Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 649

Typerä kysymys, mutta mitä celsiusasteille tapahtuu yöllä?
Sekalaisia, osa 649

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 65 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Työssä käyvä salaatti 29.2.2024 0:11
   Tulos: +241 (259 ääntä)
   Vaikuttaa aika tosissaan pelattavalta lautapeli-illalta kun haastattelut ja kaikki. Ei taida olla Monopoli, Afrikan Tähti tai Carcassone listalla vaan jotain eeppisiä D&D- tai Austerlitz-tyyppisiä hommia. Ei siinä, kukin tavallaan.

   Lainaa

  2. Taidoton kesyhanhi 29.2.2024 0:26
   Tulos: +290 (328 ääntä)
   Jotenkin ärsyttävää tuommoinen et mennään antamaa lausuntoja siitä mikä on kiihottavaa kaikkien "naaraiden" mielestä. Onneksi vastaukset Sannalle vähän nauratti, tosin tuskin kaikki keski-ikäisetkään naaraat ihan geneerisesti samoista asioista kiihottuu ja hyvä niin.

   Lainaa

  3. Riihikuiva hämähäkki 29.2.2024 0:34
   Tulos: -301 (343 ääntä)
   Marin kysymys on osittain järkevä. Vaikka mitta-asteikko onkin sama päivällä ja yöllä, päivällä auringonpaiste saa lämpötilan nousemaan. Sääennusteet ja -havainnot kuitenkin mitataan aina varjosta, eli päivällä +15 voi paisteessa olla +19, mutta yöllä +15 on +15 missä vain. Päivällä sama ennustettu/havaittu lämpötila onkin eri kuin yöllä. Ehkä Mari kaipasi selitystä tai muuntokerrointa tähän?

   Lainaa

  4. Rajoittunut piimä 29.2.2024 0:47
   Tulos: +189 (197 ääntä)
   Työssä käyvä salaatti: Vaikuttaa aika tosissaan pelattavalta lautapeli-illalta kun haastattelut ja kaikki. Ei taida olla Monopoli, Afrikan Tähti tai Carcassone listalla vaan jotain eeppisiä D&D- tai Austerlitz-tyyppisiä hommia. Ei siinä, kukin tavallaan.
   Ei sitä DnD:täkään pelaamaan haluavilta mitään työhakemuksia ja haastatteluja vaadita. Useimmat pelinjohtajat myös osaa kirjoittaa paremmin kuin tuo lautapelityyppi...

   Lainaa

  5. Tyly nektariini 29.2.2024 0:52
   Tulos: +154 (160 ääntä)
   Mari ei taida öisin paljon ulkona olla tai sitten ei muuten vain tunne lämpötilaeroja

   Lainaa

  6. Ympäripyöreä pähkinä 29.2.2024 0:53
   Tulos: +52 (80 ääntä)
   Mikä on gulgeissoni? Tai en ehkä haluakaan tietää.

   Lainaa

  7. Saatanan vajaaälyinen lehmä 29.2.2024 1:00
   Tulos: +54 (92 ääntä)
   ...mitä helvettiä mä just luin?

   Lainaa

  8. Litimärkä varis 29.2.2024 1:16
   Tulos: +159 (177 ääntä)
   Meisselssön kieltoon kiitos. Tulee vaan mieleen Simo Salminen haalareissa...

   Lainaa

  9. Valloittava unikeko 29.2.2024 4:59
   Tulos: -15 (69 ääntä)
   Olen keski-ikäinen ja peukutan Annaa. En muista nuorena kuolanneeni harmaahiuksisten perään. Tai harmaapallikarvaisten.

   Lainaa

  10. Tulos: +134 (138 ääntä)
   Riihikuiva hämähäkki: Marin kysymys on osittain järkevä. Vaikka mitta-asteikko onkin sama päivällä ja yöllä, päivällä auringonpaiste saa lämpötilan nousemaan. Sääennusteet ja -havainnot kuitenkin mitataan aina varjosta, eli päivällä +15 voi paisteessa olla +19, mutta yöllä +15 on +15 missä vain. Päivällä sama [...]
   Lämpötila mitataan varjossa siksi että suorassa auringonvalossa olleen mittarin näyttämä arvo ei kerro mitään järkevää. Se muuttuu sen mukaan miten hyvin mittarin runko absorboi valoa ja miten kauan se on ollut valossa. Varjossa ollut mittari taas kertoo ilman todellisen lämpötilan.

   Lainaa

  11. Tulos: +132 (150 ääntä)
   Marin pitää varmaan mennä Amerikkaan, jossa lämpötilan numero on sama päivällä ja yöllä, perään vain laitetaan am tai pm. Hih. Muistan omalta kohdaltani, että en pentuna kaikkea ymmärtänyt, mutta en tunnusta koskaan sekoittaneeni kelloa ja lämpömittaria. Huoh, nykynuoret.

