä on millään tavalla paloluokiteltu. Tekemällä reikä oveen lävistetään siinä oleva eriste ja palosuojaus. Ovi silmä on lasia ja metallia, jotka ei ole tehty paloa ja ääntä eristämään. Ei tarvitse olla kummoinen rako äänieristetyssä ovessa että eristys luokitus menee pilalle.

   Lainaa

  23. Tulos: -18 (18 ääntä)
   bleb: Tälleen aamuyöstä nauratti Nean ovikiikarit tarpeettoman paljon. Jos kerta ei ole lasta, niin ehkä sen kolmannen voi kierrätää lemmikille tai vaikka omalle kolmannelle silmälleen niin voi koko sielun kyllyydestä kytätä naapureita. Saattais naapuritkin katsahtaa takasin rykelmää ovisilmiä kun menevät ohitse.
   En tiedä mihin se sitä kolmatta tarvii mutta kaks ovisilmää ja kiikarit vois vielä selittyä jonkunlaisella näkövammalla.

   Lainaa

  24. Tulos: -9 (15 ääntä)
   Kunnioitettava kuguaari: Eihän asentaja sitä silmää itselleen tee, vaan asukkaalle, joka voi olla vaikka koripalloilija. Ja näyttää olevan oven ulkopuolelta otettu kuva.
   Oletin kuvan olevan asiakkaasta, koska naama sensuroitu. Mutta ilmeisesti sensurointi onkin Feissarimokien tekemä?

   Lainaa

  25. Tittelintuure 27.2.2024 19:36
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Sitoutumaton nauta: Asennus 60e sis. alv, eli verottajan jälkeen asennushinnasta jää kouraan 48,39e. Siitä pois ovisilmän sisäänostohinta niin ollaan aika lähellä neljääkymppiä. Firma on ilmeisen alkuvaiheessa, eli investoinnit työkaluihin tuskin ovat maksaneet itseään takaisin. Lisäksi yrittäjä lupaa asennusta [...]
   Jengi usein ei myöskään ymmärrä, että näissä ei makseta minuuttien mukaan eikä edes vain tekijän matka-ajan ja työkalujen hyödyntämisestä. Myös se koko tekijän siihen mennessä hankittu ammattitaito on se, mikä maksaa.  Koska ainahan tuollaisen voi asentaa itse, jos kerran haluaa maksaa tasan kymmenestä minuutista.

   Lainaa

  26. Nuutunut kivi 27.2.2024 23:41
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Vihreä luovuttaja: Luontoisetu mitä saa jossain keikkapaikoissa 😆
   Onko yrittäjä myös parittaja, jos tarjoaa tällaista etua työntekijöilleen? Ja onko se edes luontoisetu jos saa vain joskus? 

   Lainaa

  27. Nuutunut kivi 27.2.2024 23:44
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Edustava delfiini: Ne jotka ihmettelevät ovisilmän korkeutta verrattuna asentajan pituuteen, niin voin kertoa teille, että hän asentaa sen siihen korkeuteen mihin asiakas sen haluaa. Olet sitten kääpiö tai koripalloilija, niin oikea korkeus löytyy.
   Ja sitten kun asukas vaihtuu niin uusi ovisilmä uuden asukkaan mitoilla? Näkee helposti missä kämpässä asukkaat vaihtuu tiuhaan.

   Lainaa

  28. Estävä kantojuhta 28.2.2024 0:14
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Nuutunut kivi: Onko yrittäjä myös parittaja, jos tarjoaa tällaista etua työntekijöilleen? Ja onko se edes luontoisetu jos saa vain joskus? 
   Yksinyrittäjänä joskus saa luontoisetubonusta ja joskus ei, mutta ei voida paritukseksi laskea, joten laillista. Eikä se aina välttämättä ole niin haluttuakaan eli vähän semmoinen venäläinen ruletti. Kuittia tuskin kirjoitetaan 😆. Ei siis vaaraa jäädä kiinni verottajalle.

