Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kulkuneuvola, osa 12

Kaikki on sähköautojen vika.
Kulkuneuvola, osa 12

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Lempeä flamingo 29.2.2024 0:14
   Tulos: +545 (591 ääntä)
   Anteeksi, mutta enemmän vaikuttaa siltä, että "orkun" saivat he, jotka kuvittelivat sähköauton syttyneen tuleen. 🫢

   Lainaa

  2. Kiitettävä maahinen 29.2.2024 0:20
   Tulos: +205 (237 ääntä)
   Kuka enää jaksaa kinastella käyttövoimasta? Samaa paskanjauhantaa joka kerta ja keskustelu kiertää kehää. Varmaan vastaavaa parranpärinää kun autot aikoinaan tulivat korvaamaan hevospelit. Polttomoottori-Pertit varmaan mieluummin kävelee kun polttikset loppuu ja sähkö ainoa vaihtoehto 😀

   Lainaa

  3. Uneton meduusa 29.2.2024 0:31
   Tulos: +392 (418 ääntä)
   Tiivistäen: "Höhö, sähköauto palaa" "Höhö, sähköauto palaa" "Höhö, sähköauto palaa" "Höhö lol täällä pienimunaiset sähköautoilijat hekumoivat palavista polttomoottoriautoista!"

   Lainaa

  4. Reseptivapaa Dinosaurus 29.2.2024 0:32
   Tulos: +164 (170 ääntä)
   Kiitettävä maahinen: Kuka enää jaksaa kinastella käyttövoimasta? Samaa paskanjauhantaa joka kerta ja keskustelu kiertää kehää. Varmaan vastaavaa parranpärinää kun autot aikoinaan tulivat korvaamaan hevospelit. Polttomoottori-Pertit varmaan mieluummin kävelee kun polttikset loppuu ja sähkö ainoa vaihtoehto 😀
   Samaa soopaa se oli silloinkin, kun kivistä siirryttiin papyruskääröihin ja pergamenttiin. Se on kyllä jotenkin lohdullista, ettei ihmiskunta ole muuttunut tuhansiin vuosiin yhtään mitenkään. Aivan yhtä tampioita olivat esi-isätkin ja tänne asti on silti selvitty!

   Lainaa

  5. Tyly nektariini 29.2.2024 0:47
   Tulos: +6 (20 ääntä)
   Seppo käänsi tilanteen yllättäen :D

   Lainaa

  6. Saatanan vajaaälyinen lehmä 29.2.2024 0:59
   Tulos: +34 (40 ääntä)
   Voi vittu...

   Lainaa

  7. Kiivas nauta 29.2.2024 1:05
   Tulos: +56 (64 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Samaa soopaa se oli silloinkin, kun kivistä siirryttiin papyruskääröihin ja pergamenttiin. Se on kyllä jotenkin lohdullista, ettei ihmiskunta ole muuttunut tuhansiin vuosiin yhtään mitenkään. Aivan yhtä tampioita olivat esi-isätkin ja tänne asti on silti selvitty!
   Kohta kiistellään kenen miljardöörin kuuraketti on paras ja höhötellään kun se toisenlainen poksahti 🤦🏻‍♂️

   Lainaa

  8. Mustanpuhuva makkara 29.2.2024 1:22
   Tulos: +160 (210 ääntä)
   Tässäpä tiivtys miksi harvan paikan kommentteja enää viitsin lukea kun siellä persuöyhöt tärisevät niin paljon, että sillä saisi ladattua Suomen kaikki sähköautot 10v ajan.

   Lainaa

  9. Riskaabeli raadonsyöjä 29.2.2024 2:42
   Tulos: +95 (111 ääntä)
   Nobody: AutoMiähet: sähkövatkaimet miksei kukaan ymmärrä TosiAsijoita kun Miähet sanoo miten on?!??

   Lainaa

  10. Ontuva mustikka 29.2.2024 2:50
   Tulos: +143 (147 ääntä)
   Kiitettävä maahinen: Kuka enää jaksaa kinastella käyttövoimasta? Samaa paskanjauhantaa joka kerta ja keskustelu kiertää kehää. Varmaan vastaavaa parranpärinää kun autot aikoinaan tulivat korvaamaan hevospelit. Polttomoottori-Pertit varmaan mieluummin kävelee kun polttikset loppuu ja sähkö ainoa vaihtoehto 😀
   Eipähän tarttee mennä edes noin kauas ajassa taaksepäin. Kauhee jupina, kun turvavyöt tuli pakollisiksi Suomessa😂 aina löytyy noita urpoja, joiden mielestä ei sais mitään uutta ja erilaista koskaan ikinä tulla minnekkään, tai rupee puntti tutisemaan.

   Lainaa

  11. Veneetön huonekalu 29.2.2024 5:58
   Tulos: +50 (60 ääntä)
   Autopaloja on dyttynytennen kuin kukaan edes tiesi että sähköautoja voi joskus olla.