   Lainaa

  12. Topakka kyyhky 29.2.2024 6:24
   Tulos: +120 (126 ääntä)
   Kyllä Mari, nyt oli todella tyhmä kysymys.

   Lainaa

  13. Sinnikäs mansikka 29.2.2024 6:29
   Tulos: +182 (196 ääntä)
   Marilla mennyt lämpötila ja kello sekaisin keskenään. Päivällä kello viisi on 17 ja yöllä kello viisi on 5

   Lainaa

  14. Nurja päärynä 29.2.2024 6:58
   Tulos: +71 (83 ääntä)
   Tuota lautapelihommaa harrastaa nykyään Mormonien nuoret käännyttäjät. Jenkeistä ja muualta lähtee sankoin joukoin mormoneja maailmalle käännytyshommiin, eli kahden vuoden "missiolle" lukion jälkeen. Monessa fb-ryhmässä oon törmännyt noihin, pyytävät pelaamaan lautapelejä huonolla suomella ja sitten kommenteissa mainitaan, että ai niin voitais jubailla vähän Jeesuksesta ja miten hän saapui Amerikkaan kuollessaan ristillä (mormonien mukaan Jesse siis vietti ne kolme päivää "kuolleena" Jenkeissä New Yorkissa, jonne juutalaiset oli saapuneet satoja vuosia aikaisemmin olkiveneillä).

   Lainaa

  15. Sairas vesimeloni 29.2.2024 7:27
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Ympäripyöreä pähkinä: Mikä on gulgeissoni? Tai en ehkä haluakaan tietää.
   Ehkä se on samaa settiä kun viime aikoina mokissa nähty kulpero 🙊

   Lainaa

  16. Laatuisa leopardi 29.2.2024 7:45
   Tulos: -14 (46 ääntä)
   Valloittava unikeko: Olen keski-ikäinen ja peukutan Annaa. En muista nuorena kuolanneeni harmaahiuksisten perään. Tai harmaapallikarvaisten.
   Mutta nuorena kuolannut kuitenkin jonku päälle 40v julkkiksen perään.

   Lainaa

  17. Minä vaan 29.2.2024 7:50
   Tulos: +26 (44 ääntä)
   Työssä käyvä salaatti: Vaikuttaa aika tosissaan pelattavalta lautapeli-illalta kun haastattelut ja kaikki. Ei taida olla Monopoli, Afrikan Tähti tai Carcassone listalla vaan jotain eeppisiä D&D- tai Austerlitz-tyyppisiä hommia. Ei siinä, kukin tavallaan.
   Must tuntuu et nää lautapeli-illat on mormonien juttui ja tää on google kääntäjällä tehty

   Lainaa

  18. Tinkimätön unikeko 29.2.2024 7:51
   Tulos: +10 (54 ääntä)
   Valloittava unikeko: Olen keski-ikäinen ja peukutan Annaa. En muista nuorena kuolanneeni harmaahiuksisten perään. Tai harmaapallikarvaisten.
   Ehkä olit silloin jo naisten perään. Joten jatka vaan Annasi peukuttamista, ei kaikkien tarvitse mahtua heteromuottiin.

   Lainaa

  19. Tulos: +55 (71 ääntä)
   Itse ymmärrän "hopeaketun" hyvin erilaiseksi kuin "harmahtavan suomalais-miehen".

   Lainaa

  20. Pöytäkoristeeksi liian ruma kotieläin 29.2.2024 8:19
   Tulos: +42 (56 ääntä)
   Valloittava unikeko: Olen keski-ikäinen ja peukutan Annaa. En muista nuorena kuolanneeni harmaahiuksisten perään. Tai harmaapallikarvaisten.
   Mä taas olen ollut keski-ikäisten perään nuoresta asti ja harmaantuvat hiukset iso plussa. Nyt kun olen itsekin keski-ikäinen niin alkaa jo vähän huolestuttaa, pysyykö tämä mieltymys läpi elämän ja jahtaan vielä eläkkellääkin nelikymppisiä?