   Lainaa

  29. Veneetön huonekalu 28.2.2024 1:31
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Ei yrityäkän palkkaa voi laskea käytetyn ajan mukaan. Pitää laskea paljonko saa kauppaa yhteensä kuukaudessa. Sitten vähennetään alv, kulut sekä muut pakolliset maksut saadaan kuukausitasolla liikevoitto josta naksetaaan verot. Tuo kulut on se kuuluisa saa vöhentää verotuksessa, se tulee tähän kohtaan. Yrittäjlle ei voi laskea tuntipalkkaa yhden käynnin perusteella. Jos ei ole töitä ei tule tuloja. Tämä nyt karkea esimerkki, todellisuudessa ei ihan näin yksinkertaista vielä.

   Lainaa

  30. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Laura: Tosiaankin kohtuullinen! Ja tohon vielä ne matkakulut ja matka-aika yhdeltä asiakkaalta seuraavalle, kyllä niihin menee jonkin verran rahaa myös.
   Ja asiakkaiden hankkiminen, muun muassa. Ja se mahdollinen byrokratia vuokranantajan ym. kanssa, minkä tekijä tuossa lupaa hoitaa.
   Monissa yrittämishommissa se asiakkaiden hankkiminen ja sopiminen on työläämpää kuin itse työ. Jengi ei ymmärrä, mikä määrä aikaa kuuluu kaiken maailman organisointiin. Ei yhtään.
   Kymmenessä minuutissako siis homma pitäisi hoitaa? Ok. Oletetaan sellainen 8 h työpäivä, vähennetään 1 h taukoja. Se on 420 x 10 min. Jos "Elvis" hankkii tuolle tyypille päivässä 420 asiakasta, jotka ovat kaikki samassa osoitteessa, sekä ostaa ja tuo valmiiksi paikalle tarvikkeet ja työkalut, niin uskon, että lähtee halvemmalla. Esim. ovisilmät kokonaisen pilvenpiirtäjän asuntoihin kerralla. Heleposti.

   Lainaa

  31. Rei'ikäs flamingo 28.2.2024 7:00
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Mitään en kadehdi niin vähän kuin pienyrittäjiä. Teitä tarvitaan lisää, ei mitään huolta, arvostan kyllä. Saatte rahan liikkeeseen. Yrittäminen on joskus melkoista hommaa.

   Lainaa

  32. ketkutikutkuti 28.2.2024 12:01
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Vuoreton mehiläinen: Eihän tuo "Lauri" itsekään yletä tuosta ovisilmästä katsomaan.
   Ei edes seiso suoraan oven edessä vaan nojaa viistosti siihen. Varmasti yltäis ihan hyvin jos seisois suoraan. Sitä paitsi ei kai tuo ovisilmä Laurille itselleen ollutkaan.

   Lainaa

  33. Uuras meduusa 28.2.2024 13:57
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Toj Karin: Ihmettelen tuota mainoskuvaa. Oletan tuon jäbän olevan palvelun tilaaja, joten miksi ihmeessä se tilasi ovisilmän otsan korkeudelle? Sehän joutuu varpaillaan kurottamaan siihen. 😁
   Et ole ainoa jolla on selkeästi mennyt ohi missä asennossa kuvan tyyppi on. Teillä on jotain hahmottamisongelmia.

   Lainaa

  34. Esteetön maito 28.2.2024 14:18
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Kyöpeli: Ja asiakkaiden hankkiminen, muun muassa. Ja se mahdollinen byrokratia vuokranantajan ym. kanssa, minkä tekijä tuossa lupaa hoitaa. Monissa yrittämishommissa se asiakkaiden hankkiminen ja sopiminen on työläämpää kuin itse työ. Jengi ei ymmärrä, mikä määrä aikaa kuuluu kaiken maailman organisointiin. Ei [...]
   Niin, olisihan Lauri tuossa jo myynytkin heti kolme ovisilmää kahden hinnalla, jos samaan oveen tulee.