   Lainaa

  12. Sateeton sohvaperuna 29.2.2024 7:26
   Tulos: +130 (138 ääntä)
   Nyt on bensaseksuaalit enemmän liekeissä kuin autot.

   Lainaa

  13. Sysimusta murmeli 29.2.2024 7:33
   Tulos: +60 (76 ääntä)
   Taitaa nämä sähköautojen vastustajat olla lähikuppiloiden Raneja, joilla ei ole varaa ostaa edes 10 vuotta vanhaa sähköautoa osamaksulla.

   Lainaa

  14. Armeijan käynyt pulu 29.2.2024 7:52
   Tulos: +31 (43 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Taitaa nämä sähköautojen vastustajat olla lähikuppiloiden Raneja, joilla ei ole varaa ostaa edes 10 vuotta vanhaa sähköautoa osamaksulla.
   Polttomoottoriautosta ei saa enää yhtä paljon rahaa vaihdossa kuin ennen ja se taitaa aiheuttaa pientä purkautumista somessa.

   Lainaa

  15. Pimahtanut koira 29.2.2024 8:09
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Samaa soopaa se oli silloinkin, kun kivistä siirryttiin papyruskääröihin ja pergamenttiin. Se on kyllä jotenkin lohdullista, ettei ihmiskunta ole muuttunut tuhansiin vuosiin yhtään mitenkään. Aivan yhtä tampioita olivat esi-isätkin ja tänne asti on silti selvitty!
   Tuurillahan ne laivatkin seilaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +92 (98 ääntä)
   Kun kosketusnäyttöpuhelimet tulivat yleisiksi, monet juuri kommenttipalstoilla julistivat, kuinka he eivät ainakaan ikinä osta puhelinta ilman fyysistä näppäimistöä. Olisi mielenkiintoista tietää minkälaisia puhelimia he nykyään käyttävät.

   Lainaa

  17. Massaton piimä 29.2.2024 8:50
   Tulos: +25 (33 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Samaa soopaa se oli silloinkin, kun kivistä siirryttiin papyruskääröihin ja pergamenttiin. Se on kyllä jotenkin lohdullista, ettei ihmiskunta ole muuttunut tuhansiin vuosiin yhtään mitenkään. Aivan yhtä tampioita olivat esi-isätkin ja tänne asti on silti selvitty!
   Kivillä oli sentään ylivertaisia ominaisuuksa (kosteuden kesto, palamattomuus) verrattuna papyruskääröihin.
   Sen verran täytyy myöntää, että olen itsekkin harjoitellut itseni ja lasteni nopeaa poistumista sähköautostani. Tiedän että niiden syttyminen on paljon harvinaisempaa kuin polttomoottoriautojen (joka sekin harvinaista uudehkossa autossa ilman viritelmiä) mutta palon nopeus on pelottavan kova.
   Johan nimi "polttomoottori" kielii mahdollisesta palovaarasta.

   Lainaa

  18. Itseasiassa 29.2.2024 8:50
   Tulos: +83 (85 ääntä)
   Näo sähkövatkaimet eivät varmaan ole sitä maskuliinista teknologiaa, joten tällainen insinööriakkakin saa niistä puhua!? Mutta vitun oikeesti, mistä palamattomasta dieselistä noi oikein puhuu? Jostain lasten leluun tarkoitetusta hanavedestä nähtävästi. Nykyään on raskasta puhua mistään tekniikasta tietyissä seuroissa, kun aina löytyy joku Markku kertomaan kokemuksen syvällä rintaäänellä, että sähköautot ovat niin huonoja, ettei niillä pääse edes lähikaupasta kahta kilometriä kotia. Eipä kyllä taida päästä Markun jaloillakaan, kun niitä ei ole sen vertaa käytetty.

   Lainaa

  19. Nurja jyrsijä 29.2.2024 8:55
   Tulos: +20 (38 ääntä)
   Ronde: Kun kosketusnäyttöpuhelimet tulivat yleisiksi, monet juuri kommenttipalstoilla julistivat, kuinka he eivät ainakaan ikinä osta puhelinta ilman fyysistä näppäimistöä. Olisi mielenkiintoista tietää minkälaisia puhelimia he nykyään käyttävät.
   Pelottihan se siirtyminen, ei vaan kunnon näppäinpuhelimia saa enää. Edelleen pelottaa että näyttö menee jumiin jos apua pitää soittaa. Omaa justiin osaa käyttää, vieraaseen vastaaminenkin on vaikeaa.

   Lainaa

  20. Hoidettu myyrä 29.2.2024 9:09
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Veneetön huonekalu: Autopaloja on dyttynytennen kuin kukaan edes tiesi että sähköautoja voi joskus olla.
   Sähköautoja oli jo ennen polttomoottoriauton keksimistä.