   Lainaa

  21. Pikkuvanha seuraeläin 29.2.2024 8:29
   Tulos: -22 (34 ääntä)
   Onkohan tuon "Marin" koko nimi Maria Nordin?

   Lainaa

  22. Hapahko piikkisika 29.2.2024 8:52
   Tulos: -69 (89 ääntä)
   Taidoton kesyhanhi: Jotenkin ärsyttävää tuommoinen et mennään antamaa lausuntoja siitä mikä on kiihottavaa kaikkien "naaraiden" mielestä. Onneksi vastaukset Sannalle vähän nauratti, tosin tuskin kaikki keski-ikäisetkään naaraat ihan geneerisesti samoista asioista kiihottuu ja hyvä niin.
   *kiihoittavaa

   Lainaa

  23. Itseasiassa 29.2.2024 9:02
   Tulos: +36 (44 ääntä)
   Laatuisa leopardi: Mutta nuorena kuolannut kuitenkin jonku päälle 40v julkkiksen perään.
   Voi luoja, tuli muistikuva kuinka joskus yläasteikäisenä menin ihan sekaisin Jarmo Myllyksestä. Silloin se oli mua yli tuplasti vanhempi. Teini-iän hormonit kyllä tekee kaikenlaista 😂

   Lainaa

  24. Räkäpää 29.2.2024 9:03
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Rajoittunut piimä: Ei sitä DnD:täkään pelaamaan haluavilta mitään työhakemuksia ja haastatteluja vaadita. Useimmat pelinjohtajat myös osaa kirjoittaa paremmin kuin tuo lautapelityyppi...
   Kyllä se välittä tuntuu että olisi varaa ja vähän aihetta haastatellakkin. Varsinkin semmoiset pelaajat joilla peliporukka vaihtuu jatkuvasti tuntuu olevan itse niitä ongelmia. Toinen syy on se, että pelaajia kyllä löytyy vaikka lampaat söis vaan meitä halukkaita vetäjiä ei tunnu olevan.

   Lainaa

  25. Tulos: +79 (81 ääntä)
   Nurja päärynä: Tuota lautapelihommaa harrastaa nykyään Mormonien nuoret käännyttäjät. Jenkeistä ja muualta lähtee sankoin joukoin mormoneja maailmalle käännytyshommiin, eli kahden vuoden "missiolle" lukion jälkeen. Monessa fb-ryhmässä oon törmännyt noihin, pyytävät pelaamaan lautapelejä huonolla suomella [...]
   Tää on ihan suomalainen kaveri. Etsii ”sitä oikeaa”. Ja voin kertoo, et kaikesta päätellen ei tartte miettiä hetkeekään pääseekö miehet tohon lautapeli-iltaan mukaan😅 On sen verran karmivaa settiä, että ei tulis mieleenkään lähettää edes vitsillä hakemusta.

   Lainaa

  26. Tulos: +54 (54 ääntä)
   Pjkv: Tää on ihan suomalainen kaveri. Etsii ”sitä oikeaa”. Ja voin kertoo, et kaikesta päätellen ei tartte miettiä hetkeekään pääseekö miehet tohon lautapeli-iltaan mukaan😅 On sen verran karmivaa settiä, että ei tulis mieleenkään lähettää edes vitsillä hakemusta.
   Jep, ei ole google kääntäjällä kirjoitettu ja en usko että on monopolya vaativammista lautapeleistä kyse, kun tietää kuka tämän järjestää. Enkä tosiaan usko että on miehet tervetulleita, mietin josko laittaisin hakemuksen ja kertoisin olevani lesbo, niin olisinko enää itsekään tervetullut.

   Lainaa

  27. Tulos: +65 (67 ääntä)
   Mari ilmeisesti luulee, että kaikki mitkä on päivällä 17, on yöllä 5. Kellonaika, lämpötila, ikä...

   Lainaa

  28. Työtön marsu 29.2.2024 10:23
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Pjkv: Tää on ihan suomalainen kaveri. Etsii ”sitä oikeaa”. Ja voin kertoo, et kaikesta päätellen ei tartte miettiä hetkeekään pääseekö miehet tohon lautapeli-iltaan mukaan😅 On sen verran karmivaa settiä, että ei tulis mieleenkään lähettää edes vitsillä hakemusta.
   Jep, Elmerihän se jälleen vauhdissa 😅

   Lainaa

  29. Päheä hämähäkki 29.2.2024 11:05
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Riihikuiva hämähäkki: Marin kysymys on osittain järkevä. Vaikka mitta-asteikko onkin sama päivällä ja yöllä, päivällä auringonpaiste saa lämpötilan nousemaan. Sääennusteet ja -havainnot kuitenkin mitataan aina varjosta, eli päivällä +15 voi paisteessa olla +19, mutta yöllä +15 on +15 missä vain. Päivällä sama [...]
   Lämpötila on lämpötila, piste. 
   Ilman lämpötila vapaassa tilassa on sama niin auringossa kuin varjossakin. Tämän vaikutuksen huomaa esimerkiksi tuulisena, mutta aurinkoisena päivänä.
   Lämpömittari ei mittaa ilman lämpötilaa, vaan yksinkertaistettuna anturin pinnan lämpötilaa, jota suora auringonpaiste tai ympärillä olevat pinnat lämmittää säteilemällä. Saman ilmiön huomaa myös iholla suorassa auringonpaisteessa tai kuuman pinnan lähellä.