   Lainaa

  35. Tulos: -4 (16 ääntä)
   Uuras meduusa: Et ole ainoa jolla on selkeästi mennyt ohi missä asennossa kuvan tyyppi on. Teillä on jotain hahmottamisongelmia.
   Vähän viisto ja rönö asento. Mutta vaikka tuo seisoisi ryhdikkäästi selkä suorana, on reikä silti niin korkealla että hädintuskin saattaa silmät ylettää ilman kurottamista. Ei se rönötys ihmistä niin paljon lyhennä kuin kuvittelet. 5 cm korkeintaan on aika hyvä arvio. Itselläkin yli rajojen venytetty korkea ryhti venyttää minua minun normaalista vielä pahemmasta rönöstä kuin tuolla on vain vähän yli 3 cm. Ihan kuin sinulla olisi jotain hahmottamisongelmia.

   Lainaa

  36. Häiritsevä kilpikonna 29.2.2024 7:11
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Itseasiassa: Haluan järkyttää Millaa kertomalla, että vien ompelijalle usein vaatteita korjattavaksi tai muokattavaksi. Eikä edes tarvitsisi opetella ompelemista, vaan suurimman osan osaisin kyllä tehdä itse. En vain jaksa! Olen vienyt esim. verhoja ommeltavaksi, paljon helpompaa hommaa ei edes koneella [...]
   Minä osaan tehdä tosi hyvää ruokaa ja se on minusta kivaa. Silti käydään usein ravintolassa kun säästän ruuanlaittoon kuluvan ajan lapsille ja puolisolle. Siivota en kunnolla osaa enkä siitä tykkää, joten säästän hermojani ja jälleen myös aikaa perheelle ja ammattilainen käy kerran viikossa. Viikon toinen siivouskerta tehdään koko perhe yhdessä että lapset oppisivat paremmiksi kuin minä. Sitten kun muuttavat joskus pois, en aio enää ikinä siivota itse jos vain taloustilanne sallii.

   Lainaa

  37. Suurustettu hyeena 29.2.2024 10:56
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Vastarannan kiiski: Punaisen viivan yläpuolelle… mitä lie viivoja Elvis vedellyt
   Punainen viiva - kirjana tai elokuvana. 
   Ei muuten mitenkään arvostelua asialla, mutta kohtalaisen kiihkomielinen oli siinä yksi agitaattori, 

   Lainaa

  38. Suurustettu hyeena 29.2.2024 10:58
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Jäätynyt sakaali: Epäilen että ovisilmä on millään tavalla paloluokiteltu. Tekemällä reikä oveen lävistetään siinä oleva eriste ja palosuojaus. Ovi silmä on lasia ja metallia, jotka ei ole tehty paloa ja ääntä eristämään. Ei tarvitse olla kummoinen rako äänieristetyssä ovessa että eristys luokitus menee pilalle.
   Tämä saattaa olla ihan tottakin. Faktat kiinnostaisi, sekä se, tajuaako isännöitsijät ja hallitukset asiaa valvoa. 
   Toivottavasti edes palotarkastus asiaan tarttuupi. 

   Lainaa

  39. Häiritsevä kilpikonna 29.2.2024 11:41
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Suurustettu hyeena: Tämä saattaa olla ihan tottakin. Faktat kiinnostaisi, sekä se, tajuaako isännöitsijät ja hallitukset asiaa valvoa.  Toivottavasti edes palotarkastus asiaan tarttuupi. 
   Luulisi, että joku olisi ne jo kieltänyt jos noin vahingollisia ovat. Aika harvinainen on kuitenkin ovi ilman silmää. Aikoinaan Harjussa pillerikauppiaan naapurissa en olisi kyllä minkään eristyksen takia luopunut ovisilmästä, sen verran usein asiakkaat erehtyivät ovesta.

   Lainaa

  40. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Itseasiassa: Haluan järkyttää Millaa kertomalla, että vien ompelijalle usein vaatteita korjattavaksi tai muokattavaksi. Eikä edes tarvitsisi opetella ompelemista, vaan suurimman osan osaisin kyllä tehdä itse. En vain jaksa! Olen vienyt esim. verhoja ommeltavaksi, paljon helpompaa hommaa ei edes koneella [...]
   Milla on sellainen KAIKEN OSAAJA koska vasta ydinfysiikka on liian vaikeaa hänelle. Olisipa mukava haastaa hänet tekemään jotain  ydinfysikkaa helpompaa esim. koirankoppi meidän koiralle taikka alipaine-suutin joka toimii ilman painetta.