   Lainaa

  21. Sulaton simpanssi 29.2.2024 9:22
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Itseasiassa: Näo sähkövatkaimet eivät varmaan ole sitä maskuliinista teknologiaa, joten tällainen insinööriakkakin saa niistä puhua!? Mutta vitun oikeesti, mistä palamattomasta dieselistä noi oikein puhuu? Jostain lasten leluun tarkoitetusta hanavedestä nähtävästi. Nykyään on raskasta puhua mistään [...]
   Tämäpä. Olisi kyllä jännä kuulla mokan asiantuntijajoukon selitykset millä mekaniikalla moottori saa dieselistä energiaa kun se ei kerran ole palavaa tavaraa.

   Lainaa

  22. Puheenaineeton herne 29.2.2024 9:35
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Ronde: Kun kosketusnäyttöpuhelimet tulivat yleisiksi, monet juuri kommenttipalstoilla julistivat, kuinka he eivät ainakaan ikinä osta puhelinta ilman fyysistä näppäimistöä. Olisi mielenkiintoista tietää minkälaisia puhelimia he nykyään käyttävät.
   Onhan niitä Doroja vanhuksille. Tosi isot napit ja voi lähinnä soittaa.

   Lainaa

  23. Kaikkein paras mestari 29.2.2024 10:02
   Tulos: +24 (40 ääntä)
   Lempeä flamingo: Anteeksi, mutta enemmän vaikuttaa siltä, että "orkun" saivat he, jotka kuvittelivat sähköauton syttyneen tuleen. 🫢
   Persut saa orkkuja omista kuvitelmistaan.

   Lainaa

  24. Puhas tuhatjalkainen 29.2.2024 10:03
   Tulos: +75 (79 ääntä)
   "Kuinka hypätään 120 km tuntivauhdissa ulos palavasta autosta" Lakkaako auton jarrut toimimasta samalla hetkellä kun savu alkaa nousta konepellin alta? Eikä jalan nostaminen kaasultakaan auta vaan auto jatkaa 120 km/h nopeudella eteenpäin niin kauan kunnes se on palanut loppuun.

   Lainaa

  25. Lapsivesipyssy 29.2.2024 10:23
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Lempeä flamingo: Anteeksi, mutta enemmän vaikuttaa siltä, että "orkun" saivat he, jotka kuvittelivat sähköauton syttyneen tuleen. 🫢
   Se on nykyään Internetin suurinta viihdettä mennä kirjoittamaan noihin "sähköauto" ja laittaa popparit tuleen.

   Lainaa

  26. Lapsivesipyssy 29.2.2024 10:24
   Tulos: -27 (41 ääntä)
   Kiitettävä maahinen: Kuka enää jaksaa kinastella käyttövoimasta? Samaa paskanjauhantaa joka kerta ja keskustelu kiertää kehää. Varmaan vastaavaa parranpärinää kun autot aikoinaan tulivat korvaamaan hevospelit. Polttomoottori-Pertit varmaan mieluummin kävelee kun polttikset loppuu ja sähkö ainoa vaihtoehto 😀
   Mihin ne loppuu ja miten silloin voidaan enää valmistaa sähköautoja?

   Lainaa

  27. Esteetön maito 29.2.2024 11:25
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Nurja jyrsijä: Pelottihan se siirtyminen, ei vaan kunnon näppäinpuhelimia saa enää. Edelleen pelottaa että näyttö menee jumiin jos apua pitää soittaa. Omaa justiin osaa käyttää, vieraaseen vastaaminenkin on vaikeaa.
   Puheenaineeton herne: Onhan niitä Doroja vanhuksille. Tosi isot napit ja voi lähinnä soittaa.
   Näppäinpuhelimia saa edelleen. Myös ihan normaaleja vanhan Nokian näköismalleja. Mutta ei niitä tietenkään enää telsussa mainosteta.

   Lainaa

  28. Kumma paprika 29.2.2024 12:21
   Tulos: +30 (50 ääntä)
   Lapsivesipyssy: Mihin ne loppuu ja miten silloin voidaan enää valmistaa sähköautoja?
   Katsos, siinä vaiheessa kun polttomoottoriautoja ei enää valmisteta, alkaa sellainen aika jolloin markkinoille ei tule enää uusia polttomoottoriautoja. Tämä johtaa väistämättä siihen, että polttomoottoriautot katoavat markkinoilta kokonaan.
   Samaan aikaan kuitenkin valmistetaan sähkömoottoriautoja. Tämä johtuu siitä, että sähkömoottoriauton valmistukseen ei tarvita polttomoottoriautoja, jolloin sähkömoottoriautoja voidaan valmistaa myös silloin, kun polttomoottoriautoja ei enää ole. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että markkinoilla on sähkömoottoriautoja.
   Toivottavasti tämä rautalangasta vääntäminen selvensi edes hieman!

   Lainaa

  29. Tulos: -28 (38 ääntä)
   Kiitettävä maahinen: Kuka enää jaksaa kinastella käyttövoimasta? Samaa paskanjauhantaa joka kerta ja keskustelu kiertää kehää. Varmaan vastaavaa parranpärinää kun autot aikoinaan tulivat korvaamaan hevospelit. Polttomoottori-Pertit varmaan mieluummin kävelee kun polttikset loppuu ja sähkö ainoa vaihtoehto 😀
   Ne polttikset kun eivät lopu.