   Lainaa

  30. Tulos: +11 (27 ääntä)
   En kyllä ihan saa koppia, mitä Mari yrittää kysyä. Ainut puolijärkevä ajatus oli, että pohtiiko hän, mikä on vuorokauden keskilämpötila (en sitten tiedä, miten tämä olisi "oikea" lämpötila), jos päivän ylin on 17 ja yön alin 5. Ei sitäkään voi tietenkään noilla tiedoilla laskea, mutta muuta en keksi.

   Lainaa

  31. Jaettu gaselli 29.2.2024 11:48
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Taidoton kesyhanhi: Jotenkin ärsyttävää tuommoinen et mennään antamaa lausuntoja siitä mikä on kiihottavaa kaikkien "naaraiden" mielestä. Onneksi vastaukset Sannalle vähän nauratti, tosin tuskin kaikki keski-ikäisetkään naaraat ihan geneerisesti samoista asioista kiihottuu ja hyvä niin.
   No eihän tuo Annan vastaus ole yhtään sen parempi. Hänhän tuossa kertoo, ettei hopeaketut kiinnosta 20-30 -vuotiaita, koska häntä itseään ei kiinnostanut.

   Lainaa

  32. Letittämätön banaani 29.2.2024 12:20
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   -x-x-: En kyllä ihan saa koppia, mitä Mari yrittää kysyä. Ainut puolijärkevä ajatus oli, että pohtiiko hän, mikä on vuorokauden keskilämpötila (en sitten tiedä, miten tämä olisi "oikea" lämpötila), jos päivän ylin on 17 ja yön alin 5. Ei sitäkään voi tietenkään noilla tiedoilla laskea, mutta muuta en keksi.
   Mari ei taida itsekään tietää mitä kysyy ja mistä puhuu. Ihan selvästi on sekoittanut kellonajat lämpötiloihin, joka on toki ihan käsittämätöntä. Onkohan hän koskaan edes nähnyt lämpömittaria? 
   Maailmassa taitaa olla paljon asioita joita Mari ei ymmärrä.

   Lainaa

  33. Kumma paprika 29.2.2024 12:26
   Tulos: +12 (36 ääntä)
   Hiphei: Marin pitää varmaan mennä Amerikkaan, jossa lämpötilan numero on sama päivällä ja yöllä, perään vain laitetaan am tai pm. Hih. Muistan omalta kohdaltani, että en pentuna kaikkea ymmärtänyt, mutta en tunnusta koskaan sekoittaneeni kelloa ja lämpömittaria. Huoh, nykynuoret.
   Hauska logiikka tässä.
   Koska sinä itse, yksilönä, et tehnyt juuri tätä virhettä nuorena, jonka tämä toinen yksilö teki, niin kaikki nykynuoret ovat tyhmiä.

   Lainaa

  34. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Ympäripyöreä pähkinä: Mikä on gulgeissoni? Tai en ehkä haluakaan tietää.
   Giguli eli kikkeli. Halusin jakaa tämän sun kanssas, anteeksi. Tai niin oletan, että on.

   Lainaa

  35. Värisevä lisko 29.2.2024 13:33
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   -x-x-: En kyllä ihan saa koppia, mitä Mari yrittää kysyä. Ainut puolijärkevä ajatus oli, että pohtiiko hän, mikä on vuorokauden keskilämpötila (en sitten tiedä, miten tämä olisi "oikea" lämpötila), jos päivän ylin on 17 ja yön alin 5. Ei sitäkään voi tietenkään noilla tiedoilla laskea, mutta muuta en keksi.
   Ja oiskohan tässä vielä eri lämpötilanmittausjärjestelmät, Celsiukset ja Fahrenheitit, sekottamassa pakkaa? Tai siis Marin ajattelukuviota. Yöllä käytetään toista ja päivällä toista?