   Lainaa

  41. Satavuotias mehiläinen 29.2.2024 17:00
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Häiritsevä kilpikonna: Luulisi, että joku olisi ne jo kieltänyt jos noin vahingollisia ovat. Aika harvinainen on kuitenkin ovi ilman silmää. Aikoinaan Harjussa pillerikauppiaan naapurissa en olisi kyllä minkään eristyksen takia luopunut ovisilmästä, sen verran usein asiakkaat erehtyivät ovesta.
   No turvallisuusnäkökulma tietysti tuokin. Vittumaista vaan se savun leviäminen rappuun. Mutta toki tässä asiasta hölistessä unohtuu myös se, että niissä ovissa on järkiään postiluukut, jotka ei kummoisia paloeristeitä ole. 
   Muuten, jos paloturvallisuus kiinnostelee, niin jos teillä on vanhempi asunto, että väliovet siinä rappukäytävän oven yhteydessä on vielä sallittuja, niin tiedättehän, että ne on tulipalon tullen massiivinen riski? Tulipalo aiheuttaa aina hirveän alipaineen asuntoon. Siten sitä väliovea (joka siis aukeaa aina sisäänpäin) ei saa millään ilveellä auki, ellei siihen ole asennettu sellaista venttiiliä, joka päästää paineen tasaantumaan. 
   Itsellä sellainen on, ja läheisille olen myös ostanut lahjaksi. Suosittelen kaikille! Hyvin yleinen tapa menehtyä asuntopalossa on tuupertua savukaasujen takia rappukäytävään johtavan ovikombon eteen, kun sitä väliovea ei saakaan vedetyksi auki. Usein palotilanteessa siihen ehdittyään ei vaihtoehtoiselle ulospääsyreitille enää pääsekään. 

   Lainaa

  42. Peruuttamaton riikinkukko 1.3.2024 11:50
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Satavuotias mehiläinen: No turvallisuusnäkökulma tietysti tuokin. Vittumaista vaan se savun leviäminen rappuun. Mutta toki tässä asiasta hölistessä unohtuu myös se, että niissä ovissa on järkiään postiluukut, jotka ei kummoisia paloeristeitä ole.  Muuten, jos paloturvallisuus kiinnostelee, niin jos teillä on vanhempi asunto, että väliovet [...]
   Uusissa taloissa postiluukut on paloturvallisia. Ja jakaja saakin niissä kätevästi kätensä rikki, kun postit pitää tunkea sellaisen tiukan kumihommelin läpi samalla, kun itse luukku, jossa on terävät reunat, raapii kämmenselkää.

   Lainaa

  43. toni määttänen 1.3.2024 17:29
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Tollaset Elvikset vois kattoa kellosta aikaa kauanko siihen menee aikaa kun lähtee edellisestä paikasta ja on valmis seuraavassa paikassa. Siinä on aika joka kyseiseen työhön menee. Normaali tuntihinta työlle on 90€. 60€ sisältäen ovisilmän on todella halpa.

   Lainaa

  44. Neulottu ilonpilaaja 11.3.2024 6:28
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Jäätynyt sakaali: Epäilen että ovisilmä on millään tavalla paloluokiteltu. Tekemällä reikä oveen lävistetään siinä oleva eriste ja palosuojaus. Ovi silmä on lasia ja metallia, jotka ei ole tehty paloa ja ääntä eristämään. Ei tarvitse olla kummoinen rako äänieristetyssä ovessa että eristys luokitus menee pilalle.
   Tiesitkö muuten, että ne reijät tehdään myös ovitehtaalla sen eristeen laiton eli prässin jälkeen. En näe ongelmaa asentaa tuota ovisilmää enää paikallaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asentaa, asunto, hinta, kerrostalo, kuva, maalari, maalata, ovisilmä, yrittäjät, yrittäminen