   Lainaa

  30. Välttämätön mansikka 29.2.2024 13:12
   Tulos: -34 (42 ääntä)
   Niih: Ne polttikset kun eivät lopu.
   Ja etenkin varaosia riittää vielä pitkään, vaikka valmistus päättyisikin. Onneksi on ikää sen verran, ettei tarvitse patteriautoilla elinaikana leikkiä.

   Lainaa

  31. It's a deal 29.2.2024 13:47
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Veneetön huonekalu: Autopaloja on dyttynytennen kuin kukaan edes tiesi että sähköautoja voi joskus olla.
   Sähköauto ideoitiin 1830-luvulla ja saatiin toteutettua 1880-luvulla. Dieselkäyttöiset alkoivat palamaan vasta 1930-luvulla, siinä välissä piti grillata enimmäkseen bensaversioilla. 
   Tosimiehille oli sitten häkäpönttöauto, joka piti sytyttää ihan itse. Viherpesty historiankirjoitus väittää, että ne aiheuttivat liikaa häkämyrkytyksiä ja tulipaloja, todellinen syy lienee kuitenkin: "En ala sitä teille lampaille selittämään, tutkikaa itse, niin tulette samoihin johtopäätöksiin kuin minä."

   Lainaa

  32. Sanaton pingviini 29.2.2024 13:54
   Tulos: +47 (53 ääntä)
   Tämä sähköauto-vääntö on samanlaista möyhöämistä ja haukkumista kuin kasvis-/vegaani ruokavalio keskustelut. Ehkä se on jotenkin sitä että se muutos hirvittää ja toisaalta kokeeko diesel-/bensa autoilijat ja sekasyöjät että heitä arvostellaan.. hyökkäys on paras puolustus-meiningillä sitten haukutaan muita. Itse olen huomannut sitä että kun itse siirryin enemmän vegaaniruokaan, tietyt tyypit koki tarpeelliseksi alkaa haukkumaan vaikka en koskaan muille asiaa tuputa. Sekaanien pitäisi olla onnellisia ja iloisia jokaisesta Vegaanista, koska silloin he saavat hyvällä mielellä lihaa syödä. Maailma pelastuu jo sillä että n.10 % koko maailman väestöstä olisi vegaaneja. Sähköauto kun taloon tuli, alkoi taas sama haukkuminen. Jännästi unohtaen että talossa on toki myös diesel auto. Hyvähän se on että niitä ajetaan ja ostetaan, kehitetään paremmaksi samalla. Olen tullut tulokseen että ne jotka ovat sinut itsensä ja valintojensa kanssa, ei heidän tarvitse negatiivisesti haukkua muita ja arvostella toisten ajamisia ja syömisiä.

   Lainaa

  33. Tulos: +27 (31 ääntä)
   It's a deal: Sähköauto ideoitiin 1830-luvulla ja saatiin toteutettua 1880-luvulla. Dieselkäyttöiset alkoivat palamaan vasta 1930-luvulla, siinä välissä piti grillata enimmäkseen bensaversioilla.  Tosimiehille oli sitten häkäpönttöauto, joka piti sytyttää ihan itse. Viherpesty historiankirjoitus väittää, että ne aiheuttivat liikaa [...]
     Oikeassa muuten olet, en halua mitään lasten lelua, kuten polttomoottoriauto, sellaista osaa teinixikin ajaa. Haluan raavaan henkilön häkäpönttöauton!
     Mitenniin en saa? VINKU!!!

   Lainaa

  34. It's a deal 29.2.2024 13:58
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Ainoa allani tuleen syttynyt auto oli VW Kleinbus, kun kaasutin räjähti. Stunttikouluttajan markkinaraon tilanteessa pilasi se, että vauhdin pystyi hidastamaan nollaan ja siirtymään ulos tienpenkalle turvallisen matkan päähän odottelemaan palokuntaa. Pettymys oli sanoinkuvaamaton, kun polttoainesäiliö vain tussautti isot liekit joskus viiden minuutin palon jälkeen, odotin elokuvista tuttua räjähdystä kompensoimaan taloudellinen tappio elämyksen muodossa. Akku sen sijaan räjähti ihan kelvollisesti.

   Lainaa

  35. Kidukseton pöllö 29.2.2024 14:16
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Ontuva mustikka: Eipähän tarttee mennä edes noin kauas ajassa taaksepäin. Kauhee jupina, kun turvavyöt tuli pakollisiksi Suomessa😂 aina löytyy noita urpoja, joiden mielestä ei sais mitään uutta ja erilaista koskaan ikinä tulla minnekkään, tai rupee puntti tutisemaan.
   Tuostahan oli jossain videoitakin miten vaarallisia ne turvavyöt on. Jos uppoaa veteen niin autosta ei pääse ulos. Hyvä perustelu sinällään mutta aika harvinaista se uppoaminen kyllä on. Ja ne jotka rällää (heikolla) jäällä ei niitä vöitä käyttäisi kuitenkaan. Turvavyötkin tuli aluksi pakolliseksi etupenkille. Vasta myöhemmin takapenkille ja sen perässä tuli lastenistuinpakko jne. Itsekin olen ilman vöitä lapsena keekoillut takapenkillä ja ajon aikana käynyt farmarin takakontissakin. Nyt on aika isoksi asti niitä istuimia ja alakoululaisille korokkeita. Vaan aina jonku pitää vastustaa kaikkea kehitystä.