   Lainaa

  36. Tulos: +26 (30 ääntä)
   -x-x-: En kyllä ihan saa koppia, mitä Mari yrittää kysyä. Ainut puolijärkevä ajatus oli, että pohtiiko hän, mikä on vuorokauden keskilämpötila (en sitten tiedä, miten tämä olisi "oikea" lämpötila), jos päivän ylin on 17 ja yön alin 5. Ei sitäkään voi tietenkään noilla tiedoilla laskea, mutta muuta en keksi.
     Jos katsoo ihan tavallista säätiedotusta, niin siinä yleensä annetaan päivän odotettavissa olevista lämpötiloista korkein ja matalin, eli vaikka juurikin se plus 17 ja plus 5. Toki nykyisin niitä saa myös tunti tunnilta, mutta yleinen, ainakin painettuna, on juuri se korkein ja matalin, ja sehän nyt ei ole yllätys, että yöllä on viileämpää. 
     Eli tämä yritti lukea säätiedotusta eikä ymmärtänyt lukemaansa. Eikä sitten maalaisjärki riittänyt sanomaan että "päivän lämpötila" ei ole mitään, ei aamukahdeksalta ja iltapäiväkolmelta ole samanlaista (keskilämpötila eri asia, mutta se ei auta, jos pitäisi töihin lähtiessä pohtia että otanko takin illaksi vai pysyykö leutona). 
     Toivon toki, että erehdyn, koska jos osaan sujuvasti kääntää suomi-Mari-suomi, pitäisi ehkä olla itsestänikin huolissani. 

   Lainaa

  37. Viileä kotieläin 29.2.2024 14:27
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Litimärkä varis: Meisselssön kieltoon kiitos. Tulee vaan mieleen Simo Salminen haalareissa...
   ...sepalus auki 🙄😁

   Lainaa

  38. Vajaa tohtori 29.2.2024 14:30
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   Toj Karin: Itse ymmärrän "hopeaketun" hyvin erilaiseksi kuin "harmahtavan suomalais-miehen".
   Niin, ennemminkin George Clooney tai Ronn Moss kuin tavallinen harmaantuva tallaaja niin kuin Miika Nousiainen.

   Lainaa

  39. Askarruttava mestari 29.2.2024 14:31
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Itseasiassa: Voi luoja, tuli muistikuva kuinka joskus yläasteikäisenä menin ihan sekaisin Jarmo Myllyksestä. Silloin se oli mua yli tuplasti vanhempi. Teini-iän hormonit kyllä tekee kaikenlaista 😂
   Nythän se ikäero on tasoittunut?

   Lainaa

  40. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Niin että meinaako tämä kaveri maksaa lautapeliseurasta, kun ihan työhakemuksia pyytää?

   Lainaa

  41. Kuulu sohvaperuna 29.2.2024 14:34
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Pjkv: Tää on ihan suomalainen kaveri. Etsii ”sitä oikeaa”. Ja voin kertoo, et kaikesta päätellen ei tartte miettiä hetkeekään pääseekö miehet tohon lautapeli-iltaan mukaan😅 On sen verran karmivaa settiä, että ei tulis mieleenkään lähettää edes vitsillä hakemusta.
   Jaa tää on tämmöinen tiedetty keisi.
   P: Jep, ei ole google kääntäjällä kirjoitettu ja en usko että on monopolya vaativammista lautapeleistä kyse, kun tietää kuka tämän järjestää. Enkä tosiaan usko että on miehet tervetulleita, mietin josko laittaisin hakemuksen ja kertoisin olevani lesbo, niin olisinko enää itsekään tervetullut.
   Olisi pyytänyt pokeri-iltaan. Paikan päällä selviää että räsypokkaa 😁
   Työtön marsu: Jep, Elmerihän se jälleen vauhdissa 😅
   Eno-Elmeri? 😃

   Lainaa

  42. Uuras meduusa 29.2.2024 14:37
   Tulos: +4 (22 ääntä)
   Toj Karin: Itse ymmärrän "hopeaketun" hyvin erilaiseksi kuin "harmahtavan suomalais-miehen".
   Termi on "harmaantunut vanhempi mies". Esimerkiksi edesmenneestä (sir) Sean Connerysta puhuttiin aikoinaan "hopeakettuna". Tai siis jotkut puhuivat. Mutta ei sillä termillä ole mitään kansallisuutta.

   Lainaa

  43. Lakattu vadelma 29.2.2024 14:40
   Tulos: +46 (56 ääntä)
   Hapahko piikkisika: *kiihoittavaa
   Sori, mutta kyllä se on kiihottavaa eikä kiihoittavaa. Ei ryhdytä hyperkorrekteiksi.

   Lainaa

  44. Itseasiassa 29.2.2024 15:59
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Askarruttava mestari: Nythän se ikäero on tasoittunut?
   No joo, mä oon pian 40-vuotias. Eli jos Jarmo ei ikäänny vauhdilla ja 1965 syntyneenä ole jo 80.

   Lainaa

  45. Taidoton kesyhanhi 29.2.2024 16:10
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Jaettu gaselli: No eihän tuo Annan vastaus ole yhtään sen parempi. Hänhän tuossa kertoo, ettei hopeaketut kiinnosta 20-30 -vuotiaita, koska häntä itseään ei kiinnostanut.
   Noh tarkoitus oli kyllä kommentoida että turhaa yleistämistä Annallakin, vaikka juuri tämä puoli jäi mainitsematta.

   Lainaa

  46. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Minä vaan: Must tuntuu et nää lautapeli-illat on mormonien juttui ja tää on google kääntäjällä tehty
   Ei ole mormoni vaan Airikan Elmeri, hän on hiukan villanen kaveri.

   Lainaa

  47. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Askarruttava mestari: Nythän se ikäero on tasoittunut?
   No kyllä se on vähemmän paha, jos 60-vuotias on viiskymppisen kanssa kuin että parikymppinen on 10-vuotiaan kanssa...

   Lainaa

  48. Moitittava ananas 29.2.2024 19:46
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Itseasiassa: No joo, mä oon pian 40-vuotias. Eli jos Jarmo ei ikäänny vauhdilla ja 1965 syntyneenä ole jo 80.
   Jamo siis alle 60v. Alat kohta olla jo liian vanha ex-jääkiekkoilijan toiseksi/kolmanneksi kerrokseksi kun kalastavat 25-35v haarukassa. Pidä kiirettä 😉

   Lainaa

  49. rottanpää 29.2.2024 20:50
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   Työssä käyvä salaatti: Vaikuttaa aika tosissaan pelattavalta lautapeli-illalta kun haastattelut ja kaikki. Ei taida olla Monopoli, Afrikan Tähti tai Carcassone listalla vaan jotain eeppisiä D&D- tai Austerlitz-tyyppisiä hommia. Ei siinä, kukin tavallaan.
   Paitsi ainakin D&D:tä pelaavat on sata kertaa enemmän welcoming (miten tää muotoillaan suomeksi?) ku tän ilmoituksen kirjoittaja.

   Lainaa

  50. Tulos: +6 (22 ääntä)
   -x-x-: No kyllä se on vähemmän paha, jos 60-vuotias on viiskymppisen kanssa kuin että parikymppinen on 10-vuotiaan kanssa...
     Itselleni on opetettu, että sääntö "sopivasta" ikäerosta on puolet +7. Eli jos olet 30, 15´+7 on 22, sen nuorempia on vähän hassua katsella. Toisaalta jos olet 80, 47 on jo ihan hyvä (tai no olisi se omasta mielestäni erikoista, mutta kaipa keski-ikäinen tietää, mitä tekee). 
     Mitä hopeakettuihin tulee, kuten nimimerkki Uuras meduusa huomautti, hopeakettuus ei katso kansallisuutta. Kyse on nähdäkseni siitä, että Hollywoodin tms listoille valikoituvat ne todella charmantisti harmaantuvat tapaukset. Varmastikin joku Jake Arkansasin Safewaylta näyttää ihan yhtä räjähtäneeltä kuin Esson Perakin, mutta toisin kuin Esson Peraa, häntä me emme näe. Vähän sama kuin miehet, jotka kuvittelevat aasialaisten naisten olevan erityisen kauniita -meneppäs sinnepäin maailmaa, niin havaitset, ettei korealainen teini näppyineen ja hammasrautoineen tai kiinalainen umpiväsynyt, ylipainoinen kotiäiti ole yhtään kummempi kuin suomalainen kollegansa, mutta heitä me emme näe, koska mediaan valikoituvat ne hottie-tapaukset. 
     Jos riittävän ulkomaisilta kysyy, niin kaikki suomalaiset naiset -huomaa kaikki -ovat hemaisevia uraohjusblondeja. (Eikä minua siten uskota suomalaiseksi, joten vahvistusharha vielä päälle). 

   Lainaa

  51. Pohjattu kiivi 1.3.2024 11:57
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Mari bustasi sanonnan Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä. Nyt oli todellakin tyhmä kysymys. Mari oli oikeassa alkulauseessaan.

   Lainaa

  52. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Marin kysymyksestä tulee mieleen ne netissä näkyvät kommentit yhdysvaltalaisilta jotka nähtyään eurooppalaisittain ilmaistun kellonajan menevät ihan sekaisin: "Mitä hemmettiä tarkoittaa kello 13:00? Olen yhdysvaltalainen, en minä osaa lukea sotilasaikaa!" Tulee ihan miettineeksi, eivätkö he oikeasti osaa laskea kahtatoista pidemmälle vai tekeytyvätkö he vain tyhmiksi koska eivät halua käyttää mitään wokevihervassarikommunistieuroaikaa.