   Lainaa

  36. Ainut puhveli 29.2.2024 14:21
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Sanaton pingviini: Maailma pelastuu jo sillä että n.10 % koko maailman väestöstä olisi vegaaneja.
   Aloin yhtäkkiä rakastamaan vegaaneja. Kiitos. Minusta ei olisi jättämään kaikkea eläinkunnasta pois. Toisaalta en kyllä aiemminkaan ole mollannut toisten ruokavalintoja, enkä edes autovalintoja. Ehkä pientä keljuilua jos vannoutunut dieselmersumies vaihtaa sähkäriin (hyvä asia, ei syytä keljuilla) mutta ei otakaan sitä merkkiä millä on 80-luvulta asti ajanut (ja muita huonoiksi haukkunut) vaan ihan jotain muuta. Että kääntyilee se takki sitten viimein :D

   Lainaa

  37. Pilvetön kilpikonna 29.2.2024 14:26
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Puhas tuhatjalkainen: "Kuinka hypätään 120 km tuntivauhdissa ulos palavasta autosta" Lakkaako auton jarrut toimimasta samalla hetkellä kun savu alkaa nousta konepellin alta? Eikä jalan nostaminen kaasultakaan auta vaan auto jatkaa 120 km/h nopeudella eteenpäin niin kauan kunnes se on palanut loppuun.
   Teslalla 120 km/h lasissa ja liekeissä, niin ei muuta kuin vyöt auki ja jarru pohjaan niin pääsee hyppäämään. En toki suosittele kuin Extreme Duudsoneille palonkestävässä haalarissa ja kypärä päässä.
   Tosiasiassa jos siellä akku palaa niin taitaa loppua tehot moottorista aika nopeasti että pitäisi hidastua. Ja tosiaan jarru on keksitty ja nuo sähköautothan hidastaa aika voimakkaasti kun jalkaa löysää jarrulta. Luulisi siis pääsevän tien sivuun.

   Lainaa

  38. Kovalentti pulu 29.2.2024 15:15
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Välttämätön mansikka: Ja etenkin varaosia riittää vielä pitkään, vaikka valmistus päättyisikin. Onneksi on ikää sen verran, ettei tarvitse patteriautoilla elinaikana leikkiä.
   En vaan pysty ymmärtämään tätä "maailma muuttuu, minä en. Ja ylpeä siitä" mentaliteettia. Sitten jos olet joku 85v niin ymmärrän että et edes pysty enää omaksumaan sitä tietoa. Mutta uskonpa että siellä on taas yksi "työ äiä 47wee" joka ajattelee olevansa todella cool tai jotain.

   Lainaa

  39. Tekevä ilonpilaaja 29.2.2024 15:34
   Tulos: -16 (24 ääntä)
   Veneetön huonekalu: Autopaloja on dyttynytennen kuin kukaan edes tiesi että sähköautoja voi joskus olla.
   Jaa? Polttomoottoriautot kuitenkin korvasivat sähköautot 1900-luvun alussa paremman kantaman, huippunopeuden ja halvemman hintansa takia, niin vissiin sitten muut kuin polttomoottoriautot palaneet silloin ennen sähköautoja..?
   Ja ennen kuin historiaa tietämättömät miinustelee, niin voi tarkistaa esim. wikipediasta.

   Lainaa

  40. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Dieselöljy on huonosti syttyvää? Niin koska sähköllähän on taipumusta roihahdella ilmiliekkeihin ihan vaan ajanvietteeksi. Onkohan noilla kotonakin dieselillä toimivat kodinkoneet vai oiskohan hienoista kaksinaismoralismia ilmassa?

   Lainaa

  41. Vuotava pingviini 29.2.2024 16:20
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Sateeton sohvaperuna: Nyt on bensaseksuaalit enemmän liekeissä kuin autot.
   Ai saakeli kun nauratti tää termi 😆. Jos otetaan kiisselihenkilöt mukaan niin se olisi polttomoottoriseksuaali eli 'polttis'. Vaan onhan se jo sairasta ilakoida jos omasta mielestä vääränlaiset autot palaa.