   Lainaa

  53. Epävarma kiivi 1.3.2024 14:28
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   foo: Marin kysymyksestä tulee mieleen ne netissä näkyvät kommentit yhdysvaltalaisilta jotka nähtyään eurooppalaisittain ilmaistun kellonajan menevät ihan sekaisin: "Mitä hemmettiä tarkoittaa kello 13:00? Olen yhdysvaltalainen, en minä osaa lukea sotilasaikaa!" Tulee ihan miettineeksi, eivätkö he oikeasti osaa laskea [...]
   Ei kumpikaan. He eivät yksinkertaisesti ymmärrä 24 h kellon logiikkaa, koska sitä ei opeteta. Kyse ei siis ole siitä, etteivätkö he osaisi laskea 11, 12, 13… vaan että he eivät ymmärrä sen toimivan niin, kun ei kellotaulussakaan ole kahtatoista suurempia numeroita. Kaiken lisäksi "sotilasaika" kirjoitetaan muodossa 1600 ilman välimerkkejä, jolloin logiikka 1600 = 4 PM hämärtyy entisestään 

   Lainaa

  54. toni määttänen 1.3.2024 17:37
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Höylällä ei ole ikinä tullu mitään haavoja. Miksi ostaa otain koneita kun kunnon höylä on paras.

   Lainaa

  55. Taidoton kesyhanhi 1.3.2024 18:30
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Kivi:   Itselleni on opetettu, että sääntö "sopivasta" ikäerosta on puolet +7. Eli jos olet 30, 15´+7 on 22, sen nuorempia on vähän hassua katsella. Toisaalta jos olet 80, 47 on jo ihan hyvä (tai no olisi se omasta mielestäni erikoista, mutta kaipa keski-ikäinen tietää, mitä tekee).   Mitä hopeakettuihin tulee, kuten [...]
   Tästä kaavasta on kyllä aina tullut mieleen että on varsin nuoren ihmisen keksimä. Nuorten näkökulmastahan usein ihmiset on yksinkertaisesti vanhoja viimeistään 40-vuotiaina, joten ei kai sen nii väliä sitten onko neli- vai seitsemänkymppinen. 18-vuotiaillehan tuo kaava toimii loistavasti, alle 16-vuotiaita ei kannata kauheasti katsella. 
   Tietysti ikäeron merkitys pienenee kun vanhenee, mutta ei nyt ihan noin vauhdikkaasti ehkä sentään.

   Lainaa

  56. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Nurja päärynä: Tuota lautapelihommaa harrastaa nykyään Mormonien nuoret käännyttäjät. Jenkeistä ja muualta lähtee sankoin joukoin mormoneja maailmalle käännytyshommiin, eli kahden vuoden "missiolle" lukion jälkeen. Monessa fb-ryhmässä oon törmännyt noihin, pyytävät pelaamaan lautapelejä huonolla suomella [...]
   Enemmän ne haluaa puhua Joseph Smithistä ja Mormonin kirjasta oman kokemuksen mukaan

   Lainaa

  57. Tulos: +23 (27 ääntä)
   foo: Marin kysymyksestä tulee mieleen ne netissä näkyvät kommentit yhdysvaltalaisilta jotka nähtyään eurooppalaisittain ilmaistun kellonajan menevät ihan sekaisin: "Mitä hemmettiä tarkoittaa kello 13:00? Olen yhdysvaltalainen, en minä osaa lukea sotilasaikaa!" Tulee ihan miettineeksi, eivätkö he oikeasti osaa laskea [...]
   Useimmat amerikkalaiset vastustavat todella aggressiivisesti kaikkia kansainvälisiä mittayksiköitä. Tärkeät tarkkuutta vaativat mittauksetkin pitäisi heistä tehdä käyttämällä jotain tuuman miljoonasosia tms.

   Lainaa

  58. Hehkuva sateenvarjo 1.3.2024 23:40
   Tulos: -10 (16 ääntä)
   Nurja päärynä: Tuota lautapelihommaa harrastaa nykyään Mormonien nuoret käännyttäjät. Jenkeistä ja muualta lähtee sankoin joukoin mormoneja maailmalle käännytyshommiin, eli kahden vuoden "missiolle" lukion jälkeen. Monessa fb-ryhmässä oon törmännyt noihin, pyytävät pelaamaan lautapelejä huonolla suomella [...]
   Onpas jännä että tämmösestä tulee mieleen myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko, ihan ku me muka oltais ainoita jotka pelaa lautapelejä tai järjestää sellasia iltoja 😅 ja eikö nyt voi ihan olettaakin, että jos kirkon tiloihin kutsutaan viettämään aikaa, niin uskonto voi tulla puheeksi? En mä ainakaan ihmettele, vaikka evankelisluterilaisen kirkon musiikkileikkikoulussa lauletaan Taivaan Isästä. Itsehän mä olen sinne mennyt. 
   Haluaisin myös korjata teologisen väittämäsi. Uskomme kyllä, että Kristus ilmaantui myös Amerikan mantereella (ja mahdollisesti myös muualla, sillä onhan koko maailma Jumalan lapsia). Tämä ei kuitenkaan sijoittunut noiden kolmen päivän ajalle, vaan vasta ylösnousemuksensa jälkeen. 
   Mutta tervetuloa vaan lautapeli-iltoihin, työhakemusta ei vaadita 😁

   Lainaa

  59. Varpaaton hylje 2.3.2024 0:39
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Kiitos Mari ❤️❤️❤️. En enää koskaan koe olevani idiootti!