   Lainaa

  42. Kidukseton pöllö (toisaalla) 29.2.2024 16:29
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Kidukseton pöllö: Tuostahan oli jossain videoitakin miten vaarallisia ne turvavyöt on. Jos uppoaa veteen niin autosta ei pääse ulos. Hyvä perustelu sinällään mutta aika harvinaista se uppoaminen kyllä on. Ja ne jotka rällää (heikolla) jäällä ei niitä vöitä käyttäisi kuitenkaan. Turvavyötkin tuli aluksi pakolliseksi etupenkille. Vasta [...]
   Niin siis videoita (arkistopätkiä) uutishaastatteluista missä äijät avautuu turvavyöpakosta ja siitä miten vaarallisia ne on. Vastaavaa öyhötystä löytyy arkistoista myös siitä kun sukunimilaki salli naisen pitää oman sukunimensä, ja sehän aiheuttaa perheiden hajoamista jne. Kolmas sitten naispapit. Aina sitä löytyy konservatiivisia "Seppoja" joilla on mielipide.

   Lainaa

  43. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Ja internet räjäyttää

   Lainaa

  44. Söötti siili 29.2.2024 19:10
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Ainut puhveli: Aloin yhtäkkiä rakastamaan vegaaneja. Kiitos. Minusta ei olisi jättämään kaikkea eläinkunnasta pois. Toisaalta en kyllä aiemminkaan ole mollannut toisten ruokavalintoja, enkä edes autovalintoja. Ehkä pientä keljuilua jos vannoutunut dieselmersumies vaihtaa sähkäriin (hyvä asia, ei syytä keljuilla) mutta ei otakaan [...]
   Mutta ajattelepa miten iso vaikutus sillä olisi, jos vaikka 90 % vähentäisi eläinkunnan tuotteitten kulutusta vaikka puolella!

   Lainaa

  45. Ontto maksamato 29.2.2024 19:21
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Ronde: Kun kosketusnäyttöpuhelimet tulivat yleisiksi, monet juuri kommenttipalstoilla julistivat, kuinka he eivät ainakaan ikinä osta puhelinta ilman fyysistä näppäimistöä. Olisi mielenkiintoista tietää minkälaisia puhelimia he nykyään käyttävät.
   Isäni, kohta 60 v., on yksi heistä. Henkeen ja vereen "hipaisunäyttöjen" vastustaja. Hänellä on edelleen käytössä vanha ja hidas puhelin fyysisellä näppäimistöllä, jolla voi lähettää tekstiviestejä ja soittaa. On siinä jopa semmoinen perunan tasoinen kamerakin. Välillä hän lähettelee tekstarina ottamiaan kuvia ja värvää minut toimittamaan ne hänelle Facebookiin, koska omalla kännykällään ei pääse nettiin.

   Lainaa

  46. Viileä ilonpilaaja 29.2.2024 19:34
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Pakko sanoa että kuumottaa joka kerta duunissa kun on EV alla, ei tiedä milloin räjähtää.

   Lainaa

  47. Kivulias matelija 29.2.2024 19:53
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   On vähä-älyisten hommaa kiistellä käyttövoimasta. Valaistuneet kiihkoilevat käyttövoimatarroista.

   Lainaa

  48. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Veneetön huonekalu: Autopaloja on dyttynytennen kuin kukaan edes tiesi että sähköautoja voi joskus olla.
   Paitsi että ensimmäinen sähköauto keksittiin kymmeniä vuosia ennen, kuin Rudolf Diesel syntyi.

   Lainaa

  49. Ilmaapitävä viikinki 1.3.2024 10:51
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   Lapsivesipyssy: Mihin ne loppuu ja miten silloin voidaan enää valmistaa sähköautoja?

   Nimenomaan. Jo nyt isot autotehaat ovat vetäytymässä sähköautostrategioistaan, kun on ilmennyt, että synteettisillä päästöttömillä polttoaineilla on päästövähennykset aivan yhtä suuret kuin sähköautoillessa, ja biodiversiteettihaitta minimalistinen. Sähköautojen akkujen valmistus ei todellakaan ole ympäristöteko, mutta sähköautohuumassa tämä näkökulma ohitettiin poliiittisessa päätöksen teossa.

   Järkevä väki on yksimielisiä siitä, että päästöjä pitää nopeasti leikata. mutta sen voi tehdä tuhoamatta elinympäristöjä. Tarvitaan lisää tehokasta kiertotaloutta ja muita älykkäitä ratkaisuja, jo nyt voi ajaa biodieselillä, jonka päästöt on 80 % tavista pienemmät. Eikä tarvi materiaaleja ja mineraaleja uuteen autoon. 
   Luulen, että osa sähköautoilua vastustavista ei vastusta päästövähennyksiä, mutta ne vastustaa sitä tapaa, jolla tätä ajetaan yksisilmäisesti osaoptimoiden ympäristöhyötyä ja aiheuttaen vakavaa haittaa toisaalla. Yleinen näkemys on, että nykymuotoiset sähköpelit ovat välivaihe.

   Lainaa

  50. toni määttänen 1.3.2024 17:36
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Jännä miten sähköautot on kalliita ja sitten kaikenmaailman Sepot niitä parjaa. En keksi muuta syytä kun kateuden.

   Lainaa

  51. Valtionhoitaja 1.3.2024 21:56
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Siis eikö kukaan muu kiinnitä huomiota siihen, että Seppo alkaa yhtäkkiä vastailemaan jollekulle mystiselle Katjalle? Minusta se oli hauskinta tässä mokassa! Ja jos ihminen ympäristöystävällisesti ajaa biokaasuautolla, miksi hänen ympäristötekonsa ja kunnollinen autonsa pitää kieltää? Sitä on nopea tankata ja pääsee pitkälle nopeasti, ei tuntien lataustaukoja pitkillä matkoilla. Hankintahintakin on kohtuullisempi. Tullaan vielä kärsimään jakeluverkon heikentymisestä, jos laki sallii vain teitä paljon enemmän kuluttavat sähköautot.

   Lainaa

  52. Yötön myyrä 2.3.2024 10:10
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Kiitettävä maahinen: Kuka enää jaksaa kinastella käyttövoimasta? Samaa paskanjauhantaa joka kerta ja keskustelu kiertää kehää. Varmaan vastaavaa parranpärinää kun autot aikoinaan tulivat korvaamaan hevospelit. Polttomoottori-Pertit varmaan mieluummin kävelee kun polttikset loppuu ja sähkö ainoa vaihtoehto 😀
   Melkein olin kanssasi samaa mieltä kunnes loppulauseessa kuitenkin siirryitkin kinastelemaan käyttövoimasta ja jauhamaan paskaa

   Lainaa

  53. Mustanpuhuva makkara 3.3.2024 11:17
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Tekevä ilonpilaaja: Jaa? Polttomoottoriautot kuitenkin korvasivat sähköautot 1900-luvun alussa paremman kantaman, huippunopeuden ja halvemman hintansa takia, niin vissiin sitten muut kuin polttomoottoriautot palaneet silloin ennen sähköautoja..? Ja ennen kuin historiaa tietämättömät miinustelee, niin voi tarkistaa esim. wikipediasta.
   Ah. Wikipedia tuo tietolähteistä luotettavin. Jotenkaan ei voi ottaa vakavasti ihmistä, joka käskee pitämään Wikipediaa lähteenä X tiedolle, vaikka tämä sattuisikin olemaan oikeassa.

   Lainaa

  54. Ilmava kuguaari 4.3.2024 7:56
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Mustanpuhuva makkara: Ah. Wikipedia tuo tietolähteistä luotettavin. Jotenkaan ei voi ottaa vakavasti ihmistä, joka käskee pitämään Wikipediaa lähteenä X tiedolle, vaikka tämä sattuisikin olemaan oikeassa.
   Jos toisessa vaakakupissa on kaltaisesi, jolla tuuli heiluttaa huulia eikä ole minkäänlaista lähdettä millekään, niin ei ole vaikeaa miettiä kumman kannan otan vakavasti ja kumpi on tyhjän öyhöttäjä.

   Lainaa

  55. Esiintyvä raparperi 5.3.2024 9:26
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Ontto maksamato: Isäni, kohta 60 v., on yksi heistä. Henkeen ja vereen "hipaisunäyttöjen" vastustaja. Hänellä on edelleen käytössä vanha ja hidas puhelin fyysisellä näppäimistöllä, jolla voi lähettää tekstiviestejä ja soittaa. On siinä jopa semmoinen perunan tasoinen kamerakin. Välillä hän lähettelee tekstarina ottamiaan kuvia ja [...]
   Jännä, että noinkin nuori ihminen (mieheni ikäinen) ei halua nykyaikaista puhelinta. Miten hän tulee toimeen ilman? 
   Tai eihän tuo iästä – ellei puhuta ikäihmisistä – taida olla kiinni, sillä luin tovi sitten jutun parikymppisestä naisesta, joka ei älypuhelinta huoli. Hänestä se sitoi liikaa ihmistä luurin ääreen. Minä tosin mieluummin esim. hoidan pankkiasioita puhelimella kuin jonotan pankin konttorissa tai luen sanomalehdet puhelimen kautta kuin lähden ostamaan kaupasta lehteä, jonka uutiset ovat jo vanhentumaan päin.
   Kahdeksankymppinen isäni ei huoli älypuhelinta, sillä hän uskoo, ettei oppisi käyttämään sitä. Ei hänkään muutoin kosketusnäyttöjä vastusta. Mikä sinun isäsi motiivi älypuhelimen vastustamiselle on?