   Lainaa

  60. Maustetu ämpäri 3.3.2024 2:47
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Vuohi: Lämpötila mitataan varjossa siksi että suorassa auringonvalossa olleen mittarin näyttämä arvo ei kerro mitään järkevää. Se muuttuu sen mukaan miten hyvin mittarin runko absorboi valoa ja miten kauan se on ollut valossa. Varjossa ollut mittari taas kertoo ilman todellisen lämpötilan.
   Tollo vain sekottaa kellonajat lämpötiloihin ei siinä sen kummempaa. Tuskin on muutenkaan kovin fiksu olemassaan.

   Lainaa

  61. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Perari: Ei ole mormoni vaan Airikan Elmeri, hän on hiukan villanen kaveri.
   Villanen? Yritän saada kiinni minkälaista tyyppiä tarkoitat, mutta ei saa kiinni ajatuksesta.
   Taidoton kesyhanhi: Tästä kaavasta on kyllä aina tullut mieleen että on varsin nuoren ihmisen keksimä. Nuorten näkökulmastahan usein ihmiset on yksinkertaisesti vanhoja viimeistään 40-vuotiaina, joten ei kai sen nii väliä sitten onko neli- vai seitsemänkymppinen. 18-vuotiaillehan tuo kaava toimii loistavasti, alle 16-vuotiaita ei [...]
   Kyllä mä saatoin yläaste-armeija välillä kiinnostua vanhemmista naisista ja nykyään vaikka jo hiukan ikää tullut niin nuoremmista naisista innostua. En usko olevani yksin. En kyllä enemmistöäkään. Mutta ei se ikä ole mitenkään pois sulkeva ominaisuus niin usein. Tätä välillä kanssa miettinyt että jotenkin sitä karsastetaan jos pareilla on ikäeroa kun itseäni se ei haittaa niin olenko outo, vai onko meitä enemmän kuin luulen mutta sosiaalinen säännöstö sanoo soo soo joten pitää noudattaa sitä? Tietty rajani mullakin mutta kaksi aikuista ja muuten tasavertaista niin onkos muilla siihen sanomista? Suojaiän ja suostumuksen pitäisi olla kaikilla selkärangassa joten ne 16veet voi unohtaa ilman laskukaavojakin.

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Höpö: Villanen? Yritän saada kiinni minkälaista tyyppiä tarkoitat, mutta ei saa kiinni ajatuksesta. Kyllä mä saatoin yläaste-armeija välillä kiinnostua vanhemmista naisista ja nykyään vaikka jo hiukan ikää tullut niin nuoremmista naisista innostua. En usko olevani yksin. En kyllä enemmistöäkään. Mutta ei se ikä ole [...]
   Villanen on sama, ku yksinkertainen.

   Lainaa

  63. Kopioitu Metsätonttu 6.3.2024 0:50
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Litimärkä varis: Meisselssön kieltoon kiitos. Tulee vaan mieleen Simo Salminen haalareissa...
   Se on Meisselssön on varmaan se mestari, josta pyörii tv:ssä mainoskin. Se ainakin temppuilee meisselillä siinä mainoksessa.

   Lainaa

  64. Kopioitu Metsätonttu 6.3.2024 0:54
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Valloittava unikeko: Olen keski-ikäinen ja peukutan Annaa. En muista nuorena kuolanneeni harmaahiuksisten perään. Tai harmaapallikarvaisten.
   Et muista, koska ilmeisesti unelmoit jo nuorena peukuttavasi muita naisia?

   Lainaa

  65. Kopioitu Metsätonttu 6.3.2024 1:19
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Valloittava unikeko: Olen keski-ikäinen ja peukutan Annaa. En muista nuorena kuolanneeni harmaahiuksisten perään. Tai harmaapallikarvaisten.
   Nyt alkoi mielikuvitukseni kuolata. Minkä ikäinen tuo peukuttamasi Anna on? Tykkääkö hän siitä? Mitä silä on päällä?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asteet, celsius, harmaa, koe, koekysymykset, lautapeli-ilta, lautapelit, lämpötila, metsäkoulu, sheivata, sää, yölämpötila