   Lainaa

  56. Ontto maksamato 5.3.2024 10:53
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Esiintyvä raparperi: Jännä, että noinkin nuori ihminen (mieheni ikäinen) ei halua nykyaikaista puhelinta. Miten hän tulee toimeen ilman?  Tai eihän tuo iästä – ellei puhuta ikäihmisistä – taida olla kiinni, sillä luin tovi sitten jutun parikymppisestä naisesta, joka ei älypuhelinta huoli. Hänestä se sitoi liikaa ihmistä luurin ääreen. [...]
   Sanos muuta. Yleisesti ottaen isäni vastustaa lähes kaikkea muutosta, joka lienee se perimmäinen syy tähänkin. Ei halua opetella mitään uutta tapaa hoitaa tuttuja turvallisia arkiasioita, jos ja kun vanhallakin tyylillä on pärjännyt hyvin. Asenteesta siis kiinni.
   Tietokone häneltä kyllä löytyy, jolla sitten käy Facebookissa ja hoitaa esim. pankkiasioita. Tosin nekin hän suoritti niin pitkään pankkikonttorissa paikan päällä, kuin ko. lähikonttori oli olemassa. Kävi maksamassa laskutkin siellä. Kun se suljettiin, hän joutui pakon edessä nöyrtymään ja tutustumaan nettipankin käyttöön.

   Lainaa

  57. Kopioitu Metsätonttu 6.3.2024 1:24
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Ronde: Kun kosketusnäyttöpuhelimet tulivat yleisiksi, monet juuri kommenttipalstoilla julistivat, kuinka he eivät ainakaan ikinä osta puhelinta ilman fyysistä näppäimistöä. Olisi mielenkiintoista tietää minkälaisia puhelimia he nykyään käyttävät.
   Näppäinpuhelimia myydään ihan uusia vieläkin kaupoissa.

   Lainaa

  58. Kopioitu Metsätonttu 6.3.2024 1:36
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Kumma paprika: Katsos, siinä vaiheessa kun polttomoottoriautoja ei enää valmisteta, alkaa sellainen aika jolloin markkinoille ei tule enää uusia polttomoottoriautoja. Tämä johtaa väistämättä siihen, että polttomoottoriautot katoavat markkinoilta kokonaan. Samaan aikaan kuitenkin valmistetaan sähkömoottoriautoja. Tämä johtuu siitä, [...]
   Ei se, että vääntää rautalankamalleja oman pään sisäisestä mielikuvitusmaailmasta välttämättä oikeita asioita mitenkään selvitä. Ei ainakaan tässä tapauksessa.  Tulevaisuuden visiot eivät ole tosiasioita ennen kuin ne tapahtuvat vaan spekulaatioita.

   Lainaa

  59. Kopioitu Metsätonttu 6.3.2024 1:47
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Kivi:   Oikeassa muuten olet, en halua mitään lasten lelua, kuten polttomoottoriauto, sellaista osaa teinixikin ajaa. Haluan raavaan henkilön häkäpönttöauton!  Mitenniin en saa? VINKU!!!
   Häkäpönttöauto ON polttomoottoriauto. Se vain muutetaan häällä toimimaan. Jos nykyinen sotaisa maailmanmeno jatkuu tai pahenee, niin on hyvin mahdollista, että sinäkin vielä sellaisia näet liikenteessä. Kun bensan, dieselin ja sähkön saanti tyrehtyy, niin puuta löytyy vielä kylliksi, jotta autoja saadaan liikkeelle. Nyt jos taitoa riittää, niin kannattaisi alkaa pönttöjä väsäämään. Sähköautoihin niitä on turha alkaa sovittamaan.

   Lainaa

  60. Kopioitu Metsätonttu 6.3.2024 1:53
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Kidukseton pöllö: Tuostahan oli jossain videoitakin miten vaarallisia ne turvavyöt on. Jos uppoaa veteen niin autosta ei pääse ulos. Hyvä perustelu sinällään mutta aika harvinaista se uppoaminen kyllä on. Ja ne jotka rällää (heikolla) jäällä ei niitä vöitä käyttäisi kuitenkaan. Turvavyötkin tuli aluksi pakolliseksi etupenkille. Vasta [...]
   Turvallisuuden kehittyminen parempaa suuntaan vuosien saatossa ei nyt vaan mitenkään liity sähköautojen ja niiden akkujen aiheuttamiin ongelmiin varsinkin valmistusvaiheessa. Kaikki muutos ei todellakaan ole kehitystä.

   Lainaa

  61. Kopioitu Metsätonttu 6.3.2024 2:02
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Jotkut ihme Sähkö-Seppojen ja Vatkain-Viivien ryhmät päivystävät ilmeisesti yötä päivää netissä alapeukuttamassa polttomoottorin kannattajia

   Lainaa

  62. Valmistautunut kana 8.3.2024 14:44
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Näppäinpuhelinten ja kosketusnäyttöpuhelinten lisäksi on (harvinaisia toki) myös qwerty-näppäimistölliset kosketusnäyttöälypuhelimet.

   Lainaa

  63. Halukas hämähäkki 14.3.2024 11:46
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Taitaa nämä sähköautojen vastustajat olla lähikuppiloiden Raneja, joilla ei ole varaa ostaa edes 10 vuotta vanhaa sähköautoa osamaksulla.
   Hahahahaa, niin ku ne on nii köyhiä, hahaha hulvatonta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: autot, diesel, onnettomuus, palaa, polttomoottori, syttyä, sähköautot, tuli, uutiset, viherpesu